KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
Tojásos lecsó kolbász nélkül kalória tartalma: 63.62 kcal
Tudd meg hány kalória, fehérje, szénhidrát és zsír van a(z) Tojásos lecsó kolbász nélkül receptben, illetve a tápanyagok összetételét!
Tápanyageloszlás
Kategória: Készétel
Ennyiszer választották: 69993
Létrehozta: kalóriabázis
Utoljára módosította:
Megjegyzés:

Hozzávalók:
Összesen: 812 gramm
517 kcal
1
adag
(400
gramm) tápértéke:

   kcal:
254.47

   fehérje:
11.85

   szénhidrát:
19.76

   zsír:
13.61
100 gramm tápértéke:
   kcal: 63.62
   fehérje: 2.96
   szénhidrát: 4.94
   zsír: 3.4

Elkészítés:
A paprikát megmosom, felkarikázom. A vöröshagymát megpucolom, felkarikázom és az olajon megdinsztelem. Ha a hagyma átsült, ráteszem a paprika karikákat és a megmosott, meghámozott paradicsom karikákat is. Saját levében félpuhára párolom fedő alatt. A tojásokat habosra verem és hozzáöntöm. Gyakran kevergetve készre sütöm.


USDA betöltések:



Szólj hozzá!


Hozzászólni csak regisztráció után tudsz!

7 éve
#13
name 4
reply to name's post #12
Mondta a fene, hogy minden nap azt kell enni. De ugyanarra az alapra igen változatos dolgokat lehet építeni. Főleg ha az egy olyan remek alap, mint a pörköltalap :)

7 éve
#12
name 3
De attól, hogy finom, mindennap kell olyat enni?
Sokféle finom íz van, kiválóan lehet váltogatni! :D
Darált pörkölt....jáááj....:-D

Össze nem vesznénk, az biztos.
(Ja! Tavaly egyszer ettem lecsót....annyi elég is volt. De a nyáron mit ettem, azt nem tudom. Még akkor nem váltottam kaja-konfigurációt, csak ősszel.)

7 éve
#11
name 4
reply to name's post #10
Eme megcsontosodott szabálynak pontosan tudjuk az alapját, ahogy azt is, miért piros minden, és miért kell naná hogy darált pörkölttel csinálni a húsos palacsintát, a gombát, a rizses húst. Figyelj, mondom a titkot:
Mert k**** finom úgy! :D

De nyilván ez ismét egy olyan nekem így finom, neked meg úgy... Pörkölt nokedlivel, koviubival, nekem. Gyömbéres-frincfrancos bulgur, ételminta mennyiségű csirkével, neked. Ki-ki amit szeret, legalább sosem ennénk el egymás elől a kaját :)

7 éve
#10
name 3
reply to name's post #9
Ez tetszik, az eretnek...
Elég kreatív vagyok valóban. És nehezen viselem a megcsontosodott szokásokat, amiknek nem is tudják az alapját sokszor...
De sohasem tennék pudingot egy édességhez, hogy besűrítsem vele. És nem töltenék vele sütit. Ha nem tudnék sűríteni, akkor nem érdemelnék egy szuvas fakanalat sem.
A gulyás nálam a lehető legegyszerűbb, és nem pörkölt alapú. Mert már pörkölt alapú sokaknál a hortobágyi palacsinta is, a gombát is csak így készítik el...meg mit tudom én, de már miért piros minden???
A férjem, ha megkérdeztem, mit enne, rávágta, hogy pörit. Hát úgy meguntam mellette a pöris alapot, mint a sutty! (ha nem pöri, akkor pöri alapú rizses hús...)

7 éve
#9
name 4
reply to name's post #8
Én sosem unnám meg a pirospaprikát... Nem mondom, hogy éjjel-nappal magyaros ételeket, pörköltet eszem, nem is fogy tonnaszámra a fűszerpaprika sem, de azért nagyon ki lennék borulva, ha nem lenne itthon egyáltalán. Bizonyos ételeket - pl. lecsót, de pláne GULYÁST, Bojtika!!! :) - pedig főbenjáró bűnnek éreznék nélküle készíteni.
(Bár hamarosan ennél is nagyobbat fogok vétkezni, megkísérlem kaliforniai paprikából elkészíteni... Előre látom, hogy pocsék lesz, de muszáj ennem egy kis lecsót már. Vagy legalább valami olyasmit...)

Szóval meg kell állapítsam, hogy te egy gasztronómiai bűnöző vagy... Egy konyhaművészeti eretnek. :)

A paprika meg sosem ég meg, ha tudod, mit csinálsz :)

7 éve
#8
name 3
Hihihi...
Én annyira unom a pirospaprikát, hogy úgy egy éve vettem utoljára, és pörköltet/paprikást sem ettünk egy éve már.
Még a gulyást is paprika nélkül indítom! Nem pörkölt-alappal! Lassan minden ételben paprika meg hagyma van...
Pedig, hajjaj...mikor is került szittya magyar ételeinkbe paprika???
Gulyást nyilván már az előtt is ettek, biztosan valami tokány-féleség volt.
Konyhatechnikailag meg...ahogy a lecsó párolódik, még megéghet benne a paprika!!! :-D

7 éve
#7
name 4
reply to name's post #6
Jézusom, Bojtika, lecsó fűszerpaprika nélkül?! Ezt kell hallanom tőled?! Hát milyen országban tanultál te főzni? Egy tisztességes magyar étel megfőzetése úgy kezdődik, hogy aprítsál fel kismillió hagymát, pirítsd le, szórjál rá pirospaprikát, a könnyeidet fojtsd egy pohár jóféle vörösborba, és innentől lehet variálni :)

7 éve
#6
name 3
Jééé...én eddig mindig sápadt lecsót ettem!

De paradicsomot is alig teszek bele, 4 paprikához valószínűleg csak egy kisebbet.
Én se hámozom.

7 éve
#5
name 4
Valamint hámozgassa a paradicsomot, akinek 7 anyja van :D
A zöldséghéj amúgy is jó a beleknek, szépen söpröget kifelé menet.
És egyébként hol a pirospaprika? Milyen lecsó az, amiben nincs? Skandalum! :)

7 éve
#4
name 3
Válassz ki egy fajta kolbászt, és add hozzá. Ennyi alapanyaghoz akár pár dekányi kolbász is elég lehet ám!
Nem tudom, ki mennyire kolbász-imádó, de 4 db paprikához 5 deka kolbász is elég. Bőven. Gusztusos vékonyra kel szeletelni, vagy eleve szeleteltet venni.

7 éve
#3
name
Kolbásszal vajon hány kcal?Elég durván felviszi a kolbász a kalóriát!

7 éve
#2
name 3
Hahaha, tényleg...
Úgy kellene szólnia a receptnek: "A kolbászt belegondolom..."
Legalább a hozzávalók között nem szerepel. :-D

7 éve
#1
name
Ha kolbász nélküli, akkor a végén kiveszed a kolbászt, amit beleraktál?



Asztali verzió    Mobil verzió
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt tekintheted meg.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket
Az oldalt mindenki csak saját felelősségére használhatja! Minden, ami a kaloriabazis.hu oldalon megjelenik, csak javaslatnak minősül. E javaslatok nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát vagy bármilyen előírt kezelést.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2