KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
1 éve
#1433
name
reply to name's post #1431
Igen, fura a fórum működése. Arra tippelek amiatt teszi a válaszaimat NÉHA, tehát csak néha és nem mindig a kérdés alá, mert úgy érzi a szerencsétlen mintha időben korábban érkezett volna, mint a kérdés. És azért érzi így, mert én az USA-ból írok, itt meg a magyarhoz képest van kb 6 óra időeltolódás. És ezt (az időzónát) egyszerűen nem veszi figyelembe a primitív fórummotor. Írtam is amúgy még korábbasn a tulajnak hogy minek kínlódik egy saját fórummotor fejlesztgetésével, egyszerűen telepíteni kéne egy ingyenes SMF fórumrendszert és kész! (Még értek is hozzá, ha nem akar vele foglalkozni vállalnám hogy leszek a fórum adminja és ügyelek rá). De nem akarja, mert ennek az volna az ára hogy külön kell regisztrálni a fórumra is, és belépni oda, s ennek kikerülése nagyon macerás lenne, extra fejlesztéseket igényel, amit nem akar bevállalni. Hát, ez az ő döntése, a magánvéleményem az hogy nem lenne egy tragédia ha külön kéne belépni a fórumra. Az SMF egy ingyenes és full-extra-de-luxe többszintes fórumrendszer, minden elképzelhető igénnyel, csodálatos minőségjavulást tenne elérhetővé itt fórumtéren! Esetleg ha ti is így gondoljátok mint én, írhatnátok neki ti is hogy tegye már fel azt, nem baj ha külön kell belépni hozzá. Igaz az e fórumba írt eddigi postok nem lennének átmentve oda, de sebaj, e fórumot beállítja „csak olvasható”-ra, így a múlt emléke megmarad, új postok meg íródnának az új fórumba... De csak ötleteltem.

1 éve
#1431
name
reply to name's post #1429
Fura, hogy a válaszodat a fórum a kérdés elé teszi. Kösz, így értem, hogy mire föl kell ez a sok féle olaj. A dolog igazából egyszerű, ami működik, azt kell csinálni. Ha azt figyeli az ember, hogy ki milyen elméletet hoz fel, vagy milyen példákra hivatkozik, akkor úgy jár, mint az apa, a fiú és a szamár.

1 éve
#1432
name
reply to name's post #1430
Hehe, szó sincs sült karfiolról. A karfiolt én egyszerűen megfőzőm sós vízben, és úgy eszem.

1 éve
#1430
name 1
reply to name's post #1429
Az extra kalória okozza a hízást... Nem a zsír, nem a szénhidrát, a fölös kalória. Ketogén diétával is tömegelnek s persze a zsírban hízás sem kizárt, a fölös kalóriák már csak ilyenek. Sokan durva deficitben is jóllaknak ketóban, nekem általában kizárt a fogyás, ha nem mozgok, egyesek pedig túleszik magukat ketóban és úgy érzik, éheznek. Bár az ritka, de van, akit a szénhidrát laktat remekül. Engem a zsír pl. elég rosszul, de a szénhidrátnál jobban, bár attól függ...

Úgy 8 éve vagyok szénhidrátszegény étrenden, de mindig rengeteg édességet ettem, édesítőszerrel és anélkül is s kétlem, hogy ez sokat fog változni. Nem szeretem a durva függést, nálam vannak határok, de azért legalább a napi csokim megvan :D S kérdés, mit nevezünk édességnek...? A csoki nekem az, de abba nem kell édesítés. Nagyon sok ketós valóban kerüli az édesítőket, egyeseknek direkt rossz is (sokaktól hallottam már, hogy akadályozta a fogyást, érdekes módon), másoknak inzulinválaszt ad vagy egyszerűen még nagyobb édesvágyat indukál... De sokunknak teljesen jó a megfelelő édesítőszerek használata. Én kifejezetten utálom a cukrot, az íze sem tetszik, eszembe sincs enni hozzáadott módon, elég baj az, hogy a gyümölcsökben, egyes zöldségekben sok van :D Úgyhogy engem nem visz vissza a cukorhoz az édesítő, sem az eritrit, sem a xilit, sem a gyümölcsökben levő cukor. Viszont édesség nélkül tuti hamar beindulna a rebellis énem, még ha nyilván nincs is rá fizikai szükségem. Amúgyis rém hasznosak az édességeim, nekem nem a zsírbevitelhez kell, mint sok kezdőnek, hanem a fehérjebevitelhez, ha épp nem vágyom sok tojásra nem édesség formájában... Úgyhogy ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, de persze nagyon hasznos, ha valaki eleve el tudja hagyni az édességet, kenyérféléket s egyebeket s nem kell extra alapanyagokkal és receptekkel bonyolítania az életét. Olykor a család is ott van, nyilván az ő édességevésüknek semmi közének nem kéne lennie a mienkhez, de azért egy édességimádónál, aki nem használ különösebb önfegyelmet a fogyáshoz, ez nem olyan egyszerű. Plusz a szokás nagy úr, főleg azok, amiket szeretünk s nem tartunk nagyon problémásnak. Mert pl. a cukorevést egészségtelennek láttam és simán elhagytam egyik napról a másikra, nagyon könnyű volt s csak nyertem vele. Édesítő nélkül nehezebb lett volna, az biztos.

Valakiknek jelenthet egy pici extra pluszt a kevés szénhidrát, úgy értem, ugyanannyi kalóriánál fogyhatnak egy parányit gyorsabban, de mivel a zsírból fogyásunk a kalóriadeficiten múlik (ha az izom marad), nyilván ügyelni kell a kalóriabevitelre ketóban is. Rengetegen tapasztalták már, hogy nem fogynak ketóban, mivel nem esznek elég keveset hozzá.

Karfiollal nagyon könnyű túl sok szénhidrátot bevinni, ha szereti az ember :D A legtöbbeknek biztonságos, de nekem kvázi kerülnöm kellett a sült karfiolt a ketóm elején, még 40 grammos határral is. Ez érdekes módon extrém ritka, ahogy olvastam az emberek tapasztalatát (rengetegen írták, hogy 20 grammba rengeteg zöldség fér... szerintem meg brutál kevés, alig valami, a nekem minimálisan szükségesnél kevesebb), de gondolom, az igazi zöldségimádók ritkán kötelezik el magukat a ketogén diéta mellett...

1 éve
#1428
name
reply to name's post #1427
Érdekes ez a sok olaj. Esetleg a szénhidrát-megszorítás miatt zsírokból viszed be az energiát? Rendben van, hogy az esszenciális zsírsavakra szükség van, de mi a koncepciód?

1 éve
#1429
name
reply to name's post #1428
Természetesen ketogén diétát követek! Az a „koncepcióm”, ha úgy vesszük. 56 napja kezdtem, és máris lementem 91 kilóról 74.3 kilóra, azaz kétségtelenül hatékony a módszer. A szénhidrátmennyiségem majdnem nulla, azaz, eleinte 10 grammban maximáltam, most már egy ideje 25 gramm van beállítva limitnek, de ez csak elméleti maximum mert továbbra is nagyon ritka hogy túllépném a 10 grammot. Szóval, szénhidrátot én akkor eszem amikor az benne van valami ételben amúgyis és nem lehet elkerülni; gondolok itt olyasmire hogy a tojásban van egy minimális mennyiségű szénhidrát például, meg ilyesmi.
Eleinte éhes se voltam a ketogén diéta mellett még úgy se hogy ritkán ettem többet mint 1200 kcal per nap, sőt akadtak napok amikor 1000 alatt voltam; emlékszem az egyik nap csak 600 kcal volt amit megettem de akkor se voltam éhes. Észrevettem azonban, ahogy mennek le rólam a kilók ez változik, mintha a szervezetem észlelné hogy csökken a tartaléka: egy ideje már 2000 kcal fogyasztást is nehéz tartanom, van amikor megeszem majdnem 2500-at is, sőt volt egy fizikailag és idegileg rendkívül megterhelő nap amikor már nem is számoltam mennyit ettem de biztos 4000 fölött volt. De még akkor is fogytam...
Szóval még így is fogyom, szépen. A titok tehát az hogy LOWCARB! Nem a zsír kövérít el, hanem a szénhidrát. Ezt persze nem én találtam ki, de egyetértek azokkal akik ezt mondják, mert tapasztalom a szénhidrátmegvonás jótékony hatásait.
Nekem ez könnyen megy, mert sose voltam nagyon édesszájú, inkább csak az a szokatlan hogy a kenyérről le kellett mondanom, meg a gyümölcsökről. De MEGÉRI!
Másrészt viszont rajongok a jó fincsi sajtokért, de az szerencsére simán belefér a ketogén diétába. Mielőtt megkérdeznéd: még a diétára áttérés előtt évek óta már cukor nélkül iszom a kávét is, teát is, és mesterséges édesítőszereket se használok hozzá. Szóval most csak annyi változott hogy a kávéból elhagytam a tejet is.
Általában véve az a véleményem ha valaki lowcarb étrendre áll át, tegye DRASZTIKUSAN: azaz ne igyekezzék pótolni az édes ízt valami mesterséges kutyulékkal! Egyrészt, éhessé az inzulin tesz bennünket ami a bevitt szénhidrát miatt kezd termelődni, de kimutatták hogy némelyekben maga az édes íz is pavlovi reflexként inzulintermelést indukál, tehát akkor is termelődik bennük ha igazából nem is ettek szénhidrátot csak édes ízt éreznek. Másrészt, ha nem szokik le a diétázó az édes ízről, idővel nem fogja kielégítőnek tartani a pótlékokat, és elcsábul az „igazi” cukorra vagy fruktózra stb.
Nekem kihívást nem is a csokik meg cukrok elhagyása jelent, mondom, azokért sose voltam nagyon oda, hanem a GYÜMÖLCSÖK... De majd ha elérem a vágyott 74 kilós súlyt, átállok paleo életmódra, abba már beleférnek a gyümölcsök is. Már nincs sok hátra mondom, ma reggel már 74. 3 kiló voltam/vagyok... De az a paleo is nekem egy elég drasztikusan szénhidrátcsökkentett változat lesz. Arra gondolok, a gyümölcsök visszajönnek ugyan, de még azok se minden nap, és a gyümölcsökön kívül semmi más szénhidrát. (Na oké, még a zöldségek némelyike is mint például karfiol, brokkoli... de azokban sincs lényeges mennyiségű szénhidrát).
Semmi bajom sincs a sok zsírfogyasztástól. Sőt a csirkemell például csak úgy megy le a torkomon ha evőkanálszámra eszem mellé a vajat...
A makróimat úgy állítottam be tehát, hogy 10 gramm szénhidrát (ez volt eleinte, pár napja már 25 gramm, de mondom csak elméletileg mert ritka most is hogy a 10 grammot túllépném), ami meg a fehérjét illeti, oda a napi keretem 25 százaléka van maximum engedélyezve, de ez rugalmas nálam, mert csak arra ügyelek hogy legalább a 15 százalék meglegyen. Ez könnyen összejön. Tehát fehérje 15 és 25 százalék közt. Ami meg marad, na az mindig a zsír! Zsír alatt értem a mindenféle olajokat is. De az olajok közül ki van tiltva nálam a napraforgóolaj mert abban túl sok az Omega6, és olvastam hogy a szójaolaj se jó bár már nem emlékszem mi miatt. Szóval a szójatermékek is nálam tiltva vannak, kivéve ha netán valami vitaminkiegészítőben van valami mikroszkopikus mennyiségű szója-akármi, na amiatt nem aggódom mert az a pár tabletta nem számít semmit.
Általában véve tehát bár ketogén diétát követek, de ezen belül is igyekszem figyelembe venni Szendi Gábor javaslatait, aki a paleo életmód igencsak híres és autentikus népszerűsítője Magyarországon (bár én az USA-ban élek most, de még így is megrendeltem Szendi jó egy tucat könyvét). Bár emellett az eredeti angol szakirodalomból tájékozódom elsősorban, ami a ketogén diétát illeti, már amiatt is mert Szendi mégis főleg a paleo-val foglalkozik. Ami oké, mondom én is paleóra akarok átállni a 70 kiló elérése után, de MOST amíg fogyózom a ketogént követem. De amennyire lehet igyekszem már most is ügyelni a paleo szabályaira. Nem nehéz összehozni a kettőt mert a legtöbb szénhidrát a paleóban is tiltva van azért (például a kenyér meg a finomított cukrok), szóval szerintem eszmeileg a paleo is közel áll a lowcarb étrendhez, de akadnak dolgok amikre a ketó nem helyez hangsúlyt a paleo viszont igen, na ha úgy vesszük ezekkel még „megszigorítottam” a ketogén diétámat.

Ja és még annyit, a napi „ajánlott” vitaminmennyiség legalább háromszorosát szedem be mindig.


1 éve
#1427
name
Na ezt a topikot is összeszemetelem... Tehát, én a következőket használom:

1. Omega3 kapszulák. Az Ebay-ről veszem. kb 10 dolcsiért van 200 darab. De nem olyat veszek amiben vegyesen van Omega6 és Omega3 is mert aki olyat gyárt az a cég egy barom, nem ért hozzá, csak olvasott valamit róla hogy kell az Omega6 is... és persze hogy kell, épp csak abból amúgyis fogyasztunk rengeteget akkor is ha nem akarjuk! Szóval tiszta Omega3 az amit veszek. Állítólag a címkéje szerint valami Alaszkánál a mélytengerben fogott halakból van...

2. Szedek naponta "Keto Core" multivitamin kapszulákat is. Szintén az Ebayről.

3. Szedek D vitamint is, meg K vitamint is. (szintén Ebayről...)

5. Emellett szedek külön 3 fajta MCT olajat is, valamint hidegen sajtolt extraszűz Olívaolajat (bár bevallom, nem szeretem, nem bírom az ízét, de most már késő bánat, megvettem előbb nem tudtam hogy nem szeretem, most már addig szedem amíg el nem fogy és kész). Szedek kókuszolajat is (bár ez olyan sűrű hogy gyakorlatilag zsír), valamint iszom naponta nem is kevés Avokádóolajat.

Végeredményben a napi 2000 kcal limitem jó egyharmada összejön már kora reggel, kizárólag ezekből az olajokból...

1 éve
#1426
name 71
reply to name's post #1425
Az eritritet nem kell beleszámolni a szénhidrátba, mivel nem képes az emberi szervezet megemészten, tehát ahogy be, úgy ki, csak közben édes íze van. Ezért is 0 kalóriás.

1 éve
#1425
name 2
Mit gondoltok az eritriről? Teába és limonádéba raknám csak, nem bírom így meginni :( az enyém dobozán az van hogy 100-ból 98g szénhidrât, ebből az összes poliol. Ezt bele kell szâ olni itt a napi CH-ba vagy ez mi? Köszönöm

2 éve
#1424
name 3
reply to name's post #1414
Illett volna hozzátenned, hogy az ajánlott 2 kapszula 30 mg koffeint tartalmaz. Nem mindenkinek használ, pláne edzés előtt, az általad ajánlott 3 kapszulában levő 45 mg koffein.

2 éve
#1423
name 3
reply to name's post #1417
Egyrészt igazad van, de másrészt pl. nekem, aki alapvetően pici termet vagyok, néha jól jön, ha van itthon "por".
Az aktuális éppen csokis, és ha a jó zabot kakaós effekttel kívánnám, azért mégis jobb a fehérjepor bele, mint a kakaó + a cukor. Mert a kakaó még csak hagyján...

Mostanában kezdem jobban enni a húst, mármint a régebbi gusztusomhoz képest. Lassabban is fogy a porom.

No meg, ugye, a növényi fehérje is fehérje, és szüksége is van rájuk a szervezetnek állítólag.

2 éve
#1422
name 3
reply to name's post #1414
Az L-karnitin hasznos, de nem izzasztószer.
Plusz a szervezet által fel nem használt felesleg a vizelettel távozik. Azaz drágát pisilsz tőle.

2 éve
#1421
name 3
reply to name's post #1415
Hánykor keljek? (Ha már mindent tudsz...)

2 éve
#1420
name 71
reply to name's post #1419
Kalkulátor: itt a főoldalon beírom hogy sült csirkemell. A különféle mű kifejezések (adag, tál, csésze, darab) nem hoznak lázba, csak meglepődtem hogy egy húsból ekkora az alapértelmezett adag. Bár mondjuk az almánál is teljesen mást ír a rendszer egy darabra, mint a mérlegem :) Természetesen mindent mérlegelek, grammra számolok.

Ha a BMR-nél a kor/súly/magasság/munkavégzés alapján meghatározott kalória mennyiségre gondolsz, azt messze én sem eszem le. A mai napom a leg-kiegyensúlyozottabb eddig (zsír és fehérje is felette alatta ahogy kell, de csak kicsit), és 1877 kcal. Az előírt ezen az oldalon 2429 kcal (amit nem értek, mert máshol 3207 kcal a szinten tartás, 2673 az alapanyagcsere, de mivel itt kevesebb - ergó szigorúbb -, ezért nem zavar). A legnehezebb a számomra egyébként a zsír: mi értelme az életnek sertés szalonna, lángolt vagy szárazkolbász nélkül? :) A kenyér kell a kutyának, de a husikámat nem adom ;)

Húsnak egyébként az általad írt 130 gramm az nekem is nagyjából stimmel. Igaz hogy nem csirkét, hanem sertés combot ettem, de a 110-140 gram közötti mennyiség egy kis friss, öntet nélküli salátával bőségesen elég volt ebédre. Feltételezem ugyan ez csirkével is elegendő. Ezért ijedtem meg az ennél 2-3x nagyobb "adag"-nak.

Amit az extrém súlyról mondtál: azért hál Istennek a 200 messze van. vasárnap 141,4 voltam. A csirkemell mennyiség amit itt írtam, úgy jön ki hogy a napi fehérje MINIMUMOM (a rendszer szerint) elosztottam az itt az oldalon elérhető kalkulátor (mit ettél) "Sült csirkemell" ételének 100grammra vetített fehérje értékét, azaz 24-et. 121/24= 5,04, azaz 504 gramm. Tudom hogy a fehérjét túl lehet teljesíteni, de azért a megadott minimumot (121 gramm) illik megenni, nem?

A GI számokat leg-részletesebben a www.kalóriaguru.hu oldalon láttam (így, ékezettel), de GL nincs. Én is amióta ismerem ezt a kifejezést (kb. 1 napja) ezt az oldalt találtam, ahol mindkét érték szerepel: http://paleo.dieta-abc.hu/hogyan-legyel-paleo/tapanyagtablazat/

A prézlis dolgot azért nem értem, mert ha sütőben sütöm, és csak vékonyan megkenem egy pici olajjal (egy szeletre jut vagy 10 milliliter), és amúgy teljes kiőrlésű lisztet használok, szeletenként szintén néhány gramm, akkor az mitől olyan vészes. Mindenesetre rendeltem néhány lisztfajtát, majd próbálkozok vele. Vagy bemérgesedek, és nem rántva csinálom, hanem sörös bundában :D

Kókuszolaj nagyon jó dolog, csak sajnos egyéb szempont miatt nem használjuk (olvass utána az ökológiai hatásainak), a VCO minősített finomítatlan organikus kókuszolaj meg erre a célra kb. megfizethetetlen (4 ezer körül van egy liter). Bőrápolásra használjuk egyébként, mondhatni hogy az illatától jól lakik az ember :) (vagy éppen megéhezik, lelki állapot függő).

A kíváncsiságom még nem ismered... Szóval ha a többieket nem zavarja, én örülök a beszélgetésnek, érdekel a mondandód, hiszen tapasztaltabb vagy nálam, ha jól értem te már elérted azt, amire én még csak vágyom.

2 éve
#1419
name 9
reply to name's post #1418
Ha fél kg, akkor akkora a keret, nincs mese.
Nagyon nem mindegy hogy sült vagy nyers az a 300g csirkemell (fogalmam sincs milyen kalkulátorról van szó), de az "adag" szóval ne nagyon barátkozz össze.
El kell valahol kezdeni, és nem fog az első naptól csodásan menni a makrók betartása.
Elkezdted, gyűjtöd a tapasztalatokat, már teszel valamit magadért.

Nálam a reggeliben volt (van) 100g sonka (96%-os) és az ebéd és vacsora tartalmaz csirkét, az én egyszeri "adagom" 130g sülve, és kész is a fehérje.

Van további tapasztalatom is, az extrém súlyú emberekkel kapcsolatban, ahol már nem annyira "kell" leenni azt a BMR-t ahhoz hogy lemenjenek a kilók, az egyik társunkat "láttam" fogyni társként több mint 70kg-ot adott le 9 hónap alatt. Nem ette le a BMR-t ami 3000kcal felett volt induláskor, a súlya pedig 200kg felett.
Ezzel azt akarom mondani, hogy bár nem ismerlek, de van egy olyan sejtésem hogy nem kellene akkora keretet leenned, ahol több mint fél kg csirkemell fedezi a 20% fehérjét (persze ha ez nyers adag, és a csirke 40%-ot veszít süléskor, akkor ennyit én is megettem).
Ott van még az a tény is, hogy a fehérjét simán túlteljesítheted ha akarod, károdra nem válik....lehet ezért fél kg?

A javaslatom a rántott csirke evésével kapcsolatosan nem túl kedvező. Én is imádom, de csak sátoros ünnepeken fér bele, amikor hajnaltól estig fizikai munkát végzek....ilyenkor úgy gondolom megérdemlem.
Egyszer számolgattunk, hogy mennyi is ennek a kalóriája a felszívott olaj miatt, de a prézli GI-je miatt nem aggódtunk.
Mértünk ráragadt prézlit, olajban lepotyogott prézlit, elfogyott olajat....sütöttük sütőben, zacskóban....szóval sokat foglalkoztunk a rántott hússal, mert nagyon szeretjük, de nem fér bele rendszeresen a keretbe.
Vannak ilyen kaják...ott van pl. a bundás kenyér....évek óta nem ettem :( ...pedig imádom....

Lehet ám finom a sütőpapírban sült fűszeres csirkemell is frissen párolt zöldségekkel, csak rá kell jönni hogy mennyivel egészségesebb.
Ha már a GI-nél tartunk, érdekelne melyik az az oldal, ahol a GI-t pontosabban tudják számolni, mert foglalkozom én is ezzel amióta az életem egy cukorbeteg mellé sodort. Sütiket is készítek, mert az is az élet része, és nagyon figyelem a GI-t, a bejgli is teljeskiőrlésű volt...milyen is lehetne más?
Ugyanakkor figyelem a GL-t is, mert nagyon szeretjük ám a görögdinnyét is, ami pl. GI szempontjából felejtős gyümölcs, de GL szempontból nincs benne semmi kivetni való.

Csak még egy szó a prézliről....egyiket sem használom, nálam a Guthaus Paniermehl-je a nyerő mert nem "ég bele" az olajba, "nem fut" el tőle az olaj, és nem habzik.
Ráadásul galád módon ha már rántott hús, akkor kókuszolaj....igen, tudom hogy 100%-ban többszörösen telített, ebből a szempontból a legrosszabb zsiradék, de csak ez a kaja készül így, és a szervezetnek szüksége van telítetlen, egyszeresen és többszörösen telített zsírokra is.
Jó módszer lehet a ritka rántott húsos kilengésekre az is, ha előtte-utáni napon kevesebb kalóriát eszel, hiszen ez a 24 órás intervallum nincs kőbe vésve, mi van ha 72 órában számolunk?

(bocs, megint többet beszélek mint amennyire kíváncsi vagy)

2 éve
#1418
name 71
reply to name's post #1417
Szia, és a fehérje beviteled mekkora része volt csirkemell? Nekem több mint fél kilót kéne ennem naponta hogy elérjem a keretem (igen, tudom hogy másban is van fehérje). Ez azért ijesztőnek tűnik. Mondjuk a "kalkulátorban" a sült csirkemellre 300g az adag.

Illetve milyen javaslatod van, ha én a pipimellet rántva szeretem? GI "életmód" szempontjából ha mondjuk a prézli valami egészséges liszt (pl. teljes kiőrlésű) és a morzsa ööö nem tudom miből (házi száraz teljes kiőrlésű kenyérből?) van, akkor az mehet?

2 éve
#1417
name 9
reply to name's post #1416
Szia!
Ajánlani mindenki tud :)........persze ha ismer ilyen készítményeket. Körülnézel a neten, és meglátod mi az ami elérhető, mire van szükséged, mennyit költesz rá ezek ismeretében......

Ha fogyni szeretnél minek kellenek a fehérjekészítmények? értem én hogy könnyebb tartani a keretet, de hogy fogod így megtanulni a helyes étkezési arányokat?
Szerintem sokkal jobb lenne ha az elején, amíg eléred azt a 100kg-os határt, nem porokkal érnéd el a fehérje mennyiséget, hanem megtapasztalnád hogy mit is kell enni naponta ahhoz, hogy ez meglegyen!

(35kg-ot adtam le fehérjepor nélkül, de láttam ennél sokkal nagyobb fogyást is csirkehússal)

2 éve
#1416
name 71
Sziasztok, a fehérje értékek könnyebb betartása miatt ajánlották nekem, hogy ilyen fehérjeporokat egyek (Scitec Nutrion). Ezek mind ilyen csillagászati összegbe kerülnek (üszkve 6.000/kg, kb. 180 Ft/adag), vagy létezik élhetőbb változat is, ami úgy nagyjából jó?

Illetve ezek mennyire egészségesek az esetemben? Azért ezek a termékek testépítőknek készülnek, én meg fogyni szeretnék (egyenlőre, aztán ha elérem a 100 kilót...)

A zsírral nincs gondom (nehezen, de kb be tudom tartani, meg őszinte leszek, nem is félek tőle annyira), a szénhidrát egyenlőre játszi könnyedséggel megy.

2 éve
#1415
name
De amúgy nem ezektől a csodaszerektől kell várni a csodát!Csak egyél napi 3-4szer normális kajákat ami a leglényegesebb hogy mindig ugyan akkor egyél 8kor 12kor 17kor
+igyál napi 3liter ásványvízet

ha 1hónapig ugyan abban az időpontokban eszel garantálom hogy lefogysz 1hónap alatt 5 kilót!!Szenvedés nélkül Szíveseeen

2 éve
#1414
name
De az mire jó hogy izzadtok ??Izzadással csak vízet vesztesz L-karnitin igazából csak arra jó ha például kövő hét végén mész lakodalomba akkro vízet vesztesz vele +két hétig kevesebbet iszol akkor lagzira vízvesztés miatt fogsz tudni fogyni 2-3 kilót.
L-karnitin az a legnagyobb átverés ha fogyást szeretnétek elősegíteni akkor +30-40%ot hozzá tudsz tenni Biotech Thermo Elite kapszulával bedobsz edzés előtt hármat kb 1hét után telitődik a szervezeted és pörögni fogsz mit állat Szíveseeen

2 éve
#1413
name 3
reply to name's post #1412
A felesleges L-karnitin a vizelettel távozik.

2 éve
#1412
name 5
Fehérje MHN protein . Van benne BCAA meg glutamin is,napi 2x legalább +csirkemell,túró ,zöldség . gymstore.hu
L-claritin 100.000 mg shop buildernél lehet venni 500 ml-est . Edzés előtt fél órával 30 ml kell

2 éve
#1411
name
reply to name's post #1407
Köszönöm szépen a válaszodat!

2 éve
#1409
name
#1390:
Látom már 5 hónapja kérdezted, de én is ugyan ebben a helyzetben vagyok/voltam.
Kb 3-4 hónapja figyelek oda az étrendemre és edzek ismét heti 3-4-5 alkalommal, ahogy időm engedi.
Amit tanácsolnék, hogy ne egyből az étrendkiegészítőkhöz nyúlj, előbb tedd rendbe az étrended és a napireded. Legyen meg előre, mikor mész terembe, és mit edzesz. Mikor ejted meg az étkezéseid. Azokat készítsd el előre, ne rendelj. Én vagyok hogy éjfélkor fejezem be a főzést, másnap reggel pedig indulhatok munkába. :(
Nekem egy napom így néz ki:
7:00 reggeli : 80g túró, fél összevágott almával
12:00 ebéd: változó, húsnak általába csirkét eszek, mellé kevéske rizs, és zöldség.
17:00 uzsi: 3-4 szelet pufirizs, sajtkrémmel. (light sajtkrém)
19:00 irány edzeni
21:00 fehérje

Ezzel az étrenddel/napirenddel indult be újra a fogyásom, volt, hogy délelőttre betettem még egy szénhidrátos étkezést, illetve délután már nem fogyasztottam szénhidrátot, de az nem segített, így edzés előttre beraktam egy szénhidrátos kaját, hogy jobban menjen az edzés (jobban is megy).
Étrendkiegészítők: fehérje, BCAA, Glutamin, multivitamin,B vitamin, C vitamin, illetve edzés előtt 2mg L-carnitine.
Fehérjét este, BCAA-ból 1 kapszulát reggel, valamint edzés közbe vízbe keverve por formájában, glutamin szintén edzés közbe vizbe keverve, és 1 tabletta edzés után, vitaminokat pedig reggeli után szedem.

Így 3-4 hónap alatt 12 kilótól szabadultam meg, persze volt, hogy közbe jött néhány csaló nap, de ezeket próbálom leszorítani, és akkor is kerülni a szénhidrátot.

2 éve
#1408
name
#1403 :
Igen, a protein segíthet. Az izomzatot nem a genetika alakítja, hanem az edzés és a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálkozás. Persze, a genetikának is van köze hozzá, van, aki könnyebben marad "száraz" egész évben, másnak extra diétát kell ehhez végezni.
Van akinek 1 óra szobabicikli beégeti a zsírt, van akinek 2-3 óra aerob/kardió kell.

10 km futáshoz azt javaslom, hogy szedj magnéziumot, futás előtt 30 perccel vegyél be 1000mg L-carnitinet, és jobban fog menni. Fehérjét pedig lehetőleg egyből utána fogyassz.
2 éve
#1407
name
#1406:

1: A BioTech super fat burnere elég jó választás lehet, tudja támogatni a fogyást. Viszont persze diéta mellett, ami gondolom tiszta :) Ha időd engedi iktass be napi 1 hosszabb kardiót, mondjuk reggel üres gyomorra, és térj át a súlyzós edzésekre.

2: Én csak negatív véleményeket hallottam, bár igaz, hogy ők csodát vártak tőle. Én soha nem vennék Turbó Diétát, egy szigorú diéta sokkal több eredményt hozhat.

2 éve
#1406
name
Két kérdésem van azokhoz, akik használtak már valamilyen táplálékkiegészítőt.
Minimális fölösleg maradt már csak rajtam, célegyenesben vagyok, ez az utolsó 4-5 kg azonban sehogy sem akar lemenni. A diéta, mozgás és életmód mind rendben vannak, most már inkább szálkásításról volna szó. Szeretném leadni a maradékot is, viszont mivel nagy túlsúlyról már szó sincs, arra jutottam, hogy megtámogatom a dolgot valamilyen táplálékkiegészítővel. És itt jönnek a kérdések.

1. Lehetőleg nem étkezéshelyettesítőt szeretnék, hanem olyat, ami hatékonyabbá teszi a diéta és a mozgás eredményezte fogyást. A BioTech USA Super Fat Burner elég szimpatikus, próbálta valaki? Tényleg jó? Vagy mit javasoltok? (Étrendet, sportot ne, ezek megvannak.)

2. Turbó Diéta. Sok véleményt olvastam róla, kérdeztem ismerősöket is, és nem győztek meg. Vannak pozitív vélemények is, de azt is mondják, hogy nem mulasztja el az éhséget. Erről van valakinek tapasztalata?

2 éve
#1405
name
Valaki használta már a Peak fogyást segítő tablettáit? Használnak?
Diéta és mozgás mellett gondoltam hátha segít jobb hatásfokot elérni.

2 éve
#1404
name 3
reply to name's post #1403
Az izomzat részben genetika, részben az edzés alakítja. A protein abban segít, hogy az edzésmunka könnyebben menjen.
Önmagában nem fúj fel rajtad izomzatot.

2 éve
#1403
name
Sziasztok. Rendszeresen futok (10km), sajáttestsúlyos edzést végzek. Vettem protein powert. Ha elkezdem szedni, szerintetek lesz vmi látványa ennyi mozgástól?

2 éve
#1402
name 3
reply to name's post #1400
Csak olyan kicsit állott csoki.

Eddig a Scitec Four-Star csokis volt a legjobb, de most Biotech-boltba sétáltam be.

2 éve
#1400
name
reply to name's post #1399
Mennyire borzalmas az íze?

2 éve
#1399
name 3
Szolgálati közlemény:

A biotech-boltban vettem ma fehérjét.
Csokis, kilós, 4 ezer. keverék fehérje, de nekem megfelel.
https://shop.biotechusa.hu/products/protein-power-1000-g

2 éve
#1398
name 3
reply to name's post #1397
Nicsak, ki is mondja meg itt a tutit?

Legalább áruld el, az itt szorulás ellen közismert cuccot miért tartod csodaszernek?
Lehet, neked új, de itt a Bázison eddig is használta, aki akarta.

2 éve
#1397
name
reply to name's post #1396
vegyél útimagfűhéjat natúra boltban lehet kapni!!
tuti lefogysz!!nem kell megköszönni :))

2 éve
#1396
name 3
reply to name's post #1395
Én se mindig nézek rá, nagyon jó a Scitec.
Ha nem jön össze sok rendelni való, akkor, ha a városban járok, bemegyek a kis sportboltba és megveszem azt a vitamint pl. Egy darab valamit nemigen érdemes rendelni.


2 éve
#1395
name 192
reply to name's post #1394
Köszi a tippet, ennek én is utánanézek. Már jó ideje nem hasonlítom a Sciteces cuccok árát, mert én nagyon kedvezményesen veszem őket, és úgy eddig még semmi nem verte, de tény, hogy évek óta nem is ellenőriztem.

2 éve
#1394
name 3
reply to name's post #1393
Köszönöm. Már összeírtam a hatóanyag/ár összevetést.
Eddig a DM-es volt a legjobb, de most a BioCo a legolcsóbb, 66 Ft/gramm-al, és 60 db 500 mg-os kapszula, azaz jó az adagolása.

500 mg-nál többet csak erősebb fizikai igénybevétel mellett szoktam bevenni. Nem azért szedem, hogy drágát pisiljek. ☺

Van egy újabban kapható is, ami nagyon olcsó gramm/Ft-ot tekintve, de por, azaz nehezebb adagolni, és a 15 deka így is 7000 Ft belőle.

A Scitec karnitinje drága. A 60 db 500 mg-.os kapszula a Scitec-nél 3700, a BioCo-nál 2000 Ft.

2 éve
#1393
name 192
reply to name's post #1390
Én a Scitec L-Carnitin kapszuláját használom edzések előtt, érezhető a hatása, és nincs mellette más tudtommal, de ennek a Scitec honlapján pontosan utána tudsz nézni.

2 éve
#1392
2 éve
#1391
name
Reggel utimagfűmagot kell inni utána
táplálék kiegészítő gyanánt igyatok L-karintin 110.000 MG-t feketedoboz piros írással én ezt futás előtt iszom töményen ( 2-3korty) rendeljetek keserűdinnye kapszulát egyet dobjatok be kaja közben elveszi az éhséget.
De amúgy ne várjatok ezektől csodát egyik sem ér semmit
Nem értem amúgy szerintem az egész fogyás tök egyszerű meglátásom szerint kell hozzá max 10-20%önkontroll

2 éve
#1390
name 3
No én meg gondolkodóba estem.
Kellemetlenül érzem magam a bőrömben. Már vettem biciklit is, amihez újra és boldogan hozzászoknék.
Jobban telik kiegészítőkre is. Viszont rengeteg a munkám, ami ülésre kényszerít. Ugyanakkor, tapasztalom, a fokozott szellemi igénybevétel szénhidrátéhséget okoz.
Tehát előjöttek megint az érszűkületre emlékeztető problémáim, egyértelműen le kell adnom azt a pár visszajött kilót. Lehetőleg rövid, de lényegre törő edzések segítségével.

Régebben szedtem az L-karnitint, a Dm-ben kapható változatot, ami magnéziummal volt kiegészítve, hogy a szívem jobban bírja a mozgást amellett, hogy kevés húst eszem.
Viszont megváltoztatták az összetételét, így már gyakorlatilag egybeépítették a "magnebéhat" -tal, ami az orvos által is elismerten hizlaló hatású. Tehát leálltam vele.

Muszáj lesz keresnem egy másik L-karnitint, mert azt veszem észre, hogy hamar kifulladok. Lihegek-szuszogok, ugyanakkor a pulzusom ezt nem indokolja.


3 éve
#1389
name 4
Nyilván nálam sokkal jobban képben vagytok az ilyesmivel, de hátha erről még nem olvastatok és egyetértetek a cikkel.
Fehérje bevitelről szól:
https://shop.builder.hu/a-magikus-szam-1-62-a4717?utm_source=newsletter&utm_campaign=20180326-heti.builder&utm_medium=email&utm_content=vstr+aktv

3 éve
#1388
name 3
Én inkább azt olvasom ki ebből, hogy ha az ember elkezdi szedni valamely kiegészítőt, az annyit ér, amennyi felszívódik belőle, és hogy minden anyag valamilyen kölcsönhatásban áll a másikkal.


3 éve
#1387
name
:-)) valamiből megkell éljenek. ..

3 éve
#1386
name 424
reply to name's post #1385
Erdekes, viszont ujra megerositi azt a hitemet, hogy meg nagyon sok minden titok az emberi szervezet mukodeserol meg a kutatok elott is.Vagyis kitanulmanyoznak bizonyos dolgokat, par ev mulva az ellenkezojet. Az viszont egeszen biztos, ( legalabbis szent meggyozodesem szerint, masnak lehet mas velemenye) hogy minden gyogyszeripari termek felig mereg, lehet, hogy valamire hasznal, de kozben masfele ugyanannyit - ha nem tobbet- art. Igy en semi tablettat nem szedek es nem szedtem soha a 64 evem alatt. Hogy van-e valami betegsegem? Nincs, mert nem megyek orvoshoz. Struccpolitika.

3 éve
#1385
name 3
Ezt találtam ma a neten. Szerintem érdemes elolvasni.

http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-csontritkulas.html

3 éve
#1384
name 3
reply to name's post #1382
Akkor érdemes, mert valószínűleg Biotech termékről van szó.

3 éve
#1383
name
reply to name's post #1381
köszi a tippet, sikerült elmenteni de sajnos megnyitás után nem szerkeszthető az info, pont erre utaltam a legelején is....

3 éve
#1382
name 424
reply to name's post #1381
Nem pont igy van, mert tudtommal az asvanyi anyagokat, vitaminokat, stb (mikro-osszetevoket) valamint telitett zsirt, rostot, stb egyelore cask az USDA-rol lehet betolteni, felirni nem lehet.Remeljuk idovel lesz fejlesztes erre is Vagy cask en nem talaltam meg ra?

3 éve
#1381
name 3
reply to name's post #1380
Szerintem ha felvitted, az egy tablettának válaszd talán a "szem" jelzést, vagy amelyik szimpatikus.
Elmented.
Utána megnyitod, és akkor feljön a lista a részletes összetevők számára. Ott tudod szerkeszteni, azaz ezeket felvinni.

3 éve
#1380
name
az uj étel felvitele az nem jó erre, mert nem lehet beírni az összetevőket (vitaminok, ásványi anyagok, stb) tablettánként......esetleg tudja valaki hogy azt hol kell bevinni?

3 éve
#1379
name 424
reply to name's post #1377
a Mit ettel sor vegen a 3 pont alatt bujik meg a lehetoseg, hogy uj etelt vagy uj receptet vigyel fel

3 éve
#1378
name 3
reply to name's post #1377
Milyen info gomb? :D

Új étel.

3 éve
#1377
name
Ez remek hír lenne, márcsak azt kell kiderítenem hogyan....az info gomb után megjelenő táblázat nem engedi a beírást.....

3 éve
#1376
name 3
reply to name's post #1375
Amennyire én tudom, felviheted.

3 éve
#1375
name
Sziasztok,

a Biotech Usa Multivitamin for women szerepel a rendszerben de a férfi nem :(
Esetleg lehet tudni, hogy az értékek mikor kerülnek fel az adatbázisba mindkettő esetében?
Válaszotokat előre is köszönöm...

3 éve
#1374
name 50
Mindenkinek köszi a választ.
Zöld teát fogyasztok néha, természetesen cukor nélkül (a konkrétan cukros teáról lejöttem mikor belekezdtem a kalóriaszámolásba ;-) ), fehérjeport néha edzés után ill. ha nagyon nem fér bele semmilyen más édesség - az meg úgyis kicsit nasi ízű.
A csodaszerekben nem hiszek én sem, bár fel-fel merül néha ugye a króm, L-karnitin, fogyis teák...azt hiszem ezek csak a valóban betartott, kalóriadeficites étkezést tudják segíteni, támogatni, legfőképp anyagcsere vonalon.

3 éve
#1373
name 3
reply to name's post #1372
Aki kevésbé húsevő, mint én is, hiába figyel a fehérjebevitelre.
Én az erőltetés legkisebb gyanújától is messze menekülök, a húst pedig nem kívánom. Erőltetés lenne... Inkább a por.

3 éve
#1372
name
reply to name's post #1369
Én nem szedtem semmit és 26 kg-ot adtam le.Még fehérjeport se.
Bár igazából hasznos lehet,ha elcsúszunk a fehérje bevitellel ,de erre érdemes figyelni.
Igazából ,hogy mennyi fehérjére van szükségünk arról el lehetne vitázni.

Nekem az a véleményem 20% testzsír felett értelmetlen és sejtésem szerint azalatt is bármilyen magát zsírégetőnek hirdető terméket szedni.

Ha már valaki szedni akar valamit,akkor 20-30g/nap olajos mag (tökmag,napraforgómag,mandula,diót) elfogyasztását ajánlanám csakis sózatlan,pörköletlen formában.Ezt lehet kiegészíteni Omega 3-al,de ennek semmi köze a fogyáshoz csak egyszerűen nagyon sok jót mondanak róla.
Amit még nagyon ajánlok a zöld tea!Kb 5000+ tanulmányt csináltak erről a csodáról és minden pozitív hatáshoz csak elég napi 1dl-et elfogyasztani belőle :)
Bizonyítottan elősegíti a fogyást persze csak cukrozatlan formában!
Emellett rengeteg egyéb pozitiv hatása van és ahhoz képest az ára elenyésző.Én reggeli,ebéd után iszok egy-két bögre teával.Imádom,főleg zsíros ételek után nagyon jó,mert megköti a kajában lévő zsírokat.

Bár vannak negatív hatásai,akinek nincs hozzá szokva a gyomra annak hasmenést okozhat.Főleg,akkor,ha a fogyókúrás cikkeket elolvasva valaki több litert megiszik belőle egy nap, annak meg lesz a hatása:D
Koffein tartalma miatt arra érzékenyek nem igazán fogyaszthatják.
Egyeseknél gyomorsavat okoz.
Sajnos sárgítja a fogakat,ennek ellenére védi is egyben a fogakat.
Elsőre egyeseknek az íze furcsa lehet,főleg a cukros tea löttyök után,de egy rövid idő értékelni fogod.

Én úgy értékelem a pozitív hatásai olyan nagyok,hogy érdemes megpróbálkozni vele és napi szinten fogyasztani ezt a csodát :)

Fokozatosan lehet bevezetni mondjuk egy kiadósabb étkezés után meginni 1 dl és folyamatosan emelni az adagot és figyelni hogyan reagálsz rá.

3 éve
#1371
name 4
reply to name's post #1369
Véleményem szerint igazi segítséget a fogyásban nem ad általánosságban. Ezek a tápkiegek kb a 18-20% testzsírnál kezdenek el igazán dolgozni, amikor már kajával és edzéssel is valódi meló lefogyni. A fehérje szükséges és nincsenek benne "adalék" anyagok. Ha lennének, akkor kivétel nélkül minden élversenyzőnk bukna a dopping teszteken.

3 éve
#1370
name 17
reply to name's post #1369
Egy marék fenyőmag edzés előtt. :-)

3 éve
#1369
name 50
Ki mit szed mint fogyást segítő vagy edzéseket hatékonyabbá tevő tápkieg.? Tapasztalatok, vélemény? Pénzkidobás vagy valóban megéri? Én hébe-hóba L-karnitinezek, inkább csak edzések előtt, és néha fehérjepor, hogy értelmesebb formában vigyek be "nasi" kalóriát (néha jó vmi édes ízűt fogyasztani edzés után). Multivitamint szedek még, meg időszakosan C-vitamint is.

3 éve
#1368
name 5
Sziasztok! Elkezdtem használni egy Collagene Facelift nevű szirupot, amit itthon a Natúr Tanya forgalmaz. Azt ígéri a leírás, hogy feszesíti a bőrt. Van valakinek tapasztalata ezzel a termékkel? Két hete használom, úgyhogy én még nem látom az eredményét. Tudtok esetleg ajánlani olyan kollagénes terméket, ami nektek bevált?

3 éve
#1367
name 3
Ha már itt tartunk:

A magyar VitaDay sorozatot eddig csak az olcsó, lapos kiszerelésben ismertem. Most kaptam ajándékba a multivitamin és az 1000 mg-os C-vitamin rágótablettáikat,mindkettő 60 db-os tégelyben. Jónak érzem a hatását.

Kaptam még egy kiegészítőt, magnázium, kalcium, D3 vitamin, Altapharma filmtabletta, ez is jó összetétel.
Azóta is vigyorgok, hogy tablettában eszem a bejglit - a dió D3, a mák kalciumforrás. :)))
(Nem szeretem a bejglit, irdatlanul megcsömörlöttem tőle gyerekkoromban.)

3 éve
#1366
name 3
reply to name's post #1364
Általában a babona az, ami a legszívósabban tartja magát a fejekben.
Az alap proteinporok fehérjéje nem is sokkal drágább, mint a megfelelő mennyiségű hús.

Mert pl. a csirkemell filéből 4 kg kellene, hogy egy kg protein összejöjjön belőle.
A marhabélszínből még több. Lehet számolni, de ne felejtsük el hozzászámolni az elkészítéséhez használt energiát sem.

A fehérjepor ott van, nem igényel időráfordítást és köretet sem.

Húsok fehérjetartalma:
https://shop.builder.hu/kaloriatablazat-husok-a3268

3 éve
#1364
name
reply to name's post #1357
Édes jó istenem... Ilyenkor elgondolkozol azon amit írsz, akár csak egy kicsit is?! Nyilván belerakják "titokban" azokat a csúnya szteroidokat. Mások nagy nehezen, illegálisan, sokkal drágábban megveszik a növekedési hormont és tesztoszteron származékokat, de nekünk ajándékba adják a fehérje mellé... Elkeserítő, hogy még mindig itt tartunk.

3 éve
#1363
name 31
Én ezt a Power System Proteint próbálom most. 50gr fehérje. De 300kalória összesen.

3 éve
#1362
name 3
reply to name's post #1361
Még most sem próbáltam ki, de legközelebb már azt veszek. A véletlenül talált táblázat szerint ez az egyik cég, amelyik majdnem annyi fehérjét rak a dobozba, amennyit ráír.3 éve
#1361
name
reply to name's post #1359
Én igen. :-)

3 éve
#1360
name
reply to name's post #1357
De nálunk viszont tiltják (szerintem). Szóval továbbra sem hiszem.
Részemről Scitecet ittam régebben, most áttértem a Myproteinra, sztíviával édesített, és egyáltalán nem émelyítő, mint a többi. Kedvencem a banános meg a csokis.

3 éve
#1359
name 3
reply to name's post #1358
Senki nem állította, hogy szereti...

3 éve
#1358
name 4
Nekem egyszerűen ihatatlan - ehetetlen volt mind, valahol a gipszkása és a liszt feloldva víben közt van mindegyik. Esetleg a tojás alapúakat kóstolta valaki, azok is ilyenek?
Van ez az Egg Pro, viszont sajnos ebből nincs "kóstoló mennyiség". 6-8000Ft-ot meg nem szívesen dobnék ki.

3 éve
#1357
name 5
reply to name's post #1356
Nem városi legenda, egy olyan szakorvos mondta, aki sok kutatásban vesz részt. 40%-ukban van hozzáadott szteroid. Név szerint említette a Scitecet és a Biotech USA-t is. Azt is elmondta, hogy az USA-ban semmi sem tiltja, hogy akár növekedési hormont vagy bármi általuk hasznosnak tartott cuccot keverjenek ezekbe a szerekbe és meg is teszik, ha úgy tartja a kedvük. Persze ő csak egy orvos, akinek ez a szakterülete, nem muszáj hinni neki.

3 éve
#1356
name
Ez a titkos szteroid valami városi legenda lehet.

3 éve
#1355
name 3
reply to name's post #1354
Ismétlem: nem hiszem, hogy a kis olcsók lennének "felturbózva". Inkább a tényleg speciálisak talán, amelyek gyanúsan drágák is.

https://shop.builder.hu/tapkiegek-szteroidszeru-hatassal-ne-ulj-fel-az-atveresnek-a1123

Addig sem hiszem el, mert ez senkinek nem lenne érdeke.

Inkább elhiszem, hogy a húsokkal megesszük mindannak a sok gyorsítónak egy részét, amitől az illető "húsdonor" állat időnek előtte nagy és erős lett.

3 éve
#1354
name 5
Én egyáltalán nem iszom folyékony kalóriákat. Ez számomra egy nagyon egyszerű szabály, ami az első lépés volt a fogyás útján. Ha lehet választani, én inkább megeszem a kalóriákat ivás helyett. Azt hallottam, hogy a túróban sok fehérje van, ráadásul édesen és sósan is jól el lehet készíteni. Én sok joghurtot és kefírt is szoktam enni akár magában, akár főtt ételek összetevőjeként. Hetente minimum 6 tojást eszek, főleg reggelire változatosan elkészítve. Én nem ehetek babot, borsót, de ezek is jó fehérje források. A csonthéjasokból is lehet meríteni, csak nagyon kell figyelni a mennyiségre, mert magas a kalóriatartalmuk. Néha szoktam enni proteinszeleteket, de őszintén szólva nem éri meg annyira, mert nincs benne olyan sok fehérje, ráadásul a sport szeletnek finomabb az íze, a kalória tartalma meg majdnem azonos. A fehérjeporokkal meg csak óvatosan bánjatok, mert nagyon sok tartalmaz hozzáadott szteroidot, amit nem tüntetnek fel a címkén.

3 éve
#1353
name 3
Vannak a levesporok, bár nem ajánlanám minden napra, mert azért mégis levespor (elég sok ízesítő, tartósító, aroma, stb. benne)

A proteinszeletek finomak, de ami nem CH-s, az már tényleg drága.

Szintén a scitec fourstart iszom, vízzel. Most narancsos-maracujás, de legközelebb vaníliásat veszek, azt a zabkásába is bele tudom tenni.
Szója nincs benne tényleg, és én is kellemes hatását érzem.

3 éve
#1352
name 4
Ízlések és pofonok, nekem a szeletek ízlenek, de azokban kevés a fehérje, a porokból, meg pudingokból bármit csinálok kóstolok, édesítem stb, szinte csak a gipszkása ízt érzem.
A Biotec-ből még a szeletnek is kicsit vakolat íze van.
Egyéb alternatívát valaki ismer, esetleg a vegánoknak készültek jobbak?

3 éve
#1351
name 33
reply to name's post #1349
Én is vízpárti vagyok. Nekem a joghurtos-túrós vagy miszösz jött be a legjobban - a kék. :D Egyébként a Biotech rizsfehérjéje sem rossz, az csokis-fahéjas. Eddig nálam a Scitec a legjobb. Szerintem érdemes lenne egyébként nem csak port nézni, hanem szeletet vagy smoothiet is - bár ez utóbbi veszett drága.

3 éve
#1350
name
reply to name's post #1349
Köszi a tippet! Ezt ki fogom próbálni!

3 éve
#1349
name 192
reply to name's post #1348
Szia!
Én a Scitec Fourstar proteinjét iszom. 4 féle forrásból tartalmaz fehérjét, szója nincs köztük tudtommal. Sokféle íz van belőle, a sima vaníliás egészen egészen semleges. A többi féléhez képest, amiket próbáltam, ez a legkevésbé gejl, és mások szerint is a nem túl édes fehérjék közé tartozik. Egy adagja 3 dl 1,5%-os tejjel 33 g fehérjét és 14 g CH-t tartalmaz, de ha nem tejjel iszod, hanem vízzel (én is így iszom, mert így nekem sokkal jobban ízlik), akkor 24 g fehérje és 2 g CH van csak benne. Kifejezetten ajánlották az esti edzések utánra, és itt a lényeg az esti időponton van, mert vannak benne segítő emésztő enzimek is a jó felszívódásért, ezért nem baj, ha egy-két órával utána már aludni mész. Nekem is rengetegszer kiváltja a vacsorát, ha későn érek haza az edzésből.

3 éve
#1348
name
Sziasztok! Meg vagyok lőve kicsit...1650 kcal, 160g szénhidrát diétán vagyok. Most tartok a 41. napon, eddig 6 kiló ment le. A problémám a következő: egyszerűen nem tudom bevinni a szükséges fehérje mennyiséget. Napi kb. 50g sikerül, de ezzel még 30g-al alatta vagyok annak amennyi kéne. Nem szeretnék "meglöttyedni" nem szeretnék veszíteni az izomzatomból. A húsfogyasztással nem állok hadilábon, de szükségem van jó minőségű fehérje pótlásra. Szójafehérjét nem szeretnék és fontos lenne hogy jó ízű legyen (nem akarom kínlódva inni), ezért shakeben gondolkozom. Tudtok olyat ami finom, és egy adagja max 40g szénhidrátot tartalmaz tejjel készítve, hogy kiválthassam vele a vacsorámat?

3 éve
#1347
name 3
reply to name's post #1346
Az idézett oldal nem feltétlenül hiteles forrás. Webáruházat üzemeltet, nyilván olyan cikkeket hoznak nyilvánosságra,amelyek reklámértékűek.
Ennek kapcsán keresgéltem német oldalakon, mert a német nyelvtudásommal biztosan értem a szöveget, angolul egyelőre még nem tudok annyira.

Nem találtam utalást a glutén-vészharangra. Találtam érdekességeket arról, hogy a keményítőben találhatóak olyan kapcsolódások, amelyekkel esetleg magyarázható a pékáruk iránti függőség, de ez más téma. (A cikkben pontos hivatkozás található az amerikai tanulmányra.)

itt egy elfogulatlan (nem eladásérdekelt) cikk a gluténérzékenységről.

http://www.egeszsegkalauz.hu/taplalkozas/tenyek-es-tevhitek-a-glutenrol

3 éve
#1346
name 9
reply to name's post #1345
Nézem-nézem hogy mi a baj ezzel....már látom hogy nyelvbotlás.

Aztán elgondolkodtam azon, hogy mi is az a glutén....látom kiírva a boltokban hogy gluténmentes ez-az, gondoltam ez is valami olyasmi mint a tejérzékenység, ami egyre gyakrabban vesznek észre magukon emberek.
Sosem foglalkoztam vele, én nem vagyok rá érzékeny, biztos tudnék róla.

De most utána néztem í(na jó...nem nagyon, csak egy kicsit), és jól elcsodálkoztam. Még hogy a keresztezés által változnak a fehérjék..."agresszív fehérje"
Itt olvastam:
http://www.vitalzone.hu/mi-a-gluten.html

De találtam újabb cikkeket is, akit érdekel majd utána olvas.

3 éve
#1345
name
reply to name's post #1338
Glukose- und laktosefrei= Glükóz (cukor) és laktózmentes

3 éve
#1344
name 3
Ahogy Gödöllőre emlékszem, meg lehet találni ott egy boltot. A Kossuth utcai cím gondolom, a városközpont.

3 éve
#1343
name
reply to name's post #1342
Köszi.

3 éve
#1342
name 3
Nekem működik. Két cím van Gödöllőn:

KOSSUTH LAJOS UTCA 13, Gödöllő, Kossuth Lajos utca. 13
2100 GÖDÖLLŐ
Telefon: 28/545-165

BOSSÁNYI KRISZTINA U. 2., Gödöllő, Bossányi Krisztina u. 2.
2100 GÖDÖLLŐ
Telefon: 28/411-418

3 éve
#1341
name
reply to name's post #1340
Nem müködik az oldal, de nem baj. Legközelebb nekem Gödöllő lesz.

3 éve
#1340
name 3
Remélem, minden a legjobban sikerül. Egyébként a Dm boltokról van egy lista is, megpróbálom előkeresni.

Nézd csak: beírod az irányítószámot és a helységet...

http://www.dm-drogeriemarkt.hu/hu_homepage/667104/filialfinder.html?view=asMarketfinder

3 éve
#1339
name
reply to name's post #1338
Ez nagyon jó hir. Hétfői program DM keresés ! Patika visszaváltás !

3 éve
#1338
name 3
reply to name's post #1337
A dobozát most külön megnéztem. A német feliratra magyar címkét ragasztottak az összetevőknél, de a doboz egyik oldalán ott van németül: Glukose- und laktosefrei. Azaz glutén- és laktózmentes.

3 éve
#1337
name
reply to name's post #1336
Ezt kiirom és megyek a DM-be. Ezt remélem visszaveszik. A leirásában nincs benne a gépen, de a nő a dobozt nézte, és ugy mondta, hogy nincs benne laktóz. Hazajöttem, és saját kuksival megnéztem, és a dobozon külön ráragasztott papiron rajta van a tej, szója, mogyoró allergia. Persze csak "tartalmazhat", de nekem az elég. Voltam már rosszul a Férjem tejes kávéjának a kanalától. Lángostól, édeskétől Ceres kenyértől stb.

3 éve
#1336
name 3
Hol látod benne a laktózt?

Drágállom, ráadásul nem kell ennyi L-karnitin. A felesleg a vizelettel kiválasztódik. Nem kell ilyen drágát pisilni.

A Dm-es 400 mg kapszulánként, plusz a 150 mg magnézium és újabban a B-vitamin a felszívódásához. és 60 db, de most nem tudom, miből lehet arra következtetni, hogy laktózt tartalmaz.

3 éve
#1335
name
reply to name's post #1334
Herb-ioticum. 1500 mg. Ez jó? Mindjárt felrobbanok. Neked behoztam, hogy le tudjam irni. Hát tartalmaz tejet !!! Éreztem, ahogy a patikus nézte, hogy sumákol. Nem volt szemüveg nálam. Visszaviszem hétfőn. 3000 ft.

3 éve
#1334
name 3
reply to name's post #1333
Melyik fajtát vetted meg? Hány mg egy kapszula?

A vitaminokban aligha van laktóz. A Megában nincs. Viszont sok ásványi anyag van benne.

3 éve
#1333
name
reply to name's post #1328
Vettem délelőtt patikában L-karnitint. Majd a vitamint is megpróbálom még egyszer. Egyszer már vettem Ironizáló tanácsára, de fájt tőle a hasam. Én laktózos is vagyok. Remélem a karnitinben nincs laktóz. Patikus megnézte, nálam nem volt szemüveg. Reggel éhgyomorra, sok vizzel. - mondta.

3 éve
#1332
name 3
Szia! Nem, a Mega is a "súlyzós bolt"-ban van, az én esetemben a dm-hez közel.
Elvileg meg tudod rendelni a shop builder-ben, de akkor ott a szállítási költség.

Tényleg, Lousha nincs mostanában, nem tudom, hova lett. Jancsóréka viszont a facén megvan.
Az a kis szeles diáklány is, mi is volt a neve...aki dermarollerezett. Összeszedte a pénzt és teljes plasztikát csináltatott, nem tudom, most éppen hol tart.

itt a Mega, a Scitec terméke:

https://shop.builder.hu/multivitaminok-sportolok-reszere/scitec-nutrition-mega-daily-one-plus-60-kap-p9737?gclid=CNHPw-7O1tQCFQs6Gwod_3MLIg

3 éve
#1331
name
reply to name's post #1330
Köszi Bojtika!
A Mega Daily Plus is DM-ben kapható? Mert azt régebben kerestem pár helyen, aztán feladtam, nem ismerték...
Nem tudod mi van Lousha-val? Mostanában nem írkál... jó volt olvasni :)

3 éve
#1330
name 3
reply to name's post #1329
Már nem tudom, kinek ajánlottam és kinek nem! Te is szedheted, én a DM-ben veszem. B-vitamin is van benne újabban a magnézium mellett.

Most éppen (szintén dm-es) multivitaminom van, A-Z depot a neve. Hamarosan veszek fehérjét és Mega Daily Plus vitamint, az eddig a legjobb, ár-hatóanyagtartalom arányban is.

3 éve
#1329
name
reply to name's post #1328
Most láttam az L-karnitin szedésedet. Nekem nem ajánlod? És a vitaminok micsodák? Pont most kérdeztem rá a stagnálós fórumon, nem kellene-e szednem valami laktózmentes cuccot.

3 éve
#1328
name 3
Én még csak jövőre leszek 60 felett,de a magnézium benne van az L-karnitinben, amit naponta szedek,ébredéskor, a vitaminommal együtt. A kalciumot nem lihegem túl, azt beviszem tejtermékekkel. Néha veszek pezsgőtablettát is, de azt nem nagyon szeretem.

3 éve
#1327
name
Sziasztok !
Kálcium, magnézium valamit tudtok ajánlani? (60 felett :) )

4 éve
#1326
name
reply to name's post #1325
Jogos, pongyola voltam. Izomgorcsok eseteben elsosorban az asvanyi anyagok potlasara gondoltam. Ha ezeket nem potolgatjuk naponta (kvota:), akkor egyre nehezebb, egyre rosszabb az altalanos kozerzet, nemhogy meg ha sportolunk is. Egyebkent meggyozodesem, hogy ezeket a nyomelemeket, asvanyokat egy jo etrendbol kellene osszeszedni, csak sajnos ezt egyre nehezebb.

4 éve
#1325
name 1
reply to name's post #1322
A kvótát nem értem. Magnéziumot nem számolok, az izomgörcs pedig a magnéziumhiány miatt jelentkezik. De azt lehet szedni, ha kell. Legalább nem nagyobb bajjal jelez.
A makrómozgatásról sokat hallottam már, nem tudom, mi az alapja, ha hat... Az enyémeket igyekszem fixen tartani (no annyira görcsösen nem, a zsír főleg nem érdekel, csak a fehérje, ch, kalória - ami persze hat a zsírra is), aztán vagy sikerül, vagy nem, de általában automatikusan viszonylag fixek - amíg nem lengek ki. Ami nálam olykor törvényszerű, de ez rendben van. Ha ez jó hatású, annak csak örülhetek.
Való igaz, hogy az emberek választott makrói (ha van nekik olyan) erősen szórnak :) De ezzel nincs is baj, különbözőek vagyunk és sokféle étrend lehet jó nekünk, hiába vagyunk mind emberek.

4 éve
#1324
name
reply to name's post #1317
Igy van, de ez igaz minden makro mozgatasra (hintaztatasra) is. Legyen ez akar feherje, ch, zsir, ez igaz. Persze nagyon bekavarhat a gabona, de szerintem ezert vannak, az elso blikkre nem komoly, de kozben meg igen, a makrok betartasa, csak talan sokan ezekkel csusznak el.

4 éve
#1322
name
reply to name's post #1320
Ez igy elegge egyiranyu, mert kerdes, hogy ki miket tart jo makiknak.? Ketsegtelen, hogy jo makikkal akkor fogy az ember jol, ha azokat neha meg is mozgatja. Izomgorcsokkel kapcsolatban, szerintem az van, hogy, ha felhasznalod a napi kvotatad, mondjuk tobb heten keresztul, pl. munka, sport, akkor azt bizony potolni kell. A napi kvotas szamitassal az szokott a baj lenni, hogy keson veszi eszre az ember, es kapkodni kezd.

4 éve
#1321
name 3
Nálunk alighanem a fiam érzékeny a lágyzselatin kapszula valamely összetevőjére, de talán a normál kapszula valamely anyagára is. mert a vitaminbogyómtól hányingere lett, az L-karnitin kapszula után meg furán érezte magát.

Halolajat szednék, nemrégiben hirdettek olcsón, csak a szállítási díj fejében, de akkor nem rendeltem. Nem tudtam rendesen utánanézni sem az adott terméknek.

És azt hiszem, futok egy kört esetleg a háziorvos megkerülésével vagy agyonütésével, még nem tudom. A bal lábammal határozottan nem stimmel valami.

Utána meglátom, kell-e valami kiegészítő egyáltalán.

4 éve
#1320
name 1
reply to name's post #1318
Jó makrókkal is olyan izomgörcsöket lehet összehozni, hogy ihaj...
Vagy úgy érted, megfelelő makrókkal fogy az ember, akármit eszik, így ne zárjon ki (kis túlzással) semmit? Ezzel nem tudok mit kezdeni, mivel TUDOM, hogy lefogyok szénhidrátos étrenddel kalóriadeficitben, de ez megvalósíthatatlan szabad akaratomból s kényszerrel sem esik jól. Van az úgy, hogy valaki ételcsoportokat zár ki, mert neki az nagyon jó. Csak éppen ez odafigyelést igényel s adott esetben kiegészítők is kellhetnek, hiába boldog az étrendjén. Milyen jó, hogy vannak :) Pedig én igazán az ételből akarom bevinni, amit kell, ha egy mód van rá.

4 éve
#1317
name 1
reply to name's post #1316
Ez világos, de ha valaki rájön, hogy pl. kerülnie kell a gabonákat, az azért be tud kavarni. S nem az a megoldás, hogy továbbra is eszi őket.
Vagy akár a szálkásításhoz kell kemény diéta, ami észrevétlenül hiányokat okoz.

4 éve
#1316
name
reply to name's post #1314
Szerintem itt mar mindenki elolvasta vagy 30x, hogy alapvetoen az etkezes hatarozza meg az egeszet. Most nem csak a sokat emlegetett testepites cimszo alatt ertem ezt, hanem az egesz letre. Barkinek, barmikor erdemes komolyan venni, odafigyelni a megfeleloen kiegyensulyozott vegyes taplalkozasra.

4 éve
#1315
name
reply to name's post #1313
Erdelyben is mindent. Boldog, elegedett napkozis, vagyis dagadt lettem tole, nekem nem jott be, vagy tuladagoltam. Bar az elozoleg vazolt komboval majdnem feltalaltam ugyanezt :)

4 éve
#1314
name 1
reply to name's post #1312
ETBM, ez tetszik :D

Én sem értek a kiegészítőkhöz, inkább arra megyek rá, hogy tápanyagdúsak egyek, de újabban azért eszem ezt-azt mellé kis mennyiségben...
Ha az ember picit hozzáértő, az étrendjét megnézve rájöhet bizonyos hiányokra. Nekem a speckó étrendem szálkásításkor pl. kálcium- és magnéziumszegény (az előbbin tudok valamit segíteni, az utóbbival bajban vagyok), most zöldséget is keveset eszem, de ezen nem aggódom, nincs az az isten, hogy ez tartós legyen, nagy zöldségrajongó vagyok s változatosan eszem őket.
A magnézium sokszor előkerül sportoláskor, amúgyis igen fontos mikrotápanyag.

4 éve
#1313
name 424
reply to name's post #1312
Koszonom a valaszt, Bojtikanak ugyszinten. Utana fogok jarni amiket ajanlottal, remelem majd be is tudom szedni ( alltalaban tablettaktol kiuteseim lesznek es viszketek), de egy probat meger, lassam itthon (erdely0 mit kapok.Azert meg kerlek forditsd le ezt nekem: "strummas ovis kolokgola kepem lett tole"

4 éve
#1312
name
reply to name's post #1310
Kiegeszitoket nem feltetlenul gyogyszertarbol erdemes vasarolni. Sokaig keresgeltem az Egyetlen Tokeletes Bogyot Mindenre, tovabbiakban ETBM, am ilyen nincs. Vagyis rossz hir, hogy a napi ETBM helyett mas technikat kell alkalmazni. Parszor azt hittem, hogy ETBM-nek a Beres cucc lesz a befuto, de ez se jott be, mert 2-3 het mulva strummas ovis kolokgola kepem lett tole. Sokat cseppentettem vagy tok felesleges volt, ki tudja.
Amire, fontossagi sorrendben esetleg erdemes lenne koncentralnod: Q10, legalabb 2 honapig, legalabb 200mg, ezt kovetoen esetleg lehet csokkenteni. Talan a vizben oldodo jobb, de azert dobjal hozza, legalabb 3gr jo halolajat, illetve napi 3x 200-250gr C vitamint. Egy-ketto (napi intenzitastol fuggoen) eros multi, ennek C vitamin tartalmat termeszetesen kalkulald bele az elozo C rutinba. Illetve, foleg most, napi legalabb 2000NE D. Ha meg csicsazni akarod, akkor mehet B komplex is, de a jelenlegi ismereteim szerint az elso harmat tartom fontosnak.

4 éve
#1311
name 3
reply to name's post #1310
Szia! Én 4 évvel vagyok fiatalabb.

A Bérest mindig drágállottam, nem ismerem saját tapasztalatból.
Én sportvoltban veszek Mega Daily One multivitamint (Scitec). C-vitamint a DM-ben, tégelyben árulják a legolcsóbban, 10 deka 1000 Ft alatti árban van.


4 éve
#1310
name 424
egy eve es fel honapja hasznalom a bazist, megy is minden rendben ( mar mint a kilok lefele - -19 kg beleertve az utolso negy honapi + - 2-3 kilot a nyari szabadsagolasoktol). Regebb mar irtam hogy analfabeta vagyok vitaminokbol, etrendkiegeszitokbol, alltalaban mindenbol amit gyogyszertarban arulnak valamint sportbol is. Na azota elkezdtem pilateszre jarni, kulon orara nem csoporttal, ez be is jott, nagyon jol ereztem magma es szepen alakult az eronletem es a teljesitmenyem. De most kb. 2-3 hete ugy erzem,hogy elerotlenedtem, nem vagyok a legjobb formaban es kb 1 hete ovsomor is kijott rajtam, ami allitolag a legyengult imunrendszerre utal. Amugy 2 honap mulva 63 eves leszek . Vegre a kerdesem: Beres csepp+c vitamin szerintetek jo lenne, hogy ujra a regi formamat hozzam?

4 éve
#1309
name 3
reply to name's post #1308
Értem, köszönöm nagyon szépen! :)


4 éve
#1308
name
reply to name's post #1307
Szia,

Scitec esetében a piros egyértelműen jobb is. Úgy jobb (számomra biztosan), hogy ehhez adtak emésztőenzimet (Digestive Enzyme Blend-et) is, de ez nem megy a fehérjetartalom rovására, hanem a CH, jelen esetben főleg a cukor kárára tették bele. Ez mondjuk nem nagy baj. Kis mennyiségben persze bírom a kéket is, de 25-30gr felett nekem már határesett, és előfordulhatnak laktóz intolerancia problémáim, míg a pirossal már nem.

A szubjektív sorrendem szerint (csak mert ez jobban bejön) a BiotechUSA Nitro Pure Whey-t a Scitec kék és piros közé helyezném, pl. ettől soha semmilyen problémám nem volt, jó fehérjepornak tartom, bár az általad linkeltett most kissé drágának. Pontosan nem is értem ebben a Biotech logikáját... Csak, hogy bonyolítsam a dolgodat, a három fehérje közül a negyediket vásárolnám:

http://shop.builder.hu/tejsavo-feherje-izolatumok/biotech-usa-iso-whey-zero-2-27-kg-p10247#facts

Nem mintha annyira számítana, de ebben a legkevesebb a zsír és a CH tartalom is, és ennyiért ez jó vétel. Folyamatosan akciózzák, ami szerintem nem igaz, mert ha el akarják adni a piros Scitec mellett, akkor ezt ennyiért lehet.

A pudingot nem ismerem, még jó is lehet. De ha néha nasizni lenne kedved, akkor nekem továbbra is a személyes kedvencem, bármelyik ízben, érdemes egy próbát tenni vele:

http://shop.builder.hu/feherjes-szeletek/trec-nutrition-booster-100-gr-p10445#details

Azt a kérdést már boncolgattuk, hogy szükséges-e edzést követően a szilárd kaja? Meggyőződésem, hogy igen, még akkor is, ha valami különös perverzióból éjjel 2 és 3 között edzel, tehát részemről erre a válasz az, hogy nem, illetve szintén makacs elvem van arról is, hogy estére nem tolnék gyümölcsöt sem :)

4 éve
#1307
name 3
Sziasztok, fehérje ügyben érdeklődnék.

Mi a különbség az izolátum és koncentrátum között? Sima mezei ember számára. Mármint jól értelmezem, szinte egy kutya? (Mert azért olvasgatni olvasgattam.) Edzés után szoktam néha iszogatni a fehérjét, ahol ugye gyors kell.

Illetve e 3 között mi a lényegi eltérés, ha van:

http://shop.builder.hu/tejsavo-feherje-koncentratumok/biotech-usa-nitro-pure-whey-2-2-kg-p7622#facts

http://shop.builder.hu/tejsavo-feherje-koncentratumok/scitec-nutrition-100-whey-protein-professional-2-35-kg-p5146

http://shop.builder.hu/tejsavo-feherje-koncentratumok/scitec-nutrition-100-whey-protein-2-35-kg-p2670

Szintén az edzés utáni fehérje iszogatás kapcsán merült fel az ötlet (főleg ha késő esti edzésről van szó), mi lenne, ha a fehérje turmixot és a normál kaját egy ilyennel váltanám ki: http://shop.builder.hu/dietas-pudingok/scitec-nutrition-protein-pudding-400-gr-p13062#facts esetleg mellé egy kis extra szénhidrát gyümölcs formájában?

Köszönöm szépen! :)

4 éve
#1306
name 3
reply to name's post #1303
Én éppen a kevés húst evők táborát gyarapítom.
A rádióadás a Kossuth adón volt, a meghívott egy kórházi szakorvos volt.
A feminán sem szoktam "tájékozódni", ott tényleg nem érdemes. :D
Engem kicsit korlátoz a kutatások olvasgatásában, hogy eddig még nem tudok angolul. Német oldalakat viszont nemigen érdemes ide linkelni, lefordítani nincs energiám.

Zsírégető hatást sem az L-karnitinről, sem másról nem hiszek el, de ezt találtam (többek között):

http://sportorvos.hu/sporttaplalkozas/20150808/hiteles_informaciok_az_l-karnitinrol/

4 éve
#1305
name
reply to name's post #1304
Zsírégetőnek árulják az étrend-kiegészítőket forgalmazó cégek.
Itt az ígért oldal, sajnos angol de sok kiegészítőnek utána lehet nézni, tényleg tudja-e amit írnak róla.
Kutatások összegzése ez:

http://examine.com/supplements/L-Carnitine/

Google translate:

"L-karnitin és a rokon vegyület Acetil-L-karnitin (ALCAR) olyan vegyületek képesek enyhíteni az öregedés hatásait és betegség mitokondriumok, miközben növeli a mitokondriumok potenciális éget zsírt.

ALCAR gyakran használják az agy booster, mivel képes az éberség növelése, valamint a mitokondriális kapacitását, miközben támogatja az idegsejtek.

ALCAR kimutatták, hogy nagyon hatékony enyhítésére mellékhatások az öregedés, mint a neurológiai csökkenése és a krónikus fáradtság. ALCAR pótlás is nagyon biztonságos módszer inzulinérzékenység javulásának és a véredények egészségre, különösen az emberek, finom vagy meggyengült szív egészségét. ALCAR is védik a neuronokat, javítási bizonyos kár, mint például azok, melyeket a cukorbetegség és a diabéteszes neuropátia.

Elméletileg ALCAR kiegészítés zsírégetéshez jól működik, de a vizsgálatok ALCAR elszigetelten nem mutatnak jó eredményeket. Zsírfogyás jellemzően tulajdonítható a megnövekedett aktivitás történik az emberek, a megnövekedett energia van ettől ALCAR kiegészítés."

Közvetett módon segíti a fogyást de az csak annyi mintha innál egy kávét futás előtt. Ehhez túl drága szerintem.

4 éve
#1304
name
reply to name's post #1303
Ha jól emlékszem, az L-carnizin inkább a keringés támogatására szolgál, nem zsírégető.

Tényleg ember legyen a talpán, aki kiigazodik a sok infó között, mikor mindent és mindennek az ellenkezőjét is állítják szakemberek.

4 éve
#1303
name
reply to name's post #1302
Szia.
Az a helyzet, hogy meghallgatsz két szakértőt és különböző dolgokat mondanak.
A Sebestyén Balázs rádió műsorában volt egy "szakértő" pár hónapja. Az úgy beszélt hogyha tíz deka húst eszel meg egy kis túrót, akor hívhatod is a papot. Erősen túlzott szerintem. Nyilván nem szereti a húst és ennek megfelelően válogatta össze a kutatásokat amik igazolják.
Mindig tudományos kutatásokat szoktam olvasni, szóval nem a fenima.hu ról informálodok. Van egy jó kis oldal ahhol összegzik ezeket, majd otthonról linkelem.
Tehát igazából nincs bizonyíték rá, hogy a sok fehérje káros lenne egészséges életmód mellett. Ugyanakkor lehet hogy a 2g/tskg szükségtelen ha valaki nem sportol intenzíven vagy nincs kalória deficitben (azt hiszem 0.8 az egészségügyi alsó határ) Az is igaz, hogy 1g szénhidrát egészegyszerűen anyagilag olcsóbb mint 1g fehérje. A magam részéről 2-2.2 környékén vagyok de ebbe benne van a növényi is.
A carnitinról annyit, hogy soha egy kutatás se igazolta a zsírégető hatását de vannak egészségügyi előnyei ha valaki kevés húst eszik, különben felesleges.

4 éve
#1302
name 3
Ez esetben az inkiminált hosszászólás ez volt:

"Éppen tegnap volt szó a rádióban a fehérjefogyasztásról. Nefrológus (vese szakorvos) mondta a napi 1 g/ttkg adagolást, és hogy ma a népesség egyre nagyobb hányada vesebeteg. Sok huszonéves fiatal szorul dialízisre, mert testépítésbe fogott és túl sok fehérjét visz be. "

Ezt hallottam a rádióban. A testépítés miatt fokozott fehérjeigényt sokan eltúlozzák, ezt vitatod? Még csak nem is az interneten volt, a rádió élő adásába hívott orvos mondta. (A nevét nem jegyeztem meg, pedig meg kellett volna.)
Néha kialakul nézeteltérés a fehérjebevitelt illetően. Rendszerint az 1-1,5 g/ttkg beállítást javasoljuk többen is. Ennyi elegendő szokott lenni, de az is tény, hogy ez itt nem a testépítők oldala. Volt egy tagunk, aki erőteljes edzésmunkát végzett, sok kiegészítőt használt, de a legutolsó hozzászólásában arról számolt be, hogy a felmerült egészségi problémáival orvoshoz fordult, aki eltiltotta a kiegészítők nagy részétől, akár az izomtömege árán is. Azóta nem jelentkezett. (A nickje LPanka, ha jól emlékszem, talán sikerül visszakeresned.)

Tudományosan nem szoktam beszélni. Maximum idézek, és lehetőleg nem bulvár hírekből. Igyekszem addig keresni, míg egy legalább orvosi oldalt nem találok.

Nem vagyok nyugdíjas. Hogy naponta és napi több órán át neteznék, az sem áll meg, mert kevés az időm. Ha jövök, több dologra reagálok, azután válasz nélkül telik az idő, de én voltam a legutóbbi hozzászóló. Ez van. (Gép előtt telik a munkanapom, és tanulok is, de ez most mellékes.)

A koromat azért írtam, a többi tényezővel együtt, mert kikaptam itt valakitől, hogy miért emlegetem folyton. Hát azért, mert ha edzéssel kapcsolatos tapasztalatot írok, akkor másképpen kell nézni az intenzitást, mint ha huszonéves lennék. Vagy ha azt írom, edzés előtt nem szoktam külön L-karnitint bevenni, azt a korommal kell egybevetni, mert elképzelhető, hogy egy fiatal és intenzíven edző embernek hasznára lesz a plusz adag.

Ha élelmiszermérnök vagy, örömmel vesszük a hozzászólásaidat, ezt többünk nevében mondhatom. Mármint ha van időd néha tanácsot adni. A Kalóriabázis eleve amatőr oldalként indult, ahogyan írtam is. Ugyanakkor nem lehetünk meg szakértők nélkül. -

Az étkezési és főzési tapasztalataim pedig léteznek. Nyilván nem tudományosak. :D Nem is állítottam ilyet.

4 éve
#1301
name
reply to name's post #1300
Először is nem az L-karnitin hozzászólásra reagáltam, hanem egy másikra (1279), de ez most nem is számít. A sok fehérjétől dialízisre kell járni? Ez most komoly? Maximum viccnek jó.

Mivel élelmiszermérnökként végeztem és 6 éves korom óta sportolok (ebből 12 évet versenyszerűen) van bőven tapasztalatom és szakmai hátterem is szerencsére. Nem tudtam máshogy kifejezni magam, mert elképesztő dolgokat látok itt több témánál is. Szó szerint egymást viszitek be az erdőbe az alaptalan (nem lehet máshogy írni sajnos) butaságokkal.
Szinte az összes témához tudsz hozzászólni és mindenhez "tudományosan". Bárhova nézek a te hozzászólásod van és ez azt jelenti, hogy ijesztően sok időd van.

Lehet, hogy én leszek a közellenség de ha csak 1 ember is kételkedve nézi majd ezeket már akkor megérte ide írnom. Sajnos azt látom (újabb sértés), hogy nyugdíjasok bújják az internetet és az alapján próbálnak tanácsokat adni. Tudsz linket adni? Akkor mi van? Én is tudok bármilyen marhaságot találni az interneten és ez eléggé veszélyes.
Édesapám idén 62 éves és aktívan sportol szóval ez sem kifogás nekem, hogy valaki 58 éves.

4 éve
#1300
name 3
reply to name's post #1298
Szia Fairload88!
Nem tudom, mióta vagy itt, hogy még nem vetted észre: itt nem ez a hangnem az uralkodó. Ha már nem tanultál gyerekkorban udvariasságot.

Egyedül azt írtam meg, ÉN hogyan használom az L-karnitint, és NEKEM mik a tapasztalataim vele. Úgy 3 éve elég sokat beszélgettünk róla itt, a különböző topikokban. Nem is kezdtem azonnal és mások tanácsára szedni, csak miután utánanéztem. Nem írtam le sem isteni sugallatot, sem általános csodaszert, de még általános, a netről összeollózott infót sem. Csakis a saját tapasztalatomat.

Ha Neked más a véleményed, miért nem írtad meg? Itt így szoktuk. Tudod, hogy ne alaptalanul szóljunk hozzá!

Lehet, hogy butaság, amit írtam, de nem alaptalan. Egyrészt mert tudok linkeket hozni, amelyek alapján döntöttem, másrészt pedig a saját tapasztalatom is alap valamiképpen, habár nyilván nem objektív..

Annyira buta azért mégsem vagyok, mint talán gondolod, de ez végül is mindegy. (Nekem.)
És köszönöm a jókívánságot, így fogom folytatni, az előzményeket a sikersztorikban olvashatod... :D

További szép estét kívánok!

4 éve
#1298
name
reply to name's post #1279
Egy szóval lehet jellemezni ezt: Agymenés :D

Ennyi alaptalan butaságot amiket írsz rég olvastam. Csak így tovább :)

4 éve
#1297
name 3
Én azzal indítom a napot, mert nálam így vált be.

Nem akarok abba a hibába esni, hogy folyton emlegetem a koromat (58), de kénytelen vagyok, mert pont a korom miatt nem edzem intenzíven. Ugyanakkor nem eszem sok húst sem (részben ez is az életkorral magyarázható), főleg vörös húsokat nem (ez pedig a korral járó jövedelemhiánnyal), amiből a szervezetem kellő mennyiségű L-karnitint tudna előállítani.

Ugyanakkor a szívműködést hatékonyan támogatja, azaz számomra érezhető mértékben.
A dm készítményét szedem, hatóanyag gramm / darab viszonylatban ez a legolcsóbb.
A 60 kapszula 1200 Ft körül van, egy kapszula 400 mg L-karnitint és 150 mg magnéziumot tartalmaz.

Erősebb edzés előtt 20 perccel be lehet venni még egyet.

A felesleg a vizelettel kiválasztódik, nem érdemes túladagolni.

4 éve
#1296
name
reply to name's post #1295
Köszönöm, kísérletezem, mert sokféle információval lehet ezzel kapcsolatban találkozni.

4 éve
#1295
name
reply to name's post #1294
Éppen tegnap olvastam, hogy 60 kg körül 500 mg-osat javasolnak. Én 80 körül is annyit szedtem...
de nem volt mindegy, hogy mennyivel edzés előtt. Nekem a 40-45 perc vált be, gondolom, ez azért változó. És súlyzós edzés előtt feleslegesnek tartom, ne szedem, de naz csak magánvélemény. nem vagyok igazán hozzáértő.

4 éve
#1294
name
Sziasztok!
L-karnitin szedésével kapcsolatban lenne kérdésem, pontosabban annak adagolásával.
500 mg-osat vettem.Egy kiadós súlyzós vagy kardió edzés előtt mennyit érdemes szedni.Olvasgattam, keresgéltem, és 1200mg-ot is javasolnak.Gondolom, azért ez súlyfüggő is..és nem szeretném túladagolni.

4 éve
#1293
name 3
Hozzátenném az előttem szóló korrekt válaszához, hogy a rendszeres mozgás a fogyásban is fontos, de a súlytartásban még inkább.

4 éve
#1292
name 9
reply to name's post #1291
Szia!
Hogy volt-e kérdés?
Erről szól az egész! Az alapjárat kalóriát egyed, és akkor elvileg nem hízol és nem fogysz.
Lefogytál 14 kg-ot BMR alatti kajálással? Csak óvatosan!

Fontos lenne elolvasni a Kötetlen csevegés topikban a 6932 és 6933-as bejegyzéseket.
Nagy és hosszú anyag, lehet csak többszörre tudod megemészteni, de csak úgy is érdemes többször nekifutni, én mindig találok benne valami újdonságot.

Az hogy nem tudsz többet enni...ne haragudj, de nem hiszem el. Magaddal el tudod hitetni, velem nem....ez ilyen dolog. Ha jó az a kaja amit eszel, akkor normális esetben éppen annyit kívánsz, amennyire szükséged van. Hát nem akkor kiegyensúlyozott a dolog?

4 éve
#1291
name
Sziasztok!
Nem tudom volt-e már kérdés, de engem az érdekelne, hogy a kívánt testsúlyomat mennyi kcal bevitellel tudom megtartani?
77kg-ról indultam, most vagyok 63kg és még olyan 55-56kg körülre le szeretnék menni, viszont már előre rettegek, hogy ha ez meg is van, akkor utána mennyit vihetek be? Most olyan 1500kcal-ra van állítva a keretem, de 1300-nál aligha eszek többet és, ha akarnék, se tudnák, mert egyszerűen nem tudok sokat enni... Miket érdemes még bevinni meg mennyit?
Köszi előre is :)

4 éve
#1290
name 424
reply to name's post #1289
koszi, ki fogom probalni

4 éve
#1289
name 3
reply to name's post #1287
A köles amolyan rizspótló, régen a hurkába is azt raktak. Ha egészen megfő, szétnyílik, mint a pattogatott kukorica, és fehér. Volt, akinek a férje nem tudta, hogy nem rizst estik.

De több vizet vesz fel, mint a rizs, több mint háromszoros vizet igényel.

Finom gyümölcsös desszert, ha a kölest kétszeres vízben félig megfőzöd, majd tejet ráöntve főzöd készre, poharakban tálalod, majd gyümölcsöt raksz a tetejére.
Én néha fagyasztott vegyes gyümölccsel csinálom, azonmód fagyottan beleteszem a poharakba, és a gyümölcs hidege hűti le a kölest, pillanatok alatt ehető.

4 éve
#1288
name 3
reply to name's post #1287
A köles amolyan rizspótló, régen a hurkába is azt raktak. Ha egészen megfő, szétnyílik, mint a pattogatott kukorica, és fehér. Volt, akinek a férje nem tudta, hogy nem rizst estik.

De több vizet vesz fel, mint a rizs, több mint háromszoros vizet igényel.

Finom gyümölcsös desszert, ha a kölest kétszeres vízben félig megfőzöd, majd tejet ráöntve főzöd készre, poharakban tálalod, majd gyümölcsöt raksz a tetejére.
Én néha fagyasztott vegyes gyümölccsel csinálom, azonmód fagyottan beleteszem a poharakba, és a gyümölcs hidege hűti le a kölest, pillanatok alatt ehető.

4 éve
#1287
name 424
reply to name's post #1285
Megneztem.. huuu...te aztan egy szuper csajszi vagy! Gratula! A mutetethez meg jo szerencset, komlikacio-mentes mutetet es gyors javulast kivanok!
Amugy hajdinat, csicseriborsot is szoktam, kolest meg nem probaltam, de meg fogom, koszi

4 éve
#1286
name 3
------örülök, hogy könyvvitelből jó vagy! Én meg németből. Hátha szükség lesz rá esetleg.

4 éve
#1285
name 3
reply to name's post #1283
Nagyon szimpatikus a humorod.
Nekem is írt a doktor vérnyomáscsökkentőt, de én ettől megsértődtem, mert hosszú időn át alacsony volt a vérnyomásom. Azért beruháztam egy vérnyomásmérőre. Akkor még nem tudatosult bennem a túlsúlyom.

Amikor idecsöppentem, magát a módszert már ismertem, azaz még valamikor 85 körül már kibogarásztam könyvekből, és este számolgattam zsebszámológéppel, a tápanyagtáblázat-könyy alapján, akkor vagy 3-4 kiló pluszt dolgoztam le, de sokat formáltam magamon. Na tehát hálás voltam, hogy ezt valaki gépre vitte, elmarad a macera.
Amikor 4 éve rádöbbentem egy fotóról, hogy ez a golyó tán mégsem én vagyok, előszedtem a jobbik eszemet. Megtalálod a sikersztorikban, képekkel.

Persze normális lett a vérnyomásom is, de ezt pár héten át naplóztatta az orvos, mire elhitte. De nem árultam el neki, hogy reggelente a kávé után fél órával mértem normális értéket! :D

Jól csinálod! Javaslom még a kölest és a hajdinát, mindkettő szuperköret.
Készült anno csípőröntgen, mert fájt a csípőm. Belekerült a leletbe, hogy jelentősebben meszes falú artériák látszanak.
A doki keringésjavítót írt, de gyengének éreztem magam tőle. Ahelyett elkezdtem
kölest és hajdinát gyakrabban beiktatni. Másfél év elteltével csak normális csípő látszott a röntgenen.

Tán nem árt meg ez a biobogyó, de máskor ne hagyd átverni magad. Még orvos is ír fel marhaságot, a bioboltos meg eladni akar...


Egy nem drága multivitamuint szedek valóban, azaz hónapok óta nem telik rá. Kicsit érzem a hiányát, de mostanában más bajaim miatt nem tudok se normálisan étkezni, sem edzeni. Szürkehályog-műtét előtt is állok. Talán őszre már jobb lesz.
Én reggelente bekapok egy L-karnitint, a dm-ben a legolcsóbb, magnézium is van benne. Jótékonyan támogatja a szívet. (Mostanában ezt is csak elméletben szedem, de hiányzik is kicsit.)

Többen utánanézünk egy-egy hírnek, újdonságnak, több szem többet lát. :D Ha jónak tűnik, akkor szoktuk közhírré tenni.

4 éve
#1284
name 3
reply to name's post #1283
Nagyon szimpatikus a humorod.
Nekem is írt a doktor vérnyomáscsökkentőt, de én ettől megsértődtem, mert hosszú időn át alacsony volt a vérnyomásom. Azért beruháztam egy vérnyomásmérőre. Akkor még nem tudatosult bennem a túlsúlyom.

Amikor idecsöppentem, magát a módszert már ismertem, azaz még valamikor 85 körül már kibogarásztam könyvekből, és este számolgattam zsebszámológéppel, a tápanyagtáblázat-könyy alapján, akkor vagy 3-4 kiló pluszt dolgoztam le, de sokat formáltam magamon. Na tehát hálás voltam, hogy ezt valaki gépre vitte, elmarad a macera.
Amikor 4 éve rádöbbentem egy fotóról, hogy ez a golyó tán mégsem én vagyok, előszedtem a jobbik eszemet. Megtalálod a sikersztorikban, képekkel.

Persze normális lett a vérnyomásom is, de ezt pár héten át naplóztatta az orvos, mire elhitte. De nem árultam el neki, hogy reggelente a kávé után fél órával mértem normális értéket! :D

Jól csinálod! Javaslom még a kölest és a hajdinát, mindkettő szuperköret.
Készült anno csípőröntgen, mert fájt a csípőm. Belekerült a leletbe, hogy jelentősebben meszes falú artériák látszanak.
A doki keringésjavítót írt, de gyengének éreztem magam tőle. Ahelyett elkezdtem
kölest és hajdinát gyakrabban beiktatni. Másfél év elteltével csak normális csípő látszott a röntgenen.

Tán nem árt meg ez a biobogyó, de máskor ne hagyd átverni magad. Még orvos is ír fel marhaságot, a bioboltos meg eladni akar...


Egy nem drága multivitamuint szedek valóban, azaz hónapok óta nem telik rá. Kicsit érzem a hiányát, de mostanában más bajaim miatt nem tudok se normálisan étkezni, sem edzeni. Szürkehályog-műtét előtt is állok. Talán őszre már jobb lesz.
Én reggelente bekapok egy L-karnitint, a dm-ben a legolcsóbb, magnézium is van benne. Jótékonyan támogatja a szívet. (Mostanában ezt is csak elméletben szedem, de hiányzik is kicsit.)

Többen utánanézünk egy-egy hírnek, újdonságnak, több szem többet lát. :D Ha jónak tűnik, akkor szoktuk közhírré tenni.

4 éve
#1283
name 424
reply to name's post #1282
hat en ezen a teren nagyon muveletlen vagyok, halvany lila gozom sincs mik kellenek egy akarmilyen vagy az en szervezetemnek, soha eletemben nem szedtem semmit ( ill.bocs, miutan tavaly kisutottek veletlen folytan hogy magas a vernyomasom, par kerek hetig szedtem valami vernyomascsokkentot amit felirt a doki, aztan elhagytam a vakarozassal es a kiuteseimmel eggyutt. Azota meg keszulok visszamenni dokihoz, par ev mulva talan osszejon.)Igy hat itt olvasgatom amit a tapasztaltabbak irtak ( en holnap lesz 8 honapja hogy itt "lakom") es probalaok kihamozni belole valamit. A sporttal ugyanaz a helyzet ( sajnos) - semi tapasztalat, semi tudas, cask amulok miket tudnak masok! Apropo, konyvvitelbol viszont jo vagyok!!

4 éve
#1282
name 9
reply to name's post #1281
Egyéni hogy kell vagy nem kell, és a közérzeted mutatja meg, és az állapotod hogy hiányzik-e valami.
Abban a kb 1400kalóriába valószínűleg nem fér bele minden ásványi anyag, amit a statisztikákban felsorolnak szükségletként. De az csak statisztika, mindenkinek más a szükséglete. Ha nem vagy beteg, vagy nem érzel semmi gondot, akkor ügyesen válogatod meg azt amit eszel, és feltehetően nincs rá szükséged.
Én pl. érzem hogy kell, ezért most éppen a Centrum Silver50+-t nyomom, meg néha a D vitamint, valahogy attól jobb a közérzetem. Tavaly sokat segített a Bio-Króm-Dia, de már nem érzem hogy hiányzik, ezért nem szedem.

Beszéltünk már sokat ezekről, és tudom hogy Bojtika is szed vitamint, de az hasonlóan a Silverhez tartalmazza a szükséges ásványi anyagok x %-át, ezzel szemben az általad említett étrendkiegészítő nem tartalmazza egyértelműen a napi szükségletet, és nem lehet tudni milyen arányban mit tartalmaz. Az ár-érték aránya is elmarad az ellenőrzött multivitaminoktól. Ettől még lehet hogy éppen erre van szükséged :)

A bioboltos nem fogja azt mondani a vevőnek hogy "fogalmam sincs mire való", tuti hogy tudja!!! Valószínű hogy azt is tudja már mire keresel valamit...mert beszélgettetek arról hogy mit szeretnél....már megkérdezte amikor bementél. Így elad valami étrendkiegészítőt, amit másnak eddig nem tudott eladni - de most rosszindulatú voltam.

Rengeteg ilyen készítmény van a piacon, engem is megdöbbentett egyszer, hogy mennyire nem ellenőrzik ezeket!! Nem kell hozzá engedély, bejelentési kötelezettsége van, (úgy tudom) bejelentik hogy forgalmazni fogják és kész.
Már mehet is a piacra, patikába, bioboltba. Ha jó a marketing, ha szép a doboz szinte mindegy mi van benne, csak ne betegedjen meg tőle senki. (megint rosszindulatú és túlzó voltam?)

4 éve
#1281
name 424
reply to name's post #1280
Alapjaban veve nem vagyok beteges (mert nem jarok orvoshoz, ha mennek biztos 66 fele nyavajat kitalalnanak a 62 evemre).De amokor nagy ritkan beteg voltam ( mar gyerekkoromtol) a tablettakat vagy nyomban kihanytam, vagy kicsattogtam es eldagadtam toluk, igy ha valami kezeles kellett, azt szuriban kaptam mindig. Erre a vitamin hulyesegre azert gondoltam, hogy mivel bioboltos, hatha nem art, es a forumon tobbszor is volt szo arrol, hogy kell valami vitamin szedni a fogyo alatt. Amugy "jol" eszek, zab, bulgur, chia, quinoa, lencse, joghurt, csirke, pulyka, meg minden ilyesmit, (az eredmeny is jo, 8 honap alatt -17 kg -BMR+100, makrok rendben ( a kilengeses napokon kivul, ami mar masfel honapja nem volt). De akkor ez nem igaz, hogy kell valami vitamin potlas?

4 éve
#1280
name 3
Tovább nézem a green-izét, másolom:

Összetevők: Zöld keverék (zabkorpa kivonat, spirulina alga, alma pektin, búzafű, chlorella alga, árpafű, klorofill),

Namármost a zabkorpa nem zöld, kivonatolni marhaság, napi egy kanállal a kajába és megvan a rost.
A pektin se zöld, de nincs is szükség rá, az csak telíítene, de kis mennyiségben azt sem fog.
Alga meg búzafű oké, mehet- de klorofill a zöld növények színanyaga, azt miért írják külön? Hogy drágább legyen? Mert tuti nem teszik külön bele, még ha ki is vonják a klorofillt zöld növényekből.

A vitaminok itt is mesterségesek, alapanyag lehet a keverék ebben az iparágban.
Tömegnövelő is van benne, bravó! Hogy ne lehessen a kapszulák súlyából kiszámolni a hatóanyag mennyiségét.

Rajta kellene lennie a címkén az összes benne levő hatóanyag tömegének, itt az össz-tömeget adták meg és 3 kapszula hatóanyagait, a csillagozott keverékek viszont 100 mg-al szerepelnek, azaz nem tudni, mennyi van a napi adagban.
Igaz, a komolyabbak címkéi sokkal egyszerűbbek, nem olyanok, mint egy képes reklám...

Ha ennyi pénzért más színűt akarsz pisilni, egy-egy hét szünettel egy tégely beszedése (6 hét) után, akkor hajrá. Ha erősen hiszel benne, jól leszel, de megsúgom, az erős hit és elhatározás bogyó nélkül is csodákra képes.

Az összetételben felsorolt probiotikumok a joghurt gyártásának alapanyagai. Bármelyik joghurtban megtalálhatóak. Ne érvelj azzal, hogy egyikben több ilyen van, mit a másikban, csak ha utánaszámoltál! Én egyszer kóstoltam az egyik nagy nevű joghurtot, de másnap vettem egy kétszer akkora pohár magyar joghurtot, árban még így is a fele volt... ízben, krémességben azonos!

No de szabad országban élünk, némi figyelmeztetéssel az élelmiszerfelügyelet engedélyezte, szedd, ha akarod.

4 éve
#1279
name 3
Hamika, én is sokallom a 400 ml vizet.
Ennyi zabpelyhet (de inkább kevesebbet) én egy pillanatra felforralok úgy egy bögrényi vízben, azt nem mérem. Reggel nem teszek bele fehérjét, mert az nem kell nekem minden nap.

Éppen tegnap volt szó a rádióban a fehérjefogyasztásról. Nefrológus (vese szakorvos) mondta a napi 1 g/ttkg adagolást, és hogy ma a népesség egyre nagyobb hányada vesebeteg. Sok huszonéves fiatal szorul dialízisre, mert testépítésbe fogott és túl sok fehérjét visz be.

4 éve
#1278
name 3
reply to name's post #1277
Nehezen tudom elképzelni, hogy a zöldség- és gyümölcskereskedelemben külön tétel lenne a vitamingyár kivonatolásához szükséges mennyiség. Mert, ugye a cég amerikai, és ha már annyi fogy belőle, hogy nálunk is forgalmazzák, akkor nyilván rengeteget állítanak elő.

Nem tudom, mit jelent, hogy nem bírod a mesterséges készítményeket. Ha az orvos felír valamit, azt sem szeded?

A green komplex hatóanyagainak listája nem zárja ki, hogy nincs benne "művitamin". De ha pl. a növényi kivonatok 100 mg-ja 10 féle zöldségből áll, akkor egy-egy fajtából csak 10 mg jut. És milyen súlyú a napi adag? Mert látom, naponta 3-at kell szedni, a 120 db-os tégelyben van-e összesen 100 mg kivonat?

Van benne minden, még figyelmeztetésből is több féle. Azt is mondta a bioboltos?

Itt néztem:

http://www.naturvitamin.hu/pharmekal-health-allinone-green-multivitamin-komplex-p-223.html


4 éve
#1277
name 424
Valaki ismeri az "all-in-one green multi" amerikaivitamin complex-et(pharmekal termek)? nem tudok semi "vegyi" gyogyszert szedni, vitamin sem amit mint gyogyszert gyartanak, ezt bio-boltban kaptam, megprobalnam, allitolag tiszta termeszetes anyagokbol van( gyumolcs es zoldseg kivonat)

4 éve
#1276
name
reply to name's post #1275
Kösz, kösz, de ha tudnád itt mik mennek :)

A nagyszerű Pókpelyhet mért kell langyos vízben elegyíteni (30gr-hoz nem megy a 400ml víz). Este sima csapvízzel, jól összerázod, és reggelre (rázol vele párat) kész is vagy vele, és csak betolod. Ha akarsz még ízeket észlelni, akkor kerekítve: 30gr porhoz max 300gr vizet, ami egyébként amúgy is túl fog szaladni amikor a port rárakod.

Zérót, löcarnitint, thermót, fejlődésed szempontjából totál feleslegesnek gondolom, de ha fussa, lelked rajta.

4 éve
#1275
name
Sziasztok leírnám miket használok és 1-1 mondatot róluk mire használom és hogy hat-e TELJESEN SZUBJEKTÍV VÉLEMÉNY.

Én bízom a Biotech termékeiben szóval minden amit használok Bioteches. Lelhet valakinek kicsit soknak tűnhet a dolog nekem ez még a belefér és nekem ezek bizonyítottak valamilyen szinten, ameddig olvadnak a kilók zsírból! addig nekem megéri.

Számomra az egyik legfontosabb és nagyon megdobta a diétám.

ISO WHEY ZERO (Tejsavó-fehérje izolátum, nagyon magas fehérje % al asszem 88% , no cukor , glutén és laktózmentes.)
Reggelire szoktam felhasználni felkelek egy órán belül.

30g fehérje
70g nagyszerű zabpehely
400ml picit langyos víz

Összerázom shakerbe hagyom állni 2 percet és kész. Minden nap ezt eszem reggelire. 361 kcal


Amiket még használok

One-A-Day:

Multivitamin, mióta szedem jobb a közérzetem nem gondolnám hogy placebo, de ha az is 2700-ft ot megér nekem 100 napra hogy jobb tőle a közérzetem. 12 fajta vitaminból van benne egy kevés több mint a semmi nyilván C-vitaminból lehet külön is venni pluszba és egyéb fontosabb vitaminokból ,de nekem ez megteszi. Napi egy reggeli előtt.

Vitamin E:

Én szedek E vitamint külön más problémákra nem a diétához kapcsolódóan és szemmel láthatóan használ arra amire vettem. Napi egy a délelőtt folyamán. 100db-os

L-Carnitine 70,000 + Chrome
Fokozza a teljesítményt kitolja a fáradság érzetet és még állítólag a könnyebben mozgásra fogja a zsírt is a szervezetben.
Előbbiekben biztos vagyok hogy igaz nekem sokat segít, az edzésben az utobbi-t nem tudom bizonyítani nyilván,de a lényeg az hogy csökken a szervezetemben a zsír viszont az izomzat meg nő. Edzés előtt félórával 10-12ml 50 edzésre elég.

Thermo Drine Pro:
egy hónapja kezdtem el szedni, Thermogenetikus zsírégető
nem váltja meg a világot nyilván nem megy normális étrend nélkül! Nem vagyok fáradt elég sok koffein van benne ha van valamennyi zsírégető hatása és én úgy veszem észre hogy van. Főleg az energia ital / kávé kiváltása miatt használom és ha még jótékony hatása is van a diétára nekem jó 90db-os napi 2 db ot szedek reggel reggeli előtt egy és ebéd előtt még egy. 5600 Ft ennyit 45 nap alatt elköltöttem energia italokra is vagy kávéra.


4 éve
#1274
name
Az egyetlen, tesztekkel bizonyított táplálékkiegészíto ami használ az a creatin. A tobbi MIND reklámfogás, felesleges pénzkidobás a so called vitaminokkal egyetemben.

5 éve
#1273
name 3
Biztos, hogy az itthon is kapható multivitaminok között nincs ilyen?

A Swanson itthon drága, de kevésbé jó összetételű, az biztos.

5 éve
#1272
name
Sokat gondolkoztam az iherbes rendelésen, mert a korábbi hely (Swanson) ahonnan rendeltem elég problémás volt. Elég sokat kellett várni az árura mire megérkezett. Viszont az iherbtől jóval olcsóbb. Szerencsére mivel kitartó kereső vagyok, találtam egy másik amerikai céget (Pipingrock), aki sokkal megbízhatóbb, mint a Swanson. Jóval gyorsabb szállítási idő, átlagosan 2 hét alatt megérkezik, de volt, hogy egy hét után már megkaptam a küldeményt. A szállítási díj is jóval kevesebb, mint a Swansonnál, 90dkg-ig csak 4 USD. Ahogy itt többen írták, én is úgy szoktam a Pipingrock-tól rendelni, max. 50USD-ig és nagy eséllyel átmegy a vámon. Ha ennél nagyobb összegben rendelnék már nagyobb lenne az esélye, hogy vámkezelik. Ráadásul van egy kupon kódom, ha a BED283-at beírod a jutalom kód, promóciós kód mezőbe, akkor 40$ alatt 5$ kedvezményt kapsz, 40$ felett pedig 10$ kedvezményt. A weboldalon beállítható a magyar nyelv és a fizetendő valuta is, nem kötelező az USD, lehet EUR-al is fizetni. Szerintem egyszerű és jól átlátható, még azok számára is akik nem tudnak angolul. Itt egy közvetlen link, de bármi kérdés lenne szívesen segítek: http://www.pipingrock.com/?rwcode=BED283

Sokat keresgéltem, hogy honnan kellene olcsó és megbízható vitaminokat rendelni, de én ennél jobbat eddig még nem találtam. Teljesen biztonságos és gyors. Megrendelés után gyorsan befoglalják a kártyámról az összeget, én pedig azonnal lezárom a kártyát, de ez már a banki része. Szerencsére a bankom is jó olcsó és megbízható! Sok sikert és jó spórolást mindenkinek!

5 éve
#1271
name
Neonlicht szépen megfogalmazta a lényeget!
"Táplálék kiegészítők" ezt ne feledjük el,tehát nem helyettesítők !Az ember egyen jót,jó sokszor(minimum 4-5 étkezés naponta...Sok folyadék (verseny időszakban anno 8-10 litert ittam)
Drága a változatos minőségi étkezés,de meghálálja magát.
Nem kell félni bemenni a builder boltokba,ha éppen nem 20 kilós szőke macák vannak bent kirakatnak,hanem épp egy "megfelelő alkatú" kiszolgáló személyzet van bent biztos segíteni fog,Megfelelő lexikális illetve gyakorlati tudás nélkül viszont ne vágjunk bele az étrend farigcsálásába!Mert nagyon komoly egészségügyi problémákat tud okozni a helytelenül összeállított étrend.

Szép és jó dolog,hogy sokan hatalmas súlyoktól szabadulnak meg rövid idő alatt,türelmet kell tanulni,és óvni a meglévő értékes izomzatot.
Fogyásnál első osztályú segédeszköz erre az alacsony zsírtartalmú fehérje készítmények tömkelege,amiből valóban gazdaságosabb megvenni a jó minőséget.
Általában a szupermarketekben nem lehet a "jó" minőséghez hozzájutni,főleg nem a saját márkás termékek képében. Nem versenyezhetnek azoknak a gyártóknak a termékeikkel akik valóban csak ezeket fejlesztik.
Keressük a nagy márkákat,akik már bizonyítottak lehetőleg 4-5 évnél nagyobb múlttal rendelkezőt.
És ne feledjük el a nyomelemeket,vitaminokat,amikből megint széles választékból választhatunk és minimum olyan fontosak,mint a kalória számolgatások.
Gondoljunk el egy belsőégésű motort
Az üzemanyag a kalória
Az olaj a vitamin
A köbcenti a súlyunk
A levegő a folyadékfogyasztás.
Az elvégzett munka pedig a teljesítmény.
Optimális szinten akkor üzemel,ha mindből a megfelelő mennyiséget,és minőséget kapja meg.
Megint sokat pofázok :) Elnézést,csak tetszett az előttem hozzászóló írása,egész összefoglaló volt :)

5 éve
#1270
name
reply to name's post #1267
Érdemesebb testépítő boltban fehérjét venni, tömegarányosan jóval olcsóbb.
Egyszerre jelentős kiadásnak tűnhet, de ha utánaszámolsz 1g fehérje árának, a csirkemell után mindjárt a legolcsóbb fehérjeforrás.
Edzés után tejsavó alapút érdemes fogyasztani, ami gyorsfelszívódású. Izolátumot csak akkor vegyél, ha a pénz nem számít, a koncentrátum meg fog felelni. Ugyancsak edzés után érdemes használni olyat, amiben jelentősebb (10% és fölötte) mennyiségű szénhidrát van, máskor nem. Az étkezés helyettesítésre szánt keverékek drágák, és magas ch tartalmuk miatt szerintem nem kívánatosak. Jók a designer fehérjék, amikben többféle fehérjeforrás van, kiválóan megfelelnek arra, hogy feljavítsd a napi betevő makro arányait. Ezek között van olyan is, amibe glutént nyomatnak, az kerülendő. Laktóz érzékenyeknek a beef protein jó megoldás. Hölgyeknek jó lehet a szójafehérjével kevert termékcsoport is, de az íze miatt nem népszerű. Hagyd a Rossmant a francba.

5 éve
#1269
name
reply to name's post #1265
Több féle fehérjepor - turmix - létezik, de két nagy csoportjuk van! Az egyik a gyors felszívódású, általában izolált fehérje, amit edzés után 20 percen belül jó ha megiszol. A másik a lassú felszívódású, amiben általában szénhidrátok is vannak, ezeket használd étkezés kiváltásához, ha nem kifejezetten fogyás a célod. Ezen kívül persze számos fehérje alapú készítmény csoport létezik, talán ami érdekes lehet fogyáshoz és edzéshez azok a komplex aminosavak, de kezdeni igazából nem ezzel kell, mert viszonylag drága lesz így az étkezésed még ha nagyon modern és célirányos is.

5 éve
#1268
name 3
Többször volt már szó róla, talán itt egy Ctrl+F kereséssel találsz is valamit.
Lényegében drága.

Akár húsból, akár porból akarsz fehérjére szert tenni, kilója 4-5 ezer Ft körül kezdődik. A Rossmann-os fehérje 7 ezer körül jön ki kilónként, ha jól emlékszem. (Habár ha kisebb a rászánható keret, akkor megteszi.)

5 éve
#1267
name
Mi a véleményetek a rossmann-os WellMix Protein 90 fehérjeporról?

5 éve
#1266
name 3
reply to name's post #1265
Bármikor ihatod.

A shake azért nem ugyanaz, mint amit általában fehérjének hívunk.
A shake-el ki lehet váltani egy étkezést. Szénhidrát is van benne, erre emiatt külön figyelni kell.
A fehérje (protein) porokban éppen alig valami kis szénhidrát van, és 90% körüli fehérje. Jobban oldódóak is léteznek, este edzés után célszerű belőle bedobni az adagot.

5 éve
#1265
name
még1 kérdés az mind1 mikor iszok turmixot? mármint ihatom késődélután/este is?

5 éve
#1264
name
Köszi! :)

5 éve
#1263
name 4
reply to name's post #1262
Persze.

5 éve
#1262
name
ha a fehérje szükségletem nincs meg -tehát kb 20 gramm hiányzik- lehet pótolni a fennmaradó fehérje mennyiséget fehérjeshakkel(én úgy csinálom hogy fehérje por+víz)?

5 éve
#1261
name 4
reply to name's post #1259
Ettől az angol óvatosság-hisztitől ki tud hullani a hajam :) Tavaly amikor a párommal meg a kollégámmal egymásnak adogattuk a náthát pár hétig, egy nap gondoltam, veszek 5-6 doboz Lemsipet, mert legyen itthon későbbre is, legyen a boltban is, meg a kis angol kölyök is hadd vigyen egyet haza. Folyton dolgozunk, örülök, ha egyszer eljutok a boltba. Aztán jött nekem is a pénztárossal a nyafogás, hogy á, ezt nem lehet ám, mert ez már halálos adag. Igen, köszi, nem is úgy terveztem, hogy Lemsip általi öngyilkosságot követek el, csak tartalékolnék. Hát azt nem lehet, csak kettőt vehetek. De ha veszek kettőt, majd visszamegyek a boltba, kifizetek újra kettőt, majd megint, akkor oké...
Hát elmennek ezek a fenébe :) Felnőtt ember vagyok, tudok olvasni, a tájékoztatón kívül a dobozon is úgy ötször van rajta, hogy mennyit szabad, innentől ha túlfogyasztom magam, magánügy.

Nem mondom, hogy az itteni értelmi színvonal mellett nem értem, miért csinálják. Ha az emberek azt nem értik meg ötödszörre sem, hogy szívjál bele valamibe, és nonstop fújnak helyette, oké, ott tényleg vannak bajok. De nem hiszem, hogy az a megoldás, hogy agyonóvjuk őket. Szerintem igazán hagyhatnánk Darwint dolgozni...

5 éve
#1260
name
Ennyit nem ért meg a hsz-em.
Nem hiszek csodaszerekben, ennyi. Biztosan jó, ahogy sok minden más is.
Gyógyszerekről meg egy szót sem írtam:-))

5 éve
#1259
name 9
reply to name's post #1258
Hamisítják? Persze hogy hamisítják.
Nem tudom próbáltad-e, vagy nem fogod soha, mert ezt is hamisíthatják :)

Én használtam nagyon sokáig, de csak a 10+ és 25+ közötti minőséget, árban az volt számomra elfogadható (a többi méz között ugyan a legdrágább, de kb ugyanolyan árban volt). Ahol éltem a bolt polcán a mézek ár szerint voltak kitéve, alulról felfelé osztályozva ár szerint, így bukkantam rá véletlenül. Mikor levettem a polcról megszólított egy mellettem válogató vevő, és elmesélte hogy ő is minden nap bekap egy kiskanállal, és nagyon jó - gondoltam mit veszíthetek.
Nekem bevált, de ennek sok oka lehet. Lehet például az is, hogy ez az Egyesült Királyságban volt, ahol tuti hogy vannak huncutságok a kajával kapcsolatban (hol nincsenek ahol megtehetik), de nekem akkor is jó tapasztalatom volt ezzel kapcsolatban, lehet szerencsém volt, és nem a hamisított fajtát sikerült beszereznem.

Felkapták? Csak nálunk kapták fel most, mert persze, vannak divatok.
Tegnap például láttam a boltban egy szintén most felkapott dolgot.
Régóta szeretem olvasgatni a Psziché c. lapot, néha megveszem, lapozgatom, érdekes dolgokat olvasgattam benne. Tegnap a boltban több ilyen című újságot láttam, különböző kiadásokban. Nagy betűvel ráírva a lap címe, majd apró betűvel az, hogy ezeket ki adja ki. Már készít ilyet a Nők lapja és a HVG is.
Meg sem közelítik az eredeti kiadványt, ami figyelemfelkeltő kutatásokról adott híreket, leginkább bulvár jellegű álhírekkel van tele, ami szintén érdekes lehet, de nem az igazi.

Vagy például ott van a paracetamol, amit nem hamisítanak, világszerte használják. Az ilyenkor használatos gyógy-cuccok között a Neocitrán és társai tartalmazzák leginkább. Szabadon forgalmazható, annyit iszol belőle, amennyit akarsz, és nem tudom mennyire tűnt fel a használati utasításában hogy mekkora mennyiség károsítja már a májat?
Magyar ajánlások szerint 2000mg simán belefér egy napba, az angolok már akkor is rád szólnak ha mondjuk veszel egy ilyen italport, és egy köptetőt mellé, és a kettő hatóanyagában a paracetamol szint az ajánlott mennyiség beszedése esetén meghaladja az 1000mg-ot. (ezt is megtapasztaltam, mert ott nem írják fel hipp-hopp az antibiotikumot)

Egyszóval....nekem jó volt, és segített abban, hogy sokkal kevesebbszer legyek beteg. Valószínűleg nem hamisított terméket volt szerencsém megvenni.

5 éve
#1258
name
reply to name's post #1256
Túl van becsülve, az biztos. A mézeknek van valamennyi antibakteriális hatása, de kizárt, hogy minden manukának reklámozott méz valódi legyen, valamint hogy ez egy csodaszer lenne. Felkapták, most ez megy. Biztosan nem éri meg az árát.

http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/features/the-manuka-honey-scandal-9577344.html

5 éve
#1257
name
reply to name's post #1256
Megnéztem biztos jó lehet, de nagyon drága. Sajnos nekem a nyugdíjamból nem fussa rá. Én Ehináchia cseppekkel turbózom az immunrendszerem. 8 hetes kúrát szoktam ősszel csinálni, ha nem elég akkor egész télen szedem. 1 havi ára a jó minőségűből is csak 1700 Ft körül van. Évek óta használom, ha már kialakult a betegség, akkor 3 napig nagyobb adagban kell szedni és a 3 nap alatt meggyógyul az ember.

5 éve
#1256
name 9
Nézelődésem során találtam egy oldalt, amivel kapcsolatban már régebben is írtam, és ajánlottam.
MANUKA méz, és nem humbuk, tényleg működik!
Bár ezen az oldalon csak nagy "+"-os mézek vannak, de kapható kisebb dózisú is, olcsóbban.
Ebben a náthás, göthös időkben nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, aki megteheti....
http://bolt.biopiac.info/kategoria/manuka_mez_termekek.html

5 éve
#1255
name 33
A fehérjeturmix hamar megromlik, azt gyorsan meg kell inni! Olyan szaga lesz, hogy űűűűűűű... Ha nem mossa ki az ember rögtön elkészítés után alaposan a shakert, már az is büdös lesz tőle (mint ahogyan hosszútávú használat után is). Az egyetlen kivétel talán a barnarizs-fehérje - annak folyamatosan gabona-szaga (és -íze... khm...) van.

5 éve
#1254
name 3
reply to name's post #1253
:) jah, helyes, puding próbája az evés, így majd holnap megválik, hogy mivé válik :)

5 éve
#1253
name
reply to name's post #1252
Ha mégis bebüdösödne, abból is tanul az ember :)

5 éve
#1252
name 3
reply to name's post #1251
Köszi! :) A lényeg, hogy akkor nem lesz semmi extra, ha nem követem a "shake it, drink it" elvet. :)

5 éve
#1251
name 3
reply to name's post #1250
Jól be fog sűrűsödni szerintem. Más baja nemigen lehet. Nem tudom, csak tippelek!

5 éve
#1250
name 3
Ugye egy elkésztett fehérjeturmixnak nem lesz semmi baja, ha nem akkor, hanem teszem azt, csak másnap iszom meg? :) Köszi. :)

5 éve
#1249
name 3
A szeretéssel nincs is probléma... :D

5 éve
#1248
name 4
reply to name's post #1247
A felhasználók sajnos nem is fognak soha rendet tartani. Egy fórum moderátorok nélkül még éppen életképes, de jól használható soha nem lesz.
Mindenesetre ez van, sokkal jobb, mint a semmi, egyelőre ezt kell szeretni :)

5 éve
#1247
name 3
Utolsó mondatoddal tökéletesen egyetértek.

A fórum indulásakor (mármint amikor igazán elkezdett pezsegni), felvetettem, sőt próbálkoztam is némi rendrakással. Nem megfelelő helyen feltett kérdésre csak jelzést írtam, hogy hol találja a választ, és oda is átmásoltam a kérdést.

De az volt a vélemény, hogy nem kell ennyire szőrszálhasogatónak lenni, ki hol kérdez, ott fogja keresni a választ is.
Az addigi kedves portálomon, ahová ma is járok még, az a lehetőség sincs meg, hogy számmal jelölt hozzászólásra válaszoljon az ember, legfeljebb idézetet lehet létrehozni, és úgy válaszolni. De vannak moderátorok, akik nemcsak átviszik a megfelelő topikba a kérdést, hanem törlik is az előző helyről, figyelmeztetéssel, hogy jobban ügyeljen az illető a topikfegyelemre. Szóval sejtettem, hogy rossz vége lesz a parttalan "demokráciának", de moderátorok azóta sincsenek, csak korrektorok.

5 éve
#1246
name 4
reply to name's post #1245
Ezzel tökéletesen egyetértek.
Ennek ellenére én itt vagyok több mint két éve, és ez alatt kb. ötször merült fel egyáltalán a dohányzás a fórumon, akkor is főleg múlt időben pl. nálad. Nem végeztem felmérést, de nem biztos, hogy olyan nagy százalékát érinti a fórumozóknak a dohányzás. Ha már beszélünk róla, akkor már talán hasznosabb lenne úgy általában egy dohányzás abbahagyásáról szóló topik, amiben része lehetne az e-ciginek IS, de te pl. valószínű inkább az Alan Carr-módszert ajánlanád.
Én személy szerint az egyik legfontosabb, legnagyszerűbb találmánynak tartom az e-cigit a kerék feltalálása óta. Szerintem elképesztő jelentősége van és a benne rejlő lehetőségek beláthatatlanul nagyok. De ettől még nem ez az egyetlen út annak, aki le akarja tenni a cigit, nem is fog mindenkinek kivétel nélkül működni stb. Nem csodaszer. Sokaknak meg egyszerűen nem kell, mert leteszik a cigit, és onnantól le van téve, jónapot. Ennél jobb nyilván nincs is.
A lényeg a lényeg, egy topik nyitása nem az én dolgom vagy döntésem, csupán a véleményemet mondtam el az általad felvetett ötletre. Ettől még ha lesz ilyen topik, valószínű aktív hozzászóló leszek benne. Ha meg nem lesz, akkor nem tervezem erőltetni az e-cigiről beszélgetést. Főleg azért nem, mert nagyon nagy téma, aminek vannak saját, könnyen megtalálható fórumai. Azt mondod, jól összeszedtük itt a múltkor a lényeget. Valójában éppen hogy karcoltuk a felszínt, és már ez is egy igen nagy felületet "elvett" a fórum egyéb, relevánsabb témáitól.
A másik ellenérvem pedig az lenne, hogy ezen a fórumon nemhogy nulla, de negatív a topikfegyelem. Ha kinyitjuk egy topikkal az ajtót, minden topik ezzel (is) tele lesz.

5 éve
#1245
name 3
Nem erőszakosodom, de sokan azért nem merik abbahagyni a dohányzást, mert félnek a hízástól. És akkor már jobb az e-cigi.

5 éve
#1244
name 4
reply to name's post #1243
Engem nem is zavarna, ha lenne ilyen topik, de a véleményem az, hogy szükségtelen.
A futócipő meg azért csak közelebb van a fogyáshoz :)

5 éve
#1243
name 3
De annyi más között ennek is lehetne helye, hiszen a futócipőkről is esett már szó.
Jól összeszedtétek a lényeget, :D

5 éve
#1242
name 4
reply to name's post #1241
Az itt mondhatni véletlenszerűen merült fel, én meg válaszoltam pár kérdésre, mert miért is ne. De nem hiszem, hogy külön topik kéne itt a vépelésnek, azért ez eléggé lazán kötődik a kalóriaszámoláshoz, és akkor még finoman fogalmaztam :)
Ahogy korábban említettem, amikor valaki megjegyezte, hogy nem kéne erről itt beszélni egyáltalán: szerintem bármiről lehet itt beszélni. Miért ne? De külön topikot csinálni neki? Azt nem látom szükségesnek. Akit érdekel az e-cigi, annak akár csak magyar nyelven is végtelen lehetőségeket kínál a net, vannak kiváló gyűjteményes források, ahol minden kérdésére választ kap.

5 éve
#1241
name 3
Nem tartanám bolondságnak erre külön topikot nyitni, az eddigieket oda átmásolni.
Az E-cigiról írottak biztosan sokaknak érdekes lehet még!

5 éve
#1240
name
Akkor jó :) Köszönöm szépen nektek! :)

5 éve
#1239
name 9
reply to name's post #1237
Én sem szoktam.

5 éve
#1238
name 4
reply to name's post #1237
Reszemrol nem, mert elenyeszo a kaloriatartalmuk. Egy Omega 3 kapszula pl. lehet vagy 9 kaloria, ennyit barmelyik masik etkezesemen is tevedhetek, nem szorakozom vele.

5 éve
#1237
name
Sziasztok! A táplálékkiegészítőket Ti fel szoktátok vinni kcal-ként? Én jódot,krómot és omega 3-at szedek rendszeresen, de nem tudom, hogy ezek bele számítanak-e a napi kcalba, hiszen ezekből a szervezet úgysem tud zsírt elraktározni.
Bocsi, ha hülye a kérdés, de így tanul az ember :D Köszönöm a válaszokat!

5 éve
#1236
name 4
reply to name's post #1235
Csak a precizitás kedvéért: porlasztófej. Az integrált a teljes szetápot jelenti, vagyis a tankot a kazánnal. De amúgy ma már szinte minden integrált, őskövület a porlasztó+belehelyezhető patron összeállítás.

Mindegyik ezüst piros gyűrűkkel jön, az az alap színe. De lehet hozzá más színt kapni. Az újdonsága abban merül ki, hogy kicsit már az RBA fej, illetve a régi egy 0,5-ös meg egy 1,2-es fejjel jött, mindkettő horizontális fűtőszál. Az újnál van egy 0,5-ös meg egy 1,5-ös, mindkettő vertikális, a 0,5-ös már szemre is egy nagy dög fűtőszál, ha belenézel a kockába, az 1,5-ös meg egy szűk, kicsi. Ez való a szájból tüdőzésre.
1,9-es szerintem nincs, de lehet, hogy csak mi nem áruljuk. Amennyire tudom, van 0,5-ös, 1,2-es, 1,5-ös és ennyi. Ez mind OCC, mert mind vattás, csak az 1,5-ös szűkített levegős kis fűtőszál.

5 éve
#1235
name
reply to name's post #1234
Már megnéztem, de még vaciláltam. Ez a régebbi lehet, piros gyűrűkkel (lehet ezért ócsobb), de azt is néztem, hogy a dobozában van 0.5OCC, illetve 1.5 integrált, csak a választék miatt, illetve a későbbiekben, már a pultról szabadon elérhető, bármikor, egészen extrém ellenállású 1.2-1.9-ig bármilyen integrált. Ha jól értettem :) Ezüst, és egészen pofásnak tartom.

5 éve
#1234
name 4
reply to name's post #1233
Nem hangzik rossz tervnek, szerintem itt nincs veszíteni való. Azt azért ellenőrizd, régebbi vagy újabb fajta-e az a Subtank, ha ezüst színű. Fekete és fehér csak új van, abban biztosan van 1,5-ös fej is. Az ezüstből a régi csak tüdőzős fejjel jön, ahhoz akkor külön venni kell 1,5-öt.

5 éve
#1233
name
reply to name's post #1232
Kösz, kösz! Ez esetben lehetséges, hogy erre zúznék rá, mert egészen konkrétan tudom, hogy most gyorsan elérhető lenne. A level2 persze nem arra értettem, hogy mostantól bárányfelhőket akarnék rajzolni az égboltra, ez a része sokkal kevésbé izgat. Hanem, hogy kicsit, de biztosan fejlődjek ebben a témában is, azaz, még jobb ízhatás, adott esetben ne csepegjen belőle a leves, esetleg ahogy te is említetted, megbízhatóbb és stabilabb, kiszámíthatóbb minőség. Plusz, de egyelőre csak zárójelben, bár egyelőre valóban nem érzem kihívásnak, a barkácsold magad kazánkovácsolás. Egyelőre egészen biztos, hogy közép-hosszú távon ezt is az integráltakkal hajtom, azt kitudja mi lesz később.

5 éve
#1232
name 4
reply to name's post #1231
Amióta van hozzá leszűkített levegős fej, azóta az egyik legjobb választás a Subtank. Az 1,5 Ohmos porlasztó egyébként gyakorlatilag egy VOCC fej nagyobb házban, még egy kis extra vattával. Kiválóan működik szájból tüdőre, és azzal a tankméret is igen kellemes. Ebben a felállásban elenyésző lenne a különbség az Aerotank és ez által nyújtott élményben.
És akkor ha már ilyened van, éppen kipróbálhatod a tüdőre szívást is, ami egyébként az én szememben még véletlenül sem next level, inkább egy hóbort, ami nem lett volna szükséges, de ha már itt van, éppen adhatsz neki egy esélyt.
Aztán amelyik jobban tetszik, ahhoz vehetsz a későbbiekben megfelelő fejet.
Az RBA fejjel meg lehet oldani, hogy leszűkített legyen a levegőzés, de macerás kicsit. Ha egyszer oda jutsz, hogy használnád, térjünk vissza rá, és akkor bővebben kikérdezem róla a páromat. Én ezt az RBA-t nem használom, nekem a leszűkített gyári fej tökéletes, nincs kedvem vacakolni ilyen esetben újraépítéssel.

5 éve
#1231
name
reply to name's post #1226
Kutakodtam és bogarásztam. Mennyire lenne hasznomra a Kanger Subtank Mini, ahhoz, hogy majd a level2-re léphessek? Ami megítélésem szerint mellette szól: most tudnék szerezni egy darabot (zsír új, dobozos termék lenne) Kanger Aerotank Mega árában, a 30-as sticken ez sem lenne rossz, ha kedvem támadna mégis vacakolni az RBA-val, akkor adott lenne a pálya, állítólag a levegőnyílásokkal megvalósítható a hagyományos száj-tüdő kapcsolat is, a tank űrmérete, ahhoz képest, hogy „mini”, bőven elég lenne, a tulajdonságai miatt ezért elég rugalmasan felhasználhatónak gondolom. Jól gondolom… vagy üssem ki a fejemből? Érdemes vele foglalkozni?

5 éve
#1230
name 4
reply to name's post #1228
Nem is kell, nyilvan. Van egyebkent nikotinmentes is, az olyan, mint izesitett levegot szivogatni, de ha mar egyszer abbahagytad a dohanyzast ES nem is hianyzik, akkor felesleges lenne.

5 éve
#1229
name
reply to name's post #1225
Én is azt hittem rossz helyen vagyok :))

5 éve
#1228
name 3
Nem jut eszembe pöffenteni. .D Tényleg lejöttem. Max. megeszem azt a gyümölcsöt. :D

5 éve
#1227
name
reply to name's post #1226
Köszönöm!

5 éve
#1226
name 4
reply to name's post #1225
A V2 az egész sorozatot szokta jelölni, nem csak a regular méretet. Ez úgy nézett ki, hogy eredetileg volt Aerotank Mini, Regular és Mega, azaz 1,5 ml Ego akkukhoz, 2,5 ml-es 19 mm-es dolgokhoz, mint pl. Spinner akkuk vagy vPulse, mostanában iStick 20, és 4 ml-es a nagy 22 mm-es csőmodokhoz, boxmodokhoz. Ezek tök egyformák működésileg, ugyanaz a fej, ugyanaz a minden, csak annyi változik, mennyi lé fér bele. Viszont a levegőzést állító gyűrű kicsit idétlen volt, könnyen elforgott. A V2 sorozat ugyanez, csak újfajta levegőzéssel, ami megbízhatóbban ott marad, ahová állítod, és kicsit jobban is néz ki. Közben megjelent a Genitank sorozat is, ami megint ugyanez, csak olcsóbb anyagból. Az Emow meg egy felcsicsázott változat, azaz színes, csinos, de amúgy ugyanazt tudja. Mindbe jó a VOCC.
Az áraikat nem tudom otthon, de igazi pluszt egyik sem nyújt a másikhoz képest. A nagyobb tank kényelmes, nem kell annyit tölteni, de ennyi.

5 éve
#1225
name
reply to name's post #1216
Szeretnék még egy kis törődést, a Kanger acélos vonalán indultam el:

Kanger Aerotank Mega vs Kanger Aerotank V2 vs Kanger Emow Mega,

merthogy valószínűleg csak ezeket tudnám beszerezni. Mi lenne a helyes jósági sorrend? V2-be és a MOW-ba is lehet ugye VOCC-ot pakolni? Bár a legelsőt a másik kettőhöz képest kicsit indokolatlanul drágának érzem. Viszont ha van olyan tulajdonsága, amiért megéri az árát, akkor valahogy majd kigazdálkodom. Véredényed?

5 éve
#1224
name
reply to name's post #1223
Bojt, szerencsére ez neked már nem aktuális, ügyesen lejöttél a szerről, én meg gyenge vagyok. De ha valamilyen gyümölcsös, kellemes illatú és aromájú mentest pöffentenél, még foglalkozhatsz a kérdéssel! :)

5 éve
#1223
name 3
Persze, pláne a német nyelvben minden vízmelegítő kazán, még a kávéfőzőé is... :D

5 éve
#1222
name 4
reply to name's post #1221
Eggyel több lehetőség ezt elérni. Mindenkinek más válik be, de nem árt, ha minél többféle segítség áll rendelkezésre.

A kazán fura, de minden területnek megvan a maga szakzsargonja, ami kívülállónak elég furán tud hangzani. Pl. ha belegondolsz, egy frissen idetévedtnek alighanem az is fura, hogy BMR felett, de alapjárat alatt, figyelj a makróidra, miegymás :)

5 éve
#1221
name 3
Értem, a kazán volt fura. :D

Én 4 éve simán abbahagytam csak, nem kellett semmi. De megértem, ha valaki ezzel könnyebben szokik le. A lényeg, hogy ne dohányozzon!

5 éve
#1220
name 4
reply to name's post #1219
Elektromos cigarettáról.
Egy akkumulátor, egy fűtőszál, amit felmelegít ez az akku, meg egy folyadék, amit ez a meleg fűtőszál elpárologtat, te meg belélegzed a gőzét, ami látványra és érzetre füstre emlékeztet. A folyadék propilén-glikol és növényi glicerin keveréke, hasonló oldat, mint amit füstgépekben vagy asztmainhalátorokban használnak, csak ebben az estben jobbára van benne pár százaléknyi ízesítő aroma és nikotin.
Egy alternatíva a dohányzásra, ami hasonló érzetet nyújt, viszont nem öl meg sem téged, sem a körülötted állókat.

5 éve
#1219
name 3
Valaki árulja el, miről beszéltek... :DDD

5 éve
#1218
name
Nahát, mennyi minden. („… és minden mennyi…”) Köszönöm újra az eligazítást! Eltöprengek majd rajtuk, és cseppet sem kapkodóan alaposan átrágva a dolgokat választok majd valamit az általatok sorolt palettáról.

5 éve
#1217
name 4
reply to name's post #1215
Nem rossz a Micro Core-A sem, teljesen korrekt.

A Dani nagyon sokba kerül, de tényleg elképesztő kicsi, akkora, mint egy mecha... Nagyon szép, és bármilyen módban tökéletesen működik, műszerrel sem találsz semmiféle hibát benne. Sajna meg is kérik az árát. Egyszer majd hátha lemegy :)

5 éve
#1216
name 4
reply to name's post #1214
Itt minden topik egy nagy katyvasz, szóval ezen ne aggódjunk :)

Manapság már minden tisztességes tank alsó fűtőszálas és cserélhetős. Van még pár olyan őskövület, mint az Innokin iClear hülyesége, de már inkább keresni kell azt, aminek nem alul van a kazánja.
Szvsz amennyiben hasonló, szájból tüdőre szívós kazánt keresel, és nem cloudchasing a cél, akkor a korábban említett GDC+RVC-A fej a nyerő, de ahogy mondtam, ez otthonról még nem fog menni. Egy bolt valószínű fogja árulni, de ez még a jövő zenéje. Ebben a kombóban külföldön is csak egy helyen kapható, egyébként külön vehető a tank az eredeti kazánjaival, amik szintén nem rosszak, de az RVC-A sokkal jobb, amit külön lehet itt-ott kapni.
A második helyezettnek én a Subtank Minit mondanám, ezek manapság már kétféle fejjel érkeznek, egy a tüdőzős, gőzköpködős, azt akár ki is dobhatod, ha nem érdekel ez a fajta vépelés, a másik, az 1.5 Ohm fej való a normál használatra, azzal kb. ugyanazt tudja, mint a GDC, és elvileg könnyebb belőle otthon utánpótlást szerezni. Formára nekem a GDC jobban bejön, de ez meg ízlés kérdése. Ilyen szempontból az egész Subtank készlet nagyon jó egyébként, a készülék benne kb. ugyanazt tudja, mint az iStick 30, csak ez felmegy 50-ig, és cserélhető akkus, ergo kell hozzá egy akku is. De ha már bent van, töltheted ugyanúgy USB-ről. Hasonló marokba simuló a formája is. A tank meg használható bazi gőzhöz, normál használathoz, de még egy újraépíthető fej is van benne, ha ki akarod próbálni a tekerést.
Nagyon jó még az Aerotank vagy Genitank a Kangertől, különösen az újabb fejekkel. A dobozban még DC fejek vannak, teljesen jók, később viszont tudsz venni VOCC-t, ami már egy fűtőszál, de vertikális, nagyobb, és vattás. Ezek állati jók, gyönyörű ízeket lehet velük előcsiholni. Ezekből van egész apró, Ego méret, kicsit nagyobb 2,5 ml-es meg a Mega 4 ml-rel. Az Aerotankok acélból vannak, strapabírók, a Genik krómozott rézből vannak, ott sérülhet a menet, ha sokat dobálod, nagyon rászorítod az akkura stb. Viszont olcsóbb. A Minit nem ajánlom, nagyon kicsi is, sípol is.

Egyik sem lesz drámai különbség a jelenlegi kazánodhoz képest, de kissé gazdagabb íz, kicsit nagyobb gőz és főleg egyenletesebb minőség bármelyiktől meglesz.

5 éve
#1215
name
reply to name's post #1213
Ez volt az első és az utolsó készülék, amit a megjelenése pillanatában megvettem. Először csak az tűnt fel, hogy ugyanazzal a kazánnal és teljesítménnyel a saját építésű DNA30D-s modom, 2500-as akkuval sokkal tovább megy.
Aztán utólag megnéztem Busardo bácsi méricskélős-szétszerelős tesztjét, és akkor már fogtam a fejem.

Az örömteli, hogy cserélik az akkut, de hát izé, az enyémben legfeljebb már csak én fogom. :(

A Dani V2 radaron van, a TC-t leszámítva is elképesztően jó, és kompakt készülék, de az ára nálam bőven a lélektani határ felett van. :(


Teper: Én másfél éve csak RBA-kat használok, legfeljebb azokból tudnék ajánlani. A Smoknak van a GDC-nél kisebb Micro Core-A-s patronja is, de Lousha valszeg jobban ismeri, hogy az ajánlható-e.

5 éve
#1214
name
Köszönöm mindkettőtöknek a remek építőjellegű hozzászólásokat, számomra nagyon hasznosak! Már nem bánom a 30-ast, csak tudjátok ez a kicsinyes harácsolós emberi tényezőim egyike, hogy ha lehet nagyobbat, jobbat, akkor mért ne?
A szorzással kapcsolatos nekem sem feltétlenül jött be, úgy látszik, hogy ennél sokkal érzékenyebb a torkom, pedig az analógból napi 20 szál alatt sose voltam. Bár gondolom, hogy ez nem csak és kizárólag a nikotinmennyiségtől függő dolog lehet, hanem az egyéb felhasznált adalékok is meghatározzák azt a bizonyos TH-t. Vagyis találkoztam már olyan 12-es levessel ami elment, de volt már dolgom olyan 9-es is ami kaparás tekintetében nekem már határeset volt.
Esetleges választékbővítésnek melyik egy fajta legjobb patront ajánlanátok, hasonló űrtartalommal, hasonlóan alsó fűtéssel mint a GS Air, de ami mégis mást hozna élményben?

(Azt nézem, hogy a táplálék topikban vagyunk, végül is eléggé az.)

5 éve
#1213
name 4
A 40-es iStick valóban kevésbé jó, mint a 30-as. Nem csak te érzed kevésnek az akkut. A párom/főnököm/a bolt ügyeletes javítóembere nemrég szedett szét egyet, amiben inkontinens akku volt gyárilag, hát hoppá, ez annyira 2600mAh, hogy igazából 1850... Hát köszi, Eleaf... Szóval kisebb az akku, mint a 30-asban, ami tényleg korrekten 2200. Ezt leszámítva teljesen jó, de azért rohadjanak meg a hazudozós reklámjukkal. Amióta rájuk lett szólva, azóta az új szállítmányok elvileg tényleg 2600-zal készülnek. Majd meglátjuk.

A TC abszolút nem szükséges, és egyelőre nagyon kezdetleges is. A nikkel, amit használni kell hozzá, jóval több veszélyt hordoz, mint hasznot. Az égett vatta ízét felismered és abbahagyod a szívást, a nikkeloxidnak viszont aligha van íze, viszont nem hasznos az egészségnek. Elvileg nem oxidálódik normál használat mellett, gyakorlatilag én azért kihagynám. Ha már TC kell, akkor Dani Extreme V2, ami rohadt drága, viszont annyira pöpec, amennyire lehet. És azt rozsdamentes acéllal is használhatod. De alapvetően én majd pár év múlva néznék rá a TC-re, amikor már kiforrta magát ez a technika.

Teper, az 50-es valóban megy feljebb, de sosem fogsz 30 Wattot sem használni. Amíg GS Air és hasonló kategóriás kazánjaid vannak, 15 felett max. elégeted. 15-höz meg a 30-as korlát is bőven elég ahhoz, hogy meg se érezze a terhelést az akku. Elfut pár napig töltés nélkül, kényelmesen elfér a kezedben stb. Kiváló készülék az a 30-as. Az 50-est én csakis azért vettem, mert én e-cigin keresztül veszek levegőt, még a munkaköri leírásomban is benne van, ergo a nagyobb akku vonzó volt. Szeretem is, de nem egy szükséges dolog.
Sok-sok Watt meg csakis a felhőköpködéshez szükséges, ami szvsz egy ostoba játék, magamutogató, itt-ott még veszélyes is, és határozottan nem tesz jót a vaperek megítélésének.

Amúgy nem nekem van boltom, csak dolgozom egy boltban :) De azt már jó ideje, szóval van némi rálátásom egy nagyobb mintára, mint a saját tapasztalatom. (Plusz egy igen komoly szakértővel élek.) Csak magamból kiindulva pl. az 50-es iSticket is halálra dicsérném. Pár száz eladott példány után már kevésbé.

A kiszorzással ne bajlódj, semmi köze a korábbi cigid nikotintartalmának a lötyidéhez. NINCS egyértelmű összefüggés, nincs egyenlet, ami megmondja neked, mennyit használj. A torkod fogja megmondani.
Ha már valamihez viszonyítani akarsz, akkor az elfogyasztott cigik mennyisége sokkal többet számít, mint a nikotintartalmuk. Úgy 10 szál/napig jobbára a 6-os a jó, 10-20 körül inkább 12, 20-30-ra a 18 szokott működni, a felett a 24. De a legbiztosabb módszer, ha kipróbálsz pár erősséget, és maradsz annál, aminél nem bántja a torkodat, de érzed, hogy valami van, és nem érzel hiányt, nem vágysz cigire.
Az a helyzet, hogy a nikotin ebben a formában egészen máshogy szívódik fel, mint cigiből. (Egyesek szerint egyáltalán nem hasznosul, és csak placebózunk.) Máshogy is használod, nincs fix slukkszám, szívhatsz kettőt is, de huszonkettőt is. A cigit meg ha meggyújtod, jobbára el is szívod.
Ettől még lehet lefelé lépegetni, akinek igénye van rá, csak óvatosan és lassan. Jobb akár 24-es lötyit szívni örökké, mint akár csak megfontolni a cigire visszatérést. Le lehet menni nullára, több mint lehetséges, sokan elérik, és akkor sem fordulnak vissza a dohányzás felé. De feltétlenül érdemes lassan csinálni.

5 éve
#1212
name
reply to name's post #1210
Jaj, igen, bocs, Smok. :S

Igen, a Nautilusnál azért panaszkodnak, hogy változó a porlasztók minősége. Van, hogy az 5-ös pakkból 2 szinte azonnal kuka, a harmadik meg hetekig jó.
Csak ez itthon még mindig elterjedtebb, mint a Smok GDC. :(


Szerk. Teper, a 40W-ost ne is bánd. Nekem van, de már bánom, 30-ast kellett volna vennem. Alapvetően nem rossz, pár apróbb részletben kellemesebb, mint a 30-as, de az akkuja közel sem 2600-as.
A TC-t kipróbáltam, de nekem nem adott annyi pluszt, hogy megérje a hektikus működéssel kínlódást. Valami komolyabb elektronikával lehet, hogy stabilabb, de én jól elvagyok hagyományos tekerésekkel is.

5 éve
#1211
name
reply to name's post #1208
Jahogy kérem akinek egyenesen boltja van ezekből a cuccokból... Köszönöm a szakértős hozzászólásodat!
Nem nagy dolgaim vannak. Miután kigugliztam a vélhetően porckopás/csontelhalás vagy kitudja mit, csak simán alternatívát kerestem a nikotinbevitel egészségesebb formájára. Azért gondoltam, hogy talán az 50W-os jobb lenne, mert amikor beruháztam a starteremre kacérkodtam magam is az 50W-al, illetve a 40WTC-vel is, de igazából a TC-t nem éreztem fontosnak dohányos létemben. Végül az IStick 30W-nál kötöttem ki, amit igazából nem bántam meg, de valahol ott lógott a levegőben az, hogy az 50 éppen 20-al jobb lehet, mint a 30. Eddig. Most, hogy leírtad ezeket a tapasztalatokat, már a levegőben logó micsoda sincs benne, és kicsit sem bánom, hogy „csak” 30. A GS Air-t pedig azért ajánlgattam, mert nekem is abból van több darab, illetve nekem ez bejött, egyelőre nem vágyok másik után. Gondoltam, ha nekem jó, akkor más kezdőnek is jó lehet, viszont az általad említett nehezebb vagy macerásabb beszerzéssel nem találkoztam, akár kazán akár tank tekintetében sem. A lefelé haladást azért ne úgy képzeld el, hogy ez gyors tempóban történik, de a nekem 30-al kiszorzott elvi 12, soknak tűnt, és bőven elégnek tűnik zömmel a 9, de néha a 6 is. Most úgy vagyok vele, hogy ha magamtól abbahagyom a nikotinost, akkor öröm lesz, ha nem nem, búslakodni nem fogok, bár azzal tisztában vagyok, hogy a nikotinra sincs szüksége a szervezetnek, tehát ezt a nulla nikotint magamnak, mint későbbi opciót feltétlenül fenntartom. A kazános barkácsolással kapcsolatban szintén nem érzek kihívást, szerintem is bőven el lehet lenni a gyári integrált patronokkal.

5 éve
#1210
name 4
reply to name's post #1209
Kanger GDC nincs, az Smok. Csak a pontosság kedvéért.
A Nautilust én szintén tiltólistára tenném, kb. minden Aspire cuccal együtt. Csak a baj van vele... Képtelenek konzisztens minőségre, egy porlasztó elmegy három hétig, a következő meg fél óra után sz**. Van belőle kicsim meg nagyom is, mindkettő csak parkol a polcon, mert csak mérgelődöm velük. Az idióta dizájnjaikról nem is beszélve, hogy a kitekerhető porlasztó fogja össze a tankot, ami aztán óriási meglepetésre bizony ki is tekeredik töltéskor, és fogdoshatod a löttyös kazánt, hogy eminnen kitekerd, amoda betekerd, miközben a harmadik kezeddel tartod a tankot. Az új csodájuk, a Triton meg annyira tehetségesen van kitalálva, hogy kimosni gyakorlatilag nem lehet, de annyi baj legyen, nyilván mindenki csakis egy ízt szív... Akkuból is 4 év alatt az Aspire volt az egyetlen, ami egy hét után konkrétan szétesett a kezemben. Ehhh...
Ettől még nyilván van ennek is sok rajongója, meg van, akinek működik egy Nautilus, én a magam részéről bottal sem piszkálnám meg. De mindenkinek más jön be, van az e-cigivel is egy tanuló időszak, amikor kell kicsit költeni, ki kell próbálni ezt-azt. Előbb-utóbb meglesz a tökéletes szett. Nekem ebbe semmiképp nem kerül Aspire vagy Innokin tank, másnak kerülhet.

A nikotin egyébként még csak nem is olyan addiktív, mint hinnénk. Erről most is folynak kutatások, van, ami ki is mutatta, hogy tényleg a kávéval van kb. azonos szinten, de magán is láthatja minden tartósan e-cigiző. Ha egy rendes dohányos kifogy a cigiből, általában elég komoly tünetei vannak, és addig megy, míg cigihez nem jut. Egy vaper ha otthon hagyja a készülékét, vagy kifogy stb., bosszús lesz, és kb. ennyi. Nem fog tőle reszketni.

5 éve
#1209
name
Egyetértek, a nikotintól nem kell rettegni, olyan erősséget kell szívni, ami még jólesik. Érezni lehet egy idő után, hogy túl erős, akkor lehet lejjebb menni. Van akinél ez nem következik be, de inkább ezt szívja, mint a cigit.

Van valami általános tévképzet, hogy a nikotin rákot okoz, meg ilyesmi. Nem, a cigifüstben is ez a legkevésbé káros anyag. Viszont van mellette 3-400 féle egyéb vegyület, és azok közül több tucatnyi bizonyítottan rákkeltő. A nikotin nem. Az "csupán" csak függőséget okoz.

A villanycigi nem leszoktató eszköz, hanem a cigi sokkal kevésbé káros alternatívája. Ha valaki ennek segítségével kínlódás nélkül le is szokik, az csak hab a tortán.

Én már nem ismerem közelről a mai integráltakat, de sok helyen mostanában a Kanger GDC-t, Aerotank V2-t, Nautilust ajánlják kezdésnek, vagy az újabb fajta Subtank minit. Utóbbi a Subox kitben szerintem igen jó kezdőszett, két éve nem is álmodtunk még ilyenről ennyi pénzért.
A GS Airt nagyon vékony pénztárca esetén látom előkerülni, mert azért tény, hogy harmadannyiba kerül, mint egy komolyabb, rozsdamentes acél patron, és a porlasztó is olcsóbb hozzá.

Én még eGo + Helixszel kezdtem, ahhoz képest ez mind csodálatosan jó.

5 éve
#1208
name 4
reply to name's post #1207
Ehhez pár dolgot még hozzátennék:

A GS Airt én nem javaslom, mert a Kanger jobb gyártó, minőségibb. Az Eleaf teljesen jó akkugyártásban, viszont tankok terén időnként mellélőnek. Valamivel könnyebb a cserélhető fűtőszálat is beszerezni egy Genitankhoz, mint egy GS Airhez. Preferencia, nyilván sok elégedett GS Air felhasználó is van, én személy szerint nem vagyok barátja.
Az 50-es iSticket pedig két okból ellenzem: egyrészt bazi nagy. A kezdők jobbára arról álmodoznak, hogy majd akkora és olyan formájú lesz az e-cigijük, mint egy cigi. Ez ugye nem fog összejönni, vagy kipróbálják és rájönnek, vagy elhiszik bemondásra, de végül csak bele kell nyugodni, hogy ennél valami nagyobbacska cucc lesz a nyerő. De még akkor is egy kezdőnek egy akkora féltégla, mint az 50-es, állati ijesztő tud lenni, és nem szívesen használja. Másrészt mint boltos tudom, hogy míg a 30-asokból inkább olyanokat javítunk/cserélünk, amiket a kedves vásárló fürdővízbe ejtett, harmadikról ledobált, lötyivel eláztatott stb., addig az 50-esek között szép számmal volt simán hibás. Az összes iStick közül az 50-es volt a leggyengébb minőség. Az enyém pl. csak annyit csinál, hogy időnként önállóan vált Volt és Watt között. Sokaké viszont önállóan nekiáll izzítani pl. zsebben, szanaszét égetve a porlasztót, mire észbe kap a tulaj. Nem kellemes. Volt olyan is, ami simán megállt, mint a szög, két nap után, volt, ami a kettőből egy döglött akkuval érkezett stb. Kezdő készletnél kínos, ha mire ráérzel az ízére, egyszer csak bedöglik. Nyilván bármi meghibásodhat, a legmenőbb holmik is, ha milliószámra készülnek, tartalmazni fognak ezerből egy hibásat. De itt kicsit nagyobb az arány.

A másik a nikotinszint. Lejjebb lehet menni, de nem, nem ez lenne a valódi cél. Neked lehet ez a cél, de az e-cigarettázás nem erre van kitalálva. Ez egy alternatívája a dohányzásnak, nem leszoktató eszköz, így nem cél lejjebb menni a nikotinnal. Ha a 12-es a kényelmes és kellemes, bátran lehet azt szívni a következő 50 évben. Kb. annyi káros hatása lesz, mint napi két kávénak.
A lefelé mendegélésnek viszont van némi kockázata. Egyrészt főleg ha már pár héttel a kezdés után erőlteted, akkor igen könnyen találhatod magad ismét cigivel a szádban. A szervezeted még erősen kívánja a nikotint, így ha egyre kevesebbet kap, jobb esetben nonstop az e-cigin lóghatsz, rosszabb esetben egyre többet gondolsz a cigire, majd "na jó, csak egyet...". Másrészt egyre kevésbé lesz kielégítő, egyre inkább csak szívod, szívod, de érzed, hogy valami még kéne, és egyszer csak megint előkerülhet a cigi.
Mi két esetben szoktuk javasolni a lefelé lépkedést: sokaknál pár hónap, esetleg egy év után elkezd túl erős, kaparós lenni az eredeti erősség. A szervezet nem kíván már annyit. Ilyenkor nyilván menjünk kicsit lejjebb. Javasoljuk továbbá annak, aki az e-cigit is le akarja tenni. De ilyenkor is azt mondjuk, hogy egy évben gondolkodjon legalább, úgy 4 hónapig az utolsó szál cigi után ne is gondoljon csökkentésre, élvezze, hogy nem cigizik. Aztán lassanként, a lehető legkisebb lépésekben le egy év alatt nulláig. Ha eközben valahol hiányérzet van, akkor álljon meg azon a szinten sokáig, ne siettesse.
Ettől még bárki hozhat olyan döntést, hogy lejjebb akar menni, de határozottan ellenzem, hogy azt kommunikáljuk a kezdők felé, hogy ez a cél, így kell csinálni.

A saját tekerés megint egy olyan dolog, amivel lehet játszani, de szvsz manapság egyszerűen szükségtelen. Egy Smok GDC RVC-A fejjel (utóbbi mondjuk jelenleg Magyarországon még nem kapható) abszolút versenyképes bármilyen RBA-val. És csak betekered, rászívogatsz, hogy nedves legyen a vatta, és jónapot, lehet szipákolni. Vagy ott a Subtank, ami már nem csak felhőköpködőknek elérhető, van hozzá leszűkített levegős fej, amivel lehet normálisan szájból tüdőre slukkolni, és csúcs íze van, kiváló gőze. Szóval a tekergetés már igazán csak akkor érdekes, ha nagyon szeretünk apró bizbaszokkal szöszölni, igazi pluszt nem ad. Felzárkózott az ipar, már egyszerűen kezelhető cuccból is van kiváló.

Minden mással teljesen egyetértek.
Amúgy neked milyen játékod van?

5 éve
#1207
name
reply to name's post #1168
Nekem nincs olyan érzésem, hogy fontos lenne a szórakoztatás, ráadásul az örvös medvéim is szabin voltak. Az a jó, hogy nem vagyunk egyformák. Viszont örülök, hogy ismét felbukkantál, sose felejtem el az Inno Rheuma Fortét amiből még a fortétlan is bevált. Van pár keresetlen gondolatom a bagóval kapcsolatban:

Annak idején, ez lehetett úgy 6-7 éve futottam először bele az e-cigibe, ez akkoriban, a viszonylag könnyen elérhető health cigaretta volt, amire rá is izgultam, de bár ó ne tettem volna. A fő tulajdonságai, hogy kicsi az akkumulátor, kicsi a tank, gyenge a kazán stb. vagyis használhatatlan, semmire se jó kütyü, és erre elég hamar rá is jöttem. Elkönyveltem magamban, hogy ez bizony sz@.. Talán arra jó lett volna, hogy beszúrjam a fülem mögé és ezzel villogjak a városban. Ha neked is vannak ilyen emlékeid az elektromos bagóról, akkor ezt töröld ki, ez már bőven nem így van! Ha nincs ilyen élményed, akkor javaslom, hogy ezt a felesleges lépést hagyd is ki.

Nagyjából 35-36 éve spanglizok, kisebb nagyobb dózisokban és megszakításokkal (azt ne kérdezd, hogyan lehet a sporttal összeegyeztetni, ezt magam sem tudom, de ez van), viszont egy ideje érzem, hogy végül is nincs rám jó hatással. Úgy látszik, hogy azért nem teljesen nyomtalan a dolog. Ugyan még csak 50 vagyok, de úgy voltam vele, hogy ha ez így megy tovább, akkor komolyabb következménye is lehet a dolognak, és igazából szeretném a következő 100 évemet jól tölteni, és majd csak utána egészségesen meghalni. Nem olyan régen volt egy hevesebb, rosszul elsült edzésem is, amikor ügyesen rávertem magam a csípőcsontomra. Kicsivel később gugli segítségével talán első blikkre, arthrózist diagnosztizáltam magamon. (További diétával, pihentetéssel, kurkumával, később az odafigyelősebb sporttal egyelőre tünetmentes, legalábbis már nem fáj.) Ekkor azt gondoltam, hogy itt éppen elég volt, teszek még egy próbát az e-bagóval, és már az első slukknál éreztem, hogy jó lesz ez. Sajnos az analógból mindig előre táraztam, és úgy vagyok vele, mint más a „vegyes disznóval”, hogy kidobni sajnálom, így inkább elkínlódók vele, de egyre kevesebb és kevesebb megy, egyre szenvedősebb a végére járni. Kicsit tartottam tőle, hogy valami megmagyarázhatatlan dolog hiányozni fog az eredetihez képest. Most nem az analóggal járó költségekre, bűzre, több száz egzotikus kemikália égéstermékére gondolok, hanem egy megfoghatatlan bármire. De azt merem mondani, hogy semmi nem hiányzik belőle, sőt ízben feltétlenül többet nyújt. Talán az első pár napban volt olyan kényszerem, hogy a tank végét az orromba dugjam (lövésem sincs miért, talán nálam ez lett volna az orális fixáció), de már ezt is eredményesen felszámoltam, így eléggé szabályos lettem.

Gazdaságossági vonalra térve, azt kerek számokkal jellemezve: ha eddig havi szinten analógoztam 50.000HUF-ot, akkor ez most 10.000HUF-ra jön ki, úgy, hogy semmi nem hiányzik a régiből, nincs elvonási tünet, nem büdös a szám, érzem, hogy tisztulok, ráadásul még a ketyere is elég jól néz ki, azt ki merem rakni az íróasztalomra, de legalábbis nem érzek késztetést annak rejtegetésére.

Ahogy Lousha is írta, amiket ajánlott azok jók, az az akkumulátor feltétlenül jó választás lenne, sőt ha a méret és starter kit ára nem feltétlenül meghatározó, érdemes lehet megfontolásra egy IStick 50W-os, de igazából a 30W-os VV/VW (vari, vagyis szabályozható volt és watt – ez elég fontos) is bőven elég nagy teret ad a különböző patronok cseréjéhez, azokat simán meghajtja. Az I ne tévesszen meg, nem lesz kompatibilis semelyik másik I dolgoddal (telefon, porszívó, GPS stb.), de elég nagy és erős ahhoz, hogy független legyél a rápakolható tankokat illetően. Elsőre természetesen integrált tankokkal érdemes nyomulni, később, ha belejössz a szertolásba, majd meglátod, hogy van-e kedved/időd DIY-el pepecselni, bár szerintem az integráltakkal is bőven el lehet bagózni. Az akksira való tankkal kapcsolatban mégis azt mondom, hogy kezdésnek inkább legyen 2-3 darab kisebb, a gyorsabb ízváltás, mobilisabb, kompaktabb okok miatt. Nekem a napi 20-25 szál analóg után, most 4 napra elég különböző erősségű (6-9)10ml-es leves (a lé, amit bele kell tölteni és elszipákolsz), tehát pl. az Eleaf GS Air-ből két kezdődarabbal is jó választás lenne, sőt talán ezt kicsit praktikusabbnak is tartanám. Ha számolsz hozzá havi 1db kazánt, amit persze cserélni szükséges, akkor napi 2.3-2.6ml levest, így vagyok havi szinten 10dodó körül, és már az induló készlet is kevesebbe fájt, mint az egyhavi analógos móka. Természetesen tudod csökkenteni a nikotin adagot is, akár egészen 0-ra is, sőt ez lenne a valódi cél. Már nekem is csökkent, mert 12-vel kezdtem, és most 9 és 6 közöttire hígitok vagy vásárlok. Első időben 50-50%-os növényi/vegyi származékot, kész előrekevert, jobb nevű (pl. olasz) gyártótól származó cuccot érdemes próbálgatni, aztán majd eldöntöd, hogy az ízre, gőzre mennél jobban rá. Kicsit később persze, elmerengesz majd azon, hogy mint a régi időkben, itt jó lenne egy tartalék öngyújtó (akkumulátor), hogy véletlenül se keljen igazit venni.
Nagyvonalakban, röviden, ennyit szerettem volna felvázolni az e-bagóval kapcsolatban. Érdemes rajta kicsit töprengeni, feltétlenül fontold meg.

5 éve
#1206
name
reply to name's post #1205
Ha már a lúgosítás szóba került, érdemes elolvasni a bejegyzéseket erről a témáról is ugyanazon a blogon. :)

5 éve
#1205
name
reply to name's post #1204
Ahogy fellelkesedtem egyik-másik írásból, hogy milyen jó, úgy le is engedtem, ahogy többet olvastam róla, pl. itt:
http://alimento.blog.hu/2013/12/14/buzafule_a_zold_csoda
Végülis nincs semmi bajom, talán lúgosítás jól jöhet.

Bojtika!
Kérdezted régebben, hogy érzem-e a hatását a multivitaminnak. Hát én nem érzek semmit. Ha jól vagyok, biztos nem leszek jobban:)
A fülem sistereg továbbra is, nem vészes, ha bedugom nem hallom:) Vérnyomásom nem magas, néha inkább alacsony. Gondolkodom, hogy szedjem-e még az egy szem vérnyomáscsökkentőt, a Valsacort.
5 éve
#1204
name 3
Sose próbáltam. De a zöld turmix egyik alapanyagaként biztosan jó, ha nem is csodaszer.

5 éve
#1203
name
Sziasztok !
Valaki használja, fogyasztja a búzafűlevet?

5 éve
#1202
name
Köszönöm a válaszokat. :) Szerencsére már elmúlt.
Lousha, persze hogy része... :) Arra gondoltam, hogy magától a növénytől nem lehet-e.
Csak néha gondom van az egyértelmű megfogalmazással. :D
(Illetve ha egészen pontos akarok lenni: néha nincs gondom vele. ;))

5 éve
#1201
name
reply to name's post #1199
Ez migrénes fejfájásnak tűnik, nekem is ilyen van néha, tipikusan fronttól, nem kajától.
Én a melegfrontra vagyok érzékeny, úgyhogy a mostanit jól tűröm. :)

5 éve
#1200
name 4
reply to name's post #1197
Minden rost egy növény része :)
Nyilván használd kicsit a netet, guglizz rá, hogy útifű meg fejfájás, de szerintem kizárt, hogy van összefüggés.

5 éve
#1199
name
Nem. Ez nem két oldalon van, hanem határozottan elöl. Inkább a szemeimen kezdem érezni, amikor erősödik. Szerencsére nem túl gyakran van.

5 éve
#1198
name 9
reply to name's post #1197
A fények és a hangok és a meleg nem zavarnak olyankor?
Mert a homlok (két oldalon) fájdalma, a hányinger, a fény hő és hangérzékenység a migrén tünete is lehet, ami bármikor előjön.

5 éve
#1197
name
Értem. Gondoltam én is a szélre is például. Az útifű maghéj azért jutott eszembe, mert bizony nekem szokott táplálkozástól fájni a fejem, ilyenkor a homlokom fáj, és most is akkor jött elő, miután megittam. És bár alapvetően nem vagyok fejfájós, de előfordult már pl. fordítva is, hogy annyira fájt a fejem, hogy hányingerem lett. Tehát valami köze csak lehet a két dolognak egymáshoz... Ja, és hát ez nem csak rost, hanem egy növény része. Nem okozhat ilyesmit?

5 éve
#1195
name
reply to name's post #1193
Attól biztos nem fájhat a fejed, hogy rostot eszel, inkább a hidegfront miatt.

5 éve
#1194
name 4
reply to name's post #1193
Szvsz kizárt. Eleinte lehet szokatlan, okozhat érdekes tüneteket, de sokkal lejjebb, mint a fejed :) Tehát az első héten megeshet, hogy hasmenésed lesz tőle, esetleg tompa gyomorfájás stb., de a fejedre nem nagyon lehet hatással.

5 éve
#1193
name
Sziasztok! Vettem tegnap útifű maghéjat a Herbáriában. Tegnap is, ma is ettem (ittam) belőle, ahogy a javaslatban van, sok sok sok vízzel. Létezik, hogy attól fáj a fejem?

5 éve
#1192
name 4
reply to name's post #1191
Nem is nagyon erdemes hallani roluk :D

Biztos minden mogott vannak egyebkent ilyen mogottes erdekek es manipulaciok, csak itt speciel eleggel ki is utkozik, felettebb nyilvanvalo.

5 éve
#1191
name 9
reply to name's post #1189
A csudába is. Már megint kiderült hogy egy naiv vidéki lány vagyok :)

Eszembe sem jutott ez a Dohányzásról Leszokást Támogató Központ......
Védelmemre szóljon, soha nem hallottam róla.

5 éve
#1190
name 4
reply to name's post #1189
Vilagszerte leginkabb ez a baj, hogy a dohany- es gyogyszeripar nem ohajtja elvesziteni a milliard fos vevokoret. De e mellett az sem elhanyagolhato, hogy a donteshozoknak orditoan nincs a leghalvanyabb fogalma sem az elektromos cigarettakkal kapcsolatos legalapvetobb informaciokrol sem. Keptelenek helyen kezelni a dolgot, azaz egy artalomcsokkento eszkozkent tekinteni az e-cigire, mert mivel az, nem egy leszoktato eszkoz.
Erdekes modon pl. a narkorol leszoktatos programokban ezer eve elfogadott dolog metadont hasznalni, ami maga is voltakepp egy kabitoszer. Ennel is inkabb total normalis dolog "atszoktatni" a drogosokat lancdohanyosokka. Mert felismerjuk, hogy ezek meg mindig sokkal kevesbe rombolo szokasok, mint heroint lodozni az ereinkbe. De ugyanezen logika menten haladva e-cigit hasznalni dohany helyett... Neeem, azt nem lehet. Ugyan az eddig eltelt tiz evben semmi meg csak halvanyan sem utalt ra, hogy akar a hosszutavu hasznalat barmi karosat okozna, a jozan esz meg vegkepp ez ellen szol, ha kicsit is tudod, mi van egy e-cigiben, a dohanyrol meg tudjuk, mit okoz, de akkor is, semmikeppen ne tamogassuk, mert csak.
Kicsit olyan, mint ha valaki hirtelen eloallna egy hatekony HIV-ellenszerrel, de nem engednenk forgalmazni, mert valaki, aki amugy nem HIV-pozitiv, de mar olvasott errol a vakcinarol az ujsagban, hirtelen csalankiuteses lett, szoval nyilvan baromi veszelyes.

5 éve
#1189
name
reply to name's post #1188
A dohány nyilván egyrészt a dohányiparon, és eladáson keresztül jó bolt, másrészt a dohányzással kapcsolatos betegségek gyógyítása is iszonyat jó biznisz.

Itthon ugye olyan emberek gáncsolják az elektromost, akiknek a fő életművük a szemmel látható hatékonyságú Dohányzásról Leszokást Támogató Központ, valamint a Leszokásvonal, amit ha felhívsz, akkor egy gépi hang elmagyarázza, hogy a dohányzás rooossz, ééértem?

Az emberek egészsége érdekli ezeket a legkevésbé. De ez sajnos nem csak magyar sajátosság.

5 éve
#1188
name 9
reply to name's post #1187
És már el is érkeztünk oda, hogy kinek a gazdasági érdekeit szolgálják ezek az állásfoglalások?
Természetesen a "Nemzet" gazdasági érdeke, mert a "Nemzeti dohányboltok" forgalmát érinthetik.
A "Nemzeti Egészségboltok" pedig még nem nyíltak meg.

Esetleg javasolhatnánk, hogy legyen ez is állami monopólium, akkor hozzájuthatnánk.
Csak a kompromisszum kedvéért mondom ezt.....nem politizálok.

Vagy ha már dohányterméknek minősítették (dohány nélkül), árulják a dohányboltokban, akkor ez is a "Nemzet" érdekét fogja szolgálni, és nem kell kavarni ha valaki be akarja szerezni.

5 éve
#1187
name 4
reply to name's post #1186
Ne nevezzuk torvenynek, nem az. Egy "allasfoglalas" alapjan tortenik az osszes korlatozas, ami minden alap, hozzaertes es jogi hatter nelkul lett megfogalmazva, es azota torvenykent tekintenek ra.

5 éve
#1186
name
reply to name's post #1184
Itthon azt találták ki, hogy a nikotin gyógyszernek minősül (habár nem gyógyít semmit), és bármiféle nikotinos anyag értékesítéséhez gyógyszerengedély szükséges, amit gyakorlatilag képtelenség megszerezni. Ha valaki ilyen engedély nélkül árul, az gyógyszerhamisításnak számít, és büntethető.

Magánszemélynek viszont szabad vásárolni EU-n belülről. EU-n kívülről már necces, azt jó eséllyel megfogja a vám.

A törvény életbelépése előtt volt itthon egy nagy razzia, amikor kereskedőket vegzáltak, és elkobozták az áruikat. Az egyik cég egy nagyon hosszú, és költséges per során, külföldi orvosszakértők bevonásával pert nyert az állam ellen, és az ítélet kimondta, hogy a nikotinos utántöltő nem gyógyszer. Ez a cég most a hazai bolthálózatában árul nic-es liquidet is, de mások nem mernek kockáztatni.
Vagyis egy eléggé ostoba törvény szerint gyógyszer, egy bírósági ítélet szerint viszont nem az. Csak a szokásos káosz.

Hangsúlyozom, ez csak a nikotinos utántöltő. A készülék meg készülék, ahogy Lousha is írta. Azt nyugodtan lehet venni akár Kínából is, ha tudja az ember, hogy mit csinál, és mit és honnan érdemes venni. Vagyis kezdőként inkább ne.

Érdemes a korábban már ajánlott fórumon megkérdezni, hogy milyen készülékek, illetve boltok ajánlottak az első lépésekhez. http://ecigiforum.com/
Ugyanitt számtalan sikersztori olvasható, amit a fórum felhasználóinak százai írnak. Nekem ez adta az utolsó lökést, hogy kipróbáljam a dolgot.

A cigi sikeres lerakásához eleinte mindenképp szükséges nic-es leves, aztán idővel szépen lehet csökkenteni a dózist.

5 éve
#1185
name 4
reply to name's post #1184
Magyarországon messze nem ez az egyetlen dolog, amit teljesen elmebeteg módon kezelnek.
Igazából nem dohányterméknek van besorolva, hanem semminek nincs besorolva, de azért kvázi vonatkoztatják rá azokat a szabályokat is, amik alá a dohánytermékek esnek (ámbár egyáltalán nem tartalmaz dohányt), meg azokat is, amik alá a gyógyszerek esnek (még ha nem is gyógyít semmit). Abszolút törvényellenes az egész hozzáállás, minden intézkedés, de hát ez ugye otthon nem akadály.
Mindez kizárólag az utántöltő folyadékokat érinti, maga a készülék ugyanis egy sima elektromos eszköz, kb. mint egy merülőforraló vagy egy elektromos fogkefe, mint eszköz nem tartalmaz nikotint, ergo semmilyen módon nem lehet belekötni. (Ettől még a vámon megfoghatják időnként teljesen jogszerűtlenül, vagy egyszerűen "elveszíthetik".) De készüléket nem is kell külföldről venni, az gond nélkül kapható otthon is, és hozzá való folyadék is beszerezhető, mert manapság egy magyar nyelvű honlap mögött álló vállalkozás bátran lehet pl. Szlovákiában.

Ettől függetlenül a felhasználó senkit nem érdekel, soha senkit nem kérdezett még meg semmilyen hatóság, milyen készüléke, milyen és mennyi utántöltője van otthon. A kereskedőket vegzálják, ok, ürügy, hatáskör és jogalap nélkül.
Civilizáltabb országokban "csak" azon dolgoznak általában, hogy elképesztő mennyiségű adókat akasszanak valahogy az egész nyakába, bár semmi nem indokolja ezt sem.

Ettől függetlenül pl. abban a kis városban, ahol én élek, az elmúlt kicsit több mint egy évben, amióta van itt boltunk, iszonyat mennyiségű e-cigis "született". 18-tól 88 évesig mindenki használja, ha végigmész a fő utcán, minden második ember kezében látsz egy készüléket. Naponta halljuk a visszajelzéseiket, szóval még ha a saját tapasztalataimat félre is teszem, csak a vásárlók alapján nekem bármilyen kormány, sajtó, akárki mondhat amit akar, ez akkor is működik, elsöprő sikerszázalékkal, ha az ég leszakad. Elképesztően fontos találmány, amit rettentő méltatlanul kezelnek.

5 éve
#1184
name 9
reply to name's post #1183
Mivel fogalmam sem volt mi az, megnéztem pár yotoube videót.
Sajnos ott olyan híreket hallottam, hogy ez nem túl sima ügy nálunk, mert Magyarországon dohánytermékek közé sorolják az ecigit is, a külföldről rendelt ezzel kapcsolatos csomagok már nem mindig "érkeznek" meg, sőt a forgalmazásuk a nikotin tartalom miatt már nem csak szabálysértés, hanem bűncselekmény kategória.
Ha a videók hazudnak, én is hazudok, de el tudom képzelni hogy így van.

Nem linkelem be, mert többet is láttam.

5 éve
#1183
name 4
reply to name's post #1182
Ez alighanem ganccsal egyutt is igy lesz, tul jo a termekcsoport ahhoz, es mara mar tul ismert is ahhoz, hogy el lehessen nyomni.

5 éve
#1182
name
reply to name's post #1181
Igen, bármi lehet még addig.
Ha nem gáncsolnák, hanem segítenék a terjedését, fejlődését, 1-2 évtizeden belül radikálisan lehetne csökkenteni a dohányzók számát világszerte.

5 éve
#1181
name 4
reply to name's post #1180
Abba most elég keményen belekopott a Public Health England, gyakorlatilag az itteni közegészségügy egy grandiózus tanulmánnyal arról, hogy 95%-kal kevésbé káros BIZONYITOTTAN, mint a cigi, ergo nincs több "de hát nem tudunk róla eleget" szórakozás, és pluszban odaszurtak, hogy az átlagos ellenervekbol semmi nem bizonyítható, sőt az ellenkezojuk tűnik igaznak, és receptre is elérhetővé kéne őket tenni. Ezt nehéz ignoralni, szóval a TPD határidőig meg bármi lehet.

5 éve
#1180
name
reply to name's post #1179
Az szép. :)
Két év alatt is óriásit fejlődött ez az egész, elég nagy gebasz lesz, ha a vízfejűek agyonverik a TPD-vel jövőre. :(

5 éve
#1179
name 4
reply to name's post #1178
Nekem mar megvolt nemreg a negyedik evfordulo is, meg mindig nem erzem a vagyat visszaterni :)

5 éve
#1178
name
reply to name's post #1167
Jé, más is villanyról megy itt? :)
Én napi minimum másfél dobozt szívtam vagy 15 évig, aztán két éve egyik napról a másikra sikerült elektromosra átállni, és azóta sem hiányzik.

5 éve
#1177
name
Fehérjeturmix a fogyás szolgálatában:

http://www.nosalty.hu/ajanlo/feherjeturmix-fogyas-szolgalataban

5 éve
#1176
name
Köszönöm! Zsírból eszem relatíve sokat. Folyadékkal néha vannak gondok, de átlag 3 liter megvan. Kipróbálom ezt a maghéjat.

5 éve
#1175
name
reply to name's post #1172
Szia! És az sem árt ha a sok folyadék mellett a zsír sincs nagyon alacsonyan tartva!

5 éve
#1174
name
reply to name's post #1173
Nálam is bevált, reggel egy kávéskanálnyi, és jó még amit Bojtika ajánl mindig, a mustármag.

5 éve
#1173
name 4
reply to name's post #1172
A magam részéről nem tablettát ajánlanék, hanem útifűmaghéjat. Minden este egy evőkanál. Pár órával lefekvés előtt, legalább három órával gyógyszer vagy vitamin bevétele előtt-után, és legalább egy órával étkezés előtt-után. Egy kis vízben keverd el, és gyorsan idd meg, mert pillanatok alatt kocsonyává változik. Íze nincs gyakorlatilag. Ha lent van, küldj utána még vagy 3 deci vizet, és amúgy is igyál rendesen, mert csak akkor működik, ha van elég folyadék hozzá.
Naponta fogyasztva nálam mindent rendben és rendszeresen tart, csak javasolni tudom.
A fenti óvintézkedések azért kellenek, mert ha evéshez közel fogyasztod, akkor hirtelen hashajtó lesz belőle, a gyógyszerek felszívódását pedig gátolja. Ha bevetted, utána még nem szabad rögtön aludni, mert alvás közben lelassul a belek mozgása, és megállhat egy csomóban az egész valahol, eltömítve a rendszert. Ugyanezért kell a sok folyadék is.

Segít akkor is, ha nem megy a fajanszon töprengés, meg akkor is, ha túl jól megy. Rendbe teszi a dolgot, valamint könnyebbé. És a bélésedet is tisztítgatja közben, így egyrészt méregtelenít is, másrészt közvetve a fogyást is segíti kissé. A közérzeten is javít, nincs vele puffadás, túlzott gázok stb., semmi kényelmetlen.

5 éve
#1172
name
Szasztok!

Tudnátok ajánlani valamilyen rost tablettát?
Világéletemben gondban voltam a mellékhelységben... nem érzem rosszul magam, nem fáj a hasam, de azért mégiscsak rossz, hogy háromnaponta tudok elmenni.
A keretem jó, csak szerintem a szénhidrátot túl drámain csökkentettem. Most ezt már korrigáltam, remélem, előbb-utóbb meglesz a kívánt hatás, de azért szeretnék rásegíteni valami tabival.

Előre is köszönöm a segítséget!

5 éve
#1171
name 4
reply to name's post #1170
Nincs mit. Ha segítség kell, tudod, hol találsz :)

5 éve
#1170
name 33
reply to name's post #1169
Köszi az infókat, utánajárok.

5 éve
#1169
name 4
reply to name's post #1168
Ha úgy nézett ki, mint egy cigi, akkor felejtős. Ha Vaterán, piacon, hasonló helyen vetted, felejtős. Ha nem neked kellett megtölteni, hanem előre töltött volt, felejtős. Ha nem láttad benne a lötyit, hanem egy zárt patronja volt, felejtős.

Ha biztosra akarsz menni, és nem akarsz rajta sokat töprengeni, tanulni a működését, akkor pl. egy iStick 30W akkumulátorral meg egy Kanger Genitank Mega tankkal nehéz mellélőni. E-liquidet, amivel tölteni kell, különböző erősségekben lehet venni, de nem sok helyen, és az is külföldről fog jönni, hála érte a csodás magyar kormánynak. Ha kevesebb mint egy dobozt szívsz naponta, 12 mg/ml elég lesz, ha legalább 30 szál/nap, vagy erős cigit szívsz, akkor inkább 18 mg. Később ha akarod, ezt csökkentheted, de nem muszáj.
De ha ez túl nagy befektetés, a minimum egy 1100 mAh Ego típusú akku egy Evod tankkal.
A használata egyiknek sem bonyolult, de azért meg kell tanulni, ebben alkalomadtán szívesen segítek, ha igényled.

Ha inkább megismerkednél a témával mélyebben, mielőtt döntést hozol készülékről, akkor érdemes az ecigiforum.com-on a kezdőknek szóló topikban érdeklődni, majd elirányítanak, mit kell elolvasni. Hasznos továbbá az ecigitesztek.hu. Ha érdekel, mit lehet tudni az egészségügyi hátteréről, akkor ecigi.info. Hasznos olvasmány továbbá a brit kormány közegészségügyi szervezetének nemrég megjelent tanulmánya, ami végre bizonyítékokkal is alátámasztja, hogy 95%-kal kevésbé káros, mint a cigaretta.
https://www.gov.uk/government/publications/e-cigarettes-an-evidence-update
Ha inkább videókból tanulnál, akkor youtube-on Blackiex nevét keresd, volt nemrég videója arról is, mit ajánl kezdőknek 2015-ben.

5 éve
#1168
name 33
reply to name's post #1167
Ez lesz a következő lépés. Próbáltam csak úgy magamtól. 2 hónap. Próbáltam rágóval, tapasszal. 2 hónap. Próbáltam egy fajta e-cigivel, borzasztó volt, 2 nap... Szóval eddig is igyekeztem. :) Melyiket ajánlanád?

5 éve
#1167
name 4
reply to name's post #1166
Én minimum 40 szálat szívtam egy nap, de a 60 is bőven előfordult. Ennek ellenére minden átmeneti időszak nélkül álltam át elektromosra, szenvedés és hiányérzet nélkül. (Egyszer még megpróbáltam egy cigit, három slukk ment belőle, és felettébb undorító volt.) Nem akarlak feltétlenül meggyőzni és/vagy bármire kényszeríteni, nagylány vagy, tudsz dönteni. A véleményem az, hogy egy próbát nagyon megér.

5 éve
#1166
name 33
reply to name's post #1164
Én sem akarok senkit meggyőzni, hogy ne egyen állatot, nyugi. Csak én nem eszem. Meg a családból az öcsém, szintén lelkiismereti okokból. De pl. eszem ágában sincs a lányomtól megvonni, ez tök egyéni dolog, ha neki ízlik, ha szereti, hát egye (így persze megveszem a húst, bár lényegesen kevesebbet). Ha egyszer ő is úgy dönt, hogy nem asszisztál a végeláthatatlan kínzásokhoz, akkor is ő dönt. Nem a megölésükkel van a fő bajom, hanem ami előtte történik velük. A tejtermelést meg talán hagyjuk, inkább nem mesélnék. Házi csirkét szívesen eszem, mert tudom, hogy hogyan tartották előtte (tekintve, hogy a szomszédból való, látom, Csak kevés van). Ha szeretném a tojást, azt is ennék. Sőt, ha szeretném a házi tejet, azzal sem lenne semmi bajom. De én nem szeretnék résztvenni a nagyüzemi, iszonyatos állatkínzásban, vásárlóként sem. De mondom, ez tök meggyőződésbeli dolog, túl sok mindent láttam, és nem is akarok rábeszélni senkit, mindenki úgy él, ahogy neki jól esik. Nekem így. Az alaptételem az, hogy ha már miattam ölnek állatot, olyat öljenek, amit végszükség esetén én is le tudnék vadászni. Ez a csirke. No meg... Szeretem is. :) Hónapokkal ezelőtt még bősz tejtermék-felhasználó voltam, meg húsevő, csak, mint fentebb is írtam, túl sok mindent láttam. A tápanyag-hiány miatt nem aggódom, meg lehet oldani. A fogaim meg... Hát így 40 felé már rágtam eleget. :D A cigi az valóban bűnös szenvedély, utálom is, de sajnos pont az a típus vagyok, aki iszonyat nehezen képes letenni. Azokat irigylem, akik total lazán megcsinálják. Én nem ez vagyok, szóval küzdelmes az ügy. Pedig... :S

5 éve
#1165
name
Én annak örülnék, ha fehérje port kellene egyek, hogy meglegyen a napi adagom:)
10 dkg bőr nélküli sült csirkecombot eszem naponta, a többi főzelék, köles reggeli, vacsora utáni nasi (joghurt, cottage) összesítése. Napi 80-110 g. , és akkor még nagyon tudnék sajtféléket enni, de az nem mindig fér a keretbe, kidekázom, amennyit ehetek.

Bojtika ! Nekem felturbózva 80-85 g a napi fehérje keretem, de már örülök, ha 100 alatt ki tudom hozni az egynapit. Ám ha 1,5 %-kal növelten jól érzed magad, az megnyugtat:)

5 éve
#1164
name 4
reply to name's post #1163
Igyekszik az ember szorakoztatni :)

En a magam reszerol nem ellenzem az allat-evest. Nyilvan ki-ki egyen, amit jol esik, de en nem tudnam elkepzelni, hogy "fuevo" legyek :) Egyreszt arra vagyunk tervezve, hogy mindent egyunk, ergo szerintem akkor vagyunk egeszsegesek, ha igy teszunk. Olyan a fogazatunk, a gyomrunk, a taplalekigenyunk, hogy kell hozza az osszes termekcsoport. Masreszt szamomra az eves elvezet, es egyfele etelcsoportbol igen nehez valtozatos es finom dolgokat osszehozni, mig ha vegtelen az alapanyagok sora, akkor vegtelen a beloluk keszithato etelek sora is. Egyszeruen szeretek mindenfele allati eredetu etelt. Harmadreszt nekem ugy altalaban az alltok megolesevel, tejenek felhasznalasaval, tojasanak elvetelevel sincs etikai gondom. Igy van berendezve a vilag. A tigris sem moralizal, ha megeszi a kisgidat, ehes, az meg elerheto, hamm. Igazabol mindebbol a tejjel van a legkevesebb bajom, mivel minden tejelo allatt, kulonosen az altalunk leginkabb "hasznalt" tehen tobbet termel, mint amire szuksege van az utodnak, es akkor is tejel, ha nincs is ki elfogyassza. (Nyilvan ez nem feletetlenul emberi beavatkozas nelkul alakult igy.) Ha egy tehen nincs nonstop fejve, vagy nincs egy boci, aki "kiuritse" minden nap, begyullad a togye, szenvedni fog. Ha meg mar kint az a tej, mirt ontenem ki? Egy fokkal kevesbe oke, de nekem meg mindig boven belefer a tojaseves. A csirke is tojik akkor is, ha nincs megtermekenyitve, ergo azokkal a tojasokkal sosem tortenne semmi, minek menjen pocsekba? Az allatok konkret megolese nem egy kedves dolog, ellenben nekik sincs vele gondjuk, ha lehetoseguk van ra. Az a sajnalt pipi pl. abszolut nem hezitalt eleteben, ha ele kerult egy kukac, hogy megegye-e.
Plusz ha mar azon toprengunk, etikus-e masokat megenni, akkor miert allunk meg az allatoknal? Nem egy kutatas pedzegette, hogy a novenyek is ereznek. Az biztos, hogy azok is elolenyek. Nekik is fajhat. Na de akkor megis mit egyunk?
A kinzasuk az mar mas kerdes, de szemely szerint nem kinzok egyet sem, az ellen meg keveset tehetek, hogy mas ne tegye. Sokkal szimpatikusabb lenne, ha lenne a kozelemben egy baratsagos kis farm, ahonnan vasarolhatnek hust, tejet, tojast, (meg eppeseggel zoldseget is), ahol latom, hogy bannak az allatokkal, de jelenleg nincs.

A genmodositas es hasonlok szerintem sem oltenek hatalmas mereteket Europaban, es a az etelekre vonatkozo szabalyok es torvenyek is sokkal ovatosabbak. Es igen, valamit enni kell, valamitol meg meg kell halni :)

Ami a dohanyzast illeti, erosen javaslom, hogy probalj ki egy jo elektromos cigarettat egy megbizhato boltbol, megvaltoztathatja az eletedet. Nyilvan le is lehet szokni ezer modon, szvsz a legkellemesebb modja a dohanyzastol valo megszabadulasnak megis ez. Karos hatasa elenyeszo, az elvezeti ertek igen magas.

5 éve
#1163
name 33
Lousha, teper, tiszta élvezet volt olvasni a beszélgetéseteket. Abba ne hagyjátok!!! :)
A rukkolát spec nagyon utálom és teljesen hülye vagyok étkezés terén. Igyekszem bio, de főleg állatokatnembántva enni. Két kivétel van: a csirke és a hal, néha, pont a fehérje miatt... De próbálok házi csirkét beszerezni, amolyan halál-előtt-boldog-életűt. Nahát ez halból nem megy. Tejtermék semmilyen, egyéb hús semmilyen, tojás se nem. Láttam a szója körüli véleményeket - van pár termék, amit imádok belőle és kb. letojom, hogy állítólag mennyire mérgező. Egyrészt valamibe csak bele kell halni, másrészt meg a dohányzás mellett ez szerintem elenyésző halálokom lesz... :D Kipróbáltam a barnarizs-fehérje port is, öcsém vett, szerintem el sem viszi, nem nagyon bírja meginni (lelkiismereti okokból ő sem bánt állatot. nem is eszi). Nem csodálom... Ahogy mondani szokta: jó-jó, a meggyőződés (meg a magas fehérje-szükséglet) miatt lemegy, de nagyon borzasztó. Mondjuk fehérjének fehérje, nem szója, nem állati eredetű, tehát egy lehetőségnek jó - bár őrült drága (nyilván sok rizs kell...). Nem tudom, hogy itt a kontinensen, meg kis hazánkban mennyire jelent veszélyt az élelmiszerek műviesítése, szerintem sokkal kevésbé, mint mondjuk az USA-ban. De ez csak a saját véleményem. :)

5 éve
#1162
name
reply to name's post #1160
Szia!

Köszönöm szépen.

5 éve
#1161
name
reply to name's post #1159
Kedves Bojtika!
Köszönöm szépen a tanácsokat, mert bizony a hátamra ráférne az erősítés. Megnézem a javasolt oldalakat.

5 éve
#1160
name
reply to name's post #1158
Szia! Üdvözöllek közöttünk! Gratulálok az eddigi fogyásodhoz, és sok sikert a további kilók leadásához!

5 éve
#1159
name 3
reply to name's post #1158
Kedves Ilma!

Örömmel üdvözöllek körünkben! Majdnem egy korú lévén, bátorítalak is.
Nézd meg, ha esetleg még nem ismered, Bene Máté Zoltán gyógytornász porckorongos oldalát:
http://porckorong.hu/

(Ha itt rákattintasz, megnyílik)

Hátha végezhetnél a kis lötyögéseknél többet is. Otthon végezhető, a helyben járásból kifejlesztett gyaloglást a neten Leslie Sansone-val találsz. A szobai gyaloglás kíméletesebb, mint az utcai, mert a padló mégis más, mint az útburkolat...
Ülve, kis vizes flakonokkal is tudsz súlyzós erősítéseket végezni, esetleg vehetsz gyógyboltban olcsón latex szalagot, választható erősségűt. Csak ügyesen!
Van egy kis erősítő rugó is, Sosem tudom a nevét, de ez az:

http://www.gyereksportszer.hu/spd/SSKFA01/Combformazo-SPARTAN-1108#page_artdet_tabs

Kézzel is lehet összenyomogatni, de ülve, a combokkal is. Szerintem ha úgy ülsz le a fal mellett akár egy kisszékre, akkor ezt a rugót a hátaddal is a falhoz nyomogathatod, és erősíti a törzsizmokat. Gondolom, gyógytornásszal erről lehet beszélni.

5 éve
#1158
name
Sziasztok Kedves Fórumozók!
Először is bemutatkozok 59 éves nő vagyok. Idáig csak olvasgattalak Benneteket, nagyon sokat tanultam a leírásotokból. 2 hónapja a háziorvosom 10 kiló fogyást javasolt. 90 kilóról kezdtem, ma 84 vagyok. Ma voltam nála, ráállított a mérlegre és nagyon megdicsért. Ő ajánlotta ezt az oldalt. Mondtam neki, hogy lassan akarok fogyni, mert nem szeretném ha lógna rajtam a bőr. Az általatok javasoltakat betartom, és szeretnék még többet fogyni az orvosom által előirányzott 10 kiló helyett, de csak szép lassan. Sajnos már kemény sportot nem csinálhatok, csak séta, gerinctorna, stb. 2 db porckorongsérv van a nyakamban, amitől bármikor lebénulhatok, ennek tudatában szabad tornáznom.2 gerincműtétem már volt a derekamban. Van még arthrózisom is az összes ízületemben, több kilómétert már nem tudok gyalogolni. De amit bírok azt minden nap lemozgom.
Köszönöm a jó tanácsaitokat, továbbra is olvasgatlak Benneteket. Sok sikert kívánok Mindenkinek.

5 éve
#1157
name 3
reply to name's post #1154
Igen, és miért ne lehetne akár génmanipulálni? Mondjuk folyamatosan azon (is) dolgoznak a nemesítők, hogy az adott gyümölcs vagy zöldségfaja, avagy gabona rezisztens legyen minél több kórokozóra. Hogy a lehető legkevesebbet jkelljen vegyszerezni.

A Rákosi-időkben sem a biológusok akarták elveszejteni az emberiséget és a talajt szennyezni, hanem a politikusok és a gyávább téeszelnökök.
Értsd: a téesz akkor volt jó fiú, ha kiszórta, amit kaptak. Kérte ugyan, amire szüksége volt, de ha egy minisztériumi fafej azt látta, hogy valami más műtrágyából vagy vegyszerből sok maradt, akkor azt küldte ki. Ha az elnök nem tudta eltüntetni, a permetezési naplókat is meghamisítva, akkor kiszóratta jobb meggyőződése ellenére, nesze neked talajvíz...

5 éve
#1156
name 3
reply to name's post #1155
Ebben igazad is van, de annyival sajnos drágább is. A környéken egyetlen bolt jöhet szóba, és ott éppen kifogyott a készlet. Ha majd rendszeres vásárló leszek, talán lesznek előjogaim, de ez még a jövő zenéje. :D


5 éve
#1155
name
Persze, mindenki eltudja olvasni és utánanézni, de nem is akarok vitatkozni róla, hogy érdemes-e génkezelt ételt fogyasztani vagy sem, pláne tudatosan, ezt döntse el ki-ki maga vérmérséklete szerint. Erről elég sok szabadon kibogarászható cikk létezik pro és kontra.
Az eredeti kérdésre a véleményem továbbra is az, hogy fehérjepótlásra a tejsavót, jobbnak és előnyösebbnek tartom, mint a szójából készültet.

5 éve
#1154
name
Nem állom meg, hogy meg ne jegyezzem: A GMO nem az ördög műve, nem lesz mérgező tőle semmi. A nemesítés is génmanipuláció. Csak szólok. :-)

5 éve
#1153
name 3
Most megnéztem a poromat: nem írják a benne levő szójafehérje arányát a tejsavófehérjéhez képest. De guargumi is van benne. :D
Az eddigi gyakorlat szerint 20-25 grammot eszem (azaz iszom) meg belőle.
A kitudjamilyen állatból (általában csirke) származó húsegy adagja számomra általában 10-15 deka.Ennyit eszem meg jóízűen, és nincs is okom arra, hogy (valamiféle orvosi okra gondolok) erőltessek bármit is. Erőltettek gyerekkoromban eleget.

Ha megennék egy nap alatt 20 deka húst, és ezt naponta tenném, akkor nyilván nem vennék port.
De mostanában még húst sem vettem. NEM VOLT RÁ IGÉNY ITTHON!!! A három hete megmaradt zöldséges csirkecomb maradéka még mindig ott van a mélyhűtőben.
A fiam a munkában elvan a szendvicsében levő főtt tarjával és sajttal. Itthon főzeléket eszik, tejes müzlit, amiben csak az aszalt gyümölcsök képviselik a cukrot. A tojást nem szereti, de pár tojásos ételt igen.
Tehát... nekem kell a por, ha szójás, ha nem, mert érzem, hogy bizony kell az emelt adag fehérje "így 40 fölött". Amióta 1,5 g/ttkg -ra állítottam a fehérjearányt, fittebbnek érzem magam.

5 éve
#1152
name
A Bázis rengeteg mindent elbír, könnyen lehet rá hivatkozni. Bár igazából nem szoktam még így is simán bevállalom minimum „micsoda csudabogár vagy maximum „mekkora paraszt” jelzőket :) Ezeket főleg a dobozolások miatt ragasztják rám, engem meg nagyon nem izgat, pont le. Nem értik mi a csudának csinálom ezt a cuccolást a kajákkal, én meg nem értem, hogy felnőtt emberek, hogyan lehet, hogy nem látnak tovább az orruknál. Közben csak rinyálnak a rájuk rakódott szalonna miatt. A kezükbe adsz egy jól és a többi marhasághoz képest könnyen működtethető eszközt, az értelmes és egészséges diétához, és lövésük sincs, hogy mit kezdjenek vele, plusz még a minimális energia befektetést sem teszik ráadásul elementárisan lusták is hozzá, csak sírni képesek magukról. Ezen belül étkezési protokollokról beszélni a nagy többségnek totál esélytelen, csak néznek az emberre, mint az UFO-ra.

5 éve
#1151
name 4
Viszont a Bázis egyébként ebben is egy nagy segítség volt :) Amikor azt mondhattam, hogy bocsi, szigorú keretem van, és mára már nem fér bele semmi, el lehetett kerülni az udvariasságból indiai kaját kóstolgatást :)

5 éve
#1150
name 4
reply to name's post #1149
Nekem a koriander erre nem megoldás, pont annyira kedvelem az ízét, mint a romlott húsét :) Ettől még mást nem beszélek le az indiai kajáról, csak nekem nem bejövős.
Nyilván mindenkinek van pár ilyen dolog, nálam a koriander és a rukkola az a két dolog, amit ha fizetnek sem eszem meg.

5 éve
#1149
name
reply to name's post #1148
Éppen ezért gondoltam, hogy legalább jól elnyomja az egyebeket és nem érzed, viszont cserébe legalább jó érett a hús és puha.

5 éve
#1148
name 4
reply to name's post #1147
Nekem épp a fűszerek miatt utálatos. Borzasztoan utalom a koriandert, ami nélkül viszont nem tudják elkepzelni a fozest... Minden tele van vele.
De persze a hosszasan indiaiakkal éles sem segített, ahol tok mindennapos volt, hogy megfozik a baranyhust, ami másfél hete rohadt egy nejlonzacskoban a hűtő sarkában, és utána az ebből készült curryt meg másfél hétig eszik...

5 éve
#1147
name
reply to name's post #1145
Az indiai nekem bejön a fűszerek miatt. Legalább elnyomja az egyebeket. Nekem attól szövevényes néha, és a monotoniát azzal próbálom oldani, hogy a levest valahol megveszem, máshol egész jók a köretek, pl. a rizs, és a harmadik helyen pedig veszek két saurmát, de krumpli nélkül kérem, így ehelyett is egészen jó csirke mell (150g/cucc) kerül bele. A pitákat kihajítom, és így lesz egy ehető kajám.

Ja, nekem sem okoz problámát, hogy délben megveszem és este megeszem, sose agyaltam rajta mennyire lehet ez így káros :)

5 éve
#1146
name 4
Amúgy ami a veszélyesen élést illeti... Itt pl. mindenkinek a mániája, egy afféle össznépi kőkemény berögzülés, hogy a csirkét nem szabad semmilyen körülmények között újramelegíteni, mert akkor halálos méreg! A felmelegített csirke a villamosszék otthoni változata. Megmelegíted, és kész, letális dózis baktériumtenyészetet toltál az arcodba. Én meg ehhez képest halálmegvető bátorsággal megcsinálom vasárnap este az akármilyen csirkét, aztán szerdáig melegítjük. A bevándorló vakmerősége már csak ilyen.
De pl. arról is cikkeztek nemrég felháborodottan, hogy az angliai csirkehús 90%-a baktériummal fertőzött, úristen! Ne zaklasson fel senkit, hogy bármilyen húson lehet baktériumot találni, kb. ezért főzzük meg...
Aztán már azt is hallottam, hogy a rizst még annyira sem szabad megmelegíteni, mert az aztán még a csirkénél is halálosabb méreg, attól már egyenesen kétszer halsz meg.

A kérdés már csak az, hogy ezek vajon hogy főznek egy adagos kajákat? Vagy addig esznek főzés után, míg minden el nem fogy? (Mondjuk ránézésre igen...) Vagy folyton hidegen eszik a főtt kaját?
Azt már meg sem említem, hogy amúgy nekik "a csirke" az már egy étel. El nem tudják képzelni, hogy azzal az állattal bármi mást is lehet tenni azon kívül, hogy úgy ahogy van, betoljuk a sütőbe, és gyakorlatilag készítünk egy grillcsirkét...

5 éve
#1145
name 4
reply to name's post #1144
Tény, úgy nehéz változatosnak lenni. Nálam ez a vasárnapokra jellemző, amikor a párom "főz", telefonnal. Errefelé viszont a rendelési lehetőségek abban foglalhatók össze, hogy indiai, amit utálok, kínai, ami törpeadagokkal operál és nem túl diétás, olasz, ami roppant drága és nem épp lenyűgöző, meg pizza, burger, kebab. Szóval minden vasárnapom csirke sish kebabot jelent, salátával, mert max. ez fér a keretbe.

5 éve
#1144
name
reply to name's post #1143
Nálam ez azért alakulhatott ki, már mint a csirke telítettségi felső határa, mert viszonylag egyhangúan, néha nagyon bonyolult és szövevényes módon "menzáról" étkezek. Vagyis veszélyesen élek, minden napom kész orosz rulett, ezért elég jól ismerem a kifőzdés, éttermes, elhozós vegyestáplálkozás buktatóit.

Megnéztem: ma pl. 346g csirke ment, erre már több csirkemell nem esne jól, még akkor se ha az éppen ehető.

5 éve
#1143
name 4
reply to name's post #1142
Nekem meg a fehérjepor leginkább csak áll a spájzban :) Nem tudom túlenni magam csirkével, 95%-ban az ebéd és a vacsora is. Szerepelt már lasagne- és pizzatésztaként, besamel-pótlékként, simán sütve-főzve, raguban, bármiben... Végtelen a variációs lehetőség csirkére, a legtutibb főzőalapanyag :)

Szóját én főleg azért eszem ritkán, mert az ember nincs vele jóban, így max. akkor kerül tányérra, ha hajlandó vagyok kétfélét főzni, az meg ritka. Hasonló okokból ritka vendég a hal is. De a csirke az jöhet bármikor.

5 éve
#1142
name
Azért engem se úgy képzeljetek el, hogy itt ülök a gép előtt és rettegek a szójától, a postástól vagy a kutyáktól. Pusztán, ha már szóba kerítettem, azt is elmondtam a terménnyel kapcsolatban, mint véleményemet, hogy nem tartom jó kajának, annak ellenére, hogy nem tudatosan, de én is fogyasztója vagyok. A csirke sokkal jobb mint a por, ez biztos, nem is kérdés, de amikor már az ember könyökén buggyannak ki a csirkemellek (ez nálam már napi 2-300g között simán előfordul) muszáj valami más, lehetőleg egy normális fehérjepótlékkal kipótolni. De tetszik nem tetszik, ez nem éppen a szója.

5 éve
#1141
name 4
reply to name's post #1140
Alapvetően egyetértek. Sokat hallani pl. róla, mennyire hormonkezelt, antibiotikummal tömött stb. manapság szinte minden csirke, baromi egészségtelen enni. A citromhéj tele van gombaölő lófülével, eszméletlen rákkeltő. A szóját alant tárgyaltuk. A zöldségek vegyszerrel kezeltek, nagy részük földet sosem látott, növesztőszerekkel meg mittoménmivel' tuningolják őket, pfuj. A gabonát génkezelik és/vagy agyonvegyszerezik. A bazi drága, iszonyat csúcsminőségű csokoládék olyan afrikai területekről származó kakaóbabból vannak, ahol senkit sem érdekel a környezetvédelem, tele vannak ólommal az ültetvények közelében lévő autópályák rossz minőségű üzemagyag miatt. Amúgy is minden egy alapvetően szennyezett Földön nő/él.
Na most akkor mégis mit egyek?
A jó múltkor belefektettem egy vagon pénzt egy nagyszabású rendelésbe egy bioboltból, tonnaszámra vettem ilyen speckó lisztet, olyan aranyáron mért organikus meg bio meg hiperszuper csírát, korpát, miegymást. Mire megjött a csomag, jött a körlevél a webáruháztól, hogy khm... nem kéne ám megenni ezt meg azt a kendermaglisztet, máklisztet, mittoménmit', mert időközben a NÉBIH észrevette, hogy egy szeméttelepnek sem minősíthető romhalmazban gyártják őket, amúgy kb. hulladékból. Nesze neked egészséges életmód...

Szóval akkor mi a megoldás? Ha szeretem a csirkét, bizony az életem kockáztatásával is azt fogok vacsizni. A kristálygombás limonádémhoz kell napi egy fél citrom, nem fogok azért négyszeres áron organikusat venni, hogy tíz év múlva olvassam róla a cikket, hogy pont ugyanazt a citromot csomagolták ebbe a csomagolásba is. Eszem szóját is, mert tök finom, és a többit is, ugyanezért. Ha egyszer valamelyik miatt kimúlok, legalább addig is jókat ettem :)

5 éve
#1140
name 3
Én meg bátor vagyok.
Ha magam termelnék meg mindent, a szóját is beleértve, akkor lehet azon rettegni, mit tettek a talajjal az előző tulajdonosok...
Hát amennyire tudatos döntésemen múlik, annyira "clean"-ül eszem, a többit meg kizárom a tudatomból. Rettegtem már eleget. A fene se rontja el a saját gusztusát, no nem mintha a fehérjepor a konyhaművészet csúcsa közelében lenne.
Mivel nem fogyasztok sok (vajon mivel etetett...? ) hústerméket, rákényszerítem magam erre. Így jártam!

5 éve
#1139
name
reply to name's post #1136
Persze, ez így van, ezt valahol itt nem is olyan régen ki is fejtettem, hogy sajnos mindenbe belekerül, ha akarjuk ha nem. Momentán én most ettől rettegek. Tudod, van mindig valami aktuális rettenet.

5 éve
#1138
name
reply to name's post #1137
Én biztos nem nevezem butának a hozzáállásod. Jobb félni, mint megijedni. :)

5 éve
#1137
name
Igen, lehetséges, hogy buta hozzáálllás ez részemről, de amióta alaposan kigugliztam a szóját, az maradt meg bennem, hogy ha nem muszáj akkor nem akarom. Egyébként a kínaiak korántsem fogyasztanak belőle annyit mint ahogy azt itt mi gondoljuk.

5 éve
#1136
name
reply to name's post #1134
Ezt tovább lehet fűzni azzal, hogy a GMO szója állati takarmánynak érkezik, és végső soron ebből lesz a tej, a savófehérjével egyetemben, valamint a mindenféle húsok.
Aki rettegni akar, bármitől retteghet.

Lousha: Aha. Hát igen, ez is egy érv lehet. Én biztos nem tudom megállapítani semmiféle fehérjeporról, hogy az mennyire tiszta, és mennyire az, aminek mondják.

5 éve
#1135
name 4
A szojaval inkabb az a baj, mint azzal a feher husu hallal, aminek a neve most nem jut eszembe: annyira nepszeru, hogy nehez jo minoseghez jutni. A legtobb, kulonosen olcson elerheto szojakeszitmeny igen rossz minosegu, szennyezett lehet stb. Szoval nem a szojaval mint anyaggal lenne baj, hanem azzal, hogy nehez "tiszta" szojat kapni.

5 éve
#1134
name
reply to name's post #1133
Részemről eléggé tartok tőle, ezért tudatosan nem ajánlgatom senkinek se. Ismerem a cikket, olvastam, ennek ellenére sem. Viszont keressél olyan cikket is ahol pl. azt írják le, hogy milyen hatása lehet az EU-ba érkező génmanipulált szójának.

5 éve
#1133
name
reply to name's post #1132
Az elmúlt pár órában én is utánaolvastam, de fórumok helyett orvosi szakcikkekben.
A lengeda, hogy csökkenti a tesztoszteront, egyetlen egy darab, hibás orvosi vizsgálatból származik, még 2007-ből. A 12 vizsgált alanyból egynek a tesztoszteron-szintje a normális 200%-a volt a vizsgálat kezdetekor (valamit szedett a fickó előtte), majd a vizsgálat ideje alatt (4 hét, ami során napi 56 g szójafehérjét kaptak) lecsökkent normálisra. Ezt nem vették figyelembe a számoláskor, és az eleve kis számú mintából kapott statisztikát ez nyilván elhúzta. De még ez sem volt szignifikáns, mivel az volt a következtetés, hogy a szójafehérje a tesztoszteront 4%-kal csökkenti, 19%-os hibával. Vagyis nudli, semmi, még így, hibás adatok alapján is.
Ezt aztán szokás szerint félreértelmezte, és felfújta a média.

Nem sokkal később felülvizsgálták ezt a kísérletet, és hoppá-nahát, kiderült, hogy ha az egyetlen, eleve anomális egyed adatait kiveszik, akkor nem mutatható ki semmiféle változás.
Ebből már nyilván nem születtek szenzációhajhász hírek a médiában.

A legenda viszont erősen tartja magát azóta is.

Ha a szójának tényleg lenne negatív hatása a férfiasságra, akkor Kelet-Ázsia nagy bajban lenne. Ehhez képest eléggé szaporák arrafelé a népek. :)

De nyilván, ha tartasz tőle, akkor inkább olyat szedj, amiben megbízol.

5 éve
#1132
name
reply to name's post #1131
Most mondhatnám, hogy ha szedsz mellé tesztó fokozót, akkor jó lesz, de nem tartom annak. Egyszerűen csak nagyon sok rosszat olvastam róla. Már így elég sokat viszünk be, úgy hogy nem is tudunk róla, ezért éppen elég.

5 éve
#1131
name
reply to name's post #1130
A szójával mi a baj, azt a városi legendát leszámítva, hogy csökkenti a tesztoszteron-szintet?

5 éve
#1130
name
Nem vagyunk egyformák, mert nekem edzés után kifejezetten jól esik pl. a BioTech nitrója. Nekem nagyon hiányozna ha nem tudnám lehúzni azt a 4-5 decit 40-50g szerrel. Ez, ha csak tehetem, akkor az csokis változat, de igazán mindegyik elég jó. Mindenki másik gyártó másik porát fogja ajánlani, ezért érdemes a kis kiszerelésűeket végigpróbálgatni. Nekem pl. az is fontos, hogy ne legyen benne szója, viszont amelyik hosszú felszívódású abból a szójamentes drágább. Kérdés, hogy mért szeretnéd az egyik étkezésedet porral kiváltani? Lehetséges ez, de ha a következő étkezésed nem túl távoli (2 órán belül esedékes), akkor felesleges a nyújtott felszívódásút használni. Többre mész egy klasszikus tejsavó porral és később rendesen étkezel. Ha távoli időpontra esik a következő étkezésed, vagy éjszakára szeretnéd, akkor is lehet, hogy jobban járnál túróval, cottage cheese –el, esetleg ezeknek a zsírmentes változatával. Ha csak nincs különös oka, akkor nem hiszem, hogy mozgás mellett ezek nem férnének bele a napi kalóriakeretbe.
Egyébként pedig a legdrágább fehérjeport érdemes vásárolni. Szerencsére ezen belül azért vannak a legdrágább termékekhez képest olcsóbb, de mégis optimális választások. Akciósan ki lehet fogni a minél nagyobb kiszerelésű dolgokat, amik a kiszámolóst követően a reális csirkemell árban jönnek ki. Ilyenek lehetnek a BioTech, MyProtein, Peak, Scitec az itthon ismertebb gyártók termékei, ami tejsavóból készül és szójamentes. Az izolátumok nagyon jók, és jó drágák. Most még amúgy sem érdemes, legfeljebb amikor 10%-os testzsírodból 6%ra mennél le.

5 éve
#1129
name 3
A shake és a fehérjepor nem ugyanaz.

Az Ultra Loss egy shake. Nem rossz, azt látom. 61% fehérje és 24 g szénhidrát van benne 100 g-onként.

Az én fehérjeporom, ami nem a legjobb, de 1 kg volt 4 ezer Ft (igaz, vitaminok nincsenek benne),több fehérjét és kevesebb szénhidrátot tartalmaz. (78% fehérjét és 11% szénhidrátot.)
Külön szedem az olcsó. de jó vitamint és az L-karnitint, ezért jobban tudom a napi fehérjebevitelemet szabályozni, függetlenül a vitaminszedéstől.

Én biztosan nem akarnék étkezést kiváltani, minden nap ugyanazzal az ízű shake-el. (Persze lehet többet venni és váltogatni, ha telik rá...)

Ha az egyszerűség kedvéért egy étkezést ezzel akarsz pótolni, akkor ez a shake viszont jó.

5 éve
#1128
name
reply to name's post #1127
Uh, ez aztán jó drága! O.o
Különösen úgy, hogy a fehérjetartalma csak 50%.

5 éve
#1127
name
reply to name's post #1125
Én az ULTRA LOSS fehérjeport használom. Vacsora helyett iszom! Tömény eltelít. Csoki- vanilia -meggy joghurt finom. Ezek vannak 30g kiszerelésben, és így meg tudod kostolni. ezek egy adagosak. Kb: 270-320 ft

5 éve
#1126
name
reply to name's post #1125
Pl a joegeszseget.hu-n!

5 éve
#1125
name
Milyen fehérjeport érdemes venni, mert egy étkezést szeretnék vele pótolni.Hol lehet rendelni.Köszönöm a választ.

5 éve
#1124
name 3
Láttam, hogy a fehérjepor fent van.
Kénytelen voltam még egyszer felvinni, mert a Bázisra már a bekevert ital van felvive, én pedig por alakban mérem.

5 éve
#1123
name 3
Pehely igen, korpát majd még találnom kell, talán rendelek.

Mindent bevettem délután és este, jobban is aludtam.

Ma még azért nem ittam kévét, hogy a vitamin felszívódhasson. Nagyon rajta vagyok, mert megijedtem. Féltem az izmaimat.
A mostani (randa) körömdivatot illetően (hosszú, egyenes, hengeres csúcsban végződik) az a frappáns hárítás, hogy nem növesztek olyan körmöt, ami az ököl-fekvőtámaszban zavarna. Hát ha a bölcsészpipik nem tudják, mi az, muszáj megmutatni tudni...nem? :D

5 éve
#1122
name 4
reply to name's post #1121
Jó látni, hogy végre feltöltekezhettél :) Remélem, zabkorpa meg -pehely is lett :)

5 éve
#1121
name 3
Figyelem!

Tegnap vettem kilós fehérjét. Hosszas böngészés után rájöttem, hogy muszáj rászánni legalább az egy kilós árát, mert hosszú távon az az olcsóbb.
Biotech, akciós, pár százassal olcsóbb most. 3990 Ft, normál étkezés mellett jó darabig elég lesz.

A fogorvos javaslatára (és amúgy sem árt) utánanéztem a C-vitaminnak is. Kiderült, hogy ár-hatóanyag arányban itt is a DM-es a legjobb. A tiszta vitamin por alakban 100 grammos tégely, 699 Ft.
Ez átszámítva 100, egyenként 1000 mg-os adag.

Létezik ennél olcsóbb is, egy borászati kereskedésben, ahol lehet olcsón szódabikarbónát, citromsavat, mosószódát is rendelni, ott a legolcsóbb házhoz szállítási formában 700 Ft a szállítás, de nem akartam várni annyit sem.
(Floravita webáruház, ha valaki rendelni szeretne.)

Vettem Scitec vitamint is, abból soha többet nem veszek Biotech-eset.
És L-karnitint is vettem a DM-ben.

Friss elem is van a mérlegemben... :D

Kifogás már nem lehet! Muszáj a visszajött hájakat ledolgozni, kilóban nem is sok, csak kinézetre rémes. még a ruha alatt is.

5 éve
#1120
name
reply to name's post #1118
megyek veszek sámlit:))

5 éve
#1119
name 3
Jájjjj! :D

5 éve
#1118
name
Van könyv is a jó székletről:

http://www.nlcafe.hu/egeszseg/20150318/egeszseges-kakilas-konyvreszlet/

A jó hír az, hogy nem szükséges a peremre odakuporodni és ott egyensúlyozni.

5 éve
#1117
name 4
reply to name's post #1116
Hát a kalóriája engem sem zargat különösebben, mert egy evőkanálnyi/nap... Rostokat amúgy sem emésztünk meg túl nagy hatékonysággal.
Főzéshez nem használom, mert úgy nehéz lenne belőni, mennyit is ettem belőle egy nap, túl sok meg megrekedhet, összecsomósodhat, illetve a gyógyszerek felszívódására sincs jó hatással, szóval nekem ez csak ilyen táplálékkiegészítő jelleggel megy.

5 éve
#1116
name 3
Én kipróbáltam az útifű-korpát (mert a maghéj a korpa szebbik neve), de nem hatott.
Általában nem rekedek, csak most ettől a vitamintól.
Bofy szerette, mert kalóriaszegény. Persze könnyű is nagyon, egy kanálnyi nem is mérhető. (Mondjuk éppen egy kanál zabkorpa sem az.)

Rá is kerestem, az útifű latin neve Psyllium, na ettől fogva pisifűnek hívtam, direkt hogy bosszantsam Bofyt. :D


5 éve
#1115
name 4
Ez is kicsit olyan kinek mi válik be dolog. Nekem emésztés rendben tartására az útifűmaghéj hibátlan. Este hatkor megiszom vízzel egy evőkanálnyit, se íze, se semmi, annyira figyelek, hogy előtte-utána egy óráig ne egyek, mert akkor futás van, és olyan a rendszer, mint egy svájci óra. Más kifejezés híján azt mondanám, hogy a rendszerességen kívül egyfajta "tiszta" közérzetet is ad, úgy érzem, hogy aminek távoznia kell, az maradéktalanul távozik is. Mások szerint abban is sokat segít, hogy ha aranyérre hajlamos valaki, akkor (a székrekedés elkerülésével) tünetmentessé tegye. Én drágának sem érzem, mert semmi másra nem használom, borzasztó sokáig elég így egy csomag. (Bár azért megválogatom, hol veszem, mert nagyon nagy különbségek vannak árban.)
Régebben lenmagolajat ettem esténként, egy fél evőkanálnyit, azt is nagyon jól működött, de egyrészt a zsírokat azért jobban szeretem minimumon tartani, másrészt nem egy élmény olajat nyelni magában, harmadrészt az tényleg csúnya áron volt.

5 éve
#1114
name 3
Nekem a lenmag okozott súlyos szélgörcsöket, zabot meg amúgy is eszem. Székrekedés kifejezetten egy másik multivitamin szedés óta van, az addigival nem volt ilyen tünet.

A Scitec Mega Daily One multivitaminja sok mikroelemet is tartalmaz, továbbá heszperidint, inozitolt és kolint. Összesen 25 összetevője van, érezhetően jó közérzetet ad a szedése. Én a 60 db-os kiszerelést tudom megvenni általában, ami 2 havi adag, ez 2080 Ft. A 120 db-os, azaz nagyjából 4 havi adag ára 3745 Ft, ez 35, ill. 31 Ft/nap.
Úgy látom, a Supradyn 60 szemes drazséja 20 összetevős, és 3600 Ft körül van.

Most kíváncsiságból megvettem a Biotech hasonló készítményét, de sajnos nem néztem az összetételt előre. Jóval kevesebb anyagot tartalmaz, viszont krómot igen, és a króm hatására is kíváncsi voltam. Na azóta van szorulásom, amit az esti vitamin-bevétel és a kiskanálnyi mustármag valamelyest old.
C-vitamint néha iszom külön pezsgőtablettában, de van a Scitec-ben is picike. A csipkebogyó naturan lenne jó, de nagyon szőrös a belseje, főzve vagy áztatva meg bomlik a C-vitamin.
Na de már "megeszem" ezt a vitamint. A fiamnak is adom, ő nem érez tőle problémát.

5 éve
#1113
name
Székrekedés ellen a legegyszerűbb és nem kártékony a kaukázusi kefír zabpehellyel, lenmaggal keverve reggel éhgyomorra. Pár évvel ezelőtt teljesen beállította az anyagcserémet, azóta sincs ezzel problémám, előtte hosszú ideig szenvedtem. Persze azért kell a rostos táplálkozás is. Gyógyszerészek szerint a legjobb multivitamin a Supradyn, ami tényleg tartalmazza a ráírtakat, és az olcsóbbak közé tartozik. Hozzás csipkebogyós C-vitamin. Nekem az útifűmaghéj görcsöt okozott, de nem használt, és még drága is. Nem éppen az agyonreklámozott termékek a legjobbak.

5 éve
#1112
name 3
Én szedem a vitamint, mustármaggal lassacskán rendeződik.
A vitamint ráadásul már nem éhgyomorra veszem be, hanem este.

Én az útifű-maghéjat nem találtam annyira hatásosnak, és ahhoz képest drága is. Sőt azon is begurultam, hogy egy melléktermék, mert útifűből sok egyebet is készítenek, hát a mag héját is eladják jó drágán.
Persze nekem a zabkorpa is drága (mert nem tudok a jó helyről rendelni), de az is hatásos!

A füled biztosan más miatt sistereg, a vérnyomásod rendben van?

5 éve
#1111
name
Szia Bojtika! Hogy vagy?

Úgy néz ki hogy "javulok" reggelire eszegetem a mustármagot, és utifűmaghéjat.
Kaptam nagyon finom sárgabarackot, ezt is hozzáettem 3-4 db-ot, megadtam a módját:)

Vitamin szedését abbahagytam, most a fülem "sistereg" vagy 3 napja . Hm???

5 éve
#1110
name
Azt nem értem, hogy mért kell idemásolni az Internetet. De majd ha odaér, akkor az inzulin indexes rész kifejtésére vagyok nagyon kíváncsi.

5 éve
#1109
name 3
Csuda egy henteshez jársz!

Itt a faluban egyetlen hentes van, és csak egy-kétféle hal van nála, nagyjából a félig pucolt haltorzs meg a pangasius filé.

5 éve
#1108
name 3
Ne haragudj, kérlek szerkeszd át azt a mondatot, hogy hol hagyjuk a hentesnél az édes vízi halakat.

Ez egyrészt nyilvános fórum és regisztráció nélkül is olvasható, másrészt én személy szerint nem szeretek trágár szavakat olvasni. Hallani se nagyon, de leírva súlyos vétség a közízlés ellen.

5 éve
#1107
name
Az élettani folyamatok fenntartásához napi minimum 40g fehérjebevitel szükséges. Az optimális mennyiség napi 70-80g körül van, persze ez csak annak az embernek aki szart sem csinál egész nap. nem szabad azonban elfelejteni, hogy a minimum, és az optimális szám függ a testsúlytól is. Diétánál és sportolás mellett ez a szám magasabb kell hogy legyen. A napi 1,2 – 1,5g fehérje/ testsúlykilogramm teljesen vállalható, sőt én ennyit is javasolnék, de ez a szám simán felmehet akár 2g/tskg-ig is. napi 3g feletti fehérjebevitelt semmi sem indokol. Ti nem testépítők vagytok ne vigyétek 3 főlé, de nagyon 2 és fél fölé sem.

Beviteli forrás

protein turmix, sovány húsok, tojás, cottage-cheese, sajt, túró. Nyilván zsírszegényből mindegyik. Ezt most nem ragoznám tovább, mert erről részletesebben táblázatokban úgyis fel lesz sorolva miből mit lehet enni.

Beviteli forrás. Csirke és pulykamell hús, sonka, tojás, – sárgájával óvatosan mert nagyon sunyi- fehér húsú tengeri halak (édes vízi halakat hagyjátok ott a hentesnél a picsába) pl. lazac, tőkehal, lepényhal. nyelvhal, pisztráng, rája, tilápia, fehérjeporok, szója, bab, lencse, rizs.

5 éve
#1106
name
reply to name's post #1067
viszont én azt olvastam hogy jobb vízben elkeverni mert úgy jobban hasznosul és gyorsabban felszívódik mint tejben

5 éve
#1105
name
Tényleg, látom:) köszi.

5 éve
#1104
name 3
reply to name's post #1103
Ó te, hát írtam: egészben egy kiskanálnyit lenyelni!
Vízzel, vagy más folyadékkal. Egészben!!! Rágatlanul, töretlenül!!!
Savanyúságba is egészben teszik, ételbe én kis mozsárban megtöröm.

Ha a zsír nem éri el a napi 40-50 grammot, az nem jó. Vannak ugye zsírban oldódó vitaminok is... és máshoz is kell minimális zsír.

5 éve
#1103
name
Bojtika!
Hogy kell enni ezt a mustármagot? ez nagyon csíp!

5 éve
#1102
name
Kapuccinót ittam régebben, már leszoktam róla, kávét nem iszom.
Zsírmentesen próbálok étkezni (bár a napi keret közelében vagyok), de ez kevés lehet. Napi 10 dkg csirkecomb bőr nélkül, meg ami a tejtermékekben, főzelékfélében van. Pörköltet, semmilyen zsíros húsokat mostanában nem eszem, nem is kívánom. Próbálom majd a mustármagot is, holnap veszek.

5 éve
#1101
name 3
Nálam a főzött kávé hatott. Meg a lencsefőzelék, a tegnapi meg a mai is, mindkét alkalommal kicsit zsírosabb pörkölt volt a feltét (csirkemáj és zúza vegyesen). AZért olajat még nem akartam nyelni, és oliva sincs itthon.
Ha van mustármagod, az sem árthat. (Egészben egy kiskanálnyit lenyelni.)
A lencsébe is szoktam tenni, most is volt benne, csak megtörve, hogy ne zavarjon.

5 éve
#1100
name
Most nem fogom szedni pár napig, majd reagálok, bár ma már megettem a napi egy szemet.
Egyébként ettem most egy evőkanál olívaolajat is..

5 éve
#1099
name 3
Nem tudom, mi az, ami ezt okozza, azért is kérdezem, mik a tapasztalatok.
Eddig nem volt ilyen gondom! Csak ha pár napon át túl kevés zsírt vittem be. De akkor némi zsírosabb étel hatására elmúlt, most meg nem.

A másik vitamin, a Scitec-féle tartalmaz pár dolgot, ami ebben egyáltalán nincs meg.
Sőt ebben a Biotech-ben pár vitamin egyáltalán nem szerepel. A többi is csak kisebb adagokban.

5 éve
#1098
name
reply to name's post #1097
Szia, én szedem kb 2 hete, és ugyanazzal a panasszal küzdök, mint Te, de én már régebben, már nem tudtam mire gondolni, hogy mitől lehet, talán túl sok rostos étrend hirtelen, már mindenre gondolok, próbálkozom. Míg "egészségtelenül", zsírosan étkeztem, hasmenéssel küszködtem, most meg ellenkezőleg., de lehet, hogy közrejátszik akkor még a vitamin is? Vizet iszom bőven, rostos kaja bőven, reggel vízben áztatott aszalt szilvát eszem, paradicsomlevet iszom rá, lekvárt eszem hozzá, de nem javul. Akkor leállok ezzel a BioTech One-A-day -val .
Szedem a Noacidot (savlekötő) és iszom az epehajtó teát, ezt is próbáltam egy időre elhagyni, de nem befolyásolt nagyon semmit a székrekedésemen.

5 éve
#1097
name 3
Hahóóó!

Ki szedi a BioTech One-A-Day multivitaminját?
Akciósan vettem meg, és persze nem hasonlítottam össze a jól bevált Scitec kapszulával, csak már itthon.

Sok mindenben sokkal szegényebb, holott drágább! (Csak az akcióban volt kedvezőbb.)
És fogalmam sincs, melyik tényező okoz abszolút székrekedést nálam. De tény, hogy okoz.

Igaz, króm az van benne 10 mikrogramm, és kevésbé kívánom a szénhidrátot, de lassan már semmit nem kívánok enni.

5 éve
#1096
name 3
No így már érteni is kezdem. :D Vitamin kell mindenkinek, a mai gyümölcsök már mások, mint a mi gyerekkorunkban is voltak (én 57).

A székrekedésre helyesen ajánlották a búzakorpát, a rostszegény étrendnek még utánanézek, mert általában amiben a hasznos anyagok vannak, azok éppen a rostos dolgok is egyúttal.
Szerintem ha eleget mozogsz (mert lassan már képes vagy rá), akkor az emésztési rész is megoldódik.
Sok mindennel nem vagyok tisztában, nem olyan régen jöttem rá, hogy a koleszterin-lerakódás, azaz érszűkület is lehet genetikusan magas érték.
A mozgáskorlátozott férjemnek nem használt, hogy még rostszegény diétát is beállítottak nála, mert -mivel nem tudott mozogni, azaz nem tudta a fontosságát- végül az érszűkület volt a halála oka, és nem a lábában, amit műtöttek, hanem a szívkoszorúérben. De ő sem tudta, én meg pláne nem, hogy a családjában "hagyomány" volt az érszűkület, ezt figyelni kellett volna az orvosoknak is a diéta beállításakor.
De a mozgás mindenképpen szükséges, és mivel jóval kevesebbet mozgunk a napi tevékenységeink során, mit akár csak a szüleink fiatal korukban, nyilván a szervezetünk, az emésztésünk, a koleszterinbontásunk még nem alkalmazkodott az ülő életmódhoz. Tehát muszáj külön edzeni!
Látom, Te Sansone-zel, nagyon helyes!

5 éve
#1095
name
reply to name's post #1094
Hát az úgy kezdődött, hogy epekő, sárgaság, kórház, epekő eltáv. Aztán diéta, rostszegény étrend... sz.rekedés..és olvastam, hogy jó a búzakorpa és a joghurt, meg melegvíz. Lényeg, hogy helyreálltak "gondjaim", és végülis megszerettem, a fél banán teljesen jól ízesíti. Ez márciusban kezdődött, gyorsan lement 5-6 kiló, aztán idetaláltam, és azóta szépen lassan, heti 15-20 dekákkal könnyebben vagyok. 160 cm, 89 kiló indulás, 60 év, most vagyok 78 kg körül. Gratulálok, hogy sikerült leadnod 25 akárhány kilót . Vitaminra visszatérve, sosem vagyok beteg, (kivéve ez az epekövesedés), táppénzen még csak szüléskor votam:).

5 éve
#1094
name 3
Kellene, mert mezőgazdaságilag, élelmiszer-kémiailag, élettanilag egyaránt indokolt.
A Scitec-nek van egy jó multivitaminja, a krómot kivéve sok minden benne van, és csak 5-600 ft a havi adagja. (Mega Daily One kapszula.)

A búzakorpáért csodállak, nálam alig fogyott el, mert rémes az íze. A zabkorpa ráadásul íz-semleges is, és csak bevisz a szervezetbe, nem elvon belőle.

5 éve
#1093
name
Én nagyon ritkán szedek vitaminfélét, ősszel vettem egy doboz akármilyet, azt sem ettem még meg. Kellene????
Viszont újabban búzakorpát eszem joghurttal reggelire, hm... lehet, hogy cseréljem le zabkorpára?

5 éve
#1092
name 3
Na ha maradunk a napi 100 mikrogrammnál, akkor ez a Scitec 200 napi adag, 1790-ért???

És a pikolinátot tartalmazza ennyiért, vagy magát a krómot? Mert nem mindegy.

Köszi, ha megnézed! Majd át lehet számolni 100 mikrogrammos napi adagokra, és úgy viszonyítani az árat. (Nem találtam adatot arra, hogy ennél többet kellene bevinni. Persze eladni szeretnének ennél többet...)

5 éve
#1091
name 33
Most ezzel a króm-dologgal felpiszkáltatok. Jövő héten bemegyek a DM-be és megnézem én is. Scitec króm-pikolinát: 100 tabletta 1790,- Ft, 200 mikrogramm. Napi egy tabletta.

5 éve
#1090
name 3
Nahát, én is keresgéltem. :D
A Pharma-Nord ugyanannyi hatóanyagot tartalmaz, és szemtelenül drága. Ha így nézem, a Jutavit árának a négyszerese.

És keresés közben beugrott, hogy nem éreztem meggyőzve magam. Viszont lehet, hogy mégis kellene.

Van még króm a dm-es A-Z Depot Multivitamin készítményben (60 mikrogramm), és van egy külön ásványianyag-keverékük pezsgőtablettában (Multi-Mineral), abban is van króm. Csak pontos adatot nem találtam. És árat sem.
Aki esetleg útba tud ejteni dm-et, talán megnézhetné... :D

5 éve
#1089
name 9
reply to name's post #1088
Ezt találtam egyelőre a legolcsóbbnak:

http://mpatika.hu/termek/jutavit-krom-100mcg-tabletta-60x/

620 forint havonta......lehet hogy van valami receptes megoldás is, erről majd meg kell kérdezni a háziorvost.....mint a D vitaminnál :)

5 éve
#1088
name 3
http://www.hazipatika.com/taplalkozas/vitamin_abc/vitamin_kisokos/krom

http://www.eufic.org/article/hu/etrendfuggo-betegsegek/rak/artid/krom-szerepe-etrendunkben/

Próbálom keresni az élelmiszerek krómtartalmát, de elég nehéz.
Viszont azt már megtaláltam, hogy a búzakorpa inkább csak az emésztésre jó, egyénként elvonja a szervezettől a vasat, meg még más anyagokat is. (A zabban van króm, de nem találom, mennyi.)

5 éve
#1087
name
reply to name's post #1085
Dehogy, haragszom :-)

5 éve
#1086
name 3
Inci, én erről el is feledkeztem. Mármint a krómról, és még a multivitaminomban sincs.

Ezt írja róla Strunz doktor, aki maga is futott (azért a múlt idő, mert baleset érte, és futni már nem tud):
"Króm nélkül nem ég el a zsír. A következmény: túlsúly. A cukorbetegek vérében gyakran kevés a króm. Ráadásul a krómhiány miatt a vér elzsírosodhat, és ez elősegíti az érelmeszesedést." A vérben 0,1 - 0,2 mg/l arányban kellene lennie.

No hát keresek én is valami krómot, de olcsót. Köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmet!
Krómot tartalmaz a fekete tea, a paradió, a sajt, a kakaó, és a teljes kiőrlésű magvak, de szerintem egyikből sem eszünk túl sokat.

Az anti-lustamin a fizikai aktivitásra vonatkozna, mert azért az nem igaz, hogy ne lenne 20 percem tanulás közben... :D (Ilyesmit de gyakran mondok másoknak is!)

5 éve
#1085
name 9
reply to name's post #1082
Ne haragudj ha valamivel megbántottalak, tuti nem volt szándékos.
Nem tudom hogy mit szedtél előtte, mert erről nem beszéltünk.
Bár sajnos nem értem mi a vicces....de legyen az ha úgy gondolod.

5 éve
#1083
name
reply to name's post #1080
Szia Bojtika, teljesen igazad van :-) nem tudjuk meg

5 éve
#1082
name
reply to name's post #1081
Kedves feketeinci! Nem értem a hozzászólásodat...én nem azt irtam ,hogy 10 napja vagyok veletek...hanem a véleményemet a phamanordról, és ne haragudj, de honnan tudod, hogy én előtte mit szedtem....kicsit vicces :-)

5 éve
#1081
name 9
reply to name's post #1080
Szerintem Ildida nem 10 napja van velünk, és előtte nem szedte a Bio-Slim DUO-t.
A pharmanordok szerintem is jók, és nem feltétlenül a fogyózásban segítenek, de jó kiegészítők.
Mivel a kalóriánk korlátozott szerintem szerencsés kiegészíteni a makróinkat olyan ásványi anyagokkal, amit a kevesebb kajával nem tudunk bevinni, de a szervezetnek szüksége van rá. Például az idősebb szervezet nem kap elég krómot. Beszélgettünk már erről valahol, én ennek hatására próbáltam ki, és bejött.

Te pedig most nem szedhetsz Anti-lustamint, csak vizsgák után :)

5 éve
#1080
name 3
reply to name's post #1079
Szia! Már nem fogjuk megtudni, hogy maga az étkezésre odafigyelés és a rendszeres mozgás hogyan hatott volna bogyó nélkül. :D

Nekem valami Anti-lustamin kellene!!! :D

5 éve
#1079
name
Sziasztok!10 napja szedem a BIO-SLIM DUO-t és én lepődtem meg a legjobban, hogy hatásos....természetesen oda figyelek arra hogy, mit eszek és sportolok is. Szerintem jók a pharmanord termékek.

5 éve
#1078
name 33
Én is szedek még a mozgás mellé ezt-azt, de inkább táplálékkiegészítőket. L-Carnitint, meg ízületvédőt, meg vasat, meg pár vitamint. Ööööö... Meg most lebuktam, mert vettem egy doboz kreatin-monohidrátot és van már nálam hónapok óta egy doboz Scitec LeanBoss (kaptam ajiba). Ez utóbbi állítólag segít a... a... :D a jobb testzsír-arány elérésében. Hát bevallom, semmi ilyet nem tapasztaltam, úgyhogy számomra ez bizonyíték, hogy ha egy ellenőrzött, jó minőségű fogyibogyi nem segít, akkor a kétes eredetű sem fog (bocs, aki pl HerbaLife vagy bármi-drukker :-)).

5 éve
#1077
name 9
reply to name's post #1075
Elárulom Neked, hogy én Bio-Króm DIA hívő vagyok.
De nekem már a korom miatt is (pár nap és 57) ez való.
Nagyon bejött, olvass utána.

http://www.pharmanord.hu/termekek/details/krom-dia
Meg persze a kalóriaszámolás és a mozgás...így együtt nagyon működik.

5 éve
#1076
name 33
reply to name's post #1075
Hidd el, nem a bogyók fognak segíteni. :-) Te vagy a kulcs a megoldáshoz: türelem és kitartás. :-)

5 éve
#1075
name
reply to name's post #1074
igen, igazad van...én is tartok minden ilyen portól, bogyótól...azt hiszem maradok a torna-kalóriaszámolásnál...csak valahogy tudod, olyan nehezen jönnek az újabb eredmények, most kicsit megtorpantam úgy érzem..

5 éve
#1074
name 9
reply to name's post #1073
Szia!
Jó pár hónapja olvasgatok és írogatok itt, de a Herbalife még nem került szóba, bár attól még lehet bárkinek tapasztalata.
Én személy szerint semmiben nem hiszek már ami nem a kalória és a mozgás felől közelíti meg a fogyást, mégis meg kéne kérdezni a távoli ismerőst, ennek ő is örülni fog hogy érdeklődsz az elért eredménye felől.
Beszélgetünk táplálékkiegészítőkről....mindenféléről....és többféle szempontból.
Érdemes olvasgatni itt is, és más oldalakon is, de soha ne hidd el, hogy bármi ami bogyó, vagy hasonló csak úgy lefogyaszt....ha ez így lenne ez az oldal már rég nem létezne.
Mindig nézz utána, guglizd ki az orvosokat is aki ajánlja, mert ezek az orvosok nem is léteznek!

5 éve
#1073
name
van valakinek tapasztalata Herbalife-al?? A környeztemben többen szépen lefogytak vele, de csak távolabbi ismerősök...nem kérdezgettem őket...

6 éve
#1072
name
:) köszönöm.

6 éve
#1071
name 3
Összesen 3 dl folyadék??? Huhh, akkor még tovább tart! :D

Bmati jobban ért az adagoláshoz, a túl sok fehérje sem jó egyszerre, mert nem szívódik fel rendesen. Majd hátha szól, csak vegye észre. :D


6 éve
#1070
name
Ááááá...értem! :) Te csak pótlásnak ittad.Én az edzés miatt kérdezem főként. :)
Mert most reggel este iszom,de még most tapasztalgatom a hogyant és a mikort. Igen,igazad van.Lehet este edzés utánra fogom hagyni az összeset.Magyarul edzés után 40grammot iszom majd. :) Én összeráztam 1,5 dl tejjel és ugyanennyi vízzel,majd édesítettem és fahéjat tettem bele.Nem is volt olyan szörnyű. :)

6 éve
#1069
name 3
:D
Én kevés húst eszem, ha véletlenül túllépném egy-egy nap a fehérjét, akkor sem gáz. Nem volt max adag, mert vízben oldottam, már amennyire oldani lehetett, csukott szemmel legurít, megborzong, slussz...
Talán a kávét se rontsd el vele. (És edzés után jobb a fehérje.)

Ha legközelebb veszek, akkor a Scitec Mix fehérjéjét, mert az kilóra olcsóbban jön ki. Most erre sem telik, de erős a gyanúm, hogy nekem több fehérje kellene, mint az eddigi napi 60 gramm.

6 éve
#1068
name
Szia Bojtika! :)
Köszönöm szépen a válaszod. Ezek szerint forróba is tehetem. És Te mennyit ettél belőle max? Mármint úgy értem h volt több mint 40g naponta,vagy arra azért figyeltél,h ne lépd túl?

6 éve
#1067
name 3
Szia! Én használtam, most nincs itthon. Kicsit nehezen oldódik, ezért macerás. A hatékonyságát nem veszi el az, hogy mibe kevered, én akkor vettem be belőle, ha az aznapi fehérje nem akart összejönni. Nem a port nézném evőkanalanként, hanem a fehérjetartalmát grammban.
Nekem nem sikerült kétszer ugyanazt a mennyiséget kivennem belőle. Inkább mértem.

6 éve
#1066
name
Sziasztok! :)
Igyekeztem visszaolvasni,de sajnos nem jártam sikerrel a bogarászásban,ezért előre is elnézést,ha olyan kérdést teszek fel ami már elhangzott.
Használ valaki Natura tejsavó fehérjét? Mennyit szed belőle egy nap és mikor alkalmazza?Használja valaki főzéshez vagy meleg italba?Esetleg ha a reggeli tejeskávémba tenném az nagy hülyeség?Szerintetek veszít a hatékonyságából? Illetve napi 2 ek nyit ajánl.Vannak ismerőseim akik szednek fehérjét (nem ilyet),és ők bőven túl lépik a megadott mennyiséget (csak futnak) ,mert a 2X30g nak semmi látszatja nem volt.A napi 2X60g viszont egész rövid idő alatt hozott látható változást.Ti mit gondoltok erről?
Előre is köszönöm a választ.

6 éve
#1065
name 1
reply to name's post #1064
Nem rosszak??? Eszenciális makrotápanyagok :) Kellenek.
Még a szénhidrát sem rossz, pedig az nem is eszenciális (de azt sem kerülném semmiképp, szeretem a zöldségeket). De fehérjéből be lehet vinni túl sokat, ami kerülendő (bár nekem aztán nem nagyon kell tennem ezért). Zsírból számomra nincs olyan, hogy túl sok, amíg nem eszem túl sok kalóriát s marad a többi tápanyagra is a keretből.
10-15 tojás igenis sok ketogénben nekem, fehérjefelesleg alakul ki, ami glükózzá alakul. Para az semmi nincs, főleg, hogy eleve ritkán ketogénezek és úgysem ennék meg annyi tojást, mert nem jutok annyihoz.

6 éve
#1064
name
reply to name's post #1063
Napiról nem írtam, de 2-3 hetesről igen. Úgy értettem, hogy néha halmozom, de akkor legyen sok, 10-15, 2-3 hetente, és ettől látványosan még semmi bajom, erre értettem. Szerintem meg nem kell parázni a fehérjétől, és a zsírtól se, azok nem feltétlenül rossz dolgok, csak az arányok fontosak.

6 éve
#1063
name 1
reply to name's post #1061
Van, aki a napi 10-15 tojást éveken át csinálja, azoknak se szokott bajuk lenni, bár miért is lenne? Sajna nekem ennyi nem jut, bár igazából elviselem az életet napi 5-6-tal is, az is csak tojásbőségben van... 10-15-tel már túlmenne a fehérjém, az nem lenne jó. Gyakran kéne kivinni a szemetet s folyton tojást cipelnénk haza :D S szeretem a valamivel kiegyensúlyozottabb étkezést, habár a tojás+zöldség már majdnem teljesen komplett kombó.

6 éve
#1062
name 1
reply to name's post #1059
Jaj de rossz, ha egy félrenyomás miatt elszáll az egész... :(
Először arról értekeztem, hogy az érlelt sajtot ajánlom leginkább, mert sokaknak nem annyira jó a laktóz (egyes vélemények szerint senkinek sem s látok is benne logikát, de nem vagyok szakértő. nekem jobban esik, ha nem eszem, bár rosszul nem leszek tőle). Persze zsíros (a zsírszegény nekem nem sajt, plusz ízetlen és sokszorosát kell enni egy gyöngébb élményhez... de nem vagyunk egyformák, van, aki mást szeret), de fehérjedús is. A joghurtfélék és a tej sokkal rosszabb fehérjeforrások, kevés van bennük, inkább cukor, zsír, víz...

De amikor gond a zsír vagy még inkább a kalória, akkor ott van a fehérjekenyerem. Puritán cucc, késő esti éhségre, fehérjehiányra, nem annyira élvezkedésre van, bár határozottan ehető. Az alapverziója tökmaglisztes, pedig azt nem szeretem, ebben azért meg tudom enni (de inkább kenderrel keverem, az határozott ízű és elnyomja s így már egész finom lesz számomra). Egy nagyobb tojásfehérje és 3 deka tökmagliszt összekeverve, megmikrózva (mert az a leggyorsabb, 2 falatért nem indítom be a sütőt. de kinek mi tetszik, vannak még lehetőségek), eme oldal adatai alapján 133 kalóriában beviszek 20 gramm fehérjét... Ami nálam remek arány.

De alapvetően úgy eszem, hogy folyamatosan vigyem be a fehérjét s ne szálljon el túlzottan a másik két makrotápanyag úgy, hogy közben a fehérjének alig van szerepe. Mivel alig van rendes fehérjeforrásom, kicsit oda kell figyelnem.
Sok fehérjeforrás zsíros, úgyhogy akinek komoly zsírlimitje van, annak arra kell odafigyelnie... Szerencsére vannak lehetőségek, illetve valamennyi zsír úgyis kell :)

6 éve
#1061
name
reply to name's post #1059
Szia! Nem. Vagyis attól függ, de inkább nem. Hattojásos zöldborsós, zöldséges. Nem tudom, hogy étkezel, de ez mehet ebédnek is. Cottage, túró, csirkemell, ez lehet szeletelt és egyben is vagy ennek a különböző variánsai, azok igen. Ahogy Gonoszka1 is írta, ha fehérjét szeretnél a legjobb a csirkemell/pulykamell/fehérje porok, amik koncentráltan tartalmazzák a fehérjét. Tojásokon sokat nem gondolkodnék, mert pl. amikor tojásos napom van, és azt kívánom, ilyen 2-3 hetente szokott lenni, de akkor 10-15 tojás a napi adag, és még élek, vagyis nem vacakolok a zsírokkal. Hal. Az értékes zsírjai, plusz a benne található fehérje miatt, egészen jó elegynek tartom.

6 éve
#1060
name
reply to name's post #1059
Igen, de a legjobb a csirkemell és a tojásfehérje. A sárgája sok zsírt tartalmaz.

6 éve
#1059
name
reply to name's post #1058
Meg próbálok mindent amit lehet , még a tojást is megszeretni valahogy :)
Ha már elkezdtem még 1 x diétázni ne csak egy hétig/párnapig tartson! Sok fehérje van a sajtban és a tejtermékekben is nem?

6 éve
#1058
name 1
reply to name's post #1057
Sokan pont a kendermag ízét nem szeretik, én pont igen (speciel rendes kendermagot még nem ettem, mert nem találkoztam vele, csak a liszttel), igaz, kevés kell belőle, önmagában elég vad lenne, de 1-2 deka is jelent valamit, sok kicsi sokra megy alapon. Elég szépeket írnak rá, úgy tudom, az aminosavösszetétele is kellemes, bár én ezzel viszonylag keveset foglalkozom, mert tipikusan naponta eszem állati fehérjét, tojás formájában. A tojás is beletehető sok ételbe úgy, hogy ne is érződjön az íze (a normál, ketreces boltinak és a gyöngébbfajta házinak az én ízlelőbimbóim szerint nincs is íze, olyat sosem veszek, ezért is tud nálam tojáshiány lenni, akárhol nem lehet venni rendeset). De nem muszáj tojást enni, persze, sok lehetőség van, ki-ki találja meg a neki megfelelőt. Csak ha más állati fehérje se nagyon van, akkor kell odafigyelni, hogy az aminosavak is rendben legyenek, de ez se igazán nehéz.

6 éve
#1057
name
reply to name's post #1056
Hát az a baj h nagyon sok mindent nem szeretek amiben van pl a tojást sem! :) A kendermagliszt jol hangzik lehet inkább azzal probálom kicsit felemelni ezt a szintet!Köszi a tanácsokat!

6 éve
#1056
name 1
reply to name's post #1053
39g is roppant kevésnek tűnik nekem, bár vannak nézetek, amik szerint nem kell olyan sok, én inkább a középúton maradok...
Gonoszka leírta a jelentős fehérjeforrásokat (plusz ott vannak a zsíros húsok és tejtermékek is annak, aki nem akarja minimalizálni a zsírt vagy azzal együtt is belefér neki), de a kevésbé jelentősek is segíthetnek, ha az étrendedbe az passzol jobban (bár nem tudom mit ehetsz, ha ennyire kevés a fehérje). A szerintem nekem való mennyiséget (az én minimális mozgásommal kb. 70g) oly kicsi, hogy akár nem hüvelyes növényekből is be tudom vinni, ha kicsit odafigyelek (fehérjeporom a kendermagliszt :D)... Hüvelyesekkel még sokkal könnyebb s egypár tojást is nagyon kellemes és egyszerű bedobni :)

6 éve
#1055
name
köszi a választ megprobálom akkor ezeket minden napra beiktatni!

6 éve
#1054
name
reply to name's post #1053
Szia! A legjobb lenne sovány húsokkal, zsírszegény túróval, tejföllel, joghurttal, sajttal, hüvelyesekkel, tojással stb. bevinni a fehérjét. És ha ez nem megy, akkor fehérjepor kellene a pótlásra.

6 éve
#1053
name
Sziasztok
A kérdésem az lenne hogy a fehérje szintem soha nem éri el a minimum 39 g ot! Max 20 g körül van!
Mit kéne szednem szerintetek vagy mit egyek ami segít h normális mennyiség meg legyen?

6 éve
#1052
name
sziasztok! a króm miért segít a fogyásban? valaki szedi vagy szedte?

6 éve
#1051
name 1
reply to name's post #1050
Ki kell deríteni a nettó szénhidrát mennyiségét... Nem egyformák. A xillitnek kb. 60%-a hasznosul, az eritritből viszont annyira minimális, hogy azt nem is számolom.
Gondolom, itt sokan nem foglalkoznak annyira a nettó szénhidráttal, hanem az adatbázis értékeket használják (ami többnyire teljesen jó nettó szénhidrát mérésére is, olykor viszont nem, mert pl. nincs levonva az élelmi rost, ami egyes esetekben a szénhidráttartalom nagyobb része), de nekem 40 grammos szénhidrátlimit esetén jobb pontosabban számolni.

6 éve
#1050
name
Sziasztok!
A poliol mennyiségét bele kell számolni a szénhidrát mennyiségbe?

6 éve
#1049
name 3
reply to name's post #1048
Más sovány hús is jó, de kevésbé elérhető.


Csakhogy, tudod, vagyunk páran, akik számára a napi többszöri húsevés kemény büntetéssel érne fel. Még akkor is, ha telne rá, azaz csakis a saját étkezésemre ennyit költeni. (Nekem jelenleg nem is telne.) Nem szeretjük annyira!!!
Vannak olyan elszántak, akik magukba kényszerítik a húst nagy önfegyelemmel, egy-egy felkészülés alkalmával, de a többségünk még csak nem is versenyző. Úgyhogy szerintem jó, ha van otthon por, szükség esetére, ha aznap éppen nem jön össze az a pár dekányi hús sem. (Ritka, hogy egy éttermi adagot, ami 12 deka, megegyek húsból.)

6 éve
#1048
name
reply to name's post #1045
Nekem a klasszikus vegyes saláta+csirkemell jött be, edzés után túró nyomok. Napi 3x főétkezés, mellette gyümölcs nasinak. Nem fogyasztok étrend-kiegészítőt (ha a vitamint nem tekintjük annak) és emellett a fehérje szintem meghaladja a 40%-ot (legalábbis a program ezt mondja). Úgyhogy én az alapszabályt tekintem követendőnek, miszerint a csirkemell hosszabb távon csodákra képes :-).

6 éve
#1
name
reply to name's post #1046
Köszönöm!

6 éve
#1046
name
reply to name's post #1045
Szia,

Nem tudom milyen természetes édesítőszerre gondoltál, de ezt tudom ajánlani, édesítőszerekkel van.

Scitec Nutrition Fourstar Protein. 100g- ban:
Energia: 363kcal, Zsír:3,3g ebből 0g a telített, szénhidrát 6,3g, fehérje 78,3g. Egy adag 30g.
Van több ízben, és kevés kcal, laktató. Én egy étkezést váltok ki vele.

6 éve
#1045
name
Sziasztok, nekem minden nap nagyon alacsony a fehérjeszintem, pedig minden nap eszem szárnyashúst, tejet, sajtot vagy joghurtot, sokszor tojást. Tudtok ajánlani olyan fehérjeport, amiben viszonylag természetes édesítőszer van? Köszönöm

6 éve
#1044
Van esetleg vki, aki komolyabban is használja mint kóstolási szint és úgy tudná megosztani a tapasztalatait. Ha valakinek van komolyabb tapasztalata azt kérném szépen írjon. Én 1 hónapja használom, kezdem látni az eredményeit, de még kevés, hogy jól megtudjam ítélni. Az íze biztosan finomabb, mint a whey proteinnek, de ez elég szubjektív valóban... Mivel tökéletesen laktóz mentes ezért sokak fehérje pótlásában kiemelkedő szerepe lehet a marhafehérjének, a tejfehérjével szemben. Szval komoly tapasztalatok jöhetnek, esetleg más marhafehérje készítményekkel kapcsolatban valami tapasztalat vagy összehasonlítva ezt más marhafehérjével?

6 éve
#1043
name
reply to name's post #1042
Kóstolási szinten. Nagyon népszerű, és nem a legolcsóbb.
A marhafehérje papíron jóval alacsonyabb értékű, mint a tejsavófehérje, de sokak tapasztalata szerint mégis beválik. Ha az ízét nézem, az is rosszabb a whey proteinnél. Felszívódása lassabb, de azért még alkalmas edzés utáni fogyasztásra is.
Elsősorban annak érdemes vásárolnia, aki a laktózt nem bírja.

6 éve
#1042
name
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata Carnivor Beef Proteinnel kapcsolatban? Kérlek írjatok róla ha van...

6 éve
#1041
name
A tojásfehérje-por főleg akkor jön szóba, ha valaki laktóz érzékeny. Ha kevés kell, mindegy. Ha az ár a szempont, akkor nem a Scitec-re kell először gondolni, ami egy felülárazott márka.

6 éve
#1039
name
reply to name's post #1038
Akkor szerencsém volt :) , mert elsőre kaptam ezt a sport változatot, aztán amikor másodszorra vettem egy másik boltban ott is volt.

Igen, ezért is gondoltam hogy a Scitec-ben veszem már a következőt, mert nagyobb mennyiségben véve olcsóbb. Csak amíg nem voltam benne biztos hogy el is fog fogyni, addig inkább csak ilyen 300 grammossal kísérleteztem.
Mondjuk ennyire még nem néztem meg az árakat, de az szuper lenne ha kicsivel drágábban már lenne egy kilós!

A vitaminok is elég jó árban voltak, azzal is jobban járok mint ha patikában vennék (ráadásul ott múltkor nem voltak valami segítőkészek :/ , ilyet meg se kérdeztek mint itt pl a Scitec-ben, hogy miért szedném, a patikában csak sorolták a márkákat aztán válasszak, de hogy mi a különbség köztük az árukon kívül, na ilyenről nem lehetett kihúzni belőlük semmit..).

6 éve
#1038
name 3
Értem! Eddig én még nem láttam a dm-nél, csak a shake-t. (Nem járok oda naponta.)

Tűrhető, bár talán drága...
A Scitec-nél hasonló keverék por valamivel többért már egy kilós.

6 éve
#1037
name
Nem shake: Eiweis 90, ez is sportfehérjének van írva, ízesítetlen. Igazából főzök vele leginkább (zabpalacsintába, lepénykenyérbe beleteszem), vagy görögjoghurtba keverem. Túl sokat nem használok a fehérjeporból, mert elég jól sikerül összeszedni a napi fehérjeadagom, nem kell sokat pótolni. Más fajtával is csak ezt tervezném, hogy beleteszem valamilyen ételbe (így mondjuk ez is szempont hogy ízesítetlen legyen).

(Y) Remélem nekem is hasonló jó tapasztalatom lesz a vitaminnal :)

6 éve
#1036
name 3
reply to name's post #1035
Ha az a fehérjepor egy shake, akkor az nem pótolni jó, hanem egy étkezés kiváltására. Nem fogod tőle megismerni egy fehérjepor ízét... :)))
A Rossmann-nál van fehérjepor, Wellmix sport protein néven, vaníliás, és jól oldódik aránylag.
A Mega daily one vitamin a legjobb, amit én valaha szedtem. :D

6 éve
#1035
name
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumon, épp multivitamin vásárlás előtt álltam, és a fórum alapján ma elmentem egy Scitec boltba. Daily Vita-mint vettem (meg mellé 500 mg-os C-vitamint). Az eladó nagyon kedves, segítőkész volt, azt mondta a vitaminban lévő szelén jó lesz a hajamra, körmeimre is (mostanság eléggé vacak állapotban vannak a körmeim, a hajam meg mintha kicsit hullana). Igazából a haj-köröm, illetve immunrendszer-támogatás céljából vettem, hamar be szokott sajnos gyulladni a torkom.
Majd beszámolok a hatásról :) , gondolom 2 hónap biztos kell mire a körmeimen, hajamon látszik a változás.
Ha majd elfogy a DM-es fehérjeporom (eddig még nem vettem komolyabbat, mert szoktatom magam hozzá egyelőre, ahhoz jó ez is), akkor a következőt azt hiszem már Scitec-ben fogom venni.

6 éve
#1034
name
reply to name's post #1033
Szia! A jóegészség.hu-n elég jó árban van, főleg ha több mindent tudsz onnan rendelni, akkor a szállítás is megéri.

6 éve
#1033
name
Üdvözlet mindenkinek!
Augusztusban regisztráltam az oldalra, én Herbalife programmal kezdtem a fogyást. Van-e valaki, aki használ ilyen termékeket?
Nekem jelenleg nincs "rávalóm", de a kalóriát és a fehérje mennyiséget (hellyel-közzel) + vitaminokat betartom és pótolom, + hetente 3-4x uszoda a program.
Meggyőződésem egyébként, hogy ilyen méregdrága termékek nélkül is lehet fogyni. Tudna valaki olcsóbb fehérjeport ajánlani, ami jó is? :)
Köszönöm!

6 éve
#1032
name
Ja, hát biozsolti, alternatív dietetikus, és ez mindent elárul. nem orvos.

6 éve
#1031
name
reply to name's post #1028
Szerintem nagy butaság és tudatlanság, amiket ez az orvos írogat.
Mindenből káros a túlzás.

6 éve
#1030
name 192
A nívós márkájú étrendkiegészítőktől nem kell tartani. Olyan szigorúan ellenőrizettek, hogy én jobban félek egy kétes eredetű tescós csirkemelltől, mint egy adag fehérjeturmixtól... napi egy-két adag semmiképpen nem lehet káros, sőt én folyamatosan érzem jótékony hatását. A negatív felhang a túlzásba vitt egyéb (egyébként sokszor illegális) kiegészítők miatt terjedt el ezekkel kapcsolatban, vagy az infóhiány miatt rosszul, rosszkor bevitt anyagoktól.

A hangsúly a minőségi terméken, és az okos, intelligens felhasználáson van. Így senkinek nem lesz semmi baja tőlük.

Egy orvos igazán tájékozódhatna ezekről, mielőtt az interneten nyilvánosan mindenkit elriaszt tőle. Süt a tudatlanság a linken lévő válaszokból, ezen a téren legalábbis, egyéb orvosi tudásukat természetesen nem firtatom.

Más részről nekem az a véleményem, hogy aki nem sportol rendszeresen, kis odafigyeléssel az étrendjében hagyományos ételekből is könnyen be tudja vinni a megfelelő fehérje-mennyiséget. Turmix nekem is csak akkor kell, amikor edzésem van (igaz ez néha egy héten öt nap).

6 éve
#1029
name 3
A kéretlenül belekevert adalékoktól én nem tartok, mert azok csak drágábbá tennék. Illetve figyelem a nevet is. A -bol végződésűek azért gyanúsak....

A kérdezők meg nagy adagokat emlegetnek. Én ha veszek port (most éppen nem telik rá már három hónapja), akkor a napi 60 grammnyi fehérjeadagomat igyekszem beszerezni belőle, mert a húst nem nagyon szeretem, a sovány túrót pedig úgy is meg lehet unni, hogy nem jutok hozzá mindennap.

Vannak ám fafejűek, akik a zsírégetést úgy értik, hogy zsíros ételeket esznek, utána kilószám nyelik a port. Az ilyeneket viszont nem lehet meggyőzni.

6 éve
#1028
name
Én azt olvastam, hogy a fehérjeturmix esetleg profi szinten alkalmazható, mert káros is lehet. Van egy oldal: http://www.orvostudakozo.hu/index.php?method=1&keys=feh%E9rjepor
Orvosok véleménye a fehérjeporokról. Engem azért elriasztott tőle.

6 éve
#1027
name
reply to name's post #1026
Ha így számolod, márpedig szerintem így érdemes, akkor nem is olyan vészes. Glutamin, karnitin, vitaminok, BCAA ezeket ne valld be, titkold erősen :)

6 éve
#1026
name
Igen, én is így számoltam, na meg már a csirkemellre kezdtem furán nézni, ennyi nem kell belőle.... Általában viszont egy adag elég egy napra nekem, a többit betermelem kajával.

Nincs gond, csak furcsállotta a dolgot, de elfogadja az összes többi hóbortommal együtt. :)

6 éve
#1025
name
reply to name's post #1023
Egy zsákos szer az 1650gr tiszta fehérje cca. 12.500HUF-ért. Vagyis 1gr fehérjéd 7.57HUF.
1kg csirke mell cca. 1.300HUF, abban van kb. 240gr fehérje, tehát 5.42HUF a csirkefehérje grammja.
Szóval kicsivel drágább, de a csirke mell fehérjetartalmát kicsit felkerekítettem, illetve egy jó hatásfokú/jó ízű fehérje koncentrátumot számoltam.
Ha komolyan veszed a fehérjebevitelt, akkor csirkéből ennyit napi szinten képtelenség betermelni. A porokat mély hűteni sem kell, közben megy a folyadék (víz) is…ja és edzés után ez gyorsan felszívódik, illetve a kicsivel magasabb árért kapsz még hozzáadott BCAA-t és vitaminokat.
Legálissá otthon úgy teheted, ha valahogy megszeretteted vele. 28-30 éves kortól még sport nélkül is hasznos a helyes fehérjebevitel mennyiség :)

6 éve
#1024
name
reply to name's post #1023
Jobb a békesség!

6 éve
#1023
name
reply to name's post #1022
:) ez így igaz, mondjuk az árcímkét leszedtem róla :D

6 éve
#1022
name
reply to name's post #1021
Ráadásul, ha olcsóbban szeretnél kijönni zsákosat veszel mint a nagytestű kutyáknak, ami nem könnyen rejtegethető cucc… bezzeg ha 2kg csoki lenne, nem kellene magyarázkodni :)

6 éve
#1021
name
reply to name's post #1019
A tegnap reggel a férjem is furán nézett rám, amikor felfedezte a kamrában. Rögtön az jutott eszébe, hogy a testépítők használják. (Nem is fogok vele dicsekedni, így megelőzöm a buta kioktatásokat).

6 éve
#1020
name 3
reply to name's post #1019
Nem kóstoltad az olcsóbbját. Nem kis önfegyelemmel is csak érdekes ízűnek lehet mondani.

6 éve
#1019
name
reply to name's post #1018
Sajnos még most is nagyjából így van. Komoly meló elmondani, hogy a protein az jó, nem rossz :)

6 éve
#1018
name
reply to name's post #1017
:D

6 éve
#1017
name
reply to name's post #1016
Igazából én nem amikor azt mondtam, hogy, na tolok egy proteint, és úgy néztek rám mint aki egy uccát nyom az orrba... :)

6 éve
#1016
name
Bojtika én olyat, de olyat kacagtam magamon: most jutottam el odáig, hogy megkóstoljam a fehérjeporom, úgy készültem mintha mérget ennék, erre meg ez olyan mint a tejeskávé. :)

6 éve
#1015
name 3
reply to name's post #1013
Szerintem jó lehet, de én akkor sem tudok ehhez elehet edzeni, ha plusz két tüdőt magamba operáltatok. Nem kicsi mezei fogyisoknak való dolog ez! :D

6 éve
#1014
name 3
A mustármagot is ha lenyeled, egészben távozik, de a hatóanyagai kioldódnak.

6 éve
#1013
name
Van valakinek tapasztalata a PEAK CREATESTON ALL IN ONE formuláról? Érdekelnének a tapasztalataitok?

6 éve
#1012
name
reply to name's post #1009
Nekem az a véleményem, hogy felesleges pénzkidobás. Akkor már inkább használd a kognac lisztet ami egy az egyben az ördögnyelv kapszula tartalma csak tized annyiba kerül , nincs bekapszulázva és be lehet építeni a mindennapi étrendbe rendkívül változatos módon. Ha érdekel a dolog a www.hoxa fórumán sok jó tanáccsal el tudnak/tudunk látni a felhasználásáról.

6 éve
#1011
name
reply to name's post #1009
Szia! Olyan szer nincs, amit ha szedsz, akkor nem kell fogyózni. Esetleg van olyan ami kicsit segít, de csodaszerek nincsenek!

6 éve
#1010
name
reply to name's post #1009
Mi lenne? Csodaszer:-)

6 éve
#1009
name
sziasztok!mi a véleményetek az ördögnyelv kapszuláról?

6 éve
#1008
name
reply to name's post #1005
Reggel nekem csak 2-3 mag szokott kijönni a 25-35gr-ból, tehát nem feltétlenül szükséges darálni. Azok meg a nagy túlélők, ügyesek :)

6 éve
#1007
name
reply to name's post #1006
Rendben, akkor hogy emésztődik meg és szívódik fel az a zsírsav ami a lényeg.
Ha egészben távozik akkor sehogy, persze mikroszkóppal nem nézegeti senki.
Alig lehet elrágni még pirítva is csak a roppanósat.

6 éve
#1006
name
reply to name's post #1005
Nem kell darálni, csak belekeverni az ételbe.

6 éve
#1005
name
Aki tudja, a chia magot darálni kell ahhoz, hogy emészthető legyen?
A kivi magja sem emésztődik meg.
Kösz a választ. :)

6 éve
#1004
name
reply to name's post #983
Igazán nincs mit, de biztos változtatnék a mennyiségen, tennék még bele vagy 2-3 evőkanállal. (Semmi érdekeltségem nincs a magpiacon:) Ha megunnád a chiás fehérje shéket, feltétlenül a figyelmedbe ajánlom még a zabpelyhest. Itt mások lennének az arányok, mert kicsivel más a felhasználási maceratúra is. Pl. egy adag jóízű proteines kutyulmányba, ami 25-30gr por, 2-3dl vízbe 30-60gr zabpelyhet keversz, rázod 5 percig és kész, lehúzod. Finom! Ha kemény vagy és igazán ütőset akarsz, raksz hozzá még zabkorpát is. Amennyiben nem vagy hozzászokva a zab különböző formáihoz azt javaslom, hogy pár napig szolidan kezdj 20-30gr mennyiséggel, és lassan emeld a tétet, akár napi 100gr-ig is, mert puffaszthat, de néhány nap múlva hozzászoksz. Valahol itt olvastam, hogy "...mi van ha bezabáltunk..." Ha csak egyszer-egyszer, akkor igazából nem téma, főleg ha napfolyamán szépen zaboltál :)

6 éve
#1003
name 33
reply to name's post #997
Teljesen jogos a felháborodásod. Én is és anyu is szedünk különféle étrendkiegészítőket, és nagyon komoly hatásuk van. Egyszerűen ismerni kell őket. A C-vitaminnal is így van. Elvileg köztudottnak kellene lennie, hogy 60 fokon semmivé válik, ergo nem szabad hinni a forró italos humbugban - nem tudom, kit lehet vele átverni, lehet, hogy sokakat. C-vitaminból egyébként szerintem a legjobb és a legolcsóbb az aszkorbinsav-por. Pár száz forintért már hozzá lehet jutni a patikákban egy nagyon komoly adaghoz. Legutóbb talán 160 forintot fizettem 50 g-ért, ami ugye 50.000 mg C-vitamin... Egy késhegynyi egy pohár vízbe - kellemesen savanykás lesz és meg van oldva a nagy adag vitamin. :) Az L-karnitin is csodákat tesz, de most pl. anyu kipróbálta a szőlőmag-őrleményt halolajjal kombinálva - és rendesen lát, holott a bal szeme megint kezdett homályosodni (2 vagy 3 éve mindkét szemét szürkehályoggal műtötték). Épp ma reggel mesélte, hogy először nem is hitte el...
Érdekes módon a háziorvosok valahogy nem is mindig tudnak az ilyen természetes vagy ahhoz közelálló gyógymódokról. A háziorvosunk egy nagyon remek, fiatal nőci, kiválóan érti is a dolgát, nyitott is, mindenfélét meg lehet vele beszélni - amikor mondtam, hogy anyunak a dagadó bokájára adtam tormát, merthogy az természetes vízhajtó, meglepődött - ő ezt nem is tudta. Más kérdés, hogy anyu nem tudta sokáig enni, mert a gyomra elég rosszul reagált, így aztán kénytelen volt leállni vele, hiába volt hatásos.
Ugyanígy pl. a D-vitaminról nem tudják sokan, hogy mi mindenre csodaszer (a megfázásra pl. sokkal jobb, mint a C-vitamin. A SOTE-n folynak most is kutatások, egy statisztika szerint a C-vitaminról nem tudták kimutatni, hogy a megfázás kezelésében komoly szerepet játszana, ugyanakkor a D-vitaminról kiderült, hogy 90%-ban segít enyhíteni a tüneteket, illetve megelőzi a megbetegést. Vagy pl. daganatos megbetegedéseknél nagyon komoly dózisban - emiatt kizárólag orvosi felügyelet mellett, mert komoly vérkép-módosító és egyéb hatása van! - kiváló terápia... Vagy hogy pl. nem is igazán vitamin, hanem egy előhormon...).
Én nem akarok okosabb lenni, mint egy orvos, természetesen, de tény, hogy sok minden gyógyítható vagy karbantartható a megfelelő táplálékkiegészítőkkel. :)

6 éve
#1002
name
Bojtika félreinformáltalak: a Mega Daily One-ban 13g vas van, 95%-a a napi szükségletnek - ő a megmentőm! :)

Mi a véleményetek a Króm tablettákról, kell vagy nem kell krómot szedni?

6 éve
#1001
name
reply to name's post #1000
:-)

6 éve
#1000
name 3
És ugyanazt találtad meg, egyszerre írtunk! :DDD

6 éve
#999
name 3
reply to name's post #995
itt van, ez nem eladásérdekelt.

http://www.ivymedical.hu/docs/Literature/hun/Copper_Gluconate.pdf

Azt írja, hogy bőrön át gyengén szívódik fel. Nyilván az érintkezés gyakorisága eléggé meghatározó azért, és amikor a kilincs is rézből volt és a háztartásban a legtöbb fiók-fogantyú, edények, stb. is, egy háziasszony a gyenge felszívódás mellett is elég jó mennyiségben vehetett fel rezet.

Kedvelem ezt a kritikus gondolkodásmódodat. :D

6 éve
#998
name
Egy helyet találtam, ami kissé tudományosabbnak tűnik a többi bio-előtagú oldalhoz képest:

http://www.ivymedical.hu/docs/Literature/hun/Copper_Gluconate.pdf

És itt ezt írja, egy mondatban:
A réz a bőrön keresztül a hordozó közegtől függetlenül gyengén szívódik fel (Pirot,
1996).

6 éve
#997
name 3
reply to name's post #990
Tudod, az bosszant a leginkább, amikor egy adott szer, megfázásra, "C-vitamint tartalmaz" szlogen mellett drágább,és ugyanakkor forró italként fogyasztandó.
Mert sokan nem hiszik el, de saját szememmel láttam, hogy a C-vitamin nagyon erősen hőérzékeny, és már 60 fokon jóformán mire meginnád, lebomlott. Nem felszívódott a testedben, hanem eltűnt a bögréből.

A reklámok hatására sokan megveszik a drágább fajtáját ugyanannak a hatóanyagnak. Csak a neten kell utánanézni pedig. Egyetlen megfázás elleni sima paracetamolon (és nincs benne más hatóanyag) akár 800 Ft differencia is lehet!

Továbbviszem:
A háziorvos nem ajánlotta az L-karnitint, de amikor megmondtam, hogy szedem, örült neki.
A receptköteles "keringésjavítót", ami mellett nem voltam képes edzeni sem, mert feküdni jobban esett...azt erőltetné. Sőt, a kartonomon még szerepel, onnan nem törölte! (Azaz a statisztikájában még a szedők között tud kimutatni.)
Hozzáteszem: az L-karnitin feleannyiba kerül, mint az a gyógyszer került, és azt mindig időben fel is kellett írassam.

6 éve
#996
name
Sajnos egyelőre csupa áltudományos oldalt találtam:-)

6 éve
#995
name
reply to name's post #994
Ne haragudj, nem hiszem. De majd utánaolvasok.

6 éve
#994
name 3
reply to name's post #988
Felszívódik!

Boccs, sőt ezer bocs és egy anyamedve, még nem hatott a kávém.

Tízezer milligramm tényleg tíz gramm, azaz egy deka. De C-vitaminból is extrém adag, bár maga Szentgyörgyi is ennyit ajánlott.

6 éve
#993
name
reply to name's post #991
Mindenben meg kell találni az aranyközéputat, eddig az volt a gond, hogy az információt nem kaptuk meg, most meg a bőség zavarában szenvedünk. Én nem nevezném kuruzslónak ha valaki gyógyteát használ gyógyszer helyett, csak azt se kell túlzásba vinni. Az, hogy mennyire dolgozunk ingyen, relatív. Én például éhbérért dolgozok, csak azért nem váltok mert szeretem amit csinálok, ez a hivatásom, ingyen is csinálnám ha nem halnék éhen (de az is lehet, hogy közben ez is utolér ... )

6 éve
#992
name 192
reply to name's post #987
Nem kötekedésből, de a 10 000 mg az 10 g, 10 000 g lenne a 10 kg. :)

Egyébként a cikk stílusával nem, de a tartalmával én is sok helyen egyetértek. Ezért igyekszem odafigyelni magamra, hagyományos módokon gyógyítani magam, ameddig lehet, de úgy érzem, eddig jól működik (de fiatal is vagyok még, tény). Minden ilyen cikkben vannak túlkapások, sarkítások, hatásvadász hasonlatok, de nem kell nagy erőfeszítés ahhoz, hogy az ember leszűrje azt, ami számára hasznos lehet. Ez a dolgunk.

6 éve
#991
name
reply to name's post #990
Igen, a gyógyszeripar jó üzlet, csakúgy, mint a kuruzslók. De a kiegészítőket sem adják ám ingyen.
Mi sem ingyen dolgozunk:-)

6 éve
#990
name
reply to name's post #986
Ez a fajta stílus adható el! Az tény akárhonnan nézzük, hogy most már a vitaminokat nem kapjuk meg pusztán csak helyes étkezés útján, az ásványi anyagokkal még inkább hadilábon állunk... Az orvosok is emberek, nincsenek minden tudásnak a birtokában, s a gyógyszeripar meg igazán jól jövedelmező üzletág, nem kell hozzá összeesküvésre gondolni, csak elég a megfázás kezelésére ajánlott szereket például hozni, amit simán lehetne másképpen is orvosolni (persze van amikor már más nem segíthet csak az antibiotikum, de ezt nem vitatja senki).

6 éve
#989
name
Az ásványi anyagok fontosságát senki nem vitatja.

6 éve
#988
name
A kilincset sem nyalogatta senki:-)
Nem hiszem, hogy bőrön keresztül felszívódna.

6 éve
#987
name 3
Ezt a cikket (más megjelenésben) én is hoztam már.

Az igazság