KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
Rántott hús kalória tartalma: 210.04 kcal
Tudd meg hány kalória, fehérje, szénhidrát és zsír van a(z) Rántott hús receptben, illetve a tápanyagok összetételét!
Tápanyageloszlás
Kategória: Készétel
Ennyiszer választották: 293514 Létrehozta: kalóriabázis
Utoljára módosította:
Megjegyzés:
Recept másolása

Hozzávalók:
Összesen: 1,413 gramm
2,968 kcal
1
közepes
(70
gramm) tápértéke:

   kcal:
147.03

   fehérje:
13.93

   szénhidrát:
8.71

   zsír:
6.15
100 gramm tápértéke:
   kcal: 210.04
   fehérje: 19.9
   szénhidrát: 12.44
   zsír: 8.79

Elkészítés:
Tojást felverjük, megsózzuk és hozzákeverjük a lisztet (a lisztet lehetne külön lépésben is, így viszont ugyanolyan jó lesz, csak sokkal egyszerűbb). A vékonyra vágott, besózott hússzeleteket belemártjuk a tojásos lisztbe, majd a zsemlemorzsába. Közepes lángon sütjük bő olajban. A receptben feltüntett olajmennyiség azt jelöli, amennyit a hús sütés közben felszív. A kisütéshez ennél kicsit több olajra lesz szükség. A felszívott olajmennyiséget jelentősen csökkenthetjük ha sütőben sütjük a húst (kis olajjal akkor is ki kell kenni, hogy ne égjen le).


USDA betöltések:Szólj hozzá!


Hozzászólni csak regisztráció után tudsz!

5 éve
#8
name
Válasz name #2 számú posztjára
1

5 éve
#7
name
1

8 éve
#6
name 164
Válasz name #4 számú posztjára
kösz, hogy lemérted és foglalkoztál vele.
de én is lemértem anno.
itt ugyanaz a helyzet mint sok másik ételnél, azaz ahányféle ember, annyiféleképpen készíti. A recepteknél az értékek ezért mindig CSAK iránymutatók lehetnek. Ha magadnak van időd leméregetni mindent, akkor legalább nálad pontos lesz, de az nem elvárható, hogy a gép mindenkinél kikövetkeztesse, hogy hogyan készíti el.

ezt valahol a neten valaki nagyon jól leírta arra a kérdésre, hogy hány kalóriát tartalmaz a rántotthús:

"100 g csirkemell kb 100 kcal, a rántott viszont elég sok lehet, attól függöen, hogy mennyi zsiradékot szivott fel a panir. A 100 g RÁNTOTT csirkemell 150 és 500 között bármi lehet."

8 éve
#5
name
Válasz name #4 számú posztjára
Nagyon korrekt egy recept, :)
A hozzászólás is megfontolandó, szerintem sem lehet az elpárolgást olaj felszívással helyettesíteni. a kettő együtt játszik. A fenti receptben, figyelembe véve 30% párolgást, 300 Kcal/100g jönne ki.

8 éve
#4
name 4
Válasz name #3 számú posztjára
Hát nem tudom. Nem kötözködni akarok, esküszöm, de légy szíves nézd meg ezt:
http://kaloriabazis.hu/recept/sutozacskos_rantott_csirke/113457_0_1
Nekem nem volt semmi megbízható adatom, volt viszont megbízható mérlegem, meg türelmem mindent grammara leméregetni az utolsó szem zsemlemorzsáig, és ez jött ki. Olaj nélkül is több a kalória, mint ennél az olajos receptnél.
(Bár annyiban még biztos lehetne tovább pontosítani, hogy valószínű csak a hús megy össze jelentősen, a panír nem, tehát a súlykülönbséget számolhatnám csak a húsra, és nem a teljes rántott húsra, de ebből valószínű nem lenne jelentős difi.)
Na most hogy a csirkemell ennyit összemegy akkor is, ha olajban sütöd, azt eléggé biztosra veszem, mivel "összemenős fajta". Egyedül akkor marad nagyjából ugyanakkora, ha vízben főzzük.
A panírból a lehetséges legkevesebbet használtam, épp csak egy kis liszt, kis tojás, kis zsemlemorzsa, ennyi lett, ami rajta maradt a húson. Szerintem ennyi bőven kerülne rá akkor is, ha olajban akarnám sütni.
Szóval szerintem az olajban sütött változatnak nagyjából ugyanígy kéne kinéznie, plusz a felszívott olaj. Fizikailag lehetetlennek érzem, hogy kevesebb kalória legyen, mint a zacskóban sült.
Szerinted hol a hiba az elméletemben?
Én egy olajban sült rántott hús kalóriáját logikusan végiggondolva úgy számolnám ki, hogy először nem vennék fel a receptbe olajat, így megvan, mennyi minden másnak az induló súlya. Lemérném a végén, mennyi olaj maradt a sütőedényben, így megkapnám, mennyi szívódott be a késztermékbe. Lemérném a kész husit, ebből levonnám a felszívott olajat, így megkapnám, mennyi az elpárolgás. Hozzáadnám a recepthez az elpárolgást is, meg a felszívott olajat is.
Tudom, nagyon macerásan hangzik, de szvsz egy rántott húsnál nem hagyható ki az elpárolgás, mert sütés közben nagyon összemennek a húsok, így jelentős lehet a különbség.

8 éve
#3
name 164
Hogy hány szelet, azt kivettem, ki mekkorára vágja. Az átlagos szelet itt is 70 g, úgyhogy a felvetés jogos volt, hogy ebből aligha jön ki 25 db. :)

Az elpárolgás helyett itt az olaj felszívással számoltunk, lásd GYIK.
Egyébként ha jól emlékszem pont ez alapján számoltam vissza a rántott dolgok zsiradék-felszívását. Ugyanis megbízható adatom volt a sütés előtti kcalról és a sütés utáni készételről is.

8 éve
#2
name 3
Bocs...nincs egy kiló húsból 25 szelet!
Az 40 grammos lenne, és az legfeljebb húsérme méret. Vagy inkább falatka.
Én a csirkemellet 50-90 grammos darabokra osztom el, és egy ekkora hús gyerek-ökölnyi nagyságú.

8 éve
#1
name 4
Elpárolgás hiányzik.Asztali verzió    Mobil verzió
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt tekintheted meg.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket
Az oldalt mindenki csak saját felelősségére használhatja! Minden, ami a kaloriabazis.hu oldalon megjelenik, csak javaslatnak minősül. E javaslatok nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát vagy bármilyen előírt kezelést.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2