A liszteket egy tálba öntöm. Egy evőkanál sót adok hozzá.
Elkészítem a kovászt: az élesztőt 2 dl. langyos vízben feloldom, hozzáadom a cukrost és a két evőkanál lisztet. Alaposan elkeverem, és meleg helyen hagyom fölfutni.
Belekeverem a langyos lisztbe, és alaposan összegyúrom. Alaposan megdagasztom. Akkor jó, ha rugalmas a tészta. Meleg helyre teszem kelni, legalább egy órára.
Ezután megint alaposan összegyúrom, a tepsit meglisztezem, és ráhelyezem a kenyér formára dolgozott tésztát. Bevagdaltam 3-4 helyen. Beteszem a villanysütőbe, ahol 75 fokon nagyjából 20 percig kelesztem, majd ráteszem légkeveréses üzemmódban maximumra. Húsz perc után leveszem 150 fokra és legalább egy órát sütöm még.
Ha kész, kiveszem, egy órát hagyom pihenni, hűlni, majd felvágom. Jó étvágyat hozzá!