Mindent a kenyérsütő üstjébe adagolok. 3 dl langyos vizet fél deci langyos tejjel és cukorral összekeverem, majd belemorzsálom az élesztőt. Hagyom egy kicsit, hogy az élesztő elolvadjon, majd rászórok 1 ek sót, hozzáadom a lisztet és bedagasztatom. Dagasztás után 20 percig kelesztem,. Ezután kb. 0,5 dl olajjal körbelocsolom a tésztát, és az olajat a tészta alá és köré engedem (olajos kézzel körben elválasztom a táltól a ráragadt tésztát és gömbölyítő mozdulatokkal finoman átforgatom - a végén a lágy tészta körben olajos lesz, nem ragad az edényhez). A tésztát így alulról egy kicsit feltologatom (az olajat nem dolgozom bele), így a levegő kiszorul belőle. Erre azért van szükség, hogy puhább legyen a lángosunk. Hagyom 10 percet kelni, majd kis gömböket formálok és olajozott tálcára rakom. Itt is hagyom 10 percet kelni (addig az olajat felforrósítom), majd forró, bő olajban kisütöm. Papírtörlőre szedem, hogy a felesleges olaj leitatódjon.
Forrás:http://www.nyammm.hu/2012/06/az-igazi-langos-1957-ota-in-memoriam.html
Mennyit ettél belőle?
kcal
MEGETTEM!
Mást keresel?
USDA betöltések:
Szólj hozzá!
Hozzászólni csak regisztráció után tudsz!
3 éve
#1
name
Nem volt az összetevőkben a 3 dcl viz, csak lenn a receptben.