A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd megforgatjuk a 1,5 ek étkezési keményítőben. A fehérjét enyhén habosan hozzákeveri a csirkéhez, majd az egészet félretesz 10 percre.
A chilit kimagozzuk (vagy nem) majd karikákra vágjuk. A hagymát karikázzuk. Mogyorót durvára őröljük, aztán egy wokban egy evőkanál olajon felforrósítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A wokban két kanál olajon a csirkét nagy lángon 5 perc alatt kevergetve-rázogatva megsütjük, amit közben a cukorral megszórunk. Eztán az előzőleg összekevert szójamártást (2 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál rizsecet, 1 evőkanál keményítő, 1 kávéskanál őrölt gyömbér a hozzávalók között nyers gyömbér volt csak választható, de porosított fűszert használunk) hozzáöntjük. Keverjük hozzá a a szójamártást, a mogyorót, chilit, hagymát és 3-4 perc alatt pírítsuk össze. Ha a mártás besűrűsödött kész. Rizstésztával tálaljuk.