A tésztához a tojássárgáját a nyírfacukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a lisztet, diót, sütőport és végül a habbá vert fehérjét. A margarinnal kikent és lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük 180 fokon. Majd 15 fokkal csökkentve a hőt, még kb. 20 percig sütjük, tűpróbáig. A töltelékhez 2 csomag vanília pudingport elkeverünk tejjel, de nem kell teljesen felfőzni, mert nem igazi puding lesz. Cukor nem kell bele, mert a gesztenyemasszában lévő bőven elég, ha mégsem, akkor egy pici édesítőt (por vagy folyékony) lehet bele tenni. Alapból tej (lehet, hogy nem is kell mind a 2 dl) csak annyi kell, hogy egy kezelhető massza legyen a pudingból, az sem baj, ha nem csomómentes, mert ha egy picit hűlt, mehet a turmixba, ahol a gesztenyemasszát hozzáadva csomómentes krémmé turmixoljuk. Aki szereti egy kis rumot is adhat a krémhez. Ezután a hűtőbe tesszük, hogy teljesen lehűljön. Végül a megsült tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és megtöltjük a gesztenyés krémmel úgy, hogy maradjon krém a tetejére és az oldalára is.