1) 1 kiló krumplit meghámozunk, sós vízben megfőzünk, vékonyra szeleteljük
2) A vöröshagymát és a szalonnát hasonló méretű (apró) kockákra darabolom. Egy serpenyőben először csak a szalonnát pirítom, majd hozzáadom a hagymát. Mikor a hagyma üveges lesz, félreteszem a serpenyőt. (Hozzáadott zsiradék nem kell, elég ami a szalonnából kifő. )
4) A tejszínt és a tejfölt összekeverem, ízlés szerint fűszerezem (só, bors, szerecsendió vagy petrezselyem...). Ha túl sűrű, vizet is adok hozzá, hogy szószos állaga legyen.
3) A tojásokat megfőzöm, felkarikázom.
4) Tűzálló tálba felváltva teszem a rétegeket: krumpli szeletek, főtt tojás fele, hagymás szalonna fele, szósz fele, még egyszer minden réteg és a legteteje újabb sor krumpli, majd rászórom a lereszelt sajtot.