Összekeverünk mindent, kivéve a csokit. Én a botmixer híve vagyok így a banán is pépes lesz. Az étcsokit apró darabokra törjük és beleszórjuk mikor már minden össze van keverve híg folyósra. Muffin formába kanalazzuk a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 15-20 percig.
Graham liszt helyett, ha épp nincsen kéznél lehet használni kukoricalisztet is. A csoki minél magasabb kakaótartalmú, alacsony zsírszázalékú étcsokoládé legyen, a lényeg, hogy az apróra tört darabok kis szétfolyt csokimasszák lesznek a tésztában.
A sütemény elkészíthető hagyományos összetevőkkel is, mint búzaliszt, cukor stb. de akkor az itt számolt kalória értékek persze nem érvényesek. Ezt a verziót gyerekek is fogyaszthatják és diétázók is mértékben és persze délelőtt!! Nyírfacukor helyett lehet más édesítőszert is használni.