KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
1 éve
#1433
name 9
reply to name's post #1432
Szerintem ott a bibi, hogy a végén amikor elkészült a pizza, nem mérted le a végeredményt, és nem vitted fel negatív előjellel az elpárolgást (vagy negatív víz).

Ezen bukik minden!
Vagyis majdnem minden. Láttam már olyan receptet ahol a főzővíz (tésztához pl.) simán szerepel a receptben, és csökkenti a kalóriát.

1 éve
#1432
name 2
Sziasztok! Nemrég elkezdtem felvinni az itthoni recepteket a bázisra, és észrevettem valamit: Házi Pizza 1,5dl víz, 2,5dkg élesztő, 2ek olivaolaj, 27dkg finomliszt, ső. A program szerint ennek 100grammja 50-60 kalória. Számomra ez enyhén hihetetlen... Mit szúrhattam el? Köszönöm

1 éve
#1431
name
Hálásan köszönöm, Krisztina

1 éve
#1430
name 1256
reply to name's post #1429
A "mit ettél" sor végén, a három pontra kattintasz:
- új étel felvitele (itt szoktuk rögzíteni a vásárolt/kész ételeket)
- új recept felvitele (itt rögzítjük, szerkesztjük a saját recepteket)

Figyelj a felszívott vízre/zsírra és az elpárolgásra is!

1 éve
#1429
name
A segítségeteket kérem. Nem találom, hogyan tudok saját receptet felvinni.

2 éve
#1428
name 1256
reply to name's post #1427
A már felvitt receptedet bármikor újraszerkesztheted, ettől a korábbi adataid nem íródnak felül. Nyugodtan próbáld ki. Válaszd ki egy recepted, mintha megetted volna, ezután javítsd és ismét válaszd ki a már javított recepted. Látni fogod, hogy az azonos mennyiség ellenére a két recept más-más értéket mutat, valamint, hogy a javítás után a korábbi recepted adatai nem íródtak felül a módosított recepted adatainak megfelelően.
Sajnos mások receptjeit nem tudod saját receptnek (át)másolni. Mások receptjeiből merített ötleteket érdemesebb saját receptként újra felvinni magadnak.

2 éve
#1427
name
Sziasztok. Az a kérdésem, hogy ha már egyszer felvittem egy receptet amit elkészítettem, DE a következő alkalommal egy vagy több összetevő változna, akkor van e arra lehetőség h ne vigyem fel mégegyszer ugyanazt, hanem csak szerkesszek rajta? Tudom, hogy van egy ilyen opció, hogy tudok rajta szerkeszteni saját receptnél, de azt nem tudom, hogy ha a korábbi receptbe belepiszkálok akkor nem fogja-e megváltoztatni a pl 3héttel korábban be vitt receptemet és ezáltal a napi kalóriába is belerondít. A másik kérdésem is erre irányul, hogyha kiválasztom valaki másnak a receptjét de nem teljesen ugyanúgy csinálnám, akkor van-e arra valami megoldás, hogy ne egyesével vigyem be a hozzávalókat, mert az arányokon vagy egy-egy összetevőn változtatnék.(ha jól tudom itt már nincs szerkesztős lehetőség sem)Köszi szépen

2 éve
#1426
name 29
reply to name's post #1425
Igen, igazad van. Én is úgy gondoltam, hogy a recept összeállításnál kell beleírni az olajat, amit felszív. A számoknál kicsit belekeveredtem. Így helyes, ahogy leírtad.

2 éve
#1425
name 1256
reply to name's post #1423
Katka69 módszere jónak tűnik, eltekintve attól az apró hibától, hogy a példában szereplő 1 dl olajat nem a kisült súlyhoz kell adni, (mert azt már felszívta a kész lángos, azaz már benne van) hanem a nyers recepthez, azaz az összsúly 1100 gramm lesz. (Vagy ha a kész összsúllyal akarsz számolni, akkor a 800 grammból le kell vonni a hiányzó olajat) Szerintem ezután érdemes meghatározni az elpárolgást.

2 éve
#1424
name 29
reply to name's post #1423
Szia én így szoktam: Pl. sütök 10 lángost, aminek az össz tömege nyersen 1 kg. Kisülve ez lesz 800 g. Sütés előtt lemérem az olaj mennyiségét. Sütés után szintúgy. Mondjuk hiányzik 1 dl. Ezt hozzáadom a receptnél, mint alapanyagot. Így kijön az összmennyiség 900 g-ra. Itt még mindig hiányzik 100 g, hogy meglegyen az eredeti 1000 g. Ez lesz az elpárolgás. Ezt a receptnél így kell felvinni: - elpárolgás. Természetesen ezek az adatok, csak példaként szerepelnek. Talán a régi tagok megtudják mondni ez így helyes-e. Én minden esetre így szoktam számolni.

2 éve
#1423
name
Hello. Az lenne a kérdésem, hogy ha valamit zsírban sütök ki akkor azt hogyan számoljam ki a kalóriáját?
Köszönöm szépen

2 éve
#1422
name 9
reply to name's post #1421
Szia!
Nem szoktunk recepteket írogatni egymásnak, mert a gugli igen jó barátunk, rákeresel és tuti többet is találsz.
Itt van pl. az első amit talált a "korpás zsemle készítése" kereső szóra:
https://www.nosalty.hu/recept/korpas-zsemle

2 éve
#1421
name
SZERETNÉK KORPÁS ZSEMLE RECEPTET KÉRNI

2 éve
#1418
name
@drisztina Köszönöm! Nagyon precízen megfogalmazott, részletes választ adtál, így már menni fog :) Egyébként tényleg pont egy zacskó meggyes volt előttem, amikor írtam a kérdést :D A zacskón egyébként a "portermék" oszlop nem szerepel, de köszönöm, hogy belinkelted, így már sokkal egyszerűbb lesz :)

2 éve
#1417
name 1256
reply to name's post #1416
A tasak (por)tartalma: 55 gramm
Hozzáadott víz: 125 ml (azaz gramm)

..és ugyan a főzések során mindig van elpárolgás, (amit minden olyan receptnél figyelembe kell venni, ahol nem egy adag készül) ebben az esetben a gyártó nem számol ezzel (bár, ahogy látom ez is egy adag)
Az elkészült zabkása: 180 gramm
Ha 100 grammban van 120 kcal, akkor a 180 grammban van 216 kcal (ugyanígy jársz el a fehérjével, szénhidráttal, zsírral)

Ha kiszámoltad a vízzel készült kész zabkása tápanyagadatait, akkor vond le a 125 ml víz tápanyagadatait, ami 0 (mivel a víznek csak súlya van), és add hozzá a tej súlyának megfelelő adatokat. Ezzel eljutottunk a tejjel készült zabkása adataihoz.

Szóval semmi más teendőd, mint receptként "végigzongorázni" az adatokat, akár vízzel, akár tejjel csinálod.

De ezen az oldalon megtalálod a porra/száraz állapotra vonatkozó adatokat is (sőt, a vízzel elkészített egy adag adatát is leellenőrizheted, feltéve, ha meggyes a zabkásád):

https://www.oetker.hu/hu-hu/termekeink/zabkasak-es-szuperkasak/vitalis-zabkasa-meggyes.html

2 éve
#1416
name
Sziasztok!
Remélem olvassa még valaki a topikot....
Szóval nekem a következő problémám lenne: Hogy tudjuk egy étel kalóriáját kiszámolni, ha azon csak a késztermék kalóriája van feltüntetve, de mi máshogy csináljuk?
Konkrétan: a Dr Oetker Vitalis zabkásákról lenne szó. A zacskó hátulján az van, hogy 100 g elkészített termékben van 120 kcal. Úgy, ha a leírás szerint 125 ml vízzel csináljuk. Viszont én vízzel nem szeretem, ezért 3,5 %-os tejjel szoktam kikeverni, és nem 125 hanem 150 ml-el. Ilyen esetben hogy tudnám kiszámolni, hogy mennyi kalóriát tartalmaz? Oké, hogy a tejet tudom, de a porban mennyi van száraz állapotban, ezt hogy lehetne kiszámolni?
Ez csak egy példa volt, de nem egyszer belefutottam már hasonlóba, ahol csak a kész étel értékei voltak feltüntetve, ha az ott leírt anyagokkal és mennyiségekkel dolgozunk, ami ugye nem mindig így van.
Ha valakinek van valami jó tippje, várom :)

2 éve
#1415
name 9
Most találtam ezt a blogot, jól leírja és kiszámolja mit is tartalmaznak az ételei. 25 éves az írója, szerintem érdemes megnézni.
https://fitt-etelek-tarhaza.blog.hu/

3 éve
#1414
name 3
reply to name's post #1413
Szia!

Mielőtt még egy helyen megkérdeznéd: ☺

Mindenki a saját receptjeit viszi fel, más és mnás hozzávalókkal, több vagy kevesebb hibával.

Ha elkezded beírni egy adott étel nevét, feljönnek az azonos nevű ételek. Nem feltétlenül jó értékekkel, mert sokan nem figyelnek kellőképpen a hozzáadott vízre és a készítés közbeni elpárolgásra. Vagy nem veszik figyelembe a sütéskor felvett zsiradékot, stb.

Az a legjobb, ha magad viszed fel a receptjeidet. De ha csak magadra főzöl, és aznap mind megeszed (vagy ha egyformán osztod el több napra), akkor elég csak a nyersanyagot számolnod.

3 éve
#1413
name
Sziasztok!
Hol találok itt recepteket?

Üdv

3 éve
#1412
name
Sziaszto valaki informáljon le engem az édesítőszer hamarabb kiürül a szervezetből mint a cukor?

3 éve
#1411
name 3
reply to name's post #1409
Nem voltam elég részletes. Az maradt le, hogy "Segítenék, de..." (még nem is hallottam róla)
Nem akartam válasz nélkül hagyni a kérdésed, láttam, hogy már több órája vársz válaszra.

Én magam nem vagyok sértődékeny, és bocsánatot kérek, hogy Neked rossz perceket szereztem.
Ha a paprikás krumplit kérdezted volna, arra sincs adekvát válasz, mert mindenki másképp csinálja azt is. Arra is az a lehetőség, hogy megveszed, megpucolod, leméred és felviszed.

3 éve
#1410
name 9
reply to name's post #1409
Nem tudom hogy nem vagyok-e kioktató.....mindenesetre nem akarok oktatni senkit!

Tudod itt felvisszük a receptjeinket....jól vagy rosszul, de felvisszük hogy utána együtt használjuk.

Az ötletem az, hogy vidd fel, és pontosan fogod tudni.
Hogyan kell felvinni? Információ fülön a Hírekben jól visszatekerve megtalálod. Az elpárolgásra vigyázz!

3 éve
#1409
name
reply to name's post #1408
Azt hittem a fórum arra való hogy kérdezzünk. Kérdeztem. Szerintem kulturált hangnemben. Olyanvalaki válaszolt kioktató hangnemben, aki nem ismeri a választ. Szerintem pont olyan embert kerestem aki esetleg tud segíteni és nem olyant aki sosem hallott róla Nem értem, egy olyannak aki sosem hallott róla minek kell válaszolni és megírni hogy ő sosem hallott róla? Nem várok választ, köszönöm, majd megoldom.

3 éve
#1408
name
reply to name's post #1407
Ez nem volt éppen udvarias válasz, sőt !
Bojtika nem akart rosszat, és segit, ahol tud. Ehhez hasonló kioktatás nem idevaló.

3 éve
#1407
name
reply to name's post #1404
Szerintem nem azt kérdeztem, hogy ki nem hallott róla, ki nem ismeri és ki van vele egyedül, sőt! Szerintem éppen olyan fogyasztót kerestem aki ismeri. :) Köszönöm szépen az építő jellegű hozzászólást.

3 éve
#1406
name 3
reply to name's post #1405
Hát látod? Ennyi az elpárolgás. A 60 deka kalóriája lesz 40 deka krumpliban. Mert a víz párolog el, a szénhidrát- és az egyéb tartalma, ami a kalóriát adja, az marad.

3 éve
#1405
name
reply to name's post #1404
Elpárolgásról. Sütöm a krumplit olaj /majdnem/ mentesen az uj biofritőzömben. Kettőnknek 60 deka krumplit pucolok, és ebből lesz készen 20-20 deka . Érdekes.

3 éve
#1404
name 3
reply to name's post #1403
Jobban jársz, ha a kilengős napokon eszed.

Sosem hallottam még róla, és a hozzávalóit sem tudom. És ezzel, gondolom, nem vagyok itt egyedül.
De a hozzávalóit ki tudod keresgélni, lemérni és saját receptként felvinni.Minden saját étellel így ajánlatos tenni. És az elpárolgást ne felejtsd el megadni.

3 éve
#1403
name
Sziasztok!
Sajnos nem találtam meg a cheviche-t az ételek között. Valaki esetleg szokott készíteni és tudja hogy kb. mennyi kalória? :)
Ezt a fajtát szoktam csinálni, felváltva rákból ill. halból.
http://vilagevo.hu/2012/12/14/ceviche_a_legnagyobb_perui_kedvenc_recept

Köszi előre is ha valakinek van valami ötlete.

3 éve
#1402
name 424
reply to name's post #1401
Hat nem! Persze viznek sem szamolhatom! Igy, ha magamnak foztem 1 jo adagot (4.5 kg!), megoldhato, mert amint irtam, mindent kulon lemertem es 6 adagra osztottam, igy a szamolasom jo es mindennap megeszek egy adagot: levet, repat, zellert, karalabet, hust es felirom a leves receptjebol, hogy megettem annyit, mint ezeknek az ossz sulya. De mikor vendegeim vannak - es akkor alltalaban huslevest fozok, mindenki imadja a huslevesemet - akkor halvany lilam sincs, hogy mennyi kaloriat ettem. Ezert gondoltam, hogy megprobalom a receptet megcsinalni most, egy kissebb adagnal, aztan azt hasznalom mindig, legalabb kb tudnam mit ettem. Na ennyi, marad a kilengos nap mikor vendeg van, huslevesestol, tortastol, piastol. :D

3 éve
#1401
name 3
reply to name's post #1400
Azt hiszem, az üres leves értékét soha nem fogjuk "saját erőből" megtudni.

3 éve
#1400
name 424
reply to name's post #1399
Pont ez, hogy en maganak a levesnek a taperteket szerettem volna megkapni, azzal eggyutt ami a husbol es zoldsegbol belefott.Hogy ha CSAK a levest eszem, hus es zoldseg nelkul, az mennyi. A fott repa erteke pedig tuti nem jo, mert nem vizet vesz fel, hanem kienged, de nem cask vizet ( szerintem), hanem valamennyi Ch-t is peldaul, mint ahogyan a husbol is fo ki pl.zsir, ami a levet "gazdagitja"

3 éve
#1399
name 3
Én nem mértem volna a főtt zöldségeket, mert ami vizet kiengedtek a főzés során, az a levesbe ment át és párolgott el a lé arányában. Már ha úgy van, ahogy gondolom.
Az se biztos, hogy aki a főtt répa értékét felvitte, nem tévedett például.

3 éve
#1398
name 424
Nekirugaszkodtam, hogy kiszamoljak egy huslevest. Gondoltam, cask a levet, mert tesztat kulon lehet bele szamolni. Ami van az aoldalon husleves, eroleves, azok mind a zoldseggel es hussal eggyutt vannak szamolva, holott alltalaban nem esszuk eggyutt. Csontlevest is talaltam (receptet), amiben szinten be van szamolva a hus es zoldseg, de viz semennyi!. Vegul nem sikerult okosabb legyek: Lemertem mindent, megfoztem. Keszen lemertem kulon repat, petrezselymet, hust, csontot, zellert, karalabet - ennyi volt a levesemben. Gondoltam, kivonom a receptbol a fott dolgokat, de mar itt elekadtam: az oldalon a nyers sargarepa 40 kal, a fott 35 kal. Nekem 643g nyers repabol let 554 g fott repa, tehat az utobbinak nagyobb kellene legyen a kal.erteke, mint a nyersnek. Igy szepen feladtam, felvittem a receptet mindenestol, cask a csont sulyat vontam ki, es szepen kulon mindent ( hust, mindenfele zodseget, es levet is) felosztottam 6 egyenlo adagra, es szepen igy eszzegetem 6 napon keresztul. :D

3 éve
#1397
name 3
reply to name's post #1396
Szia, a választ is láttad, amit Twidike kapott?

Ez nem receptgyűjtemény. Mindenkinek más az ízlése, a főzési, a vásárlási és az anyagi lehetőségei. Sőt a magam részéről nem is szeretném,ha valaki előírná, mit egyek.

3 éve
#1396
name
reply to name's post #1385
Szerbusztok!!! Nekem is nagyon nagy segitség lenne egy pàr jo recept! Koszi

3 éve
#1395
name 424
reply to name's post #1393
Arra ertette Feketeinci, hogy lemered amit eszel, ha nagyobb adagbol eszel tobb nap, vagy tobben esztek belole. Amugy a recept felvitele nem ordongos: megmered a fazakat amiben fozni fogod. Megmersz mindent amit beleraksz a fazekba, a viz kivetelevel. mikor megfott lemered a kesz etelt es kivonod a fazek sulyat, igy megvan a kesz eteled sulya. Mikor viszed fel a receptet az adatbazisba es beirtal minden hozzavalot, kiadja neked a hozzavalok sulyat - tehat ezt te nem is kell kiszamold . Felviszel meg egy hozzavalot ami a "viz" + vagy - elojellel, nnyit, hogy most mar a recepted vegen levo osszsuly talaljon a kesz eteled sulyaval. Es kesz. Azutan mered, hogy a kesz etelbol hany grammot ettel es azt vezeted fel. Megprobalod ugy szedni, hogy kabe pl a tanyerodban levo leves surusege ugyanolyan legyen mint a fazekban ami van - ennel pontosabbban nem lehet szamolni.Nem tudod lemerni, hogy a nyers repa, hus stb ami a levesedben van mennyit valtozott sulyban az elkeszites alatt ( pl egy rizseshus- a hus veszit sulyabol, a rizs no sulyban. Es ha cask magadnak, fozol amit egy nap megeszel, annak felirod egyszeruen a hozzavalokat, mintha nyersen etted volna, akkor mar nem szamit mennyi vizet vesz fel vagy veszit

3 éve
#1394
name 3
reply to name's post #1393
Nem, azzal nem lesz pontosabb. Ugyanis ha receptet viszünk fel, akkor a hozzáadott vizet és az elpárolgást is számoljuk. Ezt pedig nem tudod a tányér-adagra kiszámolni.
A hozzávalók súlya a fővés-sülés során változik.

Akkor a legkönnyebb, ha csak magadra főzöl, mert akkor minden hozzávalót te eszel meg, akár még a vizet se kell számolni.

3 éve
#1393
name
reply to name's post #1392
Szia :) köszönöm válaszod, tehát akkor ha még pontosabb értéket szeretnék ilyen ételeknél, a recept felvitele után is jobban teszem ha külön lemérem (gramm) a hozzávalókat, amit a tányéromba szedek.

3 éve
#1392
name 9
reply to name's post #1391
Recept felvitelekor igyekszünk mindent pontosan írni, a kész kajából minél homogénebb tányérral szedni (amiben arányosan, vegyesen van minden), grammokat mérünk mindig, és visszamérjük a csontot.

Ennél többet nem tud tenni senki.

A disznóhús sem egyforma, még a sárgarépa sem! Meggyőződésem hogy az én répámban, amit nem kezeltem felfújó műtrágyával sokkal több ásványi anyag van, mint a boltiban. Fehérje csak akkor több, ha kukacos :)

Szóval megteszünk mindent annak érdekében hogy minél jobban megközelítsük a pontos számot, ami valszeg sosem lesz pontos.

3 éve
#1391
name
Sziasztok! :) Kérdésem lenne, hogy egy étel kalóriaszámolását, hogy csináljátok abban az esetben, ha minden mérőkanál (tányér) tartalma más. Értem én ezt például egy leves vagy esetleg egy csirkepaprikás esetében mikor is a levesben különféle húsok és zöldségek találhatók, arról nem is beszélve ha mondjuk 200g lé és 20g hús vagy éppen fordítva van az arány,illetve a csirkepaprikás esetében, amikor különböző húsokat valamint krumplit is tartalmaz.Remélem érthetően írtam le. Köszönöm.

3 éve
#1390
name 50
reply to name's post #1389
Köszi a választ! A humusz az csicseriborsókrém, igen - a "bajom" vele az, hogy kell hozzá kenyér vagy vmi pékáru. Ezért inkább csicseri fasírtban vagy csicseri lepényben gondolkodnék, ahhoz talán vmi sali is elegendő köretnek. Igazából az érdekel, hogy aki készített már ilyet, annak jól sikerült-e és finom-e, megéri-e próbálkozni.

3 éve
#1389
name 9
reply to name's post #1387
Én humuszként ismertem meg a csicseriborsót Angliában.
Ilyen néven vettük, az állaga a májkréméhez volt hasonló, és pirítóban előmelegített pitával ettük, falatonként rákenve.
Fenséges volt.
Recept van fenn több is a neten, itthon még nem kóstoltam humuszt, így nem tudom milyenek.

3 éve
#1388
name
reply to name's post #1386
:) :) :)

3 éve
#1387
name 50
Sziasztok!
Szívesen kipróbálnám a konzerv csicseriborsót, mint alapanyagot. Nézegettem recepteket, de valahogy mégis kétségeim vannak. Van valakinek tapasztalata? Pl. csicseri fasírttal, csicseri lepénnyel? Olyasmit szeretnék készíteni, ami önmagában is laktató és finom.

3 éve
#1386
name 9
reply to name's post #1385
Félreérted az oldal filozófiáját.
Ez nem a Nosalty, vagy a Mindmegette, ahol receptgyűjtemény van.
Kb 1 napja hogy leírtam ezt éppen Neked.

3 éve
#1385
name
Szervusztok, irnatok recepteket es azt is mennyi kaloria van benne? aki minden nap foz maganak, segitsen a leirassal, biztos sokan orulnenk. Koszi

3 éve
#1384
name 424
reply to name's post #1382
Meg azt tennem hozza, hogy ne hasznalj darab, adag, kanal, stb mertekegysegeket, merjel mindent digitalis merlegen es gramm legyen a mertekegyseged! nem mindenkinek ugyanakkora 1 adag, nem minden "kozepes" repa, hagyma, banan egyforma es nem mindenkinek ugyanakkora az evokanala!
Sok sikert!

3 éve
#1383
name 9
reply to name's post #1382
Üdv a Bázison!
Először is ismerd meg az oldalt, olvasd az információs fület, leginkább a Hírekben találsz a receptekről információt, például azt hogy hogyan lehet felvinni. Sokat kell visszatekerni, de érdemes elolvasni!

Az itt talált receptek nem csak receptek! Vannak készételek is, amit valaki a csomagolásról vitt fel, ezért nincs hozzávaló, és nincs mennyiség sem a hozzávalókból.

Ne kész receptkönyvként használd ezt az oldalt, arra a legkevésbé alkalmas. Nincs olyan módszer, hogy ha új recepteket készítesz - fogyni fogsz. Kalóriaszegény recepteket bárhol találsz, a fontos az hogy könnyedén, az eddigi életed legkisebb módosításával fogj bele az eddigi szokásaid vizsgálatába.

Először vidd fel mit ettél eddig. Írd be az adataidat, meg fogod látni mennyi energiára van feltétlen szükséged, és ha felviszed majd néhány napodat hogy ezzel szemben mennyit ettél, valószínűleg meg fogsz lepődni.
Utána szép lassan elkezded átalakítani a SAJÁT receptjeidet, egyre kevesebb kalória lesz majd bennük....és ezt folytasd amíg teljesen hozzá nem szoksz ehhez az új kajáláshoz.

Szóval használhatod a Bázis receptjeit, de tudj róla, hogy azok 95%-a még mindig nem jó, mert nem tartalmaznak elpárolgást, vagy hozzáadott vizet! Volt már akinek így is sikerült elérni valamit, de az igazi csakis a saját recept lehet.

Nem kell megijedni, pár nap alatt szembesülsz az eddigi szokásaiddal, rájössz mit csináltál rosszul, újabb pár nap és menni fog a receptezés is.
Ha közben méred majd a súlyodat, és jól lövöd be a keretedet, nagyon fogsz örülni :)
Ne állíts be időre fogyást! Az úgysem sikerül. Az oldal megengedi, mindent megenged, azt is amit nem kéne, mert teljesíthetetlen, a gép csak matekol.
Szerintem legjobb az állandó napi keret, ami 100kcal-al több mint a BMR-ed. Ez sokunknak bejött már.
Sportot egyelőre ne vigyél fel, csak megkever! Mozogj, de ne vidd fel!
Ha valami nem világos kérdezz, elég egy topikban kérdezni, mindenki olvassa aki fórumozik, és tuti kapsz választ is.

3 éve
#1382
name
Szervusztok. Ma este leptem be, a premiumot is atutaltam, egy problemam van, a receptek nagyon jol hangzanak de mibol mennyit kell bele tenni, s akkor a vegen ugye lehet kiszamolni mennyi az egy adag -kaloria- ti hogy csinaljatok?

3 éve
#1381
name 3
:D

Én eleinte próbáltam javasolgatni a nagyobb topikfegyelmet, de feladtam.
Moderátorok nélkül elég nehéz "rendre szoktatni" a népeket. Aki szólna érte, az inkriminált hozzászólást átmásolná a megfelelő helyre... De Admin-unk a demokrácia pártján áll. :D

Néztem tegnap egyébként, hadd-ne-kelljen-felvinnem alapon a krumplilevest. Találtam egy diétásat, ami 2 evőkanál liszttel rántotta be.
Én zabkorpával sűrítettem az elég hasonló mennyiséget. Fele szénhidrát, hatás ugyanaz. :D

3 éve
#1380
name
(ki fognak tenni minket innen, nagyon offolunk:-))

3 éve
#1379
name
reply to name's post #1378
A nyelvek hasonlósága nem fülre van legtöbbször, a nyelvi struktúráké inkább. De a szavak is hasonlítanak.
Nem a svéduralom az oka, rokonnépek, rokonnyelvek.
Göteborg meg jöteborj. :-)

3 éve
#1378
name 3
A leírtból igen. De a svédben sok a "váratlan" cs, ha jól tudom. Állítólag Jinköping is Jincsöping, kiejtve.
Hogyne hasonlítana, sokáig svéd uralom alatt éltek a norvégok. Nekem nagyon szimpatikus az ország is a nyelv is, de most az angol kell. Sajnos ez a "mese nincs" helyzet. A púpomra se kívánom az angolt egyébként. Kell belőle a középfok. Lehetőleg januárra.

3 éve
#1377
name
reply to name's post #1376
De, nagyon is hasonlít, mivel a svéd meg a norvég szinte ugyanaz a nyelv (ezt a norvégok nem szeretik, ha az ember hangoztatja:-)), a svéd meg hasonlít a németre. Németországi nővérem amikor nálam járt kint, a leírt szövegből sokat értett.

3 éve
#1376
name 3
reply to name's post #1375
A norvégot régóta tervezem, állítólag pont nem hasonlít a németre, de egyelőre az angol az, ami kell. Enélkül a kényszer nélkül nem tanulnám.

3 éve
#1375
name
reply to name's post #1374
Bojtika, te meg svédül (norvégül) tanulnál meg 2 perc alatt, borzasztóan hasonlít a németre, csak egyszerűbb. Sokkal. És sokkal szebb a hangzása.

3 éve
#1374
name 3
reply to name's post #1373
Csak egy példa, egy tipikus példa az angol tájszólás jellegére. :D

you = du, when = wenn, either = entweder, go = geh, Tür = door, Keller = cellar... ez csak kapásból.

3 éve
#1373
name 9
reply to name's post #1372
:)
Nem nagyon megy ez nekem....így visszagondolva az 5 év alatt sem németül, sem angolul nem használtam azt a szót, hogy "váll" :)

3 éve
#1372
name 3
Hát azért van hasonlóság. Ha kimondom a szót, ami a váll németül: Schulter, de közben megbotlom vagy pofánvágnak, akkor tökéletesen kiejtem a szót angolul: shoulder. Ugyanis az angol is germán nyelv.

Hát bizony nincs összehasonlítási alapom, mert a német gyerekként ragadt rám, sose tanultam tervszerűen. A gimiben francia tagozatos voltam, sajnos ennek nem tudom hasznát venni a jelen helyzetben (nem indul mesterképzés csak angol-német nyelvpárban Miskolcon). Pedig jó volt a tanár is, a tanterv is.
Most az angol nemigen halad, habár ha azt veszem, hogy harmadik hónapja tanulom, heti kétszer 120 percben, hát nem is tudom, itthoni gyakorlás nélkül rövidebb mondatokat összerakok. Ennél azért már előbbre kellene tartani, de most jutok csak hozzá, hogy gyakoroljak. (Illetve szedem magam össze hozzá, mert időm végül is lett volna eddig is...)

3 éve
#1371
name 9
reply to name's post #1368
Nem engem kérdeztél, majd Bojtika is válaszol, én cáfolom.
Dolgoztam Németországban, megtanultam pár év alatt amit tudtam, majd később Londonban is. Szerintem semmi könnyebbség nem volt.
Nagyon kevés hasonlóságot találtam a német és az angol között, szinte semmit.
A szavak sem hasonlítanak, a ragozás sem....a kiejtésről ne is beszéljünk.

3 éve
#1370
name
reply to name's post #1369
Akkor te vagy a másik példa előttem. :D Le a kalappal! :)
"Ha lefogyok", akkor ez a következő életcél, a spanyol. :)
Csak a lefogyást kell tartani egy életen át, úgyhogy majd a kettőt együtt viszem párhuzamosan.

3 éve
#1369
name
reply to name's post #1368
A svéd nyelvvizsgát 54 évesen tettem le. :-) Ennyit az idősebb kor nehézségeiről. :-)

Szerintem biztosan könnyebb az angol a német után.

3 éve
#1368
name
reply to name's post #1367
Mindenesetre jó hobbit válaszottál magadnak. :) Én is szeretnék hobbiből megtanulni spanyolul, csak így felnőtt fejjel nehezebbnek érzem egy teljesen új nyelvet elkezdeni megtanulni. De majd Bojtikáról veszem az élő példát. :)
Én a németet sose tanultam sehol, szerintem már ilyen tudatlanságba fogok meghalni ezzel a nyelvvel kapcsolatban. :) Bár a munkám miatt találkozom német kifejezésekkel (a rendszer amiben dolgozok németül van), így ragadt már rám pár szó. :D

Bojtika! Az okosok azt mondják, hogyha valami tudja már a német nyelvet annak könnyebb másodiknak az angolt tanulni. Te cáfolod? :)

3 éve
#1367
name
reply to name's post #1365
Ne tedd, ez a hobbim, legalábbis volt valamikor, spanyoul már nehezen szólalnék meg:-)

A németet többször akartam tanulni, de engem is inkább taszít.

3 éve
#1366
name 3
Gyomrom, az azért van. - De az is más ám, ha csak hallod, akkor nagyon rémes lehet. Ha érted is, akkor már nem annyira.
Az angolt most tanulom, muszájból. Hát... nem mondhatom, hogy odavagyok érte.

Az arabot és a spanyolt már nem vállalom, inkább maradok kisebbségben a némettel. :D

3 éve
#1365
name
Azta, teljesen butának érzem magam ennyi nyelvvizsga között. :D :) Sinnesro így látatlanban is irigykedem a spanyol és olasz nyelvtudásod miatt, csodálatos nyelvek! :)

Bojtika az én esetemben a német nyelvhez egy kis gyomor is kellene. :D Nem tehetek róla, nagyon taszít.

3 éve
#1364
name
Az orosz, kínai már praktikusabb lassan. Meg az arab.
Ehhez képest nekem angolon kívül olasz, spanyol (ez is praktikus, nagyon is) és svéd nyelvvizsgám van. :-)

3 éve
#1363
name 3
Szerencsére humorom is van hozzá, különben kín lenne a fordítás. :D

3 éve
#1362
name
reply to name's post #1361
Jó neked, hogy ilyen jó a nyelvérzéked. :) A mai világban az angol után a német a "legpraktikusabb" nyelv, ha lehet így fogalmazni. Az már más kérdés, hogy én általában nem a praktikus dolgokért rajongok. :D Ez az én pechem.

3 éve
#1361
name 3
Nem azért foglalkozom a némettel, mintha annyira szeretném. Félreértés ne essék, habár az egyetemen már sikerült némi szépséget is felfedezni benne, azért még most se tartom szép nyelvnek akkor sem, ha belőle élek.

7 évesen Anyuék kivittek Németországba. Ezzel az erővel bárhova mehettek volna 3 évre, azt a nyelvet tudnám. :)

3 éve
#1360
name
reply to name's post #1359
Akkor mi ellentétpárunk vagyunk ebben. :D Én is imádom az olasz kultúrát mindennel együtt, mint Sinnesro. :) Én meg ha meghallok valami olasz csengésű ételt vagy alapanyagot már kapok is utána. Mascarpone, amaretti, tiramisu,profiterol, pizza, tészta...És akkor még ott az igazi olasz fagyi... Ááá,nem is folytatom.:D Nekem tetszik az olasz nyelv, a spanyol mellett egyaránt. Én a német nyelvtől tépem le az arcomat a helyéről... :D Moziba még 10 éve néztük meg a Bukás című filmet ami Hitlerről szól teljesen németül... Én 2 órán keresztül kapartam a karfát. :D Én az angoloknál nem értem a "pudding" kifejezést... Basszus ők minden desszertre azt mondják hogy puding... Én meg nem tudom eldönteni hogy most puding pudingról beszél vagy desszertről. Kész káosz. ;) :)

Feketeinci! Azt hiszem marad a google igen, ha itt senki nem tud receptet belőle. :) Igazából diétás receptet keresek belőle, azért gondoltam,hogy először megkérdezlek titeket hátha... De akkor beleásom magamat az internet legmélyebb bugyraiba. :D
Egyébként van magán a dobozán is egy recept, ricottás fehércsoki torta... De így leírva sem tűnik alakbarátnak. :D

3 éve
#1359
name 3
Mondom akkor úgy, hogy használok bazsalikomot a konyhában, de ritkán, és akkor sem sokat. A paradicsomszószban azt az édeskéset szeretem, ahogy a családban szoktuk. Levesnek, vagy töltött paprikához, ha véletlenül megkínál vele valaki.

3 éve
#1358
name 3
Mondják, tudom, de nem vonz, na. :D

3 éve
#1357
name
reply to name's post #1356
A legszebb nyelv. Két évig jártam Bolognába dolgozni. Fiatal koromban keresztül-kasul bejártam az országot, imádom, na.
Olyan olasz étel nincs, hogy milánói meg bolognai. :-)
És pizzából sem mindegy, milyet eszik az ember. Itt egy sarokra van egy pizzázó, igazi olasz pasi sütötte az elején, még beszélgettem is vele, nagyon aranyos volt. Már nincs itt, de még mindig jó a pizzájuk, jó vékony-ropogós tésztás.

3 éve
#1356
name 3
reply to name's post #1355
Nálam a komolyzenét kivéve minden, ami olasz. :D

Nem fóbia, nem félek én... csak kerülöm. :D

A pizzát kétszer is megkóstoltam, nem sikerült megkedvelnem. A fiam szereti.
A milánóit (étteremben) megkívántam, meg is ettem, de nem maradt bennem sokáig.

A nyelv: hát hogy lehet pasztának mondani az ételt? Nóóómális??? A hangsúlyoktól egyenest lábrázást kapok... :D

3 éve
#1355
name
reply to name's post #1353
Mi ez az olaszfóbia? :-) Én imádom az olaszt. Mindent, a nyelvet, az országot, a pizzát, a...

3 éve
#1354
name 9
reply to name's post #1352
Én azért nem írtam erre a hozzászólásra eddig, mert még nem ettem ricottát, de gugli barátom nagyon sok találatot adott rá, sós és édes recepteket is.
Azokból lehet válogatni, de hátha van valakinek egy speckó receptje.

3 éve
#1353
name 3
Ebben nem tudok segíteni, én semmit nem veszek meg, aminek csak kicsit is olasz a neve.

3 éve
#1352
name
Sziasztok!

Tegnap vettem ricottát, mert még soha nem kóstoltam, és mivel nagy tejtermékes vagyok úgy voltam vele muszáj megkóstolnom, és ha már pont szembejött velem a polcon le is kaptam gyorsan. :)
Ti kóstoltátok már, esetleg készítettetek belőle valamit? Van valakinek valami jól bevált diétás receptje, amihez ricotta kell?
Gondolom elég sokrétű a felhasználása, mint a mascarponénak, de a tápanyagelosztását nézve nem olyan zsíros. Én úgy ítéltem meg,hogy beleférhet az életmódváltásba.

Tippek,vélemények,tapasztalatok? :)

3 éve
#1351
name 3
reply to name's post #1349
Szia, Hancsisanyi!

Mi van a cukkinis tócsnival? (Alapvetően elég nehéz zsírszegényen sütni. És ahány ember, annyiféle.)

Ha kérdésed van vele kapcsolatban, tedd fel. Ha keresésképpen írtad ide, hát a Fórumban az nem működik, de tudod törölni.

3 éve
#1350
name 3
reply to name's post #1347
Tudod, ez nem egy szponzorált oldal, sőt.

Magánkezdeményezésből indult el valahogy. A receptek sem egy tudományos intézet receptjei, lemért kalóriaértékekkel, hanem kivétel nélkül a tagok "felhozatala", azt a néhányat kivéve, amit Admin-unk tett fel az elején, alapnak. Ekkor előfordult, hogy ő feltett egy ételt, hogy az adatbázis elkészüljön, de végül nem töltötte ki a pontos adatokat. (Ha egy tag tette fel, akkor meg nem vette a fáradságot.)

Viszont bárki feltölthet receptet, a hozzávalók alapján. Akár saját receptként is. És akkor nem kell bosszankodni. Nem készen kapta ugyan a tápanyagtartalmakat, de legalább saját recept. :D

3 éve
#1349
name
Cukkinis tócsni

3 éve
#1348
name 9
reply to name's post #1347
Hamar rá fogsz jönni, hogy nem szabad készételt választani a recepttárból.
Az egyik oka az, amit mondtál.
A másik pedig az, hogy a receptek 95%-a nem jó, mert még olyan egyszerű dolgokat sem tartalmaznak mint az elpárolgás, vagy hozzáadott víz. (és ezt hetente legalább egyszer leírjuk)

Ami a jó ebben, hogy mindenki felviheti a saját receptjeit, és ezzel egész pontosan lehet már számolni.
Nincs értelme kirakni, de már kint vannak, aki akarja használja, akinek nem felel meg, ne használja, vigye fel maga.
Még így is jobban tudsz számolni, mintha egyáltalán nem lenne fenn az étel.

Hidd el, nagy segítség ez, bár nem pontos a számolásod, de legalább van!
Vannak olyan ételek is fenn, aminek nem írták be a kalóriaértékét, vannak amik változtak a felvitel óta, vannak amiben tizedesjegy hiba van, vannak amiknek a mértékegysége a darab, az adag, vagy a szelet!

Hidd el, az oldal ettől még használható :)

3 éve
#1347
name
Nagyon szeretem ezt az oldalt. Akkor viszont nagyon bosszankodom mikor az ételek informáciojánál nincs ott pl.egy vegetáriánus pizza esetén hogy mit is tartalmaz. Mert ugye pl nem mindegy hogy gomba van rajta vagy épp kukorica mert nem egy a tápanyag és kaloria összetétel. Tehát szerintem nincs értelme az olyan ételeket kirakni ahol nincs legalább az kint hogy miböl áll az étel.

3 éve
#1346
name 424
reply to name's post #1343
En gorog joghurtot ( 10% zsir) teszek a turmixgepbe, barmilyen fagyasztott gyumolcsot kb ugyanannyit, keves nyirfacukrot, osszeturmixolom, azonnal eszem, de volt ra pelda, az epressel hogy le is fagyasztottam a maradekot, es kesobb is jo volt

3 éve
#1345
name 3
Tényleg, avokádó? Attól a féltégla is krémes lesz,és (szerintem) nincs íze. Azaz bármi hozzákeverhető.

3 éve
#1344
name
reply to name's post #1343
Szia! Ha erős a robotgéped/botmixered, akkor itt a receptem: banánt ledarabolom, berakom zacsiban a fagyasztóba és ha megfagyott, a botmixer táljába teszem egy kis tejjel, esetleg eritrittel. Addig keverem, amígy fagyi állagú lesz. Azonnal befalom. :) tehetsz bele más fagyasztott gyümit is, én néha meggyet szoktam, vagy pici citromlevet, csinálhatod kakaóporral, esetleg fahéjjal. (A hízlaló verzióm diódarabokat és étcsoki darabkákat tartalmaz) Finom krémes lesz a banántól, de ujra fagyasztani nem érdemes, ez rögtönevős.

3 éve
#1343
name 50
Sziasztok!
Valakinek valami finom, kipróbált és tényleg fagyi élményt adó fagylalt repectje van? Én élek-halok így nyáron a fagyiért, igazából naponta is megennék 2-3 gombócnyit, no de a leadott kilókat nem akarom vissza, így heti 1-3 alkalommal engedek magamnak 1-3 gombócnyit. Viszont ha otthon tudnék olyat készíteni, ami kevesebb kalória - de legalábbis kevesebb cukor, az szuper lenne. Amik a neten vannak vagy fagyigépesek (olyanom nincs), vagy valahogy inkább jegesek mintsem krémesek, hiába kavargatom fagyasztás közben... Szóval valami tuti ötlet?

3 éve
#1342
name 3
reply to name's post #1341
Isteni az ötlet, köszönöm!

Ma vettem fehérjeport, és addig válogattam, hogy a végén nem figyeltem. Most itt állok egy kiló csokis porral! :D

3 éve
#1341
name 192
Sziasztok! Szeretnék ajánlani nektek egy túrókrémet, amit az imént rittyentettem össze, és amivel kicsit lehet növelni a fehérje értéket hideg étkezések során, egyben tök jól feldobja az esetleg már megunt sonka-t.k.kenyér-zöldség kombinációt (bevallom én pont ezzel a céllal készítettem először ilyet).

Hozzávalók:
500 gr Pilos zsírszegény túró (Lidl-ben kapható)
140 (1 doboz) Danone kefir
100 g pulykamell sonka
1 közepes fej lilahagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
kb. 50 gr póréhagyma
só, bors ízlés szerint

A lilahagymát, póréhagymát, sonkát finomra szeleteljük (én botmixer aprító részével szoktam csinálni, de van, aki "darabosabban" szereti), a fokhagymát hagymanyomóval lepréseljük, vagy sajtreszelőn lereszeljük. A kefirt és a túrót kikeverjük, hogy szép krémes legyen. Ebbe szórjuk a felaprított hagymákat és sonkát, sóval, borssal ízesítjük kedvünkre, és már kész is!

Az általam készített túrókrém értékei (de érdemes minden elkészítésnél saját receptként felvinni, mert lehetnek ingadozások!):
100 gramm tápértéke:
kcal: 81.58
fehérje: 10.99
szénhidrát: 3.9
zsír: 2.42

Szerintem a legfinomabb ropogós rozskenyérre kenve, paradicsommal, sonkával! :)

3 éve
#1340
name 9
reply to name's post #1339
A mit ettél sor végén a "..." szóval 3 pont ami tovább visz.

A Információ fülön a Hírekben a legutóbbi változásokat fusd át :)

3 éve
#1339
name
Sziasztok! Kérdezni szeretném, hogyan lehet felvinni új ételeket és italokat. Sajnos, vannak dolgok, amit nem találok, és ezért, csak valami hasonló terméket tudok választani. Régen, egyértelmű volt, hogyan kell felvinni új termékeket, de most sajnos nem jövök rá. Biztosan én vagyok a béna... kérlek segítsetek! Előre is köszönöm!

3 éve
#1338
name 9
reply to name's post #1331
Az alaplevek nem mindig (sőt!) készülnek húsból.
Volt éttermünk, és láttam, az alaplé többnyire kockából készül. felfőzik megfelelő mennyiségű vízzel, és úgy használják fel. Amit nem használnak el, kiöntik, nem egy drága dolog, és egy napnál tovább nem használható.

Persze ennek is van kalóriája amivel számolni kell.

3 éve
#1337
name 9
reply to name's post #1335
Köszönöm, kedves vagy :)

3 éve
#1336
name 3
Érdemes saját recepteket felvinni. Akkor külön számolhatod a feltétet.
(Habár el tudom képzelni úgy a csülökről, mint a virsliről, hogy amikor puhára főtt, beledaraboljuk, néha én is így csinálom.)

Majd akkor mondjuk a hagyma súlyától függően lehet szerkeszteni az aktuális változatot is, mert ritka, hogy mindig minden hozzávaló ugyanannyi legyen.

3 éve
#1335
name
reply to name's post #1334
Sajnálom, de nem tartom életszerűnek, hogy ott csücsül a majd fél kilogrammos sonka és az öt darab virsli a főzelék közepén, és próbáljuk egyforma adagokra osztva tálalni. Erre írtam korábban, hogy külön számolnám a husikat. De persze tiszteletben tartom a véleményed, a lényeg a végeredmény. ( Lelkesen olvasom a hozzászólásaidat:))

3 éve
#1334
name 9
reply to name's post #1333
Nem értünk egyet, de ez nem baj.
Ez a konkrét recept mire elkészült, 2504g lett, amiből egy adag szerinte 350g (gondolom ennyit evett belőle).
Szerintem a virslit is belekarikázhatta, és utána nem volt más választása, mint feltételezte hogy minden adag ugyanannyit tartalmaz a hozzávalókból.
De hogy is lehetne másképp?

Ha családnak főzünk, felvisszük a receptet, kiszedünk belőle - amit lemérünk és megeszünk, feltételezve hogy az étel homogén.
Persze van olyan is mint a húsleves...és még sorolhatnám.

Nem csak az egyedül étkezőknek működik a dolog.

3 éve
#1333
name
reply to name's post #1332
Nem vonom kétségbe Gonoszka pontosan leírt receptjeit. Amennyiben valaki magára főz, Ő maga fogyasztja el a kész ételt, működik a dolog. De csak akkor.

3 éve
#1332
name 9
reply to name's post #1330
Ez volt az étel, így ahogy van.
Hogy ő ezt hányszorra ette meg, vagy hogy a füstölt húst beletette-e összekockázva vagy szeletbe szerintem mindegy.
Hogy a virsli feltét, vagy nem feltét, szerintem az is mindegy, megette. Azt is megette, ami kifőtt belőle.
Lehet hogy legközelebb más virslivel ette, vagy füstölt hús nélkül...akkor felment a receptre és szerkesztette.
Gonoszka1 receptjei jók.
Ha jól emlékszem, a Nosalty-ra is tett recepteket, és azok is jók.

3 éve
#1331
name
Én részemről ezen nem csúszok el, mert sima vízzel főztem a lencsémet és pont ezért se osztottam meg a receptemet a közösbe, DE ha egyszer felfejlődök odáig, hogy mindig lesz itthon csirkealaplé meg füstölt hús leve meg stb. akkor tényleg tuti elgondolkodom majd rajta.

3 éve
#1330
name
Bocsánat, hogy belekotyogok. Véleményem szerint pont ezek a receptek nem valósak, mivel a füstölthús levét használjuk fel, a f.húst magát nem keverjük bele a főzelékbe. Ugyanez vonatkozik a virslire is, mind a kettőre szerintem feltétként kell tekinteni, tehát külön kell számolni. A füstölthús leve érdekes kérdés, mennyi zsír stb. főtt ki belőle.

3 éve
#1329
name
na ebbe bele fogok tudni kapaszkodni, hogy mindig azt adjam hozzávalónak amivel éppen dolgozom, mert igazad van a főtt lencse az már elkészült
köszönöm

3 éve
#1328
name 9
Ez egy igazi, és jó recept:
http://kaloriabazis.hu/recept/lencsefozelek/233771_0

Ilyen linkre gondoltam, ha megnyitod a receptet, a felső sorban ezt látod, és ha ezt ide bemásolod, akkor meg tudom nyitni. Ha nincs a közösben, akkor is így ide tudod másolni.

Segítség lehet bizonytalan helyzetben, ha megnézel pár hasonló receptet...tudom ez idő...de csak az elején, később megy majd mint a karikacsapás.
Szuper, hogy felviszed a saját receptedet!

Ezt a receptet Gonoszka1 rögzítette, az ő receptjei mindig megbízhatóak, a víz is helyén van pluszban is és mínuszban is, de lehet hogy nálad mások az arányok és az ízesítők.

Amikor én felviszem a saját receptemet, mindig utána írom a nevemet, de mostanában már egyáltalán nem ajánlom a közösbe, mert nem írom le hogy készítem...hiszen én úgyis tudom, a kalória kiszámolására használom csak, és arra hogy később meg tudjam nézni mik is a makrói annak a kajának.

3 éve
#1327
name 9
Ha ajánlottad a közösbe, és a gép el is fogadta, akkor az étel neve is elég lenne, de így is látom mi a gondod.

Ha lencsét főzöl, akkor nyers lencsét főzöl. Leméred mielőtt beáztatnád, és a receptbe a nyers súly kell, nem a főtt lencse súlya, mert az nagyon függ attól mennyi vizet vett fel mielőtt eloltottad a tűzhelyet alatta.

Nem is értem hogy főzés közben a lencse csak CH-t veszít? Ha főzzük, a főzővízbe kerül sok része, de ez nem gond, abból lesz a főzelék, tehát megesszük.

De ha főtt lencséből készíted a főzeléket, akkor a főzővizet leöntöd róla, és csak a lencsét eszed meg, amiből már kifőtt valamennyi makró...és ezáltal kalória.

Tehát ha főzés előtt 200g lencsét áztattál be, akkor azt nyers hozzávalóként kell kezelni!

Ha főtt lencsét teszünk bele valamibe, az valami olyan kaja lehet, hogy mondjuk tésztával keverjük a már előfőzött lencsét...akkor a hozzávaló főtt lencse.

3 éve
#1326
name
LENCSE (SZÁRAZ) 85 kcal100 g
F:5
SZ:12
ZS:2
42
LENCSE (FŐTT) kcal100 g
F:2
SZ:5
ZS:2
Összehasonlítás képp

3 éve
#1325
name
így tudtam C:

3 éve
#1324
name
Kategória:Készétel
Ennyiszer választották: 6
Létrehozta: zolduborka
Utoljára módosította:
Megyjegyzés:

Hozzávalók:
59 kcal 148 g (148 g)
Vöröshagyma
132 kcal 16 g (16 g)
monini extra szűz olivaolaj
7 kcal 5 g (5 g)
Fokhagyma
208 kcal 200 g (200 g)
Vörös lencse (főtt)
0 kcal 6.05 dl (605 g)
Víz (általános)
Összesen: 974 g406 kcal
1 dl (100 g) tápértéke:
kcal: 41.67
fehérje: 1.66
szénhidrát: 5.09
zsír: 1.53
100 gramm tápértéke:
kcal: 41.67
fehérje: 1.66
szénhidrát: 5.09
zsír: 1.53

3 éve
#1323
name 9
reply to name's post #1322
Linkeld be légyszi4

Másold be ide a receptet a böngésző sorból.

3 éve
#1322
name
Sziasztok
Főztem vörös lencséből, rántás nélkül egy főzeléket, utólag a vizet is hozzáírtam, de még mindig nem vagyok megnyugodva, hogy jó a receptem.
Találkoztam olyan hozzávalóval, hogy lencse (száraz) és lencse (főtt).
Nem elenyésző a tápanyagtartalom különbsége.
Végül is mi receptet számoltatunk a kalkulátorral, de főtté mi főzzük.
Az volna a kérdésem, hogy ti melyiket választanátok a főttet vagy a szárazat?
Nekem mind a kettő megoldás logikus.

3 éve
#1321
name 424
reply to name's post #1320
Nekem igy egyszerubbnek tunik, nem kell mericskeljem a vizet ( es a konyhasot sem, azt csapom a vizhez) - vizet irok a recepthez + vagy - elojellel

3 éve
#1320
name 3
Igazából nem tudom, mert a fejemmel értem, de valahogy mégsem stimmel. Lehet, csak a megszokás, én mindig mértem a vizet is. Ha vizet aláöntögetős recept volt, akkor mércés pohárból öntögettem.

Talán szokás kérdése. És igen, én is nagy eltérést tapasztaltam a hűlés során.

3 éve
#1319
name 424
reply to name's post #1318
Nem, ugyanazt adja: probald ki egy egyszeru recepttel. Amit nyersen beleraksz, annak a 100 grammra adott kaloriaertek a viztartalmaval egyutt van ( repa, hus, stb a nyers hozzavalo sulyat es arra eso kaloriatartalmat veszel) Pl beleraksz 500 g hozzavalot, hozza 600 g vizet. Mikor kesz van a sulya 800 g Tehat: nyersanyag 500+viz 600-elparolgas 300= 800, vagy: nyersanyag 500+viz 300 =800. Ugyanaz az eredmeny. A hoozaadott viz kaloriaja 0, az elparolgase szinten 0, tehat a kulombsege is 0, viszont a hozzavalok kaloriatartalma osztodik a kesz etel sulyara. Annyit meg megjegyeznek, hogy mindig a kihult etelt merem le, mert a kihulessel egy fazek levesbol akar meg 200-250 g is elparolog. Vegulis a logika az, hogy a hozzaadott nyersanyagok kaloriatartalma es makroi ( a viznek es elparolgasnak, sonak nincs kaloriaja se makroi) osztodnak a kesz etel sulyaval, megkapod egy grammra eso kal es makrokat, ez szorzodik 100-al es az jon 100 grammra ertekeknek

3 éve
#1318
name 3
Az ezzel a problémám, hogy a nyersanyagok értékeinek megadásakor a nyers súlyban a víztartalmuk is szerepel. Ennyivel több a kész étel víztartalma, mint csak a hozzáadott vízé.

Ha az edény és a nyersanyagok után a hozzáadott vizet is megméred, majd kivonod az elpárolgást, szerintem más értéket ad.

3 éve
#1317
name 424
reply to name's post #1313
Ugy van, ahogy a tobbiek irtak, megmersz mindent amit a fazekba teszel, mikor kesz az eteled lemered, a kulombseg viz vagy elparolgas( ez minusz elojellel). Elsore merd meg az ures edenyt, mindent amit beleraksz ( en a vizet nem merem). Mikor kesz, lemered ( miutan kiszedted amit nem eszel meg belole, pl. egyben belefozott hagymat, csontot)edenyestol, kivonod az edeny sulyat, ez a kesz eteled sulya. Mikor viszed fel a recept hozzavaloit, alol megjelenik a sulya , kulombseget csinalsz ez es a kesz etel sulya kozott, azt felirod viz-nek + vagy - elojellel, akkor mar a kesz eteled sulya less a recept aljan.En a recepteknel nem irok adagra vonatkozo reszt, cask a csomagolt eteleknel, amit egyszerre megeszek. Ha valamit cask magadnak fozol es egyszerre megeszed, nem muszaj receptet irj, beirhatod a nyers hozzavalokat hogy megetted. Es ne hasznalj kanal, darab, stb mertekegyseget, mindent grammban merjel. (Pl az olajat, mikor az edenyt lemerted nullazod a merleget, bele az olajat es megvan a sulya)

3 éve
#1316
name 1256
reply to name's post #1315
Nem kell az adaggal kínlódni. Vidd fel a receptedet, amit elkészítesz (vízzel/párolgással), majd az elfogyasztott mennyiséget a recepted kiválasztása után beírod.

Én az adagokra vonatkozó részt egyrészt azért szoktam kitölteni, mert ha ételt (termékeket/készételt) viszek fel (azt általában közösbe is ajánlom), azzal tudom jelölni a kiszerelést (csomag/doboz/szelet stb.)
Másrészt a saját recepteknél azért töltöm ki, hogy tudjam az adott recept pl. hány főre elegendő (1fő/4fő/6 fő) ha ez nincs megadva a receptnél, akkor az „étkeztetésben” megszokott/ az oldal által ajánlott mennyiséget szoktam írni, ha pl.”normális” emberekre kell, számoljak, tudjam mennyi az annyi.

Volt már olyan is, hogy egy recept felvitelét követően, nulla vagy n.a. adatokat adott ki a rendszer, akkor is az „egy adag” megadásával sikerült megfelelő adattal elmentsem a receptet. Hogy ez miért van/volt gőzöm sincs, de én mindig kitöltöm az adatra vonatkozó részt. Azonban azt, hogy mennyit eszem belőle azt mindig a főoldalon a „mit ettél” rovatban pontosítom.

3 éve
#1315
name
Oké, köszönöm.

3 éve
#1314
name
reply to name's post #1313
Nem ellenőrzik, te használod, vidd fel jól. Ezért is van anyi rossz recept.
Az egész mennyiséget vidd fel a receptnek, amennyit csinálsz, a végén megvan a teljes tömeg (párolgással), és abból a 100g, vagy amennyit megeszel egyszerre, az már mindegy.

3 éve
#1313
name
Ez a 2. napom itt. Már fel is vittem egy receptemet, de nem értem, miért jó, ha az eredeti recept hozzávalóival úgy kell kínlódnom, hogy csak azt a mennyiséget vihetem fel, amennyit megeszem, ami egy adag. Így pl. negyedelnem kell a hozzávalók mértékét, esetleg nyolcadolnom. Nem lenne egyszerűbb a teljes receptet az eredeti hozzávalók mennyiségével leírni és utána csak a végeredményt osztani? Vagy rosszul értelmezem a saját recept felvitelének módját? Azt írjátok a receptfelvitelhez, hogy annyit írjunk oda, amennyit megeszünk, ez lesz egy adag. Nagyon nehéz pl egy evőkanál olajat grammozgatni.

4 éve
#1312
name
Köszönöm a válasz, sikerült. Igen azért szerettem volna mert igyekszem minden reggel ugyan azt enni ( zabpehely, szójajoghurt, gyümölcs). Most ide beírom és nem kell mindig keresgetni pl a joghurtot. Bár már megjegyeztem, de alpro kókuszos, így kezdődik és mindig kerestem.

4 éve
#1311
name 424
reply to name's post #1309
vagy ha egyszeruen egy felirt zabpelyhet akarsz "kedvencek"-nek jelolni, miutan beirtad hogy megetted, rakattintasz a sor vegen a 3 pontra, ott van egy csillag es arra. Akkor azt az etelt megjeloli kedvencnek es mikor a listat elohivod mindig a kedvencek/sajat etelek/sajat receptek vannak elol. De en sem ertem mit kell keresgelni, mert ha minimum 3 betut beirsz ( pl zabp) mar elo is jon

4 éve
#1310
name 9
reply to name's post #1309
Nem értem a kérdést.
Ha beírom hogy zabpehely, rögtön felugrik, nem kell keresni.
Vagy úgy akarod felvinni hogy már valamivel össze is kevered...mondjuk 2dl tejjel?
Akkor vidd fel saját receptnek, mint "zabpehely orsi", akkor a saját receptjeid közül kell kiválasztani, és azok vannak felül a kereséskor.

Vagy azt nem tudod hogy kell receptet felvinni?

4 éve
#1309
name
Sziasztok, hogyan kell a saját kedvenc ételt beírni? Ne kelljen mindennap keresni a zabpelyhet. Köszi

4 éve
#1308
name
A NOSALTY-ra hagyatkoztam , de most megnéztem máshol a gombák szénhidrát tartalmát és 4 - 7 g között van úgy hogy az biztos rossz ki is törlöm.

4 éve
#1307
name 9
reply to name's post #1306
Felvitted a vizet és az elpárolgást is? Vagy gombára nem kellett víz? És az elpárolgás? A Nosalty nem számol vele!

Érnek még meglepetések....az tuti :)

4 éve
#1306
name
Ma felvittem új ételként gombapörkölt receptet , a NOSALTY alapján adtam meg az értékeket.És most vissza nézve nagyon soknak találom a szénhidrát tartalmát.Eddig azt hittem hogy a gomba szénhidrát szegény étel.

4 éve
#1305
name 100
reply to name's post #1304
...és tényleg!
Hálás köszönet. :)

4 éve
#1304
name 424
reply to name's post #1303
a mit ettel sor vegen a 3 pontra kattintasz, oda bujtak el!

4 éve
#1303
name 100
Sziasztok.
Nálam egy ideje eltűnt az Új étel- és Új recept felvitele gomb. Tényleg megszűnt ez a lehetőség, vagy nem jó helyen keresem a gombot??
Előre is köszönöm az infót.

4 éve
#1302
name 9
reply to name's post #1301
Vidd fel a receptet magadnak.
Tudod a kész saláta súlyát, saccold meg hogy abból mennyi a saláta, az ubi és a paradicsom súlya.
Biztos hogy nincs benne olaj? Mert azt nem tudod megsaccolni :(

4 éve
#1301
name
Hali. Lenne egy olyan kérdésem, hogy milyen néven találom meg azt a salátát az adatbázisban, mely csak salátát, paradicsomot és ubit tartalmaz ? A segítségeteket előre is köszönöm :)

4 éve
#1300
name
reply to name's post #1290
Mostani kedvenc édességem: Zabpehely, tej mikróban melegítve, 2 pötty schüssina (tudom, nem egészséges, de muszáj kis édes) leheletnyi vanilia, kis fahéj szórás.
Vagy alma cikkekre vágva, be a mikróba+fahéj
Répa mindig legyen az asztalon szálkákra vágva.

4 éve
#1299
name 9
reply to name's post #1297
Az Információ fülön a Hírek-ben pontos leírást találsz, de sokat kell görgetned, az alsó negyedben van a kezdőknek és haladóknak leírva.

4 éve
#1298
name 424
reply to name's post #1297
1. Lemered a fazakat amiben fozni fogod. 2.Megmersz minden nyersanyagot amit a fazekba teszel ( a vizet nem muszaly). 3. Mikor megfott az eteled, megmered a kesz etelt fazakastol, kivonod a fazek sulyat, marad a kesz eteled sulya. 4. A Mit ettel sor vegen a 3 pontra kattintva megtalalod az Uj recept felvitele gombot, ott elkezded beirni a nyersanyagokat. Mikor mindent felirtal, kiszamolta neked a nyersanyagok ossz-sulyat. A kesz eteled sulyabol kivonod a nyersanyagok sulyat, a kulombseget felirod a receptbe mint "viz" + vagy - elojellel, igy a recepted vegen a suly talal a kesz eteled sulyaval, alatta ki van szamolva 100 g-ra. Mentes, kesz
Ja es mindent gramm-ba merjel, ne kanal, darab, stb

4 éve
#1297
name
Sziasztok!! Egy kis segítségre lenne szükségem. Tudnátok abban segíteni hogy új receptet hogyan tudok feltölteni az oldalra?
Köszönöm

4 éve
#1296
name 4
reply to name's post #1295
Szia, koszi szepen. Biztosan kiprobalom, nagyon jol hangzik :)

4 éve
#1295
name
reply to name's post #1294
Szia Yvettee!

Igazából ez nem jön fel mint egy kelesztett tészta. Nem olyan magas. Inkább olyan ez mint egy müzli szelet. Frissen ahogy kisül a külseje ropogós a belseje puhább. :) Másnapra a külső ropogóságát elveszíti, de úgy is finom :)
Hűűű hát a mi sütőnkön nincs hőfok :( de a legmagasabb állásban sütöm ,illetve a sütőrácsot a legmagasabbra teszem a sütőben. Illetve nekünk a sütő aljában van egy plusz tepsi.
Nekem így szépen átsül és ropogós lesz. Nem ég meg.
Sajnos ebben nem igazán tudok segíteni milyen hőfokon süsd. Szerintem a legmagasabbtól vegyél vissza kicsit, abból baj nem lehet. Meg figyelgesd amíg sül. Kb. 30 perc kell neki. De ha kisebb hőfokon sütöd lehet 40 perc is. Akkor jó ha a teteje meg az oldala már aranybarnára sül! :)
Jó kísérletezgetést! :) (Én ma tettem bele 4-5 szem diót durvára vágva pluszban ;) ami bár növeli kicsit a kalória értékét, de annyira azért nem vészes mennyiség (10-15 gramm összesen) és a dió egészséges is! :) )

4 éve
#1294
name 4
reply to name's post #1288
Jol hangzik a recepted :)
Milyen hofokon sutotted es milyen magas lett (maradt) a kihules utan?

4 éve
#1293
name 424
reply to name's post #1292
semi szpeci dieta, normalis etkezes, kerulve az egeszsegtelen dolgokat, betartva a BMR + 100 kal/nap es a makrokat is. Persze neha "kirugok a hambol". 1 ev -19 kg. az eredmeny, 3 honapja sulytartas. Meg less egy nekifutamodas ( -6-7 kg-ot szeretnek meg fogyni, szinten hosszu tavon)

4 éve
#1292
name
De jo, ez remek tanács ❤️
És tartotok valamilyen diétát, vagy csak a kalóriájával figyeltek nagyon??
Nagyon tetszik ez az oldal, annyira megkönnyíti az étkezésem

4 éve
#1291
name 424
reply to name's post #1290
Probalj meg dietas edessegeket: zabkasa gyumolccsel pl, ha egy darabig nem eszel cukrozott dolgokat, utana mar nem kivanod annyira. ( a Cukor fuggoseget okoz, akar a drog) Viszont unnepkor pl en is megeszem a tortat!

4 éve
#1290
name
Sziasztok,

Én most kezdek keményen diétázni, és edzeni. Cél a -20 kg. Persze nem holnapra :)
Mivel küzdöttétek le az édesség iránti vágyat? esküszöm nagyon rossz, hogy nem ehetek :D
Vagy esztek, csak mindent diétásan? :)

4 éve
#1289
name 424
reply to name's post #1288
koszi, biztos ki fogom probalni, finom lehet.
Biztos neked is fog sikerulni elerni a celodat- minden az agyban dol el, tehat cask akarat kerdese. Ha nem veszed nagyon drasztikusra, vagyis leeszed a BMR+100 kaloriat, es ha neha unnep van belefertetsz egy tortat, egy pohar italt, akkor konnyu kitartani. Szerintem az nem tud kitartani, aki nagyon gyorsan akar lefogyni ( pedig senki sem 2-3 honap alatt szedett fel +20-30 kilot) az nagyon keveset eszik, ehes, kivan jo izeket, es hamar elfogy a kitartasa.En amikor alkalmakkor jol tulettem magma ( hihetetlen mi kaloria van egy szelet dios tortaban) masnap nem ettem kevesebbet, hanem normalisan a napi keretemet. Es ha stagnalok nem stresszelek, a matematika alaptorvenyei szerint elobb-utobb beindul megint a fogyas

4 éve
#1288
name
Hűűű jól hangzik ez a rizsfelfújt, és 10 dkg-ra nem is jön ki olyan magas kalória tartalom. Köszönöm szépen a receptet. Szerintem kifogom próbálni! :)


Az én receptem nagyon egyszerű :)

10 dkg zabpehely, 1 db tojás, 1,5 dl 1,5%-os tej, 2 dkg kókuszreszelék, 8 dkg sovány túró, pici szódabikarbóna, édesítőszer (én folyékonyat használtam, nem tudom pontosan mennyit, mert kóstolgattam :) ) illetve 10 dkg gyümölcs (nálam ez most fagyasztott vegyes erdei gyümölcs volt. Ez adott az édes ízeknek egy kis fanyar ízt is. )

Minden hozzávalót összekevertem egy tálban villával, kivéve a gyümölcsöt,( én azt a masszatetejére raktam és úgy nyomkodtam bele a masszába hogy épen elfedje. Szerintem ha a tepsi aljára kerül a gyümölcs, akkor picit megkaphatja a sütő...de ez csak az én véleményem, lehet belekavarva is jó, ami meg az aljára kerül nem fog megégni. Amikor csináltam egy masszás sütit, mazsolát kavartam bele és ami az aljára került picit megégett a mazsola...és úgy nem volt olyan jó...de lehet a sütő a hibás :) vagy lehet túl nagy fokon sütöttem :) )
A tepsit (22 cm x 17 cm) kibéleltem sütőpapírral, és 20 gramm delma light vajjal kikentem a sütőpapírt. Erre ment a massza. Rá a bogyós gyümölcs. Sütőben megsütöttem. Kb. 30 perc.

Frissen sülve nagyon finom :) A másnapot még nem tudom, mert ma csináltam először, de szerintem nem fog csalódás érni :)

-20 kg, ez nagyon szép eredmény! Gratulálok hozzá!!! Meg a kitartáshoz is hogy ilyen régóta sikerül tartani ezt a tudatos életmódot!
Tényleg nagyon szép eredmény!!!
Remélem nekem is sikerül majd ilyen kitartónak lennem :)
4 éve
#1287
name 424
Amugy annyira osztonom let a merlegeles, hogy megtortent: a cica tapjat is feldobtam a merlegre

4 éve
#1286
name 424
Ma reggeli: pragai sonka kisutve, ra rantva 2 tojas, 1 szelet rozskenyer, olajbogyo, nagy adag kave tejjel, xilittel 408 kal. Ebed 250g zoldborsos pulykamell 1 szelet kenyer 290 kal. Uzsi 350 g rizsfelfujt 60g sajat keszitesu szederlekvarral 645 kal. Vacsora: 450g zoldpaszulyleves 97 kal. Osszesen 1440 kal 84 F(24%) 172 g CH (48%) 45 Zs (28%)
BMR 1380 napi keretnek 1480 van allitva 20-50-30%-os felosztassal

4 éve
#1285
name 424
ebbol 730 g let (14 g elparolgas) 100 g 163.13 kal, 5.05 F, 27.01 CH, 4.36 zsir

4 éve
#1284
name 424
384 +70 elveszett nap, 2015 szilveszteren kimaradt 1 napom, aztan jot a szamlalo...( akkor meg nem volt, ha tudtam volna hogy lesz,utolag beirom) Mondjuk azota is volt par nap kihagyasom, de mikor tudtam, hogy nem tudom vezzetni, elore beirtam valamit (7 g nyirfacukor) s utolag javitottam. tehat 2015 oktober 25-en kezdtem el szamolni, BMR+100 kaloriaval ( amit eleinte alig tudtam legyurni a torkomon mert azelott nagyon rendetlenul es keveset ettem -mikozben szepen hiztam, fel 95 kg-ig.Tavaly oktoberben szamoltam -20 kg-ot, 75 kg voltam akkor. Es most is. Azota tartom a 75-76 -ot, legkevesebb 74.8 kg volt amit mertem. 160 cm, 63 eves vagyok. Most is tartom es vezetem, de szabik, unnepek, kevesebb mozgas, igy stagnalok. De nem stresszelek ra, meg kb5-7 kg-ot szeretnek leadni. Eleinte cask setaltam ( korbe az udvaron), majd mind tobbet, es egesz jol ereztem magam. nyaron jartam pilatesre, heti 3x kb 2 honapon keresztul, igy lettek izmaim. Most s jarok, heti2x de van amikor 1-2 het kimarad. Rizsfelfujt: 40g mazsola 40 ml tej+25 ml rumba aztatva. 125 g rizs annyi vizben hogy ellepje odateszem foni, bele 20 g 65% vaj,1 citrom lereszelt heja.Mikor a vizet felszivta, 300 ml tejet ontok ra, pici so, megfozom puhara, bele a mazsola levestol, hulni hagyom kicsit. 2 tojas sargajat (31 g) kikavarok 40 g xilittel, hozza 30 ml tej, a rizshez keverem. 2 tojas feherjet(68g ) 9 g vanilias cukorral felverek, a rizshez adom. Jenai talat 2 g vajjal kikenek, 10 g zabkorpaval megszorom, bele a massza, 180 fokon 30 percet sutom.
Fini. A te receptedet is szivesen fogadom,neha kivanok edessegeket
a tej 1.8%-os volt

4 éve
#1283
name 3
A ZaBirodalom receptjeiben találsz gofrit is emlékeim szerint.

4 éve
#1282
name 50
reply to name's post #1281
Szerintem ill. nekem számít a liszt, de nyilván a zsiradék is elviszi - sajnos. Viszont pl. a saját gofrimban 100 grammban a szénhidrát: 20.17g, míg a boltiakban igencsak 50g körüli, a különbség mindjárt 120 kcal a szénhidrátból, ez darabonként (ami ca. 50 g) 60 kcal, számomra nem kevés és ebben a gofriban még csak nem is kifejezetten CH csökkentett liszt van, hanem "sima" Tönkölybúzaliszt teljes kiőrlésű.
Szóval csökkentett CH-s, vagy tönkölyös, kevés zsiradékú karácsonyi sütireceptre vágyom még mindig. :-)

4 éve
#1281
name 3
A csökkentett CH-s liszt nem számít sokat szerintem, csak az állag más lehet esetleg. Ha megkívánok egy sütit, akkor már nem mindegy, hogy pár grammal töb vagy kevesebb az a CH?
Inkjább a sütik zsírtartalma az, ami sokat számít.

Jaj, Te még nem ismered a Zabirodalom recepteket? "A mi lányunk", Jancsóréka írja.

http://zabirodalom.blogspot.hu/

4 éve
#1280
name 50
reply to name's post #1279
Magam kedvére készítenék olyan sütit, ami karácsonyi és amit kicsit számolatlanabbul lehet enni, de vagyok olyan szigorú, hogy azért beírom, max megszalad kicsit a napi kalóriafogyasztásom. Sima sütikből igyekszem nem többet enni 1-3 szeletnél, de jó lenne, ha szabadabban lehetne sütizni vmi diétásabbat az ünnepek-advent alatt. Tavaly az ünnepkör után szigorítanom kellett, mert szaladtak ám fel a dekák-fél/egy kiló alaposan. Pl. olyan sütire lennék vevő, amiben csökkentett CH-s liszt van, vagy eritritollal is működik, esetleg még a zsiradék is kevés benne. És bár tele a net receptekkel, mivel a fenti hozzávalók nem 2 Ft, ezért kipróbált receptek lennének hasznosak. ;-)

4 éve
#1279
name 3
Zavarba hozol, én ünnepekkor sem eszem mást, mint máskor.

A fahéjat bármikor beleszórom a zabkásámba is, a fűszerek használata nem probléma egyébként.

Ha nálatok szokás a vendégjárás, ne sokat teketóriázz a dologgal, senki nem pár nap alatt hízott dagira. Ha egyébként már sikerült beállítanod a tudatos étkezést, akkor nyugodtan tarts a többiekkel, 2-3 számolatlan nap belefér.

Elvileg nem is fogod túlenni magad, de azért picit figyelj oda, és igyál sok vizet, vagy amit a hétköznapokban szoktál.

4 éve
#1278
name 50
Tudom, tele az internet, de titeket kérdeznélek, hogy jól bevált, valóban finom, akár már többször is megsütött karácsonyi ízvilágú, kalóriaszegény (főleg CH szegény) receptjeitek vannak? Ha valaki megosztana ilyet, megköszönném. :-)

4 éve
#1276
name 424
reply to name's post #1275
vegulis barmit lehet enni, ha belefer a keretedbe! cask merd meg nyersen es ugy ird fel mintha nyersen etted volna

4 éve
#1275
name
sült almàt lehet enni?du an

4 éve
#1274
name 3
Gondolom, főtten eszed.
De ha csak Te eszel belőle, és aznap mind megeszed, amennyit kifőztél, akkor elegendő a száraz súlyát felvinned.

4 éve
#1273
name
Köszönöm mindenkinek!vettem ma norbiupdate1 rövidcsö tésztat csak nemtudom hogy hogyan vigyem fel nyersen vagy fötten?

4 éve
#1272
name 1
reply to name's post #1271
A zabkorpáról még nem is hallottam ilyen kontextusban... Érdekes módon nekem tetszik a zabkorpa, pedig a zab pont nem, csak néha, amikor nem jön ki az íze az ételben. Úgyhogy ha belefér, akkor esélyes, hogy kipróbálom ezt. Bár érdekes módon alig eszünk főzelékeket, a zöldségek más formában bukkannak fel nap mint nap, ritkán van szükség rántásra.

4 éve
#1271
name 9
reply to name's post #1269
Én egy kicsi rántást használok még, mert a fokhagymát meg kell futtatnom az olajon hogy a szokásos ízt elérjem, és a pirospaprika is csak így tud belekerülni, de nagyon kevés liszt van benne.
Itt tanultam a zabkorpás sűrítést.....amikor kész, szórok rá zabkorpát, az sűríti.
Van ettől egy kis zab íze, de sikerült megszoknom, másba is ezt használom :)

4 éve
#1270
name 1
reply to name's post #1269
Sokan anyagával sűrítik az ilyesmit. Nekem a rántás az ízhez és a kalóriához kell (sokat érek egy átalakított étellel, ami annyira lightos, hogy jóval többet eszem belőle, mint a normál fajtájából, ezáltal több kalóriát bevive úgy, hogy kevésbé ízlik, de persze mások vagyunk), így én mindig rántást használok az azt igénylő ételeknél (habarást igénylőt pedig nem főzök), csak éppen liszt helyett szezámmaggal, mert nekem OK a zsír, ha nem túl sok, én a szénhidrátbombákat igyekszem kerülni s a glutént is. Az a kis rántás nem sok vizet zavar, viszont jóvá teszi az ételt.
Bár nem használtam az anyagával sűrítést, oly rengetegen alkalmazzák s a sárgaborsófőzelék magától csinálja, mivel az szétfő, így egyértelműnek tűnik számomra, hogy pusztán besűríteni az is jól megfelel.

4 éve
#1269
name
zöldbab fözeléket hogyan süritsem be h jo legyen?

4 éve
#1268
name 1
reply to name's post #1266
Valamennyire bele fogsz jönni, persze ez macerás és ahogy írták, teljesen pontos úgysem lehet, de nem is kell. Még 2 alma sem egyforma kalória grammonként, a húsok sem, ez van. De kis eltérés nem sokat számít, csak lehetőleg saját recepteket használj, mert durván máshogy képesek főzni mások és vannak hibák is (hiányzó elpárolgás, ez elég tipikus).
Én kizárólag saját recepteket használok (kivéve, ha eszem egy kevés nem általam készített ételt, de emiatt nem akarom feladni a számolást aznapra... ma egy elég vizes kelkáposztafőzelék volt, lehet, hogy emiatt kevesebbet ettem, mint számoltam, de ez apróság) s ez nekem nagyon jó. Mi mindig hasonlóan főzzük ugyanazt az ételt (a párom is úgy használ zsírt, mint én - ez igen fontos, mert pl. a zöldségleves kalóriatartalmát nagyon megdobja), arra már rájöttem, hogy a zöldséglevesek meglepően jól bírják, hogy változnak a zöldségek. Nyilván egy borsóleves nem lesz olyan, mint egy karfiolleves, de én általában vegyeset készítek. Még egy kis krumpli sem borítja meg a dolgot, pedig az azért elég szénhidrátos, de egy nagy lábosban jól eloszlik... Úgyhogy ma már csak 1-2 zöldségleves makrómat használom a sok közül, elég pontos az. Azért jövök pont a zöldséglevessel, mert az az az étel, aminél kb. 19 mérés kellene (vegyes, sokféle zöldség, sok tányér... ez utóbbit azért számolni kell)... Feleslegesen azért nem gyötröm magam.

A rántott dolgoknál lennék bajban, ha készítenék olyat, most honnan tudjam, mennyi vizet engedett a cucc s mennyi zsírt szívott be? Főleg, hogy most már felavattam a fritőzt s azt már nem tudom lemérni, túl nehéz. Ha valaha is lemértem volna a sült krumplit serpenyőben (de nem használok bő zsírt sosem, csak most a fritőznél)... Na mindegy, ha fogyni akarok, úgysem eszem sült krumplit :) Ha rendszeresen tenném, kimérném egyszer, hogy mi merre, pl. a mikrós chips alapján, ami nem vesz fel semmit, csak vizet veszt.

Mindenesetre ne aggódj, az ember úgy belejön a számolásba, hogy aztán csak tudjon leállni... S tényleg az ételek első alkalma a macerásabb, utána a régi recept sokszor alkalmazható, gondolom, sokszor úgyis mérünk főzéskor, hogy az ideális arányú legyen az étel. Kis variálás viszont belefér.

Aki egyszerűen eszik, pl. egy ebédre nem 3 különböző kis fogást mellé sokféle zöldséggel, minimum egy többkomponensű (alap és krém) desszertet, valamint 4-5 különböző gyümölcsöt, mint én szoktam, annak könnyebb. Néha azért nekem is megy egyszerűen enni. De a gyümölcsök azért sorakoznak.

4 éve
#1267
name 424
reply to name's post #1266
biztosan majd belejossz - kulomben a rantott dolgoknak a receptjet a legnehezebb felvinni. De mindenkepp azt tanacsolom, hogy kezd el felvinni a sajat receptjeidet, mert legtobb recept ami fentvan nem jo! Amugy is a te recepted tuti nem olyan mint a mase! Meglatod, ha nekifogsz menni fog, es ha egyszer felvitted ott van legkozelebb ha ugyanazt fozod mar cask javitanod kell a mennyisegeket, mert biztos a hus, a zoldseg ami belekerul mindig mas mennyisegu.Viszont peldaul a rantott csirkemellemet en sem javitom mindig ujra, hasznalom amit elsore felvittem, olyan nagy elteres nem lehet es ez a legmacerasabb. Mas recepteknel: a merleg melletted, mindent lemersz ami a fazekba kerul - elsore az ures fazakat uresen -aztan lemered a kesz eteledet fazakastol, kivonod a fazek sulyat es megkapod a kesz eteled sulyat. Mikor az Uj recept felvitele-hez beirod a hozzavalokat amit beleraktal a fazekba, kiszamolya neked a nyersanyagok osszsulyat, ebbol kivonod a kesz eteled sulyat, a kulombseget beirod viz-nek plussz vagy minusz elojellel, akkor mar a recepted vegen a kesz eteled sulyat adja ki es alatta a 100 g-ra eso kaloria, zsir, feherje, szenhidrat ertekeket. Nem olyan ordongos mint amilyennek tunik, az elsot ha felvitted mar menni fog

4 éve
#1266
name
köszönöm .ugy csinàltam hogy az én halamat külön le mértem .es a hozzàvalokat is .és utàna csinàltam a csalàdnak .inkàbb fel viszem külön a hozzàvalokat .nrkrm recepként nehéz :)be vallom .de hat ez van majd meg tanulom .

4 éve
#1265
name 9
reply to name's post #1263
Huhh....lehet hogy a receptfelvitel a gond?
Ez a kaja bizony nem a legkönnyebben felvihető recept.
Nem írtad hogy annyit sütsz ki, amennyit Te megeszel egyedül, vagy az egész család ezt eszik, és valamennyit ebből fogyasztasz majd.

Ha csak magadnak készíted, és meg is fogod enni, elég ha a nyers összetevők súlyát pötyögöd be, mindenből annyit amennyi elfogyott.

Ha családnak főzöl annyival több a dolog, hogy receptként kell felvinni, mert csak egy részét fogod megenni. Ha máskor is készítesz ilyet, mindenképpen érdemes felvinni magadnak, mert ha legközelebb sütsz, valszeg hasonló paraméterekkel teszed majd, nem kell újra felvinni.

Ha nem tudsz receptet rögzíteni, akkor se ess kétségbe, majd belejössz, legfeljebb ma nem tudsz pontos adatot - nem dől össze a világ.
Szóval ha nem megy még a recept felvitel, olvass utána az Információ fül GYIK oldalán (középen találod)
Kezdj egy egyszerűvel, és menni fog az!

4 éve
#1264
name 424
reply to name's post #1263
ha egyedul magadnak sutod es egyszerre megeszed, felviheted nyersen, mintha nyers halat, lisztet, olajat ettel volna. Ha nem, akkor felviszed receptnek: ahogy feketeinci irta, lemersz mindent elotte ( hal, liszt, olaj) majd utanna a lisztet olajat ami megmaradt, a kulombseget felviszed a receptbe plusz a nyers halat. Megmered a kesz halat es ennek a sulya minusz a nyersanyagok sulya less az elparolgas amit felirsz a receptbe minusz elojellel ( elparolgas vagy viz neven, de minusszal) Igy megvan a 100 g kesz halad kaloriaerteke, aztan mar cask azt kell merjed hogy mennyit eszel belole

4 éve
#1263
name
Köszönöm .és hogyan vigyem fel a kész halat vagy nyersen lemértet?lisz stb

4 éve
#1262
name 9
reply to name's post #1261
Mérd meg a haladat hempergetés előtt, és mérd le a lisztet és a sütésre szánt olajat (ezeket én edényestül, tányérostul mérném).
Hempergetés előtt, és után is mérd a lisztet, így megtudod mennyi ragadt rá.
Ha a sütőolajat is megméred mielőtt beleteszed a halat, és miután kiveszed a halat, akkor megtudod mennyit szívott magába a hal.
Ha a törlő szalvétát is leméred előtte-utána, amit a kész hal olajának leitatására használsz, még pontosabb lesz az értéked, hiszen azt az olajat nem eszed meg.

Aztán többet nem tudsz mérni. Elmerengsz, hogy vajon a maradék olajban úszó liszt mennyi lehet, mert ugyan annak a lisztnek a kalóriáját nem eszed meg, de az olajét igen, ami az edényben volt, és most a liszt van ott helyette......ezt le kell nyelni, mint a mosogatóba kerülő tányérra ragadt és el nem fogyasztott kalóriákat.
Ne görcsölj rá :)
Jó étvágyat :)

4 éve
#1261
name
Hello sült hekket akarok csinàlni hogyan mérjek nyersen a hekket?lisztet olajat?külön külön .es sütes utan a kész halat is merjem meg ?nem tudom hogy lenne jo!segitsen valaki köszönöm

4 éve
#1260
name 424
reply to name's post #1258
latom az elso fele eltunt amit irtam, hat ismetlem: Ami kesz etelt vessel, azt erdemes a csomagolasrol leellenorizni, ha nem talal, felvinni az Uj etel felvitele gombbal, aztan maskor mar ott van neked- ugyebar vannak szokasaink, alltalaban ugyanazt a market hasznaljuk - es egy adott ido utan majdnem minden meglessz amit enni szoktal.

4 éve
#1259
name 424
reply to name's post #1258
recepteknel mar kicsit macerasabb, mert pl a rantott haladnal van ugye liszt, tojas, meg olaj amit magaba sziv a suteskor, es van elparolgas. Ezt cask ugy tudod pontosan, ha lemersz mindent: a nyers halat, a tojast, a lisztet, az olajat amit a sutobe ontessz. Aztan lemered a tojasbol, lisztbol, olajbol mennyi maradt - a kulombseg a haladon van. Lemered a kesz rantott halat, abbol kivonod a nyers hal, a liszt, a tojas, az olaj sulyat ami rakerult, a kulombseg az elparolgas, azt hozzairod a recepthez minusz elojellel, igy megkapod a 100 g rantott hal kaloria es makro ertekeit. De ha te cask magadnak sutottel egy darab halat, amit egyszerre te gyedul meg is ettel ( vagy egy nap alatt) akkor nem muszaly receptet felvinni, eleg ha beirod hogy ettel nyers halat, tojast, olajat, lisztet - persze ezeket cask meg kell merni - az eredmeny ugyanaz.

4 éve
#1258
name
hello .most amit be irok pl fagyasztott halfilé.ki adja de ehhez a tojàs liszt minden kell pluazba mert én ràntva ettem .83gramot .és tényleg nem jok amik fel vannak tüntetve mert làtom mindenki irja hogy nem jok a receptek .lehet nem jol kérdetem de az sem jo amit be irok pl kefir és nem jol adja be a értékeket?bocsi ha hülye a kérdésem

4 éve
#1257
name 3
Szoptatás idején nem is szoktuk ajánlani a kalória-korlátozást. 1500 körüli kerettel pedig végképp nem.
Fontos lenne a fehérjében és kalciumban dús étrend. Ez pedig óhatatlanul picit nagyobb zsírtartalmat is jelent.

Shinita sokkal jobban figyeli a magvakat, mint az átlag evő, rizs és rizs között én még nem vettem észre ízbeli különbséget.

A rizsfőzést nem kell túlmisztifikálni, simán vízben is szépen megfő. Én nem pirítom, nem zsírozom, de tény, hogy indukciós főzőlapon főzök
Azaz a B rizst két és félszeres vízzel leforrázom, sózom, kicsit feltámasztott fedővel hagyom felforrni, utána lefedve, egy ruhával az edény körül (ha kifutna a víz) a lehető legkisebb fokozaton hagyom 25 percig.
Én pont a zacskós rizst nem szeretem, érzek egy kis mellékízt rajta, és a rizs sem olyan állagú. Az áráról nem is szólva.

4 éve
#1256
name
reply to name's post #1255
Kitartas!
En is 1500 korul ehetnek, de szerencsere szoptatok, igy ez azert megdobja a kaloria-keretemet :D :) Igy jobban esik azert.
Nalunk amugy az adagok voltak erdekesek, ahogy nezem itt ki mennyit ir 1-1 adagra, Mi atlagban duplat pakoltunk mindenbol...es azert szerencsere borzalmasan meg igy sem vagyunk elhizva. Formalodnunk persze kell, azert is vagyunk itt, de a sport szerencsere sok mindent felulir :)

A jo rizs-olcso rizs ilyenfajta osszehasonlitasarol meg nem is hallottam :) Nem ismerem ennyire oket, de majd megprobalom akkor jazminrizzsel ezt a fozos dolgot :) mondjuk van direkt rizsfozonk is, de hogy minek :)

4 éve
#1255
name 1
reply to name's post #1254
A Himalayat nem ismerem. Mindig olcsó rizst vettünk, 230 ft/kg, azok elég egyformák (van még olcsóbb, ami nem fő meg, azt persze hanyagoljuk), mind négyszeres vizet szív be.
Anyám szerintem a végén zsírozta a rizst, én pedig kizárólag tejberizsként vagy paprikás lével ettem, normálisan untam, meg se tanultam rizst főzni, csak soká, a páromtól. Ez a módszer jó nekem, mert egy perc munka az egész. 1-2 naponta fogy 30 deka rizs. A nagy víztartalom nem soka segít, a kalória marad, 75 deka főtt rizzsel alaposan éhen maradok s még érzésre is épp csak rendesebben megkóstoltam s ennék még, de a napom már elszállt... Kerülnöm kell a rizst, fogyáskor különösen, de máskor is szénhidrátmérgezést okoz töményen. Rizskóknak, tojásos rizsnek OK, 1 tojáshoz max. 1 dkg rizzsel... Hiába operálok tojásfehérjékkel, hogy elvben férjen több ch, a nem laktató hatása miatt felesleges pluszkalória a rizs, zab, gyümölcs, sok zöldség. De ez utóbbi néha kell...

A zöldséges rizs nagy jóság, bár a rizs- és zöldségimádó páromnak semleges. Nekem kerülendő kedvenc (persze sült zöldségekkel, de nem kell hozzá sok zsír), szójaszósszal szoktam enni (ami csal, zsírosnak hat, pedig nem az), de paprikakrémmel is lehet, lecsósan, miegymás. Unalom esetén lehet céklázni is a rizst, az poénosan néz ki.
Rengeteg mindent lehet kezdeni a rizzsel. Engem vonzanak a színes, ízes rizottók. De a páromat nem érdekli, megeszi simán mindennap, persze nem magában. Én a jázmin rizst simán eszem natúr a hatalmas inzulinválaszával, csak tudjam abbahagyni... Sosem főzök sokat, fő az óvatosság.
Néha sushiként esszük a rizst, az az egyetlen variálás, amit a fő rizsfogyasztó is értékel, az édességnek használást kivéve.

Akármilyen jó alapanyagról van szó, oly sok lehetőségünk van... Én tojásból megcsinálok szinte bármit, az az italom, ételem, öntetem, szószom, krémes tortám, fagyim és tejtermékpótlékom (ha nincs is ez utóbbira szükségem, de tojásból szeretem)... Mindenre nem alkalmas, de sok dologra igen.
A zab is elég sokoldalú, én alig használom, de van, aki széleskörűen. A rizsliszt is tud, főleg süti témában, de nem oly általánosan, mint a nekem sokszor zavaró ízű zab.

Remélem, írtam valami nem haszontalant, nehéz megítélnem jelen állapotomban. Kicsit pótcselekvés itt írogatnom, ma éhezve keltem (1500 kcal tegnap, ezt ritkán viseli el a szervezetem, hisztizik, hogy kevés) s ez tartós érzés, hiába ettem nagy reggelit a szokásos s ideális semmi helyett. No majd kialakul, engem már nem állít meg semmi.

4 éve
#1254
name 9
reply to name's post #1253
Itt tanultam én is, nekem jól jött, mert nálam a zsír sokszor elszáll.
A kalóriájától nem félek, kb ugyanannyi, mint a liszt kalóriája.

A rizstől sok fiatal háziasszony fél (már rég nem vagyok fiatal), mert nem sikerül úgy, mint anyunak. Nem is olyan régen a lányomnál a kezembe került egy rizses zacskó, és a csomagoláson megdöbbenve olvastam a zsíron megfuttatott rizs elkészítési módját. (ha jól emlékszem a SOS rizs volt) Az én anyukám is úgy készítette, ezért én is úgy gondoltam, ezt így kell.....itt tanultam meg hogy ez nem igaz.
Én a Himalaya rizst szeretem, kinek a pap, kinek a papné.
A dupla víz elfőzése csak városi legenda - beletesszük az edénybe, melegítünk alatta míg az edény teli nem lesz gőzzel, és elzárjuk a tüzet. kb 10-15 perc alatt a rizs fel fogja szívni magába a vizet úgy hogy nem csinálunk semmit sem vele. ( a tészta is ugyanígy felszívja a vizet főzés nélkül) Ez a dupla mennyiségű víz a noname rizsekre vonatkozik, a jobb fajták többet is felszívnak, ezt már beszéltük is. EZZEL lesz a jobb fajta, drágább rizsnek alacsonyabb a kalóriatartalma. (kevesebb kell belőle egy ugyanakkora térfogatú körethez)

Csak egy ötlet a fiatal háziasszonyoknak: fagyasztott zöldségekből nyugodtan dobhatunk bele 1-1 marékkal (pl. borsó, bébirépa, kukorica).

4 éve
#1253
name 1
reply to name's post #1251
Ezt a zabkorpás sűrítést nem is ismertem, bár nem tudom, mit tudok kezdeni az infóval (ajánlani másnak? majd kipróbálom egyszer előtte), mivel nekem a zsír OK, a zabkorpa viszont szénhidrátbomba, csak azért nem kerülöm elég nagy ívben (ma is volt a rendelésben), mert poénos, főleg a zabkorpakása :D De itt ismertem meg a zabkorpapalacsintát is, ami bámulatosan finom. S én ki nem állhatom a zabízt, de a zabkorpa más és a tojás és a zab amúgyis szuper kombó, csuda tudja, de finomabb lesz, mint a tojás magában.

Rizst én se készítettem még zsiradékkal, viszont én négyszeres vízben főzöm, annyit szív fel. Puha, ragacsos rizs az eredmény (amikor elfővi a dupla vizet, még kemény, nem tudom, mások hogyan csinálják), akinek ez a célja, annak ez az elkészítési mód OK. Bár én csak frissen szeretem, utána nagyon összeáll s gyakorlatilag vágni kell, legalábbis a legolcsóbb rizsekkel ez van, a jázmin pedig hamar elfogy, frissen jobb állagúnak tűnik, de nem tudom, később milyen. A pergős rizshez már nem értek, de a bő vízben főzés, gondolom, hat. Miért használ szinte mindenki zsírt a rizshez?

lilura, a recept részt én szeretem, de kizárólag a sajátjaimat használom. Vannak extrém receptek, kis zöldségételbe csomó tejszín, amit még egy igen zsírosan főző ember is durván zsírszegényebben szokott készíteni... De egy jó kis recept is, ugye, egyedi. Mindenki máshogyan csinálja, akár ugyanaz az ember is máshogy készíti két alkalommal. Tapasztalattal már tudom, mely saját receptemnél van esély arra, hogy hasonló lesz, de általában minden alkalommal mérek vagy elfogadom az akár jelentős eltérést. Mások receptjének alkalmazása sokkal, sokkal rosszabb, ritkán ad jó támpontot, főleg, ha nem vizsgáljuk meg, hogy az összetétele megegyezik-e a mienkkel, akkor pedig már beírhatjuk a sajátot is.

Ötletgyűjtésre inkább blogokat, receptes oldalakat szeretek, ahol sok infó van s valaki megjegyzi, ha a recept rossz (bár magamtól is kiszúrom a legtöbb hibát) vagy tud egy érdekes módosítást, amire akár szükségem is lehet.

4 éve
#1252
name
reply to name's post #1251
Koszonom :)
Eleg kezdo haziasszony vagyok, igy emiatt probaltam inspiralodni a receptek altal :) kaloria-szamolasban meg még inkabb amatornek szamitok :) de igyekszem :)
Rizst leginkabb zacskosat fozok, fozeleket pedig etkezesi kemenyitovel surusitek :) :) az er?:)
A blog szuper, koszonom az ajanlast :)

4 éve
#1251
name 9
reply to name's post #1250
Szia!
Ilyen funkció nincs, és attól is óvakodj, hogy innen válassz receptet!

A felvitt receptek több mint 90%-a rossz, mert nincs benne víz sem hozzáadott, sem elpárolgott formában, így pedig egy recept nagyon torz képet mutat kalória szempontjából.
Ez az oldal nem receptgyűjtemény!
A recepteket más oldalakon találod meg, itt csak rögzíteni tudod magadnak (vagy az egész csoportnak), ezzel pedig megtudod mennyi kalóriát ettél, és milyen makrókat.

A legjobb az, ha olyasmit főzöl, amit eddig is, csak esetleg a kalória csökkentése érdekében változtatsz néhány szokásodon.
Hogy néhány konkrét példa is legyen: a rizst nem kell megfuttatni zsíron főzés előtt! Teljesen jó, ha megméred, és 2x annyi vizet és egy pici sót csak úgy beleteszel az edénybe és egyszerűen megfőzöd. Az angolok pl. úgy főzik a rizst mint a tésztát....bő vízben, és leszűrik. A zsír teljesen felesleges bele.
A főzeléket lehet sűríteni zabkorpával is, nem csak rántással, ezzel is lehet csökkenteni a zsír mennyiségét a kajákban. éppen csak annyi zsírt kell használni, amennyi a pirospaprika feloldásához kell, a lisztet így már nem kell pirítgatni, mert a zabkorpa a végén hozzákeverve teljesen jól besűríti a főzeléket.

Vagy keress recepteket a Zabirodalom c.oldalon, meg fogsz lepődni milyen jó dolgok készülnek a zab különböző formáiból.
De nagyon sok recept van már a neten, csak győzzük olvasni! Arra figyelj, hogy ne hidd el elsőre a kalóriát amit írnak róluk, általában megfeledkeznek a víz által okozott kalória változásról.
Ugye ez neked nem jelent már gondot? Tudod...a különbség pl. a száraztészta 100g-ban, és a főtt tészta 100 g-ban a kalória tartalom között......
Vagy a főtt rizs és a nyers rizs...vagy a sült húsok és nyers húsok közötti különbség ugyanakkora mennyiségben.....

4 éve
#1250
name
Sziasztok,
Ebédötleteket nem tudnàtok adni? Kezdek ötlettelen lenni :) vagy nincs esetleg ilyen funkció a recepteknél, hogy főételekre szűrjön mondjuk bizonyos kcal-ig?:)
Nem lenne baj, ha nem tartana óràkig az elkészìtése, egy 9 hónapos kiskópé foglalja le leginkàbb az időmet ;)

4 éve
#1249
name 3
reply to name's post #1248
Ááá, oké, most már világos, köszönöm szépen! :)

4 éve
#1248
name 4
reply to name's post #1247
Fel kell vinni ételként is, hogy ezt megtehesd. Először felviszed receptként, abból megtudod, mennyi kalória, majd ezekkel az értékekkel felviszed ételnek.

4 éve
#1247
name 3
Sziasztok!
Ha egy meglévő receptemet (nem nagy cucc csak párolt gomba de saját mérés) hozzá akarom adni egy újabb receptemhez mint alapanyag, azt hogy tehetem? Azaz az új recept felvételénél az alapanyagok kiválasztásánál nem jelenik meg. Vagy ez nem lehetséges?
Köszi!

5 éve
#1246
name
Sziasztok! Remélem Nektek is beválik ez a recept.
http://kaloriabazis.hu/recept/bananos_csokis_zabsuti_kcal/1069285_0

5 éve
#1245
name 4
reply to name's post #1244
Nincs mit, én is többször elkövettem már :)

5 éve
#1244
name
reply to name's post #1242
bocsánat, javítottam. Köszi.

5 éve
#1243
name 424
reply to name's post #1242
koszi

5 éve
#1242
name 4
reply to name's post #1241
Töröld ki a linkből a "szerkesztes" részt, és megnyitja.

5 éve
#1241
name 424
reply to name's post #1238
Erdekelt volna, de ha rakattintok a linker cask azt irja, hogy "ez nem sajat recept" igy nem tudom megnezni

5 éve
#1240
name 4
reply to name's post #1239
Biztos van, de ilyesminél nem vacakolok vele, mert grammra kimérem, amikor beadagolom a formába, hogy minden darab pontosan egyforma legyen. Így pontos a darabra mért kalória, kevesebbet meg nem eszem belőle :)

Amúgy a linkednél a receptszerkesztést raktad be, úgy másnak nem nyitja meg.

5 éve
#1239
name
reply to name's post #1237
Lousha!

A sajttortánál nincs elpárolgás?

5 éve
#1238
name
Én meg egy kis zabos édességgel kínállak benneteket: )

http://kaloriabazis.hu/recept/bananos_cukkinis_zabfalatok/699650_0_1

A null kalóriások azért vannak benne, mert mikor mivel készítem, és így nem felejtem el.

5 éve
#1237
name 4
Újabb finomságok, ezúttal kivételesen zab nélkül :)

Az első egy végtelenül egyszerű, de elképesztően finom, krémes, nagyszerű főfogás. Rizzsel, (teljes kiőrlésű) tésztával vagy hajdinával tökéletes.
http://kaloriabazis.hu/recept/lencses_csirke_kcal/1022698_0

A második, egy szintén egyszerű desszert alapja mindenfelé kering a neten, de fehér csokival, amit részemről nem szeretek, és általában nagyobb torta formátumban, én meg ugye a miniatűrök híve vagyok. Szintén nagyon finom, és rettentő könnyű, habos, felhőcske-szerű.
http://kaloriabazis.hu/recept/japan_sajttorta_kcal/1023102_0

5 éve
#1236
name 4
reply to name's post #1235
Sok sikert :)

5 éve
#1235
name
reply to name's post #1234
Nagyon kedves, hogy ilyen részletesen leírtad. Ha lesz egy kis időm kipróbálom!:)

5 éve
#1234
name 4
reply to name's post #1233
Ez nem egy bonyolult recept, ideális kezdésnek :) Amúgy meg tartottam már főzésügyi netes távoktatást olyan férfiembernek, akinek a konyhai ténykedése pár ezer kalória elégetesében (mirelit rántott sajt sütőben felejtése) merült ki, és teljes volt a siker, szóval az esélyeid jók :)

Na de akkor kicsit részletesebben, nehogy a tapasztalatlanság miatt valami elcsússzon:
Kezdetnek fogsz egy jó nagy (fél literes) bögrét vagy egyéb magas edényt, és beleteszed azt a pár korty tejet meg kis mézet, amit a recept előír. Épp csak megmelengeted a mikróban, hogy langyos legyen. Belemorzsolod a kocka élesztőt, jól elkevered, amíg egynemű lötyi nem lesz az egész, majd meleg helyre teszed, pl. a radiátor mellé. Ez 5-15 perc alatt felfut, azaz felemelkedik a bögre szájáig akár, és egy lágy habbá válik. Tartsd rajta a szemed, mert kifuthat :)
Míg erre vársz, minden mást kutyulj össze. A kókuszolajat előbb persze olvaszd fel. Ha van késes aprítód vagy elektromos habverőd, jól fog jönni, ha nem, csak kutymolj kézzel. Ha megemelkedett az élesztő, keverd bele azt is, és gyúrogasd, gyürmöld az egészet addig, míg egy egynemű labdává össze nem áll. Ez egy pár perces meló. Aztán takard le egy edényben egy konyharuhával, és tedd meleg helyre fél órára, ez alatt közel kétszeresére dagad.
Ekkor sodrófával szépen lapogasd addig, míg kb. 2 mm vékony és téglalap alakú nem lesz. Ha a forma nem akar összejönni, emeld meg finoman a csücskeit, és húzogasd szögletesebbre. Ha le akar ragadni, lisztezd meg a deszkát alatta enyhén, de elvileg nem lesz rá szükség. Az én minicsigáimhoz ennyi tésztából 4 téglalap lett, olyan 15-17 centi hosszúak és 10 centi magasak, de csinálhatsz az egészből egy nagyot is, akkor nagyobb csigáid lesznek. Én a hosszabb oldal felől tekertem fel, így kisebb, de több csiga lett, ezt is meg lehet fordítani igény szerint.
Ekkor jön a spriccelés, ehhez kell egy olyan spricni, amivel az ember a szobanövényeket szokta fújogatni, meg egy olajspray, ilyet nagyobb szupermarketekben találsz. Van hajtógázas meg pumpás is, én az utóbbit preferálom, de bármelyik jó. Óvatosan, lapos szögben fújkodj, mert az édesítőportól nagyon könnyű a töltelék, könnyű lefújni a tésztáról.
Ha enyhén nedves a tészta felülete, tegyél egy kanál édesítős kakaót/fahéjat egy kis teaszűrőbe, és szitáld tele a tésztát vele, egy ujjnyi csíkot kihagyva az egyik hosszú oldal szélén. Utána spricni, majd megint szitálj. Ezt ismételgesd, amíg jól tele nem lesz a tészta vele. Én úgy 4 rétegben csináltam, de legközelebb tömök bele még, lehetne még kakaósabb.
Ha ez is megvolt, finoman nyúlj a tészta hosszabb oldala alá ott, ahol végig kakaós. Hajtsd fel a tésztát önmagára, majd kezdd el felpöndöríteni az egészet. Közben spriccelgesd az így felülre került tésztaoldalt vízzel, hogy jól összeálljon az egész. Különösen alaposan szórd meg a végét, ahol nincs töltelék, hogy jól odaragadjon. (A képeken láthatod, hogy nekem némelyiknél kiáll a tekercs vége, nem ragasztottam össze eléggé.) A végén úgy kéne megállnia a tekercsnek, hogy az a rész van alul, ahol véget ért a tészta.
Ekkor fogj egy akkora sütőpapírdarabot, amekkora a tepsid, tartsd a csap alá, és vizezd be jól, majd gyűrd össze egy galacsinná. Utána simogasd ki, rázd le a felesleges vizet, és simítsd a tepsibe. A legélesebb, legvékonyabb pengéjű késeddel szeleteld fel a tekercset, és helyezd a karikákat a sütőpapírra, jó ujjnyi távolságra egymástól és a tepsi szélétől, mert kicsit nőni fognak. Ha kicsit összenyomódtak a karikák vágás közben, ilyenkor még vissza tudod őket lapogatni karikává.
Ha megvagy, tedd a tepsit megint meleg helyre még fél órára, megint lespriccelve őket vízzel. Ez alatt kicsit felfújja őket az élesztő. Utána mehetnek a sütőbe, amit állíts be 180 fokra. Nem kell előmelegíteni, még addig is kelnek, míg melegszik a sütő. Aztán úgy ötpercenként nézz rá, és ilyenkor megint lehet rá vizet is spriccelni. Amikor már kicsit barnul a szélük, és nyomásra nem horpadnak be, valamint le lehet őket könnyen emelni a papírról, akkor készen vagy.

5 éve
#1233
name
reply to name's post #1231
Nagyon rutinos vagy de én még sose sütöttem sütit! Szóval, fel kell szívnom magam, hogy neki rugaszkodjak, mert a kakaóscsigát tényleg szeretem! :)))

5 éve
#1231
name 4
reply to name's post #1230
Hiába, a zab egy igazi aduász :) És az sem mellékes, hogy a sikérrel együtt állatira "rendes" íze van a vele készült péksütiknek, nincs az a könnyen felismerhető íz és állag, ami a bolti "egészséges" kenyerekre és miegymásokra jellemző, így az olyan földi halandók is boldogan elfogyasztják ezeket, akiknek amúgy feláll a szőr a hátán a barna, korpás, magos és egyéb termékektől. Azt nem mondom, hogy így ugyanolyan zsömlét, kiflit, kakaós csigát lehet csinálni, mint a bolti fehér lisztes, de nem is fog senki panaszkodni rájuk.

A gyúrás nem olyan nagy dolog, némileg meg kell erőltetnie magát az embernek, mert kicsit ellenálló a tészta, szóval izommunka kell, de nem ragacsos (az első kísérlet az volt, de attól mindenkit megkímélek :D ), nem macerás. Ami inkább problémás, az a kakaó/fahéj szórása, mert az szeret mindent beteríteni, és az olajspray-vel keveredve jól leragadni, ragaszkodni, ezért erősen javasolt a "munkaterület biztosítása", ahogy a drónlefoglaló rendőrök is mondták. A legegyszerűbb, ha a használni kívánt munkalapot jó nagy területen lefedjük folpackkal, és arra tesszük a gyúródeszkát. Így a végén az szanaszét szórt kakaóval együtt simán felszedhetjük az egészet, és mehet a kupi a kukába egy mozdulattal.

5 éve
#1230
name
reply to name's post #1229
Még a makrók aránya is nagyjából megfelelő. Szerintem egy étkezés helyet mehet 150g kakaós csiga. Nekem kb. egy uzsonnám ennyi kalória, fehérje, szénhidrát. Már csak a tészta gyúrásra kell rábeszélnem magam! :)

5 éve
#1229
name 4
Ismét zabos falatok, ezúttal kakaós és fahéjas csigák. Minik, mert így könnyebben beépíthetők az étkezésbe, nem kell nagyon spórolni mondjuk az ebéddel, hogy beférjen egy 2-400 kalóriás desszert, inkább lehet 30-40 kalóriásból bármikor egyet-egyet, és pl. sportolós napon többet enni. De természetesen elkészíthető ugyanez normál méretű csigának is.

A tésztához csak fel kell futtatni az élesztőt mézzel-tejjel, aztán mindent jól összegyúrni. Nekem egy késes aprítóval volt a legegyszerűbb, de kinek hogy esik jól.
http://kaloriabazis.hu/recept/zabos_csigateszta/1017374_0_1

Utána jön fél óra kelesztés, majd kinyújtjuk a tésztát a lehető legvékonyabbra, téglalap alakúra. Ez elég kemény munka tud lenni, mert igen ruganyos, kemény a tészta. Nekem nem kellett hozzá lisztezni sem a deszkát, nem ragadt le, de szilikonos lapon nyújtottam, szóval akinek ragad, lisztezzen. Utána spricceljük le a téglalapot vízzel, szórjuk meg édesítős kakaóporral vagy fahéjjal több rétegben, minden réteg közé újra spriccelve vizet és olajspray-t is. A tészta hosszabbik oldalán hagyjunk üresen egy ujjnyi csíkot. Az ezzel ellentétes oldalon kezdjük el feltekerni a tésztát, közben minden gördítés után spricceljük le a tészta másik oldalát is vízzel, így jól összetapad a kis hurka. Ha végigértünk, éles késsel vágjuk a tekercset kisujjnyi szeletekre, és helyezzük őket vizes sütőpapírra. Kelesszük őket még egy fél órát, majd 180 fokon süssük meg őket 10-20 perc alatt. Én sütés közben a csigákat is bevizeztem még néhányszor, így ropogósak kívül, puhák belül.
http://kaloriabazis.hu/recept/zabos_fahejas_csiga_kcal/1017388_0
http://kaloriabazis.hu/recept/zabos_kakaos_csiga_kcal/1017382_0
https://www.dropbox.com/s/qpgnkos4fp73mpf/IMG_20160316_141825.jpg?dl=0

5 éve
#1228
name 4
Hozok újabb fincsi, zabos receptet:

http://kaloriabazis.hu/recept/zabropi_2./1007482_0_1

Ez is egy internetes receptből indult, majd némi kísérletezés végére lett mondhatni tökéletes. Egyszerű, de pepecselős, aki egyszerűsítené, ne hengergessen, csak vágja vékony csíkokra, kockákra a tésztát, és hívja keksznek :) Aki meg rég volt már óvodás, az nosztalgiázhat a kukacolással :)

A lényeg a lényeg, a végeredmény nagyon ropogós, nagyon finom ropi, amiben semmi olyan nincs, ami az egészséges életmóddal ne lenne összeegyeztethető. (Na jó, a nagyobb mennyiségű só nem kimondottan ajánlott, de ha amúgy sószegényen étkezünk, egy marék rágcsán igazán elfér egy kicsi néha.) Ha belefér a keretbe, tévé előtti nasizásnak is jó, de arra is kiváló, hogy az ember futtában rágicsáljon pár szemet, ha még messze a következő étkezés. A családnak is bátran lehet adni, nálam a "teljes kiőrlésű marhaságokra" nem épp fogékony tesztalany fogai között kiválóra vizsgázott, nem mondja meg magáról, hogy nem "igazi" ropi, csak azzal, hogy nem olyan szép fényes és szabályos küllemű, mint a bolti.
Ki fogom próbálni azt is, hogy amolyan ropikenyérként is működik-e, a tippem az, hogy igen, de ez ma már nem derül ki :)

5 éve
#1227
name
reply to name's post #1226
Köszi szépen, talán egyszer neki állok!:-)

5 éve
#1226
name 4
reply to name's post #1225
Néhány receptet próbáltam, egyik sem volt rossz, de nem is nyűgöztek le. Egy volt, ami kifejezetten finom volt, és nagyon egyszerű:
http://kaloriabazis.hu/recept/zabos_zsemle/966010_0_1
Majd ezt is megnézed otthon, de ehhez zabpehely kell, búzasikér, só, szárított élesztő, víz, zsiradék (nálam kókuszzsír), és ennyi.
Amit most osztottam meg, annak jó sok összetevője van, leginkább mert mindenféle lisztet veszek randomra a lengyeleknél, és próbálgatom, melyik mit csinál. Könnyen lehet, hogy egyféle liszttel is simán működne. Van benne zabpehely, sikér, kókuszzsír, kölesliszt, teljes kiőrlésű búzaliszt, rétesliszt, víz, élesztő, méz, tej, só.

A fehér lisztről kérdeztem nemrég az élelmiszeranalitikus szakértőt, hogy elfogadható-e az, ha ilyet is ad az ember a teljes kiőrlésű pékáruhoz, mert teljes kiőrlésűvel önmagában sütni nem nagyon lehet, sárszerű állagot ad. Azt írta, hogy így belefér. De azért majd további kísérletezéssel megpróbálom a sima liszt arányát lejjebb vinni még. (Azt szintén az ő tippjére változtattam meg, hogy a normál liszt helyett réteslisztet használtam, az állagnak nagyon jót tett.) Egyébként amit ő maga szokott sütni, az sima fehér lisztből van :) Alapvetően ugye az a baj ezzel, hogy nincs benne szinte semmi rost, kevés a hasznos tápanyag stb. De ha kevered többféle teljes értékű alapanyaggal, akkor a végeredmény nem rossz.

5 éve
#1225
name
reply to name's post #1224
Köszi. Még a végén meggondolom magam!
Nem tudom pontosan mi kell hozzá, mert nem látom a receptet de itt a Tescoban van rozs meg Graham liszt és hasonlók.
Nekem bejönn a rozskenyér, nem mondanám, hogy szívesebben ennék fehér kenyeret(nem is tudom mikor ettem utóljára de eszembe se jut). Na már, amit rozskenyér címén árulnak.
Láttam pár egyszerűbbnek tűnő receptet a neten. Próbáltad őket? Azok se működnek vagy csak a párod miatt nem csinálod? Valamelyikhez írnak fehér lisztet adaléknak, ha az helyet Graham lisztet tennék?
Csak fantáziálok de ki tudja? :)

5 éve
#1224
name 4
reply to name's post #1223
Alapvetően nem muszáj másnak is ezt ennie, egyszerre lesüthető egy vagon, mehet a mélyhűtőbe, és amikor kell egy, csak előrántod. De nem akarlak rábeszélni, ha és amikor egyszer pont úgy jön ki, hogy csinálnál ilyesmit, kéznél a recept.
Amúgy érdemes róla tudni, hogy nincs az a tipikus "reformkenyér" íze, nem savanykás, nem kesernyés, nem nehéz. A párom pl. hidegrázást kap a barna, magos, rozsos stb. pékárutól, de ez annyira ízlett neki, hogy amikor utoljára sütöttem, a szabadnapján megette az egyheti készletemet üresen, tejjel :) Leginkább a "parasztkenyér" néven árult dolgokra hasonlít. Szóval nem annyira elképzelhetetlen, hogy a hagyományos kenyér kedvelői is bírnák az ízét.

Nekem villanyos sütőm van, és a légkeverés nem kikapcsolható, szóval igen, jó abban. Kenyérsütőm nincs is, meg nem is nagyon lehetne benne 10 zsömlét elhelyezni. Egész éjjel keltek, és reggelre egészen kemény volt a felületük, majdnem mintha már meg lennének sülve, így nem estek össze. Az összehasonlítós képen láthatod, hogy az előző elég rücskös volt, ott csak pár óra kelesztés volt, és az meg a légkeverés nem voltak olyan jó barátok. Anyagilag nem tudnám megmondani, hogy jön ki... A sikért Magyarországról rendeltem sok egyébbel együtt bazi nagy tételben, mert itt nem találtam, csak aranyáron. A lisztek egy fele egy helyi lengyel boltból van, azok elég olcsók, a másik fele szupermarketből, némelyiket jó rég vettem, nem is emlékszem az árukra, a többi friss szerzemény. Szóval tudja a fene. De azt mondanám, minden attól függ, mennyire fektetsz energiát az alapanyagok keresgélésébe. Köleslisztet otthon pl. láttam nagyon drágán is, meg nagyon olcsón is. A legtöbb belevaló vagy olcsó, vagy kis keresgéléssel olcsón is meg lehet találni, de csak online (pl. joegeszseget.hu, Bojtika kedvenc webes boltja), és jobbára nagyobb tételben érik meg, mert postaköltség is van ugye.
Nekem azért nem számít annyira, hogy mennyi lehet az egy zsömire jutó ár, mert egy ilyet eszem meg úgy heti 4-5 napon, szóval nem fogy belőle tonnaszám, és az elkészítés, kikísérletezés maga is nekem alapvetően szórakozás, szeretek a konyhában molyolni. De ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy bőven 1 Font alatt van alapanyagban 1 zsömle ára így.

5 éve
#1223
name
reply to name's post #1222
Jól hangzik! :) Az a gond hogy a háztartásban nem mindenki van reform konyhán és túl sok macera és ütközés lenne a következménye. Nem lennék rest különben.
Miben sütöd? Légkeverős villanysütő is megteszi? Vagy kenyér sütő kell? Anyagilag hogy jönn ki?

5 éve
#1222
name 4
reply to name's post #1221
Pedig még sportnak is jó :D Mire átdagasztod ezt a sikérdús, ruganyos, ellenálló tésztát párszor, le lehet izzadni kicsit :)
Nekem a sütögetés általában a vasárnap délelőtti program. Este bekeverem a zabgofrit, mert annak is kell egy éjszaka állás, meg akkor már belefér az is, hogy míg azokat sütögetem (az elég hosszas program, sokáig sülnek a gofrik), addig a szintén este előkészített bucik is beugorjanak a sütőbe. Így hidegben különösen kellemes elfoglaltság, előmelegített sütő mellett lefőzöm a kávét és teát, később elrágok egy frissen sült gofrit, és ácsorgok a kellemes házikenyér- és sütiillatban egy sorozat mellett :) Teljesen relaxáló. Aztán ebből egész hétre van reggeli is, ebéd is.

Kipróbáltam, mobilon nekem is a főoldalt hozza be, fene érti, miért, de PC-ről működik a link.

5 éve
#1221
name
reply to name's post #1220
Nagyon guszták, gratulálok! :) Így biztos lehetsz benne mit eszel. Sajnos nekem kicsit körülményes lenne sütögetni, pedig jó lenne ilyen szempontból.

p.s.:Nekem a recept helyet a sajnos oldalam jönn be de lehet, hogy csak azért mert telefonról vagyok. Majd otthon megnézem.

5 éve
#1220
name 4
Aki szereti a teljes kiőrlésű dolgokat, annak hasznos lehet egy jó kis zsemle recept:
Így néznek ki a kis dögök:
https://www.dropbox.com/s/366e8nds0yy53te/IMG_20160306_090113_hdr.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/qjkbaqy1eq4vn25/IMG_20160306_092034_hdr.jpg?dl=0
És itt egy összehasonlítás a korábban legjobban sikerült verzióval:
https://www.dropbox.com/s/lx5jtmigax96xxy/IMG_20160306_093002.jpg?dl=0
Ez meg a recept, egyelőre elpárolgás nélkül, mert még nem mértem meg a kész zsemléket, de az alapanyagot mértem, minden egyes darab pont ugyanannyi gramm volt, szóval a kalória helyes, csak a végső súly nem:
http://kaloriabazis.hu/recept/kiserleti_zsemle_hosszu_kelesztessel/1002609_0_1

5 éve
#1219
name 4
reply to name's post #1218
Jó ez is, köszi!

5 éve
#1218
name
reply to name's post #1215
Hátha tetszik: 50g félzsíros túró, 30g natúr joghurt, 2g őrölt paprika(ha szereted csípős is lehet), pici só keverékéhez adj 20g apróra vágott kaliforniai paprikát. Ez a mennyiség mindössze 102,56kcal-t képvisel.

5 éve
#1217
name 4
reply to name's post #1216
Tetszik, köszi!

5 éve
#1216
name
reply to name's post #1215
http://www.nosalty.hu/recept/avokados-tojaskrem-glaser-konyhajabol

Mehet hozzá füstölt hal is, és krémesíteni jobb lehet joghurt helyett a tejszín , ha 10 %-os, az finomabbá teszi.

5 éve
#1215
name 4
Van-e valakinek valami jo kis szendvicskrem receptje, ami nem negymillio kaloria? Koszi.

5 éve
#1214
name 4
reply to name's post #1213
Nem eszem olyat, ami nem ízlik, ha jót tesz, ha nem. De ez akár finom is lehet, csak egyelőre nem tudom elképzelni. Általában egy receptről ránézésre kb. tudom, mit várjak tőle, ez nem olyan. Majd kiderül :)

5 éve
#1213
name
reply to name's post #1212
Úgy edd, hogy jót teszel vele Magadnak:), aztán minél többször eszed, annál finomabb lesz:)

5 éve
#1212
name 4
reply to name's post #1211
Meglátjuk, majd jelzek, ha elkészítettem, hogy milyen lett :) Ehhez persze először kell vennem lenmaglisztet.

5 éve
#1211
name
Megkerestem az eredeti receptet, sajnos fotót nem sikerült. Tényleg próbáld ki, ez kb. 2 adag, én egy 20x10-es kis tálkában sütöm, átlósan félbevágom, guszta.

Hozzávalók:
- 2 evőkanál zabpehelyliszt (zabpehely)
- 3 evőkanál lenmagliszt
- csipet só, csipet szódabikarbóna
- 1 tojás
- 0,5 dl tej
- 2-3 szelet selyem sonka
- 100 g szelet light mozzarella
- tetejére opcionálisan: magkeverék
A sonka és a sajt kivételével a hozzávalókat elkeverjük. A massza egyik felét egy kb 15x15 cm.es mikrózható kerámia tálba öntjük, ráhelyezzük a sonka és a sajt szeleteket majd beborítjuk a massza másik felével. A tetejét megszórhatjuk magokkal.
Maximum fokozaton, mikróban 4 perc alatt készre sütjük. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni.


5 éve
#1210
name 4
reply to name's post #1208
Köszi. De ez így ránézésre nagyon furcsa :) Eleve: ez most egy adag?
Egy próbát megér, de elképzelni sem tudom, ebből mi lesz, milyen állag és miegymás. (Már csak ezért is megéri kipróbálni...)

Az itteni Tesco kínálata igencsak eltérő, aligha találok pont ilyet, de úgy általában a kecske camembert-re van bevált verzióm, alig nagyobb kiszerelésben árulják, mint egy 200 Forintos, így ha teljesen véletlenül lecsúszik az egész, az is túlélhető, és roppant finom.
Mondjuk nem mondom, hogy tegnap ettem utoljára, mert az a tonna zsír, ami az ilyen jellegű sajtokban van, ezer éve elriasztott tőlük, mindig inkább ettem valami "lájtabb" nagyobb adag akármit. Viszont most hogy ilyen luxus mennyiségeket ehetek már, erősen kísértenek újra a camembert-ek meg brie-k meg társaik :)

5 éve
#1209
name
Pld: próbáld ki a "Mélusine kérges kecske sajtot". (Tescóban mindig kapható, francia sajt.)

5 éve
#1208
name
reply to name's post #1207
dehogynem:
http://kaloriabazis.hu/recept/lenes_4_perces_mikros_szendvics/698979_0_1

A liszt nálam utoljára kétféle volt, (az nem fontos), és eredetiben sajt és szalámi, vagy húsféle is van benne, ja és sajtféle esetében camamberttel még finomabb


5 éve
#1207
name 4
reply to name's post #1206
Nem csak a recept, az egész oldal döglött, szóval a jelek szerint sosem tudom meg, mi ez a csoda :)

5 éve
#1206
name
reply to name's post #1205
http://evyfogyas.com/index.php/egyeb-receptek/242-lenes-mikros-szendvics

próbáld légyszi,nekem nem akarja betölteni, de ez az eredeti recept, talán majd holnap:)

A tatárbifsztek egyik gyengém nekem is.:)

5 éve
#1205
name 4
reply to name's post #1204
A ropikenyér igen, pl. az Abonett. Mondjuk konkrétan azt én nem szeretem. A kedvencem a Ryvita original, de otthon ilyet sosem találtam. Otthon a legjobbak azok voltak, amiket a Lidlben meg a Pennyben találtam. 20 kalória körül van egy szelet, és részemről 2-3 elég reggelire mondjuk zsírszegény sajttal, köményes túróval, akármivel.
Gyengém a ropogós bármi, így nekem a crackerbread nagy kedvenc. Pl. lazac alá isteni. (Amiből én bevallom főlehajtva, én megeszem a teljes 100 grammos csomagot egy szempillantás alatt :) ) De idén a tatárbifszteket is azzal ettük pirítós helyett, és mivel ez egy olyan kaja, amit nem tudok abbahagyni akkor sem, ha pisztolyt tartanak a fejemhez (sőt, komoly ingerem van belevágni a vajkenőkésemet minden kézbe, ami a tárolóedény felé nyúl :D ), igen sok kalóriát spórolt meg nekem.
A teljes kiőrlésűek, rozsosak stb. jobbak bizonyára, de azokat mindig farostlemeznek értelmezték az ízlelőbimbóim, így jobbára a sima verzióra szavazok, illetve a Lidl saját márkásából a szezámos nagyon finom volt, azt időnként csak úgy rágcsának is ettem.

A lenes szendvics alatt mit értünk?


5 éve
#1204
name
reply to name's post #1202
Mi az a ropikenyér? Én még az abonet -nél tartok -ismertség szinten- utoljára 30 éve azzal fogyóztam:)
Azóta egyszer-kétszer próbáltam keresni a Vasa kenyeret, amiről itt hallottam, - Tescóban - de nem találtam rá.

Reggelire legszívesebben a kölest, vagy a zabpelyhet szeretem, gyümölcsökkel keverve, meg kecskesajtos kiflit vagy zsemlét. Húsfélét nem kívánok, néha a füstölt lazacszeletet - ha leárazzák 50-100 g-osakat megveszem, az elég 2-3 reggelire:)

Vagy van egy finom lenes szendvicsem, ami mikróban készül el 3-4 perc alatt, az is sajttal töltött, és finom - nekem legalábbis, bár elsőre furcsa volt a lenmagliszt íze, de most már megszerettem. (Ha valami egészséges, azt én megeszem, legyenaz pld. lenolaj, mákolaj, jöhet:)

5 éve
#1203
name
Sziasztok! Egy hónapja kezdtem kb a diétámat, edzéssel. Low-carb diéta, és igyekszem a napi kcal 30%-át zsírból, kb 200 g fehérjét (115 kiló vagyok, 2 méter magas:D) és a maradékot szénhidrátból bevinni. Ha valaki esetleg ilyen diétát folytat (sok csirkemellel), akkor találkozhat a problémával: nem tud elég zsírt bevinni (ami állítólag nem túl jó a szervezetnek). Mivel ami zsírt tartalmaz, az gyakran tartalmaz szénhidrátot is (általában nem is keveset). Egy talán jó megoldás, amit kitaláltam: konzerves tonhal. Az olajat leöntöm és salátára teszem, némi borssal megfűszerezve. Finom is, és sok fehérjét, zsírt tartalmaz, szénhidrátot meg elhanyagolható mennyiségben. Estére szoktam általában enni, igen jó, mert könnyű, finom és ráadásul a tartalma is optimális. Mit gondoltok? Ha már valaki írta volna akkor bocsi :)

5 éve
#1202
name 4
reply to name's post #1201
A ropikenyér ilyenkor nagy segítség lehet, 20 kalória/darabbal több marad a rápakolni valóra :)
Illetve ha a lazacot szereted, a tonhalat se hagyd ki, az is nagyon kevés kalória.
Hasznos még a rákhúskonzerv, ha találsz ilyet. Sokkal kevésbé finom, mint mondjuk a tonhal, de szinte csak fehérje. (Én ezt inkább keverni szoktam tonhalhoz.)

5 éve
#1201
name
Néha én is megeszek reggelire egy zsemlét kis kecskesajttal, amiért jó, hogy ezzel tudok legkevesebb kalóriát reggelire bevinni, vagy most vettem füstölt lazacot, 2-3 dkg elég reggelire egy zsemlével.
Holnapra főtt kölest kevertem reszelt almával, hát méregetni kell nagyon, hogy 200 kcal alatt maradjak vele. És olyan kis kevéske:(

5 éve
#1200
name 4
reply to name's post #1199
Amint látsz egy akciósat, csapj le :)

Érdekes, igen, de szvsz nem azt írta, hogy bármelyik jobb igazából, hanem különböző célokra különféle ideális.

A saját tapasztalatom mindenesetre azt mutatta, hogy én pl. az olívával sosem jöttem ki jól, egyedül salátára szeretem, de arra meg százévente egyszer használom. Sütésnél minden leég vele, fura szaga van, és folyton utána kell pótolni, sehogy nem praktikus. A kókuszból meg kevés kell, és nem ég, "futkosós" marad a serpenyőben. És amit azzal sütök, az sokkal kevésbé érződik zsírosnak, nehéznek. Ha ez mind önámítás, ám legyen :) Nekem ez vált be, ahhoz a kevés mennyiséghez meg, amit egyáltalán használok zsiradékból, talán mindegy is.

A kifli szerintem főleg a fehér liszt miatt lenne tiltólistás, de nekem néha kell. Mondjuk amikor van időm, magam sütöm, akkor biztosan tudom, mi van benne, de mostanában elkényelmesít a lengyel bolt.

5 éve
#1199
name
reply to name's post #1198
Nagyon jó lehet, csak nincs gofrisütőm:)

Érdekes, amit a kókuszzsírról írt az élelmiszeranalítikus. Ezek szerint még a napraforgó olaj is jobb?
Én már semmit nem értek... A kifli a sok adalékanyag miatt nem ajánlott?, vagy a fehér liszt miatt?

Én az olívaolaj használatát sem értem, hogy mikor lehet vele sütni, főzni, mert sokszor látom olasz szakácsok is használják főzésre az extra szűz olajat.

5 éve
#1198
name 4
Nemrég találtam a Nosaltyn egy érdekes zabos receptet, kipróbáltam, szuper! Zabkásarajongóknak kötelező :)
http://kaloriabazis.hu/recept/zabgofri_nosalty_kcal/943626_0
https://www.dropbox.com/s/0zbue4iq81av423/IMG_20160124_112231_hdr.jpg?dl=0

5 éve
#1197
name 4
reply to name's post #1195
Nincs mit. Szep napot neked is!

5 éve
#1196
name
Szép Napot mindenkinek!!!

5 éve
#1195
name
Köszönöm szépen...mar uttana magam is Rájöttem ;)

5 éve
#1194
name 4
Az olajjal meg az van, hogy lemered, mennyi ment az edenybe, es lemered, mennyi maradt. A kulonbseg az, ami belement a langosba, azaz megeszed. Tehat mielott szamolod az elparolgasd, add hozza ezt a mennysegu olajat is.

5 éve
#1193
name 4
reply to name's post #1192
Eggyel alattad tessek olvasni.

5 éve
#1192
name
Sziasztok!!!
SEgítenétek kiszámolni???Lángost csináltam ezekből az összetevőkből:
2,1 dl víz,1 t.k só,1 e.k olaj,10 dkg dzrumbúzaliszt,20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,0,5 t.k. frultóz,2 dkg élesztő.És ugye az olaj amiben sütöttem.ezért nem tudom hogyan kell számolni.
Köszi a segítséget :)

5 éve
#1191
name 4
reply to name's post #1190
Erre valo a recept felvetele. A Mit ettel? sor felett latsz ket gombot, az Uj etel arra valo, ha alapanyagot veszel, pl. egy doboz muzlit, amire ra van irva, hogy 100 grammja mennyi kaloria, feherje, szenhidrat, zsir. Ha nincs az adatbazisban, felviszed. Az Uj recept meg arra, ami most neked kell. Elnevezed a levesedet, majd egyesevel hozzaadod az alapanyagokat mennyiseggel. A vegen megkapod, mennyi gramm ez mind egyutt. Lemered a kesz levest, a recept vegen levo szam es e kozotti kulonbseget felviszed uj alapanyagkent, hogy Elparolgas MINUSZ x gramm. Kesz is vagy, elmented, jo napot.
Tehat kb. igy kene kineznie:
http://kaloriabazis.hu/recept/mindent_bele_rakott_ezredik_kcal/926393_0

Minden etelnel igy kene egyebkent csinalni, mert hiaba csinalsz gulyaslevest, ami eppenseggel van az adatbazisban az nem a TE gulyaslevesed. Nem ugyanaz es nem ugyanannyi van benne, nem ugyannnyi parolgott belole stb.

5 éve
#1190
name
Sziasztok segitseget kérnék...mostanaban nagyon sok friss alapanyagból csinálok leveseket nem receptbol hanem csak ugy ..talalomra.Egyenkent tudom hogy miben mennyi kalória,szénhidrát.fehérje ,zsír van de a receptem pontos kalória adagjara készételekkent lennek kivancsi ahoz van valami kalkulátor

5 éve
#1189
name 9
reply to name's post #1186
Ez a kukta jel....ez tényleg jó kérdés.
Nem tudom hol olvastad, de lehetséges esetleg hogy más (pl. én) azt nem kuktának nézi hanem fazéknak?

A "Mit ettél ma" sorba ha beírsz valamit hogy ételt keress, úgy ahogy Lousha írta... több találat is feljön. Amihez recept is van, annál a sor végén találsz egy fazekat (kuktát?), ha arra rákattintasz megnyílik egy másik ablak, és abban olvashatod a receptet.

De olvasgass az információ fülön is, ott nagyon sok hasznos dolog van az oldal használatáról :)

5 éve
#1188
name
reply to name's post #1186
Szia.
"a kukta jelnél található receptek hol vannak?"

Ha rákattintasz, előjön - ha erre gondoltál:)

5 éve
#1187
name 4
reply to name's post #1186
A receptfelvitel alján van egy kis bepipálható rész, hogy ajánlás közös adatbázisba. Ha ide ajánlja az ember a receptjét, akkor másoknak is elérhető, kereshető, ilyenkor pl. ha tudod, hogy egy kókuszos fagylaltkelyhet keresel, akkor a mit ettél? sorba beírod, hogy "kókuszos fagylaltkehely", jó esetben erre előjön. Ha nem, akkor megpróbálod "kókuszos" kereséssel, ha az sem hoz sikert, akkor "kókusz"-szal.
Ha nincs közösbe ajánlva, akkor nem tudod megnézni, csak ha az illeti megosztja veled a linkjét.

A második kérdést nem tudom értelmezni.

A harmadik kérdésedre meg ott a válasz a kérdésben: a Kötetlen csevegés topik az a Kötetlen csevegés topik. Amikor feljössz a fórumra, látod, hogy milyen témakörök vannak, pl. Kalóriaszámolás, Sikeresen lefogytam! stb. Ez itt, ahová a kérdésedet beírtad, a Receptek kcal értékkel topik, ahogy azt az oldal tetején láthatod.
Keresd meg tehát a Kötetlen csevegés nevűt, és ott Ctrl+F megnyomása után rákereshetsz az adott számú hozzászólásokra, vagy türelmesen letekerhetsz, amíg megtalálod. De jelenleg nem lesz rá szükség, mert a szóban forgó hozzászólások szerzője, bmati épp most hozta őket előre, azaz ha bemész a topikba, az első hozzászólások között fogsz találni tőle, bmatitól pár jó hosszút ma délutánról, ezek közül az első kettő kell neked. (Szám szerint első kettő, nem felülről lefelé tekerve az első kettő, amit látsz.)

5 éve
#1186
name
Sziasztok!

Új vagyok az oldalon, tanulmányozgatom, mégsem jövök rá néhány dologra. Szeretném megkérdezni a tapasztaltakról: Ha valaki azt írja, feltöltött egy receptet, azt hol találom meg, ha nincs ott a link a bejegyzésben? Ugyancsak recept: a kukta jelnél található receptek hol vannak? S még egy egy: Ezt hol találom: a kötetlen csevegés topikban az 5543-as és 5544-es hozzászólások - Köszönöm.

5 éve
#1185
name
reply to name's post #1183
Mindent ahogy Lousha írta, csak még annyi, hogy az elpárolgást a receptbe negatív előjellel kell felvinni!

5 éve
#1184
name 4
reply to name's post #1183
Ha te sutod, dehogynem fogod tudni. Lemersz minden alapanyagot, felviszed receptnek, lemered a kesz kenyeret, hozzaadod a recepthez az elparolgast, es maris tudod pontosan a kaloriatartalmat.

5 éve
#1183
name
Még elkezdeni sem tudom a napi bevitelt, mert fogalmam sincs, mennyi a kalóriatartalma a paleo bejglim egy szeletének :-) Meg ha ilyen kenyeret sütök, annak sem fogom tudni.

5 éve
#1182
name
Köszi :)

5 éve
#1181
name 4
reply to name's post #1180
Biztos, hogy van, barmibol lenne, amit megsutsz-fozol, szarnyasokbol jobbara eleg jelentos. 500 gramm husra en minimum 100 gramm elparolgast tippelnek. De ha te magad csinaltad, akkor egyszeruen megallapithatod, ha lemersz mindent, amit az edenybe teszel, majd a kesz etelt is.

5 éve
#1180
name
szerintetek ez így reális recept? http://kaloriabazis.hu/recept/pulyka_edes_savanyu_martassal_kcal/919017_0 - csak a párolgásban nem vagyok biztos, vagy hogy van-e egyáltalán.

5 éve
#1178
name
Szia, en is sokszor 1 Grammy adok meg alapmertekegysegnek. Pl a muffin: tobb fele muffinformam van, a sziv alakuba Fer a legtobb. Mielott megeszem, lemerem hany Gramm es felirom.

5 éve
#1177
name 1
Sziasztok!
Találtam egy "sajtos csigaropogós" nevű receptet, és bátorkodtam belejavítani. Az volt ott, hogy 1 darab ilyen kis csiga 1 gramm, ami kizárt. Ha csak azt nézem, hogy nyers összetevők (amiből túl sok elpárolgás nem lesz) össztömege 1269 gramm, amiből kb. 100 darab lesz a végén, akkor az inkább kb. 1 dekagramm. Üdv!

5 éve
#1176
name 4
reply to name's post #1175
Nem is kötelező. Anyum a babot sem áztatja, csak felforralja, lecseréli a vizet, újra felforralja, újra csere, és onnantól megy a "sima" főzés. Én egyre inkább híve vagyok az áztatásnak, mert a múltkor még a nyamvadt sárgaborsó is előbb esett szét, mint hogy megpuhult volna.
Plusz időt is spórolok vele, mert sokszor csak este nyolckor érek rá nekimenni a főzésnek, és olyankor már annyira nem szeretném, ha négy órán át főne :) Azzal nincs gond, hogy előre kell gondolkodni, mert amúgy is muszáj kigondolnom már reggel, mi legyen este a menü, mert 99%-ban van benne hús, az meg a mélyhűtőben van, és ugye ismét: ha nyolckor állsz neki, már nincs időd olvasztgatni.
Egyébként régen én sem áztattam soha a lencsét, meg is főtt. De áztatva puhábbnak, "omlósabbnak" érzem. Ártani nem árthat :)

Devia, neked is jó étvágyat hozzá :)

5 éve
#1175
name 3
Én a lencsét nem áztatom!
Forró vízben teszem fel főni. Ha füstölt izé is van benne, akkor először azt főzöm meg majdnem egészen, és utána borítom bele a lencsét a fővő lébe.

A sárga lencse különösen hamar fő.

5 éve
#1174
name
reply to name's post #1170
Én is csináltam már hasonlót, hús nélküli változatban.
Jó, hogy eszembe juttattad, van is lencsém itthon, de valahogy nem volt hozzá ihletem.
Egyik este megfőzöm.

5 éve
#1173
name 4
reply to name's post #1172
Nincs mit, előre is jó étvágyat :)

5 éve
#1172
name 9
reply to name's post #1171
Köszi:)

5 éve
#1171
name 4
reply to name's post #1170
http://kaloriabazis.hu/recept/szekely_lencse_kcal/844393_0
Tényleg nem lett sok kalória, 96 van 100 grammban, ebből 9 gramm fehérje.

5 éve
#1170
name 4
Gondoltam, megosztom: feltaláltam a Székely lencsét :) Úgy készítettem, mint a Székely káposztát, csak savanyú káposzta helyett lencsével. (Azaz feltettem az előzőleg egy éjszakára beáztatott lencsét főni bő vízben, sóval, babérlevéllel, egy darab szalonnabőrrel a füstös íz miatt. Közben csináltam egy pörköltet csirkemellből, majd beleborítottam a megpuhult lencse edényébe. Összefőztem őket, végül szalonna, babér ki, és egy kis keményítős joghurt bele még egy rottyantás erejéig.) Csináltam úgy 5 litert, szóval felettébb nagy örömmel töltött el, hogy nagyon finom lett :D
Még nem tudom, mennyi kalória, még be kell gépelnem, de gyanítom, nem lesz vészes.

5 éve
#1169
name 4
reply to name's post #1168
Meg elpárolgás nélkül...

5 éve
#1168
5 éve
#1167
name 4
reply to name's post #1166
Nincs mit. A zabkasa jo dolog, es keszitheted tejjel, vizzel, vegyesen, tehetsz bele gyumolcsot, fuszereket, ami jol esik. Gyorsan kesz van, finom, egeszseges.
Ha tojast is eszel, a tukortojas csopp kokuszzsiron, rantotta, fott tojas, miegymas szinten opcio, pl. ropikenyerrel, savanyusaggal. Megint csak egy rakat feherje, jo zsirok, egy idore jollaktal.
A ropikenyer meg egy vegtelen lehetoseg. Mehet ra tojaskerem, korozott, akarmi egyeb turos krem. Ugy altalaban a zsirszegeny tejtermekek szinten segithetnek feljebb tornazni a feherje-szintet.

5 éve
#1166
name
reply to name's post #1165
Jól hangzik. Köszön öm szépen ☺igen,a tejtermékeket eszem,sőt szeretem is nagyon, csak a husokkal állok hadilábon. Zabkàsàt még sosem próbáltam, de azt hiszem be lesz iktatva a menümbe. Már csak a feherje miatt is,mert elég siralmas a fehérje bevitelem....

5 éve
#1165
name 4
reply to name's post #1164
A legjobb valasztas talan zabkasa lenne, az valtozatosan elkeszitheto, jo idore jol laksz tole, nem ehezel meg fel ora mulva, es felettebb egeszseges. De nem kimondottan alacsony a kaloriatartalma. (Mas kerdes, hogy pl. a benne levo zsirok jo zsirok, sok benne a feherje, es lassan felszivodoak a szenhidratok is.)
Ha valami lajtosabb kell, akkor pl. kefir, mar amennyiben eszel tejtermeket. Esetleg bele egy kis zabkorpa, par szem gyumolcs, vagy melle egy piritos.
Mukodhet meg a ropikernyer is (mint az Abonett pl.), ra kis sajt, zoldsegkrem, avokado pl.

5 éve
#1164
name
Sziasztok! Elég nehéz keresgélni a sok sok hozzászólás között, így gondoltam megkerdezem☺ mit ajanlanàtok reggelire,ami érzetre kiadós,viszont kevés kcal? Vegetáriánus recept otleteket várok ☺ Pár napja kezdtem a fogyokurat az oldal segítségével, és eléggé sziven üt egy-két étel kaloria tartalma. De egyszerűen ötletem sincs,hogy mit ehetnék reggelire,hogy viszonylag sok ehető kcal maradjon ebedre ☺

5 éve
#1163
name 4
reply to name's post #1162
Egyszerűnek hangzik :)
Mondjuk én nem szoktam "rendes" reggelit enni, csak a kefirkémet iszom meg. Korán ebédelek, így reggelire elég ennyi, csak hogy ne éhgyomorra legyek délelőtt.

5 éve
#1162
name
reply to name's post #1161
Hát akkor jó étvágyakat ! :)
Még egy gyors ötlet főtt köleshez. Van úgy, hogy maradékhoz egy banánt szét-belenyomok, és finom reggeli:)

5 éve
#1161
name 4
Megnéztem őket, köszi, ha lesz időm kinyitni azt a zacskó kölest, ránézek komolyabban, mi is legyen belőle :) Meglátjuk, bejön-e.
Köszi az ötleteket.

5 éve
#1160
5 éve
#1159
5 éve
#1158
name
http://kaloriabazis.hu/recept/koles_turoskoch/811920_0_1
Csak a rizst helyettesítjük kölessel, és így nagggyon egészségeset eszünk, és finomat:)
Én árpagyönggyel (gerslivel) is csináltam már, tök jó. , persze aki szereti a túrós, citromos sütiket.


5 éve
#1157
name
Lousha!
Átjöttem ide:) kölessel kapcsolatosan.
Hátha megszereted,mint én, ha ezeket a recepteket kipróbálod:
http://kaloriabazis.hu/recept/kolesfozelek_patiszonnal_/800606_0_1

5 éve
#1156
name
reply to name's post #1152
Szia! Üdvözöllek közöttünk! Olvassad el a kötetlen csevegés topikban az 5543-as és 5544-es hozzászólásokat! Itt sok kérdésedre kapsz választ! Ha lesznek kérdéseid, akkor gyere, mert szívesen segitünk!

5 éve
#1155
name 3
Semmi baj, csak kérdezz nyugodtan. Persze örülünk, ha meg is fogadod a tanácsokat.
Ne általános étrendet írj be, hanem azt, amit valóban megettél aznap. Így tudod, hogy mennyit kell még aznap megenned. Koplalni semmi szín alatt nem szabad, ez nem fakírképző! :D Igyekszünk egészségesen táplálkozni amellett, hogy az ésszerű étkezéssel le is fogy az ember.

5 éve
#1154
name
Ertem koszonom szepen hat meg csak tegnap bukkantam erre az oldalra ugyh nkm ez nagyon uj neharagudjatok h ilyen sok kerdesem van

5 éve
#1153
name 9
reply to name's post #1152
Az rossz.
Vidd fel az eszközök menüpontba az adataidat. Korod, súlyod, magasságod, nemed.....ezek szerint nem nézegetted meg az oldalt, és nem olvasgattad a hozzászólásokat. :(
Ha fogyni akarsz, a BMR-ed felett kell enned egy kicsivel...az pedig biztos hogy több.
Akkor leszel deficites, ha az alapjáratod és a BMR között eszel.

5 éve
#1152
name
Sziasztok es az a kaloria dolog hogyan mikodik mert en most ahogy beirtam a kaloriatablazatba a napi etrendem az max 900kcl ig jott ki az most jo vagy rossz?

5 éve
#1151
name
reply to name's post #1149
Szia! Üdvözöllek! A mit ettél ma sorban ha beírsz valamit, akkor a választási lehetőségek között amelyiknek a végén fazék van, az a recept. Sajnos vannak rosszul rögzitett receptek is amik nem tartalmaznak elpárolgást (kalóriaemelő tétel) vagy/és vizet (kalóriacsöökentő tétel).

5 éve
#1150
name 9
reply to name's post #1149
Szia! Üdvözöllek közöttünk.
Bocs, de itt nincs étrend.
Mindenki azt eszik amit akar, mi a kalóriákat számoljuk. Számolgatjuk azt amit megeszünk, és azt amit ledolgozunk. Mindenki beállítja magának a mennyiséget amit leehet...aztán hajrá!
Számolgass Te is velünk, idővel meglátod mi az ami belefér ahhoz, hogy kicsit deficites legyen a beviteled az elhasználthoz képest...de olvasgasd még a fórumokat, nézegesd az oldalt.

5 éve
#1149
name
Sziasztok most kezdtem 1hete a fogyozast napi szinten reggel es este szobabiciklizek altalaban 30 perc utanna torna gyakorlatokat csinalok es minden este kimegyek fel orat setalni szeretnek az etrendembe is fogyokuras kajakt beiktatni ehhez kene a segitsegetek tudna valaki olyan etrendet ajanlani ami eheto is es beis tarthato es van hatasa? Elore is koszonom :)

5 éve
#1148
name 3
Uff, se chilim, se tonhalam.

Pedig szeretem mindkettőt. :D

5 éve
#1147
name
Aki szereti a halat... ma töltöttem fel a csilis tonhalkrém ínyenceknek... 238kcal/adag (jókora)

6 éve
#1146
name 3
reply to name's post #1135
Magdi, a csirkecomb nem a bőrével együtt értendő? Úgy tudom, itt a mi listánkban igen, azaz sülve vagy főve is megeheted a bőrét.

Ne legyél már ilyen kis bűntudatos! :D Még hogy vezekelni... Nem inkvizíció ez! Csak egyél rendesen, és érezd jól magad akkor is, ha néha picit túlszalad valami. :D

6 éve
#1145
name 3
reply to name's post #1137
Feketeinci, igazad van, DE:
Velem előfordul néha, hogy nem tüntetem fel a kiinduló vízmennyiséget, és a végén csak a kész étel összesítését viszem fel, a receptet esetleg nem is tudom megosztani.
Pedig számolom az elpárolgást is.
A megjegyzésben megemlítem, de lehet, hogy nem mindig.

A lényeget tekintve igazad van, de tényleg ne keseredj el, mert Gonoszkának is igaza van, ritka az azonos súlyú szelet vagy darab. A recepteket inkább ötletnek, kiindulási alapnak kell használni.
Mint ahogy az is ötlet, hogy az apránként felöntözgetős pároláskor egy kimért vízmennyiséget használok, és kivonom a végén, ami megmaradt. Ha mondjuk egy liter vízből a végére egy deci maradt, akkor 9 dl-.t öntögettem apránként az étel alá. :D

És bizony a saját kenyeret, és a sütiket is le kell mérni kisütve, sőt amikor már kihűlt valamennyire! Akkor már lehet mindig azt a szeletkét lemérni, amit megeszünk. :D

6 éve
#1144
name
reply to name's post #1143
Szívesen!

6 éve
#1143
name
kösz

6 éve
#1142
name
reply to name's post #1141
Legalább, ha teli van, és kb 4-5 dl leves fér bele.

6 éve
#1141
name
Franc se tudja így utólag mennyi volt, másé volt. Egy átlag leveses tányérba mennyi férhet, úgy 30-35 deka?

6 éve
#1140
name
reply to name's post #1139
175 gramm egy adag. Így attól függ, hogy mekkora az a tányér.

6 éve
#1139
name
A kocsonya Gonoszka módra 1 adagja 1 tányér?

6 éve
#1138
name
reply to name's post #1137
Szia! Igen, elpárolgás nélkül kevesebb kalóriával számolunk. De ha ugyanazt az ételt is készítjük el, akkor is mindig számolni kell, mert nincs két egyforma kalóriás étel. Mert egy kicsit mások a hozzávalók súlya, más a sütés menete esetleg, így az elpárolgás is más. Ilyenkor érdemes szerkeszteni a már felvitt receptet.

6 éve
#1137
name 9
Sziasztok!
A napokban rákattantam Bofy ZaBirodalmára, és elkészítettem a mikrós sütijét. A recept bejött, és mivel egyszemélyes háztartás vagyok jó módszernek tűnik a mikrós süti készítése a sütivágy enyhítésére...így nem nézem túl sokáig a tepsiben a rengeteg maradékot.
Gondoltam megnézem a többi mikrós sütit is az oldalon, mindig van valami új :)
De nagyon elszomorodtam.

Az információ oldalon, a kalóriatáblázatba beírtam hogy mikrós, hátha van még kevesebb kalóriás nasi is.
Van...peeersze...de egyik receptben sem láttam az elpárolgást (az első oldalt néztem végig) :(, csak az enyémben.
Így nem igaz az egész :(
Ha nem visszük fel az elpárolgást, saját magunkat csapjuk be, legyen az bármi...amit az oldalról elkészítünk, kevesebb kalóriát rögzítünk, mint amennyit valójában megettünk.
Ugye jól gondolom, hogy elpárolgás felvitele nélkül pontatlan adatot kapunk?
OK, lehet ez kákán csomó, de ha már dolgozunk vele, elkészítjük, rögzítjük, legyen minél pontosabb, egy mérés a végén és már meg is van az eredmény.....de így csak figyelmeztetni tudok mindenkit....az a recept, ahol nincs elpárolgás valószínűleg nem jó kalóriaadatot tartalmaz.

6 éve
#1136
name
reply to name's post #1135
Nem történt semmi, egy kicsit kilengtél. Majd holnap óvatosabban eszed a tyúkbőrt. Örülök, hogy sikerült megcsinálnod, és nagyon szívesen segitettem.

6 éve
#1135
name
sikerült meg csinálni,,és még lehet enni bőven belőle ,, ezt nem is gondoltam volna még egy nappal ezelőtt ,,és most már próbálok a saját szám izére készíteni ételeket ,,
ma azért nagy hibát vétettem meg főztem a tyúkhús levest és nem bírtam ki hogy a főtt bőrből ne egyek ,,hát így bűnbe estem ,,de majd ki javítom holnap ,,egyel többet vezekelek ,,köszönöm a segítséget ,,

6 éve
#1134
name
reply to name's post #1133
Szívesen!

6 éve
#1133
name
KÖSZI,,,,

6 éve
#1132
name
reply to name's post #1131
Szia! A főoldalon a recept felvitelbe vigyed fel, és a kész tészta és a nyers hozzávalók különbségét elpárolgásként vigyed fel negatív előjellel. A leggyakoribb súlyra írjál 100 grammot, és aztán ha lementetted, akkor a mit ettél mába vigyél fel belőle annyit amennyit megettél. Remélem tudtam segiteni! Ha valami még nem teljesen tiszta, akkor azt a részt próbálom majd részletesebben elmondani.

6 éve
#1131
name
Sziasztok ,,,
én csináltam magamnak egy receptet,,mert nem szerettem a zab semmilyen formáját és rá beszéltetek ,,na neki láttam ,össze írtam mindent pontos gr-ba ,itt le írom ,,
,,Zabpehely 100g,,, Forró víz,2dl-195g,, tojás2,db-112g,,, Erős Pista 25g,, Szóda -bikarbóna 4 g,,és egy pár csepp 4csep ,ezt nem tudtam megmérni ,,mind ez nyers formába ,,,,436gram ,,össze keverve és egy vas serpenyőbe gázon meg sütöttem ,,a
kész tészta 375gram lett ,,én ezt ki számoltam nyers anyag kalóriáját az nekem 594,4,
lett és itt kérek segítséget hogy tudom ezt kalóriára bontani kész anyag ként ,,így már meg tudom enni és még finom is lett ,, a páromnak is ízlett ,ez nagy csoda nála is ,,

VALAKI KI TUD SEGÍTENI ,,,?????????????????

6 éve
#1130
name
Rendben! Köszönöm szépen! :)

6 éve
#1129
name
reply to name's post #1127
Szia! Ha pontos adatot akarsz kapni, akkor saját magad viszed fel. Én egy füzetet rendszeresitettem amibe felírom az ételem hozzávalóit, majd a tollal, füzettel kivonulok a konyhába, és a füzetbe beírok minden lepucolt, kimagozott nyers hozzávalót. A vizet is le kell mérni. És ha elkészült az étel, akkor az egészet le kell mérni. Ha nincs olyan mérleged hogy le tudjad egyszerre mérni, akkor több részletben méred le. Az elkészült ételt kivonod a nyersanyagokból, és a különbséget elpárolgásként negatív előjellel kell felvinni. A rendszer úgy számol, hogy mindenből egyformán szedsz. A tésztát érdemes külön főzni, de ott is a száraz tésztához hozzá kell adni a vizet amit felszívott (ez kalória csökkentő, míg az elpárolgás kalória emelő tétel).

6 éve
#1128
name 9
Szia!
Válaszolunk akkor is, ha csak egy helyen kérdezed meg :)
Receptet az Új recept felvitelben kell felvinni. Lemérsz minden hozzávalót, amit beleteszel, a vizet is, és a végén leméred az elkészült ételt, és negatív előjellel felviszed a vizet amit elfőtt. Ebből ha eszel, a rendszer feltételezi hogy mindenből ettél, amit beletettél, pedig nem fogsz mindent enni belőle.
Én ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy beírom hogy leveskockából főztem, az feltételez 0,5 l leveslét, az 36 kalória, és felviszem mit ettem benne.
Sárgarépa (főtt) vagy főtt csirkemell, és főtt tészta......meg amit beleteszel.
A helyedben választanék a kész receptek közül, az eredmény így is csak megközelítő lesz, de akkor is, ha felviszed a receptet, mert nem egytálételt készítesz, amiből mindent eszel.

6 éve
#1127
name
Sziasztok! Én még nagyon kezdő vagyok. Olyan problémám lenne, hogy holnap tyúkhúslevest szeretnék főzni, és nem tudom hogyan vigyem ezt fel receptként magamnak vagy hogy tudnám azt megcsinálni, feltűntetni, ha mondjuk eszem belőle 2 tányérral majd holnap egy kis tésztával, és mondjuk a leves után mindkét alkalommal ennék a csirkehúsból, krumpliból, répából? A másik pedig az lenne, hogy a hozzávalókban azt a zöldséget is felkell tüntetni amit nem eszem ki a levesből? Segítsetek légyszives, nem szeretnék csalni a diétámban és téves számolásokat sem! Előre is nagyon szépen köszönöm!

6 éve
#1126
name
reply to name's post #1125
Gyere, nem szaladunk el, sőt örölünk Neked! És szívesen segítünk, így ha van további gondod, akkor is gyere és kérdezzél.

Kórházakban sürgös műtétek előtt szokták a pacienseket 600 kalóriára fogni, ha sürgüsen kell fogynia. De akkor sem túl hosszú időre, és csak úgy mellesleg jegyzem meg, hogy sajnos az akkor lekoplalt súly pillanatok alatt visszamászik, és még társakat is hoz magával.

6 éve
#1125
name
reply to name's post #1123
Sebaj, most már képben vagyok.
Köszönöm a türelmedet és tényleg nem adom fel.
Sőt néha biztosan jövök még fórumozni is, ha nem futtok el előlem:)

Kedves sinnesro, egyelőre a kb. 1400-as kalóriával nem éhezem és tényleg mindent eszem, néha a napi ajánlott zsír mennyiséget túl is lépem, de a szénhidrátra veszettül figyelek, mivel sajnos cukros vagyok.

Ha belegondolok, hogy kórházi diétákat állítanak össze 6-800 kalóriára, akkor az én mennyiségem nem is annyira vészes.

6 éve
#1124
name
reply to name's post #1122
Lehet ezen mosolyogni, és valóban, lehet éhezéssel csontsoványra (sőt tovább, hullára) fogyni, de ez nálunk nem ez az eset, gondolom.És ha csak egyszer is abbahagyja az ember az éhezést, meglátja, mi jön utána.
Magyarul: normál, európai körülmények között megbosszulja magát az önéheztetés. Nem lehet sokáig csinálni.

6 éve
#1123
name
reply to name's post #1122
Sajnos amikor regisztrálsz, akkor nem hívja fel a figyelmet erre a rendszer, de remélem, hogy ebben lesz változás, mert már volt róla szó. Sok sikert és kitartást!

6 éve
#1122
name
reply to name's post #1121
Háááát ok, állítgattam kb. heti 0.25 kg-nál jön ki hasonló érték.
Szóval most kicsit úgy érzem jó néhány embert félrevezet az oldal, hisz a heti 0,5 kilós fogyásnál egészen más értékeket számol ki a rendszer.
Lehet kukacos vagyok, de ha a BMR + 100 kalória a helyes, akkor nem kéne a képletet javítani? :-)
Logikus ember vagyok és az ilyesmi elkeserít, mert sokak becsapását eredményezi.
Ugyanakkor jót mosolygom, mert nem igen láttam még kövér éhező embert, sőt még etiópot sem.
Na de félre a feketehumort, én nem adom fel, a jelenlegi étrendemmel szépen fogyok, és már igazából csak 8 kiló van hátra. Szerintem ez simán elérhető, ha napi szinten ellenőrzöm, hogy mit és mennyit ettem.
Köszönöm a türelmeteket és a tanácsokat, amint szükségét érzem alkalmazom is.
....és remélem, hogy olyanok tanácsát követem, akik sikeresek voltak a fogyásban....

6 éve
#1121
name
reply to name's post #1119
A BMR-ed 1475, amit napi szinten el kellene fogyasztanod sport nélkül az 1550 kalória legalább. Heti fogyási ütemet megadva addig állítgassad ameddig kb ez a keret nem jön ki. De mivel nem vagyunk gépek, ezért előfordul, hogy van olyan hét, hogy többet adunk le, és van olyan amikor kevesebb megy le. Csak türelem és kitartás! Sok sikert!

6 éve
#1120
name
bocs, elírtam a jelenlegi súlyt:

78 kg.

6 éve
#1119
name

1966
165 cm
jelenlegi testsúly: 68 kg
ülő életmód
cél: 70 kg

Légy szíves számoljátok ki Ti is, hogyan kéne ezt beállítani, köszönöm.

6 éve
#1118
name
reply to name's post #1115
Az elején azért fogysz többet, mert akkor távozik a testedből a víz és a salakanyag. A keretedet, úgy állítsad be ahogy írtam a 1109-es hozzászólásban. Azaz a BMR-ed fölé egy kevéssel. Teljesen mindegy, hogy mennyi fogyást ad így hetenként. Addig ügyeskedj ameddig a kereted 1500 legalább. És igyál sok folyadékot, mert az is segíti a fogyást, a méregtelenítésben is segit, és hidratálja a szerveidet. Egyébként nem vagyunk gépek, így a fogyási trendvonaltól eltér a fogyásunk, hol pozítiv, hol negatív irányban.

6 éve
#1117
name 3
Nem jól számoltam, 10 kiló 20 hét alatt megy le, de most direkt lapozgattam a naptárat, július vége.

Ahogy formásodsz majd, és persze sportolnod is kell ehhez, már nyár elejére csinos leszel és több ruhamérettel kisebb. Csak most állítsad be jól. :D

6 éve
#1116
name 3
Kivetted a beállított dátumot?

Egyébként a szokásos fogyási mérték (főleg ha 100 kg alatt vagy) a heti fél kiló. Ha nem állítasz be saját dátumot, a rendszer is ezzel számol. Ha 10 kilót akarsz fogyni, akkor a 10 kiló simán lemegy nyárig. (ha 4 hetet veszünk egy hónapra, akkor az 2 és fél hónap.)
Csak valami beállítási hiba lehet az a kicsi napi keret.

6 éve
#1115
name
Hűha, ez egyre cifrább:D
Most még kevesebb lett a napi keretem, 1222
A BMR meg nem változott persze.
Na ez nekem itt lett magas Drága:D
és nem fogadom el, hogy ez extrém igény lenne: 10kg/5hó
Na most akkor ha megeszem a BMR+100 kalóriát ezt a 10 kg-ot 2016.januárra érem el a rendszer szerint. Hát szerintem ez nem igazán bíztató :-)

Megjegyzem teljesen normális tempóban fogytam mióta itt vagyok, azaz 1,5kiló 15 nap alatt.
Előtte lefogytam 5 kilót 24 nap alatt, nálam egyszer már egy nagy fogyásnál ugyanígy megszaladt az eleje, aztán beállt a mostani tempóra.

Erről mondanál véleményt?


6 éve
#1114
name 3
Az időhatár lehetősége az extrém esetekre van, gondolom. :D És az oldal megalkotásakor még nem volt ennyi ismeret a háttérben, sokan hordtuk össze a tudnivalókat az idők során.


Nem kell időhatár, állíts be heti fél kilós fogyást, és a rendszer akkor úgy számol a célsúlyig. :D

6 éve
#1113
name
reply to name's post #1111
Köszi, már legalább kétszer elolvastam.
Csak valahogy sehogy sem fér a fejembe, hogy egyeztethetők össze az ottaniak a javasolt napi keretemmel.

6 éve
#1112
name
reply to name's post #1110
Köszi!
Akár a fejemet is leharaphatod, akkor sem értem, hogy akkor mire is jó a cél belövése :-)
Semmi extrát nem akarok elérni,bejelöltem egy 10 kilós súlycsökkenést 5 hónap időtartamra (jan.29.-jún.30), ehhez a rendszer kiadta, hogy a napi keretem 1333 kalória, tehát, ha ennyit eszem, ezzel simán le tudom adni.
Szóval akkor ez tulajdonképpen egy téves kalóriaszám?

6 éve
#1111
name
reply to name's post #1110
Kötetlen csevegés topikban az 5543-as és 5544-es hozzászólások.

6 éve
#1110
name 3
Szia!

A kérdés valóban kicsit elkeserítő, mert egyebet se magyarázunk. Viszont öröm, hogy rákérdezel, és nem hónapok múltán derül ki.

A BMR felett kell belőni a keretet, és az sport nélkül legyen mindig ugyanannyi. (Még akkor is, ha nem sikerül pontosan annyit és azt enni.) Ha mozogsz valamit, akkor az elégetett kalóriáknak a felét-háromnegyedét pluszban kell megenni, "visszaenni", lehetőleg fehérjében és lassú felszívódású szénhidrátban.

És nem tudom fejből, mit kellene elolvasnod (melyik két hozzászólást), ami szinte "kötelező olvasmány", de mindenütt ajánlgatjuk a kezdőknek. Megtalálod.

6 éve
#1109
name
reply to name's post #1108
Szia! Nem jó a kereted! Ha a BMR-ed 1450, akkor a sport nélküli napokon kellene 1500 fölött lennie a keretednek. a sportos napokon pedig, a sporttal ledolgozott kalóriák 60-70%-a még pluszban.

6 éve
#1108
name
Sziasztok!

Buta kérdés jön:

A napi keretem majdnem eléri a BMR-emet, pláne ha picit mozgok is.
Akkor ez elvileg jó?
BMR: 1450 Napi keret kb: 1350-1500

Köszi a választ előre is.
Kiya

6 éve
#1107
name
reply to name's post #1106
Szia Móni! Sajnos azért ment vissza amit leadtál, mert a jojo effektus beindult. Nagyon keveset ettetek. 1000 kalória az nagyon-nagyon éheztető keret! A BMR alatt nem szabad enni, mert lelassul az anyagcsere, és ezért jön a jojo effektus. Javaslom, hogy olvassad el a kötetlen csevegés topikban az 5543-as hozzászólást. Itt olvashatsz a helyes kalóriakeret beállításáról és a tápanyagokról. Sok sikert a további fogyáshoz!

6 éve
#1106
name
reply to name's post #1092
GyuriZoli szia! Bármit ehetsz!!!! Csak mérd, és a napi kalória adagodat tartsd be. Én lefogytam már ezzel a módszerrel, és baromi hatásos. A férjem 40 kg-t!!!! Napi tízszer ettünk, bármit 100 kalóriáig. Csokit, zsíros kenyeret, sült krumplit, bármit, de megnéztem minek mennyi a kalóriaértéke, és csak annyi dekát. Tehát óránként 100 kalóriát. Kb 1 hét alatt belerázódik az ember és már tudod, hogy miből mennyit ehetsz. Nekem óránként csörög a telefonom, tudom enni kell, és bármit ami kéznél van, megeszem. Baromi jó például a paradicsomlé, mert abból fél litert meg lehet inni. De nem a cukrozottat, hanem a 100 %-os fűszerezett főzőparadicsom levet szoktam venni. Én Németországban élek, de a LIDL-ben szoktam venni a fél literes kiszerelésű passzírozott paradicsom levet. Szerintem Magyarországon is van bármelyik szupermarketben. Nézd meg a 100 ml kalóriatartalom kb 18-22 szokott lenni. Ha magasabb, akkor csak 4dl igyák. Ha elmegyek itthonról, akkor bekészítek egy két falatot a kocsiba. Idővel belejössz mennyit ehetsz. Ha a nap végére nem értük el az 1000 kalóriát, befigyelt egy kis száraz rosé bor, egy kupica pálinka, pezsgő. Olyan látványos volt a fogyás, hogy magam sem hittem el. Mi minden nap mértük magunkat. A fogyás azonnal megindult, nem volt stagnálás, és napi 10 deka és a fél kiló közötti fogyást értünk el. Én nem sportolhatok, tehát úgy ment le, szinte minimális mozgással. Most újra el kell kezdjem, mert visszahíztam 15 kilót, mert beteg voltam és egy jó is hormon kúra után vagyok. De örömmel állok neki, mert tudom, hogy pikk-pakk lemegy. Ja nagyon fontos! Legalább 3 liter szénsavmentes ásványvizet igyál meg!!!!!! Megfigyeltem,hogy sokkal több ment le, ha sok vizet ittam, mint amikor kevesebbet. Hali Móni

6 éve
#1105
name 3
Vizesedés: ha benyomod egy ujjal a bőrödet egy húsosabb részen, és az ujjad okozta mélyedés lassan "töltődik fel" újra.
Hogy fehér lesz, az attól van, hogy pár hajszáleret éppen összenyomtál, és kiment belőle a vér.

Általában a kókusz ehető, hogy mikor, az mindegy...(Főleg, ha éjszakásban dolgozol, ha jól sejtem...?)
Csak a zsírral vigyázz.

6 éve
#1104
name
Egyvalamit mondjatok meg; vacsorára vagy úgy általában friss kókuszdió leve és húsa fogyasztható? Vettem ma párat és egyet megkezdtünk munkatársammal.

6 éve
#1103
name
reply to name's post #1102
Ezt hallottam róla, hogy felvizez, de akkor ez ezek szerint nem igaz. Megfogadom a tanácsot, benézek a legközelebbi DM-be. Lehet hogy tévhit, esetleg rosszul tudom, de ha az ember megérinti a bőrét s ha fehér a helye, akkor vizes?

6 éve
#1102
name 3
Mégis hogyan vizesítene a fehérjepor?

A vizesedés attól van, ha a szívműködés valami miatt elégtelen.
Élelmi anyagtól nem lesz az ember vizes. Főleg a fehérjétől nem.

A só se legyen se sok, se kevés.

Ha viszont valami miatt hajlamos vagy vizesedni, szedj L-karnitint, mert ugyan ez sem zsírégető csodaszer, de a szív munkáját jótékonyan támogatja.
Legolcsóbban a dm-ben veheted meg, az azért is jó, mert magnézium is van benne.

http://lkarnitin.hu/sziv-es-errendszerre-hatasa.html

6 éve
#1101
name
reply to name's post #1100
Folyadékkal nincs gondom, van egy pofás fél literes kriglim, abból lehet inni bőségesen. A poroktól tartok kicsit. Nem vizesít?

6 éve
#1100
name
reply to name's post #1099
Örülök neki, hogy hallgatsz ránk, és felemeled a keretedet a BMR-ed fölé. A zsírt a legnehezebb tartani, és a fehérjét teljesíteni. Ha a fehérjével gondjaid vannak, akkor fehérjeporral lehet segíteni rajta. És sok-sok folyadék!

6 éve
#1099
name
reply to name's post #1098
Megfogadtam a tanácsod, felemeltem a keretet. Ebédre daragaluska volt egy itteni recept alapján annyi kivétellel, hogy sajtot nem tettünk bele. Mennyiségileg valamelyest többet ettem belőle, hogy behozzam a lemaradást. Ezzel már pont jó a tápanyagbevitelem, a vacsorára és uzsonnára bőven elég a fennmaradó közel 400 kalória. Viszont a zsírmentes ételre fogok váltani vacsinál, mert pont a limiten állok. Mondjuk a halfilé pont meg is felelne a kritériumoknak. Sajnos eleinte beleestem a sokat akar a szarka, de nem bírja a tolla effektusba, de ezen változtatni fogok.

6 éve
#1098
name
reply to name's post #1097
Mindent ehetsz! Nincs kikötés, csak figyelj a keretedre, és a tápanyagcsíkokra, hogy nagyjából jók legyenek. A 800 kalória nagyon kevés! Ha nem akarsz jojozást a végén, akkor S.O.S emeljed fel a keretedet a BMR-ed környékére. Ha nem így teszel, akkor a lelassult anyagcsere miatt lelassul a fogyás, majd stagnálni fog, sőt a végén még ugyan azzal a kerettel hízhatsz is! Higyed el, hogy nem a levegőbe beszélünk, hanem tapasztalatból! És tényleg mindent ehetsz, tehát nyugodtan ehetsz mindent amit szeretsz, csak a keretre figyelj!

Lehetőleg az ételeket amit készítesz, vagy a Nagyi készít azt mérni kellene mindent, először a nyersanyagokat (vizet is), majd a végén az egészet, elpárolgást levonni, és akkor korrekt amit beírsz a mit ettél mába. És mindezt persze receptként fel kellene vinni mielőtt beírod..

6 éve
#1097
name
reply to name's post #1096
Igen, elolvastam. Az a baj, hogy napról napra többet eszem, de a bevitt kalóriaértékem mégis kevesebb. Tegnap már csak 800 kalória volt amit bevittem, de nem éreztem magam éhesnek. Pont emiatt vagyok kicsit meglőve, hogy mit lehet és mit nem. Több helyen olvastam utána annak, mit is kéne, de mindenhol csak abba ütközök, hogy mit ne. Lassan ott tartok, hogy semmit sem ehetek meg abból amiket szeretek, mert túl zsíros, meg túl sok a szénhidrát stb... Nassolni ugyebár nem lehet, azt mellőzöm is. Almát eszek, paprikát, tojást, esetenként pulykasonkát. Kenyérből csak teljes kiőrlésűt.

Szerk.: Újraszámoltam a keretemet a BMR-nek megfelelően, így már 2390 kalória a bevihető ételmennyiség és így tartható egy heti 0,8 kg-os fogyás. Igyekszem többet enni, így megnőtt a keretem is. De továbbra is a MIT? a legnagyobb kérdésem, mert nem hiszem, hogy a nagyi főztjei túlontúl egészségesek lennének, túl sok bennük a "szeretet".

6 éve
#1096
name
reply to name's post #1095
Sok a fogyási ütem! Elolvastad amit javasoltam? Abban le van írva, hogy a BMR felett kell enni egy kevéssel, mert különben lelassul az anyagcseréd, és jön a jojo effektus! Állítsad magasabbra a keretedet a BMR-ednek megfelelően!

6 éve
#1095
name
Bojtika: Igyekszem az arányokat tartani, a fehérjebevitellel akadnak gondjaim, eddig nem sikerült elérnem belőle a napi minimumot sem. A szénhidrát és zsírbeviteli értékeket eddig tartom. Kedden fogtam hozzá a diétához 114,3 kg-os súllyal. Célként heti 1,5 kg-os fogyás van kitűzve, ez 1600 kalóriának megfelelő élelmiszer elfogyasztását engedélyezi. A célsúly 80 kg. Sport egyelőre intenzív szobakerékpár, napi 20-25 perc, de folyamatosan növelem az időtartamot, plusz mellette saját testsúlyos gyakorlatokat végzek. Ha kijön a jó idő, akkor séta és futás mellé. Most 113 kg-on vagyok.

Köszönöm a tanácsot és a támogatást mindkettőtöknek!

6 éve
#1094
name
reply to name's post #1092
Szia! Azokon kivül amit Bojtika elmondott, még javaslom elolvasásra a kötetlen csevegés topikban az 5543-as és 5544-e hozzászólásokat. Itt a helyes kalóriakeret beállításáról, a tápanyagokról és a sportokról olvashatsz. Ha vannak kérdéseid, akkor szívesen segítünk! Sok sikert!

6 éve
#1093
name 3
Szia! Bármit ehetsz! Csak igyekezz az arányokat (színes csíkok) tartani.
Kifejezett receptgyűjtemény nincs, de ha beírod az étellistába egy étel nevét, akkor sokfélét kiad, mert a tagok is vihetnek fel ételeket és recepteket. Amelyik mellett kis fazekat látsz, arra kattintva megnyílik legalább is a hozzávalók listája, és mennyisége.
Még mi a gondod? Én pár hónapos kihagyás után rázódom éppen vissza, de tudok segíteni.

6 éve
#1092
name
Sziasztok! Új vagyok az oldalon és szeretném a segítségeteket kérni! Eléggé tanácstalan vagyok az elfogyasztható ételeimmel kapcsolatban, magyarán nem vagyok tisztában azzal, mit, vagy miket lehet, vagy nem lehet elfogyasztanom? Recepteknek híján vagyok, épkézláb étrendet nemigen találok. Az oldal használatában is segítségre szorulok, mert nem találok recepteket. Aki tud, kérem segítsen!

6 éve
#1091
name 1
reply to name's post #1090
Ezzel nem tudsz mit kezdeni, sajna. A világon senki meg nem mondja műszeres mérés nélkül, hogy a kókusztejedben mennyi a zsír... Illetve megdermedve még megmérheted a kiült zsírt, én ezzel sosem szöszöltem. Évek óta szinte naponta iszom házi kókusztejet, de csak nagyon laza fogalmam van a kalóriaértékéről. Úgyhogy ha nem egyforma arányban eszem a kimaradt reszelékkel, akkor van némi hiba, de ennyi nekem belefér, rengeteg ételnél pontos méréssel is nyilván van egész jelentős hiba, az élet ilyen. Többnyire mindkét részt elfogyasztom, így elég a kókuszreszelékkel számolni, nem kell szétszedni :) Illetve ha sok kókusztejet iszom és reszeléket nem, akkor felviszem, mint kókusztej s beszorzom valami nagy számmal, mert hogy az én jó zsíros édes kókusztejem nem 10 kcal/100g, az eléggé bizonyos. Inkább tejszínre hasonlít, csak egy picit hígabb, míg a maradék reszelék elég száraz már. S kinyomkodásfüggő az egész, néha kétszer is leöntöm forró vízzel a reszeléket, kávéba még hígan is jó, s egyes ételekbe a többször használt reszelék is elmegy.

Hogy pl. a szénhidráttal mi történik, azt már végképp nem tudhatom. Szerencsére a kókusznál ez nem olyan magas érték...

6 éve
#1090
name 2
Igen, tudom, hogy hova kell felvinni, és azt is hogy negatívval, ha úgy van
csakhogy ami kijön belőle kókuszzsír, és ami megmarad kókuszreszelék, (ami már nyilván nem annyi kalóriaértékű) azt hogyan számoljam bele...

6 éve
#1089
name
reply to name's post #1087
Szia! A recept felvitelbe (főoldal) tudod felvinni. A vizet is fel kell vinni, és amit ki akarsz vonni, azt negatív előjellel tudod felvinni.

6 éve
#1088
name
Sziasztok ! Annyira finomra sikerült a sós túrós sütim, hogy megosztom itt :) http://kaloriabazis.hu/recept/sos_turos_kocka_kcal/600095_0
5 perc összerakni,hajtogatva nyújtottam ki, pizzavágóval kis kockára vágtam a tésztát. A tojást, és a magokat a tetejére raktam.

6 éve
#1087
name 2
Sziasztok!
Házilag készített kókusztejet hogyan vigyem fel ételként? Gondolok itt arra, hogy ugye nem mindegy, milyen eljárással készül (hideg, vagy forróvízben áztatva) illetve, hogy mennyire van kinyomkodva...

6 éve
#1086
name
Köszönöm Gonoszka1 és shinita! Sokat segítettetek. :)

6 éve
#1085
name 1
reply to name's post #1083
Kevés lesz az a kalória nagyon. A gyógyszeres éhségérzethez sajna nem értek, csak a normálishoz, ami nekem volt. Nálam az életmódváltás segített, főleg a szénhidrátcsökkentés. A fehérje és a zsír jobban laktat. S persze a nagy térfogatú zöldség is hasznos.
Ahogy Gonoszka írta, az édességevéssel még nincs gond, csak ne merő cukor s efféle legyen, hanem értelmesebb cucc. Az enyéimben olajos mag és tojás szokott lenni, olykor pluszban még zsír is, de azokból még én is keveset eszem, pedig nekem nem ilyen picuri a keretem. De simán lehet egyszerre szénhidrát- és zsírszegény édességeket is készíteni, pl. fehérjeporból, sovány túróból, tojásfehérjehabból... De ha töményből eszel keveset (mert annyira dús, hogy elég egy csöpp), akkor abban sem lesz durván sok semmiből. Ki kell tapasztalni a dolgot. S ott vannak a gyümölcsök is, amik szolidabbá (extra térfogat kevés kalóriában :D), de élvezetesebbé tudják tenni némely édességeidet...

6 éve
#1084
name
reply to name's post #1083
Szia! Olvassad el a kötetlen csevegés topikban az 5543-as és 5544-es hozzászólásokat! Ezekben a helyes kalóriakeret beállításáról, a tápanyagokról és a sportokról olvashatsz. Kevés lenne neked az 1200 kalória! A BMR-ed felett kellene lennie a napi kalóriakeretednek. Édességeket pedig egészséges hozzávalókból is lehet készíteni (köles, zab stb). Ha az elolvastad a hozzászólásokat és vannak még kérdéseid, akkor szívesen segítünk! Sok sikert!

6 éve
#1083
name
Sziasztok! Én még új vagyok itt és támogatásra lenne szükségem.
Tud vki segíteni abban, hogy miből állítsam össze a napi étrendemet? Én 58 éves vok. Egy betegségből kifolyólag olyan gyógyszereket szedek, ami miatt állandóan éhesnek érzem magam. Főleg édességet kívánom. De most már szeretnék életmódot váltani, mivel egy év alatt több mint 30 kilót híztam. Ha vki tud segíteni, hogy napi 1000-1200 kalóriát vigyek be, annak megköszönném. recepteket szeretnék pl.kapni kalória értékkel. Köszönöm!

6 éve
#1082
name
reply to name's post #1022
Ne rántással sűritsd az ételt, hanem vegyél ki belőle valamennyit, és botmixerrel turmixold el. Azt tedd vissza és forrald össze. Sokkal fínomabb, nem lesz lisztes az íze. Ha tejfölöset készítesz, akkor ezzel az elturmixolttal együtt tedd bele a tejfölt is,
( vagy a joghurt) --kevesebb a kalória!

6 éve
#1081
name
reply to name's post #1080
Akkor sok sikert kívánok! És azért néha-néha benézhetsz a fórumra, hogy tudjuk, hogy megvagy még!

6 éve
#1080
name
reply to name's post #1078
diplomafélév van, szóval van dolgom :)

6 éve
#1079
name
reply to name's post #1078
más dolgom van és én nem akarom magam minden alkalommal ismételni, nincs hozzá türelmem mint nektek :)

6 éve
#1078
name
reply to name's post #1077
Régen jártál már a fórumon!

6 éve
#1077
name
reply to name's post #1076
jaja, tudom mi a helyzet :)

6 éve
#1076
name
reply to name's post #1075
Szívesen! Kitöröltem, mielőtt szó érhetné a ház elejét.

6 éve
#1075
name
reply to name's post #1074
kösz, pedig beírtam a keresőbe a bureket, de ezen lehet nem ragadt le a szemem

6 éve
#1074
name
reply to name's post #1073
A receptjeim között megtalálod, vagy linkeljem ide? Ide hozom, aztán majd törlöm.

6 éve
#1073
name
reply to name's post #1072
az is jöhet :)

6 éve
#1072
name
reply to name's post #1071
Esetleg sok túróval feta sajttal?

6 éve
#1071
name
van aki tud egy jó burek receptet proteindúsan? :)

6 éve
#1070
name
reply to name's post #1067
Két nap a munkahelyen ez volt az ebédem! Nagyon jó lett. Sütőzacsit még be kell szereznem,jó az ötlet köszönöm! :-D

6 éve
#1069
name 3
Sütőzacsit a helyi Coop boltban mindig kapok, 5 db van egy lapos karton tokban. Talán 200 Ft körül van. :D

6 éve
#1068
name
reply to name's post #1067
Két nap a munkahelyen ez volt az ebédem! Nagyon jó lett. Sütőzacsit még be kell szereznem,jó az ötlet köszönöm! :-D

6 éve
#1067
name 3
A csirkecombot süssed sütőzacsiban, csak fűszerekkel. nem kell hozzá zsiradék! Sőt, ami lé kisül belőle, felhasználhatod mártás készítéséhez.

A kölest ha picit előfőzöd, utána a zöldségekhez keverheted. Persze egyéni, bárhogyan is elkészítheted. :D

6 éve
#1066
name
Nagyon belejöttem a köles felfedezésbe! :) Köleskása finom lett. Hétvégén dolgozom, úgyhogy kitaláltam, hogy csinálok kölest párolt zöldséggel, hozzá párolt csirkecombot. Nem azt mondom, hogy a kedvencem lesz, de nem annyira rossz, meg lehet enni! :) A rizstől valamivel jobban tetszik! :)

6 éve
#1065
name 3
reply to name's post #1064
Kis előfőzés után egytálételekbe is kiváló.

Rendkívül egészséges.

6 éve
#1064
name
Köszönöm szépen! Közben próbálkoztam a tejes megoldással, mint a zabkását ahogy szoktam, de nem egészen lett jó, több főzést igényel. A nosaltyon megnéztem a recepteket, egy- kettőt ki is próbálok majd a napokban! A rizst nagyon nem szeretem, úgyhogy azt nem is gondoltam, hogy úgy csinálom meg, de édesen jöhet! :) Köszönöm! :)

6 éve
#1062
name 3
reply to name's post #1060
A köles mindenre alkalmas, amire a rizs. De legalább háromszoros vizet vesz fel.
A tejbekölest lehet kétszeres vízzel főzni, és amikor abban feldagadt, akkor hozzáönteni tejet. Így nem ég le, de meg is puhul. :D

Gyümölcsöt beledarabolva kész desszert. :D De mint a tejberizst is, lehet mással is ízesíteni.

6 éve
#1061
name
reply to name's post #1060
Szia! Köretnek is elkészítheted, de zöldségekkel, hússal egytálételnek is remek (hasonlóképpen mint a rizst, csak több vízzel). Én leginkább így szoktam elkészíteni, de Bojtikával kitaláltunk egy nagyon finom almás-túrós-dióhabos köles sütit is, amit természetesen el is készítettem rögtön.

Ha érdekel, akkor felteszek Neked 1-2 receptet, de csak rövid időre, mert a NoSaltyn jelennek meg, és ők nem nagyon szeretik ha máshol megjelennek a receptek, pedig a sajátom!

6 éve
#1060
name
Sziasztok! Vettem ma kölest. Tudtok ajánlani valamit, hogy mit lehet belőle csinálni? Előre is köszi!

6 éve
#1059
name
reply to name's post #1057
Igen, már hallottam a tejbe sült húsról, de én még sosem próbáltam.

6 éve
#1058
name
reply to name's post #1056
Az kellemetlen ha kétfélét kell főznöd ha ilyesmit szeretnél enni. De az ízlés nem egyforma az embereknél (milyen borzalmas lenne, mert mindenki ugyanazt akarná). De esetleg lehet azt csinálni, hogy az alapok ugyanazok, és csak utána veszed kétfelé az ételt, és az egyikbe teszel gombát vagy zöldbabot, a másikat meg natúrnak hagyod.

6 éve
#1057
name
Én szoktam tepsiben tejes húst csinálni. Akkor még kevergetni sem kell:-)

6 éve
#1056
name
reply to name's post #1055
Ezekkel csak az a baj, hogy párom se a gombát, se a zöldbabot nem eszi meg. Így aztán ha ilyesmit akarok enni, akkor főzhetek kétfélét. Bár mióta számolgatok, gyakrabban előfordul, hogy külön főzök neki és magamnak, de többnyire igyekszem olyanokat csinálni, ami mindkettőnknek jó, vagy mondjuk csak a köretet kell külön főznöm.

6 éve
#1055
name
reply to name's post #1054
Persze, azzal is remek. És a kölessel is biztos jó, vagy nokedlivel. Sőt én már rizzsel is ettem. Amit nagyon szeretek még az a temesvári sertésborda. A sok finom zöldbabbal nyami.....!

6 éve
#1054
name
reply to name's post #1052
Én simán megcsinálom csirkemell szeletekkel is :D Ha kapok a héten valahol szép gombát, akkor meg is csinálom. Régebben tésztával ettem, de szerintem a köles sem rontja el :D

6 éve
#1053
name 3
A brassóiba én sem, bár van recept paprikával is!

Én a gulyást sem pörkölt-alappal kezdem. Miért legyen minden olyan? Hiszen húst addig is ettek Magyarországon, mielőtt a paprika idekerült és elterjedt!

6 éve
#1052
name
reply to name's post #1051
Ezt bakonyi szeletnek is szokták nevezni. Tejfölös-pirospaprikás (de inkább csak rózsaszín), gombás sertéshús. Szokták combból is és karajból is készíteni.

6 éve
#1051
name
reply to name's post #1049
Erről most eszembe jutott egy régi nagy kedvencem, szerintem évek óta nem ettem. Szelet húst sózva borsozva picit elősütök, Félrerakok, majd a megmaradt zsiradékon gombás tejfölös szószt készítek és ebbe teszem vissza a husikat, együtt főnek puhára. Bár szoktam bele rakni pirospaprikát, de még így is inkább csak rózsaszín, mint piros :D
Vagy ott van például a brassói, én abba sem teszek pirospaprikát. De láttam már receptet tejszínes tárkonyos csirkeraguról is, a leveshez hasonló sok zöldséggel, az sem piros. Még nem kóstoltam, de a levest szeretem, ez a ragu is biztosan finom.

6 éve
#1050
name
reply to name's post #1047
Én még soha nem készítettem ilyen tejes ételeket, így nem tudom milyen lehet. Érdekes módon a tejes pitét sem vágytam soha megsütni, és hallottam már tejben sült húsról is, de eddig nem próbáltam ki. Érdekes lehet mindenesetre, mert gondolom a tej a végére tejföl-szerű lesz. Az mondjuk biztos, hogy én minden zsíradéktól mindent megtisztítok, mert különben képtelen vagyok enni belőle. A vajat valószínűleg én is kókuszzsírral váltanám ki, bár a vajjal nincs egyébként gondom. Petrezselymes rizzsel is jó lenne, vagy ahogy írtad kölessel (a hajdinától idegenkedem).

Én most zab pizzákat gyártok, csak én nem tejjel, hanem tejföllel készítem a tésztát. Nagyon finom! Komolyan mondom, hogy teljesen bele vagyok szerelmesedve!

6 éve
#1049
name 3
Finom. Nem tudom hasonlítani az ízét.

A szegfűszeges vöröshagymát néhol húslevesbe is főzik.

Én raguba szoktam főzni egy-két szem szegfűborsot egészben, és kiveszem a végén. A múltkori tokányt is úgy fűszereztem, abban kis babér is volt.
Tegnap csirke comb-nyesedékből készítettem gyömbéresen ragut, abba is főztem szegfűborsot. (Magamnak a kiszedett lébe főztem zöldséget is, a fiam csak főtt krumplival ette.) Tejfölös habarással sűrítettem, azaz az sem piros színű húsétel lett.
Megvallom, már unom, hogy a főbb húsételek kötelezően pirosak... :D

6 éve
#1048
name
reply to name's post #1047
Érdekesen hangzik, el sem tudom képzelni, hogy milyen lehet...

6 éve
#1047
name 3
Gonoszka! Te jutottál elsőnek eszembe, mert ehhez a recepthez nagyon le kell tisztogatni minden zsírt a húsról. Már elkészítettem régebben, és hamarosan újra el fogom, egész elfeledkeztem róla, pedig finom:

Tejberagu (F.Nagy Angéla könyvéből)

(A vajat én valamivel kevesebb kókuszzsírral helyettesíteném.)

80 deka sovány sertéscombot vagy lapockát minden kis zsiradéktól megtisztítunk, majd kockákra vágva, öt deka vajon fehéredésig sütjük. Annyi tejjel öntjük le, hogy ellepje. Megsózzuk, beleteszünk egy fej megtisztított hagymát egészben, amelybe két-három szegfűszeget szúrunk. Nagyon kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk. Néha meg kel leverni, vigyázni, hogy oda ne kapjon. Akkor jó, ha csak sárga sűrű szaft marad alatta. Tálalás előtt a hagymát kidobjuk belőle, vajas rizzsel kínáljuk.
(Én el tudom persze képzelni kölessel vagy hajdinával is.)

6 éve
#1046
name
reply to name's post #1045
A főoldalon a "mit ettél ma" sor végén a nagyítóra kattintva lenyílnak a receptjeid, és az általad felvitt ételek listája.

6 éve
#1045
name
Hol talalom a sajat receptem?

6 éve
#1044
name
reply to name's post #1043
Most van tisztítás alatt a bázis, de ez hatalmas munka, mert naponta is sok-sok receptet és ételt tesznek fel. De azok a receptek amelyek nem tartalmaznak (persze csak ha szükséges) vizet és/vagy elpárolgást, akkor azok a receptek nem jók, mert a kalóriatartalom szempontjából hibásak. Én egyébként mindig azt javaslom, hogy mindenki a saját receptjét vigye fel, és akkor amikor hasonlót készít akkor azt lehet módosítani. És akkor biztos, hogy korrekt a kalóriaértéke. Készételt csak akkor javasolt a bázisból választani, amikor nem Te készítetted, és mégis lehetőleg megközelítőleg tudjál valamit felvinni.

6 éve
#1043
name
Gonoszka1, köszönöm a választ! Akkor azokat a recepteket ahol ez elmarad, jelenteni kell hibásnak?

6 éve
#1042
name
reply to name's post #1041
Szia! Ez így van! Ezért mindent le kell mérni nyersen, majd elkészülve is. A tésztánál stb-nél vizet kell még hozzá írni a recepthez, mert ez kalória csökkentő, míg a vizet vesztő ételeknél elpárolgást kell a receptbe felvezetni negatív előjellel.

6 éve
#1041
name
Sziasztok!

Eddig csak fogyasztottam a kalóriát, most elkezdtem számolni is. És elbizonytalanodtam. Az ételeknél a kalóriatartalmat az alapanyagokból adják össze, de ez téves értékhez vezet: eszem egy 10dkg-os sült csirkemell szeletet, akkor igazából nem 10dkg, hanem a mai viszonyok mellett 15kdg nyers csirkemell származékát ettem meg. Akkor ilyenkor a nyers tömeggel számoljak?

Üdv: Balázs

6 éve
#1040
name
Köszönöm szépen a segítséget! Lepróbáltam működik!

6 éve
#1039
name 3
Elpárolgásként amúgy is le kell vonni a végén, ami elpárologott. Mínusz előjellel.

Ha csak magadra főzöl, akkor jobb, mert elég csak a benne maradt vizet számolni, azaz a kész étel súlyából a hozzávalók súlyát levonva... :D

6 éve
#1038
name
reply to name's post #1037
Szia! Elpárolgás néven a receptben, és minusz előjellel. Az ne zavarjon meg, hogy kalóriában nullát hoz, mert úgye ez a súlyból vesz le, így emeli a kalóriát.

6 éve
#1037
name
Sziasztok! Lehet egy egy kicsit "agglegényes" a kérdés, de saját recept cal.számolásakor a vizet amit közben jelentősen elfőztem,hogy tudom beírni?

6 éve
#1036
name 3
Apránként elfogy, ha joghurtba kevered a zabpehely mellett, de csak egy-egy kanálnyit. Nálam sem nyerő.

6 éve
#1035
name
Sziasztok! Kaptam csak úgy búzakorpát. Igazából nem tudom mit kezdjek vele. Néztem recepteket, de mindegyik kenyér, muffin, piskóta, stb, amit sütni kell, nálam ez nem jön szóba... Próbáltam joghurttal, mint mondjuk a zabot, de valami hihetetlen büdös, keserű kotyvasz lett belőle. Nincs valakinek valami receptje, felhasználási módja, amiben nem kell sütni? :)

6 éve
#1034
name
reply to name's post #1033
Igen, csak a csípős van az adatbázisban. Legrosszabb esetben azzal számolj. Nem hiszem, hogy nagyon nagy lenne a kalóriában a különbözet. Regnum-ként üssed be.

6 éve
#1033
name
Lányok! :)
Van egy kis gondom. Nem találom a Spáros Regnum sajtos grill kolbász kalória értékét, persze ezzel együtt a fehérje, szénhidrát és a zsír tartalmát sem. Igazság szerint rajta kellene lenni a csomagoláson, de nincs. Próbáltam máshol is keresni, de hiába.

6 éve
#1032
name 3
Már fejből megy a recept. :D

A fiam meg udvariasan közölte, hogy őneki mégis jobban esik a bóti kenyér. :D

6 éve
#1031
name
reply to name's post #1030
Hú,Bojtika,köszönöm szépen! Jó sokat petyegtél,még fordítgattál is miattam.Remélem,más is olvassa és hasznát veszi.Én már hívtam is az uramat,hogy hazafelé vegyen kenyérlisztet,élesztőt.Ő is fellelkesült a gondoltra,hogy kenyérillat lesz itt nálunk.:D majd mesélek,hogy sikerült.:)
Ezt a minden langyos legyen dolgot nekem is tanította anyukám,erre figyelni szoktam,ha keltet sütök.:)

6 éve
#1030
name 3
Én a sütős fiúkét sütöm a tévéből.

Kikeresem az eredeti videót, én bezzeg szótáraztam vele.... :D
560 g kenyérliszt, 3 dl víz, abban oldva 5 g szárított élesztő, de az az igazság,hogy fél csomag normál élesztővel jobb...Lehet a kimért lisztből is hozzá szórni. Cukor nem kell.
Egy külön kis pitlibe rakok a már kimért lisztből egy keveset, belemérek 15 gramm étolajat és 10 gramm sót. Összekeverem, mert így jobb a tésztába tenni.
Az élesztő mellé közvetlenül nem jó a só.

Ha az élesztő felfutott picit, felkeverem kézzel a vízben, és ráöntöm a tálban levő lisztre. Összekeverem, a tanács szerint fél kézzel, hogy a másik kéz tiszta maradjon. :D Jó tipp, szabad marad a tiszta kezem...
Belekeverem a sós olajos lisztet is. és dagasztom addig, míg a tészta szépen összeáll, a felülete picit selymes fényű, a belenyomott ujjam nyoma hamar eltűnik, Ez úgy 15-20 perc. Soha nem kell hozzá több liszt, ennyivel tökéletes lesz.
De amikor készen van, akkot kevés liszttel megszórom, letakarom egy tiszta (és nem öblítővel öblített!!!) ruhával, és békén hagyom a kenyeres szekrényemben, ami ugye huzatmentes... egy órára.
Utána picit összeszedem, a kezem közt hurkává húzgálom. A hurka végeit behajtom, a kapott kis gurigát megint kihúzgálom, és a "gyűrött" végeket aláhajtom, belerakom a sütőpapírral bélelt formába, de most a tetejét éles késsel bevagdosom. Megszór, letakar, keleszt újabb egy órát.
A 40. percnél bekapcsolom a sütőmet. Én 250 fokra, a fiúk a nagy sütőjüket 220 fokra.
5 perccel a kenyér "bevetése" előtt vizet forrósítok, fémdobozban a sütő aljába berakom.
A kenyérke 30 perc alatt megsül, úgy a felénél érdemes külön megspriccelni még vízzel.

---Néha több lisztfajtát keverek össze, összesen mindig 560 grammnyi.A kevert liszteknél teszek kevés sikért is (10-20 grammot).
A sikérből ha több van a tésztában, attól nem lesz levegősebb a kenyér. Ha nincs itthon, anélkül is jó, ez a bolti kenyérliszt elég jó. (Nagyi titka).
De sütöttem már vitamill univerzális lisztből is. Sikér nélkül is finom lett.----

Ha lejárt az idő, kiveszem, gyorsan megint körben megspriccelem, így egyrészt a papír is lejön róla, másrészt fényes lesz.
Rácson hagyom hűlni, amit egy nagy tálra teszek, hogy körben hűlhessen-párologhasson.
Egy ekkora cipó egymagamra is elfogy penészedés nélkül, ha a teljes kihűlést kivárom, és amíg meleg, csak egész könnyű anyaggal takarom, hogy légy se szálljon rá, falun erre vigyázni kell.

Itt a videó, az eredeti:

https://www.youtube.com/watch?v=u6OmEhSrGFw

FONTOS!!! Nagyanyáink tudománya: minden kelt tésztához, így a kenyérhez is, minden hozzávaló langyos legyen. A lisztet is tálba szórva (fellazítva) érdemes előre kimérni.
Ha sütit sütünk, a tojás se legyen a hűtőből akkor kivéve.... :D

6 éve
#1029
name
Bojtika! Találtam én rengeteg kenyérreceptet,de kíváncsi lennék,Te milyet,miből ,hogyan sütsz..:)

6 éve
#1028
name
okés, köszi szépen:)

6 éve
#1027
name
reply to name's post #1026
A kikeverés után hőkiegyenlítéssel sűrítsed!

6 éve
#1026
name
Aha értem, köszi szépen. Hideg vízzel én is símára kevertem, de mikor a levesbe került csomós lett. Még az is a gyanúm volt, hogy esetleg a kókuszolajtól van, vagy a kettő együtt.

6 éve
#1025
name 3
Persze. Előbb kis hideg vízzel keverd simára, engedd fel kevés levessel, és úgy öntsd a leveshez. Így nem lesz csomós.

6 éve
#1024
name
most pl. fejtett bab levest, zabpehelylisztem van, az esetleg jó lenne?

6 éve
#1023
name
reply to name's post #1022
Attól függ, hogy mit akarsz sűríteni. De általában a főzeléket akár saját magával is sűrítheted. Vagy zabkorpával is jó.

6 éve
#1022
name
Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, hogy a rántást milyen lisztből csináljam, ami megfelelően sűríti az ételt, ugyanis eddig tönköly fehér lisztből csináltam, de nem jó, gusztustalanul csomósodik és elválik az ételtől és nem sűrít.

6 éve
#1020
name
Köszi gonoszka1 :)

6 éve
#1019
name
reply to name's post #1018
Sovány hús, sovány túró, sajt, lencse, bab, tojásfehérje és még sok minden. De ezek általában a leginkább fogyasztottak.

6 éve
#1018
name
Milyen ételekben vannak fehérjék?Vagy ti miket esztek,aminek sok a fehérje tartalma?
Linkelhettek is oldalakat,mert a fehérjével,bajban vok :(

6 éve
#1017
name 3
Jól számoltad azt az 1204-et? Én 150 cm vagyok, de 1600 kcal -al fogytam a legducibb korszakban.

Nézegess szét a ZaBirodalom-ban, sok jó kis süti van ott. A "mi" Bofy-nk írja!

6 éve
#1016
name
Sziasztok!
Napi 1204 kalóriát kell elfogyasztanom, hogy fogyjak. Valaki tud valamilyen sütemény receptet, amiből nyugodtan ehetek, de kevés kcal-t tartalmaz?
Köszönöm!

6 éve
#1015
name
Köszönöm a valaszokat. Ki fogom probalni.
A zöldbabfözelek receptje pedig erdekelne. :) Azt tudok a babanak is csinalni, meg füszerezve magunknak is.
Köszi mégegyszer!

6 éve
#1014
name 3
Szívesen!

Zabpelyhet eddig a legolcsóbban a Lidl-ben láttam, talán az Aldiban is olcsó, úgy emlékszem más beszámolójából.
Igen, a kislábast a mérlegre teszem, lenullázom, tejet öntök bele. felírom cédulára, mennyi a tej. Míg az melegszik, lemérem a zabot (pelyhet és korpát, mikor hogy. A pehely 2 deci tejbe 50-70 g között, a zabkorpa 10-15 g, krémesíti.) Zutty belekeverem.
Leveszem a tűzről, lereszelem az almát, gyorsan lemérem és belekeverem.
Nekem falra szerelhető mérlegem van, a főzőlap fölötti szekrényajtó belsejére szereltem. Így éjszaka és ha nem főzök, becsukva jó helyen van, főzéskor pedig kéznél. :D

Ha zabba keverve eszed a gyümölcsöt, utána teázol, biztosan eltelít. :D
A ZaBirodalom-ban receptek vannak.

6 éve
#1013
name
Tegnap készítettem egy zölbabfőzeléket krumplival. 100 grammban 52 kalória van. És szerintem nagyon finom. Ha valakit érdekel, akkor szívesen megadom a receptet.

6 éve
#1012
name
reply to name's post #1011
Ha mindig ugyan annyit készítesz magadnak, akkor legegyszerűbb a
recept, mert akkor csak azt kell beírni. Ha mindig mást használsz hozzá, és más mennyiségeket, akkor viszont egyszerűbb az alapanyagokat felvinni, főleg ha csak magadnak készíted.
Nem a jóegészséget.hu-ra gondolsz?

6 éve
#1011
name
Köszi Bojtika!

Szeretem en a gyümölcsöt, csak nem lakok töle jol, es fel ora mulva mar ehes vagyok. (Sokan esznek pl 1 almat vagy 2 barackot reggelire).
Okes, akkor "csorok" a gyerektöl zabörlemenyt. :)
A tejet imadom. (sajnos)
Es ennek hogy szamolod a kaloriajat? Külön lemerni a tejet, zabot, es "minden mast" ami megy bele, es ezeket felviszed egyenkent, vagy receptben?
Emlitettetek valakinek a zab boltjat. Ki is volt az? Beneznek en is :)

6 éve
#1010
name 3
A lényeget elfelejtem: este lehet tejbe áztatni a zabot, akkor nem kell főzni! És reggel csak belekeverni, amit akarsz.
Pl, belereszelt sárgarépa, aszalt gyümölcs... (azt se szereted?)

6 éve
#1009
name 3
Zab.
zabpelyhet kevés vízben felfőzöl, joghurttal vagy kefirrel kevered. Bármi mehet bele, amit szeretsz. Olajos magvak, amiket előre fel lehet aprítani és üvegben tartani. Mazsola, kókuszreszelék, ami eszedbe jut. Én almát szoktam belereszelni, de írod, hogy nem tudsz reggel gyümölcsöt enni.
Vagy tejben főzöd fel a zabot. Azért így írom, hogy felfőzni, mert kis lángon, szinte csak pár keverés erejéig kell forralni, és kész. Ez inkább édeskés változat, szintén ízlés szerint keverhető bármivel.

6 éve
#1008
name
Sziasztok!

Tudnatok mondani par reggli variaciot?
En reggel nem tudok gyümölcsöt enni, es a gyerek miatt a tojasrantotta elkeszitese is neha tul hosszu ideig tart... :)

Elöre is köszi!

6 éve
#1007
name 3
Erzsike, ha más nem eszik belőle, akkor nem kell receptfelvitellel bajlódnod, elég a hozzávalókat lemérni és felírni. Csak az elkészült ételt is le kell mérned, hogy az elpárolgást figyelembe tudd venni. (Annak figyelembe vételével írod a vizet, amit használtál.)
A tej jobb, ha csak 1,5%-os, azaz zsírszegény, mert ennek a fehérjetartalma változatlan marad a zsírosabb tejhez képest. De az tény, hogy akkor sem tökéletes, azaz nem lehet csak ebből fehérjét bevinni.

Krémleveshez vagy egyéb főtt ételhez egyáltalán nem kell zsiradék. Elég egy kevés tejfölben és hideg vízben kis kukoricalisztet vagy zabkorpát simára keverni, a leves levéből is kicsit hozzátenni, majd a levesbe visszaöntve még egyet forralni rajta.
Bármit főzök én is magamnak, nem receptezek vele, mert így gyorsabb.

Növényi fehérjét a száraz hüvelyesek tartalmaznak.
Én sem tudtam az elmúlt napokban elég fehérjét enni, mert a kevés kalória mellett irdatlan nehéz, még húsfélével is. A meleg miatt nem eszem le feltétlenül a napi kerestet sem.

6 éve
#1006
name
Sziasztok!
Tegnap nagyon megörültem, ugyanis találtam egy tejberizs receptet édesítő szerrel.
Természetesen elkészítettem vacsira. Megettem belőle 200g-t, illetve az összeset.
Megittam utána még 2,5 dl 1,5-ös tejet. A zsír bevitel tökéletes volt, viszont a fehérje még mindig ott szomorkodott. :D Elkezdtem keresgélni gondolkodni, hogy mit tehetnék. Rájöttem semmit, mert ha pótolom a fehérjét, akkor a zsírtartalom is megemelkedik. Jó lenne még találnom hasonló recepteket úgy a fő étkezéshez, úgy vacsira. Most viszont az a helyzet állt elő, hogy keveset vagyok gépnél. Talán véletlen folytán ráakadok ilyen receptekre. Pl-dul tegnap karalábé krémlevest csináltam. Párcsepp olaj volt a zsiradék. A sűrítmény 1 szem krumpli. Elkeseredve tapasztaltam, hogy ilyen recept nincs. :( Bevallom őszintén próbáltam felvinni a receptet, de nekem nem sikerült vagyis hiába próbálkozom. Valamit rosszul csinálok. :( A mind megettén találtam. Üdv

6 éve
#1005
name 3
reply to name's post #1003
Ha felviszed receptként a levesedet, ahogy a babgulyást is, akkor nem kell külön felvinni semmit. Persze úgy kell szedni belőle, hogy körülbelül azonosak legyenek az adagok.

6 éve
#1004
name
reply to name's post #999
igen köszönöm

6 éve
#1003
name
sertés húslevest szeretnék enni meg zöldség meg a leves hús akkor egybe kell összeszámolnom miből mennyit ettem és úgy beírni vagy külön külön mindent hogy leves főtt zöldség főtt hús stb?


6 éve
#1002
name 3
Katka, hogy sikerült a kenyered?

Én ma ezt találtam, egy paleos ismerős receptje. Káposztapüré!
Lehet kelkáposztával is, vagy keverve. Alap-körítés lehet akár!

"Gőzben megpárolok feldarabolt káposztát, teszek hozzá egy adag megtisztított, felkockázott cukkinit vagy bármilyen más zöldséget, egy fej vöröshagymát, mikor kész, nagyon kevés párolólével, majorannával, sóval felturmixolom. Folyadék tényleg csak annyi kell bele, hogy a turmixgép el tudjon indulni, akkor lesz pürészerű, ha több a folyadék, inkább főzelék-állagú lesz."

6 éve
#1001
name
Most van benn a kenyerem a sütőben. Véletlenül összekevertem a dobozokat, és zabkorpát tettem bele tönkölykorpa helyett, így mindkettőből van benne 1-1 kanállal. :) Kíváncsi leszek, hogy milyen lesz :D Bár kenyeret egy héten csak 1x eszem egy fél szeletet, de a család miatt gyakran sütök. Nehéz megállni, hogy az ember ne kenjen magának egy jó nagy szeletet és nyomja le a torkán :DDD
Ha netán majd kipróbálod a lenmaglisztet, vagy szezámlisztet, írd meg kérlek, hogy milyen lett.

6 éve
#999
name 3
Most is szívesen!

Sikerült a csülkös bablevest kiszámolni?

6 éve
#998
name
reply to name's post #995
köszönöm

6 éve
#997
name 3
Halene, a legsemlegesebb a bulgur.
Utána a jó köles. Amit a rizzsel azonos (azaz sokféle) módon lehet használni, de legalább háromszoros vizet (folyadékot) vesz fel, ezért kalória-takarékosabb a rizsnél.

A hajdinát (a szürke színű naturt) úgy 20 percig leforrázva áztatni, majd meleg víz alatt mosni kell, de imáááádom! :D

6 éve
#996
name
Mivel nem tudtam eldönteni, hogy hajdinát, bulgurt vagy kölest vegyek először a boltban kipróbálás céljából, itt egy recept, ami meggyőzött...(és kipróbálom) hátha más is kedvet kap...
http://index.hu/index2/#bloghu/iz-illat-varazslat/2014/06/24/na_de_mi_a_szosz_az_a_bulgur
a helyi coop beújított és volt egy fél polc hajdinából, kölesből, bulgurból, csak az a baj, hogy elfogyott és nem hoztak újabb adagot...én pedig mikor még volt, nem vettem :/

6 éve
#995
name 3
Szívesen! Nem írtam, de mivel a vizet is mérjük, a végén a kész levest is meg kell mérni, a különbség az elpárolgás. Ezzel kapod meg a pontos kalóriaértékét a levesnek.
Egy ételt elég csak egyszer felírni receptként, utána ha máskor más mennyiségekkel készíted, akkor szerkesztéssel változtathatod.
Így amit a levesből magadnak kiszedsz, azt kell csak mérni, a többi családtag ehet, amennyi csak jólesik, méretlenül! :D

6 éve
#994
name
reply to name's post #993
köszönöm

6 éve
#993
name 3
reply to name's post #991
Bármelyiket lehet zsiradék nélkül főzni. (Mondjuk a lebbencslevest nem nagyon, de az a tészta miatt sem nagyon hasznos.)

Én sosem főzök egyformán. Pl. egy zöldséglevest néha párolt hagymával kezdek, néha anélkül. Ha nem csak magamra főzök, akkor egy mércés edényben készítek oda annyi meleg vizet, amennyit elégnek gondolok. A hagymát sokszor zsiradék nélkül, csak kevés vízzel kezdem párolni, megsózva, fedő alatt. (Ehhez is már a lemért vízből öntök!) Ahogy megpárolódott, meleg vízzel felöntöm és beleteszem a zöldségfélét, fűszerezem.
Amikor megfőtt, kevés vízzel elkeverek zabkorpát vagy kukoricalisztet (ezt habverővel kell, mert csomós lesz), ha tejfölös lesz a leves, azt is hozzákeverem hidegen. Utána a forró léből is szedek hozzá, elkeverem és így öntöm a leveshez. Már csak picit kell forralni, finoman besűríti. (Személyenként kb. egy kiskanálnyi sűrítő kell. A kukoricalisztből ha többet teszel, akkor krémleves állagot is elérhetsz.)
Levesbe nemcsak tésztát lehet főzni, ha a vége felé bulgurt teszel bele, úgy is finom. Én zabpelyhet főzök bele néha, mert a fiam is szereti. Jóformán eltűnik a levesben egyébként.
Rizst vagy kölest is lehet a levesekbe főzni.

6 éve
#992
name
reply to name's post #989
Igazán aktuális a gyümölcsleves!!! :)

6 éve
#991
name
zöldség ,borsó, bab, lebbencs, karfiol, zöldbab , gulyás leves ,bab gulyás habart bab leves frankfurti leves,de nem tudok választani

6 éve
#990
name 3
Timea, honnan tudjuk, mit szeret a családod?
Ha adsz némi támpontot, próbálok adni ötleteket. :D

6 éve
#989
name
tudnátok nekem leves ötleteket adni amit a család is meg eszik

6 éve
#988
name
jah! ne tejsavót rakjatok bele, mert az erősen szárít, én kevertet raktam bele

6 éve
#987
name
Aki baromi nagy diétában van, de édesszájú

http://dietasmindennapok.blogspot.hu/2014/01/full-proteinpalacsinta.html

6 éve
#986
name 3
Nem baj, bármi volt is, testmozgás, amit nem naponta végzel.

Majd fog az menni megint fürgébben is! Meglátod!

6 éve
#985
name
Ja bocsi már értem. Söprés volt. Összesöpörtem az udvart. Nem kevés ideig tartott. Csak ez nekem valamikor természetes volt. :)

6 éve
#984
name
reply to name's post #982
Erzsike! A ledolgozott kalóriák 60-70%-át is le kellene enni! Beírtad a tornát? Mert akkor ahogy Bojtika írta az emelte meg!

6 éve
#983
name 3
Mert ledolgoztad!
Beírtad, hogy mit mozogtál, szerintem abból adódik!

6 éve
#982
name
Sziasztok!
Megint segítséget szeretnék kérni. Ma tényleg jó kislány vagyok. Le is dolgoztam a zsíros kenyeret.:D Most azon akadtam meg, hogy a napi keretem 1300. A rendszer beállította, hogy még 300 kalóriát ehetem. Eddig megettem 1245. Most miért emelődött meg a bevihető kalória 1545-re?

6 éve
#981
name
reply to name's post #980
Gyere, várunk! És néha egy kis csoki, süti belefér!

6 éve
#980
name
reply to name's post #978
Nagyon szépen kösznöm! Körülnézek ott is, és igyekszem gyakran jönni közétek, ez így már sokkal könnyebbnek tűnik! :))

6 éve
#979
name
reply to name's post #976
Szia! Á, semmi, azt hiszem, ennyi tanácsot még soha nem kaptam! Nagyon-nagyon szépen köszönöm! :) Most jól megnézem a videókat! :D
Sajnos, én nagyon szeretem az édességeket, csokit, sütit, és eléggé lehangol, sőtt, néha hisztis is leszek, ha semmit nem lehet... :D

6 éve
#978
name
reply to name's post #974
Szia! A magvas kenyerek, péksütemények is jók.Én eszem túrós tésztát is, mert én mániákusan túrós tészta imádó vagyok. De Bofynk Zabirodalmában is körülnézhetsz recept ügyben, mert nagyon finom receptek vannak, még süti is. Én a langallóját szeretem nagyon, és már különféle feltétekkel elkészítettem. Legutóbb túrós-tejfölös-baconös feltéttel. Valami mennyei volt. Most egy paradicsomos-snidlinges-sonkás-túrós feltéten gondolkodom. Attól hogy valaki fogyózik, életmódot vált, az nem jelenti azt, hogy a gasztronómiai élvezeteknek vége! Ha így lenne, az aszkétákon kivül mindenki feladná egy hét után. Sok sikert, és a kérdéseidet nyugodtan tegyed fel, szívesen segtünk!

6 éve
#977
name 3
reply to name's post #975
Még annyit: a teljes kiőrlésű liszt nem annyira drága, de nem feltéltenül sikerül belőle szép kenyeret sütni.
Főzéshez kevés lisztet használok, néha egy-egy rántáshoz az a pár gramm liszt nem számít jóformán akkor sem, ha fehér liszt. (Egy rántásba általában 10-12 gramm liszt megy nálam.)
Ha az ember elég rostot eszik, kevésbé kívánja a kenyeret. Én egy hét alatt eszem meg egy fél kilós saját sütésű cipót. Néha a kutyáim is kapnak belőle, mert van nap, amikor nem is eszem kenyeret egyáltalán, Pedig régen nagyon kenyeres voltam!

A lidl-ben kapható barna vagy magvas kenyérliszt-keverékből finom kenyér süthető egyébként, csak víz kell hozzá és dagasztani sem kell.

6 éve
#976
name 3
reply to name's post #975
A házaspárnak már 1000 feletti számú videója van. Érdemes a keresőjüket használni, mert pl. ez az edzésük biztosan csak használ:

https://www.youtube.com/watch?v=MneYxp4fqw0

Lehet megadni, hogy "no squat", akkor nincs benne guggolás. Lehet a fokozatokat beállítani, elég lehet a 2. vagy a 3.
A szobabicikliből rövidebb idő is elég, és séta helyett, ha rossz az idő, csinálj helyben járós Sansone-t.
Hozom újra a linkeket, azt se tudom most, Te ezeket láttad-e.

Sansone 1 mérföld http://www.youtube.com/watch?v=ykPr0t2KutY
2 mérföld http://www.youtube.com/watch?v=oBgB_cqDiXs

Fitness Blenders http://www.fitnessblender.com/v/full-length-workouts/
(A zöld gomb, Search Workouts az edzés-kereső.)

Kezdőknek, 10 percesek http://www.youtube.com/playlist?list=PLXVo3BKLZz7taeIeb7D5Ukub2jwx-c5No

Tiffany (fent a fejlécben a Free workouts-ra katt) http://www.tiffanyrotheworkouts.com/

Itt van sokféle, még Sansone-ból is több:
http://www.youtube.com/watch?v=dm1TEcDUvfM

Én nem költök édesítőkre, mert a napi rengeteg gyenge teámat és az egy-két kávémat egyaránt natur iszom.
Ha sütök, vagy tejbepuliszkát vagy tejbezabot készítek, arra a mákot vagy a fahéjat kevés cukorral keverem el, úgy szórom meg. Ennyitől nem történik katasztrófa.

Fagyit nem eszem, sose szerettem. Gyümölcsrizst elég macerásnak tartok, a tejbezab sokkal hamarabb megvan,
Ha nagy ritkán sütök, a fiam kedvéért inkább, akkor is töltetlen kevert sütiket. Ő nem szereti a habos-krémes dolgokat. A recept szerinti cukrot beleteszem, és ilyenkor nem feltétlenül számolok aznap.

Lehet néha "kilengős" napot tartani, előfordulhat az is, hogy utazás vagy baráti találkozó miatt amúgy is nehéz lenne mérni.

Örülök, ha kérdezel!!! :D Maradt még nyitva kérdés?

6 éve
#975
name
reply to name's post #973
Igen, ma kicsit utánaolvastam, holnap ezt is kipróbálom. Eddig szinte csak nyers zöldségen, almán és diétás joghurton éltem, ezekre perpillanat rá sem tudok nézni.
A mozgással, sporttal hogy álltok? Minden nap tanácsos, vagy azért lehet kicsit "ejtőzni" szerintetek? Nagyon lelkes voltam az első 3 hétben, minden nap 1 órát szobabicikliztem, de néha a házimunka után már nincs kedvem. (Trombózisom volt, ezért a sétán és a bringán kívül egyelőre elég neccesek a sportok, most rehabilitálódom.) Nektek mi vált be? Nézegettem a "híres házaspár" videóit, a lábam miatt nem bírom végigcsinálni. Az értorna meg nem igazán fogyaszt, pont az a lényege, hogy ne legyen megterhelő. Juj, és az édességekkel mi a helyzet? Azt tudom, hogy teljes kiőrlésű liszt, meg stevia, nyírfacukor, de ezek iszonyatosan drágák, szerintem. Mondjuk gyümölcsrizst édesítőszerrel, diabetikus fagyit, néha sütiket ti be szoktatok építeni?
Ne haragudjatok a sok kérdés miatt, de azt gondolom, egyedül nehéz, veletek és a tanácsaitokkal könnyebb lehet... Ma már majdnem feladtam. De nem szeretném. Inkább kérdezek sokat:)

6 éve
#974
name
reply to name's post #972
Szia! Ez nagyon jól hangzik, holnap délután lesz időm főzni, kipróbálok néhány fogást. Köszi a segítséget! :)

6 éve
#973
name 3
reply to name's post #971
Éppen a bulgur nagyon gyorsan megvan. Elég sós, lobogó vízzel leforrázni, utána én még kicsit szoktam főzni, gyors és egészséges köret.

6 éve
#972
name
reply to name's post #971
Szia! Persze, de ha hússal (sovánnyal) együtt sütöd, akkor elég egy tepsi is. A zöldségeknek úgyszintén. Belekarikázod a paradicsomot, paprikát, padlizsánt, cukkinit, stb, Fűszerezed, és alufóliával letakarod. A zöldségek kiengedik a levüket, és szépen megpárolódnak.Esetleg a végén még rásüthetsz fólia nélkül. De nagyon finom, ha a zőldségek közé sovány marha, vagy csirkehúst teszel kiklopfolva.

6 éve
#971
name
reply to name's post #965
Szia!
Nagyon-nagyon szépen köszönöm a tanácsokat!
A zabkorpát és a zabpelyhet nagyon szeretem, bár eddig csak joghurtba, kefirbe keverve ismertem. A húsokat annyira nem szeretem, de ezt most félre fogom tenni. Bulgurt vettem, de egyelőre a fiókban van. :( Nagyon kevés időm van főzicskélni sajnos. Még biztosan fogok kérdezősködni, ha nem baj, de hála az eddigi segítségért is.
Oh, sütőzacskóban zöldségeket is tudok sütni? :-)

6 éve
#970
name 3
Jó régen egyszer a Lidl-ben vettem hungarocell tálcás csirkét, ami persze szorosan le is volt fóliázva. Talán comb vagy szárny lehetett, már nem tudom.
Itthon kibontva, nagyon pofára estem, a tálca ugyanis dupla fenekű volt, a hús alatt lyukakon folyhatott le a víz az aljába. Ez egész jó ötletnek tűnik elsőre, de a kifizetett árból közel 20 dekát vízért fizettem!
Akkor írtam is a lidlnek mailt, de még a mai napig sem válaszoltak.

6 éve
#969
name 33
reply to name's post #906
A hússal jártam úgy a Lidl-ben, hogy mindig az van akciósan, ami már lejárt... Bevallom, ezért nem járok a Lidl-be (lehet, hogy csak Debrecenben van így, de rendszeres a dolog. Lejárt húsért nem fizetek egy petákot sem!). Amúgy szerintem is drága a húsféléjük. Megnéztem a sajtokat az Aldiban, 1495,- és 3000,- forint között van a kilós áruk. Annyira nem zavar, mert tényleg ritkán veszek (akkor is csak light-ot), inkább a túróra és az ivójoghurtokra, meg a kefírre és a joghurtra vagyok ráállva. Az meg szerintem jó árban van: natúr 0,1%-os, 250 g-os joghurt 89 píz, a 12%-os 175 g-os tejföl ugyanennyi, a 3,5 %-os 175 g-os kefír 65 forint. És finomak. A fél kilós zabpehely 199, a pulyka felsőcomfilé 1199/kg (ezt ritkán veszem, mert kicsit drága szerintem). És most vettem 450 g-os konyhakész salátát is, 179-ért (ha jól emlékszem, ugyanez a tesco-ban 249-nél kezdődik, de délután megnézem). Sajnos nincs teljeskiőrlésű tésztájuk, csak valami olasz okosság aranyárban. Azt viszont a tesco-ban megkapom, 349 a fél kilós csomag (a normál durumtészta az Aldiban 199/zacskó).

6 éve
#968
name 3
Én a helybéli Coop-ban veszem a sütőzacskót, az 5 db-os csomag 199 Ft. Van benne kis lezáró-csík is.

6 éve
#967
name
reply to name's post #966
Sütőzacskót elméletileg bármelyik áruházben, élelmiszerüzletben lehet kapni (Tesco, CBA, Penny, COOP, Spar stb).

6 éve
#966
name
Szia Bojtika!
Kellemes szép napot kívánok.
Hol lehet kapni sütőzacskót? Most kedden elmegyek. Utána folytatom. Addig is hallgatok a dietetikus tanácsára. Majd beszámolok. Olvastam, hogy a masszásnál is lehet kalóriát égetni. Hurráááá. :)

6 éve
#965
name 3
Szia!
Sütőzacskóban hozzáadott zsiradék nélkül is süthetsz húst. Azt lehet hidegen is bárhogyan enni, felvágottfélénél biztosan kevésbé zsíros.
Sózni kell persze, és ízlés szerint fűszerezni.
Én a zacsit serpenyőbe teszem a hússal együtt, így amikor megpuhul, a zacskóból csak belecsúsztatom a serpenyőbe. Ha úgy van kedvem, még így zacskó nélkül ropogósabbra pirítom a húst.
A szaftot leöntöm róla másik edénybe, abból szósz lesz. (Zabkorpa, joghurt vagy tejföl hozzákeverésével, de ezeken kívül még tormát is lehet pluszban hozzáadni, nagyon finom!)
A zabokat kóstoltad már? A kölest? Az a rizshez hasonlóan, édesen vagy köretként is főzhető, de több vizet vesz fel, ezért kevesebb kell belőle.

Én sokszor főzök egytálételt, vegyes fagyasztott zöldséggel, hagymával vagy akár anélkül. Néha sárga lencsét főzök még bele, vagy bulgurt, vagy éppen kölest.
Vagy teszel bele húst, vagy nem (a hideg sültet is bele lehet kockázni). Ötletszerűen fűszerezem. Kakukkfű...vagy borsikafű...a kakukkfűhöz jól illik a mozsárban megtört koriandermag is. Gyömbér mindig van benne.
Ha úgy alakult a napi keretem, egy tojást is ütök bele néha. Nem mindig keverem el, mert buggyantott tojásként is szeretem. Ha sikerül, a fehérjét elkeverem, a sárgáját hagyom egyben, lágyan...Mikor hogy.

A főzelékeket általában zsiradék nélkül, zabkorpás habarással sűrítem.

Ha van konkrét kérdésed, szívesen segítek ötletekkel! De így nem tudom, mit szeretsz, mit szoktál enni. :)))

6 éve
#964
name
Sziasztok! :) Olvasgatlak benneteket és gyűjtöm az ötleteket, jó tanácsokat. Május 20-án kezdtem, most mínusz 5 kg-nál tartok, de úgy érzem, mintha megálltam volna. Persze, nem adom fel. Unom a salátát, fáj a gyomrom, ezért keresek "fogyasztható" és finom ételrecepteket! Minden segítséget örömmel és hálával fogadok! :)

6 éve
#963
name 3
reply to name's post #961
Erzsike! A fehérje az, amit ha túllépsz, ugyanúgy jó. Nézd csak meg!
Írj be valami sovány húsfélét, majd törlöd. :D
(De meg is eheted.)

6 éve
#962
name
reply to name's post #961
Szép jó estét! Ha a ruháidon érzed, akkor biztosan! És a keretet is tartod, így biztos, hogy fogytál.

6 éve
#961
name
Sziasztok!
Ma egész jól állok. Megehetek ugyan még 109 kalóriát, viszont fehérjét 1 g-ot. Ez nem tetszik már a rendszernek. Ha elfogy a 2,8-as tej áttérek az 1,5-re. Kíváncsi leszek akkor mit mutat. Még nem álltam a mérlegre, viszont amit itthon felveszek ruhákat már nem szorosak. Talán elkezdődött valami? Nem tudom.

6 éve
#960
name
reply to name's post #959
A fogyásnak bizony nem barátai a bő olajban sült ételek, de ezeket el lehet sütőben is készíteni. Ugyanolyan fincsi, és nem szívja magát tele zsíradékkal!

6 éve
#959
name
Nálunk a Párom nagyon kenyeres.
Képzeljétek ennek ellenére visszanyerte a legénykori súlyát.
Én meg a télen egyedül megettem kb. 60 kg krumplit olajban sütve. Mellé még a rántott sajt. :D Egy cseppet sem csodálkozom. Utána néztem a kalóriának majdnem rítam. :D A csipszet is ettem boldogan, most elfelejtve, mert így semmi sem lesz

6 éve
#958
name 3
reply to name's post #956
Nem annyira az adalékok miatt mondom...hanem éppen mert finom. :D Még üresen is eszi az ember... :D

6 éve
#957
name 3
reply to name's post #956
Nem annyira az adalékok miatt mondom...hanem éppen mert finom. :D Még üresen is eszi az ember... :D

6 éve
#956
name
Bojtika!
Nálunk a kenyérben nincs adalékanyag. Kovászolt. Kb féléve hordják házhoz. Nagyon finom. Több napig élvezhető. Csak 1 héten 2-szer szállítják, de a minőség nagyon jó. A pékségekben már szinte mindenhol adalékanyaggal dolgoznak. A megyében 3 olyan pékségről tudok, ahol kovászolnak.

6 éve
#955
name
reply to name's post #953
Csak azért írtam, mert láttam, és gondoltam, hátha valakit érdekel. Én sem veszek. Én a pelyhet nem tudom miért, de kevésbé részesítem előnybe mint a korpát.

6 éve
#954
name
reply to name's post #952
Erzsike! Akkor nyugodtan egyél napi 1350 kalóriát!

6 éve
#953
name 3
Aktíviát semmilyet nem eszem. Egyszer vettem, mert valamibe kellett joghurt,és nem volt más natur.

Hát vesszek meg, ha az árán kívül volt különbség a másikhoz képest! (A Falusi nevű szintén van ennyire krémes, és fele ennyibe kerül a kétszer ekkora pohár.)
Abba nagyon ügyesen bele tudom keverni a zabpelyhet magam is! :D

6 éve
#952
name
Sziasztok!
A BMR-em 1317,48

6 éve
#951
name
reply to name's post #949
A Tescoba most láttam az újságben, hogy akciós az aktívia zabkása. Gondolom cukorral lehet tele.