KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
2 éve
#2967
gretag 16
Válasz Tamara46 #2964 számú posztjára
Feltéve, hogy van recep leírása: étel kiválasztás (keresőben) rá kattintás majd a fenti fülecske (napló fül mellett) katt az adatok fülecske.. Lefelé görgetés es ott kell látnod a recept hozzávalók/ mennyiségét.
U. I. Én úgy látom, hogy ha a megnevezés mellett megjelenik egy kis fazék ikon akkor van recept leírás

2 éve
#2966
szucs.bertalan 4
Hasznos lenne a vízfogyasztáshoz is az idő rögzítése, mert gyakran elfelejtem, hogy beírtam e a legutóbbi pohár vizet.

2 éve
#2965
mrsg
Válasz mrsg #2943 számú posztjára
Nahát! Máris működik az átjárhatóság az étkezések között másoláskor! Ez csodás!!! Nagyon-nagyon örülök. :)
Köszönjük szépen. :)

2 éve
#2964
Tamara46
Már egyszer ezt megkérdeztem, de nem találom a választ, ezért újra megkérdezem, hogy lehet megnézni az otthon főzött étek összetételét, ami megadja, miből áll össze a kalória, pl. hogy egy étel tejföllel vagy rántással készül, vagy nem.

2 éve
#2963
drisztina 1539
Válasz Szekeres1976 #2957 számú posztjára
Tudtommal nem lehet.

2 éve
#2962
drisztina 1539
Válasz Hulahopp #2956 számú posztjára
Az alapjárat égetése (amit a rendszer számol ki), valamint az egyéni sportok felvitele mellett lehetőség van további kalóriaégetés felvitelére, amit pl. simán kcal megadással tudsz megtenni. A "Mit sportoltál" sor végén lévő nyílra kattintva előjön a "kcal megad" és az "új sport felvitele" lehetőség.

2 éve
#2961
drisztina 1539
Válasz KapitanyFerenc #2953 számú posztjára
Addig, amíg ez a fejlesztés nem készül el, esetleg érdemes lehet kihasználni a jelenleg rendelkezésünkre álló lehetőségeket:
- nézd meg, hogy mi van otthon (tojás, zöldség, felvágott stb) vagy mivel tervezed a maradék kalóriákat fedezni;
- írd be a mit ettél sorba;
- a sor végén lévő "sorba rendező" ikonra* kattintva válaszd ki a keresendő étel prioritását** (lefelé vagy felfelé) és okézd le.

Ki fogja dobni a megfelelő sorrendben a találatokat, a többi már csak választás kérdése.

* A zöld pipás vonalkód és a nagyító között található egy "lefelé mutató nyíl mellett lefelé csökkenő sorrend"
** Népszerűség, kalória, fehérje, zsír, cukor, kalcium, rost stb.

2 éve
#2960
Amilo
Menübe valahova beilleszteni az új ételek bevitelét (ami még nincs a listában).

2 éve
#2959
BambaBambi 85
Válasz Magyarneviki #2958 számú posztjára
Szia,
Eszközök, Cél beállítása.

2 éve
#2958
Magyarneviki
Sziasztok! Hol tudom fogyási célt (idő és kg) átállítani mert még a tavalyi beállításokat adja be. Köszönöm a segítségét előre is.

2 éve
#2957
Szekeres1976
Sziasztok! A kalória táblázatot lehet Excelbe exportálni? Köszi, Ági

2 éve
#2956
Hulahopp
Hozzá lehessen adni tevékenységként a szoptatást, mivel az is éget el kalóriát, nem is keveset.

2 éve
#2955
Melcsyszalkay
Válasz mrsg #2945 számú posztjára
At lehet írni az időszakot és bevitel or is lehet választani hogy hova szeretnéd rogziteni

2 éve
#2954
Melcsyszalkay
Válasz Kechoo #2950 számú posztjára
Üdv, a makrók egyénileg állítható és a tortadiagram mellett ami a %-os megoszlást mutatja kiirja a grammokat is. Szuper

2 éve
#2953
KapitanyFerenc
Üdvözlet kedves Fejlesztő csapat!
Reggelire és ebédre nagyjából tudom mit szeretnék enni, erre mindig figyelek. Sajnos estére általában csak pár 100 kalória marad bevitelre, ebben az esetben a rendszer fel tudna ajánlani pár ételt ami még belefér a napi limitbe?

Köszönöm a válaszotok,
Üdv, Feri

2 éve
#2952
sziluettaa
Válasz Nina08 #2951 számú posztjára
Szia!

Ha a "Mit sportoltál?" résznél a kis nyilacskára kattintasz, ott lesz olyan lehetőség, hogy "kcal megad" és akkor be tudod írni a pontos értéket, amit az órád mért.

2 éve
#2951
Nina08
Nagyon új vagyok itt, lehet, hogy csak nem találom a lehetőségét, de: okos karkötőm által mért leadott kalóriákat valahogy be tudom én írni? Prbáltam mínusz jellel a kalóriát, de persze nem tudta értelmezni. Szóval, ha lehet simán kalóriát "enni", akkor miért nem lehet kalóriát "leadni" sportolós résznél?

2 éve
#2950
Kechoo
Sziasztok!

Szerintem érdemes lenne átgondolni, újrakalkulálni a napi tápanyag javaslatnál a makrók elosztását. Az alapértelmezett "általános" beállítás szerintem a kezdőket félreviheti. (facebook csoportos tapasztalatok) Szerencsésebb lenne a "sportolói" vagy a "fogyókúrás" is alapértelmezettnek; de a legjobb lenne felülvizsgálni, hogy a %-os számolásnak van-e még létjogosultsága egyáltalán, és nem lenne-e célszerűbb inkább gramm alapú számolásra átállni. Ezt a javaslatomat elküldtem korábban e-mailben is, de választ nem kaptam.

Üdv.: Kecskés János

2 éve
#2949
Szirenil
Sziasztok!
Ötlet:
Az étkezési naplón belül a dátumtól -dátumig lehessen menteni ha pl. én mindig az adott hetet akarom nézni ,hogy alakul a kalóriadeficitem.
Hiába állítom be ha vissza lépek akkor nem csak az adott hetet mutatja.
Köszönöm.

2 éve
#2946
Monty2015
Kedves Üzemeltető!
Napok óta nem működik az oldal. Nem jelenik meg semmi: sem a korábban elmentett súlyom, sem a grafikon, valójában teljesen használhatatlanná vált. Nem tudok visszalapozni pl. a tegnapi napra se, mert lefagy. Ma már a mai napra sem tudok ételeket felvinni.
Kb. egy hete kezdtem el használni, kb. két hónap szünet után, korábban semmi gondom nem volt vele, most igen.
Üdvözlettel: Ildikó

2 éve
#2945
mrsg
Válasz drisztina #2944 számú posztjára
Igen, épp ez a baj. Hogy nemcsak az ételeket menti el, hanem hozzá az időszakot is. Na mindegy, akkor marad az egésznapos adminisztrálás. Végülis az adatrögzítés is égeti a kalóriákat. Most már értem, hogy miért fogyok a tervezettnél nagyobb ütemben. :D:D:D

Az oldal egyébként csodás, köszönet a megalkotásáért!!

2 éve
#2944
drisztina 1539
Válasz mrsg #2943 számú posztjára
Nem tudok egyszerűbb lehetőséget sajnos. És az sem megoldás, hogy kedvencként megjelölöd a teljes étkezést, mert ha be szeretnéd tenni a naplódba, ugyanannak az étkezésnek rakja be, mint aminek elmentetted. Most próbáltam.

2 éve
#2943
mrsg
Szép napot!
A másolásfunkció nagyon klassz, de mi van akkor, ha a mai reggelit a vacsorához szeretném átmásolni? Vagy mondjuk a holnapi tízóraihoz. Csak úgy lehetséges ez, hogy csinálok egy másolatot a komplett étkezésről, aztán alkatrészenként áttízóraisítom? Vagy a reggelit elmentem tízóraiként, uzsonnaként stb. a kedvencekbe, és mindig a megfelelőt húzom elő a kalapból? Nincs véletlenül erre valami trükk, ami egyszerűbbé teszi az étkezések közötti átjárást? Persze nem létszükséglet, de azért jó lenne. :)
Köszönöm szépen a választ.

2 éve
#2942
Sketokata
Szia!
A vacsik bevitelénél mindig elgondolkodom rajta, hogy milyen jó lenne, ha az étkezéseket össze lehetne csukni. Ebédkor már nem feltétlenül szeretném nézegetni, hogy mi volt a reggeli összes eleme. Az összegzést persze jó lenne látni, meg visszanyitni is lehessen.
Köszi,
Kata

2 éve
#2941
ZuEr
Csatlakozva NSCSABA javaslatához, informatív lenne egy heti bevitel, égetés összesítés. grafikonnal, vagy táblázattal, mely a heti deficitet lehetne követni. Könnyebb lenne megtervezni a heti étrendet, és a hozzá tartozó mozgást is.


2 éve
#2940
drisztina 1539
Válasz manfreed #2935 számú posztjára
Van lehetőség a sportnál kalóriát rögzíteni, pont úgy, mint az étkezésnél. Az üres "mit sportoltál" sor végén lévő "<" nyíl ikonra kattintva előjön a "kcal megad" és az "új sport felvitel" lehetősége. Szerintem nincs korlátozva a bevihető előjel, azaz negatív értékeket is tudsz rögzíteni a sport blokkban.

Nem tudom pontosan, milyen megjegyzést szeretnél írni adott ételekhez, de ha felviszel egy ételt/receptet, olyan ételnéven/nick névvel/megjegyzéssel mentedheted el ahogy akarod, ráadásul minden ételnél/receptnél van egy megjegyzés sor. Igaz, ha ezek a megjegyzések egyéniek, csak számodra fontosak, akkor nem lenne "illdomos" ezekkel a megjegyzésekkel "teleszemetelni" az adatbázist, ilyenkor érdemesebb az ételt/receptet inkább nem ajánlani a "közösbe". Ezeket az ételek csak te fogod látni és te fogod tudni módosíthatni.

A receptjeidet tetszés szerint módosíthatod úgy, hogy vagy az adott receptet szerkeszted újra, vagy másolatot készítesz és azt módosítod, mented el új néven.

A már naplóba betett ételeket/recepteket utólag sosem módosítja a bázis, akkor sem, ha később átszerkeszted őket. Pl. ha korábban hibás volt a recept, amit használtál, azt csak úgy tudod javítani, ha 1. korrigálod a receptet, 2. adott napon újra felviszed a naplódba a jót és törlöd a korábban felvitt, hibás ételt. Erről könnyen meg tudsz győződni, vigyél fel egy ételt mára, aztán módosítsd az adatait és vidd fel újra szintén mára. Látni fogod, hogy ugyanaz az étel kétféle értékkel lesz rögzítve. A törlésnél ugyanez a helyzet, legalábbis én még nem tapasztaltam olyat, hogy törölt étel utólag törlődne a naplóból.

A sport kalóriaértékének számítását (az arra alkalmazott képletet) nem ismerem, de a sport rögzítésénél mindenkinek azt szoktuk ajánlani, hogy vagy valami "megbízhatóbb" kütyüvel mért adatokat érdemes (önbecsapás nélkül) rögzítenie vagy, ha erre nincsen módja, akkor a bázis által felkínált érték 60-70%-ával kalkulálnia*.

...talán minden felvetésedre válaszoltam :)

*akár égetésként, akár leehető kalóriaként

2 éve
#2939
drisztina 1539
Válasz Ernestoast #2934 számú posztjára
Értem az oldal fejlesztésével kapcsolatos ötleted, de én alapvetően a felvetett probléma megoldásában próbálok segítséget adni, addig míg az adott ötlet fejlesztésre nem kerül. Az eredeti kérdésed ez volt:
"A kedvenc étel mennyiségének módosítására van egyszerűbb lehetőség mint kivenni a kedvencekből majd újrafelvenni?"

Továbbra is azt gondolom, hogy a kedvenc ételeket nem szükséges kivenni és újra kedvencé tenni ahhoz, hogy használd a kedvenc funkciót. Egyszerűen csak felül kell írni a kedvencként megjelölt étel által felkínált mennyiséget, és ezt kell a " megettem" gombbal rögzíteni.

2 éve
#2938
drisztina 1539
Válasz laller48 #2937 számú posztjára
Van lehetőség jegyzeteket írni a napokhoz. Asztali gépnél a főoldalon, a jobb felső sarokban (a naptárral egy vonalban) van egy "jegyzetfüzet" ikon, mobilon ugyanez az ikon bal oldalon, az alma (logo) alatt található. Ezeket kétféle módon tudod visszanézni, vagy az adott napok jegyzetében (ott, ahol beírtad) vagy az "eszközök" fül, "étkezési napló" menüben a "dátum" és a "napok" között megjelenő "jegyzetfüzet" ikonoknál.

2 éve
#2937
laller48 1
Szia! A nap kiértékeléséhez jó lenne egy megjegyzés rovat amiben tudnám rögzíteni az adott naphoz kapcsolható eseményeket. Köszönöm!

2 éve
#2936
nscsaba
Magam már cirka 3 éve használom a kalóriabázist, nagy megelégedésemre. Versenyzéshez nekem a diéta kulcsfontosságú, ezért a program az egyik legfontosabb társam a sikerben. Biztosan mindenki tudja, hogy a fogyás nem lineárisan halad, abban napi fluktuáció rendszeresen előfordul. Maximum heti fél kg fogyás az, ami nem annyire viseli meg a szervezetet, ezért nagyszerű dolog az, hogy látható az utolsó 7 nap során rögzített testsúly átlaga. A bevitt kalóriákat időközönként sajnos valamennyivel csökkenteni kell a sikerhez (vagy az elvégzett sport, munka mennyiségét növelni), ezért én azt javasolnám, hogy írjatok már be egy algoritmust Máté, hogy az elmúlt 7 nap során rögzített napi kalóriabevitel is átlagolva és kijelezve legyen. Ez segítséget jelentene, hogy mennyi átlagos kalóriával, mennyi átlagos súlyt értünk el. Köszönettel: Nagy S. Csaba

2 éve
#2935
manfreed
Sziasztok!

Felmerült bennem az oldal használata során pár kérdés, dolgok amik nem egyértelműek, és kis fejlesztéssel talán egyértelműbbé lehetne tenni a funkciókat, illetve még pár javaslat :)

Tök menő hogy lehet kalória és szénhidrát tételeket felvinni ételként. Kár viszont, hogy kalóriát nem lehet felvinni a sport szekcióhoz, pedig az esetek nagy részében az okosóra elárulja mennyi kalóriát égettem.

Javaslat:
- Lehetne egy extra mező megjegyzést írni opcionálisan az ételekhez.
- Ez a megjegyzés látszódhatna az étkezés listában.
- Lehetne (negatív) kalória szekció a sport blokkban.

Ritkán főzünk fix recept szerint, sose úgy készül egy étel ahogy korábban. Nem egyértelmű hogy hogy kell az oldalt használni ilyenkor. Ha receptként felviszem az ételt, akkor a sokadik rakottkrumpli recept egy idő után átláthatatlanná teszi a listámat. Ha nem viszem fel receptként, csak az alapanyagokat rögzítem, akkor nekem kell papíron számolgatni minden étkezéskor, nem túl kényelmes. Nem egyértelműsíti az oldal mi történik a már felvitt étkezésekkel ha egy receptet módosítok vagy törlök, pedig akár az is lehetne a megoldás, hogy egy rakott krumpli receptet alakítok folyton az aktuális főzéshez, vagy mindig törlöm a korábbit és felviszek egy újat.

Javaslatok:
- Feljöhetne egy megerősítést kérő ablak a saját étel / recept törlése gombra kattintva ami egyértelműsíti, hogy a már felvitt étkezések eltűnnek velük együtt, vagy érintetlenek maradnak.
- Hasonlóan lehetne egy sornyi információ a saját étel / recept módosításánál is, ami elárulja, hogy a módosítások tükröződnek-e a korábban felvitt étkezésekre, vagy csak az újakat fogják majd befolyásolni.

A már rögzített sportolási opciók kalória értéke nagyon furcsa. Egy óra normál sétára például sokkal kevesebb kalóriát ír az oldal mint amit az okosórám mond.
Elképzelhető az is, hogy az órám csal, de valószínűbbnek tartom, hogy az oldal nem veszi figyelembe a testsúlyomat, és csak egy általános, fix értékkel számol.

Javaslat:
- A sportolásnál rögzített kalória lehetne dinamikusan az aktuális testsúlytól függően számolva.

2 éve
#2934
Ernestoast
Válasz drisztina #2933 számú posztjára
Ezt értem, de a problémám az hogy:

Keresek egy ételt, amit régen kedvencbe raktam (akkor 70 grammot ettem amikor kedvencbe raktam)

Rákattintok, ekkor egyből 70 grammot jelenít meg, nekem át kell írnom 100ra

Ezt mindaddig csinálja amíg ki nem veszem kedvencből, majd újra beteszem. Az alapjáraton megjelenített érték jobb lenne ha minden újabb naplóba tevés után frissülne.

2 éve
#2933
drisztina 1539
Válasz Ernestoast #2932 számú posztjára
A kedvencbe rakott ételeket mindegy, hogy hogyan mentetted el, és nem is kell kivenni a kedvencekből. A mennyiséget bármikor felülírhatod, vagy akkor amikor beteszed a naplódba, vagy akkor amikor már betetted, mert a már berögzített ételre kattintva újra megnyílik az étel panele és módosíthatóvá válik.

2 éve
#2932
Ernestoast
Sziasztok!
A kedvenc étel mennyiségének módosítására van egyszerűbb lehetőség mint kivenni a kedvencekből majd újrafelvenni?

pl. Ha egy kedvenc étel 70 grammra lett elmentve, de én 100on szeretném megjeleníteni amikor rákattintok. Sok ilyet akarok csinálni de lassú a folyamat.

2 éve
#2931
drisztina 1539
Válasz RagoFerencne #2928 számú posztjára
Állíts be új célt "eszközök" fül, "cél beállítása" menü.

2 éve
#2930
drisztina 1539
Válasz kardos1993 #2927 számú posztjára
Jelenleg nincs, hacsak nem kézzel :)

2 éve
#2928
RagoFerencne
Sziasztok! Sajnos kihagytam néhány hónapot a napi beírásokban. Szeretném folytatni, de a napi kiszámolást nem tudom visszaállítani, vagy az adatokat újra bevinni. Segítsetek! Köszönöm szépen ❤️

2 éve
#2927
kardos1993 4
Üdv
Új vagyok még. Érdeklődnék van lehetőség a Xiaomi Mi Band karóra adatai átvinni vagy szinkronizálni?
Válaszokat köszönöm.

2 éve
#2926
Garfield73
Sziasztok! Egy háztartásban ketten fogyózunk. Összekapcsolt felhasználók vagyunk. Nagyon megkönnyítené a helyzetet, ha a felvitt érkezést át tudnám másolni a páromhoz is, ahogy a saját ételeimet pl. másnapra. Nem kellene külön-külön bepötyögni. , Nem lehetne ezt behozni? Köszönöm.

2 éve
#2923
taresz2
Válasz drisztina #2922 számú posztjára
köszi, nem néztem szét eléggé
jó a többi eszköz is

2 éve
#2922
drisztina 1539
Válasz taresz2 #2921 számú posztjára
Az "eszközök" fül, "étkezési napló" menüben tudod a kívánt időszakot kiexportálni .csv fájlba.

2 éve
#2921
taresz2
sziasztok
jó lenne, ha láthatnám táblázatos formában az összes feltöltött adatomat (kalória, súly, fogyasztott étel, stb.), vagy le lehetne tölteni egyben.
köszi

2 éve
#2920
GZTudne 156
Sziasztok, én örülnék neki ha az új receptfelvitelénél lehetőség lenne új étel felvitelére is, mert ha olyan alapélelmiszert próbálok a receptbe bevinni ami még nincs a listában akkor bonyolult illetve időigényes a receptfelvitelből kilépni át az ételfelvitelhez, majd ismét vissza. Továbbá az is jó lenne ha a receptfelviteli menüben is lehetne vonalkódot, hangfájlt használni. Azt gondolom így sokkal gyorsabb lenne egy új recept felvitele.

2 éve
#2919
drisztina 1539
Válasz törölt felhasználó #2917 számú posztjára
Vagy a főoldalon lévő naptárban tudod előhívni az adott napi naplódat, vagy az "eszközök" fül, "étkezési napló" menüben tudod a kívánt időszakot kiexportálni .csv fájlba.

2 éve
#2918
Brattby 1
Sziasztok! Fejlesztéssel kapcsolatban lenne felvetésem, kérdésem. Az étel másolásánal ki lehet választani mikorra kérem másolni. Ma, holnap, adott nap... Nem lehetne kibőviteni azzal hogy a napon belül melyik étkezéshez szeretném, ha kerülne a másolt étel? Köszönöm és bocsi ha már volt ez a felvetés!

2 éve
#2916
drisztina 1539
Válasz drisztina #2915 számú posztjára
Sőt, ha jól akarod használni a programot, akkor ajánlatos* időnként felülvizsgálni a célt és az ahhoz szükséges beállításokat, feltéve, ha nem a súlytartás a célod.

*kifejezetten ajánlani szoktuk minden olyan tagnak, aki rákérdez a jó célbeállításra

2 éve
#2915
drisztina 1539
Válasz Grafy12 #2914 számú posztjára
Továbbra sem értem... miért kell újraindítani valamit, ami nem zárult/törlődött le?!

A tervvonalad módosul csak, minden más adatod folytatólagos (a grafikonod, az összesített fogyásod), csak beállítás kérdése.
Na jó, egy dolog lenullázódik, ott a legfelső sorban az a kis emberke, ami azt mutatja, hogy hol tartasz az aktuális célodhoz képest. Ez igaz.

2 éve
#2914
Grafy12
Válasz drisztina #2913 számú posztjára
Igaz, de a lényeg nem változik, újra kell indítani az egészet ha egy munkahely váltás van, ami szerintem értelmetlen!

2 éve
#2913
drisztina 1539
Válasz Grafy12 #2911 számú posztjára
Azért mert új célt állítasz be magadnak, attól még nem fognak az adataid törlődni, max. a terv vonalad fog módosulni.

2 éve
#2912
Lilcsi84
Érdemes lenne Leber Barbara pirait is felvinni a listára. Ezt is és a Tománt is sokan eszik szerintem

2 éve
#2911
Grafy12
Sziasztok! Én kivenném a végzett munka beállítását arról az oldalról, aholcsak úgy módosítható, hogy új célt állítok be! Egyszerűen nem életszerű, bárki bármikor válthat munkát. Én is át szerettem volna állítani, de már nem tudom, törölni a meglévő adatokat pedig demotiváló!

2 éve
#2910
Burokraft
Nincs mit, igazán. Nekem a porciózás segít kordában tartani magam :-) A fagyasztóban ott sorakoznak feliratokkal a dobozaim. A család meg a fazékból / tepsiből garázdálkodik.

2 éve
#2909
drisztina 1539
Válasz Burokraft #2907 számú posztjára
Ez is egy jó megoldás, mindaddig míg egy adag ételt készítesz vagy, ha mindig ugyanazt eszed. Azonban ha több adagot* vagy többedmagadnak főzöl, akkor minden esetben érdemes a felszívott víz/zsír és elpárolgással bíbelődni, ellenkező esetben nagyon elszámolod magad.

*személy szerint, ha csak egymagamnak főzök sem eszem mindig ugyanannyi adagot adott ételből, mert bár próbálok előre tervezni, egyrészt szeretek változatosan étkezni, másrészt mindig van valami maradék/mentendő vagy innen-onnan kapott/becsusszant étel, amit be "kell" illeszteni a terveimbe.

...de mindkettőnk "szokásától" eltekintve :) köszönöm "R.Magdolna"-nak adott korrekt válaszod.

2 éve
#2908
R.Magdolna
Válasz Burokraft #2907 számú posztjára
Köszönöm a választ!

2 éve
#2907
Burokraft
Válasz R.Magdolna #2906 számú posztjára
Nézz bele szerintem az "Ez hány kalória" topikba. Ott találsz példákat víz felvétele / elpárolgása kiszámítására. (Én személy szerint nem szoktam ezzel bíbelődni. Főzés előtt lemérek, összeírok mindent. Az elkészült ételt meg kiporciózom.)

2 éve
#2906
R.Magdolna
Jó reggelt! Az lenne a kérdésem hogyan tudom úgy kiszámítani egy kész étel tápanyag tartalmát, hogy ha nincs benne az étel listában? Vagy ha körettel együtt van a hús? lletve, ha pl. tésztát, rizst vagy más köretet eszem, honnan tudom mennyi a súlya? Nyilván más a súly ha főzés előtt mérném és más ha főtt állapotban mérem. Előre is köszönöm a választ!

2 éve
#2905
Koma54 2
Válasz drisztina #2904 számú posztjára
Köszönöm, beállítottam.

2 éve
#2904
drisztina 1539
Válasz Koma54 #2903 számú posztjára
A program csak akkor nem tartja a fixre beállított kalóriádat, ha a célbeállításnál állítod be, hiszen ott több paramétert (súly, fogyási ütem, idő) kell figyelembe vegyen.

2 éve
#2903
Koma54 2
Válasz drisztina #2902 számú posztjára
Köszönöm a választ. Igen, ezt tettem, ahogy írtam is, de a program nem tartja a beírt kalóriát, hanem - ahogy leírtam - "magától" a fix kalóriából kiszámolt dátumhoz igazítja a napi adagot. Én azt javaslom, hogy legyen olyan lehetőség is, hogy marad a fix kalória és változik a dátum, amikorra elérem a kívánt testsúlyt.

2 éve
#2902
drisztina 1539
Válasz Koma54 #2901 számú posztjára
Ha a célodtól függetlenül szeretnél fix keretet beállítani, akkor azt a főoldali "napi kalória kereted" panelben lévő fogaskerékre kattintva tudod megtenni.

2 éve
#2901
Koma54 2
Azt tapasztaltam, hogy ha fix napi kalóriát állítok be, akkor ahhoz kiszámolja a program, mikorra fogom a kívánt testsúlyt elérni, és a továbbiakban ehhez igazítja a napi fogyasztandót. Ha többet fogyok, akkor többet javasol és fordítva. De nekem nem fontos a végső dátum, jobb örülnék, ha tudnám tartani a fixet. Persze nem olyan nehéz betartani a fixet, de örülnék, ha a súlyváltozások alapján láthatnám, várhatóan mikorra fogom a kívánt súlyt elérni. Az ajánlásban is leírják, ne legyen nagyon alacsony a napi kalória bevitel, de ezzel a működéssel 1000 alatti ajánlás is volt. Köszönöm, ha módosítanak.

2 éve
#2900
nagytams
Válasz drisztina #2898 számú posztjára
Köszönöm!

2 éve
#2899
dagyka110
Szépen fogytam a tavasszal és minden oké volt, tartottam a diagramot.
De azután közbe jöttek dolgok és nem is figyeltem magamra. Amit 2 hónapon át leadtam, azt 1 hónap alatt visszaszedtem.
Beléptem az oldalra azzal, hogy ismét komolyan veszem a fogyást. Mikor beírtam a súlyértéket az oldal megzavarodott és mínusz kalóriára állított, illetve az nem lehet, ezért adott 400 kcal lehetőséget. (Nem tehettem mást újra indítottam a beállításokat.)
Az volna a kérésem, hogy lehessen folytatni az előző diagramot és fogyási beállításokat.
Mert így látni lehetne a sikereket és kudarcokat. (Pl. egy üzenet lenne, hogy "Ejnye-bejnye meghíztál, de sebaj tartsd be a régi beállításaidat (heti fogyás, napi Kcal, stb.)"
Másik gondolat az lenne, hogy menet közben lehessen váltani sebességet. Tehát a diagram több különböző meredekségű szakaszokat tartalmazna. Így lehetőség lenne gyorsítani a fogyást, ha jól megy és lassítani, ha küzdeni, szenvedni kell. Így a valódi fogyás és a tervezett fogyás vonala nem keresztezné egymást, ami az ember kedvét kicsit megtöri.

2 éve
#2898
drisztina 1539
Válasz nagytams #2897 számú posztjára
Mivel megváltozott az USDA elérhetősége, jelenleg nem bővíthetők az adatok (a fejlesztő tud róla). Addig, amíg javításra nem kerül a "betöltési funkció", maximum kézzel tudod feltölteni a rendelkezésre álló adatokat, de ettől még (szerintem) nem fog eltűnni a piros felkiáltójel az étel neve mellől.

A 2896.kérdésedre hivatkozva fontos információ lehet még számodra, hogy ez a funkció csak az usda adatokra volt kifejlesztve, tehát más gyártók linkjeit sem a közösbe, sem egyéni adatbázisba nem lehet feltölteni vele.

2 éve
#2897
nagytams
Válasz drisztina #2893 számú posztjára
Kedves Drisztina!
Nagyon hasznos volt az infó.
(#2896) nagytams poszt-hoz köszönöm az ötletet.
Az USDA adatbázisra vonatkoztatott kötött formát a BETÖLTÉSI funkcióra nem tudom alkalmazni.
Pl.
https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/325871/nutrients
(Megj.: Bred, white, commercially prepared.

ld. Vizes zsemle Lidl/fehér kenyér?
Köszönettel
Tamás

2 éve
#2896
nagytams
USDA - ban nem találtam információt.
Ref.
https://www.centrum-multivitamin.hu/products/silver-50-tol-z-ig

Multivitamin centrum silver 50 + ::::
próba vitamin bevitel?
link nem adható meg.!!!
Nem terveztem közös adatbázis - ba vitelét.
Csak nálam jelenik meg?
Info: saját felhasználó NÉV!

2 éve
#2895
drisztina 1539
Válasz Felisa93 #2894 számú posztjára
A "mit ettél" sor végén van egy nagyító, ha arra rákattintasz előjön az összes saját/kedvenc ételed/recepted.

2 éve
#2894
Felisa93 4
Lehet hogy már volt (plusz amúgy is lehet, hogy nagyon időigényes), de tök jó lenne egy oldal ahol látni lehet az összes felvitt saját receptet. Vagy a keresőben egy kulcsszó, ami kidobja őket. Tudom, hogy alapból mindig első helyen ugrik fel a saját recept/saját értékek, de karbantartani könnyebb lenne úgy, ha látni lehetne mindet egyben. Amúgy nagyon köszi az oldalért:) <3

2 éve
#2893
drisztina 1539
Válasz zemok #2892 számú posztjára
Jelenleg is lehet a rosttartalmat figyelni. Ha beírod a keresőbe az étel nevét, a találati listában kikeresed az adott ételt. Annak a végén van egy „<” nyíl ikon, ha ráklikkelsz erre, elő fognak jönni további ikonok. Az „I”info ikonnal (kék színű) eljutsz az étel részletes információjához. Itt tudod a kiegészítő adatokat (rost, cukor, ásványok, vitaminok és a zsírok) rögzíteni. Fontos!, ha végeztél tekerj le a panel aljára és mentsd el a felvitt adatokat.

Ha számolni is szeretnéd a szénhidrát, fehérje, zsír mellett, akkor a főoldalon lévő "napi tápanyagjavaslat" panelében lévő fogaskerékre kattintva tudod kiválasztani.

2 éve
#2892
zemok
Sziasztok!
Elöljáróban szeretném jelezni, hogy imádom a Kalóriabázist :)
Figyelembe véve, hogy a mai ember milyen kevés rostot fogyaszt és a megfelelő mennyiségű rost fogyasztása a fogyásban is segítené az embereket, lehetne-e a CH, zsír, fehérje összetevők mellé rosttartalmat is feltüntetni.
A nagy nehézsége ennek az, hogy a készételek zacskóján sem mindig jelenik meg a rosttartalom, de idővel szerintem feltudnánk tölteni az adatbázist.
Megköszönve a munkátokat, baráti üdvözlettel Zemok

2 éve
#2887
juditbogi
Sziasztok!

Én nagyon új vagyok itt, hízás céllal csatlakoztam és így kicsit zavaró, hogy ha beállítom a célt akkor minden minusz (pl - kg a heti fogyás terv).
Szerintem nagyon jó lenne, ha nem csak fogyásra és testsúlytartásra, hanem hízásra is specializálódna az oldal. Szóval célnak hízást is lehetne megválasztani.
Persze, értem én hogy többen akarnak fogyni, mint hízni, de nekem nyomasztó, hogy mindenhol a fogyás szó van (pl vezesd a fogyásod, fogyási terv), mikor én nem tudok hízni bármennyire is próbálkozom :( .

De, lehet valahol be lehet ezt állítani, csak én nem találom még vagy prémiumtagként van ilyen funkció. Akkor elnézést kérek.

Köszönöm ha elolvasta valaki.

2 éve
#2886
Toettoeri
Előfordul, hogy a nap lezárása és a szimulátor lepörgetése után még bekap az ember valamit, mondjuk egy pohár bort. Újraindítja a szimulátort, ami ki is számolja az új eredményt, de ez az oldal tetején, a jobb fölső sarkában szereplő adatokat már nem módosítja. Ezen kellene változtatni. Köszönöm.

2 éve
#2885
pugnator
Ha lehetne cryptoval fizetni akkor már most elofizetnék. Massal macerás

3 éve
#2884
neo2115 56
Sziasztok, a kapcsolt felhasználó hozzáadása funkcióval kapcsolatban szeretnék egy módosítási javaslattal élni. Ha valakit bejelölök nem tudom visszavonni a bejelölést, és a jelöltnek sincs lehetősége a "Felvesz" gomb megnyomásán kívül semmire.
Lehetne egy visszavonás és/vagy elutasítás gombot fejleszteni a UI-ra?
Köszönöm!

3 éve
#2883
Laci5000
Sziasztok, a Google fit alkalmazással lehetséges lenne összekötni az appot? Köszi!

3 éve
#2882
Edussho 1
Még egy ötlet. Mivel vannak akiknek mérni kell a cukrot, lehetne annak is helye, hogy a mért cukorszinteket rögzíteni lehessen?
Ez főleg kezdő inzulinosoknak/cukrosoknak lenne óriási segítség.

3 éve
#2881
Edussho 1
Válasz drisztina #2877 számú posztjára
Arra gondolok, hogy a keresés az összes fórumra keressen és szűrjön. Pont az lenne a jó, hogy egy keresés legyen az egészre, ne keljen minden fórum témát megnyitni.

3 éve
#2878
drisztina 1539
Válasz tejbecsacsi #2875 számú posztjára
Az ötletedet értettem, az nem derült ki számomra a hozzászólásodból, hogy ismered e az ajánlott lehetőséget. Ezek szerint igen :)

3 éve
#2877
drisztina 1539
Válasz Edussho #2876 számú posztjára
Laponként tudsz keresni a fórumon a CTRL- F billentyűkombinációval.

3 éve
#2876
Edussho 1
Sziasztok!

A fórumnál lehetne egy kereső funkció?
Ne kelljen az adott fórumokat átolvasni, hogy megtaláljuk a választ, vagy új fórum nevet nyitni.
Könnyebb lenne megtalálni a konkrét kérdéseinkre a választ.

3 éve
#2875
tejbecsacsi
Válasz drisztina #2872 számú posztjára
Köszönöm a választ!
A leirt opciót természetesen ismerem.
Azonban amiről én írtam, és lehet én nem fogalmaztam megfelelően, az az, amivel teljesen ki lehetne iktatni a képletből a Bázis által, a magasság súly, aktivitás alapján kalkulált elméleti kalóriaegetest (ehhez adódik ugye hozzá, amit manuálisan beviszek, mint edzést). És valóban járható út, amit a válaszban kaptam. Azonban a Bázis egy bizonyos algoritmust használ a számításhoz, míg egy pulzusszámra épülő aktivitás kalkulátor ettől összetettebb. Az ebből adódó eltérés miatt vetettem fel a napi vizfelhasználáshoz hasonló lehetőséget, mellyel be lehetne vinni adott napra amit az aktivitásmérő óra kiszámol.
Nagyon sok eszköz és nagyon sok applikacio van. De csak kevés, ami kompatibilis egymással. Én is csak egy olyan kalóriakalkulatort tudnék használni, ami össze tud dolgozni az aktivitás figyelő app-al. E miatt viszont nem szívesen szeretném lecserélni a Bázist. Ez amolyan kiskapu lett volna.
Igaz, a fent írt opció felvetne olyan kérdéseket, hogy ha csak nap végén viszem be az égetés, akkor ha csak nem napi fix értékre van beallítva a bevitel, akkor nem tudja adott napra miből számolni a dolgokat..... Ugyan erre is lenne megoldás.... De programozás szempontjából valószínűleg bonyolultabb lenne megoldani, mint azt laikusként meg tudom ítélni, és egyszerűbb a jelenlegi, kicsit ugyan matekozós lehetőség.
Így egyenlőre marad akkor ez ;)

Üdvözlettel
E.

3 éve
#2874
Katalin1958
Kedves fórumozók! Azt tapasztalom, hogy sok észrevétel nem aktuális, csak a bázist használók még nem találtak meg minden funkciót. Kísérletezzetek, keresgéljetek, hiszen nem tudtok elrontani semmit! :-)

3 éve
#2872
drisztina 1539
Válasz tejbecsacsi #2871 számú posztjára
Kalóriaégetést most is fel tudsz vinni. Az üres "mit sportoltál" mező végén van egy "<" nyíl ikon, ha arra ráklikkelsz előjön a "kcal megad" és az "új sport felvitele" lehetőség. A "kcal megad" ikonnal tudod korrigálni (+/-) a napi égetést.

3 éve
#2871
tejbecsacsi
Sziasztok!
Már rég ismerem az oldalt. Ugyan nem használom rendszeresen, mivel egy idő után az ember már rutinszerűen tudja az adagját. De időnként azért vissza-vissza térek. A mostani is egy ilyen időszak, hogy pontosan kell vezetnem az étkezéseket. Mielőtt leírom a javaslatom, megragadnám a lehetőséget, és szeretném megköszönni, hogy létrehoztátok ezt az oldalt! Remélem mielőbb egyre többen fogják ezt nem csak szavakkal és reklamaciókkal megköszönni.
Amit én javasolnék fejlesztéshez, az az, hogy legyen lehetőség napi kaloriaegetest is bevinni akár úgy, hogy egyszerűen be lehessen írni adott napra hány kalóriát égettem el. Ez az egyszerűbb. Az összetettebb verzió, ha ezt megbontva pl. Alapjárati és aktív kaloria értékben lehetne bevinni.
Egyre többen használunk aktivitásmérő órákat. A jobbak már 24 órában mérik a pulzus is elvileg pontosabb adatokat adnak mint ha csak simán a súly - magasság - stb. alapján számolnánk. Az túl nagy elvaras lenne hogy a sokféle aplikácioval kompatibilis legyen a Bázis. Az sokkal egyszerűbbnek tűnik, ha nap végén be tudnám írni azt a kalóriát, amit az órám mér.
Ha láttok benne fantáziát, nagyon örülnék neki.
Köszönöm szépen!
További sok sikert!

3 éve
#2869
Horszaga 4
új étel felvételénél hiányzik a vonalkód scan/megadása mező
kérlek adjátok hozzá, sokkal egyszerűbb scannelni az ételeket, mint pötyögni

3 éve
#2868
Horszaga 4
mit mozogtál google fitness integráció jól jönne, mert szerencsére sok eszköz szinkronizál oda + súly adatok is szinkronizálhatóak onnan

3 éve
#2867
Nikita2016
Sziasztok!
Lehetne egy blokk a felhasználónév mellett, ahová saját jelmondatot, vagy motivációs üzenetet írhatna ki mindenki magának, amolyan buzdítás képen. Vagy Ilyen voltam/ilyen lettem fotókat lehetne a profilomba feltenni, ami nem publikus, de motiválna.
Köszi!

3 éve
#2866
Lzolcsi
Sziasztok, nem hiba, csak nem találtam jobb helyet a kérdésemnek: Amikor viszem fel az ételeket, van rá lehetőség, hogy lássam hogy az épp hozzáadott ételnek milyen egyéb tápanyagtartalma van? Például ha hozzáadok 1 dl tejet, akkor szeretném látni, hogy annak mennyi a kálium és nátrium tartalma. Oldalt az összesítőben látszik, de nagyon hasznos lenne külön ételenként is látni. Köszönöm!

Megtaláltam közben, elnézést! :)

3 éve
#2864
drisztina 1539
Válasz joe #2863 számú posztjára
Az "eszközök" fül, "étkezési napló" menüben ki tudod exportálni a kívánt időszak adatait.

3 éve
#2863
joe 6
Valahogy letudom tölteni a felvitt súlyadatokat? Régebben tudtam ráközelíteni egy adott időszakra, azonban az már nem működik, így jobb lenne ha tudnám táblázatosan látni.

3 éve
#2862
drisztina 1539
Válasz alberrt #2861 számú posztjára
Te is tudsz új sportot felvinni, hasonlóan, mint az új ételt. Azonban az olyan sportokat, amiknek a kalóriaégetését nehéz "pontosan" mérni vagy erősen függnek az egyéni tényezőktől (súly, kor, edzettség, intenzitás stb), azt én nem ajánlanám közösbe.

3 éve
#2861
alberrt
Sziasztok!
Eddig a sportolásnál csak a futás,úszás,tenisz,fallabda,kerékpározás, túrázás szerepelt a listámon, de a pandémia és egy talpsérülés miatt sajnos a javát nem űzhetem. Viszont a plankelés egy új divat sport, eszköze a saját testünk. A "Mit sportoltál?" lehetőségek közé bekerülhetne esetleg?
köszi,Attila

3 éve
#2860
drLego
Sziasztok! 1. Jó lenne, ha a zöld-ből nem pirosra váltana egyből, ha túllépem az általam választott kcal mennyiséget (zsír, szénhidrát szintén), hanem sárga csak, majd piros csak akkor, ha a napi BMR+sportot is meghaladja a bevitel. 2. A BMR túl soknak tűnik, ha annyit eszem, amennyit írtok, nem fogyok annyit, amennyit "kéne". Utánaolvastam, a Mifflin-St. Jeor képlet – a legtöbbet használt képlet a BMR számológépekben, sokkal pontosabb BMR-t adott ki, kb 400 kcal-lal kevesebbet... Örülnék, ha reálisabb lenne a felhasználásom mérése. Köszönöm, ha ezek megvalósulnak!

3 éve
#2859
Ridita 2
Jó lenne a privát üzenet küldési funkció bevezetése. A fórumon van pár ember, akivel szívesen barátkoznék.

3 éve
#2858
szel
Üdv kedves Bázis! Én új vagyok, ez a második napom, de prém-ként szívesen beírnám egy helyre a testem méreteit, esetleg fotót is töltenék fel, -akár heti/havi rendszerességgel-, és ha már érdemes lennék a dicsekedésre, akkor onnan egyenesen mehetne a Sikertörténetekbe. Köszönettel: szel
U.I.: Időközben megtaláltam a testméretek megadhatóságát, bocsánat.

3 éve
#2857
balintdora
Nagyon jó az oldal szerintem is, de van egy-két idegesítő apróság, amin jó lenne fejleszteni:

Jó lenne, ha a kezdősúlyt azután is lehetne állítani, , hogy új cél került beállításra, előfordulhat (velem pl.előfordult), hogy a kezdő súlynál kiderült, hogy rossz adatot vittem fel, jó lenne átállítani.

Új ételt Mac-kel nem tudok felvinni, option+5 adja ki a balra mutató nyilat, de nem működik. Ezt jó lenne megoladni egyszerűen egy gombbal a keresősáv jobb oldalán, az opcióknál.

Jó lenne, ha az étkezési napló kezdő dátumát megjegyezné a rendszer, ha egyszer megváltoztatom.

Köszi

3 éve
#2856
drisztina 1539
Válasz Felix98 #2855 számú posztjára
Szerintem, most is lehet új sportot felvinni. Az üres "mit sportoltál" sor végén van egy "<" nyíl ikon, ha azt megnyitod előjön a "kcal" és az "új sport felvitele" beviteli lehetőség. Pont úgy, mint az ételeknél. Azonban, ha fel is viszed az általad használt gépek adatait, közösbe nem érdemes ajánlani, mert ez teljes mértékben egyéni adat lesz. Az edzőtermi mozgás detto, ráadásul azt csak valamilyen pulzusmérővel tudod "megbízhatóan" mérni.

3 éve
#2855
Felix98 15
Esetleg a sportolásnál lehetne arra lehetőség, hogy különböző edzőtermi gépek használatát és edzőtermi mozgásokat is be tudjuk vinni? :)

3 éve
#2854
Shanalyl
Nem tudom, volt-e már ötlet, de nem lehetne, h lehessen beállítani, h ne mutasson szomorú arcot a zsír, ha átlépem? Nekem pl abból kell a legtöbbet ennem, szóval ha szépen teljesítem a napi tervet, akkor az app nagyon szomorú lesz. :D

3 éve
#2853
Barbocca
Nagyon szuper az alkalmazás.
Egy javaslatom lenne, ami szerintem nagyon hasznos lenne.
A ch értéken belül lehessen jelölni hogy gyors vagy lassú ch. És az összegzésben lehessen választani hogy így is összegezzen.

3 éve
#2850
vicuskam
Szuper oldal, köszi! Azt meg lehetne oldani, hogy receptbevitelnél az összetevők felvitele után ugorjon vissza a kurzor az ételnév mezőbe? Most miután beütjük az entert, külön meg kell fogni az egeret, hogy visszakattintsunk a mezőbe és elkezdhessünk újra gépelni. Ha meg elfelejtjük (mint én rendszeresen), akkor csak gépeljük a semmit sehova :)

3 éve
#2849
78csaba
Sziasztok.
A napi vízmennyiséget nem lehet napi folyadékbevitelre módosítani és az étellel bevitt folyadékot is figyelembe venni? Nehéz így követni, és minden nap állítgatni és számolni hogy mennyi levest ettem, kávét, teát ittam stb......Én előre beviszem általában a következő napot és ha a folyadéknál levonná a magas víztartalmú ételek, italok esetleg gyümölcsök átlagos víztartalmát az ajánlott mennyiségből kiderülne mennyit kell még innom mellé aznap.

3 éve
#2848
Emeshe7826 447
Sziasztok. Egy darabig nem használtam a kalóriabázist, mert elértem a célom, de most home officeban újra aktuális lett. Korábban a sportnál volt lehetőség kcal-ban megadni az elégetett kalóriákat. Most nem látok pl. futásnál csak percet, km-t meg órát. Megszűnt ez a beviteli lehetőség, és ha igen, miért? El tudok játszani a percekkel, míg kijön az óra által számolt kcal, de nem biztos, hogy 1. tényleg annyi percet futottam 2. van időm szórakozni vele. Vagy lehet, van ilyen lehetőség, csak nem találom?

3 éve
#2847
vadamo 1
Sziasztok! Én szívesen látnám az alapjárati kalória értékemet, anélkül is, hogy bevinnék sportolást :)
Köszi és üdv
Adam

3 éve
#2846
Lilike01 2
Sziasztok!

Nem tudom, volt-e már kérésként, de én szívesen venném, ha az új étel felvitelekor a kalória, zsír és fehérje kitöltése mellet egyből lehessen fotót feltölteni, ill. ha már a kezünkben van a zacsó/doboz akkor az ásványi anyagokat, rostokat is be tudjuk írni. Ne csak azután, hogy kiválasztottuk az ételt és plusz információként berögzíteni, mert így sok esetben elmarad.

A Mit sportoltál? lehetőségeknél „Biciklizés – közepes/lassú/intenzív tempót” kérlek egészítsétek ki, hogy az adott tempó mennyi km/h-nak felel meg.

Köszönöm, ha gondolkodtok rajta.
Lili

3 éve
#2845
drisztina 1539
Válasz Marko76 #2834 számú posztjára
Fontos!! kiegészítés a "konvertálás sima étellé" funkcióhoz:

"Recept konvertálása sima étellé: erre kattintva az adott recept hozzávalóvá alakul és felvehető lesz másik recepthez, azaz ilyen módon megoldható lesz a "receptben recept". A konvertálás egy visszafordíthatatlan folyamat, ezért javasolt, hogy előtte készítsetek másolatot és azt konvertáljátok át, hogy megmaradjon az eredeti szerkeszthető példány."

3 éve
#2844
molnarcsaba71
- A grafikon a trendvonal nem jelenik meg, hiába pipálom be. Pedig az egy hasznos dolog lenne, hogy a tervezett fogyás mellett megjelenne a trendvonal (a beírt, napi súlyadatokból számítva) és egyből látható lenne, hogy ha így folytatja az illető a kalóriabevitelét, akkor mire számíthat.
- A színezhető, kedvencétel-táblázat beállításánál a színek nevei ne csak oda legyenek írva, hogy "piros", hanem maga a szöveg is annak megfelelő színű mezőben legyen.
- A grafikonnál hasznos lenne, ha a napi eltérés (aktuális súly - az aznapra tervezett súly) is megjelenne görbeként, így látható lenne, mennyire megy jó vagy rossz irányba az ember súlya.
- A kedvencétel-táblázatban az ételeket lehessen áthúzni vagy kurzorral átmozgatni más helyre, hogy ne csak törléssel és újrafelvétellel lehessen megváltoztatni a helyét vagy a sorrendjét az ételeknek.

3 éve
#2843
Optilikusz 17
1. Ez a kalória szimulátor tök jó, csak jó lenne, ha a nagy has nem nőne vissza minden nap. Ha be lehetne állítani, hogy hány kilót akar az ember fogyni. Ennek alapján egyéni lenne a mérete, és egyre csak zsugorodna az a lila has. :-)

2. Jó lenne, ha a megevett étel listáján a sorokat fel lehetne cserélni. Sokszor van másolás előző napról némi változtatással, és jó lenne az egy étkezésre megevett ételeket egymás alatt látni, a kavarodás elkerülése miatt.

3 éve
#2842
Zoliemail
Sziasztok!
A kalória táblázat nehezen tölt be az adat mennyiség miatt, legalábbis én ezt tapasztaltam. Nem lehetne esetleg abc sorrendben, külön oldalakra rakni? Áttekinthetőbb és gyorsabb lenne szerintem.
Köszönöm!
Zoli

3 éve
#2841
Eccer
Sziasztok Kedves Fejlesztok!
Orulnek, ha recept beirasnal kilepes elott feltenne a kerdest, hogy szeretnek-e menteni. Sokszor jarok ugy, hogy mar szinte kesz a recept de veletlenul mellenyulok (foleg telon), ezzel kilepek es kezdhetek elorol beirni mindent.
Koszi!

3 éve
#2840
Marothy Miklos
Elértem a kitűzött célt, sőt alámentem a súlynak, igaz, messze hamarabb, mint azt a rendszer kiírta, de mégis csak! Soha még ilyen jól nem sikerült egyetlen diéta sem! Jól esett volna egy kis ünneplés :) ! Valami jel legalább, hogy Hahó, megcsináltad!
köszi: Miklós

3 éve
#2839
drisztina 1539
Válasz gola #2838 számú posztjára
Nem tudom, hogy mit értesz azon, "mindig külön beírni", de az ételeket lehet - tetszőleges napokra - másolni is.

3 éve
#2838
gola
Sziasztok!
Szerintem jó lenne, ha be lehetne állítani bizonyos ételeket több napra. Így nem kellene mindig külön beírni. Pl. én minden nap reggel ugyanazt a fehérjét iszom és általában a reggeli is ugyanaz. Egy hétre be lehetne jelölni az szerintem teljesen jó lenne.

3 éve
#2837
Csinitundike 1
Sziasztok!

A Mit sportoltál? lehetőségeknél javasolnám a 4 km/h gyaloglás/séta lehetőségét felvenni a választékba!
Köszönettel

3 éve
#2836
drisztina 1539
Válasz Marko76 #2834 számú posztjára
Ha felvittél egy receptet, akkor azt nem tudtad felhasználni egy másik receptben pl.a maradékot felhasználtad egy másik ételedhez vagy kovászt készítettél, amit ilyen olyan pékáruban használtál fel. Ezeket csak akkor tudtad az új receptedbe rögzíteni, mint összetevő, ha felvitted ételként is a 100 grammra jutó adatait.
Ezzel az új fejlesztéssel, nem neked kell új ételként berögzítened, hanem a programmal tudod sima étellé konvertálni.

Bár még nem próbáltam, ez lenne az értelme/funkciója elvileg.

3 éve
#2835
drisztina 1539
Válasz Marko76 #2830 számú posztjára
Ezt én is támogatom.

3 éve
#2834
Marko76 10
Üdv!
Recept szerkesztésnél mit jelent a "konvertálás sima étellé"?
Köszi!

3 éve
#2833
dudligolyo 31
Üdv.
Jó lenne összekapcsolni a Samsung Healt applikációval. Most két helyre is "kell" adminisztrálni.

3 éve
#2832
dudligolyo 31
Üdv!
A jobb oldalon látható, hogy vitaminokból, ásványi anyagokból mennyi volt a bevitel. Itt javasonám az RDA értékeket is feltüntetni egy másik oszlopban. Akkor lehetne követni, hogy áll az ember aznap.

3 éve
#2831
DAdee92
Sziasztok!
Én annak örülnék ha belehetne állítani tömegnövelő étrendet is. Például jól esne a szöveges kiértékelésnél, ha nem úgy fogalmazna hogy sajnos ma túlteljesítettem a napi kalória bevitelem, hanem hogy gratulálok ma is sikerült bevinned/elérned a kitűzött célodat még egy kicsit túl is teljesítetted...

3 éve
#2830
Marko76 10
Üdv!
Saját kedvenc ételeknél lehetne egy A-Z betűsor, fárasztó a közepéig lépkedni. Nálam 33 oldal.
Köszi.

3 éve
#2829
Grillcsirke
Tudom, hogy ingyenes felhasználó vagyok, és ajándék lónak nem nézem a fogát. De egy 17cm-es felületre tényleg egy 7 cm-es hirdetést kell endedélyezni? A hirdetésen nincsen 'x' amivel be tudnám csukni, és a képernyőnek majdnem a felét elfoglalja. Az oldal szinte használhatatlan.

3 éve
#2828
agic
Sziasztok, hasznos lenne, ha az alapjárat kcal szükségletet is lehetne manuálisan módosítani. Ez tök jó, hogy a program automatikusan kiszámolja testsúly és aktivitási szint alapján, de ez nagyon elnagyolt. Nem mindegy pl. hogy

1.) mennyi a jelenlegi zsír-arányunk, hiszen az alacsonyabb testzsír-összetétel (izmosabb test) alapjárati kcal égetése jóval magasabb. A "tunya" testnek pedig jóval alacsonyabb lehet a kcal szükséglete.

2.) az anyagcsere be lehet lassulva, pl. pajzsmirigy-alulműködés esetén, ilyenkor a szervezet alacsonyabb energiafokozatra van kapcsolva, a szervezet jóval kevesebb kcal-ból gazdálkodik. Ha megeszünk egy normál fogyáshoz szükséges kcal mennyiséget, azt vehetjük észre hogy így is hízunk, vagy minimum stagnálunk.

Az egyéni alapjárat kcal szükségletét mindenki ki tudja tapasztani néhány hét alatt. Mi az a kcal mennyiség, amivel stagnálok és mi az amivel már fogyok, de nem túlzott mértékben (hiszen ki szeretne pl. laza-lógós bőrt a korábbi zsírpárnák helyén) :D Ezt egy programmal lehetetlen meghatározni. Ezért gondolom úgy, hogy nagyon hasznos lenne, ha manuálisan is meg lehetne adni az alapjárati kcal szükségletet.

3 éve
#2827
palaci
Hi! Az időponttal van gondom nekem is. Mindig előre tervezem a következő napot. Jó megoldás lenne, ha lenne egy most eszem gomb a napszaki étkezésnél. Például ebédnél a kacsa csőrre rányomva lenne a másolás után egy most eszem gomb, amire rányomva rögzíti a lenyomás időpontját.

3 éve
#2826
Koma
Üdv! Jó lenne, ha új étkezési időpont felvitelekor, beírná a jelenlegi időpontot. Mire gondolok? Csinálok magamnak mondjuk 3 egyforma szendvicset. A súlyt, és így kalóriaértéket összetevőnként beírom. Mivel nem akarom mégegyszer beírni ugyanazt, a következő étkezéshez csak átmásolgatom az összetevőket. A program sajnos az időpontokat nem változtatja,olyan mintha egyszerre enném meg a reggeli+tízórait, csak ha egyenként átírogatom azt. Nem lenne hátrány, ha új étkezés bevitelekor az aktuális időpont íródna be.

3 éve
#2825
Czitak 4
Saját recept felvitelénél jó lenne, ha azt is meg lehetne adni, hogy az adott étel hány adag és annak alapján számolja ki a program az adagonkénti makrókat. Sok esetben nem kellene a főzés után mérni, nem kellene az elpárolgást számolni. Vannak ételek amit adagra készítünk és valójában nem számít az elpárolgás, mert pl. szimplán csak ketté vesszük.

3 éve
#2824
Dolna1978
Sziasztok, ez a sötét megjelenítés ez az ember életkedvét is elveszi. Totálisan lehangoló, sem belépni, sem vezetni nincs kedvem a táblázatomat. Minden megjelenítés full fekete hátterű.

3 éve
#2823
drisztina 1539
Válasz tothpeter84 #2822 számú posztjára
A kalória beállításánál bármit be tudsz állítani, akár az alapjáratod is. Azonban a te esetedben én nem az alapjáratod állítanám be, hanem a BMR+100kcal-t, mivel:
- az alapjáratod* - igaz ugyan, hogy ezt az értéket tekinthetjük az aktuális súlyunk súlytartó keretének, ehhez azonban fontos, hogy jól mérjük fel a napi aktivitásunkat, azaz - azt jelenti, hogy a szokásos napi életviteled (munka, iskola, takarítás, bevásárlás stb) során ennyi energiát égetsz el összesen, amibe viszont már a sporttevékenység nem számít bele,
- míg a BMR-ed* a szervezeted (agyad, tüdőd, májad stb.) alapvető működése által elégetett keretet mutatja, amit akkor is elégetsz, ha egész nap csak fekszel.

Szóval addig, míg nem javul az állapotod érdemes inkább a BMR+100kcalt beállítani vagy legalább az alapjáratod alatt enni, feltéve, ha nem akarsz hízni.

...mondom mindezt úgy, hogy nem ismerem a célod.

*természetesen mindkét érték csak megközelítő adat, amit nyugodtan el lehet fogadni, azonban folyamatos felülvizsgálatot igényel

3 éve
#2822
tothpeter84
Üdvözlöm!

Az utóbbi napokban mozgásszervi műtét miatt szinte ágybanfekvő Beteggé váltam pár hétre. A napi mozgásom minimális szintet csak a fürdőszobába való Sétát jelenti. A kalóriaégetésem Szerintem megegyezik az alapjárat Kalória igényemmel. Jó lenne ha ezt is ki lehetne választani opcióként a kalória beállításnál!

3 éve
#2821
SchellyP 57
Fix 40 g fehérjét fogyasztok, ezért többet kell ennem szénhidrátból és zsírból.
A kiegyensúlyozott táplálkozásban sokat segítene, ha a Napi Tápanyag Javaslat ablakban nem csak számokal jenenne meg a túlevés, hanem grafikusan is ábrázolva lenne. Például a teljes pirosra váltás helyett, piros színnel újra indulna a sáv.

3 éve
#2820
Fenchu
Válasz Fenchu #2819 számú posztjára
Megtaláltam. De a < csak akkor működik, ha üres a mező, egyébként egy x van ott. Ja és a billentyűzeten is van <.

3 éve
#2819
Fenchu
A "<" gombbal vihetsz fel saját ételt. De hogyan? Régen használtam az oldalt, jól működött, de most nem.
Miért nem szerepel a GYIK-ben részletesen leírva, mit kell csinálni, mert a < gombot nyomkodhatom ítéletnapig, akkor sem történik semmi.

3 éve
#2818
Dodo7771
Imádom ezt az oldalt, friss cukorbetegként óriási segítség a KalóriaBázis! Számomra nagy segítséget jelentene, hogyha egy pici sávban meg lehetne jelentetni az étkezésekhez elfogyasztható szénhidrát mennyiséget (Reggeli: xx, Tízórai:xx , Ebéd:xx, Uzsonna:xx, Vacsora:xx). Ettől függetlenül tényleg szuperek vagytok!!!

3 éve
#2817
vajkzsuzsa
Jó lenne, ha lenne az elpárolgáshoz hasonlóan böjt is a naplóban. Ritkán csinálom, de havonta egyszer biztosan. Igy vissza tudnám nézni, hogy mikor volt utoljára. Persze csak érték nélkül, emlékeztetőül. Tegnap pl. beirtam volna a vacsi helyére. :) - hogy böjt.

3 éve
#2816
moban
Nekem sokkal jobban bejött az előző verzió, amikor a grafikonon ki lehetett jelölni az intervallumot, most össze-vissza ugrál két intervallum, nem tudom ellenőrizni az adott pontokat. Nem vagyok informatikus, csak mezei felhasználó. Ami jó, azt nem lehet békén hagyni? Olyan, mint a főzőműsorokban, amikor a szakács két szép szemét és a mellkasát mutatják a főzött ennivaló helyett, mert az operatőr mindenképpen brillírozni akar, hogy ő is ott van. Kár. Egyébként nagyon szeretem az oldalt.

3 éve
#2815
weasels 11
Sziasztok. A statisztikáknál szeritem nagyon hasznos lenne, ha két testtömeg mérési pont között valahogy látszana, hogy az adott időszakban mennyi volt a napi kalóribevitel. Ezáltal a testtömeg és az adott időszak kalóriabevitele közötti öszefüggés grafikusan is jól látszódna, ami így nagymértékben segítené a személyreszabást.

3 éve
#2814
VargaKitti87
Nem tudom, volt-e már, de én szívesen venném, ha rögzíteni lehetne időt is. Én most pl 3 óránként eszek, és jó lenne látni, hogy mondjuk reggeli 06:00; x kcal.
Köszönöm, ha gondolkodtok rajta.

3 éve
#2813
ZuEr
Az ülő munka mellett a homeoffice mint kategória is érdekes lehet, ahol mozgás szinten elmarad a munkába járás energiaigénye.


3 éve
#2812
ZuEr
Válasz törölt felhasználó #2807 számú posztjára
Lehet, hogy a folyadékbevitelt is "naplóvezetésnek" kellene tekinteni, és ebben az esetben a naplóvezetés nem szakad meg. Ugye a böjt nem az "étlen-szomjan"-t jelenti?

3 éve
#2811
LovePunk91 2
Mmm vannak, akik rendszeres plazmaadók, illetve véradók. Nyilván nem sport de kalóriaégetés, utána nagyon éhes és kimerült az ember. Valahogy be kellene illeszteni egy ilyen funkciót is. Plazmaadás előtt nagyon készülök, rendesen eszek, és utána is tisztességgel. :D A napi keretet így néha túllépem. Viszont muszáj.

https://www.facebook.com/pecsplazmacentrum/photos/tudtad-hogy-a-plazmaad%C3%A1s-nem-csak-h%C5%91sies-de-kiv%C3%A1l%C3%B3an-%C3%A9geted-vele-a-kal%C3%B3ri%C3%A1kat-is/1910762345890964/

3 éve
#2810
elzablues
Még új vagyok, de visszaolvasgatva és ismerve a saját étkezésem, egy böjt funkció azt hiszem, h tényleg jó lenne.

3 éve
#2809
Shanalyl
A böjt gombot támogatom! Bár én olyankor beírok egy üres kávét, h legalább ne vesszenek el a napjaim. De jobb lenne tényleg, mert akkor legalább azt is tudnánk, h akkor böjtöltünk.

3 éve
#2808
Luna1110
Sziasztok!
A saját receptjeimet - amiket nem ajánlok a közösbe - miért nem tudom az új recept felvitelénél hozzávalóként előhívni?
Például főzök pörköltöt, ennek felviszem a hozzávalóit saját új receptnek, a rendszer kiszámolja a kalóriaértékét. Ha ebből a pörköltből hétvégére marad mondjuk 300 g, némi vaj és mustár hozzáadásával lesz belőle pörköltkrém, akkor miért nem lehet behívni hozzávalóként az új recepthez, hogy pörkölt?

3 éve
#2806
Luna1110
Köszönöm szépen.

4 éve
#2805
drisztina 1539
Válasz Luna1110 #2803 számú posztjára
Ételt adott napra másolni most is lehet, ennek lépései:
-az adott étel végén lévő „nyílra” kattintva, majd a másolás (lila színű) ikont kiválasztva tudsz a kívánt napra másolni,
-ezt követően tudod (adott napon) akár a mennyiséget,akár az étkezést módosítani.

Más lehetőség (jelenleg) sajnos nincs.

4 éve
#2804
magyaristvan 32
Ha rányomok a másolás gombra megjelenik egy ablak az időszak választó listával és OK gombbal. Jelenleg, ha ilyenkor entert nyomok akkor megnyílik a lista, hogy válasszak időt. Jobb lenne, ha a fókusz az OK gombon lenne, mert ha entert nyomok azonnal másolna az adott napra.

4 éve
#2803
Luna1110
Sziasztok!

Hogyan lehet megoldani, hogy az előző nap megevett vacsorát, bele tudjam másolni a másnap ebédhez? Lehet, hogy csak én nem tudom, mert most kezdtem az oldal használatát.
Ha nincs ilyen funkció, akkor nem lehetne, hogy én adjam meg, hogy melyik étkezéshez szeretném bemásolni az adott étkezést.
Azt is észrevettem, hogy a receptek felvitelénél nincs olyan rublika, hogy a kész étel súlya. Nem lehetne ezt pótolni, hogy a rendszer automatikusan kiszámolja az elpárolgást, ne nekem kelljen számolgatni?

4 éve
#2801
sinnesro
Válasz törölt felhasználó #2800 számú posztjára
Az Eszközök->Étkezési napló funkcióval kiteheted excelbe, és olyan átlagolást, statisztikát, számolást csinálhatsz rajta, amit csak nem szégyellsz. :-)))

4 éve
#2798
freezsu2 1
Évek óta használom az alkalmazást, köszönet érte. Többször felmerült bennem, hogy a napi kiértékelést, mindíg este kérem. De addigra már ettem,ittam. Viszont a súlyomat (tömegemet) reggel viszem fel, gyakorlatilag éhgyomorra. Lehet, hogy akkor kellene kérnem a kiértékelést?! De akkor nem jó a "szöveg". Szerintem az előző napig bevitt kalóriákhoz, és a ma reggel mért tömeghez kellene a kiértékelés. Lehet, hogy rosszul gondolom. Köszönöm, üdv, zs

4 éve
#2797
vajkzsuzsa
Válasz coriella #2796 számú posztjára
Az ingyenes prémium reklám felett / a kaják felett / van egy MA felirat. Jobbra- balra nyilak. Ott menj el az ominózus napig, és töröld :)

4 éve
#2796
coriella
Szeretném kitörölni a tegnapi napot (2020.07.02), mert rosszul állítottam be a célt. Nem találok rá lehetőséget, kérhetek segítséget? Köszönöm szépen.

4 éve
#2795
vajkzsuzsa
Csak
egy ötlet egy öreg rókától. Lehetne egy olyan tétel, hogy " BÖJT". Ritkán, de csinálom. Ebédtől nem eszem másnap reggelig, kb. 16 óra. Jónak érzem Bmati és Ironizáló sugallatára.
Ha ezt adott napon beirom, akkor a visszanézéskor látom, mikor volt legutóbb BÖJT, vagy esetleg aznap miért kevés a kalória. Müködhetne ugy, mint az "elpárolgás" - persze nem minusz jellel, csak " 0 " -értékkel. Csak jelzés szinten. :)

4 éve
#2794
drisztina 1539
Válasz Agi800309 #2792 számú posztjára
Úgy emlékszem, hogy semmilyen receptet nem lehet másik receptben felhasználni, akkor sem, ha közösbe ajánlod és akkor sem, ha sajátként használod. Ahhoz, hogy ezt megtehesd nem közösbe kell ajánlani, hanem a felhasználni kívánt recepted 100 grammra vonatkozó adatait új ételként kell felvinni.

4 éve
#2793
MViktoria
Sziasztok!

Nekem nagyon hiányzik a grafikonból a trendvonal (hiába x-elem be nem rajzolja fel) a régebbi verzióban ezt nagyon szerettem és azt is hogy az egérrel is lehetett nagyítani, nem kellett a dátummal variálni. Köszi.

4 éve
#2792
Agi800309
Sziasztok! Azt vettem észre, hogy a nem közös adatbázisba rögzített receptek esetében, ha már egy korábbi recept alapján szeretnék egy komplex adalékot=korábbi készétel (pl. házilag készített levesbetét) hozzátenni (mert pl. előző napról maradt egy kis adag), akkor bizony az új recept felvitele menüpontnál nem lehet megtalálni a nem közös adatbázisba rögzített ételeket és emiatt muszáj olyan recepteket is a közös adatbázisba ajánlani, aminek ott semmi keresnivalója, viszont privátban szükség van rá a helyes adatok miatt. Lehetne kérni erre vonatkozó fejlesztést, illetve a kizárás elhalasztását. Nyilván az ilyen közös adatbázisba került infókat a felhasználónak törölnie kell jelenleg. Köszönöm.

4 éve
#2791
klorinczi 192
Valaki már felvette a javaslatok listájára a bevásárló lista ötletet.
Mindössze 1 szavazatot kapott...

Pedig a bevásárló lista jó ötlet!

Tudjuk milyen ételeket fogyasztunk, illetve azokat fogyasztjuk, melyeket megvásároljuk.
Összefügg. Mindent egy helyen lehetne kezelni.

Ha ez prémium funkció lenne, még előfizetni is megérné, mert nincs még egy olyan alkalmazás, ahol benne van, hogy mit fogyasztok, így ebből könnyen elkészülhet a bevásárlólistám is.

4 éve
#2789
viccmanoo 11
Sziasztok!

Olyat nem lehetne, hogy a nap kiértékelésénél a szövegbe bele lenne írva, hogy a felesleges (lila) hasam éppen hány kockából áll, a leadott (szürke) hasam hány kocka?

4 éve
#2788
HUNited 83
Válasz agatity #2787 számú posztjára
Van ilyen csapat, csak nem ilyen módon működik (amúgy nem rossz az elképzelés)

Én annyit tudok neked mondani, ha a termék ami duplikáció vagy nyilvánvalóan hibás beírod hogy DELETE, akkor néha ránéznek és törlik a korrektorok.

4 éve
#2787
agatity 1
Szevaszok, a külső felületre (ide: http://kaloriabazis.idea.informer.com/proj/?ia=133657) is beírtam:

Sok olyan étel van, amelyek kétszer, háromszor vannak felvéve. Sokszor ugyanazzal a kalóriaszámmal, esetleg az egyiknél van fotó, a másiknál nincs.
Szerintem érdemes lenne ezeket egybe vonni, de megértem, hogy nincs kapacitása a fejlesztőnek egyesével fésülgetni az adatbázist. Ellenben ha kapna ezekről egyedileg jelzést, akkor ez tudna talán működni.
Ha még erre sincs kapacitása, akkor lehetne közösségileg rendbe rakni. Mondjuk X nap alkalmazás után és prémiumos előfizetéssel rendelkezők között felállhatna egy 3-5-10 fős csapat, akik a beérkezett duplikációkat jelző bejelentéseket ellenőrzik, és döntenek. Természetesen logolva a döntéseket, és bármikor visszavonhatóvá tenni, ha kiderül, hogy rosszul döntöttek. És ez a bíráló közösség az egyik fórumtopikba folyamatosan töltené fel, hogy miket vontak össze, hogy így is kiderülhessen, ha valamit hibásan vontak össze.


Itt lehet rá szavazni: http://kaloriabazis.idea.informer.com/proj/?ia=133657

4 éve
#2786
drisztina 1539
Válasz KupBa #2781 számú posztjára
Nem tudom, hogy erre, vagy hasonlóra gondoltál e, de az üres "mit ettél" sorban a nagyítóra kattintva az általad felvitt vagy kedvencnek megjelölt ételeket mutatja.

4 éve
#2785
drisztina 1539
Válasz tundesz3 #2784 számú posztjára
Lehet a hízást is követni az oldalon, igaz nem ez a legegyszerűbb módja és talán a kiértékelés sem úgy működik, ahogy ilyenkor elvárná az ember, de attól még működik:
- úgy kell meghatározni a kalória keretet, hogy hízás legyen a vége
- vagy mínusz előjellel kell megadni a célt

4 éve
#2784
tundesz3
Üdvözlöm!
Fejlesztési javaslatként ínám a hízás lehetőségét. Sajnos sokunknak a hízás ugyanolyan probléma (ha nem nagyobb) mint másnak a fogyás. Évek óta küszködöm 10 kg hízásért, sajnos nagyon nehezen megy. Jó lenne egy támogató alkalmazás, esetleg javaslat miből kellene többet enni... Stb.

4 éve
#2783
drisztina 1539
Válasz Margo721103 #2782 számú posztjára
Lehet korrigálni. A recepted utolsó soraként vidd fel az "elpárolgás"-t mínusz előjelel.

4 éve
#2782
Margo721103 1
Sziasztok!
Jó lenne, ha a saját recepteknél korrigálni lehetne az elvesztett nedvességgel. Ez sütésnél fontos lenne. Pl (mínusz)-1,5dl víz. Így a tápértékek maradnának, kicsit kisebb súlyra vonatkoztatva. A teljes adagot nyersen könnyű lemérni (és a recept is mutatja) és sütve is. Ha kiveszek belőle egy adagot, darabot más lesz a valós tápanyagtartalma.
A kész recept kalóriatartalma a nyersanyagra vonatkozik. mikor megsül, kisebb a súlya, és mérni is csak a készet tudom.

4 éve
#2781
KupBa 106
Sziasztok!

Van egy ötletem egy "nice to have" opcióra, persze lehet, hogy már van ilyen csak én nem találtam meg az oldalon. Szeretnék látni egy listát azokról a ételekről/termékekről amiket én vittem fel az adatbázisba. Így például könnyen meg tudnám nézni, hogy melyiket hányan választották eddig, mennyire volt hasznos a hozzájárulásom.

4 éve
#2780
egyszervolt 2
Válasz törölt felhasználó #2778 számú posztjára
Írja a célbeállításnál is, hogy ne menjen alá, illetve ha mégis a napi keret alatt van, ír figyelmeztető üzenetet, szóval ez a része rendben van.

Viszont ami kicsit problémás, hogy stagnálásnál vagy némi súlyemelkedésnél eléggé le tudja vinni a keretet, ott valóban jó lenne, ha nem ajánlana 1200 alattit. Valamelyik nap 900-as keretet kaptam (alapjáraton úgy szoktam dátumot választani, hogy 1300-1350-es keret legyen) amikor beírtam az aktuális súlyom, mert a szokásosnál magasabb volt a napi súly vízmegkötés miatt. Inkább állítottam a célon mert eléggé zavart. Tudom, megoldás lenne ilyenkor megvárni, amíg lemegy a víz és akkor beírni az új súlyt, de naponta mérem magam és szeretnék "őszinte" grafikont, ami a kilengéseket is mutatja.

4 éve
#2779
macskamatyi
fekvotamaszt miert percben/oraban irja? Altalaban darabszam lenne logikus.

4 éve
#2776
Muci84 13
Új recept felvételénél is jó lenne a vonalkódolvasás és hangalapú felvitel, mint opció.
Gyakran főzés közben viszem fel a receptet, megkönnyítené.

4 éve
#2775
Para
HIÁNYZIK A KORÁBBAN MEGSZOKOTT"NAGYÍTÁS LEHETŐSÉGE" A GRAFIKONON! :-(

4 éve
#2774
Zsanci9494 51
Válasz VT76 #2773 számú posztjára
Szerintem erre a legjobb ha veszel egy fitnessórát ami a pulzusod alapján mond egy elègetett kalória èrtèket.

Pontosan amúgy semmi nem fogja megmindani neked mennyi kalóriát ègetsz így el de a legvalósabb adatot egy óra adhat.

Egy kalkulátor csak egy random számot ad ki ami nem biztos, hogy jó a cèlodnak ha fèlrevezet.

4 éve
#2773
VT76
Sziasztok! Én súlymellényben szoltam sétálni, és arra nem találok a "mit sportoltál" rovatban semmilyen információt, hogy ha bizonyos kg-al sétálok bizonyos tempóval X km-t, akkor mennyi kalóriát égetek a mozgás alatt! Max 10 kg... Meg tudnátok oldani valahogy, hogy legyen erre adat?

4 éve
#2772
sarvaribence11 11
Válasz timmyke04 #2770 számú posztjára
Én úgy oldom meg hogy safariban létrehoztam rá egy asztali ikont teljesen olyan mintha app lene.

4 éve
#2771
drisztina 1539
Válasz timmyke04 #2770 számú posztjára
http://kaloriabazis.idea.informer.com/proj/?ia=120945

4 éve
#2770
timmyke04 1
Üdv. Nem találok erre vonatkozó kérdést(pedig tuti nem csak engem aggaszt), de miért nincs IOS-re is alkalmazás?

4 éve
#2769
HUNited 83
Válasz Toma2 #2765 számú posztjára
Csak megjegyezném, hogy van erre célalkalmazás is. Hogy mást ne mondjak, a Magyar Hypertonia Társaság új applikációja a vérnyomás mellett vércukor napló funkciót is kínál.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myitsolver.sandoz

4 éve
#2768
drisztina 1539
Válasz Toma2 #2765 számú posztjára
Esetleg vidd fel új ételként, mint pl. "vércukor" nulla tápértékkel. Így nem csak ki tudod exportálni, hanem akár naponta többször is (pl.étkezések előtt/után) tudod rögzíteni a mért adatokat.


4 éve
#2767
Mikifogyas 1
Két nap próbálkozás után nem jöttem rá magamtól hogyan kell felvinni új ételt,pedig rutinos számítógép felhasználó vagyok. A kérdések között böngészve megtaláltam a választ. Az volt a probléma,hogy amikor beírom az ismeretlen étel nevét,vagy bármit a "mit ettél" ablakba,akkor a ˇ>ˇˇ jel azonnal X-re vált,így nem ér semmit az instrukció,mivel a jel már nem látszik. Ezt érdemes lenne egyértelműbben jelezni,de a legpraktikusabb lett volna egy külön ablak az új étel felviteléhez.

4 éve
#2766
Erybaba 1
Anyukaként azt szeretném tanácsolni ha lenne plusz opció: várandós és szoptatási. Mert sajnos hiába kalkulálok szorgalmasan a szoptatási idő alatt picit több bevitel kell de igy fals adatok jönnek létre.

4 éve
#2765
Toma2
Az étkezési naplóban szeretnék vércukorszinteket szerepeltetni, van erre vajon lehetőség? A cukorértékeket mérőszámként kezdtem rögzíteni, jó lenne, ha excelbe exportálva tudnám mutogatni a diabetológusnak. Köszi, toma

4 éve
#2764
drisztina 1539
Válasz Ggeorge #2763 számú posztjára
A hízással kapcsolatban válaszoltam (2750.sz.hozzászólás) "versz0911"-nek.
A koleszterint szerintem kétféleképpen tudod jegyezni (feltéve, ha ismered az értékeidet):
- napi jegyzetként (főoldalon a jobb felső sarokban, notesz ikonnál), de ezt csak naponként tudod megnézni, vagy esetleg
- a mérőszámok panelben (főoldalon a súlyod alatt) válaszd ki az "egyéb" mérőszámot (a bal vádli és az izomtömeg között találod), ezzel még a grafikonodon is követheted a változást.

4 éve
#2763
Ggeorge
Válasz versz0911 #2736 számú posztjára
Én is azt a funkciót keresem, ahol hízni lehet. No meg jó lenne, ha a koleszterint is lehetne jegyezni.

4 éve
#2762
Hugomarquez 15
Jó lenne ha lehetne másolni ételeket a kapcsolt felhasználóktól. Ha ugyanazt eszek mint a feleségem, akkor elég ha az egyik beleírja, és a másik csak másolja.

4 éve
#2761
dannius87 72
Sziasztok,
Étkezési naplónál jó lenne ha kicsit részletesebb adatokat kaphatnánk. Rost, cukor, telített-telítetlen zsírok is kinyerhetőek lehetnének. Köszi

4 éve
#2760
Zsanci9494 51
Esetleg egy olyan fejlesztés jól jönne, hogyha beírom a sportot ne növelje a kalóriáimat.
Ugyanis én alapból az alapjárat kalóriámat állítottam be amivel ugye csak súlyt tartanék. Viszont sportolok mellé amit az órámon követek nyomon, hogy kb mennyi kcalt égettem el. De nem szoktam beírni a bázisba mert akkor megnöveli az ehető kalóriáimat és akkor csak annyit látnék, hogy ehetek holott nem. :D Én örülnék egy ilyen fejlesztésnek mivel az elégetett kalóriáimat csak nap végén vinném be így nem szeretnék kisebb kalóriakeretet beállítani és egész nap azt nézegetni vajon beleférek-e még stb....

4 éve
#2759
drisztina 1539
Válasz ZsuzsiHonti #2758 számú posztjára
Válaszd ki a "100 g" helyett a "dl"-t.

4 éve
#2758
ZsuzsiHonti 73
Szia! Kérdés, hogy tudom beállítani az új ételeknél a 100 ml-hez tartozó kcal-t ha italt akarok bevinni? köszi

4 éve
#2757
drisztina 1539
Válasz mlakanorbi #2756 számú posztjára
Jelenleg nem tudod.

4 éve
#2756
mlakanorbi
Sziasztok,

Össze tudom kapcsolni az alkalmazást Samsung Health-szel, hogy szinkronizálja?

4 éve
#2755
drisztina 1539
Válasz ZsuzsiHonti #2754 számú posztjára
Készítsd el a feltölteni kívánt fotó(ka)t. Ezek után, akár asztalin, akár telefonról szeretnéd ezt megtenni, írd be a „mit ettél” sorba a feltölteni kívánt étel megnevezését. A szóban forgó étel elején lévő „fényképezőgép” ikonra kattintva megnyílik a feltöltési lehetőség. Ha elfogadtad a figyelmeztetést, két feltöltés között választhatsz:
- "ételfotó feltöltése" ide töltsd fel az étel azonosítására alkalmas fotót (legyen az termék fotó vagy az általad elkészített készétel fotója)
- "címkefotó feltöltése" ide a terméken található tápanyagadatokat érdemes feltölteni, segítve az adatok ellenőrizhetőségét mások számára
A feltöltés kiválasztását követően ki tudod keresni (telefonon a galériából, asztalin a megfelelő mappából) a feltölteni kívánt fotó(ka)t, ezeket a végleges feltöltés előtt forgathatod, mozgathatod, méretét minimálisan ugyan, de módosíthatod. Ha megfelelőnek találod a képet, akkor a „mentés” ikonnal véglegesen mentheted. Mindig az a fotó lesz az étel elején látható, amire utoljára állítottad a "képkeresőt" (ebben nem vagyok biztos, hogy érthetően fogalmaztam :))

Ha valahol elakadsz, kérlek szólj és pontosítok.

4 éve
#2754
ZsuzsiHonti 73
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy hogy tudok feltölteni képet az ételekről?
Köszi a segítséget

4 éve
#2753
drisztina 1539
Válasz versz0911 #2751 számú posztjára
Idővel lehet, de nem hiszem, hogy ez a közeljövőben lesz. Mivel kevés az általad említett "elvetemült", sőt sokan az öt ékezést sem tartják, így valószínűleg nem élvez prioritást.

Jelenleg 7 felé tudod csoportosítani az étkezéseidet: reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára, vacsorára, nasira és egyébre.

4 éve
#2752
Szeferi
Köszöbön, hogy megjelent a glikémiás mutató.
Sajnos kevés ételnél.
Jó lenne egy kereső, mert nehéz megtalálni pl. Bajor kenyeret, ami nem a B és nem a K-nál van.
Üdv
SzF

4 éve
#2751
versz0911 52
Válasz drisztina #2750 számú posztjára
Nagyon köszönöm a korrekt válaszokat. A több étkezés hozzáadása még jó lenne. Láttok erre esélyt?

4 éve
#2750
drisztina 1539
Válasz versz0911 #2736 számú posztjára
Úgy tudom, hogy lehet a hízást is követni az oldalon, bár abban biztos vagyok, hogy nem ez a legegyszerűbb módja és talán a kiértékelés sem úgy működik, ahogy ilyenkor elvárná az ember, de attól még működik:
- úgy kell meghatározni a kalória keretet, hogy hízás legyen a vége :)
- vagy mínusz előjellel kell megadni a célt

De miután ilyen "okosan" leírtam, már nem is vagyok benne biztos, úgyhogy megyek és gyorsan ki is próbálom ;)))

ui: kipróbáltam, elvileg a célbeállításnál engedi a fent említett verziók beállítását is. Azért írom, hogy elvileg, mert nem mentettem el (nem szerettem volna új célt menteni magamnál)

4 éve
#2749
drisztina 1539
Válasz versz0911 #2735 számú posztjára
Tudtam, hogy volt még valami, amire válaszolni akartam neked :)

Én riasztásra a telefonom* (naptár funkció) használom. Az mindig velem van és így nem kell figyelni állandóan az órát.

*szinte mindenre, evésre, ivásra, sportra, tanulásra, egyéb feladatokra

4 éve
#2748
drisztina 1539
Válasz versz0911 #2744 számú posztjára
Prémiumosként esetleg válassz más hátteret. Felvetésedre ("...ha elkezded színezni,a környezet színes mivoltával együtt már túl sok...") kipróbáltam ezeket, szerintem a kerékpáros egész jó. Színesnek színes, de nem érzem tarkabarkának, a gyorsgombokat meg vagy ne színezd vagy keress egy odaillő/harmonizáló színt. :)

4 éve
#2746
drisztina 1539
Válasz FaluvegiCsaba #2727 számú posztjára
Nem tudom, pontosan mit szeretnél látni, de a kalória statokat jelenleg kétféleképpen tudod a grafikonodon megjeleníteni:
- ha a grafikonon az összesített túllépést is kijelölöd/használod. Mivel én nem használom, ezért belinkelem Pingpongvin korábbi hozzászólását ezzel a funkcióval kapcsolatban (remélem, ma is helytálló): „Az összesített túllépés a kezdő naptól az adott napig összesített eltérést mutatja az elfogyasztott és a terved szerint elfogyasztható kalóriák között. A Napi kalória keretnél kiírja, hogy "x kcal-al többet ettél ma", vagy jobb esetben "Még y kcal-t ehetsz ma". (Előbbi pozitív, utóbbi negatív túllépést ad.) Ezek a napi eltérések a tervedhez képest. Ha ezeket összeadod, akkor kapod meg az összesített túllépést, és ennek napi alakulását is megnézheted grafikon szerűen.
Példa:
Hétfőn kevesebbet ettél 100kcal-val: napi érték -100, összesített érték -100
Kedden többet ettél 50-nel: napi érték 50, összesített érték -50 (= -100+50)
Szerdán kevesebbet ettél 20-szal: napi érték -20, összesített érték -70 (= -100+50-20)
stb. Ekkor a grafikon értékei hétfőn, kedden szerdán: -100, -50, -70
Habár a mérleg és a nadrágszíj a legjobb mérce, segíthet kielemezni egy elakadásnál, hogy mennyire sikerült betartani célunkat. Figyelembe kell venni azt is, hogy csak akkor ad értelmes adatot, ha mindent bekönyvel az ember, evést is, mozgást is. A grafikont a "Célod kezdete" és az "Adott dátum"/tegnapi nap (illetve este a könyvelés befejeztével a "Mai nap" is jó) beállításokkal érdemes használni, különben a nem könyvelt napok kiértékelhetetlenné teszik az ábrát.”

- vagy esetleg használd ki a 'bázis által „új” fejlesztésként biztosított „egyéb” tételt*. Igaz, ehhez minden nap végén neked kell berögzíteni a követni kívánt napi kalória adataidat, viszont így megjelenítheted a grafikonodon is.


*a főoldalon lévő „mérőszámok” fogaskerekére kattintva pipáld be/válaszd ki az „egyéb” rubrikát

4 éve
#2745
kaloriabazis 181
10 féle szín van, azokból használj kevesebb félét és olyat ami nem zavar. Ezen a témán reggel nagyon felhúztam magam, de külső szemmel megértem hogy érthetetlen a reakcióm. Tervezői szemmel kitartok amellett hogy az egy elkeserítő jelenség.

4 éve
#2744
versz0911 52
Válasz kaloriabazis #2740 számú posztjára
Jézus, ne vegyétek már kritikának :-) Ezek itt jobbító javaslatok és ennyi :-) Ha így marad, az is jó! Értem, h nem kell színezni ha nem muszáj. Tényleg jó ötlet, de ha elkezded színezni, akkor a környezet színes mivoltával együtt már túl sok, ezért lehetne a környezeti színekre egy egyszerűbbet bevezetni és akkor a gombok színei jobban kiugrottak volna. De csak nekem. Ha ignoráljátok engem nem zavar :-) Egy ötlet volt, ennyi :-) Relax. Egyébként én képként naponta küldöm az edzőmnek, h mit eszek. Nála tapasztaltam, h már nem látta át a képeket, zavaró volt az, h nem cs a lényeg volt színes, hanem minden. De majd megszokja, semmi gond :-)

4 éve
#2743
kaloriabazis 181
Ez számomra annyira elkeserítő, hogy meglát valaki egy új funkciót, amin elég sokat dolgoztunk és vagy 20x átprogramoztuk, hogy a legjobb legyen... és mégis ha valaki meglátja, akkor nem az az első reakció, hogy de jó, hanem hogy hááááát, így már nem jó, túl sok a szín, túl kicsik betűk, teljes étkezések miért nincsenenek benne, stb...
Megszoktam, hogy általában A és B verzió között kell dönteni tervezéskor és x százaléknak nem fog tetszeni a döntés, de itt ezt tényleg úgy csináltuk meg hogy teljes szabadsága legyen a felhasználónak és még itt is ez van.

Nem értem miért van ez. Valamiért alapból rossz érzése van az embereknek az új iránt?
Valaki magyarázza el ezt nekem.

4 éve
#2742
kaloriabazis 181
Válasz szakalyb #2738 számú posztjára
megnéztük, elég bonyolult a kód ennél a résznél, két nap programozás elmenne rá. Prioritás listánk szerint nem ez a legsürgősebb, így ezt egyelőre várólistára tettük.

4 éve
#2740
kaloriabazis 181
Válasz versz0911 #2733 számú posztjára
Szia, ne haragudj, de ezt nagyon nem tudom elfogadni mint kritikát ezzel a funckcióval kapcsolatban!
Senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy színezd be a kedvenceket. Összeolvasztani sem muszáj! Hagyd az összeset eredetin, vagy ha a fekete szín tetszik, állítsd a gombokat feketére. Ez nem egyértelmű, hogy ez nem kötelező? Tényleg érdekel, mert nagyon sokat agyaltam, hogy rugalmas legyen és mindenkinek megfelelő, és az ilyen visszajelzés rendszerleállást okoz a fejemben. :)

A betű méret növelése nagyon kusza hatást váltana ki, hogy minden méretű gombhoz különböző méretűek a szövegek. Most nem mutatom meg képen, de biztos vagyok benne. :)

4 éve
#2739
kaloriabazis 181
Válasz szakalyb #2738 számú posztjára
megnézzük mivel járna, logikus igény

4 éve
#2738
szakalyb
Nem lehetne a több ételből összeállított "kedvencek"-et is gyorsgombhoz rendelni? Fix reggeli, vacsora "menü" így egy gombbal előhozható lenne a név szerinti keresés helyett.

4 éve
#2737
versz0911 52
Na befejezem mára. Jó ötlet a kedvenceknél a gomb méretének növelése. Én jól látok, de biztosan segít ez sokaknak. Viszont akkor nőjön a betű mérete is a gomb méretével együtt. Így van egy nagy gomb, apró betűvel.

4 éve
#2736
versz0911 52
Á igen, és akkor még egy :-) Szintén sportolóknál. A hízást nem lehetne lekövetni? :-) Nekem pl. időszakonként a súly növelése a cél, nem a fogyasztás. Sem célként, sem követésben nem tudja ezt az app kezelni. Vagy én nem látom :-)

4 éve
#2735
versz0911 52
Sziasztok, még egy: tök jó a fix étkezési időpont. Egy emlékeztető riasztási funkció ehhez? Csak hogy ne kelljen állandóan figyelni az órát.. Persze tudom, ez megint elég elvetemült :-) De aki ezt komolyan nyomja....

4 éve
#2734
versz0911 52
Sziasztok, második ötletem ma, ha már írok, akkor ezt is. Lehet egyedül vagyok, de bizonyos diétáknál, vagy testépítőknél van több étkezés is, mint napi 5. Kora reggeli (ébredés utáni), késő esti, és elvetemülteknél még éjszakai is :-) Ahogy lehet fix étkezési időpontokat adni, úgy lehetne beszúrni új étkezési kategóriát is?

4 éve
#2733
versz0911 52
Sziasztok. Nagyon régen használom az oldalt, napi szinten (régebben, mint amit a fejléc mutat :-).
Szeretem a színeket, egy ideig jó volt ránézni az oldalra emiatt. Most viszont már, h ennyire sok az információ, kezd zavarni a tarkabarkaság... Nem szoktam nyafogni, gyorsan alkalmazkodom mindenhez, de ez már sok. Most, h a kedvencek gombjainál színeket is megadhatsz, még inkább... A javaslatom: black edition? Aztán színezhet magának mindenki kedvenceket ahogy akar. Természetesen nem mindent, az alap színsémának meg kell lennie, de nézzétek meg hányan töltik le már a google-hoz, a msn-hez, stb. a fekete kiadást. Jobb a szemnek.

4 éve
#2732
zedudi 1
Sokat segítene egy napi makró összetétel beállító felület naptárral pl. carb cycling diétához.
Nagyon jó lenne, ha meg lehetne adni, hogy pl egy hetes ismétléssel melyik nap milyen makró bevitelt szeretnék!

4 éve
#2731
drisztina 1539
Válasz franciska49 #2730 számú posztjára
A "mit ettél" sor végén lévő nyílra kattintva előjön az "új étel felvitele" (itt rögzítjük a vásárolt termékek adatait), az "új recept felvitele" (itt rögzítjük a saját recepteket) és a "saját, kedvenc étel" (itt tudod előhívni a saját ételeid/kedvenceid listáját) ikon.

Ne feledd, hogy a recept felvitelénél figyelned kell a hozzáadott vízre vagy elpárolgásra is ahhoz, hogy "pontosan" tudj számolni.

4 éve
#2730
franciska49
Üdv! Kihagyott kb 2 év után most tértem vissza a csoportba. Vinnék fel uj étel adatokat. Hogyan tudom ezt megcsinálni?Hová kell klikkelni? Köszi

4 éve
#2729
dmp
Nagyon nem tudom hova tenni a kerékpározásnál a lassú, közepes stb. tempókat. Legalább egy -tól -ig tartomány kéne nekik, pl. <10 km/h, 10-15, 15-20 stb., akkor legalább a sík terep le lenne fedve. A testtömeget amúgy most figyelembe veszi valami számolás a mozgásoknál?

4 éve
#2728
kzoltaan
Hello,
A tagok felviszik hogy mit ettek reggelire, tízóraira, ebédre, stb. Nagy segítség lenne egy olyan kereső, ahol ilyenek között lehetne keresni. Beírom, hogy reggelit keresek 6-800 kcal között, és adna nekem egy listát. Ebből a listából át tudok emelni magamhoz (mert 1-1ben megettem), vagy ki tudom zárni, hogy ha következőleg keresek, ne hozza fel. Lehet pár kombó a rendszerbe, szerintem hasznos lenne.

Ha a jövőre viszek fel étket, akkor legyen egy "bevásárlólista", ha az alapanyag. ha főtt kaja, legyen az a listában.... Így be tudok vásárolni hozzá....

4 éve
#2727
FaluvegiCsaba 2
A grafikonon miért nem lehet a kalória statokat megjeleníteni? :/

4 éve
#2726
drisztina 1539
A segítségeket illetően (szerintem) mindenkinek igaza van, mert:
- igaz, hogy korábban az ételnevek fordításáért is lehetett mentőövet/pontot kapni*, ez mára megszűnt;
- a segítségeim számának jelentős része valóban az usda adatok feltöltésével jött össze**, és mivel az oldal elérhetősége megváltozott*** - addig, míg ez a probléma, javításra nem kerül – sajnos a segítségek száma így sem növelhető;
- időközben rengeteg „étel”fotót töltöttem fel (sokakkal együtt én is), de úgy tapasztaltam, hogy a képfeltöltésért nem ad a rendszer mentőövet/pontot;
- vonalkódot csak azoknál az ételeknél töltök/töltöttem fel, amiket én is használok vagy ilyen-olyan módon a kezembe kerül :))) itt minden vonalkód feltöltés után (jelenleg) – ezt most már „határozottan” állítom, hogy – 1db mentőövet/pontot ad ****

és végül, de nem utolsó sorban:
- nem tudok semmilyen feltöltési korlátról (úgyhogy hajrá! mondtam volna kb. 12 órával ezelőtt, de látom, ezzel a buzdító szöveggel már megelőztek :DDDD)

*és igen (sokakkal együtt <3) ebben is részt vettem, de csak minimális mértékben. Látva a fordításban szívesen részt vevők számát, a feladat sikerességét/pörgését, ez leginkább az alap élelmiszerek neveinek megadása, esetleg a mások által fordított ételek „leokézása” és/vagy a szerintem „gázos” ételeknél a „nincs angol megfelelője” ikon megnyomására terjedt ki.
**csakis az általam feltöltött adatokért vállalok felelősséget! ;)
***szerintem erről a fejlesztő(k) is értesült(ek) már.
****ebben korábban nem voltam biztos lsd. Tagsival váltott (gőzöm sincs, melyik) topik, (nemtom, hányas számú) hozzászólásomban, neeeem keresném elő, ha igazán érdekel, keresd meg magad!

4 éve
#2725
feketeinci 9
Válasz HUNited #2723 számú posztjára
Nem biztos hogy nincs korlát.
Drisztina nem csak ezzel segített, sok pontot kapott az USDA feltöltésnél, és az étel nevek fordításánál.

4 éve
#2724
dannius87 72
Az adatok betöltése továbbra sem működik, mert az usda oldal megszűnt. A betöltés nélkül még mindig nem lehet beírni a cukor - rost tartalmakat, sajnos nincs rá lehetőség pedig nagy szükség lenne rá.

4 éve
#2723
HUNited 83
Válasz OKornel #2722 számú posztjára
Nincs korlát, van akinek sokkal több a segítségeinek a száma (pl drkrisztina 1299). Lehet olyan terméket módosítottál amit már korábban, és ezért nem megy feljebb.

4 éve
#2722
OKornel 262
Töltöm a vonal kódokat és néha a fals helyett a ténylegest. Eddig simán fel tudtam tölteni. Készítgetem az ételek címlap képeit is ez mostanáig gond nélkül ment. Már nem megy bármilyen kapcsolaton és gyorsaságon próbálom. Segítségeim száma 99-nél van. Ezért nem megy mert 100 a korlát?

4 éve
#2721
Kaszagyerek 90
Szeretem az oldalt !!
Székely vagyok,
Jó lenne ételek áránál forint
helyet választható lenne lej is
lej (román pénznem)
programozás tanulok,
szerimtem elég egyszerű lehet
bettrni,
Üdv
Sándor
Csíkszereda

4 éve
#2717
egyszervolt 2
Válasz HUNited #2715 számú posztjára
Prémium nélkül látjuk, de rákattintva feldob egy ablakot, hogy nem használható. Vendégként átmenetileg elvileg működik egy darabig, hogy meg lehessen nézni, mire jó, de saját fiókból nem. Kicsit tényleg zavaró, hogy ott van de nem lehet vele mit kezdeni.

A célbeállítás nálam mindig a 25 kg-t írta ki az új cél napján, amíg nem volt adat, amivel számoljon. Amint a következő napokban adtam meg új súlyt, onnantól már jól számolt.

4 éve
#2716
egyszervolt 2
Válasz palixo #2714 számú posztjára
Eszközök -> cél beállítása 2 db kattintás. Telefonról, böngészőből is a 3 párhuzamos vonalra kattintva kiadta, az alkalmazást nem ismerem, de ez nem tűnik olyan bonyolultnak.

4 éve
#2715
HUNited 83
Válasz Zsanci9494 #2712 számú posztjára
Mondok neked hasznos prémium funkciót:
- reklámmentesség
- nagyobb, étkezésekre bontott napi keret sáv

Ez a két dolog önmagában megéri a prémium árát (és azért van még pár másik is).

Ez a grafikus kalóriabigyó (zabagépnek hívom) nekem sem hiányzott, de biztos van akinek segít. Nem tudom viszont ha prémium funkció, akkor hogyhogy látjátok ti is még mindig? Most megnéztem egy másik böngészőben login nélkül, és teljes értékűen használható prémium nélkül is... (gondolom valami átmeneti időszak)

A célbeállítás nekem sosem írt ki ilyet, pedig az elmúlt hetekben eléggé sokat vacakoltam vele.

4 éve
#2714
palixo
Ha valaki új célt akar beállítani, ne kelljen keresgetni órákig, hogy hol lehet pláne ha okostelefont használ.

4 éve
#2711
egyszervolt 2
Válasz Gabonka #2710 számú posztjára
Mér, a tápanyagoknál ha rákattintasz a fogaskerékre ki tudod választani, hogy milyen egyéb adatokat szeretnél még látni.

4 éve
#2710
Gabonka
Sziasztok! Gondolom más is írta már, de szerintem tök jó lenne, ha egy alap vitamint is mérne a rendszer. Minimum fogyasztás, stb, alap vitaminok, ásványi anyagok: vas, c vitamin, magnézium, kálium pl.
Üdv

4 éve
#2709
MagyarZ
Üdv!
Nem volna megoldható, hogy a sportolást egy külső app-ból bekérje a program? Ha van ilyen és ha engedélyezed.
Pl az Edzésonline.hu lehetőséget ad, hogy engedélyezd a Strava adatok hozzáférését és ha sportolsz és felkerül a Stravara (ami elég elterjedt és sok sportóra és eszköz támogatja), akkor már nem kell átirogatni.

4 éve
#2708
FaluvegiCsaba 2
Válasz törölt felhasználó #2702 számú posztjára
Szia,

kösz a választ. Ezt a részt megtaláltam. Most azt keresem, hogy ne a kalóriát, hanem a makrókat is állítani tudjam. Pl: Zsír 0/50 - tehát 50 a napi mennyiség. érdekes amúgy hogy ezt csak mobil böngészőn mutatja,..

4 éve
#2707
HUNited 83
Válasz Zsanci9494 #2706 számú posztjára
Ha nem vagy prémium (márpedig a neved mellett nincs a jel) akkor nem fogod már sokáig látni a szimulátort (prémium funkció lesz)

4 éve
#2705
1651781566
Sziasztok, engem is a tervezéshez az összesítés érdekelne. Pl bevásárló listához.

4 éve
#2703
czzsani
Sztem sokkal egyszerubb lenne, hogyha szepen egybol csak premium tagsagival lehetne belepni. Felesleges barmilyen ingyenes opciot meg fentartani!! Ugyanis ami megmaradt belole (en 2012ota hasznalom), elvezhetetlen, hasznalhatatlan, de gondolom ez volt a celotok! Gratula, sikerult!

4 éve
#2701
azutolsojulcsi
Sziasztok!
Be lehetne vezetni, hogy a cél elkezdését átlehessen állítani?
Mert az igaz, hogy mondjuk december 23-án töltöttem le a programot és regisztráltam, de csak január 2-án kezdtem el használni
És alul a kiértékelésnél úgy tesz az oldal, mintha én abban az 1 hétben nem ettem volna semmit, és mindent levon.

4 éve
#2700
drisztina 1539
Válasz FaluvegiCsaba #2699 számú posztjára
Nem tudom, Beáta mikor fogja olvasni a kérdésed:
A főoldalon a "napi tápanyag javaslat" fogaskerekére kattintva, kiválaszthatod a célodnak megfelelő arányokat/makrokat kiszámító "módszer"-t. (Az "egyéni" módszernél az általad kiszámolt arányokat tudod beállítani)

4 éve
#2699
FaluvegiCsaba 2
Lehetne mar egy olyan, hogy ha befotozzuk a vonalkodot, akkor automatikusan felismeri a szabvanyt. 220 napig 1 napot sem hagytam ki, hasznaltam ezt az oldalt. Utana ez a bosszanto dolog miatt valtottam, pedig 2 evre elore megvettem a premium tagsagot, ezzel is tamogassam a fejleszteseket.
Csinaljatok ezt meg kerlek, nem olyan bonyolult, hogy az AI felismerje.

4 éve
#2698
drisztina 1539
Válasz Aquatika #2696 számú posztjára
A 100 gramm helyett válaszd ki a decilitert (1dl=100ml).

4 éve
#2696
Aquatika
Érdeklődöm, hogyan tudok 100ml -t megadni új étel-ital felvitelekor? Jelenleg csak ml kiválasztására van lehetőség.
Köszönöm.

4 éve
#2695
dagyka110
Válasz feketeinci #2694 számú posztjára
Köszi !
A tanácsaid alapján az egyes ételek átvitele más napszakra sikerült.
A komplett napszak azonban nem sikerült, de majd egyesével átviszem, azzal is fogyok.
Persze azért tökéletesebb lenne, ha ráütök a másolásra, akkor a nap felajánlása után még egy napszaki választási lehetőség jönne fel.

4 éve
#2694
feketeinci 9
Válasz dagyka110 #2693 számú posztjára
.....bemásolja a kiflit a reggelihez, rákatt erre a kiflire, és,ki tudod választani hogy ebéd, vagy más.

4 éve
#2693
dagyka110
Válasz feketeinci #2692 számú posztjára
Sajnos nekem nem sikerül.
Ha reggelire kiflit eszem és ebédre is azt, akkor a másolás gombra ütve kijön a mikorra és ott ma, tegnap .. stb lehetőségek vannak, amire ütve bemásolja a kiflit a reggelihez. Végeredményben a kalóriaszámlálás nem rövidül, csak nem a megfelelő helyen adminisztrálom. Ha egy egész reggelit (mondjuk 6 féle élelmiszert) egyszerre szeretnék más napszakra másolni, akkor a másolás gomb után a ma, tegnap...stb lehetőségek jönnek elő, amire a reggeli a reggelihez másolódik.

4 éve
#2692
feketeinci 9
Válasz dagyka110 #2691 számú posztjára
A ma éppen jó erre. Utána rákattintasz a másolatra, és kiválasztod hogy reggeli ebéd vagy vacsora.

4 éve
#2691
dagyka110
Ha reggel, délben, este ugyanazt eszem, akkor hogyan lehet másolni az adott napszakra ?
Mert jelenleg a másolás gombra ütve ma, tegnap...stb lehetőség van.

4 éve
#2690
Czitak 4
A kalória táblázatot miért nem lehet a név alapján rendezni? Így nagyon nehéz megtalálni ha valamit keresni kell.

4 éve
#2689
feketeinci 9
Válasz VikiPapp #2685 számú posztjára
Igen, így. Vagy elpárolgás, vagy víz, a fontos az a negatív előjel.

4 éve
#2688
toscana54 1
Válasz drisztina #2687 számú posztjára
Sikerült! Köszönöm!

4 éve
#2687
drisztina 1539
Válasz toscana54 #2686 számú posztjára
A "mit ettél" sor végén lévő nyílra kattintva előjön az "új étel felvitele" (itt rögzítjük a vásárolt termékek adatait), az "új recept felvitele" (itt rögzítjük a saját recepteket) és a "saját, kedvenc étel" (itt tudod előhívni a saját ételeid/kedvenceid listáját) ikon.

A recept felvitelénél figyelned kell a hozzáadott vízre vagy elpárolgásra is ahhoz, hogy "pontosan" tudj számolni.

Az "információ" fül "GYIK" menüjében is olvashatsz a "Hogyan működik a receptek felvitele?" témában.


4 éve
#2686
toscana54 1
Nem egyértelmű, hogyan lehet saját receptet bevinni. Szeretnék segítséget kérni.

4 éve
#2685
VikiPapp 1
Válasz feketeinci #2683 számú posztjára
Még nem, köszi az ötletet. Eddig eszembe sem jutott, de megpróbálom! Te így csinálod?

4 éve
#2684
HUNited 83
Válasz Mikklosh #2682 számú posztjára
Szerintem van ilyen funkció, megint más dolog, hogy nagyon nehéz csak úgy étkezni, hogy ez minden terméknél ki legyen töltve.

4 éve
#2683
feketeinci 9
Válasz VikiPapp #2681 számú posztjára
Próbáltad már azt, hogy felviszel "elpárolgás"-t negatív előjellel? Mint a recept egyik összetevője.

4 éve
#2682
Mikklosh 51
Sziasztok, 2018 augusztus óta mindennap mindent írok, fél év alatt a tervezett 10 kiló lement, azóta tartom. Jó lenne, ha az összetétel részletezésnél lehetne látni, hogy egészségügyi ajánlások szerint, a bevitt pl. vitaminok a napi szükséglet hány %-át fedezik.

4 éve
#2681
VikiPapp 1
Kedves fejlesztők! Szerintem ezt az oldalt, már 4 hónapja használom, életem részévé vált! Szuper az is, hogy meghallgatjátok a fejlesztési ötleteket!
Én azt hiányolom, hogy az új recept felvételénél a készétel súlyát nem tudom változtatni, pedig általában nem annyira jön ki súlyra az elkészült étel (főzés - sütés után), mint nyers állapotban!
Köszönöm:Aranyos Viki

4 éve
#2680
krdominika
Szerintem befolyásolja az alvás is az anyagcserénket.Jó lenne,ha beírhatnánk hány órát aludtunk,és ezt adatot is beszámítaná a rendszer.

4 éve
#2679
Cola51
Üdv.: Nekem segítene, ha a másolás menüben az "adott nap" mellett, lehetne, adott napig is másolni!
pl.: Szinte minden nap iszok kávét. Jó lenne, ha nem kellene ilyen sűrűn foglalkozni vele.

4 éve
#2678
Zsanci9494 51
Engem motivál ha látom hány napja figyelek a kalóriára mobil appon jó lenne ha egyből lehetne látni ès nem kène rákattintsak az emberkère ehhez.

Persze ez csak egy kis semmisèg de nagyon tud motiválni.

4 éve
#2677
drisztina 1539
Válasz Vrazsity #2676 számú posztjára
Ha jók a beállításaid, akkor az időszakos vagy „furcsa jelenségekkel” járó programhibák nagy valószínűséggel a háttérben folyó fejlesztések miatt fordulnak elő.

4 éve
#2676
Vrazsity
Ma nagyon nehezen működött az oldal. Túlevést mutatott, holott nem ettem annyit, amennyit lehetett volna és még mozgást is vittem fel. Többször tapasztaltam ezt a problémát. Ezzel nem lehetne valamit kezdeni???

4 éve
#2675
Anderaa 118
Sziasztok!

Nagyon hasznos számomra az oldal, rengeteget segített a változtatásban. Nekem legjobban az vált be, amikor 3-5 napra előre elterveztem, mit akarok enni.

Ilyenkor jó lenne, ha lehetne bevásárló-listát exportálni. Tehát lenne egy terméklista és egy mennyiségi összesítés a megjelölt napok alapján. Nekem 1-7 nap közötti a praktikus, de lehet, akinek esetleg 2 hét. Ennél hosszabb aligha szükséges.

A másik, aminek örülnék,: az asztali verzióban a dátum (vagy Ma, HOLNAP) után nekem jó lenne, ha kiírná, hogy a hét melyik napja. Mondjuk talán a ma, holnap esetében kevésbé lényeges, de a dátumosoknál kényelmesebb lenne, mint lenyitogatni a dátumbevitelit. /Nekem olyan a munkabeosztásom, hogy hónapokon keresztül egyformák a keddjeim, de még csak nem is hasonlítanak a pl. szerdáimhoz, így fontos, hogy milyen napra tervezek./

4 éve
#2674
RROBERTT 1
Szép napot!
Érdekelne az allergének, ill. allergén tartalmú ételek feltüntetése, különös tekintettel a glutén vagy laktóz összetevőkre.
Ásványi anyagok, vitaminok egyéb összetevők mellett igény szerint kijelölhetővé lehetne tenni ezen összetevőket, akár egy figyelmeztető jelzéssel is összekapcsolva?

4 éve
#2673
ildiko1970 1
Ha visszamegyek egy másik napra, jó lenne látni, hogy van e a jegyzetbe írva :)
Igazából sajnos azt sem látom, amit a mai napra írtam

4 éve
#2672
HUNited 83
Válasz Zsanci9494 #2671 számú posztjára
Szuper :)

4 éve
#2670
HUNited 83
Válasz Zsanci9494 #2669 számú posztjára
Figyelj rá, hogy az órád által adott kalória az az alapjárati kalóriát tartalmazza e, és hogy mi van beállítva célodnál (munkavégzés típusa).

Ha az oldal által kalkulált kalóriát mondjuk közepes erősségű munkára adtad meg, akkor az már tartalmazza azt a kcal értéket is úgy nagyjából, amit az órád mutat.

Nem mondom, hogy rossz úton jársz, de félrevezetheted magad.

4 éve
#2669
Zsanci9494 51
Nagy pirospont amièrt a mozgásnál lehet simán megadni az elègetett kalóriát így be tudom írni minden nap azt amit a kalóriamennyisèget amit fitnessórám ír, hogy elègettem. :D

4 éve
#2668
Zsanci9494 51
Válasz HUNited #2667 számú posztjára
Közbe elmentettem ételként, hogy böjt 0 kalóriával ha rámegyek akkor igen számolja tovább a napokat.

4 éve
#2667
HUNited 83
Válasz Zsanci9494 #2666 számú posztjára
Írj be 1 gramm valamit.

4 éve
#2666
Zsanci9494 51
Én örülnék ha lenne olyan, hogy ha 24 órát böjtölök akkor ne előről kezdje számolni a napjaimat mert egy napig nem vezettem (mivel nem ettem nem volt mit beírni)

4 éve
#2665
klorinczi 192
Zavar a teljes képernyős üzemmód.
Lehetne opcionálissá tenni?

4 éve
#2664
hervayt
Nagyon fontos lenne tudni, a szénhidrát tartalomból mennyi a cukor. Lehessen ezt is megadni a már felvitt ételben, ha tudható.

4 éve
#2663
dannius87 72
Válasz dannius87 #2660 számú posztjára
Most vettem észre, ha valamit átírunk semmilyen jelölés nincs arra vonatkozólag, hogy frissítésre került ergo kb az összes esetleg már jó adattal rendelkező ételt le kell ellenőrizzük.. Jó lenne valami betűszín vagy rubrika szín különbség arra, hogy már egyszer át lett írva. Köszi

4 éve
#2662
HUNited 83
Nem igazán értem az embereket... Eddig az volt a bajuk hogy nem az a sorrend mint a csomagoláson, most meg az hogy nem a fehérje van elöl. Miközben ez az egyik leg lényegtelenebb tényező SVSZ az egész oldalon :$
Nekem teljes 5 másodpercig okozott ez problémát.

A nyilacskás problémát nem tudom mit jelent, nekem ha mobilon csinálom, kapásból a számbillentyűzet jön fel, sosem láttam ott nyilacskákat. Megnéztem a forráskódot, jelenleg a szóban forgó input mező típusa text és nem number, szóval feltételezem az a baj, hogy a böngészők nem teszik oda a szám mellé "maguktól" a léptető nyilacskákat? Mert azt igen egyszerű lenne módosítani, csak nem tudom megérteni hogy mi az előnye a számbeviteli mezővel szemben? Ti ahelyett hogy beírnátok hogy 12, elkezditek azokkal az apró nyilacskákkal állítgatni?

4 éve
#2661
fogyi2016 1
Én is csak ismételni tudom, amit már többen írtak:

- Nagyon hiányzik az ételek felvitelénél a fel-le nyíl!

- A fehérje jobb lenne az első helyen.

Az új színekkel nekem nincs problémám, sőt kifejezetten tetszik, számomra így átláthatóbb.

4 éve
#2660
dannius87 72
Van egy olyan hiba, hogy van aminek be tudjuk írni az "extra" adatait (rost, cukor, telített zsírsavak stb.) van ahol nem. Gondolom az lehet az oka, hogy utóbbinál nincs usa adatbázis betöltve. Az miért feltétel? Sok hazai diabetikus termék van aminek nem találom a kinti megfelelőjét

4 éve
#2659
almasy
Új étel bevitelekor jó lenne, ha a teljes szortiment mennyiségből lehetne választani. Pl: a fűszerek esetében, sokan nem grammoznak, hanem kanalaznak. Abból is van: csapott és púpozott. Senki nem főz úgy, hogy kigrammozza a sót, paprikát, borsot. Segítségként, lehetne egy táblázat, (én régen szereztem valahonnan) rajta az adott anyagok kanál,- súly viszonyával. :1 cs ek liszt= 1,5 dkg, 1 p ek liszt 2 dkg. Ez a lista, nagyon nagy segítség lenne a kezdő háziasszonyoknak! Én több, mint 40 éve vagyok háziasszony, de még mindig sokszor megnézem adagoláshoz. A nekem meglévő adatokat, kérésre be tudom másolni.

4 éve
#2657
Pikkuenkeli
Támogatva a két előttem szólót:
- sokkal kontrasztosabb, átláthatóbb és nem utolsósorban vidámabb volt az előző, tarka (zöld-piros stb.) felület (jó ötletnek tartom az egyik korábbi, kompromisszumos javaslatot: ki-ki választhasson neki tetsző színvilágot... csak feltétlen legyen köztük a régi :) ),
- bár talán csak megszokás kérdése, de jó volt a fehérje az első helyen mint "kritikus" adat,
- nagyon, már-már idegesítően hiányzik az elfogyasztott mennyiség beírásánál a fel-le nyíl.

4 éve
#2656
kislanykalapban
Kedves fejlesztők! Ahogyan előttem is írták, ez a lila szín nagyon bántja a szemet. Nekem személy szerint az előző design tökéletesen megfelelt, ha lenne lehetőség, én a régi verziót állítanám vissza.

4 éve
#2655
Zsanci9494 51
Ez a kék szín még oké elmegy de amikor beírom mit ettem a lilán a szintén lila olyan halvány, hogy nem tudom mire kattintottam (reggeli,ebéd,vacsi,stb), az is zavaró, hogy a makróknál a zsír került legfelűre amikor számomra jó volt, hogy a fehérje volt ott mert az volt a legfontosabb, hogy az mennyi. Én pont azt szerettem a kalóriabázisba, hogy egyszerű nincs agyonnyomva mint a többi ilyen app nekem a régebbi verzió jobban tetszett.
(ez a képes dolog is fölösleges most, hogy néz ki, hogy valahol van kép valahol meg nincs)

4 éve
#2654
dannius87 72
Szerintem nem rossz az új dizájn, viszont a rost beírás lehetősége hova tűnt? Nagyon hasznos info. Köszi

4 éve
#2653
Veronczy
Borzalmasak az új színek. Bántják a szemet, rikítóak. A komplementer színek egymás mellett nyugtató hatást keltenek (piros-zöld pl), nem értem mért kellett ilyenre lecserélni.
Jó lenne több szín séma. Pl pasztel színekkel vagy a régi beállítással

4 éve
#2652
klorinczi 192
Nekem túl sötét az új lila design.
Pirossal élénkebb volt.

Ötlet: a színsémát mindenki saját szája íze szerint állíthassa be: piros, lila, kék, stb.

4 éve
#2651
SchellyP 57
Az új felületről eltűntek a mennyiség módosító nyilacskák, amit napi szinten használtam.
Nagyon hiányolok egy óriás, túlméretezett csúszkát, amivel módosítani lehetne az előre beírt mennyiségeket.
Bizonyára mások is terveznek egész napos étlapot, ahol soha nem sikerül a tervezett mennyiségeket elfogyasztani.
Nagyon macerás egyenként módosítani az elképzelt összes tétel súlyát.
Kijelölöm a tervezett mennyiséget, virtuális billentyűzet felugrik, de ez nem jó, váltok numerikusra, beírom .. mellé ment, nagyon aprók a billentyűk, újra írom - elteszem a billentyűt, Enter.
.. ugyanez még sokszor...

4 éve
#2650
cucurbit
Pont azt akartam írni, mint az előttem szóló HUNited. Nagyon zavaró a sok spam,

4 éve
#2649
HUNited 83
Válasz kaloriabazis #2648 számú posztjára
Nem lehetne megoldani, hogy a szakértői fórumot ahova elvileg csak fizetős userek írhatnak, ne árassza el folyton a spam? Beátánál most is az elmúlt 5 napban csak spam üzenetek jelennek meg.

4 éve
#2648
kaloriabazis 181
Válasz Gordonflash #2647 számú posztjára
helló, ez prémium funkció. ott van plusz két sor amibe menthetsz

4 éve
#2647
Gordonflash
Sziasztok!

Nem lehetne azt megoldani, hogy a kereső sor alatt lévő előzmények ne csak egy sorban jelenjenek meg, hanem akár három, négy sort lehessen látni visszamenőlegesen?
Sokkal gyorsabban össze lehetne rakni a napi adagot, mert egy ételt több napig is szoktak egymás után enni, és átfedéssel vált át egyikről a másikra az ember, és vannak, amiket minden nap fogyaszt. A másolás sokkal lassabb és körülményesebb.

Üdv!

5 éve
#2646
Peter80 131
Válasz HUNited #2644 számú posztjára
Szia! Igen de részletesen nem lehet kimenteni. Fehérje,székházát,zsír,víz,súly,...

5 éve
#2645
Tom68
Szakaszos bojtoleskor figyelembe lehetne venni az étkezési ablakokat

5 éve
#2644
HUNited 83
Válasz Peter80 #2639 számú posztjára
Ki lehet.
Eszközök > Étkezési napló > Beállítod a dátumtartományt > EXPORTÁLÁS

5 éve
#2643
andi19750521
Válasz Agikavics #2641 számú posztjára
Szia Ági! Köszönöm szépen!

5 éve
#2642
Agikavics
Bocsi! Nem X, hanem három pont (...), de gondolom érthető :-)

5 éve
#2641
Agikavics
Válasz andi19750521 #2640 számú posztjára
Szia Andi! Kattints rá a rögzített sorra és lenyílik az a panel, ahol meg lehet változtatni a súlyt, adagot, vagy épp, hogy ebédre vagy vacsorára etted meg ez előre bevitt ételt. Ne a végén, ahol az X található, egyszerűen a sor közepe környékén. Üdv Ági

5 éve
#2640
andi19750521
Sziasztok! Jó lenne ha lenne olyan opció is a beírt ételeknél, MÓDOSÍTÁS. Én szoktam előre tervezni is az étkezésem, de nem mindig eszem meg azt a mennyiséget, amit beírok. Egyszerűbb lenne ha átlehetne javítani a mennyiséget és nem kellene újból keresgélni.

5 éve
#2639
Peter80 131
Jó lenne ha az összes adatot ki lehetne menteni xls vagy pdf be.

5 éve
#2637
Ido111
Többeket, hajtana a fogyás eléréséhez, ha láthatnánk mások profilját! A fogyásban sikeresebbek étkezési naplói, inspirálhatnának az étkezések változatossá tételében.
Esetleg kaphatna pontot aki fogyott egy kg-t.Ha elérte a célját, más színű lehetne a profilja, "bázis mester" címet is megkaphatná! Persze ha visszahízik, eltűnne a titulus. Szuper lenne, nekem ez a meglátásom.
Örülnék egy ilyen változásnak, még ennél is többször látogatnék az oldalra! Előre is köszönöm!

5 éve
#2635
sinnesro
Válasz husangpeti #2634 számú posztjára
Szívesen. :-)
Ha sokallod, amit megad neked, állítsd be fix kalóriakeretre. Én mindig ezt teszem, nem igazán érdekel, mit számol ki.

5 éve
#2634
husangpeti 2
Válasz sinnesro #2632 számú posztjára
Köszi, hogy figyelmeztettél az elírásra.
Ugyanakkor a kérdésem továbbra is fennáll. Jelenleg a fogyási tervemet az alapjárat kcal-hoz képest állapítja meg az oldal, ami úgy jó 500-zal magasabb a BMR értékemnél. Sok ülőmunka és mégtöbb ülve-tanulás mellett nem érzem úgy, hogy 500 kcal-t lemozognék egy nap.

5 éve
#2633
FarkasKa2018 7
Sziasztok,
meg lehetne oldani, hogy a felvitt / vagy rögzíteni kívánt élelmiszereknél ne csak az energia, zsír, szénhidrát , fehérje adatokat lehessen rögzíteni, hanem a:
rost, só értékeit is? Ezek már megtalálhatóak a csomagoláson.
Illetve egy választó gomb pipálásával megadhatnánk a szénhidrátból cukrok; vagy a zsirok közül a telített és telítetlen értékeket is?

Kellemes napot kívánok

5 éve
#2632
sinnesro
Válasz husangpeti #2631 számú posztjára
A BMR nem egyenlő az alapjárattal.
A BMR az, amikor csak fekszel egész nap, az alapjáratba játszik be az életmód, ami nálad ülő, és ez valamekkora szorzóval jön ki a BMR-ből..

5 éve
#2631
husangpeti 2
Sziasztok,

Amikor az oldal a cél beállításánál illetve a séta sporttevékenységnél azt írja ki, hogy
"Figyelem! A szokásos életmódoddal járó sétát már beleszámítottuk az Alapjárat kcal égetésedbe! Ne vidd fel duplán!", az pontosan mit jelent?
A mostani munkahelyem olyan, hogy reggel beszállok a kocsiba, kb. 200 métert sétálok egész nap (ülőmunka), majd délután hazamegyek. Ha ti ennél több mozgást számoltok egy napra BMR-nek, akkor azt azt jelenti, hogy hiába tartom a beállított célt, a valós érték sosem fog stimmelni.
Ha ez így van, akkor lehetne, hogy a BMR tényleg azt jelentse, hogy egész nap ágyban fekszel és a plafont nézed? A napi mozgást meg mindenki vigye fel maga.

5 éve
#2629
HUNited 83
Válasz Kemi #2627 számú posztjára
A morci arc nem ír érdemi infókat, csak beszólogat.

5 éve
#2627
Kemi
Sziasztok :) Nekem egy kérdésem lenne , a nap kiértékelésnél a kétféle fejforma mit takar? Miben lehet választani ? Milyen jelentősége van a kiértékelésnél ? Bocsi ha hülye kérdés de nem jöttem rá :D GYIK -ben meg nix . Köszi :)

5 éve
#2626
madinorbert
Sziasztok! Kérlek a nap kiértékelését bővítsétek ki egy plussz mondattal. Ha nem tettünk be mi felhasználok elég vizet akkor írja majd hogy jól teljesítettél de nem figyeltél a viz bevitelre. Köszi!

5 éve
#2624
feketeinci 9
Válasz törölt felhasználó #2618 számú posztjára
Ez már csak így működik már 6 éve. Én pl. így szoktam meg, de ez nem jelenti azt hogy a fejlesztők esetleg nem fogják teljesíteni a kérésedet.
Csak hogy pontos legyen a dolog, nem csak hogy az oldal aljára kell lemenned, hanem lapozni is tudsz, ez a topik pl. 6 oldalból áll......a kezdetektől :)

5 éve
#2623
feketeinci 9
Válasz törölt felhasználó #2618 számú posztjára
Ez már csak így működik már 6 éve. Én pl. így szoktam meg, de ez nem jelenti azt hogy a fejlesztők esetleg nem fogják teljesíteni a kérésedet.
Csak hogy pontos legyen a dolog, nem csak hogy az oldal aljára kell lemenned, hanem lapozni is tudsz, ezt a topik pl. 6 oldalból áll......a kezdetektől :)

5 éve
#2622
feketeinci 9
Válasz törölt felhasználó #2618 számú posztjára
Ez már csak így működik már 6 éve. Én pl. így szoktam meg, de ez nem jelenti azt hogy a fejlesztők esetleg nem fogják teljesíteni a kérésedet.
Csak hogy pontos legyen a dolog, nem csak hogy az oldal aljára kell lemenned, hanem lapozni is tudsz, ezt a topik pl. 6 oldalból áll......a kezdetektől :)

5 éve
#2621
feketeinci 9
Válasz törölt felhasználó #2618 számú posztjára
Ez már csak így működik már 6 éve. Én pl. így szoktam meg, de ez nem jelenti azt hogy a fejlesztők esetleg nem fogják teljesíteni a kérésedet.
Csak hogy pontos legyen a dolog, nem csak hogy az oldal aljára kell lemenned, hanem lapozni is tudsz, ezt a topik pl. 6 oldalból áll......a kezdetektől :)

5 éve
#2620
feketeinci 9
Válasz Quertala #2619 számú posztjára
Szia!
Az oldal célja nem az, hogy minél több recept legyen fenn, ez nem receptgyűjtemény, arra ott van a Nosalty és társai. Nem célunk elérni minél több receptet.

A cél az, hogy minél pontosabban tudjuk számolni azt a kalóriát, amit megettünk. Ennek pedig az a módszere hogy saját recepteket viszünk fel. Amit a közös receptgyűjteményben látsz, az közel sem az a mennyiség, mint amit az oldal rejt a felhasználók saját receptjeiben.

Ha felviszel egy saját receptet, nem is kell a közösbe ajánlanod, ha rózsaszín hátterű hozzávalót tartalmaz, nem is tudod. Számolnod kell az elpárolgással, a hozzáadott vízzel, ezzel nem számol a Nosalty sem, és a többi oldal sem (tisztelet a kivételnek, mert ott is vannak olyan receptek, amiket pl. Gonoszka1 töltött fel évekkel ezelőtt).

A magam részéről nem ajánlok a közösbe receptet, leginkább a hozzávalókat viszem csak fel, a neve után írom a nicknevemet hogy később lássam melyik az enyém, és melyik kapcsolt felhasználóé, vagy esetleg közös. Nem viszem fel hogy kell elkészíteni, mert minek, ha megfőztem holnap is meg tudom csinálni.

Szóval a megevett étel pontos kalóriaszámolása a cél, és nem a receptgyűjtés.

5 éve
#2619
Quertala 21
Sziasztok én arra lennék kiváncsi, hogy mi lenne ha "együtt működnétek" recept kereső weboldalakkal mint például nosalty elhiszem hogy nagy meló lenne de nagyon hasznos sokkal több recept lenne elérhető. Nekem pl rögtön elmegy az életkedvem amikor rájövök, hogy bekell írnom annyi receptet nem csak lustaság miatt de nincs is mindig időm. Természetesen az egy nagyon jó dolog, hogy önállóan is találhatok ki recepteket. Remélem értitek mire gondolok.

5 éve
#2617
EditJD
Sziasztok! Nem tudom volt - e ilyen javaslat. Sztem hasznos lenne egy "mentés másként“ vagy" recept másolás újként" opció, ha egy megadott receptet CSAK átírni szeretnénk.

5 éve
#2616
Kitti905
Válasz feketeinci #2613 számú posztjára
Hát ezt nem is tudtam! Nagyon jó! :) :)
Ezer köszönet!

5 éve
#2615
vaskarse
Szép napot,a szkander is nagyon kemény erőnléti és technikai sport,Kérném,készitsenek hozzá calória táblát,köszi.Józsa.

5 éve
#2614
dannius87 72
Válasz kvcsgbr #2600 számú posztjára
Szia,
1. A recept módosítás - ezáltal új létrehozás hiánya nekem is problémám már nem tudom hányadszor vittem fel a zabkekszet (mikor mit adok hozzá, éppen mi van itthon).
2. Utóbbi időben kezdek odafigyelni az egészséges zsírbevitelre, de étel felvitelénél nincs lehetőség, hogy mi adjuk meg a telített/telítetlen zsírokat (ezért az összegzés is hiányos még az oldalon) - pedig sok olyan termék van amihez nehéz hasonlót találni az amerikai adatbázisból (szoktam kutatni és válogatni).Szerintem nem járna nagy többlet munkával egy olyan étel felvitel, ahol mi adhatjuk meg a telített és telítetlen zsírokat illetve a rosttartalmat (gondolom a precízebb diétázók az emészthető szénhidrátokat szeretnék számolni, esetleg a poliolok is lehetne kitölthető sor).
Nem vagyok telhetetlen az oldal így is nagyon sokat segített és köszönöm.

5 éve
#2613
feketeinci 9
Válasz Kitti905 #2612 számú posztjára
Mit ettél sor végén a 3 pont, kiválasztod a Saját, kedvenc étel-t, és ott a lista

5 éve
#2612
Kitti905
Sziasztok!
Van arra valami mód, hogy az eddig felvitt összes! saját ételt, receptet meg lehessen tekinteni? Mint egy listát?
Sok receptről már nem tudom, hogy milyen néven vittem fel.

5 éve
#2611
zraven86
Sziasztok! Van esetleg arra lehetőség hogy az étkezések időpontját rögzítsük? Leginkább az első és az utolsó napi étkezés lenne fontos az időszakos böjtölés miatt. Egy másik appot ki lehetne váltani ezzel a funckióval. :)

5 éve
#2610
drisztina 1539
Válasz Kerekecskemacska #2609 számú posztjára
Addig, míg nem történnek meg a fejlesztések, esetleg vidd fel „sportnak” :))

„mit sportoltál” sor végén, a „kcal megadása” ikonra kattintva meg tudod adni a szoptatás során (szerinted) „elégetett" kalória mennyiségét.

5 éve
#2609
Kerekecskemacska
Sziasztok. Ha lenne szoptatós funkció, hiánypótló lenne. (10 hós a pici, szóval még bőven vesz fel kalóriát belőlem, de semmilyen formában nem tudom rögzíteni.)

5 éve
#2608
drisztina 1539
Válasz Fatko #2607 számú posztjára
Az "eszközök" fülön, a "grafikon" menüben állítsd be a kívánt dátumot és onnantól fogod látni a grafikonod.

5 éve
#2607
Fatko
Szia. 2 éve használom az oldalt folyamatosan. 3-szor kezdtem új célt. Sajnos nem látom az első naptól a változást, csak az új kalkulációt. Van lehetőség a teljes időtartamot grafikonon visszahozni? F.

5 éve
#2606
Skorpionn
Hali! Elég sok halat eszem, a kalória táblázatból pedig a harcsafilé hiányzik nekem, Afrikai van, de tavi(bolti) tiszai/dunai az nincsen. Még szívesen látnám a napi ajánlott minimum bevitelt %osan kiírva az ásványi anyagok résznél. Egyébként nagyon tetszik, hasznos app.

5 éve
#2605
HUNited 83
Válasz Fantasia #2604 számú posztjára
Minden szavaddal azonosulni tudok.

5 éve
#2604
Fantasia 192
Sűrűn szerkesztem a korábbi receptjeim, ezért örülnék, ha valahogy kevesebb kattintással el tudnék jutni a szerkesztőfelületre. Most kikeresem a listából, információ, le kell görgetni az infólap aljára (kapásból az adatlap megnyitása lehetne az infólap tetején, vagy legalább az alapadatok alatt, hiszen saját kajáknál általában a részletes, külföldi adatbázisból importált adatok tök irrelevánsak egyelőre), adatlap megnyitása, aztán szerkesztés, és csak akkor tudom átírni. Iszonyú macera.

A másik nagyon hasznos dolog az lenne, ha a receptek szerkesztése közben is látnám az alapanyag fehérje-ch-zsír adatait és nem csak a kalóriát, mert most nagyon nehéz ellenőrizni, hogy jó adatokkal felvitt terméket adok-e hozzá a receptemhez.

Továbbá szerintem ez általánosságban nagyon zavaró, hogy az adott tételeknél nem a gramm az alapértelmezett mennyiségi egység, hanem ezek az általános szelet/kiskanál/közepes stb, holott csak akkor lehet komolyan venni a kalóriaszámolást, ha mindent g-ra mérünk. Szerintem a többség ezeket nem használja. Jó, hogy van ilyen támpont a kezdőknek, vagy ha épp nincs lehetőség mérni, de sokkal logikusabb lenne ezeket csak meghagyni lehetőségnek. Telefonon a receptfelviteleknél ez különösen idegesítő.
Ráadásul a leggyakoribb alapegység súlyánál is kikerült a listából a gramm, pedig én úgy állítottam be azelőtt mindig, hogy 1 gramm súlya 1 gr, így legalább a saját kajáimnál az volt az alapértelmezett egység.

5 éve
#2601
HUNited 83
Válasz kvcsgbr #2600 számú posztjára
Sajnos nincs ilyen lehetőség, pedig valóban ideális lenne (pl. csak a zsiradék kicserélése egy receptben)

5 éve
#2600
kvcsgbr
Sziasztok! Nem találtam a módját, hogy már meglévő, mások által felvitt receptet módosítsak, és mentsek el más néven. Így sok időt lehetne spórolni, ha pl. tíz összetevőből csak egy mennyiségében van változás. Van erre lehetőség? Köszönöm!

5 éve
#2599
HUNited 83
Válasz Hajnalka1964 #2597 számú posztjára
Vagy állíts be új célt a mostani adatokkal, az is "újrakezdi".

5 éve
#2598
feketeinci 9
Válasz Hajnalka1964 #2597 számú posztjára
Törölni nem tudod.
Eszközök menüben válaszd ki a grafikont, ott állítsd be a kezdő dátumot a tegnapi vagy a mai napra, és csak az új időszakot fogod látni.

5 éve
#2597
Hajnalka1964
Sziasztok!Újra szeretném kezdeni a fogyókúrám!Van arra lehetőség,hogy a most fent lévő adatokat töröljem és újra felvigyem az újakat?

5 éve
#2596
kaloriabazis 181
Válasz Kriana28 #2595 számú posztjára
az üres keresőmezőben nagyítóra kattintás (vagy "..." menüből saját kedvenc étel) nem jó erre?

5 éve
#2595
Kriana28 6
Egy olyan opció nagyon jó lenne, ahol ki lehetne listázni a felvitt saját recepteket. Így nem kellene azon törni folyton a fejem, hogy vajon legutóbb milyen nevet is adtam az ételnek, hanem meg tudnám nézni az összetevőket, és ezzel el lehetne kerülni hogy esetleg duplán kerüljön be egy étel az adatbázisba.

5 éve
#2594
HUNited 83
Válasz sziporka55 #2591 számú posztjára
Mivel kalóriát nem veszítesz vele, ezért nem sok értelme van. Én is rendszeres véradó vagyok egyébként, de még sosem hallottam róla hogy többet kell enni véradásnál. Többet kell inni, az igaz, és nem szabad éhgyomorra menni, de hogy a keretet növelné, olyanról nem hallottam.

Ettől függetlenül lehetőséged van felvinni, és megadhatsz neki neked tetsző (vagy valamilyen ajánlás van erre, csak én nem tudok róla?) Kcal értéket (tetszőleges sporttal bővíthető az adatbázis)

5 éve
#2593
HUNited 83
Válasz Szkrinia #2592 számú posztjára
Javasolja alapból, a beállításoknál (automatikus étkezési időpontok opció) megadhatod hogy milyen intervallumban milyen étkezést ajánljon fel. Nekem reggel hatkor még vacsorát szokott :D

5 éve
#2592
Szkrinia 6
Én örülnék ha a program alapból javasolná, hogy melyik étkezésről van szó. Reggel 6-kor valószínüleg reggeli, stb. Sokszor elfelejtem bekattintani, és zavar, hogy vissza kell lépnem ezért.

5 éve
#2591
sziporka55
Hello!
Vèradast is fel lehetne venni a "sportok" közè, mert aznap több tàpanyagra van szüksège a szervezetnek. KÖSZÖNÖM

5 éve
#2590
MacskaPasztor
Sziasztok! Szeretnék egy fejlesztési javaslatot tenni ami szerintem sokat dobna az oldalon és nem is lenne nehéz leprogramozni.

Arra gondoltam hogy a Megettem gomb mellé lehetne bulémiásoknak Kihánytam gombot is rakni ami levonna azokból a grammokból amikből aznap megevett átlagot vonva termétesen hiszen a gyomor is keveredik. Hogy lehetne a grammokat mérni? Szerintem egy kisebb lábos vagy serpenyő tökéletes erre az alkalomra amibe lehetne üríteni és azt feltenni egy mérlegre. Mit gondoltok?

5 éve
#2589
Ido111
Lehetne, email értesítést kapni, ha egy nap kimarad az étkezési napló rögzítéséből,(be lehetne pipálni aki akar ilyen értesítést kapni) esetleg egy nap után vagy egy hét után! Sőt akár saját szöveggel mehetne az email, ami Őt inspirálja a fogyásban.

5 éve
#2588
VargaKitti87
Helló :) Jó ötlet lenne, ha lehetne rögzíteni az étkezések mellé az időpontot, mert sose tudom, mikor is volt a reggeli, onnan mikor is telik le a 3 óra tízóraiig. Akkor meg csak rápillantanék, hogy "aha, 07:15". :)
Amúgy minden szuper. Köszi az alkalmazást.

5 éve
#2587
flashgordon 33
Válasz tovas #2579 számú posztjára
Csatlakoznék ehhez. Nem nagy probléma ugyan de nekem is rendszeresen fennakadást okoz, hogy a makrók az "új étel felvitelénél" más sorrendben vannak mint az ételeken. Én is jobban örülnék a kcal/Zsír/Szénhidrát/Fehérje sorrenden. :)

5 éve
#2586
roleey 26
Sziasztok!
Jó lenne, ha nem csak fogyásra lennének optimalizálva a funkciók, hanem mondjuk választani lehetne fogyás és tömegnövelés között.
Egyébként két éve sikeresen alkalmazom az oldalt tömegeléshez, csak jelenleg kicsit körülményes.
Nagyon hasznos lenne továbbá egy olyan lehetőség, hogy több étkezést tudjunk hozzáadni saját elnevezéssel. Sok diétában 7-szer vagy többször is eszünk egy nap. Én pl így szoktam: 6:00, 8:00,10:00, 12:00, 15:00, 18:00, 21:00

5 éve
#2585
csakazsir
Sziasztok!
Lehetne egy olyat beilleszteni minden étkezéshez, hogy mikor etted? Mint a logoknál egy sima timestamp? Vagy van csak én nem tudok róla? Tudom a jegyzetbe be lehetne írni, de szerintem hasznosabb lenne a reggeli, ebéd vagy uzsonna felirat mellett.
Előre is köszi.

Üdv

5 éve
#2584
HUNited 83
Válasz Marosgabriella #2583 számú posztjára
Vedd fel magadnak, és ajánld közös adatbázisba.

5 éve
#2583
Marosgabriella
A Plank-et mint sportot bele kellene venni.

5 éve
#2582
Fantasia 192
Válasz harcipuffancs #2580 számú posztjára
Abszolút egyet értek az előttem szólóval. Általában csak addig tűnik jó ötletnek az előre megadott étrend, amíg nem kell ténylegesen használni :D Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Viszont, hogy valamit segítsek is: rengeteg jó ötletet lehet nyerni, ha belépsz ilyen témájú facebook csoportokba. Nekem például most viszonylag friss az IR ténye, és rendesen megkavarta az eddig bevett kaja-repertoáromat és a használt alapanyagjaimat is. Totál meg voltam lőve, hogy miket főzzek, és az időm is elég véges. Az egyik IR-es csopiban meg folyton annyi ételt osztanak meg recepttel, hogy ők miket főztek, hogy most ott vagyok, hogy mindig 3-4 féle ötlet van a fejemben, és már szinte azt sajnálom, hogy egyszerre csak egyet tudok megcsinálni közülük :)

5 éve
#2581
feketeinci 9
Válasz harcipuffancs #2580 számú posztjára
Mivel az oldal célja nem az hogy receptgyűjtemény legyen, nem lesz ilyen ajánló.....bár én csak egy mezei felhasználó vagyok és nem jós vagy fejlesztő.

Ha nézelődsz a neten rengeteg light kaját találsz magyarul is, nem kell ezért angolul leírt keleti országokban termesztett flancos cuccokat beszerezni.

Felvitted már a receptjeidet? Amit a férjednek és a családnak főzöl éppen jó Neked is, itt azt esszük amit szeretünk, amit eddig is főztünk.
A fórumon sok olyan bejegyzést találsz hogy családanya elkezdett receptet felvinni...kicsit változtatott a recepten és a férje észre sem vette....kicsit kevesebbet szedett belőle mint előzőleg....láss csodát! Belefért a keretébe!

A reggeli és a vacsora sem jelenthet gondot, vedd vissza a mennyiséget, egyél tojást (a tyúk nem úszik), sonkát friss zöldségeket mellé és már kész is a családos anya diétája.

Napi kalória keret megvan ha tudod hány éves vagy és hány kiló, látod mennyi a BMR-ed, látod mennyi az alapszükségleted, valahol a kettő szám között kellene enned. Ha fogyni akarsz a BMR-hez közeli számot, ha csak súlyt tartani akkor a szükséglethez közeli számot válaszd. Ennyi.

Ha lenne ilyen heti ajánló, akkor szaladnál és bevásárolnál hozzá egy hétre előre? Dehogy! Akkor derülne ki hogy ezt vagy azt nem szereted, nem szívesen eszed, vagy nálatok nem is kapni, esetleg túl drága vagy túl egyszerűnek tűnik....sorolhatnám még.

Ráadásul az amit csinálunk nem is diéta. A diétát általában meghatározott céllal és előre meghatározott időre tervezzük, mint pl a 2 hetes tojásdiéta, vagy a 30 napos diéta, vagy a szétválasztó diéta. De van betegségekre való diéta is ami egy életre szól...most nem erről beszélünk.

Ez az oldal abban segít, hogy életmódot tudj váltani, hogy az eddigi kalóriadús ételeidet nyomon kövesd, hogy felismerd mit nem kéne enned mert hízol tőle, vagy mit érdemes mert kevés benne a kalória. Számolni tudod a makrókat ha felviszed a receptjeidet, mert nem mindegy hogy milyen arányban eszed ezeket! Ennek be kell rögzülni hogy megtanuld, megtudhatod hogy tudod az ételeidet más alapanyagokból elkészíteni mint pl. a bulgur, hogy milyen lisztet tegyél a rántásba vagy habarásba hogy több legyen a rost és kevesebb a szénhidrát.....meg ilyenek.

Törődj bele hogy nem lesz étrend ajánló, és kezd el a számolást és a receptjeid felvitelét hogy tudd követni mennyit is eszel egy nap. Utána majd alakítod az étrendedet hogy jobb legyen. Neked kell elkezdened, senki nem fog kajákat ajánlgatni.

5 éve
#2580
harcipuffancs 6
Hali.
Szuper volna heti étrend ajánló. Egyszerüen képtelen vagyok diétázni a család mellett. A párom húst hússal enne, a 3 gyerek meg mindenfélét, és hát minden családban felmerül a "mit főzzek ma" kérdés.
Találtam ugyan a neten egy "smart recipe" alkalmazást, de angol. Nem a nyelv a gond hanem a teríték. A hajam égnek áll mikor egy receptben puccos dolgokat kérnek. ilyen magvak, olyan hajtások, azt flinces flancos balzsamos szarral öntözzem meg majd tálaljam egy sokadik országból exportált miafenével, extramiafrancozottborzadályhallal... T_T Viziállatokat nem eszek így a diéták nagy részén csak sírok... hal hallal, igyak kávét (nem kávézok) mellé ... a csirke és a saláta harmadik nap is már kicsit unalmas. Hihetetlenül sok segítség lenne a diétázni próbáló népnek, néhány sablon nyi étlap - esetleg ha nem fixen táblázatban, akkor cserélhető alternativákkal, hogy az érzékenyek, vagy allergiások kicseréljék a reggeli valamit egy másik valamire és így tovább...
Napi kalória keret vagy hasonló ajánlat... stb
Komolyan előfizetnék egy ilyen funkció kedvéért ! persze egy triál verzió - teszt verzió megízlelése komolyabb embercsoportot is megmozgathatna.
kívánom, hogy elgondolkozzatok egy ilyenen.
köszi.

5 éve
#2579
tovas 94
Sziasztok!

Szerintem nagyon fontos lenne változtatni a tápanyagok feltüntetésének sorrendjén.

Néha magamat is azon kapom, hogy új étel felvitelénél a csomagolás szerinti sorrendben pötyögöm be az adatokat, aztán meg kezdhetem elölről, amikor rájövök, hogy úgy nem lesz jó....
Ennél is rosszabb, hogy rengeteg hibásan felvitt ételadat van, ami a keresésnél is gondot okoz. Ezeknél nagyon sokszor egyértelműen a fehérje és a zsír összekeverése a hiba (ugyanis ezek vannak rossz helyen jelenleg a rendszerben).

Légyszíves módosítsátok a felviteli részeknél és magánál a napi menü megjelenítésénél is a sorrendet, hogy ne legyen több galiba ebből.
A jó sorrendet már az ötletszavazós oldalon is írták: Energia-Zsír-Szénhidrát-Fehérje

Köszönjük!!

5 éve
#2578
Szauron96 10
Hello!
Ugye előre is meglehet adni hogy mit eszel aznap.
De belehetne kategorizálni hogy mit ettél meg és mi az ami csak tervbe van.
Szóval ami csak tervbe van az ne számolódjon bele!
Vagy külön csik jelen ahol jelzi a tervezettet és ami valójában elfogyasztott.

5 éve
#2577
dannius87 72
Válasz SystemNorbert #2576 számú posztjára
Szia,

Nagyon szeretem az oldalt nagyon hasznos, de a kinyerhető adatokra valami hasznos megoldást kellene találni.
Ez ahogy így megkapjuk nem kimutatásra használható adattábla. Én az összegzéseket meg tudom saját magam csinálni, kiegészítő információkhoz pedig maximum egy kicsit több munkát kell beleölni, de ez így nem táblázat az összesítő adatok miatt. Külön zavaró, hogy vannak közben plussz sorok, illetve minden napnál újra fejlécek, amiket manuálisan ki kell törölni ahhoz, hogy táblázat legyen. 1 hónapot még csak-csak élőmunkával megoldok de hosszabb időtávot már idegőrlő lenne.
Ui.: Engem érdekelne a glikémiás index is, hasznos tud lenni

5 éve
#2576
SystemNorbert 78
Válasz dannius87 #2575 számú posztjára
Szia,

Igen, én is a riportálással vagyok meglőve.

"Sziasztok,

Nem tudom, hogy említették-e már, de egy kicsit a kinyerhető adatokon kellene fejleszteni.
A személyiedzőnek kellene adatokat csinálni. Igaz, importálhatóak az adatok, de pl nincs kiszámítva a napi zsír, fehérje és szénhidátfogyasztás. Egy adott időszakra nekem kell SUM-ázni naponta, ha megakarom kapni a napi fogyasztásom.

Jó lenne egy olyan kinyerhető adat is, ahol csak napokra lebontva kinyerhető az össz tápanyagfogyasztások. Gondolom lehet, hisz maga az oldal grafikonja is valamiből csinálja a diagramot. :)

Az oldal nagyon szeretem, nekem sokat segített és segít a továbbiaban is.
"

5 éve
#2575
dannius87 72
Sziasztok!

Tök jó, hogy az adatokat ki lehet excelbe exportálni, de sajnos akkor szerintem az összegző sorok nem kellenének, mivel úgyis kimutatást készítünk belőle, csak nehezíti az adattáblát. Lehetne többféle excel lekérdezés - jelen esetben összegző sorok nélkül? Köszi

5 éve
#2574
drisztina 1539
Válasz azakiazaki75 #2573 számú posztjára
Az 1000-1200 kcal is őrültség! Edd le minimum a BMR-ed, több okból is, pl:

- Az 1000-1200kcal hosszú távon nem tartható, ezért nagy valószínűséggel rövid időn belül abba fogod hagyni, és könnyen visszahízhatod akár a leadott súly dupláját is.
-Szervezeted alapvető/egészséges működéséhez minimum a BMR-ed leevésére van szükség (Általában a BMR+100kcal szoktuk ajánlani). Ezt az energiát akkor is elégeted ha egész nap csak fekszel.
- Ha huzamosabb ideig a BMR alatt tartod a kalória beviteled, az hosszú távon sejtjeid károsodásához, leépüléséhez vezet. Alacsony napi tápanyagbevitel miatt a szervezeted nem jut hozzá a zavartalan működéséhez szükséges tápanyagokhoz. (Tudjuk, hogy sokan „túlélik” az 1000 kalória vagy az alatti keretet is, hiszen mindenki ismer valakit, aki…, csak nem mindegy, milyen áron.) Ha fogyni szeretnénk, az alapjárat mennyiséget kell csökkentenünk és/vagy a napi mozgást kell megnövelnünk. Azonban ezt is ésszel/óvatosan kell tennünk, mert a hirtelen, DRASZTIKUS kalória megvonás, nem csak jojozáshoz vezethet, hanem vércukorszintünk is ingadozhat, erőtlenek, dekoncentráltnak stb. érezhetjük magunkat.
Egészséges embereknél (testsúlytól függően) a heti 0,5-1 kg az egészségesnek/elfogadhatónak mondható fogyás, az ezen felüli fogyás esetén még nekik is érdemes szakértői (dietetikus/sportorvos/étkezési tanácsadó stb.) felügyeletet igénybe venni. Kcal-ra lefordítva a heti 0,5 kg fogyásnál kb.-500 kcal-val, heti 1 kg fogyásnál kb.-1000 kcal-val kell csökkenteni az alapjáratot. Persze vannak esetek (jelentős túlsúly, betegség stb.), amikor kemény/drasztikus fogyásra van szükség, de azt MINDEN ESETBEN FELÜGYELET MELLETT kell elkezdeni/végezni.
-A fogyás stagnálása akkor következik be, ha BMR alatt eszel, ezáltal a szervezeted elkezd „éhezni”, és”raktározni”, azaz foggal-körömmel ragaszkodni fog a szervezetedben elérhető bármilyen energiához.


5 éve
#2573
azakiazaki75
Válasz drisztina #2572 számú posztjára
Régebben nem csinált ilyet, akkor ez új dolog, legalábbis számomra. Igazából 1000-1200-at eszek egy nap és azért állítom be 800-ra, mert általában 1-200 cal-val mindig többet ettem és így figyelmeztetem magam, hogy hamarosan elérem az ezret, már csak óvatosan ehetek. Lábujjhegyen :D

5 éve
#2572
drisztina 1539
Válasz azakiazaki75 #2571 számú posztjára
A rendszer, a tervednek megfelelően (a terv szerinti súlycsökkenést figyelembe véve) folyamatosan csökkenti a kereted. (ha jelentősen eltérsz a tervtől, még növelheti is vagy teljesíthetetlen keretet is írhat)

…remélem ez a keret tényleg csak példa, és leeszed minimum a BMR-ed!!!

...ellenkező esetben őrültséget csinálsz!

5 éve
#2571
azakiazaki75
Válasz drisztina #2570 számú posztjára
A cél beállításánál. Ma is pl. 783-at ír 800 helyett.

5 éve
#2570
drisztina 1539
Válasz azakiazaki75 #2569 számú posztjára
Hol állítottad be?

5 éve
#2569
azakiazaki75
Válasz drisztina #2568 számú posztjára
Ó, köszi! A másolás! Még azt szeretném kérdezni, hogy a napi beállított kalóriakertem miért nem jelenik meg pontosan? pl. beállítom 800-ra és 771-et mutat.

5 éve
#2568
drisztina 1539
Válasz azakiazaki75 #2567 számú posztjára
Az ételed végén lévő 3 pontra kattintva előjönnek a választható ikonok. Az info ikonja után lévő dupla lap (lila színű) az új " újraettem" funkció.

5 éve
#2567
azakiazaki75
Sziasztok!

Az "újraettem" funkciót kivettétek, vagy prémiummal elérhető csak? Vagy esetleg én nem találom...

5 éve
#2566
feketeinci 9
Válasz SystemNorbert #2565 számú posztjára
Az Eszközök menüben az étkezési naplót ha kiexportálod excelbe, olyan kimutatást készítesz amilyet akarsz.

5 éve
#2565
SystemNorbert 78
Sziasztok,

Nem tudom, hogy említették-e már, de egy kicsit a kinyerhető adatokon kellene fejleszteni.
A személyiedzőnek kellene adatokat csinálni. Igaz, importálhatóak az adatok, de pl nincs kiszámítva a napi zsír, fehérje és szénhidátfogyasztás. Egy adott időszakra nekem kell SUM-ázni naponta, ha megakarom kapni a napi fogyasztásom.

Jó lenne egy olyan kinyerhető adat is, ahol csak napokra lebontva kinyerhető az össz tápanyagfogyasztások. Gondolom lehet, hisz maga az oldal grafikonja is valamiből csinálja a diagramot. :)

Az oldal nagyon szeretem, nekem sokat segített és segít a továbbiaban is.

5 éve
#2564
Wekamo
Sziasztok!
Gondolom sokan sportolnak a kalóriaszámolás mellett. Létezik ezer app ennek a nyomonkövetésére. Vajon meg lehet-e oldani hogy az ott ledolgozott kalóriákat áthozzuk ide. például mint a Garmin connect adatai exportálhatók a Streavába egy engedéllyel. automatice
ez mondjuk már csak kényelmi funkció lenne.

5 éve
#2563
umatilda 56
Szeretném megköszönni, hogy beállítottátok a saját étel kedvencelése funkciót, nagyon klasszul működik, azt meg nem tudom sajnos, hogy egy egész étkezés kedvencelésének lehetősége mikori, hogy az is új funkció, vagy eddig csak véletlenül elkerülte a figyelmemet, de teljesen mindegy, mert i-m-á-d-o-m! szuperek vagytok Kalóriabázis! :-)

5 éve
#2562
loossacc 2
javasolnám, hogy a kajabeviteli részhez sokkal több sornyi előzmény legyen választható, nem foglalna sok helyet és nagyon hasznos

5 éve
#2561
loossacc 2
Az étkezési napló részben javaslom a táblázatot kiegészíteni:
- új oszlopokkal: napi cél kcal, napi mérleg a napi cél kcal-hoz képest
- új sorral alul: az összeset elsztva a lekért napok számával legyen átlag

5 éve
#2560
feketeinci 9
Válasz tisztahiszti #2559 számú posztjára
Mivel ezek az adatok Neked rendkívüli fontossággal bírnak, az a dolgod hogy vidd fel a saját receptjeidet, és JÓL vidd fel.
Egy idő után lesz egy nagyon jó adatállományod a saját receptjeiddel, amivel könnyen boldogulsz majd a számolással.
Nem tudod sajna megváltoztatni a már felvitt recepteket, azok olyanok amilyenek, nagyrészt rosszak.
Ki tudná megmondani hogy ha egy csirkehúslevesből vagy erőlevesből ha nem eszed meg a húst, akkor mennyi fehérje lesz benne? Készítsd el hús nélkül, tegyél bele kockát az íze miatt, azon rajta van mennyi fehérjét tartalmaz mekkora mennyiség....ezzel már tudsz számolni.

Ha nem megy a receptfelvitel rögtön ne félj, majd belejössz. Senki nem tudja azonnal hogy miből mennyit ehet az elején. Ezt ki kell tapasztalni, és nem fog minden nap pontosra kerekedni a makróelvárásod. Az eleje döcögős lesz, de szép lassan majd belejössz.

Nagy a tét, szólj ha segítség kell. Valaki tuti itt lesz hogy segítsen.

5 éve
#2559
tisztahiszti
Én mint új tag vesebeteg vagyok 40 gr fehérje és 170 gr CH diétán vagyok. Nagy segítség lenne ha találnék olyan adatokat is ami főt étel de pl húst nem eszem belőle. Gondolok itt a csirkehús levesre zöldséggel és hús nélkül. Így nagyon szenvedés az étkezésem.Van kalória táblázat ahol az erőlevesnek 100 gr-ra 10,2 fehérjét ír, hússal fözve és van ahol 0 gr fehérjét .A téves adatokon a vesém működése múlhat.

5 éve
#2558
Merlin1