Válasz shadow1832
#1869 számú posztjára
Én szeretem a rakott dolgokat. És sokszor csiálom azt, hogy főzök egy zöldséglevest, sok zöldséggel (vegyesen, répa, pertezselyemgyökér, zeller, karalébé, és váltakozva borsó vagy zöldbab, karfiol vagy brokkoli, vagy ami van itthon, és persze vöröshagyma, és fokhagyma) A zöldségek nagyrészét aztán szűrőkanállal átmerem egy tepsibe vagy jénaiba. Egy külön tálban összekeverek egy pohár kefírt, natúr zabpelyhet, és 1-2 vagy 3 tojás, a mennyiségtől függően. Ezt aztán ráöntöm a zöldségre, s lehet bele még zöldfűszer (pl. pertezselyem, vagy ízlésnek megfelelő, rozmaring stb. ) Összekeverem a tetejére mehet reszelt sajt (egy kevés light trappista), és mehet a sütőbe. Így tehát van egy finom levesem , benne maradt kevesebb zöldésggel, és egy rakott zöldéges második fogás. Mi ketten esszük ezt, de ha marad másnapra, akkor szívesen esszük még egyszer. A bázisba általában az összetevőket írom be, de persze ha rászánnám magam ételnek is behivetném.