KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
1 éve
#2435
name
reply to name's post #2434
Köszönöm!

1 éve
#2434
name 71
reply to name's post #2433
beletettél x vizet és tejet, amiből elpárolgott 100g. főzés után nem maradt víz az edényben. Azaz a bulgur felszívta, és ettől megduzzadt. Jól csináltad :) kell a párolgás, negatív előjellel.

1 éve
#2433
name
Sziasztok!
Kicsit elakadtam a saját receptek felvitelénél. Olvastam itt korábban, hogy először minden száraz hozzávalót kell számolni, annak lesz egy súlya, majd a végén is lemérni, és ha kevesebb, akkor mínusz előjellel az elpárolgás. Ezt így értem is. Csak inkább biztosra mennék, hogy mindent jól csináltam -e. Tejbebulgurt készítettem, cukormentes mandulatejjel és vízzel. És a végén kb. 100 grammal lett kevesebb az egész. Tehát hozzáadtam az elpárolgást. Ámde tudjuk, hogy a bulgur viszont kb. kétszer akkorára duzzad, ha főzöd, kb. mint a tésztáknál. Ilyen esetben is kell az a - előjeles elpárolgás? Lehet, hogy hülye volt a kérdés, bocsi, ha igen. :)

1 éve
#2432
name
reply to name's post #2431
Köszönöm!

1 éve
#2431
name 71
reply to name's post #2430
A mag nem fogyasztható, tehát mag nélkül számold.

1 éve
#2430
name
Sziasztok! Vettem datolyát, aminek ugye a közepén egy hatalmas mag van. Az van a csomagoláson, hogy 300 kalória / 100 gramm. A kérdésem az, hogy a datolya kalóriáját hogyan kell értelmezni? Maggal együtt 100 gramm datolyában van 300 kalória? Tehát az, amit megeszem (mag nélkül), mondjuk csak 75 gramm, s abban van 300 kalória? Köszönöm előre is, ha valaki tudja és megadja a választ! :)

1 éve
#2429
name 1256
reply to name's post #2428
A félreértések elkerülése végett, minden ételednél számolnod kell, (hacsak nem egy adagról van szó) az elpárolgással, azaz a receptedben minden száraz és nedves hozzávalót fel kell vinned, majd mínusz előjellel rögzítened kell az elpárolgást (vagyis a nyers súly és a kész súly közötti eltérést) is.
Lásd "információs" fül, "GYIK" menü, "Hogyan működik a receptek felvitele?" részt.

1 éve
#2428
name 1256
reply to name's post #2427
Szerintem mindegy, miből készíted a kenyered, a hozzáadott vizet/folyadékot minden estben bele kell számolni az (alap)receptedbe, mivel nem tudhatod, a sütés során mennyi nedvesség fog elpárolódni.
Ezért az elpárolgást úgy szoktuk mérni, hogy nyers állapotában (folyadék hozzáadásával) is lemérjük az ételt/tésztát, majd kész/kisült állapotában is.

1 éve
#2427
name
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy ha kenyeret sütök magamnak keverék lisztekből. (többféle dia wellness és tk lisztet keverek) akkor a tésztába rakott vizet vajon bele kell számolnom a receptúrába? Mármint az elpárolog, nem? Mert ha beleírom akkor pl a saját kenyerem ch értéke 29g/100g ha nem írom bele akkor már 39g/100g. Mivel IR-es vagyok fontos lenne tudnom, hogy mennyit egyek belőle reggel. :) Sziasztok

1 éve
#2426
name
Lencse leves

1 éve
#2425
name 1256
reply to name's post #2424
Szerintem, mi (felhasználók), nem tudjuk megbízhatóan kiszámolni a (hús)leves vagy (bármilyen)alaplé levének a tápanyagértékét, hiszen nem tudjuk, hogy az alapanyagokból mennyi fehérje, szénhidrát, zsír fő ki a főzés során.
Amiben jelentős eltérés lehet a levek között az a zsír, ami ugye attól függ, miből (hal, zöldség, hús), vagy milyen halból, húsból, esetleg húsrészből, bőrrel vagy bőr nélkül készül.
Az adatbázisban lévő adatok valószínűleg – mivel mi (felhasználók) töltöttük fel - egy része hibás, aminek kiszűrése a (mi) felhasználók feladata.
Esetleg számold ki a szükséges lé mennyiségét a leveskockák adatai alapján (nem azt mondom, hogy ez pontos, de talán segít viszonyítani).

1 éve
#2424
name
A húsleves levének mennyi a kalóriaértéke? Azt hogy kell kiszámolni? Néztem az adatbázisban alaplé címszóval, de a 10-től a 230-ig sokféle van benn. Mitől függ?

1 éve
#2422
name 71
reply to name's post #2421
Én mag nélkül szoktam mérni.

1 éve
#2421
name 1
A gyümölcsök értékei maggal együtt értendők, vagy a magot visszamérjük?

1 éve
#2420
name 72
reply to name's post #2419
Köszönöm a válaszadást. Én is arra gondolok, hogy a töltőtömeg tápanyagtartalma kerül megadásra nem pedig a nettó tömegé, mivel a 8 gr ch elképesztően alacsony (és akkor 13-14 gr-ra jönne ki). Természetesen erről a termék csomagolása nem ad semmiféle információt. Legjobb tudomásom szerint az ilyen leveket senki sem eszi- issza meg, tehát ezért is érdekes :)
Azt mindig megnézem, hogy csak só legyen a konzverben hozzáadva - nem vásárolok cukrozott termékeket, legalább ez fel van normálisan tűntetve.

1 éve
#2419
name 1256
reply to name's post #2418
A babok szénhidráttartalma száraz állapotukban fajtától függően kb.58-63g, ha megfőzzük a súlyuk (és ezzel a tápértékük is) megváltozik attól függően, hogy mennyi vizet vettek fel a főzés során. Kb.2,5-3 szorosa lesz, ezért ha a 100g száraz pl.vörösbab 338kcal (f:22; sz:58; zs:1) akkor 100g főtt kb. 113kcal (f:7; sz:19; zs:0), ehhez képest a konzervek adatai igencsak eltérnek, hogy mitől/miért, csak sejtéseim vannak.

A konzervek esetében „becsapós” lehet még pl. hogy:
- a címkén feltüntetett tápértékadat mire vonatkozik, nettó tömegre vagy töltő tömegre*
- vannak konzervek, amiben cukor is van (legyen az bab, borsó, kukorica stb.), ez is befolyásolhatja a szénhidrát értéket

*Nettó tömegre vonatkozóan általában akkor szokták írni, ha a teljes konzervet megesszük (chilis bab, olajos hal), míg a töltő tömegre akkor, ha pl. a lét leöntjük a termékről (kukorica, tonhal saját lében), szerintem a korrekt gyártó, mindig feltünteti, hogy fentiek közül melyikre, vagy mire vonatkozik az általa megadott adat (pl. instant ételeknél a készételre)

1 éve
#2418
name 72
Sziasztok! Tudna valaki iránymutatást adni a babkonzervek tápanyagtartalmával kapcsolatban? Konkrétan a konzerv babok szénhidráttartalmára 8-14 gr-ot írnak attól függ melyiket veszem (pl legyen fehér bab, csak 8-at ír a konzervre), lehet a "lé" csökkenti az értékeket ? (mert azt meg sem esszük, tehát akkor becsapás) - A szárazbabnak pedig jelentősen nagyobb a szénhidrát tartalma. Köszi

2 éve
#2417
name 71
reply to name's post #2415
Simán leméred a végtermék súlyát, és a recept szerkesztőben elpárolgás címszóval és negatív értékkel (pl. -100) felviszed. Ezt követően amikor megeszed, a készétel súlyát adod meg, jól fog számolni (mivel a párolgást amit mínusz előjellel adsz hozzá, levonja az összsúlyból).

Még annyi, hogy szerintem csak a sűrűn használt és fix összetevős recepteket érdemes felvinni. Én úgy szoktam csinálni, hogy a nyersanyag mennyiségét adom meg, és kész (pl nem főtt rizst használok, hanem tudom hogy szárazon 35 gramm egy adag, és mivel csak vizet szív fel, ami 0 minden szempontból, felesleges szenvedni vele).

2 éve
#2416
name 9
reply to name's post #2415
Leírták a Információ fülön a Hírekben mindenféle receptrögzítését, jól vissza kell tekerni, de részletes leírás van róla.
Ha jól emlékszem a GYIK -os leírta, de a Hírek a tuti.

2 éve
#2415
name
Sziasztok!

Viszonylag új vagyok itt, a receptek felviteléről lenne kérdésem...
Tehát:

pl. Beírom hogy 1000g nyers csirkemell, + 2 ek olaj + 20 dkg zöldborsó ( most írtam egy egyszerű példát)

Az össztömeg 1200 g lesz az elkészült ételnek. De igazából nem, mivel ugye a sült étel tápértéke grammban nem egyezik meg a nyers ételével, itt a csirkemellre gondolok. ( Mint a rizs, meg a tészta esete). Így hogyan tudom meg az elkészített étel 100g-jában lévő adatokat? A hús esetében 100g sültben biztos több minden van mint 100 g nyersben.

Előre is köszönöm a segítséget!


2 éve
#2414
name
@feketeinci köszönöm a választ! :) Ezután akkor beírok valamennyit, és kész :) A mosogatós dologgal igazad van, bár bevallom, ezen még nem akadtam fenn eddig :D
Az anyukás dolog szerencsére rám nem vonatkozik, mert nincsenek még gyerekeim :D

2 éve
#2413
name
reply to name's post #2410
Köszönöm a választ!
Egyéb ételeknél is mindig magamnak számolok, akkor bevezetem ennél is!

2 éve
#2412
name 9
reply to name's post #2411
Szia!
Nem annyira furcsa ez, de mérhetetlen mennyiség. Egyszerűen számold be magadnak 50-100kcal-nak és kész. Ha ennyire pontosan számolsz nem lehet belőle gond.

Mellesleg van még egy másik zavaró tényező is, a mosogatás. Vajon mennyi marad az edényen vagy tányéron amikor végeztél a kajálással? Nem gondolom hogy kinyalod a tányért, tehát valamennyit veszítesz a kiszedett mennyiségből, mert a mosogatóba küldöd.

Ebből a témakörből a legveszélyesebb a gyerek tányérján megmaradt falatkák. Neki mindig az étel legjavát adjuk, és nagyon rossz kidobni a legfinomabb madárlátta falatokat! Az anyukáknak ez a legnagyobb gyengéje, pedig ezzel számolni kell!

2 éve
#2411
name
Sziasztok!
Egy elsőre elég furcsának tűnő kérdéssel fordulok hozzátok, de talán más is találkozott már ezzel a problémával.
Ti hogyan számolnátok bele a napi kalóriaértékbe a kóstolgatásokat? Az a helyzet ugyanis, hogy én eléggé kezdő vagyok a konyhában, ezért nem tudok csak úgy "érzésre" főzni, mindig kóstolgatnom kell az ételt, csak így tudom megállapítani, hogy mikor jó. Például főzök valamit, kóstolok, íztelen. Rakok bele fűszereket, elkeverem, megint kóstolás. Még mindig nem jó. Megint rakok bele, megint kóstolás. De ugyanígy a húst is mindig megkóstolom, hogy puha-e, a tésztát, zöldségeket, hogy megfőttek-e stb. És egy főzés alatt többször. Bár egyenként ezek nem nagy mennyiségek, de mivel sokszor csinálom, ezért sok kicsi sokra megy, összeadódhat. A receptjeimet pontosan felviszem, a kitálalt adagot is mindig lemérem. De ugye ebben a főzés közben "csipegetett" mennyiség nincsen benne.
Erre van valami tippetek, hogy ezt hogyan kalkuláljam bele? Vagy csak túl szőrszálhasogató vagyok, és az az 1-2 falat nem számít? Ti hogy csináljátok/csinálnátok ezt? :)

2 éve
#2410
name 9
reply to name's post #2409
Az olyan ételek kiválasztása amik vizet vesznek fel (pl.tészta, rizs) és az olyan ételek amik párolognak (leginkább a hús, de egyébként szinte minden ami sül) nagyon félre tudnak vezetni.

Pontosan jól vetted észre hogy nem mindenki ugyanaddig süti vagy főzi az ételeit, így minden főzésnél más érték jöhet ki ugyanabból az alapanyagból, ezért ha magadnak főzöd és egyszerre megeszed csak a nyers alapanyag súlyát vidd fel. Ha nagyobb adagot főzöl mert többször eszel vagy többen esztek belőle, akkor a nyers és a főtt (vagy sült) súlyt is figyelembe kell venned hogy megtudd mennyi a felvett vagy elpárolgott víz. Így tudod mérni az elfogyasztott adagod súlyának kalóriáját és makrótartalmát.

Nem jók a receptek!

Igen, csak magadban bízhatsz.

2 éve
#2409
name
Sziasztok!
Főtt tésztával kapcsolatban lenne kérdésem.
Van a kalóriatáblázatban egy általános megadott összeg, 158kcal/100 g. Ez ugye a kifőtt tésztára vonatkozik.
De mi van akkor ha más-más tészták más mennyiségű vizet vesznek fel? Akkor is érvényben van ez az egység?
Mert kíváncsiságból kiszámoltam a mai adagot, a csomagolás alapján megnéztem a száraztészta tápanyag tartalmát és a főzés végén összevetettem a kész súllyal és ez pl. (szélesmetélt) kevesebb kalóriát tartalmaz. Bízhatom magam az általam kiszámolt eredményre?

2 éve
#2407
name 1256
reply to name's post #2406
Ezek szerint mindkettőtöknek igaza van.

Én viszont benéztem a vércukorszint emelő képességet (glikémiás index) az inzulinszint emelő képességgel (inzulin index).

Bocsánat. Ez így korrekt.

2 éve
#2406
2 éve
#2403
name 1256
reply to name's post #2402
Te tudod jól.

https://www.cukorbetegkozpont.hu/glikemias-index

a kalóriagurun a joghurt GI értéke 36 (sajnos a forrást nem jelölik)

2 éve
#2402
name 71
reply to name's post #2400
A natur joghurt elvileg 50 alatti GI, ismereteim szerint.
Mivel az egyik kedvenc nasim (gyümölccsel, cukor nélkül édesítőszerrel max fruktózos lekvárral), most kissé meglepet ez a 111-es érték.
Akkor ez most mi hogy?

2 éve
#2401
name 1256
reply to name's post #2399
Ha a bázis adatait nézed, akkor az, nagy valószínűséggel hibás adat, ha a csomagolásról, akkor szerintem ellenőrizd le újra.

Még a Cserpes natúr joghurt is, ami 4,5%-os zsírtartalmú 71 kcal, a spar 3,5% zsírtartalommal 61 kcal. Nem lehet, hogy az a 201 nem kcal, hanem kJ? nem mindegy!

2 éve
#2400
name 9
reply to name's post #2399
Az én véleményem az, hogy ennyi van bennük, ezzel számolunk.
Miért gondolod hogy nem jók a számok?
Az epres és hasonló joghurtokról annyit tudok mondani, hogy már jó ideje nem eszem. Az összetevői nem voltak túl bizalomgerjesztőek, egyszerűbb volt egy kis házilekvárt vagy igazi bogyóst tenni a joghurtba, akkor nincs benne ízfokozó meg ilyenek.
Amióta pedig olvastam a joghurt inzulinreakciójáról, már ki is hagytam az étrendemből. A fruktózé 100, a joghurté pedig 111 (ha jól emlékszem).
Nem vagyok cukorbeteg, de nekem nem jött be ez az ingadozás, inkább kihagyom.
(megjegyzem régen sem jött be a joghurt, csak az egészséges életmód miatt kezdtem el enni, és ugyanezért hagytam el)

2 éve
#2399
name
Sziasztok!
A Privát Natúr joghurttal kapcsolatban lennék kíváncsi a véleményetekre!?
A csomagoláson 201 kcal/100 g energiatartalom van feltüntetve, igaz 3%-os tejből készül, de egy 20%-os tejföl pedig, 204-205 kcal. Vagy a Mizo epres joghurt, 5,2%-os zsírtartalommal is, csak 120 kcal/100g.
Köszönöm a válaszokat!

2 éve
#2398
name 1256
reply to name's post #2397
Ezt így utólag, ráadásul pontosan kiszámolni elég nehéz lesz, hiába ismered az anyagveszteséget. Megmutatom, miért. Találtam a neten egy diplomatervet, amiből ilyen általános/átlag infokat/adatokat olvastam ki:

Az alma préselése során kb 61,5% almalével, és kb 30,8% almatörköly + 7,7% egyéb veszteséggel számolhatunk.

Fentiekből kiindulva esetedben a 200kg almából kb. 123kg almalé lehetett, hogy ez hány liternek felel meg? passz (biztos ki lehet ezt is számolni, sűrűség, térfogat, tömeg, asszem)

Ami tovább bonyolíthatja a számolásod az az alábbi információ:
Az almatörköly összetétele (95% hús- héj, 2-4% mag, 1% magház és szár) és nedvességtartalma (70-90% között van). Kémiai szempontból igen változatos összetételű, rengeteg vegyület megtalálható a szárazanyagában: fehérje (2-11%), lipidek (2-5%), cukor és egyéb szénhidrátok, cellulóz,lignin, pektin, hemicellulóz és egyéb rostok (34-51%), dietikai szempontból igen értékes makro és mikroelemek (almasav, illatanyagok, enzimek, fenolok stb.) alkotják.

Szóval tényleg jobban jársz, ha legközelebb a gyártót kérdezed vagy bevizsgáltatod :)

Más: a mutsu almára egy tápértékadatot találtam a neten, ami se nem usda adat se nem egyezik a bázis adatával.

http://www.nutritionrank.com/calories-%5Bfield_company_name-raw%5D-crispin-mutsu-apple-440646

2 éve
#2397
name 72
reply to name's post #2396
Köszi szépen. Szerintem legközelebb megkérdezem a gyártót, hogy mennyi az anyagveszteség és abból kiszámolom a receptfelvitel segítségével. Ameddig van fogyás és nem kell szigorítanom az étrendemen addig tényleg nem létkérdés.

2 éve
#2396
name 9
reply to name's post #2395
Szerintem másnak sincs halvány lövése sem arról hogy az ilyen vagy olyan almából házilag kinyert lének mennyi lehet a CH tartalma.

Használd a Siót, nagyon nem nyúlsz mellé, de ha nagyon fontos a kérdés, pár ezerért laborban bevizsgálják.
Ha ezután az a kérdés hogy hol van ez a labor....máris mondom hogy Gugli a barátunk.

2 éve
#2395
name 72
Sziasztok!
Relatíve magasabb szénhidráttartalmú almából (téli- mutsu) csináltattunk erre szakosodott céggel frissen préselt (és tudtommal hőzekelt) adalékanyagmentes gyümölcslevet. Nem volt jobb ötletem a sió frissen préselt almalevet használom a kalóriabázisban helyette. Van esetleg valami jobb javaslatotok? Sajnos ezt már régen csináltattuk nem tudom új receptként felvinni, 200 kg almából lett kb 100 liter gyümölcslé, de az anyagveszteségről nincs infom. Köszi

2 éve
#2392
name 1256
reply to name's post #2391
A főoldal ”mit ettél”sora végén lévő három pontra kattintva válaszd ki az új recept felvitele ikont, a recept felvitelével kapcsolatban infokat az „Információ” fül "GYIK" menüben kaphatsz:

„Hogyan működik a receptek felvitele?
A receptek felviteléhez válaszd ki a hozzávalókat és azok mennyiségét és egyesével add hozzá a listához. A legpontosabb számoláshoz elengedhetetlen, hogy tisztában legyél a következőkkel:
Honlapunkon a receptek hozzávalóiban csak azokat a mennyiségeket tüntetjük fel, amit ténylegesen meg is eszünk.
Ennek két alapvető esete van: ha vízben főzünk, vagy ha zsiradékban sütünk.
Ha vízben főzünk (pl zöldséget), akkor a vizet nem kell a hozzávalók közé felvenni, mert azt nem isszuk meg.
Ha viszont levest főzünk, akkor a pontos vízmennyiséget fel kell vinnünk, hogy ki tudjuk számolni a tápanyagtartalmát 1 deciliter levesnek.
Ha zsiradékban sütünk (pl sültkrumplit, sült húst), akkor csak annyi zsiradékot kell felvennünk a hozzávalók közé amennyit az adott étel felszív. Itt egy átlagos értékkel számolunk: 1 kg hús vagy zöldség kb 50 gramm zsiradékot szív fel (kb 4 evőkanál olaj). A rántott dolgok a panír olajszívó képessége miatt ennek kb kétszeresét szívják fel, azaz kilónként 100 grammot.
Értelemszerűen, ha viszont gulyáslevest készítünk és az elején a hagymát megsütjük zsírban, akkor a teljes zsírmennyiséget fel kell vezetnünk, mivel az az étel részét képezi, amit megeszünk.
Bővebben a receptek felvitelének alapvető szabályairól itt, a haladó receptfelvitelről pedig itt olvashatsz.”

Figyelj az elpárolgásra is.

2 éve
#2391
name 3
Sziasztok!
Vegetáriánus rakott kelt készítek ma. Mivel ilyen nincs felvíve, csak vegán, ami kész étel egy étteremben, és azt se tudom, hogy készítették, ezért szeretném tudni, hogyan kell kiszámolnia készétel kalória tartalmát. Tudnátok ebben nekem segíteni? Előre is köszi a segítséget!

2 éve
#2390
name 1256
reply to name's post #2388
Szerintem csak a súlyában változik meg.

2 éve
#2389
name
reply to name's post #2388
Semennyiben.

2 éve
#2388
name
Sziasztok...!!! Kèrek szèpen tőletek egy kis segìtsèget, hátha a tapasztalatokkal előbbrejutok...!!! Szeretnèm megtudni, hogy egy Ceres teljeskiőrlèsű toast kenyèr (20g/szelet) mennyiben változik meg ha megpirìtom, illetve konkrètan milyen èrtèkekkel bìr ezután a művelet után...!!! Köszönöm szèpen előre is a válaszotokat...!!!

2 éve
#2387
name
reply to name's post #2382
Akkor csináld úgy, ahogy gondolod. Csak aztán ne sírd teli fél év múlva a fórumot, hogy ugyan sikerült leadni azt a 4 kilót karácsonyig, de aztán 14-et szedtél vissza nyárra, mert a szervezeted minden elfogyasztott kalóriát elraktározott, miután egy éheztetéses időszak után visszatértél az evéshez. ;)

2 éve
#2384
name 9
reply to name's post #2383
A mérleg nem hazudik, ha 260-at mutat és az gramm, akkor annyit eszel egyszerre.
Hogy mennyi volt ebben a kalória? A gyártó mondott adatokat, nem tehetsz mást mint beírod és elfogadod.
Hogy ez az adat jó-e? Ki tudja? Bízzunk benne!

Körül néztem a kacsáknál. Érdekes adatok vannak, pl. a nyers kacsamellfilé 17-1-18 adatokkal 229kcal-t tartalmaz. Nem igazán értem hogy pácolás és füstölés után mitől lesz kevesebb benne a kalória...de ezt mutatják az adatok.
Itt a linkje: https://kaloriabazis.hu/etel/kacsamell_file_nyers_kcal/849740_0

Ugyanakkor a sült kacsa 100 grammja csak 202 kcal-t tartalmaz, 25-0-11-es makrókkal.
Link:https://kaloriabazis.hu/etel/kacsamell_borrel_sult_kcal/1195274_0

Az egyik az Aldi adataiból, a másik a mennyikalória.hu adata a bejegyző szerint...deeeee tudjuk hogy a kacsa ÖSSZEsül, tehát több a kalória a sült kacsa 100g-ban, mint a nyersében - normális esetben.

2 éve
#2383
name
Vettem Deluxe bőrös kacsamell filét a Lidl-ben. Ez főtt, füstölt, gyors pácolt vákumcsomagolt. Az van ráírva, hogy a nettó tömeg 200 g. 100 g késztermék 117 g bőrös kacsamell filéből készült. És az átlagos tápérték 100 g termékben : 169 kalória , 1 g szénhidrát, 9 g zsír és 21 g fehérje. Viszont lemértem mikor kivettem a papírból és 260 g-ot mutatott a mérleg. Mivel 2 darabot vettem, ezért megnéztem a másikat is és mindegyiknél ezt mutatta a mérleg. Most akkor melyik a helyes súly? 200 vagy 260 grammal számoljam a kalóriát, zsírt, szénhidrátot meg a zsírt , ha az egészet megeszem egybe ?

2 éve
#2382
name
reply to name's post #2381
30kilót????
összesen 4kilót akarok fogyni karácsonyig milyen 30kilóról beszélsz??
negatív hatásai??kicsit itt a beírok 90% túl komolyan veszi ezt az egészet
az hogy felszedtél 20kiló pluszt az sokkal károssabb votl a szervezetedre az évek alatt amig ilyen szarookat ettél vagy beszélhetünk a cigiről kvról szar kajákról
azaz hidd el nem attól leszel beteg hogy 1-2-3 hónapig fogyózol
de semmi gond nem gondolkodhatunk 1formán

2 éve
#2381
name
reply to name's post #2380
És ha megszokja a szervezeted ezt a nevetségesen alacsony kalóriát/tápértékű életmódot, akkor mi lesz? Hova fogod tovább csökkenteni a bevitelt, hogy továbbra is fogyásban maradj? Megtanulsz fénnyel táplálkozni? Lehet, hogy a szervezeted kibírja és nem rögtön fog megmutatkozni a negatív oldala ennek a fajta életmódnak, hanem, amikor esetleg később ránézel másra a levesen és nutridrinken kívül, hízol majd, mint a h*lye... Miért nem lehet valamit ésszel csinálni? Lehet, hogy a mérleg kevesebbet fog mutatni és lehet posztolni Facebookra, hogy két hónap alatt 30 kilót fogytál, de úgy fogsz kinézni, mint egy telikakkantott krumplis zsák, az egészségre gyakorolt negatív hatásáról már nem is beszélve...

2 éve
#2380
name
reply to name's post #2376
Igen jól mondta az előttem szóló én nem számolgatni vagyok itt,hanem fogyni.
7.napja csak leveseket eszek nagy részben meg némi csirke mellet+minden este az ágyban alvás előtt megiszok egy nutridrinket(ha ezt nem iszom innám akkor nem tudok aludni az éhségtől) .Teljesen jó már -1.5-2kiló
Teljesen jó ilyen hidegben tök jó a forró leves sokkal rosszabbra számítottam eddig simán megy kb 15%nyi erőfeszitést jelent az egész.
Napom így néz
10:00 capuccino kb 200 kalória
13:00 leves kb 250 cal
17:00 leves 350 barátnőm csinálja rak bele kevés étolajat meg k itudja mg mit szóval itt több kalóriát számolok fel :)
21:00 meccs nézés közben 2-3 almát meg szoktam eenni 200 kalória(nem tudom mennyi)
00:00 éjfél nutridrink 300 kalória

Ez egy napom és teljesen simán megy az alvás előtti nutridrinket aludni is tudok mert nálam soha semmivel nem volt gond csak az alvással hogy üres gyomorral alig tudtam aludni a kúra első hetében de ezzel most ez is megoldva
És légyszi ne írjatok olyat hogy ez egészségtelen meg nem viszek be ezt meg azt én azt mondom hogy emberi szervezet ez simán kibírja és hozzászokik mert rendszeressé van benne

2 éve
#2379
name
leves

2 éve
#2377
name 9
reply to name's post #2376
Ő nem azért van itt hogy számolja a szükséges makrókat :)
Majd meglátod ha válaszol :)

2 éve
#2376
name
reply to name's post #2375
Akkor hogy viszed be a szükséges fehérjét/zsírt/szénhidrátot?
Vagy mit eszel a maradék 25%-ban?

2 éve
#2375
name
Sziasztok!Ezer éve....
most karácsonyig 4kilót fogok fogyni a 75%-ban csak leveseket fogok enni.

2 éve
#2374
name 9
reply to name's post #2373
Igen, jó :)

2 éve
#2373
name
A Spar fagyasztott lazacra az volt ìrva, hogy 100 g lazac tarlalmaz 83 kaloriàt , 17 g fehèrje , 2 zsìr , es 0 CH. Egy darab 130 g volt, majd szoba hömersèkleten felengedtem. Ezutàn màr csak 100 g volt. Majd palacsinta sütöben 5 percig megpiritottam olaj, zsìr nèlkül. Majd ujra lemèrtem ès 87 g lett . Most akkor mennyivel vegyem fel ? Jò ugy ha 100 g -ra vettem 83 kalòriàval .... ?

2 éve
#2372
name 1256
reply to name's post #2370
…én azért a helyedben leellenőrizném, hogy mire vonatkozik a csomagoláson feltüntetett tápanyagtartalom, töltő tömegre vagy nettó, azaz 100 grammra!?? :)))

2 éve
#2371
name
én azt csinálnám, hogy fognám a befőttre ráírt kcal-lal a töltőtömeget szoroznám, a levénél meg megnézném, hogy miben van elrakva, arra keresnék értéket és azt számolnám a maradék tömeggel...de nem tudom ez így korrekt-e.

2 éve
#2370
name
Segítséget szeretnék kérni. Befőtteknél, ha a levét is elfogyasztjuk, a teljes nettó tömeget kell számolni, vagy a töltőtömeget?

2 éve
#2369
name 9
reply to name's post #2367
Jól gondolod, és ez az információ fülön a Hírekben le is van írva. Van egyszerű és összetett recept, de jól vissza kell tekerni, mert ez már régóta ott van :)

2 éve
#2368
name
reply to name's post #2367
Szia!
Amennyiben minden összetevőt beleszámolsz, az összeset megeszed, és csakis te eszed meg, abban az esetben a legegyszerűbb megoldás az, amit te is gondoltál, azaz elosztod annyival a kapott kalória összeget, ahány adagra bontottad, és kész is.De ilyenkor természetesen a nyers súllyal írd be, azaz mindennek mondjuk a negyedét, stb.
Amennyiben a kész ételből más is eszik, akkor már elpárolgás, esetenként felvett víz is bejön a képbe, az egy másik történet. :)

2 éve
#2367
name
Sziasztok!
Kis fejtágítást szeretnék tőletek.
Mikor főzök egy olyan ételt, amit itt nem találok, akkor hogy tudom meg a teljes kcal mennyiséget?
Ha jól gondolom úgy, hogy összeadom a nyers termékek súlyának megfelelő kcal-t, megcsinálom az ételt, és mikor kiveszek belőle egy adagot, annak az adagnak a súlyát a teljes kcal mennyiségből fogom kivonni.
Tehát pl. van egy 4 összetevős ételem, ezeknek összeadom a nyers súlyuknak megfelelő kcal értéket. Ez mondjuk legyen összesen 1000kcal, és ha ezt főzés/sütés után 4 adagra bontom mikor elfogyasztom, akkor adagonként 250kcal lesz amit számolnom kell? Vagy főzés után is mérnem kell a súlyt, viszont akkor nem teljesen világos egyenlőre a dolog :D

2 éve
#2366
name 3
reply to name's post #2365
A tojás az tényleg tojás, de a héja súlya nélkül, mert azt nem esszük meg.

2 éve
#2365
name
reply to name's post #2364
A legegyszerűbb az, ha egy tojást számolsz, mivel megeszed az egészet minden egyéb hozzáadása nélkül.Ehhez az adatok rendben vannak szerintem.

2 éve
#2364
name 31
reply to name's post #2360
Főtt tojás meg a kemény nem ugyanaz? Kemény az , amelyiknek nem lágy a sárgája főzés után. :) Mert főtt tojásra kb 3 féle adatot találtam míg keményre egyet de az nem stimmel a külföldi oldalakkal.

2 éve
#2363
name 31
reply to name's post #2360
Főtt tojás meg a kemény nem ugyanaz? Kemény az , amelyiknek nem lágy a sárgája főzés után. :) Mert főtt tojásra kb 3 féle adatot találtam míg keményre egyet de az nem stimmel a külföldi oldalakkal.

2 éve
#2362
name 9
reply to name's post #2361
Szerintem nem csak zsír sül ki belőle, hanem víz is, ahogy a húsoknál általában szokott. Arról hogy ebből mi és mennyi, lövésem sincs sajna.
Biztos hogy a beledarált húsból és szalonnából is távozik víz is a sütéskor.

2 éve
#2361
name 29
Sziasztok! A sütnivaló kolbászt hogy kell kiszámolni? Mérjem le nyersen a kolbászokat, és a végén a kisült zsír mennyiségét? Azt hogyan vigyem fel? -zsír?

2 éve
#2360
name
reply to name's post #2359
Szerintem tojás vagy főtt tojás néven keresd, az valós. A kemény tojás nem tudom mit takarhat, és valóban 100kcal-t ír.

2 éve
#2359
name 31
Kemény tojás az valóban 100 kcal? Más oldalakon más értékeket látok

2 éve
#2358
name 3
reply to name's post #2357
.. kicsit közelebbről is megvilágítanád? ☺

2 éve
#2357
name
gugvkuhvijlbloj

2 éve
#2356
name 3
reply to name's post #2355
Én ezt a napot nem számolnám véresen komolyan.
Esetleg valami izotóniás ital...

2 éve
#2355
name 192
Sziasztok! A véradással kapcsolatos ajánlott többletfogyasztás vajon mennyi kcal lehet, legyen? Eléggé ki van centizve a napi keretem, túl sok mínusz és túl sok plusz sem fér bele, de inkább a mínusz miatt aggódom, általában abban az irányban esek át a lovon... szóval hogy túl keveset eszem. Ma már volt egy edzés, a véradás még ez után jön.

2 éve
#2354
name 9
reply to name's post #2352
Igazad van.

2 éve
#2353
name 3
reply to name's post #2348
Miért adsz ki parancsokat? úgy tudom, a tutit szerinted én mondom..

Parancsokra eleve így reagálok. A többihez meg nincs közöd.

Irigy se vagyok, miért lennék? Pont annyi közöm van hozzád, mint neked hozzám. Semmi.

2 éve
#2352
name 3
reply to name's post #2350
Én a csontot a nyers nyakak súlyából vonnám ki, mert annak az értékeit csökkenti.

2 éve
#2351
name
reply to name's post #2350
Köszönöm a segítségedet :)

2 éve
#2350
name 9
reply to name's post #2349
Valamikor csak meg kell tanulni azt a receptfelvitelt!

Mit ettél sor végén a 3 pontra kattintasz, ott választhatsz, az új receptet választod.
Elnevezed...mondjuk SzTAndi pulykanyak húslevesnek, felviszed a hozzávalókat.

Ha ezt megtetted, látni fogsz egy összesen súlyt, és egy összesen kalóriát, ami akkor lenne igaz, ha
1. a leves főzés közben nem párologna
2. mindent összeturmixolnál a végén (a csontot is), és úgy ennéd meg.
Mivel a leves párolog, mérd le a végén mennyi maradt az összsúly, és vidd fel negatív előjellel az elpárolgást. (vagy víz, vagy elpárolgás szóval)

De nem így eszed, hanem kidobod belőle azokat amit felsoroltál, így fel se vidd a kidobásra kerülő zöldségeket, és amikor kész, a kidobás után mérj kész súlyt, és akkor vidd fel az elpárolgást.

Ekkor lesz egy olyan adatod, ami még mindig nem igaz, mert a csontot továbbra sem eszed meg.
Le kell mérned majd a megmaradt csont súlyát, és azt is vidd fel elpárolgásként. Ez után lesz egy viszonylag pontos adatod arról, hogy mennyi kalória van a levesedben.

Ha felvitted, a linkjét be tudod ide tenni, szívesen ránézünk hogy jó lehet-e.

2 éve
#2349
name
Készül a húslevesem pulykanyakból.
700g pulykanyak = 875Kalória
500g sárgarépa = 200Kalória
300g Fehérrépa = 108 kalória
120g Zeller = 35kalória
210g karalábé = 80kalória
100g vöröshagyma = 37kalória
+ 4 liter víz+só+fűzserek = nem számoltam kalóriát

1335 kalória lett a végeredmény, de én ebből a végén kiveszem a hagymát, a csontot, a zellert, a fehérrépát, a karalábét. Csak a hús és a sárgarépa marad.

Én saccolva 100ml lét 20 kalóriának számolnék. Valaki tud segíteni? Nem vagyok még rutinos :( ez így reális?

2 éve
#2348
name
reply to name's post #2346
akkor még jobban fel fogsz hízni nekem amúgy mindegy most jól kibabráltál velem :))de gondolom a +kilók miatt vagy folyamatosan ilyen ellenséges!mert irigyled hogy én véghez vittem az elhatározásomat és lefogytam egy általad akaraterő hiánya miatt teljesíthetetlen kúra után!

2 éve
#2347
name
Köszönöm Bojtika :)

2 éve
#2346
name 3
NEM VESZÜNK!!!

2 éve
#2345
name
MINDENKI VEGYEN HÉTFŐN ÚTIFŰMAGHÉJAT A NATURÁBA!!

szívesen

2 éve
#2344
name 3
reply to name's post #2343
Számold ki felvitt receptként. Nincs ember, aki ezt fejből rá tudná vágni.

Amikor a leves kész, akkor mérd le, és mínuszos előjellel add hozzá a elpárolgást is.A legvégén már le tudod mérni a pulykanyak csontjait is. Ezeknek a súlyát a pulykanyak súlyából kell levonni.
Így megvan a a fazék leves értéke, ezután már elég csak a tányér levest lemérni, ha eszel belőle.

2 éve
#2343
name
Sziasztok! Szeretném kérni a segítségeteket. Mennyi kalória tartalma lehet annak a húslevesnek amibe fél kiló pulykanyak, fél kiló sárgarépa, negyed kiló fehérrépa, kis karalábé és ugyanakkora zeller, egy hagyma kevés fokhagyma van, és 4 liter víz?

2 éve
#2342
name 192
reply to name's post #2340
Igen, el is mondom miért ;)
1. Akinek muszájból életvitelszerű a diéta, nem ehet mindig rizst meg párolt zöldséget.
2. A tészta sem ördögtől való, főleg, ha durum, ráadásul a kalóriaszámolás pont arról szól, hogy kvázi bármit ehetsz, ha betartod a mértéket és az arányokat.
3. A mai ebédem a tészta mellé csirkemell pörkölttel együtt nem volt 400 kcal. Utána megettem még két Ferrero golyót is, és még így is a mai kalóriabevitelem reggelivel és tízóraival együtt nem haladja meg az 1000 kcalt. Pont most kezdtem agyalni, hogy ha a szokásos vacsim 250 kcal között szokott lenni, az uzsira elég szokott lenni egy banán, ami 100valahány, akkor még a végén valamit néznem kell második vacsinak, vagy erősebb uzsinak mert még a BMR-em sem fogom megenni.

Szóval igen, tésztával fogyok, és amúgy elég eredményesen. Az első körben 12 kg ment le három éve, és tartottam, most 3-nál tartok egy hónap alatt.

2 éve
#2341
name 192
reply to name's post #2339
Így tettem :) És stimmel! A 65 gr tészta 85 gr vizet vett föl, bár kicsit túlfőztem, de nem ment még azért szét, simán vállalható lett. Így pont ez a 150 körüli érték jött ki:
100 gramm tápértéke:
kcal: 149.93
fehérje: 1.73
szénhidrát: 33.37
zsír: 0.87

2 éve
#2340
name
fogyni szeretnétek?de közben tésztát esztek??az úgy korrekt :)

2 éve
#2339
name 9
reply to name's post #2337
Ezt bizony rosszul tetted.
Éppen a minap egy káposztás tészta kapcsán néztem meg a tészták kalóriáit.
A durumot nézegettem, mind 300+, leginkább 350kcal, ugyanakkor a főtt változat olyan 150+.
A tészták a gugli szerint a súlyuk kétszeresét veszik fel vízből, akkor ez a 150+ kcal túlzásnak tűnik, mert a nyers tészta harmadának kell(lene) benne lenni kalóriában.

Az a tuti, ha leméred előtte utána.

2 éve
#2338
name 192
reply to name's post #2337
Idő közben kutakodtam kicsit, és szerintem a nyersre vonatkozik. Most csak mások okulására írom ezt ide, hátha felmerül még a kérdés. Mivel a sima durum tészta is 300+ kcal a zacsin és itt is amelyiknél nincs feltüntetve, hogy főtt, viszont a főzött összes tészta csak 150+ kcal körül van, és másik fajta gluténmentes főtt tésztáról is találtam bevitt tételt, amik szintén ilyen értékek körül vannak. Úgyhogy most megfőzőm magamnak a megmért nyers tésztát, lemérem újra, és megleszünk :)

2 éve
#2337
name 192
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a tésztán feltüntetett értékek a nyers vagy a kifőzött résztára vonatkoznak? Eddig mindig a "főtt tészta" ételt használtam a meglévő ételek közül, de most át kellett állnom a gluténmentesre, és nem vagyok benne biztos, hogy azonos értékeik vannak a sima tésztával. Köszönöm előre is a segítséget, szép napot mindenkinek!

3 éve
#2336
name
1 üveg elrakott barck obamába befőttbe hány kalória van?
ilyen 1literes befőttes üveg és ilyen fél barackok vannak benne :)

3 éve
#2335
name 17
reply to name's post #2334
Haha, biztos spenótból készül. :-D

3 éve
#2334
name
reply to name's post #2311
Szia, van olyan csoki, ami nem hizlal, sőt támogat a fogyásban. Nincs benne cukor, és mégis finom, csökkenti az éhséget, és persze az egyéb édesség, + szénhidrát utáni vágyat is. Ha érdekel, írj a cherri581122@gmail.comra, további infóért.

3 éve
#2333
name
Na mi van itt?mindenkinek sikerült lefogynia???

3 éve
#2332
name 9
reply to name's post #2331
Szia!

Már ott elrontod, hogy ha 60g van a mérlegeden, azt 100g-nak viszed fel.
Ha 60g, akkor 60g. Utána pedig ne vond le a zsírt, mert az nincs a mérlegeden, nem eszed meg.

A komplett zsíros sonkára mondta a gyártó hogy 230Kcal, ebből valamennyi fehérje, valamennyi zsír.......de Te azt módosítottad azzal hogy szétrobbantottad.

Keress valami kevésbé zsíros füstölt főtt sonkát a bázison, és írd be hogy abból fogyasztottál 60g-ot.

3 éve
#2331
name 51
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Sonkát főztem, 1032g lett a főtt sonka tömege. Nagyon szétfőtt sajnos és amugy sem is szeretem (nem szétfőtt állapotban) a hájas részét, ezért azt a zsíros, pépes részét lekapartam, élvezhetetlen lett volna ebben az állapotban végképp, így maradt 628g "tiszta, szín sonkám" és 404 g "háj". (vegyük 60 és 40%-nak az egyszerűség kevéért). Fevinném, hogy mennyit ettem belőle, mondjuk 60g ot. Azt a rendszerben valójában 100g-nak kell fevinnem, hiszen a 60g a szín sonka, a zsíros sonkából az 100g-nak számítana. És le kell vonnom 40g zsírt, hiszen azt kidobtam. Ha ezt megteszem, akkor a viszont minuszban kötök ki (100g sonka a gyártó szerint 230 kcal (15g fehérje, 18g zsír), 40g zsír visztont 371 kcal). Nem valami kardinális kérdés, igazából csak szeretném jól csinálni a dolgokat, hátha ezt már végigjárta valaki:) Van ötletek hogy rontom el a matekot? Nem zsírnak kéne elszámolni a sonka hájas részét? Pedig egy az egyben olyan állaga volt mint a sertészsírnak, miután megfőtt...

Köszi!

3 éve
#2330
name
reply to name's post #2329
Kösz még egyszer...most hogy leirtad 5 perc alatt megcsináltam
Igazábol most kezdjük el,a tegnapi nap volt a 0-dik nap
szép napot Neked is és mindenkinek...

3 éve
#2329
name
reply to name's post #2328
Az ételmegadások alatti zöld mezőben van egy szürke felirat: "Mit sportoltál". Ide kell beírni, hogy "dobolás", kis várakozás után nyílik egy lista, ahol látható a "dobolás ülve". Erre kell rákattintani, majd megadni, hogy mennyi időt töltöttél vele, utána a "megcsináltam" sárga gombot kell lenyomni. Ha a listában nem jelenik meg, akkor nem jól csináltam, de akkor nem tudok segíteni. Végső esetben számológéppel lehet kiszámolni: 4*kg*óra, vagy a mennyikaloria.hu-n tudod kiszámolni, és onnan átírni a kcal értéket. Utóbbihoz a zöld mezőben a ...-ra kell kattintani és a kcal-t választani, majd beírhatod az értéket.
Azt javaslom, próbálgasd nyugodtan az oldal funkcióit, akár bejelentkezés nélkül is, akkor biztos nem íródik felül semmi hasznos, csak amit próbaképpen beírtál, az elvész, de arra úgy sincs semmi szükség.
Sok sikert a fogyáshoz mindkettőtöknek!

3 éve
#2328
name
köszönöm a segitségedet...korombol láthatod mennyire értek a számitogéphez,épp az a baj,hogy ahol emlitetted,nem tudom hogy kell felvenni...amugy nem látom,nem ad ki semmit a sporttal elégetett kaloriáknál...zotyapa57 is én vagyok,safira57 a párom...pár napja kezdtük el az életmódváltást,és most ismerkedem az oldallal is

3 éve
#2325
name 3
Ha rendszeresen játszol, akkor a napi aktivitás része.
Mi van, ha fel se viszed, de bónusz kalóriaégetésként ott marad a háttérben?

(egy órára 496 Kcal jött ki az adataiddal.)

3 éve
#2324
name
reply to name's post #2323
Új sportként lehet felvenni, ott ahol a sporttal elégetett kalóriákat adod meg.
Könnyebbség kedvéért felvettem közösbe ajánlással, így remélem Te is látod. Nekem pár kalóriával többet számol valamiért (378 helyett 380), lehet, hogy Neked is. Finomítani nem lehet, mert a tizedesjegyeket figyelmen kívül hagyja a kalóriamegadásnál, pl. 3,99 helyett 3-mal számol.
Így hivatkozhatsz rá: dobolás ülve

3 éve
#2323
name
reply to name's post #2321
124 kg,175cm magasség,61 év...és köszönöm az 4kcal adatot is...csak be kéne juttatni vhogy a táblázatba


3 éve
#2322
name
reply to name's post #2320
köszönöm a hozzászólást...nekem van adatom a dobolásra,csak nem tudom betenni a táblázatba,124 kg-os embernél 1 óra 495 kcal

https://mennyikaloria.hu/kaloria-adatbazis/sportok-mozgasok/260_Dobolas_ulve
ebbe kéne a segitségetek
szép napot mindenkinek

3 éve
#2321
name 3
Egy kevésbé pontos kalkulátor szerint testtömeg/kg-onként és óránként 4 Kcal az ütőhangszer.

3 éve
#2320
3 éve
#2319
name 9
reply to name's post #2318
Ha valaki szokott dobolni, és van kütyüje, talán megmondja neked.
Vagy kereshetnél valakit az ismerősök közül, akinek van kütyüje ami méri az égetést, és lemérhetnéd magadnak.

3 éve
#2318
name
A dobolás kalória égetése nincs benne a táblázatba...én nem tudom betenni,segítséget kérnék hozzá nincs

3 éve
#2317
name
reply to name's post #2314
ó eszek én máskor is sütit,de azoknak többségben vannak itt fent kalória-adatai. Ezeknek a cukrászdai sütiknek nem nagyon találok. No nem baj. :)

3 éve
#2316
name 3
reply to name's post #2315
Azért nem árt az itteni adatokat is leellenőrizni.
A "valamilyen vajkrém" és a "némi tejszín" azért, beláthatod, nem igazán határoz meg biztos adatokat.

3 éve
#2315
name
reply to name's post #2314
ó eszek én máskor is sütit,de azoknak többségben vannak itt fent kalória-adatai. Ezeknek a cukrászdai sütiknek nem nagyon találok. No nem baj. :)

3 éve
#2314
name 3
reply to name's post #2313
Nem fog ezen a sütis napon semmi megfordulni. A kilengés egyenesen kell néha. Akár ne is írj aznap semmit.

3 éve
#2313
name
Sziasztok!Én havonta szoktam enni egy-egy cukrászdai sütit eckler fánkot és mascarponés kockát.Ez utóbbit nem tudom megsaccolni mennyi kalóriát tartalmazhat.Vezetem itt fent az étkezési naplóm,de nem tudom mit írjak be helyette,vagy hasonló kalóriaszámú ételt. kb.12dkg-s a süti ;piskóta,mascarpone krém,valamilyen vajkrém és a tetején némi tejszín van.

3 éve
#2312
name
reply to name's post #2311
El is hiszem h függőséget okoz nyugi nemcsak nálad hanem bárkinél:-)
Viszont az energiaitalt mélységesen elítélem azt méregnek tartom.
Elvileg még nincs kimutatva h az édesitőszerek károsak lennének hiába jelent meg ezzel kapcsolatban 1000 cikk egyenlőre mindenki csak találgat.
Nem is kell sztem az édességről lemondani csak kontrollálni kell.Én is járok minden vasárnap délután cukrászdába.Ez a dolog se ugy működik hogy ami nem fehér az fekete van arany középút is szerintem.

3 éve
#2311
name 5
reply to name's post #2310
Én most próbálok leszokni a Pepsi Lightról és Maxról, mert azt vettem észre, hogy már szinte függő vagyok. Tudom, hogy nem tartalmaz kalóriát, de ez azért mégse normális dolog. A kávéba, teába én is édesítőszereket használok. Nekem gyengém az édesség, úgyhogy erről nem is próbálok meg lemondani, betervezek szinte minden napra valami kis édes kényeztetést, így többnyire el tudom kerülni a falásrohamokat.

3 éve
#2310
name
reply to name's post #2308
Hát pedig sajna most nekem is le kellett adnom 5 kgot a gyorsabb futás érdekében.
Sajnos azért illetek ilyen jelzővel ételeket és italokat mert rengeteg olyan van amiket azonnal be kellene tiltani PL:felvágottak A régi testépítők már Arnoldék is azt vallották hogyha az étel amit a tányérodon látsz 2 3 összetevőtöl többet tartalmazz akkor azt dobd el.
Ha valaki fogyókúrának fogja fel a normális táplálkozást akkor el is fog bukni;mert inkább örülni kell h végre hurrá normálisan étkezem ;és nem leves második suti kola haboskávé az ebédem hanem csak egy tál étel esetleg nagy ritkán mellé egy pohár light üditőital vagy edesitőszeres kávé ami szintén nem egeszseges dehát na emberből vagyunk:-))

3 éve
#2308
name 5
reply to name's post #2306
Hű, tök normálisan állsz hozzá az étkezés edzés kérdéséhez. Úgy látom, hogy te tulajdonképpen nem a fogyókúra, hanem a súlytartás és az étkezési napló vezetése miatt látogatod az oldalt. Egyszer én is szeretnék ide eljutni. Én nem használom a szar és a szemét szót az ételekre, javaslom, hogy te se tedd. Abban egyetértünk, hogy érdemes a természetes, minőségi, kevésbé feldolgozott ételeket választani.

3 éve
#2307
name 3
reply to name's post #2305
Nincs új a nap alatt tényleg. Ha rendszeresen több fehérjét eszel, mint 2 g testtömeg-kilogrammonként, akkor kipurcan a veséd és mivel szénhidrátra is alig engedsz kalóriát. az anyagcseréd is felborul.

Volt itt egy tagunk, aki nagyon szépen rákapott a testformálásra. Sok pénzt költött kiegészítőkre is, de a végén átbillent a ló túlfelére. Az utolsó infó annyi volt, hogy orvoshoz kényszerült menni, aki letiltotta az edzésről. A kérdésére, hogy akkor leépülnek az eddig felépített izmai, a doktor annyit mondott: le.

3 éve
#2306
name
Sziasztok!
Én is járok edzeni és leírnék pár tapasztalatot. A testsúlyonkénti *2g feherjét nehéz bevinni egy átlagembernek csak szilárd táplálékból. Ha nem vagy őrült testépítő akkor simán elvan a szervezet a testsúly*1,3 g mal is .Tehát egy 80-85 kg férfi bőven elvan kb100-120 gramm körüli fehérjével. Ettől még izmos leszel lesz egy fasza sportos izmos kinézeted;ami átlagon felüli.
leírnám a saját táplálkozásomat nagyjából.
82-85 férfi vagyok 180 magas.
Súlyzozok és heti kb 20-30 km futok.
Hiedelemmel ellentétben a futás sem takarítja le az izmot rólad olyan mértkben mint ahogy azt sok helyen írják.
Kb napi 2000-2200 kalóriát viszek be.
Leírom h miket eszek a teljesség igénye nélkül.
Mindennap 4 szer eszek egy étkezésem kb 500kaloria.
Majd mindennap iszok egy feherjet.Sokszor ez a reggelim 80 gramm zabbal.
Főbb husok amiket nyugodtan lehet fogyaztani:
Mindennap eszek halat vagy konzerv formában sos lében tároltat vagy grand mare tőkehalat fagyaztott(penny) vagy piacon busa amur ponty.
köreteim általában:mexikoi zoldségkeverék ;legolcsóbb rizs;főtt krupli;főtt brokkoli(bár ezt nem szerettem nagyon);rizs;bulgur;
husok:szinte bármi ami nem totál zsiros;csirkemell csirkecomb(bőr nélkül) pulyka sertéscomb stb

fogyasztok tésztát is nyugodtan lehet enni persze szamolva a kalóriát
eszek kenyeret;főzeléket;
Ha valaki fogyni akar elvileg a szar kajától is lehet csak akkor izmot sokat vesztel.
Szeretem a konzevbabot lencsét sok gombát rengeteg tojást zsirszegény és normál túrót is egy teáskanál mézzel.kefirt és joghurtot
Eszek felvágotatt virslit is.
iszok light kolákat
de általában szar kajákat és kolákat csak korlátozott mértékben,ha valaki mindennap megiszik 2dl light kolát nem fog meghalni.
tehát gyakorlatilag mindent eszek még a szar kajákat is de próbálom minimalizálni a fehérjéből gazdag vagy kalóriaszegényt pedig maximalizálni és mindig maradok a kalóriakereten belül ,
Röviden ennyi.és sztem 0,5 kg vagy max 1 kg a heti ideális fogyás.


3 éve
#2305
name
Nincs új a nap alatt. Ha nem eszek elég fehérjét, az edzés utáni katabolizmus szétcseszi a testem, mert tiltásig nyomom. Röviden.

3 éve
#2304
name 9
reply to name's post #2303
Hirtelen ezt találtam erről a célkitűzésről:

https://peakshop.hu/man/zsiregetes-izomepitessel/

Biztos találsz még ezzel kapcsolatban olvasnivalót, a fontos az hogy ne keseredj el ha nem megy egyszerre, majd megy egymás után.

3 éve
#2303
name
45% fehérjét kell bevinnem mert sportolok és izmot szeretnék. 1500 Kcal-nak az majdnem a fele. Ennyi. Ja és akkor még csak aludtam meg lélegeztem....

3 éve
#2302
name 9
reply to name's post #2296
Nekem 30dkg nyers csirkemell elég naponta a fehérje teljesítéséhez, ha más fehérjét egyáltalán nem eszek.
Valami nem stimmel ezzel az 50-60dkg-os számolással.

3 éve
#2301
name
reply to name's post #2299
Na a bab, bulgur már jó kapaszkodó lesz, köszi :)

3 éve
#2300
name
Köszönöm! Igazából magas fehérjetartalmú zöldségekre gondoltam, mert sosem ettem ennyi húst és nem is akarok... a brokkoliról tudom hogy relative sok van benne, de ennyi.

3 éve
#2299
name 424
reply to name's post #2296
Persze melle meg ehetsz sovany tejtermeket pl. turo, joghurt, kefir,huvelyeseket, pl bab,bulgur,hajdina, koles, ( vigyazat a CH-ra ezeknel), tojast (vigyazat a zsirra), zabpelyhet - ezek is mind tartalmaznak feherjet, nem kell cask hust enned. Pragai sonka, csirke-pulykamell sonka.

3 éve
#2298
name
reply to name's post #2296
húst fehérjeporral tudod kiváltani

3 éve
#2297
name 3
reply to name's post #2296
De hát ehetsz húst! Miért kellene bármivel is kiváltani?

A csirkecomb vagy a sertés is jó, vagy bármilyen hús, de igyekezz zsírszegényen elkészíteni

A csirkemellet a soványsága miatt szokták ajánlani. De a csirkecomb is jó, pláne a bőrét lehúzod. (Abban sok zsír van.)

3 éve
#2296
name
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a húst milyen alternatívákkal lehet kiváltani? Az adataim alapján napi legalább(!) 50-60 deka csirkemellet(nyerset néztem) kéne hogy megegyek és őszintén szólva nincs ennyi pénzem erre... a szóját látni se birom, jó magyaros konyhán nőttem fel szóval kissé bajban vagyok.

3 éve
#2295
name 424
reply to name's post #2294
Azert, mert ugy volt felvive, hogy 1 g = 7 g , igy let 1 g 45.7 kal, onnan a 20 g 914 kal. Javitottam, most jol szamol. ( cask a szamolast javitottam, az adatokrol nincs infom, hogy jok, vagy nem)

3 éve
#2294
name
reply to name's post #2293
Simán "Mangalica tepertőkrém" -Almaka- hozta létre. 20 g-ra 914 kalóriát hoz fel, de nem tudom miért.

3 éve
#2293
name 9
reply to name's post #2291
Nem tudom megnyitni, azt mondja hogy "nem saját étel"

Eddig ez nem volt gond....

3 éve
#2291
name
https://kaloriabazis.hu/etelszerkesztes/mangalica_tepertokrem/1405717_0

Sziasztok. Mi a baj itt? Nem oszt vissza 20 grammra.

3 éve
#2290
name
reply to name's post #2289
Én is így számoltam, de bizonytalan voltam. Mindennek lemérem a nyers súlyát és a készet is.

3 éve
#2289
name 3
reply to name's post #2288
Szívesen. Sokan akaratlanul is így csapják be magukat, hogy nem számolják az elpárolgást.
A vizet is be kell írni, ha tettél közben hozzá. Azt csak mint vizet és a súlyt.

3 éve
#2288
name
reply to name's post #2287
Nagyon köszönöm

3 éve
#2287
name 3
reply to name's post #2286
Ezt ha felviszed receptként, az összetevők össz-súlya 1 kg.
A hozzávalókba beírod még, hogy elpárolgás, és beírod, hogy - 35 dkg. Így, mínusszal!

Szépen ki fog jönni, hogy 65 dkg étel, de az 1 kg kalóriáival, mert víz párolgott el belőle, annak meg nincs kalóriája.

3 éve
#2286
name
Ismét lenne egy kérdésem: adott egy étel, amely tartalmaz csirkehúst, gombát, hagymát és füszereket, nyers állapotban 1kg. Mikor elkészül, már csak 65? g. Ilyenkor melyik súlyt vesdzük figyelembe? Köszönöm

3 éve
#2285
name 3
reply to name's post #2281
A mák remek kalciumforrás.
Talán elárulják, mennyi benne a mák!

3 éve
#2284
name 3
reply to name's post #2279
Érdekes.

Hippokratész sem a paradicsomot, sem a burgonyát nem ismerhette. :D Mindkettő Amerikából került Európába.

3 éve
#2283
name
reply to name's post #2269
Szia, én azt gondolom, hogy heti 0.5kg az optimális, de a maximum legyen az 1 kg! Ha gyors a fogyás, akkor gyakori a jo-jo effektus és a kezdeti lelkesedés alábbhagy(hat)
Szép estét :)

3 éve
#2282
name
reply to name's post #2269
Szia, én azt gondolom, hogy heti 0.5kg az optimális, de a maximum legyen az 1 kg! Ha gyors a fogyás, akkor gyakori a jo-jo effektus és a kezdeti lelkesedés alábbhagy(hat)
Szép estét :)

3 éve
#2281
name
Sziasztok!
Khm, eléggé bicskaforgató kérdés a csoportban, de ez az egyik, ami nálam TOP desszert és ha meglátom, nehezen tudok ellenállni.
Szóval a kérdés az, hogy egy mák fagyit hogy rögzítsek. Ahol szoktam venni, ott dkg-ra mérnek, így az egység nem gond. Írjam be a tejszínes fagylaltot és hozzá mondjuk 1 gombóc esetén egy teáskanál mákot?
Köszönöm a segítséget! :)

3 éve
#2280
name 424
reply to name's post #2279
Ezen igy senki sem tud segiteni, mert:
1. mekkora fej zeller, mekkora darab paradicsom, stb
2. Mennyi vizet toltottel hozza, illetve mennyi az elparolgas a fozes soran.
Hogy ebbol egy tanyernak mennyi a kaloriaja, azt cask akkor tudod, ha felviszed sajat receptnek. Es nem cask ezt, hanem mindent, mert ha meg is van a recept egy bizonyos etelnek, nem biztos, hogy ugyanannyi a te recepted kaloriaja is, nem egyforman fozunk, nem egyforma egy darab zeller, repa, hus, stb. Tehat mi a teendod: megmered az ures edenyt; megmersz mindent amit beleteszel, merlegen, grammban es nem darabra; hozzaadod a vizet, amit nem muszaly megmerj, lehet meg fozes kozben is adsz hozza. Mikor kesz, megmered a megfott etelt, kivonod az edeny sulyat es megkapod a kesz eteled sulyat. Felviszed a receptet ( Mit ettel sor vegen a 3 pont alatt rejtozik egy gomb: Uj recept felvitel), mikor felirtal minden hozzavalot, megjelenik azoknak az ossz sulya. Ezt kivonod a kesz eteled sulyabol es hozzairsz a receptedhez meg egy hozzavalot: "Viz" + vagy - elojellel, igy a recepted vegen mar a kesz eteled sulya szerepel, alatta pedig kiszamolva a 100 g -ra valo kaloria es makrok. Ezutan mar csa azt kell merjed, hogy mennyit eszel belole ( grammban es nem tanyerral). Elsore lehet neheznek tunik, de csakis igy tudod pontosan, hogy mennyi az annyi. Akkor nem muszaly receptet irj, ha amit fozol azt egyszerre egyedul meg is eszed, akkor felirhatod a hozzatevoket, mintha nyersen etted volna

3 éve
#2279
name
Nem találom a listán a Hippokratesz levest. Tudna segíteni valaki, hogy ennek mennyi lehet a kalória, rost, szénhidrát és fehérje értéke?
Ez lenne a recept, de egy étkezéshez csak egy tányérnyit eszem belőle:
2 fej vöröshagyma,
2 db kisebb póréhagyma,
1 fej zeller,
2 db fehér gyökér,
4 szem burgonya,
3 szem paradicsom,
2 gerezd fokhagyma

Köszönöm!

3 éve
#2278
name
reply to name's post #2277
Meg fogom kérdezni. Sajnos egyik receptre sem hasonlít, meg sokkal kisebb adag azoknál, amik oda fel vannak tüntetve. A Dieta Life Marketben vettem, de ezután kerülni fogom.
Köszönöm a választ!

3 éve
#2277
name 9
reply to name's post #2276
Akkor ezzel sajnos nem tudsz számolni.
Ezek a kaják lehetnek a buktatók, mert ki tudja mi van benne? Mint az éttermi kaját, csak saccolni tudod, de itt számolni akarunk.

Megkérdezheted a gyártót, ha válaszol szerencséd lesz. Hogy valóban mi kerül a dobozba az csak a véletlenen múlhat.

A Nosaltyn vannak tortilla receptek, de ki tudja ez melyikre hasonlíthat?

3 éve
#2276
name
Sziasztok. Erről a termékről nem találok semmit:
https://ilovecookies.hu/szendvicsek/tortilla/pesztos-csirke-tortilla

Meg igazából semmiről, amit ez a cég forgalmaz. Picike adag, kettő kicsi wrap van benne.

3 éve
#2275
name 9
reply to name's post #2274
Ha csontosat főzöl, akkor visszaméred a csontot.
Logikus hogy azt nem eszed meg.

3 éve
#2274
name
Sziasztok lehet baromságot kérdezek.Pl: szeretnék főzni egy gulyáslevest bele csirkenyakat szeretnék tenni megvan hogy 100 grammban mennyi kalória zs/f/zs van.de ennek szerintem majdnem 90% csont akkor hogy számolom ki?lemérem nyersen is meg ami megmaradt csont?Köszönöm a segitséget! : )

3 éve
#2273
name
Van pl egy alma, mondjuk 100 kcal. Ha gyümölcscentrifugán átküldöm, amiből kijön a leve és megmarad a rostos püré, akkor vajon milyen arányban oszlik meg benne a kalória/szénhidrát?

3 éve
#2272
name 3
reply to name's post #2271
Lehet, igen, így szokott a fogyás megindulni.

3 éve
#2271
name
reply to name's post #2270
Köszönöm, átállok erre. Azt észrevettem (lehet jogy marhaság), hogy már nem vagyok olyan vizes, lehet hogy a súlyveszteségem nagyobb része ez volt?

3 éve
#2270
name 3
Heti fél kg az átlag, a sikeres fogyásokra visszatekintve is.

A keretet edd le. Ritkán, de előfordul, hogy a BMR körüli keret mellett nem fogy az illető. Ekkor legalább tapasztalat alapjá lehet módosítani. Alapból, a BMR az alapanyagcseréhez kellő kalóriabevitel, és a napközbeni aktivitással emelt kalóriaigénynél még ez is kevesebb.

Az agy erősen befolyásolható. Van, aki 800 kcal mellett sem éhezik, csak egy idő után feladja... addig ráadásul elég sok izmot veszített.

3 éve
#2269
name
reply to name's post #2268
A heti 1 kg fogyás kevés? Én nem tudom. A célom - 30 kg, nem gyorsan és nem éhezve. A keretem naponta 1717 kcal lenne, de az 1500kcal-lal sem éhezem , jól érzem magam. Remélem nem csinálok semmit rosszul

3 éve
#2268
name 3
reply to name's post #2267
Szia! Mivel a napi 4 km rendszeres, így benne van az átlagos napi terhelésedben.

De miért örülsz a heti 1 kg fogyásnak, és mi alapján 1500 Kcal a napi kereted?

3 éve
#2267
name
Sziasztok! Új vagyok még itt és lenne egy kérdésem: az alapjárat kcal nálam átlagos munka mellett van beállítva, az lenne a kérdésem,hogy ebben a munkahelyre való gyaloglás ( napi 4 km) benne van-e? A fogyásom stabilan 1 kg/ hét, tartom az 1500 kcal bevitelt és minden nap 40 perc torna. Szeretném pontosan vezetni. -10 kg-nál járok. Köszönöm

3 éve
#2266
name
reply to name's post #2264
Nekem is kb így jött ki. Csak az volt a furcsa, hogy más kenyerek 100 gr-jára (amik itt szerepelnek) több mint 200kcal-t hoz, ez meg csak 177.(lehet azért mert ebben nincs semmi + adalékanyag) Köszi, hogy felvitted Te is, így gondolom jó lesz

3 éve
#2265
name
reply to name's post #2263
172 ml-t vontam le

3 éve
#2264
name 9
Felvittem olyan liszttel, amit találtam az adatállományban, de nem tettem közösbe. Csak azért vittem fel, hogy lásd az elpárolgást.

https://kaloriabazis.hu/recept/kenyer_hazilag_kcal/1727524_0

3 éve
#2263
name 424
reply to name's post #2262
Tehat hozzairtal a receptedhez kb -150 ml elparolgast?

3 éve
#2262
name
A kész kenyér 80 dkg lett, ennek megfelelően szerintem kivontam, így 177kcal/100 gr jött ki

3 éve
#2261
name 4
reply to name's post #2260
Sajnos nem latom a receptedet, azonban egy fontos kerdes, hogy kivontad-e az elparolgast?

3 éve
#2260
name
Sziasztok! Felvittem egy kenyér receptet (kenyér házilag néven) amit szoktam itthon sütni, gyanúsan alacsony a Kcal értéke. Meg tudná nézni valaki? (35 dkg sima liszt, 15 dkg tkliszt, 1 cs élesztő, 3 kk só, 4,5 dl víz) köszi

3 éve
#2259
name
Jól van akkor. Köszönöm az információt .

3 éve
#2258
name 3
Miért csökkent volna?
A rostok nem főnek ki belőle.

Vagy ha mégis, én ettől eltekintenék, nem lehet minden apróságba belemenni. Így is többet számolunk, mint egy egész osztályra való kisdiák. :D

3 éve
#2257
name
Hát ugyanannyi de a szénhidrát tartama gondolom csökkent. Persze nem fontos m igyis úgyis kevés kalóriát és ch t tartalmaz.

3 éve
#2256
name 3
Ha nem vett fel vizet a főzés során, akkor ugyanaz, mint a nyers.

3 éve
#2255
name
Meg tudnátok mondani h hány kalória illetve ch t tartalmaz 200 gramm főtt zeller!

3 éve
#2254
name
reply to name's post #2204
Igen, én is pont így eszem a levest, külön lemérek mindent és valóban a hús nagyon elviszi a kalóriát is és a napi zsír mennyiséget is, még akkor is ha soványhús..

3 éve
#2253
name 3
reply to name's post #2252
A kiegészítésed kiegészítése:
Állítólag ha a kifőtt tésztát leszűrés után kavargatod, akkor sem ragad. Viszont ha forró vízzel a szűrőben leöblíted (lényegében a rátapadt lisztet), akkor se nem ragad, se ki nem hűl.

A rizst és a száraz hüvelyeseket, de a kölest is lobogó forró vízzel leforrázva kezdem főzni, hamarabb megpuhul. A rizsre kétszeres a kölesre háromszoros vizet öntök.

Mindenfajta zsiradék nélkül.

3 éve
#2252
name 9
reply to name's post #2248
Hogy teljesen komplett legyen a kép, fogalmazzunk jól.
Nem az elpárolgást nem írtad be, hanem a leöntött vizet beleszámoltad! Nem ugyanaz!

Ha leméred a kifőtt tésztát, nem tudhatod mennyi kalória van benne, de ha tudod hogy szárazon mennyit tettél a vízbe, és azt egyedül etted meg, akkor úgy van ahogy Bojtika mondja, mindegy mennyi vizet szívott fel.

Nehogy nekiállj edényt, meg vizet, leöntött vizet méregetni egy tésztafőzésnél!
Ha egyedül megeszed, akkor a száraztészta súlyával számolj, ha többen eszitek akkor száraztészta súlya, és a felszívott víz ami a receptbe bekerülhet. Ezt pedig egyszerűen úgy tudod meg mennyi, ha a kész főtt tésztából kivonod a száraz tészta súlyát.

A kacsazsírral nem tudom mit csináltál, de legnagyobb része tuti lefolyt amikor leszűrted.
Jó lenne ha szakítanál ezekkel a beidegződésekkel...miszerint a tésztára zsírt kell tenni. Tudom én hogy akkor nem tapad össze......de ellehetetleníti a fogyasztható zsírkeret betartását, sőt pontatlanná teszi a számolást.
A rizs alá sem kell zsír! Nem kell előtte megfuttatni benne! Ez az elején engem is meglepett, így tanultam otthon, hát így készítettem. Itt tudtam meg hogy nem kell!

3 éve
#2251
name 424
reply to name's post #2246
A tesztanal nem kell az egesz vizet beleszamold, cask amit felsziv a teszta. Amugy mindennel, ha nem mered a hozzaadott vizet ( mert megtortenik, hogy meg hozza kell adj a sutes/fozes alatt): lemered az edenyt, mered amit beleraksz, megmered a kesz etelt edenyestol, kivonod az edeny sulyat, megvan a kesz eteled sulya Ebbol kivonod a belerakott dolgok sulyat es megkapod a viz / elparolgas sulyat: ha + akkor vizet vet fel, ha - akkor elparolgas. Nekem van egy tablazatom az egenyeim sulyaval, igy azt nem kell mindig mernem

3 éve
#2250
name 3
reply to name's post #2248
Szívesen! :D

3 éve
#2248
name
reply to name's post #2247
Köszönöm szépen a válaszodat! Azóta rájöttem hogy az elpárolgast nem írtam be. Szerencsére lemértem a kész tésztát. Így 90 kcal- ra jött ki a 100 g főtt teszta.

3 éve
#2247
name 3
reply to name's post #2246
A tésztád tehát összesen (125+230 gramm) 355 gramm lenne, ha a vizet mind felszívta volna. Lemérted a kiöntött víz súlyát a leszűrés után?

A tészta kalóriája a felszívott víz súlyával csökken.
Pl. 100 gramm rizs a főzés során felszív 200 gramm vizet. Tehát a 300 gramm főtt rizsemben a 100 gramm rizs kalóriája van benne.

A tészta mennyi vizet szívott fel, nem tudom. De ha egymagad etted meg, akkor mindegy, mert akkor elég csak a 125 gramm tésztát számolni szárazon, és a többi hozzávalót.

3 éve
#2246
name
Sziasztok!
Ismét elkezdtem a kalória számolást. Ma 8 tojásos tésztát főztem. Beírtam receptbe, és megfőzve 23 kcal jött ki 100 g -ra. Ezt hihetetlennek találom. 125 g tészta+ 23 dl víz+ 2 tk só+ 1 ek kacsazsír volt benne.
Láttam kifőzött tésztát feltéve 158 kcal- val. Ki tud segíteni. Mert így szerintem nem reális.

3 éve
#2245
name
Amúgy amikor fogyókúrázok 3évente akkor soha nem értem,hogy én a normális napokon 2év 10hónapban hogy birok megenni ilyen 3000 kalóriát naponta lehet hogy csak 2800 nem tudom de nem ez a lényeg,csak ezzel az 1200 napi kalóriával is simán el lehet lenni pedig ez a napi normál kalória fele.

3 éve
#2244
name
Meg sem nézted a megivott lötty (bocsi de nem nevezném egészségesnek az édesítőszeres szénsavas italokat) kalóriáját?
Én kb minden nap megittam 1 kalóriamentes fél literes monster eneriga italt(egyikben fél literben 10 másikban 50 kalória van)
de én utána rá fél órával mindig éhes lettem pedig magában a piában nem votl kalória.

3 éve
#2243
name 3
De ha mondjuk tele van rengeteg zsírral, akkor is borul az aznapi kajád. Mindenképpen csak jelzésértékű az aznapi számolás.

3 éve
#2242
name
Azért nem veszem kilengésnek, mert köret nélkül volt csirkehús és gomba, még ha hozzáveszem azt, hogy olajosabb, mint ahogy magamnak csinálnám, akkor sem hiszem, hogy olyan durva lenne. :) Egyébként én is 300-400 g közé saccoltam.

3 éve
#2241
name 3
De ha eleve csak saccolod a beltartalmát, akkor már nem mindegy?

3 éve
#2240
name
Én a kínai egytálételt néztem ki magamnak. Egy adagra 400 g-ot ír, mivel fél adagot kérek, így 300 grammot számolok, talán így reális.

3 éve
#2239
name 3
Még a neten se találtam. A kínai kajás napot vedd kilengősnek!

3 éve
#2238
name
Azt gondolom nehéz lenne megmondani, hogy egy gyorséttedmi kínaiban a csirkehús fehérgombával hány kcal-t tartalmaz, de azt esetleg nem tudja valaki, hogy egy kis adag hány gramm kb? :)

3 éve
#2237
name 424
reply to name's post #2235
Sikerult? arra vigyazz, hogy a hoozaadott vizet es az elparolgast is ird be a receptedbe! az elparolgas az a nyersanyagok osszsulya minusz a kesz eteled sulya, ezt minusz elojellel ird fel a receptbe.

3 éve
#2236
name 17
reply to name's post #2235
Katt a főoldalon a mit ettél mező melletti három pontos négyzetre.

3 éve
#2235
name
Sziasztok. Saját receptek felvitelére lenne lehetőség? Sok teljes kiörlésű dolgot készítek azonban sajnos egyikük sem található meg a rendszerben. Előre is köszönöm a választ. Bocsi ha rossz helyre írtam.

3 éve
#2234
name 9
reply to name's post #2232
Ebben az oldalban az a jó, hogy tényleg azt eszel-iszol amit akarsz, és tudod követni az elfogyasztott kalóriákat.
A kalóriák számolásával felügyeljük hogy hol az elég, de tényleg számolni kell!

Meg sem nézted a megivott lötty (bocsi de nem nevezném egészségesnek az édesítőszeres szénsavas italokat) kalóriáját?

Hogy ez miért sikerült mégis?
Lehet szerencséd volt.
Vagy olyan alacsony kalóriát állítottál be, hogy még az italjaiddal sem érted el a tényleges kalória felhasználásod szintjét, esetleg még mozogtál is mellé.

A módszer nem követendő!
Gondolom szembesülve a 760-as számmal átgondolod a folytatást :)

3 éve
#2233
name 3
Honnan jöttek ilyen adatok?


3 éve
#2232
name
sziasztok ! A szénsavas üditő édesitőszerrel tényleg tartalmaz kaloriát???Azért az nevetséges,hogy ha meg iszok 2 litert...az kb 760kalória ??? mint másfél kakós csiga ? :D csak mert 2 éve üditö mellet fogytam 25 kilot kalória számolásal és nem is tudtam,hogy abban is van kalória..akkor ez mi ez ?:D

3 éve
#2231
name 3
reply to name's post #2230
Persze, már mindenképpen utólag van úgyis.

3 éve
#2230
name 31
reply to name's post #2228
mindegy a táblázatból veszek egy átlagot és annyi lesz

3 éve
#2229
name 31
reply to name's post #2228
Na de, amit te küldtél az 128 kalóriás az enyém meg 446. Akkor most melyik?

3 éve
#2228
name 3
Nem nagyon nézegettem eddig marhahúsokat, de keveslem ezt a kalóriaértéket.
Azt is kétlem, hogy ennyit három kanál olivaolajban sütöttek ki az étteremben. A benga nagy csontból ítélve, nem lehet esetleg marhalábszár? Mert ha az, akkor mégis jó lehet a kiválasztott érték:
http://www.xn--kalriaguru-ibb.hu/kaloriatablazat/marha-kaloriatablazat.php

Több zsiradékot számolj bele...3 éve
#2227
name 31
reply to name's post #2226
marha csak rengeteg volt a listában. Én ezt választottam. https://kaloriabazis.hu/recept/sult_marhahus_kcal/470366_0

De nem tudom jó-e. Mert vannak egész más kalóriájú marhahúsok is.

3 éve
#2226
name 3
reply to name's post #2224
Megnyílt. Inkább becsukni nem lehetett. (Alt+F4, én is most tanultam a fiamtól.)

Sima marhasült, nem?

3 éve
#2225
name 3
reply to name's post #2218
Mi ebben a lenézés, áruld már el...

Fel vagyok rá készülve, hogy nem mindenki tanulta általánosban, ezért az emlékeztető mondat.
Nem nézek le senkit, mert a lenézésnek nincs értelme. De a sértődésnek sincs.

3 éve
#2224
3 éve
#2223
name 9
reply to name's post #2222
En nem tudom megnyitni

3 éve
#2222
name 31
Tudna valaki segíteni milyen néven keressem ezt a marhahúst? Főtt? Sült?

https://1drv.ms/i/s!AspI3B3yd-hBgbKINzVhIoIgagPtYdE

3 éve
#2221
name 424
reply to name's post #2220
Apropo zselatin...epp kocsonyat fozok csirkemellbol zseletinnal megsegitem. Finom, feherjedus, a repatol rost es ch is a zsirt pedig leszedem. Kivancsi vagyok milyen ertekek jonnek ki ra

3 éve
#2220
name
reply to name's post #2219
megnéztem és nem találtam.. de mindegy hagyjuk inkább.. végül is csak 5 évente eszek egyszer ilyet, úgyhogy nem oszt nem szoroz :) egyébként nem sértődtem meg, csak azt hittem itt lehet érdeklődni beszólások nélkül ;)

3 éve
#2219
name 9
reply to name's post #2218
Nem csak feherje, ha rakeresel mashol is latod hogy van benne 0,1 g CH es ugyanannyi zsir is. A kerdesed utan megneztem mas oldalon is, es azert nem valaszoltam, mert gondoltam hogy Teged erdekel, es valszeg meg fogod nezni. Ezt a lenezos, bantos megjegyzeseket pedig hagyjuk mar, itt soha nem volt meg ennyi sertes vagy sertodes mint az elmult heten. Evek ota forumozunk es nem volt soha olyan hogy valakit direkt sertegetett volna barki. Nagyon hianyzik Lousha (akik ismerik tudjak miert, az egyik kozos mondatunk volt hogy a gugli a baratod)!

3 éve
#2218
name
reply to name's post #2217
mivel nem tudtam róla hogy CSAK fehérje, ezért kérdeztem.. nem értem miért kell lenéző stílusban válaszolni....

3 éve
#2217
name 3
Mivel a vér folyékony fehérje...

3 éve
#2216
name
sziasztok, én a sertés vérről szeretnék kérdezni, hogy elvileg a kalóriabázisban fel van írva, de tényleg lehetséges, hogy csak fehérje van benne? (nem a hagymás, zsírban sütött változatra gondolok, csak a sima sertésvérre, megfőzve)

3 éve
#2215
name 424
Mi a velemenyetek a sutotok kaloria es tapanyag tartalmarol? itt 80kal, 2-17-1 makrokkal szerepel, a sult sutotok pedig 56 kaloriaval. Mas oldalon talaltam 45 kal, 1-11.6-0.1 makrokkal, tobb helyen 26 kal, 1-6.5-0.1 makrokkal. Jo nagy elteresek vannak, nem tudom minek higgyek

3 éve
#2214
name 3
reply to name's post #2213
Úgy, úgy, türelmesen és okosan! :D

3 éve
#2213
name
reply to name's post #2212
Igen sikerült. De nem fogom túlzásba vinni ezeket a fehérlisztes péksütiket. Nagyon szépen mentek le egy ideig a kilók, de most leállt. 3hónap alatt 2kiló ment csak le. Előtte fél év alatt 13 kiló. De nem adom fel. Még 7kilót le kell adni. Életmód váltás megvolt, most türelem kell. :)

3 éve
#2212
name 3
reply to name's post #2211
Szívesen. Remélem, valahogy sikerült felvinned, amit szerettél volna.

3 éve
#2211
name
reply to name's post #2210
Szia! :)
Köszönöm a választ.

3 éve
#2210
name 3
Szia! Fent van néhány. Ha beírod a péksütemény nevét, esetleg feljön a tesco-s is.
Esetleg kiválasztod az egyik hasonló péksüteményt, és a tesco-s súlyával viszed fel.

3 éve
#2209
name
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget.
Nem tudjátok hol találom meg a Tesco péksütemények kalória értékét? Pl kakaóscsiga, túrósbatyu, császárzsemle.
Köszönöm szépen.

3 éve
#2208
name 3
Istenem, azok a régi erőlevesek...

A kockának köze nincs hozzá. Az erőleves az éttermek "mellékterméke" volt, miután több kilónyi marhahúst főztek meg előre, hogy később gyorsabban lényegülhessenek át pörköltté és egyéb ételekké, ugyanakkor az alaplé is meglegyen. Egy részébe zöldségeket is belefőztek, ez volt az erőleves. Ez elég sűrű volt, a megszokott húslevesnél sötétebb. Étteremben csészében adták, egy beleütött tojássárgájával, ha úgy kérted. Én úgy kértem, kiskoromban vasárnaponként a közeli Gresham étteremben ebédeltünk. Imádtam az erőlevest tojással, nem volt vele semmi faxni, csak a jóízű lé.

3 éve
#2207
name 192
Köszönöm a válaszokat! :) Az erőleves kifejezés nem jutott eszembe, hogy rákeressek, így már jó lesz :)

3 éve
#2206
name 9
reply to name's post #2203
Szerintem nem nagyon lősz mellé, ha úgy írod be, hogy elfogyasztottál egy kockát. Az fent van a bázison.
https://kaloriabazis.hu/etel/maggi_marhahus_leveskocka_kcal/1196650_0

A víz úgysem számít.
Nem tudom mennyire számottevő a benne úszkáló tészta, de ha beírsz mellé 1-2g nyers tésztát, szerintem jó lesz.

3 éve
#2204
name
reply to name's post #2203
Én az erőlevest használom. Külön számolom a főtt zöldséget, a főtt tésztát és külön a benne főtt húst. Tudom, nem leszek vele népszerű, de szerintem a hús nagyon elviszi a leves kalóratartalmát, ezért nem reális, ha hússal számoljuk. Szerintem.

3 éve
#2203
name 192
Sziasztok!
Alkalmanként egy menzán eszem ebédet, ahol a menüben sokszor üres húsleves tésztával vagy fridottóval a leves. Ebben nincs zöldség, semmi a tésztán kívül, és úgy tudom, simán leveskockából készül, de mégis van valami kis zsírtartalma is, mert csillognak a kis karikák a tetején. Hogyan tudnám ezt a levest beírni szerintetek? Húsleves receptet nem találtam a meglévők közt, amiben ne lenne benne a zöldség vagy még a hús is, az alaplevek közt pedig mindegyik gyanúsan kevés kalóriát tartalmaz, bár szerintem még mindig ezek állnak közelebb a valósághoz.

3 éve
#2202
name 424
reply to name's post #2201
Igen, az enyem hasonlo ertekekkel sajat leben van, a tied sos leben, amit le kell onteni

3 éve
#2201
name 1
ezt írja: Átlagos tápérték 100 gr lecsepegtetett termékben.

3 éve
#2200
name 424
reply to name's post #2199
szerintem jo, a sos level egyutt. En tonhal-konzervet vettem azt irta hogy sajat leveben, es 70.7 kal, 16.8 feherje, 0.35 zsir -t irt rajta. Rio mare marka, en erdelyben vettem

3 éve
#2199
name 1
tescoban vettem tonhalkonzervet, sós lében. létezhet, hogy ezek a makrói?
100 gramm tápértéke:
kcal: 79
fehérje: 17.2
szénhidrát: 0
zsír: 1.1

3 éve
#2198
name
reply to name's post #2192
Neked is köszi a választ!

3 éve
#2197
name
reply to name's post #2190
Köszönöm! :)

3 éve
#2196
name 424
reply to name's post #2194
aHOGYAN TE SZAMOLTAL, AZ IS JO KELLENE LEGYEN, NEM TUDOM MIERT JOTT KI OLYAN SOK CH

3 éve
#2195
name 424
reply to name's post #2194
Na akkor matekoljunk: Elottem egy dr.oetker karamelles pudingpor a kovetkezo adatokkal: 40 g a sulya 4 adag less belole, a kesz pudindrol a kovetkezo infok vannak a csomagon: 1 adag (148.5 g) 157 kal, protein 4.5, szh 24.5, zsir 4.3.
Tehat az egesz pudding megkeszitve ( mindent szorzunk 4-el) : 594 g, 628 kal, 18 P, 98.5 SZH, 17.2 zs. Ezt visszaszamoljuk 100 g. kesz pungra: 628*100/594 = 105.72 kal; 18*100/594 = 3.03 protein; 98*100/594= 16.5 szh; 17.2*100/594 = 2.9 zsir. Felviszed Uj etelnek a kesz pudingot 100 g-ra ezekkel az adatokkal.Minusszal 500 ml 1.5 %-os tejet (-225 kal, -16 prot, -24 szh, -8 zsir) es -54 g cukrot ( az en tasakomrol a kesz pudding 594 g - 500 g tej - 40 g pudingpor = 54 g. Cukor) az -216 kal, -0 prot, -54 szh, -0 zsir, es ezzel megvan a pudingporom adata 100 g-ra: 467.45 kal, 5 protein, 50.15 szh, 24.33 zs.
TOVABBI JO MATEKOLAST!

3 éve
#2194
name 192
reply to name's post #2193
:D
Azóta nem jött még rám az édességzabálhatnék, így nem próbáltam még ki.
De most, hogy rákérdeztél, megpróbáltam kiszámolni itt a bázison, de nem sikerült, mert a pudingpornak önmagában lehetetlen értékek jöttek ki. (100 gramm tápértéke: kcal: 456.5 fehérje: 6.2 szénhidrát: 103.6(!!!) zsír: 1.55)
Meg kéne keresnünk a hibát! :)
Így számoltam: a teljes adag, ami a gyártó által ajánlott alapanyagokból készül, az 500gr 1,5%-os tej, 40gr cukor és 40gr pudingpor = 580 gr. Ezért felvittem a receptbe 580gr Dr. Oetker pudingot, aminek az adatai a zacskón is szereplők. Ebből kivontam a tejet és a cukrot. A végeredmény elvileg csak a pudingport kellene mutassa, de az így biztosan nem jó, mert több az összetevők összege, mint 100gr.

3 éve
#2193
name
Fantasia!

Egy kis fantázia az egész, igaz?
hogy sikerült a pudingmegoldásod?

3 éve
#2192
name 424
reply to name's post #2189
termeszetesen fel kell vidd "Uj recept"-nek , egy nevet adjal neki ( pl.Tepsis cukkinis csirkemell), felirsz mindent amit beleraksz a tepsibe. Az1080 gramm ami "hianyzik" mikor kesz az eteled, az a recepted utolso alkotoeleme, vagyis elparolgas minusz jellel. Igy a recepted vegen a keszeteled sulya pont annyi lesz, mint amit mertel, vagyis 1362 g. Ebbol szamolja a rendszer ki a 100 g-ra valo kaloria es makro ertekeket. Megmered mennyit eszel a Tepsis cukkinis csirkemell-bol es azt irod fel . Ennyi.

3 éve
#2191
name 9
reply to name's post #2189
Az Információ fülön a Hírek rovatban találod a receptek felvitelét kezdőknek, haladóknak.

Régi bejegyzés, érdemes a Ctr+f gombbal rákeresni a "recept" szóra.

3 éve
#2190
name 3
reply to name's post #2189
Felviszed a hozzávalókat.
A nyers és a kész közötti eltérést felviszed mínusz előjellel Elpárolgás nevű hozzávalóval.

Szóval már ki van ez találva!

Ha nem adsz meg adagot, akkor a rendszer kiszámolja a 100 grammot, azaz mint bármi más ételnél, csak beírod a tányérodban levő adag súlyát.

3 éve
#2189
name
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni a saját receptek felvitelét illetően. Nem biztos, hogy a kérdést jól megtudom-e fogalmazni de majd kiderül :)

Szóval, van egy tepsi, beleaprítok 1144g csirkemellet, 1148g cukkinit, 45g olivaolajat és 82g koktélparit.

Ez ugye így nyersen 2442g, és 1920 kalória, kb 4 adag.
Sütőbe bekerül, kétszer leöntöm a levét, hogy ne legyen halállélev (a lélev a keresztlányom találmánya :D ) és a végeredmény készen 1362g, vagyis 1080g-mal kevesebb a sok elpárolgás és leöntött víz miatt.

Nos, hogyha én a kész kaját elnegyedelem, vagyis egy adagnak a már leöntött kész teljes tepsi egynegyedét veszem, ami 340g, akkor hogyan kell bevinni az elfogyasztott mennyiséget?

Mert ugye az 1080g-ban, ami elveszett, főleg víz van, szóval attól, hogy a kaja ennyivel könnyebb lett, még a kalóriamennyiség bennemarad. És ha evés után én a 340g-ot viszem be kész kajaként, hogy megettem, akkor az reális marad? Mert ha a kezdősúlyt nézzük, akkor annak az egy negyede az 610g lenne, de a kész kaja egynegyede az csak 340g.

Ilyenkor hogyan kell bevinni az egy adagot? Mert a felvitt mennyiségek még nyersben vannak, de a kész kaja pedig már elpárolgással van, és ha én a megevett mennyiséget készételben viszem be, akkor az olyan, mintha a 2442g-ból csak 340-et ettem meg, pedig igazából az egynegyedét, ami 610, ami azért eltérés. De ugye ha pl. nem tudom, hogy én annak a tepsinek pont a negyedét ettem meg, akkor hogyan tudnám lemérni mérleggel? Mert akkor így nem lesznek helyesek az adatok.

Nem tudom, hogy tisztán fogalmaztam-e, de hátha :)

Köszi előre is a segítséget!

Egyébként ez egy nagyon egyszerű, gyors recept, és elég jól belaktam tőle, pedig szinte csak fehérjéből van :)

3 éve
#2188
name 192
reply to name's post #2187
És tényleg. Hogy ez nekem nem jutott eszembe! :) Nagyon köszi!! :)

3 éve
#2187
name 424
reply to name's post #2183
ha nagyon akarod, ki lehet szamitani: felviszed receptnek. Hozzavalok: x gramm pudingpor a csomagolason levo adatokkal, minusszal kivonod a cukrot es tejet amit rairnak hogy bele kell tegyel es hozzaadod amit te bele raksz, mered, szamolsz elparolgast ha kell

3 éve
#2186
name 31
reply to name's post #2179
akkor kerülendő abszolúlt? Mert fehérjét akartam bevinni vele de ez így elég tré.

3 éve
#2185
name 3
A puding ráadásul szinte csupa keményítő.

3 éve
#2184
name 31
reply to name's post #2179
akkor kerülendő abszolúlt? Mert fehérjét akartam bevinni vele de ez így elég tré.

3 éve
#2183
name 192
reply to name's post #2177
A pudinggal az a gond, hogy az elkészített puding értékei vannak csak megadva, a poré nem. Tök idegesítő. Ha nem cukorral, másfajta tejjel, vagy alapanyagként használod fel pl. egy tortakrémbe, akkor használhatatlan... Hiába van odaírva, hogy 40 gr cukorral és 1,5%-os tejjel készült, abból nem tudom visszaszámolni, mennyi volt maga a por. Vagy... valahogy vissza lehet? Engem ez nagyon érdekelne, mert rendszeresen eszem pudingot, mert lájtosabb nasinak számít, és amikor rám jön a visszautasíthatatlan édességevési kényszer, akkor inkább ez, mint valami csoki.

3 éve
#2182
name
A joghurt egyébként sem a legjobb fehérjeforrás, bőven van a natúrban is ch. A nem lightban zsír is. A túró sokkal jobb.
De a bolti gyümölcsjoghurt simán felejtős.

3 éve
#2181
name 424
reply to name's post #2180
vegyel natur joghurtot. Ha mar mindenkepp gyumist akarsz, aprits bele nemi gyumolcsot

3 éve
#2180
name 31
reply to name's post #2179
akkor kerülendő abszolúlt? Mert fehérjét akartam bevinni vele de ez így elég tré.

3 éve
#2179
name
reply to name's post #2178
De, nagyon sok. De ennyi van benne, sajnos.

3 éve
#2178
name 31
Most vettem egy 400 gr-os gyümijoghurtot, amire rá van írva, hogy 13g cukor van benne/100g. Nem sok az?

3 éve
#2177
name 9
reply to name's post #2176
Értelmezd a zacskón a feliratot.
A termékben (porban) van a ráírt kalória, vagy az ételben?

3 éve
#2176
name
Sziasztok tudatlansagomert Elnézést előre is! Ha egy tasakos puding hatoldalan ott a kcal érték az elkészítéséhez meg még tej is kell akkor az még plusz puding kcal és a tej kcal? :(

3 éve
#2175
name 3
reply to name's post #2174
Én is gondoltam már egy ilyen beszerzésére... de papír könyvekre költöm a felesleges pénzemet. :D

3 éve
#2174
name
Ha itthon dolgozom (szerencsére egyre többet), laptop az ölembe, tévé reggel bekapcs, éjjel valamikor kikapcs. De ha el is alszom rajta, felébredek, kikapcsolom, de akkor meg nem tudok elaludni:-)
Van külön hálószobám, de ott nincs tévé, a wifim meg nem hatol át a vastag falakon. Nagy a távolság is.
A legjobban az e-könyvolvasómat imádom, pedig azt hittem, nem fogom szeretni. De közlekedésben vagy elalvás előtt zseniális, kicsi és könnyű, a többszáz könyv ellenére, és háttérvilágosítós, ha elálmosodom, csak félredobom, és kész.

3 éve
#2173
name 3
Én egy helyiségben dolgozom és élek.
A gép az első, mire bebútol, megvan a fogmosás és a kávé, a maileket látnom kell.
Kis munkaasztalom gurulós, este az ágyhoz húzom, kikapcsolom.
Nekem a TV akkor is megy, ha dolgozom, mert akkor is zavarna a teljes csend.

3 éve
#2172
name 424
reply to name's post #2170
Nalam a hazirend: reggel kaja, kave, szamitogep bekapcsolas ( nem feltetlenul ebben a sorrendben) A napom nagy resze gep elott, unokakkal, nemi hazimunka ( amugy konyvelesi cegem van, ezzel telnek a "csendes" nyugdijas eveim az unokaim mellett). Ejjel szamitogep az irodaban ki, haloban a TV be. Reggel forditva: TV ki, szamitogep be.

3 éve
#2171
name 4
reply to name's post #2169
Igen, ki kell uriteni az agyadat elalvas elott, nem gondolkozni a napi dolgokon :)

3 éve
#2170
name 3
Én a férjem mellett úgy éltem, hogy ő mindig nézett valamit. Képes volt dolgokat a reklámszünettől függővé tenni. (Járásképtelen volt az utolsó éveiben.)
Amikor meghalt, akkora volt a csönd, hogy azóta is kell szólnia valaminek. A tévén nincs időkapcsoló, de már hiába is lenne - ha pl. kis áramkimaradás miatt elhallgat, én felébredek.

Próbáltam erről leszokni, de bevallom, félek, ha csönd van. Hát nem baj, megy a tévé és kész. Vagy végszükségben a rádió.

3 éve
#2169
name 424
reply to name's post #2168
En pedig cask ugy tudok elaludni ha valami hulyeseget nezek a TV-ben. Ha nem, akkor megy az agyam korbe, es nem hagy elaludni Altatot meg ( amugy semmilyen gyogyszer) nem szedek,szedtem

3 éve
#2168
name 9
reply to name's post #2167
Nyugodtan beszélj bele, nincs ezzel semmi gond...bár a hsz 2 éve volt :)
Elszörnyülködtem hogy mennyi rengeteg kalória van az eddig elkészített kajáimban :)

Az inzulin rendben, a pajzsmirigy rendben, voltam vérvételen.
Alvás gondjaim továbbra is vannak, de a dokim igyekszik megoldani, már csak nekem kéne betartani amit mond.
Az alvás higiéne betartása lenne a megoldás...ki a TV-t a hálóból, és vissza a könyvet elalvás előtt. Nem gépezni lefekvés előtt...meg ilyenek. Amíg ezt nem csinálom meg, marad az altató.

3 éve
#2167
name
reply to name's post #1673
Szia, Bocs hogy belebeszélek azt hiszem kellene nézetned egy terheléses vércukrot ÉS INZULINT. Amit írtál az ráillik az inzulinrezisztenciára. (ha alvás gondjaid is vannak: Pajzsmirigyet is nézetnék).

3 éve
#2166
name 4
reply to name's post #2165
Udv,
A csontos, boros husoknal igen ki kell vonni, csak amit tenylegesen megeszel annak a sulyat kell szamitani.
Cseresznyemag, narancsmag.. :) Nekem meg nem jutott eszembe, sosem vontam ki.
Azonban pl az almat, kortet, dinnyet tisztitas, maghaz kivetele, hej levagasa(dinnye) utan merem le, tehat amit tenylegesen megeszek.

3 éve
#2165
name
Üdv Mindenkinek!
felmerült bennem a kérdés a mérések során, hogy például ha cseresznyét eszik az ember, akkor a magokat a végén le kell mérni és ki kell vonni a cseresznye "bruttó" súlyából? Illetve hasonló pl a csontos húsoknál a kérdés: a csont súlyát le kell vonni amikor a kalóriát ki szeretném számolni?
Köszi előre is! Szilvi

3 éve
#2164
name 9
reply to name's post #2163
A víz a kulcsa...talán.
Levest úgy főzünk, hogy a megfelelő sűrűséget elérjük, az alaplé pedig éppen csak annyi vízzel készül, ami ellepi

3 éve
#2163
name
Vajon mennyi a reális kcal értéke a marhacsontból főzött alaplének? Van, ahol a marhahúsleves (zöldségekkel etc.) 56 kcal/100ml, a marhacsont alaplé meg minden nélkül 72 kcal/100 ml.

3 éve
#2162
name
Ez már a kész sült csirkemell (ami sütőben sült és nem olajon, vajon,stb.)

3 éve
#2161
name
Az oldal szerint a sult csirkemell 100g 149kcal. Ezt sutes elott kell lemerni?

3 éve
#2160
name
Sziasztok! Nem tudja valaki hogy a Séf Büfés Csevap tál hány kalória? :)

4 éve
#2159
name
Köszönöm a válaszokat!

4 éve
#2158
name 1256
reply to name's post #2157
Nézd meg az összetevőket, ha azt írja, csicseriborsó, víz ,só akkor semmi. Persze, ha valami szószban van, akkor az passz...

4 éve
#2157
name
Sziasztok:) Nem tudja valaki, hogy mennyi kalória van 100g csicseriborsó-konzerv lében?

4 éve
#2156
name 1256
reply to name's post #2152
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Nincs itthon olajos halkonzervem, de a despar natúr lében lévő tonhal konzerv dobozára az van írva, hogy „Átlagos tápérték TÖLTŐTÖMEGRE vonatkoztatva”, azaz csak a halra vonatkozó értéket jelöli. Valószínűleg ugyanezen termék olajos változatánál hasonló megfogalmazás található.

Szerintem ellenőrizd le újra a saját terméked adatát.

4 éve
#2155
name
reply to name's post #2152
"Nettó tömeg: 125 g, Töltőtömeg: 90 g, ez a benne lévő hal súlya, eddig oké!
Az átlagos tápérték 100 g nettó tömegben, Energia: 197 kcal, Zsír: 12 g, Ch: 0 g, Fehérje: 22 g"
Ha abból indulunk ki, hogy a paradicsomos szardínia 100g 185 kcal, akkor szerintem az esetedben 100g-ra a 197 kcal csak a halra érvényes lecsepegtetés után. Gondolom, hogy az olaj pedig 35g, ami kb. 309 kcal. Ha olajjal együtt fogyasztod, azt rá kell számolni.

4 éve
#2154
name
reply to name's post #2153
Én olajostól eszem meg, de nem tudom kiszámolni így sem :) :)

4 éve
#2153
name 9
reply to name's post #2152
Egyáltalán nem biztos, hogy az olaj is benne van.
A neten több féle olajoshal van fenn, és nagyon eltérnek a mennyiségek, de ha logikusan végiggondoljuk, a halban leginkább fehérje van, és némi zsír. Jelen esetben a zsír fele annyi, mint a fehérje.
Vajon mennyi olajat nem eszel meg a konzervből? Mennyi benne a hal súlya? Mennyit "szívott" fel a hal abban a dobozban?

Ezen az oldalon vannak olajos hal kalóriaértékek, de mindegyik több, mint a tiéd.
http://www.vital.hu/?q=/node/5067

Szerintem ezek az értékek csak a lecsurgatott halra vonatkoznak.

4 éve
#2152
name
Sziasztok!
Olajoshallal kapcsolatban lenne kérdésem! Nettó tömeg: 125 g, Töltőtömeg: 90 g, ez a benne lévő hal súlya, eddig oké!
Az átlagos tápérték 100 g nettó tömegben, Energia: 197 kcal, Zsír: 12 g, Ch: 0 g, Fehérje: 22 g, gondolom ebben benne van az olaj tápértéke is!?
Ha az olaj nagy részét lecsorgatom, mert nem szeretem, akkor milyen értékekkel számoljak?
Köszönöm

4 éve
#2151
name
reply to name's post #2150
Köszönöm szépen az ötletet! :) Így fogok tenni. :)

4 éve
#2150
name
Hát, most nincs itthon földi mogyoróm, de szerintem számold meg mennyi szem van a zacskóban és el kell osztani az össz. grammot a szemek számával... és kijön, hogy kb. mennyi g 1 szem :) 100g pedig kb. 600 kcal.

4 éve
#2149
name
Sziasztok!
Kissé szőrszálhasogató a kérdésem: hány gramm egy szem földimogyoró?
Tíz szemet ennék, de nincs otthon konyhai mérlegem.

Előre is köszönöm a segítséget!

4 éve
#2148
name 424
reply to name's post #2147
En a kaloriaguru.hu oldalon neztem, ott vannak a husok darabonkent ( mell, comb, szarny, karaj,stb), borrel bor nelkul feltuntetve.Nem tudom mennyire jok az adatok, de eleg logikusnak tunnek. Lousha szokta meg egy amerikai oldalon ellenorizni, mar nem emlekszem mi a cime, de lousha is reg nem jart erre.

4 éve
#2147
name
reply to name's post #2145
Hááát, ebben lehet valami, csak hogy akkor rosszak az értékek, amiket találtam. :) A hús dobozán nem volt kcal érték megadva sajnos, így a nethez folyamodtam: pulykacomb (amiből a darált hús készült) kcal értéke itt az oldalon 174. Oké, abba nem gondoltam bele, hogy azt bőrrel együtt értik. De a pulyka darált húsé is 130. Más oldalakon is hasonló értékeket láttam, 138 kcal és hasonlók.
Na de végülis inkább kevesebbet egyek, mint gondoltam, mintsem fordítva. :)

4 éve
#2146
name
reply to name's post #2145
Hááát, ebben lehet valami, csak hogy akkor rosszak az értékek, amiket találtam. :) A hús dobozán nem volt kcal érték megadva sajnos, így a nethez folyamodtam: pulykacomb (amiből a darált hús készült) kcal értéke itt az oldalon 174. Oké, abba nem gondoltam bele, hogy azt bőrrel együtt értik. De a pulyka darált húsé is 130. Más oldalakon is hasonló értékeket láttam, 138 kcal és hasonlók.
Na de végülis inkább kevesebbet egyek, mint gondoltam, mintsem fordítva. :)

4 éve
#2145
name 424
reply to name's post #2144
Szerintem valamit elszamoltal! A pulykacomb bor nelkul 108 kal/100g, borrel 144 kal/100g, mig a serteshus 100 grammja 121 kal (sovany) - 218 kal (kozepesen zsiros) 314 kal (zsiros). tehat cask akkor lehet tobb kaloria a pulykas valtozatban, ha a TELJESEN sovany ( ami cask a sertesszuz) serteshust boros pulykacombbal helyetesitettel

4 éve
#2144
name
Kis színes, de ezt meg kell osztanom.
Tök büszke voltam magamra, hogy milyen jól megreformálom a rakott savanyúkáposzta receptemet, és nem sertés darált húst teszek bele, hanem majd pulykacombból készült darált húst. Elvégre a szárnyasok mégiscsak kalóriaszegényebbek, nem?
Hát nem :))) Összeraktam a kaját, leültem kiszámolni a kalóriaértékeket, és akkor jöttem rá arra, amit nem akartam elhinni: a pulykacombból készült darált hús kcal értéke több mint a fujjfujj sertéshúsé.
Ennyit a prekoncepciókról.:))

4 éve
#2143
name
Sziasztok!
Mennyi kcal lehet a Lidl-ben kapható csokis párna?

4 éve
#2142
name 9
reply to name's post #2141
Egyik sem.
Van egy olyan recept is fenn, hogy zacskóban sült karaj. Abban látom a kisült zsírt lemérve, és az elpárolgást is, annak a kalóriája 195/100g. Ennél talán kicsit több lehet benne a kolbász miatt, de a pontos adatot úgysem tudjuk meg.

Ha a fenti kettőből kéne választani, én a 201-et választanám.

4 éve
#2141
name 1
A kolbásszal töltött karajból van 2 féle: 549 kcal-os, és 201 kcal-os.
Melyik lehet a reálisabb? :D

4 éve
#2140
name 424
reply to name's post #2139
OK, de akkor a levesedbol ki kellene vonjad a kocsonya kaloriajat es makroit Amugy, ha par nap kulombseggel ( pl egy heten belol) megeszed az egeszet, levest, hust, kocsonyat, nem igazan szamit, hogy miben mennyi kaloria es makrok maradtak, az osszes nyersanyag kaloriajat megetted es allitolag 1 heten belol nem igazan szamit a napokra levo felosztas.

4 éve
#2139
name
reply to name's post #2136
Szia! Köszönöm a válaszod és teljesen logikus a levezetésed, de úgy gondolom,hogy ha egy másik napon használom föl ezt a szaftot vagy zselét,akkor önámítás lenne 0 kalóriát írni.Én úgy döntöttem,hogy kocsonyának veszem.

4 éve
#2138
name 9
reply to name's post #2137
Meg fogsz lepődni, ha egyszer leméred.
Leméred a far-hátat nyersen, és leméred az után, hogy lecsipegetted róla a husit. A többi súly, legyen az zsír vagy pici fehérje(leginkább zsír) benne van a levesedben!

A levest gondolom már tudod hogy kell felvinni, ki tudod számolni hogy mennyi kalória van a levesedben. Majd ha lesz rá alkalmad, mert megint főzöd, mérd le külön a farhátat főzés előtt, és mérd le csipegetés után a csontot.
Megkapod, hogy mennyi súly került a levesedbe, mert a leves végső (összesen) súlyából le tudod vonni a csont súlyát (azt nem eszed meg).
Attól, hogy a far-háton kevés a hús, a kalória még ott van, és főleg zsírban.

De ez az egész erről szól, hogy megtudjuk mennyit is eszünk, nem történik semmi ha megtudod :)

4 éve
#2137
name
Kérdésem lenne csirkefarhàt esetében ha húslevesbe hasznàltam fel és csak a picike húsos részekből ettem viszont a kisült zsírjât nem szedtem le a leves tetejéről ez ìgy hízlaló volt? Ill. A farhàt kalóriàja az egész nyesedékes dologra vonatkozik? Gondolom a kis húscafatok nem egetrengető kalóriák?!

4 éve
#2136
name 9
Én nem tekinteném kalóriának.
Amikor csirkét sütünk van egy adott kalória az ételben, és mindegy hogy a nyers hús súlyával számolunk, vagy a kész sült húséval, mert a nyersből kisül a "víz", így természetes hogy a sültben több a kalória, mint a nyersben. Attól, hogy ezt a "vizet" utána elfogyasztod, szerintem mindegy.
Ezek a zselét tartalmazó cuccok tapasztalatom szerint nem felszívódó anyagokat tartalmaznak, mint ahogy az utifűmaghéj sem jelent kalóriabevitelt, mert ugyan zselé lesz belőle, de nem szívódik fel.
Hasonló zselé lesz a kicsike padlizsánból is, ha rakott padlizsánt készítek, 2 sor padlizsán közé beteszem az elkészített fűszerezett darálthúst, és ha apró padlizsánt szeletelek vagy darabolok hozzá, kisül belőle a lé, amikor kihűl, zselé lesz.
Ettől nem lesz több benne a kalória.

Ha mégis van benne jelentős kalória, akkor azt a sült húsoknál is figyelembe kellene venni, mint csökkenés az elkészült ételben. De a sütést úgy számoljuk, hogy a hús vizet veszít....kalóriát nem.

4 éve
#2135
name
Sziasztok! Én két darab csirkecombot bőre nélkül szoktam megsütni tűzálló edényben.Van alatta pár hagymakarika és egy kevés víz.A keletkező szaftot,amit én inkább levesnek mondanék(később kocsonya állagú)szeretném salátához felhasználni,de nem igazán tudom eldönteni,hogy mennyi kalóriát írjak rá. Üdvözletem mindenkinek!

4 éve
#2134
name 9
reply to name's post #2132
A nassolás veszélyei :)
Majd belejössz, hogy először megnézed mennyi az annyi, és utána eszed meg.

4 éve
#2133
name 424
reply to name's post #2132
valoszinu az olaj, amit magaba sziv a sutes soran

4 éve
#2132
name
Sziasztok!
Találtam egy helyen kimérős zöldségcsipszet, gondoltam megkóstolom. Egyhuzamban befaltam, amit vettem, és csak későn csekkoltam, hogy kb. mennyi kcal. Mi az, ami ebben ennyire rettentően hízlal? 100 grammot minimum betoltam. :'( :'(

4 éve
#2131
name
reply to name's post #2127
teljes zabpehhes teljes 4 kcal

4 éve
#2130
name
sziasztok úgy szoktam csinálni hogy csak ebéd és vacsi nos hogy miért mert sajna cukor beteg vagyok és reggel mindig szúrnom kell ujjamat hogy magas cukor szintem akkor csak ásványvizet iszom átalában ebed 12:00 kor van diéta krumpli hús vacsi este 19-20 között készítem úgy rostos kenyér vagy barna robogós kenyér tej párizsi 2017.02.05 vacsi 3 tojás rántotta darab 162 g kevés olajjal 308 kcal= összesen bevitel 308 kcal na de ott van edzés ( mit edzetem step kondi / alapján kcal égetés 2122 kcal 1órás edzés step kondi 381 kcal égetem ma el

4 éve
#2129
name
reply to name's post #2062
kedves flashgrodon na most számoljunk ha (1 t. rántotta /54 g= 103 kcal
2 db tojás rántotta /54 g =205kcal atol füg olaj mennyiség most ott van mennyi fehérje szénhidrát és zsir az is meg kell figyelni

4 éve
#2128
name
reply to name's post #2113
kedves Nbaba elött kell meg mérni ugy ahogy mondot

4 éve
#2127
name
Tegnap vásároltam az ALDI-ban Teljes kiőrlésű zabpelyhes stanglit (azt hiszem ez volt a neve). Nem tudja valaki a kalória értékét? A listában nem találtam.

4 éve
#2126
name 424
reply to name's post #2125
ost neztem egy kicsit utana: 1ora terepfutas = 674 kal; 1 ora gyors futas - 16 km/ora/ lepcsofutas = 1233 kal; 1 ora biciklizes gyors 23-26 km/ora 816 kal; 1 ora favagas baltaval = 1446 kal

4 éve
#2125
name 9
reply to name's post #2124
Van egy olyan sejtésem, hogy az 1500kalória (tegyük fel) kb 4000 lépésnek felel meg....ezt szeretném valakivel megdumálni.

Ma 35 lépéssel ébredtem. Sima reggel után 500 lépéssel kimentem 10 órakor fát vágni, ami nehéz munka. 12-kor 4000 lépéssel jöttem be.
Nem lépkedtem annyit, de jól kifáradtam, nem nőnek való ez, de magad uram.......:)

Ha igaz a sejtésem, akkor az 1500 kalóriát már ledolgoztam, de ebben benne van a BMR-hez szükséges is, tehát a többi amit ma még meg fogok tenni lépésben, annyi a mai "veszteségem".
Nem néztem meg sehol mennyi a favágás kalóriaégetése....mert annyira most nem érek rá, de majd meglesem, hátha okosabb leszek.

4 éve
#2124
name 424
reply to name's post #2123
nem is azt akartam mondani, hogy a kettoegy es ugyanaz, szerintem is a pulzusszamlalo pontosabb, mint egy telefonos lepesszamlalao ( de ha lo nincs a szamar is jo). Azt akartam mondani, hogy a 6000 lepes nem lehet a BMR duplaja, ha 3000 lepes a BMR, legalabbis az en logikam szerint, ami persze nem biztos, hogy jo. Csakugyan nagyon kivancsi lennek valakinek a tapasztalatara, aki hasznalt olyan kutyut (pl Lousha, cask sajnos o nagyon eltunt mostanaban - remeljuk visszater )De ha mas sportokot is nezek, kemenysportot es sokat kell vegezz hogy 1500 kaloriat elfogyaszz, ez is arra utal, hogy lepesekkel - ami pl egy kemeny edzessel megsem teheto ossze - megsem tudsz 1500 kaloriat lejarni. Hatha majd akad valaki, aki erre tapasztalatbol valaszt ad nekunk.En is nagyon kivannek egy olyan kutyut, ha majd nagy leszek es sok penzem less( most meg cask 63 eves vagyok)

4 éve
#2123
name 9
reply to name's post #2122
Szerintem ezek a kütyük nem ugyanazt mérik, és csak a köznyelvben hívják őket egységesen lépésszámlálónak.
Úgy gondolom, hogy más-más eszközben más-más érzékelő lehet beépítve, ami mást mér.

Például a telefon nem mutatja a pillanatnyi pulzust. De én koromnál fogva is csak próbálom követni a fejlődést, már nem olyan egyszerű átlátni a világot :)

A fitbit tuti méri az elégetett kalóriát is, mert pl. ma reggel úgy ébredtem, hogy 35 lépés volt a kijelzőn, márpedig éjféltől tuti nem tettem egyet sem.

Ne hasonlítsuk szerintem össze a Te számlálódat az enyémmel, mert állítom hogy nem ugyanazt mérik, bár a "lépésszámláló" kifejezést biggyesztettük rá mindkettőre.

4 éve
#2122
name 424
reply to name's post #2121
hat azt hogy 6000 lepes a BMR duplaja lenne, nem hiszem, mert: okosak szerint a BMR az amire szukseged van, hogy mukodjel, tehat 1 lepest sem teszel meg, fekszel egesz nap. Alapjaratig van valamennyi plusz kaloria, amiben benne vannak az otthon eltotyogott ( esetleg a 3000 ) lepeseid. Tehat szerintem a 6000-nek max a BMR es alapjarat kaloria kozotti kulombseg adhat kiindulopontot. Amugy most nezem a telefonomon ( S HEALTH program) ma cask 750 lepest toporogtam el a szamitogep elol - elkeserito

4 éve
#2121
name 9
reply to name's post #2120
Köszi, de ezzel nem megyek semmire.
Ehhez hasonló hogy is mondjam....használhatatlan adatokat találok mindenhol.
Ha a kütyüm 10000 felett mutatja a lépésszámot (eddig 2 hónap alatt 2x fordult elő) az unokámmal több órát töltöttem a játszóházba, és a belem lógott estére a csúzdától meg a futkosástól, tehát az nem lehet kb 500 kalória....már csak azért sem, mert ez az egész napot méri. 24 órában ha alapjáraton vagyok is elfogy a BMR, ez szerintem számolja az alapjáratot is.
De annyira eltérők a napjaim...főleg ebben a hidegben volt amikor csak ültem az irodámban a fenekemen, akkor alig akarta elérni a 3000 lépést.
Tehát ez nem a lépéseket számolja, és nem kell tudnom mennyi a lépésem hossza, az aktivitást és az égetést számolja úgy, hogy lépésben fejezi ki, amit kalóriaégetésben is látnék, ha lenne hozzá megfelelő technikai hátterem, de egyelőre nincs, és türelmetlen vagyok.
Például azt is tudja, ha emeletre, tehát szintkülönbségre megyek, figyeli a pulzusszámot, és mivel a súlyomat ismeri kiszámolja a kalóriaégetést.
Csak sajna nem mutatja meg, mert nincs meg az a kontakt a gépemmel, vagy a telefonommal.

Az egyetlen kiindulópont az a 3000 lépés, amit olyan napon hoztam össze, amikor csak itthon toporogtam meg ücsörögtem...az lehet a BMR közeli érték.
De pl. ha 6000 lépést mutat egy nap akkor vajon a BMR-em dupláját égettem?
Valahogy így gondolom, de nem találok ehhez hasonló leírást vagy magyarázatot amiből kicsit pontosabban számolhatnék.

Nem csak kalóriaszámolás céljából vettem meg (egyébként féláron) hanem azért, mert a leírás szerint az éjszakai alvásról is tud jó adatokat adni, és mivel vannak gondjaim ezzel...hát beruháztam.
Mellesleg a 2 hónap alatt már kiszűrtem vele egy olyan dolgot, hogy mostanában vannak valamilyen rohamaim, amihez eddig 2x már mentőt is hívtak, de ez a csodálatos orvosi ellátás 2 hónapja nem tud nekem egy olyat mondani, hogy nyugi kedves, ez csak valami pánikroham, és ezzel függ össze az alvászavara is. Ez a kütyü megmutatta, hogy a roham előtt fél órával a pulzusom a duplájára emelkedik. Ezt eddig nem tudtam, mert ha jött a roham, mértem a vérnyomást, már nem látszott semmi.

Olvastam néhány típus működéséről, hogy van amelyik figyelembe veszi a gravitációt, van amelyik a sebességet...meg tudnom kell a lépésem hosszát, mert különben honnan tudnám a megtett távolságot egyeztetni a lépésszámmal....de ez nem az.
Olvastam olyan oldalt ahol azt mondják hogy az amerikaiak 2500 lépést tesznek naponta, de a 10000 az egészséghez vezető út...de ez sem igaz, mert ha 2500 lépésem lenne naponta, akkor még a boltba sem mennék el, tényleg csak itthon ülnék. A 10000-be pedig belegurnyulok.
Tehát továbbra is szeretném megtudni, mi ezzel a tapasztalat?
Ha Lousha pl. olvas, és megmondja neki mennyi szokott lenni hasonló számlálón a lépésszáma 24 óra alatt, már előrébb leszek. Mondjuk egy nyugis nap, és egy extra nap értéke már elárul valamit nekem.

De köszi hogy válaszoltál :)

4 éve
#2120
name 424
reply to name's post #2119
fitbit-et nem tudok mondani ( sajnos nincs nekem, pedig jo volna, de draga), az okos-telefonom mert adatokbol tudok peldat adni, amikor ezek az adatok voltak kb 76-77 kg.voltam: 11702 lepes=8.49 km = 514 kal; 12314 lepes=8.96 km = 545 kal; 10205 lepes = 7.05 km = 431 kal

4 éve
#2119
name 9
Nem találok választ sehol a neten a kérdésemre, ezért ha valaki tud segíteni, akkor kérem válaszoljon!
Nem kaja kalóriaértékét keresem, hanem arra keresek választ, hogy vajon mennyi (Fitbit lépésszámlálóval mért) lépést kell tennem naponta ahhoz, hogy az elfogyasztott 1500 kalóriát elégessem?
Sajnos egyelőre a kütyü kalóriaégetési részét nem tudom még beüzemelni, de nagyon fúrja az oldalamat a kíváncsiság minden nap. (gondolom súlyadat kell hozzá, az 85kg)

Vajon 5000 számolt lépéssel már elégettem? (24 óra alatt)

Tudom hogy van aki használ ilyet, hiszen én is Lousha segítségével jutottam jó áron egy ilyenhez. (Ha olvasol, kérlek válaszolj, nem baj ha csak a saját adataidat ismered, az is sokkal több mint a sok marhaság amit találtam!)

4 éve
#2118
name 7
Én special a munkahelyre viszem, amit előző este megfőzök, ezért a doboz. Lábasban nehéz lenne 45 percet utaztatni :D
A másik meg, hogy nem terjengenek a szagok a hűtőben (se ki se be :))

4 éve
#2117
name 424
reply to name's post #2116
Szerintem meg te komplikalod tul: en pl. amiben megfozom, abban tarolom azutan, nem meg ontogetem at ( plusz mosatlan), igy ertelemszeruen le kell merni elore az edenyt, maskepp nem fogok tudni elparolgast szamolni. Az olajat ( meg meg sok mindent) ugyanugy, minusszal merek. Viszont a vizet nem irom fel, cask a vegen van viz plusz vagy minusz elojellel , igy ha kozben kell potolni, nem kell mindig meregessem, jegyezzem hanyszor mennyi vizet tettem. Mindegy, hogy az elparolgas mibol van, az ugyis cask elparolgas. Peldaul: 100g hust (112 kal ) teszel foni 50 g vizzel
felirsz 100 g = 112 kal, 50 g = 0 kal. Mikor kesz van 80 g fott husod. felirsz elparolgast -70 g = 0 kal. tehat a 80 g husod 112/80*100=140 kal. Ha felirod 100 g hus = 112 kal, viz = -20 g = 0 kal tehet a 80 g hus 112/80*100= 140 kal, az eredmeny ugyanaz. Teljesen mindegy, hogy az elparolgas a hus nedvebol vagy a hozzatett vizbol van. Ezenkivul, mikor kovetkezore ugyanazt fozom, nem muszaly pont betartani a receptet ( nem minden darab hus akkora, sem a repa, kaposzta, semi) sot lehet tobbet sutod-fozod, tobb az elparolgas, egyszeruen ujra merek mindent, ramegyek a receptre es atjavitom a mennyisegeket

4 éve
#2116
name 7
Sziasztok!
Bár én nem szoktam olvasni a fórumot, csak kerestem valamit. Szerettem volna megtudni, hogy a krumpli és a főzőlevének tápanyageloszlása milyen, de majd kutatok tovább :)
Közben itt olvasgattam és látom, hogy van aki sok pluszmunkával dolgozik a mérésnél.
Én amikor főzök, mindig felviszem a receptet, mindent pontosan megadva és a végén az elpárolgást leminuszolva.
Legközelebb ezt használom receptnek, ha az összmennyiségen változtatok, akkor a többit ehhez arányosítom (pl fele annyi húshoz minden mást is lefelezek - ez a kalóriaértékén nem fog változtatni).
Namost, az edényt amiben főzöl felesleges lemérni, még csak rá sem kell tenned a mérlegre, hiszen ugyanúgy, ahogy ügyesen használjátok a "lenullázást" miután ráteszitek az edényt, ugyanezt a technikát lehet alkalmazni "negatív" irányba is.
Mit értek ez alatt? Pontosan azt, hogy amikor mondjuk olajat akartok tenni a lábas aljába, szépen ráteszitek a mérlegre az olajat üvegestől, lenullázzátok, beleöntitek a lábasba a kívánt mennyiséget majd visszateszitek a mérlegre az üveget. Ez pontosan meg fogja mutatni mennyi olajat öntöttetek ki csak negatív lesz az előjele ;) ezzel a technikával irtó sok plusz munkát vagy plusz mosogatást lehet megspórolni :) Ugyanezt a tojás súlyának meghatározásához is lehet használni. Én egyenként szoktam feltörni, megszagolni (bármelyik lehet záp) és egy pohárba beletenni mielőtt sütöm. A pohár ez esetben ugyanúgy funkcionál mint az olajnál az üvege.
Személy szerint az elpárolgást úgy mérem, hogy miután kész az étel, mérlegre teszek egy zárható műanyag edényt (amiben utána úgyis tárolni fogom az elfogyasztásig), lenullázom és beleszedem (esetenként több edénybe, szétosztva). Értelemszerűen amennyivel kevesebb a végén a súlya annyi az elpárolgás, amit negatív előjellel felvihetünk a recepthez.
Szerintem azért jobb az elején minden alapanyagot lemérni (a vizet is beleértve) és a végén kiszámolni a különbséget, mert majdnem minden élelmiszer veszít vizet önmagában is (a hús pl elég sokat, de a karfiol a káposzta is stb.) Ha közben kell adagolni még hozzá, azt oda lehet plusszolni (használj mérőpoharat).
Jah és a receptfelvitel tök egyszerű: ahol be kell tallózni az elfogyasztott ételeket ott van egy "X", arra rákattintasz és kiválasztod, hogy receptet vagy ételt szeretnél rögzíteni. Ha valamilyen étel nincs fent az adatbázisban ételként fel lehet vinni a csomagolás alapján.
Az áruházakban kapható helyben sütött pékárukhoz már egy ideje üzemelnek olyan "mérlegek", aminél te magad is beütheted a kódot és a darabszámot, és nem csak vonalkódot fog neked kiadni, hanem a termék összetevőit, esetenként a kalóriaértékét is.
Remélem tudtam segíteni :)

4 éve
#2115
name
Köszönöm!

4 éve
#2114
name 9
reply to name's post #2113
Az függ sokmindentől.

Ha receptet viszel fel, a nyersanyagokat méred le és az elkészült ételt hogy minél pontosabb legyen a kalóriameghatározásod, utána pedig az elkészült ételt - amit megeszel belőle - leméred és már tudod is miből mennyit ettél.
Akkor is tudod, ha többen esztek az ételből, vagy ha több napig ezt az ételt eszed, vagy ha lefagyasztod és később előkapod.

Ha csak magadnak főzöl egy alkalomra, vagy mondjuk ugyanazon a napon megeszed mindet, akkor elég a nyers hozzávalókat felvinni, úgyis csak te eszel belőle, és elfogy.

Tudsz receptet felvinni?
Ha jól emlékszem a GYIK-ban van leírva hogyan kell, érdemes olvasgatni az oldal többi részét is. (ha nem a GYIK, akkor a Hírek fülön, de valahol tuti leírták)

4 éve
#2113
name
Az ételeket elkészítés előtt kell mérni, vagy már a tányér kész ételt kell megmérni?

4 éve
#2112
name 9
reply to name's post #2109
Vissza kell mérni a csontot.
Majd belejössz :)

4 éve
#2111
name 9
reply to name's post #2110
Sajnos meglepően sokat :(
Ezt akkor tudtad volna megmérni, ha megméred az olajat előtte-utána (edénnyel vagy edény nélkül, ahogy egyszerűbb)
A rántott dolgokat elég nehéz mérni, mert abban az olajban ott fog maradni majd egy kis prézli...vagy liszt. De ha törekszel a pontosságra, megoldod.

4 éve
#2110
name
Sziasztok! Mennyi olajat vigyek fel a receptbe, ha kirántott káposzta gombócokat készítettem? Vagyis kb. mennyi olajat szív fel sütés közben.

4 éve
#2109
name
Üdv.Azt szeretném megtudni,hogy a csontos húsoknál(pl csirkecomb),csonttal vagy anélkül értendő a kalória.Vagyis vissza kell-e mérni evés után a csontot,vagy nem?

4 éve
#2108
name
Köszönöm szepen!

4 éve
#2107
name 424
reply to name's post #2106
Az eredmeny ugyanaz ha felirsz 1000 ml vizet 200 ml elparolgast vagy a vegen 800 ml vizet. Egy meressel kevesebb de meg tobbet konnyit ha fozes kozben meg kell vizet tolts az etel ala mert elparolgott de meg nem kesz (nem levesre ertem, alltalaban)
,4 éve
#2106
name 3
Nem tudom, ez-e a jobb módszer, vagy az, ha a vizet is kimérve teszed a lábasba még főzés előtt. Akkor a nyers hozzávalók és a kész leves súlykülönbsége az "Elpárolgás", amit negatív előjellel fel lehet vinni a receptbe.
A csontot persze mindig utólag kell kivonni.

4 éve
#2105
name 424
reply to name's post #2104
megmered az osszes hozzavalokat. Mikor kesz, megmered a kesz etelt, kivonod a csont sulyat. Mikor felviszed a receptbe a hoozavalokat, kiszamolja neked ezek osszsulyat, a kulombseget beirod viz-nek

4 éve
#2104
name
sziasztok! hogyan kell kiszámítani egy (hús, csont, stb) leves kalóriatartalmát? köszönöm szépen előre is!

4 éve
#2103
name
reply to name's post #2090
Jól gondolod. Különböző kalóriatartalmú CH-k vannak.

- Cukrok, kb. 410 kcal/100g, teljes egészében felszívódnak, azaz a napi CH keretbe be kell számolni öket teljes mértékben. A GI-jük (felszívódási sebességük) általában igen magas, viszont többféle, pl. a fruktózt ezért használják sok "diabetikusnak" mondott termékben.

- Poliolok, vagy cukoralkoholok, kb. 240 kcal/100g, a legtöbb fajta teljesen felszívódik, azaz a napi CH limitbe teljesen beleszámít. Itt is többféle, de jellemzően alacsony a GI. Ide tartozik pl. a Xilit. Kilóg a sorból az Eritrit, ami ugyan elégetve szintén 240 kcal, de lényegében kiürül majdnem úgy, ahogy megettük, ezért szinte 0 kcal-nak szabad számolni, és a vércukorszintet egyáltalán nem emeli (GI 0), a napi CH mennyiségbe sem kell beleszámolni.

- Keményítők: 410kcal/100g, teljes egészében, de jellemzően lassan szívódnak fel. Mechanikus aprítás hatására gyorsul a felszívódás (főttkrumpli közepes, krumplipüré gyors).

- Rostfélék: 410kcal laborban mérve (égetés), de lényegében nem emésztjük meg őket (illetve bélbacik lebontják cukorrá, de olyan bélszakaszban, ahonnan már nem szívódnak fel). Vagyis nem kell a napi CH-ba számolni, és 0 kalória a tápértéke. Ilyen pl. a cellulóz.

- Édesítők: Ezek nem CH-k, jellemzően pár cseppjük annyira édesít mint egy nagy kanál cukor... Állagjavítónak tesznek bele CH-kat, de azok mennyisége az édesítőerőhöz képest nagyon kicsi (100g cukornak megfelelő édesítőben van pár g CH).

És egy gazdasági javaslat, nézz körül, mert 2400-nál olcsóbban is kapható Xilit, sőt még Eritrit is.

4 éve
#2102
name 9
reply to name's post #2101
Ha jól látom a neten, a gyökérkenyér a formája és az elkészítése miatt gyökérkenyér, sok féle lisztből készítik.

Akkor tudhatod meg a megközelítő adatot, ha magad sütöd meg, és felviszed receptként.
Addig is használd annak a kenyérnek az adatait, amiből a gyökérkenyered készült.

4 éve
#2101
name
Sziasztok vettem gyökérkenyeret,de nem találtam hozzá kcal,ch stb adatokat.Valaki esetleg nem tudná? Köszi

4 éve
#2100
name 1256
reply to name's post #2099
Igen, én is a felszívódásra gondoltam, bár a konkrét GI értékükkel nem voltam tisztában (kevésbé foglalkozom a GI-vel)
Köszönöm

4 éve
#2099
name 424
reply to name's post #2098
kristalycukor:390 kal,99.9 szenhidrat GI ( glikemias index, ami a felszivodassal kapcsolatos) 68
Xilit ( mas neven nyirfacukor) 240 kal, 100 szh, GI 7 - tehat a Cukor a gyorsan felszivodo termekek koze tartozik ( inzulin szint, stb ami vele jar) a xilit a lassu felszivodasuak koze. Innen a kaloria kulombseg szerintem ( pont mint a stevianal)

4 éve
#2098
name 1256
reply to name's post #2097
Értem én, hogy a térfogat nem ugyanaz, de a gramm az gramm!

4 éve
#2097
name 4
reply to name's post #2096
Akkor borits ket egyforma poharba 100 g vizet, majd 100 g lisztet.

De mint mondtam, ha ebben az esetben a ket anyag egyforma, akkor tok mindegy.

4 éve
#2096
name 1256
reply to name's post #2095
A körülbelül az körülbelül, a relatíve az relatíve, de a 100 gramm az 100 gramm.

4 éve
#2095
name 4
reply to name's post #2092
A 100 g az 100 g, de gondolj pl. 100 gramm fott rizsre, ami kb. harom evokanalnyi, meg 100 g parolt almara, ami relative nagy mennyiseg.

Mindenesetre ha inci azt mondja, hogy ebben az esetben az allag/suly kb. ugyanaz a cukornal meg a xilitnel, akkor az erv nem jatszik.

4 éve
#2094
name 9
reply to name's post #2091
Nem könnyebb, ugyanolyan állagú mint a kristálycukor.

Amire te gondolsz, az szerintem a stevia, mint pl. ez: http://www.naturteka.hu/specialis-dieta/diabetikus/edesitoszer/canderel-green-stevia-por-40g
Nekem ebből most ez van használatban, szeretem, mert tényleg jó.

Lehet, hogy valóban a felszívódásnál van a kutya elásva?

Mint pl. a kovászos kenyér, amit sütsz.
Annak is más a kalóriája, pedig a ch ugyanaz benne.

4 éve
#2093
name 1256
reply to name's post #2092
...persze, ahhoz hogy értelmezhető legyen a válaszom, lemaradt a stevia cooking superfood tápérték adata (100 gramm):

fehérje: 0 gramm; szénhidrát: 97 gramm; zsír: 0 gramm; kcal=0

4 éve
#2092
name 1256
reply to name's post #2091
Szerintem a 100 gramm az 100 gramm, tök mindegy, hogy cukorról, édesítőről, vízről vagy csirkecombról beszélünk…

…és bár én is töröm a fejem a megoldáson, valószínűleg itt is az a megoldás, mint a Stevia Cooking Superfood édesítőnél… a felszívódás…


"Mennyi kalóriát tartalmaz a Stevia?

A tiszta 100%-os kivonat gyakorlatilag nullát. A Stevia kivonat nem szívódik fel a bélrendszerben és az enzimek sem képesek lebontani. A vastagbélben található baktériumok azonban képesek szteviol-lá és cukormolekulákká alakítani.

Ez azt jelenti, hogy ha egy átlagos ember napi cukorbeviteli adagját teljes mértékben steviával helyettesítenénk ( 131 gramm cukor/nap), akkor az hozzávetőlegesen 430 mg stevia kivonatnak felel meg. Ebből a vastagbélben 240 mg glükóz keletkezik. Ennek a mennyiségnek a harmadát a bélbaktériumok lebontják, a másik harmada kiürül és kb harmada szívódik fel a bélfalon keresztül, ami 80 mg-nak felel meg.
Ez a mennyiség napi 0,3 kcal-nak felel meg. Szóval elhanyagolható mennyiség."

4 éve
#2091
name 4
reply to name's post #2090
Szamold bele azt is, hogy a kulonbozo etelek surusege, allaga is mas. Pl. a Canderel edesitoportbol, amit en szemely szerint szeretek, 70 g egy akkora kubli, mint egy kilo cukor. 100 grammot soha semmibe nem hasznalnek el egyben, mert rettenetesen edes lenne.

A xilit, bar sosem hasznaltam, de szerintem szinten konnyebb, mint a cukor, ha nem is annyival, mint ez az edesito.

4 éve
#2090
name 9
No, most eltévedtem valahol

Van ez a xilit: https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/products/2004010597107
Tök jó, bár 100g-jában van 100g CH, de csak 240kcal.

Aztán van a közutált kristálycukor:http://www.kalóriaguru.hu/kaloriatablazat/kristalycukor-kaloria.php
Ennek 100 g-jában van 99,9 CH és 390kcal.

Megvegyem 2400 Ft-ért azt amiről valaki el akarja hitetni hogy azért drága, mert abban a 100gr CH csak 240 Kalória?

Vagy vannak különböző kalória tartalmú CH-k?
Tiszta zizi vagyok.......vagy annak néznek?

4 éve
#2089
name 3
Gusztus kérdése, ha valaki a héját szereti, annak a súlyát írja be. Igaz, a tápértéket ki kell keresni... :D

4 éve
#2088
name 9
reply to name's post #2087
héj nélkülire
a héjat nem eszed meg

4 éve
#2087
name
Sziasztok, az adatbázisban a tojás tápanyagtartalmát az egész tojás súlyára kell értelmezni, vagy feltörve a héj nélküli súlyra.

4 éve
#2086
name 1256
reply to name's post #2085
Jól teszed :)

A gyömbérrel "fenntartott barátságodról" korábbi koment-jeidben már olvastam, és bár én a gyömbérrel még csak barátkozom (értsd: csak abba a receptbe teszem, ami szigorúan előírja), attól az még rossz nem lehet... :)

4 éve
#2085
name 3
reply to name's post #2084
Gyömbérrel szoktam fűszerezni a húst. Dehogy öntöm el azt a finom levet.... :D

4 éve
#2084
name 1256
reply to name's post #2083
Na, itt a lényege mindennek! ...élvezd, amit eszel, okosan használd fel az alapanyagokat (ízeket), és ne parázd túl. Ha lenne lájk gomb, most megnyomnám...

4 éve
#2083
name 3
reply to name's post #2082
Ez van.

Különben az emlegetett lötyiből én mártást készítek (zabkorpa, fűszerek, joghurt vagy hasonló...), és még mindig nincs hozzátett zsiradék...

4 éve
#2082
name 424
reply to name's post #2081
Koszi, igen kozben en is valami ilyesmit filoztam ki, most igy nez ki a receptem:878 g cs.comb+25 g fokhagyma-310 viz -50 zsir(altalanos) (Az egesz 878 g husband 75 g zsir volt, valami azert cask maradt) ez ossz 543 g 746 kal- 100g:171.48 kal, makrok 31.28-1.6-4.7. Nem olyan pontos mint en szeretnem, de ez van...ennel pontosabban nincs ahogy lemerjem azacsiban maradt folyadekbol mennyi viz,mennyi tomeny zsir

4 éve
#2081
name 3
reply to name's post #2080
Számold ki a zsír nélkül, és adj új kalóriaértéket.
(A zsír grammjai x 9,3 egyenlő a zsír kalóriája, ezt vond ki a csirkéből.)

4 éve
#2080
name 424
Na, most elakadtam, de nagyon: Sutottem 878 g bor es csont nelkuli felso csirkecombot, sutozacskoban, cask keves so-bors( ezek mellozhetoek), -fokhagyma 25 g , elparolgott 360 g , vagyis keszen 542 g lett. ha ezt felviszem receptnek ( csirkecomb a csomagolason 155 kal, 19.16-0.24-8.58 a makrok), ad 256.93 kal, 31.29-1.6-13.88 makrokkat. De mi lessz a zsirral ami ott uszkal asutozacsko aljan es amit ertelemszeruen nem fogok megenni? Mennyire helyes ha a bazison levo adatokat hasznalom 148.76 kal, 23.52-0.48-5.71 a makrok?

4 éve
#2079
name 3
reply to name's post #2078
Majd megfigyelem a cukkinit a nyáron. :D

Én csodálkozva olvastam, hogy sokan nem szeretik a zabpehely ízét. Én alig érzek valami ízt benne.

4 éve
#2078
name 1
reply to name's post #2077
Nekem 9 gramm szokott lenni a héj, de bizonyosan van eltérés.
Egyéni is ám, hogy kinek mi ízes, ma csevegtem erről a párommal. Nekem a bolti tojás és hús általában ízetlen (ahogy a házival is megtörténik olykor), ezzel szemben a cukkininek rengeteg íze van. Enyhe, de nagyon jellegzetes és nagyon finom. A párom szerint a cukkini ízetlen, a bolti tojás és hús nem. Ja, a bolti paradicsomot is ízetlennek tartom, főleg télen, de nyáron sincs neki sok, üdítő kivétel, ha mégis. S pont olyan dolgokat érzek ízetlennek, aminek a "jó" verziója extrém ízes s már az íze miatt roppant csábító számomra. Ez van. Ízlések és érzékenységek.

4 éve
#2077
name 3
A héja olyan 6-7 gramm szokott lenni, gyakran utólag kell kivonni. :D

Én nem érzem rendesen az ízeket, az igaz. Nemhiába dohányoztam 38 éven át. A szaglás már kezd visszajönni, de nem tökéletes.

4 éve
#2076
name 1
reply to name's post #2075
Nos, nekem a bolti tojás igen ízetlen, a házi pedig megunhatatlanul finom, persze azok nem egyformák közel sem. A kapirgálás nekem ég és föld lelkileg is ám. Nem szeretem az ipari állatkínzást, persze a házit sem.
A bolti tojások tapasztalataim szerint nem nagyobbak a háziaknál, max. az XL-esek, persze akkora s nagyobb háziakkal is találkozom, ahogy 40 grammosakkal is s azok még nem az igen apró jércetojások, azt már nem adják el nekem rendes tojás árán.
A héját nem számolom a tojásnak, hisz azt nem eszem meg.

4 éve
#2075
name 3
reply to name's post #2074
A bolti tojást is mindig mérem, de ha 52 g, az kicsinek számít. Általában 60-64 g egy bolti tojás.

Vettem egy időben a szomszédasszonytól is, de nem éreztem különbséget. A sárgája sem volt lényegesen sárgább. :D

Ha meg táppal etet, akkor végképp mindegy. Annyi a különbség, hogy nála kapirgálnak "a csajok".

4 éve
#2074
name 1
Lehetőség szerint mindig saját receptet használj, nyers hozzávalókkal, úgy lesz jó (már ha jó az alapadat, néha van hibás). S grammra mérj, a darab általában nem megbízható, a dolgok hajlamosak nem egyformák lenni. S itt a kalóriabázisos darab tojásfehérjének köze nincs a normál tojáshoz. 1 db tojásfehérje + 1 db tojássárgája 40 grammot tesz ki itt, míg az 1 db tojás 52-t (ez utóbbi nekem bejön, mert kb. pont ekkora átlagméretű tojásokat veszek háztól már sok éve).
Igazából a sárgája és a fehérje aránya is szór, de csak kicsit, ezzel sosem vesződöm. Csak a különösen nagy tojásoknál dolgoztam máshogy, mert azokban megnőtt a fehérje aránya... De lehet, hogy így is túl bonyolult már neked így az elején... Bocs, a tojások már csak ilyenek. S akkor a duplasárgájások még sehol, bár olyat én évi egyet se látok.

4 éve
#2073
name 31
reply to name's post #2070
oké itt a válasz. Köszi :))))))))))

4 éve
#2072
name 424
reply to name's post #2069
peldaul odateszel foni 50 g rizset, aminek a kaloriaja 150 ( ez cask hasbol pelda). Mikor megfott, az lessz 150 g, de az egesz 150 g.nak a kaloriaja szinten 150. Ha 100 g.rizsnek 300 kal van, 100 g nak a fott rizsedbol mar cask 100 kal tartalma lesz

4 éve
#2071
name 424
reply to name's post #2069
Mindennek a kaloriaja ugyanannyi nyersen is mint fove, sutve, stb, cask a sulya valtozik mert vagy vizet vesz fel, vagy veszit a parolgassal, es igy a 100 grammar visszaosztott kaloria valtozik. Probald ki egy recept felvitelet, ugy ahogyan az elobb leirtam es meg fogod erteni

4 éve
#2070
name 424
reply to name's post #2069
a receptbe ugy irod, hogy "tojas" Nyersen.

4 éve
#2069
name 31
Jó de a tojás energia tartalmát még mindig nem tudom. Az adatbázisban van sima tojás, rántotta 20 féle, kemény tojás és tükör is. A tömegét már megmértem ezt írtam lentebb. :)

4 éve
#2068
name 424
reply to name's post #2067
megmered a labast. A merlegen hagyod, lenullazod, megmered az olajat amit beletoltessz. Rarakod a sutore. Megmered a tojast miutan kiutotted ( vagy megmered egesszben es utana megmered a hejat es kivonod, az a tojasod sulya) Mikor kesz van ujra megmered labassal eggyutt. kivonod a labas sulyat. Ez a rantottad sulya. Rakattintassz az Uj recept felvitele gombra, es beirod az olajat, tojast. Kiszamolja osszesen mennyi gramm. Osszehasonlitod a te rantottad sulyaval, a kulombseget felirod a receptbe + vagy - elojellel, hogy igy mar a recepted vegen a rantottad sulya legyen. Ott mar latod hogy 100 g hany kaloria.

4 éve
#2067
name 31
Én ezt értem a tojás maga 200 gr volt de tojás rántotta kb 6 féle van az adatbázisban ezért nem tudom hány kalóriát számoljak.

4 éve
#2066
name 424
reply to name's post #2064
beirod darabra, ha nyersen nem merted. Ha cask magadnak csinaltal rantottat, akkor felirod hogy tojas mennyi darab, olaj hany gramm - ha nem merted saccolod, majd legkozelebb mered.Ha mas is eszik belole, akkor fel kell vinni receptnek, mert akkor cask a kesz etelbol tudod hogy mennyit ettel

4 éve
#2064
name 31
reply to name's post #2063
és mennyi a tojás?

4 éve
#2063
name 424
reply to name's post #2062
annyi amenyi a beletett tojasok + az olaj kaloriaja amit beletetel + ha meg valamit raktal bele

4 éve
#2062
name 31
Sziasztok Tojás rántottának hány kalóriája van? Mert az adatbázisban 100 és 300 között minden van.

4 éve
#2061
name 424
reply to name's post #2060
valasz a masik topikban. Eleg ha cask egy topikban kerdezel, aki itt jar es tud ugyis valaszol, barhova irod a kerdesed

4 éve
#2060
name
olvasgatom amit itt irnak akkor én most 83g ràntott halat csinaltam akkor mindent rà kell szàmolni pluszba?es ugy jok az értékek

4 éve
#2059
name
Hello .ha be irom hogy halfilé pegasinus .ki adja de most azt irjam be .?azt rantottam de ugy nincs hogy ràntva .köszi

4 éve
#2058
name 9
reply to name's post #2057
Valószínűleg gyorsabban csökken a súlyod, mint ahogy tervezted. A gép ragaszkodik a tervezetthez, azt szeretné hogy egy kicsit visszaszedj, mert nem "tervszerűen" haladsz.

Vizsgáld felül a napi keretedet....biztosan több mint a BMR-ed? Ilyenkor valóban probléma szokott lenni a beállítással.

4 éve
#2057
name
Igazából nem tudom,hogy melyik topikba illik be a kérdésem, de egyszerűen nem tudom összerakni fejben annak a logikáját, hogy ahogy fogyok és ezt beírom miért változik a napi megengedett kcal bevitel, pontosaban miért növekszik a bevihető kcal mennyiség? Tudnátok erre választ adni, vagy a beállítással van valami probléma? Köszi

4 éve
#2056
name 424
reply to name's post #2055
en lemertem az odatett olajat, majd a megmaradt olajat, kivontam, hozzaadtam az olajos papirtorlobol kivont szaraz papirtorlo sulyat... igy szamoltam ki az olajat amit felvett a hus. De a szamitasaink elegge egyformak!

4 éve
#2055
name
Nekem az alábbi értékek jöttek ki: 251 Kcal, F:23; SZ:18; ZS:10. Az olajat az általános értékkel szoktam számolni (1 kg hús esetén 100 gr olaj).

4 éve
#2054
name 424
reply to name's post #2052
En is szamoltam, olajjal, ( meg amit a szalvettaval leitattam azt is figyelembe veve)... kivancsi lennek masnak milyen ertekek jottek ki, nekem igy all a rantott husom csirkemellbol: kal= 266, F=23, SZH=17, ZS=11/100 g

4 éve
#2053
name 4
reply to name's post #2052
Mert te tenyleg kiszamolod. Azaz nalad helyes az ertek, az emlitett recepteke meg nagyon nem.

4 éve
#2052
name
Szia! Számolom az olajat is meg mindent csak láttam hogy több helyen nem számolnak elpárolgással és elbizonytalanodtam:) Köszi a megerősítést :) saját receptjeim vannak és soha nem választom ki azt ami a rendszerben van, csak feltűnt hogy ugyanaz az étel nálam sokkal több kalória:)

4 éve
#2051
name 9
reply to name's post #2050
Szia!
A rossz hír az, hogy rosszak a receptek.
Mindennél kell elpárolgással számolni, sőt ezeknél van felszívott olaj is!
Azzal is számolsz?
Én lemértem az olajat is, amiben elkezdtem sütni...majd lemértem a maradék olajat, és a szalvéta által felszívott olajat, lemértem a megmaradt tojást, lisztet és prézlit....de csak egyszer csináltam meg, pedig ez minden főzésnél más érték. Más az elpárolgás is, mert minél tovább sütöd, annál több az elpárolgás.

4 éve
#2050
name
Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget. A rántott ételeknél, amit olajban sütök ki mindig számolom az elpárolgást is, de azt látom itt a rendszerben az alapból felvitt ételeknél, hogy ezekben az esetben nem számolnak elpárolgással. Rántott dolog esetében nem kell elpárolgással számolni?
Köszi a segítséget :)

4 éve
#2049
name 3
reply to name's post #2047
Hasonlót én akkor tapasztaltam, amikor a felvitt étel rosszul volt kiszámolva. Elég, ha egy összetevője hibás értékeket tartalmaz.

Mindettől függetlenül, ha megadod a testmagasságod, súlyod (Szabi névvel, gondolom, nem nő vagy), és az alap beállításokat, akkor segíthetünk újra kiszámolni. Mert az is lehet, hogy a napi kereted nem jól van beállítva.

4 éve
#2048
name
reply to name's post #2047
Biztos, hogy fogyasra allitottad be?:)

4 éve
#2047
name
Sziasztok! Ezt nem értem! Beütöm az ételeket amiket elfogyasztottam, felül a csík be sem telt, sőt írja hogy még mennyit ehetek, a 3 fej is oké, de a napi értékelés azt írja hogy több kalóriát vittem be mint amit elégettem. Most akkor ez hogy van?

4 éve
#2046
name 3
Az én átlag kávé adagom kb, 2 dl, de nem számolok semmit, mert üresen iszom.

Mindig mindent le kell mérni.
Amikor vettem fehérjeport, próbálgattam az adagolókanalát. Kétszer sem sikerült ugyanannyit kivennem vele a porból. Úgyhogy még azzal sem lehetett adagot számolni, azt is mértem.


4 éve
#2045
name
reply to name's post #2043
Teljesen mindegy az átlagadag súlya, ha a receptedet jólírtad be, akkor írd be súlyra (ne pedig adagra), hogy mennyit ettél, vagy adott esetben ittál.
Egyébként is szerintem sokkal pontosabb, mind adagban meg kanálban stb. számolni.

"hogyan jön ki az átlag adag súlya" : valakinekcsak be kellett írni
"hogyan jön ki az átlag adag 105 Kcal tápértéke": a te egész adagra vonatozó receptedből számolja a valahogy beírt 306 gr-os súlyra vonatkoztatva.

Ne foglalkozz az átlagadaggal...

4 éve
#2044
name 4
reply to name's post #2043
Sehogy. Ha ez a saját recepted, te vitted fel, akkor ott csak az szerepel, amit te megadtál, a gép nem kreál önállóan adagot. Ha nem adsz meg rá semmit, akkor általában ott is a 100 g marad. Szóval te kellett, hogy beírd ezt a 306-ot, max. véletlen volt, és nem emlékszel rá.

4 éve
#2043
name
reply to name's post #2042
Nem, az átlag adag súlyát nem én adtam meg. Ezért nem értem. Nekem a 140 kcal a mérvadó, mert azt gondolom, hogy a teljes megadott mennyiséget elfogyasztva ennyi jön ki. De pont az a bajom, hogy hogyan jön ki az "átlag adag" 306 g-os súlya és 105 kcal tápértéke?

4 éve
#2042
name
reply to name's post #2041
Azokkal a hozzávalókkal, ahogy készítetted, a teljes kávémennyiséged súlya 404gr, ebben 140 kcal van. Ha nem iszod meg az egészet, csak 1 dl-t (100g-ot) belőle, akkor abban az 1 deciben 34,62 kcal van.
Egy átlag adag súlya 306 g (ezt gondolom te adtad meg), abban pedig 105,91 kcal van.

Mindegyik jó adat, mert mindegyik más mennyiségre vonatkozik. Így érthető?

4 éve
#2041
name 4
reply to name's post #2040
Nem ertem a kerdest... Mindegyik adat helyes, azt meg te tudod, hogy 404, 306, 100 vagy ettol eltero grammnyit fogyasztottal el belole.

4 éve
#2040
name
Kalóriaszámlálás.

Az után szeretnék érdeklődni, meg tudja-e mondani valaki, hogy pontosan hogyan is néz ki ez az egész kcal számítás.

Példa:

Felvittem a saját reggeli kávémat:
2 dl kávé - 4 g barna nádcukor - 2 dl 2,8% tej
Erre a rendszer azt írja, hogy ez összesen 404 g és 140 kcal.
Majd azt írja, hogy 100 g tápértéke 34,61 kcal
Legvégül pedig 1 adag tápértéke (306 g) 105,91 kcal.

Na akkor most melyik a jó adat?

Válaszokat előre is köszönöm!

4 éve
#2039
name
reply to name's post #2038
Igen, a nyersre gondolok. Elég nagy a különbség bőrrel vagy anélkül, itt pedig csak egy érték van. Van valami abszolút "hivatalos" adatbázis, amelyikben az alapanyagok leellenőrizhetők? Mert akkor lehet, hogy a saját receptek sem lesznek jók...

4 éve
#2038
name 9
reply to name's post #2037
A nyers adatokra gondolsz?
Arról itt egy bővebb táblázat:
http://www.kalóriaguru.hu/kaloriatablazat/szarnyasok-kaloriatablazat.php

Vagy valami ételben látod....mondjuk a grillezett és sült csirkecombokat?
Ott elég sok a hiba, nem is tudom láttam-e olyan receptet, amiben volt elpárolgás, vagy csont, tehát mind rossz.

4 éve
#2037
name
Meg tudná mondani valaki, hogy a bázis szerinti csirekcomb adatok jók-e? És bőrrel vagy anélkül értendő? Különböző táblázatokban különböző adatokat találtam....

4 éve
#2036
name 1
reply to name's post #2035
köszi :)

4 éve
#2035
name 4
reply to name's post #2034
Az a 60 g valószínű nem tiszta olaj volt, hanem a "hal leve" is. 80 g olajat öntenek rá, aztán abból valamennyit beszív a hal, azt biztosan nem tudod már kiszedni belőle, illetve biztosan oldódik belőle víz, miegymás az olajba.

Hogy pontosan mennyi volt, amit megettél, azt felettébb nehéz lenne megmondani sajnos. Én általában kerülöm az ilyesmit, pont mert szinte lehetetlen kiszámolni. Hogy nem 30 kalória, az biztos, igen :) Ha muszáj lenne ilyen halat ennem, talán azt csinálnám, hogy lemérném, esetedben ugye 184 gramm. Ebből betippelném, hogy úgy 10 gramm olaj még biztos van rajta, és felvinném végül 174 gramm általános, nyers halfiléként, meg 10 gramm repceolajként. Az úgy elég közel lehet a megoldáshoz.

4 éve
#2034
name 1
Sziasztok, ki szokott olajos halat enni? Vettem egy Ocean sprotnit repce olajban, 160+80 grammos, összesen 240 töltőtömeg. Kiborítottam, lemértem, nekem 244 volt, olajjal együtt. Letöltöttem róla 60 g repceolajat. Kérdés, mennyi a maradék kcal értéke :D
A teljes 100 grammra vetített kcal érték 234 kcal. Felvettem a 244 gramot, ez 562 kcal.
Felvettem -60 gramm repceolajat, mert láss csodát, mínuszban is működik... ez -530 kcal.
Na de azt nem hiszem el, hogy a maradék olajos hal, mert azért ugye csak marad rajta olaj, az 30 kcal... :D Ötlet?

4 éve
#2033
name
reply to name's post #2032
köszönöm :-)

4 éve
#2032
name 424
reply to name's post #2030
Igen , miutan lemerted az osszes hozzavalot amit a fazekba tettel es amit meg is eszel belole ( tehat miutan megfott kiveszel csontot, egeszben beledobott hagymat peldaul) mikor kesz van az eteled azt is lemered. A hozzavalokat mikor felirod kiad peldaul 1000 g-ot, a kesz etel 700 g, akkor a recepthez irsz -300 elparolgas-t, vagy viz-et. Ha tobb a kesz eteled ( teszta, rizs) akkor hozzairod a kulombseget viz-nek. Fozeskor a vizet nem muszaly kulon felird amit hozzaadsz meg kulon az elparolgast, irhatod egyszeruen a kulombseget + vagy - elojellel.

4 éve
#2031
name 4
reply to name's post #2030
Erre valo az elparolgas nevu hozzavalo. A menuben reszletesen le van irva, hogy kell helyesen felvinni egy receptet.

4 éve
#2030
name
Sziasztok aszt szeretném megkérdezni ha saját tömeg és recept alapján főzök valamit felsorolom a hozzávalókat akkor a gép kiadja hogy miből mennyi van benne mármint fehérje zsír stb... de ha az elkészült étel súlya sokkal kevesebb mint nyersen?akkor hogyan számoljam ki hogy miből mennyi van benne?Nem igazán értem igaz még nagyon kezdő vagyok :-) mérjem le a kész ételt is? ne csak a nyers hozzávalókat?

5 éve
#2029
name 3
Ja, értem. Tudott dolog, hogy tele van a C, az akkor beletett D-t pedig hülyén particionálta a szerelő, de az se most volt.
Mivel a RAM-okat nem a közértben árulják árleszállításkor, és mivel a fiam játékai is az én gépemen vannak, egyelőre így maradunk. Másik gép ugyanis nincs.
Nod van a gépen, és most már naponta pucolgatom spybot-tal és cleanerrel. Így még működik.

5 éve
#2028
name
Jo nyomon vagytok, arra gondoltam. Plusz meg egy kis viruskeresest kovetoen annyi RAM-ot belepakolni ami meg belemegy, es hatha nem fog ennyit vacakolni :)

5 éve
#2027
name 4
reply to name's post #2025
Asszem' arra gondol, hogy keresd meg azt, hogy Saját számítógép (Start menüben szokás megtalálni), és akkor megmutatja a meghajtóidat. Általában a C a fő, vagy egyetlen meghajtó. Ha piros, az azt jelenti, hogy tökig van pakolva, tele van, az meg nem szokott jót tenni a működésnek. Legalábbis én ennyit tudtam kihámozni, de akár tévedhetek is :D

5 éve
#2025
name 3
reply to name's post #2023
Jajajaj, ezt hogy is érted pontosan? :D Hol látok a C-n pirosat?
És mi az a computer gomb???? Hol van?

5 éve
#2024
name
reply to name's post #2022
Nem ijedtem meg tőle, csak belémivódott a kép, és ami rámnézett, azt nem akartam volna megenni :)

5 éve
#2023
name
reply to name's post #2021
Ha nyomsz rajta egy computer gombot és pirosat látsz "C"-n, akkor ez lehet az elsődleges baja, ezt kellene kezelni elsőre.

5 éve
#2022
name 4
reply to name's post #2017
Az csak a Kinder Meglepetés felnőtt verziója volt :D Te megijedtél tőle, pedig az csak az ingyen ajándék volt :D

5 éve
#2021
name 3

Ez a gépem miatt van. Frissítek, írok copy, újabb frissítés, paste... és ha mázlim van, elsőre elmegy.

A váltáshoz két topik között frissítések halmaza, és a Bázis meg ismételgeti.

5 éve
#2020
name
reply to name's post #2019
E má vótt. És? :)

5 éve
#2017
name
reply to name's post #2016
De lehet, hogy igen, jó az az opció!

Hát nem tudom, LustaCsillagnak már fejtegettem, hogy amióta rámnézett képről egy dülledt szemű mélytengeri mütymürüty, az olajos tonhalkonzervből, már nekem annyira nem jönnek be ezek a cuccok, pedig előtte eléggé mentek ezek :)

5 éve
#2016
name 3
reply to name's post #2011
Nem szerkesztettem pedig. :D

Ritkán eszem konzervet, én is általában halat, de akkor mind bedörgölöm. Ha számol az ember, akkor ez az egyik legmacerásabb ételféleség. (Na meg ha már rászánom magam valami olajos halra, akkor már nagyon ki vagyok rá éhezve.)

5 éve
#2015
name
reply to name's post #2014
Szerintem is, bár sajnos hajlamos vagyok beleesni a felüleletes olvasás hibájába, és nem kizárt, hogy megtévesztett a "tartalma" szó, amit nem vettem észre vagy nem is volt akkor még ott. Pedig vele, vagy nélküle tök más értelmet kap az egész, bár a meghatározás mellettem szólt :)

5 éve
#2014
name 1256
reply to name's post #2011
Jól láttad teper: "...élelmiszereknek a lecsöpögtetéssel meghatározott nettó tömege - töltőtömegét- is fel kell tüntetni a jelölésen...." és azoknál az élelmiszereknél, ahol nincs "kiegészítő közeg" vagyis mindent megeszel ott nem kötelező feltüntetni a töltő tömeget, mert azonos a nettó tömeggel.

5 éve
#2013
name
Mármint az üveget/dobozt is.

5 éve
#2012
name 1256
reply to name's post #2010
Igen abban az esetben, ha mind megeszed.

5 éve
#2011
name
reply to name's post #2010
Bocsáss meg Bojt, de szerintem meg nem. Vagyis az általad idézetben a helyes válasz, vagyis félreértelmezted. Nettó, körülvevő, lecsepegtetett, nélkül, vesznek körül, és ezek. Vagyis drisztina definíciója a helyes.

Ja, jó, írtad, hogy tartalma, akkor semmi, én néztem be. De ez az előbb még nem volt ott :)

5 éve
#2010
name 3
Szerintem pedig a töltőtömeg a doboz/üveg tartalma mindenestül.
Bruttó a csomagolás plusz a tartalom, nettó a töltés, tára a csomagolás.

De megvan a neten is szépen:

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Ügyfélszolgálatától megkaptam a választ! Íme:
"Az élelmiszerek jelöléséről szóló 19/2004. (II. 26.) FVM-ESzCsM-GKM együttes rendelet 9. § (6) bekezdése szerint azon szilárd élelmiszereknek a lecsöpögtetéssel meghatározott nettó tömegét – töltőtömegét – is fel kell tüntetni a jelölésen, amelyeket pl. sós, ecetes vagy cukros vizes tömegek vesznek körül (abban a esetben ha ez a folyadékközeg csak kiegészítő, a fogyasztó számára nem meghatározó része az élelmiszernek). Azon élelmiszerek esetében pedig, amelyeknek folyadékközege eltér az előbb felsoroltaktól (pl. mártás, olaj vagy paradicsomsűrítmény) azoknál nem kötelező a töltőtömeg feltüntetése.
Ennek értelmében azon élelmiszerek esetében, melyek jelölésén a töltőtömeget is meg kell adni, azoknál a feltüntetett tápanyagtartalom a töltőtömegre vonatkozik (pl. ecetes uborka). Azon élelmiszerek esetében pedig, ahol a jelölési rendelet kötelezően nem írja elő a töltőtömeg feltüntetését, azoknál a tápanyagtartalom a szilárd élelmiszerre és az azt körülvevő közegre együttesen vonatkozik (pl. paradicsomos hal)."

5 éve
#2009
name
reply to name's post #2007
köszönöm a válaszod, nettó lett mert tonhal volt :)

5 éve
#2008
name
reply to name's post #2006
köszönöm a válaszod :)

5 éve
#2007
name 1256
reply to name's post #2006
Szerintem pont fordítva van. A töltőtömeg maga a pl. kukorica. A nettó tömeg a kukorica + lé, és van bruttó tömeg a kukorica + lé + csomagolás.

5 éve
#2006
name 9
reply to name's post #2005
Szia!
Azzal számolj, amit megeszel belőle.
Ha például kukorica, nem gondolom hogy a levét is megeszed, akkor a nettó tömeggel.
Ha gyümölcs, és megiszod a levét, akkor a töltőtömeggel.

5 éve
#2005
name
Sziasztok! Konzervnél a töltő tömeg vagy nettó tömeggel kell számolni?

5 éve
#2004
name 4
reply to name's post #2003
Leves nálam szinte nem is létezik, amikor esetleg mégis, akkor amolyan kétkalóriás, mint mondjuk egy sima zöldségleves, semmi tészta, semmi "tartalom", csak egy kis meleg folyadék :)

De a nokedli finom volt zabból például. Bár egyelőre az abszolút nyerő a ropi belőle :) Az zseniális. Főleg amióta találtam olyan sodrófát, ami tésztavágáshoz van kitalálva, szóval bordás, így nem kell egyesével hengergetni a ropikat, ami kb. két óra két deka ropihoz, hanem csak végiggörgetem a kinyújtott tésztán ezt a vágóbizgert.

5 éve
#2003
name 3
Grízgaluska is mehet zabból. Minden, amihez gríz kell. :D
Egy adag főzőléből készült levesbe mondjuk... :D

5 éve
#2002
name 4
reply to name's post #2001
Én egy kiskanál mézet használok hozzá, csak a tudat miatt, hogy én bizony nem használok cukrot :) Nem mintha ekkora mennyiség bármit is számítana.

Az viszont biztos, hogy mostanában a zabba is zabot teszek, és eddig semmi nem lett tőle pocsék. Ez a kis sikérrel tuningolás nagyon bejött, attól szépen "lisztesen" viselkedik. Most húsvétra pogácsát is zabpehelyből csináltam, finom lett, bár egy kicsit türelmetlen voltam a kelesztéssel, így kicsit laposabbak a kelleténél. Valamikor majd kenyeret is próbálok belőle, de jelenleg dugig van a mélyhűtő a korábbi zsemlék-kiflik kísérleteivel, előbb azokat kell kienni :) A maradék helyet most elfoglalta a sok doboznyi sonka főzőlé, amit semmi pénzért nem borítanék ki, szóval most várólistán van minden sütögetés.

5 éve
#2001
name 3
Köszönöm. Az élesztőket én is tapasztalgatom, tegnap kenyeret sütöttem, de pici cukorral kellett a porélesztőt felfuttatni. Jól felbuborékosodott, a kenyér meg soha így még nem sikerült... :D Ezután mindig így élesztőzöm majd. (Késhegynyi cukor volt.)

5 éve
#2000
name 4
reply to name's post #1999
http://kaloriabazis.hu/recept/zabos_zsemle/966010_0_1

Arra figyelj, hogy a szárított élesztő utasítását olvasd el alaposan. Van, amelyiket lehet csak úgy szórni, ami nekem van, azt pl. hasonlóan fel kell futtatni, mint a sima élesztőt, különben kutyafülét sem csinál.

5 éve
#1999
name 3
Nem találom a zsömlét! Biztos rossz helyen keresem, ráadásul folyton frissítenem kell, nem tudok csak úgy lapozni. Tudsz segíteni?

5 éve
#1998
name 4
reply to name's post #1997
Minden megeshet :)

5 éve
#1997
name 3
Jó ez a zabzsömle, köszönöm!

A fiataloknál még ott van az a nyomás is, hogy nem látnak jövőképet, és valamikor családot is kellene alapítani...


Én meg pontosan tudom, hogy 65 évesen leszek nyugdíjas :D és talán szakfordító is, mesterfokú diplomával... :D A gyerekeim meg felnőttek, most egy unokának veszegetek mesekönyveket. :D Nem mindegy, mert van olyan mesekönyv, amelyiknek ijesztőek az illusztrációi. Illető unoka meg egy kis kései, még nincs másfél éves sem. :D 5 hónaposan már könyvet lapozott, hátha bölcsész lesz belőle! :D

5 éve
#1996
name 4
reply to name's post #1995
Jó hallani, hogy javulnak a dolgok, és hogy van örömteli elfoglaltságod :)

A fiatalok tényleg nem élvezik az egyetemet, mert jobbára nem a saját választásukból vannak ott, hanem szülői/társadalmi nyomásra, és főleg nem azt tanulják, ami érdekelné őket, hanem amivel majd biztos megélhetés meg hujjuj karrier lesz nekik - mások szerint. Így végül az egész csak egy nagy pazarlás, időben, pénzben, mindenben, aminek az eredménye egy csomó olyan ember, aki valamelyest ért valamihez, ami baromira nem érdekli, és soha semmiféle szenvedélyt nem fog tudni kicsiholni magából a munkája iránt.
Ellenben aki úgy megy, mint te, hogy ezt akarja, annak öröm és később hasznos a megszerzett tudás. Ritka dolog.

A plusz kilókat nehéz lent tartani sajnos. Azért ha tudod, ne vedd meg azt a kiflit. Van a jégkockatartónál nagyobb mélyhűtőd? Ha igen, süss egy pár adag olyan zabos zsemlét, amit a receptes topikban említettem, egyszerű, gyors, nagyon finom, és a mélyhűtőből bármikor előrántható, amikor elfoglalt napjaid vannak. Nem mellesleg nevetségesen olcsó, hiszen csak zabpehely, sikér, élesztő kell hozzá.

5 éve
#1995
name 3
reply to name's post #1990
Igen, kivéve a gépemet, ő szegény nem annyira oké.

Nyüvöm a másodévet, és rájöttem, hogy én vagyok az öröm-egyetemista, mert messze kevesebb a bajom, mint a fiatal nappalisoknak.

Imádom, amit tanulok, mellette kezdek annyit keresni, hogy megvagyunk. Életemben először hozom a 4,6-os átlagot, és állítólag igazi egyetemista lettem. (Habár, azt hiszem, az átlag nem szereti ennyire, amit amúgy is meg kell tanulnia, tehát kár ellentartani...)

Igyekszem majd egyre többet benézni újra. Ha talán számolni nem is, de önkontrollt tartani mindenképpen újra ide kell szoknom, mert felszaladt az a pár kiló az egyetemi életmód miatt. Bizony tényleg irdatlan nehéz nem megvenni azt a kiflit futtában! :D Az egyre több tanulás + egyre több munka pedig = egyre több ülés. Látszik is.

5 éve
#1994
5 éve
#1993
name
Érdeklődnék, hogy tudja-e valaki mennyi a kcal értéke a diótejnek? Nem találok ere vonatkozóadatot sehol. Köszi a segítséget.

5 éve
#1992
name
reply to name's post #1988

Szia - szia! Hogy vagytok? Hiányoztál:)

5 éve
#1991
name
reply to name's post #1987
Én is, és sok ismerősöm ország több részéről nagyon meg vagyunk elégedve az Inter-food kajáival, én csak ajánlani tudom. Árban is nagyon jó, és változatos.

5 éve
#1990
name 4
reply to name's post #1988
Nahát, Bojtika, téged is látni? :) Minden oké?

5 éve
#1988
name 3
reply to name's post #1985
Nekem Norbi eleve és ösztönösen nem szimpatikus.
Véletlenül sem gazdagítanám tovább, de egy élelmiszermérnök ismerős is mesélte, hogy egy bizonyos Norbi-receptúra miatt külön rákérdezett, hogy az az xy adalék, ami gyártói berkekben közismerten hashajtó jellegű, nem tévedés-e a receptben. Mondták, hogy nem, igenis ez a recept, gyártsa le...

Azóta néhány termékét bevizsgáltatták talán, és zsírosnak bizonyult, valami ilyen is dereng. Inkább rendelnék olyan készételt, amin minden fel van tüntetve!

5 éve
#1987
name
Ezt sajnálattal hallom. :( Szeretek főzni, még kedvem is lenne méregetni, de sajnos hétköznap abszolút nincs időm rá. Csak az ebéd a problémás, a többit megoldom. A többi étkezésem update-mentes :) Talán kipróbálok valami mást. Vagy hétvégén kicsit előre dolgozok ebéd ügyben.
Köszi a válaszokat!

5 éve
#1986
name 9
reply to name's post #1985
Nekem néha még tapasztalatom is van, mert lányomék újabban szokták rendelni, volt egy hét amikor a napi menü jött, de rájöttek hogy a hűtőjükben ott romlik meg a rengeteg sonka, sajt - miközben 1-1 szeletet kapnak méregdrágán és a kenyérféle sem olyan friss természetesen, mintha megvenné itt helyben minden nap. Kapható már a szénhidrát csökkentett, vagy teljes kiőrlésű itt is frissen.
Ha a hétvégi menühöz kapcsolódik ilyesmi, pénteken megkapod előre, az legjobb esetben is csütörtöki sütés.
Egy-egy kaját én is kipróbálok ezáltal - ha úgy ítélem meg hogy kár lenne kidobni, sőt még tanulok is tőle néha. Volt például a reszelt alma sajt kockákkal. Finom volt annak ellenére hogy édesítő szerrel készült (nem tudom minek kellett bele), de fura volt az, hogy a reszelt alma nem barnult be a 3. napra sem, amikor megettem. Gondolom a tartósító tette a dolgát.
De az ötlet jó, nekem nem jutott volna eszembe.
Elkészítem, lemérem és tudom miből mennyi van benne.

De a legjobb a saját recept. Az a tuti ha felvisszük, és tudjuk mennyi az annyi. De ez idő, egyszer idő az elkészítése, másrészt idő mire kitapasztaljuk, és felvisszük a recepteket, agyalunk azon hogy előre megtervezzük. Lassan kialakul, ha dolgozunk rajta, türelem.

5 éve
#1985
name 150
Norbi ápdéttel kapcsolatos tapasztalatom nincs, de az egyetlen orvos családtag véleménye az, hogy ha valakinek nincs szüksége idős korára májra, meg vesére, akkor fogyassza bátran, amúgy meg hosszabb távon igen egészségtelen. Norbi termékeinek lényege, hogy alacsony a szénhidrát tartalom. Ha nem is érted, hogy miből van, mert nem vagy szakértő, józan paraszti ésszel akkor is elképzelheted mennyire egészséges mondjuk egy kenyérmentes kenyér. Én persze nem értek hozzá, nekem Norbi mint ember még szimpatikus is, de azért körüljárnám, mielőtt belekezdek egy Update diétába, mert lehet, hogy minőségi és természetes élelmiszerekkel hosszú távon jobban járok. Nekem a Norbi update is csak egy könnyebb útnak tűnik.

5 éve
#1984
name 9
reply to name's post #1983
Sajnos rossz hírem van. Norbi nem tartja fontosnak mennyi kalóriát eszel, szerinte csak az a fontos hogy napi 150-nél ne legyen több a Ch, és hogy alacsony GI tartalmú kaják legyenek. Nem számolja sehol a kalória tartalmat a készételeiben.

5 éve
#1983
name
Köszönöm a segítséget! Ezt az oldalt én is megtaláltam, de sajnos ebben csak a kész cuccaik vannak. Nem tudom más hol talált rá több adatra :(

5 éve
#1982
name 9
reply to name's post #1981
Peeeersze
Multi (Centrum Silver), "D" minden nap, és amióta ezt érzem újra elkezdtem a krómot is (Bio-Króm-Dia)

5 éve
#1981
name
vitaminokat, nyomelemeket pótolod valamilyen készítménnyel?

5 éve
#1980
name 9
reply to name's post #1978
Nem biztos hogy példát mutatok ezzel a lustaságommal :)
Szeptember óta tartom, vagyis tartottam a súlyomat úgy, hogy nem írtam a naplót, sőt a cigit is letettem novemberben!!

Elvégre életmód váltásról beszélünk, gondoltam lássuk mit is tudunk. De figyelek, és látom hogy most valami gond van, vagy gond lesz.
2-3 hete nagyon nehezen tartom magam a megszokott étkezési rendhez, leginkább sehogy. Megőrülök a szénhidrátért, az édes ízért.
Tudom hogy nem lesz jó vége, és nem értem mi történik.
Nem érzem túl jól magam, hiányzik már a nap, a meleg, a mozgás. Ma már pánikoltam is, úgy éreztem rosszul vagyok, és azonnal édeset kell ennem. Lehet hogy ez valami vércukorral kapcsolatos probléma lesz? Remélem nem. Mindenesetre nem kell begolyózni attól hogy nem akarok meghízni, most egy kicsi türelem még, és itt a tavasz :)

5 éve
#1979
name
reply to name's post #1976
Esetleg ajánlani tudom a következőket, itt minden makró adat megtalálható, és nagyon finomak, változatosak az érteleik:

http://www.vitalkonyha.hu/ebed-hazhozszallitas/rendeles

http://www.e-food.hu/etelrendeles/rendeles

attól függően, hol laksz.

http://www.fitbalance-etrend.hu/etlap

http://www.interfood.hu/etelfutar/etlap

5 éve
#1978
name
reply to name's post #1977
Nem hiszem, hogy itt egyezik, vagy hasonló valamelyik az "Update1"menüre, ahogy belenéztem.

Vajon miért csak a ch értékeket tüntetik fel?

Én biztos nem rendelnék tőlük emiatt is, meg nagyon drága is. Kalória számlálás nélkül nehéz lesz a napi keretet tartani.

Bár Te vagy az élő példa, látom nem vezeted a naplót, mégis sikeres vagy az életmódváltásban, és jó-pár kilótól már megszabadultál:)

5 éve
#1977
name 9
reply to name's post #1976
Szia!
Beírtam a böngészőm keresőjébe hogy update kalória, és persze vannak találatok, például ez:
https://mennyikaloria.hu/kaloria-adatbazis/etelek-italok/cimke/925_norbi_update

5 éve
#1976
name
Sziasztok!
Új vagyok még itt és nem is tudom, hogy jó helyre írom-e a kérdésemet. Az is lehet, hogy már korábban megválaszolták a kérdést. Ez esetben elnézést kérek.
Az ebédemet általában rendelni szoktam és mostanában álltam rá az update ételekre. Sajnos én csak a fogások szénhidrát tartalmát találtam meg. Láttam, hogy néhány kaja fel lett rakva a választható kaják listájára. Arra lennék kíváncsi, hogy hol találhatnék több információt ezekkel az ételekkel kapcsolatban? (kcal, fehérje, zsír) Mert egyébként tényleg szuper az oldal, de ez a része nálam sajnos hibádzik :(
Tud nekem segíteni valaki? Előre is köszi!

5 éve
#1975
name
reply to name's post #1973
Nehéz kérdés, én is szoktam húslevest enni tészta nélkül. Jobb ötlet híján pár gramm étolajat számolok, ami a tetején uszkál. Legyen az a húsból kifőtt zsír, mindegy, 5 g étolaj nagyából lefedi szerintem. A pörkölt szaftal is ez a gond, erre is étolajat számolok és 70g hagymát, a húst különszedem ki és mérem, sajnos nem mindegyik fajta pörköltnél lehet pontosan elkülöníteni de a csirkemellnél igen.

Azért is jó levest enni szerintem, mert majdnem víz az egész, amit amúgy is sokaknak nehézséget okoz bevinni, ugyanakkor ad egy olyan érzetet, hogy főtt étellel jóllakót az ember.

5 éve
#1974
name 4
reply to name's post #1973
Ezt nehéz megmondani, mert nem tudod pontosan megmondani, mennyi tápanyag főtt a lébe a különböző alapanyagokból. Leginkább a húsból kioldódó zsír az, ami itt kalóriaemelő tényezőt jelent, azt meg nem egyszerű meghatározni.
De összességében maga a lé nagyon alacsony kalória lehet, mivel 90%-a legalább víz. Az "erőleves" kalóriáját szerintem bátran használhatod.

5 éve
#1973
name
Azt szeretném tudni, hogy ha készítek házilag marhahúslevest sok zöldséggel, de csak a levét fogyasztom, akkor az mennyi kalória? Ilyen formában az ételek között nem találok opciót.

5 éve
#1972
name 4
reply to name's post #1971
Nekem a fott teszta 166 kaloria korul szokott lenni, lehet, hogy kicsit tulfozted :)
Altalanossagban: szuper, hogy sikerult a receptek felvitele, es osszeraktal egy elfogadhato kaloriaerteku ebedet. Nehany tanacs a tovabbiakra: a tesztakat erdemes nem tul gyakran alkalmazni, mivel nagyreszt feher lisztbol allnak, azaz egyszeru szenhidratok, amik nem lakatnak jol hosszu tavon, es nem tul egeszsegesek. Ha mar teszta, valassz teljes kiorlesut, es ellenorizd is az osszetevoknel, hogy tenyleg nem csak tartalmaz nemi teljes kiorlesu lisztet, hanem az a legnagyobb resze az osszetevoknek.
A hussal nincs semmi baj, nem kell kerulni. Szukseg van minosegi feherjekre (a napi kereted alatti feherjeajanlas minimum, nem maximum), ezeket husbol a legegyszerubb osszeszedni. Mas keredes, hogy jobban jarsz csirkemellel, mint zsiros marhahussal, de a legtobb etelben kivaloan hasznalhato a csirke mas hus helyett. A bolognaiban kifejezetten. Megfelelo fuszerezessel eszre sem veszed. A virsli ellenben a legtobb esetben nagyjabol szemetbol keszul, tele van zsirral, adalekanyagokkal, soval, es sokszor "mechanikusan lefejtett husbol" keszul, amire ha egyszer raguglizol, eleg sokaig fog forogni a gyomrod.
A trappista meg finom, de szinten nagyon zsiros, ha eszel sajtot, lehetoleg valassz zsirszegeny verziot. De ilyen etelen akar el is hagyhato a sajt, akkor tobbet ehetsz a tobbi alapanyagbol, jobban eltelit, es kulonosebben nem hianyzik az a sajt.

5 éve
#1971
name
reply to name's post #1966
Igen, a tészták sok vizet felvesznek, éppen tegnap mértem tésztát főzés előtt és után, 260 g gyermelyi spagettiból 1022 g lett főzve így 100 g főtt tészta majdnem pontosan 100 kcal lett. Egész kiadós mégis nem túl kalóriadús ebéd lett 250 g főtt tészta, 120 g bolognai szósz hús helyett apró virslikockákkal, 35 g reszelt trappistával és megállt 520 kcalból az adag.

5 éve
#1968
name 4
reply to name's post #1967
Ez egy eleg bonyolult dolog, azt nem mondanam, hogy nincs vizvesztes. A krumpli mondjuk normal esetben fozes kozben nagyon keveset valtozik sulyra. (Ezert nem szoktam en szorakozni ezzel, nyers krumpli sulyaval szamolok es kesz.) De mindig erdemes mindent merni fozes elott es utan is. A marhahus pl. nagyon osszemegy vizben fozve is. A csirke suteskor nagyon, fozve sokkal kevesbe. A teszta, rizs es hasonlok meg vizet szivnak be, nem adnak le, szoval ezek meg sokkal sulyosabbak fozes utan, ergo 100 grammra jelentosen csokken a kaloriaertekuk.

5 éve
#1967
name 1
reply to name's post #1966
Köszi. Igazad van, utólag gondoltam bele én is, hogyha vízben főzök valamit, akkor nincs vízvesztés. Az zavart össze, hogy ha nagyobb a krumpli vagy sietek, akkor előbb be szoktam dobni a mikróba a krumplit egészben és utána főzöm tovább, akkor pedig veszít súlyt, mert párolog belőle a víz. Ma is pl. a 352 g-os krumplim 305 lett mire megfőtt, de mikróztam főzés előtt. :)

5 éve
#1966
name 4
reply to name's post #1965
Meg is valaszoltad a sajat kerdesedet. De igazabol en pl. a sima fott krumplit mindig nyerskent szamolom el, mert nem tudom, mennyi is az a kiazott kemenyito. Meg a tesztabol is fo ki kemenyito, megsem szamolunk vele, mert fene tudja, mennyi tavozott. Szvsz jobb tobbel szamolni, mint kevesebbel. Egy fott sonkanal pl. azert szoktam szamolni egy pici zsirvesztessel, mert latvanyosan kiizzadja a zsirja egy reszet, a zsir meg eleg jelentos kaloriaforras, de altalaban nem vacakolok ilyen kifott, belefott, atitatta stb. jellegu dolgokkal.

(Amugy fozeskor nem feltetlenul van vizvesztes. Suteskor igen, vizben fozeskor sokszor inkabb vizet vesznek fel a dolgok, ld. teszta.)

5 éve
#1965
name 1
Sziasztok! magyarázza már el valaki, hogy miért van az, hogy a nyers krumpli 80 kcal/100g, a főtt pedig csak 77 kcal/100 g? Általában ha sütünk, főzünk valamit, akkor vizet veszít, több "szárazanyag" lesz benne, így magasabb az energiatartalma 100 g-ra vetítve feldolgozott állapotban. Vagy a krumpliból a főzés során kifő némi keményítő is?

5 éve
#1964
name 4
reply to name's post #1963
Teljesen jó a célra! Ha még olcsóbb is, az plusz pirospont.

5 éve
#1963
name
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/20103016/

Gondoltam belinkelem az én sütőhőmérőmet is, láttam, hogy a husik sütési hőfokáról ment a csevely lentebb. Minden szempontból tökéletes, mágneses, tehát rá lehet tapasztani a sütő elejére is, be lehet állítani a kívánt hőfokot, sípol, ha eléri. Időmérőként is működik.És sokkal olcsóbb, mint a másik.

5 éve
#1962
name 424
reply to name's post #1961
koszonom

5 éve
#1961
name 4
reply to name's post #1960
Ezzel en nem foglalkoznek kulon, szamold siman fottnek. Valami minimalis zsir biztos belefo, hozzatapad, de elhanyagolhato.

5 éve
#1960
name 424
tudja valaki, hogy a huslevesben fott zoldsegnek ( sargarepa, petrezselyem, zeller) mennyit valtozik a tapanyagtartalma ( kaloria + makrok) a szimpla fott vagy parolt zoldseggel szemben? mivel hussal volt osszefozve

5 éve
#1959
name 4
reply to name's post #1958
A sónak nincs kalóriatartalma, így a hiánya nem fog különbséget okozni, meg amúgy is kis százalékát tenné ki az ételízesítőnek.
Ha valami nincs az adatbázisban, és a csomagoláson sincs semmi, akkor jön a Google. Rákeresel, remélsz. Ha nem találod meg, akkor vagy keresel minél több hasonló ételt, és átlagolsz azok kalóriájából, vagy pl. írhatsz a gyártónak, és megkérdezheted.

De ebben az esetben mivel ebből kb. egy teáskanállal tennél 3 liter levesbe, szinte mindegy is. Akármilyen ételízesítőt használhatsz a receptben, semmi különbséget nem fog okozni. Akkor számít, ha merőkanálnyi mennyiségben eszed, magában.

5 éve
#1958
name
A só nélküli ételízesítőnek mennyi a kalóriatartalma? Nem találtam ilyet az adatbázisban, pedig jó lenne, mert én pl. ilyet használok. Az Auchanban szoktam venni, kimérős.

5 éve
#1957
name
reply to name's post #1955
Köszi! Igen, még nyersen lemértem mindent külön, az olajat is!

5 éve
#1956
name
reply to name's post #1955
Köszi! Igen, még nyersen lemértem mindent külön, az olajat is!

5 éve
#1955
name 4
reply to name's post #1954
Ha megeszed az egészet egyben, akkor nem kell vele bajlódni, az összes zöldség plusz az olaj kalóriatartalmával számolj.

5 éve
#1954
name
Sziasztok! A pirított zöldségnek ugyanannyi a kalóriatartalma, mint a nyersnek? Úgy szoktam, hogy többféle zöldséget (pl. cukkini, cékla, paprika, répa, hagyma stb.) egy kis kókuszolajon pirítok, tehát nem vízben főzöm, hanem csak a saját levében (alig van leve) párolódik. Teszek rá fedőt. Így elvileg nem fő ki belőle semmi. ha nem ugyanannyi a kalóriatartalma, akkor kb. hány % a különbség?

5 éve
#1953
name 4
reply to name's post #1952
Nincs mit.

5 éve
#1952
name
Szuper Te vagy most a gugli nekem! Köszke! :)

5 éve
#1951
name 4
Meg karacsonykor a kacsanak is 85-ot adtam, bevalt.

5 éve
#1950
name 4
reply to name's post #1949
Mondtam korabban, guglizni kell. Van jo par tablazat a neten javaslatokkal kulonbozo husfelekhez, onnantol meg mar csak kiserletezni kell, hogy neked hogy valik be legjobban.
Reszemrol ezeket a hofokokat hasznalom:
disznó - 80
csirke - 85
marha - 78

5 éve
#1949
name
reply to name's post #1948
És honnan tudod hány fok a jó? Mármint melyik húsnál?

5 éve
#1948
name 4
reply to name's post #1945
Hat akkor tessek hasznalatba venni :) Egyben sult husoknal iszonyu nagy segitseg. Sosem csinaltam meg olyan jo egyben sult karajt, mint ezzel, pedig nem tegnap ota fozok.

5 éve
#1947
name
idő, minden beállítható, hány fokon csipogjon, mennyi ideig mérjen

5 éve
#1946
5 éve
#1945
name
Most néztem meg a linket, NEKEM VAN ILYENEM ITTHON!!!!!!!

5 éve
#1944
name 4
reply to name's post #1943
Nincs mit.

5 éve
#1943
name
reply to name's post #1942
Köszönöm szépen Lousha megnézem.

5 éve
#1942
name 4
reply to name's post #1941
http://www.banggood.com/LCD-Digital-Food-Oven-Thermometer-Kitchen-Timer-With-Silver-Probe-p-948964.html
Innen pl. eleg olcson beszerezheto. (Mondjuk eltart egy ideig, mire megerkezik.) Nekem pontosan ilyen van, kifogastalanul mukodik. Kicsit kell hozza guglizni persze, hogy tudd, milyen hushoz milyen maghomerseklet idealis, de aztan annyi az egesz, hogy beleszurod a husba, majd kiveszed a cuccot a sutobol, amikor a homero sipol.

5 éve
#1941
name
reply to name's post #1940
Lehet beszerzek én is egy ilyen hőmérőt. Okos dolog lehet akkor nagyon, sokat főzök már 22 éve de a csirkemellet sosem szerette senki sem a családban, pörkölt csakis kevés zsiradékkal, majd veszek kókuszolajat de vidéken vagyok kis falu ilyen fantasztikus dolgok nincsenek, majd ha megyek Dabasra akkor ott majd beszerzem. Akkor lemérem a babot ha összerakom a tepsibe meg ha készen van akkor is aztán majd jól kijön a végeredmény. Családnak is ezt főzök ma csak nekik kicsit " parasztosabban "! :)

5 éve
#1940
name 4
reply to name's post #1938
A csirkemell sem szaraz, ha jol csinalod, de igenyel egy kis gyakorlatot vagy komolyabb konzhai felszereltseget. En szoktam hasznalni egy digitalis homerot, aminek a szenzorat a hus kozepebe kell bokni, es szol, amikor a hus epp tokeletes, azaz a kozepeig atsult, de meg szaktos, puha, nem sult tul. A legokosabb vasarlasom volt...
Ha ilyen nincs keznel, akkor gyakorolni kell es mindig kovetkezetesen ugyanazokhoz a modszerekhez tartani magad. Egy "pucer" egesz csirkemellnek pl. ha szobahomersekletu, azaz nem epp most rantottad elo a hutobol, hanem egy oraval elobb kivetted, teflonos/keramias serpenyoben kb. 4-7 perc kell mindket oldalon, es maris atsult. De a tokeletes allapot eleresehez a sajt eszkozeiddel, edenyeiddel kell kikiserletezni, milyen formaban (szelet, daralt, egesz, bundazott stb.) mennyi ido, mire epp atsul, nem nyers a kozepe, de nem is szaraz.

A porkolt alapvetoen jo dolog, foleg, ha keves zsiradekkal csinalod, es lehetoleg valami egeszsegesebbel, pl. kokuszolajjal.

A rakott zoldbabnal en nem vacakolnek kulon meressel, mert a vegeredmeny ugyanaz lesz. Egyreszt a legtobb zoldseg fozve szinte semmit nem valtozik sulyra, masreszt mindegy is, hogy hol szamolod el az elparolgast. Van, ahol szamithat, es bonyolitja a receptet, hogy pl. a palacsintat elobb kiszamolod elparolgassal, es utana csinalsz belole husos palacsintat, de altalaban nem fontos ennyire reszletekbe menni.


5 éve
#1939
name
reply to name's post #1937
:) hát persze, hogy nem akarom tudni! Marad a száraz sült csirkemell, lassan leszokok a húsról, vagy rászokok a pörire