KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
1 éve
#6190
name
reply to name's post #6189
Azért azt szögezzük le hogy nem mindenkinek való a ketogén diéta, nőknél akár a hormonháztartás is felborulhat, meg egyéb finomságok. Nekem például nagyon rosszul viseli a szervezetem a ch megvonást.

1 éve
#6191
name
reply to name's post #6190
Lehet hogy nem való mindenkinek a keto, de ezt hogy neki való-e senki nem tudhatja amíg ki nem próbálja... És nem 1 hétig kell próbálni hanem legalább egy hónapig. Ugyanis simán beletelhet annyi időbe amíg átáll a szervezet zsírégetésre. Az meg természetes hogy az átállás alatt lehetnek komoly gondok. Nekem is volt, kábé egy hétig erős hasmenés kínzott, de annyira hogy az első kínos élmény után aludni is csak vastag melegítőnadrágban mertem, mert ugye ha álmomban jön egy halk pukkanás akkor ott nem csak levegő jön ám ki...
Mondom, eltartott egy hétig. Azután semmi gond, most már remekül vagyok.
Tehát én is elismerem, lehet akiknek ez egyáltalán nem való, csak azt mondom, ez nem tudható előre amíg valaki ki nem próbálja és komolyan.

1 éve
#6189
name
reply to name's post #6188
Próbáltad már a ketogén diétát? Nagyon észnél kell lenni hozzá, minden szabályt mindig betartani, de én ezzel máris fogytam 10 kilót 18 nap alatt... Pedig még csak nem is sportolok.
1 éve
#6188
name
A keretem fixre van állítva, ha mozgok, ha nem. Tehát ha mozgok egyek plusz 2-300at? Valóban itteni recepteket használok, de nem gyakran eszem fõtt kaját, meg inkább sütõben sütök/párolok ezt-azt. Viszont ha elõtte mérem, akkor utána hiába mérem le megint :/...
Amit furcsálltam, hogy pár hónapig kb 2-2500 kcal körül ettem és akkor se mozdult a mérleg. A sportot nem is azért csinálom, hogy attól fogyjak, de valamiben látnom kell a fejlõdést mégis :).

1 éve
#6187
name 9
reply to name's post #6186
Abban a szerencsétlen helyzetben vagy, hogy majdnem alacsonyságnak hívják a magasságodat, de mázlid van, mert fiatal vagy.
Minél alacsonyabb valaki, annál kisebb a rés a BMR és az alapjárat között, és minél idősebb emellett (mondjuk 40 év múlva) ez a rés el is tűnik :(

Nem hiszem el hogy van olyan mozgás, ami egy óra alatt 600kalóriát éget, de erről a hitetlenségemről már lassan hírhedt leszek. Szerintem nincs ilyen mozgás. (nem is megyek bele a bruttó és nettó számolásba, az a fél óra alatti égetés kb 30kcal hanyagolható)

Gondolom amellett hogy mozogsz, és számolod a bevitt kalóriákat, nem eszed le a lemozgott kalóriát. Vagy igen? Akkor próbáld ki 4 hétig hogy nem eszed le, meg fogod látni hogy mennyit változik az eredmény.

Biztos hogy jól számolod a bevitt kalóriákat? A Bázis receptjeit használod? Csak azért kérdezem mert azok nagyon elvihetnek, csak saját receptből kaphatsz megbízható adatot. A közös receptekben nincs számolva az ételek elpárolgása, ami éppen oda vezet, hogy hiába számolod, kevesebbet számolsz.
Ennek az a logikája, hogy ha van a receptben negatív előjelű elpárolgás, akkor több benne a kalória. Teljesen világos. Eszel 150g sült húst. Ha az nyersen volt 150g, akkor az sütés után 100g lesz, de a kalóriája az eredeti 150g nyersét tartalmazza.
Te simán beírod hogy ettél 100g húst, és a nyerset választod, márig 33%-al rossz a bevitt adatod. Ez nagyon nagy eltéréseket tud okozni.
A Te bevitelednél kb ennyi lehet az, amivel nem jól számolsz ha nem jó recepteket használsz.

Csak egy megjegyzés.....a lányom diétázott mint az őrült, futott mint a kerge birka, lefogyott gyönyörűen, most orvoshoz jár, elcsúszott a térdkalácsa, a medencéje emiatt elkezdett kifordulni, mert ez a kombó szépen leépítette az izmait. Most gyógytorna, hogy a kiesett izmokat újra felépítsék.

Ugye tudod hogy a fogyás legnagyobb részt a kajálástól függ! Csak kis részben számít be a mozgás. Én sokkal öregebb vagyok, csak a kajával fogytam 35kg-ot.

1 éve
#6186
name
Sziasztok! Nem tudom, jó helyre írom-e. Régebb óta próbálkozom a fogyással, de mostanra sikerült csak rendszeresíteni a sportot. Egy hónapja vagyok benne, de azóta tökéletesen mozdulatlan a súlyom, szerintetek ez normális? 160 cm, 77 kg, 23 éves nő vagyok. most 1500-1700 kcal körül eszegetem, heti 5ször nyomom ezt a fél órás edzést, ami elég intenzív tabata-szerű, a pluzusmérőm szerint 300 kcal körül éget, ami szerintem reális. Mégis szerintetek mi lehet a gond?
Még annyit, utoljára 15 évesen sikerült többet leadnom, kb. 7 kg-t 3 hónap alatt, amikor majdnem naponta 1 órát futottam. Ettem már 1200 kcal alatt is egy éve, de 3 hónap alatt alig ment le 3 kg, szóval biztos nem ez az út. :(

2 éve
#6185
name
Sziasztok! Én mióta az eszemet tudom túlsúlyos voltam. Nem fogyókúráztam sosem. Most azért vágtam bele mert kisbabát szeretnénk de sajnos csak lombikkal lehet. Már volt 4 sikertelen beültetésem de nem adom fel. Talán ha sikerül lefogynom akkor több esélyem lesz. A kalóriaBázis segítségével 2 hónap alatt sikerült leadnom 10 kilót és még 15 kilót szeretnék.Nekem nagyon bejött ez a módszer. Mindenkinek sok sikert kívánok.

2 éve
#6184
name
reply to name's post #6182
díjmentes hasplasztikai műtéthez szükséges feltételek a következőek:

Fogyás előtt a páciens testtömeg indexe (BMI) 35 feletti.
A fogyás után legalább 10-zel csökkennie kell ennek a testtömeg indexnek (BMI-nek).
Ezt, a csökkent testsúlyát pedig, legalább fél éven keresztül kell a páciensnek igazoltan tartania.

Fontos, hogy a fenti mérőszámok a szülést következtében fellépő lógó hasfal esetén, csak a szülés utáni testsúly alapján számolhatóak.

A BMI (testtömegindex) egy olyan mérőszám, amely a testtömegünk (testsúlyunk) és magasságunk alapján határozza meg milyen egészségi állapotban vagyunk a súlyosan soványságtól a súlyos elhízásig mutató skálán. A számítása nagyon egyszerű: A súlyunkat el kell elosztani a testmagasságunk négyzetével (méterben). Vagyis egy 160 cm magas, 100 kg súlyú nő BMI-je 39 (100 osztva 1,6 a négyzetennel), ami közepesen elhízott kategóriába esik.

A TB támogatott hasplasztikára tehát szakorvosra van szükségünk, aki biztosítja számunka a szükséges iratokat.

Az iratoknak tartalmazniuk kell az orvos szakértői véleménye mellett azt, hogy a páciens mennyi idő alatt, mennyit fogyott és ezt az állapotot mióta tudja tartani. Amennyiben az orvos is ajánlását adja és szükségesnek érzi a beavatkozást, az állam megtéríti a hasplasztikai költségeket.

A nagy fogyás esetén egyébként nem csak a hason, de a karon és combon is igénybe vehető a TB támogatott plasztikai műtét. Ha ingyenesen szeretnénk plasztikáztatni, minden esetben keressük fel kezelőorvosunkat és konzultáljunk vele a lehetséges műtéttel kapcsolatban.

Tudjon meg többet a hasplasztika részleteiről!

2 éve
#6183
name
Sziasztok! Az én történetem az, hogy 2017 márciusában az oldal segítségével 4 hónap alatt sikerült 10 kilót fogynom. 2013-ban 36 évesen szültem, terhesség alatt magamra húztam 20 kg súlyfelesleget. Mivel már elmúltam 40, nagyon boldog voltam, hogy 10 kiló lement, jól éreztem magam, magabiztos lettem. Csakhogy a 2 év alatt a 10 kiló szép lassan vissza is jött. Nem számoltam a kalóriát, az adagok is nőttek, egyre gyakrabban engedtem meg magamnak egy kis nasit. Így jártam. Most újra megpróbálom, nagyon eltökélt vagyok.
Mindenkinek kitartást, türelmet és jó egészséget kívánok!

2 éve
#6182
name
reply to name's post #6181
Hát azt nem terveztem:) Ha lefogytam a rengeteg feleslegem, olyan leszek mint egy sharpei kutyus... ennél az extrém súlytöbbletnél ami nekem van, ez már elkerülhetetlen. Szóval nem hinném, hogy kapkodnának értem az ügynökségek.
Amúgy a magasságom meglenne hozzá, 175 centi vagyok. Én igazából csak találgatok. Amennyire sikerül a még meglévő hájam alatt kitapogatni, viszonylag vékony derekam lesz (szerintem) viszont szélesnek érzem a csípőmet. De persze még csak hónap elején regisztráltam ide, pár centi mínusznál járok körméretekben, kgt nem tudom, egy darabig nem is fogom tudni, csak mérőszalagra tudok hagyatkozni. Ez a súlyfelesleg nem tűnik el se hipp hopp se nyom nélkül. De ezen majd ráérek akkor aggódni. Majd csak becsomagolom magam a cuccaimba valahogy.
Én amúgy már annak is örülni fogok ha a csípőm lemegy 100-ra, mert most olyan széles vagyok csípőben mint amilyen magas. Nagyon durva. Illetve rövid ittlétem óta onnan már -5cm elhalálozott. De persze tudom, hogy ezek még nem igazi fogyások, csak visszatartott víz meg ilyenek.
Fingom sincs milyen alakom lesz valójában, mert SOHA nem voltam átlag súlyban. Egyetlen egyszer sikerült időlegesen lefogynom 25kgt 100-ról 75-re még 15 évesen (az volt az első, és akkor értem a legközelebb az álomsúlyhoz) Azóta se... És a vicc az, hogy egyáltalán nem emlékszem rá hogy néztem ki...nem szerettem tükörbe nézni. Anyu akkor azt mondta, hogy nagyon vékony volt a derekam...de a nagyon, az nézőpont kérdése:)
Mert elvileg nekem a 75 kg a magasságomhoz már valahol a normál érték legszéle. Itt mondjuk a bázis 73-at ír, de ha sikerül valaha lefogynom 70 kilóra, már akkor is baromi boldog leszek....az is 100 kg fogyás lenne.... Ugye a sok jojóeffektus megtette a magáét.

2 éve
#6181
name 5
reply to name's post #6180
Te aztán szerencsés vagy! Ha elég magas vagy, akkor akár a plus size modellkedéssel is próbálkozhatnál, mert nekik is homokóra alkatuk van, csak nagyobb méretben.

2 éve
#6180
name
reply to name's post #6174
Én nem..Én a hasamból -derekamból fogyok először, mellből-csípőből viszonylag arányosan, de nehezebben. (homokóra szerű alkatom van a hájam alatt amit le akarok fogyni)

2 éve
#6179
name 9
reply to name's post #6178
Nem, nem 100%-os.
A felhasználók igyekeznek jó adatokat feltölteni, de sem az ételek kalóriája nem biztos, sem a mozgás kalóriája nem biztos.

A recepteket mindig ellenőrizni kell, mert nagyon el tud vinni rossz irányba egy fel nem vitt (vagy pozitív előjellel felvitt) elpárolgás, vagy egy rosszul beírt kalóriaégetés a mozgásoknál.
A legjobb ha saját recepteket használsz, és magad méred az égetésedet.

Megértem ha az optimális tartományban 4-5 kg fogyástervnél nem vágsz bele nagyobb beruházásba. (...bár később is tudod használni...vagy addigra az elavul?)

2 éve
#6178
name
Sziasztok!
171 cm vagyok, és kb.68,5 kg. 4-5 kilót szeretnék leadni. Mindent beírok, amit eszem, és amit edzek. Bocsi a kérdésért: a táblázat adatai helyesek, 100 %osan támaszkodhatok rá? Nagyon jónak tartom, kontrollnak kiváló.

2 éve
#6177
name
reply to name's post #6174
Az nem helyi fogyás. :-) Helyi fogyás az lenne, ha onnan fogyna az ember, ahonnan akar, és amire rádolgozik. A cicire nem szoktak.
Sajnos genetika, ki milyen sorrendben fogy.

2 éve
#6176
name 5
reply to name's post #6175
Nem vagyunk egyformák. Sokszor eszembe jut, ha nagyon sovány embert látok, hogy milyen klassz lenne, ha létezne zsírátömlesztés, amivel hipp-hopp adhatnék neki egy pár kilót, amire nagyon is rászorulna. Néhány nővel viszont annyira bőkezű volt a teremtő, hogy biztos szívesen adna néhány kosárméretet a"szűkölködőknek", de sajnos ez nem ilyen egyszerű.

2 éve
#6175
name 9
reply to name's post #6174
Ez nem igaz, bocsi, de én nem onnan fogyok először......most mondjam hogy sajnos?
Már kicsinyítő műtéten gondolkodtam, ez sem annyira jó ám!

2 éve
#6174
name 5
reply to name's post #6169
Dehogy nincs helyi fogyás! Először minden nő ciciből fogy, sajnos. :-(

2 éve
#6172
name
reply to name's post #6168
Szia Inis!

Ha a betervezett edzésed rendszeressé válik és keményen tolod heti 2-3 alkalommal, akkor könnyebb lesz az étkezés is, nem kell annyira pontosan betartani. En 86 kiló vagyok most és heti 2-3 alkalommal járok kondizni. Most diétán vagyok és az alábbi makro beállításokkal étkezek. 1,8gramm/ttkg(testtömeg kilogramm) fehérje, 2gramm/ttkg szénhidrát és 40 gramm zsír. Edzés mentes napokon fele ennyi szénhidrátot eszek. Ezzel a beállítással heti 0,8kg -ot tudok kb fogyni, de csak azért ennyit, mert közben az izmaim is fejlődnek. Ha ezekkel a beállításokkal elkezded a diétát, akkor szinte biztos a siker. Ha nagyon kimerültnek érzed magad, akkor emelheted a szénhidrát adagot vagy tarts olyan napot a héten, amikor többet eszel. Eleinte érezheted magadat éhesnek, de ez csak azért van, mert hozzászokott a szervezeted a magas kalóriához. Sajnos ezt végig kell szenvedni, éhség érzet nélkül nincs fogyás. Lassan, de rólam is pucolódik le szépen a zsír.
Heti bontásban méregesd magad és, ha szükséges állíts a kaja mennyiségen. Nem tudom tisztában vagy-e a minőségi és egészséges táplálkozással, amiket mindenképpen le kell cserélni az étrendedben vagy csak elengedted magadat.

Több féle diéta is van amivel sikereket lehet elérni, de az alapja mindennek a minőségi étel és annak a mennyisége. Olvasgass a neten és feltétlenül figyeld a tested reakcióit.

2 éve
#6171
name
reply to name's post #6168
Szia!

Futáshoz én ezt használtam: http://edzesonline.hu/edzesterv/5/elso_5_kilometerem

Sokkal kövérebb vagyok, mint te, de simán megcsináltam. A 6. hét 08.19-én telt le, egyben ment az a bizonyos első 5 km, azóta pedig heti 3x futok annyit. Az Endomondo szerint egy alkalom (5 km) nekem olyan 700 kcal, de nem szoktam visszaenni az egészet, nagyon max. a 3/4-ét, de inkább csak a felét. Az edzéstervhez ment egyidőben az Endomondoval az Interval Timer app, azzal egyszerűen lehetett váltogatni futás és séta között. Pont az edzésterv alatt volt 3 hetes stagnálásom, de azóta újra fogyás van, ilyenkor nem szabad feladni!

Nem futós napokon reggelire szoktam fehérjét (30 g) + gyümölcsöt (100 g) + zabpelyhet (16 g) enni, futós napokon viszont úgy sáfárkodom, hogy uzsonnára egy banán, futás előtt (mert én este 21.30 körül szoktam futni) fél órával meg 10 g mandula, és ilyenkor önmagában csak fehérje van futás után. Elég jól bevált ez nekem.

Férfiakra amúgy azt szokták mondani, hogy testmagasság cm - 100, tehát a 170 cm-hez inkább 70 kg az "ideális", de ezen már változtattak az elmúlt 10-20 évben.

2 éve
#6170
name
reply to name's post #6169
Szia,

nagyon szépen köszönöm a tippeket! Azon leszek, hogy betartsam!

2 éve
#6169
name 9
reply to name's post #6168
Szia!

A rossz hír az, hogy nincs helyi fogyás.
A zsír elkezdett lerakódni, mert többet ettél és ittál mint amennyit elégettél - és pont.
Ha a célbeállításoddal beállítod hogy deficites legyen a beviteled, és be is tartod a keretet előbb-utóbb lemegy az a zsír. (Ha konkrétan sörről van szó, gondolom már láttad a CH-ját!)

A jó hír pedig az, hogy onnan fog lemenni a zsír, ahova lerakódott, tehát a hasadról.
Ez olyan mint egy polc. Felpakolsz rá valamilyen sorrendben, és amikor leszeded, az utoljára felrakottat szeded le először, csak utána a többit.

Csak annyi a tipp, hogy légy kemény és kitartó, először nagyon macerásnak tűnik a naplózás, de meg lehet szokni. Talán eltántorít a CH dús ételektől, italoktól ha látod miben mennyi van.
Ja! Első 1-2 hónapban ne számolj a letornázott kalóriákkal, a kezdők hajlamosak eltúlozni ezeket a kalóriákat, mert rossz adatot használnak, és le is eszik vagy isszák azokat...pedig sokkal kevesebbet dolgoztak le a mozgással.
Számolni majd később tudsz vele, ha már látod hogy az első hónapban mennyi volt az összes kelóriadeficit, összenézed a leadott kilókkal. 1-1kg leadásához kb 7500kcal deficitre van szükség (ez elméleti szám, van ahol 9000-et írnak).
A második hónapban újra elkezded majd ezt számolni, talán annak a végén tudsz majd valamire következtetni.

2 éve
#6168
name
Sziasztok,

én teljesen új vagyok nem csak az oldalon, hanem az egész fogyás témában, ugyanis világ életemben elég vékony voltam, nem tudtam hízni, pedig ha valamit nagyon szeretek, az az evés. De az utóbbi 1-2 évben eléggé beindultam és a maximum 59-60 kg-ból mostanra lett 78 kg (üzemorvos szempárt én még úgy kikerekedni nem láttam mint mikor az utolsó vizsgálaton voltam). Viszont ez mind a hasamon (lényegében sörhas), amit szeretnék eltüntetni. 30 éves Férfi vagyok 170 cm magassággal, amihez a 65 kg lenne az optimális. Szóval elkezdtem vezetni itt a dolgokat, de igazából még azt sem tudom, hogy hanyadikán van elseje és ezért kérnék egy kis segítséget. A kérdésem az lenne, hogy másképp kell-e használnom az oldalt (célbeállítás, ilyenek) akkor, ha én csak hasból szeretnék fogyni. Edzeni rendszertelenül szoktam, most készülök rendesen ráállni, TRX-re járok és el szeretnék kezdeni futni (jó időben szabadban, rossz időben teremben). Olykor esténként hasi gyakorlatok (hasprés, felülés, plank, bicska, labdaemelés és labdaátadás). Tud esetleg valaki ebben tippeket adni?
Előre is köszönöm! :)

2 éve
#6167
name 3
reply to name's post #6166
Örülök hogy stabilan 80 alatt vagy.
Nem szoktunk naponta kétszer mérni. Sokan még csak naponta sem mérnek. Heti egyszer elég, akkor is azonos időpontban. A reggeli mérést ajánlják a legtöbben - WC után, reggeli előtt, egy szál mosolyban. :D

2 éve
#6166
name
Bent vagyok stabilan 80 alatt. A változtatásokkal lassabb a fogyás, de alig van különbség a reggeli és az esti (edzés utáni) súly között.

2 éve
#6165
name
reply to name's post #6164
Meglátjuk, jelentkezem ha 80 alá értem. Köszi az észrevételeket! :)

2 éve
#6164
name 3
Általában a heti fél kg fogyás az, amit nemcsak mi, de a legtöbb orvos és dietetikus is javasol. Hosszú távon ez követhető, és az ezzel a tempóval elért fogyás a tartósabb.
Ha megnézed az Információ fülön a sikersztorikat, ott is,visszaszámolva, a heti fél kg valósult meg átlagban. Nincs értelme rohamtempóban kínozni magad az általad elképzelt heti egy kilóért, ezt az izomzatod se tudja követni.

Bármit matekolsz is, a biológia jön és könnyedén kenterbe veri az elképzeléseidet. A szervezet egyéni és nem foglalható képletekbe, hacsak nem előzi meg mindenre kiterjedő, sokféle mérés és elemzés, komolyan képzett szakemberek részéről. .
Akkor ezt a gyakori állítgatást sem kell csinálni - 1 hét alatt meg nemigen változik még semmi.

2 éve
#6163
name
Most próbából újra beállítottam, mert már amúgy is esedékes volt, viszont most célként csak 0,6 kiló heti fogyást állítottam be. Így a BMR a napi limit, amit egyébként is szoktam enni, a többlet fogyást heti -1 kilóhoz pedig a mozgás adja majd. No, majd meglátjuk 1 hét alatt mi változik.

2 éve
#6162
name
reply to name's post #6160
Így igaz, ez most inkább fogyókúra. Az életmódváltás a rendszeres mozgás bevezetése volt, és az étkezési napló, valamint a ch beállítása minimumra. Szerintem ha elérem a kívánt súlyt, könnyebb lesz naplóvezetés mellett tartani, mert akkor már többet is ehetek, nem kell tovább fogyni. A mozgást megtartom, mert jól esik, jól is alszom tőle.
Ahhoz, hogy le tudjak gyalogolni akár heti 5-6x 5-10 km-t, kellett egy év munka lábat csinálni. Pontosabban újra felépíteni, mert régen azért sportolgattam.

2 éve
#6161
name
reply to name's post #6159
Ott van az pedig, ha újraszámolom 82 kilóra, akkor kijön 1764-re a BMR, és tegnap végül 1776-ot ettem, írtam, hogy az 1400-at mindig túllépem. Az 1776-ra gyalogoltam rá bruttó -670-et, ami nettóban már csak 555, így az égetés most csak -1200-lett. Azt azért érezni, mennyi energiája van mozgásra az embernek. Lényeg, hogy jól essen.
Napi keretet úgy állapítottam meg, hogy heti 1 kilót akarok fogyni. Az jól motivál, hogy látom a mérlegen a napi kb. minusz 10 dekákat, mikor mennyit. Ha tudom tartani a deficitet, akkor az idő nekem dolgozik.

2 éve
#6160
name
Ez fogyókúra, nem életmódváltás.

2 éve
#6159
name 3
reply to name's post #6158
Szerintem egy kicsit túlszámolsz.
A BMR az alapanyagcsere.érték, ennyit kellene mindenképp bevinned. A napi keretet Te állapítottad meg?

Te sem vagy okosabb, mint a biológia. Remélem, nem lesz egészségi problémád.

2 éve
#6158
name
reply to name's post #6156
Legutóbb 86 kilónál kalibráltam újra, átlagos aktivitásnál a BMR 1820, alapjárat 2500 kcal
Heti 1 kiló van beállítva, így napi keret 1400 kcal.
Ezt általában átlépem, ma pl. 1730-at ettem, és ha rányomok mozgás nélkül a kiértékelésre, azt írja, hogy 690-et égettem. Ma 69/75 fehérje, 134/186 ch, 97/50 zsír.
Tudom, hogy kb 100 kcal/km 6%-os emelkedőn 4km/h-val, így ha 6 km-t rágyaloglok az 1,5 óra, és megvan az 1300 deficit.
A súly azért érzékeny lazításra, mert ketogén határon mozog, mozgás után bele is csúszik, így mozgás nélkül vagy több ch bevitelre mondjuk családi ebédnél amikor nem mérem, akkor glikogén készül vagyis a máj elkezdi raktározni. Másrészt a ch kb 2x annyi vízzel raktározódik el, így 150 g ch bevitel egyből 450 g súlygyarapodást jelent, ha meg nem is nézem mert mondjuk ünnep van és beviszek akár 300 g ch körül, akkor első nap "tudok" hízni 1 kilót, ez a ch-ra visszatérés sajátossága, hogy a szervezet rögtön a raktárakat tölti fel, de a többi napon már nem. Ez után van az, hogy akár -2000-et is össze tudok hozni, mert visz a lábam.
Esti mozgás utáni súlyom így is kb 1 kg-al több mint a reggeli.

2 éve
#6157
name
reply to name's post #6155
Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem, nettóra átszámítva a 760-ből lett 622.

2 éve
#6156
name 3
reply to name's post #6153
Ha a napi kalória deficit 1300-2000 Kcal, akkor mennyit viszel be?
Elvileg nem lehetne ennyire érzékeny a súlyod egy-két napi lazításra. Sokan egy hetes nyaralás alatt sem szednek vissza semmit. Egy-egy lazítós nap után pedig éppen hogy lendületet kap a fogyás, nemhogy még be kelljen pótolni.

2 éve
#6155
name 9
reply to name's post #6153
Távol álljon tőlem a kötöszködés, csak egy tipikus hibára szeretnék rávilágítani.

A mozgással ledolgozott kalóriákat hogy veszed figyelembe?
Nettóban vagy bruttóban, mert az oldal alján ott a figyelmeztetés, ami a vesszőparipám, és igyekszem hirdetni az "igét" - csak segítő szándékkal, hogy jól számoljunk.


2 éve
#6154
name
reply to name's post #6153
Minden tapasztalat szerint a súlytartás jóval nehezebb, mint a fogyás. Itt bukik el a legtöbb diétázó.

2 éve
#6153
name
reply to name's post #6152
Annyiból váltás, hogy kenyeret nem eszem és a mozgással égetés heti 5-6 alkalom, jóformán mindennapi. Egyébként sarokpontok a ch 150 alatt, mozgás, napi kalória deficit 1300-1500, de van olykor - 2000 is, ha jól esik a gyaloglás. Futópad 6% emelkedőn 100-140 perc, 4 km/h, deficit számítása pedig ezzel:
http://www.shapesense.com/fitness-exercise/calculators/walking-calorie-burn-calculator.shtml
Összességében működik.
Ha elérem a súlyt, már tartani talán könnyebb lesz. Nem az esetenkénti bűnözéssel van baj, hanem ha elmarad a korrekció, illetve a mértékletességet kell tartani.

2 éve
#6152
name 3
reply to name's post #6150
Igen, itt a Kalóriabázison vagyunk.

Ez viszont tényleg fogyókúra inkább, mint életmódváltás, hisz láthatóan nehezen is tartod.
Kérdés, a kúra végén mennyire fogod tudni tartani az alacsony ch-t.
A heti 1 kg fogyást sem szoktuk ajánlani, ez általában nagyon erőltetett menet, hacsak nem 100 kg fölötti a kezdő testsúly.

2 éve
#6151
name
reply to name's post #6149
Minden héten van 1-2 nap amikor nem tudok edzeni és vagy családi ebéd van, ilyenkor jó esetben stagnál, vagy hízok is picit amire elmegy a következő nap ledolgozni. Így összességében heti 1 kiló stabilan megvan, úgy, hogy belefér napi 100-150 kcal ch is. Pont ma van 10 hete, hogy kezdtem, 2 hét ebből elment nyaralásra és annak korrigálására, így a maradék nyolc hétre kijön -8 kiló pontosan.

2 éve
#6150
name
reply to name's post #6148
Kalóriabázison számolok, az pontos értékeket ad ki. Nálam bevált a low-carb, szépen fogyok tőle.

2 éve
#6149
name 9
reply to name's post #6147
Ez azt jelenti hogy kb. 5 nap alatt lemegy rólad 1kg?

2 éve
#6148
name 3
reply to name's post #6147
Téveszted a finomítatlan szénhidrátot a szénhidráttal mint tápanyaggal?
Ketogénról szó sem esett, azt általában nem javasoljuk.
Igyekezz lassú felszívódású szénhidrátokat enni, hátha csökken az édes iránti vágy. Gyümölcsöt is ehetsz.
Az esti edzéshez is jó lehet a zabpehely, sőt ha sovány túróval eszed, ideális. Pár szem mazsola is mehet bele, ha szereted.
(Kevés vízzel főzd fel a zabpelyhet, esetleg tejjel, és mehet hozzá a túró.)

2 éve
#6147
name
reply to name's post #6146
A cukrot nem szeretem, de light-kólából vissza kéne venni, jelenleg elmegy egy 2,25 literes naponta, mellé még ásványvíz. 75%-os étcsokit és kék spar rudit szoktam még majszolgatni, max 100-150 kalória mértékig. A full ketogént nem tudom tartani, ólmos fáradtságot okoz. Kell némi szénhidrát, az esti edzéshez. Kajából -600-900, gyaloglásból -500-1000 kalória így mindig kihozom, hogy a végeredmény -1300-1500 legyen. Cukrászda esélytelen, mindent gejl édesnek érzek, jégkrémet, fagyit is. A szénhidrát szaküzletben (pék) is max. túrós táska, 50 g egy napra.

2 éve
#6146
name 3
reply to name's post #6145
Igyekezz azért elszakadni az édes íztől. Általában az szokott a baj lenni, hogy az édesítőszerek éppen hogy fenntartják az édes íz iránti vágyat, és az illető előbb-utóbb egy cukrászdában találja magát.

2 éve
#6145
name
reply to name's post #6142
Én light colát iszom, az pótolja az édes ízt. Napi -1500 kalóriát tudom tartani.

2 éve
#6144
name 9
reply to name's post #6142
Tudod hol a hiba. Nem lehet "pótolni", íz függő vagy. Nem vagy egyedül, én sem bírom meginni a kávét édes nélkül, de már a tea simán élvezhető minden más íz elhagyásával.
A víz az víz, el kell fogadni úgy ahogy van, és meg kell inni a szükséges mennyiséget. Itt dől el hogy meg tudod csinálni, hogy tudod-e a súlyod tartani, vagy még jobban belesüllyedsz ebbe az élvezetbe és további kilókat szedsz fel.

Megértem a függőséget, de ezen múlik a súlyod alakulása a legnagyobb mértékben!
Ez is agyban dől el, mint annyi más, kezdve a dohányzástól.....
Hidd el, ez nem szükséglet, ez egy rossz szokás ami a probléma gyökere lehet. A bevitt felesleges kalóriákat nézve nem is csak lehet, hanem pontosan az! Nem tudod pótolni semmivel, vagy le tudsz szokni, vagy nem.
Talán ha meglátod a kalóriáit meg tudod győzni magad hogy ez tényleg elhízáshoz vezet, ez ösztönözhet.

A beállításod jónak tűnik, de valóban csak matek, ez leginkább azon múlik majd, hogy alapjáraton mennyit fogsz égetni. Az alapjárat kalória és a bevitt kalória különbsége a napi kalóriadeficit, amiből ha hetente összejön 3-4000, akkor elvileg 0,5kg fogyást érhetsz el. De ez csak elmélet, mert ehhez kell a megfelelő alapanyagcsere, a szükséges víz elfogyasztása, és a makrók betartása. Mindez hosszú távon, tehát nem az első hét adatai az irányadók.

2 éve
#6143
name
Beállítottam ahogy mondtad: 65kg a cél és BMR+100, vagyis 1650kcal. Így a heti eredmény 0.19kg. Így jó? Sok helyen azt olvastam, hogy az ideális 0.5-1kg fogyás. Vagy ez csak egy közelítő érték, amit az oldal "kimatekolt"?

2 éve
#6142
name
Köszönöm!
Igen, már megfigyeltem és tényleg meglepődtem. Nagyon szélsőséges dolgok jöttek ki. Egyik napra 980kcal, rá két napra pedig egy jó kis balatoni nap után 2800 körül. Szóval a hiba itt gyökerezik.
Esetleg nincs valami tipped, hogy mivel tudnám az üdítőket pótolni? Mert az nekem nagyon nagy szükséglet, függő vagyok sajnos. Gondolkodtam alternatívákon, például citromos-mentás víz házilag. Igazából bármi, aminek van íze. Persze csak eleinte, amíg leszoktatom magam erről a kalóriabombáról,

2 éve
#6141
name 9
reply to name's post #6140
A Bázis beállítja a makrókat, ha megmondod a cél beállításakor hogy hogyan szeretnél fogyni. A magam részéről a napi fix keretet szeretem használni, de ez egyéni.
Finomíthatsz is ezen, a főoldalon a makró csíkok alatt van egy "fogaskerék" ahol továbbfinomíthatod a makróbeállítást fogyókúrásra. Nem is értem miért Te állítod be a makró szükségletet, amikor az oldal ezt megcsinálja. Annyi a dolgod hogy a fehérjét túlteljesítsd, a CH-t és a zsírt pedig ne érd el.
Ha nem sikerül minden nap, na bumm és mi van?

Szerintem állítsd be a célodat mondjuk 5kg-al kevesebbre mint a mostani, számolj egy fix kerettel, ami a BMR+100. Ezzel nem nyúlhatsz mellé.
Utána kezd el felvinni mit is ettél. Nem kell még tervezni, csak figyeld meg pár napon keresztül hogy a szükségeshez képest hogy is alakul az összesen kalóriád, és a makrók. Meg fogsz lepődni.

Ezután ha komolyan gondolod, úgyis tervezni fogsz.

Elosztod a kalóriáidat annyi részre ahányszor enni fogsz, és kész. Nem ehetsz össze-vissza, nem fér bele még egy pohár üdítő sem!
A gáztűzhely kérdés itt nem játszik. Vagy meg akarod csinálni, vagy nem.
Ehhez csak mérleg kell, és kitartó számolás, jegyzetelés hogy lásd mit csináltál.

2 éve
#6140
name
Köszönöm szépen a választ!
Valóban, sajnos nincs könnyű dolgom magammal. A kísérletezés nekem is eszembe jutott, de nem vagyok egy konyhatündér, fél éve élek külön a szüleimtől. Ehhez hozzájön, hogy hiába új a gáztűzhelyem, valami baja van, mert minden odaég benne, valószínű magas a láng benne, szerelőt kell hívni hozzá. Így a serpenyős-lábosos ételekre vagyok kárhoztatva.
A kalóriát már kiszámoltam, 1500-1600 körül kéne ennem, én inkább a makrókra lennék kíváncsi, mert arról sok oldalon hallottam, de mindenhol más értékeket vesznek. Ha beállítom, hogy x ch, y zsír és q fehérje kell grammban, akkor attól mennyire lehet eltérni?

Többször próbálkoztam egyébként kalóriaszámítással, de eddig mindig kudarcot vallottam. Sokszor 3-4 hét után vagy meg sem mozdult a mérleg, vagy többet mutatott, mint az elején. Pedig grammra pontosan mértem mindent :(

2 éve
#6139
name 9
reply to name's post #6138
Szia!
Nincs könnyű dolgod magaddal.
Végül is mindent tudsz hogy mit csinálsz rosszul, de mégis úgy csinálod, mert úgy esik jól.
Egy olyan életszakaszban vagy, ahol a társaság nagy hatással lesz majd Rád, de tudod hogy ezt nem akarod. Nem akarsz csipszet és cukros üdítőt, és jó ízeket akarsz :)

A rendszertelenség gond lesz mindig, bár ahhoz hogy hízol vagy fogysz, ennek semmi köze.
Az volt a gond hogy nem tudod miből mennyit egyél? Ha számoltál itt az oldalon, ennek ki kellett derülni! Ha felviszed néhány napodat, világosan látszik miből eszel sokat. Kell ehhez egy jó beállítás is, de nem gondolom hogy ez neked probléma lenne.
Saját ételeket kellene kipróbálni, elkészíteni, hogy a pizza, spagetti és a rántotthús hogy készül kevesebb kalóriából, vagy hogy a natúr csirkemell hogy lesz ízletesebb és fogyaszthatóbb. Próbáltad már másképp? Felvitted saját receptnek hogy lássad mi a különbség?
A diétás étel nem arról híres, hogy költséghatékony, a minőség mindig többe kerül.
Erről az Alanfogyása blogban sokat olvashatsz.

A diétás ételek tuti hogy eltérnek a megszokott kajáktól, mert a megszokottakban leginkább a zsír, a rántás vagy habarás és a cukor ízeit szeretjük, az pedig a diétásban nincs. Vagy meg tud valaki barátkozni ezzel - és akkor sikerül, vagy nem.

A mozgás pedig....nem csak a fegyenc létezik, ezer meg egy videó adja magát, ezekről sokat beszéltünk is itt a fórumon.

Amit én személy szerint hiányolok az életviteledből az a rendszeresség, a konkrét tervezés és a naplózás hiánya. Ezek általános dolgok, de ha nem vezeted az étkezési naplót, akkor honnan tudnád mit csinálsz rosszul? Sziszifuszi munka, de csak akkor látod mit rontottál el, ha látod mit csináltál. Gondolomra ezt nem lehet. Lehet hogy már a cukros üdítőkkel elviszed a teljes napodat, akkor pedig a boldog egyetemi évektől nem várhatsz mást csak plusz kilókat.

2 éve
#6138
name
Sziasztok!
A tanácsotokért fordultam ehhez a fórumhoz, egy ismerősöm ajánlotta az oldalt. Az a helyzet, hogy szeretnék lefogyni. Jelenleg 70-71kg vagyok és 170cm. Konkrét célom nincs, inkább a tónusos kinézet lenne a fontos, de olyan 55kg körül voltam elégedett. 19 éves lány vagyok.
A problémám a következő....
Nem eszek sokat, de nagyon rendszertelenül eszek. Sokszor csak napi 1x-2x. Ezek általában kisebb adagok, de nem túl jó ételek. Kenyeret nem igazán eszek, cukrot sem, helyette édesítőt használok, bár abból sem a legegészségesebbet. Folyadékot is keveset fogyasztok, általában 1l-t, a nagy melegben 1.5-2l. Az üdítőkről nem tudok egyelőre lemondani úgy érzem, ezekből is igyekszem az édesítőset venni, ami tudom, hogy szintén nem jó. Ami másnak a csoki-chips, az nekem a narancslé, 7up stb... .
Mozogni nem igazán mozgok mióta nem dolgozom. Általában a háztartást vezetem, főzök-mosok, a kutyával sétálok napi 1-2 órát. Plusz bevásárlás, ilyen általános dolgok, ami nagyon kevés.
Többször próbáltam meg diétázni. Mindig az volt a gond, hogy egyrészt nem tudtam, hogy miből mennyit egyek, hiába számoltam kalóriákat, mindig bizonytalan voltam és túl görcsös. Másrészt utálok úgy enni, hogy nem élvezem az ízeket. Nekem fontos, hogy ha eszek, az ízletes legyen, mert egy időben ezért undorodtam meg a csirkemelltől (a sok natúr csirke miatt). Lehet diétába illően néha olyan ételeket enni, amik nem térnek el radikálisan a megszokottól? Pl. pizza, spagetti, rántotthús? Persze más módon elkészítve.
Illetve hogyan tudok magamnak egy költséghatékony, finom étrendet összeállítani, ami hatásos is?
Szeptembertől kezdem az egyetemet, így fontos lesz a könnyen elkészíthető ételek is, amik nem romlanak meg és magammal tudom őket vinni. Egyelőre itthon szeretnék mozogni, ehhez is szeretnék tanácsot kérni (fegyencedzés nekem nem igazán jön be). Később, ha megismerem az egyetemet, az egyetem adta lehetőségeket és a várost, akkor kondiba is szeretnék menni.
Köszönöm előre a válaszokat!
Kitti

2 éve
#6137
name
drisztina és feketeinci köszönöm az információkat, meg átnéztem az említett /6932-6933/ hozzászólásokat is.
A válaszaitokat átolvastam és átgondoltam a saját célom, állítottam is a beállításaimon, lassítva a heti ütemen. Semmi kép nem akarok bekerülni egy jojóba, van annyi türelmem, hogy a lassabb, de stabilabb módot válasszam. 20 éve vagyok túlsúlyos, inkább ésszel csinálom, csak legyen tartós az eredmény.
Tényleg köszönöm mindkettőtök segítségét. Nagyon hasznos volt.

2 éve
#6136
name 9
reply to name's post #6134
A magam részéről úgy gondolom hogy a kérdésre választ adtam, mert sikerült világosabbá tennem az oldal működését. Mindezt Te is megtehetted volna, ha nem azzal foglalkozol hogy én mennyit markolok és mennyit fogok :)

Csak azért mondom el most ezt, hogy hozzátegyek egy-két gondolatot az évek során itt felhalmozott tapasztalatokhoz.
Dicséretes dolog hogy folyamatosan és türelmesen leírjuk a szajkózott mondatokat a BMR-ről és a két hozzászólásról amit Bmati adott nekünk. Vagy megfogadják az újak, vagy nem, vagy van türelmük a naplózáshoz, vagy nincs, de az az egy biztos, hogy eredményt elérni csak kitartó naplóvezetéssel lehet - BMR-től függetlenül.
Amióta több kapcsolt felhasználó lehet az oldalon, látok jó néhány példát arra, hogy a BMR-hez képest hogyan alakul a súly, és a magánlevelezésekben tapasztalom hogy mennyire másképp alakul a hízás vagy a fogyás más-más embereknél.
Hogy miben különböznek? Mindenben!
Van aki gyógyszert szed egy betegségére, és hiába akar hízni és eszik alapjárat felett, nagyon nehezen megy még a súlytartás is.
Van aki tartja a súlyát, bár a BMR a kerete, és sehogy nem megy az a deficit. Sejti hogy hol lehet a rejtett kalória, de nem akar ezzel szembesülni....kitartóan számol és számol.
Van aki minden figyelmeztetés ellenére mélyen BMR alatt eszik, bár látom hogy az ételek amit beválaszt nem jól vannak fenn a bázison, tehát valamivel többet eszik mint gondolná. Ő csodás eredményt ért már el - ugyan nem dicsekszik vele. Hiába figyelmeztettem hogy ez így túl gyors lesz, vissza fog ütni a jojó, makacsul aluleszi magát. Lassan 6 hónapja követi ezt a magatartást, az eredménye pedig közel 60kg mínusz!

Ezekből a példákból csak tapasztalatot gyűjtök, az a megfigyelés hogy mondhatunk bármit úgyis mindenki azt csinál amit akar :)

Ennek a megfigyelésnek a birtokában nem kardoskodom új társunk BMR közeli beállításában. Sokat olvasott az oldalon, tudja hogyan kellene, csak nem értette a számokat. Már érti.
Ezért volt az előző hablatyom.
A mostani meg azért van hogy Te is megértsd:)

2 éve
#6135
name 9
reply to name's post #6133
Semmi gond a vitákkal, elolvassuk mások véleményét, és döntünk a hogyan-továbbról :)

2 éve
#6134
name 1256
reply to name's post #6133
…tetszik a hozzáállásod…(no és a meglátásod :)), veled ellentétben én szívesen generálok vitát feltéve, ha az nem parttalan (bár ennek legtöbbször sokan nem örülnek)… és ugyan a legtöbb hozzászólásomnál úgy látszik, én kezd(t)em, ez nem feltétlenül van így..

A hozzáfűznivalóm annyi, hogy: a kapott válasz alapján hoztál egy döntést, azonban nem biztos, hogy másféle válasz alapján ugyanezt a döntést hoztad volna meg.

…gondolom mindezt azért, mert az, amire az itt rendszeres hozzászólók, oly sokszor hivatkoznak úgy, mint az oldal szellemisége (egyszerűen, kitartóan, mentesen minden trendi diétától, a matekot ésszerűen betartva) - és amivel én magam is egyetértek/elfogadok, - az nem más, mint a BMR+100 kcal. Persze egyéntől függően ettől lehet +- 50-150 kcal eltérés, azonban semmiképp sem ajánlott BMR alatt enni (kivéve orvosi/szakértői ellenőrzés alatt). Ezt a fontos információt ugyan megemlítette, de nem éreztem kiemelve mindezt (a sok hablaty közül) az előttem szóló hozzászólásából, holott korábban, rendszeresen és sokaknak elmondta ugyanezt.

Hogy miért lett meghúzva általunk/az oldal által e határ? Ha olvastad a bázis alapvető információit, biztos nem ismeretlen, hogy a BMR nem más, mint a szervezeted alapvető működése által elégetett kcal. Ezt az energiát akkor is elégeted, ha egész nap csak fekszel, azaz erre minimum szüksége van a szerveidnek, hogy jól/egészségesen működjenek.

Ha ezek után elkezdesz BMR alatt enni, az lehet ugyan, hogy látványos fogyást fog eredményezni (az említett okokból kifolyólag remélhetőleg nem egészségtelenül), azonban nem biztos, hogy BMR+100 kcal és a súlyodnak megfelelő mozgás mellett nem sikerülne minimum ugyanezt a látványos eredményt elérned (egészségesen), már csak azért is, mert idáig valószínűleg jóval a BMR-ed/alapjáratod felett történt a kalória deficited.

Ha komolyan, és végérvényesen szeretnél leszámolni a felesleges kilókkal, akkor ne máról holnapra (1-2 hónap alatt) akarj lefogyni, már csak azért sem, mert valószínűleg nem 1-2 hónap alatt történt veled mindaz, ami történt, másrészt a testednek, szervezetednek is alakulnia kell. Tervezz hosszú távra, légy türelmes, tanulj meg újra étkezni és fokozatosan mozogni.

Esetleg figyelmedbe ajánlom a „Kötetlen csevegés” topik 6932 és 6933 számú hozzászólásait is. Első olvasatra kissé tömör a hozzászólás, de ne add fel, ez is sokat segíthet.

És mindezzel most semmi olyat nem mondtam neked, amit az oldalt régóta vagy újonnan, de okosan/korrektül használók ne tudnának, közülük bárki elmondhatta volna ugyanezt (beleértve az előttem szólót is, csak most valahogy nem így sikerült neki)

És legvégül - ezzel be is fejezem -, ha a BMR+100, azaz 2414+100 ~2500kcal-ra szeretnéd beállítani a célodat, akkor a heti fogyást addig állítsd, míg a kereted nem lesz BMR+100. (Valószínűleg ez nem lesz olyan látványos, mint a heti 1 kg). Ennél a beállításnál sokan elfeledkeznek a célt (súlytól függően) 5-10 kg-onként újra tervezni.

2 éve
#6133
name
reply to name's post #6132
Remélem nem generálok vitát, de ha van még hozzáfűznivalód, örömmel elolvasom, nyitott vagyok minden információra. Ha kiegészíted, csak többet tanulhatok a dologból.

2 éve
#6132
name 1256
reply to name's post #6130
…ez aztán komoly segítség/magyarázat volt, hisz látod… „meg is értette a lényeget”…:DD

(és asszem ebben az esetben sem vele van a baj) :(

…azt gondolom megint "sokat markoltál", keveset mondtál…

2 éve
#6131
name
reply to name's post #6130
Köszönöm a részletes magyarázatot, így már értem a dolgot. :)
Meglátom, hogy megy ezzel a napi 1796-os napi értékkel, legfeljebb ha nem jön be, változtatok kicsit rajta.

2 éve
#6130
name 9
reply to name's post #6129
Szia!
Ahol állítgatod, csak egy matekot fog számolni, de valahol el kell indulni.
Ezekkel a számokkal azt látod, hogy noha a BMR-ed 2413,68, de ahhoz hogy heti 1 kg-ot leadj, csak napi 1796 kalóriát ehetsz, ami nem egészséges.....de megjegyzem vannak eltérő vélemények.
Sokáig beszélgettünk arról hogy vajon a jelenlegi súly BMR-ét, vagy a cél súly BMR-ét kell-e leenni, mert minek etessük a hájat? A vége úgy érzem az lett, hogy a jelenlegi súllyal számoljunk inkább.

Esetedben azt számolta ki a gép, hogy ha Te egy "normális", "átlagos" ember vagy, akkor azzal a munkával amit végzel feltehetően 2896kcal-t égetsz naponta, és ha csak 1796kcal-t ennél, akkor jönne össze a heti 7700kcal deficit ((2896-1796)x7), ami 1 kg zsír elégetését jelenti.
Nem nézi hogy egészséges-e a mennyiség amit napi keretnek ajánl, még azt sem nézi hogy pozitív előjelű-e az eredmény, van olyan hogy extrém fogyás kiszámolása esetén negatív ez a szám.

Ettől még jól és használhatóan működik az oldal :)

Én azt szoktam javasolni, hogy fix keretet válasszon az aki fogyni akar, mert a gép csak ebben az esetben nem írja felül a leehető napi keretet.
Sokan mondták már, hogy nekik működik a határozott időre fogyás is, vagy a heti mennyiség, amit Te jelöltél meg.
Ha a napi kereted egyszer csak nagyon eltér az előző napitól, tudd hogy pusztán ez az oka....a gép be akarja tartatni veled a heti megjelölt mennyiségű fogyást, ha esetleg gyorsabban mennek le a kilók, nagy keretet ad majd, ha lassabban mennek le, akkor szűkíti.

Nincs ezzel semmi gond, mert mindenki látja hogy mennyire tartható, és követhető az ajánlott keret.

Már tudod, hogy a gép által ajánlott 1796 miért annyi, és hogy a BMR-ed 2414.
Semmi nem történik, ha kipróbálod a kevesebbet, gyorsabban megindul a fogyás, nagyobb lesz a motiváció, és ha nem tudod tartani még mindig felmehetsz a BMR-edig.
De kezdhetsz a 2414-el is, legfeljebb lassabb lesz a kezdet.

100kg felett, és az elején még elég rugalmasan működik a dolog, akkor lesz kemény, amikor 100 körül mozogsz majd, mert lassulni fog a fogyás üteme, ez bizony bosszantó.
Onnantól már sokkal pontosabban és fegyelmezettebben kell betartani a napi kereteket, de addigra már ki fog alakulni egy napi rutin....majd meglátod :)

2 éve
#6129
name
Sziasztok!
Nemrég akadtam az oldalra és nagyon meggyőző volt, ahogy elolvastam az információkat és hogy hogyan is működik ténylegesen a fogyás. Sajnos erről nagyon keveset tudtam eddig.
Most vagyok ott, hogy muszáj leadnom a plusz kilóimat, mert bár még nem vagyok beteg, de ez hamarosan rosszabbra fordulhat.
Viszont kis segítségre szorulnék, mert bár kitöltöttem a táblázatot, és kaptam egy eredményt, nem vagyok benne biztos, hogy jól csináltam-e. Itt a fórumban sokan írják, hogy bmr +100 al kell számolni, de nem tudom nálam ez hogy van.
Én heti fogyással állítottam be 1kg mínuszt.
Ezekkel az adatokkal:
férfi, szül. 1983, 184cm, 121kg, ülő életmód
Kiadta:
BMI: 85,74 / BMR: 2413,68 / Alapjárat kcal: 2896
Heti fogyás 1kg
Napi keret: 1796kcal
És innentől nem értem hogy a bmr +100 az mennyi lesz, hiszen a bmr-em sokkal több, mint az 1796, vagy most csak belezavarodtam a számokba?
Előre is köszönöm, aki felvilágosítana, hol szúrtam el, vagy jó a dolog, csak félre értek valamit, esetleg nem heti fogyást kellene beállítanom?
Eddig ehhez az 1796-hoz igazítottam a napi fogyasztásom.

2 éve
#6128
name 3
reply to name's post #6127
A GYIK idéázett mondata azzal kezdődik, hogy "Saját érdekedben ajánljuk, hogy a beállított fogyás ne legyen több, mint heti fél kg, de maximum heti 1 kg (általánosságban a testsúlyod 0.5-1%-a)." utána jön, hogy " Arra is figyelj, hogy legalább napi 1000-1200 kalóriát be kell vinned ahhoz, hogy a szervezeted ne kapcsoljon "éhező-üzemmódba", ami a fogyást és hangulatodat is tönkreteszi."

De sokan a GYIK-ig el sem jutnak, annyira nem kíváncsiak az oldalra, hogy végig nézegessék.
A beállításoknál is felugrik az 1200 Kcal-os figyelmeztetés.(Aminek egyébként az az alapja, hogy nagyon minimális mértékben, de ennyi kalória tartalmaz annyi makrót, hogy a szervezet nem károsodik.)

Valami okból azt nem veszi figyelembe, aki lazán beállítja magának az 1000 Kcal-t, hogy nem ő a főnök, hanem a biológia. Ami másra vonatkozik, az őrá nyilván nem...

2 éve
#6127
name
reply to name's post #6125
Valószínűleg ott a bibi, hogy a GYIK-ban ez van írva:
"Arra is figyelj, hogy legalább napi 1000-1200 kalóriát be kell vinned ahhoz, hogy a szervezeted ne kapcsoljon "éhező-üzemmódba",
továbbá, ha a kalkulátorba beírod, hogy napi keret (pl. 1200 kcal a fentiek szerint) megadásával akarsz fogyni, akkor alul a szövegben ez jelenik meg: "Fogyási terved szerint x napig, heti y kg-os ütemben, z kg testsúlyt szeretnél elérni. Ennek megvalósításához napi 1200 kalória bevitelt javaslunk". Tehát mintha ők tanácsolnák a napi keretes megadásban, alatta pedig: "Testsúlyodtól függően minimum 1000-1200 kalóriás napi kalóriabevitelt ajánlott beállítani." Ezek mind megtévesztőek ám.

2 éve
#6126
name
reply to name's post #6124
#6932-as és 6933-as bejegyzés a kötetlen csevegés topikban! Egy tapasztalt felhasználó, bmati ,összeszedte a lényeges dolgokat az étkezésről, edzésről. Érdemes visszakeresni, elolvasni, ha komolyan és jól akarja valaki csinálni. :)2 éve
#6125
name 9
reply to name's post #6124
Nem jó a beállításod!
BMR+100 kalória, amivel fogysz majd, nem kell azt válaszolni hogy ennyivel sem vagy éhes.
Olvass még az oldalon és a fórumban, már nagyon sokszor leírtuk az újaknak miért kell ez.
A kalóriaszámolás nem csak a kalória mennyiségéről szól, hanem főképp a makrókról!
Csak a megfelelő makró mennyiséggel tudod elérni hogy egészségesen add le a kilókat, sőt később is erre lesz szükség hogy meg tudd tartani az elért eredményt.

Olvass! Sokat tanulsz majd.

2 éve
#6124
name
Sziasztok.Én ma kezdem a kaloriaszámlálos diétát. én egy honapig a 90 napost csináltam igaz 149 röl 125 kg ra fogytam de 4napig csak hánytam,bánom hogy nem a kaloriaszámláloval kezdtem napi 1000 kcal állitottam be remélem fogyok vele

3 éve
#6123
name 3
reply to name's post #6122
De hát van egy csomó mozgás, amihez ki sem kell lépned a házból!

3 éve
#6122
name
reply to name's post #6121
Igen, persze, a mozgás segítene, ha rá bírnám szedni magam..a házból sem megyek ki. a régi gyógyszerem kiugrasztós volt, ez totál kóma..

3 éve
#6121
name 5
reply to name's post #6120
Nekem szerencsére nem volt depresszióm, de eléggé le voltam lombozódva az utóbbi időben. Sok csalódás összejött és tovább nőtt a munkahelyi stressz is. Végül egy kolléganőmmel elkezdtünk edzőterembe járni és meglepve tapasztaltam, hogy sokkal jobb a hangulatom az edzések után. Olvastam, hogy ez így van, de amíg nem tapasztaltam saját magamon nem gondoltam volna, hogy ennyire hatásos. Az otthoni edzésnek is lehet hangulatjavító hatása, főleg a táncos, zenére végzett gyakorlatoknak.

3 éve
#6120
name
reply to name's post #6119
Köszi, csak a hízástól félek...igazából egyszer már lement 20 kg, amit tök sokáig tartottam. A bőröm persze nem lett kisebb, de elég ügyesen megoldotta a plasztikai sebész.
A depivel jöttek a kilók, cymbaltával folyamatosan lefelé újra, és most maradnék is ennél a csökkenő tendenciánál..Pánik az nálam is volt, van, ezért is marad ki a mozgás nagy része, mert nem megyek sehova, pláne nem egyedül..Tényleg kösz, hasznos volt! (megnyugtató :) )

3 éve
#6119
name 9
reply to name's post #6118
Nincs itt akkora gond, mint ahogy gondolod!

Ami az antidepresszánsokat illeti, anno 1 év alatt volt szerencsém kipróbálni 6 különbözőt...tudod...1 hónap oda, 1 vissza...és képzeld, egyik se vált be.
Következett pár olyan év, amikor magam akartam megoldani a problémát, amit akkor még mindig nem tudtam, így jött a pánik mint betegség. Fizikai tünetekkel, rettenetes tünetekkel, kétszer a mentő is el akart vinni, mert sztrókot produkáltam, lefittyedt, elzsibbadt, beszédzavar....amit akarsz.....

Ennek ellenére a számolással lement 35kg.

Nem a gyógyszerektől függ a fogyás, az éhségérzet, és a jutalmazás-evés, hangulatjavító-evés az ami hizlal, nem a gyógyszer.

Csak keményen, nincs ebben semmi elkeserítő, teremtsd meg a körülményeidet olyanra, hogy jól tudd érezni magad a bőrödben! (a minél kisebb bőrödben)

3 éve
#6118
name
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem..2 hete kalóriaszámolok, bár előtte is eléggé figyeltem arra, hogy mit eszek. Most egy kicsit bonyolódik a helyzetem, mirtazapinra cserélte a dokim az antidepresszánsomat (cymbalta), és nagyon félek a side effectektől, ami főleg hízásban jelenik meg. Most vagyok 87 kg, a célom 70...igazán nem tudom hogyan menedzselhetném a fogyásom és a depressziómat egyszerre. újabb gyógyszer max egy-két hónap múlva jöhet szóba, de az is csak akkor, ha nulla a javulás és tényleg hízok...Elég elkeserítő..

3 éve
#6117
3 éve
#6116
name
reply to name's post #6106
Azért én Téged és Franciskát meginterjúvolnám. Mit csináltatok, hogy le tudtatok fogyni? Milyen diétát követtetek, milyen edzést végeztetek? Mennyi idő alatt mennyi kilót-centit sikerült leadni? Kalóriabázist is használtátok? Milyen típusú béta blokkolót szedtek? Én a Concort szedem 5mg/nap 3 éve. Köszönöm, ha válaszoltok :)

3 éve
#6115
name
reply to name's post #6109
Igen ez egy scitec-es termék lenne, a watercut. De nem merem szedni a koffein miatt. Érzékeny vagyok rá, felpörgeti a szívverésem. Ő semmilyen gyógyszerről nem beszélt, csak tippelni tudott ő is, hogy ez lehet a háttérben, a béta blokkoló. Mi a gyanús ebben? Próbálunk rájönni, hogy mitől nem megy a fogyás évek óta.

3 éve
#6114
name
reply to name's post #6108
szia, nekem felpörög ugyanúgy :(

3 éve
#6113
name 3
reply to name's post #6111
Szerintem ez jó lesz így. Üdítően ügyes kezdő vagy, elsőre jól lőtted be.
Az én adataim hasonlóak voltak, csak én alacsonyabb vagyok, viszont nagyobb volt a kezdő súlyom. hasonló napi kerettel szépen lement 25 kiló. Sose aggódj, de mozogj is! Azzal növelni tudod a kalóriadeficitet, és még formás is leszel a végére. :D

3 éve
#6112
name 5
reply to name's post #6110
Erről leginkább egy orvost lenne érdemes megkérdezni. Az én vérnyomáscsökkentőmben is volt vízhajtó, de szerencsére már nem kell szednem, mert normalizálódott a vérnyomásom. Viszont a szervezetem továbbra is eléggé visszatartja a vizet, de nem hiszem, hogy újabb tabletta szedése lenne a megoldás.

3 éve
#6111
name
Sziasztok!
Új vagyok az oldalon, most kezdem a kalóriaszámlálást, és még nem tiszta minden ezzel kapcsolatban.
Magamról pár szó: 27 éves nő vagyok, 171 cm magas, jelenleg 68 kg, amit szeretnék lecsökkenteni 60 kg-ra.
Az oldal számításai szerint a BMR-em 1494 kcal, az életmóddal járó alapjárati kcal égetésem pedig 1793. Én először heti fél kg fogyást állítottam be, az oldal erre azt számolta ki, hogy a napi keretem 1243 kcal. Ezt elég kevésnek tartottam, ezért utánanéztem kicsit, és azt olvastam, hogy fogyáshoz az ideális a naponta BMR + 100 (azaz az én esetemben 1494 + 100 = 1594) kcal bevitel lenne. Ez viszont csak 200 kalóriával kevesebb, mint amit elégetek naponta.
Ez így mennyire van rendben? Így is be tudna indulni a fogyás? Nem szeretnék jojó effektust, szóval inkább fogyjak lassabban, csak legyen tartós az eredmény.

3 éve
#6110
name
"A vérnyomáscsökkentésre használt szerek közé tartoznak a vízhajtók és a béta-blokkolók, az ACE- (angiotenzin konvertáló enzim) gátlók, az angiotenzinll-receptor-blokkolók (ARB-k) és a kalciumcsatorna-blokkolók."
Tehát a vízhajtó és a bb is hasonlóan működik, vagy a hatásuk a vérnyomáscsökkentés, biztos hogy jó az egyiket a másikkal erősíteni?

3 éve
#6109
name
reply to name's post #6105
Azért ez továbbra sem világos nekem:
" De egy alapos elbeszélgetés után egy edzővel végül sikerült rátalálni a fogyásommal kapcsolatos problémára, a béta blokkoló személyében :/ Elméletileg vízhajtót kéne szednem mellette,mert a blokkoló vizet tart vissza, de mivel a vízhajtóban is van koffein, így nem szedhetem azt sem."
Egy edző mondja meg, mit kéne szedni??? És koffein a vízhajtóban? Hát akkor nem gyógyszerről beszél, hanem valami kiegészítőről? Gyanús ez nekem.

3 éve
#6108
name
reply to name's post #6105
Kb 10 éve szedek béta blokkolót. Öt éve döntöttem el, hogy megszabadulok a +kilóktól. Már elötte is mozogtam, de attól kezdve napi szinten futópadozok itthon. Tény és való, hogy a bb nem engedi elszállni a pulzust, de pont ez a jó benne, hogy zsírégető tartományban tart. Csak azért írtam Neked, hogy lásd, gyógyszer mellett is le lehet fogyni.

3 éve
#6107
name
reply to name's post #6106
Kedves Inci, örülök, hogy neked így is sikerült fogyni. Remélem egyszer nálam is beindul. Üdv.

3 éve
#6106
name 9
reply to name's post #6105
Csak a tapasztalatot mondom, ami kizárólag az enyém.
40 éve szedek bétablokkolót, mert sikerült megörökölnöm egy hypertóniát.
Állapottól függően (mert ugye ezt havonta ellenőrzik) változtatja az orvos a mennyiséget, vagy akár a gyógyszert is lecseréli. Már az elején megmondták, hogy ha szedem rendesen és figyelek rá, 100 éves koromban kell majd agyoncsapni, mert ettől nyugodtan élhetek tovább is.

Le is adtam 35kg-ot, eszembe se jutott hogy ez akadály lenne, vagy vízhajtót kéne emiatt szednem.

A pánik.....hát az már más. Aki kimegy külföldre dolgozni (ez is kizárólag tapasztalat!), nem azért megy mert itthon meg tudta oldani az életét....valami probléma mindig van. Ez pedig nagyon odatesz a pániknak. Nekem is odatett. Hihetetlen tüneteket, FIZIKAI tüneteket okozott úgy, hogy sejtésem nem volt arról hogy ez a pánik lehet.
Konkrétan a strók tüneteit produkáltam már, többször jött hozzám mentő, mire rájöttünk hogy ez a pánikom, csak átalakult.

A megoldás? Valamelyest segített egy pszichiáter, előtte volt egy pszichológus is, de az nem jött be. De ők sem tudták gyógyítani, ezt csak én tudom kordában tartani, és talán gyógyítani.
Meg tudom oldani a feladatokat, tudok nyugodtan élni.....és valóban ki kell alakítani a lehetőségekhez képest minél előbb ezt a nyugodt állapotot.

A rendszeresség sokat segít. Most nincs kedved edzeni sem, lassan jöhet majd a kajával kényeztetem magam érzés....ez tényleg egy ördögi kör lehet.

Már nem vagy nyugodt, pedig arra lenne a legnagyobb szükséged. Csak Te tudod ezt végigagyalni.

Pedig képes vagy rá, mert meg tudtad csinálni hogy kimentél, megállod a helyed, képes vagy betartani a kalóriakeretedet....nincs kedved edzeni? Na bumm...és akkor mi van? Ha nincs kedved ne csináld, majd ha hiányzik, lemégy a terembe és kész.

3 éve
#6105
name
5 hónap kalóriaszámlálás, kemény edzés és diéta után 86 kilóról csupán 83-ra sikerült fogynom.. ( a tervezett 65 kiló helyett:((( ) erősebb lettem és fittebb, izmosabb, de nem tónusos, nem látszik a fölöslegtől ami nem tűnt el, akármit is csináltam. Most kiderült.. Béta blokkoló gátolhatja a fogyásomat. /3 éve szedem/ Próbálok most úgymond leszokni róla, ami nem egyszerű, tekintve, hogy a szívemmel évek óta problémák vannak (3 évvel ezelőtt edzés közben az egekbe pörgött a szívverésem és összeestem, utána 2 hétig nem tudtam aludni, mert folyton felriadtam félálomból, hogy kiakar ugrani a szívem.Mindez megismétlődött egy évvel később strandolás közben. Ilyenkor alig kapok levegőt, remegek, majd kiesik a szívem úgy ver. Tudom, ez pánikrohamszerű akármi, régebben volt néhány pánikos alkalmam, de a szívemmel sose volt gond akkor még). Voltam teljes ekg vizsgálaton, pajzsmirigy és hormon vizsgálaton, és minden eredményem maga a tökély. A saját nyugalmam érdekében a doktornő akkor mégis ajánlotta a béta blokkolót, ha valóban úgy érzem néha, hogy ver a szívem mint egy versenylónak. De egy alapos elbeszélgetés után egy edzővel végül sikerült rátalálni a fogyásommal kapcsolatos problémára, a béta blokkoló személyében :/ Elméletileg vízhajtót kéne szednem mellette,mert a blokkoló vizet tart vissza, de mivel a vízhajtóban is van koffein, így nem szedhetem azt sem. Teljesen megvagyok lőve. Már egy hete kedvem sincs edzeni, mert úgy érzem ez egy ördögi kör lenne, felesleges erőlködéssel, stresszel. ( Edzeni sem tudok olyan mindentbeleadósan, pont azért, mert a szívem ha elér egy dübörgési szintet akkor az nagyon megijeszt, és inkább picit leállok az edzéssel, kis mini pihi, aztán folytatom) Talán ez az egyetlen megoldás, a szívbogyó szedésének leállítása. Ami megint csak hosszú hónapok munkája lesz, mert évek óta szedem, egyik napról a másikra nem lehet csak úgy leállni vele. Hozzá kell tennem, hogy külföldön hotelmunkát végzek, ami elég kemény fizikai munka, reggeltől estig, közben jó párszor úgy megizzadok, mint tízen együtt egy 100 fokos finnben, és semmi de semmi fogyás nincsen. Csak abban bízom, hogy egyszer egy szép napon és is elégedetten nézek majd tükörbe, és sikeresen vissza tudok majd fogyni a ruháimba,amiket annyira szeretek és sajnálok kidobni. De addig elfogadom, hogy nem megy a fogyás, és dagadt maradok még egy jó ideig. Ettől még a kalóriabázis oldal nagyon jó ( 4 évvel ezelőtt az oldal is hozzásegített egy sikeres 17 kilós fogyásomban 4-5 hónap alatt, 63 kilóra fogytam akkor, de akkor még semmilyen bogyót nem szedtem), tehát bátran tudom ajánlani bárkinek, és köszönöm az eddigi hozzámszólásokat, segítségeket. További sikeres fogyást mindenkinek! :*

3 éve
#6103
name
reply to name's post #6102
Szerintem nem túl jó ötlet csak úgy vízhajtózni, orvosi javallat nélkül. Nagyon nem.

3 éve
#6102
name
reply to name's post #6101
akkor lehet kicsit félreértetted :) mert nem hízok-fogyok, csak egyszer, 4 évvel ezelőtt tudtam lefogyni, és azóta meg nem sikerül.. Mióta elkezdtem megint novembertől keményebben edzeni, diétázni, azóta csak 5 kiló ment le, 2 hónapja meg semmi :( próbálkozom mindennel, most a vízhajtót szeretném megnézni, mondjuk vízhajtó teát már iszok. De hátha próbált valaki erősebbet :)

3 éve
#6101
name 9
reply to name's post #6099
Ezen a fórumon olvastam, a Te tolladból...lásd hsz: 5980,5982,6006

3 éve
#6100
name
bocsi, nem salaktalanítót kérdeztem, hanem csak vízhajtót.. olyat amitől nem fosik az ember lánya minden 5 percben :) a mályva teától nekem szörnyű görcseim voltak. Inkább akkor úgy kérdezem, hogy használt már valaki sciteces, vagy biotech-es vagy egyéb vízhajtó készítményt, amitől látszódott is, hogy lentebb ment a puffadás?

3 éve
#6099
name
reply to name's post #6093
Ezt hol olvastad ? :) évek óta tart már az életmódváltásom, nem pár hónapig diétázom, hanem kb folyamatosan odafigyelek. Kaki minden nap van, ha ez érdekelt :D van, h többször is.

3 éve
#6098
name 3
Én nagyjából ilyen arányban készült sima teát iszom folyadékként. Mindig melegen, még nyáron is. Most télen meg pláne, nem igazán jó a fűtésünk.
Mivel szeretem a zabpelyhet, a randi nem téma. :D

3 éve
#6097
name
reply to name's post #6096
A Fabianni mályva teát én is csak ajánlani tudom :)
Nekem is bevált, semmi gond a ,,randikkal,,
Mondjuk én úgy főzöm, hogy 2 literbe egy filter és egész nap azt iszom plusz sima vizet. Így a folyadékbevitelem is megvan, mert különben elfelejtkeznék inni, ami pedig nagyon fontos :)

3 éve
#6096
name
reply to name's post #6094
Én reggeli után mályva teát iszom / fabiani /. Nem drága, semmi bajom tőle, és délben eredmény.

3 éve
#6095
name 9
reply to name's post #6094
Napi 1 evőkanál utifűmaghéj, 1,5dl vízben gyorsan elkeverve és gyorsan felhajtva. Utána sok folyadék.
Kalóriamentes és béltisztító.

3 éve
#6094
name 5
reply to name's post #6093
Pont azért néztem fel ide, mert nem jönnek össze a reggeli randik, gyakran három-négy napig se. Most elkezdtem probiotikumot szedni, nem tudom, tudtok-e valami egyebet ajánlani.

3 éve
#6093
name 9
reply to name's post #6092
A kóros vizesedésnek vannak félreérthetetlen jelei. Ezeket tapasztalod?
Szerintem nem vagy vizes. Gondolkodjunk mi lehet a probléma. Azt olvastam már, hogy a diétáid általában pár hónapig tartanak, és utána többet szedsz vissza, mint amit leadtál.

Még mindig 1400 kalóriát eszel az 1600-as BMR mellett?
Reggeli randik megvannak?

3 éve
#6092
name
Sziasztok, szeretnék érdeklődni, hogy alkalmaz e valaki itt bevált vízhajtó készítményt? 5 hónapja edzek, diétázok eredménytelenül, elég sok a felesleg még rajtam (kb 15-20 kiló) és többen megszólták, hogy vizes lehetek és nem zsíros.. már iszok vízhajtó teát, de nem sok látszatja van, igaz csak egy filterrel szoktam egyelőre. Ajánlották a sciteces terméket is. Valaki esetleg tud jó és hatásos vízhajtót? :) köszönöm szépen!

3 éve
#6091
name 5
Én pont 1200 kalóriát eszem. Egyszer-kétszer előfordult, hogy kevesebbet, mert gyorsítani akartam a fogyáson, de tényleg ellenkező hatást értem el, ezért most már ügyelek arra, hogy leegyem a kalóriát. persze 50 kalória +- eltérés előfordulhat, de csak akkor ha ez nem mindig csak az egyik irányba tart.

3 éve
#6090
name 424
reply to name's post #6087
Bocs, mandivakond irta, hogy 700 kal alatt eszik, es te, hogy szakamber tanacsolta. Kavartam a 2 hozzaszolast. Elnezest

3 éve
#6089
name
reply to name's post #6088
Megertettem! Helyes! Én is láttam a figyelmeztetést,ezért a célkitűzés dátumát úgy raktam h 1287 kcal keretem lett.De utána is folytatom ugyanígy, mert egy idő után sztm már nem fogok fogyni.Súlyt tartani viszont szeretnék.:-)

3 éve
#6088
name 3
reply to name's post #6080
Hilduci, az a baja Feketeincinek, hogy az 1200 kcal-ra való figyelmeztetés többször is szerepel, amikor az ember regisztrál és felviszi a paramétereit. De nem olvassák el, vagy nem veszik komolyan. Többen és nagyon sokszor magyarázzuk ugyanazt, és ebbe azért is bele lehet fáradni, mert olyanok is vannak, akik ezután eltűnnek a fórumról, azaz valószínűleg marad a maga elvei szerint.
Aztán majd megírja valahol, hogy a Bázis semmit sem ér, mert ő x idó alatt se fogyott.

3 éve
#6087
name
reply to name's post #6083
Nem mondtam h 1200alatt ajánlotta bárki is ,sőt.

3 éve
#6086
name
Angliába élek. És vizsgálatok közepette és szakemberek véleményét kértem több helyen is. Errefele igen barátságosak a dokik.:-)

3 éve
#6085
name
A szakember aki ajánlotta épp itt van a kalória bazison.Senki nem mondta h mi más fogyokurat alkalmazunk. Viszont biztos hogy nem ugyanazokat a makrotápanyagokat használjuk fel mindannyian. Én napi 12orakat dolgozok gondolom nem ugyanannyi az igenyletunk. Csupán annyi ha nincs kedved újra meg újra leirni tapasztalataid akkor nem muszáj. De azért örülnénk neki foleg ha tanulhatunk belőle.

3 éve
#6084
name 5
reply to name's post #6081
Igen, így érhető a lassúbb fogyás. Ebben az esetben viszont mindenképpen konzultálni kellene dietetikussal és szakorvossal. Voltál már lipidológiai ambulancián? Én itt folyamatosan reklámozom a budapesti Szent Imre Kórházat, ott van ilyen és országosan lehet beutalót kérni.

3 éve
#6083
name 424
Mar elnezest, de egy normalis szakertotol sem hallottam 1200 kaloria alatti tanacsot. A 700 az borzaszto keves, meg egy gyereknek sem eleg. Habar, ha visszagondolok, en lehet ennyit sem ettem, mikor anno naprol-napra HIZTAM

3 éve
#6082
name 9
reply to name's post #6080
Igenis értettem, rendre vagyok utasítva :)

Nem az új belépőkkel van gond, hanem azzal, hogy van egy ajánlás...így csináljuk, és ez bevált, Új belépő! csináld Te is velünk, mert bevált....
De neeeeem....én másképpen csinálom, mert egy szakember nekem mást mondott...mondjátok már meg miért nem működik amit a szakember mondott?

3 éve
#6081
name
reply to name's post #6079
Igaz hogy idősebb vagyok,de még mindig huszonéves így nem hiszem hogy az sokat számít. Viszont pcos vagyok és pajzsmirigy alulmukodesem van.Ez persze nem jelenti azt hogy túlsúlyos vagyok, sőt. Csak a hasamon és a csipőmön van felesleg.Amit mindenképp szeretnék leadni de lehet hogy csak kemény edzéssel fog menni.Mindenképp időt adok magamnak. :-)

3 éve
#6080
name
reply to name's post #6077
Nyugalom, nem kell így felhaborodni.Nem mindenki van itt évek óta h kövesse h mi az amit ti mindig szamtalanszor leirtok.Ha nincs türelmed leirni még százszor,nem vagy köteles,sőt inkább megkerlek hogy az effajta hozzaszolasokat mellozd a jövőbe mert mi nem vagyunk kíváncsiak arra hogy hogyan szapulod az új belépőket.Az én valtoztatasaimnak oka van és azon vagyunk h megfelelő étrendet alakítsunk ki...Nem más oldalról olvastam hanem egy szakember javasolta.

3 éve
#6079
name 5
reply to name's post #6075
Azért megy nehezebben, mert 7 évvel idősebb vagy, ráadásul minden újabb fogyókúrával csökken a hatékonyság, mert a szervezeted egyre jobban hasznosítja a tápanyagokat. Ne rövid távú eredményekre törekedj, inkább 6 hónap alatt akard leadni azt a 10 kilót, akkor sokkal könnyebb lesz végigcsinálni és utána meg is tarthatod az elért alakodat, ha beépíted az életmódodba a kalóriaszámlálást. Ennek a napi 3 kilométeres futásnak szigorú diéta mellett semmi értelme nincsen. Én tavaly 29 kilót fogytam, de csak hetente kétszer-háromszor edzek, ráadásul nem is túl intenzíven.

3 éve
#6078
name 5
reply to name's post #6073
Az tény, hogy rosszul fogyókúrázol, és ezt mielőbb abba kell hagynod, de ettől függetlenül három hét alatt ennél többet kellett volna leadnod. Mondjuk nem mindegy, hogy honnan indultál, de ha 80 kiló felett vagy, akkor ez tényleg kevés. Javaslom, hogy minél előbb keresd fel a háziorvosodat és kérj egy laborvizsgálatot, különös tekintettel a pajzsmirigyedre, egy nyaki ultrahang sem ártana. Jelezz majd vissza, hogy mire jutottál, de nagyon gyanús, hogy anyagcsere betegség van a háttérben.

3 éve
#6077
name 9
Évek óta fórumozunk, és nagyon sokszor leírtuk már a stagnálás okait.
Leírtuk azt is hogy csináljuk, a BMR jelentősége nem a mi találmányunk volt!
Bevált módszert követünk, keressük az ehetőbb, egészségesebb kajákat, elkészítési módokat.
Papoljuk az életmódváltás előnyeit, és azt, hogy ez NEM FOGYÓKÚRÁS OLDAL!

Bocs, de aki nem a mi módszerünket alkalmazva akar súlyt veszteni, az miért kér tőlünk tanácsot?

700 kalóriával nem tudom milyen diétát alkalmazol, de biztos fent van a neten (talán ott találtad), esetleg van fóruma is. Van aki ilyen diéta után nem szedte vissza a kilókat? Én nem ismerek olyat....bár egyik kezdőnk emlegette a sógornőjét aki egy túrós batyuval van egész nap, és nagyon sovány......de ezt nem tekintettük akkor sem kutatási eredménynek.

Az oldal által ajánlott makró arányokat is betartjuk, ha újítasz, akkor tudod honnan vetted az ötletet, talán ott tudják miért nem használ. Vagy lehet hogy jók azok az arányok amiket az oldal ajánl?

Ne haragudjatok, de nekem nincs kedvem megint leírni....ha eddig nem olvastatok erről a fórumon, akkor lehet rosszul írtuk le....vagy nem olvastátok el.

U.i.: még csak annyit...mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, nem gond, de más módszerhez nem tudunk tanácsot adni.

3 éve
#6076
name 3
reply to name's post #6073
Nem kellene koplalnod, a szervezeted minden lehető tartalékot visszafog.
3 éve
#6075
name
7evvel korábban rövid időn belül úgy fogytam hogy zöldséget gyümölcsöt tejterméket tojást, sok citromos vizet meg teát ittam.kb 2 hónap alatt 10 kilót. És minden este futottam 3 kmt stadionba.Most ugyanezeket eszem+protein por,de sokkal nehezebben megy. Hogy miért nem tudom, de semmiképpen nem adom fel. :-) úgyhogy te se add fel.

3 éve
#6074
name
700 kcal /nap?Hu ez kemény. Miket ettél inkább? Én körülbelül 1200-1400kcal között tartom most már 30/40/30 %aranyokkal.de ezeket nem tudom mindig betartani de nem lépem át.lassan 3het nekem is h dietazok.De még csak 2 kilót fogytam.Ne add fel semmiképp,de ne ehezz m a szervezeted akkor elraktaroz mindent amit megeszel.

3 éve
#6073
name
Sziasztok! Kérdezném, hogy 3. hete szigoruan fogyózom. 700 cal SOHA nem léptem túl. Ennek ellenére 1 kg-ot fogytam csak. Azóta semmit. Mi lehet az oka? Mit kellene csinálnom? S.O.S.

3 éve
#6072
name
reply to name's post #6067
Köszönöm! Igen, tudom! Igen, azokat szeretném én is elhagyni, hiszen az egyik probléma tüneteit kezeli, míg eközben, egy újabb problémát generál! A sok párnát, én is próbáltam, sajnos nem sok sikerrel, mert reggelre mindig vízszintben vagyok, valószínűleg lecsúszom!

3 éve
#6071
name 5
reply to name's post #6070
Keretes ágyat kell venni, aminek állítható a fejrésze. Nekem ilyen van, úgyhogy, ha a matracon van a fejem, akkor is feljebb van a vízszintesnél.

3 éve
#6070
name
reply to name's post #6067
Köszönöm! Igen, tudom! Igen, azokat szeretném én is elhagyni, hiszen az egyik probléma tüneteit kezeli, míg eközben, egy újabb problémát generál! A sok párnát, én is próbáltam, sajnos nem sok sikerrel, mert reggelre mindig vízszintben vagyok, valószínűleg lecsúszom!

3 éve
#6069
name
reply to name's post #6066
Köszönöm! Igen, ez valóban praktikus lenne, azt hiszem azon leszek!

3 éve
#6068
name 17
A nátrium bevitelének önmagában való csökkentése csökkentheti a vérnyomást. Javasoljuk, hogy magas vérnyomással rendelkezők naponta maximum 400 mg nátriumot adjanak pluszban az ételükhöz (a természetes táplálékban megtalálható természetes mennyiség mellett).
Egy étrend, amely gazdag különböző mikrotápanyag-sűrű zöldségekben, hüvelyesekben, magokban, diófélékben és gyümölcsekben, csökkenti a gyulladást, normalizálja a testtömeget és csökkenti az ateroszklerózis terhét. Ez számos tényezőnek köszönhető, amelyek az élelmiszerek átfogó halmazához kapcsolódnak, beleértve a káliumot, 2 antioxidánst és a nitrátokat, amelyek növelik az artériát dilatáló nitrogén-monoxidokat az erekben.
Fogyasszon 1-2 evőkanál őrölt lenmagot naponta. A lenmaggal kiegészített étkezés csökkenti a szisztolés és diasztolés vérnyomást.
Ha krónikus betegsége van, vagy ha bármilyen gyógyszert szed, beszéljen orvosával az étrend és az életmód megváltoztatása előtt és után, mivel gyógyszeres kezelésre és / vagy étrendi módosításokra lehet szükség.

3 éve
#6067
name 5
reply to name's post #6062
Köszönöm az aggódást. A máj teljes mértékben képes regenerálódni, úgyhogy jelenleg egész jó a helyzet. Csak arra kell figyelni, hogy ne szedj tartósan bitang erős gyógyszereket. Én már majdnem mindent elhagytam, most azon dolgozom, hogy a vérnyomáscsökkentőt is kiiktassam orvosi ellenőrzés mellett. A gyomorsavam nem kínoz gyakran, annak köszönhetően, hogy a korábban leírt trükköket alkalmazom. Be kell látni, hogy a diéta a legjobb gyógyszer. Mondjuk ki kell tapasztalni, hogy kinek mi jön be. Például gyomorégés esetén a citrom és csoki elvileg tilos, de nekem sosem volt semmi bajom tőle. A refluxomat én úgy kezelem, hogy több párnán, viszonylag magasan alszom, és lefekvés előtt nem eszem sokat. Vacsorára pedig szinte mindig eszek kenyeret vagy Hamlet szeletet is.

3 éve
#6066
name 3
Én megpróbálnám az okot megtalálni.

Talán ez a cikk segíthet.

https://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/gyomoreges/917

3 éve
#6065
name
reply to name's post #6050
Én ezt is megpróbálom, bemásolom neked, hátha esetleg te is kipróbálnád! :)

Túlzott gyomorsav termelés, reflux
×
Gyomorsav túltengésére, refluxra, gyomorhurutra, a fehér akácvirág tea jó, naponta ajánlok egy csészével. A fehér akác mellett hat hétig orbáncfű teát kell inni esténként lefekvés előtt, ez nyugtatja a gyomoridegeket. Az orbáncfű tea erősíti az immunrendszert, valamint az idegrendszernek is jót tesz, nyugtató, ezért javaslom estére. 6 hét után tartani kell 6 hét szünetet, majd 6 hét után ismét lehet inni. A fehér akácot közben folyamatosan, naponta lehet inni, amíg nem enyhülnek a panaszok, majd elegendő heti 1-2 alkalommal fogyasztani szinten tartáshoz, ezt is az esti órákban. Az akác és az orbáncfű fogyasztás között teljen el 2 óra. A lúgosításra meg lehet próbálni ezeket a módszereket is: az első nap egy egész citrom levét ki kell nyomni, vízzel össze kell keverni és azt elfogyasztani, másik nap egy közepes krumplit meg kell hámozni, lereszelni, a levét kinyomni, ezt is vízzel összekeverni és apró kortyokban meginni, a harmadik nap pedig a 2,5 dl vízhez 1 mokkáskanál szódabikarbónát kell tenni, elkeverni és lassan meginni. Ezeket naponta váltva nyugodtan lehet fogyasztani. A következő zöldségek, gyümölcsök fogyasztása szintén nagyon ajánlott: borsó, cékla, fekete áfonya, fokhagyma, paprika, sárgarépa, szilvalekvár, sütőtök, dió, fagyöngy, közönséges galaj, som, kökény, lucerna, körömvirág /nyersen/, szeder termés.

3 éve
#6064
name
reply to name's post #6050
Szia!
Köszönöm a válaszod! Kifogom próbálni! Én Pantoprazolt szedek 40mg-ost , és a májam elzsírosodott, és megnagyobbodott, de én még szedem, mert az orvosom nem javasolta az ellennkezőjét, de én is azt gondolom valami mást kell kitalálnom rá! Sajnálom hogy neked is tönkre tette, remélem javúlt a helyzeted, és jobban vagy!!

3 éve
#6063
name
Így a 30. nap délelőttjén lemértem magam, mikor elkezdtem a számolást 100,8-at mutatott a mérleg, és most 96,5. Nem rossz meg kell hogy mondjam. :D Főleg úgy, hogy a keretem 2000 kalória naponta, ha edzek, hozzádobok az égetéshez intenzitástól függően 300-400at, azt még reálisnak tartom egy jó kis 2 órás edzésnél. (1 óra mellúszás oldal szerint 900 vagy mennyi, az úgy nem igazán úgy van na :D )
és részben le is eszem a pluszt, szóval 1900 alá még nem mentem soha. Ugye az elmúlt 30 napban volt karácsonyi zaba, 5500 kalóriával, szilveszeri ivószaba szintén ilyen 5000 körül, és egy haver szülinapja megintcsak 5000 bevittel, de ezeken a napokon kívül tartottam magam a kerethez szépen, ettem mindenfélét, tésztát, csokit mittudomén, csak mindig ügyvelve hogy innen elvegyek, a nehezebb kajába meg tegyek kalóriát, pl ha pizzát vagy kínait eszek ebédre, akkor aznap tuti edzek egyet vagy 2 helyett 1 melegszendvicset reggelizek. Meg ajánlom esti éhségelverőnek a bögrés leveseket, ha már csak 100-150 kalória maradt aznapra, jó kis cucc az is.
Összességében kicsit szkeptikus voltam, hogy ennyire effektív lesz-e, 98 kilóra számítottam a mérés előtt, mert abszolút éhség vagy koplalás nélkül csinálom, nem bírok sokáig éhes lenni, szédülök tőle, gyenge, minden bajom van :D (ez részben pszichés is gondolom én) De egyre jobb formában vagyok és ez a közérzetemen is érződik, örülök :D

3 éve
#6062
name
reply to name's post #6050
Szia!
Köszönöm a válaszod! Kifogom próbálni! Én Pantoprazolt szedek 40mg-ost , és a májam elzsírosodott, és megnagyobbodott, de én még szedem, mert az orvosom nem javasolta az ellennkezőjét, de én is azt gondolom valami mást kell kitalálnom rá! Sajnálom hogy neked is tönkre tette, remélem javúlt a helyzeted, és jobban vagy!!

3 éve
#6061
name 5
reply to name's post #6060
Három hónap alatt három kiló azt egy év alatt tizenkét kiló fogyás. Ha mindent jól csinálsz, meg kell legyen az eredménye. Én két évet adtam magamnak a célom eléréséhez, de még így is gondot okoz, hogy lassan kifogyok a bőrömből. A lassú fogyás tartósabb és nem viseli meg annyira a szervezetet. Tényleg próbálj meg lazítani. Sok sikert kívánok neked!

3 éve
#6060
name
reply to name's post #6051
Kedves Ridita, ezek nagyon jó dolgok amiket írtál! :) Én a saját 4 évvel ezelőtti izmos -sportos fotóimmal motiválom magam folyton, hogy azt akarom megint elérni, olyan akarok lenni. A kajákkal kapcsolatban, sosem ettem ilyen egészségtelen kajákat, mindig is hasonlóan étkeztem, mint most. Vagyis kb semmit nem vonok meg magamtól, csak a mennyiségre figyelek oda. De vannak dolgok, amiket régen se ettem,és most sem (pl chips, csülök, hájas tészta, egyéb sütik...) Valószínűleg tényleg rágörcsölhettem az egészre, csak azt gondoltam, hogy 3 hónap alatt kb a semmit értem el, miközben meg eléggé odateszem magam, ez kicsit lehangolt :( Legalább 20 kilót szeretnék leadni.. talán pár év alatt sikerül :/ nem adom fel :)

3 éve
#6059
name
Érdemes elgondolkodni ezen!!!

3 éve
#6058
name 5
reply to name's post #6055
Hát, itt biztos nem találsz vevőt a kilóidra! :-) Komolyan változtatnod kell a hozzáállásodon, mert amíg az evésre szükséglet helyett jutalomként tekintesz, nem fogsz lefogyni. Hidd el a siker tényleg fejben dől el.

3 éve
#6057
name
KERESKEDEM! késő van...:-/

3 éve
#6056
name
"Leadni".Nem ezzel kereskedelem :-)))

3 éve
#6055
name
Ganesha jó ötlet :-) A többit nem igazán érezném jutalomnak.Egy szelet csokiban tocsogo fánkot annál inkább!Vagy 3D-s mozi extra nagy popcornnal.:-) Hamarosan utazok haza addig szeretnék mindenképp pár kilót még eladni.Aztán jöhet masszázs uszoda sauna szolárium stb.:-o:-D

3 éve
#6054
name 5
reply to name's post #6053
Próbálj inkább olyan jutalmat kitalálni, ami nem kalóriabevitellel jár. Például egy masszázs, színház, egy folyóirat, minőségi idő egy szeretteddel is megteszi. Használd a fantáziádat, nekem máris rengeteg dolog az eszembe jutott. Indiai témájú jutalom lehet egy feltűnőbb bizsu, selyemsál, szerencsehozó elefánt, megnézni egy ott játszódó filmet, indiai táncot tanulni a youtube-ról, szitárzenét hallgatni, elolvasni az Ízek, imák szerelmek című könyvet (jó, ebben is van kaja, de nem hízlal), kipróbálni a jógát otthon vagy venni egy jógabérletet, illóolajat vagy füstölőt használni, curryt tenni a csirkemellre.

3 éve
#6053
name
Nekem a ki lengő napoktol lelkiismeret furdalasom van.:-D De heti egy x meg kell jutalmaznom magam h ennyire kitartó vagyok.:-)csak még nem jött el az a hét. De a hétvégén valószínű elmegyek egy svédasztalos vendéglőben és kiprobalok vmi új izvilagot.való színű indiait.:-)

3 éve
#6052
name 1
reply to name's post #6051
Hát ez szuper motíváló!

3 éve
#6051
name 5
reply to name's post #6006
Kedves coffeegirl! Mióta olvastam a hozzászólásodat, folyton egy szám jár az eszemben Sandra Bullock Nász-ajánlat című filmjéből. Relax, just do it.... Szerintem egy kicsit rágörcsöltél a fogyózásra és annyira tökéletesen akarod csinálni, hogy teljesen kimeríted az energiádat. Úgy látom, hogy nagyjából 23 kilót szeretnél leadni, erre legalább egy évet rá kellene szánnod. Attól, hogy az eddig leadott 5 kilóból 2 visszajött, nem kell pánikolni, a fogyás nem egyenletes folyamat. Egy nagyobb csökkenő szakasz után mindig stagnálás vagy egy kis visszahízás jön, mert a szervezet az utolsó leheletéig ragaszkodik a zsírraktárakhoz. Ha eddig nem egészséges ételeket ettél, akkor nem kell egyik pillanatról a másikra zabkására meg salátára váltani, hanem időnként meg kell enni a régi kedvenceket is, persze számolva a kalóriákat. Én 29 kilót fogytam úgy, hogy rendszeresen ettem csokit, sütit és kenyeret is. Nekem az a tapasztalatom, hogy a stressz és a túlzott elvárások csak megnehezítik a fogyókúrázást. Elhatároztam, hogy javítok az alvásminőségemen és idén megpróbálok legalább tíz percet meditálni naponta, neked is ezt ajánlom. A motiváció nekem is nagyon kell és egy csomó eszközt tudok ajánlani hozzá. Az első egy víziós tábla, amire kiírtam a kedvenc pozitív idézeteimet és kiraktam egy izmos hasú súlyzózó modellt, egy vizet ivó nőt és néhány képet zöldségekről, gyümölcsökről. Az alján van egy csökkenő számsor a kilóimmal és mindig áthúzom egy nagy X-szel, ha sikerült leadnom egyet. Van egy befőttes üvegem is tele kövekkel, amiből mindig kiveszek egyet, ha sikerült fogynom. (Visszahízás esetén visszateszem) Már csak félig van! A fali naptáramban minden olyan napot kipipálok, amikor voltam edzeni. Arra törekszem, hogy hetente legalább három pipa legyen. A youtube-on teljesen rákattantam a Véznák kontra Dagik című valóságshowra és elkezdtem követni egy csomó magyar és külföldi fitness gurut. (Orosz János Fitness, Chris Ho, Blogilates, Béres Alexandra) Készítettem egy listát arról, hogy mivel jutalmazom meg magam a fogyásért. Kezdetben 5 kilós szakaszok voltak, de most már lassult az ütem, ezért 2,5 kilónként jár valami ajándék. Ezek olyan dolgok, amiket már egyébként is terveztem megvenni, például egy új mikrohullámú sütő, de például olyan is volt, hogy egy masszázsbérlettel leptem meg magam. Az erre szánt összeg persze mindenkinek a pénztárcájától függ, de kell a jutalom és az, hogy ünnepeljük meg az eredményeinket. Azon is folyamatosan dolgozom, hogy fogyókúra miatt kicsit megviselt testemet kényeztessem más téren. Illatos krémek, fürdősó, manikűr, selyem, minden ami belefér. Néha szó szerint beszélek a testemmel és megköszönöm neki, hogy támogat a célom elérésében. Igyekszem vizualizálni, hogy milyen jó lesz, ha elérem a célomat, vagy ha akár csak egy részcélt is. Előre eltervezem és előkészítem az ételeket, ezzel tudatosítva magamban, hogy attól, hogy fogyókúrázom, nem fogok éhezni. Igyekszem változatossá és ízletessé tenni a menüt. Minden hónapban kipróbálok egy új, egészséges receptet. Feljegyzem a kis sikereket, a napi győzelmeket is, például, hogy nemet tudtam mondani, amikor sütivel kínáltak vagy hogy kifogytam egy nadrágból.

3 éve
#6050
name 5
reply to name's post #6044
Nekem ez diétától függetlenül is elő szokott fordulni. A gyomorsav mellett még epés is vagyok, ezért nagyon oda kell figyelnem. Én vacsorára már nem szoktam nagyon rostos ételeket enni, tehát a saláták kizárva. Mindenképpen eszek legalább egy szelet kenyeret vagy két puffasztott búzás szeletet, ami felszívja a savat. Ha valamiért ez nem jó, akkor javaslom, hogy egyél egy teás vagy evőkanálnyi mogyoróvajat vagy Nutellát, nekem az is bevált, ráadásul finom is. Persze a kalóriákat becsületesen be kell számolni, de sokkal jobb, mint a gyomorsavlekötő, mert nekem az tönkretette a májamat anno, így abba kellett hagynom.

3 éve
#6049
name 3
reply to name's post #6043
Kell az a kilengés. Az a filozófiája, hogy a szervezet nem áll át arra, hogy a kevesebbet ossza be, hanem a kilengés tudatában "ó, hát van itt kajaaaa!" a habzsi-dőzsi állapothoz közelebb marad.

Ez most jó konyhanyelvi magyarázat, de azt hiszem, szemléletes, én is így olvastam. :D

Én a zsírral vagyok kis gondban, pár napig tartom az alacsonyat, aztán egy-két napig több zsírt eszem. Nem sokkal, 10-20 grammal, de mégis... Elhatároztam, hogy ilyenkor a fehérje százalékarányát akkor is tartani fogom, úgyhogy tegnap is ittam fehérjét.

3 éve
#6046
name
reply to name's post #6045
Szó sincs arról h leeszem. Mellette szoktam taposó gépezni meg ha birok még Rubint Rékázni egyet. Meg a napi keretet sosem eszem le. Csak maga ez zavart h nem hittem h annyival el tudok égetni 500cal-át .

3 éve
#6045
name 424
reply to name's post #6037
Azert en nem ennem le mind az 500 kaloriat! Alltalaban a sporttal elfogyasztott kaloriakba bele van szamolva a sport ideje alatt elfogyasztott BMR-nyi kaloria is, meg az okos kutyuknel is, errol Feketeinci irt, o a sajat kutyujevel kiserletezte ki.

3 éve
#6044
name
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy bár tudom ez legalább 80%-ban egészségügyi probléma, de ettől eltekintve, veletek is előfordul, vagy fordult, hogy diéta alatt, illetve ez mellett edzéssel, rengeteg a gyomorsavatok? Mert nekem alapból van ilyen problémám, de gyógyszert szedek rá, így az utóbbi egy évben alig tapasztaltam ezt, amióta viszont fogyni szeretnék, rettenet, leginkább csak az esti órákban jelentkezik! Gondoltam rá, hogy talán az étkezés, erre oda figyelve sem javúl! Ötletek, tippek, tapasztalatok?? Előre is köszi a választ! Szép napot Nektek!

3 éve
#6043
name
reply to name's post #6021
:D nos.. elmúltam 30, még nem vagyok 40 ;) de a kor csak egy szám,sokan fogytak idősebb korukban is sikeresen, mint pl Te is :) hiszek benne, hogy menni fog a fogyi, csak lehet írtó lassan. Mondjuk most úgy érzem, hogy egy lépés megy előre, aztán 2 hátra :/ Kipróbálom a kilengős napot, hátha. Csak olyan nagyon jól szeretném csinálni, de úgy látszik marha jól megy :D

3 éve
#6042
name 3
reply to name's post #6038
Tudod, pláne ha esetleg izzadsz a sport közben és csak vizet iszol, előfordulhat.
Ásványvíz - vagy az izotóniás ital, pezsgőtablettában is szokott lenni.

3 éve
#6041
name 3
reply to name's post #6039
Kék- zöld leszel!!! :D

3 éve
#6039
name
reply to name's post #6035
Határon túli magyar vagyok és a környékünkön vagy a műanyag gyerek játékot használod vagy ezt a vasból készültet. A hasam vastagon zsírral párnázott meg sem érzi :D egyedül a derekam és a hátam ahol kicsit érezni h csinálok valamit . De nem fájdalmas az első pár nap csak.

3 éve
#6038
name
Egy óra hula hopptol két oldali idegzsabat kapnék. :-Dlehet igazad van bojtika. Nem sózom el az ételt. A karácsonyi vacsorán is mindenki még rasozott az általam készített ételekre:-)))

3 éve
#6037
name
reply to name's post #6036
Akkor azt mond hogy a bázis szerint megirt 500 cal-nak hihetek. Az idővel nincs gondolom filmezés közben lenyomom. csak csak kételkedtem ebben az értekben. De köszi szépen.

3 éve
#6036
name 3
Egy német hula-hopp oldalon 4-600 Kcal-t írnak, de az az egy óra elég sok is.

3 éve
#6035
name 3
reply to name's post #6034
Nekem is irreálisnak tűnik, de megpróbálok rákeresni.

(Jó lesz az, ha vassal ütögeted a hasad???)

3 éve
#6034
name
Kedves tagok. Lenne egy kérdésem . Még uj vagyok itt és az érdekelne hogy tényleg 1 óra hulahopp karikával 500 cal-t égetek el? Nekem annyira irreálisnak tűnik ez az érték végtére is csak lökdösök magamon egy darab karikát semmi extra. ( vas karikával van.)

3 éve
#6033
name 3
reply to name's post #6032
Sóhiányod lehet!

Van valami izotóniás tabletta otthon?


http://www.egeszsegkalauz.hu/endokrinologia-anyagcsere/az-is-baj-ha-keves-a-so-a-natriumhiany-tunetei

3 éve
#6032
name
Oké össze adtam és 1160 gramm.+sok víz. Állandóan szomjas vagyok de nem esik jól a víz. Borzasztó mennyi bajom van.A párom is azt hajtogatja, mint egy zsák bolhával :-))

3 éve
#6031
name
Persze! Nem szoktam mérlegelni állandóan,csak ma kíváncsi voltam.És döbbenetes,mert össze adva az elfogyasztott ételeim nem tudom hogy egyáltalán volte 1 kiló. ..

3 éve
#6030
name 424
reply to name's post #6028
Este akar 1.5-2 kiloval is mutathat tobbet a merleg, mint masnap reggel. Ezt sajat tapasztalatombol mondom, egy ideig kiserleteztem, hogy este-reggel merlegeljek, tisztan kivancsisagbol.Ugyhogy, azzal ne foglalkozz, mit mutat napkozben, mindig reggel, rogton felkeles es wc-zes utan merlegelj, mielott barmit ennel vagy innal, igy van osszehasonlitasra lehetoseged.

3 éve
#6029
name
Pedig ma olyan szépen kialakitottam az etrendem és nem rég ki mentem kicsit futni hátha a pocakom jobban lesz.De nem!Jó lenne egy kis anyai tanács :-)

3 éve
#6028
name
:-) ma sajnos nem volt valami jó napom. Itthon kellett ülnöm. Fáj a hasam megvagyok puffadva.fogalmam nincs hogy mit ehettem ami ezt kivaltotta de nagyon zavaró. A merlegem meg szerintem elromlott mert 1 kilóval vagyok több mint a reggel :-))

3 éve
#6027
name 3
reply to name's post #6026
:D

Szeretem, ha valakinek ilyen jópofa humora van.

3 éve
#6026
name
Oké. Akkor én megyek elveszem a cumisuvegem és alszok :-))

3 éve
#6025
name 3
reply to name's post #6024
Akkor egy korosztály vagyunk nagyjából. Én csak picit fiatalabb--- épp 60 lettem nemrég.

3 éve
#6024
name 424
reply to name's post #6023
En is, en is, meg a 64-et is cask 12 nap mulva toltom!

3 éve
#6023
name
Mindannyian fiatalok vagyunk :-p

3 éve
#6021
name 3
reply to name's post #6020
Coffeegirl fiatal tényleg. :D

3 éve
#6020
name
Igen ez igaz. De akkor nem kell rövid időn belül nagy eredményre várni. Gondoljuk át h hány év /hónap kellett amíg odáig jutottunk. Kb annyi is kéne a fogyashoz.

3 éve
#6019
name 3
reply to name's post #6018
Nálad nem nagy a túlsúly, de aki esetleg idősebb is, és nagyobb a feleslege, az inkább egyenletesen szeretne fogyni, és biztosan.

3 éve
#6018
name
Csak egy lehetőség amit írtam. De mindenki maga dönti el h mi a jó. Amúgy meg a nap végén kijon h heti 0.8 kg vagy 1 kiló fogyast érhetek el de a valóság más. Volt már h 2 kilót fogytam volt h semmit.

3 éve
#6017
name 3
reply to name's post #6008
Pedig az a kilengős nap. az kell. Lehet, éppen ennek a hiánya a baj.

3 éve
#6016
name 9
reply to name's post #6014
Bocs, de ezt miért?

Ha kevesebbet akarsz enni mint a BMR, egyél kevesebbet.
De miért írsz be más adatot, mint a valós? Utána meg jön a kérdés hogy hogyan lehet javítani....meg fél év múlva, egy év múlva nem tudni hogy ez valós fogyás volt vagy csak beírtad....

3 éve
#6015
name
reply to name's post #6014
mármint állítsak be mindent úgy, mintha kevesebb lennék 5 kilóval? :) kipróbálom :)

3 éve
#6014
name
Én azt is megprobaltam h beirtam 5kiloval kevesebbet a meglevő sulyomnal és aszerint teljesítettem a napom. Próbáld ki.

3 éve
#6013
name
reply to name's post #6009
én is mindig a nap végén írom be, hogy mit és mennyit sportoltam, bár én elég sokat kardió intervallumozok, amire ugye nincs kiszámítható kalória vesztés, de 20 percet azért beírok, plusz 20-30 perc erősítő edzések, de van, hogy másfél órát is edzegetek, de ebben van pár pihi szakasz, kb fél -1 percesek, főleg amikor súlyzózok. Edzés után mindig fehérjeshake-ezem, illetve nem sokkal rá eszek is még húst és zöldséget, vagy ilyesmit. Azon is filózok, hogy régen éhgyomri edzéseket toltam, felkelés után intervallumoztam, és onnantól indult be elég jól a fogyim. Most viszont délután szoktam, mert jobban bírom. De nem tudom, lehet ez is ennyit számítana? Már mindenen elgondolkodtam, hogy mi lehetne hatásos.

3 éve
#6012
name
sajnos semmit :( talán a derekam lett kisebb, de a többi határozottan ugyanolyan, csak formásabb kivitelben. ruháim sem bővek .. nem tudom mit rontok el. azt sem hiszem h ennyi izmot szedek fel, mert az se igaz. Meg régen is izmosodtam, de közben fogytam is, szépen tűntek el a zsírpárnák, a narancsbőr. Mondjuk régen minden nap szaunáztam 1 órát. Most már nem tudok szaunázgatni.

3 éve
#6011
name 424
reply to name's post #6006
Mit mond a centimeter es a tukor, vagy a ruhaid?

3 éve
#6010
name
Az is érdekel h az arányokat hogyan állítottad be.

3 éve
#6009
name
Érdekes módon az utóbbi 3 napba én sem tapasztaltam egy deka fogyast sem,viszont 2centivel kevesebb a derekbosegem.fontos h mit eszel. Én úgy tapasztaltam h a megfelelő étrend (ez mindenki számára mást jelent ) fontosabb mint a kemény edzés! Persze a mozgás senkinek nem árt.kíváncsi vagyok a tegnapi napos tervedre. És h mit sportoltal és mennyit.Én pl először megcsinalom a napi etrendem és majd utána írom be h miket "sportoltam".Lehet butaság de ha megennem azt amit a gép elé ad pl 30perc futás és 2ora séta után akkor kb kezet foghatnek egy viziloval.:-)

3 éve
#6008
name
reply to name's post #6007
Sok húst, főleg csirke-pulyka, kenyér helyett extrudált kenyér, néha rizs, ritkán burgonya még ritkábban tésztafélék (utóbbi kb havi egyszer, ha előfordul). Gyakori a bulgur, hajdina, sok zöldség, zab. Minden nap vmilyen gyümölcs is. Leveseket minden nap. Semmi édesség, chips és társai, nem szoktam nassolni. Kókuszzsírral csinálok mindent, és mindent diétásan készítek. Alkoholt nem szoktam inni, tejet is ritkán. Szerintem nem étkezek rosszul, sőt nagyon is jól, nagyon odafigyelek. A fehérje minden nap megvan, a ch és a zsír sosincs lekajálva. Kb ilyesmi megy minden nap, még csaló napot se tartok.

3 éve
#6007
name 17
reply to name's post #6006
Miket eszel?

3 éve
#6006
name
Én nem tudom mit csinálok rosszul. 3 hónapja kezdtem el a diétás-edzős kalóriaszámolós dolgot, meg is indult a fogyi nagy keservesen, kb 5 kilót leadtam már, erre most visszajött 3. Olyan ideges vagyok, hogy nagyon! Általában leeszem a bmr-emet, pörög az anyagcserém és az emésztésem is. Odafigyelek, hogy miket eszek, pl nem vagyok édesszájú, így az édességek kizárva. Se lisztes, se cukros dolgokat nem eszek. Az edzések már nagyon jól mennek, egyre erősebb vagyok, de sajnos nem vékonyabb :( 86 kilóról indultam, és most vagyok 83. 3 hónap alatt csak 3 kilót adtam le, mert visszajött a többi. Alacsony vagyok, így max 60 kilónak kéne lennem. Régen 1200 kalóriás max kerettel sikerült lefogynom 4 hónap alatt 17 kilót. Most akkor mi lehet a probléma? Mégsem kéne leennem a bmr-t? Kezdem elveszteni a motivációt :( bár nem akarom feladni, és a tornák is nagyon jók, de hogy kb semmi eredmény ezen kívül, az eléggé kiábrándító :( 63 kiló szeretnék lenni, de nem jön össze, mert nem tudok lefogyni :(

3 éve
#6004
name 424
reply to name's post #6000
Amiket leirsz, nincs kizarva, hogy ugy van, sot azt mind elismerjuk, hogy fontos az etel minosege, viszont a videoban egyebekrol van szo, nem a mikroelemekrol. Szerintem, amit mond, az rendjenvalo, akkor is, ha a temakor korant sincs kimeritve. Sot, ahhoz nagyon kicsik meg a tudosok-kutatok is, hogy MINDENT tutira tudjanak az emberi szevezetrol, hat meg mi hol allunk, akik cask most kostolgatjuk a temat, olvasunk pro es kontra erveket, probalgatunk, figyeljuk kinek mi jo. Az etkezesek szamaval - mai napig sem tudom, szamit-e vagy nem, mivel nem is tudok egy pontos etrendet tartan - van, hogy egyszer vagy ketszer eszem, van, hogy otszor-harszor. Azt tudom, hogy anno amikor elhiztam, legtobbszor egyszer sem ettem naponta.Es ez nem mese, NAGYON keveset ettem, mikor nekifogtam szamolni valahol 1550 korul volt a BMR-m, es hetekig alig tudtam legyurni az 1600 kaloriat, rendesen hanyingerem volt annyi kajatol.Tehat a videon a nonek lehet nincs mindenben 100%-ig igaza, de legalabb nem valami csodaszert reklamoz, hanem legjobb tudasa szerint ( szakmajabol adodoan) probal segiteni azokon, akiket erdekel a dolog. Persze, hogy a temakor ennel joval bonyolultabb, nem egy roved video erejeig lehet kimeriteni.

3 éve
#6003
name 3
reply to name's post #6002
Végeredményben igazat adok neked, mert a saját tapasztalat fontos.

Lényeges, hogy bármilyen tudományos érvvel szemben is akár, az ember a saját szervezetének megfelelően étkezzen, persze a normál határok között.
Nekem bizonyíthatja akár egy egész orvoskar, hogy reggelizzek meg egyek ötször meg egyek minden étkezéshez zöldséget, és az is hiába adna tanácsot, aki azt ajánlaná, hogy dobjak be ebédre egy negyed kilós marhasültet.

3 éve
#6002
name 17
reply to name's post #6001
Igen, mindenkinek más jön be, mindenkinek más logikus, vagy elfogadható. :-) Én is már nagyon sokat olvastam, tájékozódtam ezügyben, - sőt ki is próbáltam sokmindent, mert addig nem hiszek senkinek, amíg a magam bőrén nem tapasztalom - szóval a kutatómunkával nincsen gond. Sosem voltam nagy húsevő, úgyhogy nekem a magas mikrotápanyagú étkezés nagyon bejön. Főleg mert általa nem kell attól félnem, hogy idejekorán elpatkolok valami jó kis rákban, vagy szívbajban. :-) A soványsággal nem jár egészség, igyekszem megdolgozni érte. :-)

3 éve
#6001
name 9
reply to name's post #6000
Végigolvastam amit írtál, és megállapítottam hogy nem értünk egyet, ami nem baj.

Nagy baklövésnek érzem azt a kijelentést, hogy minél gyorsabb az anyagcsere, annál gyorsabb az öregedés.
Szerintem egy gyors anyagcserénél nincs ideje a szervezetnek arra, hogy kétszer-háromszor is átrágja a bevitt kaját, hátha maradt még benne valami amit nem dolgozott fel, és így kevesebb makrónak van ideje felszívódni, ezért ajánljuk a mindennapi randit a fajansszal.

A tankolásos hasonlatot nem értem, az előadásban arról van szó hogy emésztünk, majd következik egy szünet amikor nem viszünk be semmit ami kalóriát tartalmaz, akkor nem emésztünk...mi folyik ki? Mi alakul hájjá?

Az olajon és a zsíron a tudósok évek óta vitatkoznak, ha rákeresel a kókuszolajra rengeteg cikket találsz, az egyik ellenzi, a másik támogatja, de ugyanez van a többi olaj és zsírfélével is, ott az az egyszeresen telített meg többszörösen telített dolog...amit eddig erről olvastam a végső kifejlet eddig az, hogy ha már zsír, akkor baromfizsír.
Hogy hova megy? Nekem nem a fenékre az tuti, egész életemben azzal küzdöttem hogy nem tudok venni olyan ruhát, ami csípőben is és mellben is passzol - nálam a csípőméret a kicsi. (A mondás csak városi legenda)

Mikroelemekre nem emlékszem az előadásban, a makrókról volt szó.

Nem tartom helyesnek, hogy egyetlen tudós vagy orvos kutatásait fogadd el, tuti sokkal többen kutatnak a témában jól vagy rosszul, mert ez valóban bonyolult téma, sőt minden ember egy külön kutatási terület.

Mindannyian tanulók vagyunk, mert ha tudnánk mit kellett volna tenni, nem dumálgatnánk itt :) De nincs ezzel baj, megbeszéljük....hátha segít valamit ez is.

A hölgy dietetikus, lehetősége van a csoportjaiban megfigyeléseket tenni, és kutatni már nagyon rég óta. Hogy ezzel keresi a kenyerét? Semmi baj nincs ezzel, rosszabbul nézne ki ha mondjuk eladó lenne egy boltban, és hobbiként kutatgatna ilyesmit, majd úgy publikálna.

Szerintem amit mond, az megállja a helyét.
Lehet hogy nem mindenkire húzható rá ez a módszer, nekem bejött.
A módszerrel és a Bázissal lement 35kg 15 hónap alatt.
Amikor nincs lehetőségem számolni és betartani a makrókat, csak felfelé jönnek a dekák, és bizony kilókká válnak. De igyekszem, és töröm a fejem hogy is tudnám számolhatóvá tenni azt amit megeszek.

3 éve
#6000
name 17
1. Az anyagcsere gyorsítása, az étkezések számának növelése.
Minél gyorsabb az anyagcsere, annál gyorsabb az öregedés, hiszen hamarabb elhasználjuk a testünket. A tápanyag feldolgozás két fázisból áll: az emésztésből és a felszívódásból.
Az emésztés alatt a szervezet lebontja és elraktározza a kalóriát a későbbi felhasználásra.
A felszívódáskor elégetjük ezeket a kalóriákat.
A túl gyakori étkezések során a szervezet nem tud eljutni a felszívódás stádiumába, mert ráeszünk és neki újra emésztenie kell. Ide tartozik a nassolás is. Egyszerű példával: teletankolod az autód, vezetsz pár kilómétert és visszatérsz a benzinkúthoz, hogy újra töltsd. Ami nem fér a tankba, az kifolyik. Az emberi szervezetből nem tud kifolyni, ezért szépen bépül hájként.
Amit a hölgy említ, az étkezés utáni rövid időn belül jelentkező éhségől, az a nem megfelelő minőségű táplálék bevitele miatt van. Ha mikroelemekben, és rostban gazdag élelmet fogyasztunk a szervezet csak akkor jelez, hogy éhes, ha már túl van a felszívódáson. Ezt elérni legalább 6 hónapos ,,tiszta' táplálkozással lehet. :-)
2. Zsír, szénhidrát, fehérje aránya.
Nem ezek tökéletes aránya fog súlyvesztést eredményezni, hanem az, hogy ezek a lehető legteljesebb élelmiszerekből eredjenek. Természetesen a fogyáshoz csökkenteni kell a bevitt mennyiséget. Viszont ha ezeket mikroelemekben gazdag táplálékból nyerjük, akkor a szervezet autómatikusan kevesebb kalóriát fog igényelni. Tehát a pontos arány másodlagos.
Makroelemek: zsír, szénhidrát, fehérje. Ezek tartalmazzák a kalóriát.
Mikroelemek: vitaminok, ásványi anyagok, fitokemikáliák. Ezek nem tartalmaznak kalóriát.
Példa: Egy evőkanál olajban van 120 Kcal. Tiszta zsír, nincs benne mikroelem. Ez kb 5-10 perc alatt bekerül a véráramba és úgy, ahogy az ember lenyelte elraktározódik. Igaz a mondás, hogy a szájból egyenesen a fenékre megy. :-) Nincs olyan, hogy egészséges olaj és ártalmas olaj, mint például olíva olaj, vagy napraforgó olaj. A hatás ugyanaz. Ha viszont olaj helyett magvakat eszünk (dió, mandula, napraforgó mag, fenyőmag, tökmag, szezámmag, vagy avokádó, stb.), az ezekben található mikroelemek hatására ezeket meg kell emészteni, tehát bekerülnek a rendszerbe feldolgozásra, elégetésre és nem raktározódnak el a fenéken.
3. Rendszertelenség az étkezések időpontjában.
Nem baj, hogy ha egyik nap négyszer eszünk a másik nap meg kétszer. Ha a szervezet egészségesen működik, mert mikroelemekben gazdag táplálékkal bombázzuk, akkor csak akkor eszünk, ha igazán éhesek vagyunk. Ha túljutottunk a felszívódási fázison. Korábban írtam a toxikus éhségről, ami nem valódi éhség, hanem csak elvonási tünet, és arra kényszeríti az embert, hogy ráegyen az emésztési fázisra. De ebbe most nem akarok belemenni. És nyilvánvalóan mindenkinek más jön be. :-)
A táplálkozás sokkal bonyolultabb annál, hogy néhány mondatban megfogalmazzuk. Én is még csak tanuló vagyok. :-)
De mindent ajánlani tudok, ami Dr. Joel Fuhrman-al kapcsolatos. Sajnos csak 2 könyve jelent még meg magyarul.

3 éve
#5999
name 424
reply to name's post #5997
Igaz, hogy szamit sokat az is, hogy mibol all a bevitt kaloria, de amiert ebben a videoban nincs errol szo, az nem azt jelenti, hogy amit mond az nem igaz. Tehat szerinted mi az amit rosszul mond?

3 éve
#5998
name 9
reply to name's post #5997
Mi az amit rosszul mond?

3 éve
#5997
name 17
reply to name's post #5981
Tényleg nem akarom kiverni a biztosítékot, de ez a nő borzasztó rossz dolgokat mond. A tudomány azóta már ezeket mind megcáfolta. Nem tudom, hogy van e folytatása az előadásnak, de ami nagyon meglepő volt a számomra, hogy egy szót sem ejtett a bevitt ételekről. Pedig az emésztés és a zsírlerakódás, és persze az egészséges fogyás elsődleges befolyásolója az, hogy mit teszünk a szánkba. Angolul beszélőknek javaslom a következő előadást. A nem beszélőknek a 24. percet, ahol van egy táblázat a finomítatlan növényi eredetű ételek elfogyasztott mennyiségének és a szívbetegségek arányának országonként. Magyarország áll az első helyen a betegségekben. :-( Ez azért elgondolkodtató. :-((
https://www.youtube.com/watch?v=uXMzWkzqkao

3 éve
#5995
name 3
reply to name's post #5994
Ez jónak tűnik, az alvás nagyon fontos. Pláne így 20 éves kor után. :D

3 éve
#5994
name 5
Arra jöttem rá, hogy minél fáradtabb vagyok, annál többet eszem. Sajnos az utóbbi pár napban korábban kellett bemennem dolgozni és nagyon hiányzik az a plusz egy óra alvás. Elhatároztam, hogy a jövőben többet fogok aludni, még akkor is, ha nyolckor le kell feküdnöm ahhoz, hogy kipihenjem magam.

3 éve
#5991
name 424
reply to name's post #5990
Udv a csapatban.Sok sikert es kitartast!

3 éve
#5990
name
sziasztok én 2 napja kezdtem egyszer voltam 74 kg most megint 108 vagyok és az akarat bennem huu :)

3 éve
#5988
name
reply to name's post #5984
40 napja kezdtem a párommal a kalóriaszámolást. Nekem eddig 7 kiló ment le, a páromnak 3,5 kiló :) De hozzáteszem, hogy nekem extrém túlsúlyom van, így persze könnyebben mennek le a kilók. De volt 2 hete egy kis stagnálás, éppen amiatt hogy mindig alatta maradtunk a határértékeknek, most viszont már szépen megy lefelé. 3 naponta szoktunk méretkezni és nálam -fél kiló általában megvan :) Sajnos a nagy túlsúlyom miatt még nem tudok nagyon sokat edzeni, mozogni, de ha majd kicsit több kiló lemegy, akkor biztos könnyebb lesz :)

3 éve
#5987
name
reply to name's post #5981
Szia,
Köszönöm, hogy megosztottad ezt a videót. Remekül összefoglalja a lényeget.
Egy ideje olvasgatok itt a fórumon.
103. napja vezetem az étrendemet a bázisban. Nekem hatalmas segítség, eddig -13,8 kg.
És persze segítség a sok értelmes, hasznos hozzászólás.

3 éve
#5985
name 3
reply to name's post #5982
16 kilót ésszerű 1 év alatt leadni.
Főleg, ha jókat edzel közben, azaz formásodsz.

Péntek Enikő remek, de néha váltogasd mással is, mert a szervezet képes hozzászokni az azonos megterheléshez is, és akkor idővel egyre kevésbé lesz hatékony.

3 éve
#5984
name
reply to name's post #5983
szió, köszike :) már előre látom, hogy nekem nehezen fog összejönni ez az 1600 kalória dolog, még most is csak 900 nál tartok. Mindjárt eszek megint valamit, aztán 1 óra mulva edzés, aztán megint valami. Te mennyiről indultál? És most hol tartasz? :)

3 éve
#5983
name
reply to name's post #5980
Szia. Nálunk is éppen ez volt a baj.A kezdeti lelkesedés miatt persze hogy nem ettük le a megadott értékeket, és szépen be is állt a fogyás, sőt! Aztán elkezdtük rendesen betartani és már meg is indult megint a fogyás :D Ha van is eltérés a BMR-től az csak max 100-300 kcal. :)
Sok sikert!

3 éve
#5982
name
reply to name's post #5981
Szia, köszi, már be is állítottam akkor 1600 ra a kalóriát. Kíváncsi vagyok hogy fog menni, 4 évvel ezelőtt szintén alacsony kalóriakerettel sikerült lefogynom 15 kilót 4 hónap alatt, most úgy látom, hogy egy évig tartana akkor, mire leadnék 16-ot :( és onnan újabb 10 kilónak kellene megindulnia.Sokat edzem, így végülis a kilók másodlagosak, csak a centik és a formák számítanak, de hamarosan Angliába költözöm, és ott nem tudom hogy fogok tudni edzeni. (otthoni edzéseket végzek - Péntek Enikő..)

3 éve
#5981
name 424
reply to name's post #5980
Talan pont azert, mert nem eszed le a BMR-t. Az alltalanos tapasztalat az, hogy BMR vagy BMR+100 kell legyen a napi kaloria fogyasztas ahhoz, hogy beinduljon a fogyas es ne tartalekoljon a szervezet. Olvasd el a Kotetlen cseveges topikban a 6932-es hozzaszolast es nezd meg ezt a videot:
https://www.youtube.com/watch?v=HCc1z2QeHIQ&feature=youtu.be

3 éve
#5980
name
sajnos én hízok, nem fogyok :( ti milyen gyakran mérlegeltek? én úgy csinálom, hogy heti egyszer éhgyomron.. és 50 dekával vagyok több, mint egy hete :((( azt hittem már beindul a fogyás, erre csak dagadok, pedig annyira odafigyelek, hogy mit eszek, edzek rendszeresen stb.. a BMR -em 1600 körül van, a napi kalóriamaxom 1400, de gyakran nem eszem le.

3 éve
#5979
name 3
Nem hinném, hogy hajlamos vagyok a jojóra. A nagy fogyásom volt a második fogyás életemben - az első olyan 6 kg plusz miatt volt csak, és a formásodásért, 87-88-ban.

3 éve
#5978
name
reply to name's post #5977
Én is 4 év alatt szedtem vissza, sajnos többed magával a kilókat, az elért súlyt annak idején csak 1 évig ha tudtam tartani. Volt egy műtétem, ami miatt nem tudtam mozogni pár hónapig, utána meg vizsgaidőszak, munka, aztán külföld, ahol még több munka, és semmi idő odafigyelni se a kajára, se a testedzésre.
Vigyázni kell a jojó témával, aki hajlamos rá, annál előfordul :/

3 éve
#5977
name 3
Én vagy 2-3 év után híztam vissza, apránként.
Rémes.

Nálam ez az első alkalom, és nem hittem volna. Persze aki nem mozog...!

3 éve
#5976
name 5
Durva, hogy milyen sokan visszahíznak. Dr. Pados Gyula szerint mindössze 5% tudja megtartani az elért súlyt. Én is sokat jojóztam, de most elhatároztam, hogy végleg lefogyok. Nagyjából félúton vagyok, még legalább egy évig tart, míg elérem a célsúlyomat. Az a tervem, hogy utána még minimum egy évig számolom a kalóriákat, aztán apránként enyhítek a szabályokon. Például két év múlva talán elég lesz már csak hetente egyszer megmérni a súlyomat és lehet, hogy ránézésre is tudni fogom, hogy mi a helyes adag a számomra.

3 éve
#5975
name 3
A nálam fiatalabbak általában hatékonyabban tudnak mozogni. Én mindjárt 60 leszek. Nem akarok öregnek tűnni, de tényleg vannak élettani nehézségek.

3 éve
#5974
name
reply to name's post #5973
bárcsak annyit kéne leadnom! :) első nekifutira 15 ment le, max 18.. de 15 rémlik jobban, most viszont 25-nek kell elpárolognia.. bízom benne, hogy ismét sikerülni fog, de ezúttal oda is fogok figyelni, hogy maradjon is meg.

3 éve
#5973
name 3
Kilóban lassan már 10.


3 éve
#5972
name
reply to name's post #5971
hát igen :( Te mennyitől szeretnél megszabadulni? :)

3 éve
#5971
name 3
reply to name's post #5970
Hajrá nekünk! Én is küzdök a visszajött hájjal. Így jár, aki ellustult!

3 éve
#5970
name
Sziasztok, én nem rég kezdtem el megint a kalóriaszámolgatást, nekem ez vált be legjobban a diéta és a kemény edzések mellett.. pár évvel ezelőtt kb 75 kg-ról lementem 63-ra, 3-4 hónap alatt, de sajnos nem tartott sokáig a dolog. Idővel elmaradoztak az edzések, a kalóriaszámolgatás is, és az étkezés is kevésbé volt diétás. Így most már 86 kg-ról indulok :( az álomcélom 57 kg lenne, de már a 65-nek is nagyon örülnék a 168 centimhez. Ismét sportolok és nagyon odafigyelek az étkezésekre. Kb 1400-as kalóriamaxom van. Nyárra jó lenne elérni, hogy 70 alá menjek. Szóval hajrá nekünk :)

3 éve
#5965
name 150
Az ötös a nevem mellett ne tévesszen meg, korábbi tapasztalatok miatt írok határozott véleményt, ez a második etapom. Sajnos sikerült két év alatt apránként visszaszedni az előtte fél év alatt ledobott felesleget.

3 éve
#5964
name 150
A zabszelet általában jó magas kalóriatartalommal bír, sokszor a cukrot átlag is. Ami jó benne, hogy lassan szívódik fel, ellátja a szervezetet energiával egy időre, ami meg veszélyes benne, hogy a jóllakottság érzetének hiánya miatt csábít a további fölösleges energiabevitelre. Aki éppen olyan fázisban jár, hogy rendszeresen érez éhséget, annak csak óvatosan! Én legalábbis szoktam néha ilyen szakaszban lenni, hiszen nem fogynék, ha mindig annyit ennék, ami a szervezetem állapotának fenntartásához kell.

3 éve
#5963
name 5
reply to name's post #5961
A múltkor a munkatársam mutatott egy zabszeletet, amit az egészséges életmód jegyében vett. Kívülről karamell bevonat volt rajta, ami nekem nagyon gyanús volt, ezért megnéztem a kalóriatartalmát. 478 kalória volt benne! Totál ledöbbentem, mert nekem ez az ebéd és az uzsonna együtt, ő meg simán megette volna nasinak, ha nem hívom fel rá a figyelmét. (Kicsit meg is sajnáltam, mert akaratlanul bűntudatot keltettem benne.) Én mióta ráálltam a kalóriaszámlálásra, már automatikusan nézem ezt. Általában abból indulok ki, hogy ha egy adag vagy egy tenyérnyinél kisebb adag étel több, mint 300 kalória, az nem éri meg, mert nem lesz tele vele a hasam, nem fogok jóllakni. Persze vannak kivételek, hiszen a csokiból és az olajos magvakból ennél jóval kisebb adagban van ennyi kalória, de ezeket csak ritkán eszem meg és kis adagokban, főleg tízóraira vagy uzsonnára.

3 éve
#5962
name 3
Azt nem tudom... miért nem eszel simán zabpehelyből valamit?

A konjak liszttel kicsit vigyázni kell, ezt találtam róla: "az alginsavról (E 400) és származékairól ismert, hogy a szervezetben nem szívódnak fel; nagyobb mennyiségben fogyasztva azonban gátolhatják a vas, a kálcium és más nyomelemek táplálékból való felszívódását Ugyanezt figyelték meg a zselésítő konjak (E 425) esetében is."

Itt a cikk, amiből másoltam:

http://tudatosvasarlo.hu/cikk/elelmiszeradalekok-egeszsegugyi-kockazatai

3 éve
#5961
name 1
Vélemények, tapasztalatok a zabszeletekről? Mennyire jók? Elég sok cukrozott van, de a cerbonának van a hozzáadott cukor nélkülije, az nem tűnik rossznak.

3 éve
#5959
name
reply to name's post #5958
Ha megyek a DM-be megnezem, mert a patikaba tuti dragabb. A crom is 18,99 euro Volt ha az orvos r fel valamit az 5 euro egy recept. A baj az hogy nem ir fel barmit. Egyszer kaptam pollen allergia ellen egy cseppet a füll-orr-gege orvostol es mikor elfogyott mentem feliratni a haziorvossal. Az asszsztens mondta ezt vegyem meg mert nem recept köteles. Na igy fizettem 8 eurot akkor. De nem gond. Csak a pajzsmirgy gyogyszeremet kapom receptre azt nekik mar muszaj.

3 éve
#5958
name 3
Előbb meg kellene nézni, Németországban recept nélkül vajon mennyibe kerül.

Én tudom, hogy nálunk (Magyarországon) felírva olcsóbb, de nagyon ritkán járok az orvosnál, és akkor is elfelejtem felíratni.

3 éve
#5957
name 9
reply to name's post #5956
Nincs TB-d?

3 éve
#5956
name
reply to name's post #5953
Tehat kerjek D-vitamint is...oke. 5 euro egy recept. Köszi

3 éve
#5955
name 9
reply to name's post #5954
Nálam ez az első nagy fogyásom idején vált be.
Utána elkezdtem enni ezeket a lassan felszívódó kajákat, és amikor rámjött a pszichés zabálhatnék, gondoltam kipróbálom újra.
Nem használt.

Arra gondolok, hogy amíg valaki nem állt rá ennyire a lassan felszívódó kajákra, sokkal változékonyabb az inzulinszintje, és azért használ.
A Te kajálásod tuti rendben van, ezért esélyes hogy most sem fog jelentősen támogatni, talán meg sem érzed.

De próbáld ki! Én is veszek valami készítményt, és újra tesztelem, lehet az volt a baj, hogy ugyanazt szedtem másodszorra is....talán most másikat választok.

3 éve
#5954
name 3
Én meg örülök, hogy ezt a levélváltást olvashattam. Adok a krómnak még egy esélyt.
Pár éve kipróbáltam, akkor nem vált be.

3 éve
#5953
name 9
reply to name's post #5952
Örülök hogy bevált :)

Ha már Németország és 38 éves vagy van még egy javaslatom, a D vitamin. A napsütés arrafelé kevesebb, mint amiben felnőttél, nagyszerűen erősíti az immunrendszert. Receptre felírva sokkal olcsóbb, és az ilyen esetekben fel szokták írni.

3 éve
#5952
name
reply to name's post #5947
Igazan halas vagyok, megvan a krom tabletta es hat nem kell mar az edesseg. En eddig soha nem halottam erröl, meg a gyogyszeresz Sem tudta mire jo ez itt Nemetbe. Nagyon jo halas vagyok. Eszek 1400 kaloriat, fogytam igy is fel kg-t egy het alatt. Köszi meg egyszer. Mert rosszabb Volt mint egy terhes...

3 éve
#5951
name 3
reply to name's post #5950
Kicsit keress utána, mi lehet ennek az oka.
itt egy példa, a káliumhiány:

https://erzsebetrosta.hu/egyeb-erdekes-irasok/egeszseg/ha-szervezetunk-kivanja-higgyunk-neki.html

3 éve
#5950
name 5
reply to name's post #5946
Nálam is ez a helyzet. Tegnap nagyon fáradt voltam és egy kicsit többet ettem a tervezettnél. Régebben ez azt jelentette, hogy cukrot, csokit, nápolyit, jégkrémet zabáltam volna, most meg bajor rozskenyeret tökmagkrémmel. Mostanában a savanyú uborkát kívánom úgy, mint régen a csokit. Az anyukám meg van döbbenve, hogy hogy vagyok képes kétnaponta megenni egy befőttesüvegnyit belőle.

3 éve
#5949
name 1
reply to name's post #5942
Szia! Köszi szépen a választ. Igen, tudom, hogy az életmódváltás nem 1-2 évszakról szól. Én is sikeresen túl vagyok már az 1 éven, csak a számlálóm nem jelzi, mert volt pár nap, amikor nem írtam és akkor elkezdte elölről. Sikeresen lefogytam azt a 10 kg-t, amit szerettem volna, most már inkább csak súlymegtartásról szól a dolog. Viszont tényleg nagyon masszívan érzem azt, hogy most egy sima kis saláta csirkemellel nagyon kevés lenne. Majd kreatívkodok a köretek, zöldségek terén. :-) Érdekes módon nekem a rizs egyáltalán nem árt, ehetek belőle rendesen és mégsem pakol föl nem hogy kilót, de még dekákat sem. A krumpli már igen, arra vigyázni kell. A brokkoli nálunk tiltólistás, mert a párom és én is szívből utáljuk, de egyéb zöldségeknek barátai vagyunk. Sajnos időnként a házikolbásznak is, de az nekem tényleg csak kb. havonta egy alkalom. :-D (A párom a világ mázlistája, bármit ehet, nem hízik.) Én egyébként nem amiatt kaptam fel 2 éve kb. 5 kg-t, amit ettem, hanem inkább azért, ahogyan. Rendszertelenül, munkába belefeledkezve, végén már farkaséhesen, hűtő egy svunggal üresre éve, szükségtelenül nagy mennyiség összevissza, ami csak volt itthon. Most szerencsére már lement ez az 5 kg és még 5, azért ez már nem hangzik rosszul. 64 kg >>> 54 kg, 158 cm-hez. :-) Majd agyalok egy kicsit, hogy hogyan lehet a kedvenc rakott krumplimat is kalóriabarátabbá tenni. Köszi szépen az inspirációt és támogatást.

3 éve
#5948
name
reply to name's post #5947
rendben utana nezek mert tenyleg ez nem normalis.Köszi szepen!

3 éve
#5947
name 9
reply to name's post #5945
Csak egy tipp.....a króm jótékony hatása, hogy egyensúlyban tartja az inzulinszintet, nekem meggyőződésem hogy ez a vágy az inzulinszint változásától jön elő.

Olvass egy kicsit utána, és keresd meg a számodra szimpi étrendkiegészítőt, ami a legoptimálisabb mennyiségben tartalmazza a hasznosuló krómot.

3 éve
#5946
name 424
reply to name's post #5945
Probald lassan csokkenteni, potolni zoldseggel, ecetes uborkaval, nemi gyumolccsel. Nem azt jelenti, hogy tobbet soha nem ehetsz edesseget, de minel ritkabban eszed, annal kevesbbe kivanod ( ez tapasztalat). Amugy gratulalok, cask kitartas!

3 éve
#5945
name
reply to name's post #5939
Mar rendesen eszek! Mar 1400-1500öt megeszek, persze kell kis edesseg, nagyon kivanom...

3 éve
#5944
name 5
reply to name's post #5943
Szerintem ugyanarról beszélünk. A glikémiás indexet úgy lehet alacsonyan tartani, ha kisebb adagokban visz be olyan szénhidrátokat, amik nem verik ki a biztosítékot. Nem vagyok szakember, de Béres Alexandra GI diétája nagyrész erre épül, nézzetek körül az oldalán, sok hasznos anyag van ott és sokkal jobban elmagyarázza ezt, mint én tudnám

3 éve
#5943
name 9
reply to name's post #5941
Miből gondolod hogy CH-t kíván a szervezete?
Mert édeset kíván?

A teljes beállítása rossz, ennyi kalóriával csak rossz úton haladhat, az inzulin egyensúlya egyáltalán nincs meg. Nem is lehet ha ennyire aluleszik, és ilyen dolgokat.

3 éve
#5942
name 9
reply to name's post #5936
Igen, már egyszer írtam itt erről, hogy az életmódváltás, amit szeretnénk megvalósítani nem csak 1-2 évszakról szól. Minden évszaknak megvannak a kajái is, és mindet meg kell tapasztalni.
Ha felviszed a recepteket meglátod, hogy az elkészítés módján mennyi kalória múlik! Nekem semmi bajom a töltöttkáposztával, a rakottkrumplival...és még sorolhatnám.

A téli kajákat is át kell változtatni, és beleférsz a keretbe.
Sajnos a megszokás csúnya dolgokat tud művelni, hozzászoktunk 20-30...esetemben 60 év alatt a kajákhoz amik oda vezettek hogy meghíztam.
Most néhány év alatt majd hozzászokok ahhoz, hogy ne hízzak.

Nem szabad abbahagyni a receptfelvitelt és a számolást, mert ha nem látjuk nem hisszük el hogy bizony túlettük magunkat, pedig még lecsúszna ez-az.

A magam részéről nem hiszek abban, hogy télen zsírosabban kell ennünk, mert a szervezet ezzel védekezik a hideg ellen. Az ember tud védekezni ha felöltözik amikor hidegre megy, a kutya aki kint él az udvaron nem tud.
Tehát összeszorított foggal jöhetnek az újabb kísérletek a könnyű kaják felfedezésére.
Kísérletezz!
Jöhetnek új saláták sült csirkével, vagy újabb kísérletek a brokkoli ehetőségének javítására :)

3 éve
#5941
name 5
reply to name's post #5938
Szénhidrátot kíván a szervezeted, próbálj meg ebből többet adni. Én reggelire mindig eszek bajor rozskenyeret. A te esetedben még ebédre is mindenképpen javasolnék lassú felszívódású szénhidrátot, rizst vagy főtt krumplit. Az ilyen édességeket meg kicsit korlátozni kellene, mondjuk naponta egyet enni tízóraira. Én régen szinte csokifüggő voltam, de mióta máshogy étkezem, nem nagyon szoktam enni. Persze néha még kívánom, de egyre kevesebbszer. Viszont azt vettem észre, hogy ha megint eszek, jobban kívánom, mint egy drogot.

3 éve
#5940
name 424
reply to name's post #5938
az borzaszto keves. nem csoda, hogy ehes vagy, a szervezeted jelez, hogy nem eleg az uzemanyag. Nekem a reggelim majdnem annyi ( 500-600 kaloria - ez a legnagyobb etkezesem, igy erzem jol magam, a tobbi kb 800-900 az jon napkozben,ebed, uzsi/tizorai, vacsora)
Remelhetoleg mindent mersz, grammban, nem darab, kanal, adag, stb es sajat receptet hasznalsz!

3 éve
#5939
name 3
reply to name's post #5938
A szervezeted kikoplaltattad a 800-900 kalóriákkal.

Ha kezded közelíteni a normális BMR+100 értéket, akkor néha belefér egy kis kilengés.
És egyél több lassú felszívódású szénhidrátot.

3 éve
#5938
name
reply to name's post #5931
Sziasztok! Kevesebbett ettem elötte ugy 800-900 kaloria között. En is mostanaban vagyok ehes. De en az edesseget kvanom csak nem a kajakat. Sajnos ma is ettem edesseget mert nagyon kivantam de nem leptem tul a napi keretet. Kiröhögtök, de ma ettem 2 turo rudit es 2 Balaton szeletet is. Sajnos. Nem tudom mit csinaljak hogy ne kivanjam ezt az edeset. Többször elöfordul hogy eszek edesseget persze nem minden nap de nem hiztam emiatt hala Istennek. Na hatköszi szepen nektek es ha van valami irok.

3 éve
#5937
name 3
reply to name's post #5936
Bizony, én is tapasztalom ezt.
És túleszem.

3 éve
#5936
name 1
Sziasztok! Most, hogy beköszönött az ősz és volt pár igen hűvös nap, ti is tapasztaltátok azt, hogy éhesebbek vagytok, mint nyáron? Én többször is éreztem úgy, hogy az az ételmennyiség, ami nyáron szinte sok volt, most mintha kicsit kevés lenne. Ráadásul vágyom az olyan ételekre, mint például krumplipüré vagy rizibizi. Meg grill csirke. Rakott káposzta, rakott krumpli. Szóval a finom, meleg és gyakran szénhidrátdús ételekre. Vagy olyanra, ami kicsit zsírosabb a megszokottnál. Kicsit aggódom, hogy el fogja rontani az eddig elért eredményemet, de nagyon figyelek arra, hogy ne lépjem túl a napi kalóriakeretet. Bevallom, erősödik a kísértés a túlevésre, pedig ez tavasz óta egyáltalán nem volt gond. Tapasztalt valaki hasonlót?

3 éve
#5935
name 3
reply to name's post #5934
Volt egy aranyos élményem.
Boltban sehogy nem értem el a felső polcon levő cuccot. Mielőtt elindulta, volna eladót keresni, jött egy valódi Hölgy: kiskosztüm, szép fésült ősz konty, vagy 70 év - és volt vagy 180 cm magas. Lenézett rám a magasból, mosolyogva meghallgatta kérésemet, lazán levette azt a valamit és ideadta. Hálálkodva mentem volna tovább, de megállított: legyek olyan kedves, adjam fel neki az alsó polcról azt a valamit, mert neki meg a dereka nem hajlik.
Azóta se tudom, tényleg a dereka fájt-e vagy pszichológus volt. :D

(A magasaknak nem plusz az a kajamennyiség, mert hogy ugye magasabbak és elhasználják.)

3 éve
#5934
name 5
reply to name's post #5929
Alacsonynak lenni szívás. Régen úgy szerettem volna 170 cm felett lenni, hogy jelentkezhessek szépségkirálynőnek. Most meg azért irígylem a magasakat, mert sokkal többet ehetnek amiatt a plusz 20-25 centi miatt.

3 éve
#5933
name 3
Azért, néha úgy el tudom képzelni, hogy idejön valaki, látja a beállítást - örül, szuper, ügyködik vele, sikerül belőnie valami légből kapott vagy "a Juli sógornője is így fogyott" értékre, boldogan hátradől.
Aztán jön ide bemutatkozni, mi meg egyből közöljük, hogy a-aaa, nem jó ám az!
:D

Nyilván frusztráló, de nem beszélünk hülyeséget.

3 éve
#5932
name 3
reply to name's post #5930
Ez tipikus kérdés. És mindig azt válaszoljuk, hogy igen, egyél ennyit. :D

Aztán jobb esetben jön a visszajelzés, hogy sikerült tovább fogyni. meg hogy "sose gondoltam volna, hogy a fogyáshoz enni kell"... :D

3 éve
#5931
name 424
reply to name's post #5930
nem tudom, eddig mennyit ettel, de ha ennel kevesebbet, akkor most, ha megemeled, lehet visszaugrik par kilo, mig a szervezeted megszokja, hogy kap eleg taplalekot es nem kell raktaroznia. Viszont ha egeszsegesen akarsz fogyni, akkor igen, edd meg minimum a BMR erteket!.Ha joval kevesebbet ettel, akkor esetleg emeld hetenkent 50 kaloriaval, mig leered a BMR+100-at, ne egyszerre emeld meg. A makrokat pedig allitsd fogyokurasra ( a fogaskerek a harom csik alatt) vagyis 20-50-30% a feherje-szenhidrat-zsir aranya. Probalj odafigyelni az aranyokra is a kaloria mellett es probald minosegi kajakbol osszerakni az etrendedet. Meg egy megjegyzes: ez nem x ideig tarto fogyokura, ez eletmodvaltas. Tehat nem mukodik, hogy ideig-oraig szamolunk, betartunk, majd elengedjuk a gyeplot. Persze attol vannak kiveteles napok, unnepek, mikor duplajat eszed es csupa torta, pia, zsiros kaja s tarsai, de ez egy-egy ritka nap.Kitartast es sok sikert!

3 éve
#5930
name
reply to name's post #5929
nekem a BMR 1447. 155 magas es 38 eves vagyok. Gondolod jo ez igy? Amugy a kalkulatorok is ennyit hoznak ki kB. Nem tul sok ez, egyek ennyit?
Mar enni is fel az ember....hova jutottam.
Marcius ota csinalom ezt es 83 kg voltam akkor most vagyok 71. Nagyon örülök ennek igy, persze Volt amikor edeset is ettem es nem figyeltem oda, söt mar a kaloriabazisba Sem irkaltam semmit. De ez nem sokaig tartott csak 2-3 hetig mert ahogy raalltam a merlegre elöjött a banatom es nem ettem. :) De ha azt mondjatok hogy egyem meg a 1400et megeszem:)

3 éve
#5929
name 3
reply to name's post #5928
Én már 150 cm alatt vagyok. És még éppen csak 59 éves, de már nem sokáig. .
A BMR nekem1225, a napi keretem 1326 Kcal.

3 éve
#5928
name
Beallitottam elvileg de kivancsi lennek masnak mennyi az a BMR hogy mennyit ehet egy nap? Pl. Bojtika ´te mennit ehetsz? Mert szerintem olyan ´kis alacsony vagyok mint te. :)

3 éve
#5927
name 3
Viszont most, hogy keresgéltem a témában, ezt találtam:

http://emelj.blog.hu/2012/06/12/feherjekeszitmenyek_marketing_es_a_valosag

3 éve
#5926
name 3
reply to name's post #5925
Szerintem ezek inkább a profi tömegnövelő, drága porok. Az olcsóakban nemigen van szteroid.

3 éve
#5925
name 5
reply to name's post #5918
Most hallottam a kórházban, hogy valamelyik egyetemünkön bevizsgálták ezeket a főleg amerikai gyártású fehérjeporokat, amiket a testépítők szednek és 40%-ukban találtak szteroidot hozzáadva, amit a címkén persze nem tüntettek fel. A testépítők céljainak ez persze megfelel, mert ők a tömegnövelésre mennek, de nekünk fogyókúrázóknak nem hiányzik egy olyan szer, ami az egyéb káros mellékhatások mellett hízást okoz.

3 éve
#5924
name 3
Ezt annyival lehet csak kiegészíteni, hogy az aszpartámmal (nem aszpartán!) nem a divathullám a baj. Okozott sok esetben konkrét testi panaszokat. Mivel sokféle lehetőség van az elkerülésére, a biztonság kedvéért jobb elkerülni.

3 éve
#5923
name 31
reply to name's post #5914
Egy olvasmány neked hátha egy-két gondolat szimpatikus lesz neked. :)

https://fittigo.blogspot.co.at/2017/09/a-joakarok.html

3 éve
#5922
name 31
reply to name's post #5913
köszi :)

3 éve
#5921
name
reply to name's post #5919
köszönöm szepen!

3 éve
#5920
name 3
reply to name's post #5917
Egyetértek az előttem szólóval.
Lehet úgy is, hogy a heti fogyást változtatgatod addig, míg ki nem jön napi keretnek a BMR +100 értéke.
Buta meg biztosan nem vagy. Nem tudhatod magadtól mindazt, amit mi itt évek alatt kitapasztaltunk. Csak kérdezz bátran!
Nem mindenki fogadja meg a tanácsot, de ha valaki igen, az mindenképp nagy öröm, és szívesen segítünk tovább is.

3 éve
#5919
name 424
reply to name's post #5917
A cel beallitasanal,mikor beirtad a korodat, magassagodat es sulyudat, eletmododat, kiszamol es kiir neked a basis a 2. lepesnel egy olyat, hogy :BMI; BMR; ALAPJARAT KALORIA.Kovetkezik a 3. lepes: cel testsuly - ide ajanlatos elsonek 7-10 kilot irni, ne egybol az egeszet amit le akarsz fogyni; alatta: "Modszer" - itt kivalasztod " Napi keret megadasa"alatta beirod napi keretnek annyit, amennyi a fentebb kiszamolt BMR plusz meg 100 kaloria.

3 éve
#5918
name 4
reply to name's post #5917
Ha tehetitek, használjatok fehérje táplálékkiegészítőket.

3 éve
#5917
name
reply to name's post #5916
Nekem is azzal van gond hogy a feherje nem mosolyog legtöbbször persze nem. De Bojtika tudom buta kerdes, hogy allitsam be a kaloriakeretet hogy+100 legyen? Lehet buta vagyok hozza. De sokszor en a sok röviditessel nem vagyok tisztaban, Kerem ezert elnezest. Tehat be fogom allitani. A +100at irjatok meg hogy csinaljam. Köszi

3 éve
#5916
name 5
reply to name's post #5914
Én az első három hónapban csak a kalóriára koncentráltam. Miután megszoktam a kisebb adagokat, és már viszonylag könnyen ment a kalóriakeret betartása, elkezdtem jobban figyelni az arányokra is. Sajnos ez még mindig nem megy tökéletesen, különösen a fehérjebevitellel vagyok bajban, nem mindig sikerül eleget ennem. Ez egy hosszútávú tanulási folyamat, sok kísérletezés és gyakorlat kell hozzá.

3 éve
#5915
name 3
reply to name's post #5914
Szia! Semmi gond, állítsd be a kalóriakeretedet a BMR+ 100 körülire, írd be naponta pontosan, miket ettél, és nyugi.

Majd a rendszer számol, csak lehetőleg mind a 3 fejecske vigyorogjon.

Olvasgass itt szerte a fórumon, sok mindent megtudhatsz így is. Akár ne is szólalj meg, ha nem akarsz.
De beszélgetve talán jobb, mert fogod érezni, hogy nem vagy egyedül.

itt mindenki igyekszik okosan csinálni a fogyást is, és nem dőlünk be divatoknak meg a "valaki azt mondta" típusú ostobaságoknak.

3 éve
#5914
name
sziasztok, Kerem irjatok meg nekem a kaloriat szamoljam vagy a ch-t? Mert megörülök, egyik ezt mondja a környezetemben, masik mast Mond....Amugy elegem van mar mindenböl.

3 éve
#5913
3 éve
#5912
name 9
reply to name's post #5911
Ha lenne, nem brékelnénk itt a kölessel meg a hajdinával.
A paprikakrém évtizedek óta árult csodaszer a fogyni vágyóknak, üzlet.
Az izzadás nem fogyás.

3 éve
#5911
name 31
Kérdés: Valaki azt mondta nekem, hogy ha vki folpackba bugyolálja magát ill. folpack+paprikakrém hatására állítólag elkezd erőteljesen izzadni az ember és ez fogyasztó hatású. Van ennek vmi igazságtartalma?

3 éve
#5910
name 3
reply to name's post #5907
Bizony, sajnos sokan, pedig még csak nem is buták.

3 éve
#5908
name 31
reply to name's post #5905
köszi az infót

3 éve
#5907
name 31
reply to name's post #5906
Nem. De sokan igen.

3 éve
#5906
name 3
reply to name's post #5901
... és ha ezt így tudod, akkor is megfizeted? :D

3 éve
#5905
name 5
flashgordon: Én idén 22 kilót fogytam és semmilyen fogyókúrás szert nem használok. Ismerek olyat, aki Regenorral fogy, de amint abbahagyja, visszajön a leadott súly. Egy havi adag meg olyan 25,000 Ft körül van... Egyetlen megoldás van, hosszú távú életmódváltás egy betartható diétával. Én semmire nem mondom, hogy soha többé nem eszem, mert olyan vagyok, hogy akkor rögtön azt kívánom. Most olvasok egy könyvet, az a 80/20-as szabályt ajánlja, azaz ha 80%-ban egészséges ételeket eszel, 20% junk food is belefér. Persze diétában ez inkább 5-10%, de ettől függetlenül ettem a nyáron fagyit, és néha a csoki meg a süti is belefér. Én a Regenor diétát egyáltalán nem bírnám, mert nehezen emésztem meg a zsíros ételeket, és a gyümölcsökről sem akarok lemondani még időlegesen sem. A fogyókúrás szerekkel nem az a fő baj, hogy nem használnak, hanem teljesen tönkre is tehetik az emésztésedet. Fiatalabb koromban én is próbálkoztam a Turbó diétával, epekő lett a vége.

snvirag: A heti egy kilós fogyás volt az én célom is, de úgy látom, hogy a 0,5-0,7 kg reálisabb és hosszú távon tarthatóbb. Persze, ha nagy túlsúlytól akar megszabadulni az ember, akkor sokszor türelmetlen, de 100 kiló alatt nagyon nehéz az a heti 1 kg és ha hosszú távon csináljuk, elkerülhetetlen a fogyás lelassulása. A stagnálós időszakok is teljesen természetesek, de az biztos, hogy ha eddig se ment le a heti 1 kg, akkor nem a stagnáláskor kellene ezt célul kitűzni, inkább arra gondolj, hogy ha lassan is, de induljon el megint a fogyás.

3 éve
#5904
name 3
A regenorban azért, mert erjedéses bomlással emésztődik.
3 éve
#5903
name 31
és azt sem érem,hogy a gyümit (pár kivétellel) miért tiltják?

3 éve
#5902
name 31
reply to name's post #5899
az viszont nem tiszta, hogy a sok zsíros kaja, amit ajánlanak, hogy fér bele a napi keretbe.

3 éve
#5901
name 31
reply to name's post #5900
Fordítsd meg az állítást: Ami ingyen van nem jó (hiszen ha jó lenne pénzbe kerülne) illetve ha nem tartom be nem bukok vele semmit.
Ellenben ha vmi pénzért van: Vkinek érdeke lesz marketingelni eladni vele egy érzést lesznek csoportok a fészbukon, akik dicsőítik te hozzájuk tartozol lesznek kívülállók, akikhez képest többnek érzed magad. Ezt kell megfizetni.

3 éve
#5900
name 3
Nem piszkálódni akarok, csak nem értem.
Kell a külső tiltás, ez még oké. (Habár én egyénileg nem fogadom el. Ha meggyőződöm arról, hogy ésszerűtlen vagy káros valami, akkor magamtól lemondok róla.)

De miért erősebb az a tiltás, ami még ráadásul sokba is kerül?

3 éve
#5899
name 1
A regenor jó, de igazából csak az étrend használ. Azonban nekem ezek a nagy tiltások voltak jók (vannak amiket tilos enni), így ha megtiltották, nem is ettem. Ha nem lett volna tiltva, biztos néha-néha (vagy gyakrabban.. :D) ettem volna belőle, így nem lett volna sikeres a diétám. Egyébként 121-ról indultam, most tartom a 62-63 közti súlyt.

3 éve
#5898
name 3
reply to name's post #5897
Bakróattila volt, de már felhagyott vele. Az okokat nem tudom.
A regenor = tejsavó, az a pár csepp vitaminos kivonat nem sokban változtatja meg. A fehérjeláncos szöveg csupa katyvasz, a minden intoleranciát és allergiát előre elkerülő diéta pedig... hát, nem optimális.

De ártani nem árt, és ha attól jobb a lelkednek, hogy sokat költesz, akkor ám tedd.

3 éve
#5897
name 9
reply to name's post #5896
Hallottunk.
Valamelyik srác csinálja...nem tudom biztosan és most nem tudok rákeresni a fórumokban a ctr+f kombóval mert nem azon a gépemen vagyok....
Már megdumáltuk, hogy nem biztos hogy a regenor használ, inkább a mellé ajánlott diéta, és ahhoz képest drága.

3 éve
#5896
name 31
Helló mindenkinek!

A regenor nevű szerről hallott már vki? (Nem akarom kipróbálni de vélemény érdekelne)

3 éve
#5895
name 31
reply to name's post #5890
Szerintem nehéz szellemi munka :)

3 éve
#5893
name 3
reply to name's post #5892
Nálam is éppen lezajlott egy töpörtyűevős időszak, ami persze kenyérrel is társul, és nem híztam... :D
Azért ne feltétlenül konzervet egyél, jó a natur gyümölcs is.

3 éve
#5892
name
reply to name's post #5887
Most lenne nagy tervben a heti 1 kg minusz. Eddig fél kg-ot fogytam/hét, de 2 hónapja stagnál, most be akarok keményíteni, új célt kitűzni, de nem lennék szomorú, ha már legalább újra beindulna, ha fél kg/hét az is jó. Most a kalkulátorra hagyatkozom, ami 3-4 hónapra még -10 kg-mal normál fogyást eredményezne. A sportot próbálom változatosan csinálni. Most adok magamnak pár hetet, hogy beindul vagy sem, egyébként nekem nem probléma ha kicsit kompenzálni kell fehérjével vagy zsírral, mert addigis talán "kizökkentem" a szervezetem a megszokott CH bevitel helyett. Lényeg a lényeg, akkor sportot variálok, de maradok a tervnél egyenlőre, hogy a CH-t lejjebb viszem. Amibe azért akkor néha belefér egy kis gyümölcskonzerv is :) Köszi a válaszaidat!

3 éve
#5891
name 3
Szia! Mivel itt nincsenek moderátorok, topicfegyelem meg sose volt, mindegy, hol kérdezel.
Sajnos az aktivitás nem elég árnyalt itt. Azt hiszem, ha átlagos aktivitást veszel alapul, azzal nem rontasz el semmit.

3 éve
#5890
name 3
Sziasztok! Lehet, hogy nem a jó topicba írok, de az lenne a kérdésem, hogy ha valaki középiskolai tanár heti 24-25 tanítási órával, akkor az átlagos aktivitású munka vagy könnyű fizikai munka? Köszönöm a segítséget!

3 éve
#5889
name 3
reply to name's post #5888
Miben kérsz tanácsot pontosan?

Itt először állítsd be a napi keretet, vegyél egy kis konyhamérleget, és kezdd el lemért, pontosan vezetett adagokkal rendszeresen a napi keretet és a tápanyag-arányokat teljesíteni.

3 éve
#5888
name
A következőben szeretném kérni a tanácsotokat. Címszavakban leírom, amit tudni érdemes:

- 29 éves vagyok, 170 cm, 86.5 kg. Szeretnék fogyni kb. 10 kg-ot.
- nem dohányzom, nagyon ritkán iszom
- endomorf testalkatom van
- ülőmunkát végzek, de próbálok minél többet mozogni, gyalog menni mindenhova, lépcsőzni
- próbálok minél több minőségi táplálékot bevinni, próbálok (és úgy gondolom, nem haladok rossz úton) odafigyelni az étkezésekre; bár a mai nap kicsit bűnöztem
- napi 4 liter vizet iszok
- az eddigi ételadagjaimat csökkentettem, kerülöm a kalóriadús fogásokat, köreteket stb.
- eddig pozitív tapasztalataim vannak, mivel abszolút nem éhezem, jól tudom kontrollálni magam
- Vitaminok, amiket szedek: Bionit fagyöngyös tabletta, EveryOne multivitmain, NOW Omega-3 vitamin

Ebben kérném a tanácsodat! Remélem, leírtam minden szükséges információt.

Köszönöm szépen!

3 éve
#5887
name 3
Értem.

De heti 1 kg eleve sok egy hétre. Fél kiló a reális.
Sajnos az utolsó kilók nehezebben mennek már lefelé. Inkább kicsit változtass a sporton, azzal meglepheted a szervezeted.

A CH-t csökkenteni azért sem célravezető, mert akkor fehérjéből és/vagy zsírból kell az adott kalóriamennyiséget bevinni.
Nálam a fehérjeadag megemelése nem vált be ezúttal sem - már úgy 35 éve sem, de tettem megint egy kísérletet. Sehogy sem stimmelt az arány. A zsírt köszönöm szépen, nem szeretném magasan tartani. Ezt még figyelem. Az biztos, hogy én magasabb CH-val érzem magam jól.

3 éve
#5886
name
reply to name's post #5885
Eddig nem volt bajom a CH-val, csak stagnálok 2 hónapja és erre gondoltam, esetleg ez a ludas, mert tk. kenyérből, bulgurból ilyenekből bevittem rendesen a mennyiséget. Arra gondoltam, hogy ehhez hozzászokott a szervezetem. Lejjebb kellene vinnem. 155 cm vagyok. 1800-2000-et ettem sport mellett így adtam le 17 kg, amit tartok jelenleg. Még 10 kg-ot szeretnék leadni. Most 1500-1600-ot eszek emellett sportolok. Néztem kalkulátort, ha közel 1 kg-ot szeretnék fogyni egy hét alatt, akkor megfelelő az 1500, 1600 kcal bevitel sport mellett. A sport javarészt zumba, kis kettlebell, kis erősítő gyakorlat vegyesen 1 óra.

3 éve
#5885
name 3
Nem értem, miért pont a CH a patásördög. :D Én szeretem, de jó részét zabból viszem be.
Szeretem a rizst, de ha van köles itthon, akkor azt eszem. A bulgur tovább eláll.

Milyen magas vagy, hogy ilyen alacsony a BMR-ed?
Hogy érted az 1800-2000 Kcal sportot? Mivel mozogtál ennyit? "Visszaetted" a 60%-át legalább?

3 éve
#5884
name
reply to name's post #5883
Bulgurt, barna rizst is ettem és fogok is enni. Nem tervezem teljesen elhagyni a CH-t csak csökkenteni. Most kezdtem el ezt, még nem derült ki, hogy bejött vagy nem. Nem térek rá a paleora sem, csak kacsintgatok felé. A lényeg a CH csökkentésen van, és igen valamennyit ugye be kell vinni, jófajtából inkább, szóval azért is kérdeztem, hogy gyümölcskonzerv belefér-e. A BMR-em 1400 kcal. Eddig 1800-2000 kcal sport mellett fogytam le a 17 kg-ot. Ezaz utolsó 10 nehezen indul be, ezért csökkentettem kcal és most szénhidrátot is. Szerinted lehet, hogy most nem jó irányba megyek? Köszi a válaszodat!

3 éve
#5883
name 3
De, elvileg rosszabb. De rizs helyett ehetnél bulgurt vagy kölest, netán párolt zöldségeket is. Akár krumplit is.
Amint látod, a szénhidrát megvonás nem jön be.
Ne akard a biológiát felülírni. Nem fog menni! Aki áttér a paleora, az nem így kezdi. Ők sem vonják meg a szénhidrátot, csak nem gabonafélékben viszik be.
Ha kívánod az édeset, az is a CH-hiány jele.

Mennyi a BMR-ed? Mert az én 148 cm "magasságom" mellett a napi keretem 1361 Kcal, az még mindig a BMR felett van. És fogyok.

3 éve
#5882
name
reply to name's post #5881
Én határoztam el, hogy ennyit fogok fogyasztani. Már 17 kg-ot fogytam, van vissza még 10, de sehogysem indul lefele a mérleg. Eddig szépen bevittem 180-200 gramm CH-t is, bár heti 5-ször sportolok egy órát, de úgy éreztem ezzel szinten tartok. Most próbálkozok a szénhidrát "megvonásával" csökkentésével. Szépen elosztva eszem meg az 1500-1600 kcal-t így nem érzem éhesnek magam. Hát már sokfajta variációt próbáltam, most kicsit a paleo diéta fele kacsintgatok, fehérje, zöldség, gyümölcsbevitel a meghatározó, ezért is kérek tapasztalatokat, hogy ha azért egy héten többször előfordul, hogy ebédre mondjuk gyümölcskonzerv fele megy hús mellé, az nem rosszabb-e, mintha rizst ennék.

3 éve
#5881
name 3
Miért ilyen alacsony a CH bevitel? orvosi előírás? (Az én keretem kisebb, de a CH adagom 179 gramm...)

Persze, egyébként bármit ehetsz, de tudnod kell, hogy a "rossz" Ch után hamarabb megéhezel esetleg.
(Bárki megengedi magának időnként, nyugi.)

3 éve
#5880
name
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy 1500 kcal-ás étrendben kb. max 120 gramm CH bevitelnél megengedhető-e a gyümölcskonzerv (ananász, meggy...). Tudom, cukrozottak, de ha nem eszem más "rossz szénhidrátot", ennyi belefér szerintetek? Pl. Ebédre ettem csirkemellhez 150 gramm ananászt. Köszönöm előre is a válaszokat!

3 éve
#5879
name 5
Most láttam a Lidl katalógusát, hogy Sanitas aktivitásmérőt lehet kapni akciósan. Van valakinek tapasztalata ezzel? Lehet csatlakoztatni több apphoz is vagy csak a sajátjához?

3 éve
#5878
name 9
reply to name's post #5877
Én is attól tartottam, no meg szerettem volna ha az alvásomat figyeli, méri, és övvel a mellkasomon nem tudtam elképzelni, így azt nem is kerestem.
Nekem Lousha tanácsolta hogy Fitbit Charge HR-t vegyek, és rögtön hozott is egy linket, a vaterán éppen volt egy eladó 23 ezerért, amire lecsaptam.
Ez tavaly novemberben volt, a lépéseket nagyszerűen számolta, a pulzust mutatta.
DE
Ennek van egy eszközigénye, vagy win10, vagy Iphon5, és ezt sajna csak 1 hónapja kaparintottam meg (valamivel több), de azóta mérek és tapasztalok.......még mindig tud nekem újat mutatni :)
Szerintem pontos, Loushának is ez volt a véleménye erről a kütyüről.

3 éve
#5877
name 50
reply to name's post #5850
Szia jancsoreka! És kedves Többiek - akik pulzus és kalóriamérős kütyüt használtok! :-) Szóval ez a mellkasöves nem kényelmetlen? Helyén marad rendesen? Pontosan hol vezetendő körbe a mellkason, olyan mell felett és hónalj alatt? Már elnézést de: kis mell-nagy mell barát, tehát jól használható bármilyen megáldottsággal? Elég borsos áron vannak és régóta morfondírozok ilyesmi kütyün, de hezitálok, mert igazából egy sima csuklós lenne a legkényelmesebb, de több helyt olvastam hogy az pontatlanabb - meg ugye ami abból is jó, az sok-sok tízezer. Mellkasöves már van kedvezőbb áron, csak annál meg a macerától tartok... Bármilyen tippnek, tanácsnak örülnék! Köszi előre is!

3 éve
#5876
name 3
Régebbi hozzászólás, nem is a Bázisról.

Ilyen zagyvaságok is vannak a fejekben, ez esetben épp cukorbeteg diéta:

"nekünk fehér rizst nem szabad, mert az is úgy viselkedik mint a szénhidrát vagyis hízlal"

3 éve
#5875
name 1
reply to name's post #5874
Köszönöm. Az a kis süti akkor nagyon kellett és csak pont annyi. A keretet ritkán szoktam átlépni, de azért néha előfordul. Szerencsére csak kicsi eltérés van ilyenkor is.

3 éve
#5874
name 3
reply to name's post #5873
Pont elég is lesz. Ügyes vagy!

Az se baj, ha túlléped néha a napi keretet.

3 éve
#5873
name 1
reply to name's post #5872
Szia! Szerencsémre találtam itthon egy picike sütit, fügetöltelékkel. Ajándékba kaptam, de nem ettem meg eddig. (Be volt csomagolva, ott pihent a konyhaszekrényben.) Most viszont megettem és sokkal jobban érzem magam. Nem is kell több, már nem enném meg a csokitortát. Ez a kis fügés süti pont elég volt és igazad van, biztos oka volt ennek az édességvágynak. Még van hátra kb. 230 kcal mára, az lesz a vacsorám. :-)

3 éve
#5872
name 3
Szia! Az időnkénti szénhidrátéhségnek mindig van oka, és nem kell ellenállni.
Ha még nyitva az a bolt, szaladj le!

Néha kell némi kilengés. No meg, a szervezet jobban tudja, mi kell neki, mint mi, akik csak matekozzuk.
A kilengés után mindig jobban megy a csökkentett keret!


3 éve
#5871
name 1
Sziasztok! Ma nagyon érdekes dolgot tapasztaltam. Miután csodálatosan betartottam az ajánlott kalórialimitet, makrókat, mondhatni, mintaszerűen étkeztem, most délután 4-kor szabályosan elborított a cukoréhség! Annak ellenére, hogy abszolút nem vagyok édesszájú, úgy éreztem, hogy ölni tudnék egy almás pitéért, egy fagyiért vagy akár egy igazi, hedonisztikus feketecsoki tortáért. Ilyen kb. egy éve nem fordult elő velem! Ez olyannyira súlyos volt, hogy majdnem lementem a boltba (!) venni valami édességet, pedig ez nálam normál esetben soha nem szokott előfordulni. Persze, amúgy nem utasítom vissza undorral, ha elém tesznek mondjuk egy frissen sült almás pitét, de különösebben nem is izgat a dolog és pláne nem akarnék belőle megenni mondjuk kettőt. Sőt, valószínűleg már egynél is úgy érezném, hogy túl sok, túl édes, elég volt. Ennek ellenére éreztem ezt a nagyon erős késztetést az édesség után, pedig sem stresszelt, sem nagyon fáradt nem vagyok. Nincs semmi szokásostól eltérő, nem érzem magam rosszul, csak egyszerűen úgy megennék egy sütit! Persze, dehogy megyek le ezért a boltba, itthon meg semmi ilyesmi nincs, még sima cukor sem, így egyszerűen várom, hogy elmúljon, de azért kíváncsi vagyok, hogy ti tapasztaltatok-e már ilyet valamikor? Ha igen, kiderült-e, hogy mi volt az oka?

3 éve
#5870
name 3
A gólyatáborba (2014) már 50 kg-san mentem. Azt nem tudom már, hogy mikor is kezdhettem el pontosan. A grafikont 2012 júniusában kezdtem.

A súlyingadozást nem figyeltem. Nem is hiszem, hogy nagyon ingadozott volna, de egyszer csak észbe kaptam...

3 éve
#5869
name 5
reply to name's post #5866
Bojtika, te igazi veterán vagy. Milyen régen érted el a célodat? Utána mennyit ingadozott a súlyod?

3 éve
#5868
name 3
Nálam néha a kávé után érdemes a fürdőbe menni, és mivel én hosszú kávét iszom (2 dl),már akkor eltérne a mérleg. No meg gyakran eleve a 6 decis teás csuporért nyúlok még mielőtt gondolkodni tudnék,és jól meghúzom.Szóval ritkán mérlegelek... :D
Nem izgat annyira, pár kiló már lement, inkább az edzés lenne fontos, a csudába.

3 éve
#5867
name 192
Én szeretem a mérleget is az ellene szóló ajánlások ellenére is, mert nálam naponta tud lemenni 1-2 tizedesnyi érték, ami segíti a kitartásom. A centik folyton változnak föl-le, de a súly általában stabil. Vagyis pontosabban követi azt, hogy mennyire tartom a diétát. Ha előző nap zabáltam, az is meglátszik, de ha pár napja már tartom a diétát és mozgok is, az is rögtön. Kivétel a Mikulás, már régóta gyanakodtam rá.
Persze ehhez az kell, hogy mindig pontosan ébredés után, a fürdőszobai kör után, de még reggeli és bármi folyadékfogyasztás előtt mérjem. Egyszer kipróbáltam, a fürdős kör akár fél kilót is jelenthet XD

3 éve
#5866
name 3
Elképesztő, mennyit számíthat ez.
Nekem már nem aktuális, de jól emlékszem, hogy anno mennyire nehézkesnek éreztem magam néha olyankor. (Igaz, nem is igen használtam a személymérleget, csak nagy ritkán, így nem tűnt fel a súly "növekedése", csak pár holmim szűkebb lett, a közérzetem pedig pocsék.)

3 éve
#5865
name 192
Nemrég szóba hoztam, hogy talán azért lettem kerekebb és súlyosabb az amúgy fullaktív nyaralás után, mert közben beköszöntöttek a pirosbetűs ünnepek... hát ma lemértem magam újra, és két nap alatt 1,6 kg-mal és 3 cm-rel vagyok kisebb. Pedig a napokban éppencsakhogy tartottam a kalóriákat, mozgás semmi nem volt szinte, a makrókat is lazábban kezeltem. Szóval ezt egyértelműen annak tudom be, hogy bizony "azok a bizonyos napok" fújtak fel ill. tartották bennem szerintem a vizet. Tanulság: ezekben az időszakokban nem fogom mérni magam, mert csak elveszi a kedvem, ahogy most is tette.

3 éve
#5864
name 424
Na, a heten ( pontosabban szombat ota) visszatertem a rendes kerekvagasba a sok kikapas utan, aminek a kovetkezmenye + 4 kg volt es ez ugy, hogy neha sokat, de legtobbszor BMR alatt ettem es sose voltam ehes. Lass csodat: -1 kg es erzem, hogy ehes vagyok! A jovo het meg ilyen "rendes het" lesz, aztan egy het nyaralas, majd tobbet semi huncutsag karacsonyig!

3 éve
#5863
name 3
reply to name's post #5862
Nohát, akkor már nem éltem hiába, örülök!

Strunz fizikusból lett belgyógyász, nagyon sikeres triatlonista volt a korosztályában. Van/volt pár kisebb tévedése, de a szív fiziológiáját nyugodtam el lehet hinni neki.
(Egy balesetből eredően nem tud már versenyezni, innen a múlt idő.)

Annyiban is példa, hogy 45 éves volt, amikor egy barátja elvitte edzeni, mindjárt 10km-es távra. Fél éven belül megcsinálta a triatlont, majd a következő 10 év alatt még sokszor...

3 éve
#5862
name
reply to name's post #5861
Köszi, Bojtika! Ezzel és a linkekkel megvilágosodtam.
Nekem már ott kezdődött a problémám, nem értettem, mi a különbség az aerob és a kardio edzés között.A bemásolt link nagyon érthetően elmagyarázta. Lehet, ezért most sokan máglyára küldenének, de bevallom, eddig tudatlan voltam e téren.
És végre azt is tudom, hogy hol tartsam kb a pulzusom, ha zsírt akarok égetni.
További szép estét ! :)

3 éve
#5861
name 3
No akkor máris mozog valami a bozótban, mert én tuti nem mozgok annyit,mint te, de az én nyugalmi pulzusom a te korodban 60 alatt volt sokszor.

Éppen szünetet tartok, hozom a Strunz-könyvet.
Az elméleti terhelési pulzus nála már a nyugalmi pulzust is figyelembe veszi.
Sajnos nem tudom ide másolni a táblázatot.
50-59 közti ny. pulzusnál 39évesig 140, 40-49 évesnél 135, majd 10 évenként 5-tel csökken tovább.

60-69 ny. pulzusnál 20-39 évesig 145, innen csökken ugyanúgy 5-tel 10 évenként.

A maximális pulzus számítása:

210- életkor fele, - a testtömeg-kg 11%-a (férfiaknál az eredményhez +4).
Tehát 38 éves nő, 52 kiló, az ő max pulzusa 210-19- 5,72 = 185.

Mérése: 30 perces bemelegítő futás után 500-1000 méter sprint, időre. Ezt követően, lassú séta közben, 15 másodpercen belül pulzust mérni.

Strunz szerint a "flow", ami a futást élménnyé teszi, akkor jön elő, ha (és ezt mérni lehet csak) a vér laktát értéke 4 mmol/l. Ekkor a szervezet nem zsírt, hanem ch-t éget. Ezt Strunz határpulzusnak hívja. Ezen a pulzusszámom kell(ene) edzeni.
Hozzávetőlegesen ki lehet számítani:
Nyug, pulzus - (220-életkor 3/4-e - nyug, pulz.) x edzettségi szorzó
(Edzetlenek: 0,6 -0,65. Közepesen fittek: 0,65- 0,75. versenytapasztalatokkal rendelkező futók: 0,7 - 0,75)

Tehát 40 éves kezdő futó, nyug. pulzusa 72. A példa mutatja a zárójel feloldását is.

72 + (220-30-72) x 0,6 = 72+ 118 x 0,6 = 72 + 71 = 143

Nos, ennyi tellett ma tőlem a köz érdekében! :D Vár a munkám!

3 éve
#5860
name 33
reply to name's post #5858
Ébredés után megmértem. Múlt héten. Még az ágyban, reggel, ébredés után. 62 a telefon szerint. Tegnap ültem a teraszon este, bambultam egy jóleső kutyakiképzős kifulladás után, rajtam volt a mellkasöv és 67-et mért.

3 éve
#5858
name 3
Most nyakig vagyok a melóban, de a nyugalmi pulzusodat jegyzi valami? :D


(ébredéskor, amikor még nem mozogtál, az az igazi... az aznapi "használatlan"! )

3 éve
#5857
name 33
reply to name's post #5856
Pont múlt héten néztem utána én is a maximális pulzus kiszámításának - nna, nálam az sem válik be... 35 évesen a max pulzusom az egyszerűbb számítás szerint (220-év) 185 kellett volna legyen, ehelyett mértem 216-ot. :D Azóta nem mertem megmérni, mert egyedül sportolok és nincs kedvem meghalni (ez most viccesen hangzik, de a 216 annyira maximális volt, hogy... nos, eléggé rosszul lettem. Na jó, annyira nem, de egyáltalán nem volt kellemes, muszáj volt leüljek valahogy visszaállítani a normál élettani működésemet. Akkor voltunk vagy harmincan, orvos is, de mostanában mi van, ha még komolyabban rosszul leszek...). Majd ha elmegyek egy sportorvosi felmérésre, megmérik nekem. :) Ott újra is tudnak éleszteni. :D Ha abból indulok ki, hogy 170 körül vígan futok le 6,75 km-t (tegnap az átlagos 166 volt, a max 176), vagy intervallban 184 a maximum, amit még simán bírok úgy 5 percig, akkor most sem lehet rosszabb 200 körülinél. De majd meglátjuk. A vak is ezt mondta. :)
Én ezt néztem: http://www.keepmoving.hu/pulzusmeres-alapok-maximalis-pulzus-bemerese/2072
Meg azt is néztem, amit másodjára linkeltél be. :)

3 éve
#5856
name 3
reply to name's post #5852
Teljesen igazad is van, Réka. A jobb szakkönyvek ezt az egyik alapbeállításként adják meg. Ha lesz kicsi időm, lefordítom Dr. Strunz könyvéből.

Lényegében van képlet arra, hogy a saját nyugalmi pulzus és a terhelési pulzus (és más tényezők) alapján kiszámítsuk az optimális edzéspulzust, -.tól -ig határok között, ezt "illik" elérni az edzés során.
Itt egy általános magyarázat:

https://biotechusa.hu/your-body/mi-az-a-zsiregeto-pulzus/

Részletesebben:

http://edzesonline.hu/edzesterv/3/pulzusmeres_1_maximalis_pulzus_meghatarozasa


3 éve
#5855
name 33
reply to name's post #5853
A dashboard-on (online vagy telefonos applikáción is van) van egy excercises fülecske, ha rápöttyintesz, megmutatja, még azt is, hogy mikor és mit sportoltál, nemcsak az elégetett kalóriákat. Az online dashboard-ot meg testre lehet szabni, így fel tudod venni a "recent excercises"-t, ott nem is kell kattintgatni, mutatja magától.

3 éve
#5854
name 33
reply to name's post #5853
Amikor az volt, majd' megevett a düh. Rendszeresen kb 50 ütéssel kevesebbet mért, mint a más, mellkasöves holmikkal mért pulzusom - és gyanítom, mint a valós. Vicces volt, amikor majd' leestem a futógépről, a Polar és a noname a futógép számítógépével egyszerre mért 183-185 ütést, a Charge HR meg 133-at... És mindig ez volt... Ennek megfelelően az elégetett kalóriákat is jócskán alulmérte, semennyire nem adott valós képet erről a két adatról. Akkor megnéztem a fórumát és azt láttam, hogy sokan jártak így vele. Sokaknak meg jó. Lehet, nem normál folyamatban változik a csuklóm színe, vagy nem tudom... :D A többi funkciója jó volt, tetszett, de nekem pont a pulzusmérés lett volna fontos. :) Épp tegnap olvastam egy összehasonlítást a zergén a csuklón mérő és az öves megoldásokról. Én maradok az övesnél. :)
http://zerge.info/hirek/pulzusmeresrol__0con380/pulzusmeres_optikai_csuklo

3 éve
#5853
name 9
reply to name's post #5850
Fitbit Charge HR nekem bevált. Látom az elégetett kalóriát, látom mikor és mennyi ideig voltam zsírégető üzemmódban. A teljes napot kiértékeli, látom mikor teljesítettem az óránként elvárt mozgást, a délutáni pihim is látszik.
Az éjszakai alvásom is szépen kimutatható, elég rossz a kép, de éppen ezért vettem ezt a kütyüt, mert sejtettem hogy ezzel baj van.

Úgy tudom hogy a sporttal elégetett kalóriát is tudom mérni vele, de erre még nem jöttem rá hol kell megnézni....amennyit én sportolok....

3 éve
#5852
name 33
reply to name's post #5851
Nekem az a saját tapasztalatom, hogy mellkasöves mérés nélkül teljesen felesleges kalóriát számolni bármilyen alkalmazással, mert nagyon pontatlan. A Bázis sport-adatai elég jók, de eddig akárhány mobilos vagy egyéb alkalmazást próbáltam, ami nem használt mellkasövet, mind jócskán alámért. Szerintem a kalóriaégetés nagyon szubjektív dolog, éppen ezért csak nagy hibaszázalékkal lehet általánosítani. Rengeteg adat kell hozzá és van egy olyan sanda gyanúm, hogy a pulzus ugyanolyan fontos, mint a kor, a nem vagy a súly... De ez persze saját vélemény (nálam az általad megadott adatokra kb. 200 kcal jön ki futó-gyalogló edzésre, de nekem viszonylag magas a pulzusszámom).

3 éve
#5851
name 31
Lépésszámláló kalóriaégetése mennyire mérvadó? Ez egy Stepcounter alkalmazás windows mobilra. Azt írja, hogy 3600 lépéssel elégettem 40 kalóriát.

3 éve
#5850
name 33
reply to name's post #5848
Nekem az összes általam próbált mellkasöves óra bevált - Polar, noname, mindegy volt, ugyanazt mérte. Viszont a fénnyel mérők (öv nincs, csak az óra) közül a fitbit Charge HR-t próbáltam, az egy rakás szerencsétlenség volt. El is ment a kedvem a nem mellkasövesektől...

3 éve
#5849
name 3
reply to name's post #5848
Húúú Bmati erről is írt régebben, ő többet is próbálgatott. Ismert okok miatt fogalmam sincs, melyik topikban.

3 éve
#5848
name 1
Mik a tapasztalataitok a polar órákkal kapcsolatban?

3 éve
#5847
name
reply to name's post #5843
Én is mindent betartok, megindulna aztán hopp megint nem megy, pont ahogy jönnek a nagy "hőség időszakok". Lehet a folyadék is kevés nálam, alig bírok 2 l meginni,de ilyen melegben edzés mellett tuti többet kellene... talán ezért is visszatartja a szervezetem

3 éve
#5846
name
reply to name's post #5845
Ez milyen érdekes, erre nem is gondoltam!

3 éve
#5845
name
reply to name's post #5842
Telihold lesz, az is okozhat vízvisszatartást. Én többször tapasztaltam már magamon.

3 éve
#5844
name 33
reply to name's post #5843
Ugyanígy vagyok - nem tudom leenni az előírt kalóriamennyiséget. Na jó, ha csokit és fagyit tömnék, akkor nyilván menne...

3 éve
#5843
name 192
reply to name's post #5842
Basszus, ugyanígy vagyok. Erre nem is gondoltam, pont azóta csinálja, mióta ilyen meleg van. Remélem ez az oka, mert elkezdtem aggódni, hogy már megint rosszul csinálok valamit :D
(mondjuk igen, ez is megvan, mert nincs étvágyam, és alig bírom leenni a BMR-em is egy nap, szóval ez is biztosan nem jó)

3 éve
#5842
name
Sziasztok! Előfordulhat, hogy a nagy hőség, meleg miatt vizet tart vissza a szervezet? Ezt lehet valahogy korrigálni, vagy normális?
Egy ideje beindult lefele újra a mérleg nyelve, most meg fél kilóval többet mutat az előző hetinél :(

3 éve
#5841
name 1
Ez mennyi igaz a ketogén diétára?

"A ketogén étrenddel meg egy gond van: ha abbahagyod, pont olyan gyorsan fogsz hízni, mint ahogyan fogysz.

Nekem van egy hosszútávfutó ismerősöm, aki évente 2-szer ezzel a módszerrel fogy a versenyek előtt. Kiemelném, hogy évente 2-szer, valamint azt, hogy sportoló, és egész évben edz, nem csak amíg fogyni szeretne. Csak éppen amikor nem így kajál, 15-20 kilókat képes felszedni, pusztán KISMÉRTÉKŰ szénhidrátbevitellel."

3 éve
#5840
name 3
reply to name's post #5838
Katka, ha nem szereted a kávét, próbáld meg a teát.
De igazit.
Lehetőleg "szálas" teát. Csészénként egy kanállal, plusz egy kanál a kannának - ez az angol tearecept. Leforrázni kell, főzni nem szabad. Nem fém kannában forrázni! Fajtától függően két-három-öt perc után leszűrni.
Ebből nem lehet sokat inni. Sima folyadéknak én is gyenge és filteres teát iszom. Viszont szeretem a kávét, és azt üresen iszom.

3 éve
#5839
name
reply to name's post #5837
A tojásdiétáról még nem hallottam, de magamat ismerve hasonlóan járnék, mint Te. Pár nap múlva frászt kapnék már csak a látványtól is. A fogyókúrám elején 2-3 hétig csak natúr csirkemellet ettem, sok fehérje, alacsony kalória.. lesütöttem előre fél kilót, gondoltam jó lesz, de eljött a nap, mikor kinyitottam a hűtőt és nem volt rá gusztusom, igazat megvallva már hányásom volt tőle, csak forgattam a számban. Akkor kezdtem el variálni, fűszereket használni, hol kínait csináltam, vagy ananászos csirkemellet, még vadast is főztem magamnak csirkemellből. Diétás krémlevest is csináltam már az összes zöldségből, amiből csak lehet. A mentás zöldborsó, a rukkola és a fejes saláta krémleves nagyon rossz volt :D Mikor megsütöttem 2 pisztrángot (senki sem akart segíteni megenni), a végét már úgy ettem, hogy rápakoltam a szendvicsemre, egyszer meg beledobáltam vegyes salátába. Szóval biztosan nem tudnék egyhangúan enni. A kényszer ráviszi az embert egy idő után, hogy hogyan tud variálni.
A savanyúkáposzta leves kúrát anno még egyszer én is elkezdtem. 3 nap után feladtam, azóta is utálom :)

3 éve
#5838
name
reply to name's post #5836
Először én is azt hittem, hogy elnéztem, de mikor betoltam a másfél liter gyermeklácfüves ásványvizet, és beírtam, hogy egy deciben 19 kcal van, és hát ugye én 15 decit megittam, az 15*19 kcal=285 kcal, leesett az állam.
Édesítőszert csak a kávéba használok, mivel megesik, hogy lecsusszan 3-4 bögrével is az alacsony vérnyomásom miatt. Bár nem szeretem a kávét, ezért mindig felöltöm min. egy deci tejjel. Arról már én is hallottam, hogy ezek az édesítők nem a legjobbak, viszont 4*2 kiskanál cukor (több mint 200 kcal - akkor már letolhatnék akár egy 40g-os tejcsokit is :D) már nem férne bele a keretembe...

3 éve
#5837
name
Igen valóban nem annak tűnik!De eredményesen a tojás diétával sem lehet"szerintem"fogyni.Mivel azt hírdeti hogy 2 hét alatt 5-15 kg fogyást érhetsz el!Nem azzal volt a probléma hogy ehes voltam mellette csupán azzal hogy ennyi tojást napi szinten nem bírt befogadi a szervezetem!De igen is olvasgattam róla hogy sokan végig csináltàk és még csak.megsem útálták a tojást!Mindenkinek mas a szervezete és másképpen reagál a változàsokra!Hat sajna az enyem nem bírta!De nem is olyan nagy baj hisz akkor most nem lennék itt...és nem tudnàm azt hogy előírt étrend nélkül is lelehet faragni a kilókból

3 éve
#5836
name
reply to name's post #5834
Szerintem elnéztél valamit, nem lehet benne ennyi kalória. Nem nézted el egy tizedes jeggyel?
Ezekkel a nagyobb gond inkább az édesítő, ha édeset érzel éhes leszel, saját tapasztalat és több kísérlet is bizonyítja hogy akik light üdítőt isznak, később bepótolják a kiesett kalóriát amire számított a szervezet az édes íz miatt. Ráadásul az édesítő megváltoztatja a bélflórát és a vizet visszatartja a szervezet miatta.
Na, úgy beszéltem mintha nem szoktam volna ilyent inni soha! :)

3 éve
#5835
name
Pedig a tojás diéta nem is akkora baromság mint a káposzta vagy alma diéta, amikor csak almát vagy káposzta levest lehet enni! :D
Tojásban legalább van egy csomó magas biológiai értékű fehérje és más értékes dolgok mint D vitamin, amennyire tudom a benne lévő zsírok is a jobb fajtából valók. Ha csak abba bele gondolunk hogy a tojásból úgy ahogy van kijön egy komplett élőlény, sokat elárul a beltartalmi értékéről. Majdnem mindennap eszek 5 főtt tojást.
Természetesen másra is szüksége van a szervezetnek és mindenféle egyoldalúságot kerülni kell.

3 éve
#5834
name
Pár hét után az ember szép lassan arra is rájön, hogy mit ehet, mit ihat ahhoz, hogy ne legyen éhes, és mégis BMR körül egyen. Számomra a legmegdöbbentőbb az volt, hogy az ízesített ásványvizekben is milyen sok a kalória, amit szoktam vásárolni régebben 1,5 literben 285 kcal van. Most inkább vizet iszom és leeszem azt a kalóriát.
58. nap -6,5 kg (bár csodálkoztam a mai mérlegeléskor, hogy 30 dkg-al kevesebb, mint 3 napja, pedig tegnap kivételesen túlléptem 200 kcal-val a napi keretet). Tegnap este jól esett a lelkemnek, a legszebb jutalom volt a fáradozásaimért, mikor a párom 2 hét után hazajött és mikor átölelt, azt mondta: "milyen kicsi vagy!" (lement a nagy belem). :)
Sok türelmet, és jó egészséget mindenkinek!

3 éve
#5833
name
reply to name's post #5830
Köszönöm a választ!Sokat segített!

3 éve
#5832
name
reply to name's post #5831
Köszönöm a választ!És igen igyekszem saját recepteket fölvinni mert rájöttem hogy teljesen külömböző kcl -t mutat az oldalon megtalálható és a valóban megfőzött ételek között!Mióta elkeztem használni az oldalt...mindent kiszámolok

3 éve
#5831
name 9
reply to name's post #5828
Egyszer meg tudtam csinálni a tojásdiétát, az ember lánya ifjú korában sok marhaságot elkövet :) Másodszor már nem sikerült, bár nincs bajom a tojással, de lebetegedtem közben, így hagytam az egészet a csudába.

Vidd BMR fölé. Az a cél, hogy megtanulj váltani, mert ezt a tudást csak a saját bőrödön lehet megtanulni.
Magyarázhatják a reklámokban hogy naponta 5x egyél zöldséget, taníthatják az iskolában hogy a zsíros ételek hizlalnak, attól Te még nem fogsz 5x zöldséget enni, és jóízűen megeszed a sült oldalast.

Nincs is baj azzal hogy mit eszel, mert ehetsz mindent, csak tanuld meg, hogy miben mennyi a kalória, és tapasztald meg hogy mennyit ehetsz belőlük. Tanuld meg hogy az ételek elkészítése mennyiben változik ha azt egészségesebben akarod művelni, és micsoda különbség van egy egészségesen megfőzött, és egy hagyományosan elkészített ugyanolyan kaja között. Ehhez fel kell vinned a recepteket, különben nem látod a különbséget.

Nem látványos dolgok ezek, babra munka, és rengeteg tanulás, tapasztalás.
Az eredménye pedig az, hogy valódi tudást kapsz, amit egész életedben tudsz majd hasznosítani, és nem egy "fogyókúra" étrendjét tartod be.

Mindig azt eszel majd, amit kívánsz!

Ha meglátod mennyi kalória van az eddig elfogyasztott kajáidban, nagyon elcsodálkozol....miért csak ennyit szedtél fel....és még nem is beszéltem az esetleg megivott 1-2 pohár borról, vagy (Urambocsá) sörről!

3 éve
#5830
name 424
reply to name's post #5829
Mindenkepp BMR fole, ha nem akarsz jo-jo-zni! Olvasd el a Kotetlen cseveges topikban a 6932-6933-as hozzaszolasokat. Nem az a lenyeg, hogy 1 honap alatt lefogyjal 10 kg-ot, hanem az, hogy hosszutavon tarthato legyen aminek nekifogsz, ne jarj ugy mint a tojasdietaval! Vagyis: ELETMOD VALTAS.Igy lehet fogyni, szepen, lassan, es utana tartan a sulyt, ehezes, onkinzas,mindenfele draga csodaszer nelkul. Sok sikert

3 éve
#5829
name
reply to name's post #5828
Nemtudom a végét mért nem küldte el!de folytatásként!Az érdekelne hogy helyes a beállított érték vagy vigyem BMR fölé?!Esetleg tapasztalatokat meghallgatnék kinek hogyan sikerült fogynia?!

3 éve
#5828
name
Sziasztok!Igazából annyi félét olvasok mindenfele a diétárol a fogyásról hogy már azt sem tudom mi a helyes!
SZTORIM:Elkezdtem egy diétás programot....ismert néven Szegedi tojás diéta...összintén bevalom az első nap után feladtam...ugyanis első nap a főétkezéseknél 3 fött tojást kellett ennem..azaz napi 9 db!Büszkén végig csináltam egy napot habár a tojást a torkomban éreztem....majd másnap felébredtem megittam a kavémat...csak gondolatban ettem meg a tojásokat már is futás a wc!Még a kávé is kijött belőlem!(szeretem a tojást de ez nekem túl sok volt)Szóval tojás diéta kilőve!Meg az összes étrend összeállított diéta!!!Aztán találtam rá erre az oldalra!Most igazából az érdekelne engem hogy napi keretnek az 1000 kcl t állítottam be! 165cm78kg -val...jóval a BMR alatt van(1583)

3 éve
#5827
name 9
reply to name's post #5826
Először menj az Eszközök fülre, és vidd fel az adataidat, gondosan olvasd el az oldalt, nehogy rossz legyen a beállításod. Ha elrontod semmi baj nem történik, majd javítod, ne állíts be BMR alatti keretet még véletlen sem!

Onnantól a főoldalon ha vezeted mit ettél, látod mennyi kalóriát vittél be. Mindent írj fel!
Az ételek túlnyomó része nem jó, meg kellene tanulni főzni, és felvinni a saját receptedet. Ha ez túl nehéz így egyszerre nem baj, lassan belejössz.
A saját recept felvitel az Információ fülön, ha jól emlékszem a Hírekben van leírva.
Az oldal elolvasása egyébként is ajánlott, ha nem olvasod el, nem tudod használni.

Ha ezekkel a dolgokkal megbarátkoztál át fogod majd állítani a Főoldalon a makróknál a fogyasztható keretedet fogyókúrásra, és akkor meg fogod tudni hogy melyik makróból mennyit kell bevinni.

4 éve
#5826
name
Sziasztok :)
Hogyab tudom kiszámolni, hogy fogyáshoz hány gramm zsírt/szénhidrátot/fehérjét kell bevinnem? Mindegy, hogy miből viszem be a tápanyagokat?
Próbálok egészségesen étkezni, mert az egészséges életmód is célom a fogyás mellett. De úgy gondolom, hogy ha valamit nagyon megkívánok, akkor egy kocka csoki belefér, ha a keretbe is belefér.
170cm/66kg vagyok és 18 éves. A cél az 55 kiló, mivel ezzel a súllyal kezdték el nálam a terápiát, ami miatt most fogynom kell.

4 éve
#5824
name 4
reply to name's post #5822
Ha jól emlékszem te már írtál ide. Atkins diéta, amiben nem vezetted vissza a szénhidrátot.
61->65 azért volt, mert a szervezeted feltöltötte a szénhidrát raktárakat és vizet kötött meg. Bár nőtt a tömeged, valójában nem híztál. Ha odafigyelsz a szintentartásra, akkor nem fogsz elhízni, de ingások lehetnek. Fokozatosan vezesd vissza a szénhidrátot, és alacsony glikémiás indexű kajákat egyél.

4 éve
#5823
name 424
reply to name's post #5822
Ilyen "cipoben"nem jartam, tehat errol nincs tapasztalatom, azt viszont tudom ( vagy tudni velem, olvasottak utan) hogy a drasztikus szenhidrathiany faradsagot, levertseget, szellemikepasseg csokkeneset, esetleg depressziot is okozhat. Azt javasolom, kezdjel kaloriat szamolni, allitsd be a makrokat fogyokurasra es valogasd meg, hogy milyen szenhidratot eszel, vagyis helyezd eloterbe a minosegi, lassan felszivodot.

4 éve
#5822
name
Sziasztok! Kérdezni szeretnék, illetve az esetleges hasonló tapasztalatok megosztását szívesen venném. Én egy 183/ 63 kg-os, 27 éves férfi vagyok, és jó ideje, kisebb kezdeti megszakításokkal már egy éve, drasztikusan szénhidrátcsökkentett, az utóbbi két hónapban pedig nullszénhidrátos (már amennyire lehet, de 10g-nél sosem több) diétát követtem. Aztán az elmúlt hétben egy olyan helyzet alakult ki -- egy konferencia, ahol semmi más étel nem volt és idő sem -- hogy muszáj volt újra normál módon étkeznem. Ekkor realizáltam, hogy sokkal jobban érzem magam, a régóta észlelt rossz kedélyem elmúlik, aktív vagyok, kedves, boldog stb. szóval minden jobb lett. (persze azon kívül, hogy nagyon sokat ettem, így négy nap alatt a 61 kg-ról felmentem 65-re, most sikerült vissza 63 kg-ra) Most az a tervem, hogy visszaállok a normál étkezésre.
Az volna a kérdésem, hogy szerintetek egy ilyen hosszú és drasztikus szénhidrátmegvonási időszak után erőteljesen fogok-e hízni a visszaállással? Gyors ütemű lesz és nagy mértékű a hízás? Egyáltalán lesz-e hízás? A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm. (szívesen veszem, ha valaki járt már ilyen cipőben és megosztja)

4 éve
#5821
name 50
reply to name's post #5817
Teljesen jó, valóban, jó ideje én is eritritezek és az ára miatt van, amibe kevesebbet teszek (pl. tea) és már ne mis hiányzik annyira az édes íz. Süteménybe és főzéskor is bevált nekem. Amúgy sajnos nagyon drága, nyilván ezért nem használják azok, akik nem fogyiznak vagy nem muszáj nekik eü okokból. 1-2 főre, keveset használva még okés, de elképzelek egy 3-4 tagú, kamaszgyerekes családot...ott kb. kéthetente vehetnék 1600-1800-ért kilóját... :( a sima cukor meg 300-400...

4 éve
#5820
name 424
reply to name's post #5817
Nyirfacukorra szavazok, keves a kaloriaja, GI 10x kissebb mint a cukornak...es jo draga

4 éve
#5819
name
reply to name's post #5817
Személy szerint én nem szeretem az eritritet magában, mert úgy érzem, alig valamit édesít csak. Egy jó nagy bögrényi teába több evőkanállal kellene beleraknom ahhoz, hogy édes legyen. DW cukorpótlót használok, abban főleg stevia van, némi eritrittel keverve, na az pont olyan ízű, mint a cukor, viszont se kcal értéke se glikémiás indexe nincsen. Mondjuk, az se olcsó...

4 éve
#5818
name
reply to name's post #5817
Én nagyon szeretem, mindenbe azt használom. Jó, mert nincs mellékíze amit más édesítőszereknél tapasztaltam. Hogy miért nem használja mindenki? Valószinűleg az ára miatt.......Azért valljuk be, drágább mint a kristálycukor. Nyilván sokkal több ember lenne egészségtudatosabb, ha a pénztárcája megengedhetné az olyan tipusú élelmiszereket.

4 éve
#5817
name 1
Kinek mi a tapasztalata az eritrittel?
Miért nem használja mindenki azt a cukor helyett? Hiszen 0 kcal van benne és teljesen jó.

4 éve
#5816
name
reply to name's post #5815
Nekem is volt olyan tapasztalatom többször is, hogy egy szokásosnál keményebb futás után(ugyanannyi kalória mellett) Másnap nem hogy nem kevesebbet de többet mutatott a mérleg 1-1.5 kg-val. Szóval ebben az izomláz-víz visszatartás dologban lehet valami.

4 éve
#5815
name
Köszönöm szépen a válaszokat!:)

4 éve
#5814
name 4
reply to name's post #5812
Lehet, hogy keveset ettél az igénybevételhez képest, és most a szervezeted még a levegőben lévő párát is visszatartja annyira sokkoltad a szervezeted :) Saját tapasztalatom, hogy kb hetente éri meg nézni a testsúlyt. Kedd csüt szombat vasárnap edzem, és kb csütörtök vagy péntek reggel a legalacsonyabb mindig a súlyom. Azt beírom és annyi. 2 napi megingás semmi. Ha a 400 kcal szénhidrátban vitted be, akkor az simán jelenthet 400 gramm plusz vizet naponta.

4 éve
#5813
name
"...az izmokban a megerőltetés hatására számtalan aprócska szakadás keletkezik (ezeket hívja a szaknyelv mikrotraumáknak), amelyek lényegében egy alacsony szintű gyulladást okoznak a szervezetben. A gyulladás miatt az adott szövetek enyhén megduzzadnak, mert megnő bennük a víz visszatartás mértéke. Ez a víz visszatartás a teljes testre vetítve akár 1,5-2,5 kg testsúlynövekedést is jelenthet. Maga a folyamat azonban teljesen normális, a szervezet így próbálja megvédeni az adott szövetet, és a regeneráció során igyekszik „erősíteni” a szövetet, hogy az legközelebb már nagyobb terhelést bírjon ki."

Egy edző nekem azt is mondta, hogy a plusz bevitt kalóriánál az sem mindegy, hogy mit eszem. Ha túl sok szénhidrátot viszek be, és kevés fehérjét, akkor olykor előfordulhat, hogy hiába mozgok sokat, sportolok, nem biztos, hogy fogyni fogok. A mozgásnál amúgy is jócskán megnő a szervezet fehérjeigénye.
Nem vagyok szakember, sem hozzáértő, csak versenyszerűen sportoltam még régen.

4 éve
#5812
name
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges e az, hogy 2 nap intenzív lapátolás ill. talicskázás után 0,5 kilogrammal vagyok több mint előtte? Valamennyivel többet ettem, gondolván " megdolgoztam érte". Ahogy kiszámoltam 300-400 kalóriával ettem többet mint szoktam. Szóval szerintetek? Köszönöm

4 éve
#5811
name
reply to name's post #5810
most kezdődik az MTB szezon, én már nem cumiztatom magam fogyókurával. Szeptemberig nem veszem komolyan. Akkor újra neki veselkedek, kaja nélkül nincs erő. Inkább cipelem magamon a zsírt minthogy összeessek az első emelkedő közepén.

4 éve
#5810
name 424
reply to name's post #5809
Szerintem ott tevedsz, hogy amit a pulzusmerod ir sport kozben, azt mind leeszed pluszba, holott abban benne van a BMR-d is.Merj oraval egy normal 24 orat, nezd meg mennyit mer, majd merj egy 24 orat sportos napot, latni fogod, hogy a kulombseg nem annyi, mint amit cask a sport alatt mersz. Amugy pedig ha leeszed a BMR+100-at, plusz a sportot vagy annak 75-80%-at ( ha jol mered), de jol megvalogatva hogy mit eszel, tuti nem ehezel. "Jo" kajabol rengeteg belefer ebbe a keretbe es fogyni is fogsz..Vagy ha mered 24 orat, egyel annal 300-400 kal-val kevesebbet, ez is egy modszer

4 éve
#5809
name
reply to name's post #5808
Más kérdés, hogy az éhezésnél nincs jobb fogyókúra de jónak ettől nem nevezhető a módszer.

4 éve
#5808
name 4
reply to name's post #5807
És végre felismerted, hogy mégsem csinálsz valamit jól. 5793-as hozzászólásban vagyokakivagyok rávilágított, hogy nincs meg a kalóriadeficited, amitől fogynál. A számok amiket leírtál, az a szintentartáshoz jó, nem a fogyáshoz.

4 éve
#5807
name
reply to name's post #5806
háát mit mondjak, nem hiszem, hogy én jó tanácsadó lennék, a múlt hónapban 380 kilométert tekertem és 7000 szintet bringáztam. Ezek mellet futottam még 40 kilométert a kis tornáimat nem is nézem. És kirándulni is elmentem. Szépen írogatom a kalóriabázist voltak napok, hogy többet ettem ezek mellett két kilót sikerült leadnom. Szóval nekem is jó lenne tanács olyan, hogy a sport is menjen a szellemi munka is és még fogyjak is. Egyenlőre nekem csak úgy sikerül fogyni, hogy sport leáll, napi 1600 kalória betart és akkor fogyok. Máshogy sehogy.

4 éve
#5806
name
reply to name's post #5805
Valóban szerencséd van. Azt hiszem nálam ez nem működik. Mire beértem, úgy éreztem rám férne 1 jó zuhany. Legalábbis a komfortérzetemnek. Női zuhanyzó nincs. :( Most ez megint 1 kifogás? Lehet. De a száraz zuhanyt még nem találták fel, csak a száraz sampont. :( Túl gyorsan tekertem? Nincs sok tapasztalatom a hosszabb bringázásról. Nekem ez már maratoni. :) Ötlet? Tanács? Mert, azért jó volna....

4 éve
#5805
name
reply to name's post #5804
nekem szerencsém van az erdőben van a melóhelyem és nem is olyan messze. Odafelé nehezebb kimenni mert egy 80 méter szintemelkedés van ilyan lassú gyilkos utszakaszban. De visszafelé emiatt lehet repeszteni. Csak ha ezt nézem az nap egy óra kerékpározás. Ezt lehet még megtoldani :)

4 éve
#5804
name
reply to name's post #5803
Lehet nekem is biciklire kellene pattannom.... kb. 45 perc a melóhelyemig. Azt hiszem holnap leporolom a nyerget. Itt az idő, vége a tespedésnek! Köszi!

4 éve
#5803
name
reply to name's post #5795
kitartás megvan de nem fogok kevesebbet enni max többet sportolni. Hegyi kerékpározást csinálom. Egy nagyobb meneten nem ritka a 2000 - 2500 kalória sem. Munka után szoktam egy viszonylag nehezebb úton hazatekerni az 500 szint. Arra szokott az órám 1200 - 1500 körül számolni. Attól függ mi a tempó.

4 éve
#5802
name
Még mindig meg tud lepni 1-1 főétel kalóriatartalma. Meg van a soproni sör reklámja? Túrós-tejfölös-bacon-ös tészta porcukorral? És ahogy csillog a szeme a fickónak? Gondoltam 1X-1X belefér, rég ettem, majd letornázom. Kiszámoltam 1 adag-ot. Nem hittem el, egész napi kalóriám.....szörnyű. Persze lehetne light-os verzióban is, de úgy nem kell, inkább lemondok róla. Így már értem Blacklily hozzáállását. Hiába, a tapasztalat sokat számít :)

4 éve
#5801
name 4
reply to name's post #5799
Nem ismerem a röplabda edzéseket, de gondolkodj úgy, hogy elmész kocogni 1,5 órát. Laza, közepes tempóval is elmegy kb 1000 kcal. Röplabda edzésen ahogy elképzelem, rengeteg a mozgás, az ugrás. Kb 1 órás kondiedzésekre dobál 600-700 kcalt. Lépcsőztem. 2 emelet fel utána le, nagyjából 70 emeletet oda vissza, az vitt el 360 kcal-t 28 perc alatt.

4 éve
#5800
name 9
reply to name's post #5799
Arról nem lehet tudni, hogy mennyi a napi elégetett kalória a kütyü szerint?
Mert abból a számból esetleg ki lehetne indulni.

4 éve
#5799
name
reply to name's post #5798
nem, az kalóriát (is) számol, a saját beírt adataiból, és rá van csatolva egy kütyü, ami méri a mozgását/pulzusát, vérnyomását, mittoménmit :) , és úgy.
Utána beszéltünk róla, amikor mondta h most elégetett 9xx kcal-t... mondtam h az kizárt, Ő meg hogy de, hát méri... mind1, lehet hogy úgy van, az én tapasztalatom, hogy sokkal kevesebbet égetünk, mint amit szeretnénk (vagy amit hinni szeretnénk) :D ezért én, amikor kalóriát számolok, akkor is a mozgásnak csak egy visz. kis részét eszem le... már ha épp fogyni szeretnék.
de mondom ez csak az én véleményem

4 éve
#5798
name 9
reply to name's post #5797
Nem véletlenül keveri a kalóriát a lépéssel? Mert a lépést mutatja, a kalóriát nem, azt csak a hozzá csatolt eszközön (telefon, PC) lehet megnézni.
Nagyon sok féle eszköz van, olcsóbbak, drágábbak....én az egyik társunk tanácsára a Fitbit Charge HR-t választottam (Lousha volt, azóta is hálás vagyok neki ezért), és rögtön találtunk is egyet használtan, így 23 ezerért meg is vettem a vaterán.

A tapasztalatom az, hogy ha nem csinálok semmit, akkor 3-4 ezer közöttire teljesítem a napi lépésszámot, ha belehúzok, és csinálok is valamit, akkor 10 ezernél több a lépés, ez már belefér abba, hogy 1 óra alatt 1000 teljesítve legyen.
Ha nagyon belehúzok, összelépkedek 20 ezret is, de akkor már végem van.

4 éve
#5797
name
reply to name's post #5796
igen, ezért is írtam, hogy én nem (sem) értek hozzá, csak több olyat láttam, ami szerintem irreális, pl. 1,5 óra röplabda edzés alatt közel 1000 kcal-t mért az egyik csapattársamnak ... ezt kizártnak tartom ... sőt sztem még a fele sem igaz :D

4 éve
#5796
name 9
reply to name's post #5795
Nem tudok minden pulzusmérő működéséről, de az enyém pl. beszámolja. megy a pulzus, megy a számolás.
Tudom mennyi van benne akkor, ha tél van, és a begyújtáson meg a TV nézésen kívül mást nem sportolok, és tudom mennyi ha kimegyek a kertbe.:)

4 éve
#5795
name
reply to name's post #5792
szia! szerintem is túl sok a kalória, amit megeszel
és milyen sporttal, mennyi idő alatt tudsz 1000 kalóriát égetni? szerintem az is erős túlzás, már másnál is tapasztaltam, hogy a pulzusmérő óra túl sok kalóriaégetést számol, nem értek hozzá, de talán azért mert azt nem vonja le belőle, amit sport nélkül használnál el azidő alatt, azt viszont már egyszer beleszámoltad az alap kalóriaégetésedbe. ezért ajánlják itt sokan, hogy a sport kalória felhasználásának csak egy részét (mondjuk felét) edd le. Kitartás, sok sikert!

4 éve
#5793
name
reply to name's post #5792
Nem a módszerrel van a gond. Túl sokat eszel!!! Én 178cm vagyok és 95 kg és 2200 a súlytartó keretem, ha a súlytartó kereten felül még leeszed az összes kcal-t, amit lemozogsz, akkor mitől fogynál???
Ha mondjuk 75kg szeretnél lenni, annak a szintentartója kb. 2000kcal. Edd ezt. Az 50 %-os szénhidrát beállítással az 250g ch, bőőőőven elég az agyadnak. A mozgással elégetett kcal-nak pedig bőven elég a felét leenni pluszban. Szóval, ha nem sportolsz aznap, akkor egyél 1800-1900-t, sportos napokon meg 2300-t (ha tényleg lemozogsz 1000-t). El fog indulni lefelé, meglátod. Amikor eléred a 70-75-t, akkor bizony már soha sem ehetsz 2500-t, csak 1900-2000-t.

4 éve
#5792
name
reply to name's post #5778
Nem. A BMI szerint 68 és 82 között vagyok jó súlyban. Én most 88 - 92 között ugrálok. És hiába tartom be az előírt kalóriamennyiséget az istennek nem fogyok. Kisebb adagokat már nem tudok enni mert rendszeresen sportolok és tanulok ezen kívül a munkám során is szükségem van az agyamra. Most egy nap ha nem sportolok 2300 körül eszem (de nagyon kevés az olyan nap), ha sportolok kb 1000-el többet. De mivel azokat is pulzusmérővel és megfelelő műszerrel mérem ott se nagyon tudok mellé lőni. Az biztos ha leállnék a sporttal akkor kb 1600 kalóriával beindulna a fogyás, de amit leadnék azt egy hónap alatt úgy visszahíznám, hogy még fel is szednék. Tudom mert tavaly erre öt hónapom ment rá, kemény munkával lementem 85-re, hogy aztán pár hét alatt elérjem a 92 kilót. Nagyon jó lett volna olyan 79 kilóra fogyni de nem fog menni ezzel a módszerrel.

4 éve
#5791
name
reply to name's post #5789
Nekem is a sütőtökre hasonlít :) édességnek kiváló annak, aki nem túl édesszájú. Csak ne lenne olyan drága. :(

4 éve
#5790
name
reply to name's post #5789
Nekem nagyon hasonlít a sütőtökre, nem jött be a krumpli helyett. Inkább kevesebb krumplit kiegészítek más zöldségekkel.
Egy ismerősöm, már nem is használ mást.
Próbáld ki.

4 éve
#5789
name 1
Édesburgonyáról mik a tapasztalataitok, véleményetek?

4 éve
#5788
name 1
reply to name's post #5787
Hát ez az! Normális esetben szoktam magamnak készíteni tízórait és mindig találok rá egy kis időt, hogy meg is ehessem, de ma ez kimaradt, az ebédhez jutás meg jól elhúzódott. (A halkonzerven pl. tonhal konzervet értesz?) Azt kicsit macerás lenne útközben bontogatni, villával eszegetni, de vacsorára gyakran eszem, alvás előtti fehérjebombának.) :-) A fehérjeszelet az, amit az edzőtermekben tolnak befelé a gyúrósok? :-) Na, majd legközelebb kipróbálom, bár ha édes és kalóriadús, akkor nem biztos, hogy jó nekem. A tízóraim általában teljes kiőrlésű, vékony kenyérszeletből álló szendvics, sovány sonka, sovány sajt, uborka, zöldpaprika, paradicsom kombináció, vagy hasonló.) :-) Tojásos szendvics is játszik, egy tojás felkarikázva, sonka, zöldségekkel. No de ez ma kimaradt és meg is bosszulta magát. :-) Viszont még így is bőven benne vagyok a napi kalória adagomban, hiszen még csak reggelit és ebédet ettem, kicsivel több mint 700 kcal-nál tartok. (1400-at ehetek.) Hátra van még egy uzsonna és vacsora is, szóval jól állok, de ez a farkaséhség délelőtt jól kibillentett.

4 éve
#5787
name 4
reply to name's post #5786
Legyen tartalék kajád ilyen esetekre. Mondjuk egy fehérjeszelet, vagy sós leves halkonzerv valamivel :)

4 éve
#5786
name 1
Sziasztok! Ma ismételten megtapasztaltam, hogy mivel jár az, ha az ember valami miatt eléri a gyomorhasogató éhség állapotát, mert például nem gondoskodott magának tízórairól, az ebédje pedig igencsak késlekedett. A reggelim korán volt, ebédhez pedig csak most jutottam, kevéssel 2 óra előtt. Hát bizony, ráült a vörös köd az agyamra, (gyomorgörcs, fejfájás, idegesség, szédülés) és úgy behabzsoltam kb. 10 perc alatt a húsgombócos spagettit vadas mártással, hogy csak úgy füstölt! Tanulság (újból és újból!): nem szabad a vadállati éhség állapotába kerülni, mert kétszer annyi kaját fogsz magadba tömni feleannyi idő alatt, mint amúgy szoktál, hiába tudod, hogy lassan kellene enni és nem is olyan sokat! Jóllakva, de fejet hajtok, mostantól ismét jobban vigyázok.

4 éve
#5785
name
reply to name's post #5784
Tapasztalatból mondom, hogy tényleg fogyaszt! Szerintem ne a bulvársajtóból tájékozódj. ;-)

4 éve
#5784
4 éve
#5783
name
Szia! Szerintem ahány ember, annyiféle. Az se mind1 mennyiből indul. Nekem +20-tól kell megszabadulnom, tehát van miből. Épp ezért az első héten 1.4kg le is ugrott, pusztán a rossz szokások (vacsora 3x; cukor; stb) elhagyásával. És ez nem víz volt, mert feltudtam venni a melltartóm, és nem fojtott meg. Én az elején szépen fogyogatok, majd jön 1 torpanás amit valahogy át kell vészeljek. Tőletek fogok lelki támaszt kérni. És ezt vehetitek fenyegetésnek. :)

4 éve
#5782
name
Sziasztok, ki mit tapasztalt, mennyi ido kellett neki ahhoz, hogy a szervezete " kikapcsolja az ehezo uzemmodot" es beinduljon a fogyas? Illetve mennyit hizott addig, amig beallt a minimum kcal- ra? Koszi

4 éve
#5781
name
reply to name's post #5767
Ja,ja, felejtős most 1 ideig. De ma jó kislány voltam, pogi helyett salátáztam. 1 vajlinggal, és csak 150 kcal volt. :) Estére már nem túl nyerő nálam a nehéz kaja. Nem mintha nem kívánnám, csak nem érzem jól magam utána. Bámulatos milyen gyorsan átáll a szervezet, és meghálálja a gondos odafigyelést.

4 éve
#5780
name
reply to name's post #5771
Nem magamra céloztam, bőven BMR felett eszek mert sokat sportolok de sokan jönnek ilyen problémával.

4 éve
#5779
name
reply to name's post #5778
A ne kimaradt a higgy elől.

4 éve
#5778
name
reply to name's post #5712
Ez aranyos. Elműködik kaja nélkül? Tudsz valamit. Kilyukadt a vastagbelem. Alig jöttek rá, majdnem belehaltam. Kivették a bél 1/3-át, és nem adtak sem enni, sem inni, csak az infúzió csöpögött az intenzív osztályon. Utána csak nagyon keveseket lehetett enni. Ez egy hónap alatt 17 kg minusz. Addig én is azt mondtam, h alig eszem, mégis... azóta tudom, aki nem eszik az rohamosan fogy. Nemcsak izmot, zsírt is. Nem lehet, h elérted az optimális súlyodat? A kg-oknak higgy, csak a tükörnek. Van aki 100 kg-val optimális, mert magas, izmos, férfi. :)

4 éve
#5775
name
reply to name's post #5773
Koszonom a valaszod.
Mivel eddig ugy erzekeltem, nem csak az a fontos, hogy a min. kcal-t bevigyem, hanem az is , hogy egeszseges, lassu felszivodasu etelekbol, telitett zsirok es cukrok kihagyasaval illetve a makrok atlepese nelkul.... ezert erdeklodtem kicsit reszleteiben.

4 éve
#5774
name 424
reply to name's post #5768
Igen. En is. Eleinte alig tudtam megenni a minimumot. Egyel tobbszor. Tapasztaltam, hogy tobb kissebb etkezessel konnyebben be tudtam eroltetni a napi kaloriat, mint kevesebb nagy etkezessel. Az olajos magvak jok, cask vigyazz a zsirral (meg ha azok jo zsirok is), csokkentsd le az etelek fozesehez hasznalt zsiradekot ( 3-4 l levest, nagy adag masodikot meg lehet fozni 2-3 g olajon - amit parolni kell, pl hagyma, huskocka, beledobod a par g zsiradekba, lesozod rogton, lefodod, es igy sajat leveben dinsztelodik), igy marad zsir-kereted magvakra. Szenhidratot nehezebb elerni, de vannak a huvelyesek, zabpehely,rizs, burgonya amiknek eleg nagy a ch tartalmuk es kaloria tartalmuk ( pl egy ivojoghurtba 25-30 g zabpehely, nemi gyumolcs picit allni hagyod, jo uzsi vagy tizorai;meg tehetsz bele chia maggot, mandulat,diot, esetleg pici mezet is.Iktass be 5-7 kissebb etkezest, keresd a nagyobb kaloriatartalmu eteleket amig megszokod.

4 éve
#5773
name 9
reply to name's post #5772
Nem eszed meg azt a mennyiségű kalóriát, amire szükséged van (5768hsz), és te írtad hogy tanácstalan vagy.
Erre ajánlotta ErrOrka hogy egyél sajtot, mert az fehérje és zsír.

Minden belefér az étrendbe ami csak jól esik, de be kell tartani a magunk által meghatározott keretet.
Ha nem eszed le a keretedet disznósajtot is ehetsz, de edd le!

Mindenki tudja, hogy a light sajtok a legkevesebb kalóriatartalmúak, de ha nem eszed le a keretedet, akkor már az is jobb, ha 40% feletti zsírtartalmú sajtot eszel!

4 éve
#5772
name
reply to name's post #5770
Koszi. Es milyen sajtfelek azok, amik belefernek a fogyokuraba?

4 éve
#5771
name
reply to name's post #5769
Koszi. Te , mit tapasztaltal, mennyi ido kell ahhoz a BMR+100-on, hogy a szervezet " kikapcsolja az ehezo uzemmodot" es beinduljon a fogyas?

4 éve
#5770
name 4
reply to name's post #5768
egyél szalámit, vagy sajtot :) fehérje és zsír

4 éve
#5769
name
reply to name's post #5768
Sokan. Próbálkoz olajos magvakkal, dió, mogyoró. Nagyon magas a kalória tartalmuk és segítik a zsíranyagcserét.

4 éve
#5768
name
Van itt olyan, aki BMR+100 fogyokuras ertekekkel "dolgozott" es az okozott gondot, hogy bevigye a napi kcal minimumot?????
Egyszeruen kuzdok, hogy elerjem a napi minimumot es tanacstalan vagyok... :-(

4 éve
#5767
name 4
reply to name's post #5766
Hát a sajtos pogácsa tele van zsírral, óvatosan.

4 éve
#5766
name
Valóban segít ha az ember pontosan vezeti mit is vett magához. Még 1 dologgal szembesültem, konyhamalac is vagyok. Pontosabban maradékevő. Tegnap este maradt pár szem sajtospogi, de csak picikék, nem az a nagy amit a boltban veszel. Persze jó kislány voltam, lemértem. Rendesen megroggyant a térdem mikor felvezettem nasiba. Pedig olyan szépen alakult a napom. :( No se baj, az első hét nyilván szembesítés önmagunkkal. Azért bosszant.... még csak nem is volt finom. :(

4 éve
#5765
name 1
reply to name's post #5763
Bocs, ha félreérthető voltam. Nem a boltban meghatározott "light" termékekre gondoltam, azokat én sem szeretem, hanem viccesen írtam a könnyített/egészségesebb/kevesebb kalóriát tartalmazó változatokat adott ételekre.

4 éve
#5764
name
reply to name's post #5763
Sok cukormentesre is light-ot írnak, de engem nem hat meg, mert nekem is ízetlennek tűnnek. Vagy kiérzek belőlük valami mellékízt. Inkább több időt szánok az előkészületekre, és magam gyártok light-os dolgokat friss alapanyagokból. Persze most még tanulom, mert néha magam is meglepődök mennyi kalória van 1-1 dologban, amit nem is gondoltam. Jó ez a kalóriabázis :)

4 éve
#5763
name 1
reply to name's post #5760
A light termékekről: rengeteg helyen olvasni, és hallani, hogy ezek a termékek egyáltalán nem jobbak, mint normál társaik. Kevesebb zsírt raknak bele -> nem lesz jó íze -> kell neki valamivel ízt adni, hogy az emberek meg is vegyék valamiért -> szana-szét cukrozzák!
Szóval szerintem ezek a light dolgok hatalmas átverés.

4 éve
#5762
name 1
reply to name's post #5761
Igazad van, a sanyargatás nem jó, mert egy idő után kitör az emberen a "harctéri ideg" és háromszor annyit eszik, mint ha normálisan időnként egy kicsit evett volna a nagy "bűnös kedvencekből." Pizzát én sem ettem már 200 napja, sőt, még csak nem is láttam közelről. Én is meg tudnék enni három szeletet és valószínűleg én is rosszul lennék már tőle. Szerencsére annyira nem vagyok oda érte, nem tartozik a mindent elsöprő kedvencek közé, mint pl. a rakott krumpli sok kolbásszal, tejföllel.... :-) No, ilyet viszont havonta egyszer eszem és utána megint nem gond, hogy fegyelmezett legyek.

4 éve
#5761
name
Én is így vagyok vele. Ha az nem 2,8as tejföllel van, és nem normál, tojásos tésztából, akkor nem kell. Nem ízlik. :)
Tegnap "bűnöztem", bár megfogadtam, nem sanyargatom magam, az nálam visszaüt. Szülinap, ünnepnap, vendégség eszem amit megkívánok. Pizza volt. 1 szelet még nem a világvége, a gond, hogy előjött a rossz szokás.... ettem amíg láttam. 3 szeletet!!!! A jó a rosszban, rosszul éreztem magam utána. Fizikailag, de nagyon. Ekkora adag már nem az én porcióm, és a gyomrom teljesen kiakadt a falánkságomon. Szóval jó lecke volt.

4 éve
#5760
name 1
reply to name's post #5759
Cukrot eleve nem szoktam rá tenni és az a helyzet, hogy nekem az általad leírt verzió már nem az igazi. :-) Tudom, hogy minden kajának megvan a diétás változata, de nekem a natúr joghurt egyszerűen nem ugyanaz, mint a tejföl és a túrós csusza pedig szalonnapörccel az igazi. Tésztát amúgy, amikor nagy ritkán eszem, akkor durum tésztát szoktam. Így hát marad az önmegtartóztatás. Egyébként ez az egyetlen étel, amivel ilyen szigorú vagyok, az összes többinek megtaláltam a light-osabb változatát. Azért köszi a segítő szándékot.

4 éve
#5759
name
reply to name's post #5758
Miért ne ehetnél túrós csuszát? Teljeskiörlésű vagy durum tészta, zsírszegény túró, tejföl helyet natúr joghurt, cukor helyet eritriol(ha jól írtam) a szalonna legfeljebb nem lesz rajta!:)

4 éve
#5758
name 1
reply to name's post #5757
Bizony, a túrós csusza ördögi köre az első falattal megkezdődik és mondjuk 300 grammot úgy betolnék, hogy kettős sem pislognék közben, ami kapásból több mint 500 kcal és két óra múlva vadállati indulat és vágyakozás borítana el újabb nagy tányér után, sok szalonnapörccel és tejföllel meglocsolva..... Grrrrr! Na, erről beszélek! Azért lehet, hogy ha majd elértem a fogyási célomat, akkor egyszer, egyetlen egyszer fogok enni a mágikus, imádott túrós csuszából is. :-) A mozgás nagyon jó ötlet, pláne, hogy utána már sajnálnám az eredményemet elrontani a csuszával. Két legyet egy csapásra! (A régi életemben, azaz az életmódváltás előtt) volt olyan nap, hogy kétszer is ettem egy-egy nagy tányérral. Szerintetek milyen hamar ugrott fel egyik napról a másikra majdnem 70 dkg?! És az utána nem mozdult, valósággal tapadt rám legalább két hétig! No, így engedjen az ember a Sátán csábításának! :-) Mai ebédem ropogós rántott csirkecomb volt sok káposztasalátával és teljesen boldog voltam vele. :-)

4 éve
#5757
name
reply to name's post #5754
Szerintem ehetsz túrós csuszit, csak evés előtt mozogj...... sokat. :)
Persze ez csak haladóknak ajánlott, én még vékony jégen járok, ami az új életmódot illeti, gyanítom nem állnék meg 1 tányérnál, talán még másnap sem.

4 éve
#5756
name
Köszi a válaszokat. Lefoglalom magam, + lesz a hűtőben rudacskákra vágott zöldség + alma. Így ha nem bírok magammal, olyan mintha nasiznék/chipszeznék és megúszom 10-20 kcal-al. Még egészséges is. :)

4 éve
#5755
name
reply to name's post #5749
Én is nagyevő vagyok és nassoló is. Azt vettem észre, hogy ha felhagyok az édességek fogyasztásával, akkor kb. egy hét múlva már nem is kívánom annyira (persze bármikor meg tudnám enni, de nem sóvárgok). A másik, ami nekem bejött, a mozgás. Elmegyek egy jó 20 km-es túrára, az utazással együtt kb. 5 óra és közben eszembe se jut a nassolás, ha meg hazaértem, dög fáradt vagyok, eszem valamit és pihenek, utána némi házimunka és már el is telt a vasárnap. El kell foglalni magunkat, mert unalmunkban is ennénk :-)

4 éve
#5754
name 1
reply to name's post #5753
Legyen igazad! :-) Azért ma nagyon odafigyelek, mintaszerűen fogok mindent csinálni. Most, hogy belegondolok, az egyik kedvencemet, túrós csuszát sem ettem már 200 napja, mert ahányszor meglátom, hogy mennyi kalória van 100 g-ban, elszörnyedek és inkább nem eszem, mert nem éri meg, pláne, hogy 2 óra múlva újra éhes vagyok tőle. Az az egyik olyan étel, amiből orbitális mennyiségeket tudtam hajdanán megenni. Egész nap képes lennék elélni csak túrós csuszán, annyira szeretem. Na mindegy, valamit valamiért. Legyen szép, kiegyensúlyozott napotok!

4 éve
#5753
name 4
reply to name's post #5752
Aztán az a fél kiló holnapra el is tűnik. Szerintem a 80 %-a víz, sok lett a szénhidrát estére és megkötötte a vizet.

4 éve
#5752
name 1
"Bámulatos," hogy egyetlen egy vendéglőben elfogyasztott vacsora (előétel és főtétel, plusz két pohár bor) másnapra fél kilót bír feldobni a mérlegre! :-) Bizony, bizony, ezért nem vacsoráztam étteremben már 200 napja. (Ebédelni ebédeltem, de utána szigor volt a nap további részében.) Mindenesetre a fél kiló pluszért "büntetésből" a rendszer már BMR alatti fogyasztást javasolt mára. 1268 kcal a BMR-em, 1265-öt ehetek. Szóval ma "csend, rend, fegyelem," jó leszek! :-) Kitartást nektek is, szép napot mindenkinek!

4 éve
#5751
name 4
reply to name's post #5749
Szia! Nekem is volt ilyen gondom sajnos... Mostanaban probalom kaloriamentes italokkal potolni a nassolnivalot - fekete kave, zold tea, gyumolcstea cukor nelkul.
A masik dolog amit eszrevettem, hogy amikor nem ettem eleg zoldseget, gyumolcsot, feherjet akkor kivantam mindig tobbet enni, nassolni. Azota nagyon figyelek ra, hogy az etkezeseim taplaloak legyenek. Meglepo modon nekem a napi elso evesnel mindenkeppen kell a sok zoldseg es feherje, mert kulonben egesz nap csak ennek, nassolnek.

4 éve
#5750
name
reply to name's post #5748
Szia!
Kérdésedben ott a válasz. Mert nem mozogsz. A szervezetünk csodálatos, csak mi rontjuk el. A tiéd már beállt egy szintre, nem kell annyi energiát kifejtenie, akkor bevinni sem szükséges.

4 éve
#5749
name
Sziasztok!
Azok közé tartozom, akiknek nem kell sokat enniük hogy jól lakjanak, mégis addig esznek amíg kómába nem esnek.(persze ízletes és gusztusos ételekből) ráadásul ha boldog vagyok azért eszem, ha szomorú akkor meg azért. Rádöbbentem, nassoló is vagyok :( Kérdésem, ki, hogyan tereli el a figyelmét. Kíváncsi lennék kinek, milyen tapasztalata van. Most még tartom magam, de még meg van a kezdeti lelkesedés. :)

4 éve
#5748
name
sziasztok! nem tudom jó helyre írom-e, de van egy érdekes tapasztalatom. két hete abbahagytam a megszokott edzésemet egy sérülés miatt, és azóta varázsütésre eltűnt az étvágyam, annyira hogy 1000 kalória körül mocorog amennyit eszek, de persze próbálom korrigálni, mert ez biztosan túl kevés. volt ez már így mással is?

4 éve
#5747
name
reply to name's post #5746
hát igen ebben abban nagyon igazad van, hogy ez az ülőmunka egyáltalán nem egy normális munka olyan értelemben, hogy gyakorlatilag semmittevés ahhoz képest amihez az emberi fizikum alkalmazkodott az évmilliók alatt. Ezért szereztem én be az irodába egy álló író asztalt. Így most nem ülök hanem állok napi 8 órát. Persze az ebédlőbe székek vannak szóval így sem állok egész nap. A hátam abszolúte hálás ezért, javaslom mindenkinek. Ennek is lett egy olyan folyománya, hogy megerősödött a lábam. Érdekes tapasztalás volt, hogy az első héten összesen 2 - 3 órát álltam a többit ültem, aztán szépen lassan átfordult majd mostanra már vágyat sem érzek ahhoz, hogy leüljek. Bámulatos a szervezet alkalmazkodóképessége. Ezen is gondolkodtam ilyen esetbe mit írjak a kalóriabázisba mert bár álló munkát végzek de számítógéppel viszont érezhetően fárasztóbb ez mint ülni eleinte izomlázam is volt. Aztán most 6 óra állást írok be. Nekem is érdekes látni a volt osztálytársaim meg mikor beszélgetek a munkatársaimmal és a legtöbbje 100 métert nem tudna futni nekem pedig nem okozna problémát egy tetszőleges időpontban indított félmaraton sem. Persze kifáradnék a végre de ezt bármikor képes vagyok megcsinálni álmomból felkeltve is. Ez jó érzés :) Igaz még nem vagyok 41 csak 39. Jó lenne ezt a kondit sokáig megőrizni :)

4 éve
#5746
name
reply to name's post #5741
Persze hogy nem ment vissza mert ez reális 7 kg hízás mivel heteken keresztül túlettél ha jól értelmezem. Eddig egyszeri sütizésről volt szó.
Egyébbként ne legyen bűntudatod, ezt csináltad és kész, ezt is meg kellett tapasztalni. Menj tovább és kész, nem vagyunk tökéletesek nem is leszünk.
Szeretnék én is többet és jobbat, sokszor érzem úgy hogy béna vagyok amiért nem tudom elérni de amikor látom az egykori iskolatársaimat...annak idején mind soványabb volt nálam, most mind kövérebb és mindnél fittebb vagyok. Olyankor elgondolkodom mi a túrót akarok még 41 évesen?
Bennem is van egy ilyen érzelmi alapú lázadás mint benned,micsoda dolog hogy nem szabad ezt se meg azt se? Most is tartom hogy össze lehet rakni úgy a kaját hogy ne éhezek és ne legyenek hiánytünetek. Egyszerűen csak nem akarok lemondani mindenről ami jó, ezért ezek alkalmi dolgok nálam, amennyi még belefér.
Szerintem lehet annyi tapasztalatot szerezni hogy számolni se kelljen. Úgy vagyunk kitalálva hogy mozogjunk, sok zöldséget összetett szénhidrátokat együnk, valamennyi húst és nem iparilag előállított cukrot zsíradékkal keverve miközben a számítógép előtt heverűnk.
Ennyire egyszerű ez, nem valami bohóckodás különleges étrenddel.

4 éve
#5745
name
Köszönöm a választ, és elnézést a több helyen megjelenésért, nem szándékos volt, csak még kezdő vagyok.

4 éve
#5744
name 424
reply to name's post #5742
Masik topikban irtam. Felesleges ugyanazt tobb topikban is kerdezni, ugyanazok olvassak mindenik topikot

4 éve
#5743
name 4
reply to name's post #5742
nem vagyok képben az atkins diétával, de ha jól értem, akkor a kívánt súly elérése után vissza kell tölteni a szénhidrátot.
Egyébként nagyon kevésnek tűnik ez a 62-63 kg a 181 cmhez.

4 éve
#5742
name
Sziasztok!
Kérdésem volna felétek a hosszútávú fogyásotokkal kapcsolatban.
Én 8 hónapja kezdtem diétázni, az Atkins-diétát alkalmazva és (181 cm mellett) 75 kg-ról sikerült 62-3 kg-ra fogynom. Tavaly tavasszal, illetve nyáron nagyon jól is éreztem magam, nem éheztem, nem voltak semmilyen panaszaim. Szénhidrátot nem az Atkins előírása szerint fogyasztottam, vagyis nem növeltem, egészen mostanáig is napi 20-30 g szénhidrátbevitel a max., és az is csak zöldségből.
Ennek ellenére a decemberi időszaktól kezdve elkezdtem hízni, ami azt jelenti, hogy 65 kg-ra mentem fel, amely nem sok, ugyanakkor a haskörfogatom 5-6 cm-el növekedett, és mintha az egész testem zsírosodna, lagymatagabb lett, az 1-2 kg-os hízás ellenére.
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek mit lehet ilyen esetben tenni. Félek, hogy a folyamatos szénhidrátmegvonás és sok zsírbevitel az oka ennek. Félek, hogy egészségtelen, terheli a vesémet, májamat, illetőleg, hogy a szénhidráthiány okozza a már-már depresszióba hajló közérzetemet. Azonban attól is félek, hogy mivel már régóta fogyókúrázom és már 8 hónapja nem vittem be szinte semmilyen szénhidrátot -- cukrot, lisztet, gyümölcsöt egyáltalán, ami volt is, az rost formájában zöldségből vagy len/szezámmagból -- így ha átállok másik étrendre akkor hízni fogok méginkább. Félek, hogy a kalóriaszámlálás sem lenne megfelelő, mivel eddig sem a kalóriákkal volt a probléma, hanem a szénhidrátokkal. Vélemények?

4 éve
#5741
name
reply to name's post #5738
December közepére kemény munkával leadtam 5 kilót. Hónapokig betartva a megengedett kalóriaértékeket. Jött a karácsony majd a január akkor is írtam mit eszek szinte mindennap túlléptem a megengedett keretet de még a szinten tartót is. Nem nagyon de túlléptem. Az én szervezetemnek 30 nap elég volt ahhoz , hogy 7 kilót szedjen fel. úgy lettem 92. És nem ez volt az első esetem. A súlyom nem állt vissza 85-re. Nem is fog, mert most már nem fogyás céljából írom a kalóriabázist és most fájta fogyokurás módszereket fogok kipróbálni ami nem kalóriaszámolás alapú. Ezt a 2000 kalória teljesen oké mert nekem 2400 kalória a napi kalória amit sport nélkül elégetek egy üllő irodai munka az ennyi. 400 kalória napi mínusz vállalható. Ezt lehet sporttal kitolni amit én rendszeresen meg is teszek. Rendelkezem pulzusmérővel és használom is így pontosan tudom mennyi kalóriát égetek 1 - 1 intenzívebb mozgás során. Rosszul fogalmaztam ha valaki vasakarattal bír akkor jó neki a kalóriaszámolgatás, mert ha folyamatosan éhes vagy nyilván nem fogsz hízni, de azért csak lehet ezt másként is csinálni. Én nem hiszem, hogy az egy normális dolog, hogy az ember nem mer megenni egy marék diót mert annyi kalória van benne mint egy tábla csokiba. Egyáltalán azt se értem miért tesz egyenlőséget kalória és kalória közt. Én nem hiszem, hogy egy marék dió (mondjuk 100 gramm) jobban hizlalna mint ugyanannyi gramm étcsokoládé. A bevitt zsír és egyéb értékekről meg már nem is szólok, mint ahogy a program szerint ajánlott fehérje mennyiséget ha pl sportolóra állítod magad majdnem képtelenség minőségi kajából bevinni. Persze tolhatsz mindenféle fehérjeport na de arra ne mondjuk már, hogy minőségi kaja. A séta egy nagyon frankó sport nem csak öregembereknek való bár ez szubjektív az erdőt pedig én magam is szeretem rendszeresen bringázom hetente többször is. Itt is megfigyeltem, hogy mikor magas pulzustartományban égettem a zsírt hosszabb időn keresztül és a megfelelő tápanyagot vittem be akkor tömegnövekedés állt elő. Igen megizmosodtam. Ellenben ha csak lazán kisebb pulzustartományban edzettem ellenben elnyújtottam az edzéseimet akkor fogytam. Ezeket minden embernek ki kell tapasztalnia de az intenzív edzéseket én heti 2 - 3 alkalomnál többször nem erőltetném. Ezektől az ember kifárad nem feltöltődik mint egy laza kocogástól vagy egy laza erdei bringázástól. Na mind1. Nem akarom én ezt tovább ragozni. A kalóriaszámolgatás szerintem nem a fogyás miatt hasznos hanem abban nagy segítség, hogy jobban megismerd a szervezeted de így utólag én erre már nem alapoznék sőt elsem kezdenék egy fogyókúrát. Inkább kipróbálnék egy paleo-t vagy egy vega étrendet esetleg megnézném mint mondanak a ájurvéda-ban "hívők" persze talán akkor is érdemes írni mit mikor eszik az ember.

4 éve
#5740
name
reply to name's post #5739
Mindent jól csinálok.

4 éve
#5739
name 4
reply to name's post #5737
Nem mindegy, hogy mennyire fáradsz el. Ehhez kell egy szakember.
Pulzuskontrollt kellene végezni, hogy kiderüljön mi a baj. Lehet túledzettség lép fel nálad. Rengeteg dolog lehet, amitől ez kialakulhatott.
A tapasztalataid pedig azt mutatják, hogy rosszul csinálsz valamit.

4 éve
#5738
name
reply to name's post #5735
Nem személyeskedtem, mindenkinek a szuverén dolga hogy megér-e neki ez a dolog a lemondást, energiát, fáradságot, stb. Az is biztos hogy muszájból emberfeletti lenne csak azért keményen sportolni hogy lemenjen az a kis zsír, ha valakinek nincs hozzá affinitása. Például én amikor kövér voltam akkor is rendszeresen jártam az erdőbe túrázni mert szeretem a természetet, most meg futni járok rendszeresen az erdőbe. Ha nem találnák benne örömet alapból, csak azért szerintem én se csinálnám éveken keresztül rendszeresen. Ha valaki nem olyan beállítottságú arra nehéz mit mondani, nem lehet elvárni hogy valaki olyan dolog köré szervezze az életét amit utál. Szóval nem volt negatív él amikor azt mondtam, hogy a "te dolgod". Viszont az nem igaz, hogy nem működik a dolog, ezt éreztem ferdítésnek abban amit írtál.

Sokáig voltam így mint te, egy darabig bírtam, éhes voltam, jött valami stressz. Gondoltam, mi az hogy én nem ehetek ezt meg azt? Betoltam egy doboz jégkrémet még csokit is ne adj isten. Megint neki rugaszkodtam, darabig bírtam megint ugyan ez lett. Végül is a megoldás az lett, hogy elhatároztam: 1 Sportolok rendszeresen, 2 tisztán kajálok de a szintentartó alatt csak kicsivel ha nagyon éhes leszek eszek de ne szemetet, 3 lesz..om mit mutat a mérleg. 4 csinálom pár hónapig, meglátom mi történik aztán gondolkozom merre tovább. Ez lett a megoldás.
Meggyőződésem hogy te is keveset eszel, 2000 kcal egy 90 kilós férfinak semmi.
Egy dolgot gondolj végig logikusan: 1g zs= 9 kcal --> 1kg zs = 9000 kcal. Tehát egy kiló tiszta hízáshoz 9000 kcal-t kell pluszba enned az elégetett kalóriák felett, az nem egy szelet torta! Biológiai lehetetlenség egy kilót hízni tőle. A vízháztartás sokszor minden logikus ok nélkül megtudja viccelni az embert, a testsúly nem egy fix dolog.
Viszont minden gramm szénhidrát 4g vizet vonz be. Tehát ha minden nap eszel diéta alatt 200g szénhidrátot és egy ilyen sütis napnál megeszel 600g-ot simán mutathat 2 kg-al többet a mérleg másnap de ez nem zsír. Ha karácsonykor vagy a szülinapomon eszek sütit legalább egy hétig nem állok mérlegre, csak sokkolja magát az ember. Ha visszatérsz a szokásos diétára visszaáll a súly is.

Az intenzitás szubjektív kinek mi az. A séta a nagyon kövéreknek és időseknek való. Heti 5-6X1 óra hobbi szinten egy közepes intenzitással fenntartható évtizedeken keresztül, ez se nagyobb terhelés mintha valaki fizikai munkát végez egy életen át, viszont kiválóan támogatja a testkompozíció váltást. Az intenzív, a profi sportolok szintje szerintem, ez az ami már valóban nem egészséges.
Természetesen semmi se tart öröké és senki se él öröké, de azért egészséges testben jó eséllyel tovább. Bármit csinálunk egyszer vége lesz, azért nem kell feladni mindent.
Én így látom.4 éve
#5737
name
reply to name's post #5736
Ja ja egy embert mutass aki nem fárad ki az intenzív edzésekben ha azt hosszabb ideig csinálja :)) . Minek kell ahhoz szakember, hogy felismerjem a fáradtság tüneteit? A napi intenzív sport nem egészséges és nem segíti a fogyást (az én esetembe de szerintem sok más embernél sem). Nálad működik oké nyomjad. Áldásom rá. Ennek a fórumnak az a címe, hogy "Tapasztalatok". Én leírtam az enyémet. Ennyi.

4 éve
#5736
name 4
reply to name's post #5735
Ez esetben javaslom, hogy keress egy edzőt, aki segíteni tud. Ha ennyire belefáradsz a magas intenzitásba, akkor túl sokáig edzel így. Beesel a fáradás kiegyenlítetlen fázisába, és azt nem jól viseled. így tényleg rossz a regenerációd és a szervezet nem tud szuperkompenzálni, nincs fejlődés

4 éve
#5735
name
reply to name's post #5733
Jó látod az én dolgom és más a véleményem. Van az intenzív sport meg a laza. Én azt írtam, hogy az intenzív nem segíti a fogyást a laza igen. Laza alatt értem az egy óra sétát, a könnyed kocogást az átmozgató tornákat. Ezek segítik a fogyást és jó közérzeted lesz. Az intenzív sporttól viszont kifáradsz nem marad másra energiád és éhes is leszel nagyon. A jól összerakott étrend mellett is, mert mikor a szervezet intenzíven dolgozik abba kifárad ami után regenerálódni kell. Van aki tovább bírja persze de előbb utóbb bekövetkezik amikor vissza kell venned. Kérlek ne személyeskedj én készséggel elfogadom, hogy mások szervezete másként reagál a dolgokra mint az enyém.

4 éve
#5734
name 4
reply to name's post #5732
Ha elolvasod amit írtam, ott van egy "is". A kaja az alapja az egésznek.Csak sporttal is lehet fogyni, csak ahhoz pl. órákat kellene futni. Ahhoz, hogy az utolsó kilókat is leadd, növelni kell az energiafelhasználást. Ha elmész pl edzőterembe súlyokkal dolgozni, ledolgozol kb 600 kcalt, megeszel pluszban 400 kcal-t (nekem pl ennyi egy vacsora kb), akkor sosem leszel éhes. Mikor pár éve fogytam 14 kg-t, akkor azért is jártam edzeni, hogy többet ehessek. Kb nevetve adtam le a kilókat.
Én két pici gyermek mellett kezdtem el fogyózni 1 hónapja és végre tudok edzeni is járni. Heti 2 judo, 2 konditermi edzés, 2 lépcsőzés. Összesen nettó 6 óra időtartamban. Perpill azt érzem, hogy sokkal több energiám van, jobb a közérzetem és kopik a zsírt. A munkámat is jobban tudom végezni, úgy érzem kitisztult a fejem. Az út végéről majd akkor írok, ha már ott vagyok. :)

4 éve
#5733
name
reply to name's post #5732
A sport pont azért jó mert legalább normális adag kajákkal is lehet fogyni. A magam részéről pont akkor nem tudnék fogyni ha nem sportolnák. Ehhez csak bónusz hogy lesz egy átlagon felüli fizikuma az embernek.
Ha nem akarsz mozogni se a tortáról lemondani a te dolgod, csak akkor ne azt mond hogy nem működik a dolog mert ez nem igaz. Egy jól összerakott étrendel nem lehetnek ilyen hiány tünetek, ha érzelmi alapon kívánod az édességet az megint más dolog.
Igen, az embernek szüksége van zsír tartalékra, bizonyos szint alatt nem egészséges, férfiaknak az ideális testzsír százalék, 15+/-5%, ez nagyából a strand fazon. Sokkal alacsonyabb mint a nagy többségé. A harmadik legkövérebb nemzet vagyunk a világon!:(


4 éve
#5732
name
reply to name's post #5731
Nekem sporttal még sosem sikerült fogynom. Csak táplálkozással. A sport más miatt kell nem a fogyás miatt. Aki fogyni akar annak kifejezetten rossz a sport mert csak éhesebb lesz tőle. Jó pár éve szórakozom a kalóriabázissal kipróbáltam sok mindent. A napi sport jó dolog sok szempontból sok szempontból meg egyáltalán nem jó, mert pl elviszi az energiát a tanulástól. A mértékletes mozgásnak látom értelmét kis séták rövid átmozgatások azok még segítik a fogyást de a kőkemény magas pulzustartományban zsírt égetek és közben írom a kalóriabázist egyenlő a koplalással és éhezéssel és ha még a fehérje - zsír- szénhidrát ajánlásokat is be akarod tartani annyi pénzt kell elköltened kajára ami egy kisebb ország éves költségvetése. Persze Hosszu Katinkának meg az élsportolóknak nincs súlyproblémája csak ők naponta sporttal elégetnek 2000 - 4000 kaloriát és mivel ez a hivatásuk utána van idejük regenerálódni (nap közbeni alvás). Ha te mindennap intenzíven nyomod kifulladsz mert a tested nem tud regenerálódni. Munka, gyerek, stb... A vége bezabálás lesz abból meg hízás. És a kör bezárult. Minimális túlsúly nekem egyre jobban az a véleményem, hogy "természetes" az ember így van kitalálva. Aki atléta testet akar annak nagyon keményen dolgoznia kell érte pláne ahogy egyre idősebb lesz hiszen az anyag cserefolyamatok minden évben lassulnak ahogy öregszünk. Vagyis minél idősebbek vagyunk annál kevesebb kaja kell. Erre is rettenet nehéz átszokni.

4 éve
#5731
name 4
reply to name's post #5723
Ezzel a pár hétig tartom magam, aztán elengedemmel az a baj, hogy nem csak hízol valamennyit, hanem visszajön a 2-3 kg-nyi víz és a bélrendszerben is több lesz a felesleges tartalom. Ha tartod a súlytartáshoz szükséges kcal bevitelt, akkor nem fogsz hízni, de a víz és a többi, akkor is megjelenik. Értsd: 85 kg akarsz lenni a mindennapokban, akkor le kell menned 82-83 kg-ra. Ahogy a többiek leírták, az út végén bizony sportolni is kell. A BMI meg egy telefonszámnak jó, nekem pl 72 kilósnak kellene lennem ami meg is volt úgy 15 éves koromra, kb 15%-os testzsírral... Azóta legalább 5kg-mal több izom van rajta, de inkább több. Szénhidrátot meg enni kell, mert az agynak üzemanyag.

4 éve
#5730
name 4
reply to name's post #5724
Ha egységnyi térfogatra nézed, akkor igaz az állítás.

4 éve
#5729
name
reply to name's post #5726
A sielés becsapos, minel jobban tudsz, annal kevesbe faraszto, egyre kevesebb energia kell hozza.

4 éve
#5728
name 4
reply to name's post #5727
Egyetertek feketeinci-vel, tovabba ha tobb szenhidratot eszel/iszol, akkor az tobb vizet kot meg, ami szinten tud akar 1-2 kg is lenni.

4 éve
#5727
name 9
reply to name's post #5726
Szerintem 2 oka is lehet, vagy még több is talán.
Először is amikor elmegyünk sielni (bár még nem voltam) trársasággal megyünk, és egészen biztos nem ásványvizet iszogatunk egész nap, hanem becsúszik 1-1 forralt bor, vagy sör, vagy valami hasonló. Én egyszer megdöbbentem, hogy egy kicsi üveg cider 200 kalória, és persze az egész CH, több mint a napi adagom!

A szokásos ebéd, vagy vacsora sem mindegy miből áll, ha nem te készíted, már nem is "szokásos", nem gondolom hogy ezeken a helyeket odafigyelnének a kalóriacsökkentésre, nem is tudsz számolni.

A harmadik ok talán még az lehet, hogy az izmaidat fokozottan veszed igénybe, lehet egy kis izomláz is, ami folyadék visszatartást eredményez. Ez később helyre billen, csak átmeneti.

4 éve
#5726
name
Sziasztok, ez érdekes téma. Nálam is az van, hogy mozgásos heteken igyanolyan étkezés, ne adj isten, még kevesebb mellett is hízom. Legjobb példa rá a sielés. Egész nap sielünk elég intenzíven. Reggeli szokásos, ebéd egy kis leves, vacsora szintén odafigyelve, de semmiképpen nem több, mint előtte és mire hazajövünk egy hét után minimum két kilóval többet mutat a mérleg. De ugyanez van nyárom egy vizitúra után.
Miért van ez?

4 éve
#5725
name
reply to name's post #5723
Ha kiveszed az étrendedből a lisztet és cukrot kell valamilyen szénhidrát forrás helyette, zap, rozs, hüvelyesek, stb. A tünetek amit írsz tipikusan az amikor valaki túl kevés szénhidrátot visz be.
Ha csak az utolsó 5 kg-ról van szó nehéz lesz sport nélkül! Viszont ilyenkor nem szabad nagyon visszavágni a kalóriát. Próbáld meg hogy többet eszel pár száz kalóriával. Hetente emelj 100-at, vagy 50-et ha félsz hogy raktározni kezdesz.
Ha túl keveset eszik az ember egy idő után kibukik és bezabál. Ez fokozatosan igaz az utolsó kilóknál. Nekem is volt ilyen időszakom de végülis sikerült úgy összeraknom hogy hosszútávon fenttartahtónak érzem és a változás lassu de ez így a jó.
Legalább három éve tartom a súlyom ésnem hízok vissza.
Tapaztalat is kell ehhez nem csak akarat erő. 80 kilós vagyok 2500 kcal eszem sport mellett, a benyomásom egyreinkább hogy csökkentés helyet nőveli kel.
Miért baj ha jön egy kis izom?

4 éve
#5724
name
Nem tudtam, hogy az utolsó 5kg leadásán fáradozol. Az bizony már ritkán megy sport nélkül. Ha elhagyod a kenyeret, tésztát, akkor pár nap alatt kiürül a szénhidrátok által megkötött víz, amikor újra eszed ez visszajön. A cukrok elhagyása utáni levertség akár hónapokig is tarthat, de megéri, mert utána azt eszel ami jó a testednek, nem csak az ízlelőbimbóidnak.
Pont ilyenkor segít az életmód váltás, mert tiszta (cukor, fehérliszt, feldolgozottkaja - mentes) ételekből sokkal több belefér a 2000kcal-ba.
"Az izom nehezebb mint a zsír" - ezt a baromságot ki találta ki????, mindenki evvel jön: 1kg zsír ugyanolyan nehéz, mint 1kg izom - csak a térfogat más.
Ha magas az izomtömeged, a BMI nem fog megfelelő irányt mutatni. Ne ez alapján tűzd ki a célt.
Mérd magad centivel, mérj testzsírszázalékot - a tükör nem hazudik.

4 éve
#5723
name
reply to name's post #5722
Az a baj, hogy amikor a napi kereted 2000 kalória körül van nem nagyon tudsz életmódot váltani, mert ennyi kalória semmire nem elég egy BMI alapján 85 kilós ideális súlyban lévő férfinak. Sport nélkül nem megy. Azt viszont beiktatni napi szinten egyáltalán nem egyszerű ráadásnak a sport izmosodással jár. Az izom pedig nehezebb a zsírnál. Én most 90 kilósan sem vagyok kövér pocakom egyáltalán nincs. És most tavaly agusztus óta jojó-zom. Pár hétig tartom magam az előírt mennyiséghez sporttal vagy anélkül de zöldbe maradok, majd "kifáradok" szellemileg és fizikálisan és egy hét alatt a többszöröse épúl vissza annak mint amit leadtam miközben a kalóriabázis szerint is kevesebb kellene , hogy vissza jöjjön. Én ezért írtam, hogy ezzel a módszerrel nem lehet fogyni. PL ha én elhagyom a kenyeret és tésztákat két hét alatt fogyok 5 kilót úgy hogy minden másból túllépem a megengedett kalóriamennyiséget. Csak épp nem lesz energikus, sőt levert depressziós leszek. Pedig nem vagyok éhes. Ez az egész táplálkozás sokkal összetettebb dolog mint, hogy számolgatod a kalóriákat. A minimális túlsúly meg lehet, hogy természetes is csak a modern embernek már vagy egy frankó kis testképzavara. De ez a beszélgetés messzire vinne szóval most ennyi :)

4 éve
#5721
name
reply to name's post #5717
Amiről Te beszélsz az nem jójó. A szervezet megszokik egy súlyt és azt próbálja tartani. Én kb. 15 éve 100 körül vagyok. Hiába ettem 4-5000 kcal-t, nem híztam tovább. Többször is sikerült 10-15kg-t fogynom, de ha utána visszatérsz a csokitortákhoz, akkor a súlyod is visszatér a tested által megszokott célértékre. Ezért igaz, amit írtál, és mindenki más is írt. ÉLETMÓDVÁLTÁS kell. Én 4 hete letettem a cukrot, a koffeint(amire érzékeny vagyok) és a tejet. Beálltam arra a keretre, amit 70 kg-san ehetnék. Így lassan 70 kg leszek (eddig 5kg minusz), de soha nem akarom ezeket újra enni, és nem is ehetek soha ennél többet, mert 3-4 évig a szervezetem mindent meg fog tenni, hogy újra 100 legyek. Utána elfogadja, hogy 70 vagyok, és akkor már kisebb kilengéseket is tolerál. Ami egy-egy kiadósabb vacsorát jelent, de pl. cukrot, alkoholt, koffeint soha.

4 éve
#5720
name 4
reply to name's post