KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
1 éve
#14492
name
Próbáltam megosztani a lapot egy ismerőssel, hogy regisztráljon, de nem megy. A megosztás gombot sem találom.

1 éve
#14491
name 71
reply to name's post #14490
Akkor nekem sincs sajnos lövésem sem.

1 éve
#14490
name 3
reply to name's post #14489
Próbáltam már a szerkesztésbe is bevinni, ott sem írta be.Nem tudom, hogy mi lehet a probléma.

1 éve
#14489
name 71
reply to name's post #14488
Bepipáltad hogy tápanyagtartalom megadása? Bár elvileg ha azt nem pipálod be, be sem tudod írni. de mást nem tudok elképzelni. Próbáld meg szerkeszteni az ételed.

1 éve
#14488
name 3
Sziasztok!
Két napja használom ezt a programot. Az "új étel" felvitelnél szerettem volna beírni a tápanyag-tartalomhoz az új étel adatait. Mentés után a "mit ettél" sorban előhívtam az ételt és az adatok nem voltak benne.Csak egyedül a kalória érték maradt meg.Segítsetek, hogy kell bevinni az adatokat,hogy ott is maradjanak. / fehérje, szénhidrát, zsír
Köszönöm
c.ili

1 éve
#14487
name 71
reply to name's post #14484
Nem tudom a paramétereid (esetleg megoszthatnád, itt nem kell szégyellned, sokaknak sokféle adatai vannak), de a másfél kilós heti fogyás nagyon extrém és egészségtelen egy lánynál (nevedből erre tippelek).

1 éve
#14486
name
reply to name's post #14485
Nagyon köszönöm a választ! :-)

1 éve
#14485
name 1
reply to name's post #14484
Ha pedig heti 2 kilót állítasz be, akkor negatív kalóriát kell enned elvileg... Nyilván túlzott a fogyási cél a paramétereidhez (heti másfél kiló NAGYON elhízottaknak lehet reális, de nekik sem mindig. nos, nekik így is marad 1500-2000 kcal, ami jó étrenden nem tápanyaghiányos koplalás).

Állíts be inkább fél kilót, aztán ha többet mozogsz vagy kevesebbet eszel vagy gyorsabb az anyagcseréd, mint az átlagé, akkor örülhetsz a nagyobb ütemű fogyásnak. Könnyű, inaktív nők képesek 1200-zal ennél is lassabban fogyni, mert a kalóriaigényük pici. Ez van.

Szerk: Kicsit hasonlóak lehetünk, nekem 14 kcalt adott heti másfél kilós fogyáshoz. Én 15 dekát állítottam be, mert akkor kapok egy tisztességes értéket (1500 kcal), de többet szoktam enni annál (s amúgysem érdekel a beállított keret, látom, mennyit ettem és tudom, hogy az az aktivitásomhoz jó-e). Nekem mozognom kell (s a kissé gyors anyagcserém is hasznos) s még akkor is lassan fogyok. De nem baj, hisz nem hatalmas a feleslegem, ezért ilyen kicsi az alap kalóriaigényem, mert nincs rajtam sokszor tíz kiló háj, az azért költséges, ha közel sem annyira, mint az izom.

1 éve
#14484
name
most kezdtem használni az oldalt. heti 1,5 kg fogyást állítottam be. ha nem írok be sportot, a napi kalória szükséglethez 37 Kcal-t ad meg. Ez így normális? ha tényleg fogyni szeretnék, és nem sportolok akkor naponta 37 Kalóriát ehetnék meg? köszönöm a választ.

1 éve
#14483
name
reply to name's post #14468
Nem tudom mennyire aktuális még a válasz, de hátha. Hasonló paraméterekkel rendelkezhetünk, én 153 centivel, 63kg-ról 45-re szeretnék lefogyni. Jelenleg 51-nél járok, március óta fogytam 12 kg-t. 12-1300 kalóriával (edzős napokon több, ha éhes vagyok) fogytam havi 2-2.5 kg-t, az elején könnyen, de ahogy csökkent az alapjárat szükségletem, lassult a folyamat is, hiszen egyre kisebb deficitet tudok fenntartani anélkül, hogy túl drasztikus limitet állítanék. Most már 0.3-0.4 kg-val kalkulálok egy héten, ha többre sikerül akkor örülök, de ennél gyorsabb haladást nem lenne reális elvárni magamtól. Ha arányaiban kisebb a szükségleted az átlagnál, egy normál deficit is lehet túl agresszív. Pl. napi 500-as deficit 1500 kcal esetén a szükségleted harmadát, 2000kcal esetén negyedét jelenti, és így tovább. Ha a szervezeted jelzi, hogy ez így sok, akkor érdemes hallgatni rá. Lehet, hogy napi 2-300 kcal deficit elég lenne, ami ugyan lassabb, de fenntarthatóbb fogyást jelent. Függően az adataidtól, én azt javasolnám hogy emeld meg 1400-1600 közé a napi bevitelt (+az edzésből valamennyit leenni, ha sokat égetsz), és ha még mindig fennáll a probléma, mindenképp érdemes orvoshoz fordulni.

1 éve
#14482
name
reply to name's post #14481
Köszönöm.
Valcsika

1 éve
#14481
name 9
reply to name's post #14480
Vagy ne állíts be semmit és egyszerűen számolj (vezesd mit ettél), és egyél többet mint az alapjárat kalóriád, vagy állíts be fix kalóriát, ami több mint az alapjáratod.
Ilyenkor megadhatod a makrókat is a főoldalon a makróknál a fogaskerékre kattintva százalékban, vagy grammban.

Nem lesz fogyási célod, de lesz grafikonod, és lesz étkezési naplód, tudsz számolni.

1 éve
#14480
name
Betegség után szeretnék hízni. Hogyan tudom beállítani az értékeket? Csak fogyási értéket fogad el. Vagy én csinálok valamit rosszul.
Köszönöm
valcsika

1 éve
#14479
name 1256
reply to name's post #14478
A főoldalon a „mit ettél” sor végén, a három pontra kattintva tudsz új ételt (kész/félkész/boltban vásárolt terméket), valamint új receptet (étel/ital receptúrát) felvinni, aminek nem feltétele a vonalkód. Vonalkódot később is hozzá tudsz rendelni a termékekhez, azonban kézzel jelenleg nem tudsz vonalkódot felvinni.

1 éve
#14478
name
Sziasztok!
Hogyan tudnék vonalkód nélkül terméket felvinni? ( xs Power drink)
Illetve, ha nem működik a kamerám, begépelni a vonalkódot nem lehet?

Köszi a választ!
kicsihasi

1 éve
#14477
name 221
reply to name's post #14476
Vonalkódra mindig 2 pontot ad.
Illetve az elejétől (mióta bevezették) annyit adott.
Mikor még nem volt árazás, biztos, hogy kaptam pontot termékért is, azaz nem csak azért kaptam, mert áraztam is.
Mivel szinte alig akad a kezembe olyan cucc, ami még nincs fent, nagyon tesztelni se tudom. :)

1 éve
#14476
name 1256
reply to name's post #14475
Látod, ezt még nem tapasztaltam… vagy lehet, hogy mégis?! Az általam felvitt termékeket rendszeresen közösbe teszem (ennek kapcsán nem tűnt fel a segítségem növekedése, bár az is igaz, hogy a már mások által felvitt termékeket inkább megpróbálom nem újra felvinni, hanem a legkorrektebb tételt szoktam „ellenőrizve/frissítve” megjegyzéssel ellátni), viszont olyat tapasztaltam, hogy 1 vonalkódra két „pontot” adott, lehet, hogy ezért?!

… mindenesetre köszönöm, hogy nem voltál „rest” jelezni mindezt :)

1 éve
#14475
name 221
reply to name's post #14474
+ termék felvitele a közösbe

1 éve
#14474
name 1256
reply to name's post #14473
Én ezt mentőövnek hívom :) Amit pár hozzászólással ezelőtt (tritonus kérdésére) már összefoglaltam:
A segítségszámlálód akkor pörög, ha segíted az oldalt:
- fordítással (ez már nem működik)
- usda adatok vagy
- vonalkód feltöltéssel.
és amire HUNited mindezeken felül még emlékeztet:
+1: Ár megadásával egy adott termék esetén
:)

1 éve
#14473
name 1
Sziasztok! Megjelent a felhasználói nevem mellett egy tallér vagy zseton kinézetű ikon ("Segítségeid száma: 1"), amit eddig még nem láttam. Meg tudná valaki mondani, hogy mit jelent ez és mire való?

1 éve
#14472
name
reply to name's post #14469
Gondolom, a főoldal kalóriabeállításán már túlvagy. Az étkezéstnél a "Mit ettél?" sávba beírod az étel nevét. Felugrik egy lista az összes felvitt ilyen megnevezésű ételekből. Kiválasztod a tiédet, beírod a mennyiséget ( adag/ gramm, dl... stb) és a megettem részre kattintva rögzíted. A rendszer automatikusan kiszámolja a kalóriát, a tápanyageloszlást, jobb oldalon jelezni fogja hogy mennyi kalóriát ehetsz még aznap.

1 éve
#14471
name 1256
reply to name's post #14470
Ebből a termékből, úgy látom, három darab van a bázisban azonos értékkel. Mindhármat betettem az étrendembe és nálam mindháromnál jelezte a fehérjét. Esetleg próbáld meg később, lehet, hogy fejlesztések folynak a háttérben.

1 éve
#14470
name 2
Én csak annyit szeretnék kérdezni, miért van az, hogy beirom egy étel tápanyag tartalmát, de amikor az étrendben beirom, hogy megettem, már nem jelzi ki a fehérjét. Meg van az adatbázisban/Karát pecsenye sonka/, de a fehérjét 0-nak jelzi. Próbáltam én is beirni, de ugyanugy járok. A program rossz esetleg, vagy én hibázok valamivel? Köszönöm, ha tud valaki válaszolni

1 éve
#14469
name
Most kezdtem beírni a mai étkezésemet, de nem tudom, hogyan kell indítani az étrend vezetést és a számítást? Lehet hogy zavaros a kérdésem , lényeg az, hogy indítsam el az egész napi étrend számolását?

1 éve
#14468
name
Hát egy éve kb. 20-23 kilóval voltam több. Egyáltalán nem volt gyors bár az is tény hogy nekem ez a súlyom harmada volt. Mondjuk aki 100 kiló annak lehet nem sok a 20 kiló nekem lehet igen ? de én nagyon alacsony is vagyok

1 éve
#14467
name
reply to name's post #14466
Az 1200 nem véletlenül az ajánlott mennyiség alsó határa, én is e körül eszem néha, de ez szerintem csak annak fenntartható, aki alacsony, kis testsúlyú, és a napi kötelező dolgokon kívül nem mozog. Ha fizikai munkát végzel és edzel mellé, akkor valószínűleg meg kellene emelned a napi bevitelt, a rendszertelen menstruáció lehet a jele annak, hogy a valami nem megfelelően működik. Ha érzékeny erre a szervezeted az életmódváltás befolyásolhatta az elején, de ha ez tartósan fennáll, érdemes foglalkozni vele. Mit takar az, hogy nem fogytál gyorsan? Bár az átlag 0.5 kg, kis súlyfeleslegnél az is lehet drasztikus.

1 éve
#14466
name
Igazából nem tudom hogy jó-e nekem ez a kalória mennyiség. Azért sem,mert nagyon sokat mozgok anélkül is hogy sportolnék. Fizikai munka,plusz séta mindenhova állandóan mehetnékem van és akkor erre jön még rá az edzés. Viszont nem fogytam gyorsan még arra gondoltam,hogy talán a szénhidrát volt kevés nekem mert nagyrészt mindent édesítöszerrel csináltam,az a két szelet kenyerem is szénhidrátcsökkentett volt amit mondjuk reggelire ettem. Azért fura,mert régen volt hogy kevesebb evéssel fogyóztam akkor lement havi 5 kiló és semmi bajom nem volt. Kiváncsiságból kiszámoltam és sokkal több szénhidrát volt abban az étrendben,de nem volt egészségesebb sőt..csak az akkori életmódomhoz az volt vállalható. Lehet nem bírja a szervezetem a kevés szénhidrátot, Kevés alatt a 80-100grammra gondolok. Alapból ,,régen" 300-400 biztosan megvolt amikor nem figyeltem oda. Azt még hozzátenném az én testem iszonyat sebességgel változik. 1-2 hét alatt is. Pedig súlyba nem vagyok kevés a magasságomhoz mégis sokan mondták hogy nem nézek ki 50 kilónak se. Az is lehet hogy szimplán sokat idegeskedem. Megpróbálom még felemelni a szénhidrátot picit aztán ha ígyis össze-visszaság lesz akkor marad a nőgyógyász. Csak attól rettegek nehogy valami bajt csináljak a nagy egészséges életmódom mellett. Köszi a válaszokat ! :)

1 éve
#14465
name 1256
reply to name's post #14461
…támogatom a lányok tanácsát, konzultálj a nőgyógyászoddal, hiszen sok minden lehet a problémád oka:
https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/noi_bajok/cikkek/menstruacios_ciklus_mi_zavarja_ossze/20150603120152

(remélhetőleg nincs semmi komoly ok), és ha mindezek után is azt gondolod, hogy a kalóriaszámolás óta vannak problémáid, lehet, hogy érdemes lenne felülvizsgálni a napi kereted/célod beállításait (óvakodj a minimális napi kerettől és a szélsőséges trendek követésétől), szerintem…

1 éve
#14464
name 221
reply to name's post #14461
Első hónapban 6.3 kg ment le, és 45 napra jött meg nálam, majd visszaállt a normális kerékvágásba. Illetve mostanra 1 napot rövidült a ciklusom. Másfél éve kezdtem.
Lehet az ingadozás stressz is.
Találgatni, hogy mitől lehet, háááát...
Mivel magad örlöd az ingadozás miatt, célszerűbb a nőgyógyászod felkeresni.

1 éve
#14463
name 1
reply to name's post #14461
Szia! Én nő vagyok és bevallom, még soha nem hallottam olyanról, hogy valakinek egy normálisnak mondható kalóriamennyiségtől megzavarodott volna a menstruációja... Amiket írtál: 1200-1300-1400 kalória abszolút a normális kereten belül van. Én is 1400 kalóriával fogytam le a szükséges 9 kg-t és semmi baja nem volt a menzimnek. Az valóban igaz, hogy ha a női szervezeten belül a zsírszövet mennyisége egy adott mérték alá csökken, akkor megszűnik a menstruáció. Ez sajnos gyakori jelenség balerináknál, versenytornászoknál és persze a kényszeresen éhezőknél, illetve a fitness versenyekre készülőknél is. Egy nőnek 23% testzsírja kell hogy legyen minimum. Ha neked van ennyi, akkor más lehet a gond a menstruációddal. Nőgyógyászhoz nem akarsz elmenni?

1 éve
#14461
name
Sziasztok! Főleg nőkhöz szólna a kérdésem. Amióta kalóriaszámolással próbálok fogyni teljesen megzavarodott a menstruációm. Össze-vissza jön meg egyszer 1 héttel korábban utána egy héttel később. Konkrétan a sírás kerülget :( tényleg nem tudom már mit rontok el. Pontosan azóta tart ez mióta elkezdtem. 1200-1300-1400 kalória . Szerintetek mi lehet az oka?

1 éve
#14460
name 9
reply to name's post #14459
Ezt csak akkor tudod meg, ha leméred amit készítettél.
Ha hosszabb ideig sütöd, akkor biztos többet.
Még ha én sütöm a palacsintát magamnak, akkor sem lesz egyforma az elpárolgás két palacsintában.

1 éve
#14462
name
reply to name's post #14461
Bár én férfi vagyok, szóval bocs hogy bele-vau-vauzok, de szerintem teljesen egyértelmű, az a „baj”, hogy aki fogyózik, az SZÜKÉGESZERŰEN és ELKERÜLHETETLENÜL másfajta étrendet követ, mint amit korábban űzött! Ez teljesen független attól, konkrétan milyen diétára váltottál. Bármit követsz, az biztos hogy mást eszel mint korábban, mások az arányok a kajádban ami a fehérjét, zsírt és szénhidrátokat illeti. Talán a vitaminokat illetően is. Vagyis, még szép hogy felborul a szervezeted metabolizmusa, nem is várhatsz mást! Ha ekkora a baj a menstruációddal, az annak a jele hogy nemcsak iicsit, de JELENTŐS MÉRTÉKBEN eltér a táplálkozásod attól, amit korábban folytattál. Ez lehet hogy jó, lehet hogy rossz.
Na most ahhoz hogy többet tudjunk erről mondani, célszerű volna a diétád típusát is ismerni... Bár bevallom, nekem csak a lowcarb diétákról van viszonylag használható mértékű tudásom (de a többi nem is érdekel, nagyon lesajnáló véleménnyel vagyok mindegyik másról, és őszintén kételkedem a hatásosságukban, pláne hosszú távon). A lowcarb diéták közül én konkrétan a ketogén diétát folytatom, s le is adtam 47 nap alatt szépen több mint 15 kilót eddig, minden különösebb koplalás nélkül.
Feltételezem azonban, ha nő lennék, ez nálam is bezavart volna igencsak alaposan a (jelenleg nem létező...) menstruációmba, mert az az egy tutibiztos hogy az ilyesmi alaposan felborítja a hormonháztartást! (én például majdnem mindig 10 grammnál kevesebb szénhidrátot fogyasztok csak naponta, de amikor többet akkor se megyek 25 gramm fölé).
Amennyiben te is lowcarb diétát követnél, szerintem nem kell aggódnod, idővel visszaáll majd minden egy normális ritmusra nálad, tudod amikor életmódváltás van - és a diéta is ilyen pláne ha drasztikus - akkor teljesen természetes hogy IDŐ KELL amíg átszokik a szervezet rá. Ha megijedsz és elkezdesz variálgatni, „engedményeket tenni” a diétában, az csakis arra jó hogy lassabban szokj át, vagyis rosszabb lesz. Nálam is az első héten volt hasmenéstől kezdve az égvilágon minden „tünet”, aztán egyszerűen ELMÚLT, és most pompásan érzem magamat! Ennek ellenére, lehet - nem biztos de LEHET - hogy ha nő lennék, a mentsruációm még mindig össze lenne zavarva.
Nem mellékesen, megjegyzem történelmi adatok igazolják, hogy a második világháborúban, a koncentrációs táborokba zárt nők csaknem mindegyikének a menstruációja vagy megszűnt, vagy teljesen rendszertelenül kezdett működni, mindössze amiatt mert éheztek, illetve rendszertelenül kaptak kaját, a mennyiséget és a minőséget illetően is. Helyzetük tehát nagyon hasonló volt ahhoz mint amikor valaki erősen diétázik: mondhatjuk hogy kényszerdiétán voltak!1 éve
#14459
name
Tudja valaki, hogy a palacsinta sütéskor hány százalék vizet veszít?

1 éve
#14458
name 221
reply to name's post #14456
Mivel ezt a topikot mezei felhasználók olvassák...
Írj Máténak a kaloriabazis@gmail.com - ra.

1 éve
#14456
name 16
Bátran kérdeztem (#14430 ). De még bátortalan válasz sem érkezett.

1 éve
#14457
name
reply to name's post #14456
Nézd, én nem vagyok az oldal tulaja, moderátor se, senki se csak egy „mezei” tag, de amennyire tudom, elvileg a díj kifizetésekor kellett kapjál valami ezt igazoló emailt, amiben szerepel valamiféle kód, és azt a kódot NEKED kell begépelned az oldalon (bejelentkezés után) a beállítások menüpont valamelyik alpontjában, vagy mittudomén, szóval valahol a beállításoknál. A részleteket nem mondhatom meg neked, mert én rögtön prémium tagként kezdtem, s ez még csak az első évem, szóval még nem kellett ilyesmit csinálnom, de amiatt írtam le ezt neked mert nekem az RÉMLIK, hogy mintha effélét olvastam volna az oldalról szóló tudnivalókban vagy talán valahol másutt... Mindenesetre nekem valamiért ez maradt meg bennem, én így tudom! Ha mégse igaz akkor bocs meg medve.

1 éve
#14455
name 1256
reply to name's post #14454
Igazad van, bocsánat. Nálam ki van kapcsolva az ár funkció (is) :)

1 éve
#14454
name 71
reply to name's post #14453
+1: Ár megadásával egy adott termék esetén

1 éve
#14453
name 1256
reply to name's post #14452
A segítségszámlálód akkor pörög, ha segíted az oldalt:
- fordítással (ez már nem működik)
- usda adatok vagy
- vonalkód feltöltéssel.

1 éve
#14452
name 42
Mit jelent a kis mentőöv egy számmal? Azt látom, hogy a "Segítségeim száma", de az mit takar?

:)

1 éve
#14451
name 9
reply to name's post #14449
Lehet már rá is jöttél.....a feleslegesen beírt sor végén a 3 pont (...), katt, majd az x-el törlöd.

1 éve
#14450
name 71
reply to name's post #14448
Ma meg is érkezett. Meleg csapvízben egész jól elkeveredett. Barackos kellemes íze van. A kinézete a víznek szörnyű, de csukott szemmel iszod, nincs gond.

1 éve
#14449
name
Sziasztok bocsánat ha rossz helyen kérdezek de véletlenül kétszer írtam be valamit, tudom valahogy törölni?

1 éve
#14448
name 71
90% Marha kollagén + C vitamin + több féle íz 1kg 4.540 Ft.
A barackoshoz ajándék mogyoróvaj krém.
https://www.stillmass-nutrition.hu/eshop/enzimatikusan-hidrolizalt-kollagen-new-1kg-peach/p-508075.xhtml

1 éve
#14447
name 221
reply to name's post #14445
A főoldalon a zöld sávban van egy fogaskerék. Arra klikk és napi ujraszamitas helyett tedd át fixre, és írd be, mennyit akarsz enni.

1 éve
#14446
name 71
reply to name's post #14445
600 kcal naponta te jó ég, nagy mázlista vagy.

1 éve
#14445
name
reply to name's post #14434
Szia! Hmmm...hidd el, nekem az a súlytartáshoz épp elég! 120-ról fogytam le 57 kilóra 1 év alatt, napi 6-800 kalóriával. 3 hónapja 1200-al tartom az 57 kilót.
Ha napi keretet állítok be, akkor a számítás után az aktuális dátumot és heti 0.3 kiló fogyást állít be magától. Mi van akkor, ha nem "produkálom" a heti 30 deka fogyást? Akkor sem fogja "piszkálni" a bevihető kalóriát és a többit?

1 éve
#14443
name 71
Annyi hogy a 100 grammos kiszerelés nem kapható sehol, csak 400g és kilós. 3 féle is van, van sertés, marha, és hal alapú. Ebben a sorrendben az ára is drágul, de még mindig jóval olcsóbb mint a kapszula. Több oldalon is találtam, többnyire drágábban, de igényesebb oldalakon is. A márka Natural Nutrion, és cseh ahogy elnézem.

1 éve
#14442
name 1256
reply to name's post #14440
Igen, a 14438.sz. hozzászólásomban jeleztem, hogy:
"Közben látom, hogy 50%-50% (marha-sertés)-ot ír az összetevőknél, bocs. Ha igaz, hogy 5g=5000mg kollagén, akkor 0,0079 Ft/mg (7,9/g)"

...és igen igazad van, a kapszulások mindig drágábbak, az enyém is por alapú, bár nem 100%, ízesített (cseresznye vagy eper-banán)


1 éve
#14441
name 1256
reply to name's post #14439
Igen, biztos voltam benne, hogy a legkörültekintőbben, és a számodra legmegfelelőbbet sikerült kiválasztanod. Nem is ellened írtam, csak kiegészítésként. :)

Mivel nem csak flamin, de korábban/másik topikban is többször felmerült a kollagénnel kapcsolatos kérdés, gondoltam összefoglalom az én tapasztalataimat. Az adagokat/árakat is csak azért vezettem le, hogy - azok számára, akik még csak vacillálnak - látható legyen a termékek közötti jelentős különbség vagy tudják, mire érdemes figyelni.

1 éve
#14440
name 71
reply to name's post #14437
A leírás alapján 100% kollagén, 1 és 3 típus.
1000mg = 1g
Én hatóanyagot (tehát a kollagént) számoltam az összehasonlításban.

Ajánlatnak nem mondanám, mert nem szedtem még soha ilyesmit, viszont szerintem kellene, mert a -40 kiló már igen meglátszik rajtam. Tehát ismétlem, nem tapasztalati úton írtam a linket, hanem csak ezt találtam. Találtam amúgy máshol is tiszta kollagént. A kapszula drága dolog, meg a töltelékanyagok is, ezért lehet az olcsóbb. Én a C vitamint is aszkorbinsav formában fogyasztom (télen), mert úgy jóval olcsóbb.

1 éve
#14439
name 221
reply to name's post #14437
Mielőtt kiválasztottam a terméket természetesen a builderen az összes szóba jöhetőt kiszámoltam mg-ra, adagra, mindenhogy.
Még úgy is, hogy ha külön veszek esetleg hyalurinsavat, akkor pl. a barátnőd által használt hogy jön ki. Volt ilyen kombós is a vizsgáltakban.
Nekem elég problémás az arcbőröm (stressz miatt), de valahogy szebbebb az állapota, bár tény, még rövid ideje szedem.

1 éve
#14438
name 1256
reply to name's post #14437
Közben látom, hogy 50%-50% (marha-sertés)-ot ír az összetevőknél, bocs. Ha igaz, hogy 5g=5000mg kollagén, akkor 0,0079 Ft/mg (7,9/g)

1 éve
#14437
name 1256
Nem vagyok híve az ész nélkül szedett táplálékkiegészítőnek, egyéb pótléknakpörgetőnekcsodaszernek, de (tervezetten) én is szedek vitaminokat, kollagént ezért szeretném Tagsi hozzászólását kiegészíteni az én tapasztalataimmal:
Izületek: régóta gondolkodtam azon, hogy vegyek kollagént, ne vegyek, ha igen, mit vegyek? Aztán nálam is megjelent a térdfájás lépcsőzés, futás közben, ezért áprilisban megrendeltem. Nem sokra rá (talán 1 hónap alatt, nem figyeltem) elmúlt a fájdalom, de nem tudnám megmondani, hogy a kollagéntől vagy attól a pár kiló mínusztól, ami az eltelt idő alatt lement.
Bőr: semmi változást nem tapasztaltam a bőrömön. Sem feszesebb, sem fiatalabb stb. nem lett ezalatt a pár hónap alatt. Szerintem a feszes, fiatalos, szép bőrhöz továbbra is elengedhetetlen a rendszeres sport, az egészséges étkezés stb., mert hiába szedsz kollagént, ha rosszul étkezel, dohányzol, iszol, punnyadsz. Azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy kb. úgy „működik”mint egy rendszeresen használt arckrém/szemránckrém/testápoló, táplálja a bőrt, lassítja a bőr öregedését, de mégis nagyon sok múlik a géneken, az életmódon.
Alkalmazás: úgy tudom, időszakosan (fájdalom esetén) is, de folyamatosan is szedhető. Én a folyamatosság mellett döntöttem.
Ár: csak azért írom le ilyen részletesen, hogy lássátok, nagyon észnél kell lenni az árakat/adagokat illetően.
(Tagsi által használt)
3990.-/180db (22 adag összesen és 1 adag/8db=5200mg kollagén)
177,33 Ft/adag(5200mg), azaz 0,0341056410 Ft/mg (34,10/g)

(Hunited által ajánlott, az adott linken nem találtam meg a termékben található kollagén mennyiségét, ezért egyáltalán nem biztos, hogy olcsóbb Tagsiénál)
790.-/100g (20 adag összesen és 1 adag/5g=?mg kollagén)
39,5 Ft/adag ?????? Ft/mg

(Barátosném ezzel kezdett)
https://www.interherb.hu/hu/szepsegapolas/interherb-vital-kollagen-hyaluronsav-classic-kapszula-30-db/
1845.-/30db (30adag összesen és 1 adag/1db=200mg+20mg hyaluronsav)
61,5 Ft/adag(200+20mg), azaz 0,3075 Ft/mg (307,5/g)

(Én használom)
5990.-/350g (70 adag összesen és 1 adag/5g=4660mg kollagén+40mg C-vitamin)
85,57 Ft/adag(4660+40mg), azaz 0,0183629 Ft/mg (18,36/g)

lehet, hogy rosszul számolok? kérlek ellenőrizzétek…

1 éve
#14436
name 221
reply to name's post #14435
Személyes okok miatt nem tudom szedni a nem kapszulázottat, de azért köszi.

1 éve
#14435
name 71
reply to name's post #14432
http://www.proteron.hu/www-proteron-hu/eshop/6-1-Izuletvedok/0/5/109-Natur-Kollagen-100g

Nincs kapszulázva, de cserébe tök ugyan az még olcsóbban (a tied a 180 db-ban 117 gramm kollagént tartalmaz 4ezerért, ez tiszta cucc 100 gramm 790)

Nem szedtem még ilyesmit, ha valaki kipróbálja, majd írja meg hogy használt e.

1 éve
#14434
name
reply to name's post #14433
Szia! Szinte egészen biztos, hogy az 1200kcal fogyásra jó, nem súlytartásra. Azt kéne belőni, mennyi kell a tartáshoz, és ezt fix keretre beírni.
Én mindig fixre állítom ezt, fogyáshoz is. Utálnám, ha állandóan állítgatná nekem magától.

1 éve
#14433
name
Sziasztok! Szeretném kérdezni, hogy a cél beállításnál súlytartást be lehet-e állítani. Elértem a célom, a súlyom szinte állandó. Jelenlegi súlyomhoz és a célsúlyhoz is beírtam az 57 kilót, napi 1200 kcal bevitellel. Azonban a heti fogyás 0.3 kilóra áll be, ezt pedig nem lehet módosítani. Ahogy a súlyom mentem reggelente a kalóriából és minden másból picit visszavesz, holott fogyni nem szeretnék. Kérlek segítsetek, hogy továbbra is eredményesen használhassam a kaloriabazis.hu-t!

1 éve
#14432
name 221
reply to name's post #14431
Kb 4 héttel ezelőtt elkezdett fájni az egyik térdem. Nem érte trauma, csak egyszerűen fájt.
Ebből a termékből rendeltem:
https://shop.builder.hu/izuletvedo-keszitmenyek/full-force-collagen-caps-180-kap-p8206#details
A fogyás miatt a bőröm kapcsán valamint a térdemet figyelembe véve átnéztem a lehetőségeket. Ár, érték arányban a fentire esett a választás. Napi 8 kapszulát javasol naponta, ezzel szemben csak 2 db-ot szedek éhgyomorra. 2 hét szedés után elmúlt a térdfájás, és talán a bőröm is valahogy szebb. Nyilván ennyi idő nagyon kevés még, de úgy érzem, jó lesz.
Ahogy öregszünk, egyre kevesebb kollagént termel a szervezetünk, ezért (és még valszeg más miatt is), megjelennek a ráncok, elveszik a bőr rugalmassága.
Nálam ez a termék bevált, valszeg visszaveszem 1 szemre, de biztos mindig lesz itthon belőle.
Egyik unokatesóm egy térdműtét után kérdezett rá a kollagénre a dokijánál. A doki azt mondta, hogy időnként szerinte egy jó csont-/húslevessel több kollagént tud bevinni az ember, mint tablettákat szedve.

https://shop.builder.hu/kollagen-a2933

1 éve
#14431
name
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy valaki szed -e kollagént, és ha igen, használ -e? Mennyi ideig kell szedni, mennyi idő után látványos, ha használ, továbbá hasznos -e akkor is ha már lefogytam? Köszönöm

1 éve
#14430
name 16
Évek óta fizetem a prémium tagságot. Hónapok óta nem kaptam meg a csillagomat, kétszer írtam már ez ügyben. Most már nem tudok mozdulni se a hirdetésektől. Kérdezzek bármit? Hát megkérdezem. Miért nem válaszol az emiljeimre (hetek óta) a "kaloriabazis.hu"? Nem akarok személyeskedni, ezért nem írom ide a nevet. Miért törölték a hozzászólásaimat az egyik topicból?
Ime a kérdések. És a válasz(ok).....?

1 éve
#14429
name 9
reply to name's post #14428
A főoldal jobb oldalán a makróknál látsz egy fogaskereket, arra kattintva tudod beállítani a makróidat százalékban, vagy grammban.

Előtte azonban számold ki mennyit ehetsz a másik két makróból, a szénhidrátból és a zsírból.
Azt is meg kell határoznod hogy mennyi legyen az összesen beviteled kalóriában, és ez az első lépés. Ehhez segítség ez az oldal:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kal%C3%B3ria

Ha 50g a plafon fehérjéből, akkor az 50x4,2=210Kcal.
Ha pl. csak szintentartó étrendet akarsz fehérjeszegényen, és az eszközök oldalon a cél beállításnál megnézed az alapjárat kalóriádat, akkor máris tudsz számolni. Ha fogyni is akarsz mellette, akkor kevesebbet állíts be. Itt állítsd a gépet napi fix kalóriára, amit szeretnél magadnak enni minden nap. Ne felejtsd menteni a beállítást!

Utána tudod a főoldalon a makrókhoz grammban beírni miből mennyit akarsz enni.

Ha nem megy mert rosszul magyaráztam szólj, és megpróbálom máshogy.

Fehérjeszegény ételeket sajnos így nem fogsz találni. Gondolom valami vesebetegség miatt szeretnéd ezt folytatni, javaslom keress a neten ilyen recepteket, készítsd el, és vidd fel saját receptként.
Először babrásnak tűnik, de hamar bele lehet jönni :)

Itt van pár oldal, amit találtam a fehérjeszegény étrend keresésekor:
https://www.hazipatika.com/taplalkozas/specialis_etrendek/cikkek/negy_recept_amelynek_orulni_fog_a_veseje/20090310155249

https://csodabogar.hu/pku-konyha/recepttar/

http://www.50plusz.hu/praktikak/etrendek/491/1

Ha krónikus veseelégtelenséged van, akkor az alábbi cikk szerint 30-40kcal-ra van szükséged testömeg kg-ra számolva, ez azt jelenti, hogy ha jelenleg 80kg vagy, akkor
(80x30=)2400kalória és (80x40=)3200 kalória között kellene enned, és még a zsírszegénységre is figyelned kell. Itt a cikk:
https://www.webbeteg.hu/cikkek/adattar/1762/dieta-kronikus-veseelegtelenseg-eseten

1 éve
#14428
name
Fehérjeszegény étrend számolására használom a Bázist. Hogyan állitsam be a mostai 50 g plafont. Hol érhetek el fehérjeszegény recepteket. Nagypapa

1 éve
#14426
name
köszönöm szépen a válaszokat! Én is igyekszem tartani az 5 nap alacsonyabb és két nap magasabb Ch-t ami eddig működőképesnek tűnik, és így hétvégente egy kis egészséges nasi is belefér! :) mindenkinek további sok sikert kívánok!

1 éve
#14425
name 1
reply to name's post #14423
Köszönöm szépen !

1 éve
#14424
name 221
reply to name's post #14415
Nálam 2-3 hetente van egy nap, ahol 180 körüli a ch, amúgy 70-90 közöttiek a napok.
Tejeskávéimról nem vagyok hajlandó lemondani, napi chm zöme amiatti.
Persze ez is egyén függő, kinek mennyi idő után kell a töltés.

https://m.builder.hu/a-szenhidrat-hintaztatasrol-a695

1 éve
#14423
name 221
reply to name's post #14422
1200 alatt semmi esetre se egyél. Főleg nem hosszabb távon. 1-1 nap beleférhet.
Valszeg olyan célt/időt állítottál be, ami max csak a 997el lenne teljesíthető.
Gondold át inkább az egészet és valami tarthatóbb fogyást ütemezz be.

1 éve
#14422
name 1
Sziasztok ! Nekem olyan kérdésem lenne hogy a cél beállításnál csak 997 kcal -írt már ott folyamatosan csökken a célod beállításánál viszont célodtól független 1245 kcal kérdésem az lenne most melyiket kell nézni ?

1 éve
#14421
name
reply to name's post #14419
Köszönöm szépen

1 éve
#14420
name
reply to name's post #14416
Nálam személy szerint igen, így van, hétköznap szigorúbb picit, hétvégén engedek rajta. Így is tök jól megy:) és legalább van egy kis mozgásterem is.
Persze jó lenne gyorsabban fogyni azt nem tagadom, de én ennek is nagyon örülök ami van. Annyi nyavajával ami nekem van, csoda hogy egyáltalán fogyok, bár azért van benne munka rendesen. Csak meg kellett találnom a nekem megfelelő szénhidrátmennyiséget, mert ugye amit orvos javasolt nekem, na azzal egy grammot se tudtam fogyni, mert az a szénhidrát rengeteg ahhoz képest amennyit most eszek, még a 95-ös max értékhez képest is. Egyre inkább úgy gondolom , hogy az orvosok nem akarnak gyógyulást, hanem inkább a gyógyszeripart támogatni a betegek által. Még szerencse, hogy elegem lett és anno az összes bogyót a kukába vágtam. Ha akkoriban tudom amit most (hogy hogyan kell jól csinálni) már rég lefogytam volna....

1 éve
#14419
name 221
reply to name's post #14418
Ahol a napi kalóriafogyasztásod látod (mennyiből mennyit ehetsz még - zöld csík), abban van egy kis fogaskerék. Arra klikk és a "A napi keret számolásának módja:" alatt kiválasztod a fix kalóriakeretet és felviszed a kcalt.

1 éve
#14418
name
Szerbusztok, azt szeretném megtudni hogy állandó kalóriát hogy tudok beállítani szinten tartáshoz?

1 éve
#14417
name
Igen ilyesmire csak az érdekelt volna, hogy milyen időközönként változtatod a bevitelt. De akkor öt nap alacsonyabb és két nap magasabb ha jól értem!

1 éve
#14416
name
reply to name's post #14415
Nem tudom pontosan mire gondolsz. Én pl hétköznap 80-85 grammot fogyasztok szénhidrátból, hétvégén 90-95 grammot. 95 a max szénhidrátom. Ilyesmire gondoltál, vagy drasztikusabbra?

1 éve
#14415
name
Sziasztok! Nekem annyi kérdésem lenne hogy van itt olyan aki alkalmazza a szénhidrát hintáztatást? Tapasztalatok?

1 éve
#14414
name 71
reply to name's post #14410
Inci amit írt tök jó, annyival egészíteném ki, hogy más feltöltését is tudod javítani, én rendszeresen szoktam.

Az viszont sajna nincs, hogy törölni lehessen értékeket az adatbázisból, pedig tök jó lenne.

1 éve
#14413
name 71
reply to name's post #14409
Ne akkor kezd el a változtatást, amikor már elérted a célod, hanem korábban, és akkor lehet 2-3 héttel később leszel ott, de nem okoz majd gondot a megemelt keret.

1 éve
#14412
name
reply to name's post #14411
Koszonom szepen a segitseged es a gyors valaszt. Uj vagyok meg a rendszeres hasznalat teren, persze, hogy veresen komolyan veszem a felhasznalasi felteteleket :)
De ennek a rugalmassagnak nagyon orulok. Fel is viszem a protein kenyerem adatait. Most a DM-est teszem be magamnak, de annak joval magasabb ch tartalma, mint pl az enyem.
Meg egyszer koszonom.

1 éve
#14411
name 9
reply to name's post #14410
Ne aggódj, innen még nem tiltottak ki senkit. Azért pláne nem mert felvitt olyan ételt, ami már fenn van, rengeteg a duplikáció, arról nem is beszélve hogy az ételek beltartalma folyamatosan változik. Azért is változhat, mert esetleg valaki nem jól vitte fel, vagy a gyártó változtatott a recepten, vagy mittudomén.......

Láttam már olyat is hogy valaki többször is megpróbált felvinni valamit, de elbénázta és egyik sem sikerült, az étel neve 5x szerepel a bázisban érték nélkül.

Vigyél fel bátran mindent, nem is kell a közösbe ajánlanod, attól még Te simán tudod használni az oldalt. Annak érdekében hogy tudd miket vittél fel Te, és minek tartod megbízhatónak az értékeit írd az étel vagy a recept után az elnevezésbe a nicknevedet, így rögtön látod hogy az a tiéd volt.

1 éve
#14410
name
Sziasztok!

Kulfoldrol hasznalom az oldalt, es szeretnek eteleket feltolteni. Talaltam pl a mozzarellat, amit itteni Rewe markabol toltott fel valaki, de nem egyeztek az ertekek. Aztan lattam, hogy ha olyan etelt viszek fel, ami mar szerepel, az kitiltassal jar. Most ugy hasznalom az oldalt, hogy "hasonlo" eteleket keresek, de ez igy nem pontos.
Mit tudok tenni? Nem akarok egy ilyen baki miatt kitiltast kapni.

1 éve
#14409
name
reply to name's post #14405
Könönöm a segítséget! A kilengés csak annyi, hogy többet ettem. Volt, hogy lesportoltam a többletet, volt, hogy nem. De az biztos, hogy nem volt normális, hogy a napi induláskor -50 KCal-val indítok. Most a 0.75 kg/hét bőven tartható, sok is a megengedett kalória, amit van, hogy meg sem eszem. De tudom, hogy a végén redukálódik annyira, hogy jó, ha tudom tartani. Az elért cél után leszek gondban.... Amiatt, amit írtál...

1 éve
#14408
name
reply to name's post #14407
Köszönöm szépen!

1 éve
#14407
name 9
reply to name's post #14406
Bővült a Mit ettél sor végén a 3 pont (...) jó pár funkciója. Ott van amit keresel.

1 éve
#14406
name
Segítségeteket szeretném kérni. Másfél éve nem jártam itt. Régebben tudtam felvinni saját ételeket, ezt a funkciót most nem találom. Köszönöm, ha válaszol valaki.

1 éve
#14405
name 71
reply to name's post #14404
Értem. A kilengést nem tudom hogy érted, én csupán arra gondoltam, hogy ha egyik napról a másikra elkezdesz sokkal többet enni, annak lehet hátránya. De ha fokozatosan emeled, a szervezeted nem éri hátrányosan (pl. elkezdi tárolni) a változtatás.

1 éve
#14404
name
reply to name's post #14399
Azt is tartottam valahogy, kis kilengésekkel. Sajnos, nem tudhattam előre, hogy ennyire megszorít a végére.

1 éve
#14403
name
reply to name's post #14400
A felső sor információ fülre kattintasz, ott találsz egy kalóriatáblázatot, talán erre gondoltál.

1 éve
#14401
name 9
reply to name's post #14400
Azt valami más oldalon láthattad, itt nincsenek ilyen listák.
Mivel új vagy még talán nem is tudod hogy ez az oldal hogyan működik, ezért javaslom hogy olvasgass a menüpontokban, a fórumon.

Itt az a lényeg, hogy amit főzünk vagy eszünk fel tudjuk vinni grammra pontosan, és mérni tudjuk mennyi az a kalória amit megettünk adott étel megevett mennyiségében, és tudjuk azt is hogy ezeknek a makrói hogy alakultak.

Hidd el bele lehet jönni, nem kell kockásfüzetben számolni, vagy listákat böngészni. Többen vagyunk itt 60 felett, és megy :) Neked is menni fog!

1 éve
#14400
name
Segitségeteket szeretném kérni. Új vagyok itt, és egyszer már rátaláltam az egyes ételfajták kalória táblázatára, és most hogy ki szeretném nyomtatni, nem találom. Mit kell nyitnom ahhoz, hogy odaérjek, ahol a húsok, gabonafélék, gyümölcsök stb. külön fel vannak tüntetve. Köszönöm!

1 éve
#14399
name 71
reply to name's post #14398
Ilyenkor állítsd be újra a célod, és nem fog eltéríteni. De most hogy 0,75-re állítottad, gondolom tartani tudod.

1 éve
#14398
name
Köszönöm a válaszokat! 0.75kg/hétre állítottam a célt. Azt nem értettem az előzőleg beállított esetben, hogy mit lehet azzal tenni, ha a rendszer úgy gondolja, hogy többet kellett volna fogynom és már ĺátszik, hogy az adott dátumra nem teljesíthető a terv, erre olyan megszorításokat hoz, hogy folyamatosan csökkenti a bevihető kalóriát, majd minuszba is megy. Csak a napi kb 600 KCal futással tudtam pozitívba vinni. Ezt nem is tartottam be teljesen, mert ez így hoszú távon úgysem működhet és jön a jojo. Ekkor már nem is vezetem a naplót, csak a saját fejem és az addigi tapasztalatokkal dolgoztam. De a cél megvolt, csak nem a tervezett időre.

1 éve
#14396
name
reply to name's post #14389
Nekem pl megvan a magam kis rendszere, amihez tartom magam. Én alapból szombatra időzítettem a szénhidrátnapjaimat, magyarul a krumplis vagy épp tésztás ebédemet :) De még így se megyek túl se a szénhidrát, se a kalória kereten. Csak abban az esetben a kalóriával, ha elszállok a mogyoróval, vagy a kesudióval:D De az egyszer-egyszer belefér.
Nekem megvan a saját kis étrendem, és igazából semmi probléma nincs a betartással. Annyi volt csak, hogy amikor elkezdtem, és lejöttem a cukor meg finomított szénhidrát függésről, 3 napig kemény fejfájásom volt, aztán elmúlt. Úgy raktam össze az étrendemet, hogy ne szenvedjek hiányt édességben, rágcsálni valóban, ugyanakkor ne szálljak el.
Havi egyetlen napon szoktam csalni, de ezt teljesen tudatosan alakítottam így, és ez sem mértéktelen bezabálás. 2 zacskó kedvenc csipszről, meg 2 fajta valamilyen édességről van szó, mondjuk pl egy süti és egy csoki. Ennyi az egész. A fogyásomat pedig nem befolyásolja. Ezzel a célom az volt, hogy ne sóvárogjak egész életemben az ilyen dolgok után, és életem végéig tudjam tartani az alap diétámat. Ilyen kis kilengések (ami nekem szándékos), bele kell hogy férjen, ha az ember nem akar egy idő után becsavarodni, vagy feladni az egészet.

1 éve
#14395
name
Köszönöm a válaszokat! Igen a legnagyobb probléma az, hogy hétköznapokon megvan a rendszer, ehhez simán tudom alakítani az étrendet, és tartani is a deficitet. Eddig 17kilótól szabadultam meg és talán úgy érzem, hogy egy kicsit besokaltam attól, hogy mindenre nagyon pontosan odafigyelek. Heti háromszor egy órás aerobic órára járok, ami eddig nagyon bevállt. Most már igazából csak a súlytartás lenne a lényeg, de a hétvégi félreevések miatt már 2-3 kiló visszajött. Sokáig nem ettem pizzát, csokit, fagylaltot, és a szervezetem már nagyon kívánta.Valószínűleg a mértékletesség lesz a kulcs, de egyenlőre nagyon nehéz megtalálni az arany középutat.

1 éve
#14394
name 1
reply to name's post #14389
Ez elég egyéni, mert mondhatja valaki, hogy akaraterő, az egyeseken nem segít...
Mennyire sokkal több? Valamivel több az elég tipikus, tempós fogyásnál még jót is tehetnek a lazább napok, de az erős túlevés nem egészséges (azon túl, hogy az alaknak is ártani szokott, pláne ha az ember nemcsak súlytartani, de fogyni akar. de az egészség a legfontosabb). Talán meg kéne találni az okot és nemet mondani magunknak, amikor szombat reggel fejest akarunk ugrani az evésbe és nem is abbahagyni estig...? Bizonyos ételek kerülése is jó ötlet lehet. Én pl. hajlamos vagyok túltolni a pörkölt földimogyorót s nagyritkán a csokit is. Ezek engem nem laktatnak, viszont vonzóak, így veszélyesek, ha nincs helyén az eszem vagy nem érdekel eléggé az egész. De amíg megfelelő az étrendem és elég kicsi az evési ablakom, szinte mindegy, hogyan eszem, túlevés nem lesz. Úgyhogy igyekszem betartani a saját alapelveimet, így nem kell különösebb igyekezet... Kivéve extrém csábításoknál, de néha az OK. Minden hétvége sok.
De ugye nem tudom, hogy ez szociális evés, unalomevés, ereszdelahajam, mert hétközben túl szigorú voltál vagy egyszerűen túl csábító némelyik fajta étel és egybitesen működsz, nincs arany középút, vagy kerülöd, vagy eszel egy csomót.

1 éve
#14393
name 1
reply to name's post #14390
Ha heti fél kilóra veszed a fogyást, akkor heti fél kilót fogysz, nyilván, milyen kérdés az, hogy fog-e folytatódni? Lassabb lesz, de ez még mindig igen tempós fogyás. Már ha tényleg napi 500 kcal deficitet tartasz, ezt nem mindig tudja az ember, de te már fogysz és számolsz egy ideje, úgyhogy van fogalmad a kalóriaigényedről (hacsak nem változtatsz drasztikusan az aktivitásodon vagy valami).
S jól írták, simán lehet a deficited a kettő között, sőt, élénken változhat a különböző napokon, van, akinek az jön be.

1 éve
#14392
name 71
reply to name's post #14390
Fokozatosan csökkentsd, nem csak az 1 és a 0,5 létezik. Ha hirtelen megnöveled a kalóriakereted, valószínűleg (de ez persze alkatfüggő is) hízni fogsz.

1 éve
#14391
name 71
reply to name's post #14389
A korodból és a leírásból indulva tipikus kolis étrenden élsz. Két módon tudsz rajta javítani: hétköznap is normálisan eszel, nem csak a mamakonyhán, vagy a hétvégén extra mozgásokat tervezel be, hogy a túlevést valamelyest kompenzáld.

1 éve
#14390
name
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy az első körben beállított célom elérése után, ha kissé lazábbra veszem a heti fogyást (pl. 0,5kg/hét), (ami eddig heti 1 kg-ra volt beállítva, de a végén már elég nehézkes volt tartani), akkor fog-e folytatódni a fogyás vagy csak úgy, ha a kezdeti ütemet folytatom? Üdv, Nikolett

1 éve
#14389
name
Sziasztok! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy esetleg valaki küzdd olyan problémával, hogy hétvégén sokkal többet eszik, mint hétköznap? Tippek, hogy ezt hogyan lehetne elkerülni, vagy csökkenteni? Köszönöm előre is a válaszokat!

1 éve
#14387
name
reply to name's post #14386
Ha esetleg érdekel, nekem ezek az arányaim
175 centi magas vagyok, nő
fehérje 100-110 gramm- néha túllépem
szénhidrát 60 és 95 gramm között, a heteim legnagyobb részében 80-85, nem lépem át
zsír 115-120 gramm, ez is néha túlmegy egy kicsit.
Kalória többnyire 2000 alatt marad egy kicsivel, de párszor már felment 2100-2200-ra is.
Én szénhidrát alapú étrenden nem tudtam fogyni, 2-3 kg mínusz után hónapokra megállt, sokat voltam éhes is. Hiába vittem le a kalóriát 1500-ra nagyobb kalóriadeficithez, nem működött. Ezért nekem a szénhidrát a legkevesebb, meg (betegség miatt is). Hormonális bajaim vannak, többek közt Inzulinrezisztenciára ez a legjobb diéta.:) Meg állítólag simán fogyáshoz is. Egy jó ideig még nagyon sok lesz a feleslegem, idő mire lemegy. Hogy a vége felé majd kell -e változtatnom valamit az majd kiderül.
Mert én 175 centimhez 65 kg-t néztem ki célsúlynak, viszont a megszokott átlag étrendben ahhoz is mások a tápanyagarányok, pl több mint 200g szénhidrátot írnak jóval kevesebb zsírt és fehérjét, szóval merőben más, mint amivel én dolgozom a fogyásomon, és 1755 kalóriát ír annak a súlynak a megtartásához. Nagyon kíváncsi leszek, hogy az utolsó kilóknál hogyan fog majd működni:) Bár az alapanyagcsere úgyse számítható ki pontosan, mert az változó, csak megbecsülni lehet. Majd kiderül minden:) Remélem azért valamennyit tudtam segíteni.

1 éve
#14386
name
reply to name's post #14385
Igazad lehet, mivel eddig nem figyeltem a makrókat. Nem figyeltem, mert szépen mentek lefele a kilók. Bár amikor stagnált többször is, akkor mindig az segített, mikor több fehérjét vittem be. Szóval, könnyen lehet, hogy ez a baj, és ha figyelném akkor jobban menne. Ki is próbálom. Egyébként arra mindig figyeltem, hogy ne éhezzek. Ha estére már éhes voltam, ettem egy kis mogyorót, és inkább beletörődtem, hogy több a napi bevitel, de nem akartam éhezni. Szerencsére bevált így is.

1 éve
#14385
name
reply to name's post #14384
Csak kalóriákra fókuszálsz, vagy a konkrét tápanyagaid arányaira is figyelsz? Mert nagyon nem mindegy. Nekem ez az 1300 kalória kevésnek tűnik, és nem mindegy miből tevődik össze. Én speciel szénhidrát alapú étrenddel, hiába csökkentettem a kalóriát, nem igen tudtam fogyni, még a hatalmas súlyfeleslegemmel se. Ha fogytam is valamit, 2-3 kg után megállt a fogyás hónapokra és sokat voltam éhes is. Akkor indult be a fogyásom rendesen, amikor szénhidrátot levittem, zsírt-fehérjét megemeltem. Így a korábbiakhoz képest március 1 óta 9kg lement eddig szenvedés, és éhség nélkül, pedig a kalória több mint előtte volt, csak a tápanyagok aránya más.
Persze ha alapból figyelsz a kevés szénhidrátra, és úgy fogytál le, akkor passz. Azt mondják, hogy az utolsó kilók már nagyon lassan mennek le. Nekem sajnos abban még nincs tapasztalatom.

1 éve
#14384
name
Sziasztok! Szükségem lenne egy kis löketre a további siker érdekében. A helyzetem az alábbi. Sikerült fogynom 20 kg-ot 7 hónap alatt. Most 69 kg vagyok 168cm-hez. Így már elég jól érzem magam, és ezért is megy nehezen, hogy betartsam úgy a keretet, hogy továbbra is fogyjak, még kb 2-4 kg-ot. Ha valaki volt hasonló helyzetben, kérem írja meg, hogy miként vett magán erőt, hogy továbbra is csinálja, majd a súly tartson. A fogyás 1200-1300 kalóriával ment, az elején heti egy kiló, majd ahogy csökkent a súly, lassult a fogyás is, de a havi két kiló megvolt. Most sem vágyom gyors fogyásra, de azért a havi egy-másfél kg jó lenne. Köszönöm előre is! Ja, és a félreértések elkerülése végett, arra figyelek, hogy nem zabálok mint előtte, és bár nem tartom az 1200-at, de azért 1800-at sem szoktam elérni.

1 éve
#14383
name
reply to name's post #14373
" A zsír önmagában nem hízlal. "
Erre azért ne vegyél mérget.

2 éve
#14382
name 9
reply to name's post #14380
Szuper!

2 éve
#14380
name 71
Jeee 25 kiló

2 éve
#14379
name
reply to name's post #14378
Nekem már megvannak a forrásaim de azért megnézem, köszi:)

2 éve
#14378
name 71
reply to name's post #14377
A másik topikban megosztottak egy Youtube linket, egy tök jó csatorna. Nézz bele. Cukorbeteg a srác és ad egész jó tippeket.

2 éve
#14377
name
reply to name's post #14375
Jaa akkor oké, félreértettem:) Mindig elfelejtem, hogy a szénhidrát alapú táplálkozás az alap, és én vagyok a furabogár, hogy zsíralappal eszem mióta nekiálltam.:) Mondjuk én az IR miatt csinálom, mert arra az van jó hatással, ha a szénhidrát 100 gramm alatt van, ezért álltam be én 60 és 95 gramm közé. Az nekem kényelmesen tartható.

2 éve
#14376
name 71
reply to name's post #14374
Mikor elkezdtem ezt az életmódváltásosdit, én is vettem pár kilót. Aztán ahogy okosodtam (próbáltam), úgy ment el tőle a kedvem. Egyrészt elvileg nem olyan egészséges mint hisszük, másrészt sokkal nagyobb környezeti hatása van, mint a többi olajnak. Hacsak nem VCO kókuszolajat vesz az ember, de azt inkább kozmetikai cuccokba használjuk mi, és nem megesszük.

A cikkeket köszi, elolvasom őket.

2 éve
#14375
name 71
reply to name's post #14373
Félreértettél, nem gramm, hanem makró amit írtam, azaz százalék :)
De most megint visszaállítottam a makrót fogyókúrásra.
Jelenleg tehát:
Fehérje: 94 g / 20%
Szénhidrát: 236 g / 50%
Zsír: 63 g / 30%

De mondjuk szívesebben ennék én is zsírt, csak ott meg a mennyiség nem lenne elég. Most is kevés a szénhidrátom (messze nem eszem le a keretem), de azért ne feledjük hogy a zsírban több mint 2x annyi a kalória mint a szénhidrátban, tehát a keretbe kevesebb étel fér bele fizikailag, én meg a jóllakottság érzést eléggé szeretem.

Amúgy húsvétkor én is dőzsöltem: 1500-1600 Kcal helyett 1800-1900-at ettem :D És sütit is.

2 éve
#14374
name 9
reply to name's post #14371
Én használom a kószuszzsírt, mert ugyan többszörösen telített, de valóban meg van az az előnye hogy nem fröcsög, egyenletesebben barnul a benne sütött rántotthús, soha nem habzik fel. Sokkal "hígabb" mint a többi hozzá hasonló zsír vagy olaj amikor felmelegszik, jobban körülveszi a készülő kaját.
De összesen ennyi, a rántott husi finomabb benne, és kis mértékben szükség is van rá.

http://eteltcsakokosan.hu/2016/10/06/diohejban-a-telitett-es-a-telitetlen-zsirsavakrol/

Rengeteg cikk van a neten a zsírokról és olajokról, évekkel ezelőtt már próbáltuk megbeszélni ezt is. Azóta újabb cikkek és kutatások láttak napvilágot.

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_telitett_zsirok_rosszak_vagy_jok.htm

Vagy ez:
http://nutriexpert.hu/2017/02/07/zsirok-olajok-telitett-es-telitetlen-zsirsavak/

Az én olvasatomban szükség van valamilyen mértékben erre is, arra is.

2 éve
#14373
name
reply to name's post #14371
Zsír: én Valami olyat kerestem ami nem olivaolaj- rühellem a szagát és az ízét is, és nem étolaj, de egészséges. Egy ideje már gyanítottam, hogy az étolajjal vannak gondjaim, mert sokszor volt bocsi a részletekért (hasmenésem), gyanús volt. A kókuszzsír tűnt az egészséges választásnak. De mint megtudtam, ugyanúgy lehet sütni bármilyen állati zsiradékkal, ezért esett a választásom a sertésre, mert a liba-kacsa megint csak iszonyat drága...szóval felejtős.
Ha 40 cht és 25g fehérjét eszel, meg kevés zsírt hogy nem ájulsz el az éhségtől????? A zsír önmagában nem hízlal. Akkor van probléma, ha magas a szénhidrát és magas a zzírbevitel is. A fehérje meg nem tud elraktározódni feleslegként a testben. Ha alacsony a ch, és nekem is és neked is alacsony, akkor a magas zsírbevitel nem probléma. Pont ellenkezőleg, jó.
Az az elmélet pedig miszerint a sok zsír káros az egészségre meg szívrohamot okoz meg ilyenek, és hogy az felelős az egyre több elhízott emberért, már réges régen megbukott. Nem igaz. Mondom, eléggé utánajártam, mielőtt összeraktam az étrendemet.:) Konkrétan több napom azzal ment el, hogy megértsem hogy mit hogyan kell (érdemes), és mi a helyzet a szénhidrát zsír dologgal. Ha kevés a fehérjéd , kevés a szénhidrátod , és kevés a zsírod, akkor kevés energiát viszel be. Nem tudom hogy bírod.. A napokban kaptunk anyósomtól fűszeres sütni való kolbászt:D jót ettünk:) Meg rengeteg füstölt sonkát. Egész húsvét alatt azt ettem konkrét hús helyett párolt zöldséghez, salátához, még vacsihoz is.

2 éve
#14372
name 221

2 éve
#14371
name 71
reply to name's post #14370
A kókuszzsírnak nem igazán értem hogy mi az előnye én sem. Azt olvastam hogy ilyen telítetlen olyan telítetlen zsírt kell enni, erre mindenki azt akarja hogy kókuszzsírral főzzünk, ami ilyen szempontból igen vacak. Nekem ez valahogy nem megy a kicsi buksimba. Át is tértem olívaolajra (bő olajban meg nem sütök semmit, vagy ha nagyon ritkán mégis, akkor marad a napraforgó olaj).

A zsírokat amúgy én is nagyon szeretem, de nem merem ilyen szintre emelni. Pedig milyen jó lenne kolbászt enni, meg sok diót, sajtot. Most nálam 35% van beállítva maxnak a zsírra (25 fehérje 40 ch), de ezt sem merem elfogyasztani, félek hogy leáll a fogyás.

2 éve
#14370
name
reply to name's post #14369
Hát nem hiszem, hogy izmosodtam, mivel nem tudok még hű de sokat mozogni, mivel a térdeim nem sűrűn, de a derekam elég sokat fáj. Azért igyekszem.
Bár szerintem amúgy az is igaz, hogy aki ennyi plusz súlyt cipel magán(ugye 105kg túlsúllyal kezdtem, és ebből lement 7) minden nap, az nem lehet annyira puding:D mert eldőlnék ha fel kéne kelni kb. Egyenlőre mivel eleve sok a felesleg, nem érzek még változást a súlyomban, nem érzem könnyebbnek magam, viszont a mérőszalagot bizony beljebb lehet venni mindenhol, csak a csípőm 12 centivel kisebb.
Általában sikerül tartani a 20%körüli ch, 30 fehérje és 50 zsírt mint arányokat, de néha a fehérje és a zsír is túlmegy egy kicsit, a szénhidrát meg kevesebb:D Többször volt már a kajában összesen 15-16% a szénhidrát aránya, aminek amúgy örültem:)
Mivel a ch alacsonyan van egy átlag emberhez képest, aki 2-300 g szénhidrátot is megeszik, ilyenkor az ember lánya kénytelen a zsírfogyasztáson emelni , különben kevés lenne az energiabevitel, a test azt érezné hogy éhezik, és persze én magam is éhes lennék.Ezért kutakodtam egy kicsit, ezeket az arányokat nem én szültem meg:) Utánajártam hogy érdemes jól összerakni az étrendet. Persze nem ketogén diétát csinálok, annyira nem igen tudom levinni a szénhidrátot, nekem kell valamennyi.
Amúgy ja, eszem magokat heti 1-2 alkalommal /sajtot, sajtkészítményeket és tojást minden nap, a salátáimhoz laktózmentes yoghurtot keverek be fűszerekkel öntetnek amikor vasárnaponként azt eszem. Ilyenek:) Viszont eddig kókuszzsírral sütöttem, de át fogok térni a sertészsírra. Mint megtudtam, ugyanolyan jó étolaj helyett, viszont árban sokkal kedvezőbb. Most kezdtem meg az utolsó bödönnel, szerintem júniustól már tudok sertészsírt használni, addigra elfogy. Több marad cukormentes édességekre:)

2 éve
#14369
name 71
reply to name's post #14368
A 60% zsír nekem soknak tűnik azért. Igen, az irigység szól belőlem :-) :-P
A 120g zsír az 1080 Kcal önmagában. Nomeg mivel viszed be? Tarját eszel és magokat?
Izmosodtál akkor eszerint, ha a körméreted ennyit javult.

2 éve
#14368
name
reply to name's post #14367
1200 kalória nagyon kevés. Majdnem 170 centi vagy, ne vicceljünk már....Nem tudom mit tanul a haverod, de nagyon nem ért hozzá ezek szerint. Már bocs.
1500 szerintem nem rossz, lehetne akár több kalória is, ha a tápanyagok arányán változtatnál.
Én személy szerint egy rakat hormonális nyavajával küzdök, extrém túlsúllyal, orvosi félretájékoztatással, rengeteg jojóeffektussal a hátam mögött stb stb.
Bő másfél hónapja kezdtem el az életmódváltást, kicsit utánajártam dolgoknak, IR-esként kicsit máshogyan kell ennem mint azt a drága doktorbácsim javasolta-ő 160 grammos szénhidrát diétát javasolt...pfff semmit se fogytam vele. Na mindegy, szóval a kezembe kellett venni a dolgot, utánakerestem, és kidolgoztam magamnak a jó arányokat kajaügyileg. Amúgy szimplán az is ehet hasonló arányokkal akinek semmi baja, csak fogyni szeretne.

175cm magas vagyok
fehérjém: 110g, néha túllépem
szénhidrátom: 60-és 95 gramm között van, erre álltam be (soha nem lépem túl)
Zsír 110-120gramm körül van, néha elszalad egy kicsit, de nem vészes.
Kalória, hát az 1700- és 2300 között változó, zömében 1800-2000 között inkább
Olvadok. Jó...kilóban nem sok, csak 7kg mínusznál járok. Kicsit többre számítottam, tekintve, hogy 105 kg túlsúllyal kezdtem, de ez van, ennek is örülök:)
A körméreteim viszont jobban mennek:) Összeadva -52 centi, bő másfél hónap alatt. És az egyik gatyám összegombolva leesik rólam:D Mellesleg március elsején még pont passzolt a hatalmas csípőmre.

Ha a szénhidrátot lejjebb tolod, és megemeled a zsírt és a fehérjét, akkor jóllakottabbnak fogod magad érezni, arányaiban több lesz a kalória, de ettől nem kell megijedni. Én legalábbis ezeket tapasztaltam eddig.

2 éve
#14367
name
reply to name's post #14366
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, most megnyugodtam. :D Ezt gondoltam én is... Csak kicsit összezavart ez az infó... Mert 1000-1100 kalória elég kevés lenne.
Még egyszer köszönöm a gyors segítségedet! :)

2 éve
#14366
name 221
reply to name's post #14364
Szia!
1200 alatt semmi esetre se egyél!
Nyugodtan hagyatkozz a kalóriabázis beállításával kijött kb 1500 kcalra.
Ez szimpla matek.
Az alapjárati kcal-od (a BMR-ed, ha csak fekszel egész nap 1437 kcal) 1725 kcal. Ennyire van szüksége a testednek a napi átlagos életvitelhez. Általában a BMR + 100 kcalt szokták javasolni, ajánlani fogyáshoz.
Ha 1500 kcalt írsz be napi keretnek, akkor 0,2 kg heti fogyással januárra jönne össze a kitűzött cél. Szvsz az 1500 teljesen korrekt. A plusz mozgást próbáld meg nem leenni (ne rögzítsd a bázisban). Nyilván ha maratont futsz, vagy lenyomsz egy Kinizsi 100-ast, az azért más. :)
Azt kalkuláld bele, hogy ha elkezdesz edzeni, izmot építesz magadra, ami viszont nehezebb, mint a zsír (térfogatra). Azaz, ha fogysz is zsírból 8 kg-ot, de közben izmot építesz, a mérleg lehet nem mutat kevesebbet, de a tükör igen.
Ebben a cikkben pont egy 63 kg-os nőről van 2 kép különböző testzsírszázalékkal:
https://fitchicks14.wordpress.com/2014/02/17/the-fat-facts/
https://fitchicks14.files.wordpress.com/2014/02/before-after.jpg
Magát az étkezéseidet próbáld úgy összerakni, hogy azt ne csak addig tudd tartani, amíg eléred a célt, hanem míg a világ világ és még 2 nap.
Ezért életmódváltás és nem diéta.
Szénhidrátból én jelenleg 187 gr-ot ehetnék de zömmel 80-110 között van. Ha kb kéthetente van egy csaló étkezésem, azzal is max 150 a ch.
Próbálj meg fehérjedús étkezéseket összeállítani.
Ha a bázis által kikalkulált kcalt tartod és figyeled a makrókat nem igazán lehet gond.
Ha nem indulna be a fogyás, vagy stagnálsz, játsz a makrókkal. Több fehérje, kevesebb ch. Illetve tartsd szem előtt, hogy az izom nehezebb.
Mérd meg magad centivel. Ha nincs súlyban változás, de centiben van, az is jó.
Sajnos sok személyi edzőnek szüksége lenne személyi edzőre.
Sok sikert!

2 éve
#14365
name
reply to name's post #14363
Köszi mégegyszer, tesztelni fogom ezeket is! Valami hatásuknak csak kell lenniük.

2 éve
#14364
name
Sziasztok!
A tanácsotokra/véleményetekre lennék kíváncsi! Fontos lenne, mert teljesen összezavarodtam.
Van egy ismerősöm, aki életmód tanácsadónak tanul, és most kezdett el személyi edzősködni is.
Vele beszélgettem a fogyásról, életmódváltásról, kalóraiszámolásról.
Jelenleg 1500 kalóriát eszek, ezt mondtam is neki.
Erre Ő kiakadt, hogy az nagyon sok, mert hogy maximum 1000-1100 kalóriát kellene ennem.Szerinte az 1500 kalória a szintentartáshoz elég.
Valamint a szénhidrátbevitelemet is sokalta, ami nálam általában 110-140 gramm között mozog maximum.
Tudom, hogy nem vagytok dietetikusok sem szakemberek, illetve nem is ismertek, de azért mégis érdekelne a véleményetek. :)
Adataim: 30 éve Nő vagyok, 167 cm, jelenleg 71 kg. Ülő foglalkozású.
Sportolok heti 2 alkalommal, táncolni tanulok, illetve most kezdem el az otthoni edzéseimet 30-50 perceseket legalább heti 3szor.
Kb 8 kg leadása lenne a cél, nincs nálam most ilyen kikötés,hogy mikorra, inkább tartósabb fogyás legyen, mint hirtelen drasztikus amit később esetleg hamar visszaszedek...Szóval "ráérek". :)
Előre is köszönöm szépen a tanácsaitokat, várom őket! :)

2 éve
#14363
name 221
reply to name's post #14362
Jah, jut eszembe, Kurkuma!
Anno mamám szedett kurkumát a lábfájására, de nem tudom, milyen hatása volt.
Olvasni való:
https://shop.builder.hu/kurkuma-es-gyomber-avagy-titkos-recept-az-izuleti-bantalmak-ellen-a1083

2 éve
#14362
name
reply to name's post #14361
Köszönöm a válaszod, megnézem amit ajánlottál.

2 éve
#14361
name 221
reply to name's post #14360
Gyógynövényest nem tudok sajnos.
Én MSM-et szedek. Jó véleményem van róla, de olvasd el a terméknél a vásárlói véleményeket és van ilyen kérdezz-felelek rovat is.
https://m.builder.hu/izuletvedo-keszitmenyek/scitec-nutrition-mega-msm-100-kap-p6707
Nénikém is MSM-et fogyaszt az öregkori fájó ízületei miatt, és mióta fogyasztja, elmúltak a panaszai.
Én alapból szeretem a scitec termékeit. De hátha másnak is lesz valami ötlete izületre.

2 éve
#14360
name
Szeretném megkérdezni, hogy nagyon fájnak az ízületeim és tudnátok ajánlani valamilyen gyógynövényes készítményt vagy gyógynövényt? Olyat, amiről van valakinek tapasztalata? Esetleg étrendemen mit változtassak, mit ne egyek? Nincs nagy súlyfeleslegem, tíz kilótól kellene megszabadulnom, bár lehet ez is elég lenne? Köszönöm, ha válaszol valaki, hátha másnak is van ilyen gondja.

2 éve
#14358
name 71
reply to name's post #14356
Esküvőre nem az utolsó percben kell készülni :P
És hogy élvezi úgy a nagy napot ha nem ehet a tortájából?

2 éve
#14357
name
Köszönöm a válaszokat!

2 éve
#14356
name 9
reply to name's post #14354
Jó az!
Képzeljetek el egy menyasszonyt, aki élete legszebb napján tényleg a legszebb akar lenni. Rajta van némi felesleg, a ruha meg ugye így nem olyan csinos, fogyni kéne dátumra! Az esküvő napjára. Volt itt már menyasszony, nem is egy. Pánikoltak nagyon.

Vagy kezdődik a fürdőruha szezon. Fogyhatok a nyaralásig 15 kilót? És be is állítja a nyaralás előtti napra, elkezdi a 800 kalóriákat enni, mert ennyit dobott a gép. Persze nem bírja, meg rosszul számol, akkor nem megy úgy a fogyás mint ahogy a gép "megígérte".
Hogy mire elég a 800kcal? Az már nem fontos, csak jól nézzen ki a nyaraláson.
Kiderül hogy ez így nem működik, és megállapítja hogy ez sz@r, ez marhaság.

A mozgást is beírja a fogyózó! naponta 5 emeletet megy összesen felfelé, de beírja! Elmegy a munkahelyére, beírja, porszívózik 20 percet és beírja......

2 éve
#14355
name
reply to name's post #14354
Nem tudom, én fix keretet állítottam. Persze magamban azért elképzeltem egy dátumot 2 év 9 hónap múlva, de az más..:) Elvileg az időre beállított fogyástól néha megbolondul a rendszer , mintha ilyesmit olvastam volna.

2 éve
#14354
name 71
Ez a dátumra fogyás miért jó? Én belőttem a heti 1 kilót, ami elvileg a max amit szabad, és jól számol mindent (megint más dolog, hogy nekem elsőre cseszte el az oldal a számolást, mert induló súlynak valahonnan 70 kilót vett... de miután pár nap adatot elbuktam és javítottam a célt, jó lett)

2 éve
#14353
name 9
reply to name's post #14350
Tapasztalatom szerint kettő dologtól függ.
Az egyik a cél beállításának helyessége, mert az időre vagy hétre történő fogyáshoz már kell tapasztalat, ami a kezdőknek még nincs.
A másik pedig a jó számolás. Jól kell számolni a bevitt és a ledolgozott kalóriákat.
A bevitt kalóriák el tudnak szállni ha az oldal adatait veszed figyelembe a recepteknél, magyarul beválasztod a rossz recepteket és nem viszed fel a sajátjaidat. A receptek legnagyobb része rossz, nem tartalmaz vizet sem hozzáadva (tészta, rizs) sem elpárologva (húsok...és úgy általában minden főtt kaja).
Nem jók a mozgás elégetett kalóriája sem, ezért nem ajánlatos leenni a mozgás kalóriáit.

Ez a helyzet, bár tudom hogy ezt a rendszeres fórumozók már nagyon unják, mert állandóan leírjuk.
Ne sértődj meg ezen, inkább olvass többet a fórumon vissza is, és kérdezz továbbra is ha valamit nem értesz.
Szerintem rosszul számolsz.

2 éve
#14351
name
reply to name's post #14350
Az nagyon nem jó. Kifejezetten rossz. Az oldal néha furán számol. 1200 alá semmiképp nem szabad menni, mert az már koplalás, de ez amúgy az oldalon is le van írva figyelmeztetésképp. Valami rosszul lett beállítva, lehet, hogy időkeretet adtál meg, azt olvastam néha megbolondul szegény rendszer.
Én sem tudtam teljesen, hogy mit hogyan kellene beállítani, szóval kerestem egy kalóriaigény kalkulátort, beírtam a magasságom, az elérni kívánt testsúlyt, és arra való súlytartáshoz írt valami 1700 valamennyi kalóriát, (magas vagyok), arra dobtam még kicsit, tekintve, hogy milliószor nehezebb vagyok egyenlőre, így több kalória kell a testem működéséhez egyáltalán, és fix 2000 kalóriát állítottam be, és nem lépem túl, de nekem a tápanyagaim aránya jobban számít, az én étrendem szerint nem különösebben lényeges ésszerű keretek közt a kalória mértéke. Nálam a bázis csak a tápanyagaim arányait segít figyelni. Főként a szénhidrátot, hogy az mérsékelten alacsonyan legyen. Önmagában kalóriaszámolással próbálkoztam korábban, de nem volt rám jó hatással. Nekem kombinálnom kellett szénhidrátszámolással.

2 éve
#14350
name
Sziasztok!
A 62.napnál járok és szomorúan tapasztalom hogy az induló megengedett kalóriám(1200) mára már az 500at se éri el!Napi szinten tornázok...stb. hogy legalább a 7-800at elérjem hogy ne maradjak éhes!Nálatok is ennyire lecsökkent?Mitől függ?

2 éve
#14349
name 71
reply to name's post #14348
Nézd meg a Távkapcs című filmet.

Az élet így szép, a maga jó és kevésbé jó dolgaival. Ne akard siettetni, mert így is tùl rövid.

Amúgy orvosilag a te esetedben (hormon problémára gondolok) akár indokoltabb is lenne a bypass, de persze emberileg én is a te véleményed osztom, és nem erőltetném.

2 éve
#14348
name
reply to name's post #14346
Gratulálok a 100 naphoz:)

Nem mondod....Doki ilyet mond, hogy inkább műtét??? Az szép. Nem tudom, én ha ingyen csinálnák akkor se vállalnám. Lehet ez most csúnyán fog hangzani és lesz akinek nem tetszik (főleg akinek volt ilyen műtétje és ezzel fogyott le), de én azt nem érezném a magam sikerének, ha bevállalnék egy gyomorműtétet és úgy fogynék. Azt elhiszem, hogy utána is diétázni meg mozogni kell, de szerintem akkor se ugyanolyan, mint amikor valaki kizárólag önkontrollal csinálja, életmódot vált, figyel mit eszik, mennyit, mikor stb, és mozog mellé valamit. Én ezt 100% saját erőből akarom végigcsinálni. Mert ugye ha elkezdi az ember és rendesen csinálja, a gyomor összeszűkülése természetes úton meg fog történni, tök felesleges is megműteni. Akarat, türelem és kitartás kérdése.
Nekem csak egy fura érzésem van mióta szénhidrátot számolok meg azért fél szemem a kalórián is ott van. Úgy érzem, mintha lassabban telne az idő. Nem tudom miért. Talán esetleg azért mert alapvetően egy türelmetlenebb típusú ember vagyok. Nem azt várom hogy egy hónap alatt 10kgt fogyjak, azt már elfogadtam hogy lassú folyamat lesz, csak jó lenne nálam is egy olyan mint a sorozatokban filmekben-most elkezdtem, aztán egy kiírás, hogy fél év múlva, 1 év múlva van épp:)

2 éve
#14347
name 71
Lál ma vagyok itt 100 napos :-)
Haladááás

2 éve
#14346
name 71
reply to name's post #14345
Ráafásul jó eséllyel vissza is ment rá a java. Hacsak nem csunálta meg a bypass műtétet. Engem a háziorvosom ezzel nyúz (mintha jutalékot kapna rá...). Bár nyílt titok, hogy ő így fogyott le. Én ebben nem hoszek (az hogy eredmányes, az ok, de milyen áron?)

2 éve
#14345
name
reply to name's post #14344
Ne aggódj nem vettem támadásnak, igazad van.
Igen, én is pont így gondolom, hogy tipikus példa arra, hogy a mozgás vajmi keveset tesz hozzá a testzsír csökkentéséhez. Persze lényeges, de inkább a kaján múlik. A kedvemet nem veszi el semmiképp:) Sok oka van ennek, részben azért mert én így jól érzem magam, jólesik a kaja amit megeszem, jól esik a mennyiség is, jó, hogy sokat javult az állapotom, már nem vizesedik-nem fáj a lábam, több energiám van, nem vagyok álmos egész nap stb stb, tehát ennek az étrendnek nem csak a fogyás a lényege, vannak más pozitívumok is. Plusz tisztában vagyok azzal is, hogy nekem sokkal több a feleslegem mint neki, és a hormonzavaraim miatt sem lesz olyan gyors a fogyásom mint egy átlag embernek. Szóval sokkal előbb fog lefogyni nálam. Ő 100kg-ra akar visszamenni 126-ról, én meg fényévekre vagyok attól a 69-65kg-tól amit el szeretnék érni. 100-105 kilót nem pár hónap lefogyni.
Nekem ez minimum 3 év lesz, de szerencsésebb esetben is 2,5 vagy 2 év 9 hónap. Utóbbinak örülnék a legjobban, mert akkor a 10. házassági évfordulónkra pont már teljesen le lennék fogyva:) Ezért is örülnék neki nagyon, ha az első évben sikerülne 40-50kg mínusz, mivel úgyis egyre lassabban fog menni, akkor már legalább az eleje pörögjön jobban. A bőrömnek így is-úgyis annyi. Bár nyilván azért 80-at ezer % hogy nem fogynék egyetlen év alatt. Láttam már olyat is, de az a nő pl 1000 kalóriát evett, az meg nekem kb éhhalál...szóval annyit nem ér meg a dolog.

2 éve
#14344
name 71
reply to name's post #14342
A férjed akkor a tipikus példa, hogy a mozgás nem számít annyit, ha amúgy az ember szemetet eszik (én is azt ettem, tehát ez nem támadás, hanem tény).
Viszont kívánom, hogy a férjed látványos fogyása ne vegye majd el később sem a lelkesedésed. Azt a 10 órát sosem fogod tudni behozni.

2 éve
#14342
name
reply to name's post #14341
Férjemnek olyan melója van, hogy napi 10 órát gyalogol, mondjuk óránként kb 5 perc szünettel plusz fél óra ebédszünet. Aztán meg még a vonatállomás oda-vissza, szóval simán megvan neki a 10 óra séta egy nap. Szóval elég aktív. Mégis magára szedett 8 év alatt jó pár kgt, ezért is döntött úgy, hogy ő is visszavesz kicsit. 90kg volt régebben, most március elején meg-126, amúgy 190 centi, neki a pocakján van a legtöbb, és ez a rengeteg cukros édesség meg csipsz miatt van. Kvázi bepótolta, hogy régen otthon az édesanyjánál amikor vele élt, nem nagyon volt pénzük ilyesmikre. Én ha lehet ezt így mondani ennyi felesleggel, arányosan mindenhova szedtem fel, de sokkal többet mint ő.
Majdnem velem egy időben, kb 2 héttel utánam csatlakozott, és kérte hogy több zöldséggel főzzem a kajáit, persze azokból amiket hajlandó megenni.:) És úgy néz ki neki ez elég.
Én ülőmunkát végzek, hétköznap csak zöldséget eszek hússal (havi 2x vagy fehér babot vagy lencsét is), szombatonként tartok egy szénhidrátos ebédet és vagy tésztás vagy krumplis kaját eszem, vasárnaponként saláta magvakkal. +heti 3x50 perc torna itthon esténként. (később majd lesz több mozgás) Reggelire rántotta virslivel vagy párizsival vagy sajttal, vacsira 3 tk toast kenyér valamilyen szalámival, sajttal, meg zöldségekkel. Nekem ez jól bevált, és nagyon megszerettem:) Elég változatos is számomra és nem éhezek egyáltalán. Nem rohanok sehová, kényelmesen tartom. Bár nekem így is-úgyis lógni fog a bőröm a felesleg mértéke miatt, de azért nem mindegy mennyire... szóval nem rohanok, nem akarok ilyen havi 10kgt fogyni, bár bevallom az első évben örülnék 40kg mínusznak. Végül is mindegy, csak menjen, az a lényeg. Én élvezem nagyon ezt az egészet, szóval azt se élem meg tragédiának, ha kevesebbet fogyok csak menjen. És megy is:) És azt kell mondjam, szenvedés nélkül.

2 éve
#14341
name 71
reply to name's post #14339
Nem tudom a férjednek milyen az aktivitása, de esélyesnek érzem hogy az egyenletesen felszívódó szénhidrát és fehérje miatt fogy többet, ha amúgy mozgósabb melója van. Az emésztése kiegyensúlyozottabb, nincs gyorsan múló energia löket, és a szervezetének sincs ideje zsírrá alakítani és elraktározni az ételt.

2 éve
#14340
name 71
reply to name's post #14336
Ehhez az egyetlen értelmesebb hozzászólásom: sör helyett száraz fehér vagy még inkább vörösbor. Tömény az nem likőr, hanem cukor nélküli minőségi pia (pl. kisüsti)

borozni mértékkel lehet edzés után is.

2 éve
#14339
name
reply to name's post #14334
Én 1,5 hónapja hogy életmódot váltottam, március 11.-től vezetem is itt, bár az én esetem nem egyszerű kalóriaszámolás, mert beteg is vagyok, így a tápanyagok arányán is változtatnom kellett.
A kiadásokat gondoltam, hogy kiszámolom, most volt nagybevásárlásunk, lesznek majd kisebbek is és a következő nagyig (május) megtartok minden blokkot, aztán majd kiderül.
Én a férjemmel élek, és támogat, mert látja hogy nem koplalni próbálok:) Akkor sokat morgott, amikor látta, hogy szarul vagyok meg szenvedek- még pár éve is próbáltam kevés evéssel csinálni. Nem jött be.
Ő is csatlakozott hozzám, de nem tartja olyan nagyon szigorúan mint én, de a sok cukros édességet, csipszet ő is elhagyta a mindennapokból ahogy én. Viszont külön főzök. Neki a megszokott dolgokat, csak több zöldséggel arányaiban, mert elég kevés fajtát hajlandó megenni, így tészta, krumpli rizs nélkül éhen halna. Ő 6,5 kilót fogyott, én eddig 6,1 kg mínusznál járok. Ami röhej, hisz ő sokkal kevesebbet változtatott...na mindegy :) Olvastam,hogy a pasik gyorsabban , könnyebben fogynak, szóval nem lepett meg. Nem irigykedem, mert tök jól érzem magam.:) A betegségeimmel csoda hogy egyáltalán beindult. Bár ez annak köszönhető, hogy én lecsökkentettem a szénhidrátot, és megnöveltem a zsírt, úgynevezett LCHF étrendet követek, mert Inzulinrezisztenciám van, PCOS és PMA-s beteg is vagyok, szarok a hormonjaim. Ja és 175 centi magas nőként 1800-2000 kalóriával fogyok.
Ha éhen halsz, akkor valami nem jó, rosszul van összerakva a kajád, kevés a kalória, éhezteted a szervezeted. Valami nincs rendben.

2 éve
#14338
name 9
reply to name's post #14334
A kérdést nem igazán értem hogy hogyan változott a kiadása?
A mennyire támogató a család az arra vonatkozik hogy akarnak-e ők is kevesebb kalóriával élni? Vagy cikiznek mert Te akarsz? Mi a gond?
Most találgatok csak, lehet az a baj hogy nem tudod hogy kezd el.
Először is számold (tanuld meg számolni) hogy mennyit eszel egy nap kalóriában, és ennek milyen az elosztása makróban.
Volt egy ismerősöm aki dicsekedett azzal, hogy elkezdett fogyózni, és csak majonézes krumplisalátát eszik virslivel. Nem mondtam neki semmit, mert aki arra sem képes hogy felvigye mit evett, annak hiába mondanám.

Lehet hogy egyszerű dolgod lenne, ha mondjuk kitalálnál egy állandó reggelit és vacsorát magadnak amit szeretsz, az ebédet pedig felvinnéd receptnek. Így tudnád mennyit ehetsz abból a húsból és tésztából - persze betartva a reggelit és vacsorát.

Nem kell éhenhalni, először szembesülj az általad készített ételek kalóriájával, majd kitalálod hogy miből mennyit ehetsz. Ennyi.
Én pl. tudom hogy mennyi rizs fér bele az ebédkeretembe, a husi egy fél csirkemellnyi....de eszek más húst is. Mindent eszek ami belefér, de meg kellett tanulnom hogy miben mennyi a kalória.
A reggelim és a vacsorám mostanában 2 szelet korpáskenyér pici margarinnal és 70-100g sonka vagy rántotta, vagy tükörtojás meg persze valami zöldség mellé.
Volt olyan időszakom, amikor a korpáskenyér helyett abonettet ettem 3 szeletet, belefért. Volt olyan is, hogy műzliztem, de nekem az nem jött be mert nagyon etette magát. (a csokisat szeretem)

Egy másik ismerősöm azzal dicsekedett, hogy teljesen jó úton jár már, mert egész nap nem evett még mást mint egy szál krinolint kenyérrel. Tőle még megkérdeztem hogy tudja-e hogy szinte semmi fehérje nem volt a napi kajájában, fele zsír, fele szénhidrát lett ennek a "diétának" az eredménye.

Szóval először nézd meg mennyi az amit eszel.

HUNitednek igaza van, ezeket a dolgokat jobb lecserélni. A kalória ugyanannyi a rizsben mint a bulgurban, csak a rosttartalom nem mindegy. Ugyanígy a teljeskiőrlésű kenyér is. A zsír nélküli sütés alap, simán megoldható úgy is hogy a befűszerezett husit egy darab sütőpapírba hajtod, és szép lassan megsütögeted bármilyen edényben. (legjobb a jó vastag aljú edény)

Vannak praktikáink amivel a régi kajáinkat kalóriaszegényebbé varázsoljuk, mint pl. a főzelékeknél a zöldség egy részének turmixolása rántás helyett, ez nem árthat a gyerekeknek sem.
Én itt tanultam meg (biztos sokan unják már) hogy a rizst nem kell olajon megfuttatni mielőtt megfőznénk.

2 éve
#14337
name
reply to name's post #14334
Én 1,5 hónapja hogy életmódot váltottam, március 11.-től vezetem is itt, bár az én esetem nem egyszerű kalóriaszámolás, mert beteg is vagyok, így a tápanyagok arányán is változtatnom kellett.
A kiadásokat gondoltam, hogy kiszámolom, most volt nagybevásárlásunk, lesznek majd kisebbek is és a következő nagyig (május) megtartok minden blokkot, aztán majd kiderül.
Én a férjemmel élek, és támogat, mert látja hogy nem koplalni próbálok:) Akkor sokat morgott, amikor látta, hogy szarul vagyok meg szenvedek- még pár éve is próbáltam kevés evéssel csinálni. Nem jött be.
Ő is csatlakozott hozzám, de nem tartja olyan nagyon szigorúan mint én, de a sok cukros édességet, csipszet ő is elhagyta a mindennapokból ahogy én. Viszont külön főzök. Neki a megszokott dolgokat, csak több zöldséggel arányaiban, mert elég kevés fajtát hajlandó megenni, így tészta, krumpli rizs nélkül éhen halna. Ő 6,5 kilót fogyott, én eddig 6,1 kg mínusznál járok. Ami röhej, hisz ő sokkal kevesebbet változtatott...na mindegy :) Olvastam,hogy a pasik gyorsabban , könnyebben fogynak, szóval nem lepett meg. Nem irigykedem, mert tök jól érzem magam.:) A betegségeimmel csoda hogy egyáltalán beindult. Bár ez annak köszönhető, hogy én lecsökkentettem a szénhidrátot, és megnöveltem a zsírt, úgynevezett LCHF étrendet követek, mert Inzulinrezisztenciám van, PCOS és PMA-s beteg is vagyok, szarok a hormonjaim. Ja és 175 centi magas nőként 1800-2000 kalóriával fogyok.
Ha éhen halsz, akkor valami nem jó, rosszul van összerakva a kajád, kevés a kalória, éhezteted a szervezeted. Valami nincs rendben.

2 éve
#14336
name
Sziasztok!
Az én kérdésem a fogyókúra alatt történő alkhoholfogyasztással kapcsolatos, leginkább az edzések vonatkozásában.
Időnként elmegyünk sörözni barátokkal, családi eseményeken is előkerül a pia, és egy-egy otthon töltött estén is szeretek inni 1-2 sört pl. filmnézéshez - de természetesen amióta fogyni próbálok, legalább az utóbbit nem csinálom. Tisztában vagyok az alkhohol káros hatásaival, és azzal is, hogy ez a lehető legrosszabb dolog, amit tehetek, ha fogyni szeretnék. (Ehhez képest a sütiről, édességről lemondás gyerekjáték.)
Különben 62 kilós, 160 centis 33 éves nő vagyok, aki nagyjából 8-10 kilót szeretne leadni (persze nem 1 hónap alatt, hanem értelmes tempóban).
Tisztában vagyok vele, hogy az ivás a lehető legrosszabb, amit tehetek, ha fogyni szeretnék, azzal is, hogy miért. Vissza is szorítottam vaalmelyest, de ha elmegyünk kocsmázni, azért nem fogok egy pohár vízzel ülni egész este. Szépen hozzáadom az összes sört (vagy fröccsöt, netán rövidet) a napi kalóriabevitelemhez, így legalább látom, mit tettem. (Nem cél a berúgás, nem is igazán szeretek részeg lenni. Én magát az ivást szeretem, az ízét. De 1 pohárka sör nem elégíti ki ezt az igényt.)
Persze adná magát a dolog, hogy azokon a napokon, mikor ilyen este várható, beütemezek 1-1 komolyabb edzést, hogy "helyet csináljak" ezeknek a kalóriáknak. De azt olvastam, hogy edzés után rossz ötlet az alkohol, mert gátolja az izomépítést. Gyanítom, hogy ezáltal (is) gátolja fogyást, főleg az erősítő jellegű edzések esetén az izommunkának köszönhető utó-zsírégetést. Ezért rákerestem, hogy vajon a kardio-edzések után nem jobb-e a helyzet ivás-szempontból, de csak annyi információt sikerült kinyernem, hogy a kardió utáni piálás még az izomépítő-jellegű edzés utáni ivásál is rosszabb.
Viszont nem kaptam választ az ezután felmerülő fontos kérdésekre. Ezek csak a közvetlen edzés utáni ivásra vonatkoznak? Ha pl. délután 3-kor edzek, de csak este 9-kor söröznék, akkor is érvényes még az említett negatív hatás?
Vagy azonok a napokon, mikor tutira inni fogok, inkább ne is sportoljak? Gyanítom, hogy sportolni-majd-inni még mindig jobb annál, mint egésznap pihengetni és utána inni.. Nem így van?
Szóval edzés után mennyivel sörözhetek ahhoz, hogy ne tegye tönkre annak jótékony hatását? Hogyan járhatnék el a legjobban? (Azon kívül persze, hogy soha többé nem iszom, az ilyen válasz most nem válna hasznomra.)
Köszi előre is!

2 éve
#14335
name 71
reply to name's post #14334
Szerintem ne koplalással kezdj, mert nem érsz el vele semmit.
Húst fogyassz nyugodtan, sok benne a fehérje. A zsírosabb falatokat kerüld el.
A rizst cseréld bulgurra vagy basmati rizsre, és ne főzd szét, maradjon pergős.
A fehér kenyeret cseréld teljes kiőrlésűre, ettől a gyerekek is egészségesebbek lesznek.
Fehér cukrot került el, cseréld minimum fruktózra (gyümölcscukor).
És egyél sok zöldség gyümölcsöt.
Vegyél olyan sütőedényt, amiben hozzáadott zsír nélkül süthetsz húst, krumplit.
Ha drágálod a Lidlben kapható jó minőségű teljes kiőrlésű kenyereket, szánj rá kis időt és süsd magad a kenyered, finom és olcsó.

2 éve
#14334
name
Hali. Full kezdő vagyok... Mármint azt hiszem most jött el a végső elhatározás. 2.nap és éhen halok. Hagyományos konyhánk van. Pasik közt élek: húst hússal, tésztát tésztával. Meg is lett az eredmény. Összessen 33kg plusz. Jelenlegi cél optimálisan 96ról 80ra fogyni. Persze nem egy hét alatt. Kinek hogyan változott a kiadása? Mennyire támogató a család? Nálunk párom kondizik rendszeresen... Kell a kalória. Gyerekek növésben.

2 éve
#14333
name 221
reply to name's post #14331
Nekem térképnyelvem van, nem tudom megenni a csípőset, de nézz szét itt, hátha valamelyik recept megtetszik:

https://www.nosalty.hu/kereses/recept/torma?order=kaloria&dir=0

2 éve
#14332
name 71
reply to name's post #14328
Pár fotó.
Lásd nem kamuzok.
Abból a mérlegből van (a hozzá tartozó programból) amit egy másik topikban ajánlottam neked.

https://www.dropbox.com/sh/vrs80hpps77m63c/AABxQQl5-J6xCdokzxloyngWa?dl=0

2 éve
#14331
name 71
reply to name's post #14327
A száraz hús részével gondolom nem lesz baj, a zsírját szeretem pedig a legjobban. Meg a tojásnál is meg kell állni napi 1 darabnál idén, úgy érzem.

A tormák amiket láttam viszont tele vannak tejszínnel, amit kerülnék. Van valakinek esetleg bevált receptje alacsony zsírtartalmú tormakrém készítéséhez? Vagy esetleg tapasztalat olyan termékre, ami leginkább nem tartalmaz sok zsírt? (és sok zsír alatt nem csak a majonézes tormára - a kedvencem volt - gondolok).

2 éve
#14330
name 71
reply to name's post #14325
Gratulálok a mozgásmennyiséghez :)

Nagyon látszik mennyi féle ember van (és ez így helyes), mert én inkább maradnék dagi, mint hogy azt enném amit te. Főleg, hogy azt írod, ettől jól érzed magad. Kérlek ezt ne támadásnak vedd, inkább egyféle értetlen csodálkozásnak.

A leveled alapján viszont úgy érzem, hogy ingadozol. Úgy értem az jön le, többször voltál már 80 kiló, most mégis ismét 100 felett vagy.

Csak gondolatébresztőként: nem lehet, hogy a mérleg nyelvét egyensúlyba kellene hozni? Az az érzésem, hogy a két szélsőség jön elő újra és újra, amihez a szervezeted is asszisztál, mivel hozzászokott. És itt nem a mozgásra gondolok (bár nekem lenne lehetőségem ennyi féle sportra), hanem szigorúan a kalóriakeretre.

Ui: A kávé úgy jó, ahogy kijön a masinából, frissen forrón rajta a kávé habjával, szerintem vétek cukorral/bármi más ízesítővel elrontani.

Persze megint más a latte vagy a capuccino, amiket én is szeretek, de az már inkább a desszert kategória nálam (és ez korábban is így volt).

2 éve
#14328
name
reply to name's post #14323
4 hónap alatt 19 kilód ment le? ...Irigy vagyok de nagyon:) Én némi számolgatás után kisebb célokat tűztem ki magam elé (azok közelebb vannak). Az első cél -25 kg és a rendszer október 26-ra írja, hogy elérem fix kalóriakerettel amit megadtam, persze közben tartom azt az étrendet amit kialakítottam. Nagyon kíváncsi leszek tényleg lemegy -e 25 kg október végéig, vagy lassabb lesz a fogyásom.

2 éve
#14327
name 221
reply to name's post #14324
Szigorúan kereten belül...
http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/03/532kereten_bel_l.jpg

2 éve
#14326
name 9
reply to name's post #14324
Peeeersze :) az lesz a fehérje és a rost :)

2 éve
#14325
name
reply to name's post #14324
Gratulálok a 19 kg fogyáshoz!
Most számomra nincs sonka és üresen a tormát sem szeretem.
177 cm vagyok, és az elmúlt 5 nap alatt 107 alá csökkent a súlyom. Még 9 napig tartom ezt, majd engedélyezem pluszban, a napi 1 főtt tojást és a max kalóriát 1100-ig emelem.
Ezt tartom megint két hétig, eztán a súlyom eldönti, hogy hogyan tovább.

Most ez az engedélyezett norma:
Reggeli: 11g zabpehely 20g tökmagliszt 11 g lencse 5 g tökmag
Tízórai: 10 g zabpehely 20g tökmagliszt 11 g lencse
Ebéd: 11g zabpehely 21g tökmagliszt 11 g lencse 7 g tökmag
Uzsonna: 11g zabpehely 20g tökmagliszt 10 g lencse
Vacsora: 10 g zabpehely 20g tökmagliszt 10 g lencse
Ez a kaja a fehérje komplettálás révén biztosítja az összes esszenciális aminosavat, a szénhidrátot és a zsiradékot, valamint a rostokat. Mindezeket kiegészítem multivitamin-ásvány kiegészítővel és némi nyers zöldséggel.
A kávémat steviával és némi eritrittel iszom, és folyadékként csak vizet.

64. évemben vagyok, és reggelente lekerekezek 10 km-t. Tudom, ez nem sok, de egyelőre ennyi is elég. Majd több lesz a mozgás, ha elérem a nyolcvanöt kg-ot.
Amúgy ha 80 és 90 kg között vagyok, akkor még hetente szoktam 1x úszni 3km-t, 1x bodyzni, 1x lovagolni, és havi 1 könnyű túrát is megejtek.
Egy a fontos, hogy jól érezzem magam.

2 éve
#14324
name 71
Más téma:
Jön a húsvét. A főtt sonka, torma mehet ezerrel, ugye? (nyilván kereten belül)

2 éve
#14323
name 71
reply to name's post #14320
Mivel katona voltál, gondolom férfi vagy. 1000 kcal az neked olyan mintha koplalnál. Az érveid elismerem (én is hasonlóan vagyok, csak én 145 kilóról indultam 182 cm vagyok), csak a módszer nem nyerő. Szerintem (és amennyire tudom az orvosok szerint is) ezzel pont vésztartalékolásra állítod át a szervezeted, amit pedig elveszítesz az a tested víztartalmának egy jelentősebb része.

Magyarán ez a kezdő löket, ami a motivációdhoz kell ez elveszi az erőt ahhoz hogy folytatni tudd. Veszélyes hogy olyan leszel mint anyám, aki 120 kilóról lefogyott 60-ra, gyakorlatilag koplalással, majd előjöttek a minden féle egészségügyi bajai, és ötven pár évesen úgy néz ki mintha hetven lenne, gyógyszereken él, erőtlen, és megkeseredett.

De persze a te dolgod, a te döntésed.

Motivációnak az én példám: 4 hó alatt 19 kiló fogyás, amiből több mint 12,5 kiló zsír, a vízháztartásom kezd rendbe jönni (azaz nem csökkent, hanem nőtt! Persze még mindig nem optimális), és mindössze 6,5 kiló izmot veszítettem (amit kell is, mert jelenleg annyi az izomzatom súlya mint a célsúlyom). Korábban párszáz méter séta után fújtattam, tegnap 10 km-t gyalogoltam a Construmán és a jóleső fáradtságon túl semmi problémám nem volt.

Ehhez 1500-1800 kcal-t eszek naponta.

2 éve
#14322
name
Azt hiszem ez az utolsó hozzászólásom, mert értelmetlen és vég-nélküli vita ez, és mert nincs rá időm.
De egy pár dolgot elmondanék az anyagcseréről, a szervezet tartalékolásáról, stb.

Először is valaha azt olvastam, hogy az anyagcseréd nem igazán rossz, ha annyiszor tudsz WC-re menni, ahányszor ettél. Ez nyilván túlzás, de ha kétszer, v háromszor is tudsz, akkor ott nem beszélhetünk lelassult anyagcseréről.

A csökkentett kalóriabevitel és a szervezet tartalékolása közti "akadémikus összefüggésről" csak annyit mondanék, hogy ha ez így lenne, akkor nem tudnék leadni tíz nap alatt tíz kilót, egy krumplikúrával. Hozzátenném, hogy már vagy tíz éve nem csinálok ilyen őrült dolgot.

Az engedélyezett és kiegyensúlyozott napi mennyiséget (fehérje, szénhidrát, zsiradék, rostok, vitaminok és víz) elosztom 5 részre, hogy mindig úgy érezze a gyomrom, hogy van benne valami, és ne essek kísértésbe az illatoktól vagy látványtól, ha egy pékség vagy egy Lacikonyha előtt megyek el. Ezzel azt akartam mondani, hogy nem éhezem.

Még egy utolsót: lehet fogyni sokféleképpen, jól és rosszul is.
De a csökkentett kalóriabevitel, önmagában még nem teszi rosszá a kúrát. Ha mindezt egy rövid távon teszem, én egyszerűen böjtként fogom fel. Mert hogy majd elfelejtettem, hogy ilyenkor növényi táplálékot viszek be, és persze ezen is lehetne vitatkozni, de én kúraként és böjtként tekintek rá.

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

2 éve
#14321
name 221
reply to name's post #14319
111 kg-ról indultam, az első 30 napban -6,9 kg volt az eredmény, sanyargatás nélkül. Ok, ennek zöme víz, de az is súly.
Az éheztetés sem rövid, sem hosszútávon nem jó.
A napi császkálásokon kívül volt napi 15 perc ellipszis, pont az izületek miatt annyi.
A makrók figyelembe vételén kívül ügyeltem rá, hogy a napi kcal keretet ne lépjem túl és hogy az 1200 kcal minimum meglegyen.
Ha a kezdeti időben sincs fogyás, ott valami nem ok. A makrókkal lehet játszani, de, hogy napi szinten az ember 800 kcalt vigyen be, dőzsölve esetleg 900-at, azzal szvsz pont raktározni kezd a szervezet egy idő után. És itt nem hónapokról van szó, hanem pont erről a rövid "kúráról".
Ha 10-14 nap alatt jött fel az a többlet, persze jogos, hogy annyi idő alatt le is adható, de itt valszeg nem arról van szó.
És persze nyilván akik leírták az aggodalmaikat az extrém alacsony kcal bevitel miatt, nem azért tették, mert rosszat akarnának. Valakinek max a közlésmódja nem üti meg az elvártat.
Olvasni való: https://biotechusa.hu/szakerto-valaszol/miert-hizol-a-levegotol-is/

2 éve
#14320
name
reply to name's post #14313
Kedves HUNited!
Ennél a rövid kúránál nem is az a cél, hogy tartós legyen. Nem az a pár kg a cél.
Ennek, csak annyi a jelentősége, hogy utána könnyebben tudok mozogni és sikerélményt ad.
Ez utóbbi meg kitartást, az ezután következő, enyhébb, de sokkal hosszabb kúrához, ami már nem is fogyókúra, hanem inkább életmód-váltás.

2 éve
#14319
name
reply to name's post #14314
"Te miről beszélsz?"

Ezredes Úr!
Alázatosan jelentem, arról amit tapasztalok.
1000 kcal alatt, nem megy le rólam egy gramm sem, és mivel 110 kg vagyok nem igazán akarnám szétbarmolni a térdem. Ezért kell egy olyan, drasztikusabb de rövidtávú diéta, ami sikerélményt szerez és ami a továbbiakban erőt ad a már kíméletesebb fogyáshoz.

Ezredes Úr!
Nem tudom, hogy Ön mennyi idős, de húsz évesen volt hogy én is letekertem egy nap 160 km-t.
A seregben a sportszázadban voltam és a 7000 m-s versenyzéshez, napi 2 edzés kört futottam a Margitszigeten.
Ma már vigyáznom kell az ízületeimre, de fogyni még most is tudok.
Majd akkor futok, ha már elértem a 85kg-ot.
Magamnak is csak azt hiszem el, amit már megtapasztaltam és működött!
Kérek engedélyt lelépni! :D

2 éve
#14314
name 1
kovacsegy!
Te miről beszélsz? 1000kcal/nap.... az full beteg. Még ülő munkához sem elég. Inkább mozogj többet! 1500 alatti bevitel szerintem embertelen. Egyél 2000-2500at, és mozogj többet. 1000kcal az nagyon hitvány... nekem több futásom vagy kerékpározásom 1500-1800kcal. Hidd el így jobb. Kell a mozgás, hogy valami izom is maradjon.

2 éve
#14313
name 71
reply to name's post #14312
Ha nem tartós okkor oké, bár szerintem az eredmény amit így elérsz az sem lesz tartós.
Nőknek 1200, férfiaknak 1500 kcal alatt veszélyes a játék.

2 éve
#14312
name
reply to name's post #14311
Kösz, hogy aggódsz, de az a nyolcszáz kcal, csak irányelv, ma is jócskán túlléptem (968).
A lényeg, hogy ne haladja meg az ezret.
Meg amúgy sem akarom tovább tartani, mint 10 - 14 napig.
Akkor egy kissé enyhítem, bár továbbra is fogynom kell.
Két hét múlva pedig csináltatok egy teljes vérképet!

2 éve
#14311
name 71
reply to name's post #14308
800kcal bevitellel igen hamar tönkreteheted az egészséged. Kérlek fordulj orvoshoz, és rendszeresen nézesd a vérképed, ha ehhez a (szerintem) őrültséghez ragaszkodsz :(

2 éve
#14310
name 71
reply to name's post #14305
Ha szeretnéd tudni, hogy miből fogysz, és kontrollálni az értékeid, legjobb szívvel ajánlom a készüléket amit én is használok (10 EFt körüli áron van). Figyelj rá hogy van egy kis testvére is minimálisan olcsóbban, de azt kerüld el, mert nem sokat tud.
Xiaomi Mi Body Composition Scale
https://okosora-okos-kiegeszito.arukereso.hu/xiaomi/mi-body-composition-scale-p405387073/

2 éve
#14308
name
reply to name's post #14307
Kedves "feketeinci"
Köszönöm válaszodat!
De közben már "megoldottam" egy hasonlóan egyszerű formában.
5 részre osztottam a napi fogyasztandókat, és mindegyiket saját ételként mentettem el.
Ezt hívom be, vagy tíz napon keresztül, vitaminos ásványkapszulákkal és egy-két nyers zöldséggel kiegészítve.
1adag(47g)Reggeli11gzabpeh20gtökmgliszt11glencse5gtökmag172kcal F:14 SZ:13 ZS:7
1adag(41g)Tízórai10gzabpeh20tökmgliszt11glencs137kcal F:12 SZ:13 ZS:4

"Bár igazán nem értem miért tennéd ezt minden nap ha nem számolni jöttél?"

De hát az is számolás, ha tudom előre a a mennyiségeket (800kcal). Nekem nagyon fontos, hogy 1000 kcal alatt maradjak, mert ha felette van, hiába számolom, nem megy le rólam egy gramm sem.
Meg számolom a mozgást is.
Na és a legfontosabb a sikerélmény, amikor látom, hogy ott tartok a súlyommal, ahol a táblázat is mutatja!
Ez az, ami nem engedi, hogy abbahagyjam!!!!

2 éve
#14307
name 9
reply to name's post #14306
Vidd fel ételnek mondjuk "napi kaja kovacsegy" néven és csak magadnak tedd elérhetővé. Vagy másold át naponta....nem tart soká.

Bár igazán nem értem miért tennéd ezt minden nap ha nem számolni jöttél?
A mozgásodat akarod itt számolni?

2 éve
#14306
name
Sziasztok, jó reggelt!
Tanácsot kérnék tőletek.
Megterveztem egy számomra rövidtávon előnyös fogyókúrát.
El tudom-e menteni mint napi menüt, hogy ne kelljen naponta a beírással foglalkoznom?
Úgy képzeltem, hogy csak egy kiválasztással behívnám az egész napra való étrendemet.
Köszönettel: kovacsegy

2 éve
#14305
name
reply to name's post #14304
Nem járok. A dietetikusi ajánlást az étrendemre vonatkozóan neten találtam, hogy hogyan jó IR-eseknek enni, és miért nem ajánlja a 160 grammos ch diétát. Mondjuk megértem, én azzal semmit se fogytam, pedig orvos ajánlotta. Nem véletlen, hogy levittem max 100-ra a szénhidrátom, nem sajnálom a zsírt, ahogy mondta, és egyből beindult a gépezet.:D Jó pár centi lement a körméreteimből amiből valamennyi biztos visszatartott víz meg ilyenek, de nem hiszem, hogy az összes. A lábam mindenesetre sokkal szebb mint volt. A bal lábacskám szegény nagyon vizesedett, de már sokkal jobban van, mióta így diétázok.

2 éve
#14304
name 71
reply to name's post #14303
Ezt szerintem dietetikustól kérdezd meg. Ha jól tudom, te jársz ilyen szakemberhez a GI miatt.

Alapesetben azt gondolnám, hogy kell ilyen élelem is, nem is annyira a vitaminok, mint az ásványi anyagok és rost miatt, amit nehezebb pótolni étrend kiegészítőkkel.

2 éve
#14303
name
Sziasztok.
Azon gondolkodtam, hogy lesz-e valakinek baja attól, hogy nem eszik gabonaféléket (rizs, köles, bulgur, hajdina stb stb) ezek kihagyhatóak az étrendből? Mert nem igazán szeretnék ilyeneket enni, viszont vitaminhiányt se szeretnék. Tudja valaki?

2 éve
#14302
name 1256
reply to name's post #14301
Nem ismerem a Dárdás termékeket, de minden (csomagolt és nem csomagolt) terméknél kötelező feltüntetni az allergéneket.
„ …A 2014. december 13. után alkalmazandó előírások szerint az élelmiszerek csomagolásán az összetevőket tartalmazó listában vizuálisan is ki kell emelni (általában vastagon szedve) az allergiát okozó összetevőket (ezek listáját a rendelet 2. sz. melléklete tartalmazza). Az allergének jelölése kötelező a nem előrecsomagolt élelmiszerek estében is, vagyis ebben a tekintetben a jogszabály vonatkozik pl. a pékségekben, vendéglátásban, közétkeztetésben értékesített ételekre, élelmiszerekre is….”

Viszont a keményítőkkel kapcsolatban ezt találtam:
„Módosított keményítő jelölése az élelmiszerek címkéjén
-Ha az élelmiszerekben az összetevők felsorolásában keményítő, vagy módosított keményítő is szerepel, és glutén tartalmú gabonából állították elő – glutént tartalmaz – az eredetet, mindig jelezni kell, pl. búzakeményítő.
-Ha nincs külön jelzés, akkor a módosított keményítő nem tartalmaz glutént, mert pl. burgonyából, kukoricából készült. Egyes gyártók ilyenkor is feltüntetik az eredetét, pl. kukoricakeményítő, de ez nem kötelező.”

https://glutenerzekeny.hu/glutenmentes-e-a-modositott-kemenyito/

2 éve
#14301
name
a Dárdás csemege debrecenin miért nics egyértelmű felírás a keményítőre. Mi van a gluténérzékenyekkel? nem kellene ráírni, hogy milyen allergén a benne lévő keményítő?

2 éve
#14300
name
reply to name's post #14299
Persze, már én is rájöttem:) Kicsit összezavarodtam, de már úgy vagyok vele, hogy nem izgat. Betartom aminek mostanság jártam utána, beállítottam a szénhidrátomat max 100grammra, fél szemem azért rajta lesz a kalórián, és meglátom mi történik.:) Egyenlőre pörögni látszik a dolog.:) Persze ennek a fogyásnak még nagy része víz meg ilyenek, de akkor is pozitív, hogy éhenhalás nélkül mennek le a körméreteim.

2 éve
#14299
name
reply to name's post #14287
Részemről az alkalmazás által megadott adatokat csak javaslatnak veszem. Pontosan azért, mert ahányan vagyunk, annyi félék. 47 éves vagyok, 172 cm, 92,2 kg-ról indultam január 4-én. Ma 82,6 vagyok. Kitapasztaltam, hogy nekem a 100 alatti ch, és kb. 1400 kcal, valamint heti 3 nap 6-10 km gyaloglás vált be, ezzel fogyok. Lassan, de folyamatosan. Amúgy az átlag súlyom 72 kg körül szokott lenni, nekem a futó múltam miatt van némi izmom, meg amúgy is csak hasra-hátra (törzsre) híztam. Most ha stbilan a 76 kilót elérném és tartani tudnám, már nagyon boldog lennék :-) Régebben 76-nál kezdtem diétázni ...... és legtutibb a 67 kg volt. Ez már sosem lesz, és úgy ne is legyen,, hogy kimegy minden cucc az arcomból, megnyúlik a pofám, olyan tipikus lefogyott kinézetem lenne ... akkor inkább egy kis pufiság. Szóval szerintem ne legyen etalon, amit a rendszer feldob, mindenki maga kell, hogy érezze, neki mennyi a megfelelő.

2 éve
#14298
name
reply to name's post #14289
Én is homokóraszerű vagyok, enyhe csípőhangsúllyal. :-)
172 magas vagyok, nem voltam kövér gyereknek meg tininek, de mindig gond volt a súlyommal, nehezen tartottam. Mindig több voltam, mint amennyinek gondolták, ez a szerencsés eloszlásnak köszönhető.
40 felé lettek igazán súlyos gondjaim, de ezt csak magamnak köszönhettem.
Most 62 (éves, nem kiló:-)) vagyok, és voltam normál súlyú, meg nagyon nem. Most is ez utóbbi játszik, sajnos. És már nehezebb a fogyás, mint 7 éve pl.

2 éve
#14297
name 3
reply to name's post #14296
Ha van egy kicsi időd, fedezd fel az oldalt magadnak. Vidd a kurzort szépen mindenre rá, amit a Főoldalon látsz. Nyisd meg, olvasd el, amit lehet.
Nagyon sokrétű az oldal, nem lehet mindent elmagyarázni. Azt meg tudom mondani, hogy a makrótápanyagok arányát a vigyorgó fejek ablakában, a kis fogaskerékre (jobb alsó sarka annak a kicsi ablaknak) kattintva tudod megváltoztatni.

2 éve
#14296
name
reply to name's post #14291
Köszönöm szépen a választ! Sajnos nem a fürdőruha alak eléréséről van szó, inkább egészségügyi oka van annak, hogy fogyni szeretnék. Kb 10 kiló plusz van rajtam, nem vagyok 150 kiló. Nincsenek illúzióim, hogy 2-3 hónap alatt lefogyok, fél éves tervet állítottam be itt is. Én főzők saját receptek alapján, nincs dobozos kaja meg gyorsétteremi ételek... A mozgásnál pedig miután sok ideje nem mozogtam most csak ennyi megy de napról napra többet mozgok és fogok is. Amiket írtál, azokat hol tudom beállítani? Sajnos elég kezdő vagyok még az oldal ismereteit tekintve. Köszönöm!

2 éve
#14291
name 9
reply to name's post #14290
Szia!
Valószínűleg nincs sok felesleged és a fürdőrucis szezonra szeretnél jobban kinézni pár kiló fogyással. Nem baj ez, tavasszal sokan csatlakoznak az oldalhoz ezzel a céllal.

Sajnos nincs jó hír, koplalással nem lehet 2-3 hónap alatt több kilót lefogyni ha nincs "nagyobb" súlyfelesleg. Vannak csodadiéták, de ezek is csak rövid időre szólnak, nincs tartós eredményük.

Nincs mese, le kell enned a BMR-edet, és mozognod kell. Állíts be fogyókúrás makróarányt, és tegyél többet a mozgás érdekében, mint a napi 1-1,5 óra séta. (hacsak nem vagy 150kg, mert akkor az is éppen jó)

Saját recepteket használj, és ne tekintsd diétának amit csinálsz....bár 1300 kalória a BMR alatt van. Te nem beteg vagy hogy 1200kcalt kell enned, hanem fogyni akarsz. Nem a koplalás a megoldás, hanem a mozgás.
Szakadjon rólad a víz, mozogj! Rengeteg videó van a neten, válassz, és csináld!

A Bázis mozgással kapcsolatos adatai erősen túlzóak, ne vidd fel a mozgást mert azt gondolod hogy húúúúúú....most sétáltam......leadtam 500 kalóriát.....sajnos nem így van.

A receptek beválasztásánál pedig nem számolsz az elpárolgással.....ha beleolvasol kicsit az oldalba látod a mások által elkövetett hibákat.

2 éve
#14290
name
Sziasztok,
Nagyjából 2,2 és fél hete kezdtem a kalória szamlalós diétát. Az app kb 1100kaloriat számolt nekem viszont a fogyás nulla vagy csak nagyon minalis nincs egy kiló sem, sőt van olyan amikor inkább feljebb megy mérleg mintsem le. Légyszi segítsetek!!! Szerintem ez keves. 164 cm magas vagyok, nő és ülő munkát végzek. Viszont napi kb egy órát masfelet sétálunk, ezzel a sétával együtt ad a rendszer olyan 1300 kalóriát. Minden nasit is beviszek ha van, de tartom magam a dietahoz. Talán rosszul állítottam be valamit? VagY mi lehet a probléma? A válaszokat előre is köszönöm!

2 éve
#14289
name
reply to name's post #14288
Köszönöm szépen a válaszodat. Valójában az van, hogy én soha életemben nem voltam átlagos testalkatú, egész pici gyerekként is kövér voltam, és hát mit ad isten, kövér gyerekből kövér tini, majd kövér felnőtt lettem. Nyilván voltak próbálkozásaim, ennek, a türelmetlenségnek, és annak hogy a diétáim mindig koplalásba fordultak, mert ha már fogyni akarok nem mertem enni, így rövid időszakok után persze nem bírtam...és feladtam. Ennek köszönhetem azt amivé váltam, egy extrém elhízott 33 évessé akinek már kismillió baja, nyűgje van, beteggé váltam. Próbálok most a hozzáállásomon is változtatni (élethosszig tart, türelmesnek kell lenni, nem szabad 1 hónap után látványos csodát várni , nem kell és nem szabad koplalni) stb. Az agymosás még zajlik:)
Na szóval az elejével arra akartam kilyukadni, hogy nekem halvány lila kisfingom sincs arról, hogy hogyan nézhetek ki a háj alatt, nehéz-e a csontozatom stb. Amennyire ki tudtam tapintani, esélyesen homokóra szerű alkatom lesz. Annyi biztos, hogy széles csípő, és vékony derék, szerintem...Amennyire a zsírom alatt meg tudtam állapítani. Szóval nem tudom hogy fogok kinézni, nem tudom mennyinek kéne lennem, ezért lőttem be ezt a 65kgt mert olyan kis szimpi volt:) De ezen lehet, hogy fogok változtatni, ha már kirajzolódott valami forma. Az utolsó 20-15-10 kg feleslegnél már biztos jobban fogom látni ezt.
Annyit minden esetre tudok, hogy az általános BMI-be mindenképp bőven be szeretnék férni, tehát 5-6 kilóval a felső érték alatt legalább jó lenne lenni. Tehát ha mondjuk elérek egy 69 kilót, amivel nem látom magam gömböcnek, akkor nem ragaszkodom a 65kghoz. Ez csak egy hozzávetőleges szám:) Egyenlőre. Mert nem tudom mi vár rám.
Egyébként a kisebb, elérhetőbb céljaim is megvannak már, picit alakult amióta itt vagyok, és az első kör célja -35 kg. Nincs konkrét idő, de 1 év alatt örülnék a leadásának, mert sok a felesleg. De ha nem 1 év, hát akkor majd több lesz.
Egyenlőre mától tesztüzemen leszek azzal, hogy beállítottam az elérendő, és a mostani súlyom BMR-e közötti értéket kb, és erre a 2000 kalóriát alkalmasnak találom. És 100g ch, mert nekem IR-esként arra is figyelnem kell. Tiszta szerencse, hogy magas vagyok, így nem kell éhen vesznem:)
Aztán hogy ez mit hoz magával, azt majd meglátom. Ha valami nem jó. Változtatni fogok:) Csináltam egy próbát tegnap este, és egy random jövőbeli napra beirkáltam 2000kalóriás 100g chba beférő kaját, és egész sok fincsi dolog összejött, tehát tartható. Az okosok azt mondják úgy is, hogy idővel kevesebb kalóriát fogok kívánni (kevesebb súllyal), szóval, ha csökkentenem is kell majd a kalóriát még valamennyivel, (az utolsó kilókhoz) pl 1709, ahogy a 65kg súlytartáshoz kell elvileg, akkor se lesz drasztikus a változtatás, hanem fokozatos, hisz most egy ideig 2000-ren maradok és meglátom mi történik. Elvileg nekem ezzel is fogyni kéne heti 0,8 kgt. Meglátjuk.:)

2 éve
#14288
name
reply to name's post #14287
Sok helyen olvastam már, hogy a BMR-t nem az aktuális, hanem az "ideális" súlyra kell számítani, nem tudom, de én is hajlok rá.
De. Ennek kapcsán kérdés, mi az ideális? Szerintem ehhez figyelembe kell venni sok mindnt, és az nem biztos, hogy a középérték. Sokkal inkább az alkat (ami nem a súlyt jelenti, hanem hogy valaki filigrán-e, vagy vaskos csontú, stb. Nagyobb csontozatra nagyobb tömeg tapad, és nem a hájról beszélek most, valamint kort is).
Szerintem ne stresszeld még pluszban ilyen irreálisnak tűnő elérendő céllal, hogy 175 cm-hez 65 kiló. Szerintem érdemesebb valami reálisabb célt kitűzni, és annak elérése, vagy megközelítése esetén állítani rajta még.
Szóval én nem tudom megmondani, hány kcalt állíts be, de ne 65 kilóhoz mérd a BMR-t. Meg talán ne is a mostani súlyodhoz.
És hajrá, nagy kitartást kívánok!

2 éve
#14287
name
Sziasztok. Kicsit el vagyok veszve... (orvosi javaslatos )160 grammos diéta mellett egy milit se fogytam, így dietetikus javaslatára lejjebb vittem a cht 60-100 gramm között mozog. Átlagosan 85 körül. (ez beválni látszik, mert 2 hét odafigyelés és 1 hét itteni szénhidrátkukkolás után lefelé kezdenek kúszni a körméreteim, de azért még nem kiabálom el. Minden esetre biztatónak hat:) Emellé gondoltam fél szemem legyen a kalórián is, mégiscsak fontos dolog az is.
Az lenne a kínom, hogy nem tudom mit csináljak, hogy állítsam be a napi keretet. Nem gondolom, hogy ezt a zsírtömeget, ami rajtam van, még etetni kéne, és valami 0,8 kgs heti fogyáshoz is 2300 kalória elfogyasztását írta. Na, addig egy napom se ment fel, mivel a chra alapból elsődlegesen figyelnem kell, hogy viszonylag alacsonyan, lehetőleg 100 alatt maradjon. Azt se akarom, hogy hozzászokom a 2000 kalóriás habzsidőzsihez, aztán ahogy vesztek a súlyomból, nehéz lesz átállni a kevesebb kalóriára. Kérdésem: nem ésszerűbb belőni egy bizonyos szintet amivel az ember már jól érzi magát, nem éhezik, rendesen eszik csak odafigyelve?
Némi infó:
Nő vagyok, 33 éves (most februárban töltöttem, akkor kattantam be megint, hogy le akarok fogyni, mert ez már tarthatatlan és az összes tököm tele van a kövérségemmel és minden vele járó nyűgömmel együtt). Sokadszor fogok bele...). BMI 55, A súlyomat le se írnám...el lehet képzelni. Extrém sok a feleslegem. Sok éves jojóeffektus eredménye.
Azt olvastam itt, hogy nem érdemes se időkeretet, se heti fogyást beállítani. Így aztán arra gondoltam, hogy rákeresek mennyi kaját ehetnék, ha az általam megálmodott álomsúlyom lenne, illetve ha azt el tudnám érni.
Azaz 175 cm-es magasságomhoz 65 kg. Úgy gondoltam nem tervezek modellkarriert, pláne a sok bőrkével ami rajtam fog maradni...ez a BMI kb középértéke nálam, így úgy gondoltam megfelelő, reális cél lehet.
Azt találtam, hogy Ehhez a magassághoz, ennek a súlynak a megtartásához Direkt ülő életmóddal számoltattam ki, nehogy azzal legyen gond: 1709 kalóriát kéne megennem.
Az jó, ha ezt állítom be most? Csak mert kb ennyi vagy picivel alatta össze is jön úgy, hogy ne éhezzek, kényelmes legyen stb..Nagyon igyekszem arra fókuszálni, hogy nem kell átfordulni koplalásba ahhoz, hogy valaki sikert, ne adj isten célt érjen a fogyásban, csak reális keretek közt enni. Az agyam átprogramozása folyamatban van még. Rengetegszer estem ebbe a hibába IS. Meg a türelmetlenség hibájába is sajnos. Most a hozzáállásomon is próbálok javítani. A lassú fogyás a hasznos, nem szabad koplalni stb stb.

2 éve
#14286
name 3
reply to name's post #14281
Ritkán olvastam.

2 éve
#14285
name 3
Sziasztok!!! Örülök, hogy örültök!

Sokat dolgoztam és dolgozom, de tanulok is. Anyagot gyűjtöttem és írtam egy szakdolgozatot, túljutottam a záróvizsgán és elhoztam a diplomámat (na jó, alapdiploma, azaz főiskolai szintű oklevél) . Utóbbi cselekedet a múlt hónapban volt, és megint csak képeken láttam, miért is kellett bővebb téli dzsekit vennem. Dagi vagyok, mint egy malacka.
A sok ülés mellett mindent elhanyagoltam, de muszáj lesz felvennem a fonalat, mert még a végin beteg leszek itt nekem.
A szememmel gáz van, de abban is segítene a normális étkezés.
Makula degeneráció.
Még csak 61 éves vagyok!

2 éve
#14284
name 9
reply to name's post #14283
Ééééés meg is jött :)
Szia Bojtika! Hiányoltunk!

2 éve
#14283
name
reply to name's post #14281
Köszönöm a választ. Kár, pedig jókat mondott.

2 éve
#14282
name
reply to name's post #14279
Köszönöm a választ!

2 éve
#14281
name 9
reply to name's post #14280
Mi sem tudjuk, lehet olvas, csak nem ír.

2 éve
#14280
name
Rég voltam ezen az oldalon. Egy nem mellékes kérdésem van, hová lett Bojtika? Szerettem a meglátását és hiányzik a válaszolók közül.

2 éve
#14279
name 1256
reply to name's post #14278
Ebben az esetben is számolnod kell az elpárolgással, azaz mérni kell a süteményt nyers és sült állapotában is.

2 éve
#14278
name
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy ha felviszek egy süti receptet, akkor a hozzávalók megadásán kívül kell -e valamit még megadnom? Azt, hogy megsütöm hogyan kell felvinni? Köszönöm!

2 éve
#14277
name
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Szeretnék az étrendemen és az életmódomon is változtatni, ezért Debrecenben keresek dietetikust. Ezen az oldalon ( https://debrecen.doklist.com/hu/s17/#ref ) nagyon sok orvost találtam, azonban személyes véleményekre, tapasztalatokra is kíváncsi lennék, hogy könnyebben tudjak választani. Bármilyen segítségnek, véleménynek nagyon örülnék!

2 éve
#14276
name 1256
reply to name's post #14275
…akkor az időt felejtsd el és edd le minimum a BMR-ed. Több okból is, pl:

- Az 1000-1200kcal hosszú távon nem tartható, ezért nagy valószínűséggel rövid időn belül abba fogod hagyni, és könnyen visszahízhatod akár a leadott súly dupláját is.
-Szervezeted alapvető/egészséges működéséhez minimum a BMR-ed leevésére van szükség (Általában a BMR+100kcal szoktuk ajánlani). Ezt az energiát akkor is elégeted ha egész nap csak fekszel.
- Ha huzamosabb ideig a BMR alatt tartod a kalória beviteled, az hosszú távon sejtjeid károsodásához, leépüléséhez vezet. Alacsony napi tápanyagbevitel miatt a szervezeted nem jut hozzá a zavartalan működéséhez szükséges tápanyagokhoz. (Tudjuk, hogy sokan „túlélik” az 1000 kalória vagy az alatti keretet is, hiszen mindenki ismer valakit, aki…, csak nem mindegy, milyen áron.) Ha fogyni szeretnénk, az alapjárat mennyiséget kell csökkentenünk és/vagy a napi mozgást kell megnövelnünk. Azonban ezt is ésszel/óvatosan kell tennünk, mert a hirtelen, DRASZTIKUS kalória megvonás, nem csak jojozáshoz vezethet, hanem vércukorszintünk is ingadozhat, erőtlenek, dekoncentráltnak stb. érezhetjük magunkat.
Egészséges embereknél (testsúlytól függően) a heti 0,5-1 kg az egészségesnek/elfogadhatónak mondható fogyás, az ezen felüli fogyás esetén még nekik is érdemes szakértői (dietetikus/sportorvos/étkezési tanácsadó stb.) felügyeletet igénybe venni. Kcal-ra lefordítva a heti 0,5 kg fogyásnál kb.-500 kcal-val, heti 1 kg fogyásnál kb.-1000 kcal-val kell csökkenteni az alapjáratot. Persze vannak esetek (jelentős túlsúly, betegség stb.), amikor kemény/drasztikus fogyásra van szükség, de azt MINDEN ESETBEN FELÜGYELET MELLETT kell elkezdeni/végezni.
-A fogyás stagnálása akkor következik be, ha BMR alatt eszel, ezáltal a szervezeted elkezd „éhezni”, és”raktározni”, azaz foggal-körömmel ragaszkodni fog a szervezetedben elérhető bármilyen energiához.

2 éve
#14275
name
reply to name's post #14273
magasság és súly és idő

2 éve
#14274
name
Sziasztok!Új vagyok,és fogalmam sincs hogy kell használni ezt az appot :(

2 éve
#14273
name 1256
reply to name's post #14272
Mi alapján állítottad be az 1200 kcal-t?

2 éve
#14272
name
Üdv. Nagyon szigorúan betartom az 1200 kal bevitelt, eleinte a 200 kal sétát is hozzátettem / akkor fogytam összesen 6-7 kg/ . 8 napja nem mozdul a mérleg. Nem hagyom abba de ez rettenetesen letör, hogy ennyi energia és nem és nem akarn ujra elindulni a súlyom

2 éve
#14271
name 221
reply to name's post #14270
Nem az a lényeg, hogy innentől mindent megvonsz magadtól, amit szeretsz, mert akkor a kedved megy el az egésztől.
Próbáld tartani a makrókat, az össz kalóriát és jó lesz.
A ketchupot vidd fel ugyan úgy elfogyasztott ételnek.
Próbálj valami olyan étkezést kitalálni, összerakni, ami hosszabb távon is fenntartható.
Ha belefér a kalóriádba, makródba a ketchup, akkor hajrá.

2 éve
#14270
name
Kevés ketchupot lwhwt használni ízesítés miatt?

2 éve
#14269
name
reply to name's post #14260
Köszi, megvan!!

2 éve
#14268
name
Hali, kérdésem az lenne h9gy burn energiaital zerot lehet inni diéta közben vagy inkább kerüljem?

2 éve
#14267
name 1
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy abban az esetben ha véletlenül elnavigálok az oldalról,
hogy tudom megnyitni anélkül, hogy ne kelljen mindig bejelentkeznem?
Köszönöm a választ !

2 éve
#14266
name
Jegyzet eltűnésével kapcsolatban, nem hiszem, hogy pontosan azt idéztem elő, de érdekesség azzal kapcsolatban. Windows alatt (gépen) ha megnyitom a jegyzet ablakot, beírok valamit, majd nem a mentésre megyek hanem a mégse gombra, vagy az x-szel kilépek, akkor azt gondolnám, hogy nem mentette le, de ha újra megnyitom a jegyzet ablakot akkor benne van amit beleírtam. Majd újra bezárom az ablakot, szintén nem mentéssel, és napot váltok, mondjuk tegnapra, és utána újra visszamegyek mára, és megint megnyitom a jegyzetet, már nincs benne semmi. Lehet, hogy valakit ez zavart meg, és ezért hiszi, hogy eltűnik a jegyzet.

2 éve
#14265
name 71
reply to name's post #14264
Szerintem úgy kéne megcsinálni, hogy az USDA linkes termékeket ne lehessen mezei userként szerkeszteni. Viszont kéne egy olyan opció, hogy USDA felülírási kérelem, amiben az indokot megírva (pl. nem releváns USDA társítás, hivatkozás hiteles - pl. gyártói - forrásra) lehetne kérni revíziót.

Feltételezem van egy önkéntes csapat, aki ezeket jóváhagyja (hiszen a termékeknél is van ami "fehérré" válik, azaz jóváhagyottá, és gondolom nem egyedül csinálod). Ha nincs, akkor az oldal iránt elkötelezett megbízható felhasználókból lehetne ilyet verbuválni. Biztos vagyok benne, hogy lennének rá jelentkezők, ahogy elnézem, sok a régi, sikeres és emiatt lojális ember a fórumokban is, akik segítik a hozzám hasonló kezdőket, és szívügyük a pontos adatbázis (egy másik topikban is pont az adatok pontosságáról beszélgetek az egyik régi felhasználóval).

2 éve
#14264
name 164
reply to name's post #14261
rost, stb ételinfók manuális átírása: egyszerűen csak nem jutottunk még odáig, de már arrafelé járunk :).

Az még nagy kérdés számomra ezzel kapcsolatban, hogy mi legyen a már usda linkes ételekkel amiknek át akarná valaki írni egy-egy adatát.
(Az rendben van ha valaki beír egy nem-usda-linkes ételhez bármilyen plusz adatot.)
De ahol már van usda - még ha nem is a legpontosabb az adott termékre -, de legalább biztosan megbízható és egységes képet ad.
Ha ezt a korrektorok elkezdik átirogatni egyesével a sorokat, azt még rosszabbnak látom.

Harmadrészt mi legyen ha egy kézzel bevitt adatos ételhez megad valaki usda-s linket. Felülírja?

Ha valaki besegítene az agytrösztbe, jól jönne.

2 éve
#14263
name 164
reply to name's post #14256
jegyzet eltűnés: ezt jelezte már valaki más is, de mivel nálunk jó és előidézni sem tudjuk, így megoldani sem. Ha bárkinek sikerül reprodukálhatóan előcsalni ezt a hibát, kérem jelezze!

2 éve
#14261
name 1256
reply to name's post #14259
Jelenleg csak az alapadatokat (kalória, fehérje, szénhidrát és a zsír) tudjuk magunknak rögzíteni. A többi, kiegészítő adat (rost, cukor, vitamin, koleszterin stb.) egy 2017.szeptemberében történt fejlesztés során vált követhetővé/számolhatóvá azoknál az ételeknél, amelyeknek adatai fel lettek töltve az USDA honlapjáról. Ezeknek kézi rögzítésére (az igények, és az ígéret ellenére) sajnos a mai napig nincs lehetőség. Vagy fejlesztés alatt, vagy valami oknál fogva még nem lett élesítve.

2 éve
#14260
name 1256
reply to name's post #14258
Nézd meg az "Eszközök" fül "Étkezési napló" menüben, van e a dátum és a napok oszlop között egy jegyzett füzet, ha van, akkor ott is megnyithatod a jegyzeted, ha nincs, akkor nem lett elmentve.

2 éve
#14259
name 1
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ha egy új ételt szeretnék rögzíteni és a gyári csomagolás tápanyagtáblázatában szerepel a rost tartalom, én miért nem írhatom be a fehérje, zsír stb-hez hasonlóan? Fontos lenne a rostbevitelre is odafigyelnem.

2 éve
#14258
name
reply to name's post #14257
Köszi a választ....de sajna nem működik....vagy valamit nagyon rosszul csinálok! :)

2 éve
#14257
name 9
reply to name's post #14256
Esetleg nem voltál előtte túl sokáig bejelentkezve úgy hogy észre sem vetted, de kidobott az oldal?
Az oldal használata előtt a bal felső ceruzára kattintva érdemes frissíteni, mert nem biztos hogy megmarad amit beírsz. Vonatkozik ez a Mit ettél beírásra vagy a fórumra is.

2 éve
#14256
name
Sziasztok!...még kezdő vagyok...mai napon írtam a jegyzethez, mentettem.....eltűnt....Hol lehet visszakeresni??

2 éve
#14255
name
reply to name's post #14242
Ó! Ez igazán kedves! :) Sajnos, én azóta sem tudtam beszélni orvossal, pedig 2nél is próbálkoztam. Marha nehéz orvos közelébe jutni. Én is tartottam egész januárban a napi 1300-1400kcalt, sok fehérjével, kevés CH-val. Semmit sem fogytam. (Ellenben wc-re járni sem tudok.) A futásban még mindig bízom, de a hidegre fogom, hogy miért nem húzok futócipőt. Patt helyzet :( Eszembe jutott a gyógyszer adag emelése 75-ről 100-ra, de doki nélkül nem merem. 3 és fél éve nem emelték az adagomat. Hashimoto-s vagyok. Úgy tudom, az folyamatos romlással jár együtt. Én is csak azzal tudom zárni, amivel Te is: már ötletem sincs.

2 éve
#14254
name 9
reply to name's post #14253
Én úgy tudom, hogy ha a mit ettél sorba elkezded beírni a nevét, akkor a saját receptek jönnek fel elsőnek. Persze ehhez tudnod kell milyen néven mentetted el, és ha pl. "húsleves"-nek hívják vagy bármi olyannak amiből van még fenn kb. 10db. De ebben az esetben is a saját jön fel elsőnek, csak nehéz felismerni.

2 éve
#14253
name
Köszönöm a válaszokat!
Így már megtaláltam, de amikor elmentettem, akkor még nem ettem belőle, csak elkészítettem és ki akartam számolni az értékeit. Kár, hogy anélkül nem lehet megtalálni, ha nem vesszük fel a megevett dolgok közé.

2 éve
#14252
name 9
reply to name's post #14250
Még annyit javasolnék a mentett saját receptekhez, hogy írj utánuk valami azonosítót, mondjuk a nicknevedet. Úgy könnyebben azonosítod majd.

2 éve
#14251
name 1256
reply to name's post #14250
A saját, mentett receptjeidet/ételeidet a „mit ettél” sor végén található nagyítóra kattintva hívhatod elő. Azokban javítani az alábbiak szerint tudsz:
-A javítandó ételed/recepted végén lévő három pontra kattintasz, ekkor előjön az „Info”, a „gyorsgomb társítás”, a „saját recept törlés” és a „vonalkód” ikon.
-Az „i” –re kattintva eljutsz az étel info paneljére (itt látható a recepted/ételed adata), ennek alján van az „adatlap megnyitása” ikon, amivel eljuthatsz a szerkesztés oldalra.
-A „szerkesztés” gombra kattintva javíthatóvá válik a recepted/ételed.

2 éve
#14250
name
Sziasztok! Kezdő felhasználó vagyok. A saját mentett rev recepteket hol találom meg? Módosítqni hogyan tudom?


2 éve
#14249
name
reply to name's post #14248
Hát akkor sajna igy marad a zsirja. Ugy is én kezelem, irom Neki a Bázist. Szót fogad, de saját ötletei, akarata nincs a témában. Gépet sem kezel a Drágám. Már a Férjemről beszéltem.

2 éve
#14248
name 1256
reply to name's post #14246
Az értékek, amit írtam számoláson alapulnak, ha eddig 2000 kcal-át 90/170/80 makrókkal evett akkor valahol rossz a beállítás, ugyanis elvileg lehetetlen ez a beállítás. Számolj!

Az oldal szerinti értékekkel számolva:
4gx90=360kcal
4gx170=680kcal
9gx80=720kcal az összesen csak:1760kcal!!!, vajkzsuzsa adatai alapján a makrói F:18%; Sz:34%; Zs:36% (????)

míg 2000kcal
4gx90=360kcal
4gx170=680kcal
9gx100=900kcal az összesen:1940kcal (az eltérés a % beállítása miatt keletkezik, mivel csak egész számú százalékértéket enged beírni a beállításoknál), ezek: F:18%; Sz:34%; Zs:48%

Nekem engedte beállítani/átállítani az értékeket, úgyhogy én is inkább arra gondolok, hogy a kapcsolt felhasználó miatt lehet. (Érdekes lenne, ha a kapcsolt felhasználó felülírhatná az adataimat. Lehet, hogy így van, nem használom a kapcsolt funkciót.)


Most megnéztem, a makrók arányát fogyókúrás módszerre állítva nem engedi felülírni az arányokat, sőt,egyéni módszer esetén „hibás beállítás”-t jelez vajkzsuzsa arányaival a rendszer, azaz azt sem engedi beállítani.

2 éve
#14247
name
Nem megy. Játszásiból feltettem 2000 kalóriáról 2100-ra tenni, ugysem változtat az eredeti számon. Ugysem, ha a másik két makrót csökkentem a zsir javára . Na mindegy. Nem lőnek vele nyulat. Már "csak" sulytartás a cél. Ha kicsuszik a zsirból estére egy kicsit, hát betudjuk az alacsony 80 g- os beállitásnak. :) . A CH szigorubb, mert a Párom cukros, és a 170-es CH kőbe van vésve. Köszi.

2 éve
#14246
name
reply to name's post #14245
Nem hiszem, hogy azért. Ha a kalória változatlan, akkor csak más makró csökkentésével tudsz zsírt emelni.

2 éve
#14245
name
Megpróbáltam, nem engedi a program. Lehet, hogy azért mert nem az én oldalam, hanem kapcsolt felhasználó? De azért nagyon köszönöm.

2 éve
#14244
name 1256
reply to name's post #14243
Ha 2000 Kcal, 90g fehérje és 170g szénhidrát, akkor a zsír 100g. A főoldal makrók beállításánál válaszd az egyéni módot, majd a fehérjének írj 18%-ot, a szénhidrátnak 34%-ot és a zsírnak 48%

2 éve
#14243
name
Hali ! Régen voltam Nálatok. Stagizok, de nem baj. Férjem is kapcsolt felhasználóm, és elérte a sulyt, amit megálmodtunk. Átállitottam a fehérjéjét, a CH-t is sulymegtartó értékre, de a zsirt nem tudom megemelni Neki. Nem tudom mit rontok el. Az össz. kalóriát 2000-re tettük, a fehérjét 90-re, a CH 170. Ezzel csodálatosan tartja a cukor értéket, hisz Neki amiatt kezdtük el, meg az a 8 kiló is jó, amit leadott. A zsirt szeretném picit még megemelni, mert már nem kell, hogy fogyjon, de nem megy. Fogaskerék - értékek - zsir emelés, és beállitás, semmi ! Hogyan kellene. Most 80 grammon van, kicsit emelnénk, mert most a zsir kb 10 grammal sir az arcocska, és a tudat zavarja, hogy nem mind mosolyog :) . Ha tud valaki segiteni, akkor hajrá. Puszi.

2 éve
#14242
name
reply to name's post #14238
Orvosnak feltettem ezt a kérdést, amit Te leírtál. Azt mondta azért, mert átalakult az anyagcserénk. Hát ezt nem értem, lehet hogy ő sem, de valamit mondania kellett.
Én próbáltam már mindenféle mozgást pl egy hétig minden nap 4-6 órán át fát vágtam, vagyis gallyat aprítottam. Egy dkg sem ment le, pedig az evést is drasztikusan csökkentettem.
Most január óta 4 héten át nem ettem kenyeret, más ch-t is alig. Semmi.
Már ötletem sincs.

2 éve
#14241
name
reply to name's post #14240
A futást már próbáltam többször az elmúlt 15-20 évben. Volt sikerélményem, csak le-leálltam vele hosszabb-rövidebb időre. Ősszel 40 perc alatt ment az 5 km-es "rutinköröm", 2 év kihagyás után. Azon csodálkoztam, sokkal rosszabbra számítottam :-) A súlyzós edzést én a konditermekhez kötöm, abban nincs tapasztalatom.

2 éve
#14240
name
reply to name's post #14238
Futni akarsz, amikor a súlyzós edzéshez lusta vagy? :-)
Én fordítva lennék.

2 éve
#14239
name 1256
reply to name's post #14233
A főoldalon, a „Mit ettél” sorban lehet keresni a receptek között, de mások receptjét fokozottan ellenőrizd, mivel sok elavult, hibás adatokkal (vagy nem számol elpárolgással, zsiradék felszívással, téves mennyiségeket alkalmaz) van rögzítve.

Jobban jársz, ha a saját receptjeiddel számolsz, mint ahogy teszik ezt sokan ezen az oldalon.

2 éve
#14238
name
Köszönöm a választ Babi és Ridita. Azt tök nem értem, hogy beállított gyógyszer mellett miért ennyire nehéz súlyt tartani, csökkenteni? Minden vérkép értékem okés, napi 1db 75ös Euthyroxot szedek. Szerintem ezzel nem lehet baj. 1400kcal/nap az az érték, amitől normál felnőtt még épp nem hal éhen. Szóval, csak a mozgáshiányra tudom ráfogni a belassult anyagcserém, esetleg még a középkoromra. Tartok tőle, hogy a súlyzós edzéshez túlságosan lusta vagyok. De a futást szentül megígértem magamnak tavaszra. Már csak egy kis plusz motiváció kellene. Baromi sz*r kevés kajálás mellett kis mértékben ugyan, de mégis alattomosan hízni. Köszönöm, hogy kirinyálhattam magam :)

2 éve
#14237
name 5
reply to name's post #14234
Szerintem az a fő probléma, hogy kicsi vagy. Én is 156 centi vagyok, és gyakran látom, hogy a "nagyok" sokkal többet esznek, mint én, mégsem híznak. Ha a gyógyszered már be van állítva és a diétád is rendben van, akkor az egyetlen módszer az anyagcseréd javítására a súlyzós edzés, mert az izom több kalóriát éget el. Viszont ezzel érdemes vigyázni, mert nekem nagyon megnövelte az étvágyamat, úgyhogy az első pár hónapban még hízni is kezdtem heti három súlyzós edzés mellett, viszont azóta sikerült átlendülnöm ezen és a felszedett súly nagy része izom, úgyhogy bár nehezebb lettem, a derékméretem és a testzsírszázalékom csökkent.

2 éve
#14236
name
reply to name's post #14234
Ha tudnám, csinos lennék, Pm. alulműködő vagyok, jól beállított gyógyszerrel. 172cm, 85 kg 1200-1400 napi kcal mellett már annak is örülök, ha nem hízok.
Vannak akiknek sikerült lefogyni, nekem amióta diagnosztizáltak csak hízok - sajnos.

2 éve
#14235
name
Ma, kíváncsiságból megnéztem a tagok össz fogyását.
2019 01.01-én - 1.494.658 kg volt.
2019.01.31-én - 1.494.658 kg
Kérdésem az, hogy valóban egy hónap alatt egy dkg-ot sem fogyott volna a társaság ?
Lehet, hogy nem működik a számláló ?

2 éve
#14234
name
Sziasztok! Iszonyatos mértékig belassult az anyagcserém. Napi 1400 kcal mellett hízogatok-tartom a súlyom. 152 cm vagyok, 59 kg, 45 éves, beállított pajzsmirigy alul működéssel. Tudtok segíteni? mivel gyorsíthatnám be? Köszi előre is :)

2 éve
#14233
name 1
Sziasztok! Tudtommal sok ételrecept fel van víve az oldalra, de nem tudom, hogyan lehetséges elérni őket arra a célra, hogy össze tudjak belőle menüt állítani! Tudtok ebben segíteni?

2 éve
#14232
name 221
reply to name's post #14231
Neved mellett jobb oldalon van 3 fehér vonal, az a lenyíló menü és ott...
Eszközök / Cél beállítása

2 éve
#14231
name
Sziasztok! Technikai kérdésem van: utoljára 2 éve kellett fogynom, eztel a programmal sikeres volt, most újból eljött az idő... :(
Nem tudom, hogy aplikáción belül hol kell átírni a célsúlyt és a céldátumott. Valaki?

2 éve
#14230
name
reply to name's post #14229
Kedves Inci! Köszönöm a válaszodat! Igazából nem akarom én ezt véresen komolyan venni, az is jó ,ha csupán az egyes edzések közötti különbségeket látom. Alapból 68 és 73 között szokott lenni napközben a pulzusom, e fölé csak edzéseken ment. Nehéz fizikai munkát nem-vagy csak ritkán végzek.Napközben átlag úgy 5000 körüli lépést számol az óra ( a trambulin edzés napján ez 11000 fölé ment, ami tényleg nem csoda) A jövő héten kiváncsi leszek az eredményekre, ugyanis minden második héten súlyzót is használunk. Nincs súlyfeleslegem szerencsére, azért használom a Bázist, mert így 50 fölött nem árt kontroll alatt tartani szerintem az étkezést, nehogy elszaladjon a ló:))) Próbálom kitapasztalni majd az óra használatát hosszútávon, köszönöm az ötletet!

2 éve
#14229
name 9
reply to name's post #14228
Fitbit Charge HR-t használok már második éve, elég megbízható kütyü.
Nem vagyok sportos, ezt mindig el is mondom, de vannak a méréssel kapcsolatos tapasztalataim.

Az egyik az, hogy ezek a mérők a BRUTTÓ kalóriaégetést mutatják, amiből le kell vonni a BMR adott időszakra vonatkozó égetését. Csak magamat tudom, óránként cca 60 kcal-t égetek BMR-ként, a többi a mozgás. Ez naponta 1400kcal összesen. A napi intenzitásom a további 600kcal, mert az összes égetésem naponta 2000kcal körül van, ezt lemozgom a konyhában, a melóban (kereskedelem).
Ezzel a napi rutinnal égetek tehát 16 óra alatt (ha 8-at alszom) 600 kcal-t, az óránként (600/16)37,5 kcal, tehát ha nappal nézem a kütyümet óránként kb 97,5....kb 100kcal az égetésem. Mindezt művelem úgy, hogy kb 80-82 a nappali pulzusom.

Ha bruttó 240kcal volt az égetés egy edzésen, és feltételezzük hogy az 1 óráig tartott, akkor a plusz égetés 140kcal volt.

Utána kellene nézned hogy mikortól kerülsz a zsírégető zónába, mert ez a 84-es pulzusszám egy edzés alatt maximumnak nagyon kevés. Lehet hogy nem jól mért a kütyüd? Attól hogy valaki sportol, nem lesz alacsonyabb a pulzusszáma ennyivel, a nagy sportolóknak is felmegy a pulzusszámuk kemény edzés vagy verseny alatt.
Ha valami fizikai munkát is végzek, akkor simán felmegy a pulzusom 110 fölé, és nem vagyok rosszul....a fizikai munka már csak ilyen.

Nem olyan régen írtam hasonló bejegyzést egy napomról, ahol kemény egész napos favágó, fahordó munkával reggeltől délután 3-ig összeraktam 19000 lépést a kütyümbe, és mindössze 600 kalóriával égettem többet mint egy sima nyugis láblógatós napon.

Ugyanígy a trambulinos edzést is újra lehet gondolni...vajon tényleg elég az a plusz 600kcal?

Talán hosszútávon ha méred amit megettél és méred amit lemozogtál - meg tudod vizsgálni mekkora volt a deficited. Ha megkapod azt az 1kg fogyást 7000kcal deficittel, akkor jól mérsz. Ha nem, akkor vagy a bevitt kalóriát méred rosszul, vagy a lemozgottat.

2 éve
#14228
name
Sziasztok!Véleményeteket szeretném kérni egy dologban. Kaptam egy aktivitásmérő órát, most ezzel tesztelgetem az edzéseimet kalóriaégetés szempontjából. Nem csúcskategória, nem is várok halálpontos eredményt. Csoportos női tornákra járok heti 4-5 alkalommal. Az edzőtársaim között 2-3 nőnek van hasonló v. ilyen órája, így összehasonlítgatjuk az ederményt- így alakult ki közöttünk egy kis meghasonlás. Az alakformáló és a "has-popsi" edzés után nagyon különböző kalóriaégetési eredmények jöttek ki. Nekem 240, az edzőtársamnak a duplája. Ez létezik??? Persze tudom, hogy sok mindentől függ- életkor, testsúly, magasság, edzettség, intenzitás stb......Magasságban, súlyban kb hasonlóak vagyunk, ( én 52, Ő 47 éves)- mondjuk én 15 éve sportolok rendszeresen, Ő csak 2 éve, az azért látszik, hogy nekem több az izomzatom. Odateszem magam minden edzésen, ezt meg is szokták jegyezni- szóval ezzel nem lehet baj.:) Az edzőnk szerint az edzettebb embereknek többet kellene égetni, ugyanakkor - mivel az óra kimutatja az edzés alatti legmagasabb pulzusértéket- és szerintem nyilván ezek alapján mér- a társam pulzusa 118-ra ment fel, az enyém csak 84-re. Úgy gondolom, Ő azért égetett annyit, mert jobban dolgozott a szíve, az enyém már jobban hozzászokott az edzésekhez. Akkor viszont mégsem az edzett ember éget többet ahogy az edző mondta......A trambulin edzésen, ami tényleg kemény 608 kalóriát égettem- ott egy másik 30 körüli edzett lánynak 589 kalóriát mutatottaz órája, amit reálisnak gondolok, mert nem olyan eget verő a különbség.Szóval nem hinném, hogy az én órám romlott el ( mert iyen vélemények is elhangzottak:) ). Mondjuk nem egetrengető ez a probléma, meg igazából érdekesség csupán összehasonlítgatni az egyes edzések értékeit- csak elgondolkodtató a kérdés és ráadásul ahányan vagyunk, annyi féle képpen értékeltük a különbségeket. Van valakinek hozzáértő véleménye??? Szívesen venném. Köszönöm.

2 éve
#14227
name 1256
reply to name's post #14225
Nincs rá lehetőség. Esetleg jelezd szándékod az alábbi e-mailre:

„Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: kaloriabazis@gmail.com „


2 éve
#14226
name 1256
reply to name's post #14224
Szerintem ezt az észrevételt inkább a „Hibák az oldal működésében” topikban ismételd meg, ott nagyobb az esély, hogy olvassa az oldal üzemeltetője.

2 éve
#14225
name
Hogyan tudom törölni magam az oldalról?

2 éve
#14224
name 2
Sziasztok!

Észrevettem egy kissé zavaró dolgot a receptszerkesztőben. Amint hozzáadok elpárolgást, vízveszteséget a listához, a kész ételt utána valami oknál fogva űrmértékben (ml, cl, dl, l) számolja független attól hogy köret, leves, készétel vagy bármi a típus. Ez minimum kellemetlen, jó lenne valamit kitalálni rá.

Üdv,
Attila

2 éve
#14223
name 1256
reply to name's post #14221
Ha elérted/közel a célod, állíts be "új célt", ami nem más, mint a súlytartás:

"Szervezeted alapvető működése által napi .... kcalt égetsz el. Ezt az energiát akkor is elégeted ha egész nap csak fekszel (ez a BMR, angolul Basal Metabolic Rate, azaz alapanyagcsere értéked). Alapjárat kcal égetésed napi .... kcal. Ez azt jelenti, hogy ennyi energiát égetsz el összesen a szokásos napi életviteled által (munka, iskola, stb). Sporttevékenységed ebbe nem számít bele, azt külön tarthatod nyilván a főoldalon, a "Mit sportoltál?" ablakban."

Azaz állítsd be (fix) keretre a cél/jelenlegi súlyod alapjáratát,ezt kell tartanod, amit érdemes egy ideig kontroll alatt tartani, mert itt bejöhetnek azok az egyéni eltérések, amik eddig nem jelentettek problémát (pl.téves bevitelek/égetések/alapanyagcsere eltérések)

(Remélhetőleg eddig a BMR körül ettél, így nem lesz jelentős az eddigi kereted és az alapjárat körüli érték között, mert ezzel bizony számolnod kell)

2 éve
#14222
name
Tisztelt Kalóriabázis!
A napi vízfogyasztás miért ml-ben lett kalibrálva? Nem életszerű, ha azt mondom, hogy megittam 200-300-500 ml, vagy 1500-2000- 3000 ml vízet.
A legjobb az lenne, ha választható lenne, hogy ml-ben, dl-ben, vagy l-ben akarom e megadni az elfogyasztott mennyiséget.
Sziasztok

2 éve
#14221
name
T. Kalóriabázis, Kedves Sorstársak!

Jó ütemben halad a fogyókúrám a Kalóriabázis segítségével, DE -most jön a DE- hogyan tudom a Kalóriabázis segítségével megtartani a súlyomat?

Van erre valamiféle alkalmazás?

Mit tanácsoltok?

2 éve
#14220
name 71
reply to name's post #14219
A mobil alkalmazással nem használható a vonalkód olvasás. Ha a böngészőn keresztül próbálod és úgy sem megy, az böngésző és telefon függő, de alap tézis, hogy az engedélykezelőben (ami szintén rendszer és gyártó függő hogy miként működik) a kamera és mikrofon használatát engedélyezni kell a böngészőnek.

2 éve
#14219
name
Sziasztok, aztszeretnám megtudni hogy a vonalkod gombot mobilon sehogy sem sikerült használnom. Van valahol beálitási lehetöség? Köszönöm ☺

2 éve
#14218
name
reply to name's post #14217
Köszi szépen!

2 éve
#14217
name
reply to name's post #14216
Természetesen csak amit elfogyasztasz- csont és héj nélkül, a nettó súly számít.

2 éve
#14216
name
Sziasztok!
Ha például csirkecombot vagy más csontos húst eszünk akkor azt a csonttal együtt vagy anélkül kell lemérni? Valamint ha például banánt vagy narancsot fogyasztunk akkor hámozatlanul vagy meghámozva kell lemérni?

2 éve
#14215
name 29
reply to name's post #14214
Köszönöm szépen!

2 éve
#14214
name 1256
reply to name's post #14213
„Kötetlen csevegés” topik 6932-6933 számú hozzászólás.

2 éve
#14213
name 29
Kedves régi tagok! A barátnőm most akar csatlakozni az oldalhoz. Szeretném, ha elolvasná azt a két fontos bejegyzést, amit mindenkinek ajánlotok. Sajnos nem találom, segítsetek. Melyik topik, hányas számú bejegyzése volt?

2 éve
#14212
name 1256
reply to name's post #14210
Az étel végén lévő három pontra kattintasz és a kedvenc gomb társításával megjelölöd vagy a kedvenc törlésével törlöd onnan.

2 éve
#14211
name
Sziasztok!
Szeretnek edzostarsat talalni Budapesten, van itt esetleg ilyen topic, vagy valallkozo szellemu lany, aki csatlakozna hozzam?
Koszi!

2 éve
#14210
name
Hogyan lehet a kedvencek közül,bármelyiket törölni,cserélni?Köszönöm!

2 éve
#14209
name 71
reply to name's post #14208
Szia, annyit szív fel, amennyit beleteszel (persze bizonyos szélsőségek között). Azt mondják hogy a jó pergős és nem szétfőtt rizs elkészítéséhez a súlyának kétszerese kell vízben. Elpárologni meg főleg ha fedő alatt csinálod vajmi kevés fog, de ha meg akarod tudni, akkor pontosan mért meg az alapanyagokat, add össze a tömegüket, majd az elkészült rizst is mérd meg, és a különbség az elpárolgás.

De szerintem az eredeti hozzávalók súlyának számolásával sem tévedsz...

2 éve
#14208
name 5
Sziasztok, én mindig a víz felszívás, elpárolgàs témával vacillalok. Van esetleg tippetek, hogy hány százalék vizet szív fel a rizs, a lencse és a rizs a száraz súly alapján? Ha ugyanannyit számolok, mint az eredeti hozzávalók, nagyot tévedtem?2 éve
#14207
name
reply to name's post #14204
Köszi szépen!

2 éve
#14206
name
reply to name's post #14202
Hmmm...azt hiszem már is tisztábban látom, igazad lehet, tej viszlát, helló leves :)

Az esti virslit csak azért eszem,hogy ne délben este is csirkét egyek(pedig szeretem nagyon) és este kívánom a legjobban az ételt, mert a munkanap végére fizikailag kimerülnek a készleteim és még gyógytorna is vár rám.

Az is tetszik hogy grammra felturbózom a köretet zöldséggel, ezt is bevezetem azt hiszem.

Nagyon köszönöm, hogy ilyen jó tanácsokat adtál és segítőkész voltál :)

ui.: már csak 102.9 vagyok :) látom már a 99-et és végül a 90-et :)

2 éve
#14204
name 9
reply to name's post #14203
Szia!
Ha a BMR közelében tartod a keretedet minden nap, nem tévedhetsz.
Mindegy mit dolgozol, mindegy mit csinálsz egész nap, a BMR nem változik.
Mi történhet? Fizikai munkás napokon többet égetsz, jobban fogysz.
Idővel, néhány hét múlva meg fogod látni a számokat....vajon mennyivel többet adsz le azon a héten amikor dolgozol, és mennyit ha suliban vagy?

Amíg nincsenek tapasztalati számaid, hiába görcsölsz erre a kérdésre rá. Belőled is egy van, mindenki másképp "működik".

2 éve
#14203
name
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy, egy hetet dolgozom napi 7 órában árufeltöltő,pénztárosként másik hetemen pedig az iskolapadot koptatom, és nem jutottam dűlőre hogy miként kéne csökkentenem az iskolás hetemre számolandó kalóriák számát mivel ugye a munka nélkül kisebb kalóriaszámot kellene tartanom. (iskolás héten nem dolgozom) ebben kérném segítségeteket.

2 éve
#14202
name 1256
reply to name's post #14188
…hát igen, a húúús! Megértem, számomra sem étel az étel, ha nincs benne hús (bár engem igen kevés főzelékre tudnál „meghívni” : ), amit csak azért nem emeltem ki különösebben, mert te laktatóbb/táplálóbb étkezésre vártál tanácsokat. A hús jó! Sőt, minden étel jó, ha fellelhető benne a hús (szerintünk!!). Viszont éhség ellen az elegendő - (azaz a makrót nem túllépve, de nem is alacsonyan tartva) és lassú felszívódású szénhidrát, míg a teltségérzéshez a sok rost a megoldás. Továbbra is azt gondolom, hogy:
- szép lassan csökkentsd a tejet (nem a tejjel van a bajom, én is imádom a tejet, bármikor, bármennyit meg tudnék inni belőle), és inkább egyél helyette.
-próbáld meg kerülni a hideg étkezést, na jó, reggelire belefér (azonban itt is érdemes kerülni a mindennapi kenyér/felvágott/virsli/sajt/tej kombót), de ebédre/vacsorára kész kalória pazarlás.
Ebédre/vacsorára érdemes egy könnyű levessel számolni, ez eltelít. Ha hétvégén 4-5 adagra megfőzöd és nincs benne könnyen romlandó pl.tészta (ezt érdemes külön főzni), minimum 3-4 napra elegendő lehet, míg a második fogást hét közben is kitalálhatod.
Egy könnyű leves után, nyugodtan tervezhetsz a tányérod egyik felére (kb.egy tenyérnyi) húst, a tányérod másik felére jó „szénhidrátokat” azaz köretet úgy, hogy annak fele zöldség, másik fele rizs/rozs/köles/bulgur/tészta stb. Hogy ezt a köret kombót külön-külön párolod, vagy egybe főzöd, már megint csak ízlés kérdése. Én jobban kedvelem a zöldségeket a rizzsel/rozzsal/kölessel/bulgurral együtt főzni (a megfelelő időt meghagyva nekik), mint külön-külön.

Mutatok egy példát - a vacsorádat alapul véve -, hogy miről próbállak „meggyőzni”? (kérlek, ne csak a mennyiséget -bár az sem semmi-, hanem a makrókat is figyeld):

200 g (2dl) tej 1,5% kcal: 88 (f:6; sz:9; zs:3) míg egy könnyű leves pl.
500 g tárkonyos gombaleves kcal: 59 (f:3; sz:7; zs:3)

124 g Délhús roppanós virsli kcal: 281 (f:15; sz:2; zs:24) míg
180 g Grillfűszeres csirkemell kcal: 282 (f:43; sz:2; zs:11)

120 g korpás zsemle kcal: 274 (f:11; sz:56; zs:2) míg a legegyszerűbb/legolcsóbb/legközismertebb körettel számolva
120 g főtt rizs kcal: 135 (f:3; sz:27; zs:2) ami bármilyen zöldséggel/tetszés szerint turbózható pl. 60 g vegyes zöldségkeverék kcal: 44 (f:2; sz:8; zs:0)

A vacsorád összesen: 444 g és kcal: 643 (nem számoltam bele a kakaóporodat) míg az én verzióm 860 g és összesen 520 kcal

ettől a mennyiségtől egy étkezés során szerintem te is kiütnéd magad : ) persze nem az a cél, hogy kiüssük magunkat (vagy legalább is nem itt : ) ), hanem, hogy jól, egészségesen, elégségesen étkezzünk, miközben fogyunk/súlyttartunk. …és ha szeretnénk a vacsora "előírásainak" is megfelelni, - azaz ne együnk lefekvés előtt sokat/nehezet/szénhidrátot stb. – vagyis mindennek csak a felét együk meg, akkor is 430 grammot rögzíthetünk 260 kcal-val.

... vaqy, a héten főztem egy gazdag tavaszi levest, mivel tegnap későn értem haza, nem volt időm megfőzni a mai „tervemet”, ezért ma ebédre (jobb híján nem lévén) 624 gramm levest csomagoltam befőttes üvegbe belőle, (látod a mennyiséget magad előtt, ugye? majdnem egy befőttes üvegnyi zöldborsó/zöldbab/kovászos uborka mennyiség) összesen 274 kcal-t (f:12; sz:52; zs:3) rögzítettem és még így sem teljesítettem az ebéd tervemet. Szerinted jól laktam?

De ezek az én receptjeim, az én számaim, keress az ízlésednek megfelelő recepteket, számolj, ha kell, egyes hozzávalókat bátran helyettesíts, ha segítség vagy recept kell (add meg a konkrét paramétereket és) kérdezz, de az utad neked kell kitaposni.

2 éve
#14201
name 71
reply to name's post #14200
Esti étkezés alatt főétkezésre, vagy nassolásra gondolsz?

Ha a nassolásra, akkor én vagyok az élő példa. Csak úgy tudsz leszokni róla, hogy elhatározod, és abbahagyod, drasztikusan, átmenet nélkül. Az első néhány nap nehéz (nekem pokoli nehéz volt). Most már hetek óta nem eszek vacsora után (gyümölcsöt, zöldséget sem, tehát semmit, csak vizet iszom). Az agyam még kívánja, a testem már nem. Már elviselhető. Gondolom idővel elmúlik. Direkt kísértem magam, egy félbehagyott 300 grammos Milka Oreo csoki van a szekrényemen. Direkt azért félbe hagyott, mert az "ezt még megeszem és utána többet nem" az gyakorlatilag a biztos sikertelenség.

Anno 9-10 éve a cigiről is így szoktam le.

2 éve
#14200
name
Sziasztok!
Üdv az oldal tagjainak és használóinak!
Szeretnék tanácsokat kérni az esti étkezésről történő leszokással kapcsolatban.
Van akire emiatt (is) rakódott fölösleges testsúly?
És ha igen ők milyen tippeket tudnak adni?
Minden választ megköszönök. (És a nagy számok törvénye alapján a búnkó embereket is elviselem.)
27 éves férfi vagyok 30+ kiló túlsúllyal.

2 éve
#14199
name 9
reply to name's post #14197
A heti 2kg egy olyan szám, amit kb lehetetlen teljesíteni, nem értem miért akarsz ilyen gyorsan fogyni? Gondolom nem ilyen gyorsasággal jöttek a kilók, a távozásuk sem fog így működni.

2kg fogyást a TLC-n látok, amikor az "Élet 250kg felett" c. műsor nézem, és bizony olyan 300kg körüli embereket 1200kcal-os diétán fogyasztanak, persze orvosi felügyelet mellett.
Honnan találtad ezt ki?

Próbáld meg beállítani a keretedet napi fix kalóriával a BMR-ed környékére, és próbáld ki mennyire tudod ezt tartani? Bármikor átállíthatod, nincs mit veszíteni.
A Főoldalon a makróknál beállítod a Fogyókúrás makrókat, így 20-50-30% lesz a keretedben a makrók száma, ami teljesen jól működik.

Hogy mikorra mennyit fogysz? Nem tudni.
Kérdés az hogy mennyire tartod be, mennyire pontosan vezeted az étkezésedet, mennyire látod a buktatókat egy-egy ételnél (elpárolgás, vízfelszívás), és persze hogy mennyit mozogsz.

Kezd el, és csináld hogy megismerd! Felvittél már néhány napot hogy eddig mennyit ettél?

2 éve
#14198
name
Tisztelt KalóriaBázis!
Élve az akciós lehetőséggel 2019. 01.07./15:07-én OTP-s átutalással a megadott MAGNET BANK MAGYAR MÁTÉ EV címre elküldtem a kért összeget, de az eddigi tagságom lassan lejár, de a hosszabbításom azóta sem realizálódik -:( Igaz ugyan, hogy olvastam a prémium tagság meghosszabbításnál, hogy( idézem ): " Ide kell fizetéskor kapott kódot beírni, hogy aktiválni tudd a Prémium tagságodat", de ilyen kódot én nem kaptam ! Tisztelettel kérem a további egy évre történő szíves meghosszabbítást ! Köszönettel:parasicsj@digikabel.hu-ról

2 éve
#14197
name
Szia! Az lenne a gondom hogy, be szeretnem allitani hogy heti 2 kg otfogyjak de a rendszer nem engedi mert a kaloriat minuszban adja meg, ami nem lehet, ha napi keretet allitok be akkor azt irja hogy 2024 re tudok lefogyni, bar ezt hagyja beallitani. Tehat hogy tudom a heti fogyas szerint vagy akar damuta alapjan is beallitani a fogyasi tervem?

2 éve
#14196
name 4
reply to name's post #14194
Köszönöm a válaszodat és a linket.

2 éve
#14195
name 4
reply to name's post #14192
Az orvos 1200 Kcal-s diétát javasolt,de ez szerintem eléggé drasztikus. Ez az oldal 1985 Kcal-t ajánlott napi keretnek és szépen elindult a fogyása.Igyekszem odafigyelni a változatos tápanyag bevitelre,csak hát ugye nem vagyok dietetikus.
Köszönöm a válaszodat!

2 éve
#14194
name 9
reply to name's post #14189
Nem ismerem a kiskamasz problémáját, nem tudom hogy elhízott-e vagy csak egészséges akar maradni?

Van egy blog amit egy (már) huszonéves ír, írt, ő is sokat küzdött a súlyával, a betegségét is megtalálták, de saját maga találta meg a megoldást.

https://fitt-etelek-tarhaza.blog.hu/2017/02/28/bemutatkozas_1291

2 éve
#14192
name 424
reply to name's post #14189
Novesben levo kiskamasznak orvosi felugyelet nelkul nem ajanlanek semmilyen ugymond fogyokuras modszert a sulycsokkentesre. Boven eleg, ha odafigyel az etelek minosegere , lemond az ilyen-olyan nassolasokrol, edessegrol ( na egy keves magas kakaotartalmu - 80% -os - csoki belefer NEHA, uditoket sima vizre csereli es sportol, mozog

2 éve
#14191
name 424
reply to name's post #14190
Masik topikban irtam feherjeforrasokat es masok is irtak neked. DE: mennyi a kereted 140 kilosan, ha a 20% feherje csak 42 g? Az nem gond ha egy nap nincs meg ateljes keret, masnap kicsit tobb, nem tudod olyan pontosan beloni a 20-50-30 aranyt, de az mar baj ha tul keveset eszel, tul kicsi keretet allitottal be, az valahol vissza fog utni! Errol rengeteg beszelgetes volt, olvasgass a forumon!

2 éve
#14193
name 71
reply to name's post #14191
Köszi a válaszod. Megnézem hamarosan a másik topikot is. Nehezen igazodok még ki ezen a fórumon, sokat fórumozok, de teljesen más motorokhoz vagyok szokva.

A keretem így alakul (a rendszer fogyókúra nevű beállítása alapján): fehérje 121, szénhidrát 304, zsír 81.

A 42 gramm az nem a 20%, hanem annyi hiányzik a mai minimumomból, tehát a 121 grammból. Elnézést ha félreérthető voltam, bár most hirtelen nem látom, hol írtam ilyet? Lehet egy másik topikban?

2 éve
#14190
name 71
Sziasztok. Ma nem ettem a rendszer szerint elég fehérjét. Való igaz, ma nem ettem tojást, ami tegnap megdobta a számaim.

A szénhidrát és a zsír az oké, jóval alacsonyabbak, szépen mosolyognak.

Mi az amivel hirtelen 42 gram fehérjét be tudnék vinni?

Illetve mi van, ha egy nap nincs meg a szükséges mennyiség?

2 éve
#14189
name 4
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy növésben lévő kiskamasznak is megfelelő e az oldal által ajánlott zsír,fehérje és szénhidrátbevitel?
A választ előre is köszönöm.

2 éve
#14188
name
reply to name's post #14175
Köszi a kielégítő választ, hasznos volt. Azt hiszem a túró verzióit fogom próbálgatni, mert nálam a túró nagyon nyerő élelmiszer.
Egész hétre szoktam bevásásrolni, és kb. amit leírtam azt eszem minden egyes nap csak az ebéd nem egyforma minden héten, inkább a vacsora, ami fejtörést okoz mindig.
Amikor dolgozom (szobafestés) estére nem mindig érzem kielégítőnek a mennyiséget és nem jó érzés korgó gyomorral lefeküdnöm(persze gondolom nem egyforma két munkanapom, biztos vannak napok,mikor többet égetek és ezt érzi a szervezetem).
Ami nélkül nem tudnék dolgozni az a hús, főzelék ,hús és még egy kis hús :)
Azért eszem bmr alatt mert megengedek magamnak heti 1 néha 2 bűnözős napot, mert anélkül nem bírnám pszihikalilag hosszú távon. tudom,hogy nem a legjobb módszer még úgy sem,hogy már bevált 2 éve, ezért elfogadok minden jó tanácsot.
Ui.: bocsánat a késői válaszért

2 éve
#14187
name
reply to name's post #14186
Ezer hála és köszönet!

2 éve
#14186
name 424
reply to name's post #14185
beirod az etelt a karesobe, mikor megkapod a sor vegen levo 3 pontra kattintassz, ott van egy i (informacio) ful, arra kattintassz, elojon a recepted, tapanyagtartalommal, hozzavalokkal, es egy "'Adatlap megnyitasa"' gombbal .Ekkor latod a receptet ugy ahogyan felvitted es a szerkesztes gombra nyomva tudod modositani. Erre szukseg is van, mert nem minden alkalommal ugyanakkora hus, repa, stb kerul a levesedbe peldaul, tehat ahanyszor ujrafozod erdemes javitani. Ne felejtkezz meg a vizrol es az elparolgasrol, na meg a zsiradekban sult dolgoknal a felszivodott olajrol/zsirrol

2 éve
#14185
name
Szervusztok Kedvesek! Viszonylag új vagyok, 2-es diabétesszel és 160 CH-ra szorítottak.
Elképesztően gazdag a kaja adatbázis itt, de mivel én imádok sütni-főzni, saját kajáimat is szeretném rögzíteni, a pontosság kedvéért. Néhányat már meg is tettem, az ikonból azt is tudom, hogy csak én látom, viszont azt nem tudom, hogy korábban rögzített receptemet hol találom? Van, hogy kifelejtettem belőle egy hozzávalót, hozzáírnám, vagy legközelebb más alapanyagból készíteném, stb. ilyesmi miatt szeretném megspórolni az újra bepötyögést. Köszönöm, ha valaki megsegít a válasszal! :)

2 éve
#14184
name 9
reply to name's post #14183
A grafikon menüpontban minden általad rögzített adatot meg tudsz nézni egy általad kívánt időszakban.
Először is add meg az időszakot....mondjuk a kezdeti dátumodtól. Nem baj ha nem pontos, kicsit lőj elé, mert látni fogod majd a grafikonon hogy mikor írtál be először adatot, és simán átírhatod a dátumot. Ne felejtsd el menteni az időszakot!

Ha méred magad, és ezt be is írod a főoldalon, akkor pipáld ki a listában melyik adatot akarod látni. Én az aktuális súlyt szoktam beírni a főoldalon, a tervezett fogyást és az aktuális súlyt szoktam kipipálni a listában....de ez egyéni. Viszek fel körméretet is, ezt ritkán nézem csak meg, mert ez lassú változás, de van akinek ez a fontos.
A zöld csík a mindenkori (alul van az időskála) súlyodat látod, a sárga csík a tervezett fogyásodat mutatja. Ha ezek megközelítik egymást, akkor terv szerint haladsz. Ha nem, akkor vagy lassabban vagy gyorsabban történik a változás, tudod majd elemezni annak tudatában hogy mennyit ettél és mennyit mozogtál adott időszakban....ezt csak Te tudod.

A szürke csík a trendvonal. Ezzel nem szoktam foglalkozni, ez nekem csak iránymutatást ad, egyszerűen akkor jó ha lefelé halad, mert akkor jó a "trend".

Minél több adatot rögzítesz, annál több elemzést tudsz készíteni magadnak. Pl. ha van olyan időszakod amikor számolás mellett eszel kenyeret vagy mást eszel helyette...összehasonlíthatod hogy milyen hatással van rád a kenyér fogyasztása annak tudatában hogy a keretedet ugyanúgy betartottad. Persze ez nem egy-két hét adata, hosszabb időt érdemes figyelni, és a váltások időpontjait feljegyezni valahova, akár a MA felirat melletti jegyzettömbbe. (ha ezt elfelejted az sem baj, mert kimented excelbe az étrendet és látni fogod)

Én ennyit tudok mondani, de hátha lesz még valaki aki tud mást is.

2 éve
#14183
name
BÚÉK mindenkinek!:)
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Október végén regisztráltam és nagyjából átlátom már a honlap működését, de a Grafikont még nem sikerült teljesen értelmeznem. Valaki ebben tudna segíteni?, hogy röviden elmagyarázza? A GYIK részlegben is néztem,de nem találtam róla infót.

2 éve
#14182
name
En szemely szerint nagyon elegedett vagyok az Onok oldalaval 2017-ben a kalkulator segitsegevel sikerult lefogynom 22 kg-ot, de tavalyi ev folyaman visszahiztam 8 kg-ot, amit 01.01.2019-en ismet a kalkulator segitsegevel tobbet szeretnek fogyni, a legborzasztobb hogy igy derul ki mennyire egeszsegtelenul eszek a zsir dominal az etrendemben, az oldal segitsegevel probalom felallitani a helyes aranyokat. Koszonom hogy tagja lehetek. Tisztelettel Kovago Katalin

2 éve
#14181
name 424
reply to name's post #14176
Nalam sem mukodik a sajat etelekre es receptekre, csak amik a kozosben vannak

2 éve
#14180
name 424
reply to name's post #14177
ha jol ertem, az adott etelnel meg van adva 1 adag mennyi mennyiseg es ezt hozza neked elo. Mikor irod be, hogy mit ettel, a mennyiseget tudod valtoztatni, ha nem 1 adagot, hanem x grammot irsz, vagyis a mertekegyseget atirod grammra a felugro ablakban.

2 éve
#14179
name 1256
reply to name's post #14176
Ha nem megy, próbáld meg pár perc múlva újra. Nálam is kiszámíthatatlanul működik, hol kedvencbe rakni, hol onnan törölni nem tudok rögtön, vagy csak többszöri klikkelésre.

Biztosan észrevetted, hogy év vége óta folyamatosan fejlesztik, javítják az oldalt, reméljük hamarosan megoldódik a probléma.

2 éve
#14178
name 1256
reply to name's post #14177
Szerintem sehol. Valószínűleg, ha sokat fogod felülírni, idővel az új mennyiséget fogja felajánlani.

2 éve
#14177
name 1
Hol lehet a program által aut. felajánlott mennyiségeket nullázni vagy átírni?
Részletesebben.
Adott egy élelmiszer amit minden nap eszek, de változó mennyiségben. Helyesebben mostanában csökkentettem a mennyiségét. Viszont a program, mikor ezt az élelmiszert beírom, aut. felajánlja az eddigi mennyiséget.
No ezt hol tudom nullázni vagy átírni?

2 éve
#14176
name
Hello,
Hátha tud valaki segíteni...?
Nem tudok kedvencet felvinni. Hiába kattintok a csillagra, nem ugrik fel az ablak.
Illetve egyetlen ételnél sikerült - ezért tudom, hogy meg lehet csinálni, de nem tudtam reprodukálni.
Előre is köszönöm a segítséget!

2 éve
#14175
name 1256
reply to name's post #14174
Mivel nem ismerem az ízlésed, és nem tudom, hogy magadra főzöl e vagy főzöl e egyáltalán, így most konkrét recepteket nem írnék. Az élelmiszerekre vonatkozóan csak a szokásos tanácsokat tudnám adni (teljeskiőrlésű termékek, bulgur, köles, zab, rozs, rizs, sok-sok-sok-sok-sok zöldség stb.), de szerintem ezeket te is fel tudnád sorolni (ha mégsem, kérlek, kérdezz bátran).

Én próbálok előre tervezni és változatosan étkezni, ezért a reggelit (is) a következők szerint szoktam csoportosítani: húsos, halas, „vega”, zabkásás. A túró nagyon jó élelmiszer (látom eszed), kevés natúr joghurttal, sóval kikeverve (és innen már csak az ízlésed, fantáziád szabhat határt) sonka csíkokkal, maradék (felaprított, natúr) sült hússal, tonhallal vagy zöldségekkel (paprikával, kígyóubival, répával stb.) húsos/halas/vega túrókrém készíthető. De desszertnek, köztes étkezésnek édesen is elkészíthető.
A tojásból is lehet tojáskrémet készíteni, kevés joghurttal ízlés szerinti fűszerekkel, zöldségekkel, hússal vagy hallal stb. kikeverve. Tojásból az omlettek is nagyon kiadósak tudnak lenni. Kevés zsiradékon, szintén ízlés szerinti fűszerekkel, zöldségekkel (gomba, paprika, spenót stb. külön- külön vagy vegyesen), hússal vagy tonhalal. Ha így „feltupírozod” az omlettet/rántottát még kenyér sem kell mellé (vagy épp csak annyi, hogy „kinyald” a tányért/serpenyőt), inkább szeletelj fel hozzá sok zöldséget (paradicsomot, paprikát, uborkát stb). Legyen minél színesebb az a tányér!
A zabkását is lehet változatosan készíteni, különféle idény gyümölcsökkel, túróval, magokkal, néha egy kevés étcsokival ;) Valakitől olvastam itt az oldalon, hogy kávéval ízesíti a túróját, nagyon megtetszett az ötlet, ki fogom próbálni a túrós zabkásámat kávéval ízesítve : )

és ez csak a reggeli, hol van még a többi étkezés : )

Tudom, hogy nem az volt a kérésed/kérdésed, hogy véleményt mondjanak az (általad is egyhangúnak, nem kielégítőnek tartott) étrendedről, és azt is tudom, hogy a megadott étrended csak egy kiragadott példa a mindennapokból, de azért mégiscsak - szeretném elmondani, hogy mi jutott eszembe róla, hiszen - mutat valamit.
Próbáld meg kerülni a hideg étkezést.
Soknak tartom a tejet, nem is a mennyisége miatt (hiszen, ha belefér a napi keretedbe, ok, bár a makróidon nem fog javítani), hanem az előfordulása/gyakorisága miatt. Ebből azt gondolom, inkább a jóllakottság/teltség érzése miatt iszod. Én a helyedben ezt a kalóriát megspórolnám, és vizet, cukor nélkül készített teákat, ízesített vizeket innék helyette (étkezés előtt vagy után, és napközben folyamatosan), hiszen a folyadék bevitelre is figyelnünk kell.
Kiemelhetnék még az ételek közül párat, nem teszem, szerintem te is tudod, mikre gondolok. Ha ezeket sikerülne kiváltani, sokkal tartalmasabb lehetne az étrended.

Fontos, hogy tervezz előre, ez sokat segít a bevásárlásban, az időhiányban, a zabálások, félreevések elkerülésében, és nem utolsó sorban a változatos, kielégítő étkezés megoldásában. Ad hoc jelleggel nem lehet jól/okosan étkezni.

(és szerintem BMR alatt eszel, nem sokkal, de ott is lehetne nyerni egy kevés kalóriát)

2 éve
#14174
name
Helló mindenki, BÚÉK ! :)

Tanácsért vagyok itt, 2 éve használom az oldalt sikerült is fogynom vele, köszönet érte.
Kicsit visszahíztam az elmúlt évben sok változás történt az életemben, most igyekszem új erőre kapni.
192 centi magas 103,6 kilós férfi vagyok, foglalkozásom szobafestő, de a januári hónapban nem dolgozom, szóval ülő munkával számolok.
Van egy étrend ami már bevált nagyjából, de attól tartok kicsit egyhangú és kezdek ráunni és biztos tudtok tanácsokat adni,hogyan javítsam fel,hogy egészségesebb és laktatóbb legyen ez az étrend.
Étrend:
Reggeli: Zsömle 70g 193 kcal, Tehéntej(1,5%) 1,5dl 66kcal, Tehéntúró félzsíros 50g 69kcal Összesen:327kcal.
Ebéd: Kelkáposzta főzelék 300g 138kcal, Rántott csirkemell 250g 525kcal Összesen: 663 kcal
Uzsonna: Tehéntej(1,5%) 2dl 88kcal, Banán 118g 105kcal, citrom 52g 14kcal Összesen: 207kcal
Vacsora: Tehéntej(1,5%) 2dl 88kcal, Nesquik kakaópor 25g 95kcal, korpás zsemle 120g 274kcal, Délhús roppanós virsli 124g 281kcal Összesen:738kcal.
10 perc torna 74kcal
fehérje 115/99 , szénhidrát 227/247, zsír 65/66 ez összesen 1935 kcal.
Szeretnék finomítani ezen mert nem érzem,hogy elég erőt ad egy napra, szeretném ha teltebbnek érezném a hasam.
ui.: egyszerű élelmiszerek vagy ételek vagy esetleg recept ötletek érdekelnének, mert nem lakom nagy bevásárlóközpont közelében.

2 éve
#14173
name
reply to name's post #14166
A kérdésemmel átmentem egy, a lap működési hiányosságaival foglalkozó topikba. Sajnos nem minden működik kifogástalanul, de jobb híján maradok a KALÓRIABÁZIS felhasználói táborában.

2 éve
#14172
name 1256
reply to name's post #14169
Elnézésedet kérem, hogy hozzászólásod kissé késve vettem észre, azonban örülök, hogy kérdésemre újra jelentkeztél.

...és látom nem sokra rá, választ is kaptál :)


2 éve
#14171
name 9
reply to name's post #14167
Csak óvatosan az alacsony koleszterin szinttel, nálunk a HDL hiánya és értéken belüli LDL a szívproblémára mutat ( az orvos szerint).

https://www.webbeteg.hu/cikkek/adattar/6370/koleszterin-osszkoleszterin-hdlldl

(De ettől még nem végeztük el az orvosit, és igazad van, mindig jó ha leadunk pár kg-ot a feleslegből.)

2 éve
#14170
name 9
reply to name's post #14169
Mit ettél sor végén 3 pont (...) katt, Kedvenc étel törlése.

2 éve
#14168
name
vajkzsuzsa: Köszönöm a választ :) igazad van, csak odafigyelés, csak furcsa lesz és egy kicsit nehezebb mert nemcsak én fogok főzni. De majd igyekszem.

2 éve
#14167
name
reply to name's post #14164
Köszönöm a segítséget!Ha megy le több kg, akkor átállítom. 97-98 kg voltam, amikor regisztráltam. :)
Bár az értékeim a vérvételeken (évente többször kell, volt pajzsmirigy alulműködésem,de elvileg rendbe jött+vashiány miatt) jók szoktak lenni(sőt, koleszterin inkább alacsony..), de "az ördög nem alszik" elv alapján inkább menjen le pár kg.

2 éve
#14166
name 1256
reply to name's post #14147
Sikerült törölnöd?

2 éve
#14165
name 1256
reply to name's post #14148
Sikerült megoldanod?

2 éve
#14164
name 1256
reply to name's post #14163
...akkor most már célegyenesben vagy :))

Ha megengedsz még egy észrevételt: ha az oldal ajánlása (BMR+kb.100kcal) szerinti keretet alkalmazod, akkor jelentős túlsúly esetén érdemes a célt – súlytól függően – 5-10 kg-onként újra beállítani, így a kereted korrekt(ebb)ül követi a fogyásodat.

Sok sikert, sikerülni fog!

2 éve
#14163
name
reply to name's post #14161
Ahhhhaaaa....rájöttem, hol lehet állítani a táblázaton. A fogyissal nekem is ennyit mutat, eddig általánosra volt állítva.

2 éve
#14162
name
reply to name's post #14161
30 múltam. Nekem ezeket mutatja, ahol főoldalon beírom a napi fogyasztásomat: F 71, CH 261, ZS 63
Nem vagyok prémium tag, lehet ott mást is mutat. Passz.
Jelenleg 40, 170, 49-nél járok a mai adagban.

2 éve
#14161
name 1256
reply to name's post #14159
A kereted jó lehet a következő paraméterekkel: nő/173cm/96kg/és ha a korod kb.38 év? (ezt csak "behasaltam”), azonban a makróidat nem ártana leellenőrizni. Az 1895 kcal-ra (fogyókúrás makrókkal) nekem az alábbiakat számolja az oldal: Fehérje:95 gramm; Szénhidrát: 237 gramm; Zsír: 63 gramm

2 éve
#14160
name
reply to name's post #14156
Köszönöm a grat. 20 kg minuszban vagyok. Igaz, hogy közel egy éve stagnálok, de magamhoz képest már elégedett vagyok a sulyommal. 125 kg-ig mutat a mérlegem, ezt tulhaladtam, mert kiakadt. 185 cm. vagyok, és jelenlegi sulyom 109 kg. Hosszu évekig voltam 115- és 117 kg között. Tehát, most ehhez képest " vékony " vagyok. Mindenki látja a változást, én is. És a lényeg, hogy jól vagyok, nem fáj a lábam, sem más. Minden reggel jó érzéssel gondolok arra, hogy már nem lihegek kis mozgás után sem. Annyira az életformám lett ez az étkezés, hogy már nem izgat az ünnep, a nyaralás stb. Most jöttünk haza egy két hetes üdülésből, és simán álltam a mérlegre megnézni a kis stagnáló sulyomat :) Ünnepek alatt persze megkóstolom a beiglimet, a rántott halamat. Az összeszükült gyomrom nem is kiván többet. Sőt, ha kicsit elengedem magam, nem érzem jól magam. Tényleg csak egy kis odafigyelés kérdése az egész. Mindent mérek, és vezetem a naplót / már a Férjemnek is /. De ehhez idő is kell, és én már nem dolgozom. A fiataloknak macerás lehet. Sok sikert !

2 éve
#14159
name
reply to name's post #14157
Neten több helyen megnéztem mit ajánlanak normális ch mennyiségnek és ált. 120-200 közötti értékek voltak, néha 240. Nekem meg 1895 kcal napi keretnél 261 a ch. Nagyjából egészséges vagyok, bár kicsit vashiányos. Amúgy ovo-lakto vegetáriánus,de kevés tejet meg tojás fogyasztok, tejterméket még kevesebbet. Reggel megmértem magam és jelenleg 95,9 kg-ot mutatott a mérleg (ebből mínusz kb. 20 dkg, mert volt rajtam egy vékony pizsama). kb. 80-85-ig szeretnék lemenni. BMI szerint kb. 64 kg-nak kellene lennem a 173 cm-hez,de a testarányaimat tekintve ebben nem vagyok annyira biztos. Sportolni egy alapproblémám miatt nem nagyon tudok. Volt több műtétem az elmúlt kb. 6 év alatt, ami beszűkíti a lehetőségeimet. így inkább próbálok többet sétálni, túrázni meg itthon tornázni, hogy rásegítsek. Ez a 95,9 kg számomra sikerélmény, mert önerőből, 112 kg-ról fogytam le pár év alatt úgy, hogy max 1-2 kg ingadozások vannak, mint minden normális embernél.
Ehhez a " napi szénhidrát ne legyen túlzóan alacsony" dologhoz van egy érdekes sztorim. Egyik évben Karácsony-Szilveszter környékén még én is meglepődtem magamon mennyit ettem, pedig a kilóim ellenére nem vagyok egy nagyétkű ember. Abban az időszakban biztos lecsúszott olyan 2500-3000 kcal is/nap. Töltött káposzta tofuval, karácsonyi sütik...stb. Erre nem hogy híztam volna 5 kg-ot tőle, inkább fogytam kettőt.::)

2 éve
#14158
name
vajkzsuzsa minden tiszteletem a kitartásodért! :)

Lehet egyetlen kérdésem? Ha már ilyen sok ideje csinálod túl lehetsz már jópár ünnepen. Hogyan tudod azokban az időszakokban tartani a keretedet?

2 éve
#14157
name 1256
reply to name's post #14153
Nem tudom, hol, milyen szénhidrát ajánlásokat láttál, de ha egészséges vagy, és jók a beállításaid (helyes napi keret, fogyókúrás makrókkal), akkor „ennyi az annyi”. Ez az érték a súlyoddal/napi kereteddel együtt később csökkenni fog.
Igen, a lassú felszívódású szénhidrátokat érdemes előnyben részesíteni, azonban nem csak arra kell figyelni, hogy ne lépd át a szénhidrát kereted, hanem arra is, hogy a napi szénhidrát fogyasztásod ne legyen túlzóan alacsony. Egyrészt, mert a szénhidrátokra is szüksége van a szervezetednek, másrészt a megfelelő mennyiségű szénhidráttal elkerülheted az esetleges „falási rohamokat”.

2 éve
#14156
name 5
reply to name's post #14155
Gratulálok, az majdnem három év. Honnan indultál és hová jutottál ez idő alatt? Van olyan tapasztalatod, amit megosztanál az újakkal?

2 éve
#14155
name
Csak örömet megosztani jöttem. Ma vagyok 800 napos a Bázison ! Visszaesés nincs, sulytartás van, stagnálás van, de nem baj. Folytatni kötelező / már számomra /. :)

2 éve
#14154
name 5
Rájöttem a sikeres fogyókúra titkára. Két nap alatt egy kilót fogytam, miközben csak heverésztem és még étvágyam sem volt. Csak egy jó kis torokgyulladás kellett hozzá, és lám itt az eredmény minden erőfeszítés nélkül.

2 éve
#14153
name
Helloka! Október közepe körül regisztráltam és eddig kb. 1 kg ment le. (Nem is akarok gyorsabban fogyni.) Viszont ami nekem fura, hogy ülő életmód, heti 0,2 fogyásra beállítva (12 kg-ot akarok ledobni, kb 1-1,5 év alatt) és max 261-nek mutatja a ch-t, miközben mindenhol máshol sokkal kevesebb ch-t ajánlanak maximumnak. Igyekszem kevesebbet fogyasztani és az alacsonyabb GI-ű szénhidrátokat részesítem előnyben.

2 éve
#14152
name
reply to name's post #14151
Köszönöm szépen a válaszod!

2 éve
#14151
name 9
reply to name's post #14150
Szia!
Sosem gondoltam hogy speciális esetekben - mint például a terhesség vagy a szoptatás időszaka - az itt fórumozók tudnának tanácsot adni. Ez igazán inkább a szakemberekre tartozik, akik tanácsokkal látják el a babát várókat és a kisbabásokat.

Tapasztalatom a lányomnál van ezzel kapcsolatban, nagyon sokáig szoptatott, a gyerek kb 2 éves korára újra az 50kg-hoz közelített a testsúlya. Ezt tornával és lassú diétával érte el, mi mással lehetne?
Hogy mikor és hogyan lehet vagy érdemes....talán tud tanácsot adni ez a cikk, vagy a hozzá tartozó kommentek:
https://www.kismamablog.hu/szoptatas/fogyokura-szoptatas-alatt

2 éve
#14150
name
Sziasztok! Újra kezdő vagyok itt. Pár éve már sikerült leadnom pár kilót a kaloriabazis segítségével. Most olyan helyzetben vagyok, hogy fél éves kisbabám van, aki még 100% anyatejes. Most kezdtünk el kostólgatni. 13 kg plusz van rajtam, amit szeretnék leadni. Hogyan állítsam be a keretet, hogy az ne mennyen a tejci rovására? Heti 0.5 kg fogyással már megelégednék..... köszönöm szépen előre is ha valaki válaszol.

2 éve
#14149
name
Köszi a választ. 42gr a keretem. Aldis ch. csökkentett cipót szoktam venni ,150gr- ot ettem.Aldis sovány krém túró dobozos 250gr- nak a felét eszem a joghurttal amit én csinálok. Tudom a zsírra szükség van csak nem értettem a dolgot.

2 éve
#14148
name
reply to name's post #14143
Köszönöm a segítséget, megcsináltam amit írtál, de ez jött ki:
https://m.kaloriabazis.hu/#

2 éve
#14147
name
Hali! Hogyan törölhetek ételt a kedvencek közül, azért mert már nem azt, vagy nem annyit eszem? Szép napot! Laci

2 éve
#14146
name 9
reply to name's post #14144
Szerintem a hiba ott van, hogy kidob a rendszer, és nem veszed észre hogy nem vagy bejelentkezve.
Ezt látom a linken is, vagy Belépést kér, vagy Regisztrációt, tehát nem tudja hogy Te vagy a vonal másik végén.

Ez lehetett a probléma oka az étel felvitelénél is, a művelet elején még be voltál jelentkezve, a végén már nem.
A bal felső sarokban a nagy ceruzára kattintva frissíthetsz, mielőtt bármit beviszel ezt tedd is meg.

2 éve
#14144
name
reply to name's post #14143
Köszönöm a segítséget, megcsináltam amit írtál, de ez jött ki:
https://m.kaloriabazis.hu/#

2 éve
#14143
name 1256
reply to name's post #14142
Jelöld ki a felvitt ételed, mint megevett étel, annak a sor végén lesz három pont, ha arra ráállsz, feljön a „i”, azaz info panel (erre is klikk), annak az alján lesz egy „saját oldal” link (erre is klikk). Ha ennek bemásolod a linkjét, akkor így (remélhetőleg) elérhető lesz feketeincinek (is). (ugyanezekkel a lépésekkel bármikor javíthatod az általad felvitt ételeket/recepteket)

2 éve
#14142
name
reply to name's post #14137
Nem tudom belinkelni, mert fent nem változik a link: https://kaloriabazis.hu
Képernyőfotócsatolást nem kínál fel az üzenetírás itt....
Se telefonról, se gépről...:-(

2 éve
#14141
name 9
reply to name's post #14140
Sajna ez így nem fog menni.
Mennyi a kereted? Mit léptél túl 10g-al? A zsírt, addig rendben van, de mekkora keretet léptél túl?
1. Szénhidrát csökkentett cipó - kb 80 féle van, melyiket választottad, mennyit ettél belőle? 4-22g között tartalmaznak zsírt 100g-onként...vajon melyik volt az amiből nem tudjuk mennyit ettél?
2. A krémtúró 0-7g-ig tartalmaz zsírt 100g-onként. Melyiket etted, és mennyi volt az a "fél"?
3. 150g natúr joghurt - 100g-onként 0-10 közötti zsírtartalommal több száz joghurt van a rendszerben...melyiket etted?
4. a lekvárban kevés zsír lehet, abban inkább CH van
5. a zabpehely---általában 7g zsír van 100g-onként,15g elég keveset tartalmazhat zsírból.

A leggyanúsabb a cipó aminek nem ismerjük a mennyiségét, meg a kereted, amit szintén nem ismerünk.
A főtt kajákkal ugyanúgy lehet tartani a zsírt mint a nyersekkel, igazán nem értem miért félsz ettől. Miért lenne élből mindenben zsír? Azt sem értem mi a gond a zsírral? Ha nem viszel be zsírt megfelelő mennyiségben, a zsírban oldódó vitaminok nagyon nem fogják jól érezni magukat a szervezetedben!

Csak egy példa a főtt kajára. Ott van pl. a jázmin rizs. Nincs benne zsír. Ha úgy készíted el hogy olajban megfuttatod először, és utána teszel rá vizet, naná hogy lesz benne zsír! De minek futtatod meg? Futás nélkül nem fő meg? Dehogynem! Simán lemérem, megfelelő mennyiségű vízzel felteszem, fűszerezem és nem lesz a készételben sem zsír!

2 éve
#14140
name
Sziasztok!Most kezdtem újra írni mit eszek. Többször itt voltam de csak olvastam a fórumot de most szeretnék kérdezni. Ma reggelim egy fél szénhidrát csökkentett cipó,ebéd a másik fele. Mivel nem leszek itthon mindjárt indulok estére fél zsírszegény krémtúró 150 natúr joghurt 30gr diétás lekvárral és 15gr zabpehely. Be írtam mert erre sem lesz időm később. Azt írta ki 10 gr- al túlléptem a zsírt. Kérdem én mivel? A ch.csökkentett cipót natúr ettem. Túró zsírszegény mi van ha főtt ételt eszek amiben élből van zsiradék? Nem értem. Bízom benne valaki tud erre mondani valamit. Köszönöm előre is

2 éve
#14139
name 1256
reply to name's post #14138
Főoldal – „mit ettél” sor végén 3 pont:

új étel= boltban vásárolható ételek csomagolásán feltüntetett adatok felvitele
új recept= saját receptek felvitele

2 éve
#14138
name
Sziasztok ! Hol tudok új ételeket rögzíteni ? Segítségeteket előre is köszi :-)

2 éve
#14137
name 9
reply to name's post #14136
Be tudod linkelni?
Még nem tapasztaltam ilyet soha, lehet hogy éppen dolgoztak a fejlesztők?
Tedd ide a linkjét légyszi!

2 éve
#14136
name
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni: felvittem egy saját receptet sikeresen, tök szépen látszódnak a részletek az adatbázisban való megnyitásnál is, de ha megpróbálom felvinni aznapra az adott grammal, azt látom, hogy a fehérje, szénhidrát, zsír mellett egy NaN jelzés van, így nem ad hozzá az aznapi bevitt kajámhoz semmit. Mit csináltam rosszul?:-)

2 éve
#14135
name
reply to name's post #14134
Kedves Inci, köszönöm szépen! Megvan! :)
Legyen szép a napod!

2 éve
#14134
name 9
reply to name's post #14132
"Mit ettél" sor üresen, végén a 3 pont....az egyik a "Kedvenc, saját étel".
Nézd át ezeket, vagy Te vitted fel, vagy megjelölted kedvencnek....látni fogod.

2 éve
#14132
name
Kedves Mindenki, segítsetek legyetek kedvesek! Van arra lehetőség, hogy az összes eddigi saját receptemet lássam valahol egyben? Sanda gyanúm, hogy már mindent duplikálok, mert nem tudom, mi van már benne és mi nincsen.
Nagyon köszönöm a segítséget!

2 éve
#14131
name 9
reply to name's post #14130
Hozok egy linket, neki is azt mondták hogy beteg, de megcsinálta!
https://fitt-etelek-tarhaza.blog.hu/2017/02/28/bemutatkozas_1291

Hogy számolod a kalóriáit? Felviszed amit főzöl?
Miért gondolod hogy a rizsliszttől le fog fogyni? Több benne a kalória, mint a sima fehér lisztben. A kenyérfélékkel hogy álltok?
Vagy gluténérzékenység is van?

Én a magam részéről soknak találom a 2000kcal-t. A BMR-e az oldal szerint több mint 1800, az alapjárata 2100, bár gyerekről van szó, mégis soknak találom a 2000-t.
Szerintem lehetnek még ott rejtett kalóriák is.

Egy másik blogban olvastam, hogy a gyereket hagyják otthon enni, mindig azt eszik amit akar, bár elmondják neki milyen hátrányokkal jár ha egészségtelen, cukros dolgokkal tömi magát. Ennek pusztán az az oka, hogy ha otthon nem kapja meg, meg fogja enni máshol, olyan helyen ahol nem tudják kontrollálni.

Hogy egy ilyen idős fiú mozog a tesi órán, meg hogy bicajjal jár suliba...és a játékok...bocs, de nála aztán egyáltalán nem számítanám ezt sportnak. Ez az alap!
Van unokám, látom hogy "fényevő", egyszerűen nem értem honnan van annyi energiája mint amennyit mozog! Egy gyerek mozogjon, remélem nem számolod a lemozgott kalóriáit a sport sorban!

Szóval ez több összetevős dolog, nem lesz könnyű a feladat.
Sok jó receptet találsz abban a blogban amit belinkeltem, de vannak ezen kívül is diétás elkészítési módok, a legjobb lenne ha a kedvenceit alakítanád át kalóriaszegényebbre.

Ha gondolod segítünk ebben, évek óta ezt "gyúrjuk" ezen az oldalon :)
Talán ha azt adod neki amit szeret, és felviszed a receptet, pontosabban tudsz majd számolni és a kedvére tenni.
Hétköznapi dolgokat át lehet alakítani kalóriaszegényebbre úgy hogy nem is veszi észre.

2 éve
#14130
name
Sziasztok! Kisiam 11 éves és egy fél éve csinálja a kalória bázist 2000 kal a vége. Tornaórájuk minden nap van, biciklivel jár iskolába , itthon is sokat mozog (roller, foci). Pajzsmirígy alulműködéssel járunk orvoshoz 6 éve viszont a nyáron megállapították hogy az elgízást nem a pajzsmirígy hormon okozza. Most 76 kg. !!! Zavarja , tesz ellene hogy menjen le a súlyából de eddig csak 73 kg ig sikerűlt. Ritslisztel főzök, édesítőt hasznalok, gyümölcsöt -zóldséget szereti. Mit javasoltok mit tehet/tehetünk még. Szép estét Éva!

2 éve
#14129
name
reply to name's post #14128
Szia.

Nagyon köszönöm a bátorító szavakat. Sikerült törölni!!!! :) :) :)
Sokkal egyszerűbb volt, mint gondoltam! Rákerestem a Banán szóra, bele se mentem, már a név mellett jobb oldalt felajánlotta, hogy törölhetem. Ezt reggel nem vettem észre, mert megijedtem....

Hálás vagyok, hogy írtál, mert megnyugodtam, hogy tuti törölhetem, ne aggódjak, nem ronthatom el :)

2 éve
#14128
name 9
reply to name's post #14127
Nyisd meg a banánodat, és biztos találsz törlés opciót.

Még sosem akartam az általam felvittet törölni (nem is sokat vittem fel ételből), de szerintem úgy kell hogy rákattintasz az "i" gombra a saját ételed végén, behozod az ételt ilyen módon ahol a rendszer felajánlja a módosítás, vagy törlés lehetőséget. Ha felugrik az a hosszú ablak, ahol az USDA adatokat lehet belinkelni, akkor tuti hogy a "saját oldalon" gombot kell választanod, és új ablakban jön majd be ez a lehetőség.
Próbáld meg! Ne félj tőle!

2 éve
#14127
name
Sziasztok.

Segítséget szeretnék kérni. Ma banánt szerettem volna enni. De hiába írtam be, csak két fajta banános italport adott be... Tudom, hogy béna vagyok, hogy nem kerestem rá újra, de bírtam a banánt a rendszerbe... Miután ismét rákerestem, már mindenféle banánt - így az én beírt banán adatom is beadta...

Hogy lehet kitörölni az általam rögzítettet??? Tud nekem valaki segíteni?! Előre is köszönöm

2 éve
#14126
name 9
reply to name's post #14125
A GYIK-ben ez az egyszerű recept:
https://kaloriabazis.hu/blog/tejeskave___bevezetes_a_receptekbe/31

Ez pedig a nehezebb:
https://kaloriabazis.hu/blog/receptfelvitel_haladoknak/39

A végén a legjobb ha nem ajánlod a közösbe, de valahogy megkülönbözteted mondjuk a végére odaírt nickneveddel.

A Hírekben is megtalálod a receptfelvitelt, csak jól vissza kell menni a kezdetekhez, mert ez már régóta ott van :)

2 éve
#14125
name
Sziasztok!
Szeretnék saját receptet feltölteni, de nem tudom megoldani, ha követem az oldal (saját recept feltöltése) feladatait. A "hogyan működik" sem segít, mert nem találom a GYIK linket.
Pedig jó lenne, ha nem kellene minden alkalommal újra számolnom...
Köszönöm a segítséget! Üdv: karancz

2 éve
#14124
name
reply to name's post #14123
Nagyon szépen köszönöm a recepteket. A mozgásnál figyelni fogok,A szobakerékpáron figyelem a kalória számlálót,tehát azzal nincs gond,ha hosszabb sétát teszek akkor pedig a telefonomon figyelem a megtett lépéseket ill. a kalóriaégetést.Sokan nem értenek egyet ezzel a módszerrel. Én azt tudom,érzem hogy az állandó puffadás eltűnt . Ha megettem egy fél zöldpaprikát akkora volt a hasam ,mint egy hordó. /lehet hogy kicsit túloztam/.Most viszont sok paprikát eszem,és semmi problémám.A zsírt nagyon nehezen szoktam meg,mert soha nem használtam,de már azzal sincs bajom.A fogyás indul be nagyon nehezen.Az ötödik hét vége fele járok és -2kg az nagyon kevés.Hetente egyszer állok mérlegre ,hétfő reggelente.Ha kérdésem lesz,vagy elakadok valamivel kapcsolatban szeretnélek keresni,ha nem gond.Hogy találok rád ? Keressem a nevedet a fórumon ?


2 éve
#14123
name 9
reply to name's post #14122
Természetesen, csináld úgy ahogy akarod, ahogy jónak látod.
Ha regenor diétát akarsz, akkor csináld azt.
A lemozgott kalóriák beszámolásával kapcsolatban óvatosságra intelek, a Bázis számlálója nagyon eltúlzott! Én nem számolnék vele, de legalábbis jól körüljárnám a VALÓBAN elégetett kalóriák számát.

Itt egy 31 napos regenor étrend ami segíthet az ötletelésben:
https://regenorsikerem.blog.hu/2016/04/03/31_napos_minta_etrend

(megjegyzem nem értek egyet ezzel a mennyiségű zsírfogyasztással, és azt sem értem miért száműzik az étrendből a laktózt és a glutént)

2 éve
#14122
name
reply to name's post #14121
Nagyon kedves tőled hogy a segítségemre lennél .Előre is köszönöm.Az igazság az hogy én mivel már belekezdtem a Reg enor fogyasztásába,szeretném végigcsinálni a kúrát, de úgy hogy beírom a minden napi étel,ital fogyasztásomat ill. a mozgást is a kalória számlálómba és a végeredmény az ami dominál számomra.Ma például meg vagyok elégedve magammal ,tegnap éppen hogy csak megcsúsztam egy picit.Próbálom a kettő lehetőséget ötvözni.Rege enor + kalóriabázis. Én főzök itthon ,és a férjemnek egyáltalán nincs szüksége a fogyásra .De hogy ne kelljen kétfelé főzni,próbálom úgy megoldani hogy mindkettőnknek jó legyen. Tejterméket egyáltalán nem eszek és a glutént is szinte teljesen kiiktattam az étrendemből.Ja meg még egypár dolgot. Nagyon oda kell figyelnem hogy ízletes finom étel kerüljön az asztalra ,és ne vegye észre a változást ! Na így azért nem olyan egyszerű :)

2 éve
#14121
name 9
reply to name's post #14120
Teljesen igazad van, szabályok nélkül nehéz a fogyás.
Mi lenne, ha Te hoznád a szabályokat? Mondjuk megtervezed a következő 3 napod étkezését hogy beleférj a keretedbe. Az előre tervezés az egyik nagyon fontos szabály.
Hidd el, meg tudod csinálni! Nagyon sok mintaétrend van a neten, és nagyon sok diétás kaja amivel tervezni lehet.
Bár lehet az a problémád hogy nem magadnak főzöl, hanem a munkahelyeden eszel, este pedig az anyu már megfőzött mire vacsoraidő van. Belátom, így nagyon nehéz. De változás nélkül nem fog menni sajnos.
Ha segít az ha valakivel meg tudod beszélni mi legyen az étrend, szívesen segítek. Felveszlek kapcsolt felhasználónak, jelölj vissza, és kapunk email címet.

2 éve
#14120
name
Köszönöm szépen a válaszodat. Valamikor régen aktív tagja voltam a kalóriabázisnak,de aztán nem értem el kimagasló sikereket és mérgemben abbahagytam .Természetesen nem a kalóriabázis volt a hibás,hanem az én rendszertelen étkezésem.Gondoltam keresek itt valakit valakiket,akik a Reg enort is használják a módszerük - a kalóriaszámlálás - mellett.Én a Reg enort nem nagyon ismertem,nem is tudtam /csak hallottam/ róla .A közvetlen kolléganőim fogytak sokat ezzel a módszerrel ,aránylag rövid idő alatt. Nekem kell egy "szabály" ami szerint étkeznem "kell" ahhoz hogy fogyjak. A szabályokat szigorúan betartom,de önmagammal szemben annak hiányában eleinte csak elnézőbb vagyok,majd később feledékeny a diétámat tekintve. Úgy hogy ehhez a módszerhez kerestem volna társakat ,akikkel meg tudnám beszélni hogy mit evett ma ,mit lehetne enni holnap stb...úgy hogy a megadott kalóriabázisunk ne menjen mínuszba. Köszönöm a segítségedet.

2 éve
#14119
name 9
reply to name's post #14118
Szia! Keveset olvastál még akkor :)
A mi módszerünk leginkább a kalóriaszámolás, felvisszük mit és mennyit ettünk.....és ezzel érjük el a célunkat, legyen az fogyás, hízás vagy súlytartás.

Minden módszernek van követője közöttünk, van regenoros is. Már az év elején kiveséztük a módszert, miszerint hatékony, bár ha nem veszi meg a regenort minden hónapban x ezerért, csak betartja a diétáját, akkor is ugyanúgy lefogyott volna.
Persze ha akarod vedd meg nyugodtan, mindenki úgy fogy ahogy akar.

Ha csak próbából először olvasgatsz itt egy kicsit, felviszed a regenor diéta egy-egy napját, és felviszed azt amit jelenleg eszel egy-egy nap, közelebb leszel a megoldáshoz - persze ha tudod hogy mennyitől és mitől nem hízol!
(az pedig hogy tisztítókúra...bocs de ebben nem hiszek)

2 éve
#14118
name
Sziasztok ! Olvastam pár sikersztorit ,de sehol nem olvastam hogy milyen módszerrel sikerült leadni a súlytöbbletet. Engem pl. a Reg enor tisztítókúra /diéta/ érdekelne . Követi e valaki ezt a módszert ?

2 éve
#14117
name
Szia Ridita!

Köszönöm, ez megnyugtató, mert amit kidob nekem ideálisnak azzal szörnyen érzem magam, ha elérem azt akkor vagyok úgy vele, hogy ideje a felszaladt 3-4 kg leadni.

2 éve
#14116
name 5
reply to name's post #14115
Szia Malacka!

A BMI index megadja az ideális súlyodat, de valójában van egy tól-ig határ, ami a számodra normális testsúlyt jelenti. Nem vagyunk azonos testalkatúak, nyilván vannak törékenyebb és vaskosabb csontozatú emberek, nőknél még a mellméret is torzíthatja az eredményeket. Én például 159 centi vagyok, számomra a kalóriabázis szerint 53 kiló az ideális testsúly, viszont a BMI index szerint 47 és 59 kiló között már a normál tartományban leszek. Természetesen igyekszem majd elérni az ideális testsúlyt, de én már 59 kilóval is remekül fogom érezni magam, az alsó határt pedig egyáltalán nem akarom elérni, mert az én testalkatomhoz az már túlzottan vékony, beteges külsőt igényelne.

2 éve
#14115
name
Sziasztok!
Igen, hajnali üzenet, de nálam még korábban van. :)
Azon gondolkozom, hogy persze minden olda számol BMI-t, ami természetesen csalós, mert izom és csonttömeget nem vesz figyelembe, inkább csak a két extrémnél hasznos szerintem. Ugyanakkor rengeteg oldal beszél ideális testsúlyról. Ezt mégis m alapján lövik be? BMI indexből középérték? De az tudom, hogy nem mindig így, mert ahhoz más érték tartozik az én adataimhoz, mint amit ilyen esetben kapni szoktam. Van bárkinek bármi tapasztalata erről, illetve, hogy ez mennyire mérvadó? Előre is köszönöm.

2 éve
#14114
name 9
reply to name's post #14113
A grafikonnál írd be ezt a dátumot kezdőnek. Akkor csak ezt az értéket fogod látni. (az 5 nappal ezelőttit)

2 éve
#14113
name
Sziasztok. Hiába akarok új célt brállítani új időponttól a régi 1.5 évvel ez előtti indulástól számítja a súlyvesztést. Ez zavaró, mert onnan számítva fals értét látok az új értékhez képest. Ui.eredetileg 85 ről mentem le 3 hónap alatt 75 re. Azután felszedtem 3 kg-ot. Most 78.2- ről akarok lemenni 75-re .Már le is ment 0.3 kiló, de nem ezt mutatja, hanem 7.1 - et. Előre kössz a választ. Üdv.CsJ.

2 éve
#14112
name 1256
reply to name's post #14111
Ha emlékszel a párod felhasználónevére, próbáltátok az elfelejtett jelszó funkciót? (remélhetőleg ugyanaz az e-mail címe, mint amikor regisztrált)

2 éve
#14111
name
Sziasztok!Segítség kellene.Páromnak,és nekem is van gépünk,3 éve mindketten az oldal segítségével sikerült lefogynunk.Sajnos ismét felszaladt pár kiló,ezért szeretnénk ismét igénybe venni az oldal segítségét.Az én és a párom gépén is csak az én belépési adataim szerepelnek.Gondolom anno megjegyeztettem a saját jelszavam,de az a gondom,hogy a párom adataival nem tudunk belépni,mert mindíg az én belépési adataimat dobja fel a gép.Hogyan lehetne ezt megoldani?Előre is köszönöm a segítséget!

2 éve
#14110
name 9
reply to name's post #14108
Privát levelezéstől nem fogsz lefogyni.
Olvasd az oldalt, kezdd el számolni a kalóriáidat. Nem kell még keret, nem kell először semmi, csak megnézni mennyit eszel egy nap, de azt tényleg becsületesen.
Utána jöhet az hogy keretek közé szabod majd a kalóriákat. Ezt nem csinálja meg senki helyetted, ezt csak Te tudod.

2 éve
#14109
name 9
reply to name's post #14107
Szépen leírták az Információ fülön a GYIK-ban és a Hírekben is. Itt jól vissza kell tekerni, de nem árt meg egy kis olvasgatás :)

2 éve
#14108
name
Sziasztok! Nem tudom hogy kezdjem,nem tudom,hogy ki fog komolyan venni,pedig sajnos IGAZ .Én jelenleg 47 éves férfi vagyok,10 éve gyomorgyűrűvel és komoly súlyfelesleggel.
Pontosabban 190cm és 284kg vagyok.Sajnos nem írtam el!! MINDEN ÉTKEZÉSI,ÉS TORNA,VAGY MÁS TANÁCSOT SZÍVESEN FOGADNÉK AZ ÉLTBEN MARADÁSOMÉRT.MINDENKINEK ELŐRE IS KÖSZÖNÖM: becsuletesvagyok@gmail.com L

2 éve
#14107
name
Hogyan tudom a saját receptjeimet felvinni? Köszönöm a választ.

2 éve
#14106
name 164
reply to name's post #14103
jól gondolod :)

2 éve
#14105
name
reply to name's post #14104
Szia!
Másik böngészővel próbálkoztam és így "működ".
Köszi

2 éve
#14104
name 29
reply to name's post #14102
Nálam működik minden rendesen. Esetleg próbáld meg másik böngészővel.

2 éve
#14103
name 9
reply to name's post #14102
Szia!
Az elmúlt évben nagyon sok dolog átalakult itt, sőt jelenleg is folyik egy nagy átalakulás.
A fórumsorok között elsőként van egy zöld színű fórum (ha jól emlékszem zöld), az az első sor. Éppen ott javasolgatunk az átalakításra, és írjuk a kívánságokat.
Gondolom a fejlesztők ezerrel dolgoznak, és azért nem érhető el mindig minden funkció. Vannak olyan kérések, aminek a fejlesztése már elkészült, ezért folyamatosan dolgoznak az oldalon - gondolom én.

2 éve
#14102
name
Sziasztok!
Tavaly már használtam ezt a remek oldalt ( -7kg 3 hónap alatt) és a súlyomat azóta is tartom úgy gondoltam itt az idő nekilátni a következő etapnak. De rögtön falba ütköztem, mert a tavaly oly jól kezelhető oldalon, sajnos csak az ételt tudom felvinni, és a bevitt kalóriát, ch, zsír, fehérje adatokat látom. Nem működnek a vízszámláló, a grafikon a kiértékelés stb. Gondoltam ha prémium tagságot váltok majd minden úgy működik mint rég. Hát nem. Mit csinálok rosszul. Segítsetek kérlek.

2 éve
#14101
name 9
reply to name's post #14100
Olvasd el kérlek hogyan kell receptet felvinni, és mindent megértesz.
Információ fülön a GYIK vagy a Hírek (itt nagyon vissza kell tekerni).

2 éve
#14100
name
reply to name's post #14099
Köszönöm a választ. Én készítem a csirkét is 600g a nyers súlya az kB 450g lesz mire kész van. Akkor gondolom ezt a súlyt kell be írnom a táblázatba is?

2 éve
#14099
name 3
reply to name's post #14098
A főtt rizs nyilván főtt és nem száraz állapotban értendő.

A rizs, mire megfő, felveszi a (legalább) kétszeres vizet, amiben főzzük. Ezért a kb. 300 gramm főtt rizs kalóriája annyi, mint a 100 gramm száraz rizsé.
A sült csirkemellből viszont meglehetősen sok víz távozik, és felvesz valamennyi zsiradékot, illetve az megtapad rajta, hacsak nem teljesen zsiradék nélkül sütjük.
Ha az ember saját magának főz csak, akkor elegendő az élelmiszerek, illetve a hozzávalók nyers súlyát számolni.

2 éve
#14098
name
Sziasztok. Arra lennék kíváncsi hogy a főtt rizs szénhidrát tartalma és súlya szárazon van mérve vagy kész állapotban? Mert 100 g főtt fehér rizs ch tartalmát kicsit keveslem a táblázatban leirtak alapján. Ezek alapján akkor kíváncsi lennék a sült csirkemellre is.

2 éve
#14097
name
Sziasztok.
Hogyan tudnék egy regisztrációt megszüntetni?
Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv. Fercó

2 éve
#14096
name 3
reply to name's post #14089
Azt hiszem, ebben sem fogjuk a tuti tippet megtalálni, ugyanis egész eddigi életemben virrasztó típus voltam, de nem híztam el, csak olyan 50 éves korom körül.

Igaz, arra nem emlékszem, hogy éjszaka ettem is volna a virrasztás közben.

És tudod, mi a fura? Én nem látom a Mirimag nevet, amikor válaszolok a Célbázis hozzászólására, de mire elküldöm, már megint Mirimag névre írt válaszként jeleni meg!

2 éve
#14095
name 1256
reply to name's post #14087
…minden tisztelem Bojtika, „DE”… (ajjjjbeszeretemezeketamondatkezdéseket)

…azt gondolom, megint csak maszatolsz, pontosan úgy, mint annál a „kedves” Cégnél, aki ugyan „kereskedelmi, de nem eladás érdekelt”. Mindezt tőled idézem! (és azóta is, sokszor elsütöm viccként, ne haragudj, egyszerűen imádom :) )
(no persze ehhez a vicchez hozzátartozik, az az információ, hogy az említett cég 2017.évi nettó – azaz ÁFA nélküli – árbevétele: 2. 044.621.000.- Ft, azaz – Kettőmilliárd-negyvennégymillió-hatszázhuszonegyezer.- forint volt)

..de visszatérve eredeti témánkhoz….

„Az említett diszciplínákat néhány éven át tanultam németül is, mivel germanisztika szakon vagyok végzős. Levelező tagozaton ugyan, de itt sem adnak ingyen osztályzatot. Azért kedves tőled, hogy a jelentést is odaírtad.”

…óóóó, nehogy azt hidd, hogy a Te kedvedért írtam oda e diszciplínák (tőlem maradhatunk a te szóhasználatodnál) - egyszerű emberként értsd:tudományág/tudományszak (és valószínűleg én nem ezt a szót használtam volna rá, de kérlek, nézd el nekem, sem nem tanulmányoztam ennyi ideig e területeket, és egyszerű/bár nem hülye emberként, valószínűleg a nyelvészet területeinek mondtam volna) jelentését, csupán mindazoknak, akik feje felett történik e párbeszéd, és esetleg érdekelné, hogy miről is folyik az....

…úgy gondolom, nagyon is jól tudod, miről beszélek (hiszen a mundér becsületének is vannak határai)

„És nem, nem vagyok naprakész a Bázison, de ha Feketeinci szóvá teszi, hogy magamnak vindikálom az általa javasoltakat, akkor majd tőle elnézést, sőt bocsánatot fogok kérni.”

óóóó, persze, én ilyet nem is várok el, hogy bárkitől is bocsánatot kérj (ez a kettőtök ügye), igazából nincs is jelentősége, csupán feltűnt e "félreértés" kapcsán Feketeinci tapintatos visszavonulása, és „mindezidőalatt” váratlanul felmerült amnéziád….

2 éve
#14094
name 1256
reply to name's post #14086
…mosolyogj csak, mosolyogj, …az „bizonyítottan” jót tesz a ráncoknak. A stílusomnak valóban semmi köze az elméleti nyelvészethez (ilyet sosem állítottam, viszont látom sikerült elkapnod a lényeget)

Hozzáértő/tanult emberként vigyorogni (burkoltan idiótázni) – tegyük fel, még ha igazad is van – sokkal szánalmasabbnak tartom…

…és az, hogy a tök után vajon mi következik, az csakis rajtad múlik.

2 éve
#14093
name 1256
reply to name's post #14084
...értem, szóval mindenki fecseghet az oldalon bármiről, ha az a „mi kutyánk kölyke”?
Szerinted, ezt a témát én vetettem fel ezen az oldalon? …reagáltam egy szerintem nem korrekt mondatra (és nem fogok ezért elnézést kérni), …úgy emlékszem a „Kötetlen beszélgetés bármiről / Kérdezz bátran! Bármit! Válaszolunk!” topikban történt mindez.
…ráadásul ezeket a kérdéseket az előttem szólóknál pontosan ugyanígy felvethetted volna….

…nálam nincs harag, béke van, és nálad?

2 éve
#14092
name 3
reply to name's post #14089
Ami az ugrálást illeti, valahol azt találtam, 40 év fölött már nem feltétlenül tud ugrálni az ember gyereke. Ez engem megvigasztalt, és nem is erőltetem. Sok videót találtam, ami ugrálás nélkül is elég jól "kidögleszt".
Amikor én életemben először és remélem, utoljára 75 kiló fölött voltam valahol, akkor csak valami minimális gimnasztikára voltam képes. Napjában több alkalommal csináltam kis sorozatokat térdemelgetésekból, kis hajolgatásokból ahhoz, hogy összejöjjön az a 15-20 perc, amit már be tudtam írni.

Ami az étkezést illeti, hát bizony rendesen hozzászoktattad magad a koplaláshoz...
A fehérjére figyelj! Aztán a többi majd csak kialakul.

2 éve
#14091
name
reply to name's post #14088
Bojtika, a mirimag nick név az unokámé, aki regizett és belépve maradt, így a
calbázis szólt hozzád! Nahát! Szóval a calbázis fogyózik pillanatnyilag, az unokám pedig csak úgy vezeti a naplóját!

2 éve
#14090
name
reply to name's post #14083
Téééééééééééééééélllllllllllleeeeeeeeeg!!!! :O Köszi, köszi, mégis csak másképp néz ki a 21 nap, mint a 3.

2 éve
#14089
name
reply to name's post #14088
Sajnos nem bírom elérni a kötelező cal. mennyiséget. Mindig úgy érzem, hogy elértem, de nem...közelében vagyok, de nekem ez nagyon sok. Vizet már egyszer teljesítettem :), 2,2 litert ittam... egyik nap a körözöttes ropi kenyerem alá ringlit tettem, az eléggé sós, igy sikerült innom is eleget...
Most, hogy említetted, hogy bármeddig fent tudsz maradni, én is ilyen vagyok, szerintem
a hízásom is emiatt volt...mert aki fenn marad akár hajnalig mint én, meg is éhezik, és az éjszakai evéssel viszi be a plusz kalóriákat.
Egyébként azt szoktam mondani, hogy nekem csak két dolog megy nehezen... a lefekvés, és a felkelés :Ö
Egyelőre a mozgás csak a gyógytorna, az a 27 gyakorlat azért elég húzós, hanyat fekve, hason és oldalt, de ez szerintem fizikailag semmi, nem erőgyakorlat hiába fáradok el nagyon a végére.
Voltam kontrollon, az doktor azt mondta, hogy a futást, ugra-bugrálást ne próbálgassam, nem mintha tudnék ugrálni :) az nem csípő műtötteknek való. Majd ha már mobil leszek, akkor az úszást ajánlja.
A röntgenjeim jók, a másik régebbi műtött is jó állapotban van, szerinte meg van erőltetve a másik csípő miatt azért fáj. Ő is azt ajánlotta, hogy kíméljem a protézist. ahogy tudom ....a fogyással. Naná...én is ezt szeretném.

2 éve
#14088
name 3
reply to name's post #14074
Az a két liter is jó, pláne az eddigiekhez képest.
Végre valaki, aki szintén megissza az üres teát! ☺ Én is azt iszom, de én nyáron is.
Vagy, ha megyek valahova, veszek egy olcsó másfél literes ásványvizet. Általában elfogy még a nap felénél!

Én most nem méredzkedtem még, de talán az étvágyam kezd normalizálódni. Végre mintha véget ért volna a két éves rossz lelkiállapotom.

Ami bármilyen rendszert illet, abban végképp nem tündöklök, mert bagoly típus lévén, könnyen fent maradok éjszaka, csak korán kelni ne kelljen! Aztán az étkezésem is az ébrenlét idejében oszlik el. És még sosem ébredtem éhesen, tehát idő kell, mire eszembe jut enni.

Örülök, hogy ha apránként is, de egyre többet tudsz enni!
A tornád is halad valahogy?

2 éve
#14087
name 3
reply to name's post #14081
Az említett műsornak eddig tényleg csak néhány adását hallgattam meg az archívumból.
Ha valaki erre hivatkozva írja, hogy a másik változat is megengedett, akkor, gondolom, nálamnál jobban tájékozott.

Az említett diszciplínákat néhány éven át tanultam németül is, mivel germanisztika szakon vagyok végzős. Levelező tagozaton ugyan, de itt sem adnak ingyen osztályzatot. Azért kedves tőled, hogy a jelentést is odaírtad.

Én annyit írtam, hogy Alan nekem tulajdonított emlegetése téves.
És nem, nem vagyok naprakész a Bázison, de ha Feketeinci szóvá teszi, hogy magamnak vindikálom az általa javasoltakat, akkor majd tőle elnézést, sőt bocsánatot fogok kérni.

2 éve
#14086
name 1
reply to name's post #14082
Kedves drisztina! Stílusod valóban megmosolyogtató. Ennek semmi köze ahhoz, amit elméleti nyelvészetből tudok, vagy arról gondolok. Ez egyébként az átlagnál lényegesen több, de nem gondoltam, hogy egy ilyen dologban állást kéne foglalnom egy olyan fórumon, aminek a témája egészen más. De tetszik a magabiztosságod, hajrá, csak így tovább (a tök után vajon mi következik?)

@310583: teljesen igazad van, bocsánatot is kérek, ezennel leálltam.

2 éve
#14085
name 5
reply to name's post #14081
Szia Drisztina!
Nem tudod véletlenül, hogy le lehet-e tölteni valahonnan az említett rádióműsort? Munkába gyalogolva szívesen hallgatok podcastokat, ez is beleférne a lejátszólistámba. Arra viszont, hogy egy adott időben kövessem a műsort, nincs időm.

2 éve
#14084
name 424
Tenyleg muszaly itt veszekedni, plane olyasmirol aminek semi koze az oldal lenyegehez?
Nem lehetne olyasmirol irni ami valakit erdekel, esetleg sok valakit, aminek koze van kozos ittletunkhoz, vagy ha nincs ilyen mondandonk akkor hallgatni?

2 éve
#14083
name 424
reply to name's post #14078
Nincs elveszve! Az Eszkozoknel Etkezesi naplo- nezd meg, melyik nap van nulla kaloria, aznap nem vittel fel semmit.Vagy ha a naptarban ( a MA -ra kattintva elojon) megnezel minden napot, akkor is megtalalod). Ha arra a napra utolag beirsz barmit, akar egy kavet, kanal cukrot, akarmit, visszakapod a napjaidat.

2 éve
#14082
name 1256
reply to name's post #14070
…de ami a legeslegeslegegyszerűbb, elegendő információ/kellő ismeret/korrekt érv/önálló gondolat hiányában vigyorogni (ne adj’isten hamisítatlan idiótázni) bele a világba, mint egy tök

2 éve
#14081
name 1256
reply to name's post #14069
ad 1.
Te, aki mindenről tudsz, Te, aki mindenről hallott valamit,Te, akinek mindenről van véleménye, Te, aki percről percre követed a hozzászólásokat, Te ne tudnád, ki ajánlotta Alant az utóbbi időben? …nem, nem régebben, hanem az utóbbi időben?

…bizony, ha a számomra „kedves/régi bázistársam” összerugná egy apró félreértésből adódóan a port az új bázistársammal, én elsősorban a korrektség miatt, másodsorban a feszültség oldása érdekében, bizony szóvá tettem volna, hogy az általa megemlített (érdemtelenül rám testált) „okosságot”, nem én, hanem a számomra „kedves/régi bázistársam” ajánlotta. (hát ezért volt az ejnyebejnye)

(mindig rá kell, jöjjek, szívesebben lennék inkább a „magam ellenfele”, mint bárki más „kedves/régi bázistársa”)


ad.2
Elnézésedet kérem, de mind Feketeinci, mind új társunk és közted a helyesírás „gyomlálgatásáról” és az ezzel kapcsolatos – napjainkban tapasztalható - „engedékenységről” volt szó. Ennek kapcsán meg lett említve egy rádióműsor, amire - igaz elég szűkszavúan, de - az alábbi megjegyzést tetted:

„…Én nemrég bukkantam rá az említett rádióműsorra. Kellő tiszteletem mellett, én nem tartom jó tendenciának, hogy mindent meg lehet engedni….”

Továbbra is azt gondolom, gőzöd sincs, miről szól a megemlített műsor. Persze, a két név (Kálmán-Nádasdy) hallatán nem volt nehéz kitalálni, igen, bingó nyelvészetről. Azonban, ha valóban „rábukkantál” volna e műsorra, tudhatnád, hogy a műsor nem tanácsadó, nem nyelvművelő, hanem ismeretterjesztő jellegű, amire a műsorvezetők folyamatosan utalnak is az adásban. Vagyis alapvetően elméleti nyelvészettel, vagy mint pl. beszédhangtannal (fonetika), nyelvi hangtannal (fonológia), szóalaktannal (morfológia), mondattannal (szintaxis), a nyelvi jelentés tudományával (szemantika), a nyelvhasználat vizsgálatával (pragmatika) stb. stb. foglalkoznak. Megemlíteném még a történeti nyelvészettel foglalkozó adásukat is.

Azaz sem helyesírással, sem nyelvműveléssel nem foglalkoznak. Persze nagyon sok hallgató képtelen felfogni, mi a különbség a Kálmán-Nádasdy és Grétsy műsora között, ezért sokszor „ízlésbeli” kérdésekre/problémákra várják a megmásíthatatlan (elítélő) választ, amire persze a műsorvezetők nem kaphatók.

Egyszóval, aki a szóban forgó műsort a helyesírásról, a nyelvhelyességről ítéletet kinyilvánító műsorként hallgatja, vagy arról ilyen minőségben véleményt mond, az bizony tévúton jár.


Persze egyszerűbb a beszélgető társunknak azt mondani, amit hallani akar, és ha valaki mindezt szóvá teszi megsértődni.

2 éve
#14080
name 9
reply to name's post #14079
Ne aggódj, a BMR-be nem fog beépülni, a BMR-ed csak a kor, nem és súly függvénye. (van még a stressz tényező, de azzal nem tudunk számolni)

Az alapjárat szükségletbe épül be ha változik a napi aktivitásod, de éppen fogyózol, így legfeljebb többet kéne leadnod mint eddig.
Ha ez nem így történik annak lehet egyik oka az, hogy lassul a fogyás üteme idővel....vagy lehet más oka is, de nincs köze a munkaváltozáshoz (esetleg valamivel nem jól számolsz, vagy változott valami más is...vagy én sem tudom).

2 éve
#14079
name 29
Sziasztok! Egy hete új munkahelyem van, ami sokkal több mozgással jár. Gondolom ez majd befog épülni a BMR-be. Ha továbbra is a mostani BMR + 100 beállítással eszem az nem lesz kevés? Nem szeretnék BMR alatt enni. Eddig mindig 50- 60 dkg-ot fogytam hetente. Most pedig csak 30 dkg-ot. Van- e valami teendő ilyenkor? Előre is köszönöm annak aki válaszol.

2 éve
#14078
name
reply to name's post #14077
Köszönöm... ott rontottam, hogy a 14. napon, a nap végén állítottam át...nem másnap reggel.
Visszaállítottam, de innen a nick nevemnél nem változtatta 16. napra. Hát ezek szerint már így marad.

2 éve
#14077
name 9
reply to name's post #14076
Akkor számol újra, ha kihagytál egy napot, de azt lehet pótolni még.
Vagy az új cél miatt, a grafikonnál írd be a dátumodat újra a kezdőre. Új cél beállításakor újra kezdi a számolást, de nem felejt el semmit, csak vissza kell állítani.

2 éve
#14076
name
Miért számol a gép előlről? Mit kellett volna másképp csinálni, hogy a 14 nap vesszen el? Most látom, mintha ma kezdtem volna naplózni :(

2 éve
#14075
name
reply to name's post #14068
Pedig úgy látom el kelne egy moderátor!!!!!
Rászántam magam, átállítottam az értéket BMR+100-ra és fogyóra. Most várom az eredményt. Őszintén szólva nehezemre esett, mert megint apadtam kicsit...de a cél érdekében, és a többiek tapasztalata is meggyőzött. Az indulás óta 2,8 kg-mal vagyok kevesebb. Ez most már biztosan nem víz...
Hétfőn megyek vissza kontrollra, remélem rendben van minden...és talán a másik csípőm sem tragédia még.

2 éve
#14074
name
reply to name's post #14071
A rendszertelen étkezés a legrosszabb, az biztos. Ezért is jó, hogy most itt ez a naplóvezetés rákényszeríti a delikvenst, hogy valamilyen rendszert vigyen a táplálkozásába...és ad egy jó érzést a közösség is, hogy nincs egyedül ebben a súlyával való viaskodásában.
Sajnos én ma sem tudtam megenni a felemelt mennyiséget. De azért többet ettem jóval mint eddig.
Nem akartam méretzkedni csak két hét múlva, de kellett, mert ugye átálltam. Megint kevesebbet mutatott a mérleg, így már 2,8-al kevesebbet mutat, mint két héttel ezelőtt.
Örülök, de annak nem fogok, ha a többlet cal. miatt meg fog állni.
Az ivás nekem is gond, és mindig is az volt . Volt, hogy beállítottam a stoppert, hogy óránként jelezzen. Sajnos 2 liternél több nem megy...én vizet iszom, télen teát, ízesítés nélkül. Hát így vagyok.

2 éve
#14073
name
reply to name's post #14067
Neharagudj, most mi van?
...miért is idézgetsz a levelemből, ami nem Neked szól? ....én hittem azt, hogy Bojtika ajánlotta Alen blogját...ezért Bojtikának semmit sem kell tisztáznia. Hogy kerülsz Te a képbe? Ismerjük egymást?
Nem tudom, de én azt hiszem, ez a Fórum nem arra való, amire Te jelenleg használod...esetleg ez lejött?

2 éve
#14071
name 424
reply to name's post #14065
Az volt velem is a baj, mikor elszaladt a lo es visszatalaltak hozzam az elhagyott kiloim, hogy magam vagyok, untam magamra fozni, igy inkabb nem ettem , vagy osszevissza nemi keveset, aztan vakacio, unokak, fozes, persze ha mar foztem rajuk, en is ettem, aztan tabor, megint koplalas, es igy tovabb valtogatva normalis es nem normalis evos idoszakokat! Pedig tudom most mar, hogy az a tuti amit merve magam fozok, recept felvive, merve eszem. Most az elso 2 napom megmutatta, hogy hajlamos vagyok kevesebbet enni mint kellene, es megint ott tartok, hogy alig tudom legyurni az 1400 kaloriat. A masik nagy gondom az ivassal van, soha nem vagyok ( vagy cask nagyon - nagyon ritkan) szomjas, es ha nem figyelek NAGYON oda, akar hetekig sem iszom egy korty vizet sem.

2 éve
#14072
name
Sziasztok! Elrontottam egy saját receptet. Tudom valahogy javítani, vagy újra fel kell vinni? köszi

2 éve
#14070
name 1
reply to name's post #14069
Bocs, de ezen az eszmecserén jót nevettem. Igazad volt, tényleg vonzod... :-))))

2 éve
#14069
name 3
reply to name's post #14067
Most mit ejnyebejnye pontosan?
Válaszoltam, hogy ha valakinek én ajánlottam, akkor azt biztos régebben.

Nem akarok további válaszmezőt igénybe venni.

Nyilván gőzöm sincs, miről beszélnek egy nyelvészeti műsorban, ezt kiválóan el tudod dönteni. Neked is szép napot.

2 éve
#14068
name 3
reply to name's post #14065
Szia Célbázis, az a helyzet, hogy sajnos itt sosem volt moderátor, aki figyelt volna arra, hogy melyik hozzászólás hova íródik. Ennek következtében bármi lehet bárhol, mert az ember már ott válaszol a feltett kérdésre, ahol azt feltették, mert ott találja meg a kérdező a leghamarabb.
Mást viszont nagyon nehéz megtalálni.

2 éve
#14067
name 1256
reply to name's post #14062
„Engem is idegesít a helyesírási hiba, de én ilyenkor arra gondolok, hogy ez nem nyelvtan óra, és én nem vagyok ilyenkor tanár”

…szerintem ez egy nagyon okos gondolat.

„Már mondani akartam, hogy olvastam egy ajánlásodat Alan blogjára….”

…csak hogy tisztázzuk, alant az utóbbi időben feketeinci emlegeti rendületlenül.. (ejnyebejnye bojtika)


(és most nehogy megszóljátok a kisbetűs tulajdonneveimet)

2 éve
#14066
name 1256
reply to name's post #14061
„…Én nemrég bukkantam rá az említett rádióműsorra. Kellő tiszteletem mellett, én nem tartom jó tendenciának, hogy mindent meg lehet engedni….”

…fenti mondatodból is látszik, gőzöd sincs, miről beszélnek…

2 éve
#14065
name
Szervusz! Minden úgy igaz, ahogy írod. Igen, mozgatom magam, azaz folytatom a rehabilitáción begyakorlott tornát, ami pontosan 27 gyakorlatból áll ez mos egyelőre elég. Némelyik még most is nehezen meg, mert még mindig fáj, ezért is mankózom még. Várom már, hogy utcára tudjak menni, és a szabadban tudjak gyalogolni az lenne a kezdete az igazi mozgásnak. Habár most úgy érzem, hogy nekem már csak az lesz, legfeljebb a tempósabb séta.
Tegnap beállítottam a BMR+100 értéket, na most várok mi fog történni a 896 cal után, amit 13 napig csináltam. Elég nagy kihívás lesz, mert ma nem tudtam annyit enni, pláne, hogy ennyi nap alatt a gyomrom elszokott a nagyobb adagoktól, habár eddig sem voltam nagyevő. Ettem szalonnát is, ezt este erőltettem magamba huhh... rendesen megterheltem a belsőmet de így sem lett meg az össz cal, csak baj ne legyen az éjjel:) .
Mivel a család nem itthon étkezik, menzáznak, így én is igénybe veszem az ebéd házhozszállítást.
Nem vagyok még annyira fitt, hogy a konyhában tüsténkedjek, magamnek meg sem éri.
A kiszállított étel kalóriái jelölve vannak, így viszonylag egyszerű lesz, reggel és vagyorára fehérjét fogok inni.
Ha már jól leszek, akkor főzök talán, de nem tudom érdemes-e magamnak piszmogni, méricskélni . Majd beszámolok az eredményről, ha lesz! remélem... 896 cal-val hamar volt....hát most meglátjuk, hogy mikor indul lefelé.
Türelmes vagyok, most úgy sem megyek/mennék eseményekre sehová, nem teszem ki magam közszemlére mankóval :( így várok.

A "számos" nick nevedet megismertem, sok okos hozzászólásodat olvastam , de nem jegyeztem meg melyik fórumon, mert még eltévedek a sok olvasnivaló között.
Köszönöm a jó tanácsot, és Neked is további 'apadást' kívánok.

2 éve
#14064
name 424
reply to name's post #14062
Szia, en is 60 felett (mindjart 65), 3 eve bazislako. Ha johetek egy tanaccsal, azt mondanam, vidd fel legalabb 1000 kal-ra a napi keretet es probald mozgassal kompenzalni. Na persze nem futast javasolok, ha rakeresel a neten talalsz ulve vegezheto gyakorlatokat, talan azokbol sem mindenik jo ( ahol csipot kell mozgatni) de biztosan talalsz olyat amit meg tudsz csinalni. Vegulis mindeggy, hogy melyik vegtagod tornaztatasaval fogyasztassz kaloriat!
A sajat tapasztalatomrol meg elmondanek annyit, hogy anno majdnem semi evessel ( es persze nagyon rendszertelenul) szep lassan naprol napra hiztam. Aztan ratalaltam az oldalra, beallitottam BMR+100-at (160 cm 94 kg voltam) es az elso hetekben alig tudtam legyurni annyi kajat hogy meglegyen a kaloria es szepen lement 19 kilo. akkor jot egy stagnalas. Nem voltam turelmetlen, elegedetlen sem, de szep lassan abbamaradt a szamolas, vele eggyutt a rendszeres etkezes is, es persze szepen visszajott kb 8 kilo. Jol megszidtam magam, igy 4 napja ujra szamolok. Elso ket nap mertem mindent, irtam papiron, este felvezettem: alig volt 1000-1050 kaloria. 2 napja tervezek es leeszem az 1400-at fogyokurasra allitott makrokkal.
Neked is sok sikert kivanok.
Ja es az ekezetek: erdelyi vagyok, roman billentyuzettel, nehezebben kapom a Magyar ekezetes betuket, igy inkabb az angol billentyuzetet hasznalom

2 éve
#14063
name 3
Alant nem én ajánlottam - vagy ha igen, akkor régebben. A lényeg az, hogy érdemes olvasgatni.

2 éve
#14062
name
reply to name's post #14061
Nem vagy gyanús, mert akkor már "ismertük egymást" megjegyeztem volna.
Engem is idegesít a helyesírási hiba, de én ilyenkor arra gondolok, hogy ez nem nyelvtan óra, és én nem vagyok ilyenkor tanár.
Eszembe jutott mi volt: az ikes igéknél ugye kijelentő mód egyes szám első személyben azt mondjuk, hogy alszom, iszom stb. és a fórumozó valamire ezt rosszul használta....

Igen, most az a tendencia, hogy ilyesmi nem bűn...az iskolában sincs szigorúan véve a nyelvtan tanulás.. ez tényleg elég baj...a nyelvészek azt mondják, hogy megengedett, mert függ a nyelvjárástól, milyen környezetben vagy.
Írásban már szerintem más a helyzet, de akik olyan helyen laknak, a helyesírásban betartják a szabályokat.
Ettől durvább beszédben a suk-sükölés...de azt is ide sorolják...
Én még úgy tanultam a j és ly -t, hogy ha a kimondott szó l-el is értelmes, akkor ly-vel írjuk...valahol a szájpadon képzed az l hangot... mondjuk a hólyag szó...
Most azt találtam ki, hogy nem méretzkedek, csak ritkán, és akkor a napi ingadozás nem frusztrál... Én elhagytam a kenyeret csak néha eszem azt a Wasa izét, ez olyan mint az Abonett...
Hála az égnek nem vagyok kívánós, amikor a többiek esznek, én bevonulok. Nem akarom elkiabálni, de ideges sem vagyok. Sajnos mindig van az embernek idegeskedésre oka, de most nem vagyok dili.
A hülye lábam-csípőm miatt, hogy így marada-e, fogok-e futni még, vagy ilyesmi.
A másik csípőm után pár hónappal senki nem mondta, hogy protézisem van.
Az a szörnyű, hogy ez a nyavalya egyre fiatalabbaknál is előfordul, most találkoztam 40 évessel a rehabon, pasi, csípő után a térde is sz@r lett, gondolhatod.
Nekem az elsőt 57 évesen csinálták... egy ovodás társammal futottam össze, annak 10 éve csinálták mind a kettőt. Ő vékony, soha nem volt súlyproblémája.... a barátnőm olyan vékony, mint a sikítás...tényleg...szintén műtve volt... az édesanyja szintén, és az öccse is, 40-50 kilósak, az öcse talán 60. Szóval nem súlyfüggő ez a nyavalya.
Még szerencse, hogy az ortopéd dokik ezt tudják és nem izélgetik az embert. Persze, ha fáj, nyilván nem mozogsz, azért eszel is néha...és kúsznak fel a kilók.

Már mondani akartam, hogy olvastam egy ajánlásodat Alan blogjára. Elájultam...mekkora erő kellett ennek a nagydarab embernek, kitartás meg minden...pláne nagy családdal, feleségel a háttérben, egy más országban. Vissza-visszamegyek, mert még nem tudtam végigolvasni. Nagy változáson ment keresztül, Köszi, nagyon...

2 éve
#14061
name 3
reply to name's post #14059
Gyanús vagyok magamnak, én szoktam helyesírást gyomlálgatni. Nem kioktató szándékkal, hanem mert idegesít a hibásat látni.
Én nemrég bukkantam rá az említett rádióműsorra. Kellő tiszteletem mellett, én nem tartom jó tendenciának, hogy mindent meg lehet engedni.
A muszáj a német "Muss sein", azaz "meg kell lennie" kifejezés, hát semmi indoka nincs az ly-nek benne.
Igen, sokan hitetlenkednek, hogy ennyit lehet enni. Van, aki érezhetően inkább visszavonul a beszélgetéstől, de ragaszkodik a légből kapott kalóriaértékhez, vagy próbál úgy tenni, mint aki megfogadta, de a további kérdésein látszik, hogy "sumákol".
Olyan is volt, aki döbbenten vette tudomásul, hogy tényleg nem kell éhezni. Valami miatt elterjedt tévhit, hogy fogyáskor szenvedni kell.

Ritkán, de előfordul, hogy valaki beszámol arról, hogy előbb vagy utóbb mégis megemelte a napi keretet, mert a kezdeti fogyás után megállt, és már semmi ötlete nem volt - és sutty elkezdett fogyni. Ilyankor nagyon jól esik, hogy igazol bennünket, mert nem csak a saját, de a többiek tapasztalataiból merítve adjuk a tanácsot.

2 éve
#14060
name
reply to name's post #14057
Bojtika már túl vagyok rajta! De azért köszi.

2 éve
#14059
name
Tényleg elírás, de kár is ennyit ezen rugózni,. Azért írtam, mert amióta fent vagyok itt, alaposan áttanulmányoztam a hozzászólásokat és viszont válaszokat, mert az újak először hitetlenkednek a BMR-en...majdnem mindenki csak a BMI-ről hallott, az meg csak azt jelenti a kövéreknek, hogy húúúúúú ez nagyon magas és fogyni kell. A BMR meg azért húúú meg hááááá...,mert alig hisznek egy ilyen magasan beállított napi cal fogyasztásban. Úgy persze hallottam, hogy alapanyagcsere, a jelzését itt ismertem meg. . és hogy ne álljon majd meg a fogyásom, az Információnál a GYIK-ban olvastam, hogy lehet a holtpontról újra indítani a fogyást, váltakozva magas és alacsony napi cal-val és talán Te is vagy Bojtika is írt több helyen erről. Most már nem csak erős elhatározás van, hanem némi információ is.
Szóval tájékozódtam, és most már tisztába tettem magamban....de mint írtam még novemberig "muszáj" a BMR érték alatt ennem az első 10 kg lefaragásáig.

A helyesírást pedig nem te javítottad valakinél, nem tudom már ki volt, de nagyon megjegyeztem..., mert attól, hogy valaki elhibázza a helyesírást, attól lehet értelmes és nem feltétlen kell rápirítani, pláne, ha nincs is olyan nexusban az illetővel.

A muszájt én is muszálynak írtam régebben, majdnem most is, de lehet így is meg úgy is álítólag. Kálmán László meg Nádasdy Ádám nyelvészek egy műsorban épp erről is beszéltek nem régen.

Summa summárum, lehet én voltam érzékenyebb a hozzászólásodra..


2 éve
#14058
name 9
reply to name's post #14054
Távol álljon tőlem, hogy helyesírást javítgassak! Ha így jött le, elnézésedet kérem :)

Éppen én voltam az, aki a "muszáj"-t "ly"-al írtam, és éppen Bojtikával bogoztuk egy darabig hogy az miért is lett "j".
De ennek semmi jelentősége nem volt, számomra csak érdekesség, mert a szó éppen egy kivétel lett valamelyik "nyelvújításunk" során.
A többi helyesírásra vonatkozó bejegyzés nem is hagyott nyomot bennem, olyan társunk tollából származhatott, akinek már a témával kapcsolatosan nem volt több érdemi mondanivalója, és le is morzsolódott már régen. Nem "divat" itt ezzel foglalkozni.

Még egyszer sem tapasztaltam hogy itt a tanultságot mércének használtuk volna, sőt minden tiszteletem azoké a felhasználóké, akik hozzám hasonlóan 60 felett itt vannak, olvasnak, és hajlandók a változtatásra. Én is tudom hogy a hasonló korúak nem tanulták még a gép használatát, maximum a munkájuk közben találkozhattak egy-egy felhasználói programmal, de sok olyan osztálytársam is van, aki a mai napig bottal sem piszkálná meg a laptopot.

A keverés pedig nem új dolog, éppen azért amit írtál, a BMI a dokiknál nagyon divatban van, de a BMR-ről nem beszélnek a rendelőkben.
Még ma reggel is, amikor visszaolvastam a beszélgetéseket - láttam egy BMI-nek írt, de BMR-ről szóló bejegyzést, de tényleg nem fontos ha csak elírásról van szó.
Elnézést ha nyers voltam, nem volt szándékos.

2 éve
#14057
name 3
reply to name's post #14056
Elolvastam.
Nem akartam a párbeszédbe beleavatkozni.
Amit írtam a BMR-ről, azt Neked szántam, kiegészítő információként.

2 éve
#14056
name
reply to name's post #14055
Bojtika, a bejegyzésemet Feketeincinek szántam, mert azt írta, hogy keverem a BMI és a BMR -t....,mivel Te válaszoltál Feketeincinek, azért hozzád írtam a megjegyzésemet, hogy elírtam, javítottam de tudom ezeknek a jelentését, egy szót sem írtam arról, hogy ....mindegy....szerintem nem olvastad el mit írtam.

2 éve
#14055
name 3
reply to name's post #14054
A BMR +100 talán itteni tapasztalat. És mintha Bmati szűrte volna le sok hozzászólás és sikertörténet alapján.

Celbázis, Bmati éveken át sok remek hozzászólással erősítette és bővítette a Bázis tudását, ha az ő hozzászólását megtalálod, ezzel a tudattal olvasd. Alaposan utánanézett mindig mindennek.

2 éve
#14054
name
Nem keverem, hanem rosszul írtam, BMR-ről van szó. mivel erről csak itt hallottam először, így a kezemre a BMI jön írás közben, bocs. A szövegből nagyon is kitűnik mit akartam írni, mert írtam, hogy a fórumozók többsége velem együtt sosem hallott arról, hogy a BMR-t megközelítő értéket ill plusz 100 calt kell fogyasztani. A BMI-nél egy elhízási értékről beszélünk, nincs szó elfogyasztott calóriáról. Szóval nem keverem. Ennyi egy kezdőnek talán belefér, de javítottam mindkét írásban .

Ez most olyan volt, mint mikor olvasgattam a fórumot és a kérdezőnek a helyesírását javítgatta a 'segítő' hozzászóló. Azért ezen kicsit elképedtem!
Nem csak a diplomás megy orvoshoz, néha a kevésbé tanult is meg szeretne gyógyulni, aki esetleg a helyesírásban nem annyira profi.

2 éve
#14053
name 3
reply to name's post #14051
No meg úgysem tudjuk semmilyen adatodat, csak amit megosztasz. :D

2 éve
#14052
name 9
reply to name's post #14046
Úgy látom kevered még a BMR-t a BMI-vel.
Nem ugyanaz!

2 éve
#14051
name
Akkor maradok ezen a néven, ha nem voltam figyelmes, amikor regiztem! Nem irogatok az adminnak, attól nem leszek karcsúbb, ha más lesz a nevem :)
-------
Ami azt illeti az én magasságom sem olyan, hogy dicsekedni lehetne vele, de én is "hosszabb voltam" pár centivel, 158...
hát nem elég az ember baja? még össze is megy, mint a gyapjú holmi!
----------
Itt hosszútávra tervezek, remélem majd összefutok egy csípőssel.... itt szívesen,.... amúgy ilyen kendőzetlenül sehol sem beszélek a nyavalyámról, mindig is feszélyezett betegségekről beszélni. Most eléggé belecsaptam a közepébe...de itt nem szépíti az ember, ha segítséget szeretne kapni.

2 éve
#14050
name 3
reply to name's post #14046
Ja! Valahol eszmét cseréltünk már arról is, hogy a magasabbak számára több beállítási lehetőség van.

Én ébredés után jelenleg már 150 cm alatt vagyok, de amikor idecsöppentem se voltam 155 cm. Ezt nem is lehet magasságnak mondani. :D Tengerszint felett esetleg.
Szóval nálam a BMR és a kerülendő 1200 Kcal között nem volt sok lehetőség. A kiszámolt 1300 valahány Kcal-al fogytam.

Van csípőműtétes, de bizony nem tudom a nevét.

2 éve
#14049
name 3
reply to name's post #14048
Még elég friss tag vagy, talán megváltoztathatod, de az sem baj, ha nem teszed. Admin-nak írj mailt.
De nem zavar, ha Calbázis maradsz. :D

Szimpatikus, hogy felfedezgeted a Bázist. Bizony sok tartalom összejött már az évek alatt. :D

2 éve
#14048
name
Bocsánat, már akartam kérdezni, hogy lehet a nick nevet hol lehet beállítani?
Mindenkinek van fórum neve, nekem meg a calbázis :-( vagy talán hagyjam, mindegy?

2 éve
#14047
name
reply to name's post #14045
Bojtika, bírom, hogy te akkora műzli- vagy gabonapehely imádó vagy, hogy ilyet még nem is hallottam!
Nagyon sok kommentben ajánlod több kevesebb sikerrel, de azért tudod, illetve le is írod, hogy nem feltétlen jó reggelire mindenkinek. Őszintén szólva meg is kívántam tőled, és majd erre is rákerülni a sor nálam mint reggeli.
Nagyon szeretem az oldalt épp ezért, mert tényleg segíteni akartok mindenkinek...
csak mondom, hogy most 10 napja rácuppantam az oldalra. Nem útleírást, novellát, verset olvasok, hanem a fórumot ami még eltart egy darabik, hiszen több topik van még. Ebbe is bele tudok felejtkezni, úgy éjjel 02 óráig.
Köszönöm nektek.

2 éve
#14046
name

Kedves feketeinci!
Akkor Te is olvastad a bejegyzésemet. Benne volt az is, hogy az első 10 kilóig csinálnám.
...gondolom erre írtad Te is "az új tapasztalatodat".

A végén pedig ezt írtad
"Hogy miért írtam ezt le? Azért hogy halljunk olyanról is, amikor az általánostól eltérő értékeket javasolnak vagy írnak elő valamilyen állapot, vagy betegség fennállása esetén."

Egy hete vagyok a Bázison, pontosabban 10 napja, sok hozzászólást olvastam, de még rengeteg van ami rám vár ismereteim bővítése miatt!
...nos az új fórumozók eltátják a szájukat, amikor a BMR-hez közeli kalóriát ajánlják... ami persze az itteni tapasztalatok szerint bizonyára jó is...
de valóban még egy orvostól sem hallottam/hallottak ők sem ilyen magas kalória ajánlást
testsúlycsökkentéshez... az itteniek tapasztalata alapján én el is hiszem, hogy lehet fogyni BMI értékkel és rajta leszek, de miután elérem a 10 kg fogyásomat.
Egyébként fogalmam nincs mikor indulna meg a fogyásom, ha 1700 cal-val kezdeném.

Nem olvastam viszont egy olyan hozzászólást sem, amit egy obezitológus írt volna, vagy mondjuk egy síma belgyógyász. Vagy úgy, hogy ők is kövér betegek, vagy egyszerűen a Bázist ismerik, és segíteni szeretnének.

Én szeretnék egy olyan fórumozóval eszmét cserélni, akinek szintén csípőproblémája van mint nekem, már a második protézis műtétje volt, mint nekem... és az elsőt újra műteni kellene...

feketeinc! Köszönöm az írást!

2 éve
#14045
name 3
reply to name's post #14044
Feketeinci, egyetértek. És jó, hogy egy tapasztalatal világítottad meg kicsit a dolgot.

Calbázis egyébként az ideális kezdő, mert értelmes, az észszerű tanácsot megfogadja, és nem tehet arról, hogy ahány tanácsot kap, annyiféle. Mázlija vab abból a szempontvól, hogy a háziorvosa is értelmes, hajlandó gondolkozni.

A TV-ben látni a gyomorszűkítő műtétre váró, extrém túlsúlyos embereket. Itt jön a képbe, hogy ez eleve szoros orvosi felügyeletet is jelent, mert ha nem is kórházban van, bármikor bemehet, vagy telefonon konzultálhat az orvossal. Náluk 1200 Kcal-os diétát állítanak be, amelyről annyit tud a néző, hogy gyakorlatilag folyadékdiéta, de erősen fehérjehangsúlyos. Ez biztosan valamelyik por kombináció. A szénhidrátot erőteljesen csökkentik, de sokszor hangsúlyozzák a fehérje fontosságát.

Plusz a BBC Earth adón már ismételték is többször azt az adást. amelyben kisebb embercsoporton, néhány élettani mutató mérése mellett azt próbálták ki, melyik típusú reggeli a jobb. És bizony kiderült, hogy a sokat ajánlgatott gabonapehely mégsem ideális. (Inkább a hagyományos angol reggeli, fehérjével és zsírokkal, de egészséges embereknél végezték a kísérletet, nem fogyásban. A munkabírás és a nap közbeni egyenletes étkezés voltinkább a középpontban.)

Saját magamon azt vettem észre, hogy ha a nap első étkezéseként ledöntök egy adag fehérjeport, sokáig nem éhezem meg, és sokkal kevésbé kívánom a nap folyamán a kenyérfélét.
Most ezt próbálom 1-2 héten át figyelni, és ha a tapasztalat továbbra is pozitív, akkor ennél fogok maradni. Azért írom a nap első étkezését, mert rendszertelenül élek, és a nap első étkezéséig eltelik pár óra. Szóval általában nem reggel eszem aznap először.

2 éve
#14044
name 9
reply to name's post #14043
Nem tudok okos lenni, de ezzel kapcsolatban van új tapasztalatom.
Lassan egy éve, hogy megismerkedtem valakivel, aki a BMI-je szerint az erősen túlsúlyos kategóriába esik, valamivel a 170cm felett, és súlyát tekintve 2 héttel ezelőtt 115kg. Férfi, 63 éves.
Betegségeit tekintve cukorbeteg, és volt már szívelégtelenség miatt kórházban.
Betegsége több mint 20 éve fennáll, annyi változás volt mindösszesen, hogy a 20 év alatt leadott 20kg-ot, akkor 135kg volt.

A közelmúltban a cukorértékei nem alakultak igazán jól, ezért a körzeti orvos elküldte szakorvoshoz esetleges gyógyszer változtatás, vagy inzulinra átállás miatt.
A szakorvos elküldte dietetilógushoz (ahogy ilyenkor kell).

Itt jöttem képbe, mert eddig nem foglalkoztam azzal hogy mit eszik, mit nem eszik, felnőtt ember, nem én főzök neki, eszik amit akar. Mivel írnia kellett az étkezési naplót, volt kép arról hogy mit eszik és mennyit eszik.
Bizony elszörnyülködtem amikor megláttam, hogy a BMR-e felét eszi le, és ennek a kb 1000 kalóriának a fele zsír! (A dietetilóguson is elszörnyülködtem mert ez egyáltalán nem érdekelte, csak arra a kérdésre fókuszált mikor eszik, mit, miért nem főtt ételt, miért nem eszik étteremben ha nincs ideje ebédelni....sorolhatnám még de minek....a lényeg hogy arra élezte a kérdéseket, hogy le tudja írni a szakorvosnak a javaslatát, mikor milyen adagú inzulinra állítsák a beteget szerinte.)

Olvasgatni kezdtem hogy ebben a korban mit is ajánlanak a betegeknek, mennyi az az annyi kalóriából. Meglepődtem, mert egyik helyen sem ajánlották még a BMR mennyiségét sem leenni. Ahogy számolgattam maximum a cél testsúly BMR-e volt leehető az ajánlások szerint.
Ekkor újra eszembe jutott az a sok beszélgetés, amit itt a fórumon rendeztünk, hogy vajon melyik testsúlyt vegyük figyelembe, és miért etetjük a hájat....azért mert azt is keringetni kell, és azért is dolgozik a szívünk....stb....a régiek emlékeznek rá.

Úgy tűnik Neked is ezt ajánlotta az orvos, a cél súly BMR-ét, de addig még annál is alacsonyabb keretet (az 1000 alatti már erős túlzás lenne).

Mi jelenleg ott tartunk, hogy elmondtam ismerősömnek hogy bizony az a fránya fehérje nagyon hiányzik a napjaiból, ráadásul a zsír javára mond le erről.
Morogva (ismeritek...én ugyan nem, soha), de átállt a fehérje mellé kipróbálás szinten (titokban).
Ez volt 2 hete.
Tegnap hívott, hogy fogyott 2,5kg-ot, a cukra az új kajálás óta határértékeken belüli. Ebben persze van szerepe a CH-k csökkentésének, és a glikémiás index figyelésének.

Hogy miért írtam ezt le? Azért hogy halljunk olyanról is, amikor az általánostól eltérő értékeket javasolnak vagy írnak elő valamilyen állapot, vagy betegség fennállása esetén.

2 éve
#14043
name
Bojtika, köszönöm, hogy ismételten leíírtad az aggodalmadat. én bennem is van, épp a korom miatt de az aggodalmam a protézis kímélése miatt még nagyobb, ami a súlyommal függ össze és az esetleges ismételt műtéttel.
Mint az első posztomban írtam, ezt az én általam beállított tervet az első 10 kiló lefaragásáig csinálnám. Azért kérdeztem, hogy ha onnantól az BMR értékemnek megfelelőt elkezdem, mennyi ideig stagnál majd a súlyom? Így novemberig csinálnám.
És onnantól megemelt kalóriával folytatnám.
Tegnap volt nálam a háziorvos kapóra jött éppen. Tudja, hogy már a kórházban elkezdtem diétázni, Tudja, hogy még mindig mankóval járok, ismeri az előzményeimet, és mondtam, hogy folytatnám a cal számolással az életmód váltást. Ő 1496 kcal -át mondott a továbbiakban fogyasztani, ha megindul a fogyás. Sőt azt mondta, hogy 1000 cal-t szoktak javasolni hosszabb távra is, ha nincs betegség, belgyógyászatilag rendben van a beteg. Akkor most legyél okos...!

Az átküldött linkben azok a fehérjék kicsit drágák, de az 500 gr-os pont fele a Turbónak, a képen lévők 250 grammosak, hogy lehessen ízt választani.
De havonta van akció, mint most is, és 3900,- Ft -ért ezeket lehet megvenni. Itt a link is
https://lifetiltstore.hu/premium-protein-csokis-karamell-500-gramm
nem főétkezésre valók, mint a Turbó.
Köszönöm a tanácsodat.

2 éve
#14042
name 5
reply to name's post #14041
Én továbbra is nagyon utálom a porokat, úgyhogy ha csak lehet, rendes ételekből próbálom fedezni a szükségleteimet. A különböző shake-eknek is elég magas a kalóriatartalma, úgyhogy én inkább valami szilárdat választok, akkor úgy érzem, hogy ettem is valamit. Most nyílt nálunk egy Aldi és rögtön nagy kedvencem lett a New Lifestyle diétás krémtúrójuk. Már egy csomó variációt kitaláltam, hogy hogyan fogyasszam, ezzel sikerült megemelnem a fehérjebevitelt.

2 éve
#14041
name 3
Ugye nem gondolod komolyan, hogy fele kalóriával sokáig tudsz koplalni?
110 kg, 156 cm magas, 65 fölötti életkor.
A BMR valóban annyi, amennyit kiszámoltál. Ez az alapanyagcsere-szükségleted. Ha a felét akarod enni, annak nem lesz jó vége. Ennél kicsivvel többet szoktunk hagyni egy napra, de Neked a nagyobb többletsúllyal lehet maga a BMR érték. Picivel alatta maradhatsz, de a fele az nem reális.

A sima fehérje nem tömegnövelő, illetve minden kiegészítő akkor növel tömeget, ha a megfelelő irdatlan ezdésmunkát is csinálják hozzá. Nem fúj fel csak úgy magától.
Viszont óvatosan el kell kezdened mozogni, és az életkorral járó izomleépülésnek is ellene kell tenni kicsit. A gyógyuláshoz is kell a fehérje. Ha aznap nem jön össze a táplálékból, akkor kell csak a por.
Természtesen válaszd ki nyugodtam azt a fajtát, amit megfelelőnek látsz.

Jó ez a LifeTilt, nekem ennyi azért nagyon drága ennyiért. A fél kilós fehérje kitart egy hónapig is, és csak 3-4 ezer Ft között van. Szintén vízzel, vagy tejjel, én szoktam a zabkásámba is tenni belőle.

Ügyes vagy, hogy idetetted a linket, a többiek nevében is köszönöm! Te magad is olvasd el a magyarázó szöveget, azt mondja, amit én az előbb a tömegnövelésről.

2 éve
#14040
name
Valamiért nem mindig működik a gép, ha rákantintok arra, amit keresek...chróm böngészőm van, van amikor csak Ffox-szal sikerült...
Nekem az arány, amit írtál az én 896 fogyasztható kalóriámra sok...te 1700 calóriával számoltál... de értem, majd igyekszem a nekem jó fehérje százalékot tartani.

De, igen megnyitottam a BioTech oldalt, ismerem is ezeket a termékeket, a fiam kondizott.... de úgy tudom, hogy legtöbbjük annak való, akik edzenek. Mint írtam én nem hogy edzek, hanem alig járok. Van ami tömegnövelő...szóval én fenntartással vagyok ezekkel szemben...
Talán a Multi Minerál Complex lenne jó...de idegenkedem ezektől... Megnézem majd a DM-est.

Közben beszéltem a lányommal, ő ilyet fehérjét is használt LifeT!LT -t olcsóbb, mint a Turbó, relative. 44 féle ízben van. Azt hiszem ebből fogok rendelni...kis kiszerelésben ki lehet próbálni az ízeket, és abból venni, ami izlik. 20,75 g egy adagoló kanálnyi és átlag 104 cal. Ha reggel és este vagy uzsonnára ezt iszom, akkor a fehérje rendben lesz, plusz az ebéd a rendes étel. Mit szólsz...,? Ezt vízzel is lehet inni, tejjel is. Ide teszem linket, hátha mást is érdekel.
https://lifetiltstore.hu/4-1-feherje-izvalogatas

2 éve
#14039
name 3
reply to name's post #14038
Mindjárt megnézem.

Az Egyéni-ben százalékokat tudsz állítani, akkor nem kell matekozni.
Próbálgassad, hány % az a 100 gramm körüli. El tudom magyarázni a számolást is, de kicsit körülményes:

1700 Kcal-os keretet véve alapul, a 100 gramm fehérje azt jelenti, hogy fehérjéből 420 kcal származik (a fehérje kalóriaértéke 4,2). Ez az 1700 Kcal-nak 24,7 %-a.
A maradék 1280 Kcal-on kell osztoznia a szénhidrátnak (4,1 kcal/gramm) és a zsírnak (9,3 Kcal/gramm).
Azt mondják, legalább 40 gramm zsír legyen meg egy nap, ez azért elég nehezen tartható, de legyen. Azaz 40x 9.3, az további 372 Kcal.
Eddig összesen 420+372, azaz 792 Kcal.

A felhasználható 1700 Kcal-ból ezt levonva, a szénhidrátokra marad 908 Kcal, ezt osztva a 4,1-es kalóriaértékkel, kijön a 221 gramm.

Ha ezeket a grammokban megadod, nem is hangzik rosszul. A napi kijelzés úgyis százalékokban történik, módosítani máskor is lehet. Tehát 100 g fehérje, 40 g zsír és 221 g CH. Ha a zsírt nehezen tartod, lehet változtatni kicsit. Általában a napi kalóriák 30%-át ajánlják zsírból bevinni, ez Nálad 54-55 gramm is lehet, ekkor viszont a szénhidrátot kell kicsit csökkenteni.
Ha a fehérje 100 gramm és a zsír 55 gramm (azaz 465 Kcal), akkor a Ch 199 gramm (azaz 815 Kcal-nyi) legyen.

Nem értem, miért érzed édesnek a fehérjeport. Én éppen iszogatom a csokisomat, és csak csomós, nem édes. Több ízben van ez a fajta is.
Megnyitottad, amit küldtem? Az a szám-és betűsor, a link, megnyílik, ha rákattintasz. Másutt aláhúzódik, itt a Bázison nem, csak megnyílik simán.
Ha a lányodnak Turbó van, az lehet édes, mert az tudtommal komplett étkezést pótol, szénhidrát is van benne. Amikről én beszélek, azok protein porok.

Nem tudom, melyik a Bioiti + Karnitin, de a karnitin nem ásványi anyag. Azért ajánlom a dm-ben kapjatót, mert az a hatóanyag mennyiségéhez képest olcsó,és magnézium is van benne. Újabban B12 -vitamin is van benne.

A másik olcsó a BioCo gyártmánya, szintén kapható a dm-ben, ebben nem magnézium, hanem króm van az L-karnitin mellett.

Szintén belinkeltem az ásványi -keveréket, hozom újra, mert ez is olcsó, és minden benne van.
https://biotechusa.hu/enciklopedia/asvanyi-anyagok/
Kattints rá és látod.

2 éve
#14038
name
Bojtika, nekem nem megy az állítgatás...beállítottam a fehérjét 100-ra a ch és a zsír nem mozdul. Vagy azt nekem kell kiszámolni, hogy ha 100 a fehérje, mennyi legyen a többi?

A zsírt és ch-t is meg kellene ilyen arányban növelni? Bocs de nekem nem csinál ott semmit az ablak, amikor beírtam a 100-as fehérjét...

Sajnos nekem nagyon édes bármelyik fehérjepor, sőt émelyítő. A lányomét kóstoltam meg, a Turbón kívül undorító mindegyik. A Bioti + Karitin az jó lenne mint nyomelem?

2 éve
#14037
name 3
A turbó drága. Nem próbáltam még.
Én ezt szeretem, elég olcsó és sokféle ízben van, jól is oldódik.
https://www.scitecnutrition.com/hu/termekek/scitec_nutrition/feherj