KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
1 éve
#596
name
Helló! Én azt egy nagy előrelépésnek élném meg az oldal működésében, ha a magyar nyelvben nem létező -al, -el rag helyett a -val, -vel lenne használva az oldalon. Tehát nem pl. "66 kcal-al ettél többet ma", hanem helyesen: "kcal-val ettél többet ma" jelenne meg az oldalon. :)

1 éve
#595
name 42
reply to name's post #594
Szia!
Arra gondoltam, hogy a vonalkódot beírom és az alapján tudna keresni.
A beolvasási hiba szinte minden egyes beolvasásnál megtörténik, főleg amikor újat akarok regisztrálni. Más vonalkód olvasó rögtön az elsőre beolvassa.

1 éve
#594
name 164
reply to name's post #591
ezt hogy érted? a mit ettél sorban ott a vonalkód ikon, arra kattintva az alapján tudsz keresni.
vagy úgy érted, hogy begépeled a számot?

1 éve
#593
name 164
reply to name's post #592
Én is tapasztaltam, de sehogy se tudtam reprodukálni a hibát, ezért azt hittem én bénáztam. Mintha időnként egyszer beolvasna egy számot (ha rég nem használtam), de utána egy ideig meg csak jót. Márpedig minden javításhoz először is rá kell jönnünk hogy tudjuk reprodukálni.

Ha van konkrét folyamat ahogy elő tudjátok csalni, az nagy segítség lenne!

1 éve
#592
name 7
Szintén vonalkód probléma. A beolvasás csak sokadszorra hoz helyes értéket. Ez igaz mind az új rögzítésre is, illetve a szimpla beolvasásra.

1 éve
#591
name 42
KEDVES FEJLESZTŐK!

Sokszor használom a vonalkód olvasó funkciót. HONOR9 a telóm.
- Sokszor előfordul, hogy beolvas valamit, de annak köze sincs a vonalkódnál lévő számhoz.
- meglehetne oldani, hogy a "Mit ettél" sorba a vonalkód alapján is lehessen keresni?

1 éve
#589
name 71
reply to name's post #587
Nem akartam olyan visszajelzést adni ami negatív irányú (mert az hogy engem nem érdekel, csak egy dolog), ezért én sem reagáltam, de engem sem érintett meg a funkció. Szeretem pontosan kiválasztani a listából amit bevittem ételként. Ettől még lehet nagyon sokaknak hasznos, csak szerintem pont a pontos nyomkövetést akadályozza meg (pontosabban gondolom utólag szerkeszthetőek lennének az ételek, tehát egyfajta "memóriaként" működne, hogy amikor van időd vele foglalkozni, akkor emlékezz rá).

1 éve
#588
name 221
reply to name's post #587
Nálam a bemondom és a beírom esetében minden esetben a beírom nyerne.
Feleslegesen biztos nem beszélek. Nap közben ha nem lenne zavaró melóhelyen, hogy így rögzítenék adatot, még akkor se tenném.
Attól még locsi-fecsiknek lehet jó is akár.

1 éve
#587
name 164
reply to name's post #586
Szóval ebben ti nem láttok fantáziát?

Kicsit még magyarázom.
Abból indultam ki, hogy van a mostani megoldás, ami mindent kiszámol de kicsit lassú a rögzítés ha az ember sietne, úton van, stb.
A használati igény viszont teljesen kétoldalú. Azaz egyrészt szükség van arra, hogy tényleg meg tudj nézni alaposan minden értéket, meg kielemezni. Másrészt arra is szükség van, hogy amikor épp gyorsan eszel valamit, akkor azt minél egyszerűbben, minél kevesebb kattintással, minél gyorsabb betöltődéssel fel tudd vinni.
A két igény egyformán jelen van és az esetek nagy részében nem egy időben. Tehát vagy épp ez a fontos, vagy épp az.
Nyilván nem lenne kötelező használni, tehát használhatod továbbra is a jelenlegit.
Elképzelek még egy igényt. Pl egy vasárnapi ebéd a gyorsappal a következőképp nézne ki.
Elindítod és leülsz kajálni. Szedsz még egy darab húst és bemondod, hogy plusz 40 g. Veszel még egy kanál krumplit, bemondod plusz 60 g. Tejeskávé 1 adag.
Tehát olyan esetben amikor idecsippentesz, odacsippentesz.

De lehet ez egy olyan funkció amitől mindenki idegenkedik amíg ki nem próbálja. Én mindenesetre hiszek benne.

1 éve
#590
name
reply to name's post #587
Nem tudom elképzelni, hogy ez jól működne bárkinek is. Abból kiindulva ahogy elmagyaráztad, első pillantásra tényleg remek ötlet, de ahogy mondják: „az ördög a részletekben van”. Tudniillik, ott bukik meg a koncepció, hogy ha vesz egy szelet húst még, azt bemondhatja az appnak hogy "egy szelet hús", de honnan tudja hogy az hány gramm?! Nem tudja. Itthon én lemérhetem a kaja súlyát, de amikor úton vagyok, tuti nem lesz nálam a mérlegem. Másnál se. Akkor pedig az egész csak arra jó hogy valami körülbelüli értéket diktáljon be, ami nem más mint a „hamis biztonság illúziójába ringatás”.
Ezen app kifejlesztésére fordítandó erőforrásokat messze jobban lehetne hasznosítani megannyi más dologra, például hogy mást ne mondjak miért van az hogy amikor én innen az USA-ból írok, a fórum nem veszi figyelembe az időzónakülönbséget, és a postjaimat rendszeresen a MÁR MEGLEVŐ postok valamelyike ELÉ szúrja be?! Rém zavaró így olvasni a válaszaimat. Nem értem, mi ennek az oka hiszen a megoldás pofonegyszerű lenne: függetlenül attól, milyen időadat szerepel a postomat tartalmazó internetes „csomag” fejlécében, a fórummotor az aktuális magyar idő szerint dolgozzék! Tudom ez kicsit off volt itt, csak arra akartam felhozni példának hogy egy teljesen új valami lefejlesztése helyett fontosabbnak érezném „gatyába rázni” a már meglevő funkciókat.


1 éve
#586
name 164
Mivel a teljes és mindent átfogó, ios és android natív app lefejlesztése anyagilag eléggé kivitelezhetetlen jelenleg a "napi keretünk"-ből, ma este jött egy ilyen ötlet.

Lenne egy KalóriaBázis GyorsApp, ami villámgyorsan betöltődne minden telefonon. Itt egyetlen dolgot tudnál csinálni. Bemondod, hogy "120 gramm csirkemell". Ezt az app egyből átküldené a kalóriabázisba mint megevett étel.

Mit szólnátok, lenne értelme, használnátok?
(a hangfelismerők nagyon profik, tehát 99%-ban véleményem szerint helyes adatot rögzítene)

1 éve
#585
name 164
Sziasztok!
Ismételten arra kérnék mindenkit, hogy a kérdéseiteket az emailünkre küldjétek.
Ez a fórum arra van, hogy én tegyek fel kérdéseket, ezért idő hiányában nem is szoktam nézni, csak elég ritkán.

1 éve
#584
name
KEDVES FEJLESZTŐK!

Lehetne-e kérnem, hogy megcsináljátok, hogy amennyiben bármely fórumos hozzászólásomra (vagy egy mások által oda beírt régebbi hozzászólásra küldött válaszomra) választ kapok, akkor ennek tényét kijelzi az oldal tetején nekem (belépés után) a felhasználói nevem mellett piros színnel valamiképp a „rencer”? Akár csak egy piros téglalapban fehér számokkal (vagy fehér téglalapban piros számokkal), rávíve az egérkurzort pedig megjelenne hogy „X darab olvasatlan fórumos válaszod érkezett”. Vagy valami ilyesmi.

Felajánlok ezért is 2000 forint célprémiumot. Ha megcsináljátok, kész vagyok elküldeni paypalon át (ha megírjátok melyik email címre küldjem).

1 éve
#583
name 14
Kedves Máté!
Jó lenne, ha hozzá lehetne kapcsolni a lépés számláló alkalmazást a Google fitness alkalmazással, hogy aszerint is lehetőség legyen figyelni.
Köszönöm

1 éve
#582
name 64
Mobilos fejlesztéshez:
engem pl. nagyon zavar, hogy belépek az appba és azonnal odaugrik, hogy "mit ettél". Pedig én lehet, hogy a napok között szeretnék keresgélni vagy a fórumot nézném vagy csak simán arra szeretnék rákukkantani, hogy az adott napon mennyi kalóriánál járok. Mindezekhez viszont görgetni kell (még ha kicsit is), hogy az oldal tetejét is lássuk.
Ugyanez történik akkor is, ha lépegetek egyik napról a másikra. Lép egyet, leugrik a "mit ettél"-hez, így ha még egy napot akartam lépni, mehetek vissza a napokhoz, a kis nyilakhoz...
Nem nagy ügy, inkább csak bosszantó, de együtt lehet vele élni..., csak most hogy kérdeztétek a mobilos ötleteket, eszembe jutott. Szerintem az oldal töltődjön be úgy, ahogy alapból is állna, tehát a legtetejével induljon. Hiszen ilyenkor is bőven látni lehet még a "mit ettél" sort, tehát rögtön bele tud kattintani az, aki azonnal írni szeretne.

+ én el tudnék viselni még egy sor "utoljára fogyasztott ételt" és még egy sor "kedvenc ételt" is.

+ esetleg egy olyat, hogy a következő/előző napra oldalra elsimítással (elhúzással) is lehessen lapozni, bár nem tudom, hogy ez mennyire kivitelezhető

Köszönöm :)

1 éve
#581
name
Kedves Máté, Kedves KalóriaBázis!
Szuper az oldal, hatalmas segítség, azonban két észrevételem van :) Az nekem is nagyobb segítség lenne, ha a korábban bevitt ételek közül több is megjelenne nem csak azok, amik a két sávba beférnek a képernyőre.
Másik észrevételem, hogy sajnos nagyon lassú mobilon az oldal wifin is, mobilneten is.
Köszönöm szépen:
Petra

1 éve
#580
name 1256
7. Hús, húskészítmény:

A húsok, húskészítmények szénhidráttartalma nem számottevő, fehérjetartalmuk viszont nagy (baromfihús 21-25%, sertés és marhahús 16-21%, felvágottak 12-18%, kolbászok 12-20%) és teljes értékű. A húsok zsírtartalma függ az adott húsrésztől (pl.színhúsok 1-6%, tarja 17%, csirkeszárny 23%), míg a húskészítmények (pl.felvágottak 23-45%, kolbászok 30-42%) esetében a hozzáadott összetevők is befolyásolják a termék végleges zsírtartalmát. Vitaminok szempontjából általánosságban a B-vitamin, a belsőségeknél az A és D-vitamin, míg az ásványi anyagok tekintetében a húsok vastartalma mellett a foszfor-, magnézium-, kálium-, cink- valamint a húskészítmények nátriumtartalma is említésre méltó.

Forrás: Preventissimo.hu és ohki.hu (átírva)

(Javaslatokat/ötleteket/bármilyen észrevételt szívesen fogadok.)

1 éve
#579
name 1256
Továbbra is tartom az 5 mondatot :) persze nyugodtan gyomláljátok ki belőle a felesleges infokat.

14. Tejtermék:

A tejben és a tejtermékekben szénhidrátként természetes formában főként tejcukor (laktóz) található, amely a tej természetes, édeskés ízét adja. A tej, tejföl, joghurt, kefír 3,4%-a, a túró 16%-a, a sajt 20-30%-a fehérje, mely kitűnő minőségű és jól hasznosul. Zsírtartalmuk változó, a tej (2,8%-os, 1,5%-os, 3,5%-os), a joghurtok, kefirek (0,1-3,6%-os) és tejföl (10-20%-os) esetében is széles a választék, míg tehéntúróknál, sajtoknál zsírszegény, félzsíros és zsíros termékeket különböztethetünk meg. Ásványi anyagok tekintetében a kalciumot emelhetjük ki (melynek teljes napi szükségletünk 60-70%-át fél liter tej, míg 20-50%-át sajttól függően 5 dkg sajt is fedezheti), de említésre méltó még a magnézium, foszfor, cink vagy nátrium tartalmuk is. Vitaminok közül jelentős a D-vitamin, amely elengedhetetlen a kalcium felszívódásához, valamint az A-, a B1-, a B2- és a B12-vitaminok sem elhanyagolhatóak.

Forrás: Preventissimo.hu és webbeteg.hu (kicsit átírva)

(Javaslatokat/ötleteket/bármilyen észrevételt szívesen fogadok.)

1 éve
#578
name 164
reply to name's post #574
Kösz ismét, nagyon jók!
"Szerintem ahhoz előbb „találnunk” kellene „egy okos kalóriatáblázatot, ami minden szempontból rendezhető”."
Ezt a funkciót megpróbálom külön, előbb beélesíteni mint a többi jelenelg futó fejlesztésünket, de nem biztos hogy sikerül.
(mindig csinálunk egy külön csokorral és azokat egyben rakjuk ki, mert elég sok dolog összefügg)

1 éve
#577
name 1256
15. Tojás:

A tojások súlya fajtától függően 9-200g is lehet, és energiatartalmuk 100 g-ra vetítve 140-190 kcal között mozog. Egy átlagos tyúktojás 10 %-a héj, 60 %-a fehérje, 30 %-a sárgája, tápanyagtartalma 68 kcal, 5,4 g fehérje, 4,8 g zsír, 0,3 g szénhidrát. A kacsa és libatojás zsírtartalma kb. 2%-kal, energiatartalma mintegy 15%-kal nagyobb a tyúktojásénál. Vitamintartalmuk jelentős, hiszen a C-vitaminon kívül az összes vitamin megtalálható benne (A, D, E, B2, B6, B12, folsav, pantoténsav stb.). Az ásványi anyagok közül foszfort, vasat, cinket, kalciumot, nátriumot, káliumot, szelént, magnéziumot tartalmaznak.

Forrás: egészségtükör.hu (átírva)


(Javaslatokat/ötleteket/bármilyen észrevételt szívesen fogadok.)

Tudom, hosszúnak tűnik, pedig ez is csak 5 mondat :))

1 éve
#576
name 1256
6. Hal:

A halak fehérjetartalma, fajtától függően 15-20 %, a zsírtartalma 1-7 % körül mozog. A halfehérje (a halhús) sajátos szerkezetének köszönhetően könnyen emészthető, teljes értékű fehérje. B1-, és B2 vitamin tartalmuk, valamint a tengeri halak jód, vas, cink és szelén tartalma is számottevő. A halzsír, helyesebben halolaj A- és D-vitamint tartalma jelentős, és a többi állati eredetű zsiradéktól eltérően, telítetlen zsírsavakban gazdag.

Forrás: egészségtükör.hu (kicsit átírva)

(Javaslatokat/ötleteket/bármilyen észrevételt szívesen fogadok.)

1 éve
#575
name 1256
Ennél rövidebbre nem tudom (lsd. az eredeti hozzászólásomat), a "lebutítást" rátok bízom :)

1 éve
#574
name 1256
reply to name's post #573
Igen, gondoltam, hogy nem elég rövid, de azt is gondoltam*, hogy bedobok egy általános összefoglalást a témával kapcsolatban, aztán majd közösen átpofozzuk, lerövidítjük.

(Javaslatokat/ötleteket/bármilyen észrevételt szívesen fogadok.)

Arra azért kíváncsi vagyok, hogy a levesek, köretek, italok stb. kategóriákhoz hogyan írunk rövid általános leírást kalória és tápanyag szempontból. Szerintem ahhoz előbb „találnunk” kellene „egy okos kalóriatáblázatot, ami minden szempontból rendezhető”. :))


*azon gondolkodom, hogy túl sokat gondolkodom (Jonas Jonasson után szabadon, na jó, kicsit kifacsarva) ;)

1 éve
#573
name 164
reply to name's post #572
Nagyon jó, köszi, főleg hogy írsz forrást is és át is írod :).
Bár sokkal rövidebb kéne, kb ahogy a sajtnál írtam, a sok szöveget nem olvassák el, minél velősebb kell.
De ez is nagy segítség, kösz!

1 éve
#572
name 1256
reply to name's post #570
…ez is 5 mondat lett

A gyümölcsök többsége lédús, 80-90% víztartalmú, emiatt kalóriaértékük általában alacsony. Zsír- és fehérjetartalmuk elenyésző (max.1%), szénhidráttartalmuk változó, az éretlen gyümölcs főleg keményítőt, az érett gyümölcs- és szőlőcukrot (4-24%), valamint pektint és cellulózt (rostot) tartalmaznak. Vitaminokban (C-vitamin), ásványi anyagokban (K, Ca, Mg, P, Fe) gazdagok. A gyümölcsök közé tartozó olajos magvak víztartalma max.10%, fehérjetartalmuk 20% körüli, zsírtartalmuk magas (40-50%), ezért energiaértékük jelentős. A zsírban oldódó A, D, E, K, F-vitaminok az olajos magvakban vannak jelentős mennyiségben.

(Javaslatokat/ötleteket/bármilyen észrevételt szívesen fogadok.)

-----------------------------------------------------

5. Gyümölcsök:

A gyümölcsök többsége lédús, 80-90% víztartalmú. A magas víztartalom miatt, könnyen emészthetők, és kalóriaértékük általában alacsony. Nem teljes értékű fehérjéket tartalmaznak, melynek mennyisége elenyésző (max.1%). Szénhidráttartalmuk változó, főleg keményítőt, cukrot, pektint és cellulózt tartalmaznak. Keményítő (az érés során cukorrá alakul) az éretlen, cukor (gyümölcs és szőlőcukor 4-24%) az érett gyümölcsökben található, míg pektint a bogyósok, almafélék tartalmaznak, és cellulózt (rostot) pedig szinte valamennyi gyümölcsben találunk. Zsírtartalmuk szintén elenyésző.
A gyümölcsök közé tartozó olajos magvak víztartalma max.10%, fehérjetartalmuk 20% körüli, zsírtartalmuk magas (40-50%), amely főleg esszenciális (többszörösen telítetlen) zsírokból áll. Energiaértékük jelentős.
Vitaminokban gazdagok. Főleg vízben oldódó vitaminokat tartalmaznak, ilyen a C-vitamin. A zsírban oldódó A, D, E, K, F-vitaminok az olajos magvakban vannak jelentős mennyiségben. A karotin, (mint az A-vitaminprovitaminja) minden sárgás-pirosas gyümölcsben jelen van. A legtöbb F-vitamint a mák tartalmazza.
Ásványi anyagokat (Kálium, Kalcium, Magnézium, Foszfor, Vas), szerves savakat (a savanykás gyümölcsök), csersavat (az éretlen, fanyar gyümölcsök), növényi hatóanyagot (mák) is tartalmaznak. Illatanyagait az észterek, olajok adják.

Forrás: Sulinet (kicsit átírva)

1 éve
#571
name 1256
reply to name's post #570
Lerövidítettem 5 mondatra (ehhj, a Sajtod 4 volt)

Az ehető gombák 90 % vizet, 2-6 % szénhidrátot és csak nagyon kevés zsírt tartalmaznak. A szárazanyag-tartalomnak 40 %-a protein ugyan, de a nagy víztartalom miatt ez az össztömegnek csak töredéke. A kész gombaételekben a fehérjetartalom 1,5-4,5 %. A gombát ballaszt-, íz- és aromaanyagai teszik különösen kedveltté, és nem lényegtelen szempont, hogy 100 gramm gombába mindössze 20-40 kalória van, továbbá B- és D-vitamin is található bennük.

(Javaslatokat/ötleteket/bármilyen észrevételt szívesen fogadok)

--------------------------------------------------------

3. Gomba:

Az ehető gombák 90 % vizet, 2-6 % szénhidrátot (nem keményítőt) és csak nagyon kevés zsírt tartalmaznak. Fehérjében korántsem annyira gazdagok, mégis - valamennyi fajta esetében tartalmazzák az összes esszenciális aminosavat, ebben tehát hasonlítanak az állati fehérjékre - sokszor húspótló ételként gondolunk rájuk. A szárazanyag-tartalomnak 40 %-a protein ugyan, de a nagy víztartalom miatt ez az össztömegnek csak töredéke. A kész gombaételekben a fehérjetartalom 1,5-4,5 %. A gombát ballaszt-, íz- és aromaanyagai teszik különösen kedveltté, és nem lényegtelen szempont, hogy 100 gramm gombába mindössze 20-40 kalória van. Cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, mivel glükóz- és mannittartalma csekély. Található a gombában továbbá B- és D-vitamin, ill. annak egyik előanyaga, az ergoszterin.

Forrás: Házipatika (kicsit átírva)

Tetszés szerint tovább rövidíthető :)

1 éve
#570
name 164
Kis segítség jól jönne, nagyon sok dolgon ügyködünk.
Ha valakinek lenne ideje, hálás lennék.

Szóval készítünk egy okos kalóriatáblázatot, ami minden szempontból rendezhető.
Az ételkategóriákhoz kellene rövid általános leírás kalória és tápanyag szempontból.

Példa: SAJT
A sajtok tápértéke nagyon változékony. Egy sovány túró 4% zsírt és 11% fehérjét tartalmazhat, míg néhány tejsavó 15% zsír és 11% fehérjét, egyes lágysajtok pedig 36% zsírt és 7% fehérjét. Általában a sajt gazdag kalcium-, fehérje-, foszfor-, nátrium- és telített zsírforrást jelent. A sajt lényegében koncentrált tej (hozzávetőlegesen egy kg sajt 10 liter tejből készül).

Ami hiányzik:
1. Fagylalt, jégkrém
2. Gabona, mag örlemény
3. Gomba
4. Gyorsfagyasztott, dobozos, konzerv étel
5. Gyümölcs
6. Hal
7. Hús, húskészítmény
8. Ital
9. Készétel
10. Köret
11. Leves
12. Olaj, zsiradék
13. Pékáru, édesség, sütemény, rágcsa, tészta
14. Tejtermék
15. Tojás
16. Zöldség fűszer

Leírást ide a fórumba célszerű, így láthatjátok ha valaki már küldött be.
Forrásnak a wikipediát javaslom, vagy egyéb angol oldalakat.
Ha megvan az angol szöveg, akkor az is nagyon jó lenne, de ha csak magyar van, az is jó, majd lefordítjuk.
Köszönöm előre is ha valaki besegít.

1 éve
#569
name 164
Köszönöm a javaslatokat, mindet átnéztem, amit tudunk beépítünk a következő patchbe!

1 éve
#568
name 11
Ha a telefonon vissza gombot nyomok, kilép a mobil alkalmazásból. Ezen tudnátok javítani? A többi funkció nálam jól működik. Huawei P Smart - on használom.

2 éve
#567
name 62
Egy alapos redesign ráférne az appra azzal, hogy a mezők struktúrájához szerintem nem kellene nyúlni.
A leghasznosabb az lenne, ha a kereső a találatok közül előre vrnné azokat, amelyek megfelelnek a keresésnek és már korábban kiválasztottam. Az ételeknél pedig jobb lenne, ha külön a névmezőtől kellene beírni a gyártót és nem össze vissza a megmevezés elején végén kenne. Így nézne ki minden: Milfina - krémjoghurt 0,1 %, Félegyházi - Pille jofghurt stb. Szerintem így átláthatóbb lenne.

2 éve
#566
name
Jó lenne ha hozzá lehetne kapcsolni a lépés számláló alkalmazást pl mi fit alkalmazást, hogy aszerint is lehetőség legyen figyelni.

2 éve
#565
name 9
reply to name's post #564
Nem jó a beállításod. Ezt nem a program csinálja hanem a rossz beállítás.
A 654kcal-os kalóriabevitel napi szinten - ne haragudj de nagy marhaság.
Olvass még az oldalon, a fórumon hogy hogyan is kell ezt beállítani.

2 éve
#564
name
Szia! Valami nagyon nem stimmel... Sajnos csak képen tudom megmutatni, de azt nem enged beilleszteni. A tegnapi kalóriabevitelem 654kcal. Eb-hez képest azt kapom a kalkulatorban, hogy 10.139kcal-val többet ettem, mint kellett volna, és ha ilyen tempóban hizom, akkor egy hét alatt 9 kilóval leszek több. Az én telefonom hilyult meg, vagy a progi? Koszi!

2 éve
#563
name 71
A másolás és a mennyiség átírása tudtommal nem prémium funkció, mindenkinek elérhető.

Mondjuk egy alap számológép beépítése nagyon egyszerű feladat lenne (bár aki nem tud fejben 3 számjegyet összeadni, az ne akarjon kalóriát nyilvántartani). Konkrétan csak a +-/x funkciók beépítése javascriptel pár perces feladar, a mennyiség mezőbe be lehetne írni hogy 218+247, és tudná hogy az 465.

2 éve
#562
name
Előttem írták, de nagyon jogos: nem lehet utólag javítani egy tétel mennyiségét. Pl szedek még egy adagot ugyanabból, akkor nem tudom a bevitt 100 grammot 200 grammra javítani, újból be kell írni.

2 éve
#561
name
Szia! Pl reggel iszok egy kávét, beírom. Délután iszok még egyet, és nem tudom a reggeli kávét egyszerűen duplikálni, hanem újból ki kell keresni a listából

2 éve
#560
name
Tisztelt KalóriaBázis.
Szerintem a "Mit ettél" és "Mit sportoltál" mezőt fel kellene cserélni, jobban kézre esne.
Talán ha hozzá lehetne adni, hogy mennyi vitamint vittél be az is jó lenne, természetesen a fő vitaminokból.

2 éve
#559
name
Tisztelt KalóriaBázis csapat!
Szerintem fantasztikus az oldal, nekem sokat segített sokszor. :) Viszont a használhatóságon és a felhasználói élményen lehetne még fokozni. Akár a mobilos nézeten belül is (ha ezt gondoljátok csak prioritásnak). Én nem szeretném most egyesével leírni az észrevételeimet, de ha érdekesnek gondoltok egy kidolgozott használhatósági vizsgálatot, akkor szívesen kiadom az egyetem valami lelkes hallgatónak a témát. Ebből így kaphattok hasznos visszajelzéseket. :) Ha ezt érdekesnek gondoljátok, akkor írjatok a szabobalint@erg.bme.hu címre és megírom a részleteket! Szép napot!

2 éve
#558
name
Kedves Fejlesztők! Android, Xiaomi Mi Redmi 5 + telefonon használom az appot. Nekem segítség lenne, ha a korábban bevitt ételek közül lehetne választani, ne csak azok közül, amik a két sávba beférnek a képernyőre.

2 éve
#557
name 1
Kedves Fejlesztők! Három észrevételem lenne egyelőre.
1. A vélemények írásakor fontos lenne tudni a telefon/op. rendszer típusát, ezt a vélemény íróknak meg kellene adniuk. Gondolom ez a Ti munkátokat is nagyban könnyítené. Legalább annyi, h Android vagy iOS...esetleg használt böngésző.
2. A grafikon funkció mobilon rátappintva hiába vált át automatikusan asztali nézetre, az adott grafikon részletet kiválasztva csak a hónap es nap jelenik meg, nem lehet évre visszamenőleg beazonosítani (öreg motoros vagyok, így lehet hogy csak engem zavar)
3. Az automatikus javítás szövegbevitel esetén nagyon gyengén muzsikál, sőt legtöbbször inkabb sehogy. Nincs kapcsolatban a telefon által megtanult szótárakkal. Kicsit bosszantó, de túl lehet élni.
Köszi: Krisz iPhone 6S iOS 12.2, Safari

2 éve
#556
name
Új étel vagy recept felvitelnél, ha elfordítom a képernyőt, hogy lássam is mit írok, azonnal kilép, visszaugrok a főképernyőre.

2 éve
#555
name
Engem az is zavar, higy nincs beviteli korrekció, ha elírok egy betűt, akkor már nem lesz találat. Jó lenne, ha valahogy jelezhetnénk, ha egy adat megváltozott, vagy egy termék megszűnt, pl. a Vöslauer üdítők már csak kalóriaszegény verzióban kaphatók, fölöslegesek a régebben bevitt adatok.
Jó, hogy be lehet csillagozni a kedvenceket, de még jobb lenne, ha a gyakran választott termékeket megjegyezné a program, és azok előre kerülnének a találati listában.

2 éve
#554
name
Nekem gyakran fagy mobilon az app, ez elég bosszantó tud lenni, de lehet hogy a hiba az én készülékemben van? (Vernee Thor)

2 éve
#553
name 1
Én azt vettem észre, hogy mikor uj receptet szeretnek megosztani a kozos adatbazisba, akkor ezt nem engedi a program, és az indoklast, sem tudom elolvasni, hogy miert nem, hiaba van odairva, mert kitakarja a "Mégse" és a "Mentés" gomb. Így még egyszer sem tudtam receptet feltolteni, csak a sajatjaim koze tudtam elmenteni...

2 éve
#552
name 65
Nagyon hiányolom, hogy lehessen hozzáadni a meglévő értékhez új értéket.
Ittam 218 ml Pepsi-Cola-t, és töltök még 237 ml-t, akkor a meglévő adathoz elég lenne hozzáadni az újat. Jelenleg minden adagot külön viszek fel, vagy számológéppel kiszámolom.

2 éve
#551
name
Sziasztok!Két észrevételem van:1. Reggel az előző nap bevitt adatok jelennek meg a kezdőoldalon.Pedig este kiértékelem az adatokat. A naptár segítségével tudom csak beállitani az adott napot. Lehet csak én nem használom megfelelően? :( 2. Rákeresek egy ételre, a megjelenő listából véletlenül nem azt választom amit szeretnék és nem tudok visszatérni csak ha újból rákeresek. Jó volna visszajutni a keresési listához vagy mégjobb ha a keresőbe írva folyamatosan jelennének meg a találatok. Köszönöm szépen. Üdv. Timi.

2 éve
#550
name 65
Egy hosszabb nevű étel esetében csak a ténylegesen szöveget tartalmazó sor kattintható, az alatta lévő üres tér nem.
A teljes div box link kellene legyen, nem csak az étel neve text link.

2 éve
#549
name 65
Nekem a legbosszantóbb az, hogy rákeresek egy ételre, kiválasztom a találatok közül az egyiket, kiderül, hogy az nem jó, és vissza akarok menni a találati listához, de helyette a napi listát jeleníti meg.

Nincs keresési előzmény sem, pedig az sok esetben hasznos lenne, hogy a legutolsó keresések közül bármelyiket ismét előhozzam.

Szavazni is lehet rá:
http://kaloriabazis.idea.informer.com/proj/?ia=123090

2 éve
#548
name
Ha rákattintok egy ételre ami lejjebb van a listában, mem ugrik fel a mennyiség táblázat hanem visszaugrik a legfelső találathoz. Ezután megint meg kell keresnem azt az ételt vhol lent és csak ezután jön a mennyiség táblázat. Bocsi lehet hogy bonyolultan írtam le...

2 éve
#547
name
Van hogy beirok valamilyen etelt es utana veletlenszeruen a kattintas nem ott lesz ahova nyomok hanem kb 1cm -rel felette peldaul: meg akarom nyomni az egyik kajat amit beirtam de a folotte levot jeloli ki ez nagyon idegesito es eleg surun megtortenik.

2 éve
#546
name
Nekem a barcode beolvasás nem müködik..Samsung Galaxy J3

2 éve
#545
name
Szerintem jól használható.

2 éve
#544
name 65
Ez a Barcode scanner maximum 3 másodperc alatt olvassa be a Fanta vonalkódját. Nagyon gyors. Ez már elég jól megfelelne a célnak:
https://github.com/zxing/zxing

2 éve
#543
name 65
reply to name's post #541
Sajnos elég sokszor tévedett és más volt a beolvasott szám.
Most már inkább ellenőrzöm, hogy biztosan jó-e.
De nyilván jó lenne a pontosságon javítani.

A fókusz probléma nagyon zavaró.
Nyilván nem lesz olyan mint a boltban, hogy csak elúzom, pitty és már be is olvasta, de azért gyorsabb működést várnék...

Izgatottan várom a javításokat.
Sok sikert!

2 éve
#541
name 164
reply to name's post #540
a vonalkódolvasóban ez volt az egyetlen beépíthető modul, de amint találunk jobbat, cseréljük.
Én olyannal nem találkoztam hogy más számot ismert volna fel.

Illetve a fókusz problémára azt láttam jobbnak, ha nem közelről hanem minél távolabbról próbáljuk beolvasni a kódot.

2 éve
#540
name 65
Android mobilon (Samsung Galaxy Note 3 N9005, Resurrection Remix Nougat v5.8.5, Magisk v18.1, Android 7.1.2) a vonakód olvasó gyenge hatásfokkal működik.
Többnyire homályos a kép, nehezen és lassan fókuszál.
Nincs kézi fókusz indítás, mellyel újrafókuszálás azonnal kérhető.
Sokszor a beolvasott vonalkód szám nem egyezik, pontatlan.


Sokat segítene, ha a vonakód olvasás gyorsan, pontosan működne.


2 éve
#539
name 65
A fórumban Vissza gombot nyomva kilép az alkalmazásból.
Szerintem vissza kellene menni az adatbeviteli oldalra.

2 éve
#538
name 22
Üdv,
Mikor új receptet szeretnék megadni, és véletlen elfordítom a telefonom, és a kijelző fekvő módba kapcsol, akkor az egész eddigi beírt recept törlődik.

Szerk.: Javítva van

2 éve
#537
name 5
Sziasztok!
Alapvetően nagyon szuper az oldal( bár egy applikációt szivesen vennék, akár fizetősen is)
De ha ételt keresek, mindig be kell zárni a billentyűzetet, viszont van amikor kiugrik a keresésből.

2 éve
#536
name 1
Kedves fejlesztők,

- Nekem továbbra sem megy a vonalkód olvasó, ha kell, csinálok róla videót is, ha egyedül vagyok vele.

Ami javaslatom van:
- Megnyitáskor az jó, hogy a kurzor a "mit ettél" -be ugrik, de fel is rakja az egész képernyő tetejére. Ez ugyan jó ötletnek tűnhet, de nekem a gyakorlatban legalább napi egyszer gondot okoz, mert mielőtt még felugrana a képernyő tetejére az oldal, már előtte bele akarok nyomin a "mit ettél"-be (hogy feljöjjön az android-os beíró billentyűzet), de mire feldolgozza a kérést a processzor, azt hiszi, hogy valami ételre kattintottam, és kijön az étel menüje. Simán gyorsabb vagyok, gyorsabban kattintok, mint az, hogy betöltsön a teljes app, és végre hajlandó legyen felugorni a tetejére.
- Vissza gombbal ne lépjen ki az app-ból, hanem csak zárja be mondjuk a kinyitott ételt
- Amikor listázzuk az ételeket (találatnál, saját kedvenceknél), be lehessen állítani, hogy 10-esével, 20-asával, 50-esével listázza ki. Én szívesebben görgetek lefelé, mint 10-esével lapozgatok jobbra...
- Egy alapos redesign nagyon ráférne (úgy, hogy opcio maradjon a régi, ha valaki ragaszkodni akar hozzá, továbbra is használhassa az általa megszokottat)

Xiaomi 6A, Android 8.1.0, MIUI Global 10.2.8.0

2 éve
#535
name
Sziasztok!

Amikor reggel megnyitom az appot, akkor úgy áll be, hogy a bevitt étel kereső sávja legyen felül. Reggel én a súlyomat szoktam elsőként megadni: legördítem az oldalt a súlyom blokkhoz, ami nekem mindig be van csukva, csak adat beíráskor nyitom ki. Amikor lenyitom, hogy beírhassam a súlyomat, akkor visszaugrik az oldal tetejére, mert az étel kereső mező az aktív. Ilyenkor másodjára is le kell görgetnem kinyílt a súlybeíró mezőhöz.
Nekem ez a legzavaróbb.

A másik, ami zavaró, hogy mikor beírom egy étel nevét a keresőbe, akkor a rengeteg találat közül kiválasztok egyet, ami helyett, ha másikat szeretnék választani, akkor az X gombbal bezárva az étel felvitelt, akkor megint be kell írnom a keresőbe az étel nevét.

(Más használat nehezítő tényező a hatalmas redundancia az étel adatbázisban. Megnevezés/leírás alapján teljesen megegyező ételekből nagyon sok találat van, amelyek kalória és tápanyag értékei teljesen különbözőek is tudnak lenni. Ilyenkor nehéz választani.
Tudom, hogy ez azért van, mert szabadon bárki felvihet ételeket és sokan nem keresnek mielőtt felvisznek valamit. Ezért étel rögzítés közben lehetne mutatni név alapján hasonlókat, hogy választhasson a felhasználó, hogy inkább mégsem veszi fel mert mégis megvan már a rendszerben. Esetleg megjegyzést kényszeríteni, ha ugyanolyan nevű ételt akar felvenni a felhasználó, mint ami már van, hogy a többiek lássák, hogy ez miben más, mint az előző ugyanilyen nevűek.
Nem tudom, hogy azonnal megjelenik-e a listában az újonnan felvitt étel, de lehetne szakemberrel jóváhagyatni, mielőtt kikerül publikussá az étel, hogy ha sok egyforma van is, akkor se legyen kétszeres kalória értékbeli különbség.
Tudom, hogy ez nem a mobilos felületet érintő dolog, csak jeleztem.)

Köszi a kérdést!
Tök jó az oldal! :-)
András

2 éve
#534
name
Kedves Máté!
Elnézést kérek, hogy amit javaslok, az nem csak az app-ot érinti, de ha jó ötletnet tartjátok programozás szempontjából nem nagy változás lenne ezért bártorkodom javasolni.

A grafikon beállításánál a vércukorszint is egy grafikonon van a testsúllyal. Mivel nagy a különbség a két szám között, ezért a változások nem látszanak igazán jól. Ezért, hogy ne rontsák egymás grafikon képeit, ha valaki a vércukorszint változását is szeretné követni és ezt bepipálja, akkor az egy külön táblázatba jelenjen meg, amit a fő oldalon a súly grafikon alatt külön láthatna ha választotta.
Így is nagyon szuper és nagyon sokat segít, átlátható, könnyen kezelhető. További sok sikert!

2 éve
#533
name 3
Szia!
Az első dolog ami hasznos lenne, hogy amikor egy ételt valahova másolom felugrik a menü, hogy újra rákérdezzen, hogy mennyit ettem belőle és mikor, így felgyorsulna az adatbevitel. Problémám csak annyi van, hogy ha véletlen internet nélkül nyitom meg az alkalmazást akkor nem tudom frissíteni ha létrejön az internetkapcsolat, újra kell indítanom az appot.

2 éve
#532
name
Kedves Máté!

Nem találok más kontaktot. Szeretnék felajánlani egy grafikai redesignt az applikációra és a weblapra egyaránt.

2 éve
#531
name
Szia! iPhone app is lesz?
Nagyon jooo lenne :-) koszi

2 éve
#530
name 192
Sziasztok! Én sokkal többször használom appon a Bázist, mint asztalon.

Elsőre egy dolog jutott eszembe, ami nagyon zavar: Rendszeresen szerkesztem a meglévő receptjeimet, viszont mostanában, ha rámegyek egy adott összetevőre, hogy a mennyiségét módosítsam, irreálisan belezoomol a képernyő a kitöltendő mezőbe, kb. az egész képernyőmön csak a mennyiség mezője látszik. Beírom az értéket, enterrel okézom, és úgy marad a zoom. Tehát tételenként vissza kell kicsinyítenem mindig az oldalt, hogy újra lássak valamit. Ez nagyon nehézkessé teszi a szerkesztést nekem.

És még egy: A sportbeviteli mezőt valahogy én is mindig keresem, és mindig átgörgetek felette véletlenül, de szerintem elég lenne a zöld hátterű részt kicsit magasabbra venni, hogy hangsúlyosabb legyen. A szemem mindig ezt a zöldet keresi, de amíg nincs felvéve tétel, addig csak nagyon kis felületen látszik.

Köszönöm én is, hogy foglalkoztok a fejlesztéssel!

2 éve
#529
name 9
Sziasztok!
Ha valaki étrendet követ, amit vki más (edző, dietetikus, stb) rendszeresen ellenőriz, az excelbe exportált verzió szuper részletes annak, aki ismeri a programot. Aki viszont ezt nem használja, annak a grafikus napi nézet sokkal jobban tetszik és áttekinthetőbb. Most képernyőfotót kérnek tőlem. Talán vmikyen módon meg lehetne oldani a napi nézet küldését, megosztását.
Szilveszter

2 éve
#528
name
Sziasztok!

Én sokszor belefutok a következő dologba:
Rákeresek egy adott termékre, és van, hogy ugyan az a tétel háromszor-négyszer is fenn van. Kiválasztok egyet. Előfordult, hogy olyan terméket jelöltem ki, amihez nincs társítva a fehérje-szénhidrát-zsír adatok (mindegyik 0, szóval nagyon nem reális :D ). Ilyenkor csak egyszerűen bezárom az adott terméket. Itt jön a lényeg: bezárás után újra be kell írnom az adott tétel nevét. A baj ezzel az, hogy újból bele kell kattintani a keresőbe (és 3-4 mp, mire felugrik a billentyűzet, ha kicsit lassabb a telefon) és újból be kell írni a keresendő termék nevét (akkor a legfusztrálóbb, ha hosszú nevet kell begépelned, és ha nem jót jelölsz ki, akkor törlöd és írhatod újra). A javaslatom az lenne, hogy a begépelt neveket is mentse az applikáció, hasonlóan úgy, amikor rögzítesz egy ételt, és a kereső mező alatt megjelenik a neve. Remélem érthetően leírtam :)

És nem mellesleg: Köszönjük a Kalória Bázis csapatának a fejlesztést, pláne, hogy kikéri a felhasználók véleményét! Csak így tovább!

Üdv.

2 éve
#527
name 29
reply to name's post #522
Helló!
Én mindennap használom a sportot, ne dugjuk el légyszi :)
(Tegnap a sportot akartam a kaja helyére írni véletlenül, de nem gyakran keverem a két mezőt.)
Talán ha más lenne a mező háttérszíne, az segítene?

2 éve
#526
name 29
Úgy tűnik, az étel kiválasztása csak akkor működik, ha (többsoros ételleírás esetén) az első két sorra nyomsz, különben csak ugrik egyet a lista.
A grafikonnál azt írod, dupla kattintásra visszamegy a főoldalra. Sem az asztali, sem a mobilos verzióban nem megy vissza. Az asztalin egyszerű a workaround, a mobiloson elég macerás, egyszerűbb bezárni és újranyitni az appot.

2 éve
#525
name 1
Én azt nem szeretem, hogy ha beírok valamit és a billentyűzet látszik a képernyőn, nem tudok kiválasztani semmit a legördülő menüből, csak ha külön becsukom a billentyűzetet. Más appnál ha rányomok valamire, a billentyűzet automatikusan eltűnik.
Ehhez kapcsolódva a másik, hogy néha csak többszöri próbálkozásra lehet rányomni valamire (pl napi súly elmentése, étel kiválasztása), ha ezeken javítotok szerintem tök jó lesz :)

2 éve
#522
name
Én ritkán használom mobilon, akkor is böngészőből, mert úgy is remekül megy. Egy dolog szokott megzavarni, a sport mező túl elől van, gyakran ott akarom bevinni mit ettem. Azt talán jobb lenne kicsit jobban eldugni. Tippem szerint talán mások se használják gyakran.

2 éve
#523
name
Nekem az a furcsa hogy amikor lenyomom a menü gombot a prémium tagság szó bele lóg az eszközök ablakba.

2 éve
#521
name 55
Sziasztok! A napok valtasanal (ma, tegnap, dátum) ne csak a jobb és bal nyíl éljen, hanem az ujjmozdulat is húzás jobbra balra és vált a napok közötti nézetek között.

2 éve
#520
name 164
reply to name's post #519
az első része világos.
a második kevésbé, ugyanis akkor ha az infós oldalt zárod be, a lista még ottmarad.
nálad nem?

2 éve
#519
name 7
Kedves Máté!
[Csak gyorsan elmondanám, hogy imádom az appot! Soha semmilyen más módszerrel nem fogytam még ennyit, úgyhogy ezer hála és köszönet!]
Nekem csak annyi szokott zavaró lenni, hogyha rámegyek egy ételre, viszont utána mégsem akarom azt hozzáadni, hanem ugyanabból a keresésből mást, akkor ismét újra be kell pötyögnöm a keresett tartalmat. Vagy ugyanez a helyzet amikor megnyitom az infós oldalt aztán visszalépek és újból kereshetem ugyanazt. Szóval, hogy nem marad meg a beírt szöveg, hanem újból be kell írnom mindig.
Remélem érthetően írtam le.
Huawei P20 proval használom egyébként az appot, tökéletesen működik.
Köszönettel.
Marcsi

2 éve
#518
name
Kedves Máté!
Lehetne esetleg a pl. ebédkén könyvelt tételek mennyiségét együtt korrigálni? Pl megcsináltam az ebédet, de mégsem ettem meg a teljes adagot, akkor ne kelljen a hozzávalókat külön megváltoztatni?
Köszönettel.
Gábor

2 éve
#517
name
Mikor rákeresek egy élelmiszerre, rányomok, de x el bezárom,mert mégis egy alatta lévőt csitnék meg, akkor újra be kell pötyögnöm amire rákerestem. Pl főtt csirkecomb, rányomás közben vettem észre alatta van a filézett, s x-el bezárom, majd kezdhetem elölről. Köszönöm

2 éve
#516
name 2
Sziasztok.
Huawei P20 pro készüléken használom a programot.
Ami nagyon fontos lenne szerintem hogy q kód alapján felismerjen minden élelmiszert.
Ha például egy meggyes joghurtot húzok le az megy, de a az epres él is azt az adatott adja be.

2 éve
#515
name 65
reply to name's post #473
Frissítés után működik a vonakód olvasás.
Viszont a vakut nehéz kikapcsolni, csak az alkalmazásból kilépéssel kapcsol ki a vakut.
Ezt javítani kellene.

Ettől eltekinkve 1-2 termék esetén kipróbáltam és jól működik.
A vaku kikapcsolás javítása mindenképpen szükséges!

2 éve
#514
name 1
reply to name's post #513
Rendben, megpróbálom

2 éve
#513
name 1256
reply to name's post #512
Vidd fel a 6 daraboshoz a jó kódot és legközelebb, ha boltban jársz javítsd a 8 db-os vonalkódját is... szerintem :)

2 éve
#512
name 1
Galaxy A6 - működik. Már bevitt élelmiszerhez rendeltem a kódot, de kicsit elbaltáztam. A 6 db-os tortilla vonalkódját a 8 daraboshoz rendeltem, hogyan javíthatom?

2 éve
#511
name 7
Xiaomi Mi Note 2
Kép most már van, de a vonalkód felismerése nagyon gyatra. 5-ből 1.

2 éve
#510
name
S8+ fasza

2 éve
#509
name
Samsung S3 nem történik semmi.

2 éve
#508
name 26
Xiaomi redmi note 5 működik.

2 éve
#507
name 19
Huawei mate 20pro nekem nem működik

2 éve
#506
name
Sajnos IOS en csak farkasszeme nez a vonalkoddal. Nem tortenik semmi..

2 éve
#505
name 2
Hello!
Samsung J5 (2016) Android 7.1.1 -n a kamera kep bejon, a valkodot beolvassa, de a hozzarendel gomb megnyomasa utan nem csinal semmit.., csak visszaugrik a fo oldalra!

2 éve
#504
name 3
OnePlus 5t, Android 9. Variocommerce Sárgabarack Lekvárhoz rendeltem hozzá a vonalkódot, sikerült elsőre minden gond nélkül. A vonalkód alapján felismerés 10 próbából csak 4 alkalommal volt sikeres. Nagyon figyelni kell hogy ne tükröződjön és megfelelően meg legyen világítva. Így az első beolvasásnál nagyon figyelni kell, hogy tényleg stimmel-e a felismerni vélt kód. Mindössze ennyi.

2 éve
#503
name
J6 zsír

2 éve
#502
name 164
reply to name's post #496
Nem értem a kérdést.
Mármint ahogy most van, annál nem tudom hogy lehetne egyszerűbb a folyamat.
A "megettem listáról" is "Kikeresem" gomb után egy mozdulattal hozzárendelhető a kód és a keresőből is.

2 éve
#501
name 57
Huawei Mate 9 működik

2 éve
#500
name
Samsung A7. Működik.

2 éve
#499
name
Frissítettem és működik. Köszönöm :)

2 éve
#498
name 1256
Nokia 6-tal is működik.

2 éve
#497
name
Samsung j6 nem hozza be a kamerát

2 éve
#496
name 88
Ahoj, nekem működik (Huawei P8 lite),annyi,h csak akkor ismeri fel, ha kristálytiszta a kód,nem mozog, jó fény van, ilyesmi

Viszont arra gondoltam, h tök király lenne, ha meg lehetne forditani a folyamatot, mert igy talán többek sajnálják rá az időt
Ugy értem, hogy jó lenne, ha a kód beolvasása után rögtön lehetne párositani hozzá a terméket és nem csak a termékhez a kódot. Ez így érthető?

2 éve
#495
name
Samsung note 8-an behozza a kepet de nem olvas semmit, nem erzekeli a kodot

2 éve
#494
name
Samsung Galaxy S9-en nem hozza be a kamera kepet.

2 éve
#493
name
Samsung galaxy A5 nem müködik

2 éve
#491
name 29
Huawei P20 Pro: Minden prímán működik.

2 éve
#490
name 164
reply to name's post #483
A "kikeresem" úgy működik hogy ha rányomsz, elmenti a kódot a memóriába és utána ki kell keresned a keresőből az adott ételt és akkor a gombbal tudod hozzárendelni. de akkor lehet hogy nem egyértelmű, átfogalmazom.

2 éve
#488
name 11
Huawei P20 Lite: Beolvasás OK, hozzáadás OK

2 éve
#487
name 21
Xiaomi redmi note 4x olvasás működik.

2 éve
#486
name 6
Szia!Samsung J6.Nem mukodik.

2 éve
#489
name
Oneplus 3T Frissítés után működik.

2 éve
#484
name 21
Huawei Mate 10 Pro-n működik az olvasás és a hozzáadás is. :)

2 éve
#483
name
Nekem működik, de mikor rá megyek hogy kikeresem hogy minek a vonalkódja, akkor semmit nem csinál....

Samsung Galaxy S7 edge

2 éve
#482
name
Sziasztok! Nekem nem működik sehogy. Huawei p10

2 éve
#480
name 2
Szia.
A kód olvasó nem müködik, csak azon a dolgokon amiket egyszer már fogyasztottam.
Huawei P20 pro

2 éve
#479
name 2
Mukodik samsung s9+

2 éve
#478
name 22
Frissítés után működik Honor8, ptóbaként hozzárendeltem egy ételhez a kódot 10 ből 3x felismeri, 7x más kódot olvas amihez még nem tartozik étel... nem az igazi még

2 éve
#477
name 164
reply to name's post #473
Ez volt eddig a hiba, reméltük a tegnapi patch megoldja.
Biztos a legfrissebb verzió van?
Ha a google play KalóriaBázis oldalán megnézed, akkor nem ajánlja, hogy frissítésre szorul?

2 éve
#476
name 20
Huawei P20 pro-val működik.

2 éve
#475
name
reply to name's post #473
Ugyanígy

2 éve
#474
name 17
Engedélykérés után Huawei P9 - cel működik.

2 éve
#473
name 65
Nálam nem működik a vonakód olvasás.
Csak egy play gomb jelenik meg. Kamerát nem lehet kiválasztani.
Samsung Galaxy Note 3 N9005, Resurrection Remix Nougat v5.8.5, Magisk v18.1 (Android v7.1.2).
Képernyőkép:
https://ibb.co/0sHk3h1

2 éve
#472
name 4
Újraindítás után működik!! Samsung S8

2 éve
#469
name 221
reply to name's post #468
Engedélykérés után Honor 9-el tökéletesen működik!
Köszi!

2 éve
#468
name 164
Az androidos appban a kameraműködést tudnátok tesztelni vonalkód beolvasásnál?

2 éve
#467
name 71
reply to name's post #466
Válaszd ki a dátumot, amitől látni szeretnéd.

2 éve
#466
name 4
A cél módosítása korábbi dátumra funkciónak örülnék, mert pont most jöttem rá, hogy nem teljesen azt látom, amit szeretnék.
Az történt, hogy az első cél beállítása után átállítottuk fix napi kcal-ra, utána vissza, meg mit tudom én mi történt még, és most az összegzésnél nem látom a teljes történetet.

2 éve
#465
name
reply to name's post #457
Igen, ez nagyon jó ötlet. Nekem 1,5 kg hízás volt a célom, csak egy kicsit megszaladtam. Most 1 kilóval több vagyok mint kellene, és már csak napok vannak hátra a kitűzött célig. Mai engedélyezett kalóriám, -700kcal.
Amúgy a program sokat segít, már két éve használom, sikerült 12 kg fogyás, ami egy kicsit aláment a célomnak.

2 éve
#464
name 1256
reply to name's post #455
Nekem tetszik ;)

Johnny meg egyszerűen pótolhatatlan munkatárs :)

2 éve
#463
name
reply to name's post #461
Köszönöm! Akkor egyszerűen nem jó helyen jeleztem a problémát.

2 éve
#462
name
reply to name's post #457
Jó ötlet! Én amióta a célsúly közelében vagyok pont ezt csinálom. Fix kalóriának beállítom azt, amit majd a célt elérve ehetek, illetve annál kicsivel kevesebbet. Ez, amíg fölötte vagyok a célnak pár kilóval, szolid fogyást eredményez.

A kicsivel kevesebb beállítás meg azért van, hogy a beviteli pontatlanságok inkább mínusz, mint plusz kalóriát eredményezzenek.

2 éve
#461
name 164
reply to name's post #460
Az e-mailekre (Információ/Kapcsolat) mindig válaszolok! A fórum összes topikját - de még ezt a rám vonatkozó párat sem tudom figyelni.

2 éve
#460
name
Nem sokszor van gondom, de még egyszer sem kaptam választ.
A javítás még csak megtörténik, de én hiányolok egy visszajelzést...
Vagy esetleg csak nem tudom, hol keressem?

2 éve
#459
name 16
reply to name's post #457
Ez jó ötlet -mármint a célod kezdete- opció. Biztosan sokakat érint.

2 éve
#458
name 29
reply to name's post #457
Helló!
Nekem tetszik, ha jól értem, időfüggetlen célról van szó. Ez nekem pont jó lenne. A másik témát nem igazán értem, pontosabb definíció kéne. Az "útközben korrigálni" rész viszont nagyon szimpatikus, az előző tervem felénél-kétharmadánál már látszott, hogy a cél közelébe sem fogok érni, így a vége felé alaposan eltértem mindentől. Hajrá!

2 éve
#457
name 164
Sziasztok! Egy új célbeállítási opción gondolkodok.

Lenne egy olyan opció, hogy nem a jelenlegi testsúlyból indulunk ki, hanem a végcélból.
Tehát tegyük fel, valaki 175 cm és 90 kg-ról szeretne 70 kg-ra fogyni.
Na most. Az eddigi célközpontú beállítások mellett lenne egy "életmódváltás" lehetőség, ami úgy működne, hogy egyből egy fix, a célsúly súlyfenntartásához megfelelő keretet állítana be, ami a példában 2000 kcal/nap.
Az időnek itt nem lenne szerepe, tehát nyilván sokkal lassabb fogyásról lenne szó.
Emiatt gondolom nem választanák tömegek.
De azért hadd írjam le az előnyeit is, hogy miért is gondolkodom rajta:
1. Eleve sokkal könnyebb lenne elkezdeni, mert 2000 kcal-ból azért elég jól ki lehet jönni.
2. A többi megoldással szemben itt nem az lenne, hogy a célhoz közeledve egyre kevesebbet ehetünk, hanem egyre "többet" (bár ugyanúgy 2000 kcal, de ahogy csökken súlyunk, a 2000 kcal egyre többnek érződik), tehát a diéta egyre könnyebbé válna.
3. Végig a számunkra optimális fix kalóriakerethez edzenénk hozzá a szervezetünket, könnyebben alakíthatnánk ki megfelelő étrendet.

Szóval így a példát nézve bár csak heti 0.26 kg fogyást lehetne elérni, de ez sokkal könnyebb és biztosabb lenne. Ez azoknak lenne jó lehetőség akiknek nem számít az idő, hanem kényelmesen szeretnék elérni a célsúlyt. Persze az egyéni döntés lenne, hogy adott napokon pluszban rásportolnak, vagy kevesebbet esznek, hogy gyorsítsák a folyamatot, de a lényeg az lenne, hogy az optimális napi keretükön azért belül maradjanak.

Másik ettől független téma, amin gondolkodtam, hogy jó lenne a célbeállítás menübe egy célod kezdete opció (alapból MA, de átállítható múltbeli, vagy jövőbeli dátumra is), így sokkal könnyebb lenne útközben korrigálni a tervet.

Mit szóltok?

2 éve
#456
name 71
reply to name's post #455
A szoftver és a módszer terjesztése minden platformon fontos. A youtube jelenleg generációk legfontosabb platformja. Szerintem zseniális ötlet.

Bevonhatnád a régi, eredményt elért, vagy sokat segítő felhasználókat is.

2 éve
#455
name 164
Sziasztok! Az a kérdés merült fel bennem, hogy vajon lenne-e szerintetek létjogosultsága egy videó sorozatnak? Bőven tudnék mesélni az oldallal kapcsolatos dolgokról és szívesen is tenném, de ódzkodok is eléggé a youtuberkedés fogalmától, nem az a típus vagyok. Szerintetek lenne erre igény? Mondjatok személyes véleményt. Kösz.

2 éve
#454
name
reply to name's post #452
köszönöm szépen, sikerült is.

2 éve
#452
name 9
reply to name's post #451
A grafikonnál állíts dátumot, nyugi, nem törlődik semmi.

2 éve
#451
name
Valaki segítsen legyen kedves. Mivel elértem a kitűzött cél kg-t átírtam egy kisebbre. Ezzel törlődött minden eddigi elért adatom. Visszaállítható? Nem lehet új célt kitűzni hogy a kiinduló állapot megmaradjon?

2 éve
#450
name
reply to name's post #449
Köszönöm :)

2 éve
#449
name 71
reply to name's post #448
Némelyik termékhez a közösség beállította az árakat. Én eleinte nem használtam, mert sok esetben teljesen fals összegek voltak megadva. Mától viszont minden ami a kezem ügyébe kerül és tudom az árát, be fogom árazni.

A funkció kikapcsolható a beállításokban.

Az összbevitelnél figyelj, mert ha olyan terméket is fogyasztottál, ami még nincs beárazva, félreviheti a számokat.

Ráadásul úgy veszem észre, hogy a receptekre hiába töltöm ki az árat, nem veszi figyelembe...

2 éve
#448
name
Mit jelentenek az összbevitelnél a különböző Ft összegek????? Választ szeretnék kapni. Köszönöm.

2 éve
#447
name 71
Hátha érdekel, én nézném a statisztikákat a közeljövőben, mert azért nem egy rossz reklám:
https://pcworld.hu/okosotthon/okosotthon-fogyas-etkezes-alkalmazas-tippek-258660.html

2 éve
#446
name 164
Egy apró megjegyzést szeretnék közölni veletek. Volt ez a "bálna vagyok" kiírás ha véletlen túl sok mennyiséget akartatok rögzíteni. Én tényleg egy igazi bálnára gondoltam, valahogy férfiként fel sem merült bennem az átvitt értelmezés, vagy hogy ez bárkinek bántó lehet, gondoltam a bálna eszik a legtöbbet, legyen bálna. Aztán valaki írta, hogy ennek van egy másik jelentése is, fogtam a fejem, aztán ki is szedtem. Szóval bocs ha valaki ezt offenzívnak érzékelte. :)

2 éve
#445
name
reply to name's post #443
Én rendszeresen csinálom az intermittent fastingot, és nagyon pozitívak a tapasztalataim. Konkrétan mire vagy kíváncsi?

2 éve
#444
name 9
reply to name's post #443
Teper volt ennek nagy művelője, ő évekig evett 16/8-ban.
2 éve nem láttam fórumon.

2 éve
#443
name 164
Sziasztok! Van esetleg köztetek aki próbálta az időszakos böjtölés módszert (intermittent fasting), főleg kalóriaszámolással kombinálva?

Eléggé szembemegy az általánosan elfogadott nézetekkel (mint pl: minél többször együnk egy nap, ha éhesen edzünk akkor izmot veszítünk, stb). Ezért nem elméleti vitát kívánok indítani, hanem olyanok véleményére lennék kíváncsi akik valóban próbálták.

Itt egy rövidebb magyar leírás:
http://www.speed-fit.hu/posts/show/6650/idoszakos_bojtoles_%E2%80%93_egy_ujabb_fitnesz_orulet_viszont_ez_legalabb_mukodik_is
Illetve egy részletesebb videó angolul:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=olUf5tzaLw4

2 éve
#442
name
reply to name's post #440
Hm. En online utalok, de visszafele szerintem nincs ilyen opcio. Nalad mas, mert a te bankod mindjart at is valtja euroba, hiszen neked forint alapu a szamlad. En elutalom az eurot, a bank akihez erkezik valtja at forintba (mert mindegyik bank maskepp valtja), ha forint alapu a szamla. Ha deviza alapu, akkor marad rajta az euro es majd aki kiveszi dönti el, hogy euroba vagy forintba keri. Mindkettönek dija van otthon. Ezert lenne jo ha a kerdesem eljutna az oldal üzemeltetöjehez, vagy olyanhoz aki tudja ez hogy müködik. Nem talaltam elerhetöseget, csak a forumot. Mindegy majd megprobalom holnap :)

2 éve
#441
name 59
Üdv mindenkinek! Régóta használom a Kalóriabázist kisebb megszakításokkal. Örömmel láttam, mennyire letisztult a felület, illetve, azt, hogy mobiltelefonon is könnyen tudom rögzíteni a bevitelt, mozgásokat. Nagyon jónak tartom a részletes vitamin és ásványi anyag értékeket, de itt hasznos lenne megjeleníteni a javasolt bevitelt. Most egy kockás papiron követem, hogy a táplálékkiegészítővel együtt vajon elég-e pl. a kalcium-, vagy magnéziumbevitel. Tudom, hogy néhány vitaminnál eltérnek az ajánlott napi bevitel értékek, de talán lehetne az az amerikai szabványú RDA és a sportolói PDI érték. Emellett persze segítene, ha a multivitaminok, ásványi anyagpótló- és más táplálékkiegészítő tabletták is felvihetők lennének. Gratulálok ehhez a professzionális honlaphoz!

2 éve
#440
name 3
reply to name's post #439
Ezt a bankodnál kell megkérdezned. Nekem forintszámlám van, de fizettem már euróban többször is. A megbízáskor az euro-összeget adtam meg, amit utalni akartam, a bankom az aktuális napi árfolyamon átváltotta, és az ennek megfelelő forintösszeget emelték le a számlámról. Ez a másik irányban nyilván ugyanígy működik..

2 éve
#439
name
Szia, nem az utalas okozza a gondot, hanem a penznem es az atvaltas :D Nekem nincs forintom, csak eurom. Egy euro kb. 310 ft, nem tudom mennyi eurot kell utalnom a pontos összegert. Ferjem rendszeres jatszik online, es ott peldaul a magyar oldalon nem engedtek neki a külföldröl utlast a valuta valtas miatt. Ezert kerdeztem hogy itt hogy müködik, illetve hany eurot kell utalni a 4500ft helyett. Mert en csak egy kb. összeget tudok utalni, ha maskent nincs megadva. Egyebkent ha delelött utalom, masnap mar ott van :D

2 éve
#438
name 9
reply to name's post #437
Szia
Csak logikusan végiggondolva......onnan is átjön a pénz ha tudod az IBAN meg mittudoménmi számokat az utaláshoz, csak hosszabb idő alatt.
Hogy a Te bankod automatikusan a számlaszámból ezt tudja-e, az csak akkor derülhet ki, ha megpróbálod.

2 éve
#437
name
Sziasztok! Most regisztraltam az oldalon es nagyon tetszik. Meg nem neztem körül es lehet volt mär kerdes, de lehet külföldi bankkärtyäval is fizetni? Hogy müködik? Köszi :)

2 éve
#436
name 3
reply to name's post #435
Szia! Úgy tudom, már lejárt.

2 éve
#435
name
Azt szeretném mgkérdezni, hogyan lehet a fordításban segiteni?
Sehol nem látom a lehetőséget.

2 éve
#434
name 3
reply to name's post #432
Sok éves tapasztalat:

Az elején senki nem gondolta, hogy ekkorává növi ki magát a Bázis. Kicsi magánkezdeményezés volt az Admin részéről.

Megvoltak az egyéni elképzelései, ezért lehet ide büntetlenül linkeket hozni, termékeket ajánlani (mert az alapfeltételezés a segítő szándék). Admin a demokrácia jegyében moderátorokat sem állított, akik gyomlálták volna a nem jó helyre írt kommenteket.
Most már ez van.

Viszont családias. :D

2 éve
#433
name
reply to name's post #429
Igen, ez így van. De semmi gondot nem okoz, frissítés után ott vannak az addig felvitt adatok, kivéve az utolsót, aminél "eltűnt" a napi adatsor.

3 éve
#432
name
Első tapasztalat:
-: Hozzászólások száma irdatlan nagy -> topikok nincsenek megfelelően kategorizálva(?) -> hol marad a kereshetőség? (A fórumot chat -nek használják...) A rendszeresen elfogyasztott ételblokkokat lehetne menteni profilnak/mintának -> sok a kattintgatás.
+: a színválasztás nagyon jó, "kézreálló" menü, gyors betöltődés.

3 éve
#431
name
Szerttem volna felvinni plusz adatokat a meglevo kaloria,szenhidrat,zsir melle. Probaltam az USDA ban kereani de negyon elterot talaltam. A termek csomagolasan minden rajta van. Arra gondoltam, hogy lefotozom, de kepet csatolni nem lehet. Esetleg egy ilyen funkcio nem lenne jo megoldas addig is amig nem oldodik meg az egyeb adatok felvitele? Vagy valami olyasmi modul mint a foto alapjan kereso funkcio a naaagy kinai weboldalon....

3 éve
#430
name 9
reply to name's post #429
Vagy.....rákattintasz a főoldalon a nagy ceruzára :)

3 éve
#429
name
reply to name's post #427
Szia!

Ez nálam is fenn áll, általában akkor ha már egy ideje nyitva van az oldal háttérben. Megoldás az szokott lenni rá, hogy mielőtt adatot akarok felvinni, akkor újratöltöm a weboldalt (kis kör alakú nyíl a címsávban, vagy F5 gomb :) )

3 éve
#428
name
Üdv. Ki lehet exportálni a grafikont?
köszönöm:-)

3 éve
#427
name
Nem tudom mennyire aktuális, de többször futok bele abba, hogy az utolsó 10 ételből kiválasztanék egyet, majd minden eltűnik... aztan előre vagy hátra váltani kell egy napot, hogy jó legyen.
Ezen kívül imádom :) már 10kgnál járok. De sajnos ő máshogy érzékeli, mert kezdősúlynak elírtam... ( szégyelltem beírni amit a mérleg kiírt :$ ) és azt nem találtam, hogy lehetne módosítani.
De a lényeg, hogy én tudom. :)

Köszönöm nektek!! :)

3 éve
#426
name
A kapcsolt felhasználókat hogyan lehet törölni, ha nem vette fel a kapcsolatot velem. / Elfogadásra vár /. ? A másik mellett van egy piros kereszt, azzal tudok törölni, de az elfogadásra várót nem tudom hogy kell törölni??

3 éve
#425
name 8
Üdv. Szuper, hogy már nem csak a fehérje-CH-zsír kombót lehet tudni az ételeknél!!! Biztos már felmerült, de én is támogatnám a dolgot, ha az ételek felvitelénél is meglehetne adni a plusz infókat (rost, cukor, vitaminok, ásványi anyagok...). Mivel az USDA-n sok minden nincs fenn, viszont néhány gyártó nagyon korrektül feltünteti ezeket az adatokat is a termékeken. Sok étel adatait lehetne így pótolni.

3 éve
#424
name 9
reply to name's post #423
Jó pap is holtig tanul :)

3 éve
#423
name
reply to name's post #421
Hát én azt még nem vettem észre. Köszi. Azt hittem feltaláltam a spanyol viaszt ! ::::))))

3 éve
#422
name
Üdv.
Nekem kicsit zavaró, hogy a napi étkezési beosztás a felsorolt ételek alatt jelenik meg.
Praktikusabb és érthetőbb volna, ha előbb ott lenne, pl. reggeli és alatta jelennének meg az elfogyasztott ételek. Tematikailag megszokottabb és nekem egyértelműbb ez a forma.

3 éve
#421
name 9
reply to name's post #420
A MA gomb mellett az a jegyzet nem jó? Jobb oldalon az a kis füzet.

3 éve
#420
name
reply to name's post #418
Én nagyon örülnék egy 'megjegyzés' rovatnak a saját oldalamon. Ide be tudnám irni emlékeztetőül magamnak, hogy ha valami történt. Pl. különleges mozgás, vagy valami uj kaja hatása, vagy vendégek voltak , vagy bármi, amire emlékezni szeretnék. Ezek akár hatással lehetnének a további napokra.... ha értitek mire gondolok. Egy kis rész, ahová -mondjuk a sportok, vagy a kiértékelés után - irhatnék pár gondolatot az aznapról. Üdv.

3 éve
#419
name 3
Jó lenne, ha a saját étel felvitelekor is lehetne pl a rost tartalmat is rögziteni. Egyébként nagyon vagány az újítás! :)

3 éve
#418
name 164
Jogos a kérdésed, rengeteg ilyen étel lesz, de egyelőre nem akartam betenni ennek jelzését, mert ha valaki csak felületesen rákeres és nem talál egyezést, rányom, hogy nincs megfelelő, eltűnik a felkiáltójel és más már meg se próbálja. Teljen el egy kis idő, mi is lássuk, hogy alakul és akkor beteszünk valamit ennek megoldására.

3 éve
#417
name 27
Sziasztok,
hogyan tudom jelezni, ha bizonyos ételnek nincs USDA adata? Szerintem jó lenen olyan opció is, ahol ezt jelezni tudjuk. :)
Most pld 2 olyan termékcsaládba/brandbe futottam bele, amit az USDA nem ismer:
- DM-es Sportness termékek és
- Gullon CH csökkentett nasik

3 éve
#416
name

Nekem is fura a ódatok jönnek ki az összesítésben:

"Ma 616.63 kalóriával többet égettél el, mint amit bevittél.

Tökéletesen teljesítetted a mai tervet, csak így tovább!

Ebben az ütemben heti 0.56, havi 2.4, fél év alatt pedig 14.65 kg fogyást lehet elérni.

Célod kezdetétől a mai napig összesített kalóriamérleged (feltéve, hogy minden nap, minden étkezést rögzítettél): 242.99 kcal égetés (terved 3850 kcal volt). Eszerint eddig 0.03 kg-ot kellett volna fogynod (terved 0.5 kg volt). Tényleges fogyásod: 0 kg"

???

3 éve
#415
name
reply to name's post #414
:-)

3 éve
#414
name
reply to name's post #413
Nekem is hasonlót írt. Vagy csak az utolsó néhány napot számolta a kcal égetésben, viszont azt az összes napra osztotta el, vagy nem tudom, mi történt. Azóta is egyébként... :)

3 éve
#413
name
"Célod kezdetétől a mai napig összesített kalóriamérleged (feltéve, hogy minden nap, minden étkezést rögzítettél): -572.46 kcal égetés (terved 51513 kcal volt). Eszerint eddig -0.07 kg-ot kellett volna fogynod (terved 6.69 kg volt). Tényleges fogyásod: 9.6 kg"

Ma reggel ezt láttam. Kedves fejlesztők, nincs itt valami tizedesjegy-probléma? Vagy ez most hogy van? Nem fogyhattam kb.10 kilót úgy, hogy az összesített kalória felhasználásom mindössze mínusz 570 kcal környéki. Vagy mi az, hogy összesített? Úgy gondolom, az az a szám, amióta használom a rendszert. Vagy most mi van? Csók: Éva néni

3 éve
#412
name 198
reply to name's post #408
Szerintem is korrekt volt a véleményed, és nem is félreérthető.
drisztinának is igaza van, hogy még sok más dolgot is meg lehetne valósítani.. a lehetőségek végtelenek, csak a kapacitás szűkös a megvalósításhoz. Egyébként ezeket is jó ötletnek tartom, csak most a kiadások nyomon követése volt az aktuális kérdés.
De tény, hogy mások más funkcióknak örülnének jobban.

Én speciel hajlandó lennék rögzíteni az árakat az oldalon, ha lenne ilyen opció, és szerintem a "tömegek bölcsessége" építőelve alapján jó közelítő értékeket lehetne kapni az adatbázisban található ételek áráról.

Ugyanakkor én is hálás vagyok lényegében minden egyes újításért, és az oldal üzemeltetésébe, fejlesztésébe fektetett energiáért!

3 éve
#411
name 1256
reply to name's post #410
...ez persze lemaradt a végéről...

..mindezektől eltekintve, én is köszönöm azt a rengeteg munkát, amit az oldal létrejöttébe, fenntartásába beletettél/beleteszel.

3 éve
#410
name 1256
reply to name's post #407
Szerintem is lehetne sokkal hasznosabb funkciókat fejleszteni az oldalon, mint például a GI, az egyéb ételinfó (rost, cukor stb) regisztrálása, a megbízható ételadatok valamilyen módon történő jelzése (pl.like/helyes adat gomb és annak eredményének (%-os) publikussá tétele), az elavult/ hibás adatok mielőbbi kivezetése/jelzése, a felvitt receptek más receptekben történő felhasználhatóságának megoldása, vagy egy felvitt/megfőzött recept fogyásának követhetősége, stb. stb.

Most komolyan, minden termék ára, napról napra változik, ami függhet az árfolyamoktól/bolttól/áruházlánctól/termék minőségtől/idénytől/termelőtől/stb/stb.

…szóval szerintem tuti, hogy lehetetlenség minden recept költségét (még családon belül is) korrektül/megbízhatóan/naprakészen vezetni.

Az általad elképzelt „ételárukereső” ötlete szuper, csak azt nem a mi adatbázisunkból fogod tudni korrektül/megbízhatóan előállítani, hanem a kereskedők/termelők adatbázisából, mint ahogy az, az általad említett oldalakon jól/rosszul működik is, hiszen ezek is csak megfizetett reklámok alapján tartalmaznak adatokat.


3 éve
#409
name 1256
reply to name's post #408
Szerintem nem kell „bocsánatot” kérj, semmi félreérthetőt nem írtál. Egyértelmű, korrekt komment volt. Nekem hasonló a véleményem, bár én más oldalról látom a problémát...

3 éve
#408
name 424
reply to name's post #406
Bocs, ha felreerthetoen fogalmaztam, nem vagyok ellene, csupan irtam, hogy nem erint engem es meg jo par erdelyit. Persze sokaknak biztos jo.

3 éve
#407
name 164
A mellette szóló érveimet összegyűjtöm egy kupacba:
1. segítség a költségvetés tervezésben. Azért nem mindenkinek mindegy, hogy mennyit költ.
2. arra is alkalmas lenne a rendszer, hogy az adott aktuális akciókat megjelenítse (ennek feltétele, hogy legyen aktív felhasználóbázis). Tehát ha pl kifogytál otthon a kedvenc tonhalkonzerv márkádból akkor látnád, hogy melyik áruházban akciós éppen.
3. gyors segítség lenne, ha szeretnél tájékozódni valaminek az áráról. Az árukereső pl nagyon jól működik pl műszaki cikkek esetében, de élelmiszerekre nincs összehasonlító, független, megbízható adat. A neten jelenleg máshol nem nagyon tudod gyorsan kideríteni ha bemész egy boltba, hogy egy élelmiszerrel nem vágnak-e át. Szerintem ez is hasznos lenne. Sok helyen kiírják, hogy valami akciós, felrakják nagy kupacokba, viszik is a népek, holott akár még drágább is, mint máshol, mert az ember elhiszi. Ezen is segítene.

3 éve
#406
name 198
Én már régóta vágyom egy ilyen funkcióra, tehát nagyon örülnék neki. Régen próbálkoztam az Excel táblába importált étkezési naplóm mellé árakat pötyögni, hosszú távon nem sikerült fenntartani a projektet. Így viszont sokkal könnyebb lenne nyomon követni a kiadásaim.
És egyébként is, a ki-be kapcsolható funkcióknak senki sem kellene, hogy ellene legyen, hiszen ha valakinek nem tetszik, ki lehet kapcsolni, mintha nem is létezne.

3 éve
#405
name 164
reply to name's post #404
Igen, sejtem, hogy sokakat nem érintene, de lehet hogy többeknek jól jönne. Mint írtam kikapcsolható lenne. Becslés szerint kb egy hét fejlesztéssel járna. Lehet kiteszek egy szavazást róla.

3 éve
#404
name 424
reply to name's post #403
Erdelyben elek..es szerintem sokan meg, tehat minket nem erintene a tema

3 éve
#403
name 164
Sziasztok!
Azon gondolkodtam, hogy lenne-e haszna, értelme annak ha az ételekhez átlagos Forintérték is tartozna. Talán segítség lenne azoknak, akiknek fontos a költségvetés beosztása, vagy csak szeretnék azt is látni a kalória mellett, hogy mi mennyibe került.
Azért nem vagyok biztos benne hogy jó ötlet, mert nem kapcsolódik az oldal profiljához, viszont viszonylag kevesebb programozással lehetne megoldani. Mindenki megadhatna saját kilónkénti értéket egy ételhez, neki azzal számolna. Aki meg nem ad meg, annak a többiek adatából számolna egy átlagos értéket. Természetesen kikapcsolható lenne.

3 éve
#402
name 164
reply to name's post #401
Szia, kikapcsolási lehetőséget nem programoztuk le. Sajnálom ha neked inkább elvesz, mint többletet ad.

3 éve
#401
name
Sziasztok, számomra az utolsó 10 étel megléte külön ikonon nem segítség, ellenben zavaró. Van lehetőség kikapcsolni?

4 éve
#400
name 164
Köszönöm a jókívánságokat!

4 éve
#399
name 424
reply to name's post #396
Orulunk, hogy sikeresen tul vagy rajta, gyors teljes felepulest!

4 éve
#398
name
Sokkkoló volt, de azért veled örülünk :)

4 éve
#397
name 4
Kaloriabazis, ez nagyon durva :) Azert meg van bocsatva, haha

4 éve
#396
name 164
Sziasztok! Na csak gondoltam elmesélem nektek, hogy volt egy sikeres térdműtétem, örömömet ebben a videóban fejezem ki... előre is elnézést kérek :):
https://www.youtube.com/watch?v=7D9z0HkG9gU

4 éve
#395
name
Nagyon jó ötlet az új funkció, szerintem négy sor is elférne és így még hasznosabb lenne

4 éve
#394
name
Nagyon tetszik az új funkció! Praktikus, gyors! Hálásan köszönöm!!!

4 éve
#393
name 4
reply to name's post #390
már vissza lehet pótolni, de hogy megnyugtassalak én meg több, mint 4 éve vagyok itt, mégis csak 102 nap van a nevem mellett :P

4 éve
#392
name
reply to name's post #387
Igazán kár így általánosítani....

4 éve
#391
name 4
reply to name's post #390
Vigyel fel elore 1-1 kavet (vagy barmit) as adott napokra, akkor nem veszik el a szamlalod es utana, amikor tudod majd potolod az eteleket.

4 éve
#390
name
197 napos vagyok a bázison. Most 5 napig nem fogom tudni vezetni, csak majd utána. Mi lesz, elveszik a 197 napom??? Nem lesz kedvem ujra kezdeni elölről, attól félek.

4 éve
#389
name
reply to name's post #44
Az ételek duplikációja továbbra is jelen van.
Programozó vagyok, napi munkám során is foglalkozom ilyen adathibák javításával. Tudok olyan javaslatot, akár programkódot adni, ami segít automatizálni a duplikációk felismerését, így az eredményt (vérmérséklettől főggöen) akár automatikusan, akár egy felhasználói ellenőrzés után össze lehetne vonni páronként.
A sima törlést nem javaslom, sokkal inkább a megtalált párok összevezetését - így a felhasználók régi adatai is helyesek maradnak.

4 éve
#388
name 1
Brilliáns az új funkció. Köszönet a fejlesztőknek!!

4 éve
#387
name 27
reply to name's post #371
egyetértek dbutlerrel.
sajnos alapvetően az a gond, hogy a magyar nem szeret fizetni semmiért. :( :(
a fejlesztések is úgy valósulhatnak meg, ha minél többen vagyunk prémium előfizetők. :)
tehát kedves felhasználók, legyetek szívesek és nyújatok a zsebetekbe és perkájátok le ezt a havi minimális pár száz forintot, hogy az oldal napról napra jobb lehessen ;) :)

4 éve
#386
name 27
köszönöm, nekem nagyon tetszik az új funkció, hogy az utolsó 10 ételnek van kis ikonja a bevieendő étel alatt :)
viszont szeretném kérni, ha megoldható, hogy ne csak az jöjjön elő, amit az adott napra felviszek, hanem az is, amit felvittem, majd töröltem. van úgy, hogy inkább átteszem az adott ételt a következő napra, hogy tuti beleférjek az adott napi kcal-ba
előre is köszönöm :)

4 éve
#385
name
Jó ötlet, sokat gyorsít a listázáson! Köszi!

4 éve
#384
name
reply to name's post #371
Tudod, dbutler, Momoko lehet az a típusú ember, lejújtó véleménye van azonnal arról is , amit nem ismer, aki a munkahelyén rosszul teljesít, helyette intrikákat sző, mindenkit megpróbál összetűzésbe hozni a másikkal, végtelenül irigy, féltékeny és rosszindulatú. Pedig itt egyetlen dolga van: fogyni. Befogni a száját evés és mocskos vélemény helyett.

4 éve
#383
name
Ha törlöm az étlapról a tervezett kaját, törlődik a 10 leggyakoribból is. Tegnap még nem így volt, úgy emlékszem. De ha így marad, mint most, nem sok értelmét tapasztalom az új fejlesztésnek. Bocs.

4 éve
#382
name
reply to name's post #377
Valóban, ezt így pontosan nem érzékeltem, helyette azt, hogy sokkal gördülékenyebben megy, munka közben valahogy "tisztább" a kép.

4 éve
#381
name
Örülök a fejlesztésnek, nekem nagyon hasznos! Köszönöm szépen!

4 éve
#380
name
Nagyon szuper, köszönöm :)

4 éve
#379
name
Nagyon jó.Sok állandó ételem van és így nem kell külön beírni csak rákkattintani.Köszi

4 éve
#378
name
reply to name's post #265
Nekem nagyon tetszik!
Sajnos vagy nem sajnos, de elég monoton módon étkezek, elég sok az állandó tétel, amiket most sokkal egyszerűbb elővarázsolni.
Köszi a munkátokat!

4 éve
#377
name 164
Nem a pohár volt a kitalálandó feladvány javításunk/fejlesztésünk. Senki nem vette észre, ez van. :) Nekem nagyon bántotta a szemem egy apróság, mégpedig, hogy ételmódosításkor amikor kinyílik egy sor, akkor nem szépen lenyílt, hanem eltűnt a hely és utána villant be. Azt gondolhatná az ember, hogy ez egy apróság... közel 16 órát dolgoztunk ezen. :)

4 éve
#376
name 164
reply to name's post #355
Senki nem kéri, vagy várja el hogy vegyél Prémiumot, mivel - nem győzöm hangsúlyozni - hogy az oldal alapvetően ingyenes. Én is az ingyenes oldalakat szeretem, semmi gond nincs ezzel. Egyébként 350 ingyenes felhasználóra jut egy Prémium, nem ebből él meg az oldal, persze segítség és általunk nagyra értékelt támogatás minden vásárlás.

4 éve
#375
name 164
reply to name's post #344
Amikor Prémiumot vettél és átváltottad a sémát. :)

4 éve
#374
name
Nagyon jó, a rendszeresen fogyasztott ételek szem előtt vannak.

4 éve
#373
name
Jó ötlet az új fejlesztés! Így kevesebbet kell keresgélni! Köszi szépen!

4 éve
#372
name
reply to name's post #371
Eddig meg se néztem hogy mennyi a prémium tagság, gondoltam vagy 10x ennyi.
Most viszont előfizetek.
Nem irónia, komolyan.

4 éve
#371
name
reply to name's post #355
Nem akarom szétoffolni ezt a topikot, csak egy gyors válasz és részemről több csócsálást nem érdemel a téma. Prémium tagság vs nehéz anyagi helyzet: aki ezzel próbálja a lelkiismeretét nyugtatni, az komolyan gondolja, hogy havi 375 Ft kifizetése megoldhatatlan??? Ez az oldal havonta ennél több pénzt segít megtakarítani (pl. azzal, hogy rámutat, ugyanazt az ételt el tudod készíteni 20 helyett 5g olajjal vagy hogy a szükséges kalóriádhoz elég lesz fele annyi tésztát megfőzni) Ezek a megspórolt grammok egyúttal közvetlen anyagi megtakarításként is jelentkeznek. Megértem, hogy kishazánkban nem szeretünk azért fizetni, amit ingyen is meg tudunk kaparintani, de ha valakinek a munkája gyümölcsét folyamatosan, naponta és hónapokon át élvezzük, az nem érdemelne meg érte havonta 375 forintot? Már csak azért is, hogy érdekelt legyen hosszútávon az oldallal foglalkozni... Nyugodtan nevezzetek arrogáns alaknak, szerintem viszont egy kis szemléletváltás ráférne sok emberre. Többet ebben a témában nem fogok írni.

4 éve
#370
name
nagyon jó, köszönet érte!!!!!!!. nem kell keresgélni, ha előző napit eszem. Külön köszönet, hogy mindenki számára elérhető.

4 éve
#369
name
Nagyon szuper! :)

4 éve
#368
name
Nagyon jó dolog!

4 éve
#367
name
Nagyon hasznos! Köszönöm! :)

4 éve
#366
name
Szuper jó, köszönöm, nagyon hasznos. :)

4 éve
#365
name
Nekem is tetszik!

4 éve
#364
name
Nagyon jo ötlet..köszönjük...

4 éve
#363
name
nagyon jó, nem kell visszamenni az előző napra
KÖSZÖNJÜK!

4 éve
#362
name 4
Jó 5let, praktikus, örülök a fejlesztésnek :) Köszönjük

4 éve
#361
name
reply to name's post #274
A sportolásnál ha nagyon magas időt írsz be, hogy mondjuk pl: 360 órát gyalogoltal, akkor nem azt írja ki, hogy megcsinaltam ott mellette, hanem átvált arra, hogy Csáknorisz vagyok :)

4 éve
#360
name
Szuper lett, köszönöm!!! :-) :-) :-)

4 éve
#359
name
Egyelőre 1 előnyt találok benne: ha vmilyen ételt töröltem a napi tervemből, de aztán meggondoltam magam, könnyen fel tudom venni újra. Sztem ehhez a könnyítéshez képest túl nagy a fejlesztői babra és bonyolódik az adatbázis-kezelés. Hát, majd meglátom, hogy számomra van-e benne több. Mindenesetre nagyon jólesik nekünk, felhasználóknak, hogy agyaltok és fejlesztitek folyamatosan azt a rendszert, amit ingyen bocsátotok a rendelkezésünkre. Köszönjük.

4 éve
#358
name
Kinyírta a mobil aplikációt! Legalább is nekem azóta a mobilon minden olyan, mintha nem vitttem volna be semmit: nincsenek a bevitt ételek, nem működik a számlálás és az előző napi dolgok sem látszanak. A felhívás, hogy írjunk a Fórumba, hogy tetszik, az sem működik: se kikapcsolni, se a fórumba belépni nem lehet. (Samsung Galaxy S6)
Alapvetően, azon kívül, hogy szép, mi értelme az utóbbi 10 étel feltüntetésének? A mai és a tegnapi napon ott van mind a 10, odatekerni és rákattintani alig több, mint a 10-ből kiválasztani. Ha ez az ára, hogy működjön a mobil aplikáció, akkor inkább hagyjuk. Eddig is elég gyorsan sikerült ismételni akár egy ételt, akár egy étkezést - köszonhetően az eddig is kiváló fejlesztésnek.

4 éve
#357
name 9
reply to name's post #355
Szerintem is Te vagy túl érzékeny a témával kapcsolatban.
Én egyetlen ilyen beírást olvastam, és azt sem reagálta le senki. (ahol a prémium tagságért megkülönböztetett előnyt akart valaki)

4 éve
#356
name
Klassz! Meggyorsította és könnyíti a napi ételek beírását! Köszönjük!!

4 éve
#355
name
Most olvastam végig a témához írt kommenteket, és ugyan kicsit offtopic amit írok, de azt hiszem fontos. Volt szerencsénk olvasni már ezelőtt is a "kedvesebb prémium tagok" írásait, miszerint ha már fizetnek, legyen nekik előnyük, igaz ez sehol nincs leírva. Magával az előnnyel, nem is lenne problémám, elvégre tényleg ők azok, akiknek köszönhetjük az oldal fejlesztéseit, csak a stílus volt némileg bicskanyitogató. Most pedig olvasható, hogy már csak becsültből is prémiumra kéne váltani. Lehet, hogy csak én vagyok túl érzékeny a témával kapcsolatban, de tényleg szar alaknak kell éreznem magam, mert nincs lóvém? Ismerek olyan családot is, ahol apuka és anyuka is önkormányzaton dolgozik, mégis választaniuk kellett, hogy vagy a nagytestű kutyájukat altatják el, vagy az egyik gyereknek nem adnak ezentúl enni. Ilyen családoknál, az a pár ezer forint is sokat jelen, én például ennyiből ettem egy egész hétig annó. Szóval lehetne, hogy az ilyeneket ne feszegessük? Köszönöm

4 éve
#354
name 10
Nagyon jó! Sokszor vannak visszatérő napi ételeim ezért nagy segítség. Köszönöm :)

4 éve
#353
name
Csúcs, így sokkal gyorsabban a napi étkezések felvitele, köszi szépen :)

4 éve
#352
name 217
Jó ötlet volt. Van, amit azért nem teszek bele a kedvencekbe, de záros határidőn belül mégis újraeszem, ez pedig erre nagyon jó. Azt hiszem, alapvetően jók a fejlesztések, sztm az új formátumot is megszokta már mindenki (nekem nem kellett megszokni, imádtam, azért használtam a telefon adatforgalmat előtte, mert jobb volt, mint az asztali) És most gyors is a kereső is, azt is kibírtuk, míg leállások voltak, stb. Erősen gondolkozom a prémiumon, érdemes támogatni az oldalt. Köszi.

4 éve
#351
name
Nagyon jó így, meggyorsítja a napi beírást. Köszönjük! :)

4 éve
#350
name 2
Nekem is bejön! Gyorsabb a napi gyakori kaják felvétele. Gratula!

4 éve
#349
name 3
Nagyon tetszik :)

4 éve
#348
name
Nekem is nagyon tetszik! A cukor mennyiség kimutatasat en is javaslom ! :)

4 éve
#347
name 4
Sziasztok!
Nekem nagyon tetszik, hasznos, mert több naponta ismétlődő bevitel vaN, így meg gyorsabb lesz ezek bevitele. Köszi!!!

4 éve
#346
name 1
Sziasztok! :)
Szerintem hasznos az újítàs, mindenképp könnyít a napi felvitelen. :)
Nekem sok naponta ismétlődő tételem van, pl.: kàvé, fehérje, tej, amikre jó lenne példàul, egy hasonló megoldàs, hogy be lehessen àllítani alapból, hogy minden nap bemàsolja. :/ :)
Biztosan màsnak is van ilyen jellegű "problémàja" :P :) , ha az ételek mellett lenne egy kis napocska piktogram (ikon, kapcsoló) és azt megnyomva onnantól az a "kaja" automatikusan minden nap alapból a listàn lenne, :P az ilyen lusta pötyögőknek mint én, :D hasznos újítàs lenne.. ;) :) De köszi a mostani fejlesztést is, :) jó ötlet volt! Üdv:MN

4 éve
#345
name
Jó, most vettem észre. Majd használat közben kiderül a hasznossága.

4 éve
#344
name 4
reply to name's post #292
mikor valtozott meg a vizespohar a rozsaszin teteju uvegre?
Kulonben nagyon szep, tetszik!

4 éve
#343
name
Kedves fejlesztők!
Köszönjük az új funkciót! Számomra nagyon hasznos, mivel van, hogy két egymást követő nap ugyanazt eszem, és így gyorsabban be tudom vinni, mit fogyasztottam.

Ezen kívül egy ötletet is szeretnék írni: klassz lenne, ha az egyes ételeknél nemcsak a három fő tápanyagot jelezné az oldal, hanem a cukrot is. Azaz kiszámolná, hány gramm cukrot ettünk az adott nap. Előre is köszönöm, ha esetleg a későbbiekben ez is megvalósulna.

4 éve
#342
name
Nagyon szuper! :)

4 éve
#341
name
Szuper!

4 éve
#340
name
Tetszik, köszönjük!!

4 éve
#339
name
Nagyon nagyon jó! Köszönet érte, nekem hasznos és örömmel használtam is!

4 éve
#338
name
Szuper lett! :)
Én is csatlakozom az "esetleg 20-at két sorba lehetne?" csoporthoz.
De ezt 10-t is nagyon becsülöm, sokkal könnyebb és gyorsabb az ételválasztás.
Gratula!!!

4 éve
#337
name
Kiváló ötlet, megkönnyíti az ételek bevitelét.

4 éve
#336
name
Nagyon jó! :)

4 éve
#335
name
Tetszik, jó ötlet !

4 éve
#334
name
Nagyon jó!!! Így sokkal könnyebb az ételek bevitele!

4 éve
#333
name
imádom ezt az új funkciót, sokkal egyszerűbb így. köszönöm!:)

4 éve
#332
name
szuper, mert sokszor 2 napra főzök és így nem kell annyit másolgatni

4 éve
#331
name
Imádom, nagyban megkönnyíti a dolgomat :) Köszönet érte!!!

4 éve
#330
name
Sziasztok!Köszönet az új fejlesztésért. Szerintem a vizuális javítás az, hogy be lehet állítani a pohár méretét a víz fogyasztásnál.

4 éve
#329
name
Nagyon jó!!! Így sokkal könnyebb az ételek bevitele!

4 éve
#328
name
Sziasztok! Tetszik az újítás, hasznos :) Ha bővíthető lenne, mondjuk az utolsó húszra, akkor még jobban tetszene :) Természetesen a "10"-ért is köszönet! Ma este már használtam is :) Sziasztok!

4 éve
#327
name
szia ! Én cukros vagyok 25 éve a kislányom mutatta meg ezt az oldalt nagyon hasznos mert így tudok fogyni szénhidrátot is tudom nézni és a kalóriát .Meg sem tudom köszöni a ezt a rengeteg munkát amit ebbe bele fektetett . Mivel Pumpás cukor beteg vagyok és lassan el érem hogy ugyan úgy éljek mint egy ember és mindent tudok számolni így először kipróbálom és mindenkinek fogom ajánlani ezt az oldalt .Még egyszer köszönöm a lehetőséget hogy itt lehetek .Üdvözlettel Edó

4 éve
#326
name
Könnyíteni fogja a napi feltöltést.

4 éve
#325
name
Szupi, számomra nagyon hasznos! Köszönöm.

4 éve
#324
name
Szerintem nagyon jó. Köszi!

4 éve
#323
name
Általában nagyobb adag ételt készítek egyszerre, másnapra is. Az új ötlettel könnyebb dolgom lesz, nem kell mindent újra beírni! Köszi!

4 éve
#322
name
Tetszik! Ha valahogy idősávhoz is lehetne kötni, akkor reggel a 10 leggyakoribb reggelimet látnám stb. és még jobb lenne, de már így is nagyon klassz!

4 éve
#321
name
Nagyon tetszik, örülök neki! Köszi! :)

4 éve
#320
name
Jó ötlet! Hogy mennyire fogom használni, az majd kiderül. Vagyis mennyire fut ki a tízből pont az, ami kéne :-)

4 éve
#319
name
Nagyon örülök, hogy folyamatosan fejlesztitek az oldalt, nem hanyagoljátok el. Fantasztikusan jó, hiánypótló oldal, köszönet érte! (és köszönet mellett remélem a legtöbb felhasználó elgondolkozik azon, hogy mekkora segítséget jelent ez neki a fogyásban, és az extra funkciók mellett már csak becsületből is előfizet a prémium szolgáltatásra)

4 éve
#318
name
Nagyon tetszik!! Köszönöm !!!

4 éve
#317
name
Nagyon hiányzott! Sőt még több jó lenne. Köszi:)

4 éve
#316
name
Jó és hasznos.
Az egész oldal jó és hasznos.
Köszönet érte!


4 éve
#315
name
Minden jó, csak így tovább a legjobb oldal!! <3 :)

4 éve
#314
name 1
Ez is használható ötlet, de szerintem a leggyakrabban fogyasztott ételek feltüntetése még hasznosabb lenne. Vagy megosztva: 5 utolsó, 5 leggyakrabban fogyasztott. Ha így marad, azért is köszönet.

4 éve
#313
name 12
Ezúton szeretném megköszönni az oldal üzemeltetőinek és fejlesztőinek a fáradságos munkáját! Hihetetlen nagy segítséget nyújt nap mint nap, nem tudom mit csinálna a család nélküle :)
Minden fejlesztésnek örülök, ez is szuper lett! :)

4 éve
#312
name 8
GRATULA ! Nagyon jó az új fejlesztésetek !

4 éve
#311
name
Nagyon jó! Köszi!

4 éve
#310
name 1
Szuper ez az újítás! Jó ötlet volt, köszönjük. :)

4 éve
#309
name
Nagyon tetszik☺!

4 éve
#308
name
A fejlesztéssel kapcsolatban megjegyezném, hogy egy nagyon jó ötlet volt az ételek
feltüntetése, és jó lenne, ha több lehetőség volna a kiválasztáskor, mivel nem mindig lehet helyesen megjelölni a fogyasztandó ételeket.
Egy kérdésem is lenne: ha valaki kicseréli az eddig használt mérlegét, mivel rájött, hogy hibás adatokat mért, hogyan lehet megváltoztatni az eddig beírt, de nem helyes adatokat a súllyal kapcsolatban.

4 éve
#305
name 58
reply to name's post #274
Eddig a beírt étel a sor végén levő X-el törlődött, most nem, a beírt étel törléséhez a fehér sávba helyezett X-et kell nyomni. Erre gondoltatok?

4 éve
#304
name
Tetszik a 10 legutóbbi étel fejlesztés :)
Egy észrevétel: iPad-en nem lehet megjeleníteni teljes oldalon a fogyás diagramot, mert ahogy lefelé görgetek a diagramhoz, egyből összeomlik. Legalábbis chrome böngészőben. Egyébként nagyon hasznos az oldal!

4 éve
#303
name
Ez szuper!!! Annyit számolok, h elfelejtem az előző napot, így nagy segítség! Köszi! Szuper az oldal egyébként is, a segítségével sikerült komolyan beindítani a fogyást az ellenőrzött táplálkozással, nagyon hálás vagyok!!

4 éve
#302
name
Nemrég regisztráltam, tehát újonc vagyok.
A keresésnél célszerű lenne a saját kedvenceket előre helyezni, melyekből egyesével lehetne választani. A "csoportos" kedvencek, szerintem kevésbé használhatóak.

4 éve
#301
name
Ez az elmenthető kedvenc étkezés több ételre régi? Most találtam rá! Juhéjj! Ez kell nekem!

4 éve
#300
name 1
Jó ötlet. Nagyon hasznos!
(A 10 utolsó étel)

4 éve
#299
name
Hasznos, mert mi is sokszor eszünk azonos ételeket. Mi családosan kb. egy éve vezetjük a kalóriabázist. Jó lenne, ha a családtagok másolhatnák egymástól is az ételeket úgy, mintha a korábban evett dolgokat lehet duplázni vagy az aktuális napra másolni. Köszönjük. Én tartósan 7 kg fogytam.

4 éve
#298
name
jó ötlet!, köszönjük! :-)

4 éve
#297
name
Hupsz, 20 decinél kipipálódott a poharam :)

4 éve
#296
name
Növekszik a vizecske a pohárban :)
Köszi az újítást, nekem tetszik, sok-sok ismétlődőt eszem :)

4 éve
#295
name 424
Nagyon jo! Koszonjuk!

4 éve
#294
name
kiváló, ha duplája lenne, beleférne az egész étrendem.

4 éve
#293
name
Jó ötlet, örömmel vettem tudomásul ☺️

4 éve
#292
name 164
reply to name's post #286
nem nyert :)

4 éve
#291
name
Jó az ötlet, hogy látjuk az utolsó ételeket, bár ha változatosan étkezünk, akkor nem sok lesz az ismetlodes. Nekem eddig csak a kávé :)

4 éve
#289
name
Tetszik az ötlet, mivel étkezésem ugyanazokból áll szinte, napról napra

4 éve
#288
name 25
reply to name's post #261
Nekem a horgászat a kikapcsolódás, így eléggé hiányolom a listából a differenciált lehetőségeket, szóval kapok az alkalmon:

70 és 90 kg-ra vetítve, 1 órányi tevékenység, kcal-ban

Horgászat (általános) 140 / 180
Part menti horgászat (némi gyaloglással) 210 / 270
Horgászat csónakból, ülve 105 / 135
Part menti horgászat (állva, gyaloglás nélkül) 175 / 225
Gázlóhorgászat (vízben állva, mozogva) 350 / 450
Lékhorgászat (ülve) 70 / 90

http://calorielab.com/burned/

4 éve
#286
name
talan a vizespohar design je valtozott?

4 éve
#285
name
udv!nagyon jo a 10 utolso kiiratas!!!tetszik;)koszi

4 éve
#284
name
hát ha gyakori, akkor úgy is ott van, az utoljára használt közt? Én szerintem ez logikusabb megközelítés, de nem zárkózom el. Másrészt arra ott a kedvencek.

4 éve
#283
name
Szuper ötlet! Örülünk! Lehet, hogy a leggyakoribb még jobb lenne, esetleg a sajat receptek...

4 éve
#282
name
Klassz. JAvasolhatom a 10 leggyakoribb étel megjelenítését? Pl. úgy, hogy kiválasztom, mi jelenjen meg a sorban az általános listából.

4 éve
#281
name
Szuper

4 éve
#280
name
reply to name's post #277
támogatom :)

4 éve
#279
name 1
nagyon jó,igazán jó ötlet volt,köszönet érte!

4 éve
#278
name 56
nagyon tetszik az ötlet, örülök neki :-)

4 éve
#277
name
Tök jó ötlet ez az utolsó 10 étel, igaz, néha egyszerűbb beírni a keresőbe, mint megkeresni a tízes listából :) Ebből viszont jött egy új ötletem: szabadon választható címkék is lehetnének. Például beállítható lehetne, hogy az utolsó 10 kajám jelenjen meg vagy saját (amit én adok meg, olyan sorrendben).

4 éve
#276
name
Ezzel kellett volna kezdeni, nagyon jó :)

4 éve
#275
name
Nagyon jó lett így, szuper ötlet volt :)

4 éve
#274
name 164
Van még egy kis vizuális javításunk/fejlesztésünk is. Aki ezt először észreveszi, kap egy félév Prémiumot. :)

4 éve
#273
name 164
meg lehet csinálni, hogy az utolsó 20 legyen (legalábbis asztali verzión, mobilból már nem vehető el könnyedén még egy sor)... de én tényleg tartok attól, hogy az már értelmetlen, mert úgysem látod át a szemeddel mind a 20-at, azaz mire végigfutod akkor már gyorsabb begépelni.

4 éve
#272
name
Jó ötletnek tartom :) Mondjuk ha többet mutatna még nagyobb segítség lenne,de nem vagyunk telhetetlenek:) Kösziii....

4 éve
#271
name 164
reply to name's post #268
Hát látod, ezen is gondolkodtunk, de arra meg már ott van a kereső. Úgyértem, a sok nem mindig több, lehet kevésbé átlátható ha ott van még az is amit két hete ettél. Mindenesetre a tesztjeim alapján az jött ki, hogy a 10 azért az esetek kb 90%-át lefedi. Meg a csúszkával az a gond, hogy eltekered, elfelejted és akkor már nem tudod miért nem látod pont azt, amit 5 perce ettél.

4 éve
#270
name
Jó ötlet, köszi!

4 éve
#269
name
Nagyon jó ötlet, remek, szuper gratula a fejlesztőknek!!

4 éve
#268
name
Jó ötlet volt, örülök neki. Viszont egy csúszka is elfért volna mellé, amivel mondjuk az utóbbi 20-30 ételt vissza lehet keresni. De az ötlet remek!

4 éve
#267
name
nagyos szuper, köszönöm!!!

4 éve
#266
name
Húúú! Ez nagyon jó, hogy megcsináltátok! Vannak állandó ételeim, illetve italok amit szinte naponta beviszek, és pont szükségem volt egy ilyenre, hogy ne kelljen újra és újra minden nap bepötyögni.

4 éve
#265
name 164
Sziasztok, érdekelne a véleményetek a legutóbbi fejlesztésünkről, a 10 utoljára megevett ételről. Régi igény, de mostanra sikerült kitalálni, hogy lenne szerintünk jó. Remélem nektek is tetszik és hasznos lesz ilyenformán. Javítottuk azt is, hogy újraevés esetén az aktuális étkezési időponthoz mentse az étkezést.

4 éve
#264
name 164
reply to name's post #263
Grat. Jó lett volna egy fotó a sikersztorikba.

4 éve
#263
name 1
2015. febuár elején kezdtem el a kalóriaszámolással foglalkozni a honlap segítségével. Nem csináltam előte fotót, nem is mértem meg magam, de tudom, hogy kb. 128 kg voltam.
Kizárólag a kalóriákat számoltam, nem foglalkoztam fehérje, zsír, szénhidrát tartalommal - már csak azért sem, mert szénhidrát a cukor is, és a diétás rost is, pedig micsoda különbség! Célom az volt, hogy az év végére elérjem a 100 kilót. Ezt a célt azután kétszer, vagy háromszor módosítanom kellett, mert nem tudtam tartani a trendet. Mindent ettem, amit kívántam, és nem ettem semmit, amit nem szeretek. Pl. korpát, zabot, egyéb takarmányt. Sok gyümölcsöt ettem, mert szeretem, és fehérkenyeret ettem, mert azt is. Mitöbb, boroztam is, mert azt is szeretem. Nem tartózkodtam a pecsenyezsíros kenyértől sem, mert annak sem tudok ellenállni.Karácsony táján 4-5 kg úgy ugrott rám, mint a szél, de sikerült folytatnom a fogyást. Meg kell jegyeznem, hogy Karácsony előtt ez a 4-5 kg kb. 2 hónap alatt ment le, Karácsony után 1 hónap alatt visszatértem a kerékvágásba.
2016. május végén, június elején értem el a 100 kg-ot.Igyekeztem tartani, ami úgy sikerült, hogy 103 és 98 között mozogtam. A kalóriát ezalatt is számoltam és mértem magam. Mivel észrevettem, hogy gyengülök és a tartásom is hajlottá vált, elkezdtem TRX kötelezni, ami remekül megerősítette a törzsizmaimat. Azóta is csinálom heti 2-3 alalommal 20 percet, mondhatjuk: "izzadásig". Remek dolog!
2016 Karácsonya előtt, - okulva az előző év tapasztalatából, - leküzdöttem magam 97 kg-ra és sikerült az ünnepeket 100 kg alatt tartani.
Most 98 kg körül vagyok és úgy tűnik tudom tartani, további odafigyeléssel, kalóriaszámolással. Szóval, csak kalóriaszámolás! Köszönöm!

4 éve
#262
name
Sziasztok!
Kértétek, hogy írjunk össze olyan sportokat, amiket a keresőből hiányolunk. Én pl. Insanity edzést végzek és ezt nem találtam meg (bár lehet, hogy én vagyok láma). Lehetne még esetleg HIIT (High Intensity Interval Training) elnevezésű edzésformát is rögzíteni.

4 éve
#261
name 164
Sziasztok!
Kérlek írjátok le milyen sportot hiányoltok a keresőből..

Tudom nagyon nem naprakész ezen a téren az adatbázis, gyakorlatilag évek óta nem volt frissítve (azóta megjelent pár új sport, edzésfajta), mert elég macerás megbízható adatot találni, de most rászánnám magam egy felülvizsgálatra.

4 éve
#260
name
Nálam telefonon nem működik sajnos. (Régebben ment, de nem a fejlesztés miatt nem működik, jóval előbbi a probléma)
Belépek és 2000 kalóriáról indul, a már beállított kal.számláló...asztali gépen semmi gond vele.Valami ötlet?Köszönöm a választ.

4 éve
#259
name 164
Javítva vannak a gyorsbillentyűk is. A szemléltetés végett aláhúzva láthatók a betűk, pl reggelinél "r" betű, grammnál "g", mindent lehet billentyűzettel is elvileg mostmár.

4 éve
#258
name 50
Sziasztok! Csatlakozva az előttem írókhoz. Igen, nagyon frusztráló, ha 1-2-több nap elfelejtett, vagy wifi / mobilnet híján kimaradt beírás miatt nullázódik az addigi teljesítmény. Nyaralás alatt jártam így, utána nagyon lehangoló volt, hogy a január 7.-én elkezdett naplóvezetés augusztusban 4-5 kimaradt nap miatt elszállt úgymond, de folytattam persze, aztán megint kimaradt pár nap és most megint ne ma valós napjaimat látom....így torz már kicsit az egész. Lehetne pl. valami kis figyelmeztetés, hogy ha X nap után belép az ember, hogy pl.: "3 napig nem vezetted fogyásod. Megtartod az üres napokat, vagy elvesszenek ezek a napok?" És akkor vagy gyorsan beírná az ember, vagy üresen pörögne tovább, vagy ha valaki törölni akarja azt az időszakot, annak elveszne, mint most. Biztosan lehet valami jó megoldás erre. Egyébként köszi, hogy továbbra is ingyenes az oldal, igyekeztem néha támogatni azért. :-)

4 éve
#257
name 4
reply to name's post #256
A teljes étkezést kadvencnek mentést mint a szokások embere és a monotónia nagy rajongója én erősen díjaznám, a kérdés az, hogy utána hogy találom meg? Amikor bekedvencelem, felajánlja, hogy elnevezzem? Mert pl. én gyakran eszem szendvicset ebédre, de egyszer ilyen kenyérrel és ilyen felvágottal, máskor meg olyan kenyérrel és amolyan szalámival. Tehát az nem elég, ha mint EBÉD el tudom menteni, hanem mondjuk "ebéd téliszalálmis zsömi".
Erről eszembe jutott más is, nemtom', megvalósítható-e bármilyen formában: gyakran megesik, hogy ismétli az ember az ételeit. Na most kismilliószor volt már olyan, hogy tudom, hogy valamikor nemrég pont azt ettem egész nap, vagy mondjuk két étkezésre, amit ma tervezek. De lövésem sincs, melyik nap volt ez. Lapozgatok, keresek, elunom az életem. Lehetséges lenne olyan kereső, ami mondjuk nem az adatbázist túrja, hanem mondjuk a saját elmúlt egy hónapomat? És akkor pl. beírom, hogy palacsinta, és kiadja azokat a napokat, amikor ettem palacsintát.

A széles napi keret mutató ötlete szintén tetszik.

A számlapot kevésbé érzem fontosnak, azért szerintem a legtöbbünknek az asztali gépe nem érintőképernyős még, ellenben van fizikai billentyűzet, azzal meg a gyorsgombokkal könnyű.


4 éve
#256
name 164
Sziasztok!
Jó tipp volt, kösz Lousha, sztem egyik verziód lesz. Jogos felvetés, hogy aki kihagyott, már tényleg nem fog bajlódni. Tény, hogy jelenleg jobban demotiválhat a nullázás, mint amennyire motiválhat a kitartás.

Másik kérdés. Azon gondolkodm, hogy kedvenceket át kéne tenni a megettem listába (mint az újraeszem gombot), így pl egy reggelire is rányomható lenne a kedvenc és elmenthető. Nemtudom mennyire lenne erre igény.

Másik. Prémiumnál gondolkodom olyan lehetőségen, hogy a bonyolultabb Napi keret mutató miatt indokolt lenne az a lehetőség, hogy az egész oldalszélességet kitöltő, és jóval magasabb helyet kapjon a napi keret sáv.

Még egy. Vajon arra lenne-e igény, hogy a mobiloshoz hasonlóan a mennyiség rögzítésekor az asztali verzión is megjelenjen az a kis számlap, hogy billentyűvel is könnyedén be lehessen ütni számokat.

Ha vkinek van erről véleménye, megköszönöm ha megosztja.

4 éve
#255
name 1256
reply to name's post #252
Loushahoz hasonlóan, én is úgy gondolom, hogy először is legyen opcionális (pl. Beállításoknál lehetne be/ki kapcsolni), másodszor, ha valaki hajlandó/képes egy-két-x hét kihagyás után „felvenni a fonalat”, akkor annak a számlálója is „tegye azt”.

4 éve
#254
name 424
reply to name's post #252
Loushanak az utolso javaslata lenne talan a legrealisabb: 30/29 -ilyen formaban ha meg lehetne jeleniteni.Nekem pl. szilveszterkor kimaradt 2 napom ( akkor meg nem is volt szamlalo) igy " odaveszett" 70 napom..Mondjuk akit nagyon izgat, hogy maradjanak a napjai, az elore beirhat barmit, 1 g cukrot akar, arra az idoszakra mikor tudja hogy nem tud irni, igy a napjai maradnak, de nem realis hogy hany nap vezette rendesen. Viszont az is motivalo lenne, ha latnam, hogy hu, a 100 napbol cask 80 napom volt rendesen beirva!

4 éve
#253
name 4
reply to name's post #252
Szerintem először is opcionálissá kéne tenni. Sokunkat nem izgat különösebben, hogy ott van-e vagy sem, de van, akinek rosszul esik, ha megbicsaklik, kihagy pár napot, aztán mindenki azt látja, hogy 1 napos.

Ezen kívül tényleg lehetne kicsit megengedőbb. Szerintem aki tartja a számolást, de éppen úgy alakul az élete, hogy kihagy egy napot, ne adj' Isten kettőt, majd felveszi a fonalat és csinálja tovább, az attól még nem egyenértékű azzal, aki ma regisztrált. Bármennyire komolyan vesszük a diétát, fogyást, egészséges életmódot stb., azért vannak az életnek más aspektusai is, és van, hogy ez meg az fontosabb. Tehát én pl. +24 óra "türelmi időt" feltétlenül hagynék, de lehet, hogy 48 órát is akár. Azaz ma nem írtam be semmit, akkor jelenleg ma éjfélkor nulláz a rendszer. Ha e helyett holnap vagy holnapután éjfélkor nullázna, addig csak állna a számláló, az máris sokkal rugalmasabb lenne.
De éppen az is megoldás lehetne, hogy utólag beírom, és akkor "felveszi a fonalat" a számláló. Aki tényleg feladja/szünetelteti, az aligha fog azzal bajlódni, hogy hat hónapot bepötyögjön, csak hogy szebb legyen a számlálója, aki viszont elment egy hétre nyaralni és lazult, annak jól eshetne, ha utólag is bepótolhatná, amit mondjuk nagyjából papíron azért vezetett, és folytathatná ott, ahol abbahagyta.
Még egy változat lehetne az, hogy mondjuk az első 30 napban nincs számláló, csak a háttérben számol a gép, de nincs kijelezve, onnantól pedig az aktív napok jelennek meg, azaz pl. 30/29, 30 napja kezdte a számolást a delikvens, ebből 29 napon vezette valóságosan a naplóját. Nincs nullázás, amíg maga nem kéri, hogy legyen, pl. elérte a célját, ezzel egy korszak lezárult, mostantól nulláról indul, mert már csak súlyt tart, és azt szeretné innentől látni, hogy hány napja tartja az ideális súlyát, és ebből hány napon volt lelkiismeretes naplózó.

4 éve
#252
name 164
Sziasztok!
Sokan reklamálnak, hogy túl szigorú a kitartásmérő, véletlen lenullázzák a napjaikat és ez elég lesújtó érzés. Szívesen hallgatnék javaslatokat, ha lenne valakinek ötlete, hogyan lehetne kicsit empatikusabbá alakítani ezt a funkciót.

Emlékeztetőül a jelenlegi működés:
http://kaloriabazis.hu/blog/jabb_fejlesztesek/81

4 éve
#251
name
Megvoltam győződve, hogy belementél a "játékba", ami sokkal inkább ízléstelen volt mint fura. Vagy béna.

4 éve
#250
name 3
Köszönöm, értesítem! :D (Fura is volt így... )

4 éve
#249
name 164
reply to name's post #246
Szia (bocs én bénáztam! :)
Szóval ha camylla nem tud bejelentkezni, kérhet jelszó emlékeztetőt.
Ha ezzel is bármi gond van, írjon a kaloriabazis@gmail.com -ra, biztosan meg tudjuk oldani.

4 éve
#248
name 3
reply to name's post #247
No, hát megvaaaagy! Hogy vagy ma?

4 éve
#246
name 3
Kedves Báziska! :D

Örömmel újságolom, hogy egyik régi, kedves tagunk, "camylla" egy másik fórumon előkerült. Sikeresen lefogyott, de sajnálattal és elkeseredéssel vette tudomásul, hogy nem sikerül visszajönnie közénk!
Anno éppen elutazott külföldre, és valamikor utána volt az első nagy megújítás az oldalon, talán akkor állítódott el valami, amire ő nem reagálhatott.
Örülnék, ha sikerülne a regisztrációjának nyomára jutni, illetve megköszönném a segítséget az újra-regihez! Naponta tudok írni neki, az üzenetet átadom, vagy megírom neki, hogy nézzen be olvasóként.

4 éve
#245
name
reply to name's post #243
Köszönjük szépen!!!!!!!

4 éve
#244
name
Az oldal nagyon jó, nem tudok elég hálás lenni érte. 5 hónap alatt megvalósúlt álmom. Könnyen betartható, nagy segítséget jelent! 19 kg-tól szabadúltam meg! Mert fogyókurás csodagyógyszerek nem léteznek. Itt személyre szabottan mindent be tudtam állítani. Teljesen kigyógyultam a magas vérnyomásból, gyógyszer sem kell és minden leletem tökéletes!!!! :) Nekem így jó ez az oldal ,ahogy van!!!! Köszönet érte !!!

4 éve
#243
name 164
Na átállítottuk a betűtípust vékonyabbra a visszajelzéseknek megfelelően.
A sötétebb háttérszínt is világosabbra vettük a Mit ettél/Sportoltál mezők mögött, szintén az igények végett.
Remélem így a többség elégedettebben fogja használni az oldalt.

4 éve
#242
name 9
reply to name's post #241
Ez így érdekes.
Jól értem hogy 1057 kalóriát ettél 4 hónapon keresztül?
Mennyi a BMR-ed?
Hány éves vagy? Mivel foglalkozol?

4 éve
#241
name
Én csak kalória számolással 15 kg-ot fogytam 4 hónap alatt. A mozgás mellette a kutyasétáltatás, de azt nem irtam be, hanem ülőmunkát jelöltem meg. Így 1057 kalóriából gazdálkodhattam. Most vagyok abban a szakaszban, hogy hetente 50 kalóriával emelem az ehető mennyiséget, így elkerülöm, hogy hirtelen visszaszedjem mindet. Bármit eszek, amit megkívánok...de persze ésszel, mert meg van a böjtje még egy szem baracknak is...de a fogyókúra erről szól.

4 éve
#240
name 1
Olvastam a hírek között, h diéta típusokat is vártok, amit pl én követek: hormonális, emésztőrendszeri beállítottság alapján. De ez egyéni bemérést igényel előzőleg. Én pl agyalapi mirigy, ch típus vagyok, 60% ch - 25% fehérje - 15% zsír forrást kéne ennem naponta, ráadásul étkezésenként (jó, ha napi szinten össze tudom hozni egyelőre). Ez a diéta azt is feltételezi, hogy nem minden élelmiszer ajánlott mindenkinek (egyéni érzékenység). Ezért a fejlesztése is gondolom, bonyolultabb lenne, mert pl fel kéne vennem, hogy mely élelmiszerek javasoltak nekem, melyek semlegesek, melyek abszolút kerülendők, és miket lehet kis mértékben, ritkán fogyasztanom.

5 éve
#239
name
Helló!
Tanulságos volna ,ha a mérőszám funkcióhoz a testzsír %-ot is be lehetne állítani.
Üdv,Lantos Attila

5 éve
#238
name 9
reply to name's post #237
Google a barátod, választ kapsz mindenre ha utána nézel, utána olvasol.

Nincs olyan módszer, amivel helyi fogyást lehet elérni, az erre irányuló reklámok azt a célt szolgálják, hogy a reklám tárgyát minél jobban el tudják adni.
Véleményem szerint ezek a kihívások azoknak jók, akiknek alig, vagy egyáltalán nincs feleslegük, ezzel az izmaikat hozzák formába.
Ha emellett kalóriadeficit is van, akkor a zsír is olvadozik, de nem feltétlen arról a testrészről, amire a mozgást végezzük! Persze ebben az esetben oda kell figyelni sok mindenre, amire most nem szeretnék kitérni (makrók, vitaminok....)

Hogy honnan megy le először ha számolod a kalóriákat és mozogsz? Személyes tapasztalatom az, hogy igaz a mondás miszerint onnan megy le először, ahova utoljára rakódott, és onnan fog utoljára lemenni, ahova először rakódott.
Ha a combodra rakódott először, guggolhatsz akármennyit, onnan fog utoljára lemenni, ha a hasadra rakódott először, az sem fog pusztán a hasizom gyakorlatoktól elmúlni. Lesz hasizmod....a hájacska alatt.
Szóval számolás, és mozgás, ezzel elindulnak a kilók lefelé hogy ne legyen felesleg, utána pedig formálhatod magad kedved szerint rendszeres mozgással :)

5 éve
#237
name
reply to name's post #235
Szia! Valóban hatásos annak is a két kihívás akinek van feleslege?

5 éve
#236
name
Én még hatásosnak tartom az almadiétát is.

5 éve
#235
name
A kalóriaszámlálás mellett hatékony módszer a 30 napos guggolás kihívás, illetve a 30 napos hasizom erősítő kihívás. A fogyás mellett formál, csinosít is. A kettőt egyszerre elvégezve, nagyon hatásos. Nehéz, de akaraterővel nem lehetetlen. Én jelenleg is alkalmazom a kettőt egyszerre, így a strand időszakra látható lesz az eredmény.

5 éve
#232
name
Nekem a kalóriaszámlálás működik, sok mozgással együtt. Időnként csak azért elmegyek futni, hogy még ehessek egy kicsit...

5 éve
#231
name
Sziasztok!

Nekem a 2 hét intenzív turbó diéta, utána pedig a kalóriaszámolás (sok fehérje, kevés szénhidrát) jött be. Körülbelül 75-78 kilóról (nem tudom pontosan, mert az elején nem mertem ráállni a mérlegre:D) fogytam le 63 kilóra 3-4 hónap alatt. Az eredményt egészen addig meg tudtam tartani, míg a műtéteim után el nem hagytam magam...és kajával vigasztalódtam :) Ezért most újra itt vagyok, 73 kilóval, de nem érzem már akkora tehernek, mint mikor először csináltam, mivel a lábam műtve van és majdnem "jó", ezért edzeni is fogok tudni a diétám mellett, az álomsúly 58 kg! Nagyon sokat segített az oldal, nem tudom hogy oldottam volna meg a számolást nélküle! :)

5 éve
#230
name
Sziasztok! Ha jól emlékszem 2014 februárjában kezdtem el számolni a kalóriákat 115 kg testsúllyal, erős fogyási szándékkal. Természetesen célként egy kitűzött dátumot adtam meg (2014 augusztus) aminek a vége az lett, hogy a vége felé napi 900 kcal alá ment a napi engedélyezett mennyiség és szenvedtem is eleget miatta. Rengeteg magas szénhidráttartalmú, könnyű ételt fogyasztottam, zabot, kölest stb., a húsfélékről szinte teljesen lemondtam. Ekkor történt az, hogy már elég közel az áhított 82 kg.-os testsúlyhoz, 90 kg körül teljesen megállt a fogyás (Bojtika talán emlékszik, akkoriban fórumon kerestem segítséget) - sőt napi 900 kalória mellett elkezdtem szépen hízni:).
Ekkor ösztönösen elkezdtem húst enni, rengeteg salátával és a reggeli zabkását vagy zsemlét leszámítva szinte semmi szénhidrátot. Finomított cukrot semmi szín alatt, legfeljebb ebédnél némi fehér rizst vagy burgonyát. A dolog bevált. Hat hónap alatt lement 33 kilogramm (tudom nem követendő, de én csak megszállottként tudok eredményt elérni) és az azóta eltelt másfél év alatt is csak 5 kg kúszott vissza (az utóbbi 3 hónapban) - ezért vagyok újra a bázison :). Ennyi idő alatt az ember megszokja a normális ételadagot, kitapasztalja a neki megfelelő ételösszetételt, de egy kis év végi sörözgetés és csokizabálás, normális edzés mellett is meglátszik.
Summa summarum, ez a kalóriaszámolós módszer + kis odafigyelés az összetételre (na meg a mindennapos mérlegelés!) nagyon hatásos és hosszan tartó eredményt produkál.
Ezúton is köszönet az üzemeltetőnek és a fórumozóknak, kitartást pedig mindenkinek.

5 éve
#229
name 4
reply to name's post #228
Sok sikert.

5 éve
#228
name
Én most kezdtem el a fogyókúrát. Garcinia-Aranyat is szedek mellette. A lányom tavaly a kalória bázis és a Garcinia-Arany együttes használatával szépen lefogyott három hónap alatt 12 kg-ot és azóta is tartja ezt a súlyt. Igaz persze, hogy szép lassan visszacsalogatta az életébe a mozgást is. Először csak nagy sétákkal kezdte, de rendszeresen. Én 10 kg-ot szeretnék fogyni.

5 éve
#227
name
Kalóriaszámlálás mellett G.I.diéta és mozgás.

5 éve
#226
name
Nem hiszek a fogyasztó szerekben. A kalória számlálás és sport a célkitűzésem. Heti két edzés (zumba, alakformáló óra). A lényeg, hogy több kalóriát égess mint amennyit beviszel és ezt tartsd is be!!! Én most azért vagyok itt, mert nem tartottam be :( Ezt követően be fogom :)

5 éve
#225
name
13/14 napos diéták
Én 3 éve 10kg fogytam, de nem csak ezt a diétát használtam, hanem előtte egy 90napos kúrát is elkezdtem(nem bírtam végigcsinálni) Valamint hoodia kapszulát szedtem (azóta betiltották)
De nem volt tartós, hiszen itt vagyok...
Most ésszel, csak kevesebbet eszek, illetve az édességbevitelt minimálra csökkentettem. Plusz heti 2x másfél óra jóga, és időjárástól függően séta konstans növő súllyal... (egy jelenleg 5hós 8kgos poronty a hátamra kötve) :)

5 éve
#224
name
reply to name's post #172
A testkontrollal 10 kilót fogytam 4 hónap alatt.Nálam nagyon jól működik

5 éve
#223
name
Köszi :) Sok felesleges kedvrabló macerától kímélt meg a megerősítésed!

5 éve
#222
name 4
reply to name's post #221
Ennyire azért nem kell komolyan venni a számolást. A szervezeted egy adott "üzemmódra" van beállva, azaz ha heti öt napon át mondjuk pincérkedsz 12 órában, és ezzel elégetsz napi pl. 2500 kalóriát, akkor a maradék két napon sem fog kárt okozni, ha ugyanazt a keretet eszed. Nyilván mozog a napi kalóriafelhasználásunk és -szükségletünk, senki nem csinálja mindig pontosan ugyanazt, ma futni kellett a busz után, tegnap meg nem, ma sok vendég volt az étteremben, tegnap meg volt többször is 10-20 perc, amikor csak a falat támasztottuk stb. De megvan egy alapvető ritmus, ami szerint élünk.
Ez max. akkor nem lenne igaz, ha nagyon drasztikus a különbség, mondjuk heti ötször árurakodó vagy, hétvégén meg ki sem kelsz az ágyból, csak ha hív a természet.
Szóval én nem vacakolnék vele, jó lesz az ugyanúgy hétvégén is. Már csak azért is, mert jobbára azt ajánljuk, hogy BMR+100 kalória körül legyen mindenkinek a kerete, aki fogyni akar, annak meg tök mindegy az életmód. Csak azt fogja befolyásolni, hogy milyen ütemet tippel a rendszer ezzel a kerettel fogyáshoz.

5 éve
#221
name
Sziasztok ! Szeretném megtudni hogy, ha a beállításoknál könnyű fizikai munka került megjelölésre és ez heti 5-6 nap akkor a hét maradék 1-2 napján mindig állítsam át ülőmunkára vagy maradhat... nyilván más a bevihető kcal mennyiség és az égetés is. Előre is köszönöm a segítséget.

5 éve
#220
name
Sziasztok!
Kalóriaszámolás, testmozgás ami jó.
És amit használok a Morwa Biała Plus étrend kiegészítő ami fehér eperfa levél kivonatot, krómot és fahéjat tartalmaz.

5 éve
#218
name
Egészséges táplálkozás (napi szintű gyümölcs, zöldség, nádcukor, barna/korpás kenyér)
Kínai szálas tea - a lelki egyensúlyhoz :) (segít, hogy ne rakódjon le túl sok zsír a szervezetben)
Heti 1-3 alkalom egy óra jóga
Heti 2-3 alkalom 1,5 óra Kung fu (hogy az izomzat is megfelelő legyen :) )

Egyébként bármit megeszek, mindegy mennyi kalória van benne és miből van

Én is csak azt vallom, hogy többet mozogj mint amennyit megeszel!

Így fél év alatt tartós fogyás lett az eredmény és remek erőnlét (85kg-ról 80-ra)

5 éve
#217
name
zab-diéta :)

Reggel-este 1-1 evőkanál zabkorpa, reggelire zabkása (kakaóporral, édesítővel, aromákkal, fahéjjal, stb, csak kreatívan) vízzel! felöntve, nem tejjel.

Emellett persze odafigyelve a többi étkezés során az adagokra.

1 hónap alatt 2-3 kiló leadható ezzel a humánus, és egyáltalán nem drasztikus módszerrel.

5 éve
#216
name

Legjobb fogyókúra a kalóriaszámlálás és persze az edzés, más nem kell. (ízlés dolga, hogy 24 órás böjt vagy egyéb étkezési szokás) Kiemelném még, hogy edzés nélkül eltűnik az alap izomtömeg, és hogy a legtöbben nagyon elgyengülnek a diéta végére. Pl.: Hogyan engedheti meg magának egy 60kg-os nő vagy férfi, hogy nem tud megcsinálni egy darab SZABÁLYOS húzódzkodást sem?
Mens sana in corpore sano!

5 éve
#215
name
reply to name's post #213
Köszönöm:-)

5 éve
#214
name
reply to name's post #213
Köszönöm:-)

5 éve
#213
name 4
reply to name's post #212
Mindig arra ertjuk a kaloriat, amit tenyleg megeszunk, azaz gyumolcsnel hej es mag nelkul, husnal csont nelkul stb.

5 éve
#212
name
Sziasztok!
A jojóban járatos vagyok, de az ésszel fogyásban kezdő. Kérlek, valaki súgja meg nekem, hogy a nagyobb tömegű gyümölcsök esetében héjjal vagy héj nélkül kell mérni a tömegét. Pl. egy vastag héjú narancs esetében nagyon nem mindegy.
Előre is köszönöm a választ.

5 éve
#211
name
Sziasztok!
Olvastam a felhívást hogy kerstek olyan ebereket akik segítenének másoknak személyreszabottan hogy szabadúljanak meg kilóiktól. Én több mint 30 kg fogytam 123 kg ről kezdtem tavaj januárban most 88-89 kg vagyok. Nekem az volt a nagy segítség hogy vendéglátói tanulmányaimban tanultam a tápanyagokról és kalóriákról és ennek segítségével tudtam olyan recepteket összeállítani ami nagyban megkönnyitette a céljaim elérését. Illetve ez mellet sikerült a sportban is kialakítani azt az utat ami a nagy súlyal arányosan tudtam kivitelezni. Ahhoz hogy a sikerek jöjjenek sok mindent kell összehangolni és ez sajnos egyénenként mindig más és más. Ha bárkinek kérdése van és tudok segíteni szívesen állok rendelkezésére akár a receptekben akár a sportban. Én győri lakos vagyok aki ezen a környéken él szívesen találkozok vele és ha kell edzek is vele hogy segítsek neki.

5 éve
#210
name 24
A 90-es években a Testkontrollal sikerült 23 kg-tól megszabadulni kb. másfél év alatt. Sokáig tartottam a délig gyümölcs evést, figyeltem a szétválasztásra.
Bázis óta írás és a Bázison található arányok megtartása. + Nordic walking síkon és terepen, hetente 3-4 alkalom, illetve tavasztól-őszig bringázás munkába, hétvégén terepen.

5 éve
#209
name
reply to name's post #191
Szia! Megkérdezhetem, h Metformin (Meforal, stb.) nélkül ment le a súlyod, vagy a gyógyszer segítségével?

5 éve
#208
name
Sziasztok!

Én 2 éve oda figyeltem mit eszem, meg a mennyiségen változtattam, de ettem mindent és bicikliztem , ezzel fogytam kb 4 hónap alatt 80 kg-ról 68 kg-ra , amit ezután simán tartottam is.
Szeptember óta kicsit elhanyagoltam a mozgás és a kajára sem figyeltem így elkezdett felkúszni 1-2 kiló. karácsony után újra aktivizáltam magam, nem csinálok konkrét diétát, próbálom minimálisra csökkenteni a finomított szénhidrát bevitelt ( cukor, fehér liszt ) és itt vezetem a kajálást, ezenkívül újra mozgok ( egyenlőre szobabicikli és otthoni torna ) . Várom a tavasz hogy kinn is lehessen mozogni és remélem addigra az álom súlyomat ( 60 kg ) is elérem ;)

5 éve
#207
name
reply to name's post #204
Szia! én úgy gondolom ez csak kifogás, bocs de így van. Ha változtatni akarsz az életeden ne a kifogásokon gondolkodj, hanem állj neki! nem kell mindjárt fürdőruhában villogni, elég ha nekiállsz és mozogsz , tök mindegy hogy mit , lehet az napi fél óra séta , vagy otthoni torna. És ha még oda figyelsz az étkezésre és szép lassan áttérsz egy egészséges kajálásra , garantált a siker :-) nem kell mindjárt drasztikusba gondolkodni, kis lépésekkel jut előre az ember, de ha változtatni akarsz , akkor azt most tedd meg, nem holnap és nem 1 hét múlva, mert kifogásokat mindig tud találni az ember. Sok siker és bízz magadban :-)

5 éve
#206
name
reply to name's post #204
Egy átlagos ember, ha lemegy az uszodába, baromira nem a többi ember testével foglalkozik, hacsak nem valami extrém kivételes jelenséget lát. Felteszem sem Adonisz, sem Miss Universe nem vagy, de a 115 kiló sem hangzik elképesztően ritkának.
Teli van a fejünk önkorlátozó marhaságokkal, ami bezár lehetetlennek tűnő helyzetekbe, és hagyjuk, hogy szép lassan megegye az életünket.
Érdemes megnézni, hogy mi az ami ezen múlik ténylegesen, hogy nem merünk változtatni. Valóban az számít jobban, hogy egy-két vadidegen ember 3 másodpercig mit gondol rólunk, mint az, hogy élhetünk egy egészségesebb testben kiegyensúlyozottabb lélekkel, élvezve a mozgás örömét?

5 éve
#205
name 4
reply to name's post #204
Nem is lenne ertelme, ha feszelyezve erzed magad, ugysem lesz hosszu tavu az a sport. Meg ne is eroltessunk olyat, ami kifejezetten rossz erzes.
Ebben az esetben otthono mutatvanyok lennenek talan hasznosabbak eleinte. Tenyleg el lehet ezt kezdeni ici-pici lepesekkel is, nincs semmi kobe vesve. Ha csak a karodat emelted napi ot percig a kanapen ulve, az is tobb, mint a semmit sem csinalas, es arra jo lehet, hogy megszokd, hogy napi rendszeressegel van valami.

5 éve
#204
name
reply to name's post #195
köszi! egyszer talán találok egy jót. nem mintha 115 kilóval bármi könnyen menne. :( (igen, itt szokták ajánlani az úszást, de nem nem és nem vetkőzöm fürdőruhára - ha lenne rá pénzem, akkor sem)

5 éve
#203
name
Sziasztok, a számlálás mellett a vércsoport diétát választottam.

5 éve
#202
name
reply to name's post #201
Azt, hogy ezek a szamaid korrektek vagy sem, ezt nem tudom, de azzal mar ne sokat torodj, hogy mi volt tegnap. Csinald aznap jol, de ne tedd magad buntibe a tegnapert. Ha a dontesed es elszantsagod megvan, csinald MOST jol. Szerintem.

5 éve
#201
name
Kalória számolás,szénhidrát/fehérje/zsír arányok kb.betartása,lehetőleg a fehér cukor és liszt kiiktatása,sok zöldség,gyümölcs,naponta végzett testmozgás kb.1 -2 óra, Amennyiben túlléptem a napi kcal kereted 1500 körülit,igyekszem másnap kevesebbet bevinni,de lehetőleg 2000 kcal/nap fölé ritkán megyek!!!

5 éve
#200
name 2
Jómagam bringázom. Igaz ez évben és tavaly nem sokat mentem, de az ezeket megelőző években 4-5 ezer km/év azért megvolt. Nincs bringás ruhám a bringám is 85 ezer Ft volt 4.5 éve. A karbantartása évi átlag 5-6 ezer Ftot visz el. Itt Sopronban a buszbérlet havi 7 ezer Ft körül van... Számoljátok ki, hogy akkor hosszabb távon mennyit lehet vele spórolni... Télen - 20-22 fokig tekerek és mindez csak egy meleg ruházat kérdése. (nagy szélben és hóban természetesen nem bringázom télen)

5 éve
#199
name
reply to name's post #192
Eszembe nem jutna Pesten biciklizni. Drágább az életem. És kijutni is ki kellene valahogy a városból. Szóval nem. Nem mindenkinek jó az.:-)

5 éve
#198
name 3
reply to name's post #192
Szép dolog, hogy ajánlod, de a bicikli maga is pénzbe kerül, a karbantartása is,a megfelelő ruházat is. .
Aki meg nem tud bringázni, és mondjuk idősebb, az fél is megtanulni.

Én "csak" a falubeli autósoktól félnék, némelyik direkt rá húz a bringásra, az út szélessége meg adott... mondom félnék, ha lenne végre pénzem felújíttatni a régi biciklimet.

5 éve
#197
name
reply to name's post #172
Paleo-ketogén étkezés.

5 éve
#195
name 4
reply to name's post #194
Egy halvány tanács:
Én szintén nagyon messze vagyok a sportostól, gyakorlatilag semmilyen testedzés nem tudott soha lázba hozni, pláne tartósan vonzani. Ennek ellenére hat hónapja rendszeresen mocorgok, szóval lassan ki merem jelenteni, hogy ezúttal sikerült végre az életem részévé tenni a dolgot.
A "trükk" három részből állt: elhatározás, kísérletezés és zene.
Az első magától értetődik, szembe kell nézni magunkkal és megbeszélni a dolgot, és eldönteni, hogy márpedig itten mozgás lesz, ha törik, ha szakad.
A második annyi, hogy mindenki más, mindenkinek más esik jól/okoz legkevesebb nyűgöt. Tehát bele kell fektetni egy kis időt, energiát, és kipróbálni különböző dolgokat, vagy legalább olvasni róluk, videókat nézni stb. A nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb lesz valami, amit minimum tolerál az ember, jó esetben élvez is. Érdemes beleszámolni olyan dolgokat is, hogy pl. van-e bennünk lelkierő rendszeresen kimozdulni e miatt, azaz pl. érdemes-e kondibérletet venni, vagy sanszos, hogy a második órát már ellógjuk, mert nincs kedvünk elmenni otthonról. Vagy pl. kint vagy bent esik-e jobban mocorogni, parkban kocogás vagy futópad-e a megfelelőbb? Aztán csak pörgetni kell a lehetőségeket, amíg valami végre jónak bizonyul.
Ha pedig találtunk olyan mozgásokat, amikkel legalábbis egész jól megvagyunk, akkor egy pár hétig igen szigorúan ragaszkodni kell hozzájuk, kifogás nincs. Hosszú távon bárkinek belefér egy-egy kihagyott edzés, de eleinte fontos, hogy minél inkább belerázódjunk a rendszerességbe, beépüljön a tudat, hogy ez egy állandó program.
És végül, de igazából első sorban ami nekem személy szerint meghozta az igazi sikert, az a zene volt. Gyűjtöttem egy nagyon lendületes dalokból álló lejátszási listát, amit azóta is bővítgetek, és arra kezdtem el mocorogni. Zene nélkül meguntam volna az egészet a második percben, a zene viszont mindig motivál, eltereli a figyelmem, segít nem figyelni az időt stb. Nem mellesleg egyszerűen jól esik egy-egy fél óra fülhallgatóval "elszeparálva a világtól", relaxál és feldob.
Amikor meg épp nincs zene, akkor sorozatot nézek mondjuk evezés közben, az is működik :)
Plusz tanács még, hogy ha van rá lehetőséged, keress "sorstársakat", akik szívesen tornáznak/táncolnak/kosaraznak/akármiznek veled, együtt minden könnyebb.

Szóval összességében annyi, hogy ne add fel, talán még csak nem találtad meg a neked valót. Annyiféle sportfajta van, valami meg fog tetszeni. Egyiknek ez egy csapatjáték, a másiknak a magányos bicajozás az erdőben, de valamit mindenki szeret csinálni.

5 éve
#194
name
90 napossal sokat fogytam, de aztán mondták, hogy marha egészségtelen.
Aztán paleo, de azt meg nem bírtam betartani (főleg a krumpli, tejtermékek hiányoztak).
Jelenleg úgy vagyok, hogy csak tk. pékárut eszem egy héten legfeljebb kétszer, és csak délig. Tejtermékből meghagytam a keménysajtokat és a túrót, mást nem. Cukrot nemigen eszem, eritrittel vagy xukorral helyettesítek (bár néha, ha a gyerkőcöm meghagy egy fél kekszet vagy egy falat túró rudit, annak nem bírok ellenálni :) de magamnak már nem veszek ilyesmit). Barna rizst eszek, krumplit is, de csak főve (levesben, vagy mielőtt a többieknek krumplipürét készítek, kiszedem a saját adagomat). Sok tojást, húst eszek, rengeteg paradicsomot, különböző zöldségeket.
Mindemelett 1600 kcal-t viszek be egy nap. Sportolni sajnos utálok, időnként ráveszem magam, de aztán elsunnyogom...... :( nem tudom, hogy ezzel mit lehetne kezdeni. (Faluban élek, se pénzem, se autóm, se bébiszitterem - az itthoni mozgásformákat meg elunom 2-3 hét után /Norbi, Réka, Sansone és a többiek/)
Szóval én semmi újat nem mondtam :D no cukor, no liszt, sok zöldség, fehérje, némi gyümölcs!

5 éve
#193
name
reply to name's post #191
Nagyon ügyes vagy, csak így tovább!

5 éve
#192
name
Hali!

2015 áprilisában a 100 kg-t döngettem. Ma (pontosabban már legalább 1 hónapja) a 75-nél megáll a mérleg és 7 új lyukat is kellett az öveimre fúrni ami a legóvatosabb számítások szerint is -14 cm-t jelent . A módszerem a kerékpározás. Próbáltam régebben más sportot is, de mindegyik unalmas és monoton, vagy mint például a futás nem kíméli az ízületeket. A kerékpározás az más. Eleinte csak a napi 15 km és ezzel együtt a heti 100 km volt a cél és nagyon büszke voltam magamra mikor ez sikerül. Hamar jött a sikerélmény, de ez a kerékpározásra úgy általában is igaz. Ma már 300+ kilométereket tekerek de a téli időszakban is megvan a minimum 200+ km hetente. A kalóriabázis oldala egy igen hasznos kiegészítő mindehhez. Én a fehérje, szénhidrát vagy zsír értékeket nem igazán figyelem, csak a kalóriát és nem használok mérleget az atom pontos mérésekhez, csak sacc per kábé megy a dolog és működik. Persze használom még az endomondo-t, mivel az ingyenes verzió is számol kalóriaégetés és annak illetve ennek az oldalnak az átlagát veszem alapul, bár nagy eltérés nincs annál is inkább, mert én a sportok közzé magamnak felvittem értékeket. Nekem heti 1kg fogyás van beállítva a mai napig, így ha túlcsúszok vagy nem jól saccolok akkor is inkább mínuszban maradok (vagy tartom a súlyomat)

Tehát a kerékpározást mindenkinek ajánlom, mert nem unalmas és úgy fogysz le, hogy mindezt élvezettel teszed.

5 éve
#191
name
Üdv! Nálam bejött a szénhidrátszámolásos módszer. Nemrég inzulin-rezisztanciát állapítottak meg nálam, amellett túlsúlyom is volt (78 kg és 167 cm, nő vagyok).

Napi 120-140 g szénhidrátnál többet nem viszek be, és többször eszem keveset. Fehér liszt, fehér rizs, cukor kizárva. Figyelek a glikémiás indexre is, és igyekszem elhagyni azokat az ételeket, amelyek inzulinválaszt váltanak ki (krumpli, marhahús, narancs, joghurt, csokoládé, hal, szárazbab, szőlő, banán, fahéj, tej). És persze sok gyümölcsöt, zöldséget eszem, akár köretként is.

Cukor helyett szteviát használok, fehér liszt helyett kókuszreszeléket vagy darált diót, tej helyett kókusz- vagy mandulatejet. Rengeteg apró trükk van, amivel különböző ételeket el lehet készíteni IR diétához is, nagyon kevés dologról kell lemondani! Emellett kb. kétnaponta gyalogolok egy órát (nordic walking).

Bár korábban minden fogyókúra sikertelennek bizonyult nálam, ezzel a módszerrel két hónap alatt hat kilót fogytam, és a korábbi állandó ólmos fáradtságom is eltűnt! Még csak éhesnek sem érzem magam, csak nézem, hogy potyognak le a kilók egymás után. :)

5 éve
#190
name
reply to name's post #188
Kikérem magamnak! A liszt, cukor, csokoládé és minden egyéb szénhidrát kizárásáról beszélek! Nem a gyümölcs és zöldség!
Azért nem vagyok buta, mert pontatlanul fogalmaztam!
Te meg nem tudsz helyesen írni!

5 éve
#189
name
Kalóriaszámolás a kalóriabázis szerint (az általa kornak és testtömegnek megfelelő adatokkal) és heti 3-4 alkalommal 60-90 perc kerékpározás (közepes tempó túrakerékpárral, kb. 20km/h átlag). Ez nekem 20 kiló mínuszt eredményezett 1 év alatt.

5 éve
#188
name
A lenyeg hogy ne fogyokurazzon senki hanem egy szamara hoszutavon tarthato dietat talaljon, ne menjen 1200 ala (de mar az is keves) es aktiv eletet eljen.

A bevitt kaloriak -zsirt akarjon az illetö vesziteni ne szimplan "sulyt"- ne haladjak meg az elegett kaloriak szamat, es mivel az oldalon ott a szuper makrotapanyag szamlalo figyeljen oda miböl mennyit visz be.

Egyesek elelnek magasabb szenhidrattal mert nehezen epitenek izmot vagy gyorsabb az anyagcserjuk masoknak pedig bizonyos idöszkaokban szabad enniuk kemenyitö alapu szenhidratot. Az en makrotapanyag aranyom protein:szenhidrat:zsir/ 40:30:30 peldakent. Senki fogyasszon kevesebbet esszencialis zsirokbol mint 20 g. A zsir kell a megfelelö hormonhaztartashoz.

Aki okos odafigyel az izmaira is, mert a több izom, magasabb anyagcseret eredmenyez.

Egyik makrotapanyag forras se legyen kizarva mert deficienciahoz vezet.

Egy kaloria nem kaloria szeirntem annyit minenki tud hogy egy hamburger makrotapanyag erteke nem azonos valami konyhaban keszitett tapanyagokat megfelelo aranyban tartalmazo (feherje:szenhidrat:zsir) etelevel.

A szenhidratmentes dieta meg nem letezik hacsak ki nem zarja valaki a gyumolcsoket es a zöldsegeket is. Butasagokat ne beszlejunk mar. A ketogen dieta pedig nem mindenki jo. Mindenki tetse maskepp mukodik. En csinaltam ketogen dietat nem volt jo, ezzel az arannyal jelentös testzsirtol szabadultma meg, ugyhogy ne legyunk mar orakulomok. Mindenkinek maganak kell kitapasztalnia mi mukodik nem pedig esztelen fogyokurakba vagni, amik nem is tarthatoak.... Az allergia mas dolog. En se fogyasztok glutent es amennyire lehet tejtermeket se de feherje szenhidrat nem csak ezekben van.

A fogyokuras szerkeben nem hiszek, a zsiregetok is csak a megfelelö aktiv eletmodot es taplalkozast egeszitik ki! Ezert tapkieg a nevuk...

5 éve
#187
name
Kaloria számolás (bevitt kaloria) És heti 4 edzés/ 4 Óra +heti kettő futás/60 perc ez a leghatékonyabb edzés a biztos fogyáshoz!

5 éve
#186
name
-szénhidrátmentes, gluténmentes diéta
-kalóriaszámolás

5 éve
#185
name
Sziasztok!
Én a kalóriaszámolás mellett, naponta tornázom, kb 1 órát, ez nyújtás és gerinctorta.
20-25 perc hulahopp karika, valamint amennyit tudok sétálok, ha tehetem napi 2-3 óra, pl. gyalog megyek a közeli városba vásárolni és a hátizsákot megpakolom, majd haza.
Ezen kívül próbálok a pszichémre külön is hatni és a hűtőre kiragasztottam pár képet, a 94 kg-os önmagamról és a régebbi képeim közül olyat amit szeretnék újra a
tükörben látni! 18 kg - ot fogytam eddig!
Az étrend-kiegészítőkben, nem nagyon hiszek, a vegyes táplálkozással mindent be tudok vinni amit kell. Szinte mindegyikben korpa vagy valami puffasztó hatású dolog van amitől nem lesz éhes aki szedi, egy csomó extra kiegészítővel ami nem is biztos hogy egészséges! Ráadásul nagyon sokba kerülnek.

Mindenkinek sok sikert!
5 éve
#184
name
Sziasztok. Amíg csak kalóriaszámlálást és tornát alkalmaztam, nem sikerült lefogynom. Viszont, 5 hónap alatt elértem a kívánt testsúlyt, az Insumed és Bestform tápszerek segítségével, dacára annak, hogy lassan 24 éve tolókocsiban élek. (Ezek a tápszerek az étellistában szerepelnek.) A zsírfogyasztást napi max. 22 g-ban állapította meg egy dietetikus, maradt ugyanaz a napi kalóriabevitelem, torna és kalóriaszámlálás a KalóriaBázissal, napi 3 x-i étkezés. A reggeli és vacsora tápszer, délben 700 kcal normál étel, persze sok zöldséggel, könnyű fehérjével. Sokat ittam: VIZET. 15 kg zsírt sikerült leadnom, míg izomvesztésem 30 g csupán. A szinten tartás nem nehéz, ha megtartom a napi 3 x-i étkezést.

5 éve
#183
name 41
Sziasztok :) én a rendszeres sportolás mellett vagyok. Napi szinten mozgunk a férjemmel 30-40 percet, legyen az úszás vagy elliptikus bicikli + pár perc hasizom. Emellett én siluet bar-t fogyasztok minden sportolási alkalom előtt fél orával. Tulságosan nem erőltetjük meg magunkat, de a centiken látszik és persze a közérzet is jobb egy kis mozgás után. Én emellett a kaloriákat is számolom, hogy azért a sportolás után az étvágynál ne vigyen el a hév :D

5 éve
#182
name
Sziasztok! Én 33. napja kezdtem el a Herbalife programot és akkor találtam ezt a weboldalt is. Szóval nekem így nagyon jó, hogy láthatom, hogy naponta mennyi fehérjét, zsírt és szénhidrátot viszek be. Tudom követni, hogy ha hibázom vagy mit lehet még jobbá tenni. Mivel súlyt szeretnék veszíteni én a két főétkezést helyettesítem shake-kel (reggeli, vacsora). Amit fel szoktam turbózni gyümölccsel vagy magvakkal (mandula, chia...). Így látom az arányokat és a fehérje mennyiséget. Ebédre sikerül elosztanom megfelelően a tápanyagbevitelt (csirkemell vagy hal barna rizzsel, és főtt vagy párolt zöldséggel). Étkezések között valami snack-et eszek, ami azt jelenti, hogy inkább valami kis adag fehérjét (tojás, rio mare hal vagy ilyenek). Minden főétkezéskor szedek omega3-at, rost tablettát, cell-u-loss-t és 2x egy nap guarana tablettát is. A multivitamin komplexet is be szeretném építeni napi 3xi szedéssel. A folyadékbevitel mérése kifejezetten jó dolog, mert azt is tudom követni a weboldalon. Heti 5x igyekszem cardio-zni, ami változó, hogy mennyi idő nálam. Ígyekszem úgy zárni a hetet, hogy 150 perc meglegyen egy héten. Eddig nagyon jól haladok, mert már 4.8 kilónál tartok az én mérlegem szerint.
Párszor megcsúsztam és az nagyon meglátszik a szénhidrát bevitelen meg a másnapi mérlegelésen is. :)
Szóval én nem egészen a kalóriaszámlálás részét használom az oldalnak, hanem a tápanyagbevitel értékeit!

5 éve
#181
name
Sziasztok! Én a kalória számlálást, zöld kávé kapszula szedésével egészítettem ki, de az elmaradhatatlan testmozgás az úszás volt. Minden másnap minimum fél óraúszás ettől csak több, (a műszak beosztástól függött).A zöld kávé kapszulából a 400-asat szedtem naponta kétszer. Nálam működött, 1 év alatt 25 kiló ment le!!!

5 éve
#180
name
adipex kapszula az étvágy kontrollálhatóságáért

5 éve
#179
name 8
Sziasztok!

Reggel inkább teljes kiőrlésű szénhidrátbevitel, napközben ezt egyre inkább a fehérjefogyasztás irányába tolom el. Este leginkább fehérje. Ha egy nap nem ettem elegendő fehérjét (KalóriaBázis fogyókúrás számítása alapján), akkor vacsorára fehérjeturmix.

Nem szentírás, úgy-ahogy sikerül tartani. Eddig működött (-20 kg). :)

5 éve
#178
name
Kalóriaszámlálás és testmozgás (úszás, futás majd később hegyi túrázás) az eredmény fél év alatt 30 kiló mínusz. Az ételeket eleinte nem nagyon figyeltem csak, hogy beleférjek a keretbe. Így fordult elő olyan is, hogy komolyabb mozgások után egész nap csak pacalpörköltet ettem. :-)
Mára már viszont figyelek a sok fehérje kevés zsír és szénhidrát arányra. AZ oldal által adott sportolói értékeket igyekszem betartani.

5 éve
#177
name
Kalóriabázis szerinti kalória számlálás + napi rendszeres, kardióövvel kontrollált egy óra mozgás. (esetemben gyaloglás futógépen)

5 éve
#176
name
Sziasztok!

Szerintem a 90 napos diéta. Jó tulajdonsága a sok gyümölcsfogyasztás, amivel segíti az anyagcserét.

Illetve, magamon azt vettem észre, hogy a vízivás is nagyon nagyon sokat számít, értek ezalatt napi 4-5 liter víz vagy folyadékbevitelt. Szerintem úgy jó, ha az ember reggel éhgyomorra megiszik kb 1 liter vizet, majd napközben a többit, lehetőleg úgy, hogy evés közben ne igyon, vagyis így az evésközti időszakban. - lehet, hogy nem diétázási forma, de szerintem sokat számít.

5 éve
#175
name
A kenyér helyettesítése puffasztott rizzsel, kétszersülttel, extrudált kenyérrel - stb. Rengeteg kalóriát jelent mínuszban, és egyáltalán nem megerőltető.

5 éve
#174
name 9
reply to name's post #172
- tojásdiéta

5 éve
#173
name 4
reply to name's post #172
Ami eszembe jut hirtelen: ketogén, Atkins.

5 éve
#172
name 164
Sziasztok megint!
Most arra kérnélek Titeket, hogy az elkövetkező egy hétben próbáljuk összegyűjteni az összes - jelenleg Magyarországon népszerű - diétázási formát.
Kezdem én:
- szénhidrátszámolás
- kalóriaszámolás
- palolit diéta
- káposztaleves
- turbodiéta
- 90 napos diéta
...

A cél az lenne, hogy minél több fajta diéta felkerüljön az adatábzisba. Ezután az egyes felhasználók kiválaszthatnák, hogy melyik típusú diétát űzik. Ezután az adatbázisból idővel, mikor elég adat összegyűlt, végre pontot lehetne tenni arra a kérdésre, hogy ténylegesen melyik is a leghatékonyabb a gyakorlatban... ha máshogy nem is: legalább statisztikailag!

5 éve
#171
name
Tovabbi problema az is lehet, hogy ha mobilrol nezem, akkor a felso cucc nem visz sehova se, ellenben a kozepso felhivas blok se. Szerintem a csak mobilosok ha akarnak se tudnak elolvasni a gyujtes reszleteit.

5 éve
#170
name 4
reply to name's post #169
Nem vagyok rola meggyozodve, hogy a legnagyobb problema az, hogy nem akarnak az emberek adakozni, szerintem jobban belejatszik az altalanos figyelemhiany. Keves dolgot vesznek eszre az emberek, ami nincs nagyon az arcukba tolva.

En egyebkent sokkal inkabb preferalnam, ha lennenek siman fizetos funkciok. Havi 2-500 Ft, es cserebe kapsz tobb grafikont, statisztikat, beallitasi lehetoseget, reklammentesseget, akarmit. En nagyon szivesen fizetnek erte rendszeresen is. De amennyire tudom, az uzemelteto nagyon nem akar ilyet, szoval aligha valosul meg.

5 éve
#169
name
Emberek! Adakozzatok már fejlesztésre! Ha mindenki csak egy ezrest betolna, 1 perc alatt összejönne. Az 1 doboz cigi ára (aki nem cigizik, annak meg 3 kávé ára (aki nem kávézik, annak 2 szendvics ára (aki nem szendvicsezik, de elő tud fizetni internetre, annak meg csak belefér már!))).
Na.
Én már megtettem, 6000 forintot utaltam, mert így éreztem tisztességesnek (3-an használjuk az oldalt a családban).

5 éve
#167
name
Sziasztok! Nem tudom valaki felvetette-e már (még csak most kezdtem a fórumot olvasgatni, pedig már egy ideje tag vagyok), hogy a tápértékek megadásánál meg lehetne adni a "szénhidrát - ebből cukor", és a "zsír - ebből telített és telítetlen zsír" értékeket is. A kész élelmiszerek csomagolásánál már fel vannak tüntetve ezek az adatok is. Lehet, hogy sokaknak segítség lenne. Illetve a glikémiás index is érdekes lehet a szénhidrát tartalmú ételeknél. Persze nyilván fontos lenne, hogy pontos adatokat adjunk meg, és saját recept esetében lehet, hogy nem határozható meg pontosan. Csak egy ötlet.

5 éve
#166
name
reply to name's post #165
Szia! A mérőszámoknál (főoldal) van egy olyan, hogy mérőszám hozzáadása! Ott tudsz szerintem valamit csinálni!

5 éve
#165
name
Sziasztok! Bár.lehet hogy rossz bejegyzésbe írom de.volna.egy kérdésem. Kűlönbözö adatokat meglehet adni testzsir % szánitást nem lehetne beiktatni. Ha esetleg van azt hol találom?

5 éve
#164
name
Van egy kósza ötletem a vonalkóddal kapcsolatban. Privátban szívesen besegítek.

5 éve
#163
name 9
reply to name's post #161
Megkérdeztem. A GS1 az a cég minden országban, aki a vonalkódokat osztja, és árulja. Nekik van központi adatbázisuk is.
Minden cégnek, aki vesz tőlük kódot van egy lekérdező progija, amivel ha bármilyen vonalkódot beüt, láthatók a termék adatai. Nem csak a saját, hanem mindegyik. De ezekben az adatokban nincs feltüntetve az, amire nekünk szükségünk lenne. (fehérje,ch,zsír,kcal)
(A neten utána lehet nézni hogy milyen adatokat tartalmaznak a vonalkódok.)

5 éve
#162
name 9
reply to name's post #161
Én annyit tudok erről, hogy a cégünk szokott vonalkódokat venni.
Tehát a beszállító veszi meg, és adja át a kereskedőnek ezeket a vonalkódokat.
Eszerint a kereskedőnek van meg az a vonalkód készlet, amit a polcairól le lehet venni.
Határozott időre adják ezeket a kódokat, ha nem újítjuk meg a szerződést, a kódokat másoknak adják el.

5 éve
#161
name 164
Kedves Felhasználók!
Jó lenne ha a honlapba is sikerülne beépíteni a vonalkód alapú rögzítést (mobil kamerával elég egyszerű lenne a felvitel, illetve boltban a válogatás).
Nem tudja valaki, hogyan lehet ehhez az adatbázishoz hozzáférni, honnan lehet megszerezni?

5 éve
#160
name
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy mennyi gyaloglást számol a program egy átlagos napra? Üdvözlet

5 éve
#159
name
reply to name's post #158
Szia! Sajnos a topikfegyelem nem az erősségünk!

5 éve
#158
name
Sziasztok! Olvasgatom a posztokat és ha jól látom tele van off topic-kal. Szabad olyat kérni, hogy a témának megfelelő tartalmat írjatok ide?

6 éve
#157
name 4
Csatlakozom, minden regi adat visszajott, koszi!

6 éve
#156
name
reply to name's post #155
Nalam mar minden rendben, visszakerultek a regi kormeretek! Koszonom! :)

6 éve
#155
name 164
Sziasztok!
Nézzétek meg kérlek a régi súlyadatokat, hogy visszakerültek-e!

6 éve
#154
name
Üdv!

Ha az új étel/élelmiszer bevitele során is megjelenne a legördülő menü a hasonlóakkal, akkor elkerülhető lenne ez a sok duplikáció.
Továbbá sok 100%ban azonos élelmiszer van a rendszerben eltérő adatokkal.


F

6 éve
#151
name
reply to name's post #150
Nálam is ez történt! Mármint a súly maradt, de a cm-ben mért adatok mind, mind elvesztek. Örülnék ha valaki segítene!

6 éve
#150
name
eltűntek az eddigi adataim (súly, derékméret etc). Mi a teendő?

6 éve
#149
name
reply to name's post #148
Próbáld másik böngészővel!

6 éve
#148
name
Hiába írom be az ételt,nem fogadja el. Nem használható a program!

6 éve
#147
name
reply to name's post #146
Ilyen nincsen. Ha a mit ettél ma sor végén a nagyítóra kattintasz, akkor feljönnek a saját receptjeid, ételeid. Amelyik sor végén fazék van, az a recept.

6 éve
#146
name
Hol találom az a funkciót, ami csoportosítja az ételeket aszerint, hogy reggeli, ebéd vagy vacsora?

6 éve
#145
name 3
Úgy látszik, a kezdeti próbálgatásokból még mindig maradt.

5 g zsír kalóriaértéke 9,3 x 5, azaz 46,5 Kcal, ez sem stimmel.

6 éve
#144
name
reply to name's post #143
Ez az étel biztos, hogy hibásan lett feltéve. Változnak az ételek, de olyan nincs, hogy az egész éteben csak zsír legyen, és az is csak 5 gramm. Még a zsírokban is 98-100% zsír van. Tehát a lényeg, hogy ez egy hibás étel, amit jobb ha nem használtok. Én a kalóriájában sem vagyok biztos, és még csak leellenőrizni sem lehet, mert a hozzávalók nincsenek feltüntetve.

6 éve
#143
name 9
reply to name's post #138
Lehet hogy néhány étel megváltozott? Az előbb beírtam hogy kínai, és például láttam olyan receptet, hogy csirkés zöldség amiben 5 g zsír volt csak a 61 kalóriához, ami nem lehetséges, mert csirkehús is van benne, ráadásul admin vitte fel és sárga ok volt a jelzése. Megváltozhat a tartalom egy ilyen hibától? Akkor sok dolog lesz :(

6 éve
#142
name
reply to name's post #141
köszi

6 éve
#141
name
reply to name's post #140
Szia! Így nincsenek megkülönböztetve.

6 éve
#140
name
Sziasztok!
tegnap bio szezámmagos snack-et ettem. 100 gram 41gram szénhidrátot tartalmaz.Vannak bio ételek az ételsorban? Köszi előre is. Bogi

6 éve
#139
name
reply to name's post #138
Szia! Köszönjük, hogy orvosoltátok a problémát!

6 éve
#138
name 164
Sziasztok, mint láthattátok az elmúlt 3 napban komoly gondok voltak a szerverrel. Nagy örömünkre, ha minden igaz 10 perccel ezelőtt sikerült orvosolnunk a problémát. Kérlek próbálgassátok, ha bármi szokatlannak találkoztok, írjatok!

6 éve
#136
name
reply to name's post #129
Szerintem nagyon jó lenne.Én az Interfood ételét eszem régóta. Egyszerübb lenne ha találnák rá értéket,igy mindig összerakom magamnak.

6 éve
#135
name
Szia! Az elfelejtett jelszó nagyon jó lenne :( vagy legalább ugyanarról az emailcímről akkor lehessen újat létrehozni

6 éve
#133
name
reply to name's post #132
Szia! A kedvencek mellett van egy nagy sárga csillag. Amikor elkezded beütni a mit ettél ma-ba, akkor elöször a listán a saját ételek, receptek jönnek fel, majd a kedvencek. Akkor rákattintasz, és ha nem annyit ettél belőle, mint amit elmentettél, akkor azt a mit ettél ma-ba módosítod, rákattintasz, hogy megetted, és már a napi listádon rajta is van.

6 éve
#132
name
Szia KB!

A kedvenceket, hogyan lehet használni. Elmenteni sikerült, de hogyan tudom beilleszteni a tartalmát, ha "megettem"?
köszönöm

6 éve
#131
name
reply to name's post #129
Szia! Szerintem lenne értelme, mert sok használhatatlan adat van most forgalomban ezektől a cégektől. De akkor viszont ezektől az ételfutár cégektől a kalóriatartalmat és tápanyagtartalmat meg kellene tudni (még esetleg reklám szerződést is lehetne velük kötni), mert jelenleg sajnos a legtöbb ételnél nincs semmi feltüntetve, vagy csak a szénhidrát tartalom.

6 éve
#130
name
reply to name's post #129
Szia KB! Ha az oldal stabil további működését ez kicsit is biztosítja, akkor legyen benne, nem kérdés. De igazából talán akkor is úgy lenne értelme, hogy ha ez a TOP 10-20 kajaküldő országos szintű lefedettséget adna.

6 éve
#129
name 164
sziasztok, annyit kérdeznék, hogy mennyire tartanátok hasznosnak ha mondjuk a top 10-20 ételfutár cég napi kajáját ki lehetne választani 1-2 klikkel?

6 éve
#128
name
Nagyon jó kis oldal, nem rég kezdtem el használni, azt hiszem, mindenki nevében Köszönet érte az oldal fejlesztőjének! ;)

6 éve
#126
name
Szia(sztok)! Az a bizonyos kereső nagyon-nagyon jó lenne :)
Köszönettel: teper

6 éve
#125
name 164
reply to name's post #123
Azt egy ideje lehet már, lásd Információ/kapcsolat menüpont. :)

6 éve
#124
name 164
reply to name's post #123
Amíg a kezemben van a honlap, ingyenes lesz. :)

A finanszírozásra pedig ki kell találnom egy megoldást. A nehézséget nem a fenntartás jelenti, hanem a haladást a korral. A folyamatos igény, hogy legyen saját rendes mobilapp, többféle operációs rendszeren (android, ios, stb)... Ezzel birkózok meg nehezen, mert egyszerűen nincs rá motivációm. A honlapon szinte minden eddigi dolgot csak azért csináltam meg mert volt rá motivációm. De erre valamiért nincs. Nem bánnám azt se ha lenne és akkor szívesen megcsinálnám igazán f@szára. Nem várom hogy megértsetek. :)

6 éve
#123
name
Kérem, maradjon az oldal 100%-ig ingyenes! VIszon lehetne adományozni, aki tud.

6 éve
#122
name
Én is szívesen fizetnék akár havi rendszerességgel is.

6 éve
#121
name
Jó pihenést :)

6 éve
#120
name 164
Sziasztok, az oldal adminjai szabadságra mentek, kérnénk türelmeteket az üzemeltetési kérdésekkel kapcsolatban. Köszönjük!

6 éve
#119
name 164
reply to name's post #118
Köszönöm, utána fogok nézni!!

6 éve
#118
name
Kedves Kalóriabázis!

Olvastam a szerver problémákról, illetve, hogy non-profit próbálod tovább fejleszteni az oldalt, illetve, hogy érik a redesign.

A crowdfunded projectként való újraírást fontolóra vettétek már?
PL:
Kickstarter
indulj.be
adhat.hu
Starters Found
Seed RS
Grow VC
Companisto

Ennek az oldalnak a szerzője (nem én vagyok) elég járatosnak tűnik a magyar cégek számára elérhető crowdfunding-ban:
http://crowdfunding.blog.hu/

Szerintem elég jó beugró lenne egy crowdfunded projectbe, hogy van már egy meglévő oldal és közösség.
A másik lehetőség ami eszembe jutott a paypal-es Donate funkció.


6 éve
#116
name
reply to name's post #115
Köszönjük, hogy szóltál, és sajnálom, hogy ez nem tetszik nekik, mert gyakorlatilag ezzel őket reklámoztuk. De ilyen az élet, akkor erre vigyázni fogunk, hogy ne legyen probléma!

6 éve
#115
name 164
reply to name's post #110
Én is azt hittem, hogy forrásmegjelöléssel lehet feltüntetni más tartalmat. Aztán a minap kaptam egy ügyvédi felszólítást a nosalty megbízásából, hogy 12 órán belül tüntessem a receptjeiket, mert különben... Azt gondoltam a linkekkel ők is jól jártak, de ők tudják, leszedtem, átírtam mindet.

6 éve
#114
name
reply to name's post #113
Azért gondoltam, hogy limonádéval könyebben megoldható számodra a folyadék bevitele.

6 éve
#113
name
reply to name's post #107
Könnyebben iszom, ha egy kis citromlevet facsarok a vízbe. De sajnos nem bírok egész nap citromos vizet inni :)

6 éve
#112
name
Két hónapja használom az oldalt! Imádom!! A betervezett havi 2kg ot lefogytam.Azt eszem amit szeretnék.
Minden nap megtervezem a programmal mit mennyit eszek! Megfelelő kcal mennyiség a hozzá tartozó fehérje,szh,zsír figyelembe vételével.Mióta így táplálkozom nagyon jó érzem magamat.Gratulálok az oldal üzemeltetőjének további elismeréseket szeretnék olvasni a fejlesztők munkájával kapcsolatban.

6 éve
#111
name
Lehet,hogy tévedek,de eddig úgy tudtam,hogy ha a forrást megnevezzük akkor nem számít jogsértésnek a recept közzététele.Legalábbis a gasztroblogok esetében így van.

6 éve
#110
name
reply to name's post #108
Ugyanaz a kérdésem mint Bojtikának, hogy ha a recept linket bemásoljuk az is jogsértésnek minősül?

6 éve
#109
name 3
De ha a linket bemásoljuk, ami oda navigálja el az olvasót, az ugye nem tilos?

6 éve
#108
name 164
Kedves Felhasználók! Kérnélek titeket, hogy az oldalra feltöltött receptek esetében a nosalty.hu oldalt ne használjátok forrásként, mert az jogsértésnek minősül.
Köszönöm megértéseteket!

6 éve
#107
name
reply to name's post #106
Szia! Pedig a folyadék nagyon fontos, mert az segíti a fogyást! A méreganyagokat is segíti kiüríteni a testedből, így valahogy meg kellene oldani, hogy a napi kb:2 liter azért megigyad! Régebben én is alig ittam, de szépen rászoktattam magamat. Sikerülni fog Neked is, csak valamilyen módon vegyed rá magadat, hogy igyál.

6 éve
#106
name
reply to name's post #105
Szia :)

Minden rendben, kivéve a folyadékot. Ha nem eszem 1-2 tányér levest, sokszor a napi 1-1,2 litert is nehezen érem el.
Direkt számolom a kortyokat, amikor iszom, hogy 8 korty előtt meg ne álljak... De hát nagyon nehéz :)

6 éve
#105
name
reply to name's post #104
Szia!
Gratulálok az elkezdéshez, és a kezdeti sikerhez! Sok sikert és kitartást! De úgye azt nem felejtetted el, hogy a BMR környékre kell beállítani a napi kalóriakeretet, és sok folyadékot kell inni?

6 éve
#104
name
Halihoooó :)

Nekem ez az oldal maga a tökély :)
1 hete vagyok itt, méricskélek, írogatok és a tetemes túlsúlyomból leadtam 1,2 kg-ot.
Ez ugyan említésre sem lenne méltó, ha nem havi 5 kilót, fél év alatt 30 kilót nem engedne sejteni. És mindezért nem sokat kell tennem, csak figyelnem a kijelzéseket, hogy ne lépjem túl a magam által meghatározott értékeket.
Szóval nagy köszönet, KalóriaBázis, Te egy zseni vagy :))

6 éve
#103
name
Ezzel én is így vagyok, csatlakozom az előttem szólókhoz! Köszönöm!

6 éve
#102
name
Nagyon köszönöm, hogy vagytok, - remek ez az oldal !!! - Hosszú évek óta az első, ami nagyon hasznos nekem! :)

7 éve
#101
name
Nagyon jó ez az oldal. Sokat segit a fogyásban. Köszönöm hogy vagytok és további sikert kivánok mindenkinek! Bocs a billentyüm nem jó :)

7 éve
#100
name
Nem akarok nyalizni, de a netezésem kezdete óta (ami nem most volt), ez az első igazán hasznos oldal. Sok érdekes volt, de ezzel adtam le eddig 9 kilót, amit tíz éve nem tudtam magamtól. Le a kalappal!
Tessék bevezetni a támogatási lehetőséget, ha az az oldal megbízható működését elősegíti!

7 éve
#98
name
reply to name's post #97
Az oldalt egy ember ADMIN üzemelteti felebaráti szeretetből. Van egy programozó ismerőse, aki szintén felebaráti szeretetből segít neki időnként! Tehát ne várjál hatalmas fejlesztéseket, mert ötletük nekik is van, de a reklámokat is azért kellett behozni, mert egyszerűen anyagilag nem bírta az oldalt eltartani. Mi boldogok vagyunk, hogy van az oldal, és minden fejlesztést hálás szívvel fogadunk!!!

7 éve
#96
name
reply to name's post #92
Szia!
Mennyire megoldható több szerver bevonása? NLB-re gondoltál? Milyen nyelven képzelted el az újraírást?

7 éve
#95
name
reply to name's post #92
Neked is kellemes ünnepeket kívánok! És kívánom, hogy gyomorgörcs, és idegesség nélkül megoldodjanak az oldalal kapcsolatos gondok. Szeretjük a Bázist, és szeretünk "ide járni". Köszönjük Neked, hogy létre hoztad, és hogy törödsz vele!

7 éve
#94
name 164
reply to name's post #93
igen, de ha nem csinálunk semmit, akkor is a felhasználók számának megnövekedése megköveteli a fejlesztést ha nem akarunk lassulást vagy káoszt az adatbázisban (ami már ugyebár sajnos ismerős).

7 éve
#93
name
Szerintem az oldal legnagyobb értéke (a puszta létén és a fő funkciókon túl) a megbízhatóság.
Tehát fontosabb, hogy mindig működjön, minthogy fejlesztve legyen, főképp ha csak a design-ről beszélünk.
Köszönet a munkádért és kellemes ünnepeket!

7 éve
#92
name 164
Sziasztok!

Első sorban Boldog Ünnepeket minden kedves Felhasználónak! :)

Másrészt meg szerettem volna egy helyzetjelentést adni Nektek az oldal egész működésével kapcsolatban. Ezt vehetitek amolyan vallomásszerűségnek is, mivel nem elsősorban tőletek kérnék most valamit, hanem saját magam miatt írnék le pár dolgot, illetve úgy érzem Ti, akik nap mint nap idejártok és az egész étkezéseteket ennek az oldalnak az alapjaira helyezitek megérdemlitek ezt tőlem.
Nekem nagyon rossz érzés, hogy úgy érzem, nem sikerül az oldalt úgy menedzselni ahogy kellene. A fontos fejlesztési döntések közül van ami már hónapok óta ott van a teendők között, mégsem tudunk egy lépést sem haladni előre. A novemberi szerverproblémás időszak kb a fél lelkemet kitépte, annyi nehézséget okozott. Mégis, bizonyos szempontból a probléma megoldása után kerültem csak igazán nehéz helyzetbe. Ekkor ugyanis fel lettem világosítva szakemberek által, hogy a jelenlegi programot nem ajánlják már továbbfejleszteni, mivel az nincs felkészülve ekkora felhasználóbázisra. Optimalizáltunk legjobb tudásunk szerint és kiköltöztettük egy erős német szerverre az oldalt, ezért most éppenséggel elvan. Lehet, hogy egy picivel többet még elbír, de semmi garancia nincs, hogy nem zuhan össze a következő percben. Tehát tudjam, hogy bármilyen fejlesztést is fizetek ki bárkinek, azt lehet hogy hamarosan úgyis újra kell írni, tekintve, hogy az egész programot újra kell írni az alapoktól. Az újraírás egy olyan mértékű időbeli és anyagi ráfordítás, hogy jelen helyzetben egyszerűen nem kivitelezhető. A szerverköltözés után "humánpolitikai szempontból" is nehezebb helyzetbe kerültem, mivel egy-egy feladat elvégzéséhez nemegyszer rajtam kívül 3-4 ember munkája volt szükséges, akik közül egy sem volt igazán motivált (ezért nem hibáztatom őket, így is nagyra értékelem a segítségüket). Ennek eredménye az, hogy jelenleg egy-egy egyszerűbb fejlesztés, hibajavítás is hetekig elhúzódik... rémálom. A mostani felállásban ezért nem látom tovább értelmét erőltetni a fejlesztéseket. A hogyan tovább kérdése pedig nagy súlyként nehezedik rám, amitől sajnos én is hajlamos vagyok elfordulni, mert komoly gyomorgörcsöket okoz. Ez az egész helyzet ráadásul a legrosszabb időpontban jött. Most jön ugyanis a január, a legtöbb felhasználó, csak remélni tudom, hogy nem zuhan össze az egész. Szóval ilyen horrorral tud együtt járni egy honlap üzemeltetése. :)

Mit látok mégis kivitelezhető megoldásnak? Kellenek olyan emberek akik szintén szeretnék az oldalt fejleszteni, mivel ehhez, ezen a szinten egyedül kevés az én lelkesedésem. Kell egy hivatalos keretet adni az egésznek, ezt nem lehet elkerülni. Jelenleg valamilyen nonprofit megoldást látok a legjobbnak, úgy érzem az oldal esetében az összefogás és a közösség olyan fontos szerepet játszik, hogy profitorientáltként elveszítene valamit a lelkéből. Nonprofitként lehetőség nyílna rá, hogy pályázati pénzből újraírassuk az oldalt, biztos alapot adva a jövőbeli fejlesztéseknek. Ennek a számomra legnehezebb része, hogy mindenféle hivatalos ügyintézéstől (cégalapítás, fenntartása, stb) a hideg borzongás ráz ki és legjobb szándékom ellenére sem tudom hatékonyan véghezvinni. De persze ez az én legyőzendő mumusom. :) Ami Titeket érint, csak szeretném ha tudnátok, hogy az oldalt szándékomban áll stabil lábakra állítani. Bízom benne, hogy az elmúlt időszakban tapasztalható "ellenünk-dolgozik-a-sors" érzés hamarosan megfordul.

Ha van bármi észrevételetek ezzel kapcsolatban, ne habozzatok megosztani!

7 éve
#91
name
Sziasztok,
az adatbázisban a biciklizésnél kb. mekkora sebességet jelent a lassú, a közepes és a gyors tempó? Eddig a biciklis app-om alapján írtam be, de most itthon bicajozok (edzőgörgő) és nem tudom mérni, csak az átlagsebességet tudom, meg a távot.
Mondjuk az is érdekes, h az app által - ami ugye GPS-el tudja a megtett távot pontosan - számolt kalória ide beírva mindig a lassú tempónak felelt meg (mondjuk átlagsebesség 16km/h városban, amiben benne van a 30-cal teperés és a pirosnál állás is). Az adatbázisba felvitt adat versenyzőkre van állítva? :)

7 éve
#90
name 164
Sziasztok! Ha van köztetek olyan, aki otthon van a nonprofit cégek alapításával, működtetésével, lehetőségeivel kapcsolatban és szívesen adna tanácsot/segítene ez ügyben, akkor kérem vegye fel velem a kapcsolatot a kaloriabazis@gmail.com címen.

7 éve
#89
name
reply to name's post #87
Az alapanyag kalória az információim szerint az a kalória mennyiség, amivel életben maradsz (életkorod, magasságod, súlyod, életmódod beleszámolva) normális életvitellel. Tehát ebben az edzés stb nincsen benne. Ezeket külön fel kell vezetni. Ez 92000 nem lehet!!! Normális esetben ez 2000-3000 kalória körül van (extra túlsúly vagy magasságnál egy kis eltérés lehet). Tehát valamit nem jól írtál be valószínűleg ahogy ezt Ubulne is írta, vagy pedig a rendszer kidobott, és azért ír ki bolondságokat. Próbálj újra belépni, és nézzed át az adataidat. Ha így sem sikerül, akkor írjál.

7 éve
#88
name 192
reply to name's post #87
Szia! Az "alapjarat kcal"-re gondolsz vagy az "alapanyagcsere"-re? Gondolom a cel beallitasa lapon... Mindketto mellett van egy kis kerdojel, ha arra raviszed az egeret, kiirja, mi az. Mindenesetre egyik sem lehet szerintem 92ezer, ugyhogy valamit rosszul allitottal be. Termeszetesen ezek egyeniek, ugyhogy szerintem ellenorizd, hogy nem irtal-e el valamit veletlenul a suly/magassag megadasnal (tizedesjegy, vagy extra nulla, vagy ilyesmi)

7 éve
#87
name
Sziasztok. Mi az a alapanyagkalória égetés? Mindenkinél 92 ezer, azt én beállíthatom? Azt a főoldalon jobban egyértelműsíteni kellene sztem. De imádom az oldalatokat, ez az összes kalkulátort idáig felül múlja, még ha van is az oldalatokban hiba.

7 éve
#86
name 164
Mióta entert kell ütni, azóta mindenkinél nagyító van, hogy egyértelműbb legyen.

7 éve
#85
name
reply to name's post #83
Köszönöm, minden OK!

7 éve
#83
name
reply to name's post #82
Érdekes, mert van akinek nagyító és van akinek nyíl van. Egyébként ha nem írsz be semmit csak rákattintasz, akkor elvileg az összes általad bevitt, és kedvenc ételed meg kellene, hogy jelenjen. Próbáld meg, hátha sikerül.

7 éve
#82
name
reply to name's post #79
Köszönöm a segítséget, de a gondom továbbra is meg van. Egyrészt a jelzett sor végén neken nincs nyíl, hanem egy nagyító van, másrészt a kedvencek teljes listájára gondoltam (nem egy ételen belül).

7 éve
#81
name
reply to name's post #80
Drukkolva szorítunk, hogy minden renben legyen fennakadások nélkül!!! És reméljük, hogy utána minden rendben lesz, és már kevesebb probléma lesz. Köszönjük!

7 éve
#80
name 164
Holnapi nap során tervezzük az új szerverre költözést. Reálisan nézve ez azt jelenti, hogy holnap ismét lesznek fennakadások. Drukkoljatok, hogy sikerüljön az átállás és megoldást hozzon a lelassulásra.

7 éve
#79
name
reply to name's post #78
Igen, abban a sornak a végén ahova beírod, hogy mit ettél. Ott van egy nyíl, arra rákattintasz és az kiadja a kedvenceket. A sor végén van (ha lenyílt) egy szemetes edény, arra kattintva kitörlöd. Ha szerkeszteni szeretnéd (pl: mert hasonlót készítettél, de a mennyiségek mások), akkor a kék mezőben lévő i-re, vagy a fazékra kattintva tudod ezt megtenni. Remélem tudtam segíteni.

7 éve
#78
name
A "KEDVENCEK"-be felvett ételeim listáját hogyan tudom megtekinteni, ill azon tudok e változtatni, pl. törölni?


7 éve
#77
name
reply to name's post #76
Köszi, ennek utánanézek. :)

7 éve
#76
name 164
reply to name's post #71
A legjobb, ha a rossz ételt kijavítod magad. Ekkor se az adatbázis nem nő fölöslegesen, se rossz adatok nem maradnak bent. A nem ellenőrzötteket tudod javítani, úgy hogy az adatlapján rányomsz, hogy "hibás adat", majd "szerkesztés". Ha ellenőrzött ételről van szó, azt jelenleg még csak én tudom javítani. Hamarosan erre is lesz egy fajta adminszerű jogosultság.

7 éve
#75
name
reply to name's post #74
Köszönöm, megtaláltam!

7 éve
#74
name
Valaki meg tudná mondani, hogy Iphone-ról hogyan tudok entert ütni, vagy egyáltalán az oldalt használni?

7 éve
#73
name
Köszi, ez tényleg jó ötlet ha a mennyiségek változnak csak. :)

Meg az is jó, hogy nem többszörözés. Mert nem mindig írnám át. Pl. elég sok variációm van csőben sült zöldségre, ezeket mind használom.
Egyébként nem tudom, hogy jó ötlet-e nem beadni a közösbe, de magamból indultam ki, sose csinálom mások receptjeit.

7 éve
#72
name
reply to name's post #71
Ha nem ajánlod a közösbe, akkor nem többszörözés. Viszont ha olyan ételt találsz aminek nem jók az értékei, akkor ezt jelezd, és ilyenkor javítják a helyes értékekre. Ha Te felviszel recepteket, és esetleg hasonlót készítesz, akkor azt is megteheted, hogy csak egyszerűen szerkesztve átírod a receptet, és nem kell újra mindent felvinni (hiszen azért nem fogsz 3 dkg krumplit, vagy 4 dkg húsit kidobni, mert a felvitt recepted azokat a mennyiségeket tartalmazza).

7 éve
#71
name
Engem nem zavar az enter használata, így legalább ha konkrét kajára keresek, akkor csak azt kapom találatnak, ha tágabban keresek, akkor meg kevesebbet írok be.

Kajatöbbszörözéssel kapcsolatban kérdésem van:
Ha nem ajánlom be a közös adatbázisba, akkor nem számít többszörözésnek ugye?
Gondolok itt pl. saját receptre, amihez vannak hasonlók, de mégse ugyanaz és kalóriaértéknél ez számít.
Vagy olyan is láttam már, hogy az adott márkájú termék már benne van, de rossz kalóriaértékkel. Ilyenkor be szoktam vinni magamnak, de nem ajánlom be, hogy ne legyen duplán.

Illetve szerintem ki lehetne tisztítani az adatbázisból azokat a kajákat, ami 0 kalóriával is benne van és nyilvánvalóan nem 0, mint pl. a háztartási keksz.7 éve
#70
name
Szerintem megszokás kérdése. Nekem jobban tetszett előtte, de ezen nem fog múlni :)