KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
2 éve
#1663
name
reply to name's post #1661
Köszönöm szépen:)

2 éve
#1661
name
reply to name's post #1652
Supernatural33, nagyon tetszik a lelkesedésed, kívánok hozzá sok sok kitartást! :)

2 éve
#1660
name
reply to name's post #1653
Köszönjük neked a bemutatkozást.
Kár, hogy senki nem értékeli.

2 éve
#1659
name 71
Ezredesúr védelmében (amellett hogy nem értek vele egyet) elmondom, hogy van akit ezzel lehet motiválni.

Engem pont nem, és szerintem úgy kb minden olyan ember elutasítja ezt, akinek legalább egy pici önbecsülése van (mivel az élet más területein sikeresnek mondhatom magam, így elég magas az önbizalmam).

Tudjátok ki vett rá az életmódváltásra? Nem az orvos meg az ismerősök akik azon idegesítettek hogy tönkre teszem magam. Rendszeres véradó és őssejtdonor vagyok (amit mindenkinek ajánlok aki egészséges, mert segít hogy az is maradj, úgy adsz életet hogy magadon is segítesz). Decemberben az aktuális véradásnál a doki elmondta hogy életmódot váltott, és milyen egyszerűen lefogyott és nem szenvedett, jobban érzi magát, stb. Nem kioktatni akart és koplaltatni, a fogyókúrát ki nem állhatja. Ez a hozzáállás adta meg a kezdő lökést, egy valós ember, tanult ember, nem ócsárolt, nem sajnált le, hanem megosztotta velem a saját példáját, amit teljesen hitelesen adott elő. Kívánok minden hasonszőrű embernek egy hasonló "élményt".

2 éve
#1658
name
reply to name's post #1656
A magam részéről be is fejeztem.

2 éve
#1656
name 3
reply to name's post #1655
Megértem az indulatod, de Téged is arra kérlek, ne add lejjebb a hangvétel színvonalát.

2 éve
#1655
name
reply to name's post #1653
Figyi, te arctalan senki...
Én itt egyszerűen bemutatkoztam és ennyi. Te, ilyen stílusban max magadhoz szólj, hozzám ne. Ki a francnak képzeled magad? Szerinted az emberek dísznek vannak itt? Azért vannak itt, hogy fogyjanak te gyökér! Mellesleg nem vagyok bálna. Ember vagyok, még akkor is ha kövér.
Továbbá olyan célt tűzök ki magam elé amilyet csak akarok, pont semmi közöd nincs hozzá, szóval szakadj le rólam. Az legyen életed legnagyobb boldogsága, hogy idejöttél ócsárolni te szarzsák! Ennyit érsz.

2 éve
#1654
name 3
reply to name's post #1653
Ezredesur, itt a parancsolás és ez a hangnem nem preferált. Nem mázsásbálnázzuk egymást, hanem igyekszünk bátorítani és szelídebben segíteni.

2 éve
#1653
name 1
reply to name's post #1652
Na, fiegyj ide duci szőke!
Tök jó, hogy szőke vagy és kék a szemed! De sajnos ez kevés! Nagyon nem kéne mázsás bálnának lenned! Ne 25 kilót akarj fogyni, hanem az emberi kinézet legyen a cél! A tükör!!! Az egy kegyetlen tárgy, megmutatja, ha szar vagy.
Mivel nagyon sok a felesleged, javaslom, hogy heti, esetleg havi célt tűzz ki. Talán a heti legjobb! Heti fél, de inkább egy kg fogyás. Át tudod váltani kalóriára....tudod mennyi mínusz kell!
Ne szarakodj! Minden k...va leadott kilóval jobb lesz az életed! Ez minden nap erőt kell adjon!!!
Pacsi!
Menni fog!

2 éve
#1652
name
Sziasztok. Bemutatkozom.
175 cm magas nő vagyok. Természetes szőke, világoskék szemekkel. Nem régen, 2019 február 27.-én, a 33. szülinapomon jött az érzés, hogy véglegesen és visszavonhatatlanul változtatnom kell, le kell fogynom.
Korábbi kudarcaimból okulva most teljesen másképp igyekszem hozzáállni az egész dologhoz. Kutakodtam, olvasgattam, kicsit el is vesztem, de aztán csak vettem egy nagy levegőt, és azt állítottam be kalóriakeretnek amit jónak gondoltam. Ha nem lesz jó, majd változtatok. Nem akarom túlmatekozni sem:) De később majd úgyis vissza kell venni picit, de akkor már jobb fokozatosan.
Egész pici gyereklányként is már kövér voltam, és hát kövér gyerekből, 100 kilós kövér tizenéves, majd még kövérebb felnőtt lettem. A fogyással kapcsolatos kálváriám az első diétámmal kezdődött 15 évesen.
Persze mit tudtam én, hogy hogyan mit kellene, csak csináltam amit a diétás könyvben olvastam amit édesanyámtól kaptam. A módszer alapjai egyébként hozzáteszem nagyon jók, Már ma is ezt veszem alapul a kalóriabázis mellé. De akkoriban még fiatalabb voltam, buta és persze a diéta is idővel átfordult koplalásba, ahogy utána minden egyes próbálkozásomnak ez lett a vége. Amit természetesen mi követett? Hát visszahízás. És a mocskos kilók hozták magukkal a haverjaikat is.
A sok éves jojóeffektus persze megtette a hatását. 100 kilós túlsúlyt cipelek. Csak magamat hibáztathatom ezért, senki és semmi mást. Ez van. Igen. Beismerem. Mivel ez legjobb esetben is jó 3 évre van, (ha nem több), kisebb célokat tűztem ki magam elé. Némi számolgatás után arra jutottam, hogy az első kisebb célkitűzésem -25 kg. Csak reménykedni tudok benne, hogy az elkövetkezendő 9 hónapban, december 1-ig lemegy, de NEM elvárás. Ha több idő kell, akkor több idő kell.
Nagyon hosszú út áll előttem, de igyekszem másképp hozzáállni, jobban utánaolvastam, türelmet ígértem magamnak, minden nap tudatosítom magamban, hogy a fogyás hosszú folyamat, ne várjak hetek alatt csodát, és megfogadtam, hogy ameddig ez az oldal működik, addig én innen el nem megyek, vezetni fogom mit eszem, és csak azért is le fogok fogyni! Nem vagyok hajlandó elfogadni a kövérségemet.
A remény hal meg utoljára:)

2 éve
#1651
name
reply to name's post #1650
Gratulálok, ügyes vagy. Én októberben leszek 53, és mindez előttem áll. Nekem 15kilót kellene elveszteni, remélem sikerülni fog.

2 éve
#1650
name
Februárban töltöttem be az 53. évemet. Szeptemberben kezdtem a kalóriabázist. Úgy terveztem, stílszerűen, 9 hónapot adok magamnak, hogy visszaszerezzem a gyerekeim születése előtti súlyomat (52 kg), de aztán adtam egy kilónyi kis engedményt, s végcélomul ezt tűztem ki: 53 évesen 53 kg. Jelentem, a rendszer tökéletesen működik. Fél év alatt sikerült leadnom 11,5 kg-ot. Júniusig már csak 3,5 kg van hátra, ami már májusra is összejöhet, hisz tegnap elkezdtem futni is, az itthoni súlyzózgatás mellett. Nem gondoltam, hogy ennyi idős korban ilyen pofon egyszerű visszalányosodni. De a tükröm-tükröm minden nap visszaigazol. Látszólag nem voltam túlsúlyos, szerencsés az alkatom, de fiatalkoromban mindig karcsú voltam, és ez a karcsúság, most, hogy visszaszereztem, döbbenek rá, mennyire hiányzott, mennyire fájt az elvesztése. Azért írok, hogy aki olvassa, higgye, csak az elhatározáson múlik. Nem nehéz betartani a kalóriastopot. Karácsony tájékán 2 hetet kihagytam, na bumm! Ez is belefér. Ma egy régi ismerős, vagy 10 éve nem láttuk egymást, azt mondta, minek kell nekem fogyni, mondtam, hogy az évek alatt felszedtem néhány alamuszi kilót, és aki fiatalon vékony volt, annak nehéz elfogadnia, ha az idő kikerekíti. Mondja az ismerősöm, elhiszi, nekem volt a strandon a legszebb alakom. ... Szóval alig várom, hogy vegyek magamnak egy klassz bikinit. Kitartást Kedves Többiek!

2 éve
#1649
name
reply to name's post #1648
persze :)


2 éve
#1648
name
Működik még ez az oldal?

2 éve
#1647
name
Download your missing dll from [url=http://founddll.com/mssp32-dll/]mssp32.dll[/url] page. Fix your error now!

2 éve
#1646
name
Sziasztok!
Gondoltam bemutatkozom, ha már berobbantam a másik topicba a makrószámolgatós szerencsétlenkedéseimmel.:D
30 múltam, jelenleg 96kg/173 cm/N. A honlapot már nézegetem 1-2 éve, de csak idén október vége felé döntöttem el végleg, hogy regisztrálok és így vezetek egy étkezési naplót magamnak. Lássam mennyi-az annyi::)
112 kg-ról indultam pár éve és a lassú fogyás híve vagyok, mert ez a tempó nekem eddig sokkal eredményesebb volt, mintha fél év alatt ledobtam volna minden felesleget, ami aztán a rokonságával jött volna vissza.
Többszöri életmódváltáson vagyok túl, kezdve azzal, hogy 19 éves koromban vegetáriánus lettem, majd egyre jobban figyeltem az egészséges táplálkozásra. Nem voltam az a tipikus pizza-hambi-kóla-torta ember, inkább a mennyiségekkel volt bajom. Mindig is szerettem a zöldségeket, gyümölcsöket, tejtermékeket, csak nem voltam tisztában a helyes arányokkal. Mielőtt vega lettem már elindult bennem egy életmódváltás felé hajló érzés, aztán lassanként elhagytam egy csomó mindent. Nekem pl. sokat segített az, hogy megismertem egy csomó élelmiszeradalékanyag származását. (pl. zselatin, kármin..stb.), mert így plussz dolgokat hagytam ki már az étkezésemből. Sok ételtől megundorodtam különböző okok miatt, így nem volt nehéz lemondanom róluk. Amit tudok másoknak tanácsolni: Sok mindenhez önfegyelem kell. Ha egy ideig meg tudod állni, hogy valamit nem eszel, vagy kevesebbet fogyasztasz belőle, akkor lassan már kevésbé fogod kívánni. + ha átalakítjuk a gondolkodásunkat. Tudom klisés, de érdemes figyelni a testünk jelzéseire. Nekem pl. gyakran nem esnek jól a cukros dolgok, mert van egy kicsi savtúltengésem. Így pl. cukros teát ritkán iszom, üveges üdítőt meg még ritkábban.:)
Ha hozzászokik valaki a teljeskiőrlésű cuccok ízéhez, akkor a sima fehéret kevésbé kívánja. Nekem már ezek sokkal jobban ízlenek. Müzli helyett aszalványokkal sokkal finomabb. Ha rágondolok a müzlire nekem a savanyú szájíz jut róla eszembe, így nem is kívánom.
Édességet eszek időnként(az étcsokiról nem tudtam lemondani), vagy pár havonta pizza, de akkor a következő napokban igyekszem visszafogni magam kalóriaügyileg és többet mozgok. Kell valami apró motiváció. Ha sanyargatom magam, az legfeljebb arra motivál, hogy visszaessek. Nasikat nem nagyon eszek, vagy max egészségesebb alternatívát, de figyelek az arányokra és a kalóriákra. A lényeg, hogy többségében egészséges ételeket együnk és figyeljünk az arányokra.:)

2 éve
#1645
name
Biztosan van valami külső tényező, hogy meg se indul... Jól mondták. Ha van miből, szaladnia kéne lefelé a kilóknak.
Majd írj mi a helyzet. :)

2 éve
#1644
name
reply to name's post #1640
Igen, azt hiszem ideje lesz elmenni valami dokihoz. Legalább egy pajzsmirigy vizsgálatra . Szerencsére semmi betegségem nincs, szervi, csak a súly miatt a mozgással van baj. A bokám-térdem kivan, súlyzós edzést szoktam csinálni két naponta kb fél óra. Plusz rövidebb séták a kutyákkal, több sajnos nem megy :(

2 éve
#1643
name
reply to name's post #1642
Januárban beállítottam egy 2200-as kcal-t, és ment is májusig szépen lefelé. 12 kg mínusz. aztán semmi változás és beállt. Ha csökkentettem a kcal-n akkor elindult a hízás. Visszaálltam most pár hete 2000 Kcal-ra, lement a kis kcal-al feljött 2 kiló, és még egy fél kiló...talán megindul, de mindenki azt mondja hogy ekkora túlsúlynál peregni kellene lefelé a kilóknak. Hát én baromira nem veszem ezt észre. Vagyis az év elején ment is, most meg semmi :(

2 éve
#1642
name 5
reply to name's post #1635
Én azt vettem észre, hogy ahogy csökkent a súlyom, kevesebb lett a kalóriaszükségletem is. Talán át kellene nézned a beállításokat. Szerintem én 2600 kalóriával biztos híznék. Én 1200 kalóriával kezdtem, de aztán nem tudtam tartani, ezért most 1500 kalóriát állítottam be.

2 éve
#1641
name 3
Én annak idején vagy két hónapig stagnáltam a felénél. Már azt hittem, annyi maradok, de végül megindult.
Már nem is tudom, sokat nem változtattam, mert nem akartam "ugrálni", de talán az edzéseken változtattam valamit. Másik fajtát is beiktattam.

2 éve
#1640
name
Szerintem ha ilyen kevés kajával nem megy a fogyás akkor itt valami egészségügyi dolog lehet a háttérben. Ezzel kezdeni kell valamit akkor.

2 éve
#1639
name
reply to name's post #1637
Igen, kipróbáltam három hétig az 1500-as bevitelt...az eredménye +2 kg lett :( Visszaálltam az előtte beállítotthoz, lement a két kiló, de annyi, megint állok :(
Enni napközben 4-szer eszem és délután 16 órakor utoljára. Utána már semmit reggelig.
A kenyérféléket már majdnem teljesen el tudom hagyni, van hogy napokig semmi kenyér. Édesség nuku, na jó, becsúszott vagy 2-3 fagyi a nyáron :P De ennyi.
A nyáron annyi minden összejött, hogy nem volt időm dokihoz menni, most meg megszűnt az egészségbiztosításom, és csak jövő hónaptól lesz megint. Nem vagyok egy dokihoz járó típus...csak a legvégső esetben :(

2 éve
#1638
name 3
reply to name's post #1636
Esetleg a mozgáson lehetne változtatni.

2 éve
#1637
name
reply to name's post #1636
Nem értek ezekhez a dolgokhoz, esetleg próbáltad a kalória mennyiséget csökkenteni, illetve az étkezések napirendjén kicsit szélsőségesebben megváltoztatni? Hogy amikor már nincs semmi mozgás, addigra ilyen semmilyen értékű ételeket eszel, amiben jóformán semmi nincs.
Esetleg olyan doktor aki direkt ilyen étrendekkel foglalkozik?

2 éve
#1636
name
reply to name's post #1634
szia :)
Hááát, valami nagyon nincs rendben velem :( Két hónapja totál beálltam, se fel-se le semmi. Pedig ekkora túlsúlynál kellene hogy mozogjon lefelé valami. A makróim okésak, minden ugyanúgy megy mint eddig, kivéve hogy nem tudok fogyni. El vagyok keseredve rendesen...de csinálom azért, csak a lelkesedés fogyóban van :(
A BMr-em 2500 +100-nak kellene lennie. Én januárban 2200-ra állítottam be, ezzel szépen meg is indult a fogyás, heti fél kiló körül...aztán semmi változás nem történt, de megállt.
Már nem tudom mit tudnék változtatni...

2 éve
#1635
name
reply to name's post #1634
szia :)
Hááát, valami nagyon nincs rendben velem :( Két hónapja totál beálltam, se fel-se le semmi. Pedig ekkora túlsúlynál kellene hogy mozogjon lefelé valami. A makróim okésak, minden ugyanúgy megy mint eddig, kivéve hogy nem tudok fogyni. El vagyok keseredve rendesen...de csinálom azért, csak a lelkesedés fogyóban van :(
A BMr-em 2500 +100-nak kellene lennie. Én januárban 2200-ra állítottam be, ezzel szépen meg is indult a fogyás, heti fél kiló körül...aztán semmi változás nem történt, de megállt.
Már nem tudom mit tudnék változtatni...

2 éve
#1634
name
reply to name's post #1619
Szia, hogy haladsz? :)

2 éve
#1633
name 9
reply to name's post #1631
Ha nagyon ráfekszel a számolásra, és pontosan is műveled akkor számolhatsz heti keretet is. Mondjuk ha enni akarsz valamelyik kedvencből, spórold meg a makrótöbbletét (mert leginkább a zsírról beszélünk) előző és az azt követő napon, így belefér bármi. Nem bármi és akármennyi, csak bármi!

Alan fogyása blogban olvastam a minap, hogy fura az ember, mert a kajákban, amiket leginkább szeretünk a zsír és a CH az, ami az étel megszokott ízét hozza, és erről nem tudunk lemondani.
Ő egyszerű tökfőzeléket akart csak diétásan elkészíteni, de habarás nélkül bizony messze nem azt az ízt kapta, amit szeretett volna....az pedig a zsíros tejfölből, és lisztből áll össze.

2 éve
#1632
name 3
reply to name's post #1631
Szia!
A pacalhoz nem értek, a rántott húst lehet néha kevés zsírban kisütve is készíteni. A sör meg néhanap belefér!

2 éve
#1631
name
Halika. Tetszik ez az alkalmazás, belekezdtem a tegnapi nappal. Péntek 13-tól XDXD. 120 kg , 61 éves vagyok, kíváncsi leszek a fogyásra, de ha bejön, másnak is ajánlani fogom. Jó ez a kalória-számolgatás, bejön. Így teljesen elzárkózok a nasitól meg a sörtől. Csak a pacalpörköltet meg a rántott húst ne találták volna fel !!! :DDD

2 éve
#1630
name
Sziasztok!
Jelentem megvagyok az első öt kilóval. Igazából partnert szeretnék találni, akivel tudjuk motiválni egymást jó hangulatban, kötetlenül.
Én 28 éves 176 cm, 109,3 kg-os nő vagyok. Hasonló emberkék jelentkezését várnám. Akik szintén most kezdték és jó lenne valaki, aki támogatná őket, különösen a sportban.
Ha magadra ismersz, írj bátran.
Üdv: Emi

3 éve
#1627
name
Szia :-) ! Nyugodtan, ez a név így tényleg aranyos. Nagyon örülök, hogy ilyen pozitív élményekkel gazdagodtál és, hogy tetszett annyira, hogy rendszeressé tedd. Király, hogy találtatok egy jó edzőt, aki már a megjelenésével motiváló, az az ár amiért ehhez hozzájutottál határozottan irigylésre méltó. Igaz én külföldön tanulok, de diákkedvezménnyel is 10000 Ft körül van csak az edzőterem/ hónap.

3 éve
#1626
name 5
reply to name's post #1625
Szia Malacka! Nem baj, ha becézlek? Szerintem ez a kicsit aranyosabb név jobban illik hozzád. Megvolt ma az első edzésem és nagyon jól éreztem magam. Egy barátnőmmel mentem és közösen vettük igénybe az edző szolgáltatását. Amíg egyikünk mozgott, a másik pihent és figyelt. Kis súlyokkal kezdtünk, mert most még csak a mozdulatok helyes elsajátítása és egy kis átmozgatás volt a cél. Az edzőnk egy nagyon helyes harmincas pasi, látszik rajta, hogy nemcsak a szája jár, hanem ő is mozog. Nagyon klassz élmény volt és abban maradtunk, hogy ezután rendszeresen járni fogunk hozzá. Vidéken élek egy halódó kisvárosban, aminek az az egyik nagy előnye, hogy az edzőterem egy hónapra magánedzővel együtt 16000,- Ft-ból kijön, ami szerintem igazán jutányos ár.

3 éve
#1625
name
reply to name's post #1624
Köszönöm :)
Igen, azt láttam, hogy itt jó a közösség és láthatóan vannak eredmények, amik hosszú távon is fenntarthatóak.
Remélem a magánedző beváltja a hozzá fűzött reményeket és sikeresen tudod folytatni.

3 éve
#1624
name 5
reply to name's post #1623
Örülök, hogy jobban vagy. Tanácsot kérni mindig jó ötlet és itt legalább a közösség is támogató tagokból áll, akik bevált módszereket tudnak megosztani a divatos hülyeségek helyett. Én is elhatároztam, hogy szakember segítségét kérem, mert egy év után elkezdett stagnálni a súlyom, ezért holnap elmegyek egy magánedzőhöz, meglátjuk, mennyire lesz hatásos. Adok egy hónapot neki és a programjának és persze én is odateszem magam, aztán meglátjuk, hogy mi lesz az eredmény.

3 éve
#1623
name
Köszönöm, hogy emlékszel rám. :)
Azért a tanácsért nagyon hálás vagyok, így valószínűleg egy sokáig tartó zuhanástól mentettetek meg. Ami nekem sokat segített, hogy a pszichológus ráébresztett, hogy:
1.) ne legyenek irreális elvárásaim magammal szemben (ételek mennyisége-sport aránya), mert azt valahol kompenzálni fogom, ami mindenképpen egy nyomorult érzés.
2.) Ha me is szoktam, hogy a legtöbb dolgot egyedül intézem ha nagyon mélyponton vagyok érzelmileg, akkor jó valakivel beszélgetni és azért mert így érzem magam még nem fog senki lenézni.
Alapvetően annyi a tapasztalatom, ogyha sikerül felismerni a saját igényeimet, akkor könnyebben haladnak a dolgok és elégedettebb is leszek a fejlődéssel.

3 éve
#1622
name 5
reply to name's post #1621
Szia! Emlékszem rád, többen javasoltuk, hogy menj pszichológushoz, örülök, hogy megfogadtad a tanácsot. Ha esetleg van olyasmi, amit tanultál az elmúlt hónapokban, oszd meg velünk a tapasztalataidat, hiszen mi is kerülünk mélypontra időről-időre.

3 éve
#1621
name
Sziasztok!
Pár hónapja már jártam itt, de akkor sajnos viszonylag hamar félbeszakadt a számolgatás az életemben, kicsit mélyponton voltam, belefutottam rendszeres túlevésbe, de ehhez kaptam/ kapok segítséget. Azóta elkezdtem rendezni az étkezéseimet, először azt, hogy egy súlytartó étrendem legyen, most kezdenék újra a deficithez kezdeni. Kb 5 kg-ot szeretnék leadni, ami tudom, hogy nem olyan sok, de nem könnyű, mert ragaszkodik hozzám. A nevem lehe, hogy hülyeségnek tűnik, de ha nagyon magam alatt vagyok úgyis ez jut eszembe ha tükörbe nézek és ez íy legalább segít egy kicsit, hogy humorosabban tudjak ránézni.
Ez volnékén, remélem sikeres leszek :)

3 éve
#1620
name 3
reply to name's post #1619
Ezt jó volt még olvasni is! További nyugis sikereket kívánok!

3 éve
#1619
name
reply to name's post #1618
Szia :)
Köszönöm az érdeklődést, jól haladok, haladunk, mert a párom is csatlakozott a Bázis táborához :)
A kezdeti lelkesedésünk eredményeképpen épp az ellenkezőjét értük el...ugyanis megállt a fogyásunk :/
Október közepén kezdtük, november közepétől január elejéig stagnáltunk, sőt ugye jöttek az ünnepek...még plusz is került fel :/
És ez mind a mi hibánkból, mert olyan jól akartuk csinálni, hogy a BMR alatt ettünk jócskán. Aztán hiába kezdtük leenni, kellett kis idő, hogy a szervezetünk megnyugodjon, hohó van itt kaja!, és elkezdje végre a fogyást. Viszont innentől szépen megindultunk, én 11 és fél kilónál járok, a párom 6 kilónál. Természetesen mínuszban :)
A heti 1 kg mínusz viszont nem megy, hiába óriási a túlsúly...nálam legalábbis nem olvadnak ilyen könnyen a kilók. De a heti fél kg az többnyire megvan :)
Az étkezésekkel sincs gond, szépen betartunk mindent, már teljesen megszoktuk a méregetést. Rájöttünk nekünk mi a jó, mit szeretünk, ami laktató, de nincs sok kalória értéke. Néha néha befér egy kis nasi is, a kenyeret pedig egyre csökkentjük :)
Remélem továbbra is ilyen folyamatos tempóban fogyunk!
Szép napot!

3 éve
#1618
name 4
reply to name's post #1617
Hogy haladsz azóta? :)

3 éve
#1617
name
Sziasztok.

Köszönöm a bátorításokat mindenkinek.
Eltelt egy hét és sikeresen leadtam 2,1 kilót :) Persze ez a kezdeti kiürülés miatt van, de ha a továbbiakban a heti 1 kg le fog menni, akkor nagyon boldog leszek :)
Az étkezés egyáltalán nem megerőltető, nap végére mindig marad valamennyi, de nem vagyok éhes. Eddig sem voltam nagy édesség fun, így az fel sem tűnik, hogy no cukor :)
Remélem sikerül kitartanom és a kitűzött cél teljesül ! :D
További szép napot nektek és eredményes fogyást! :D

3 éve
#1615
name 9
reply to name's post #1609
Szia!
Túl sok az a 30-40kg első célnak. Tuti hogy menni fog a heti -1kg, de kevés lesz a sikerélmény, sokkal motiválóbb ha 2 havonta elérsz egy-egy kitűzött célt ami a lentebb ajánlott 10kg.
Nekem úgy tűnik, hogy a környezetedben munkálkodó orvosok nem nagyon foglalkoztak azzal hogy segítséget nyújtsanak, ennél kevesebb túlsúllyal is javasolják már a kórházi kezelést.
Gondoltál arra mi történik ha sikerül lefogyni? Javaslom hogy valamilyen módon dokumentáltasd a jelenlegi súlyodat, hogy később ha esetleg valamilyen korrekciós műtétre lesz szükséged ne legyen vita abból hogy mennyi idő alatt mennyit fogytál.

Engem nagyon motivált, hogy ahogy mentek le a kilók, megemeltem annyi súlyt amennyit leadtam. Olyankor megdumáltam magammal, hogy nem is értem hogy lehettem ennyire lökött, hogy ennyi súlyt feleslegesen cipeltem magamon éjjel-nappal.

Szurkolunk :)

3 éve
#1614
name 3
reply to name's post #1613
Én is itthon edzős vagyok.
Ezen a szinten nem muszáj erre pénzt és időt áldozni.

Kukk csak ezt:

https://www.youtube.com/watch?v=KCe3ZS7pAC4

3 éve
#1613
name
reply to name's post #1611
Szia :)

Olvasgattam az oldalon, informálódtam. Beállítottam az értékeket, és nem azért nem eszek naponta a megadott mennyiséget, hogy többet fogyjak, csak éppen nem kell több :) Bőven elég nekem ennyi étel is, mégis marad nap végére kb 4-500 kalória, amit még ehetnék. :) Célnak 150 kilót állítottam, nekem már ennek elérése is maga lenne a csoda!
A futógép nekem jobban megfelel, nem szívesen megyek ki utcára...nem hiányzik az hogy folyton megbámuljanak, kinevessenek. Mert sajnos mindig ilyenekkel találkozok, bárhová megyek, ezért nem is nagyon mozdulok ki itthonról, csak ha muszáj :/
Köszi a bátorítást :)

3 éve
#1612
name
reply to name's post #1610
Szia :)

Köszi a bátorítást :)

No, nem full meredeken van, de nem is síkon :) Egyenlőre az 5 perc alatt is majd kiköpöm a tüdőmet...de szerencsére pár perc alatt visszaáll utána rendesre a légzés, szívverés :)

3 éve
#1611
name 424
reply to name's post #1609
Szia, udv a csapatban! Az, hogy sikerul-e lefogynod amennyit akarsz, es hogy mikorra, cask rajtad mulik!. Nem tudom, mennyit olvasgattal az oldalon,( informacio ful meg forum), a legfontosabb, hogy okosan es egeszsegesen fogyjal! Ehhez az elso lepes a napi keret beallitasa, ami nem szabad BMR alatt legyen, attol fuggetlenul, hogy erre milyen hataridot szamol ki neked a gep. Tehat napi keretnek add meg a BMR ertekedet, ami szerintem valahol 2580 korul van. A makrokat allitsd fogyokurasra.Nem arrol szol ez a fajta fogyas, hogy ehezzunk,nem cel, hogy ne egyuk le a keretet, minel kevesebbet egyunk!. A cel, hogy okosan taplalkozva adjuk le a kilokat, mindegy mennyi ido alatt, fontos az egeszseg.Celnak allits be elsore 175-180 kilot. Mikor azt elered, uj celt allitasz, megint 10-15 kiloval kevesebbre, igy lesz sikerelmenyed. Tanulj meg receptet felvinni, vizzel, elparolgassal, ne az oldalon levo - masok alltal jol vagy hibasan felvitt receptjeit hasznald. merjel mindent digitalis merleggel, ne darab, kanal, adag legyen a merced. Ami a mozgast illeti, egyelore eleg, ha naponta 5-15 percet setalsz, esetleg napi ketszer, ha van ra lehetoseged, a levegon, de ha nem, a futopad is jo, cask ovatosan, nem kell tulterhelni a labakat. A neten kapsz gyakorlatokat amit ulve is lehet vegezni, eleinte ezeket ajanlanam, pl: http://www.nagyszuloklapja.hu/mozgas/2741/10-perces-otthoni-torna-idosebbeknek-ulve-is-vegezheto-gyakorlatokkal.html
Ami azt az oldalat illeti, hogy "eddig sem ettem sokat...mégis mindig kövér voltam ", en anno pont azert hiztam el, mert borzaszto keveset ettem, nehe semmit, es cask egyre hiztam, es ez komoly! Mindenkepp olvasd el a Kotetlen cseveges topikban a 6992-6933-as szamu hozzaszolasokat, es ezt a videot is megnezheted:
https://www.youtube.com/watch?v=HCc1z2QeHIQ&feature=youtu.be
Kitartast es sikert!

3 éve
#1610
name 3
reply to name's post #1609
Szia. én drukkolok Neked nagyon! :D
Ha bármi kérdésed van, csak szólj bátran!

Én a futópadot egyelőre nem álllítanám meredekre. Nem meghalni kell, hanem a mozgáshoz hozzászokni, majd utána lehet emelgetni. :D

3 éve
#1609
name
Sziasztok :)
Úgy látom hogy ennek az oldalnak én leszek a legsúlyosabb egyénisége :)
Anita vagyok, 40 éves, 162 cm és 190 kiló!
Mindig is túlsúlyos voltam, egészen általános iskolás korom óta, de a nagyon sok plussz a terhességem alatt, után jött fel. Most már sajnos ott tartok, hogy nagyon fája boka és térd izületem ha sokat mozgok. Elkezdtem a kalóriaszámolást, 4 napja és már le is szaladt 2 kiló :) Közben pedig nem vagyok éhes! Pedig nem is ettem meg az előírt mennyiséget és a kis mosolygós fejek is eddig minden nap okék voltak :) A diéta, kalóriaszámolás mellett naponta kétszer 5 percet tudok menni a futópadon, meredekre állítva de nem futva csak gyalogolva. Ha futni kezdek akkor másnap felállni sem bírok a bokám miatt :/
Leadni nekem rengeteget kellene, nem is tudom, hogy sikerülni fog-e valaha is. De ha sikerülne leadnom egy év alatt 30-40 kilót, akkor már sokkal könnyebben mozognék, többet tudnék sportolni is. Nagyon reménykedem benne, hogy sikerül! A gép azt számolta ki, hogy heti 1 kiló fogyással sikerülnie kell :) Optimista a gép :D
De én is az leszek és igyekszem nem túllépni a megengedettet!
Nekem nagyon jó ez a módszer...hogy számolgatunk...Ha látom mennyit szabad még, akkor biztos nem eszem túl magam :) Bár mondjuk eddig sem ettem sokat...mégis mindig kövér voltam :/ Valószínűleg nem helyesen és nem jókat ettem :) Most megtanulom és majd jelzem pár hónap múlva, hogy sikerült-e teljesíteni a célt! :)

3 éve
#1608
name 3
reply to name's post #1607
Az első alkalom után éreztem ám a hatását kétoldalt!
Tioffany Rothe-nek gyerekei is vannak, szülés után formába hozó edzései is. A "börtönös" cuccait elkezdeni se mertem.

https://www.youtube.com/watch?v=L1OVcptPfcY

https://www.youtube.com/watch?v=w4LJBzczpQQ

https://www.youtube.com/watch?v=_lTZTZK2KDo

Szóval tudja ám, mit riszál. :D


3 éve
#1607
name
reply to name's post #1602
:-D Jaj, most legurultam a székről :-D Rofl! Azt hiszem a risza manci edzések röhögésbe fulladnának :-D
Nekem is nagyon fontos, hogy az applikáció megdícsérjen, motiváljon időnként! Egy tabata timer-re összeraktam egy gyakorlatsort, amit még éppen túlélek :-D Minden nap szépen kipipálhaton a karikát, hogy ma is megcsináltam, és ez nagyon jó dolog :-)
Az már más kérdés, hogy a futóbabakocsit a pokolba kívánom, olyan macerás azzal futni, node más opció per pillanat nincs, úgyhogy úgy nézek ki futás közbrn, mint a Delta elején a sarkkutatók :-D Viszont eszméletlen jó dolog, hogy van napi 1 órám, amikor végre mozoghatok kicsit! :-)
Azért időnként majd előveszem rosszabb napokon a risza mancikat :-D

3 éve
#1606
name 3
Igen. Volt időszak, amikor saját bátorításomra azt a pár perces tornát, amire képes voltam, érzés-beli emlékeim alapján aerobic-nak könyveltem. :D

Köszi a jó kis linket, elmentettem!

3 éve
#1605
name
reply to name's post #1604
Mindig úgy tudtam, a HIIT jellegű edzések akkor érnek valamit ha kilépünk a komfort zónánkból. Egyszer egy dokumentum filmben erősen túlsúlyos nőt teszteltek. Mérték a kalória felhasználását és hogy abból mennyi zsír. Intervall edzést csináltattak vele. Lassú séta és intenzívebb szakaszokból állt az edzés. Nem dőlt ki az edzéstől egyáltalán de a mérések szerint növekedett a kalória felhasználása ami a zsír égetés fokozódását jelentette az edzés utáni időszakban.

Egy kis olvasmány.
http://www.steelfit.hu/olvass/cikk/25

3 éve
#1604
name 3
reply to name's post #1603
A Tabata végül is csak maga a rendszer, akár szobabiciklire is lehet csinálni. Én régen online stopperórát használtam, a legvégén megéljenzett. :D

3 éve
#1603
name
Zuzka elég intenzív de a tabata is, ezért gondoltam...
Tényleg százszor jobb ha bármit bárhogy mozog az ember mintha semmit. Legyen az akárcsak egy tempósabb séta.

3 éve
#1602
name 3
Akkor egyelőre nem annyira a tabata a fontos, mint a rendszeres mozgás.

Ezzel vidámabb lesz: https://www.youtube.com/watch?v=RL524tyxdvk

Aztán van ám Tiffany Rothe több is, meg van Tatarek Rezső 10 percesek szintén, a Youtube.-n.


3 éve
#1601
name
Köszi szépen mindhármótoknak! :-* Egyelőre kb a semmibe is belepusztulok :-D úgyhogy a *lepkefing* nehezségi fokú edzéseket valaszom :-D Pár nap múlva talán lehet feljebb lépni. A linkeket megnézem mindenképpen! Köszi!

3 éve
#1600
name 3
Hűűűű, mindjárt Zuzkát ajánlasz?

A tabata lényege, hogy szakaszos: http://www.vitalzone.hu/tabata-edzesprogram.html

Bármivel és bármilyen intenzitással lehet végezni.
Van tabata a Fitness Blenders-ben is, sokféle, különböző intenzitással is. Például:

https://www.youtube.com/watch?v=j-kLtTJ5ri8


3 éve
#1599
name
reply to name's post #1597
Szia.
Gratulálok!

A tabatához talán ezek az oldalak hasznosak lehetnek.

http://www.kettlebelledzes.hu/tabata

Ezen az oldalon hasonló jellegű, otthon végezhető edzések vannak. Elég intenzívek de rövidek. Állítólag ezek a legjobb zsírégetők! :)

https://www.youtube.com/user/ZuzkaLight/videos

3 éve
#1598
name
reply to name's post #1597
Én csak gratulálni tudok mindenhez, és menni fog most is!
Lányom is a harmadik gyerek után fogyott le nagyon szépen, meg izmosodott.

3 éve
#1597
name
Sziasztok!
Ismét itt vagyok :-) Tavalyelőtt az oldal, és az itteni nagyon profi, segítőkész tanácsok segítségével (nagyon köszönöm őket, és számítok a további segítségre, buzdításra!!! :-* ) sikeresen leadtam kb 28 kilót a második terhesség után, és tartottam is a súlyom különösebb faxnik nélkül egészen a harmadik babáig. A terhesség után 10 kiló maradt rajtam, de az első pár hónapban még 7 csúszott fel (most már mondhatom, szokásosan :-s ) Most vagyok 80kg.
Most ezeket a kilókat jöttem ledolgozni. Lehet, hogy egy kicsit többet.... , de a súly nem is olyan fontos, hanem a zsírpárnákat cserélném vissza izomra :-D
Három gyerkőccel csak sietős edzésekre van időm, de ma kipróbálom, hogy tudok-e a legkisebbel futóbabakocsival picit mozogni. Kipróbálom a "Futótárs"-at is (Van valakinek tapasztalata ebben?) A kedvenc, és imádott ellipszis trénerem is be van izzítva már, és kipróbálok valami tabata edzést is (ehhez is tapasztalatokat, tanácsokat kérek szépen, mert az időbeosztás miatt nagyon szimpi, de lila gőzöm nincs, hogy hogyan lenne érdemes csinálni), hátha bejön. Egyelőre újra tanulom a mozgást, de nagyon jólesik :-)
Puszi mindenkinek, és kitartást!!!!!
Orsi

3 éve
#1596
name 3
reply to name's post #1595
Kedves Marika,

Szívesen segítünk, de nem tudjuk a lányod címét. No meg nem is tudunk konkrét étrendet összeállítani, de tanácsot szívesen adunk!
Nem használunk előre összeállított étrendeket, mindenki a saját gusztusa szerint eszik. Abban tudunk segíteni, hogyan állítsd össze az étrendet.


3 éve
#1595
name
Kedves Emberek
Egy 77. évében járó Nagyi vagyok aki a géphez ha leül a gépelni szinte minden összekavarodik.Pedig kiképeznek,de gépekkel mindig is haragban voltam.Szív és cukorbeteg vagyok. Az orvos mondta ,hogy ezen az oldalon találok étrendet,de amit lányom lenyomtatott, azokkal nem érzek haladást. Ha lehetne tanácsot kapnom kérem (lányom) cimére kül djenek nekem étrendi tippeket. Köszönetel Palócz Mihályné Marika

3 éve
#1594
name 9
reply to name's post #1593
Én csak felnéztem rá amikor vajkzsuzsa megemlítette először, el is vesztem a fórumok tengerében, de amit láttam nem tetszett.
Vita, veszekedés, cikizés.
Megállapítottam hogy tuti rossz fórumot választottam, és a többi már nem is érdekelt.

3 éve
#1593
name 3
reply to name's post #1591
Én is évek óta fent vagyok, de elég furi egy portál.
Alapvetően női egyébként.
Iszonyat sok a veszekedés, a kötözködés. Megkérdezed pl. hogy mennyibe kerül egy bicikli, tuti letol valaki, hogy persze, mert a sok hülye biciklis nem tudja a kreszt. :D Néha ilyen szinten. De kis odafigyeléssel ki lehet bírni. :D

3 éve
#1592
name
reply to name's post #1589
Köszönöm:-)

3 éve
#1591
name
reply to name's post #1590
Köszi az ötletet, még idäig nem hallottam a HOXA-ról, de ha lesz egy kis idöm megnézem.:-)


3 éve
#1590
name
reply to name's post #1588
Na ! Örülök, hogy sikerült a regisztráció. Sok sikert ! És látod, nem gizdaságból irtam, amit irtam. Ajánlom a HOXA-t is. " Elkezdtem az uj életem ". .

3 éve
#1589
name 3
reply to name's post #1588
Szia Misi! érezd jól magad körünkben!
Csak olvasgass, és ha kérdésed van, tedd fel bátran.

3 éve
#1588
name
Üdvözlök Mindenkit!:-)

Új vagyok ezen az oldalon. kb. 3 hete kezdtem el otthon edzeni és diétázni de pontosan azért regisztráltam ide mert szeretném az ismereteim ebben a témában tágítani. Gondom van a napi kalória számítással és az edzésemen is lehetne változtatni és ebben is látok fantáziát, de mindent össze vetve ......hát nem kicsit kell átkattintanom az agyam hogy máshogy éljek mint eddig. Itt nagyon egyszerűen megy a napi kaja bevitel számítás. Sajna eddig nem igazán érdekelt hogy mit eszek és hogy nem is sportolok semmit. Egyenlőre leragadtam a csirkemell, túró, zab, zöldségek, spenót....25 évesen nem volt gond hogy mit eszek de 38 évesen már zavart nagyon a kb. 20 kg felesleg:-)

Olvasgatok tovább a fórumban (rengeteg infót találtam idáig is) és további szép napot kívánok mindenkinek!
Misi

4 éve
#1587
name 424
reply to name's post #1586
Igazad van Inci, biza sok ujdonsagot fedezunk fel ven fejjel! Pl Bulgur, koles ( azt hittuk az cask papagajnak valo), quinoa, chia mag, zab ( nemcsak lovaknak jo) . Fozesi teknikak - nagyanyaink el sem hinnek, hogy 1 l olaj egy evig eleg fozni!. Hogy rantas helyett zabbal, vagy akar sajat magaval suritesz egy fozeleket! Hogy toltott kaposztat lehet csirke v pulyka-mellbol is kesziteni! hogy fasirtot lehet sutoben sutni csirke-pulyka husbol! Hogy husgombocot csirke -pulyka husbol rizs helyett quinoaval is lehet kesziteni! Es meg lehetne sorolni.

4 éve
#1586
name 9
reply to name's post #1585
Szia!

3 nap után még tuti van amiről nem hallottál!
Én több mint 3 éve koptatom itt a billentyűket, és még olvasok új dolgokat....mindig van valami praktikus újdonság :)

Csak egy elrettentő példa: nem tudtam elképzelni, hogy lehet úgy is rizst készíteni, hogy nem öntök alá olajat, hogy először megfuttassam benne! Így tanultam otthon, ezt láttam, a rizs alá olaj kell és kész. Kiderült, hogy nem kell :)

A főzelékek sűrítése is csak rántással volt régen elképzelhető. Kiderült, hogy ez sem igaz, a zabkorpa sokkal jobb megoldás...bár abban nem oldódik a pirospaprika, de sokkal kevesebb zsír kerül a kajába, ha csak a paprikának szükséges zsír kerül bele...liszt pedig egyáltalán nem!

Fogalmam sem volt arról, mi a bulgur. Azóta már a lányom is átszokott a családjával a rizsről a bulgurra.

Ez egy tanulási folyamat....és mindig felbukkan valami új, amiről még nem hallottam :)

4 éve
#1585
name
Sziasztok!

Sokat hallottam már a kalóriaszámlálásról, de nagy jelentőséget nem adtam neki.
29 éves koromig nem volt semmi bajom a súlyommal (159 cm 52 kg) . Teljesen meg voltam elégedve magammal. Még a lányom születése után sem volt semmi gond, hiszen 3 és fél év szoptatás alatt azt ettem amit akartam hízás nélkül.

Az évek során viszont 72 kg lettem, és igazából az énképem megmaradt olyannak amilyen vékonyan volt, a valóság viszont a ruháimon és a képeken mást mutatott. Minden évben egy számmal nagyobb ruhát kellett venni, és az a sok szuper ruha ott fekszik évek óta a szekrényben. Most 37 évesen valamit tennem kell ami használ is, amíg nem késő.

1 éve próbálkozom. ( többféle diéta, fehérjepor, gyógyszertári készítmények) de nem sok sikerrel . A sport viszonylag gyakran része életemnek, szerintem ezért nem vagyok 80 kg. :-).

3 napja kezdtem a számlálást és rájöttem a hibámra ( vagyis remélem ). Iszonyat mennyiségű rejtett kalóriát viszek be nap mint nap.

Most nagyon bízom a sikerben. Nem akarok elhamarkodottan írni, de úgy érzem meg van a helyes út.

Mindenkinek sok sikert!!!!

4 éve
#1584
name 3
reply to name's post #1569
Proteint nem kapsz a dm-ben, csak shake-t. Azt meg nem érdemes megvenni.
Tiszta fehérjeport szoktunk "enni", de aki rendszeresen beviszi a kellő fehérjét, annak nem kell.

A makrók: a fehérje, a zsír, a szénhidrát. A kis fejecskékkel is szemléltetve.

4 éve
#1583
name 4
reply to name's post #1582
Gratulalok! Csak igy tovabb!

4 éve
#1582
name
Sziasztok!
Sokat olvasgatom a fórumot, öröm számomra látni a sikertörténeteket, motiváló írásokat, ötleteket. 40 éves vagyok, kislányom 16, kicsi fiam 3,5 éves. Mindkét terhesség alatt magamra kaptam 20-25 kg-t. A lányom születése után sikerült lefogynom, de éhezéssel. Erre jött még a pajzsmirigy alul működés, laktóz érzékenység is, és szép lassan vissza is híztam, 3,5 évvel ezelőtt a szülés után meg szinte gurultam. 2 éve már nekifogtam a diétának, de nem figyeltem a BMR-t, az arányokat, csak a fogyás, a kilók számítottak, távoli célt állítottam be, és bele is buktam. Azóta egy ideig bele ringattam magam abba a tévhitbe, hogy én most már örökre ilyen erősebb leszek, vagy pedig egész életemben éhezhetek. Mégsem hagyott nyugodni a dolog. Dühített az emberek, a család csipkelődése, az idegenek lenéző magatartása, nem szeretnék már én lenni "az az erős pultos a pub-ból". Nem az a kedves, az a jó fej, az az ügyes...stb vagyok a szemükben, a súly mindent felülír. Bele untam, hogy a széles csípőm, nagy fenekem és vastag combjaim miatt (erre a területre híztam a legtöbbet) nem tudok csinos ruhákat vásárolni, amik tetszenek, s mert fiatalok közt dolgozom, nem szeretnék még "mamásan" öltözni a súlyom miatt.
Az oldalnak köszönhetően most 18. napja számolom a kalóriákat, és sikerült 3,70 kg fogyni úgy, hogy sosem vagyok éhes. Már nagyon elszánt vagyok és kitartó leszek, mert látom, olvasom és tapasztalom, hogy működik.
Hát, ez volték én! :)
Mindenkinek jó egészséget és kitartást kívánok! Kata

4 éve
#1581
name
Nem akartalak.
A homeós pszichiáterre értettem, hogy nincs lejjebb.

4 éve
#1580
name 9
reply to name's post #1579
Most meg akartál bántani?
Sikerült :(

4 éve
#1579
name
Homeós pszichiáter...mindig azt hiszem, nincs már lejjebb.

4 éve
#1578
name 9
reply to name's post #1577
Képzeld, már többet tudok :)
Nagyon gyorsan fejlődik ez a dolog. A gyógyszert is megtaláltam a neten, de egyelőre homeos pszichiáter segítségét kértem, és még tart a kivizsgálás....egyelőre semmi gyogyi.
Érdekes, hogy amikor utoljára (kb 2 éve) olvastam erről, hogy hol is tart a tudomány ezzel a dologgal, még az epilepszia egyik ágának gondolták, mostanra a parkinzon egyik ágára gondolnak, mert annak a gyógyszere hatékony a nyugtalan láb ellen.
Nekem az epilepsziás gyógyszerből van még, de nem szakorvos írta fel, és nem is szedem, csak ha már teljesen kikészülök akkor kapok be 1 szemet, pedig ezt nem így kéne. De már nem veszem be, rábíztam magam erre az orvosra.
Voltam már egy neurológusnál és egy pszichiáternél az elmúlt hónapokban, de azon kívül hogy antidepresszánst írnak fel, amitől azonnal kitör rajtam a nyugtalan láb....semmi nem történik.

Ezért maradt a magán orvos. Gondolod hogy köze van a súlytöbblethez? Nem is tudom. A fiam örökölte, neki pedig nincs túlsúlya :(
Én úgy gondolom, hogy a központi idegrendszer valami miatt produkálhatja ezt, de nagyon kezdetlegesek a kutatásaim....csak a megfigyelésen alapszik.....
Van egy ismerősöm, akinek a 90 éves anyukája szenved miatta, de már elég rossz állapotban van szegény, és ez szörnyű kínlódást okoz neki minden nap. Na ezt nem szeretném megélni!

4 éve
#1577
name 3
Nekem volt nyugtalan láb-tünetem, még hízott koromban. Baráti társasággal töltöttem kempingfaházban két éjszakát, szegények alig tudtak miattam aludni, nyikorgott nem csak a lépcső, de még a padló is, én pedig nem bírtam fekve maradni, mászkáltam fél éjszaka.
Néha még ma is érzem, de már csak a bal lábamban, és már le tudom lazítani.
Az edzésekkel kezdett szűnni, persze akkor volt sok más is,köles, hajdina, L-karnitin és multivitamin (ásványi anyagos) rendszeresen...
Néha segített pár guggolás, erősebb láb-edzés. De nem is állítom, hogy teljesen nyugtalan láb volt, vagy talán a kezdete...

4 éve
#1576
name 9
reply to name's post #1575
Hálás lennék, ha tudnád mi volt az. A dokik egyelőre nem árulták el :(
De olyan gyorsan fejlődik ez, hogy talán nem tudnak róla, mert amikor tanulták még nem volt.

Jártam már így patikában, több mint 10 éve, amikor strepfent akartam venni, és a patika vezetője kioktatott, hogy ne mondjam már...ő minden új megjelenő dologról tud. Hát erről nem tudott, elmentem a másik patikába és megvettem.

Én is kutakodtam, így találta a Lyricára, ami epilepszia gyógyszer, és mivel nincs diagnosztizált epilepsziám a körzeti csak támogatás nélkül írja fel, és 17.000 egy doboz. Nem is túl jól működik, mert pontosan 12 órán át olyan vagyok tőle mint aki berúgott, sem autóvezetés, sem munka nem megy mellette....annyira kiüt....de ez a végső állomás ha rosszul vagyok. Éjszaka beveszem ha végképp nem tudok lenyugodni, és másnap délután kezdek újra magamhoz térni. Tehát ez sem a jó megoldás.

Kérlek kérdezd meg a párodat...neki javult tőle? Tünetmentes? Vagy egy kúra után volt végleges megoldás?

Nem azzal van gondom hogy nem akarok gyógyszert szedni, hanem azzal, hogy amiket felírtak ..mind előhozta a nyugtalan lábakat. Régebben, amikor kezdődtek a tünetek 1 év alatt 6 antidepresszánst volt "szerencsém" kipróbálni....rászokni, 30 nap után ha még mindig nem javult az állapot, leszokni, majd váltás...próbáljunk másikat. A vége az lett, hogy napi 6db 0,5-ös xanax-al kábítottak. Mondanom sem kell, zombi lettem, és elhatároztam hogy soha többet nem megyek bele ilyenbe.
Mivel a szorongás és a pánik újabban olyan tüneteket produkál mintha sztrókom lenne, így kénytelen vagyok foglalkozni vele, mert a mentősök egyre gyakrabban vonulnak ki hozzám....ez nem tartható állapot. A legegyszerűbb feszültségoldótól is "nyugtalan lábazok" :(

4 éve
#1575
name
reply to name's post #1573
Szia! Tudom, hogy az is gyógyszer, de elvileg erre a nyugtalan láb szindrómára is van gyógyszer, legalábbis a volt párom szedett rá valamit.

4 éve
#1574
name
reply to name's post #1573
Hu. Ez nagyon durva. Van társad gyereked rokonod akivel beszélni tudsz? Ez a pánik dolog nagyon erös lehet, én csak agyonra aggodom magam de már ez is sok. Nem szeretnék bele gondolni a te helyzetedbe. Nagyon szoritok hogy sikerüljön amit szeretnél. Egyszer voltam 100 kg. Akkor akupunkturával és elektromos párnácskákkal és 600 callal fogytam 5 hét alatt 25 kg t. Aztán még csökkent magátol. 7-8 ingázott föl le de a 80 t most léptem át Elöször a 13 év alatt. Vigyázz magadra

4 éve
#1573
name 9
reply to name's post #1572
Most ez a legfontosabb. Az egész további életed most ezen múlhat, tehát meg kell tenni!

Nálam más a helyzet, az egész mizéria szerintem pszichés. Ezért lettem több mint 100kg-os! Volt egy pánikbetegségem is...neurológus...pszichológus....környezetváltozás...volt itt minden! Sajnos még nincs vége, mert nem tudom szedni a gyógyszereket amit felírnak, előjön tőlük a "nyugtalan láb" szindrómám, ami az őrületbe kerget esténként. De kedden újra kezdem, mert megfigyeltem, hogy néhány tea nagyon jó hatással van rám....így kipróbálom a homeopátiás pszichiátert, nincs mit veszíteni.

105kg-nál elhatároztam hogy vége, ezt be kell fejezni. Belekezdtem egy idióta diétába, jóval BMR alatt...3 hét múlva találtam ide, és szépen 15 hónap alatt leadtam 35kg-ot, így lettem 70kg. Ezzel így 59 évesen elégedett is voltam, és jól is éreztem magam, ezért a No Cigi CD segítségével (fent van a neten) le is tudtam tenni a bűzrudat több mint 1 évre.

Sajna a pszichés gondjaim újra előjöttek, a gyógyulás csak átmeneti volt, és 1 hónapja újra rákaptam a cigire, de jóval gyengébbre...és erősen gondolkodom rajta hogy akkor most újra leteszem...és az eltelt 1 év alatt amióta nem dohányzom, visszaszedtem 15kg-ot :(

Nem gondolom hogy a cigi miatt volt. Ez a kajálás miatt történt. Meg tudtam őrülni (és még most is rám jön) pl. a pogácsáért, vagy a füstölt kolbászért. Túllépem a keretemet, látom. A folyamat megállt, talán ha újra jobban leszek (és jön a kerti munka is) újra 70kg lehetek.

4 éve
#1572
name
reply to name's post #1571
Hi. Szia. Ez nagyon tetszett. Jár hozzám gyogytornász háromszor. Csak a cigi meg a magány szereti a kaját. Szóval tudom ha kevesebb a sulyom hamarabb gyogyulok. Hiányzik a cigi? Tudtál fogyni? Köszönöm a tanácsokat!!!!

4 éve
#1571
name 9
reply to name's post #1570
Még nem mehetsz rehabra...de majd később igen.
5 hét egy ilyen műtét után nagyon kevés idő, 6 hónap polcolás, jegelés, de a gyógytorna az nem tiltott otthon sem! Sőt! Otthon is kötelező, naponta nem is egyszer!

Súlyzót még ne használj, csak a bokasúlyzót (a gyógytornász megmondja mikortól), mert az segít a lábad teljes kinyújtásában. (gondolom ragasztották)
Gondolj bele...mindent megmozgattak benned...izmokat, ereket, inakat...mindent!

Ha utána olvasol, meglátod hogy a saját testsúlyos edzések teljesen megfelelnek majd a későbbiekben is, nem kell a felesleges terhelés!

A proteinről meg annyit, hogy nem a DM proteinjével kellene kezdeni. Sonka a reggelihez, naponta 2x csirke valamilyen formában, és bőven elég a fehérje, nem kell pótolni (tapasztalat).

A makróknak nézz utána, több oldalon több féle javaslat van, itt is van ajánlás, sőt a főoldalon ezeket fogyósra is tudod állítani.

A cigivel kapcsolatban nem jók a tapasztalataim. Letettem 1 éve, eredmény +15kg.
Ha kibírod hogy nem eszel, és nem zavar ez....akkor rendben. Ha figyeled a súlyod úgyis látod majd. Én nem bírtam ki.
De küzdök újra, le fog az menni!

Nem tudom miért tiltott itt bármi bármikor?
Ez az oldal azért jó, mert mindent megehetsz, csak írd mennyit ettél és miből, számold, és tartsd be a keretedet.
Ha beleférne, minden nap csokit zabálnék esténként...de nem fér bele :(
De miért ne ehetnél gyümölcsöt? Lemaradtam valamiről?
Konkrétan imádom vacsorára a bármilyen gyümölcsre ráborított tejbezabit :)
(a tejbezabi egy recept, igen hasznos találmány.....guglizd ki, Zabirodalom az oldal címe, egyik társunk készíti)

4 éve
#1570
name
reply to name's post #1568
Már megnéztem. Tudom mikröl irtál. A makrot szokni kell. Majd okoskodok. Bocs az értetlenségemért

4 éve
#1569
name
reply to name's post #1568
Drága vagy Köszönöm!!! A proteint tudok a dm be is venni gondolom. Van gyogytornászom. Heti 3. Csak annyira be van dagadva hogy kinlodás. Rehab ra nem mehetek. Annyit még hogy ezt a bmr plusz 100 az a fönti részben ami a cal t irja ki? Mi az a makrok? Amugy 3 kg t fogytam. Erössen akarom a kevesebb kg t hogy minél hamarabb lábra tudjak állni. Nagyon örülök. Klári voltam

4 éve
#1568
name 424
reply to name's post #1567
Fontos, hogy jol indulj neki. Tehat napi keret BMR+100, makrok fogyokurasra allitva. Ne hasznald a meglevo recepteket, vidd fel a sajatodat es azt hasznald, mert a receptek 90%-a nem jo, nincs elparolgas, meg amugy is a te darab repad, husod, stb nem pont akkora mint a mase. Merjel mindent pontosan grammban, ne kanal, darab, stb mertekegyseget hasznalj. Probalj azert mozogni, amit cask enged a labad: ulve-fekve is lehet nehany sulyzos gyakorlatot vegezni, de legjobb volna egy gyogytorna oktatoval konzultalni, hogy milyen gyakorlatokat javasol, ami esetleg meg a labadnak is jot tesz, meg a fogyasban es izom-megtartasban is segit. A gyumolcsoket probald inkabb delben enni, este inkabb protein.

4 éve
#1567
name
Sziasztok. Örülök ennek az oldalnak. Ez tartja bennem a lelket. Pont 5 hete térdprotézist kaptam. Ezzel egyidöben leszoktam a cigiröl. Tehát kevés mozgás, manko, dagad. Egyedül vagyok. Mi marad? Csak a kaja. 42 éves vagyok hirtelen 7 kg felugrott még az én plusz 10 m mellé. Ha a mult héten nem akadok rátok még kétségbe ejtöbb helyzetbe lennék. A cigi már nem vész. Ha nem tudok valamit akkor nézem a recepteket. Édességgel van este gondom. Ezt alma kiwi banán turmixal oldom. Igy is jobb mint elötte. Tudom hogy tilps este a gyümölcs. Ha lehet írjátok tippeket. Köszönöm

4 éve
#1565
name 3
Biztosan nem lett meredekebb, de a bicikli kophat, a bicikliző meg öregszik. :D

4 éve
#1564
name 9
reply to name's post #1563
A híd hosszát már tudjuk hogy nagyobb lett, de a magasságát hogy mérem le?

Az időt nem tudjuk megállítani, az elhasználódás is egy természetes folyamat, amit használnak az kopik.....és lehet hogy fejlődik is közben!

4 éve
#1563
name 3
Tudod Inci, ez olyan lehet, mint a meredek híd.

A közeli városban nemrég másik felüljáró épült, ami a vasútállomás és összes sínei fölött vezet át. Nagyon jópofa építészeti megoldásokkal, parkosítással, és nem egyenes, hanem kanyargós vonalvezetéssel. Egyik oldalán van csak járda, de azon az oldalon sok helyen van gyalogos fel-le járó, és biciklisáv is van, a közúti résztől elkülönítve. Elég sokáig épült, majd a hozzá kapcsolódó munkálatok miatt még hol ez, hol az a szakasz nehezebben volt használható, végül már biciklivel is lehet végre használni.

Mindezt azért részletezem, mert nemrég egy alkalmi beszélgetőtársam (kb. 40 éves hölgy) szerint a híd tényleg nagyon tetszetős, kellemes, de:
- Meredekebb lett, mint a régi volt, csak ezt az egyet nem szeretem benne. Sokkal nehezebb rajta végig biciklizni.

Én pontosan tudom, hogy a régi felüljáró-híd mivel rövidebb volt, és a hagyományos vaskorlátos betonhíd, ehhez az újhoz elöl-hátul hozzácsíptek egy-egy területet, amit parkosítottak, tehát:
- Nem lehet, hogy mire elkészült a híd, öregebb lett a bicikli...is?
Hűűű... meghökkent az asszonyka, azonnal bele is gondolt, elpirult... :D

Szóval, bármi lesz is töprengésed eredménye, az évek is telnek, bármit teszünk is. Én a gólyatábor idején hagytam fel a számolással, a sok sör miatt... és most már harmadéves vagyok.

4 éve
#1562
name 9
reply to name's post #1561
Tényleg döbbenet mit tud produkálni az ember, bár nem akarja.

Most figyelem magamat lassan 1 éve, szeretném tudni, meg akarom figyelni, vajon mi a módja annak, hogy vissza tudjak térni abba a bizonyos "jó kerékvágásba", amiben voltam a fogyás ideje alatt.
Tuti itt van az is a fejemben, ha már egyszer itt volt, nem múlik az olyan könnyen!

4 éve
#1561
name 3
reply to name's post #1559
Nem, ezek a tünetek nálam azonnali mentőhívást váltanak ki inkább, mert az agyvérzés tünetei nagyjából.

Én úgy egy éve.. afáziás lettem rövid időre, irtó fura volt. Azért történt, mert extrém fáradt voltam, de felkeltem, míg a fiam munkába készülődött, utána visszafekvés tervével. A gyerek frászt kapott. Ugyanis nem értelmes szavakat mondtam, hanem teljesen összevissza hangsorokat, pedig igyekeztem azt mondani, amit akartam. Hallottam, mit hablatyolok és értettem, hogy ez valami fura dolog. Végül mutogattam, és a fiam is ismer, sejtette, mit akarok, rákérdezett és vagy bólintottam, vagy nem. Tartott vagy 20 percig (odaszaladtam a tükörhöz, de szimmetrikus volt az arcom és a vigyorom is), lassan oldódott, még mielőtt visszaaludtam, már tudtam beszélni.

4 éve
#1560
name
reply to name's post #1559
Én átérzem a helyzeted velem is előfordult már bár ennyire súlyos tüneteim nem lettek...képzeld én egyszer egy vízisiklótól (aki besiklott a székem alá)kaptam pánikrohamot...két órán keresztül a szívem majd kiugrott a mellkasomból és nem kaptam levegőt...na a kollégáim itt is mentőt akartak hívni de nem engedtem...azért egy-két élethelyzetben még előfordult... a férjem is szokott pánikrohamot kapni ha el kell jönnie velem vásárolni

4 éve
#1559
name 9
reply to name's post #1554
Sejtem mi ez, sima pánikroham. De majd nálam okosabb megerősíti. Jó lenne, ha ezekből a rohamokból nem alakulna ki egy újabb betegség.

Mert ugye ezek csak rohamok, néha jönnek rám. A betegség pedig folyamatos dolog, azzal hónapokig (talán évekig?) nem tudtam bemenni egy boltba vásárolni. Nem hiszti jött rám, nem emberundor, hanem szabályos fizikai tüneteket produkáltam akár egy piacon is, ahol vásárolni szerettem volna, és egy mód volt hogy elmúljon, el kellett onnan mennem. Kellemetlen amikor az ember lánya már egy kg kenyeret sem tud venni.

nvidia....köszi, megnézem, érdekel minden ami ezzel kapcsolatos

Bojtika.....emlékszel? ...kidumáltuk régebben a tünetet, nagyon kellemetlen volt, de elmúlt, és senki nem figyelmeztetett, nem is jutott eszembe hogy más formában vissza fog jönni.
Azért amikor görcsöl a mellkasod, zsibbadnak a végtagjaid, nem tudsz fogni a kezeddel, hányingered van, lefittyed a szád és nem tudsz beszélni......nem az az első gondolatod hogy "ezt nem veszem a nevemre". A családomnak a mentő volt az első gondolata, csak most látjuk hogy ez inkább pánikroham.

Mindenesetre nagyon nehezen fogom vissza ebben az állapotban a kajálást.
Ráadásul egyre lustább is vagyok :(


4 éve
#1558
name 3
Nekem vannak depresszióra hajazó időszakaim, igyekszem, hogy ne hatalmasodjon el. Nem is "veszem a nevemre", azaz még csak nem is használom magát a szót birtokos raggal.

Olyankor kívánom a cukrászsüteményt, máskor hónapokon át nem jut eszembe sem.

4 éve
#1557
name
reply to name's post #1553
Van egy facebook oldala egy hölynek, ne panikolj, sportolj a cime, szerintem tudna neked segiteni.
Olvasgasd vissza a cikkeit, ö is panikbeteg volt.

4 éve
#1556
name
reply to name's post #1553
a kolléga azt mondta hogy ez nála fül-orr-gégészeti panasz lett..valami b-betűvel kezdődő kór a neve fejből nem tudja billgamma(b vitamin féleség) és valamilyen szteroidot kapott rá

4 éve
#1554
name
reply to name's post #1553
igen ez a fránya tudatalatti...én hallom mikor azt mondja éjjel egy keksztől vagy két sütitől nem lesz baj edd meg nyugodtan...ha egyedül lennék ez nem is volna gond kidobnám(sőt nem is lenne otthon mert nem vennék) szépen mert ha nincs akkor visszaslattyogok az ágyba és alszom tovább....de sajna ezek mind felesleges bevitt kalóriák nálam...hiába vigyorog a három fejecske ha éjjelente elrontom egy héten kétszer tuti.
Kívánom neked,hogy nálad is rendbe jöjjenek a dolgok....nekem az egyik kollégám produkálta ezeket a tüneteket de nem agyvérzése volt ....tudod mit megkérdezem mit is állapítottak meg nála mert hülyéket nem akarok írni.......és ne is add fel:-)

4 éve
#1553
name 9
reply to name's post #1552
Mondjon bárki bármit, szerintem van összefüggés a közérzet (vagyis inkább a lelki egészség) és az étvágy között.

Évek óta figyelem magam, volt problémám, mint utóbb megtudtam pánikbeteg voltam, az eredmény 105kg körül mozgott. Jártam orvoshoz...rátaláltam a bázisra....-35kg, eltelt kb 3 év.
1 éve letettem a cigit is, és bár előtte tartottam a súlyom hónapokon keresztül, de újra kiderült hogy valami nem stimmel ezzel a pánik dologgal. Pár hónap alatt 3x sikerült produkálnom a sztrók tünetét, 2x mentő jött hozzám, de úgy igazából...begörcsöl, elzsibbad, száj lefittyed, nem tud beszélni....mentő jön, EKG rendben, vércukor rendben, fél óra alatt elmúlik minden tünet. Minden bizonnyal ezek még csak rohamok, de nem vagyok ura a kajálásnak.

Tudom MENNYIT kellene...tudom MIT kellene....és nem vagyok képes betartani.

Bár nagyon tetszett Bojtika mondása az elején, hogy a kajálás csak egyszerű biológia, nem kell bele beszélni mindenféle lelki bajokat - azt kell sajnos mondanom, hogy azért van még itt egy olyan része is az embernek, ami felett nagyon nehéz megszerezni az irányítást.

A tudatalattira gondolok, ami ha nem is vesszük észre, de befolyásolja mindenünket.

Véleményem szerint valóban meg kell tenni mindent annak érdekében hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben...és itt nem a súlyunkra gondolok, hanem úgy összességében jól érezzük magunkat a világban.
Nem egyszerű :)

Jelenleg én ezt figyelem, mérlegre nem merek állni, szerintem a leadott 35-ből 15 visszajött....de majd összegyűjtöm a bátorságomat, és újra el fogom kezdeni.

Amit addig is tudok tenni, hogy igyekszem elhagyni azokat a kalóriákat, amik tudom hogy feleslegesek (csak a kényeztetésemre valók), mérem hogy mennyi kalóriát égetek (szerencsémre hozzájutottam egy olcsó okosórához).

Orbáncfű és citromfű teát iszogatok, barátnőm szerint is érezhetően jó hatással vannak rám.
Aztán 19.-én van időpontom a dokihoz újra, bár nem nagyon hiszem hogy ő fog meggyógyítani, de az esélyt megkapja. A gond az én készülékemben van, és ezt én tudom megváltoztatni.

Szóval ez velem rendszeresen előfordul, és szerintem a fentiek miatt van. De nem adom fel!

4 éve
#1552
name
Sziasztok!Zsike vagyok,45 éves...168cm és 75 kg sajnos.Három felnőtt gyermekem van.Voltam már 104 kg is a lányom megszületése után és bármit csináltam 8 évig ragaszkodott hozzám ez a súly...aztán egyszer csak bekattant valami amikor megláttam egy fényképet magamról..hát fát lehetett volna hasogatni a hátamon...akkor egy évig nem ettem cukrot,tésztát és cukros lötyiket sem ittam..megnéztem mit és mennyit eszem így lement -26kg abban az évben és lefogytam egész 62 kgra a második évben..majd ezt a súlyt tartottam tíz éven keresztül,de valami történt mert egyszer csak elkezdtem hízni..erre az oldalra 2016.11.09.én regisztráltam és 80kgval kezdtem mára 76kgnál tartok..menne ez gyorsabban is csak nem tudom mi van velem mert olyan szépen betartok mindent,egészséges dolgokat eszem,nem is vagyok éhes,jól is érzem magam...de éjjel felkellek és eszem többnyire édeset na nem sokat de eszem...és tudom hogy nem lehet meg nem kéne mégis megeszem..olyan mintha nem lennék ébren és mégis...másnap reggel gondolkodnom kell ettem e az éjjel...van viszont hogy napokig nem fordul elő.Veletek volt már ilyen...vagy mitől van ez?Kicsit máris jobb,hogy elmondhattam

4 éve
#1551
name 3
reply to name's post #1550
Szia! Én 58 éves vagyok és 150 cm. Már sikersztoris, de az eltelt 2 év alatt, amióta tanulok és többet dolgozom itthon, nem számolok már, viszont több olyan dolgot eszem, ami nem igazán hasznos.
Edzenem kellene újra,

Azt tanácsolom, amit magam is követek: igyekszem több sovány fehérjét enni, mert a mi korunkban már vigyázni kell a korral járó izomveszteség miatt. Ez megelőzhető, legalább is némileg kiegyenlíthető valamivel nagyobb arányú fehérjefogyasztással, és több edzéssel.
Végezhetsz a neten található rövidke edzéseket is, a lényeg, hogy ne csak a lépcsőzés legyen az egyetlen féle mozgás. Én ezeket a kis edéseket is elhanyagoltam mostanában, és érzem is a visszaesést a mozgékonyságban.
Igaz, a nyáron eltört a kezem, majd két hályogműtét következett, a rákészülési időben sem volt ajánlatos erőltetni a mozgást, a szemem nagyon gyorsan rosszabbodott. Most már elég jól gyógyult, már lehet edzegetni.


4 éve
#1550
name
60 éves vagyok, nő, 160 cm és 58 kg, a korosztályom átlagánál fittebb és fiatalosabb. Itt szembesültem azzal, hogy a szükségesnél jóval kevesebb kalóriát eszek (általában 800 alatt), a súlyom azonban évek óta változatlan. Lehetséges, hogy koplaló üzemmódban vagyok, ha igen, hogy tudnék kijönni belőle? Egyelőre 1000 körülire tonáztam fel a napi kalóriát, figyelek az arányokra is, nem könnyű. Egyébként egészséges vagyok, a testmozgást 5 emeletnyi lépcsőzés jelenti minden nap legalább kétszer.

4 éve
#1549
name
Sziasztok

1975-ben születtem. Mindig kövér voltam, 6 éves koromtól. Ezt a 16-22 éves korom alatt végzett testépítés (nem versenyszerűen), a görkorizás és a MTB mérsékelte, de a 170 cm-hez képest, még az akkori versenysúlyom is sok volt. (90 kg)

Jelenleg 170/126 kg vagyok, átestem a cukorbetegségen, ami nem inzulinos volt, hanem gyógyszeres. A legnagyobb súlyom 140.6 kg volt.

Volt egy fellendülésem 9 éve, akkor sokat fogytam PowerWalking segítségével.
Most ugyanez a képlet, cukor és szénhidrátok 90%-os mellőzésével, kalóriabázis + Kettlebell / fegyencedzés, és a jól bevált PowerWalking ...

Meglátjuk, mi sül ki ebből ?!
Egy biztos, nagyon szükséges.

R.

4 éve
#1548
name
Üdv mindenkinek!

Röviden bemutatkoznék és leírnám az által követett étrendet/életmódváltást és az elért eredményeket.

41 éves férfi vagyok 182 cm magas és a diéta megkezdésekor mintegy 130kg. Fiatal koromban atletizáltam, a sport szerves része volt a mindennapi életemnek. Mondatnám hogy a foglalkozásom diktálta életvitelem miatt adtam fel a sportolást de ez csak kifogás lenne. Bizony ellustultam és ez idővel a súlyomon és az alkatomon is meglátszott.

Két hónapja elhatároztam, hogy életmódot váltok. Sokat olvastam magyar és angol nyelvű szakirodalmat a különböző étrendekről és a régi tapasztalataimat és újonnan szerzet ismereteimet felhasználva kezdtem bele a ketogén diétába. 16/8-as rendszer szerint próbálom felosztani étkezéseimet, azaz kb. 16 órát koplalok és a maradék 8 órában viszem be a szükséges tápanyag mennyiséget ( ami mintegy 1853 kcal). Négy étkezést időzítek ebben az időablakban.Az első étkezés 12 és 1 óra körül van, majd délután 4-kor este hétkor és végül 10 órakor eszek.
Nekem ez régen és most is jól bevált. Maximum napi 30g szénhidrátot fogyasztok el, jellemzően zöldségek és gyümölcsök formájában. Nem eszek tésztaféléket vagy cukrot, elemben igyekszem sok egészséges zsírt elfogyasztani (túlnyomóan MCT-t ,pl kókusz olaj). Megközelítőleg 3 liter vizet iszom.

Jelenleg mintegy 10 kg fogytam, a derékbőségem 11 cm csökkent. Az első hetet követően az energiám megnőtt, a közérzetem jó.

Mivel igyekszem a célomat töretlenül, megtorpanások nélkül elérni ezért jövő hónaptól az edzés ismét része lesz az életemnek.

Mindenkinek sok sikert kívánok, időről időre jelentkezem majd az eredménnyel :) !

Joe

4 éve
#1547
name
reply to name's post #1546
Szia!
Üdvözlet a csapatban. :)
Lenne pár észrevételem:
- a 2300 kcal még a BMR-ed alatt van. 2500 kcal-t kellene fogyasztani napi szinten (BMR+100-150 kcal), amikor nem sportolsz. Sportos napokon a sporttal töltött idő kb. 70%-át írd be és azt sem ártana leenni.
- a heti 3 séta maradhat, kezdésnek pedig jók lehetnek Norbi videói, de később nem ártana áttérni kifejezetten erősítő gyakorlatokra (jobban égetik a zsírt). Remélem, hogy úgy csinálod, hogy egyik nap séta, másik nap Norbi videók. A sétát limitálhatod napi 1-1,5 órára, csak növeld meg egy kicsit az intenzitását (kicsit gyorsabban sétálj vagy arra sétálj, ahol emelkedők/lépcsők is vannak, stb.).
- a folyadékbeviteledet tartsd napi 5 liter felett (lehetőleg vízből)
- tartsd magasan a rostbeviteledet (napi 20-30 gramm)
- makróknál így az elején mehet 1,2-1,5 g/ttkg fehérje, 0,7-1 g/ttkg zsír, a többi kalória pedig CH-ból
- most, hogy megemeled a keretedet, 2-3 hétig növekedhet a súlyod 1-4 kg-mal, de utána meg fog indulni a fogyás, addig is türelem
- nem árt heti 1-szer mérlegelni magad reggel, kaja előtt, de WC-zés után
- a súlyod mellett fontos lenne a körméreteidet is mérni (min. mell, derék, csípő, comb, felkar)
Sok sikert! :)

4 éve
#1546
name
Sziasztok. Bemutatkozom én is. Férfi vagyok,és 35 éves. 191 cm . A bázisban történő fogyásom 123 kilórol indúlt ez év március 31-től. Mára lement 113,5 re. A limitem 1200 kalória volt,mint utólag egy felhasználótol megtudtam,ez kevés volt. Most pontosan összehangoltam a A napi keretemet, a BMR-el. Igy heti 40 dekát remélhetőleg fogok fogyni. Bár ,hogy hogy fogok napi 2300 kalóriát megenni,azt nem tudom. Mert étkezésenként olyan 400 kalóriát eszem. Napi 3-4 alkalommal eszek. Ha többször teszem,teltségérzetem van. Rengeteget mozgok,séta kb 2 naponta 2-3 óra. Könnyített módon. Illetve Norbi kiképzés,és a Norbi Fitness 1000 ezekre tornázom. Általában 2 naponta megcsinálom mindkettőt egymás után . Közte 15 perces pihenővel.

4 éve
#1545
name
reply to name's post #1544
A víz kevés, az ásványi anyagok pedig azért is kellenek, mert segítik a vitaminok felszívódását (meg még egy rakás más dolog miatt is). A futás nem formálja az egész testet, az egy alsótest erősítő gyakorlat (és erősítőnek is csak akkor erősítő, ha sprintelni is szoktál, nem csak kocogni). Futás mellett felsőtestre is edzeni kell, saját testsúlyos vagy súlyzós edzésekkel. Minél több izmot használsz minél intenzívebben, annál hatékonyabb a zsírégetés.
Nem tudom milyen ízűeket próbáltál, de nem mindegyik borzasztó. Tapasztald ki, hogy Neked melyik lehet jó, vannak egyszeri 30 g-os kiszerelésben is, csak arra figyelj, hogy ne szójafehérje legyen. Ha pedig nagyon nem jön be az íz, akkor lehet ízetlent is kapni, de az jóval drágább lesz az ízesítettől.
A bogyós étkezéssel csak az lesz a gond, hogy hosszú távon a beleknek nem tesz jót, plusz az aminosavak egy részét nem fogod tudni bevinni (ha otthon vagy a témában, akkor össze lehet válogatni olyan étrendet, ami lefedi a teljes spektrumot, ha nem, akkor pedig inkább a hús/tojás vonalat erőltetném).

4 éve
#1544
name
reply to name's post #1543
Köszönöm szépen a válaszod.Vitaminokat pluszban szedek és napi 1,5 2 liter víz leszokott csúszni. A testedzés során nem kifejezetten a kritikus részekre edzek, mert tudom, hogy nincs olyan hogy helyi zsírégetés, próbálok olyan edzést csinálni ami az egész testet formálja, mint a futás. A fehérjét próbálom más módon bevinni, magvakkal, meg lencse, csicseriborsóval, illetve gondolkodtam ezeken a porokon, csak borzasztó ízük van. Úgyhogy igyekszem, még egyszer köszönöm válaszod.

4 éve
#1543
name
reply to name's post #1542
Szia!
A falási rohamok általában az alacsony kalóriakeret miatt van, emeld meg a napi kereted a BMR-ed fölé 100-150 kcal-val és azt edd is lesz, plusz a sporttal töltött idő kb. 70%-át írd be és azt is pluszba edd le. Ha eddig keveset ettél, akkor 2-3 hétig 1-4 kg-ot is hízhatsz, de utána meg fog indulni a fogyás.
Edzéshez annyit, hogy mindenhová kell edzeni, tehát nem ártana heti 3 alkalommal, nem egymást követő napokon teljes testes erősítő edzéseket végezni alkalmanként 20-45 percben. Helyi zsírégetés nincs, úgyhogy ne is próbálj csak a kritikus részekre koncentrálni.
A folyadékbeviteledet tartsd 3,6 liter felett naponta, fogyassz napi 20-30 gramm rostot. A fehérjéhez annyit, hogy nem csak a húsokban van, lehet enni tojást, halat, tejtermékeket (utóbbi kettővel óvatosan, mert meg fogja dobni a zsírodat). Tésztával csínján, de lehet enni durumtésztát. Gyümölcsöket mérsékelni, viszont mehet sok zöldség. A fogyás időtartamára pedig nem árt egy jó multivitamint és ásványi anyag kiegészítőket szedni, ha pedig nem tudsz annyi fehérjét sem bevinni, amennyit kell, akkor egy jó tejsavó fehérjét edzés utánra vagy kevert (designer) fehérjét külön étkezésként vagy lefekvés előtt, de ezek csak kiegészítik az étkezéseket és nem helyettesítik azokat!
12-13 kg-ot le lehet adni fél év alatt, ha betartod a fenti szabályokat.
Sok sikert! :)

4 éve
#1542
name

Sziasztok ma csatlakoztam az oldalhoz. Célom leadni legalább 10 kg-t. Jelenlegi súlyom 72,5 kg tavaly volt 76 kg is,de sikerült mozgással leadni illetve némi odafigyeléssel. Szeretnék őszre 60 kg körül lenni. Napi fél órát edzek számomra intenzíven mivel, a pulzusom az egekbe és izzadok. Csak az étkezés az ami nagyon nem akar összejönni. Elég válogatós vagyok, és nagyon rosszul táplálkozom, húst alig fogyasztok, tésztát sem eszek mert félek, hogy tovább hízok. Sajnos hajlamos vagyok sok egészségtelen ételt enni. A rossz és hiányos táplálkozás mellett, néha falási rohamok is voltak, most már elég jól kezelem. Borzasztó látni hogy 4 éve még 60 kg körül mozgott a súlyom. Jelenleg a kritikus pontok a hátam, a karjaim, a hasam és az arcom, utálom hogy mennyire látszik, ha hízom :/ Remélem sikerül hozzászoknom a táplálkozáshoz, tornázni már két hete tornázok és nagyon jól hozzászoktam. Kitartást mindenkinek!!!

5 éve
#1539
name 9
reply to name's post #1536
Szia!
Nem tudom mit dolgozol, de nem túl megnyugtató hogy a munkahelyed miatt émelyegtél ma, és nem tudtad leenni amit terveztél, estére pedig falásrohamot kellett kezelni diákcsemegével relaxálással és vízzel.
Ez így nem megy.
Javaslom hogy egyszerre egy dolgot tegyél rendbe magadban, de azt nagyon keményen és következetesen.
Ha megtervezted a napi étkezésedet, tartsd is be!
Ragaszkodj hozzá, és edd is le....stressz ide vagy oda.....a stresszt is kezelni kell, különben nem lesz itt rend a kajálásban soha!

A sport várhat egy kicsit, ha már eddig várhatott...nem szalad el. Egyelőre érd be valamivel több sétával, 100 felett ezt el fogják nézni.

Tartsd be amit megtervezel, és olvass! Olyan sok információ van ami hasznos lehet az egészséges életmóddal kapcsolatosan akár csak itt a fórumon is! Nem csak az új bejegyzésekben, a régiekben is keresgélhetsz.

5 éve
#1537
name 424
reply to name's post #1536
tudod minden a fejben dol el. Ha elszantad magad es van kitartasod, akkor itt a bazison nagyon jo helyen vagy! Csak allitsd jol be a dolgokat, valaszd a napi keret megadasa-t azt allitsd BMR+100-ra - ezt tanacsolja minden regi bazislako - a makrokat fogyokurasra es figyelj oda mit eszel - szenhidrat sem mindegy hogy milyen meg zsir sem - tartsd be a keretet, igyal sok vizet, es hidd el MUKODIK.Most mar en is tapasztalatbol mondom.Sok sikert!!

5 éve
#1536
name
Falasrohamot tekintve majdnem elertem a diagnozis szintjet (es igen jartwm pszichologushoz en is... igy a depim helyrejott, mar kb 6-10 honapja vagyok jol. Ne tudtam kulonbseget tenni ehseg es szomorusag kozott.. eznis egxre jobban megy... mara mar felismerem, igy konnyebb kontrollalni.. pl ma is, egesz nap emelyegtem, nem birta leenni sem a reggelim, se az ebedem, de persze kicsit stresszes volt ma a munkahelyemen, igy mire hazaertem mar legszivesebben mindent felfaltam volna... vegul egy marek diakcsemeget ettem, relaxaltam, ittam 2 jo pihar vizet, egyelore jol vagyok,

Ami a sportot illeti szinten nehez dio. Sosem volta, egy sportolos, tesioran kivul jartam uszni heti egyszer, nyaron sokat kerekeztem de ennyi.. igy az eves normalizalasa utani projekt a sport, szep lassan azt is szeretnem rutinna tenni.

Remelem jovore azzal irhatok ide, hogy fuh kepzeljetek, a felenel vagyok nem pedig azt hogy jaj megint most kezdem elolrol...
De optimista vagyok ☺☺

5 éve
#1535
name
Sziasztok.. szerintem mar masodszor irok ide... vagy valamelyik hasonlo topikba. Tavaly ilyenkor olyan 115 kg korul mozogtam... akkor mar kb 4x dontottem ugy, hogy na akkor elkezdem.... (egyszer sikerukt 12kg minusz, ez volt a legtob) de addig is 10kg-ok ugraltak rolam fol le. El is kezdtem szepen, aztan jott a vizsgaidoszak amit 5kgt lefogytam vissza is hiztam, aztan nyaron ujra kezdtem, lement megint 5... jott egy n3hezebb idoszak, ujra vissza... de akor mar ilyen 118 korulre. Aztan decemberig lementrm 114re, aztan ujra vizsgak, es mikor februarban raaltam az orvosnal a merlegre... 119.2t mutatott... na akkor es ott lett elegem... amikor egy komoly betegseg (depresszio, panikbetegseg, majd 3/4 evre kiutott a szamarkohoges) utan ramjott a 30-35kg felesleg. Az eskuvonket 2018 augusztusara tervrzzuk... igy 1gondoltam meg oh pont 30 honapomvan hogy ugy nezzek ki, mint amikor megismertem a paromat. Ugyhogy most meg erosebb az elhatarozasomq, es igazabol minden buktatobol ugy jotte ki hogy egy picivel konnyebb elkezdeni. Az elmult 3 ev probalkozasai soran meg sosem volta ilyen tudatos. De azt erzem hogy mind3nhez fokozatosan kell hozzaszoknom ahhoz hogy utana hosszutavon csinalni tudjam. Igy pl eleinte csak az hogy tizorait uzsit vigyek, mara rendszeresen fozom az ebedem, es csak a csalomapokon nem fozok... ugyhogy a kaja resz mar majdnem megvan, bar lassan ra akarok allni arra is, hogy ezeket a glikemias cuccokat is elkezdjem tudatosan figyelni... mivel olxan csaladbol jovok ahol az etkezesi szokasok nem normalisak (azt a kicsit mar mert hagyod ott, sok liszt, sok cukor, jo nagy csaladi kajalasok, sokszor, muszaj enni ha kajaido van) plusz eleg gyakran voltak a depi alatt falasrohamaim is... (es jo, nem diagnosztizaljuk magunkat, de mkvel pszichot tanulok mar az oran rosszul lettem mikor azneveszavarokat vettuk)

5 éve
#1534
name 150
Köszönöm, köszönöm! Már alig várom, hogy én is kitehessek majd előtte/utána képet. Bár inkább előtte/azóta viszonylatban gondolkozom. :)

5 éve
#1533
name
reply to name's post #1531
Húúú, de szuper! Jó úton haladsz, csak így tovább. Gratulálok az eddigiekhez is! :-)

5 éve
#1532
name
reply to name's post #1531
A feladás nem opció, hajrá!

5 éve
#1531
name 150
Üdv!

Most, a tizedik héten gondoltam én is bejelentkezem az Ez volnék én! topikban. 25 vagyok, Ádám, hímnemű. 115 kg-ot nyomtam karácsonykor, illetve dec. 27-én, amikor belekezdtem. Hozzá tartozik, hogy előtte már egyszer-kétszer voltak próbálkozásaim, de eszetlenül, tervezetlenül csináltam, több kárral, mint haszonnal. Voltam 135 kg is már, de azt több lépcsőnyi koplalással sikerült leadni. (Cserébe a koplalásért meg szuper tetániás rohamok gyötörtek utána még fél évig.) A karácsony egy részét sürgősségin töltöttem (negyedszázados korral még egy plusz csapás), mert elég súlyos vénás elégtelenség boldogította a bal lábamat és felmerült a trombózis gyanúja. Ezt ugyan megúsztam, de a rettenetes fájdalom és az ijedtség adott egy óriási lökést, hogy végre belevágjak ésszel, hosszú távon tervezve. Az orvos szigorúan szénhidrátszegény étrendet, 20 kg leadását javasolta. Nameg a gyógyszer, torna, kompressziós harisnya(ami egy férfinak olyan jól áll). Én kicsit tovább mentem, szeretnék az oldal által is megadott ideális súlyig eljutni. Mit szeretnék!? Eljutok. Az első cél a barátnőm születésnapjáig (máj. 26.) 90 kg-ig jutni. Az eddigi eredményeim mellett ez elvileg meg is lesz, 10.5 leadott kg-nál járok a 68 nap alatt. Közben helyrejött a vérnyomásom és az étel iránti vágyam is egészen más. Sokkal kisebb adagokat kívánok, a változatosság immár sokkal fontosabb. Igyekszem minden nap a lehető legtöbb féle ételt enni a (néha megengedett) sült kolbásztól a különböző sajtokon át a legváltozatosabb zöldségekig, gyümölcsökig. Egyszerűen nehéz feldolgozni, hogy míg korábban 3-4 tányér pörkölt-nokedli lement, most úgy érzem, hogy szétdurranok egy kisebb tányérnyitól. Szóval azt hiszem jó úton járok és örülök, hogy itt lehetek és biztatok mindenkit, hogy használja kitartóan az oldalt! :)

5 éve
#1530
name
reply to name's post #1529
Köszönöm :-)

5 éve
#1529
name 4
reply to name's post #1528
Gratula, es sok sikert a folytatashoz!

5 éve
#1528
name
Sziasztok! Ismét itt vagyok közöttetek. Talán még emlékeztem rám. 2014-ben voltam itt sokat, és akkor fogytam 50 kg-t!!!!!! Ezt a mennyiséget azóta is tartottam. Most ugy gondoltam, hogy ismét belekezdek egy ujabb kúrába. Most 10 kg a cél!!!!!!! Remélem sikerülni fog! Ugyhogy többször itt leszek, és majd informálom a csapatot, és ha "nyüsszögésem" lenne, akkor segítséget kérek!

5 éve
#1526
name 4
reply to name's post #1525
Hajra :)

5 éve
#1525
name 1047
Koszonom a turelmed..:D
Akkor nem vetek talan tul nagyot ha reggel csak a kavemat iszom meg es par oraval kesobb eszek eloszor.
Kiprobalom ugy, remelem bevalik.

5 éve
#1524
name 4
reply to name's post #1523
Ez lenne a cel. Idobe telik, de mindent meg lehet szokni.
Ellenben ami nagyon nem esik jol, azt epp ezert nem erdemes eroltetni, mert nem fogod tudni hosszu tavon tartani. Ha a reggeli csak szenvedes, akkor hagyd ki, es egyel tobbet ebedre. Ha valamit azert le tudsz nyomni reggel, az jo, de ha ez csak egy kis joghurt, par zabkeksz vagy ilyesmi, az sem katasztrofa. Foleg kezdesnek nem, kesobb lehet, hogy magadtol is igenyed tamad valami kiadosabb reggelire.

5 éve
#1523
name 1047
De jo...:D Ezzel kicsit megnyugtattal.
Igen reggelizek, kis adag zold salata, egy fott tojassal, ontetnek kefir utana pedig forro tejes kave. Bar ez az etkezes a legnehezebb, mert soha eletemben nem reggeliztem, igy nem mondhatnam, hogy a nap fenypontja. De probalom nem kihagyni.
Ha mar ilyen kedvesen ram szantad az idodet, kerdeznek meg egyet:
Lassan fokozatosan at tudom allitani a szokasaimat ugy, hogy azok ne fogyokura szeruek legyenek, hanem kitartsanak eletem vegeig?
Azaz, ha sikerul visszakapni a regi formamat ( 6-8 honapra gondoltam, az realis?) akkor tartani tudjak egy olyan rutint ami nem kura, hanem eletmod?

5 éve
#1522
name 4
reply to name's post #1521
Ha altalaban egesz nap nem ettel, majd este jo sokat, az egyszeruen egy rossz szokas, a szervezeted megszokta, hogy nem kap ugysem elobb semmit, nem erdemes ehsegerzetet produkalnia. Ha kitartoan eszel jobban elosztva, megindul a valtozas. Foleg, ha felkeles utan rogton tudsz enni valamit, de legalabb inni egy jo meleg teat/kavet, az altalaban beinditja a gyomornedveket.

5 éve
#1521
name 1047
Koszonom a valaszt. Nem tudom... Talan igazad van..:)
Meg mindig a vacsi a foetkezesem, de napkozben mar nem csak iszok, eszem is. Valoszinü ezert nem erzem magam ehesnek. Gondolom az ehseg erzet hianya okozza a buntudatot.
Annyira erosnek nem erzem, hogy ezzel pszihomokushoz kelljen mennem, de tuti alaposan atestem a paci tuloldalara.

5 éve
#1520
name 4
reply to name's post #1519
Ez ugy hangzik, mintha erdemes lenne egy jo pszichologust felkeresni. Dieta soran masban is felmerulnek olyan erzesek, hogy jaj, nem kene ennyit enni, de ha ez kifejezett buntudatot okoz, az nagyon nem egeszseges. Latod, mi a kereted, mennyit ehetsz, ha megsem mered leenni, azon segiteni kell.

Nem mindenkinek valik be egyebkent a gyakran keveset modszer, nem muszaj eroltetni. Ha termeszetesebb az, hogy harom nagyobb etkezesed van, es megy ugy is ehsegerzet nelkul, akkor maradj ennel. Nekem pl. kell, hogy "rendes" etkezesekbol alljon a nap, es mellejuk esetleg par szem mogyoro vagy hasonlo nap kozben mint nass, de nem tudnek ugy enni, hogy egy-egy falat csak, aztan majd par ora mulva ujra.

5 éve
#1519
name 1047
Sziasztok!
Ujonc vagyok az oldalon, ez a 6. napom.
Masfel evvel ezelottig mondhatni idealis testalkattal eltem az eletem - de az utobbi 18 honapban megtamadtak a kilok. Mas orszag es mas munka, gondolom ennek koszonhetem, hogy az addigi normal etkezesi szokasaimra se idom, se energiam nem volt - igy maradt a napkozbeni energia ital vedeles, es a napi egyszeri, de egy hadseregnek is elegendo VACSORA, altalaban este 10-11 korul. Ennek koszonhetoen jelenleg 22 kiloval vagyok tobb mint korabban. Mindezt 42 evesen. Az elhatarozas mar megvolt mikor ratalaltam az oldalra - igy roppant lelkesen vetettem bele magam a szamolgatasba :D
Viszont most ugy erzem, hogy szuksegem volna egy hatalmas nyaklevesre!
Minden este azt irja a gep, hogy boven alulteljesitettem a napi adagomat (titeket visszaolvasva tudom, hogy ez nem jo). Ennek ellenere komoly buntudatom van minden nap vegen, mert ugy erzem, hogy egesz nap csak zabaltam.
Igyekszem ket-harom orankent enni valami aprosagot - salatat, gyumolcsot, sonkat..stb. Minden reggel megtervezem az aznapi menumet. Es tarom is magam hozza ( ez nem okoz gondot, nem vagyok ehes, nem kivanok meg plusz dogokat).
A gond gondolom az, hogy korabban egesz nap azt vartam, hogy este legyen es ehessek, most meg abszolut nincs ehseg erzetem.
Szoval ertem en, hogy mi a gond, de ennek ellenere nagyon rossz minden este ugy aludni menni, hogy azt erzem keptelen leszek visszafogyni, mert ma is agyon zabaltam magam....:(

5 éve
#1518
name
reply to name's post #1513
Szia!
Ha ennyire rá akarsz menni a cukorbeteg témára, akkor ne csak a szénhidrátbevitelt csökkentsd, hanem figyelj arra is, hogy miből viszed be. Javaslom nézz után a GI-nek, a GL-nek, illetve a zsírok és mesterséges édesítőszerek inzulinszintre és koleszterinszintre gyakorolt hatásainak is (ha még nem tetted volna meg), továbbá a folyadékbevitel és mozgás szerepének az egészségre.
Sok sikert! :)

5 éve
#1517
name
reply to name's post #1515
Kedves Bojtika!
Anyai ágon sajnos mindenki cukorbeteg...Nálam is jelentkeztek tünetek, de laboreredményeim rendben vannak. Ezért gondoltam arra , hogy megpróbálok úgy étkezni mintha ! cukorbeteg lennék. Vagy elmúlaszja a diéta a rosszulléteimet vagy ha mégis beigazolódik és cukorbeteg leszek már eleve benne leszek a napi 160Ch étrendben. Nincs rosszullétem :) sokat olvasgattam a ketogén diétáról is, bár ahhoz még jobban csökkenteni kéne a Ch bevitelt :) mellette pedig emelni a bevitt zsiradék szintjét ... nagy dilemma ez... És igazad van ! Elkezdeni sosincs késő !

5 éve
#1516
name
reply to name's post #1514
Kedves Gonoszka1 :)
Köszönöm a biztatást !
Szép napot !

5 éve
#1515
name 3
reply to name's post #1513
Miért pont160 g?

És csak nézzed bátran a többi tápanyagot is. Ha ennyi CH-val megvagy, de zsíros dolgokat eszel mellette, akkor nem leszel párnátlan....:D
Én a kezdés idején 55 éves voltam. :D

5 éve
#1514
name
reply to name's post #1513
Szia! Sok sikert kívánok, és gratulálok az eddigi szép 9 kilós eredményedhez!

5 éve
#1513
name
Sziasztok! Olyan jó, hogy idetaláltam ! :)
Jó olvasni Benneteket , már így is jobb kedvem lett! Örülök az eredményeiteknek és inspirál, nekem is sikerülni fog ! A diétámat szeptember elején kezdtem el ,beállitottam magam 160gr Ch-ra. Mindennek a Ch tartalmát számolom, így igazából nem kell semmiről teljes mértékben lemondani. Inkább a mértékletesség elvének megfelelően variálni az ételeket :) a közel két hónap alatt 9 kg -nak sikerült búcsút mondanom :) Centiméterben igazán látványos a változásom derék- has tájékáról 18 centimétert karcsúsodtam ! Innen fogyok a leghamarabb :) bezzeg a fenék , csípő comb tájéka ragaszkodik a meglévő párnácskáihoz , bár combról is ment 4cm , csípőről 6cm. Olyan homokóra alkat vagyok, de kevésbé kigömbölyített formára cserélem tavaszra !!! Mindig akadnak jeles napok amikhez kötni tudjuk változásunk indíttatását, nekem a szülinapom adott távoli célt! Na meg a szerelem !!!! Nem új szerelem , meglévőőő 7 éve tartó !!! Kedves, jólelkű,mosolygós, vidám vagyok, de bennem bujkál a sexi , szenvedélyes nőőő , aki 46 évesen is szeretné elvarázsolni élete nagy szerelmét... Él bennem egy kép , ami nem egyezik azzal a képpel , amit látok , ha belenézek a tükörbe . Na most lehet megmosolyogtok :) visszaolvasva én is magamat ....Írok még.... szép estét Mindenkinek !

5 éve
#1512
name 4
reply to name's post #1509
Koszi, ez a rejtely mar furta egy ideje az oldalamat :)

Tehat ha jol ertelmezem, amig a kereten belul maradok osszessegeben, ott kezdodik a baj, ha annyi gyumolcsot eszem, amiben 40-50 grammnal tobb a fruktoz.
Emberi szamitas szerint mivel jobbara azt jelenti esetemben a gyumolcseves, hogy 2 narancs, egy alma vagy 200 gramm vegyes gyumolcssali, mivel ennel tobb nem ferne a keretbe, kb. rendben kene lennem. (Ezeket sem eszem minden nap, mondjuk heti haromszor.) Pl. ket narancsbol ugy 27 gramm szenhidratot eszem, ennel nyilvan kevesebb valamivel a konkretan fruktoz. Egy alma is ugy 25 gramm szenhidtat, a gyumolcssalatam 30 gramm. Osszessegeben is a szenhidrat all altalaban a markoimbol a legmesszebb a csik vegetol, 120-130 fole ritkan megy. Ennek nagy resze is foleg olyasmikbol, mint zab, bab stb. (Kiveve ma, amikor is sikeresen megoltem az ebedemet, es kenytelen vagyok muzliszeleten vegetalni :) )

Koszi meg egyszer a valaszt, es a tobbieknek is!

5 éve
#1511
name
reply to name's post #1510
Én se azt írom, hogy egyáltalán nem, csak tudni kell kezelni mennyiségileg a dolgot, mert sokan vannak, akik elég sok gyümölcsöt fogyasztanak. Nálam a vitamin- és rostbevitel már mellékes, mert nem abból szoktam bevinni (egyébként szerintem a normál adagot egyikből sem tudnám bevinni).
Most nézem, hogy ugyanazt linkelted Te is. :)

5 éve
#1510
name 3
reply to name's post #1509
Nincs vita! Ne egyszerre és ne sokat.

Én is ezt írtam, csak másképp fogalmazva.
A lónak erősen a túlfele, ha emiatti ijedtünkben egyáltalán nem eszünk gyümölcsöt.Táblázatot én is hoztam a 07-ben. .:D

5 éve
#1509
name
reply to name's post #1504
"A fruktózt, vagyis gyümölcscukrot a szervezet nem tudja glikogénné alakítani, csak a máj tud körülbelül 40-50 grammnyit tárolni. Ezért ne fogyasszunk egyszerre sok gyümölcsöt, mert a fruktóz könnyen zsírrá alakulhat."
Forrás:
http://www.biotechusashop.hu/enciklopedia/Sz%C3%A9nhidr%C3%A1tok/
Itt egy fruktóztáblázat is mellé:
http://m.cdn.blog.hu/ba/babykitchen/image/Frukt%C3%B3z%20egyen%C3%A9rt%C3%A9kes%20t%C3%A1bl%C3%A1zat%20%28szkennelt%20v%C3%A1ltozat%29.jpg
"A sok fruktózt tartalmazó étrend sokkal közvetlenebbül és gyorsabban vezet a máj zsíros túlterheléséhez a de novolipogenesis útján. Ennek következménye a májban a TG lerakódás, a VLDL felszaporodása és kiválasztása. A máj TG felhalmozódáshoz kapcsolódik a diacylglycerid koncentrációjának emelkedése, amely aktiválja az nPKC-t, és megszakítja az inzulin jelzőrendszert. A máj TG, illetve VLDL termelése feltehetően a máj inzulin-rezisztencájához kapcsolódik. Az étrendi fruktóz az étvágyat szabályozó hormonok (főként leptin, ghrelin) kedvezőtlen irányú befolyásolásával megnöveli az energia-bevitelt, hozzájárul az elhízási járvány gyors terjedéséhez."
Forrás: Prof. Biró György - A fruktóz története (Egészségtudomány, LV. évfolyam, 2011. 1. szám)
Azt is írja, hogy ez elsősorban az édesítésre használt fruktózbevitelt kellene korlátozni és a természetessel nincs baj, de külön fogyás alatti alkalmazásról már nem ír, az emberek nagyja (saját tapasztalat alapján) pedig gyümölcsökkel kezdi az egészséges életmódra váltást és van az a bevitel, aminél már zsírosodni is lehet ezektől (fogyás alatt is).

5 éve
#1508
name 3
Ez elég erősen biokémia, de az elején (nem latinul, és egy rövid bekezdésben) ott van, hogy a fruktóz inkább akkor káros, ha az élelmiszeripari édesítőként felhasznált formájában fogyasztjuk. Ez leginkább a szó szerint átvett amerikai eredetű szakszövegekre vonatkozik, ott elég nagy arányban fogyasztanak feldolgozott élelmiszereket. Nem véletlen a sok főzős műsor. Babot pl. ott sem látsz szárazon, azt is dobozból szedik.Na abban van a fruktóz-szirup. Nem a kis gyümölcskében.

http://egeszsegtudomany.higienikus.hu/cikk/2011-1/Biro.pdf


5 éve
#1507
name 3
reply to name's post #1505
Azért a gyümölcs kell! Mert azt nyersen esszük, és mert nemcsak cukor van benne, hanem értékes savak és egyebek is. Nyilván ugyanúgy nem kilószám, mint bármi más élelmiszert sem.

Nem hinném, hogy éppen a gyümölcs vágná haza a fogyásodat. A sárga kapszula és más írások hasznosak, de a testépítés tudatosságával dolgoznak. Azért nekünk hétköznapi embereknek, akik nem bemutatóra gyúrunk, hanem az egészségért, nem kell grammozni a fruktózt. Azt SEM.

http://mindenevok.hu/xylosolv-2/gyumolcsok-zoldsegek-fruktoz-es-glukoz-tartalma/

5 éve
#1506
name 3
reply to name's post #1503
Németországban láttam úgy 15 éve mindkettőt. Ott az Aldiba a törökök jártak vásárolni, és az eladótér gyakran szemetes volt. De voltak jó kajakonzervek, és jók voltak a saját márkájú kozmetikumaik. Amit a Lidliből hiányolok ma is.

5 éve
#1505
name
reply to name's post #1504
Szia! Tudom, hogy Bmatit kérdezted, de én is olvastam a sárga kapszulában és egyéb testépítő weboldalakon is, hogy a testünk a gyümölcscukrot alakítja át legkönnyebben zsírrá. Szóval jobb elkerülni, főleg ha valaki szálkás akar lenni. De Bmati majd kijavít ha tévedek :)

5 éve
#1504
name 4
reply to name's post #1498
Ezt tobbszor emlegetted mar, ki tudnad fejteni kicsit bovebben? Ha ilyesmire rakeresek, csak olyan irasokat talalok, amik arrol beszelnek, hogy ne egyuk mertektelenul a gyumolcsot sem, mert azert az is kaloria, meg foleg ugye szenhidrat. Ez idaig tiszta sor, de amit te mondasz, az inkabb arra enged kovetkeztetni, hogy a gyumolcs akkor is hatraltatja a fogyast, ha amugy mertekkel esszuk, azaz belefer a keretbe. Ennek mi az oka?

5 éve
#1503
name 4
reply to name's post #1502
Ha lattal Lidlt, akkor lattal Aldit is :) Tok egyformak :) A termekeik nagy resze pontosan ugyanaz, kisse kulonbozo csomagolasban.

5 éve
#1502
name 3
Én sem vagyok oda a húsért, néha muszáj a fehérjepor. A Lidl-ben kaphatóak olcsó és light tejtermékek, de oda elég ritkán jutok el. Aldit belülről még nem láttam a környéken, így azt nem ismerem.

5 éve
#1501
name
:D nos baba az nincs... :D
nem, sajnos a hízás az egy ennél hosszabb folyamat. kis gyerekként kezdődött, de soha nem volt kóros mértékű (BMI szerint), mindig ez a telihold képű gyerek meg fiatal voltam. emellé társult, hogy nem vagyok egy jellem óriás sem, már ami a kitartást illeti. aztán a hosszú évek alatt a vagy nagyon keveset vagy nagyon sokat evés meg a mozgás hiány megtette hatását. ennek szeretnék most véget vetni.

5 éve
#1500
name 4
reply to name's post #1499
Ha kb. ugyanakkor kezdodott a hizas is, akkor erdemes lehet megfontolni egy orvosi vizsgalatot. Az izles gyokeres es hirtelen megvaltozasa nem mindig veletlen. Mindenkinek valtozik persze az izlese elete soran, de jobbara nem ennyire es nem egyik pillanatrol a masikra.
Mondanam azt is, hogy utalhat terhessegre, de harom ev alatt az mar valoszinu kiderult volna :D

5 éve
#1499
name
reply to name's post #1497
Halat időnként eszem, főleg tonhalat sós lében... azt valahogy még mindig kívánom. De a többit nem igazán. Felvágottat sem. Én sem értem, de 3 éve egyik nap így ébredtem... :) Tényleg igyekszem legalább tejtermékkel kompenzálni a hiányt, mert ezeket szerencsére szeretem. De most jövök rá igazán, amióta beírok mindent, hogy milyen messze is vagyok napi szinten a fehérjével a normálistól... :/

5 éve
#1498
name
reply to name's post #1490
A gyümölcsökkel azért óvatosan a fogyás alatt, mert jelentősen hátráltathat. A banánban van sok jó mikrotápanyag, ami kell a szervezetnek, de fogyás alatt csak edzés után fogyasztanék belőle az izmok cukorraktárának töltése céljából. Édesítésként ezért nem jó a méz sem fogyás alatt.

5 éve
#1497
name
reply to name's post #1491
A tengeri halak sem mennek? Felvágottak közül a csirkemell-pulykamell-gépsonka sem?
Egyébként elég lehet a tojás és a tejtermékek, mellette növényi fehérjékkel. A túróra és a sajtokra viszont érdemes odafigyelni.

5 éve
#1496
name 4
reply to name's post #1495
Hát ha húsevés nélkül szeretnél makrókat kordában tartani, akkor igencsak meg kell szeretned a light termékeket. Máshogy nem nagyon fog összejönni, mert ahogy mondod, mire hús nélkül összeszedsz elég fehérjét, túlmentél jócskán a zsírból, vagy pl. hüvelyesek esetében a szénhidrátból.
A light tejtermékek pedig sajnos a legtöbb esetben drágábbak, és sokszor a minőségük meg gyengébb. De tartható velük a keret.

5 éve
#1495
name
reply to name's post #1494
Ja csak azzal meg megy a zsír is :D hacsak nem light. :D

5 éve
#1494
name 4
reply to name's post #1493
Erőltetni semmit nem kell. Próbálgatni lehet, hogy ilyen recept, olyan recept nem válik-e be, de ha nem esik jól, nem esik jól. Akkor marad a sajt sajttal :)

5 éve
#1493
name
reply to name's post #1492
Persze, hogy egyszerűbb. :D Próbáltam is enni, de több jön vissza, mint lefelé.... pedig régen sok húst ettem. De most már 3 éve tart ez a hús stop, egyszerűen nem kívánom és nem esik jól. Na de majd próbálom kitapasztalni, hogyan lehet.:) Köszi a tippet!

5 éve
#1492
name 4
reply to name's post #1491
Sokkal egyszerűbb csirkemellel összehozni a kellő fehérjemennyiséget, de semmilyen étkezés mellett nem lehetetlen. Tojással és tejtermékkel simán mehet, majd belejössz. Ha meg nem akar összejönni, akkor nem törvényellenes a fehérjepor sem :)

5 éve
#1491
name
reply to name's post #1488
Oké! Igyekszem! Inni könnyebb, mint a fehérjét bevinni. :) Húst nem nagyon eszem, egyszerűen nem kívánom, nem szeretem. Ellenben tejterméket, tojást szívesen, ebből próbálom pótolni, ja meg hüvelyesekkel.

5 éve
#1490
name
reply to name's post #1478
Nagyon jó édesítő a gyümölcs, főleg a banán !!!! cukor helyett bármit süthetsz vele, vagy nyersen is keverheted korpába, kölesbe, stb.

http://kaloriabazis.hu/recept/koles_banankenyer/742645_0_1

Ez kicsit az én "túlzásom", de ízlésed szerint variálhatod, sokaknak ízlett, akik elkészítették. Elrontani nem lehet, és tuti egészséges:)

5 éve
#1489
name
reply to name's post #1478
Én nem eszem fehérjeport, viszont egyik kedvencem , - édes is és fehérje is - és csak 106 kalória, de még lehetne csökkenteni... de minek:) néha csepegtetek bele steviát.

http://kaloriabazis.hu/recept/esti_cottage_nasim/821404_0_1

5 éve
#1488
name 4
reply to name's post #1485
Figyelj nagyon arra is, hogy igyál, amennyi csak beléd fér, folyamatosan növelve az adagot, és igyekezz rostosan enni.

5 éve
#1487
name
reply to name's post #1486
Köszi! Rendes vagy! A makrokkal még küzdök, a fehérje nem mindig jön össze, de igyekszem.

5 éve
#1486
name
reply to name's post #1485
Szia! Nyugodj meg, ez teljesen normális. A szervezeted meg fogja szokni, hogyha ezentúl kiegyensúlyozottan táplálkozol és megadod neki a szükséges kcal mennyiséget. Most valszeg kicsit tartalékolni kezdett, de ha kitartó leszel és figyelsz a keretre meg a makrokra, esetleg még mozogsz is, akkor hamarosan nagyon szép eredményeket fogsz elérni, ebben biztos lehetsz :)
Kitartás és türelem! Hajrá! :)

5 éve
#1485
name
Sziasztok!
Csak egy kis megnyugtatásért jöttem. :)
Alig egy hete számolom bőszen a kalóriákat, rendesen a BMR-em felett eszem kicsivel. Előtte hol ilyen napom volt, hol olyan... sokszor alatta ettem, sokszor felette jóval.
Most így egy hét után feljött 1 kg.
Olvastam több embernél, hogy vele is így volt a kezdetek kezdetén... remélem nálam is csak erről van szó.
Szóval csak 1-2 jó szót várok, hogy ez így normális. :)
Köszi!

5 éve
#1484
name 3
reply to name's post #1479
Én is vettem hasonló fehérjeport, míg utána nem számoltam.
Azt írják a terméklapon, 86% benne a fehérje. Tehát a 360 -os dobozban 301 gramm fehérje.
Egy kiló fehérjéhez ebből 7666 Ft-ért jutsz. Tehát drága...

A csirkemellben 24% fehérje van, tehát nagyjából 5 kg tartalmazza az egy kg fehérjét. Árban nincs 6 ezer Ft sem. Oké, nem csokis íze van... de fehérjét kapsz olcsóbban is, és valamit csak megeszel naponta az étrendben is.


5 éve
#1483
name 4
reply to name's post #1482
Koszi az edesitos linkeket, mindig lusta voltam osszebogaraszni oket, itt meg szepen egyben megvannak. Ezer hala.

5 éve
#1482
name
reply to name's post #1477
Melyik édesítőszert nem bírod? Azt kell megnézni...
Mesterséges édesítőszerek:
http://cukormentes.hu/mesterseges.html
Természetes édesítőszerek:
http://cukormentes.hu/termeszetes.html
A fehérje italra pedig annyit mondanék, hogy találhatsz mást is ehelyett. Arányában nagyon sok benne a szénhidrát és a zsír. A magas cukor- és zsírtartalma miatt pedig fogyást inkább hátráltatja, mint segíti. Az ilyen fehérje alapú italpor inkább tömegnövelésre való. Ha kevés a fehérjéd, akkor inkább tojásfehérjét fogyassz (sárgája nélkül).
Nem olcsó, de elvileg ez nem tartalmaz mesterséges édesítőt (csak steviát):
http://shop.builder.hu/kombinalt-izolatum-koncentratum-tejsavok/dymatize-all-natural-elite-whey-0-934-kg-p8903#details
Érdemes még az ízesítetlen fehérjéket megnézni, azokban nem szokott lenni semmilyen édesítőszer. Pl.: ebben:
http://shop.builder.hu/tejsavo-feherje-koncentratumok/scitec-nutrition-100-whey-protein-0-92-kg-p2669#facts

5 éve
#1480
name
reply to name's post #1478
Szia! Mivel én sem bírom az édesítőt, ezért tudom ajánlani a xilitet, aminek én egyáltalán nem érzem, hogy lenne utóíze, viszont az én ízlésemhez mérten, viszonylag elég sok kell belőle, hogy megfelelően édes legyen tőle az étel. Nekem jobban bejött a stevia, árban és édességben is jobb volt, mint a xilit és ennél sem éreztem utóízt,bár lehet, hogy a xilit egészségesebb, de steviából sztem kb negyed annyi kell ugyanolyan édes ízhez, mint a xilitből. Érdemes mindkettőt kipróbálni :)

5 éve
#1479
name
reply to name's post #1477
Szió!
Ez az a fehérje -> http://shop.rossmann.hu/egeszseges-elet/fogyokuras-szerek-es-lugositas/fogyokura/well-mix-ital-csoki-cappuccino-360-g
Nekem ez a csoki-cappuccino ízű volt a legfinomabb, de van még túró-áfonya vagy bourbon vanília ízűben is. Remélem ízleni fog :)

5 éve
#1478
name
Az édesítővel nekem is bajom van....a héten sütöttem egy zabkorpás szeletet magamnak, hogy reggeli helyett majd abból viszek a munkahelyemre, az első ami cukorral és mézzel készült nagyon jó lett, de a második adagot csak édesítő folyadékkal ízesítettem, hogy ne legyen benne cukor....és nem bírom megenni. Mindenki szerint nagyon finom (szóval csak nem lett borzasztó) de érzem rajta azt az utóízt, amit az édeske ad, és nem bírom megenni.
Ha nem édesítővel akkor mivel lehetne még a cukrot kiváltani? Xilit az mennyivel jobb?

5 éve
#1477
name
Fanni 13 belinkelnéd azt a rossmannos fehérjét ami cukorral készül? Sajnos nem bírom az édesítőt,így eddig bármilyen fehérjét próbáltam nem tudtam meginni.

5 éve
#1476
name
reply to name's post #1473
Szia!
Én sokáig a rossmann-os well mix fehérjét vettem, mert szerintem árban és ízben is elég jó, de ebben a kcal viszonylag sok(egy adagban kb. 236 kcal), mert cukorral készítik és 1,5-ös tejjel ittam. szóval én csak addig vettem ezt, ameddig csak fogyáshoz kellett, hogy meglegyen a szükséges fehérjém és így kiváltottam vele a vacsorát.
Az utóbbi időben a Biotech USA étcsokis Ultra Loss fehérje turmixát iszom, ebben kevesebb a kcal (96 kcal), mert ezt vízzel kell készíteni és édesítő van benne. Nekem ez csak azért nem vált be annyira, mert nem bírom az édesítő ízét, ezért kellett kb 3 nap mire megszoktam, de szerintem jövő hónapban kipróbálom a scitec egyik fehérjéjét, de csak az íz miatt :) Egyébként szerintem az az egyik legfontosabb szempont, hogy tejsavó fehérjéből készüljön és hogy ne kínszenvedés legyen meginni, egyébként elég sokféle van a piacon, szóval biztosan találsz olyat, ami megfelel :)
Egyébként nekem sokat segített a délutáni/esti édesség vágyam leküzdésében és nagyon jól csillapítja az étvágyat, szóval én csak ajánlani tudom :)

5 éve
#1475
name
A krómot elkezdtem szedni, és mintha jobb lenne. (kevesebb szomjúságérzet) De mihelyt hazamegyek, kölcsönkérem a családi vércukorszintmérőt egy ellenőrzésre.
A fehérjére meg azért gondoltam, mert ritkán de vannak olyan napok mikor nincs meg a minimális fehérje bevitel :) (mondjuk egy olyan napon ahol nincs csirkemell vagy hal, hanem inkább zöldségek)

5 éve
#1474
name 9
reply to name's post #1473
Pedig ez lesz az életmódváltás alapja.....chipps és csoki száműzése a napi csipegetésből. Fog az menni, majd meglátod!

Én még nem vettem fehérjeport, mert a kajával simán beviszem a szükséges fehérjét, szeretem a csirkét, és egyelőre fogyogató stádiumban vagyok már több mint 1 éve. Tervbe vettem már, de ahhoz el kell érnem azt a súlyt, ahonnan kezdődhet az izomépítés.
Én nem kóstoltam még egyiket sem, de nagyon sok féle van fenn a neten is, érdemes utána olvasgatni, de szerintem az első szakaszban amikor fogyni akarsz, és eszel elég fehérjét, nincs szükséged porra.
Induljon meg a súlyod lefelé, ráérsz még ezen gondolkodni.
Legyen először rutin az új kalóriakeret. Tapasztald ki hogy amit főzöl hány kalória, mérd és jegyezd a receptjeid közé.
Tekintettel a már ezelőtt mért emelkedett cukorszintedre én ajánlom a Bio-Króm-Diát kiegészítőnek.

5 éve
#1473
name
Köszönöm a tanácsokat... :) Az éhséggel nekem sincs gondom, ellenben a nassolásvágyat nehéz legyőzni. Segít, ha "betervezek a napba egy tízórait meg egy uzsonnát (joghurt vagy gyümölcs) de a régi szokásokat nehéz legyűrni...(chips, csoki hiányoztok:D)
Fehérjeporokon nemrég kezdtem el gondolkodni, az lenne a kérdésem, hogy érdemes e diéta mellé fogyasztani, és ha igen akkor milyen tudnátok ajánlani? (jelenleg nulla ismeretem van a dologról)

5 éve
#1472
name
reply to name's post #1468
Köszönöm!

5 éve
#1471
name
reply to name's post #1470
Rendben! Köszönöm szépen! :)

5 éve
#1470
name 4
reply to name's post #1469
Enni messze nem csak éhség miatt eszünk, nem vagyunk állatok :) Ha plusz kalória kell, rágcsálj diót, mogyorót, akármilyen olajos magokat. Úgy 10 szem már vagy 100 kalória, és marhára nem kell hozzá éhesnek lenni, hogy ennyi lecsússzon. Egészséges is, semmit nem veszítesz vele. Ha úgyis sportolsz, utána ihatsz fehérjeport is, húsevés nélkül bizonyára túl alacsony a fehérjéd is, két légy egy csapásra. A salátádra keverj olívaolajos vagy kókuszolajos öntetet, és megint beljebb vagy. Ez annál is inkább fontos, mivel a bennük lévő vitaminok egy része megfelelő mennyiségű zsír nélkül nem szívódik fel. Ezeket az olajokat használhatod egyébként is, pl. akár a zabkásádba is tehetsz egy kanál kókuszolajat, krémesebb lesz, és jóval több kalória. Szintén a salátába keverhető rizs is, vagy épp bab, megint plusz kalória. Nem olyan bonyolult dolog ez.

A melled pedig nem a fogyástól, hanem a koplalástól fog eltűnni. Gondolom lehet vagy 1400-1500 a BMR-ed, ehhez képest 900 kalóriát eszel, és akkor még a sporttal elhasznált kalóriákról nem is beszéltünk. Így a szervezeted nem onnan fog fogyni, ahonnan szeretnéd. Ha ésszel fogysz, akkor szebben is fogysz. Valamennyit mindenképpen csökken a körméret persze, ha súlyvesztés van, de jó esetben azért, mert a hátadról tűnik el némi zsír, nem a kosárméretedből.

5 éve
#1469
name
Halihó!
Luca vagyok, 21-éves, medikus hallgató. 171cm-hez nem társul tökéletes test, van rajtam kb 10kg felesleg, ráadásul sajnos az első évben felszalad 4-5kg az egyetemi,ülő és magoló életmód miatt. Most viszont nem olyan húzós a suli, ezért teljes elszántsággal minden nap sportolok (heti 4x-kondi, a többi itthoni tornázgatás) és akárhogy is igyekszem, nem tudok többet enni 900-1000kalóriánál. Tudom, hogy ez nem jó dolog, de nem vagyok éhes... Egy hét alatt 1,5kg fogytam, de tényleg nem szándékos a koplalás, egyszerűen csak imádom a zöldségeket, néha egy kis gyülmölcs a zabkásámba, és ritkán egy kis csirke vagy hal. Egyszerűen nem szeretem a húst, ritkán is eszem. Van egy nagy félelmem, ami tudom, butaságnak hangzik, de rettegek, ha lefogyok, az a nem túl sok mellem is, ami van el fog tünni. Valakinek van/volt ezzel kapcsolatban valami jó tanácsa/tapasztalata?

5 éve
#1468
name 4
reply to name's post #1467
Vannak karakterek, amiket valamiért visszautasít a rendszer, ne kérdezd, miért. Bojtikával anno többször is jártunk úgy, hogy írtunk két A4-es oldalnyit, majd elküld, és puff, az egész eltűnt. Akkor asszem' az aposztróf volt a probléma, ahogy ebben a mondatban is láthatod, ez mostanra már oké. De biztosan van még most is olyan, amire ugrik a rendszer.
Másik eshetőség, hogy túl sokáig volt nyitva az oldal a gépeden, és kiléptetett.

Amíg rá nem jössz, mi a konkrét gond, egyrészt mindig frissítsd a fórumot, mielőtt írsz, másrészt ha befejezted, amit írtál, másold ki az egészet, és csak utána nyomd meg a Küld gombot. Ha nem jelenik meg, nem kell újra begépelned.

5 éve
#1467
name
2-szer írtam hosszabban de nem litàniàt...màsik is írtak ennyit

5 éve
#1465
name
Sziasztok!mitől van az hogy nem jelenik meg a teljes üzenetem?,csak 4 szó?szabott a karakter?

5 éve
#1464
name
reply to name's post #1461
Szia! Én is üdvözöllek közöttünk! Incihez még azt tenném hozzá, hogy olvassad el a kötetlen csevegés topikban az 5543-as, és 5544-es hozzászólásokat, mert nagyon fontos, hogy a kereted jól legyen beállítva! Ha az olvasgatás után vannak kérdéseid, akkor szívesen segitünk! Sok sikert!

5 éve
#1463
name 9
reply to name's post #1461
Üdv a csapatban :)
Receptet azt találsz nálunk dögivel, de ne gondold, hogy csak és kizárólag az egészséges receptek vannak fenn az oldalon, és azt se gondold, hogy az itt talált receptek kalóriaértéke minden esetben jó.
A fórumon csevegve esetleg megismerhetsz pl. új eljárásokat a sűrítésre, rájöhetsz hogy a rizst nem kell olajon megfuttatni hogy megfőjön, vagy hogy melyik zsiradék egészséges, és melyik nem annyira ajánlott.
Meglepődhetsz, hogy egy "normálisan" elkészített töltött káposztában mennyire kevés a kalória, a sült oldalasban pedig utolsó számításom szerint 100gr-ba 430kcal van elrejtve.
Ha megnézel 2 rántott húst, sem az elkészítése, sem a kalóriája nem azonos.
Mi arra törekszünk, hogy a megevett kaják kalóriáját minél pontosabban megismerjük, és ezzel a tudással annyit együnk ami éppen elég ahhoz hogy a BMR-ünket fedezzük vele, és akkor fogyunk, vagy esetleg éppen annyit hogy a súlyunkat tartsuk, és ne hízzunk.
Ezt megteheted akkor is, ha megtanulod felvinni a receptjeidet elpárolgással, és máris kiderül majd mennyit ehetsz ha nem akarsz hízni.
Ezzel kezdjed, és az olvasással. Olvasd el az oldal minden tudnivalóját. A receptírás is fenn van, csak el kell olvasni.
Használd a böngészőt egészséges ételek keresésére, és készítsd el őket.
Tanuld meg, melyik az a recept, amit ezen az oldalon olvasol, és helyes a kalóriaértéke....mert bizony sokszor nyúlnak a kezdők rossz recepthez, amiben nincs elpárolgás, vagy amibe a főzővizet is felvitte az alkotója mindenestül.

5 éve
#1462
name 9
reply to name's post #1459
Próbáljuk meg.
Én sokkal idősebb vagyok (57) és 105-ről kezdtem.
Első 9 napban feljött 3 kg. utána 1 hét alatt lement 2. Újabb hét elteltével visszajött 1.
És ez így ment 1 évig, amíg le nem ment összesen 34, és egyszer sem hagyott el a lelkesedésem.

Tudod...a pszichológushoz sem jelenthet be mást senki, sem feleség, se gyerek...senki nem kérhet időpontot másnak. A betegnek magának kell akarni a kezelést, mert ellenkező esetben úgysem fog használni.
Ez az életmód váltás dolog is hasonló.
Neked kell akarni, és akkor menni fog. Ha nem akarod, nem fog menni.
Nem kellenek ide szurkolók, magadnak szurkolj!
Mi csak segíteni tudunk, ha elakadnál, és nem találod a megoldást.

5 éve
#1461
name
Sziasztok!
Gondoltam bemutatkozok ha már itt vagyok pár hete az oldalon. 26 éves vagyok, 82 kiló, ami bizony nem pár hét alatt gyűlt össze. Az igazság az, hogy mivel beteg gyerek voltam és többször műtöttek (veseműtét vakbél és szemműtét) egészen húszéves koromig nem volt baj a súlyommal, sőt nagyon sokáig pont, hogy betegesen sovány voltam. A változás valahol 20 éves korom körül volt, mai napig nem tudni mitől (volt ott egy nagyobb lelki válságom, valamint hormontartalmú fogamzásgátlót kezdtem el szedni, na meg hát az "egyetemista nassoló életmód" sem használt) elkezdtem hízni.
Egy darabig mindenkinek tetszett, hogy végre "kikerekedtem" de nem igazán tudtam úrrá lenni a dolgon. Évek óta próbálkoztam, edzéssel, meg kezelésekkel, de nem igazán volt tartós az eredmény.
Most jutottam el arra, hogy nincs helye további önáltatásnak, bizony életmódot kell váltani, nem csak ideid óráig diétázgatni, meg néha eljárni edzeni. Mivel genetikailag sajnos hajlamos vagyok a cukorbetegségre, és már mértem magamnak sajnos emelkedett vércukrot, most akarom megállítani a folyamatot, amíg még tehetem.
Alapvetően állómunkát végzek (patika) és mikor dolgozom későn érek haza így napi szinten nem tudok edzeni (heti 2-3 alkalom) Leginkább gyorsan elkészíthető egészséges receptek érdekelnek (amik ehetők is , mert vőlegényemre is kell főznöm akit egy napi fizikai munka után nem fogok tudni salátával lekenyerezni :P) Szívesen megismerkednék másokkal is itt, hogy esetleg biztathassuk egymást.
Bocs a "szófosásért" üdv mindenkinek :)

5 éve
#1460
name 4
reply to name's post #1457
Könnyen lehet, hogy rosszak voltak a beállításai. Kötetlen cseveges, 5543 és 5544 számú hozzaszolas segít kideriteni.

Ha pedig nagyon ragaszkodok a kilók, egy orvosi kivizsgálás sem arthat.

Sok sikert!

5 éve
#1459
name
Vagy ha van olyan aki hasonlóan hozzàm nehezebben indult meg a fogyàs,de sikerült lefogyni...Nagyon kellene egy kicsike lelkesìtès,hogy sikerülhet nekem is

5 éve
#1458
name
Vagy ha van olyan aki hasonlóan hozzàm nehezebben indult meg a fogyàs,de sikerült lefogyni...Nagyon kellene egy kicsike lelkesìtès,hogy sikerülhet nekem is

5 éve
#1457
name
Sziasztok!Èn most màsodik nekifutàsra kerestem fel az oldalt újra.Sajnos 4hèt utàn elkeseredtem,ès abbahagytam a kalóriaszàmolàst.Nem mindíg sikerült betartani a keretet,nagyon minimàlisat fogytam,4hèt 1.5kg.38éves 94kg.önbizalom semmi.......De nem adom fel.Kislànyom születèse óta(8ève)30kg rajtam ragadt.Esetleg nincs vki akivel együtt csinàlhatnàm a diètàt,akivel megbeszèlhetnèm a tapasztalatokat....stb

5 éve
#1456
name
reply to name's post #1450
Felisha!ugyanezt éltem meg pár hete bár én futottam 90 kilósan is .Jó inkább kocogtam de lomha voltam és fájt minden csontom utána.Most már könnyebb ,de az én lánykám ugyanezt az akciót lenyomta.Olyan büszke vagyok rá még sírtam is örömömben.Mondjuk én az ovis évzárón is sírok! :) hajrá én nagyon szeretek mozogni olyan jó érezni hogy élek és próbálom feszegetni a saját határaimat amikor már nem bírom csinálok ,még egy kicsit csak hogy megmutassam megy ez !

5 éve
#1455
name 3
További észrevétel:

Nem rossz. :D
Igaz, a mozzarella elég közel áll a túróhoz, de összesen a napi fehérjéd 3/4 részét látom, bevitted a reggelivel.
Az édesítőszerek használata fenntartja a cukorcsapdát, azaz az édes íz iránti vágyat. Aki ezt is mérlegelte, ám használja. Én inkább mindenestül igyekszem csökkenteni az édes ízt, mert hajlamos vagyok beleesni a cukros pikszisbe. :D

Kedvesen kitaláltad, hogy majd akkor fogsz edzeni, ha már lefogytál, nehogy sérülést szerezz be. Láthatóan tartod is magad ehhez, mert ülve "főzöl". :))) Nem sok háziasszony vagdos ülve zöldségféléket. Kényelmetlen! :D
Fennáll a veszélye annak, hogy az edzés nélküli fogyással "szerzett" bőrlebernyegeket nagyon nehéz lesz utólag izomzattal kitölteni.

De akárhogyan is, nagyon szimpatikus vagy a videón, impozáns az az energia, amit ebbe az egészbe beleölsz, és kívánom, hogy elérd a kitűzött célodat! :D

5 éve
#1454
name 3
reply to name's post #1453
Sikerült megnyitni.

A pulykamell sonka sokkal inkább feldolgozott fehérje, mint a fehérjepor... és ha a fehérjetartalmát veszed alapul, a fehérje kilója mindenképpen 4 ezer Ft körül van. Én is hadakoztam jó darabig, de végül is beláttam, hogy kell az a beruházás, és akkor az sem gond, ha nem telik színhúsra.

Én a napot szeretem zabkásával indítani. Annak befogadására már 2 óra ébrenlét is elég.
Nyers zöldségfélét semmiképpen nem kívánok reggelire, de húst vagy készítményt végképp nem.
Még eddig soha nem reggeliztem 500 kalória fölött.

Tudom viszont, hogy sokan még pizsamában rohannak enni, és lehetőleg komoly mennyiséget. Embere válogatja.

Most folytatom a videód megnézését. :D Alaposan szeretném megismerni ezt az ételt, nálam lehet, ebéd vagy vacsora lesz belőle. :D

5 éve
#1453
name
Sziasztok!
Újabb videót tettem fel. Komplett fogyókúrás reggeli 500kcal alatt. Akit érdekel megnézheti. https://www.youtube.com/watch?v=iMHalWh5JjM

5 éve
#1452
name 3
reply to name's post #1450
Csak írj ilyeneket máskor is, egyrészt Veled örülünk, másrészt akik itt olvasgatnak, látják, hogy milyen öröm a mozgás. :D

Tényleg tökjó.

Én pedig pinterest-en kaptam kis edzést. Négy gyakorlat, de más, mint amit eddig ismertem. Megpróbálom valahogy megosztani.

5 éve
#1451
name
reply to name's post #1450
Persze, hogy jó érzés volt, hogy könnyebben mozogsz! Gratulálok hozzá, és csak így tovább!

5 éve
#1450
name
Nagylányom tegnapelőtt kb fél óra alatt megtanult tekerős bicajon egyedül, pótkerék nélkül menni a futóbringa után. :-O Lehalok ezen a kiscsajon! Tekeri, mint az őrült :-D úgyhogy sikerült elkapnom egy pár percet, amíg a kicsire apa vigyázott, én meg futottam a nagy mellett. Olyan jó volt!!! Lehet, hogy mégsem utálok futni? :-D A bokám még marha gyengusz, a cipőm is gagyi, nem vittem túlzásba a dolgot, de meg kell állapítanom, hogy szabadon futni sokkal könnyebb, mint az ellipszisen tekerni. A férjem szerint pattogtam, mint a gumilabda :-D
Olyan jó érzés, hogy képes vagyok megmozdítani a testem úgy, ahogy én akarom, és szinte nem érzem a gravitációt! Szuper volt!
Bocsi a blogért, de muszáj volt megosztanom veletek, annyira pozitív élmény volt!

5 éve
#1448
name
reply to name's post #1446
Jaja! Cipőből is kettő van, egy téli, egy nyári :-D Nagyon szeretem a hordozókat, és bizony egyféle nem elég. Más kell a pici babához, és más a nagyobbhoz, csatos hordozó kell a leszállok-felmegyek gyerekhez. Mindhármat használom igénynek megfelelően. Másrészt azért sem adom el a kisbabásat, mert még szeretnénk legalább egy gyerkőcöt, akkor meg nem akarok vadászni egy jó, betört kendőre. Rendben, babakocsiból csak kettőt használok, az esernyő kocsit tényleg el kéne adni, de az egyik kocsival (5ezerért barátnőtől gubizott Peg Perego) akkor megyek, amikor mindkettő kocsizik, a nagy rááll a lábtartóra, a kicsi ül a kocsiban, cekker befér alulra. Dombon lakunk, ez elmegy kisebb erőnléti edzésnek is :-D A másik - most, hogy jobban megnéztem a futókocsikat- elmenne annak. Háromkerekű, rugós, nagy kerekekkel. Natessék! Az egész banzáj nem került többe, mint 40eFt kendőkkel, kocsikkal együtt, szóval annyira szerintem nem gáz :-D Lehet, a háromkerekűt kipróbálom először gyorsabb sétával, hogy mennyire rugózik az a rugó, aztán meglátjuk. Megpróbálom rávenni a nagyot, hogy bringázzon valamennyit mellettem, vagy az ő 20 kilóját veszem a hátamra, és akkor gggyyyorsssan sétálok.
Bébicsősz nincs. Nem is lesz. Se pénz, se bizalom. Anyósom....hagyjuk. A kicsit még nem is látta, nem jön el megnézni, mert a párjával bulizik, pecázik, mindegyis, mindenkinek jobb, ha távol van. A Zuram hajnaltól késő estig melózik. Imádom a kölköket, de néha elszabadulnék egy órára...
No jó, a futópad sanszos, hogy hülyeség, ráadásul még hangos is, úgyhogy nem lesz. Súlyzó sem kell, van egy 10 kilós, meg egy 20 kilós, bár azok néha elszaladnak ;-)
Igazából már a résztávot teljesítettem, 1 kiló híján annyi vagyok, mint a két gyerkőc közötti időben. Most már csak azért küzdök, hogy eljussak a Detti előtti fomráig. Az meg sitty-sutty "csak" 10 kiló (Na jó, csak 6, ha erősítek.)

5 éve
#1447
name 3
Ja!!! A sima mechanikus futópad rém hangos, úgy tudom.

5 éve
#1446
name 3
Felisha, a fogyasztói társadalom mintha túl nagyot fogott volna rajtad.
Mégis 3 hordozókendő mi a bánatnak kell?

És hány kocsit tolsz egyszerre?
A lányom adta-vette a kocsit, mikor milyen kellett, a futósat tartotta meg végig.

Egy bringa-utánfutóval még mindig nem tudsz futni.
Nagyon meg kell nézni, hol akarod használni. Ami igazán jó, azzal nehéz kanyarodni, és habár stabilizálja a biciklit is, elég széles bicikliutat igényel. Autók közé nem mennék vele, főleg ha gyerek(ek) ül(nek) benne. Nem csak azért nem, mert nem kell a forgalomban bénázni vele (lásd járdaszél például), de forgalmas helyen használva, éppen a kipufogógázok sűrűjébe tunkolja a benne ülő gyereket.

Utánfutó helyett érvelj azzal, hogy a gyerkőcök mellett formában kell maradnod, és bébicsőszt is meg lehet spórolni, ha így tudod vinni futni. És adj el egy kocsit a már meglevőkből.

5 éve
#1445
name
Sziasztok!
Ha valakit érdekel: Cukor alternatíva: Xylitol vs. Erytritol, kipróbáltam
https://youtu.be/HIp_GehyUog

5 éve
#1444
name
reply to name's post #1441
A futást csak példának hoztam. Lehet biciklizni, úszni, ellipszis trénerezni, stb. is.
Futógépnem nem sok értelmét látom. Esőben lehet rajta futni, egyébként pedig kinti futás, mert nehezebb kint futni, mint futópadon, plusz nem olcsó. Egy normális futócipő pedig így is úgy is kell.

5 éve
#1443
name
reply to name's post #1442
A kisebbik kölök elég jól bírja a babakocsit. Láttam már ilyen cuccot, meglátjuk a "Zapjuk" mit szólna hozzá, de van egy sejtésem, hogy akkor a másik három babakocsit kéne eladnom :-D Kicsit kezd felmenni az agyvize a 10. hordozókendő, és a 3. babakocsi hallatán, szóval óóóvatosan kell kérdeznem :-D Lehet, majd inkább olyan biciklis utánfutót adagolok be, és én leszek a riksás Orsi, alias igásló. Arra talán könnyebben rábiccent a ház ura :-D
Igen, olvastam rólad már a fórumon, és le a kalappal! Nagyon jól nyomod a dolgokat!

5 éve
#1442
name 3
Felisha! Futó anyukáknak találták ki a három kerekű gyerekkocsikat.
Azokat, amelyeknek mindhárom kereke egyforma, elég nagy méretű.
Próbálok képet hozni

(Mi az, hogy "valami itthonit csinálni"... én 26 kilót fogytam itthoni edzésekkel. És még intenzív se nagyon volt, mert 55 évesen kezdtem. Igaz, jó régen elég sokat sportoltam.) :)))

Utólag ideszerkesztve: a Jogger babakocsi-ra keress rá!

6 éve
#1441
name
reply to name's post #1440
Köszi!!! :-)
Ez a legnagyobb baj, hogy futni egyáltalán nem tudok lemenni. Gyerekkel a hátamon tilos, mert a fejecskéjét összeráznám, nélküle meg nem tudok, nincs, aki vigyázzon rá :-s Tudom, hogy -bár utálok futni, de- a futás lenne az egyik leghatékonyabb, meg legsokoldalúbb módszer minden bajra, de ez még nem jön össze :-(
A futógép mennyire hasznos? Érdemes venni, vagy hagyjam a fenébe? Esetleg olyat érdemes venni, ami amiben csak ellenállás van, de nem hajtja motor a szalagot? Mondjuk ez anyagilag még el is érhető...
Megpróbálok valami itthonit csinálni...

6 éve
#1440
name
reply to name's post #1439
A súly önmagában nem mérvadó. A testzsírszázalékot érdemes mérni, akkor tudni fogod, hogy miből fogysz vagy nem fogysz. 7 pontos testzsír mérés (ez két emberes, de ez a legpontosabb):
http://www.tesztoszteron.hu/testkompozicio_no7.php
Értékeléshez:
http://www.tesztoszteron.hu/taplalkozas_elmelet_kalkulatorok_testkomp.php
Ha mérlegbe látsz beépítve ilyet, akkor se azon mérj, mert köszönőviszonyban sincs az eredeti értékkel.
Intervallumozni lehet alacsony intenzitású intervallumokkal is (pl.: gyors gyaloglás és séta váltva), közepes intenzitású intervallumokkal is (pl.: kocogás és gyaloglás váltva), illetve magas intenzitású intervallumokkal is (gyors futás és lassú futás váltva). Könnyűvel érdemes kezdeni, majd közepesre váltani és így ezekkel egy alap állóképességet tudsz szerezni (alap alatt azt értem, hogy képes leszel a zsírégető zónádban mozogni min. 30 percet folyamatosan megállás nélkül). Magas intenzitású intervallumokhoz pedig ne kezdj hozzá, amíg nem vagy képes erre (futásnál 30 perc alatt min. 5 km, biciklizésnél 45 perc alatt min. 16 km).
Az elején a fegyenc amúgy sem a zsírégetésről szól, ilyenkor érdemes több zsírégető zónás aerob edzés vagy intervallum edzést csinálni, majd ahogy nehezedik a fegyenc, úgy érdemes fokozatosan csökkenteni ezeket (heti min. 1, de inkább 2-3 akkor is maradjon).
Tiszta zsírt nehéz leadni, de izmot felszedni még nehezebb lesz! Izomépítéshez a súlyzós edzés jobb, de valamennyit fel fogsz tudni szedni saját testsúlyos edzésekkel is, de lassabban. A súlyod pár kg-ot úgyis fog fel-le ugrálni súlytartónál is, de emiatt nem kell aggódnod. 2-3 havonta viszont érdemes nézni a testzsírszázalékod, hogy lásd, hogy jó irányban haladsz-e. 70%-ban úgyis az étkezésen fog múlni a dolog.

6 éve
#1439
name
reply to name's post #1438
Uhhh... Így néztem ki 65 kilósan, a második terhesség előtt: http://kepfeltoltes.hu/view/150430/179898_10201645383280872_376748531_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Azért ez közel nincs az ideálishoz...:-s Vagy úgy érted, hogy a kiló marad, zsír megy, izom jön helyette? Hm. Nem rossz ötlet ;-) No mindegy, azért örülnék, ha legalább odáig eljutnék, bár most 69 kilóval jobban nézek ki, mint a képen akkor...
Igen, elkezdtem az erősítést is, és ez a fegyencedzés nagyon bejön! Még nagyon alap szinten állok vele, de tetszik, hogy fokozatosan lehet vele erősíteni. Az intervallra is gondoltam, de még lelki erőt kell gyűjtenem hozzá...
Köszönöm a tippeket! Nagyon sokat segítetek vele!!!

6 éve
#1438
name
reply to name's post #1435
Szia!
Szerintem 64-65 kg alá nem kellene menned fogyás terén. Ott átállni súlytartóra. Közben heti min. 3x10-45 percet intenzíven(!) erősíteni, mellette pedig heti 1-3x30-60 perc zsírégető zónás aerob edzés (illetve ha az nem fér bele, akkor közepes vagy magas intenzitású intervallum edzés, utóbbit csak akkor, ha már van némi állóképességed a zsírégető zónás aerob edzésektől).

6 éve
#1437
name
reply to name's post #1436
Köszi! Igen, eljutottam, és nagyon jó leírások!

6 éve
#1436
name
reply to name's post #1435
Szia! Üdvözöllek közöttünk! Ha kérdéseid vannak, akkor kérdezzél! Eljutottál már a kötetlen csevegés topikban az 5543-as és 5544-es hozzászólásokig? Ha nem, akkor javaslom elolvasásukat! Sok sikert!!!

6 éve
#1435
name
Sziasztok!
Volt egy pici időm olvasgatni a topicokat, most találtam ezt, és mivel lesznek még kérdéseim - gondolom :-D -, egy ideig még itt leszek legalább olvasóként, meg amúgyis illendő bemutatkozni.
Orsi vagyok, 38 éves, 168cm/ jelenleg 69kg, két gyerkőc anyuja (Detti 4,5, Gyurka 1 éves, és tervezünk harmadikat is)
Világ életemben olyan voltam, mint tavasszal a kukac. Felnőtt koromban általában 48-50 kilós voltam. Tesi szakon végeztem, szóval nem voltam ropi, de bicepsz pajti sem ;-) Inkább az úszás, meg a szertorna ment.
Egyébként íjásztam (olimpiai íjászat), úsztam, RSG-ztem versenyszerűen, néha szertornáztam, meg még pár sportot kipróbáltam. Az atlétikát utttálllom :-s max hosszútáv futás, meg az ügyességi ágak jönnek be.
Most a terhességek alatt rámrakódott "némi" felesleg, a legutóbb 86 kilóval jöttem ki a kórházból, ezt szeretném lefaragni, hogy a harmadik terhességet már max 55kg-al kezdjem (legyen hova hízni :-D)
Nincs túl sok időm edzeni, meglehetősen korlátozott a napirend, úgyhogy vettem egy ellipszisgépet, meg -a gyerekekkel töltött "egyéb sport"- mellett youtube-ról szoktam néhány edzést elvégezni (erősítés)
Naponta kb 1,5 órám van edzeni, letusolni, ebédelni, és leülni egy percet. ebbe kell belevarázsolnom az edzéseket. A többi idő a gyerekeké. Szerencsére Detti hajlik rá, hogy velem edzzen, és már pár felülést engedélyez megcsinálni anélkül, hogy közben kelljen neki "valami nagyon fontos" (inni kér pl...)
Én a suliban megmondtam, hogy a tízparancsolatot már megtanultam a hittan órán, a kisdobosok akárhány pontját már nem fogom (hűűű, de nagy balhé volt belőle :-D )
Még egy fontos dolog rólam -gondolom feltűnt ;-) : szómenésem van, ezért bocsi :-) A fiúk úgyis tudnak szelektálni, a lányok meg szeretik a novellákat ;-)

6 éve
#1434
name 3
Szegény Anyu elvégezte a marxista esti egyetemet, hátha... de ezzel együtt sem léptették elő osztályvezetővé, viszont a vizsgák előtt kezdte álmában csikorgatni a fogát. Jó fogai voltak, a pontos illeszkedés miatt ekkor kezdtek el kilazulni, azután már jöttek a problémák.
A jóég tudja, miért akart főnök lenni, de még öregkorában is sérelmezte, hogy mást neveztek ki. (Magánemberként nem hozott jó döntéseket, de ettől még lehetett volna középvezető talán, mert lettel volna fölötte elegen. De biztos, ami biztos, én ezen már nem török a fejem.)

6 éve
#1433
name
reply to name's post #1426
A megfelelő étkezéstől lesz vékony a derekad elsősorban, a derék edzésétől az izom tónusossága nő. Erősen genetikus, hogy milyen derekad lehet.
A munka elmegy (nehéz, de nem kibírhatatlan és gyengén fizet), de amíg nem találok egy normálisat, addig muszáj vagyok ezt csinálni. Mellette még tanulok is, de azzal még nem sikerült elhelyezkedni.

6 éve
#1432
name
reply to name's post #1429
Ne izgulj! Ezeket a mozgalmi nótákat úgy belénk verték, hogy időnként nálam is előjön a vöröscsepel, meg a párttal a néppel, meg a fényes szellők stb. De szerencsére csak ritkán. Én voltam kisdobos, voltam üttőrő is, de bevallom, hogy egy percig sem vettem komolyan (a neveltetésem sem ilyen volt). És aztán amikor egyházi gimibe kerültem, akkor szerencsére elkerült a KISZ. A munkahelyemen meg amikor a be akartak léptetni a pártba, akkor megmondtam, hogy nem lépek be. Szerencsére nem lett belőle bajom, de eszem ágában sem volt párttagnak lenni.

6 éve
#1431
name 3
reply to name's post #1429
Töpi...Én kisdobos nem voltam, mert akkor voltunk Németországban. Ráadásul Nyugaton. Úgyhogy amikor hazajöttünk, sutty felavattak úttörőnek, nyilván féltek, hogy kijön rajtam a Nyugat mételye.
Karénekes is voltam, bár a KISZ-t már elkerülte velem együtt az osztály krémje. Voltunk néhányan, akiket inkább nem is kértek fel, még megrontottuk volna az oda járó eminenseket. Akkor már inkább Fradi-meccsen edzettük a hangunkat, mint énekkari próbán, de azóta is VAN az a sörmennyiség, ami előhozza a Vörös Csepelt.
Ezen újabban a selmeci és egyéb diáknóták módosítottak némileg. :D

6 éve
#1430
name
reply to name's post #1429
Akkor most kikristályosodott, Te fiú vagy! Egy újnak nem egyértelmű ám! :) És lehet Rólad is többet tudni?
És Bmatiról is, és Gonoszkáról is? Bojtika már mesélt magáról.

6 éve
#1429
name
Végtelen türelmem van, nem igen húzom fel magam. Egy töppedt epren pedig végképp nem, mért tenném. Az …”és így kell ezt csinálni…”-ról a Belga – A Nagy Voks jut eszembe.
Az akkori aktuális tanári kar úgy gondolhatta, hogy rossz, konok, antiszociális és kezelhetetlen vagyok, bár ha engem kérdeztek volna, inkább élénk kölöknek jellemeztem volna magam, de azért rendes tőled. Végül is kicsivel később azért felavattak, nem mintha akkora nagy durranás lett volna, ha nem tették volna az sem lett volna nagy baj. Sihederkori összeesküvés elméletem szerint, éppen ezért lépték ezt meg, hogy nekem ne legyen jó. De azért jó lett, és igazából csak a csajok miatt jártam őrsgyűlésre.
Bár voltak belőle vitáim, egészen komolyak is, de a KISZ-t érettebb fejjel már sikerült elkerülnöm. Igaz, ettől még ismerek néhány mozgalmi dalt, és amikor fáradt vagyok, dúdolgatási szinten a mai napig előkerülnek :)

6 éve
#1428
name 3
Miskolc.
Egerben mégsem indult a szak, a lakóhelyemhez közelebb lett volna pedig.
De nem bánom, mert Miskolcon a 4 és fél napos gólyatábort végig buliztam, és részt veszek a selmeci diákhagyományokat ápoló mozgalomban... :D ...ami irrrrgalmatlan sörözésekkel jár időnként.

(Kicsit alulsaccoltad, az események 19 évente történnek...)

6 éve
#1426
name
reply to name's post #1424
Köszi a tanácsokat!! Nagyon kedves Tőled, hogy mindenkinek így próbálsz segíteni. Jó pár kommentedet elolvastam.
Nekem tényleg a gépek jöttek be, ha azt mondja valaki egyszer is súlyzóznom kell konditerembe, soha az életbe el nem megyek. :) Nekem a törzsfordító géptől vékony derekam lett, és keskenyedtem rendesen. Gondolom ez is alkati dolog, mindenkinél máshogy használhat. Mindig az edző által előírt dolgokat követtem, tényleg hatásos volt. Szerintem a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat abban a mozgásformában, amit csinálunk, és azt próbáljuk minél hatékonyabban csinálni.

Sok sikert az új munkádhoz!! Érezd jól magad benne, az nagyon fontos, hogy napi 8 órában olyan dolgot végezz, amit szívesen csinálsz!

6 éve
#1425
name 3
reply to name's post #1422
Én azt tudom -mert hallottam és kipróbáltam-, hogy "mosolyogj, és vidám leszel!"

Jó, ha van ilyen mosoly-nagykövet is, mint amilyen Te vagy! A szülésznőt illetően... az tényleg nehéz lehet. (Bár, ha ikerszüléssel kerülnél a keze közé, lehet, hogy széles vigyorral honorálná...)

Szegény jó Teperünk, most már epres töpi lesz, mert én meg a tepertőt (azaz töpörtyűt, ami töpi) asszociáltam. Olyan jó lélek, nem csinál ügyet belőle. :D

Én cefetül tudok morogni is, ha okot látok rá. Ha feldühödöm, akkor nem bírom befogni a számat. Itt Gonoszka az, akinek angyali türelme van, ha ő pipa, akkor inkább később válaszol csak. Előfordul néha. Van ám itt olyan eset is, hogy tanácsért jön valaki, de kiderül, hogy csak egyetértést várt és kevésbé tanácsot, nekünk meg a hajunk is égnek áll a módszereitől, és még ő vitatkozik. Volt olyan tag is, aki ordenáré módon szitkozódni kezdett, mert nem értettünk vele egyet. És mert nincs köze senkinek ahhoz, hogy ő beteg. (Nincs hát, de az edzéseket akkor hogy ajánljuk?) Ilyen is van...

Egyébként (nemrég óta már négyszeres) nagymama vagyok, sőt egy anyák napi kisfiú dédimamija, ugyanakkor első éves egyetemi hallgató levelező tagozaton. :D Nekem muszáj mozgékonynak és egészségesnek lennem!

6 éve
#1424
name
reply to name's post #1413
A törzsfordítóval ne foglalkozz, mert irritálja a gerincet és szinte semmit sem erősít. A hasprést cserélheted lábemelésre, illetve római pados felülésekre (ha eközben fordítod el a törzsed oldalra, akkor már ebből pár ismétlés többet használ, mint a törzsfordító).
A gyakorlatoknál menj rá az alapgyakorlatokra: fekve nyomás egykezes súlyzóval (azért így, hogy ne kapja szét a könyököd), elemelés, guggolás (keret nélkül), húzódzkodás/nyak mögé húzás(a húzódzkodás jobb gyakorlat, de nehezebb is), vállból nyomás egykezes súlyzókkal (szintén, hogy ne menjen szét a könyököd). A gépekkel óvatosan, mert soknál elég természetellenes a mozgás íve, emiatt simán be lehet szedni az ízületi gyulladásokat. Igazából én csak nagyon kevés kötött pályás gyakorlatot szoktam ajánlani. Nekem ezekre a térdem, illetve a csuklóm majdnem ráment (kicsit több, mint 2 évet jártam terembe heti 3-4 alkalommal). Váltottam saját testsúlyosra, azzal 3-4 hónap alatt rendbe tettem a dolgokat, azóta nincs gond. :)
Én most degradáltam az edzéseket heti 3 erősítésre. Másra most nekem se nagyon van erőm, mert még alkalmazkodnom kell (április elejétől hete kaptam munkát, amiben könnyű/nehéz fizikai napok vannak 8 órában, így még meg kell szokni, ezért nem is erőltetem az aerobot addig, illetve ahhoz is alkalmazkodnom kell, hogy napi 3 ezer kalóriával is fogyok...). Egyébként nem fontos heti 6-szor edzeni, ha megvan a heti 3 erősítésed, illetve az egyik edzés után vagy külön napon egy zsírégetős aerob edzés, akkor az már elég lehet, a nagyja úgyis a kajáláson múlik (a vízfogyasztást is ideértve). :)

6 éve
#1423
name
reply to name's post #1420
Teper, miért hittem én azt ezidáig, hogy Te T. Eper vagy? Egy kis szamóca... és most olvasom, teper...
Lehet, nálam már Eperke maradsz.
Most ígérem meg Neked, ha úgy hozza az élet, én ígérem, felavatlak. Mármint úttörőileg! :)) Még KISZ-tag is lehetsz, ha rajtam múlik. Most kezd el gyakorolni a DIVSZ indulót, tudod... Egy a jelszónk a béke...de mehet a Párttal a néppel...is. Bár az még nem derült ki számomra, hogy úttörő szoknyába, vagy nadrágba keresselek majd. :)

6 éve
#1422
name
reply to name's post #1421
Örülök, ha így gondolod, Bojtika! Szeretem a humort, a jó humort még jobban! :)

Szeretem a mosolygós embereket magam körül, ha nem ezt tapasztalom, mintha kényszeres küldetésem lenne, hogy de igenis, fel kell vidítani!!! :) Volt egyszer egy kolléganőm, akinél mogorvábbat még a föld nem hordott a hátán. Ez volt ám a kihívás!!! :)) Minden nap kb. 25-szőr rámosolyogtam, a végén már könnyen ment, mert magamon nevettem, mekkora hülye vagyok. Míg egyszer csak visszamosolygott. Az egyik legjobb kolléganőm lett.

Sokat tudnék mesélni... büfés néni szelídítés, pénztáros lány-szelídítés, eladó-szelídítés, de a kedvencem a szülésznő-szelídítés. :)) Nekem ez hobbi, érdekes pszichológiai tanulmányok ezek... élvezem, és örömmel tölt el, ha humorral, kedvességgel, közvetlenséggel tudom ezeket elérni.

6 éve
#1421
name 3
Nem tudom, halljátok-e "odabent"...

Nem adom fel, míg egy darabban látsz....

Bár ami azt illeti, Churchill beszédei és szólásai csináltak hőst a brit nemzetből. Sokat írt is, kivételes gondolkodó is volt, remek stílusú filozófus.

Úgyhogy Never!!! :D

(Van pár motiváló videó is a neten, de ez így rövidebb.)

Moneszko, a vidámságod fertőző, örülök nagyon! :)))

6 éve
#1420
name
reply to name's post #1419
Engem kisdobosból sokáig nem akartak felavatni, mert… nem is értem. De ismerem ezt az izét, az 5. pontot, kösz még egyszer. Tök jó :)

6 éve
#1419
name
reply to name's post #1418
Nagyon szívesen... és most egy saját... voltam úttörő, és komolyan vettem a 5. pontot!!! :)

6 éve
#1418
name
Párat megnéztem belőle, de ez kibaszottul rohadt jó! Elvesztem benne, és ha nem menne a jobb oldalon van ferdítés is. Kösz, kösz!

6 éve
#1417
name
Kerestem Nektek jópárat: :)

http://www.magyarulbabelben.net/works/en/Churchill,_Winston-1874/Winston_Churchill_Quotes/hu/9874-Winston_Churchill_id%C3%A9zetek

6 éve
#1416
name
reply to name's post #1411
Akkor Bojtikának is! :)

"NEVER, NEVER, NEVER GIVE UP."

"Soha, soha, soha ne add fel!"

6 éve
#1415
name
reply to name's post #1414
Ha már így engemet: soha nem adom fel, ne izgulj, dehogy adom fel :)

6 éve
#1413
name
reply to name's post #1408
Bocsi, a "jó kis gépeket" nem fejtettem ki. :) a kardióval csak a bemelegítés és a levezetés történt, közte volt a lényeg. A teremben Life fittness gépek voltak, amit minden alkalommal használtam, az a hasprés és a törzsfordító, ezeket egyre nagyobb súlyokkal. Majd szétválasztva a napokat, combtávolító, közelítő, lábnyújtó, - hajlító, farizomgép, tricepszgép, bicepszgép, hát- és mellizomra, de a gépek nevét nem tudom. Szóval, erősítettem a teremedző segítségével, és a kardiónál mindig szólt, hogy a pulzusom milyen zónába legyen, hogy zsírt égessek.
Kell ez a sok mozgás, de én tudom, hogy ennyit nem fogok csinálni. Büszke leszek magamra, ha a napi munkahelyi munka, háziasszonyi, anyai, társadalmi élet mellett heti 2-3-szor csinálok Tatarek Rezső-tornát. Viszont boldogan nyírom a füvet erőltetett tempóban 1500 m2-en, tollasozok esténként 1,5 órát, és járom a hegyeket hétvégéken. Ezt örömmel és magamat nem kényszerítve végzem. :)

Szerintem az étkezés betartása is szigorú korlátok közé szorítja az embert, ha mindjárt kötelező érvényűen heti 6x-i mozgást előírunk magunknak, hamar kedvünket szegjük. Vagyis én a magam nevében beszélhetek csak, én így működöm. A túl sok váltás, megvonás nem túl kedvező. Viszont a fokozatosság elvét követve bármi elképzelhető.... :)

6 éve
#1412
name
Zez engem is zérdekel. Szerintem, is jó fej volt! :)

6 éve
#1411
name 3
Egemet is érdekel. :) A Zidézet.

Szeretem azt a nagy darab embert, hatalmas koponya volt.
Igaz, az a bizonyos immunitása (a szivar, a pia és a sok hús ellen) nem volt tökéletes, mert ha sokadjára is, de végül mégis a gutaütésbe halt bele. Addig viszont elég könnyedén elviselt több gutaütést, amibe más belerokkan... :D

6 éve
#1410
name
Engemet érdekel :) Mármint ez a híres Churchill-idézet.

6 éve
#1409
name
reply to name's post #1407
Igen, igen.. szorgalmasan olvasgatok vissza. Most épp betegen nyomom az ágyat, így van rá időm is.
Igen, a sport hatása nagyon látványos kívül-belül. 2,5 éve kezdtem edzőterembe járni, akkorra győztem meg magam, hogy tényleg nem néz senki... nahát! mi az, hogy nem néz senki!! :D heti 3x jártam, és kicsit figyeltem csak az étkezésre, na meg este vacsora helyett egy Bioteches fehérjeturmixot ittam. Az eredmény -7 kg 2 hónap alatt. Na meg sok-sok centi mínuszban, illetve formásodó izmok, és vitalitás. Nagyon büszke voltam magamra, és igazból, alig volt az étkezésembe változás. Aztán munkaváltás, stb... stb.. De egyik kedvenc mondásom: minden napban ott a kezdés lehetősége. A másik egy híres Churchill-idézet. Ha érdekel, megírom azt is.

6 éve
#1408
name
reply to name's post #1406
Arra figyelj, hogy erősíteni kellene elsősorban. Az általad írt mozgások nagyja kardió edzés, ami viszont még inkább segíti az izmok bontását.
Heti 3x10-45 perc teljes testes erősítés mehet nem egymás követő napokon intenzíven, mellette pedig heti 1-3x30-60 perc zsírégető zónás aerob edzés (ekkor 110-130 között tartsd a pulzusodat). Nyilván az elején nem biztos, hogy fog annyi menni. Ha nem megy, akkor intervallumszerűen kellene felépíteni először a 30 percet. Pl.: gyaloglás és séta váltva, gyaloglásból mondjuk 3 perc, aztán visszaveszel sétára 1 percre és így mondjuk 8 kör, stb.

6 éve
#1407
name 3
Moneszko, a rendszer prognózisa tiszta matematika. Ha visszaolvasgatsz (aminek nagyon örülök), akkor talán olvastad már, amit erre szoktam válaszolni: Mérd a fontosabb körfogatokat pár naponta, és elég hamar lesz sikerélményed.
A rendszer által kiszámolt ütemhez képest az élő szervezet máshogyan fogy, és az edzésnek köszönhetően hamar feszesebb lesz a test, ruganyosabb a mozgás. Azaz akárhány deka megy is le heti átlagban, a látvány többet fog mutatni. :D

6 éve
#1406
name
reply to name's post #1405
Szia! :)

Beállítottam, amit ajánlottál. Igen, algoritmusokon múlik itt az eredmény. Átvariáltam, és így jó lesz. :) Tavasztól őszig kinti mozgások, túra, bicaj, tollas.... minden napra jut valami, késő ősszel jön az edzőterem. Itt általában futópadon intenzív gyaloglás vagy bicikli, aztán a jó kis gépek, szét szoktam választani a testrészeket, ha tudok többször menni. A végére szoktam hagyni az elliptikus trénert. Emlékszem legelső alkalommal 1 percet bírtam rajta... majd kiugrott a szívem. :) Most sem viszem túlzásba, max. 15 perc, mert ez után már felpörög nagyon a pulzusom. Gondolom most kiderül, ez sem volt így jó. :)

6 éve
#1405
name
reply to name's post #1401
Szia!
Egyik sem vagyok, csak sokat olvastam a témában, illetve én is megszabadultam pár éve 16 kg-tól, így van némi gyakorlati tapasztalatom is. :)
Ha 130 kg felett vagy, akkor kicsit variálni kell a BMR-rel, de ha az alatt, akkor érdemes azt tartani.
Mozogni pedig érdemes az elejétől, annál több izom marad rajtad, ami segíti a zsírégetés.
A 70-30-ról annyit, hogy részben igen, mert 70% a táplálkozáson múlik, az edzésen 10% és 20% a regenerálódáson.
A fehérjére is fektess nagy hangsúlyt, mert az kell az izmok megőrzéséhez, a sok folyadék pedig segíti a fogyást (ha 100 kg felett vagy, akkor napi min. 5 litert igyál).
25 kg-ot 1 év alatt le lehet fogyni, ha jól csinálod. A rendszer nagyon elméleti, így sok mindent nem vesz figyelembe. :)

6 éve
#1404
name
reply to name's post #1403
Külön receptgyűjtemény nincs, de ha valamelyik alapanyagot beírod a mit ettél má-ba, akkor felad egy csomó választható eredményt. Azoknak amelyeknek a végén fazék van azok a receptek. Sajnos sok a hibás recept, mert elpárolgást és/vagy vizet nem tartalmaznak. Én mindig azt javaslom, hogy mindenki vigye fel a saját receptjét (természetesen vízzel és elpárolgással együtt), mert az így lesz pontos kalóriaértékű. És akkor lehet azt szerkeszteni, vagy ha nem akarod többször elkészíteni, akkor ki tudod törölni.

6 éve
#1403
name
reply to name's post #1402
Szia! :) Bamati ajánlása alapján átírtam a napi kalóriabevitelt, de így nekem a rendszer a 25 kg-os fogyást 2017 októberére prognosztizálja heti 21 dekás fogyással. :) De így jön ki az ajánlott BMR+150.
Receptet már töltöttem is fel, de jó, hogy figyelmeztettél az elpárolgásra, korrigálom is, köszönöm!

Receptgyűjtemény nincs itt az oldalon?

6 éve
#1402
name
reply to name's post #1399
Szia! Üdvözöllek közöttünk! Sok sikert kívánok! Olvassad el amit Bmati ajánlott, és ha valami nem tiszta, akkor szívesen segitünk. A saját receptjeidet a mit ettél ma sor felett az új recept felvitelében van lehetőség, és a receptjeidet szerkeszteni is lehet. A receptekben ne felejtsed el feltüntetni az elpárolgást negatív előjellel. illetve a vizet.

6 éve
#1401
name
reply to name's post #1400
Köszönöm!

A Te bemutatkozásod nem találtam ;)
Sok kérdés felmerül bennem az említett hozzászólások elolvasása után... Sok mindent meg is ingattál, amiben eddig hittem. Hónapokig jártam konditerembe szép eredménnyel, edző segítségével, amiről most azt olvasom, lehet, mégsem úgy kellett volna.... és az azért igaz, hogy a fogyás 70 %-ban a táplálkozáson, 30 % a mozgáson múlik? :) (remény szikrája :) )

Azt látom, hogy mind a sport, mind a táplálkozás terén profi kommenteket írtál, így felmerült bennem: sportorvos-edző, vagy edző-orvos lehetsz? :)

Egyébként nagyon tetszett mindkét írásod, érthető volt és lényegre törő. (sportorvos-edző-tanár :) ) én pl. meglepődtem, hogy a repceolaj sokkal egészségesebb, mint a napraforgó, holott mindegyik növényi eredetű, de a kókuszzsírt is beszerzem. Finomított ch-k pedig kuka! Teletetlen zsírok, alacsony GI-ű ételek. Valahogy így foglaltam magamban össze, remélem jól.

És tanácsodra örömmel eszem többet! :) Na jó, a BMR-nél csak 150-nel.

6 éve
#1400
name
reply to name's post #1399
Szia!
Üdvözöllek az oldalon. :)
Fontos, hogy helyesen állítsd be a heti fogyással a keretedet, igyál sok folyadékot (a 2,5 liter még kevés), fogyassz sok rostos ételt és mozogj megfelelően.
A Kötetlen beszélgetés bármiről/Kötetlen csevegés topic 5543-es hozzászólása az étkezésről, 5544-ös hozzászólása az edzésről szól, ezeket érdemes majd elolvasnod, ha komolyabban bele akarsz vágni.
A topicok végigolvasgatásához pedig sok sikert és kitartást, mert sok ezer komment van már az oldalon. :)
Sok sikert a fogyáshoz! :)

6 éve
#1398
name
Túl vagyok az első hónapon. Köszönöm nektek az eddigi biztatást és segítséget.
Ha esetleg van kedved, akkor nézd meg a legújabb videómat. http://blog.sanyoca.hu/podi-hatas/ Mindenkinek sok erőt a fogyókúrához!

6 éve
#1397
name
reply to name's post #1396
Szia, azért még írjál, jó volt olvasni, mert hasonló utakat járunk be és érdekel neked hogyan megy - a mellbőség kivételével, nekem arányosan az is csökkent. most már csak a hiper pushupok segítenek rajtam, de emiatt nem leszek szomorú.

6 éve
#1396
name 1
reply to name's post #1394
Persze, ezeket már milliószor olvastam s nyilván nem képzelem, hogy edzés nélkül tudok tömegnövelni, ahhoz már kelleni fog, persze. Viszont ha jelenleg nem megy a mozgás, akkor nem megy, én igyekszem, nem adom fel, de ez van. A fogyáshoz szerencsére bőven elég a gyaloglás is, úgyis az étkezés számít. S beesik néha más is, csak túl kevés. Ezt igyekszem feltornázni. Igazából csak meg kell találnom azt az edzést, amit élvezek (a súlyzózás pl. eléggé olyan).
A mellbőségem igazából nem érdekel, nyilván erősítek mellre is néha, viszont eddig tizensok kiló fogyással semmit nem csökkent a mellbőségem, nem hiszem, hogy a következőkben sokat fog (bár ezt nem tudhatom, az extrapoláció nem megbízható dolog :)), de ha fog, én nem fogok panaszkodni, az tuti, sőt.
Olvasgattam a metalozott-testek.hu-s cikkeket, ez kicsit közelebb hozott a mozgáshoz... Valamint újra kellene anatómiát tanulnom, mindig vonzott, a rajzoláshoz pedig kell.

A nehéz izmosodás nem sokkol, eleve nő vagyok biológiailag, ezt már elbuktam :D Kicsit olyan ez, mint amikor a párommal mentünk az autópályán. Én szerettem volna gyorsan menni (bár az autópálya úgy is unalmas, de valamivel kevésbé és legalább rövidebb ideig tart) és neki volt erősebb motorja. Ő könnyen fogy, könnyen hízik (bár ma már nehéz lenne annyit ennie), nyilván könnyebb lenne izmosodnia is, mivel velem ellentétes nemű... De ő abszolút semminemű izmot nem akar, ami nem megy rá magától csak a munka és biciklizés miatt. Bezzeg én igen, csak még le kell küzdenem a lelki akadályozó tényezőket. Szerencsére sok izmot én se akarok, azt nagyon kemény elérni egy nőnek s nem is tetszene. Csak helyes dudorodó vállat, bicepszet (a kedvencem) és nem egyszerűen nem hájas, hanem picit formásabb hasat s ilyesmiket akarok. A vádlimmal nem lesz baj, a fenekemet pedig nem látom (de lehetne kerekebb). Magamnak akarok megfelelni, nem másnak.
De igazából a külsőm sokadlagos (de azért még mindig fontos) tényező számomra. Viszont egészséges, hosszú életet akarok, az átlagembernél nagyobb erővel (ez remélhetőleg egyre inkább így lesz, valamiért az emberek ritkán edzenek igen idősen, pedig pont akkor van rá nagyobb szükség szerintem, ha nem is a csajozás miatt, de egészség és erő szempontjából), amihez szerintem egyértelműen elengedhetetlen a megfelelő edzés, bármit is jelentsen az. Nem akarok 100 évesen egy gyönge kis valaki lenni, aki még egy magyar hegyre sem tud felmászni (az ösvény megfelelő lesz, meredeken manapság is ritkán mászkálok).

De igazából nem tudom, mit jelent az, hogy valaki nehezen hízik, illetve hogy én olyan vagyok-e. A tényeket nézve igen, de gondolom, menne gyorsan is, kalóriabevitel kérdése. Ahogy szerintem könnyen tudnék fogyni is, csak én nem tudok olyan picit enni. Ahogy rengeteget sem, mert jóllakom, bár itt már vannak érdekes dolgok. Nem tudom, mennyi volt az az igazán sok étel, amivel annak idején évi 1 kilót híztam, de tényleg soknak tűnt s szerintem sok is volt. Viszont némi mozgás és kalóriadeficit alapján elég tempósan fogyok, csak azt nem tudom sokáig csinálni. De ez természetes, a testem nem tudja kivonni magát a termodinamika törvényei alól, ha kevés a bevitel, fogy.
Az anyagcserém sebességét nem tudhatom, ahogy azt sem, hogyan változik, ha keveset eszem. Nem mértek ilyeneket valakik valahol megbízhatóan? Azok sem én, de tanulságos lenne megtudni, mi történik. Egy átlagos test szerintem nem kezd csak úgy feleannyiból működni, de egyesek bámulatosan sokáig húzzák szinte semmivel, így azért lehetnek durva lassulások. Amiben biztos vagyok, az az, hogy nem lassul be attól, hogy ritkán eszünk :) Ezt csak hangoztatni szeretik, de nem tudok róla, hogy a tapasztalat vagy a logika alátámasztaná.

[később]
Rájöttem, miért sütizek még :) Régebben nem ettem sok sütit, s emiatt is sokkal vonzóbb, mint a magkenyér, ami már kissé unalmas. A süti a magkenyér és édesség egyben szerepkörben van, ami jó esetben kalóriamegtakarítást jelent, sajna ilyen hatékony sütim nincs sok. A kenyereim már elég kalóriaszegények, az édességeim pedig elég tömények ahhoz, hogy kevés kelljen belőlük. Úgyhogy nem nyerek sokat a sütivel, viszont szórakoztatóbb, az pedig roppant fontos.
Ezért.
Valamit enni kell, olyan sok opcióm nincs, mint a fogyásom után lesz, bár azért igyekszem, ezért is vannak lazább szabályaim is.
Ha szigorúan venném, magkenyéren kéne élnem (ennék mást is, persze, de az a jóllakáshoz nem lenne elég), ami szembenáll a változatosság iránti igényemmel.
Persze van, aki szigorúbb életmódot követ, pl. aki nem eszik növényt, de az nekem már extrém.

Azt hiszem, most van az, hogy tényleg lelépek, majd jövök, ha 65 kiló lettem :P Kordában kell tartanom a táplálkozás- és netfüggőségemet, nem itt kell lógnom napi órákat. A táplálkozás úgyis rengeteg időt elvesz, a főzéssel és járulékaival együtt (kitalálni, hogy mit főzzek a páromnak, ami nekem is jó és marad belőle másnapra, ez nem egyszerű, s ha tojáshiány van és nem jutunk el boltba egy hónapig a hó miatt, akkor különösen elfajul a helyzet).
Mindenkinek minden jót addig is! :)

6 éve
#1395
name
reply to name's post #1393
Csak írogassál nyugodtan, mert szerintem sokan olvassuk szívesen. És biztos, hogy fog menni a fogyás, mert látod, hogy ha lassan is, de megy lefelé a súlyod!

6 éve
#1394
name
reply to name's post #1393
Az utolsó kg-nál kulcsfontosságú a mozgás, hogy ne sok zsír maradjon. Ezért kellene az intenzív erősítés heti min. 3-szor. Mellette meg némi aerob edzés, de ne túl sok.
A mellbőséghez annyit, hogy fog az csökkenni, mert ha zsírból fogysz, akkor általában megy lejjebb, viszont optikailag kissé tudod tuningolni, mert ha mellizomgyakorlatokat is csinálsz (már pedig miért ne csinálnál?!), akkor kijjebb fogják nyomni, szóval lehet, hogy észre sem fogod venni a különbséget.
Mivel helyi zsírégetés nincs, ezért mindenhová kell edzeni. Ha oda ment fel először a zsír, akkor onnan megy le utoljára. Ha nehezen hízol, akkor nehezen is fogsz izmosodni (nincs olyan, hogy vagy egyik vagy másik). :P
Tömegnövelés alatt általában izomtömeg-növelést szoktak érteni, de ha nem edzel, akkor szinte csak zsír fog felmenni rád.

6 éve
#1393
name 1
Most írhatnékom van, de nem hiszem, hogy tanulságos, inkább személyes, nem várom, hogy bárki elolvassa, ami lehet, hogy a fórummal való visszaélés, nem tudom.

No, elegem volt abból, hogy ha alig eszem, akkor is kereten túl vagyok, még ha nem is akarom követni a megadott pici keretet, úgyhogy most újra beállítottam a célt :) S egyúttal átállítottam a valósághoz sokkal közelebb álló ülőmunkára az aktivitást...
Heti 1 deka fogyást állítottam be, így kaptam egy alacsony, de nem teljesen irreális keretet (1681 kcal, ma kb. ennyit ettem), s ha még mozgok is, amit tervezek, teljesen jó lesz a napok legalább egy részén. Ezzel fogynom kell, sosem ettem ilyen keveset, de odafigyelve a jóllakáshoz akár elég lehet. Ha pedig bejönnek a túrázós napok, különösen jó lesz. Nagyon erős a gyanúm, hogy a mozgás nekem nagyon jó fogyás szempontjából is, elég energiapazarlóan csinálom, fűtök, mint a fene. Vagy ezek nem függnek össze?

Ilyenkor tél végén meg se próbálok ketogénezni, szerintem egy igen laza 60 grammos szénhidrátlimitem lesz, ami szinte mindenre elég (hagymás rántotta, gyümölcsös édességek, tápiókakeményítős ételek, miegymás, amiket elég szolidra veszek ketogénben), aztán ha egy-egy nap azon is túlmegyek, na bumm, feltéve, hogy ez zöldség és némi gyümölcs miatt történik. Mint ma, amikor csak a paradicsomos káposztában volt nettó 50 g... S nem ez volt az egyetlen zöldséges ételem, a meggyről nem is beszélve. De valamikor ki kell bontanunk a befőtteket, különben itt lesznek a meggyszezonban is :)

Elég rutinos vagyok, s tudom, mit kell tennem, a módszerem élvezetes és nem kell feladnom a jóllakottságot sem. Csupán oda kell figyelnem, pár veszélyes dolgot kerülnöm s menni fog! :)

Nem tudom, mikor csatlakoztam az oldalhoz, igen rég, az bizonyos, másfél éve? Na azóta 2,5 kilót fogytam, mert pont előtte volt tizenpár kiló fogyás és akkor indult be a stagnálás. A súlyom egy ideig még lassan csökkent, aztán ott imbolygott 69 körül, majd amikor elegem volt az egészből, felment pár kiló, ami nem meglepő, de több úgyse tudott volna, mert én nagyon lassan hízom és életmódot is váltottam. Pár hónapja nekikezdtem, lement pár kiló és sosem jött vissza, de már unalmas folyton 66-67 kilósnak lenni, 85 centis derékbőséggel, mert ott ül szinte minden feleslegem.
Kíváncsi vagyok. Milyen lehet karcsúnak lenni? Marad-e ugyanakkora a mellbőségem, mint volt (eddig semmit nem változott)? Bár felőlem simán csökkenhet, van miből.
Van egy színes punkos nadrágom és egy Hong Meiling cosplaytervem (ő egy kis hazánkban nem, másutt igen népszerű játéksorozat egyik fontos alakja), amikhez fogynom kell (ez utóbbihoz azért nem árt, ha megmarad a mellem). Ezeket simán felveszem/megcsinálom akár 50 évesen is, nem gond, de azért csak jobb lenne a 40-es éveim elejére összehozni őket :D
Július végén leszek 39, addigra szeretnék karcsúbb lenni. Afelől nincs sok kétségem, hogy az alakomat megtartani gyerekjáték lesz, nehezen hízom és az a fajta vagyok, aki ritkán fogyózik, de akkor már rendesen, sikerrel (életemben ez a 2. alkalom, hogy megpróbálok fogyni, de az elsőnél nem tudtam, hogyan kell csinálni, nem tanították az iskolában, a Net pedig akkoriban elég gyerekcipőben járt, nálam amúgyis egy rövid, kísérletező fellángolás volt a dolog, a külsőm sosem érdekelt különösebben), s ott az életmódváltás is, ugye. Úgyhogy le akarom tudni eme utolsó fázist, s inkább a mozgásra és tömegnövelésre koncentrálni, bár azt sem akarom valami nagyon, ha jön izom, jön, ha nem, nem (de valamennyi úgyis fog), a fő, hogy mozogjak sokat, mert az jó nekem.

Ha ahelyett, hogy itt írogatok, mozognék, sokkal jobb lenne mindenkinek. De azt picit nehezebb, főleg álmos napokon. De nagyon igyekszem, hogy ezen változtassak :)

6 éve
#1392
name 1
reply to name's post #1391
Köszi! Az intervall edzésről persze már hallottam :)

6 éve
#1391
name
reply to name's post #1389
TABATA:
"Izumi Tabata, japán professzor fejéből pattant ki ez az elgondolás, aki eredetileg a japán gyorskorcsolya válogatott teljesítményét szerette volna növelni. Ezért is áll a módszer rövid és nagy intenzitású szakaszokból, amely rövid pihenőkkel van elválasztva egymástól. Ezt a fajta edzésmódszert más néven intervall edzésnek hívjuk.

Egy sokkoló edzésprogram, a Tabata.Egy 6 hetes kísérlet során bizonyítást nyert a módszer eredményessége, hatalmas fejlődéseket hozott a hagyományos edzésmódszerekhez képest. Kutatásuk során összehasonlították ezt az edzésprogramot a hagyományos, megszokottal és meglepő eredményt kaptak. A sportolók teljesítménye nagymértékben megugrott, közel 30%-os teljesítménynövekedést értek el nagyon rövid idő alatt.

Ezek a hatások nálad is észrevehetőek lesznek, javulni fog az állóképességed, a keringésed, a légzésed sokkal hatékonyabb lesz. Izomzatod ruganyosabb lesz, tartásod egyenesebb és mindezektől a magabiztosságod is lényegesen nagyobb lesz."
:))

6 éve
#1390
name 1
reply to name's post #1384
Oké, de van, aki koplalással átlagban heti 2 kilót fogy és a végén a hájas teste karcsúvá válik, izma se lesz valami sok, de korábban se az volt rá a jellemző s elégedett lesz önmagával, mert szemmel láthatóan eltűntek a nagy hájpacnik... Elhiszem, hogy ritka és nem feltétlenül követi a logikát, plusz bizonyára veszt vizet és nyilván valamennyi izmot is, de lefogy zsírból. Úgyhogy vannak egyéni különbségek, nem mindenkinek a szervezete követi az ilyen egzakt számolásokat.
S a zsírtartalék nem arra van, hogy megtartsa a test éhezéskor... Nyilván érthető a "felesleges" izom lebontása még rendes fehérjebevitelnél is, ha koplalás van, de maximum ha már alig van az egyeden izom, nyilván lemegy a zsír, muszáj neki (hacsak nem egy különösen szerencsétlen egyedről van szó, aki hamarabb hal bele a koplalásba, minthogy megszabaduljon a zsírtól. de az emberiség már kihalt volna vagy legalábbis nem lenne ilyen nagyszámú, ha ez lenne a tipikus). De úgy látszik, van, aki nagyobb arányban bontja a zsírt, mint az izmot. Tudjuk, hogy különfélék az emberek, van, aki nagyon nehezen zsírosodik, könnyen fogy, ésatöbbi.

Ami a szalagomat illeti, szinte semmitől fájdult meg és elég enyhe, de azért zavaró. Az elején még picit bicegtem is. Gyaloglástól még sosem volt baja, futni és ugrálni ugye nem szoktam... De most különösen kímélem. A gyaloglást nem minimalizálom, most a nagy hóban úgyse megyek nagy távokat, de nem hiszem, hogy attól baja lenne, míg a közérzetemnek jót tesz.

6 éve
#1389
name 1
reply to name's post #1388
Azt hiszem, a súlyzózásnál is mondják a bemelegítésnél, hogy nem muszáj ugrálni, én mindenesetre másodjára meg se próbáltam, maga a súlyzózás pedig tetszett (olyan izomlázam volt 2 napig... ez fejlődés a sok nem mozgás után :D). Úgyhogy találok ott azért megfelelőt :). Köszi, megnézem azt is, amit írtál, de mi a csuda az a tabata? :D
Kell a változatosság, hamar elunom a videókat, ez van.

6 éve
#1388
name
reply to name's post #1379
Szia, a blenderen találtam olyat ami sztem neked jó lenne, low impact tabata, lower body - nem pont ez a neve de biztos megtalálod. semmi ugrálás nincs benne, kb 20 perces úgy emlékszem.

6 éve
#1387
name
reply to name's post #1384
Köszi, a kalóriabevitelemen emelni fogok, méghozzá úgy, hogy a napi 150g feletti fehérjebevitel meglegyen.
Igen a bal térdkalács alatti rész szokott elég brutálisan fájni, egy ponton. Erre már szedem a proenzit. Amúgy érdekes, mert néha egy sima lépcső lemenetelekor kattan egyet és alig tudok rálépni, valamikor meg 10km-es teljesítménytúrát simán lenyomok vele gond nélkül.

6 éve
#1386
name
reply to name's post #1383
Nagyon szépen köszönöm! Igen amikor jó idő van, akkor biciklivel megyek mindenhová, ahova meg nem, oda meg a gyors tempójú gyaloglást vetem be. Sok esetben rajtam van a pulzusmérő órám is, mert így látom, hogy mennyire ver a szívem. Köszönöm!

6 éve
#1385
name
reply to name's post #1381
Valamelyik topicban szerintem már írtam, hogy hová kellene emelni.
Itt pedig annyit, hogy kevés az a fehérje. Neked napi 180-240 grammot kellene, zsírból pedig min. 60 grammot, de abból is el kellene a 100 gramm körüli érték.
Hallottam már én is dietetikus szájából is ordító baromságokat, de még így is többet tudnak, mint a legtöbb háziorvos. Ők a 800, 1000, 1200 kcal-ás varázsszámokkal dobálóznak, illetve szénhidrátnál a 120, 140, 160 g-os diétával. Ilyenkor adatnám velük vissza a diplomájukat... :P

6 éve
#1384
name
reply to name's post #1379
Mert az emberek 95%-a ugyanabba a hibába esik bele, ez pedig nem én hibám. :P
Na szóval, akkor egy kicsit menjünk bele:
Szóval a koplalásról. Adott nekünk egy emberkénk, aki nem sportol és kitalálta, hogy heti 1 kg-ot fog fogyni és ezért megadott magának egy 1000 kcal-ás napi keretet, de neki a BMR-je 1500 kcal, a súlytartó értéke pedig 2000 kcal. Most pedig szépen levezetem számszerűen, hogy ez miért nem jó:
Ha egy hetes periódusokat nézek, akkor 7 nap alatt 7000 kcal-ás deficitet csinál. Mivel a napi kerete 1000 kcal, így már éhező üzemmódban van, ilyenkor pedig a test az energia 50-60%-át raktározza, ami a példánkban szereplő emberkénél napi 500-600 kcal, ami heti szinten 3500-4200 kcal. A jobb eset kedvéért számoljunk 3500 kcal-val. Éhező üzemmód alatt a szervezet hozzányúl az izmokhoz, amit elkezd bontani. Ha megnézed, akkor ez valahol 4000-9000 kcal között van (ez ugyanis, ha heti 1 kg tiszta izmot vagy heti 1 kg tiszta zsírt veszítenél), ami közelebb van a 9000 kcal-hoz. Tehát kalóriák szempontjából több energiát szerzel zsírból, mint izomból, tehát 40%-a a kalóriáknak zsírból, 60% izomból történik. Kezdjük az izommal: ekkor 7000*0,6=4200 kcal izmot égetsz, ami heti 1,05 kg izomégetés. Zsírnál ez úgy néz ki, hogy 7000*0,4=2800 kcal zsírt égetsz el, ami heti 0,31 kg zsír, viszont számolni kell arra is, hogy átlag 3500 kcal zsírt vissza is építesz az éhező üzemmód miatt, ami 0,39 kg zsír, szóval összességében heti 0,31-0,39= -0,08 kg zsírt égetsz el (tehát nem égetsz, hanem még felszedsz!). Ez azt jelenti, hogy elméletben heti 1 kg fogyást akarsz, ez gyakorlatban 1,05-0,08=0,97 kg fogyás lesz, aminél történik 1,05 kg izomvesztés és 0,08 kg zsírfelszedés! Ez hosszabb távon el fog mozdulni, azaz a szervezet csökkenteni fogja az izomvesztést (mert már egy idő után nem fog tudni mihez nyúlni) és növelni fogja a zsírvesztést.
Ellenben a BMR felett fogyásnál feltételezzük, hogy 1650 kcal-t eszik egy nap, akkor az heti 350*7=2450 kcal-s deficit. Ebben az esetben 2450*0,2=490 kcal izomvesztés és 2450*0,8=1960 kcal zsírvesztés történik. Mivel nem vagyunk éhező üzemmódban, így nem fog raktározni a szervezet. Tehát: heti 0,12 kg izmot és heti 0,22 kg zsírt fogunk veszíteni, tehát a heti fogyás 0,34 kg lesz.
Aki koplalással fogy le, az biztosan zsíros marad...
Ezért nem ajánlom a BMR alatti evést!
Persze a fenti dolgokat mozgással még lehet fokozni negatív és pozitív irányban is.
A lábfájásodhoz annyit, hogy vagy gyenge a szalagod/izmod, ekkor égnie kell, ha izom, ha szalag, akkor pedig kényelmetlen érzést kellene érezned vagy túl van erőltetve, ez esetben pedig vagy egy ponton szúró fájdalom van vagy "mozgó" fájdalom, tehát mindig máshol fáj. Ez mozgás után már nem vagy csak minimálisan érződik és a legkisebb terhelésnél is újra aktiválódik. A sok gyaloglás is tehet ilyet, nekem is azért gyulladt be elsősorban a lábam. Ha begyulladt az ín, akkor 4-6 hónap a rehab idő, az alatt csak kis távokat tegyél meg, mert ha nem, akkor kiújul és meghosszabbodik. Ugrálást és az ilyen jellegű dinamikus gyakorlatokat kerülni kell ilyenkor. Én guggolni se guggoltam 2-3 hónapig, most pedig a rehab szinttől kezdtem újra. Blendereseknél ezért ajánlom egyébként az erősítéseket, mert ott nincs ugrálás, ellenben a HIIT és kardió edzéseikkel. Bemelegítést pedig jobb csinálni egyénien és ezek körzések, illetve alacsony intenzitású és lassú gyakorlatok legyenek (2-1-2-1 mp-es időzítés szerint).

6 éve
#1383
name
reply to name's post #1378
Az elliptikus trénereden úgy edz, hogy a pulzusod végig 110-129 között mozogjon az edzés ideje alatt. Az edzés hossza pedig 30-60 perc között legyen. Szobabicikli is mehet vagy lépcsőzőgép, végül is minden olyan gép, aminél tartani tudod a fenti pulzust és képes vagy min. 30 percet ülni rajta. Egyébként pedig kint is lehet sétálni, azért nincs annyira rossz idő. :)

6 éve
#1382
name 1
reply to name's post #1381
Az orvosok néha ijesztőek, sokaknak ajánlottak már 1200 kalóriát, egészen nagy túlsúlynál is... Ezzel nem tudok egyetérteni, az én szervezetem speciel sokkot kapna és gyilkos gondolatai támadnának, de szerintem másnak se lehet jó.

Az éhségérzet fura dolog. Nekem se nagyon van, bár egy gyöngécske még megmaradt, amihez ragaszkodom is, szeretem a kommunikációt a saját szervezetem és a tudatom között, valahogy ez biztonságosabb érzés. Van, aki elszakad a testétől és valahogy, akár tudatalatti önszuggesztióval vagy valamivel eléri, hogy még 500 kalóriával sem éhes sosem és a gyakorikérdéseken bizonygatja, hogy ő nem bír többet enni, neki ez bőven elég, tele van folyton. Na ezt már igen kórosnak érzem.
A kettő között van az, amikor az ember megszokja az erős kalóriadeficithez tartozó keretet. Attól még simán lehet hiánya a testének, hogy nem éhes. Ahogy van, aki nem szomjas, ha tartósan vízhiánya van is. Az elég rossz lehet.

6 éve
#1381
name
reply to name's post #1380
Igen, oda kell figyelnem, most olyan 1400-1500kcal a napi bevitelem, de emelek kicsit rajta. Amúgy nem koplalok, mert elég sok párolt zöldséget, salátát, viszek be, így nincs éhségérzetem. A napi 5-6 kicsi étkezés meg nagyon bevált.
Általában 100-110g fehérje, 140-150g szénhidrát, és 40-50g zsír bevitelem van naponta.
Amire nagyon oda kell figyelnem, az a folyadékbevitel. Ezt napi 3 literről 5 liter körülire fogom emelni (sima szénsavmentes ásványvíz). Nem kávézom már régóta, a cigit meg 10 éve letettem (lehet emiatt szaladtak fel rám a kilók).
Szóval most tényleg nagyon elszánt vagyok, és nagy bennem a bizonyítási vágy. Köszönöm szépen az eddigi tanácsokat, a napokban sokan megkerestek, írtak nekem, kaptam hideget-meleget. Még volt olyan is, hogy két orvos ismerősöm egymással vitatkozott, hogy mi lenne helyes. Szerencsére folyamatos kontról alatt vagyok, és nekem az az elsődleges célom, hogy a vérképem javuljon.

6 éve
#1380
name 1
reply to name's post #1373
Hoppá. Ez esetben csatlakozom bmatihoz, roppant keveset eszel. Viszont így érthető a fogyás mértéke. Kockázatos ekkora deficitet tartani, persze sokan vannak, aki bevállalják. Ehhez nem értek, nekem ilyesmire esélyem sincs.

6 éve
#1379
name 1
reply to name's post #1375
Viszont néha az az érzésem, túl egyféleképpen nézed az embereket... Nem tudod megmondani, hogy ha valaki keveset eszik, pontosan mi fog történni. Esélyek vannak, én is szoktam írni az izomvesztést, aminek megnő a kockázata nagy kalóriadeficitnél, de az még általánosan is elég meredeken hangzik, hogy ha valaki kevesebbet eszik, mint kéne, akkor szedi fel a zsírt. Normális test felhasználja a keveset, amit kap, amellett persze jó eséllyel bontja az izmot, bizonyos esetekben egészen biztosan. Még elég határozott koplaláskor is megy le zsír, bizonyára egyénfüggő, mennyire, szerencsés alkatok simán lefogyhatnak úgy zsírból, igen gyorsan és igen karcsúra, erre van példa, persze valószínűleg ez ritka és amúgysem ajánljuk senkinek, az izomra vigyázni kell és utána amúgyis macerás lehet a karcsú test megtartása.
Okosodni szeretnék, de itt nehéz, mert hiába teszem fel a kis kérdéseimet, amik izgatnak :( Pedig roppant kíváncsi vagyok, hogyan működik a test s csak a legalapvetőbb tényeket tudtam meg cikkekből (ahhoz is sokat kellett kutakodni, hisz elég sok butaságot írnak egyesek), az ilyen érdekes dolgokat, hogy mikor mit használ fel a szervezet, annyira nem. S ez igen összetett dolog. Annyira furcsa, hogy hiába működünk elvileg hasonlóan, óriásiak az egyéni különbségek.

A mozgással kapcsolatban inkább csak elbizonytalanodom itt, elég komplikált. De nekem még nem is kell foglalkoznom ilyesmikkel, csak arra törekedni, hogy valamit mozogjak, mert a semmi a lehető legrosszabb számomra. Azért próbálom gyűjteni az infókat.
Ma néztem a fitnessblendert, de mindenütt folyton ugrálnak, még a súlyzózásnál is, ami azonnal betesz az Achillesemnek vagy valaminek arrafelé, úgy látszik, nekem a bemelegítéshez is kell bemelegítés, vagy pedig egyszerűen hagynom kéne az egészet életem hátralevő részére (már az ugrálást és futást).

6 éve
#1378
name
reply to name's post #1377
Elolvastam, utána olvastam, akkor egy gyakorlati kérdésem lenne. Nekem van egy elliptikus trénerem, van benne zsírégető program is, meg a súly és életkor alapján (ha jól emlékszem) össze tudja állítani az edzés hosszúságát és időtartamát. De ha netalán mégse tudna ilyet a gépem, akkor te a tornán kívül mit javasolsz még zsírégetőnek, amit bent lehet végezni?
Bocs a sok kérdés miatt.

6 éve
#1377
name
reply to name's post #1376
Ha olvastad volna a két linket, akkor tudnád, hogy nem kardiózni kellene, hanem zsírégető zónás aerob edzést végezni, mert a kettő nagyon nem ugyanaz. Heti 3 alkalom elég belőle neked. Ezek között a napok között pedig teljes testes átmozgató edzést kellene 10-45 percet (de ne kifulladásig és ne úgy, hogy napokig izomlázad van tőle). :P
A folyadékbeviteledet növeld meg fokozatosan, akár 2-3 naponta 2-3 decivel.
A szénhidrátot akkor tartsd 140-160 között, most még inkább a 160-as vége felé, ahogy fogysz, úgy egyre inkább a 140 felé billenjen.

6 éve
#1376
name
reply to name's post #1375
Köszönöm szépen a sok és hasznos tanácsot. Megfogadom őket, és a heti 3-4 alkalommal fokozatosan 30-60perc kardiómozgást is fogok végezni. Napi kb. 3 liter folyadék az megvan, de akkor ezen is próbálok emelni. Köszi
Ui.: Sajnos majdnem inzulinos vagyok, amiatt ennyire kevés lehet a szénhidrát bevitelem, most úgy tűnik, hogy még gyógyszert se kell majd szedni rám, vagyis egy hét múlva ki fog derülni. Magasságom 178cm, és 36éves vagyok.

6 éve
#1375
name
reply to name's post #1373
Ekkora súllyal 2600 kcal alá nem is mennék mozgás nélkül, mozgással meg min. 3000-et ennék.
Már most be van lassulva az anyagcseréd!
Most írtam be egy saccot, így ha 180 cm-nek és 30-nak feltételezlek most már 126 kg-mal, akkor 2488 kcal lenne a napi kereted sport nélkül.
Ebből a lement súlyból még sok vissza fog jönni (legalább a fele).
Olvasgass: A Kötetlen beszélgetés bármiről/Kötetlen csevegés topic 5543-es hozzászólása az étkezésről, 5544-ös hozzászólása az edzésről szól.
Ezen kívül a te súlyodnál brutál kevés a 150g-os CH, hacsak nem vagy cukorbeteg, mert akkor elnézést, de akkor is elmehetsz 160g-ig.
A biológiát nem fogod tudni megkerülni, nagyon gyorsan alkalmazkodik a szervezeted.
Ha a BMR-ed alatt eszel, akkor a szervezeted raktározni kezd néhány napon belül (a raktározás folyamán a bevitt kcal-ák kb. 50-60%-a raktározódik), míg a BMR feletti és az amúgy is testsúly tartó kereted feletti résznél ez az arány 10%. Szóval, ha a BMR-ed felett ennél, ahogy fentebb írtam, akkor most visszamászna 2-5 kg nálad a következő 2-3 hétben, utána elkezdenél fogyni rendes ütemben visszahízás nélkül (ha nem csinálsz valami baromságot). Viszont így, mivel alatta maradsz jelentősen, csak azt éred el, hogy megy le az izom, a zsírt pedig szépen szeded felfelé (jelenleg ha 1600 kcal-val számolok nálad, akkor olyan 800-950 kcal-át raktározol zsírban naponta). BMR feletti evésnél nem fog raktározni a szervezeted. Szóval mivel most fogysz (még), így ha jól számolok, akkor kb. 5 naponta adsz le 1 kg tiszta izmot. Csak megsúgom, hogy egy kezdő testépítőnek 1 kg tiszta izmot min. 1 hónap visszaszedni. Mivel te most dobtál le 4 kg-ot és még most fogsz várni, míg leérsz 120 kg-ra, akkor már kb. 6-7 kg megy le, így azt min. fél év lesz visszaszedned. Emellett persze ott van az is, hogy egyre kevésbé lesz hatékony a zsírégetés az izomtömeg hiánya miatt.
Ilyen súllyal pedig nem szoktam ajánlani komolyabb mozgást, elég a séta, biciklizés, úszás, mellette pedig átmozgató tornák az első 6-8 hétben, aztán lehet erősíteni, ha már kicsit hozzászokott a tested a mozgáshoz.
A folyadékbeviteledet pedig tartsd 5 liter felett naponta.
Tudom mit beszélek, már régen leadtam a túlsúlyomat (bár nekem nem volt ekkora) és az utóbbi kb. 2 évben nem jött vissza szinte semmi (izomtömegnövelek, szóval minimális jött, de az elhanyagolható ilyen esetben).
Pont azért maradtam itt fórumon is, hogy segítsek a többieknek. Én már ezeket régen lejátszottam, beleestem én is jó pár hibába és tanultam is belőle, ezért próbálok segíteni az ittenieknek elkerülni ezeket, mert jelentősen meg tudják hosszabbítani a fogyás hosszát, illetve van, aki el sem éri, mert menet közben feladja...
A saját tapasztalataim mellett pedig jó pár ezer oldal mozgáselméleti könyvet, cikket és étkezéssel kapcsolatos könyvet, cikket olvastam, szóval van némi tapasztalatom ilyen téren. :P

6 éve
#1374
name
reply to name's post #1372
Szerintem nem azzal van a gond, hogy kiteszed, hanem az, hogy mindegyik topikban. Az egyikbe ha beteszed az bőven elég. Akit érdekel az úgyis meg fogja találni!

6 éve
#1373
name
reply to name's post #1371
Ja amúgy 136kg-ról indult a fogyásom, tehát azért ilyen intenzív. Ha elérem a 120kg-ot, akkor elkezdek komolyabban is mozogni, most még sajnos a térdem és a hátam nem bírja.

6 éve
#1372
name
reply to name's post #1371
Igen, az nagyon jó, hogy látható a napi bevitt ételeknek a fehérje, szénhidrát, zsír eloszlása.
A "reklám" linkeket meg innentől nem fogom kitenni, elnézést érte.

6 éve
#1371
name 1
reply to name's post #1370
Az ember önmagát csak úgy is reklámozhatja, sok ember szeretne nagyobb feltűnést. De miért raktad ki szinte mindenhova? Ez sokakat jogosan zavar...

A kalóriamennyiséged számomra merész, de már nem kifejezetten koplalás szintnek tűnik (jobb napjaimon még én is beleférek, de most már csak 66 kiló vagyok), persze nem tudhatom, a Te testednek mennyi kell. 150g ch az elég laza, persze ha valaki nem ezt a szintet szokta meg, akkor kicsit oda kell figyelnie egy ideig. Erre is jó ez az oldal, látszik, melyik ételben miből kb. mennyi van. Néha még egy rutinos ember is meg tud lepődni egy-egy új étel értékein...

6 éve
#1370
name
reply to name's post #1368
shinita, elnézést kérek, ha zavart a blogom linkje. Nem reklámozás céljából pakoltam ki, főleg amiatt mert ez csak egy sima vlog. Semmilyen csodaszert nem reklámozok, se készüléket se semmit.
Amúgy ma voltam vérvételen, és nagyon bízok benne, hogy sokkal jobbak lesznek az értékeim, mint 2 héttel ezelőtt.

6 éve
#1369
name
reply to name's post #1367
Igen ennek nagy része folyadék, ez az első 1hétben le is ment, megy. Próbálok naponta legalább 1500-1800 kalóriát megenni, csak úgy kell csinálnom hogy napi 150g szénhidrátból ne vigyek be többet, és azt is elosztva több étkezés között.

6 éve
#1368
name 1
reply to name's post #1367
Á, ennyit még intenzív koplalással se fogy az ember, főleg mozgás nélkül (az a pici séta elég minimális), max. ha eredetileg sok izma van és megszabadul a benne tárolt víztől (akkor koplalás se kell). De akinek sok izma van, az valószínűleg jobban ért a táplálkozáshoz s normálisabban szálkásít, plusz mozogni is szokott...
Fogalmam sincs a kérdéses egyed paramétereiről, nyilván nem fogok egy önreklámos linkre kattintani, ami ráadásul egy rossz módszert vagy hamis eredményt mutat be a leírás alapján.

6 éve
#1367
name
reply to name's post #1366
Remélem a napi 3 km sétát nem írod be külön sportnak.
Ha 10 kg lement két hét alatt, akkor már régen rosszul csinálod...
10 kg-ot több, mint egy hónap alatt kellene leadnod, ha megfelelően eszel. Úgy veszem észre, hogy te nagyon koplalsz és ez még hosszú távon vissza fog ütni. :P

6 éve
#1366
name
Az első -10kg már majdnem megvan, két hét kellett hozzá, na meg napi 3km gyaloglás.
Ha megnéznéd a fogyókúrás vlogomat, akkor kattints a lenti linkre.

http://blog.sanyoca.hu/tag/fogyokuras-vlog/

Mindenkinek sok erőt kívánok a fogyókúrához! :)

6 éve
#1365
name 1
Van, akinek egész könnyen megy a fogyás... A párom, aki régóta stabilan 65 kiló volt, karácsony óta először mérte magát, most 63 a 176 centijéhez. Mivel eddig sem volt rajta sok fölösleg, de az kb. mind a hasán, elég szembetűnő a változás. Nem sok napját mértem ki, de csak kevéssel ehet a korábbi 2500 kalóriája fölött, ami kevés mozgás mellett volt megfelelő számára. A könnyű fizikai munka ott van a szeren, nem tudta ellensúlyozni evéssel.
Ez azért most picit meglepő volt.
Közben én mindennemű odafigyelés nélkül automatikusan 1700-1800 kalóriát eszem (túl rutinos vagyok a számolásban, este össze tudom hozni, bár kevésbé pontosan, mint máskor, nem mérek mindent, bár eddig se tettem, a mérőkanál jó dolog) s mivel nem mozgok semmit, valószínűleg nem fogyok észrevehetően. De az utolsó kilókat sikerült észrevennem a hasamon, picit kisebb. Tizensok kiló alatt ez a második kicsi, de észlelt változás eme legproblémásabb területemen, így elég lelkesítő.

6 éve
#1364
name
Sikerélmény: Az első hét után normalizálódott a vércukrom. Erről csináltam is egy videót: http://blog.sanyoca.hu/vercukorszint/
Ha a többi fogyókúrás videóm is érdekel: http://blog.sanyoca.hu/tag/fogyokuras-vlog/

6 éve
#1363
name
reply to name's post #1362
Szia! Viccesek a videóid!:) Szorítok hogy elérd a célod és remélhetőleg sokaknak tudsz segíteni is. Várom a szerdákat!:)

6 éve
#1362
name
Helló mindenki!
Nagyon sokat segít nekem ez az oldal, már többször lefogytam vele sikeresen :)
Sikeresen, de nem tartósan, mert mindig eltunyultam. Ezt elkerülendő létrehoztam egy youtube csatornát, ahol nyomon lehet követni az alakulásom. Még csak 2 hete csinálom, 2 rész van, a harmadikban be szeretném mutatni ezt az oldalt is. Köszönök mindent!

Itt van a viedók linkjei, ha esetleg érdekelne valakit:
https://www.youtube.com/watch?v=SHQmmyslsqE
https://www.youtube.com/watch?v=DFwkFzD7m2Y

6 éve
#1361
name 1
reply to name's post #1357
Az általam kedvelt, érett Granny Smith félúton van a zöldalma és a golden között, ami számomra telitalálat :) Nem olyan kis kemény és visszafogott, mint a zöld, de nem is olyan édes desszertalma, mint az érett golden, hanem ötvözi előnyeiket. Amikor először ettem, nagyon bejött, annyira, hogy ősszel ültettünk is egy erőteljes csemetét, azóta várom, hogy nőjön s majd egyszer teremjen is...
Nekünk egy ismeretlen fajtájú piros, édes-savanykás almánk van, de egyetlen, nem mindig jól termő almafa adja őket, ami szánalmasan kevés a kereslethez képest... Ha veszünk új telket és fér, lesznek még almafáink, az bizonyos.

6 éve
#1360
name
reply to name's post #1356
Én az almákat szeretem nézni, főleg ha szép pirosak. Még talán a szemem is kívánja, csak nem eszem meg. 250 forint nem sok a Grannyért! Biztos vettem volna belőle többet! Igen, az alma ha megfaragod, akkor hamar barnul (bár ha citrommal megdörzsölöd, akkor jobban bírja), és hamarabb is megy tönkre.

Gratulálok, hogy tökéletes lett a napod! Komolyan mondom, hogy nem könnyű megcsinálni (esetleg a fanatikusaknak, akiket csak ez érdekel, és éltet).

6 éve
#1359
name
reply to name's post #1357
Zöl alma. Szerintem a legfinomabb. A bázisba is megtalálod a kalóriatartalmát.

6 éve
#1358
name 9
reply to name's post #1357
Én is csak a netről tudom

http://www.sedi-fruits.at/valasztek/granny-smith

6 éve
#1357
name
Bocsánat félművelt (vagy még az se) vagyok. Mi az a Granny?

6 éve
#1356
name 1
reply to name's post #1355
Nekem csak a paradicsom ízetlen, a paprika roppanós és a kápia édes is, az uborkának pedig a fajtájával (kígyó) van bajom, illetve a belső színével, roppanósságával, magos rész méretével (azt szeretem, ha nagy, az a puhább, levesebb rész. a végét, ahol már nincs, meg se eszem, arra a párom van, ő szereti. de eleve ő eszik több uborkát, én csak ha nagyon lédúsra vágyom, illetve a nyersvegán szójaszószosba bekerül minden, ami van). Zöldség és kész, jólesnek.

Ma a fehérvári piacon 250-ért láttam Grannyt. Nem azt vettünk, hanem olcsóbbakat és szebbeket (ezek nem voltak olyan csinosak, bár nem a tökéletes simaság a lényeg egy almánál). Egészen gyönyörű pirosakat, amiket látványosan tudok megfaragni :D Közöltem is a párommal, hogy egy ideig inkább mandarint egyen, az alma díszként funkcionál (megfaragva viszont meg kell enni hamar, hiszen folytonossági hiányai lesznek és hamar megfonnyad. de egyelőre egészben díszek, káprázatosan szépek, olyanok, amiket a boszorkány ad Hófehérkének a filmekben, csak éppen valamivel kisebbek).

A tegnapi napom tökéletes lett, sőt, de ma ettem vagy 350g szénhidrátot... Van ilyen. (Nekem még szombat van, mert nem feküdtem még le...)

6 éve
#1355
name
reply to name's post #1354
Az biztos, hogy a téli paradicsom, paprika, uborka elég íztelen. De legalább az illúzió megvan, hogy ilyen zöldségeket eszünk. Én a tél végén vagyok nagyon kiéhezve a már nap érlelte finom zöldségekre. A szép epret, málnát, cseresznyét inkább a szemem kívánja, de pár szem nekem bőven elég. És akkor ott tartunk újra, hogy ezért iszom a zöld turmixomat, hogy legalább legyen egy kis gyümölcs is az étrendembe.

A Grannyt 650-700 forint között árulják a Tescoba. Lehet, hogy a Sparban drágább, de én a piacon nem is nagyon látok, csak 1-2 helyen, de ott általában olyan helyen, ahol nem csak magyar terményeket árulnak. Még vidéki nénikéknél soha nem láttam. Csak aztnem értem, hogy miért?

Nekem sem lett jó a tegnapi napom. Az este mindig elrontom, mert olyan éhes leszek és kívános, hogy az egész napom tönkre megy. Remélem, hogy azért sikerült Neked a napodat jól zárni a végén.

6 éve
#1354
name 1
reply to name's post #1353
Nekem már a nyári bolti paradicsom se tetszik (a kerti mennyivel jobb... de annyi nem terem, amennyi kéne), a télit meg sem eszem. A többi zöldség bolti verziója se rossz.
Az uborka szomorú dolog számomra, mert a kígyónál sokkal jobban szeretem a kicsi normált, de ilyenkor az nincs. Azért valahogy kihúzom a telet :)

Múlt télen Sparban láttam Grannyt és egyéb flancosakat, talán sokszázért vagy ezer fölött? No, olyat nem veszünk. Annyival nem jobbak, szeretjük mi a többit is (kivéve én az idaredet, ahogy már írtam).

Megint nem figyelem a kalóriaelosztásra (annyi mindenre figyelek, de összejönnek a dolgok), 400 kalóriám maradt vacsorára, kicsit problémás a helyzet :( De ha nem sikerülne igazán jóllaknom, majd lefekszem hamar, azt úgyis célszerű megtennem, túl kései vagyok.

6 éve
#1353
name
reply to name's post #1352
A Granny-nak kb darabja 140 forint! Legalábbis a Tescoban. De a piacon sem olcsóbb, csak én a Tescot azért szeretem, mert ott én választom ki, hogy melyiket akarom. A többi almát nem eszem meg, pedig a férjem időnként kínálgat vele, de sikerélménye ezzel kapcsolatban nincs.

A zöldségeket én szeretem. A paprikát, paradicsomot, cukkinit, padlizsánt, tököt stb. A spenótról, sóskáról nem is beszélve. Szívesen eszem őket. Persze ilyenkor korlátozottan lehet csak kapni, és a paradicsom is elég sápadka.

6 éve
#1352
name 1
reply to name's post #1351
Mi sem sokszor vettünk eddig... Azt hiszem, kétszer. Legutóbb ősszel, már nem emlékszem, mennyi volt, 140? Az volt a legdrágább. Mit mondjak, szeretem a Nyírséget... 70-ért vettük az olcsóbb almákat, mostanában fogytak el. De néhány zöldség is durván olcsó volt az út menti zöldségeseknél... Paprika 100 alatt, ah... Odavagyok a roppanós, ízes paprikáért :D
Szerencsére én nagyon szeretem a jonatánt s a goldent is, az pedig előfordul 100-150 forintos áron (legföljebb a golden nem tökéletes, de nem baj). Az idaredet többnyire nem eszem meg (nem mind ehetetlen számomra, csak a legtöbb, mellékízt érzek rajta). A starking érdekes, azt is szeretem, csak túl puha ne legyen.

Az evőzöldségek (amiket simán csak eszünk valamihez, amit nem szoktunk főzni) is drágák most, de kellenek, no. Nem telhet el nap nyers zöldség nélkül.
Persze voltaképpen szinte minden zöldség ehető nyersen, ami nem száraz hüvelyes vagy padlizsán (bár azt is megeszik a nyersvegánok :O én nem)... Csíráztatni is szoktam.

6 éve
#1351
name
reply to name's post #1350
Én egyetlen fajta almát eszem csak meg (azt is ritkán) a Granny Smithtet. Most is vettem 2 darabot. Hát nem egy olcsó alma! Szerintem az egyik legdrágább az almák között. Szeretem szépen meghámozni, kimagozni, és vékony cikkekre vágni. majd pár perc alatt megeszem, még mielőtt barnulni kezdene.

6 éve
#1350
name 1
reply to name's post #1349
Csak 3 fát bántottak eddig, az elején még semmi gond nem volt velük. De most tényleg elkerítjük szegény szerencsétlen, (nem általunk) uralkodó szélirányba ültetett apró, felemás, de jól termő naspolyát és a féltett, szeretett Granny Smitht...
A nyári almafa kegyetlenül rosszul áll (satnyább és ha azt rágják le, nem sok marad belőle. nyilván lerágták. plusz letört egy ága), de az a telken kívül van, nem tudunk mit tenni. Majd valahogy megnő.

Egyszer a bakkecske (akit mindig zárnak) kiszabadult, elcsatangolt és még az újságba is bekerült s úgy kellett utána menni...
Nem tudom, a nősténykecskék miért vannak olykor szabadon, többnyire meg vannak kötve, olykor be vannak zárva, de nem mindig.

6 éve
#1349
name
reply to name's post #1348
Akkor tényleg nem ártana a kerítés. Mert az azért kellemetlen ha az ember ültet, termeszt ezt-azt, és mire learatná a szomszéd kecskéi lelegelik. Egyébként is azt hallottam, hogy a kecskék mindent megesznek, Azért csodálkozom, hogy a szomszédot nem izgatja, hogy az állatai mindenfelé csatangolnak. Kész csoda, hogy még nem fogta be őket valaki, és nem végezték valakinek a fazekába. Állítólag Pestre beszabadult két eltévedt vaddisznó. Keresik őket, de nem találják. Ez azért érdekes, mert a vaddisznó azért nem mókus méretű. A madarak biztos, hogy hálásak az etetésért. Ilyenkor szegénykék elég nehezen tudnak ennivalóhoz jutni.

6 éve
#1348
name 1
reply to name's post #1347
Nem, a kecskék az egyik szomszédéi. Sokszor szabadon mászkálnak és lerágnak mindent. Amúgy aranyosak, de amikor ki vannak kötve, azonnal összecsomózzák a kötelüket (a gordiuszi csomó tanulhatna tőlük, de komolyan. pár kecske, mindenféle növényzet és egy hossssssssszú kötél... ez igen gyorsan elfajul, a végén a kecske tapodtat se tud moccanni. ha meglátom, kibogozom őket, de nem szoktak partner(ek?) lenni ebben. viszont roppant jámborak, némelyik félős). Jön az udvarba ló is simán, de volt már kisebb birkanyáj is... Mind ugyanazé a szomszédé, 2 utcával lejjebb (de azért szomszéd, összesen 3 ház lakott tartósan a dűlőben).
Rossz szomszédokról van némi tapasztalatom... Itt az egyik oldal lakatlan, a másik jó fej, de csak hétvégente és nyaranta jön, télen szinte sosem. Akad azért a dűlőben is olyan, akit nem szeretünk, de ez van. Komoly probléma nincs.

Jelenleg nem akarok tartani állatot, nincs is hol s kötöttség. Csak patkányt akarok, de azt benti kedvencként, anyós majd pátyolgatja, ha elutazunk, nagy gyakorlata van rágcsálókban, a fiai sokfélét tartottak már.
Most van egy kismacska, akit etetünk és teljesen jó kis házat építettem s béleltem ki neki, de ő vad és az egész dűlőé, másutt is eszik. A hétvégente járó szomszédunknak volt egy macskája, de egy ideje nem jön, valószínűleg elpusztult, mindig veszélyesen élt... Na azt részben mi etettük, s a kullancsaival is foglalkoztunk.
Madarakat etetünk még, rengeteg van.

Persze, a futár furgonnal jött. Ami azért nem megy el mindenütt... De a középső utcával igazán semmi baja nem lehetett, bár megfordulni ott jelentősen nehezebb, mint fent. De aki nem totál kezdő, annak menni szokott... Igazából ebben az időben semmi problémát nem kellene jelenteni a murvás útnak, de még a kissé nyomvályús emelkedő földútnak is. Annyira azért nem kriminális... Nagy hóban az, de most nem. No mindegy.

Itt ma nem nonstop, de sokat sütött a nap, sétáltam is egy nagyot végre.

6 éve
#1347
name
reply to name's post #1346
Biztos nagyon szép, és jó helyen laksz! Nekem a város után biztos felüdülés lenne. A jó levegő, a csend, és hogy nincsenek (már bocsánat), de időnként elviselhetetlen szomszédok. És ott lehet tartani állítokat, mert gondolom kecskétek van a leírtak alapján. Lehetne tartani cicákat, kutyákat. Még esetleg egy lovat is. A futárnak egyébként nem tudom mi baja volt, mert ma már a futárok nem gyalog, vagy biciklivel járnak. Így csak fel kellett kocsikáznia. Jó a leírtak alapján nem egy autópálya, de a lényeg, hogy közlekedni lehet rajta, és idén (nekem szerencsére) még a hóból sem esett 1-2 méter.

Itt ma sajnos megint elég borús az idő, pedig igértek Napocskát. De csak erőlködik a szerencsétlen, de nem tud a felhőkön ma áttörni.

6 éve
#1346
name 1
reply to name's post #1345
Speciális helyen lakunk, az tény :D Az egyik futár speciel utálja, ki is jelentette tegnap, hogy nem lakna itt...
Nos, én szeretem a kilátást (Bakony - speciel abból nem sokat látunk, csak a következő dombot, Vértes, fenyőkkel teli dombok, egy nagy tó, a kert...), a jó levegőt, a csendet és olykor azt is, hogy télen hetekig nem találkozom emberekkel.
Az ablakon simán be lehetne látni az "utcáról", de nem jár erre senki. Ha elfelejtjük bezárni a bejárati ajtót vagy kint hagyunk szerszámokat, nem történik semmi. Egyszer azért majd építek kerítést, az esztétika és a kecskék miatt...

A meggyet nagyon szeretem, de persze abból sem lehet özönnel enni. A savas gyümölcsökkel így vagyok, bár a körtéből se megy be napi 1-2 darabnál több. Szuperfinom édes körténk van, nagy jóság, de... nem kell sok.
A szeder az, amiből meg tudom enni a termést, s persze a naspolya, csak azt le szokták szedni a kecskék, idén a fiatal Granny Smitht is lerágták (pedig olyan szép nagy már, remélem, hamarosan terem), idén kerítést fogunk építeni. A szomszédnak van, ami jó, mert a szomszéd és köztünk megint nincs (komplikált is lenne, mert a hivatalos telekhatár egészen másutt van, mint a növények és építmények által világosan mutatott régi egyezményes).

Sajnálni szoktak néha, hogy itt lakom, ahol semmi nincs. De elég csinos semmi, akár az erdőket, akár a tavat, akár a vadasparkot nézzük. A sötétben hazagyaloglásban sem látok semmi problémát... A járművek is fel szoktak tudni jönni, csak nagy hóban lehet gond, a sajátunk hetek óta a középső utcában áll (egyszer majd veszünk ott egy telket és építünk rá garázst, onnantól jó világ lesz).

Még mindig van hó, persze csak naptól védett helyeken. Itt összefújja a szél és elég makacsul megmarad.

6 éve
#1345
name
reply to name's post #1344
Én a meggyel voltam úgy, ahogy Te a sárgabarackkal. Meggyet láttam, és sikítófrászt kaptam, pedig a család is szatyorszámra kapta a meggyet, én szörpöt, lekvárt, sütiket gyártottam, a mélyhűtőbe is került. De sok 10 kilót lehetetlen házilag feldolgozni. én pedig nem szeretem annyira a gyümölcsöt, hogy kilószám egyem, sőt....

Én is szeretem az ablakot nyitvatartani amikor csak lehet. Bár a szobákba a hatalmas forgalom miatt csak éjjel lehet nyitva, mert olyan zaj és kosz jön be, hogy az ember megbolondul. Jó nektek, hogy ilyen jó levegőjű helyen laktok, mert itt Pesten borzasztó a levegő! Egyedül a konyhai résznél lehet mindig nyitva az ablak, mert az nem közvetlenül az utcára nyílik. Így a redőny a szobákon elengedhetetlen, mert egyébként sak az nem nézne be aki nem akar.

6 éve
#1344
name 1
reply to name's post #1343
Alapvetően nyersen szeretem a gyümölcsöt, eléggé kerülöm a hőkezelését, de a mélyhűtőbe nem sok fér... Ezért főzzük be, jobb híján. Annyira azért nem aggódom, hogy jajj, eszem befőttet és lekvárt néha, de tuti jobbak nyersen. Azoknak már mindegy, úgyhogy lesz gyümölcsös sütink is hamarosan. Alapból képtelen vagyok belerakni a nyers gyümölcsöt, inkább keresek receptet, amiben minimum a töltelék nyers...
Nem nagy mennyiségben, de gyümölcslapokat is aszalok a gyümölcseinkből. Azok nagyon poénosak :) Sajna aszalni ilyenkor érdemes jobban, fűtésszezonban.... Ami speciel az almás-banános lapokhoz teljesen OK, csak a barack ugye nyáron terem... Ha kint aszalok, egyrészt a félbarackok romlanak, másrészt megszúrnak a darazsak, ezen a nyáron pedig folyton esett is, úgy pedig nem lehet aszalni... De nem is tudnám a 3 jól termő barackfa termését megaszalni (első évben enyhe sokkot kaptam... óránként kilószámra hoztam be gyümölcsöt), inkább befőzzük.

Az én ketogénemmel (amiben a szénhidrátlimitem zöme zöldségre van szánva) nehezen jönnek össze a gyümölcsfáink (van minden, kivéve őszibarack, az itt nem él meg), de valódi, tartós ketogént sosem terveztem. S fura dolog ez, nagyon-nagyon szeretem a legtöbb gyümölcsöt, szinte nem telik el nap, hogy ne egyek legalább egyfélét, de nem tudok sokat enni belőlük, bár kivétel azért akad (pl. dinnyeszezonban van pár dinnyés napom).

A redőnyön gondolkodunk, egy normál ablakra nem egy vagyon (a tetőablakra lenne sok, de annak nem lesz, van hővédő roló, elég az), de egyelőre arra se jut, de annyira nem is kell, fényvisszaverő fóliát szoktam rakni rá, működik, csak nem annyira szép. Bár én a redőnyöket is rondának tartom. Inkább egy tető kéne az ablakom fölé, ami beengedi a szórt fényt, csak a direkt napot nem. Szeretem a fényt. Ezért is van két ablakom. A páromnak csak egy, de az északkeleti, nyári hajnalokat kivéve sosem kap napot. Ha sikerült volna telket szerezni, szuper benapozással építtettünk volna házat, de így se rossz. Az én szobámnak jó, a többi helyiség nem napos. Még a lenti déli ablakok sem segítenek, mert fenyő és tuja van előttük, plusz a fedett teraszrész is árnyékol. Néha besüt azért a nap, csak elég keveset, viszont nyáron kellemesen hűvös van az alsó szinten.
De én akkor is a tavaszt és az őszt szeretem :) Akkor se túl meleg, se túl hideg nincs és szellőztethetek, amennyit akarok, feltéve, hogy nem nagyon párás kint az idő... Kedvelem a nyitott ablakot. Egyesek a mi házunk szigetelési szintjén csupa fix ablakot raknak be és szellőztetőrendszert használnak. Joguk van hozzá és nekünk is lesz hővisszanyerős szellőztetőnk egyszer - de tavasszal és ősszel csak ablakot fogok használni, ha megfelelő lesz hozzá az idő... Persze itt jó a levegő, de van, aki elvből csak és kizárólag szellőztetőrendszerrel akar levegőt cserélni s teljesen feleslegesnek tartja a nyitható ablakokat. Mondjuk nálunk a tetőtérben nyilván nyitható kell, de lent is van kettő.

6 éve
#1343
name
reply to name's post #1341
Az nagyon jó, hogy a gyümölcsfáitok jól teremnek, mert akkor azt sok mindenre fel lehet használni. A lekvártól, a szörpig, mélyhűteni, frissen enni, és sütikbe is remek. Nekünk a gyümölcsfák sosem termettek jól. viszont a paradicsom ha locsoltuk, akkor rengeteg volt. A paprika szó szerint fogta magát és visszafejlődött. A nyár végére fele akkora volt mint amikor ültettük, Termése is pici volt, és jó ha palántánként 1-2 darab paprika volt rajta. A sóska viszont finom volt. Apcikám mindig gyomlálta, és szedte magának, mert nagyon ízlett neki. Évekig hozott leveleket az az ültetés.

Télen én is bírom, amikor besüt a nap a szobába. Kellemesen felmelegíti, és jobb az ember közérzete is. Nyáron bezzeg nem annyira élvezzük 30 fok felett a besütő Napot. Ilyenkor a redőnyt leengedem háromnegyedig, hogy azért legyen fény. Viszont a hálón meg kell csináltatni a redőnyt, mert nagyon nem jó, azaz nehezen lehet felhúzni, és leengedni sem merem teljesen sűrűre. De nagyon drága a javítása, mert tengelyt kellene cserélni, és 40.000 forintot mondtak rá. Hát most nincs erre ennyi, így most szenvedünk vele, de remélem a nyárra meg tudjuk csináltatni. Egyébként én is olvastam, hogy nagy vitában vannak az időképen is, hogy legyen-e hó és hideg vagy ne. Pedig ezt nem tudjuk befolyásolni. Olyan idő lesz, amilyet a Jóisten szán nekünk.

6 éve
#1342
name 1
reply to name's post #1339
Ezt azt hiszem, sokunk megérti... Ha kifejezetten elérakják az embernek a sütiket, az különösen magas szintet igényel, hogy ne egyen belőle. Én 2 év alatt vittem odáig, hogy amikor fellépünk és millióféle kiváló házi süti van s percenként kínálnak, akkor eleinte nem eszem s a páromat kérdezem, melyik az, ami annyira szuper, hogy ha valamit kóstolok, az az legyen (sajna nem teljesen egyezik az ízlésünk)... De ha elkezdek enni, akkor már nem szoktam hamar megállni.
Miközben nekem kőkeményen tiltólistás az ilyesmi, alapból nem eszem glutént, tejet, cukrot... Itthon nincs is nagy gond, ráadásul gyakran sütizek is. De az ilyen rendezvényes házi sütik évi párszor... Túl csábítóak. Kíváncsi vagyok és hedonista.
Persze ez évi pár alkalom. Szerintem neked is jó, ha nem gyötröd magad ilyeneken, hanem alapvetően rendesen eszel, s ha nagyritkán befigyel egy ilyen alkalom, bármi történjen (a konkrét zabálást kivéve, ami nem is esik jól, egészségtelen is roppantul), az eredményeidet nem tudja lerombolni. Persze igyekezni lehet: kevesebbet enni, megválogatni, melyiket eszed, vinni saját, jobb édességet... De bűntudatod semmiképp ne legyen s a motivációdat se veszd el, ezek miatt igazán nem kell!
Nekem egy ilyen nap után extra elszántságom van a következő napra :) Tabula rasa meg minden. Egy napon belül sajna nem tudok bekeményíteni (a sütis rendezvények úgyis délután/este szoktak lenni), de másnap... Az egészen más :)

6 éve
#1341
name 1
reply to name's post #1338
A zöldbabot régen szerettem, de ma már olyan ízetlen. Lehet, hogy rossz fajta mirelitet próbáltam, de annyira kiábrándított, hogy rég nem próbálkoztam vele újra. Talán majd egyszer.
A zöldborsó amúgyis klasszisokkal jobb, bármikor inkább azt eszem :D Nem muszáj megfőzni (az egyik kedvenc nyersvegán ételem alapja, bár ketogénben nagyon szolidan alkalmazom), édes, finom, még az olcsók is szinte mindig zsengék, pár deka feldob egy levest vagy rizst... S még a kertben is megterem, pedig az egyáltalán nem jó földdel megtöltött üreg, ahol a medence volt, nem termeli meg még a cukkinit se... (Szinte semmim nem terem, csak a gyümölcsfák, de azok nagyon.) De a paradicsom és a borsó elvan és finom.
Nem tudtam, hogy léteznek zöldborsósak és zöldbabosak... A sóska/spenót kapcsán ismerem ezt. Gyerekkoromban a spenótot nem szerettem (bár anyám nem is főzött soha), spenótunk pedig volt, legeltem és főzelékként ettem. Jó növény, egyszer kell elvetni, kikel és onnantól van. De nem nagyon tudom mire használni, főzelékként egy csomó cukrot igényel, nem vonz. Zöldturmixban is igényel édes gyümölcsöt, ami ketogénben, ugye... Más ételt nem ismerek vele. Úgyhogy tavaly is csak legeltem, arra igen jó :)
Viszont a spenótot közben megkedveltem, csak ahogy már írtam, unom.

Itt volt hó valamikor, szavam nem lehet, előző télen nem volt semmi (olyan remek fűtésszámlát hoztunk össze, hogy azóta is azzal büszkélkedünk :D jó ez a ház ebből a szempontból, de költöttünk is rá)... A nagy hidegek nekem sem hiányoznak.
Az időképen szoktak óriási viták lenni, mindig van valaki, akinek félméteres hó kell, a másik a tavaszt vagy a nyarat várja, s úgy sértegetik egymást, mintha bármit is számítana, ki mit akar, hisz az időjárás senkire sem hallgat...
De én napelemes vagyok, amíg süt a nap, felőlem lehet -5 és 15 fok is, csak fölé ne menjen, mert akkor kicsit elpusztulok mozgás közben... Nyárig ki kell túráznom magam, mert nyáron, ha lehet, nem nagyon hagyom el a házat, legföljebb strandolás miatt. Ülök a helyes, roppant jól benapozott (ha kint süt, akkor nálam is) tetőteres szobámban, redőny nincs, de a szigetelés legalább jó... De most már megvan a nappali is, le lehet költözni, ha túl durva lenne a helyzet :D Fejlődtem, 26 fokban még éppen nem szenvedek látványosan, amennyiben nem moccanok meg.
De a napos tetőtéri szoba kellett. Ősztől tavaszig jó :) S nyáron is van fény, mert azt az ablakot nem takarom le, amin épp nem süt be a nap (van egy nagy délnyugati normál és egy szintén nem apró délkeleti tetőablak, a szobám viszont nem nagy. a nap hatékony. ha télen besüt, nem fűtök napközben).

6 éve
#1340
name
reply to name's post #1339
Szióka! Azért gyere ám, mert jobb kiönteni magadból a bezabálások lelki-tusáját, mint magadban emészteni! Sok sikert!!!

6 éve
#1339
name
Halihó! :) úgy döntöttem jövő hétig nem jelentkezem, mert csak a szám jár, meg nézegetem a kinézett ruhák képeit, de tegnap sem álltam ellent a sok édességnek a melóhelyen. Ideje a tettek mezejére lépnem, nem csak írni róla meg vágyakozni. Addig is sok sikert mindenkinek és jók legyetek!

6 éve
#1338
name
reply to name's post #1337
Ha 2 órát gyalogoltál, akkor a 2100 kalória nem is sok! Egyébként nem zavar ha írsz a kajákról, és nekem sincs kéztetésem, hogy éjjel neki fogjak sütit gyártani. Már csak azért sem, mert nincs is itthon hozzávaló dolgok. De azért ha eszembe jut, csorog a nyálam (még ha teli vagyok is mint a déli busz).

Én ennyire nem ismerem a különféle étkezési módokat, de én mindig azt hallottam, hogy a paradicsom milyen egészséges. Arról még sosem hallottam, hogy rákot okoz. Ez számomra teljesen új információ. Én annak vagyok híve, hogy lehetőleg mindenből kell enni, csak frisset, lehetőleg ne szeméttel teleszórt élelmiszereket. A húst én piacon veszem. A csirkét igyekszem tanyasit venni (mert azt árulnak a piacon), de a marha és a sertés hús nem tudom milyen, de szinte biztos vagyok, hogy nem kukoricán hízlalt háztáji (sajnos). Én a zöldborsónak nem vagyok imádója, de a zöldbabot nagyon szeretem. Szerencsére a férjem is inkább zöldbabos. Nálunk a családban vannak a zöldborsósok és a zöldbabosak. Az Apcival, Zoli öcsémmel mi voltunk a zöldbabosak, Anyu és Orsi húgom a zöldborsósak. Sárgaborsót már nagyon régen ettem. Lehet kellene egy kis füstölt húsi, és lehetne főzni sárgaborsót, de inkább főzeléket (naná, abban több a kalória!).

Itt tegnapelőtt és ma szépen, sőt csodásan süt a Nap. Viszont tegnap kifejezetten szmogos, hideg, szóval vacak idő volt! Jöhetne már a tavasz, amikor szépen kezd harsogó zöld színt ölteni a természet, és még a hőmérséklet is kellemes. Sokan sírnak, hogy nincs hideg, nincs hó. Hát én egyáltalán nem sírok a -20 fok alatti hőmérséklet után, de a derékig érő hóért sem!

6 éve
#1337
name 1
reply to name's post #1336
Igazából ehettem volna kevesebbet is, de az előző kalóriahiányos nap után, 2 óra gyaloglással azért megteszi :)
Bocs a zserbóért, felmerült bennem az írás vége felé, hogy talán nem kedves dolog ezekről írni... Nekem nem gond, nagyon szívesen gondolok ételekre, amik nincsenek itt, így csábítani se tudnak annyira (olyan szerencsére nincs, hogy annyira megihlessen, hogy azonnal neki kell álljak sütni valamit, főleg éjfélkor nem) - de biztos van, aki nem így van vele.

Azzal egyetértek, hogy a házi szörp jobb :) Nem vagyok az a fanatikus, aki mindent méregnek nevez, ami nem az étrendje szerint megfelelő étel... Hmmm... Néha belefutok paleo blogokba, az intoleránsabb fajtából. Ők se jobbak, mint a vegánok hasonló csoportja... Személy szerint akkora zöldségrajongó vagyok, hogy mindig elfelejtem, hogy a hardcore paleo tiltja a paradicsomot, a paprikát, a padlizsánt... Egyesek kijelentik, hogy ezek mérgek, a paradicsom rákot okoz és évtizedekkel rövidíti az életet... Kérdés, hogy mi a csuda értelme lenne az életemnek ezek nélkül... Elégedett vagyok a jelen étkezésemmel, az a helyzet. S ha annyira beteges és rövid életű leszek, mint az őseim (akik nyilván elég lelkesen tömték a legpaleoellenesebb ételeket), miközben megéltek mondjuk 2 háborút... Nos, panaszra nem lesz okom :D Igazán sokat tettem, aki ebbe beleköt, az nem lesz a barátom :D Persze tudom, hogy az őseimmel ellentétben gép mellett ülni nem az igazi, muszáj mozogni is... Másutt is egész nap süt a nap sokadik napja? Pazar :D
Egy szinten túl a stressz és az életminőségromlás sokkal rosszabbat tenne, mint az a kis étel, amit megeszem. Amúgy sem hiszek benne, hogy ha valaki akármilyen bolti húst megeszik, mintsem egy szép paradicsomot a kertből, az jó döntést hoz... De igazából nekem mindegy, bolti húsra nem vágyom, paradicsomra, de főleg roppanós paprikára igen (most vettünk egyet, ami nem kápia, nem kaliforniai, hanem "bocskor" :D Olyan, mint a kápia, csak nem olyan sima, hanem kicsit redősebb). Nem beszélve a pirospaprikáról, azt rendesen használjuk :)
Személy szerint azt nem eszem, ami érezhetően nem esik nekem jól - vagy amiről sok rosszat hallok, miközben remekül megvagyok nélküle. A krumpli érdekes, mert nagy kedvencem volt, de alapvetően elvagyok nélküle, mindazonáltal néha eszem, lelkifurdalás nélkül, mert úgy kell :D De nem sokat. S lehetőleg pirosra sütve. A száraz hüvelyesek a páromnak nem jók nagyobb mennyiségben, azokból szinte sosem eszünk. Most épp beáztattam 10 deka sárgaborsót levesnek (egy csomó egyéb lesz benne, zöldség, galuska), de ilyen évi egyszer van. Zöldborsót eszünk elég gyakran (többnyire pici mennyiségben, feldobja az ételeket), de abban semmi rosszat nem vagyok képes látni.

6 éve
#1336
name
reply to name's post #1335
Én nem iszom szörpöt, őszintén szólva nem is vágyom rá. Esetleg egyszer lemeózom, hogy milyenre sikerült, de a legtöbbször még ezt sem teszem. A férjem viszont rengeteg szörpöt megiszik. És úgy vagyok vele, hogy még mindig jobb ha az én cukros szörpömet issza, mert abban nincsen tartósító és mindenféle adalékanyag, és persze ízfokozó. És rendes gyümölcsből készül, nem sűrítményből meg aromából. Jó, cukor van benne, de az tartósítja, és persze dunsztolom is. Egyébként én a lehető legegyszerűbb módon készítem a szörpöket, így annyira nem nagy macera. Jó, persze minden idő, de szeretem leegyszerűsíteni amit lehet.

Lehet, hogy a chipsekből kevesebbet kellett volna egyszerre készíteni, és akkor mindegyik roppanós lett volna?

Jaj, a zserbót ne is említsük, mert eszembe jut a mennyeien sikerült karácsonyi zserbó tortám, és csorogni kezd a nyálam. De nem akarok most semmilyen édességet enni, mert nagyon komolyan kell vennem most már a fogyást, és ha azt a zserbót el kezdeném enni, akkor addig enném ameddig van! Egyébként a tészta alapreceptjét a Paprika tv-ből vettem.

Örülök, hogy még működik az éhség érzeted, és azért a nap végére nagyjából egyensúlyba kerültél!

6 éve
#1335
name 1
reply to name's post #1333
Ó, számomra a szörpök már csak emlékek... Valamelyest érdekelne a dolog, csak ösztönösen nem akarok cukordús cuccokat készíteni... Bár valószínűleg ez gyümölcs- és ízlésfüggő is s néha azért belefér eritrittel, én nem innám naponta. Ja és többnyire macerás receptekkel találkoztam, inkább megeszem a gyümölcsöt frissen és üdén :D
Ma kibontottunk egy körtebefőttet. Nem lehetett valami édes a körte, mert pont kellemesen édes. Amikor a legjobb körtéinket tesszük el, azok mézédesek, pont mint eredetiben. Kedvelem a kuktás eltevési módot, aminél csak és kizárólag a gyümölcsöt/zöldséget zárjuk az üvegbe, semmi mást :) A gyümölcsök hőkezelésébe bele lehet kötni, én is igyekszem minimalizálni, de nem tudjuk mind megenni, ami terem (körtéből talán menne, de akkor a páromé lenne a zöme, mert én nem tudom kilószámra enni, míg ilyenkor nagy kincs egy üveg) s aszalni sem tudok akármennyit..
Padlizsánkrémet is bontottunk, itt a sok eltett jóság s eddig csak pár barack fogyott el...

A chipsek sütőben nem lettek az igaziak, hamarabb sültek, mint rendesen kiszáradtak volna, a fele roppan, de a másik fele nem. Ezt még gyakorolnom kell.

No, a lábam jól viselte a gyaloglást, holnap megint megkísérlem a futást s az első rossz érzésre abbahagyom...
Ma egy liter folyadék (szinte kizárólag kávé :D) és 1000 kalória jött össze, legalábbis eddig. Holnap meglátjuk, mi lesz, de utána újra behozok pár töményebb ételt... Nagyon szokatlan ez, 2 éve azon küzdök, hogy minél kevesebbet egyek, mert túl alacsonyra úgyse megyek. De most sikerült. Az azért nem jó, ha az embernek nem működik az éhségérzete. Annak szerepe van, pont úgy, mint a szomjúságérzetnek, elsősorban azok miatt eszem és iszom. Nyilván be tudok kapni pár extra falatot, csak éppen nagyon erős, 2 éven át gyakorolt képességem az, hogy ha nem feltétlenül muszáj, ne egyek. Nehéz szembemenni vele. De szerintem holnap már szólni fog a testem, hogy étel kell neki. Csak nem sorvadozik szótlanul, eddig jó volt köztünk a kommunikáció. Azt megcsinálta már párszor, hogy semmi éhség és étvágy egész nap (ettem, de keveset), majd este bekattant s bepótolta a kalóriákat. Abban jó. (De a rekord az karácsonyi sütis asztalnál percek alatt 2000 kalória, pedig aznap már szépen megvolt a keretem... A zserbó a legveszélyesebb ételek egyike. Nem hat az éhségérzetemre, csak az étvágyamra, arra se jó irányban. Minden saját tömény ételemből elég egy kicsi. Akkor is, ha cukros. A zserbó csal. S a marlenkával együtt a kedvencem. De a Sacher-torta se rossz.)

[éjjel]
Á, nem kell félteni, megéheztem s ettem kicsit, most 2100 (hogy hozták össze, nem tudom, de ez szokott lenni), ami szerintem teljesen jó. A szénhidrát elszaladt, de gyümölcsre vágytam, mostanában gyakran van ilyen. Nincs azzal semmi baj, ha egy életmód kényszer, akkor valószínűleg nem nekünk való az adott időszakban.
Inni nem ittam, csak még 2-3 kávét. Ez is OK. Holnap szeretném megtalálni a középutat, az jobban szokott esni.

6 éve
#1334
name
reply to name's post #1318
Szia!
Arra figyelj, hogy csak megfelelő futócipőben fuss, különben eléggé szét lehet amortizálni a lábad vele.
A dohányzással pedig tényleg le kellene állni és azt nem árt, ha tudod, hogyha leállsz vele, akkor némi plusz súly is fog feljönni, mert a nikotin segíti a zsírbontást, de ezen kívül semmilyen haszna nincs.
A mozgáshoz annyit, hogy nem feltétlenül futással kellene kezdeni. Lehet könnyebb aerob edzéseket is végezni. Egyébként pedig erősíteni kellene elsősorban, azzal lehet a legjobban zsírt égetni. Heti 3 erősítő edzés ezért ajánlott lenne, alkalmanként 10-45 percesek, amik nem egymást követő napokon vannak. Aerob edzés pedig hetente 1-3 alkalommal 30-60 percet.

6 éve
#1333
name
reply to name's post #1332
Köszönöm, akkor majd megpróbálom addig sütni, hogy ne égessem le, és lehet, hogy kisebb hőfokon.

Egyébként nálam is az van, hogy ha elkezdek enni, akkor nincs megállás. És nekem a csipegetés nem zöldségből és gyümölcsből áll legtöbbször (sajnos). A tornáimat én letornázom, de azzal nem dolgozom le annyi kalóriát, hogy fedezze a hatalmas bevitelt.

A gránátalmából, ha lesz annyi pénz, akkor próbálok majd venni szép pirosas példányokat. Én nem iszom a szörpöket, de a férjem dönti magába. Rengeteg szörpöt megiszik, pedig egész nyáron gyártottam neki, és már talán csak egy málnaszörp van összesen.

6 éve
#1332
name 1
reply to name's post #1331
140 fokon állítólag elég hamar megvan, nos, én kénytelen voltam egymásra halmozni őket, volt a sütőben más is és amúgyis ki van törve a sütőajtó egyik üvege... Úgyhogy nem tudom, mennyi kell neki normálisan...
Annyira nem lett nagy szám, ropog, de kicsit olyan, mintha száraz levelet ennék, ami igaz is... :D Szerintem máskor megpirítom a napraforgót, szezámmal, az finom.

Az étkezés átállítása nekem sose vezetett semmire, remélem, Nálad segíteni fog. Tudod, hányszor álltam ott délután 5-kor 400 kalóriával? Attól még simán összejött 2000, úgy, hogy csak addig ettem, amíg éhes voltam s nem is igazán sokat... Tökmindegy, hogy 1200 vagy 300 kalóriás a reggelim, illetve most már ebédem, a nap végére hajlamos kiegyenlítődni*. Hacsak nem vigyázok nagyon. Jelenleg kerülöm a tömény ételeket és kész. Zsírból csak az abszolút minimumot használom... Olajos magokat is extrém óvatosan... Úgyhogy erősen zöldséges korszakom van s a tojás is jól jön ilyenkor :) Már kezdem megszokni, hogy így eszem, márpedig így elég nehezen jön össze rengeteg kalória. Az éhség gond lenne, hiszen akkor addig eszem, amíg el nem múlik, de a ketogén korszakom kezdete óta az nem gond. Élvezet is sok fér a keretembe, az is OK. Nemrégiben az volt a baj, hogy csináltam valami apróságot, amiről kiderült, hogy túl kalóriadús, de addigra már megettem. Nem akartam annyit, nem is kellett, csak úgy sikerült. Elég fárasztó volt. Mivel ritkán számolok előre. Fejben is menne, de nem szoktam. De nem is tudok pl. 1/6 tojásból sütit készíteni...
Jobb, ha a "veszélyes" ételeket hanyagolom...

A gránátalma nekünk is csak különleges nass. Az éretteken szerintem látszik, kívülről is szépek és pirosak... Egzaktul nem tudom megmondani, de sosem fogunk mellé, az egyetlen halványt is úgy vettük, hogy nem volt jobb és nagyon akartunk venni egyet.

*De meg kell mondjam, ehhez hozzájárul, hogy nem vagyok jó pontszerű evésben. Én elkezdek enni és onnantól időnként eszem. Ha jóllakom, akkor kimaradhat jópár óra is, de ha picivel kezdem, akkor ilyen csipegetős nap lesz. Ami lehet, hogy nem jó, bár attól függ. A Harcosok Étrendje és az ahhoz némiképp hasonlatos IF is evési ablakkal operál s ez utóbbi illik evésem természetes ritmusához... De még jobban illene 2 kicsi ablak. Ami az énekpróbás napokon van. Azok mindig durván jók. Egyrészt élből gyaloglok 2 órát (tempósan, némi szintkülönbséggel), másrészt 4 és 8 között nem vagyok itthon. Márpedig az én táplálkozásom jobbára ilyenkor zajlik. Úgyhogy ilyenkor (pl. ma) eszem pár falatot, elmegyek, visszajövök, megint valamennyi evés és kész. Ha este rendesen eszem, akkor is erősen mínuszos nap alakul ki, ami még a beállt fogyást is újraindítja nálam. Ráadásul a mozgás erősen csökkenti az étvágyamat és az éhségemet, fel nem fogom, miért. Úgyhogy különösen nagy baj, hogy nem nagyon mozgok. Ezt meg kell oldanom.

6 éve
#1331
name
reply to name's post #1330
Nekem az a bajom, hogy az utóbbi időben 1700 kalóriás napjaim nem nagyon vannak. Sajnos ennél lényegesen többet viszek be. Minden nap elhatározom, hogy vége, és betartom, és a vége mindig az, hogy bőven túlszaladok a kereten. Pedig muszáj össze kapirgálnom magamat, mert ez a helyzet most már tarthatatlan. Egyébként az az érdekes, hogy nekem a mindent vagy semmit remekül működik. Lehet, hogy most egy darabig át fogom állítani az étkezésemet, hogy reggel marad a zöld turmix a grapefruittal, és utána csak este fogok enni. Arra gondolok, hogy akkor azért csak nem eszek már meg több ezer kalóriát!

Nekem aszalóm nincs, így maradna a sütő. Elég érdekesnek hangzik a kelkáposzta chips. A sütőben hány fokon, és mennyi ideig sütőd? Be fogok szerezni napraforgót és kelkáposztát. Ez legalább egészséges lenne!

A gránátalmát gyermekkoromban ettem utoljára. Gondolkodtam arról, hogy a férjemnek lehetne belőle szörpöt készíteni, csak az a baj, hogy nagyon drága, és legalább 8-10 db kellene a szörphöz. Arról nem is beszélve, hogy nem tudom, hogy honnan lehet tudni, hogy melyik gyümölcs az érett.

6 éve
#1330
name 1
reply to name's post #1329
Hedonizmusom van s most ételre kattanásom, hidd el, az is eléggé problémás :D (Persze az evészavar rosszabb.) Recepteket nézek, itt lógok, még jó, hogy készíteni is jó, nem muszáj meg is ennem :D Mire nem jó egy kalóriaigényes konyhamalac társ :D Plusz apró adagokat készítek, ha kísérletezem. De nagyon sok idő megy el ételre, ami elég nagy baj. Nem erről kéne szólnia az életemnek. Erről is, de főleg mindenféle másról.
Hmmmm s alapból nem kompenzálom, 2000-2200, néha 3-4000 kalóriát nem tudok kompenzálni... Nagyon új fejlemény, hogy a keretem alá megyek, régebben keret körül, kicsit keret fölött és néha nagyon keret fölött ettem. Na az nekem tökéletes stagnálás recept... S a keretem papírforma szerint súlytartásra jó, szerencsére az anyagcserém gyorsabb, de ezt lehet, hogy már írtam a napokban (néha nem küldöm el, amit írok, így nehéz). Pár hónapja még ritkaság volt egy 1700-as nap, amit kb. mindig egy szokásos kétezres követett. Alatta pedig kb. soha nem voltam. Most már az 1700 elég tipikus, néha fölémegyek, néha viszont határozottan alá.
2 évbe került ám ez. Mások 120 kilósan is elkezdenek 1000 kalóriát enni, ami nem jó, viszont megcsinálják. Én 75 kilósan rosszul lettem 1500 kalóriától, nekem 2000 kellett, néha 3000... S volt az egy év fogjuk rá, hogy stagnálás, amikor törvényszerűen még híztam is picit, mindig ez van, de aztán megáll. Amúgyis vigyáztam valamelyest. De hiába. Akkor elvesztettem minden kedvemet, voltak lazább időszakok, de nem tudtam teljesen elengedni a gyeplőt, makacs vagyok. Egy évig nem történt szinte semmi s nem igazán volt ötletem. Kevesebbet kellett volna ennem, de akkor kopogott a szemem... Ami korábban remekül működött, az már egyáltalán nem, sőt a picit szigorúbb verziója sem. Kiábrándító volt. Nem egyenletesen fogyok, én elég rosszul nézek ki, ha van rajtam felesleg, ha feleannyi is, mint rég. S persze ott az egészség is. Muszáj végigcsinálni...

Ja, a kelkáposzta chips. 2 receptet ismerek rá, az egyik kesuval, a másik napraforgóval készül. Mivel a kesum épp erősen fogytán, amúgysem használom nyakra-főre, ahhoz drága, napraforgót használtam. Be kell fűszerezni (pirospaprika s ami jön), vízzel hígítani s beleforgatni a kelkáposztadarabokat. Pár óra (nekem 1 volt) várakozás után pedig vagy aszalni 6 órán át, vagy sütőben játszani vele. Én most nem várok az aszalóra, sütőt használtam, de a minisütő, amiben zsemlének is kell sülnie, nem tudta befogadni még az én szolid mennyiségű kelkáposztachipsemet sem. Máskor aszalót fogok használni. Bár abba se fér olyan rengeteg, 4 tálcája van. A chips pedig oly kis semmi... De csábító. Egy ideje nagyon érdekel a téma, csak hol van nekem türelmem órákig várni rájuk... Többnyire félúton megeszem a zöldségchipseket... Na majd aszalom éjjel - illetve az nem jó, mert zúg s zavarna az alvásban. Eh. Akkor megoldom máshogy.

A Tescóban többnyire nem találunk érett ananászt :( Persze mi akciósan akarjuk venni, amikor bizonyára elkapkodják a jókat... Néha azért sikerül. De jobb lenne többször. Mostanában gránátalmából is éretleneket látunk mindenütt :( Pedig az olyankor halvány, éretten pedig remek színűek a magok... Nagyon szeretem.

6 éve
#1329
name
reply to name's post #1326
Azért jó neked, hogy így tudod tartani a keretet, még ha egyik nap kilengsz is, de aztán kompenzálod. Látszik, hogy nincsen evés zavarod. Mit nem adnék érte, ha nekem se lenne. És azért szép, hogy újabb rekord van a súlyodnál, mert azért ez azt jelenti, hogy ha lassan is, de szépen megyeget lefele.
A kelkáposzta chipset el sem tudom képzelni, hogy milyen lehet. Hogyan csinálod?

A zöld turmixban igazából kb:10-15 dkg gyümölcs van átlagban (persze ettől vannak eltérések), és kb:2 marék zöld levél. Már itt is volt, hogy pl: a saláta levélből 5 dkg-ot tettem bele, de ezt ízlés szerint lehet változtatni. És persze a bő 3 dl víz, ami ihatóvá teszi, és a banántól, mangótól vagy őszibaracktól krémes lesz. Szóval egy igazi kellemes turmix

Az ananászt a Tescoba szoktam venni. Elég baráti az ára, mert 329-369 forint között szokott lenni darabja. És azért érett példányokat is ki lehet fogni. És érdemes erre figyelni, mert az ananász tudomásom szerint nem utóérő!.

6 éve
#1328
name 1
reply to name's post #1318
Csatlakozom a többiekhez, jó lenne leszokni a dohányzásról... Azért írom ilyen szolidan, mert gondolom, nem könnyű. Én ügyes voltam, eleve nem szoktam rá.

Reggel nem eszem, mert nekem így jó, több szempontból is.
Amikor még reggeliztem (11-kor, de ez mindegy), a rántotta zöldségekkel volt a kedvencem.
Jelenleg egy nyersvegán étel lenne szimpatikus reggelinek, max. utána valami más, ha nem lakott jól az ember.
De alapvetően azt szeretem enni, amit épp kívánok :)
Ez roppant egyénfüggő s ugyebár az étrend is sokat számít.
A mikor mit együnk kérdés sosem érdekelt, főleg, hogy nálam elég egyenletes a makrotápanyagok bevitele, nem is tudnám elosztani máshogy.

6 éve
#1327
name 1
reply to name's post #1317
Ilyen pici gyümölcs elég bele? Ó. Ez még nekem se sok alkalomadtán... De úgyis tartok gyümölcsösebb napokat. Majd próbálkozom :) De honnan szerzel ananászt? Mindig olyan zöldek vannak s ha tudunk is venni évi egyszer, azt azonnal felesszük :D Legközelebb teszek el kis dobozba a mélyhűtőbe.

6 éve
#1326
name 1
reply to name's post #1316
A sok ivás utáni szomjúságra írtam, hogy nem vagyok normális :) Vannak ilyen dolgaim, amiben eltérek a tipikustól, pl. kávét sokkal gyakrabban iszom késő este, mint reggel... (Jó, reggel eleve alszom, így semmit nem iszom, de felkelés után inkább teázom. Ma pont nem, mert a tea sok és ma nem úgy tűnik, hogy folyadékot lennék képes magamba tömni. A kávé mindig bemegy, de most ahhoz se nyúltam.)

4 liter fölött álltam meg tegnap. Nagyon könnyű annyit innom, a legeleje után ment magától, viszont cserébe ma közelébe se akarok menni nagy víztartalmú ételeknek sem. De majd szomjas leszek egy ponton, szoktam. Igazából most is az vagyok (12 órája nem ittam), de a víziszony erősebb :)
Talán a víz miatt (plusz természetesen mert nem szoktam éhes lenni. ha az lennék, nem állítana meg 6 liter víz sem), de tegnap alig ettem, míg a szokásosnál többet mozogtam. Ez az én esetemben elég hasznos, valamivel ellensúlyozni kell azt, amikor 1200 kalóriával többet eszem a keretemnél.
66 kg. Új rekord. Sajna ilyen szolid napok után képes extrém lemenni, ami aztán nem marad meg, de a hétfői 68 után (az sem volt valós, mert ereszdelahajam nap után mértem) ez elég kellemes érték. Nem igazságos az élet, sokan nálam nagyságrendekkel szigorúbbak magukhoz, mégsem sikeresebbek nálam. Jó, rém lassan fogyok, de ha nem tartok mondjuk heti 3 kilengő napot (persze nem direkt), akkor egész rendesen megindul, minimális mozgás mellett is.
Még egy kiló s annyi lesz a súlyom, mint a páromnak, persze ő sokkal magasabb.
Most már illene befejeznem ezt a dolgot... A nap süt, lehet sétálni (bár a tegnapi minifutásom betett az egyik Achillesemnek vagy valaminek arrafelé és problematikus járni is), enni pedig bámulatosan jókat tudok kevés kalóriában is, főleg, ha van itthon tojás.
Ma kelkáposzta chipset készítek. Annyira rajongok a ropogós dolgokért s ez állítólag finom is.

6 éve
#1325
name
reply to name's post #1320
Zöld levélből (én a bébi spenótot, és a zöld salátát szeretem a legjobban), és 2-3 féle gyümölcsből. Nekem a kedvencem az ananász-banán-mangó/őszibarack-bébi spenót. A gyümölcsből kb:5-7 dkg-ot teszek bele gyümölcsönként, a bébi spenótból meg 2,5-3 dkg-ot. Szerintem nagyon finom. De persze más gyümölcsöket is tehetsz bele.

6 éve
#1324
name
reply to name's post #1322
Senki nem nevet, mert higyed el, hogy sokan végig mentünk ezen. és egyébként is mi a frásznak méred magadat minden áldott nap???? Bőven elég hetente egyszer! És egyébként is 2,7 kilót nem hízhattál 1 nap alatt, mert ahhoz kb:25000 kalóriát kellett volna megenned! És gondolom, azért ennyi édességet nem ettél!

6 éve
#1323
name
Anna100 az én reggelim kávéból (Nescafe, 3in1) illetve gabonapehelyből áll (30g cornflakes) 2dl tejjel. Hozzá kell tegyem,a diéta előtt is ezt ettem, mert imádom a műzliket!!! :) és sajnos én is dohányzom... :(

6 éve
#1322
name
Gonoszka1 be kell vallanom, tegnap a bejegyzésem után roham tört rám és konkrétan az összes édességet bezabáltam, szóval baromira nem tetszett, amit a mérleg mutatott ma reggel. 89 kg-ról lementem 75 kg-ra. Az ünnepekkor direkt megjutalmaztam magam, ami plusz 3 kg-ot jelentett, tehát 78 kg, ma reggel a mérleg meg 80,7 kg-mal okozott kisebb agyvérzést. Jól összeszidtam magam, délután megyek dolgozni, és már előre félek a farmeromtól, ami TUDOM, hogy szorítani fog, de viselnem kell, úgy nevezett SZÉGYEN SÉTA :D Most biztos sokat nevettek rajtam, de borzasztó ez...

6 éve
#1321
name
:D :D Anna 100 nagyon jól tetted!!!! Csak a szemétben lehet annak a helye, amit tényleg nem akar az ember lánya bekebelezni :D

6 éve
#1320
name
A zöld turmix miből áll??igen tudom hogy le kellene tenni..2db tükör tojást ettem olaj nélkül simán..és gyorsan kidobtam a tegnapi aranygaluska maradékàt :) ne legyen kísértés!!

6 éve
#1319
name
reply to name's post #1318
Szia! Jó reggelt! Szerintem a cigit tegyed le, mert csak rongálja az egészségedet! Én zöld turmixot és grapefruitot csavarok ki. Ezt eszem-iszom reggelire. Szép napot!

6 éve
#1318
name
reply to name's post #1309
Jó reggelt mindenkinek!!Köszönöm a válaszokat!!Korán kelő vagyok hajnalban mikor felkeltem bele néztem a fórumbameg próbálom nem gondolkozom!!!Így el is mentem futni :)
Igaz,dohányzom sajnos és a derekam sem bír sokat de megpróbàlom kicsinyenként növelni a távot!!Reggelente mit esztek??

6 éve
#1317
name
reply to name's post #1313
Ahogy Shinita is írta valamilyen zöld levél és gyümölcs leturmixolva vízzel. Én a banán-ananász-mangó/őszibarack-bébi spenótot szeretem a legjobban, de zöld salátával is finom, és eperrel, almával, körtével is. Persze az ananász nem konzerv! Kb: 5-7 dkg-ot teszek a turmixba a gyümölcsökből, a zöld levélből 2,5-3 dkg-ot, és bő 3 dl vízzel turmixolom le. Szerintem finom.

6 éve
#1316
name
reply to name's post #1314
Hát nem is kellemes amikor az ember még mindig enne, pedig tele van! A kurkuma többek között izületre nagyon jó, de állítólad gyulladásos dolgokra is. Én a férjemmel ízületre esszük, azaz isszuk. Én citrommal kikeverem, és felöntöm vízzel. A férjemnek a teájába keverem bele.

Úgy látszik, hogy minél többet iszol annál szomjasabb vagy! Ez érdekes! És miért gondolod, hogy nem vagy normális? Szerintem ez inkább kísérletezés, és nem bolondság.

6 éve
#1315
name 1
reply to name's post #1313
Köszi, aranyos vagy :) Azért igyekszem szolid lenni.

Ó, nem tipikus fogyózó dolog ez, csak bizonyos körökben népszerű. Én nyersvegán blogokon találkoztam vele lépten-nyomon.
Alapvetően valamilyen zöld levél és gyümölcs (akár többféle) összeturmixolásával születik, sűrű, úgyhogy ez egyfajta smoothie, csak az nem magyarul van.
De léteznek sós, gyümölcsöt nem tartalmazók is (vagy a gyümölcs a paradicsom, de igazából attól függ, mi alapján nézzük, hogy zöldség vagy gyümölcs).

Egyesek energikusak és jóllakottak lesznek tőle, én kegyetlenül megéhezem tőlük (s energetikailag sem történik semmi, ahhoz nekem zsír kell, bár persze zöldség is), de attól még hasznosak tudnak lenni. Én a spenót nyers felhasználását látom benne. Gyümölcsöt sosem használok, de az én étrendem speciális. Amikor próbáltam, a zöld levelek elrontották a gyümölcsök finom ízét, de lehet, sőt biztos, hogy van jó kombó s arány is. A jellegzetes ízű levelek nyilván jobban elnyomják a gyümölcsöket.

6 éve
#1314
name 1
reply to name's post #1312
Ez nagyon rossz lehet. Nálam a jóllakás kikapcsolja az étvágyat. Nem mondom, akkor is tud csábító lenni valami, de azért már nem olyan ellenállhatatlanul, egy szinten túl viszont már tényleg nem érdekel az étel. Ez számomra eléggé logikus is. De amíg ezt a szintet elérem, addig bőven túl sokat tudok enni, főleg szénhidrátból, így nem árt kicsit odafigyelnem.
Finnyás sosem voltam, de azért nem mindegy, milyen az étel (a menza pl. elég hervasztó volt kicsi koromban. van, amit tudtak főzni, van, amit nem. amit anyám főzött, azt megettem) s manapság már sok ételcsoportot is kizártam... A párom kezd bajban lenni, ha nekem főz, mondván, nekem olyan furcsa szabályaim vannak. Pedig a legtöbb tiltólistás dolgom nála is az, csak ő lazán ehet bármilyen zöldségből bármennyit, én pedig nem (persze megteszem, ha szükségem van rá, de többnyire elvagyok a keretemen belül. direkt úgy választottam keretet, hogy beférjen annyi zöldség, amennyi kell).
Válogatósan is meghízhat az ember, ebben nincs semmi különös.

Kurkuma... Azt mindig elfelejtem, mi mire jó, én íz alapján eszem mindenféle ilyet, amúgysincs bajom. A kurkuma a zöldségleveseimben van - pedig a rizsbe is jó... A Lapacho teát az emberek kúraként isszák, én az ízéért (nincs neki sok, de nem baj). Nekem az a legfurább, hogy van, aki vízzel veszi be a lenmagot, amikor az sokkal finomabb ételben :)
A kávé érdekes dolog, azért iszom ilyen bátran, mert rám úgyse hat. Érdekes az íze... Terveim közt szerepel, hogy leszokom róla, mert nem tudom, mi értelme van, habár ártani szerintem nem árt. Szinte mindig tejfélével ittam, de ma már befűszerezve is megteszi. De azt hiszem, most kezdek átállni a vízre.

3.8 liternél tartok (közben jött egy extrém gyenge tea, fekete tea 2. leöntés, ami nem szabályos, de hol érdekel az engem? meleg folyadék), de már rég nem erőltetem finoman se (nagyon pedig sose tenném), egyszerűen kedv és szomjúság alapján iszom.
Azt hiszem, ilyet máskor nem játszom, egyre szomjasabb vagyok... :D Nem vagyok normális, de hát sosem voltam az.

6 éve
#1313
name
Shinita, ne tűnj el, én tök szívesen olvaslak titeket, mindig olyan jókat írtok. :)
Kezdő fogyózóként: mi az a zöldturmix? én olyat tuti nem ettem eddig.

6 éve
#1312
name
reply to name's post #1310
Nálam az a baj, hogy ha már tele vagyok, akkor is képes vagyok enni, ahogy Bojtika mondta gusztusból. És válogatok, de nagyon. Anyám mindig azt mondta, hogy ha valaki rám néz el nem hinné, hogy milyen válogatós vagyok. A férjem is azt szokta mondani, hogy nekem semmi sem jó, nekem mindig más kell. Ez így van, belátom finnyás vagyok. Mégis sikerült hatalmas túlsúlyra szert tennem, jó persze, ez nálam pszichés okból is van. És kattanás nélkül nem megy. Az ember próbálkozik, szenved (mert szenved, mert nem megy ahogy kellene), és még sem sikerül ha az agy nem áll erre át.

Én kávét nem iszom, viszont a zöld turmix mellett iszom a grapefruitomat, a kurkumámat, ginseng teát, és citromos vizet. De bevallom, hogy a citromos vízem az buborékos. Kávét nem iszom, és nem is vágyom rá. Régen (nagyon-nagyon régen), még néha 1-1 kávét megittam, de tejjel, vagy egy pici alkohollal. Egyébként érdekes, mert van, hogy nem vagyok szomjas, és úgy kell erőltetni, hogy igyak, de van amikor olyan szomjas vagyok, hogy nem tudok eleget inni.

6 éve
#1311
name 1
reply to name's post #1308
Szerintem nézd meg a jelenlegi étrendedet, hogy mi a gond vele. A modern ember rengeteg felesleges kalóriát visz be pl. cukorból... Ami nem ad értékes tápanyagot, nem is laktat, inkább csak újabb szénhidrátbevitelre sarkall... (Bár nem mindenki működik ugyanúgy.)
Le is írhatod, miket szoktál enni, s megmondjuk, mit nem ajánlunk.
S ehetnél több zöldséget (ha eddig nem ettél sokat), rostot, ezek jobban telítenek, a zöldségekből nagy térfogatot ehetsz kevés kalóriában... Persze a fehérjét és a zsírt se hanyagold el, hiszen nagy szüksége van rá a testünknek.

6 éve
#1310
name 1
reply to name's post #1306
Ó, ennek egy fontos részéről már sokszor írtam: a szénhidrátszegény és zsírdús táplálkozás nálam nagyon lecsökkenti az édességvágyat. De az alapos jóllakás is. A legfontosabb a gyors szénhidrát csökkentése az én esetemben, de bizonyára másoknál is. Ha én elkezdek olyat enni, akkor az a napom már nagyon rosszul áll... Bámulatos mennyiségeket tudok összehozni ugyanabból az ételből.
Az egészségtudatosság és a kihívások kedvelése is segít. Néha kitalálok egy egészen extrém napot, amit a poén kedvéért végig is csinálok, ez nekem nem nehéz, az elhatározás és az érdekesség segít (főleg, ha tudom, hogy értelme van. régen a ketogén napokat a tomboló csokis korszakaim megfékezésére használtam, remekül beváltak, több napon át viszont nem bírtam). Tartósan visszafogottan táplálkozni már egészen más...

De a spenót pont ugyanolyan levesnek és főzeléknek és köretnek... Bizonyára levesnek hígabb, de ugyanolyan unalmas... Még a Neten sem találtam izgalmas megoldásokat. Jó hozzá a bors és a fokhagyma, de ettől csak ugyanolyan lesz :( Nekem csak mirelit formában hozzáférhető, főleg jelenleg. Paradicsommal szeretem zöldturmixként, de az elég szénhidrátos, abból nem ihatok sokat. Olívabogyóval szoktam még, az kellemes. Vagy maradék zöldséglevessel, meglepően finom, de az összes verzió annyira hasonlít egymáshoz... Rántottába érdekes színű lesz az eredmény, de elnyomja a tojás ízét.
Lehet, hogy velem van a baj. Gyerekkoromban meg se ettem s ma sem szeretem annyira, mint a többit. A karfiolért konkrétan odavagyok, ha valaki idekészítené, napi egy kilót megennék belőle, de jó lesz, ha lesz rendes aprítóm...
A tojás fontos alapételem (a páromnak is, nagy tükörtojásrajongó) s végre van itthon, ujjé! Meg is ettem kettőt, persze nyersen, bár azt a fehérje esetében nem szoktam, de vajas habot csináltam belőle, amibe nyersen kell... De a nagy tojáshiányban eléggé elszoktam tőle, régen napi négyet-ötöt ettem és szomorú voltam, hogy nem tudok sokkal többet. Hasznos is. Komplett fehérje meg minden. Be tudom vinni a fehérjét csak növényből is, de tojással változatosabb és biztosabb.
Plusz a majdnem teljesen növényi paleo ketogén étrend már kezd kicsit sok lenni nekem. S a tojáshab térfogatnövelő hatása sokat segít a kalóriakeretem betartásában...

Működő ételt kidobni számomra elég nagy bűnnek számít, semmiképp nem tenném. De ezzel nincs gond, legalább nem kell annyiszor főzni. Én örülnék, ha több étel maradna meg, de ez örök gond, nagyon nehéz annyit főznöm, hogy ne együk meg ketten az egészet, főleg, hogy a párom szinte minden étkezésére főtt ételt eszik. Ezért jó a rizs, 1 perc munka van vele s lesz 1,2 kiló főtt rizs, ami a legrizsesebb napokon is elég egy egész napra. Csak valami apróság kell mellé.

Azt hiszem, ez utóbbi miatt nem gond, hogy napi 1 liter vizet iszik. Rizsből rengeteget visz be, de speciel almából is.

Apropó víz. Illetve folyadék, de ma csak vizet és kávét ittam (a kávéról azt olvastam, hogy ugyanúgy hidratál az is, amiben van számomra logika, de mindenképpen számít az erőssége. de ez most mellékes, még én sem iszom napi sok kávét). Kísérleti napom van s most járok 2,8 liternél, amit az elmúlt 7 órában vittem be. Speciel most szomjas vagyok, mert én ilyen. Pedig pont limonádét iszom, ami talán jobban oltja a szomjat (cukor persze nincs benne).
Azt hittem, kevesebb fog menni, a szokásos 2 liternél néha határozottan azt érzem, hogy feszülök a sok víztől (nem is szomjúság miatt iszom annyit, bár szerintem úgy sem lenne sokkal kevesebb, hanem mert szeretek teázni, inkább azt nassoljak, mint ételt)... Bizonyára ez egy ilyen nap, plusz talán jobban el van osztva, mint máskor. Vagy a víz más, mint a tea.

6 éve
#1309
name
reply to name's post #1308
Akkor ne gondolkodjál, hanem vágjál bele! Az első lépések a legnehezebbek, de amikor leadod, akkor az nagyon jó érzés!

6 éve
#1308
name
Köszönöm!!még nem tudom hogy mit csináljak hogy legyen kb 15 kgkelllene leadni....

6 éve
#1307
name
Aranyosak vagytok

6 éve
#1306
name
reply to name's post #1304
Hogyan tudod a kísértést elkerülni? Mert nekem az nem sikerül. És egy túrós tésztához mindig van alapanyagom, mert nálam a túró, a tejföl, és a tészta alapanyagok alapanyaga. Pedig a férjem nincs is annyira oda a túrós tésztáért, ő inkább húst enne hússal. Viszont nálunk én vagyok a konyhamalac, mert sajnálok kidobni ételt (ami fogyás szempontjából nem túl jó). Én a spenótot nagyon szeretem salátába, tésztával, főzeléknek, levesnek, köretnek, szóval mindenféle módon. És természetesen a zöld turmixomból sem hiányozhat. Én a tojásért nem vagyok ennyire oda, sőt nyersen gyermekkoromban sem ettem meg. Piskótában, ételekben nincs vele gondom, de ha kb:2 évente készítek rántottát, az kőkeményre készítem, mert nem szeretem ha rezeg.

Az oldalt ne tiltsd le, mert számolni jó (még akkor is ha szembesít), és szívesen olvassuk szerintem sokan az írományaidat. Egyébként én is mérek mindent, és ez már teljesen automatikus.

6 éve
#1305
name 1
reply to name's post #1301
Elgondolkodni, az jó. De miért ettél összevissza? Főleg egyedül... Annyi mindent lehet csinálni egyedül, ami nem evés :)
S nem "valahogy" célszerű elkezdeni, hanem okos szabályokkal :) Amik nem túl szigorúak, de jobban érzed magad tőlük. Az életmódváltás mellett vagyok :)
Ha valami akadályoz vagy bizonytalan vagy benne vagy akármi, szólj, valakinek bizonyára lesz egy-két ötlete... Nekünk már tapasztalatunk is van, igaz, saját magunkkal, de vannak általánosan igaz dolgok...

6 éve
#1304
name 1
reply to name's post #1300
Akkor szerintem is jobb, ha eszel tésztát... A makacs vágyak figyelmen kívül hagyása nálam tuti nem vezetne semmi jóra, egyszer elszabadulna a pokol... De én nem igyekszem ellenállni a kísértéseknek, az fárasztó és nem hedonista, én eleve a kísértést próbálom megakadályozni, az jobban megy. De ha van, hát van. Olykor belefér.

Nálunk is a párom a gyümölcsös. Pedig egyetemista koromban egy időben még mindennap megettem hazafelé egy kiló almát... Pár gyümölcsből azért megy sok, dinnye, datolya... Szerintem a mazsola is ilyen (csak ott meg tudok állni, datolyánál ez sokkal nehezebb) s persze a banán, ha nincs lefagyasztva (de fagyasztva sokkal jobb, tartalmasabb, édesebb számomra, nem is értem. s egy deka nagyobb élmény, mint normálisan egy egész banán).
De ketogénben a fő gyümölcsöm a málna, ami extrém szénhidrátszegény, nem különösebben édes, viszont nagyon szeretem :) Mindig van a mélyhűtőben s egyszerre 1, maximum 2 dekát eszem belőle. Feldobja némely ételem, de magában is jó.
Viszont a zöldséget komolyan veszem. Igazán sikeresnek azt a napot mondom, amiben van egy kiló zöldség, s ennek nagy része nyers. Azért már 60 deka is megfelel (nem árt a realitás talaján maradni), főleg, ha a szénhidrátdús kedvenceim is benne vannak. Egyes napokon (karácsonyi sütizés) leesik ez az érték, de alapvetően zöldségesen táplálkozom. A főételeim természetesen zöldségek, a leveseim is, az édességeimben hol vannak zöldségek, hol nem. A köret természetesen zöldség s ha az ételben nincs zöldség, akkor mellé eszem. Plusz néha önmagában is. A zöldturmixom zöldségből és zöldségből áll, gyümölcsöt eszembe sincs beletenni, nem érvényesülne, csak elrontaná a szénhidrátlimitemet, amire a zöldség miatt amúgyis oda kell figyelnem. A salátákat nem szeretem (van egy kedves salátám, rengeteg sült hagymával, az évi pár alkalommal belefér) és a párolt vagy zsír nélkül főtt zöldségektől is kilel a hideg. Amúgy szeretem őket. Ha nem _extrém_ zsírosak, persze. Sosem ettem még articsókát és zellerszárat, azokat lehet, hogy nem szeretem. A spenótot csak végtelenül unom, állandóan bajban vagyok, hogy hogyan is készítsem el. Lehetőleg főzés nékül és igencsak szénhidrátszegényen. Más zöldségekkel szoktam, azokkal finom, de annyira azért nem izgalmas, mint a többi ételem.
Bezzeg a párom remekül bírja a monotóniát. Heti 10-10 alkalommal rizs és krumpli tökéletesen megfelel neki (rizs kicsit gyakrabban van, mert könnyebb édességként enni), a hozzájuk evett dolgok azért valamelyest változnak. Viszont nem lép fel igénnyel, hogy ilyen sütit szeretne vagy olyan rakott dolgot... Legyen bármi ehető a rizséhez és kész. Vagy ha nem, akkor süt hozzá tojást. Itt vagyok óriási gasztroérdeklődéssel s a felvevőpiac ugyan lelkes, de kb. ugyanilyen lelkes akkoris, ha megfőzök egy kupac sárgaborsót egy kis vízben, sóval. Szerencsére az újszerű édességek azért meg tudják hatni.
Miközben ő is jól főz, úgyhogy valami köze csak van a gasztronómiához...
Eh de legalább remek konyhamalac, bármit feleszik, amit én nem akarok, de nem tudnám elnézni, hogy ott szomorkodik a hűtőben (vagy ha nem annyira sikerült a kísérlet s az eredmény ehető, de az én kicsiny kalórialimitem csábosabb ételekre van, míg neki úgyis sok kalória kell).

Le kéne tiltanom az oldalt, néha sajnálom, mennyire szétterjedtem itt. De akkor hogyan számolok? Már gondoltam rá, hogy abbahagyom a számolást is, s megszabadulok a táplálkozáson agyalástól, de nem tudom abbahagyni, automatikusan mérek mindent. Már nem is nagy macera...
El kéne foglalnom magam valamivel (tudom is, mivel), akkor egészségesebb szintre kerülne ez is.

6 éve
#1303
name
reply to name's post #1301
Szia! Ilyenek történnek, mert emberek vagyunk! De hajrá, kezdj bele, mert azzal csak nyerhetsz!

6 éve
#1302
name
reply to name's post #1301
Szia! Gondolkodni is jó róla, de ne sokat vacakolj vele, ha semmi sem hátráltat kezd el még ma :)

6 éve
#1301
name
Szép estét mindenkinek!!!Pár napja kezdtem elgondolkodni hogy elkezdem...valahogy...de most két napig egyedül voltam így aztán ment az evés össze vissza

6 éve
#1300
name
reply to name's post #1299
Nekem a zöldség jobban megy mint a gyümölcs (a férjem kiló számra eszi az almát, banánt, szőlőt, körtét stb). Én csak a zöld turmixba teszem a gyümölcsöt, meg reggel egy grapefruitot kicsavarok, mert egyébként harapdálva évekig el lehetne egyébként tőlem. Folyadékként, bébi spenóttal viszont megiszom. A kedvencem az ananász-banán-mangó/őszibarack-bébi spenót. A salátákat szeretem, de nagy mennyiségben sem telítenek hosszú időre. A húsokból a zsírosat nem szeretem. De persze köretnek én is leggyakrabban krumplit, tésztát, rizst eszem. Egyébként is tészta mániás vagyok, és már napok óta ácsingózom egy túrós tésztára, és lehet, hogy megint azért eszem össze-vissza, mert próbáltam megkerülni. De lehet, hogy jobb ha holnap eszem belőle gluténmentes tésztával zsírszegény túróval, és akkor megszűnik a vágy utána.

6 éve
#1299
name 1
reply to name's post #1298
Nálam ez (a mennyiségi igény) változó. Néha képtelen voltam fogyáshoz megfelelően enni, s nem rebellis vagy hedonista vagy efféle okokból, hanem egyszerűen este elgyöngültem, ha nem volt meg a testemnek valamiért kellő kalóriamennyiség. Az összetétellel nem volt gond, nem hiányozhatott neki valami speciálisan, egyszerűen több evésre volt szükség, nem tudom, miért (rendben, nem vagyunk gépek, néha több kell, de akkor is). A gyöngeséget főleg nem értem, a testemnek lazán el kéne lennie akár evés nélkül sok napig... (Bár el is lenne. A kevés evés nekem sokkal nehezebb, mint a semmi, bár az is igaz, hogy a semmit nagyon sok éve nem próbáltam. Direkt nem szoktam, szeretem a kiegyensúlyozottságot s az evést.)
A karácsony nekem se tett jót, nem eszem ugyan többet, de annyira rákattantam az evés témára, hogy mindennap új, érdekes dolgokat szeretnék készíteni, ami elvileg nem gond, de könnyen elszabadulhatnak a dolgok, főleg, ha nem számolok előre s túl nagy adag készül (pl. a múltkori, már eleve kilengés keretében próbált nyers almás zabos süti, aminél harmadoltam a receptet, amit ketten ettünk, így 660 kalória jött ki egy igen gyorsan befalatozható adagra... tervezés nélkül egy ilyen már boríthatja a napom. plusz elneveztem az ételt, lórúgásnak :) a mézzel együtt igen töményre sikerült).
Nálunk magával az ételvásárlással nincs gond, viszont NAGYON sokszor tízezer kalória könnyen hozzáférhető étel van a házban (árban sokkal jobb nagy tételben venni Netről)... Fél perc alatt tudok csinálni egy többszáz kalóriás pár falatot (ami megintcsak jó, ha éhes az ember). A páromnak pedig főzök. Ugyanazt, amit magamnak, csak én 4 deka zöldpaprikával eszem, ő pedig fél kiló főtt-sült krumplival vagy 30 deka főtt rizzsel (az övé elég vizes)... S aztán eltelik 2-3 óra s már eszi is a csokis rizseit... Kicsit azért irigylem, bár nyilván kopogna a szeme az én kalóriamennyiségemtől, így nem hasonlítható össze a két dolog (s a kevés evésnek is megvan az előnye). S ő csak súlyt tart, ami nekem is könnyű, fogyni nem annyira. De akkor is, annyira nagy a kontraszt :D

Én most a zöldségekre koncentrálok, bár ez sosem elég... De újra bevezetem a nyersvegán étkezéseket, elmaradtak, amikor elfogytak az e célra megfelelő zöldségeink. Pedig nagyon jók. Nyers zöldséget eszem, nagy az élvezet/kalória aránya, térfogatos is... Ellenpontozza a tömény, 1 másodperc/1-200 kalória ételeimet, amikkel igen óvatos vagyok. Kivéve, ha tojás, akkor cool (csak olyan szomorú, hogy nem tart semeddig lágyan).
A párom mellett előnyös az immunitás kifejlesztése. A rizs, a pirosra sült krumpli(!), az alma s a nyersbonbon(!) is olyan étel, amin lazán és fájdalommentesen át tudok nézni. Illetve a felkiáltójelesekből eszem néha fél dekát :D Almából többet, de azt nagyon ritkán s csak úgy, hogy beleférjen, vagy a kilengő napjaimra időzítve. Elég s jobban esik, mintha sokkal többet ennék belőlük. Azért bő 2 év kellett ehhez...
Minden összeállt, már csak egy pici kitartás kellene... S mozgás, ami misztikus módon sehogyse megy megfelelő mennyiségben. De nem adom fel.

Az édesség is érdekes kérdés. Ketogénben nem igazán igénylem, de valahogy minden egyes napomba belefurakszik. Eszembe jut valamiről, kiváncsivá tesz... A ketogén és az eritrithiány együtt nem segített, attól még mindennap édességeztem, a xillitet többnyire kerültem, de akkor meg fagyasztott banánnal édesítettem a cukortalan palacsintámat. Az speciel igen finom volt.
A párom pedig ugye minimum napi egyszer eszik egy nagy adag édességet. Talán ez is nehezít a róluk való leállással kapcsolatban, nehéz róluk elfeledkezni, hiába nem kívánom s többnyire már meg se kóstolom őket. Szerintem nyersbonbonon kívül már nem csinálok neki semmit...

A szokások tudnak változni, de sokszor kitartóan és hosszasan kell hanyagolni őket :-/

6 éve
#1298
name
reply to name's post #1297
Nálam az a baj, hogy mennyiség is kell, mert különben kifejezetten nem vagyok jól. Ezért az utóbbi időben állandóan rágcsálok, és a karácsonyi időszak sem tett jót. Lehet, hogy azért is kell mennyiség, hogy a kaja felszívja a szteroidot? Nem tudom. Mindenestre a remény hal meg utoljára, és erősen próbálkozom visszatérni a fogyás útjára, mert az a baj, hogy én sajnos hízom is. Te legalább nem hízol, még akkor sem ha időnként elengeded magadat étkezésileg. De elhatároztam, hogy nem veszek semmi kaját, csak zöldséget, gyümölcsöt a zöld turmixomhoz. Szegény férjemre rossz időszak fog jönni, de nem tudok mást csinálni. Aztán majd meglátom, hogy bírom így.

6 éve
#1297
name 1
(Bár engem senki sem kérdezett :) én az összevissza korszakomat élem, de ez már előrelépés, mert van nap, amikor nagyjából betartom a keretemet (ami igazából a papírforma szerinti súlytartó fölött van, de nekem elég gyors az anyagcserém ahhoz, hogy így legyen a jó)... A múlt héten majdnem 5 nap zsinórban jó volt, aztán hétvégén ereszdelahajam volt és nem számoltam. Ezen a héten igyekszem egy kilengést tartani, szolidan és kalóriakereten belül, ha lehet. Ha éhes vagyok, akkor természetesen eszem, de nem szoktam éhes lenni. Igazából semmi sem hiányzik, csak elkap a rebellis hangulat... Segítene, ha többet mozognék, mert nekem a lelkileg optimális kalóriamennyiség minimum 2000. Annyival elvagyok, mint hal a vízben, 1700 elég, de néha úgy érzem, alig eszem. S ez fura, mert pl. nemrég simán összehoztam 600 kalóriában egy 3 fogásos ebédet, OK, nem nagy adagokkal, de jóllaktam vele egy időre. Olykor 400 kalóriánál tartok fél 5-kor (tekintve, hogy mikor vagyok ébren, ez annyira nem is nagy dolog). S utána sem eszem sokat, csak egyszerűen eszem és összejönnek a kalóriák. Jobban oda kéne figyelnem, de már így is táplálkozásfüggő vagyok, grrr.
Néha oly csábítónak tűnik, hogy mindennap szinte ugyanazt egyem, az egyszerűsít... De teljesen inkompatibilis vagyok vele. Nagyon szeretem a változatosságot, a kísérletezést...
Néha arra gondolok, biztos más is van, aki ennyire problémás eset, hogy még a végre megtalált élvezetes, hatékony módszert sem képes betartani...
Lehet, hogy megint változtatnom kéne valamit? Majd próbálkozom :) Az érdekes.

6 éve
#1296
name
reply to name's post #1295
Én sajnos a zabálos korszakomat élem. De rajta vagyok, hogy kilábaljak belőle, mert most már elegem van belőle. Így nekem nagyon hullámzó a grafikonom, és sajnos jelen pillanatban a vonal nem a megfelelő szögbe görbül. Persze, azt azért hozzá kell tennem, hogy sajnos nagyon sok nyavajgásom van, és már több mint egy éve szteroidot használok, és emellett autoimmun betegségeim is vannak. És ezek a dolgok nem tesznek jót a fogyásnak!

6 éve
#1295
name
Köszönöm a bíztató szavakat, szükségem lesz rájuk! :) Te a diéta melyik fázisában jársz Gonoszka1? Kíváncsi lennék a történetedre :)

6 éve
#1294
name
reply to name's post #1293
Az biztos! Ezt csak szép testre lehet felvenni, így menekülőút nincs. Mert hogy nézne ki, ha a pocak dudorodna elől, hátul meg a popsi nyomná ki a ruhát. De biztos sikerülni fog, főleg ha még rá is edzel, hogy feszes is legyél.

6 éve
#1293
name
Köszönöm szépen! Én is húzóerőként gondolok rá, mert ez ráadásul pont egy olyan ruha (nem véletlenül) amit vagy fel tud valaki venni, vagy nem. Testre simul, nem úgy van, hogy jól van el lehet takarni ezt, vagy azt, a-a....Nincs menekülőút.

6 éve
#1292
name
reply to name's post #1291
Szerintem nagyon csinos a ruha is és a cipő is! Hajrá, hogy szépen álljon rajtad ez a csinos ruha, és biztos sikerülni fog, mert ez egy jó cél, így húzóerő!

6 éve
#1291
name
http://www.amnesia.hu/termekek/amnesia-india-ruha.html
ez az egyik ruha, amit kinéztem, akit érdekel kattintson rá, illetve pozitív/negatív véleményeket is szivesen olvasok, legalább több oldalról is megvilágosodok.

http://www.ebay.co.uk/itm/New-Womens-Red-Wine-Satin-Mid-Heels-Wedding-Bridal-Court-Shoes-Size-3-4-5-6-7-8-/170966301511?pt=UK_Women_s_Shoes&var=470227467401&hash=item27ce62bb47
ez pedig az egyik cipő, ami tetszene, előre jelezném, ez csak egy vázlat, annyi a biztos, hogy fekete-piros kombinációt szeretnék.

6 éve
#1290
name
Jó reggelt nektek is! Újabb reggelre ébredtünk, korgó gyomorral keltem fel, ami jó, mert azt jelenti, hogy tegnap este nem zabáltam halálra magam, szóval most úgy elégedettnek kellene lennem ráadásul a mérleg is kevesebbet mutat. Feketeinci egyetértek nagyon is, feladni nem szabad, mi válaszottuk a diétázást, nem tartottak fegyvert a fejünkhöz, aki nyáron büszkén szeretné viselni a bikinit, nem állandóan takargatni magát törölközővel, megy feszengeni, annak dolgozni is kell érte. Én hiszem, hogy sikerülni fog, de ne aggódj, a karácsonyi plusz még nálam is most dolgozódik le. Gonoszka1 ez most pontosan egy hullámvölgy, úgy gondolom, hogy rövid, de elég kemény. Igyekszem tartani magam, mert már kiválaszottam a ruhát, amit fel szeretnék venni az áprilisban lévő rokonom ballagására, a cipő is megvan, képekkel illusztrálnám szivesen, csak nem tudom itt hogy lehet, a LÉNYEG, hogy csinálni kell, mert április hamarabb itt lesz, mint gondolnám. Februártól pedig irány a konditerem, addig ütöm a vasat, amíg meleg!!!! :) KITARTÁS csajok!!!!!!

6 éve
#1289
name
reply to name's post #1287
Jó reggelt! Szerintem, -a fanatikusokon kivül-, mindenkinek vannak hullámvölgyei. Azaz bezabálos, nem tudom betartani a nem zabálok mindent be időszakai. Ez van amikor hosszabb, van amikor rövidebb időszak. A lényeg, hogy ki kell kecmeregni belőle, és folytatni a fogyás menetét! Tehát ne izgulj, mert nem vagy egyedül, és az, hogy ez a sütikre, vagy a sült krumplira és rántott húsira igaz, az a fogyás szempontjából sajnos mindegy!

6 éve
#1288
name 9
reply to name's post #1287
Hasonló gonddal küzdök én is. Most nem élvezem, tehernek tűnik az egész. Két gondolat van ami miatt mégis betartom a diétát, az egyik az, hogy még mindig kövér vagyok és ez nem fog elmúlni ha nem teszek érte valamit, a másik pedig az, hogy ezt a szabályt én hoztam, az én választásom, ki tartsa be, ha nem én?
Nekem a süti annyira nem hiányzik, de rohamaim vannak, amin nehéz uralkodni.
Amikor összekészítem a napi kajámat a munkahelyre, előre tudom hogy ettől éhen fogok maradni. Ennek ellenére betartom, nem tartok elérhető közelségben semmit, amit csak úgy "be lehet kapni, nem lesz belőle semmi gond".
Ráadásul a karácsony miatt 87,5 kilónál stagnálok egy hónapja, nincs sikerélmény. Az eszemmel tudom hogy mitől is lenne? A bejglitől?
Ha megmozdulnék végre tuti másképp lenne, de arra lusta vagyok mostanában.
Csak azért írtam le, hogy tudd....más is küzd....nem mindenkinek megy simán....de NEM ADJUK FEL!

6 éve
#1287
name
Szép estét mindenkinek! Nem tudom miért, de nekem most baromira nehezemre esik megmakacsolni magam és tartani a diétát. Megőrülök ugyan, de a mai napot is szépen csináltam, betartva minden hülye szabályt... :) tudom, hogy célra vezető, tudom én, TUDOOOM!!! :D rohadt sütik, meg aki kitalálta őket!

6 éve
#1286
name
Én is szeretnék gratulálni! Le a kalappal! Mindannyiunknak hasonló sikereket kívánok!

6 éve
#1285
name
reply to name's post #1283
Szia! Graulálok a 17 kiló fogyásodhoz, és sok sikert a további kihívásokhoz!

6 éve
#1284
name
reply to name's post #1282
Gyere és firkáljál csak nyugodtan. Könnyebb megosztani a kísértéseket, és hasonló dolgokat a sorstársakkal, mert ők megértik!

6 éve
#1283
name
Sziasztok,
Hát igen. Valószínű itt mindenki édesszájú egy kicsit. :)
Ez az oldal nem kis kapaszkodót ad, hanem nagyot. Nekem eddig (10.22-óta) 17kg kapaszkodót. :) Még valamennyit kapaszkodni akarok, utána pedig csak szinten tartani. :)
Mindig kell valami támpont, hiszen társas lények vagyunk.
Nálam anno, ciginél a rágó, (másodlagos hatásként pedig 35kg...), amikor elkezdtem a kenyér elhagyásánál pedig az internet, és akkor jött a kalóriabázis. :) Azóta itt olvasgatok, méregetek, töltögetek. :)

6 éve
#1282
name
Köszönöm szépen, úgy gondolom, a fogyás is, mint még sok minden jobban fog menni, ha együtt csináljuk! Mindenképpen bele fogok nézni a témakörök sokaságába, azokból is lehet okosodni illetve erőt meríteni. Dolgozom most, aztán próbálom lazára fogni a második felvonást is, de itt van egy bunkó sütike és annyira bámul, hogy az előbb muszáj volt odamennem és megmondani neki a magamét... :) mindenkinek szép estét és remélem nem túl zavaró, ha lefirkantok egy-két momentumot a kihívások közül is :)

6 éve
#1281
name 1
reply to name's post #1279
Tetszik a stílusod ;)
Üdv itt az oldalon! Ó, az édesszájúságot sokunknak nem kell bemutatni, én mindennap eszem édességet, bár ezzel igen szolid vagyok, a párom simán tart napi 2 édesség-étkezést (igaz, az nem csoki, hanem mondjuk gyümölcsrizs vagy kakaós-mazsolás rizs, de ebédelt már 1500 kalória sütit is)...
Engem ez nem zavar a fogyásban (már ha odafigyelek, mert egy nem megfelelően laktató süti be tud kavarni), régen csinálom s tudom, mit egyek, ha akarok egy adag finom, szénhidrátszegény édességet... Sokkal könnyebb így, mint feladni az édességeket, főleg, hogy nincs rá különösebb motivációm, viszont a párom nagyon igényli őket :D Bár ma már könnyedén készítek neki egy csomó bonbont anélkül, hogy megkóstolnám, semmi önuralom nem kell hozzá. Sokat tud változni az ember.
Jók lehetnek a tömény édességek is, amiknek pazar ízük van s elég belőlük egy picike...
Ha megmondod, milyen megszorításokkal jár az életmódod a táplálkozás terén, bizonyára lesz valaki, aki tud adni édességtippeket ;) Bár ez személyfüggő is, természetesen, így végül az embernek magának kell kitapasztalnia, mi felel meg számára. De a tanácsok azért jól jöhetnek, egyes speckó édességek eszébe sem jutnának az embernek s örül, ha megtalálja a receptjüket.

Gratulálok az eddigi fogyásodhoz és sok sikert a második feléhez is! :)

6 éve
#1280
name
reply to name's post #1279
Szia! Üdvözöllej közöttünk! Javaslom elolvasásra a kötetlen csevegés topikban az 5543-as és 5544-es hozzászólásokat. Itt a helyes kalóriakeret beállításáról, a tápanyagokról, és a sportokról olvashatsz! Ha vannak kérdéseid, akkor szívesen segítünk! Sok sikert!

Csak megemlitem, hogy sajnos én is nagyon-nagyon édesszájú vagyok!

6 éve
#1279
name
Sziasztok!
Tegnap regisztráltam be, mert úgy éreztem, motivációm napról napra halványult. Már egy adott fogyókúrában/diétában/életmódváltásban (több megnevezés nem jut eszembe) veszek részt, amivel a 89 kg-os induló súlyomról, 75 kg-ra fogytam le, azonban a karácsonyi "megjutalmazom magam, amiért ilyen fegyelmezetten tüntetek az édességek ellen" jutalomfalatkákkal visszavarázsoltam 3 kg-ot, szóval 78 kg-an úgy döntöttem, hogy kell valami kapaszkodó, mert ez már magamtól nem biztos, hogy menni fog. 178 cm vagyok és az ideális súlyom 68 kg,természetesen arra hajtok. Nos, az út felét már megtettem, hülyeség lenne visszafordulni csak azért, mert valószínűleg nálam édesszájúbb csaj nem létezik ezen a világon! A másik dolog, hogy május elején a családunkban lesz ballagás is,amire már most olyan ruhákat nézegetek, ami csakis KIZÁRÓLAG egy 68 kg-os dögös vadmacskán áll jól, lényeg a lényegben, hogy keményen kell dolgoznom és kissé hagyom is, hogy nyomás alatt legyek, mert valljuk be, szép szavakkal ritkán győzöm meg magam arról, hogy mindenkinek jobb, ha a csokit nem választom el a papírjától.... Mindenkinek gratulálok, aki hasonlóan már szép eredményeket ért el, le a kalappal és kívánom mindjányunknak, hogy 2015 elhozza a mindenki által elképzelt álomalakot! Puszi!!!

6 éve
#1278
name
egy új, motivációs, néha megingós, "emberből vagyok én is + minden kezdet nehéz" oldal, ahol együtt viheted véghez a céljaid az írójával:)
http://most-es-ezutan.blog.hu/

6 éve
#1277
name
reply to name's post #1276
Megint le volt árazva a darált pujóka, 430 ftra...már nincs sóska, mind letaroltam, de a kert teli van olyan" elnemkészült" karfiollevéllel.....azt megpárolom, míg párolódik egy kis hagymás fokhagymás zsírba a darált húsit átforgatom, só bors, míg át nem sül rendesen. A lapik felét teszem tepszibe, rá jön egy sor főtt rizs, aztán tejföl aztán a húsi ,megint tejfül a tetejére jön megint párolt lapi aztán sajtreszelék..és addig pirítom a sütőben míg a sajt szép aranyszínű nem lesz rajt...hát ez kevésbé kalóriaszegény dolog, de ilyen is van...:)

6 éve
#1276
name 33
töltött kápi mintájára töltött sóska. :) Nekem csak vadsóska van a kertben, de az rengeteg és a lányommal szoktuk nagy serényen legelni. :D De marhára bejön ez az ötlet. :)

6 éve
#1275
name
reply to name's post #1274
:)...ja amúgy ezt úgy hívják, hogy padlutyka és mamám mindig is csinálta, ő angolsóskából, és vette a masszát és minden sóskába göngyölt egy kis gombócnyit belőle, szépen a végeit bedugdozta, és, hogy szét ne essék, minden göngyöleget átkötözött fehér cérnával, és úgy főzte meg, majd tálalás előtt minden cérnát levagdosott külön külön ( most is emlékszem rá, vlt egy kis spéci ollója a konyhafiókban ilyesmire)...és áttette egy szép tálba, nem úgy mint én csak a főzőlábosban ...na de neki volt ideje, nem vette el a net...de aztán az én sóskáim olyan likas csigaette lapik a kertben, így jött az ötlet, hogy nem göngyölgetem, hanem simán összerakom...semmi perc, és kész :)

6 éve
#1274
name 33
reply to name's post #1273
Aztamindenit, köszönöm!!! Épp reggel gondolkodtam azon, hogy kéne venni darált pulykahúst, de mi a frászt csináljak belőle (a fasírtot annyira nem szeretem)... Ez marha jó ötlet! :)

6 éve
#1273
name
Szóval gyorsan gyorsan míg le nem fagy a sóska a kertben...írom. A Lidlben , de a pennyben is láttam , van olyan hogy darált pulykahús 550 gramm. Kell hozzá még kb 150 gramm főtt rizs ( főve legyen 150 gramm, nyersen ez sokkal kevesebb) ...megborsozzuk megsózzuk a főtt rizzsel elkeverjük egy tálban..a sóskaleveleket, mentől többet egy nagy fazékba tesszük a felét aztán jön a húsos rizses massza aztán rá megint a sóskalevél...feltöltjük vízzel, hogy jól ellepje , teszünk bele egy gerezd fokhagymát esetleg egy szem csípős paprikát( ha valaki erősen szereti az ételt) és főzzük.( 4 tál étel lesz belőle) ...12 százalékos tejföllel tálaljuk két kanálnyit egy adaghoz, egy szelet rozskenyérrel ( 50 gramm) ( többet a rizs miatt nem is kíván) Az egy adag kenyerestől tejfelestől 500 kal alatt van, arról nem is beszélve, hogy az étel 50 százaléka fehérje 20 százaléka zsír és kb 30 százaléka a szénhidrát..és 20 perc alatt kész van.

6 éve
#1272
name
reply to name's post #1268
szárnyas fűszerkeverékbe megforgatom..néha teszek mellé egy hagymát egy gerezd fokhagymát egy szem csípős paprikát..de bármit lehet ízlés szerint, nem tapasztaltam nagy leveket alatta ( Lidlis mellfilét veszek általában) ha úgy érzed, hogy túl sok a lötty alatta, akkor ne szorítsd rá a fóliát, hagyj egy kis gőzölgőrést a tetején...

6 éve
#1271
name 33
reply to name's post #1270
Hát azt én sem eszem meg... Esetleg nagy ritkán egy kevés gyulai kolbászt. Ezzel ki is fújt. Ha hús, akkor csirke vagy pulyka, nagyon kevés bacon szalonna. Slussz-passz.

6 éve
#1270
name
reply to name's post #1269
Ebben biztos, hogy igazad van! Ha az ember rátér az egészségesebb ételekre, akkor már biztos, hogy az étkezés mértékére is jobban odafigyel. De az biztos, hogy csak jót teszünk magunkkal, ha az egészségesebb ételek felé megyünk, mert akkor a fogyás is biztosítva is. Én felvágottat nem szoktam venni-enni, így legalább ez nem kavar be nekem.

6 éve
#1269
name 33
reply to name's post #1265
Tudod, alapvetően én sem a fogyás miatt kezdtem el máshogyan étkezni, hanem mert a gyomrom tropa volt. Oké, tudom, ne nyavalyogjak holmi kis hasmenés-állandó fertőzés-puffadás-émelygés miatt - dehát talán mindenkinek a saját baja a legnagyobb. Mindezzel csak azt akarnám hangsúlyozni, hogy szerintem a lassú fogyás is fogyás és ha sikerül egészségesebb ételekre áttérni, az már félsiker. Egészen biztos, hogy az ember szervezetének nem mindegy, hogy mondjuk agyoncukrozott mű-müzliket tol be a gazdája reggeli gyanánt, pedig diétázik, vagy mondjuk zabpelyhet kefírrel és friss gyümölccsel - és közben lehet, hogy nem is diétázik... Van egy olyan sanda gyanúm, hogy az egészséges ételek és a jó arányok egy idő után automatikusan fogyáshoz vezetnek. Nem tudom, miért, nem vagyok tudós... Valami olyasmi lehet, hogy az ember szervezete pont tudja, mire van szüksége, és az nem a sok E-betűs felvágott például (ez a csirkemelles dolog ez nagyon bejön, ki fogom próbálni). :)

6 éve
#1268
name 33
reply to name's post #1267
Fú, ez nagyon jól hangzik! De hogy sütöd ki alulóliában? Mármint... Nem ereszt túl sok levet? Ezt hogy oldod meg?

6 éve
#1267
name
Még a rendszeres otthoni sajtkészítésre nem tértem rá, de ez már csak idő kérdése, . Felvágottat viszont csirkemellből csinálok házilag..egyszerű a csirkemellet megfűszerezni és folpackban kisütni...másna kihűlve vékony szeletekben ez kerül a vajas kenyérre, erre a sajt és paprika...egy mézes citromos teával olyan reggeli amiben fehérje, zsír és szénhidrát a megfelelő arányban szerepel hogy jókedvvel jóllakottan kezdje az ember a napot...kb 500 kal amit írtam

6 éve
#1265
name
reply to name's post #1264
Nekem az a legnagyobb baj, hogy nagyon sok bajom van, és rengeteg gyógyszert szedek, többek között szteroidot is használok, amit sajnos nem tudok elhagyni. Autoimmun betegségeim vannak többek között. De nem is adom fel, és el fogom érni a célom. De az biztos, hogy nem éheztetéssel, mert azért lettem annyira túlsúlyos, mert mindig éheztetéssel fogytam, aminek a vége mindig jojo lett, azaz mindig dupla annyit híztam vissza mint amit lefogytam. A mai eszemmel inkább nem fogyóznék éheztetéssel, vagy inkább sehogy, mert így csak magamat tettem tönkre. És ezért mondom mindenkinek, hogy nem szabad, mert nem akarom, hogy valaki is úgy járjon ahogy én. Persze tanácsot adhatok, de aztán mindenki maga dönti el, hogy mit akar csinálni.

6 éve
#1264
name
reply to name's post #1262
amúgy a szervezetet mintegy 10-15 százalék élelemcsökkentéssel lehet úgymond becsapni, és erre is rá kell szoktatni, huzamosabb ideig..a többit sajnos megbosszúlja

6 éve
#1263
name
Nagyon jól teszed, csak sok sikert tudok kívánni, ..én is néhanap túleszem magam, de másnap ott folytatom, ahol azelőtt abbahagytam..:)....lényeg , hogy változatosan egyél semmit ne vonj meg magadtól, hogy ne legyenek tabu , kívánt élelmek...ja és a mérték :)

6 éve
#1262
name
reply to name's post #1261
Nehezen, és sokszor én is bezabálok, de nálam sajnos a sok betegség, és szteroid is az oka. De nem adom fel, és el fogom érni a célomat!

6 éve
#1261
name
reply to name's post #1260
Helló, Te hogy állsz Gonoszka1, hogy tudod tartani az iramot a fogyásban? ....:)

6 éve
#1260
name
reply to name's post #1259
Az jó! Ha kalória defficited van, az mindig jó, persze ha fogyni akarsz!

6 éve
#1259
name
kiértékelés szerint, ma 165 ckalóriát égettem, ami heti 0.15 havi 0.65 és fél év alatt 3.95 kilót lehet fogyni :)

6 éve
#1258
name
reply to name's post #1253
Jógától kiráz a hideg, és ideges leszek tőle, a pilatest meg imádom. Nem lebutított jóga:-) Más.

6 éve
#1257
name 3
reply to name's post #1256
Aki emeltebb szinten űzi a jógát, azt inkább a belső dinamika foglalkoztatja. Ahogy már mondtam: a régi jógaoktatómnál szebb testű, kidolgozottabb izomzatú férfi kevés van, talán a profi tornászok ilyenek.

6 éve
#1256
name
reply to name's post #1252
Igazából a fegyencedzést calisthenics néven is emlegetik, a jógát pedig callanetics néven. Az előbbi az utóbbinak a kiegészítő és dinamikus változatai. Mindkettő most jött újra divatba, pedig több száz/ezer éves tapasztalatok állnak ezek mögött.
A callanetics-szel elvileg izomtónusosságot lehet növelni, gyakorlatilag szerintem ez így nem teljesen igaz, de biztosan többet lehet elérni, mint némely mozgástípusokkal. Egyébként keményebb, mint a Pilates, hiába mondják sokan az ellenkezőjét.

6 éve
#1255
name 3
reply to name's post #1254
Bevallottan a jóga az alapja, de ezen (sem) veszünk össze.
Én pont fordítva vagyok velük. :D

Sőt, már a Pilates maga is ellenszenves, bár a módszerével végül is nincs baj. Ugyanazt mondja, amit a jóga...csak nyugatiasabban.

http://pilates.lanoosphere.com/wp-content/uploads/2014/03/JosephPilates2-history.jpg

6 éve
#1254
name
reply to name's post #1253
Jógától kiráz a hideg, és ideges leszek tőle, a pilatest meg imádom. Nem lebutított jóga:-) Más.

6 éve
#1253
name 3
reply to name's post #1252
Ha a jóga szimpatikus, akkor a Pilates is jó lehet, ami "lebutított" jóga, és a Fitness Blender-ben is megtalálható.

https://www.youtube.com/results?search_query=fitness+blender+pilates

6 éve
#1252
name
reply to name's post #1249
Nem tudom, mitől lehet, de az orvosok is ezen totóznak 16-17 éves korom óta. Szedtem rá mindenfélét - egyre csökkenő hatékonysággal. A hajlékonyságommal szerencsére nincs, és sose volt baj - szóval nyújtani szeretek és tudok. (És segít is.)
A jóga, mint ötlet, elég szimpatikus. Ahogy a fegyencedzésről érzem, hogy valahogy nem nekem való, úgy a jógáról meg pont az ellenkezőjét.

Ui.: rengeteget segítetek, tényleg nem győzöm köszönni. :)

6 éve
#1251
name
reply to name's post #1250
A progresszivitás miatt szoktam főleg ajánlani, ezért ajánlottam neked is. :)
Nem fontos azokat követni, viszont ha van előtted egy hasonló példa, akkor saját gyakorlatokból fogsz tudni progresszív edzéseket összeállítani, így könnyítheted, illetve nehezítheted az edzéseket attól függően, hogy éppen milyen formában vagy.
A zsírégetés szempontjából pedig igyekszem minél kevesebb gyakorlattal dolgozni, de azok minél több izmot dolgoztassanak meg.
Az ízületek folyamatos mozgatása (heti néhány alkalommal) pedig te is tudod, hogy nagyon fontos dolog, főleg idősebb korban. A korral együtt nem csak az ízületek merevednek, hanem a csontok szerkezete és az izomrostok is megváltoznak és ezek is igénylik az igénybevételeket.
Tatarekről legalább tudom, hogy megmozgat titeket és azért valamilyen változatosságot fent lehet vele tartani. :D

6 éve
#1250
name 3
reply to name's post #1248
Tatarek tetszeni fog.
A fegyenccel én is hasonlóképpen vagyok, és mással is, amihez táblázatot kell vezetni. Bmati nagyon szereti, és értem is, hogy miért, mégsem csinálnám szívesen.

http://www.tatarekrezso.hu/videok.php

6 éve
#1249
name
reply to name's post #1248
Pedig az ízületeket is erősíti, csak megfelelő mozgástartományban kell végezni. Ami fáj, azt ne erőltesd, de amíg gördülékenyen megy fájdalom nélkül, addig érdemes csinálni. A recsegés az annyit jelent, hogy jó ideje nem használtad megfelelően az adott testrészedet.
Guggolásnál pl.: csak addig ereszkedj le, amíg nem fáj, majd néhány hetente lehet lejjebb is menni és előbb-utóbb nem lesz vele gond. A fájdalom valószínűleg ízületi, arra pedig érdemes ízületvédőt szedni. Az ízületet pedig nyújtani kell, de csak óvatosan és sok hónapos gyakorlás kell hozzá, mire rendesen tudod majd használni.
Én például nagyon merev vagyok, a nyújtások és a gyakorlatok együtt jóval hajlékonyabbá tettek, mint amilyen voltam.
Ha mégsem, akkor más jellegű erősítést csinálj, de mellette érdemes lenne jógáznod is. Ha nem használod az ízületeket, csak nagyon kis mozgástartományban, akkor később még több baj lesz velük.

6 éve
#1248
name
ááá, a másik topikban már rég a kaják futnak, csak legyen ez is itt, a többinél. :D
Ma kicsit belekóstoltam a fegyencedzésbe, és nem vagyok rossz véleménnyel róla, de valahogy továbbra sem érzem, hogy ez nekem való. Ami még hozzátartozik a dologhoz: különféle izületi problémáim vannak (még 90-60-90es koromból), amik bizonyos mozgásokat nagyon kellemetlenné tudnak tenni számomra. Pl. egy sima guggolás nem csak nagy recsegéssel, de kifejezett fájdalommal is jár. De az egyetlen szabad falfelületnél majdnem lerúgtam a polcot is... :D Kipróbáltam, és alapvetően tetszik, de nekem valahogy nem, bocsi. (Igen, elég nehéz jót találnom. ) A gumiszalag viszont elég szimpatikus, emlékeim alapján is.

6 éve
#1247
name 3
Nem baj, ez gyakran előfordul itt. :D

6 éve
#1246
name
Topikot váltok, mert már szanaszéjjel offolom és offoltatom... :D

6 éve
#1245
name
reply to name's post #1241
Kint is lehet ám edzeni, csak van valami sima felület kint is. :P
Ha van helyed a palackkal edzegetni, akkor a fegyencnek is lehet hely. Van szobaajtók is, aminek lehet támaszkodni vagy szekrény, de persze csak ha nem üveges. :P
A mozgásoknál figyelj oda, hogy heti 1 pihenőnapod legyen.
A napi keretedet, már korábban leírtam. Azt 10-20 kcal pontosan le is kéne enni.

6 éve
#1244
name
reply to name's post #1243
A sporttal ledolgozott kalóriákon kivül kellene a keretednek 1550-1600 kalóriának lennie! Az 1650 kalória is jó, mert még bőven belefér a fogyásodba! És a céltalan nassolgatásnak oka van, méghozzá az, hogy a testednek hiánya van, mert éhezik ha csak 1400 kalóriát, vagy annál kevesebbet viszel be.

6 éve
#1243
name
Latex szalag. Azt hiszem, ez tetszeni fog. :)
Viszont, 1650 kalóriát akkor viszek be, ha mondjuk nem csak jóllakok aznap, de mondjuk még "céltalanul" nassoltam is egy sort. Szóval, akkor már úgy érzem, hogy ha még talán nem is sok, de talán kicsit több, mint ami az én kellemes jóllakottságomhoz kell.

6 éve
#1242
name 3
reply to name's post #1241
Nemnemnem!!! A BMR felett valamivel legyen a napi keret, nem szabad csökkenteni! Inkább 1600-1650 a te esetedben.

Vegyél latex szalagot, gyógyeszközös és sportboltokban kapható.

Itt egy pár rövidke, otthon végezhető, kicsi helyigényű edzés:

EDZÉSEK EGYBEN
Sansone
1 mérföld https://www.youtube.com/watch?v=df2gn6-w0dE
2 mérföld http://www.youtube.com/watch?v=oBgB_cqDiXs
Fitness Blenders http://www.fitnessblender.com/v/full-length-workouts/
(A zöld gomb, Search Workouts az edzés-kereső.)
Tatarek http://www.tatarekrezso.hu/videok.php
Kezdőknek, 10 percesek) http://www.youtube.com/playlist?list=PLXVo3BKLZz7taeIeb7D5Ukub2jwx-c5No
Tiffany
Tiffany RISZÁLÓS 10’ http://www.youtube.com/watch?v=LhPGXkSqoJA
Tiffany riszálós hasra 6’ http://www.youtube.com/watch?v=UWmy2LaKf1o
Tiffany szuper risza 10’ http://www.youtube.com/watch?v=lOZDN1UnZ9U
Tiffany kis súlyzós 4’ http://www.youtube.com/watch?v=_DYF0sLpFbQ
Tiffany comb 10’ http://www.youtube.com/watch?v=O2c8xSyaLpk
Tiffany balettos 10’ http://www.youtube.com/watch?v=-_Yi9dVkXpI
Tiffany hegymászós 10’ http://www.youtube.com/watch?v=Wo5TpbHjI74
Tiffany törülközős https://www.youtube.com/watch?v=iaLm_UTF9aA
Tiffany „sodrófás” https://www.youtube.com/watch?v=0Yn-qdODHlM
Tiffany boksz https://www.youtube.com/watch?v=w4LJBzczpQQ

Kezdők sorozatai 5 napra, mindegyiket 3szor kell ismételni.
http://www.dailyhiit.com/challenge/beginner-challenge-day-1-87789
http://www.dailyhiit.com/challenge/beginner-challenge-day-2-43444
http://www.dailyhiit.com/challenge/beginner-challenge-day-3-56665
http://www.dailyhiit.com/challenge/beginner-challenge-day-4-4554
http://www.dailyhiit.com/challenge/beginner-challenge-day-5-2332

6 éve
#1241
name
Köszönök szépen minden segítséget!
A folyadékbevitelt jó, hogy mondjátok - az nagyon nincs rendben. Most, hogy kifejezetten odafigyelek rá, már majdnem megvan a napi két liter... (Eddig másfél liter alatt lehetett)
A mozgással tényleg elég finnyás vagyok. A fegyencedzés sajnos ott megbukott, hogy nincs egy embernyi széles szabad falfelületem. A palackra gondoltam én is - és ha valamire igazán szükségem van most, az pont az erősítés. Köszönöm a linkeket!
Eddig ott tartok, hogy az eddigi - túlzás nélkül semennyi - mozgás helyett, figyelek rá, hogy minden nap legyen valami.
Kalóriakeretnek 1400at állítottam be, amiből 1400-1600 között szoktam enni. (Ennyiből pont jól szoktam lakni egy nap). A bmr nálam 1503. Az 1400at meg igyekszem lejjebb vinni, mert most a heti fogyásnál kicsit kevesebbet mutat, mint 0.4... A mérleg egyelőre barátságosan viselkedik, és minden héten egy nagyon kicsit kevesebbet mutat. Csak én meg örülnék neki, ha egy kicsit többel mutatna kevesebbet minden alkalommal. :)

6 éve
#1240
name
reply to name's post #1238
Szia!
Minimális mozgással nem esélytelen leadni, de jóval nehezebb lesz és az eredmény sem fog tetszeni. Ha minőségi edzéseket csinálsz heti 3x, akkor már jóval nagyobb esélyed van a sikeres eredményre.
Remélem a heti fogyásodat 0,4 kg-ra vetted és ekkor a napi kereted 1619 kcal, mert neked 1498 kcal a BMR-ed.
Ha nincs túl sok pénzed, akkor otthoni eszköz nélküli saját testsúlyos edzés kell neked, ami egy fillérbe nem kerül.
Ott vannak a fegyencedzés gyakorlatai:
http://fegyencnaplo.atw.hu/
A mesterhatos menüpont alatt vannak a gyakorlatok (onnan a híd és a kézenállásos fekvő neked még nem kell). 1. szint a legkönnyebb, 10. szint a legnehezebb, az ismétlésszámok adottak.
Egy másik jó oldal:
www.fitnessblender.com
A strength training (erősítés) gyakorlatai kellenek neked főleg. Ha beírod, hogy no equipment, akkor semmi sem kell majd hozzá. Vannak még dumpbelles (súlyzós) gyakorlatok. Ott a súlyzókat (ha nincs ilyened), akkor helyettesítheted fél literes (később literes, másfeles, két literes) palackokkal, amiket teljesen felengedsz vízzel (ha túl könnyű, akkor homokkal vagy homokos kaviccsal.
Heti 3-5 erősítés és heti 1-3 kardió jellegű edzés kellene. Az előbbi 10-45 percig, az utóbbi 30-90 percig tartson. Kardió jellegű mozgásnak ott a futás (bár azt csak futócipőben ajánlom, ami ugye plusz költség, de egy normál lábra 10e körül már lehet kapni futócipőt), ha pedig ennyit sincs, akkor ott van a tempós séta, illetve a biciklizés (ha van biciklid), illetve a fitnessblender-en is vannak kardió gyakorlatokat.
A lustaságra pedig nincs mentség. :P
Napi minimum 3,2 liter folyadékot pedig igyál meg. Ha most keveset iszol, akkor 2-3 naponta 2-3 decivel igyál többet és előbb-utóbb eléred. Ha sikerül a napi minimum teljesíteni, akkor néhány héten belül megszokja a szervezeted és nem fogsz annyit járkálni a mellékhelyiségbe.
Sok sikert! :)

6 éve
#1239
name
reply to name's post #1238
Szia! Üdvözöllek közöttünk! Le lehet adni, de a bőrödnek, izmaidnak jobb lenne ha mozognál. Olvassad el a kötetlen csevegés topikban az 5543-as, és 5544-es hozzászólásokat. Az egyikben a helyes kalóriakeret beállításáról, és a tápanyagokról olvashatsz, a másikban a sportokról. És persze a sok folyadékról se feledkezzél meg! Ha vannak még kérdéseid, akkor szívesen segitünk! Sok sikert!

6 éve
#1238
name
Sziasztok!
24 éves vagyok, 168 cm és jelenleg 68 kg. Szeptemberben vettem észre, hogy nyáron kicsit elengedtem magam, és fölszaladt néhány kéretlen kiló. Nem vártam/várom meg, míg tovább súlyosbodik a helyzet, gondoltam, kicsit odafigyelek magamra, és visszafogyok a kényelmes súlyomra (60-62 kg körülre). Néhány hete kezdtem el odafigyelni az étkezésemre, és a 69-ből már egy kiló le is ment. A mozgással vagyok kicsit bajban, mert nincs túl sok pénzem és időm (és mellesleg, nagyon válogatós vagyok). Egyelőre esti sétákat, hullahopp-karikázást iktatok be a napomba. (Lenne még egy-két dolog, amit szívesen csinálnék/csinálok, de azokat nem rendszeresen.) Szerintetek ennyi fölösleget le lehet adni ilyen kevés és laza plusz mozgással?

6 éve
#1237
name 3
reply to name's post #1236
Világos, amit mondasz, de én ezeket mind nagyon szeretem. És vidámnak találom, azaz könnyen ráveszem magam.

Nekem pont a szobabicikli kevésbé vonzó. Itt a videók elszórakoztatnak, a szobabiciklizés közben pedig nincs közben, csak a tévéadás...

Az otthon végezhető edzés azért kellemes, szerintem, mert semmi nem befolyásolja. Sem a pénz hiánya, sem a rossz időjárás...

Végig mindbe belenéztél?

6 éve
#1236
name
Köszönöm a linkeket. Sajnos ezek pont olyanok, amikre úgy kellene ráerőszakolnom magam. Mármint nem a linkek rosszak, hanem talán úgy fogalmazhatnám, hogy úgy szeretek mozogni, ha az csak eszköz, nem cél. Mondjuk tiniként rengeteget fociztam a játék öröméért, és mivel ehhez szükséges volt, hogy futkározzak, szívesen tettem. De nem indulok el futni csak azért, hogy fussak. Régebben jártam bowlingozni, ping-pongozni, korcsolyázni, ilyesmit próbálok most is találni a környéken. Pár hónap múlva talán be tudok szerezni egy szobabiciklit, azt is szerettem anno. Tudom, nem vagyok egészségtudatos, de azért szeretnék mozogni, mert élvezem, nem azért, mert hasznos.

6 éve
#1235
name 3
reply to name's post #1234
Még nem botlottál bele Tatarek Rezsőbe? Sem a többibe, amiket hozogatok időnként?

No váááárj csak...(Mind otthon végezhető..)

Sansone 1 mérföld https://www.youtube.com/watch?v=df2gn6-w0dE
2 mérföld http://www.youtube.com/watch?v=oBgB_cqDiXs
Fitness Blenders http://www.fitnessblender.com/v/full-length-workouts/
(A zöld gomb, Search Workouts az edzés-kereső.)
Tatarek http://www.tatarekrezso.hu/videok.php
Kezdőknek, 10 percesek http://www.youtube.com/playlist?list=PLXVo3BKLZz7taeIeb7D5Ukub2jwx-c5No
Tiffany
Tiffany RISZÁLÓS 10’ http://www.youtube.com/watch?v=LhPGXkSqoJA
Tiffany riszálós hasra 6’ http://www.youtube.com/watch?v=UWmy2LaKf1o
Tiffany szuper risza 10’ http://www.youtube.com/watch?v=lOZDN1UnZ9U
Tiffany kis súlyzós 4’ http://www.youtube.com/watch?v=_DYF0sLpFbQ
Tiffany comb 10’ http://www.youtube.com/watch?v=O2c8xSyaLpk
Tiffany balettos 10’ http://www.youtube.com/watch?v=-_Yi9dVkXpI
Tiffany hegymászós 10’ http://www.youtube.com/watch?v=Wo5TpbHjI74
Tiffany törülközős https://www.youtube.com/watch?v=iaLm_UTF9aA
Tiffany „sodrófás” https://www.youtube.com/watch?v=0Yn-qdODHlM
Tiffany boksz https://www.youtube.com/watch?v=w4LJBzczpQQ

Ha táncikálósat szeretsz, szólj, olyan is van.

6 éve
#1234
name
Egy hónapja kezdtem el itt vezetni a fogyásom. A kalóriákat elég jól meg tudom becsülni, viszont a zsír-szénhidrát-fehérje arányok betartásában sokat segít az oldal. Igazából a kalóriaszámolást nem veszem annyira komolyan, igyekszem a BMR és a napi kalóriaégetésem között enni, annak megfelelően, hogy mennyire vagyok éhes, de akkor sem esem kétségbe, ha épp egy nap nem érem el a BMR keretet, vagy többet eszem még a súlytartó keretemnél is. Nem fogyókúrába kezdtem, életmódváltásban vagyok, igyekszem a testem jelzéseire figyelni, a kalóriakeret csak egy nagyságrendi útmutató.
Kiiktattam a cukros dolgokat, készételt elvétve eszem, sok zöldség, gyümölcs eddig is megvolt, de most már figyelek a megfelelő fehérjebevitelre is. Mióta megváltoztattam az étrendem, fogytam pár kilót, sokkal energikusabb vagyok, a térdfájásom is sokat enyhült. A kezdő súlyomat csak saccoltam, viszont a minap sikerült mérleghez jutnom, és meglepődtem, hogy „csak” 77 kg vagyok. Eddig egy ruhaméret ment le, most kezdek beleférni a 44-esbe. És megjött a kedvem a mozgáshoz is. Egyelőre csak a kedv jött meg, kis séta, zenére táncikálás, amit realizáltam is belőle, de bőszen töröm a fejem, hol, mit tudnék mozogni, amit élvezek is. Az erősítő edzések egyáltalán nem vonzanak, bár tudom, hogy hasznos lenne, mert az oké, hogy fogyok, de a bőröm nem fog magától feszesedni. Szuper lenne újra 40-es méretet hordani. Az még 10-12 kg mínusz.

6 éve
#1233
name 3
reply to name's post #1232
Köszi, ezt is mentem!

Amit én találtam, az ez:

http://www.youtube.com/watch?v=epxIzzrN0Zo

6 éve
#1232
name
reply to name's post #1231
Szia Bojtika, a perzsa zumbáról Tőled hallottam először, meg is néztem egy videót, és nagyon-nagyon tetszik, egyik nap tuti kipróbálom :) https://www.youtube.com/watch?v=TFSVVN5ck1s

6 éve
#1231
name 3
reply to name's post #1230
Ez messze nem a teljes készlet, csak a könnyebbje a kezdőknek!
Két éve gyűjtögetem a linkeket. Csak szólj, perzsa zumba is van! :D

A pláne az benne, hogy még a rossz idő vagy a pénzhiány sem lehet ok a kihagyásra... :D


6 éve
#1230
name
reply to name's post #1229
Huhh, ez aztán a teljes körű válogatás :D Úgy tűnik, bele kell vágnom :) Igazából nem az anyagi része az akadály (van itt egyetemi konditerem, havi 2000 ft, amivel igénybe lehet venni korlátlan mennyiségű zumba / aerobic /stb órákat is, szerintem elég jutányos ár) hanem a társaság hiánya. Bár így legalább nem érzem magam rosszul, ha szakad rólam a víz, meg lihegek :D Nagyon szépen köszönöm :)

6 éve
#1229
name 3
reply to name's post #1228
Szia! Most "kitolok" veled. Ugyanis ne menj sehova, még Szegeden sem... :D (Szeretem a várost!)

Itt van ni, kicsi ízelítő, mind otthon végezhető. Nem kerül pénzedbe, és kifogás sincs:

Sansone 1 mérföld http://www.youtube.com/watch?v=ykPr0t2KutY
2 mérföld http://www.youtube.com/watch?v=oBgB_cqDiXs
Fitness Blenders http://www.fitnessblender.com/v/full-length-workouts/
(A zöld gomb, Search Workouts az edzés-kereső.)
Tatarek http://www.tatarekrezso.hu/videok.php
Kezdőknek, 10 percesek http://www.youtube.com/playlist?list=PLXVo3BKLZz7taeIeb7D5Ukub2jwx-c5No
Tiffany
Tiffany RISZÁLÓS 10’ http://www.youtube.com/watch?v=LhPGXkSqoJA
Tiffany riszálós hasra 6’ http://www.youtube.com/watch?v=UWmy2LaKf1o
Tiffany szuper risza 10’ http://www.youtube.com/watch?v=lOZDN1UnZ9U
Tiffany kis súlyzós 4’ http://www.youtube.com/watch?v=_DYF0sLpFbQ
Tiffany comb 10’ http://www.youtube.com/watch?v=O2c8xSyaLpk
Tiffany balettos 10’ http://www.youtube.com/watch?v=-_Yi9dVkXpI
Tiffany hegymászós 10’ http://www.youtube.com/watch?v=Wo5TpbHjI74
Tiffany törülközős https://www.youtube.com/watch?v=iaLm_UTF9aA
Tiffany „sodrófás” https://www.youtube.com/watch?v=0Yn-qdODHlM
Tiffany boksz https://www.youtube.com/watch?v=w4LJBzczpQQ

(Van ám több is!)

6 éve
#1228
name
Sziasztok, már régen nem írt senki ide, viszont nekem most jött el az ideje :)

22 éves vagyok, egyetemista. 165 cm és jelenleg 97 kg (102ről indultam). A célom momentán a 75 kg, aztán ha az stabilan megmarad, akkor majdmeglátjuk! :D Nem fogyókúrázni szeretnék, hanem életmódot váltani. Nekem legnehezebben az megy, hogy neki induljak mozogni egyedül... Szóval ha Szegeden valaki jár valahova mozogni, és már unja egyedül, akkor szóljon bátran :D

6 éve
#1227
name 3
Nem nagyon. Bár az indukcióson van súlyhatár, az üvegkerámia lapja miatt.

Ha nagy adagot akarsz főzni, vagy mittudomén vaslábasban, akkor arra a gáz jó.
Az indukciósat ajánlják kempingezni is,mert könnyű. Nekem a pulton áll.

Hármunknak is főztem rajta, de ha két zónásat sikerül venned, akkor már az tökéletes.
Képzeld el, a rizst felforralod, a fedőt rajtahagyva otthagyod 25 percre és 80 fokra beállítva. Az edény köré konyharuhát vagy törlőt teszel, ha kifutna. Kikapcsol,ha lejárt az idő, otthagyhatod.

6 éve
#1226
name 33
reply to name's post #1225
Egyáltalán... Ha ezeket megveszem, szükségem van a gáztűzhelyre?! Nem vagyok biztos benne...

6 éve
#1225
name 3
reply to name's post #1223
Ha a gáz mellé veszel egy egyzónás indukciós főzőlapot is, meg a grillsütőt, akkor baj már nem érhet, és takarékos leszel. (Csak egy konnektor, mint a rezsónál.)

Az indukciósat (kb. 15 ezertől kezdődik) szépen lehet bármikor és bárhol használni, mert csak az edényt melegíti, és főzés után csak az edény helyén forró még egy pár percig, ventillátor hűti le.